q-devco23.08.2025 12:43
Ostrzeżenie dotyczące współpracy ze spółkami:
HALSANG Targowisko 551 32-015 Targowisko NIP: 6832070215
JAMT Lipnica Murowana 274 32-724 Lipnica Murowana NIP: 8681997084 dawniej Q-DEVCO Kościuszki 1 32-020 Wieliczka NIP: 7343597461
Pragnę przestrzec wszystkich przedsiębiorców i partnerów biznesowych przed współpracą ze spółkami HALSANG oraz Q-DEVCO. Nasza firma, wraz z partnerami, w ciągu siedmiu lat intensywnej współpracy zaprojektowała i opracowała większość elektronicznych rozwiązań, z których obecnie korzystają te spółki. Przykłady naszych produktów można zobaczyć na stronie:
Co się wydarzyło?
W 2024 roku, na skutek działań Prezesa i Prokurenta spółek HALSANG i Q-DEVCO:
Spółka Q-DEVCO przywłaszczyła towary należące do mojej firmy o łącznej wartości 1 396 588,22 zł. Towary te zostały sprzedane do spółki HALSANG, nie zostały ani opłacone, ani zwrócone.
Spółka HALSANG nie zapłaciła za realizowany projekt kwotę 522 319,50 zł
Z Google Drive na polecenie Prokurenta spółek HALSANG i Q-DEVCO zostały bezprawnie usunięte wszystkie dane mojej firmy, w tym:
dokumentacje techniczne,
instrukcje,
projekty,
krytyczne dane opracowywane przez 7 lat współpracy.
Bez mojej zgody osoby związane ze spółkami HALSANG i Q-DEVCO przejęły sprzęt należący do mojej firmy, m.in.:
programatory elektroniczne,
prototypy,
komputery,
podzespoły elektroniczne.
Do dziś nie zostały one zwrócone. Sprawa została zgłoszona na policję jako przywłaszczenie mienia.
Projekty opracowane przez moją firmę zostały przywłaszczone i wykorzystywane komercyjnie, w tym min:
sterownik H102neo V1,
moduł złącza HLA36 V1,
sterownik H106 .
Jedyną wprowadzoną zmianą była kosmetyczna modyfikacja koloru laminatu PCB (na czerwony).
Skutki dla naszej firmy:
Działania tych spółek doprowadziły do paraliżu produkcji i ogromnych strat finansowych. Odbudowa firmy w tej sytuacji jest wyjątkowo trudna, a wszelkie próby kontaktu w celu polubownego rozwiązania sprawy zostały zignorowane.
Apelujemy do innych przedsiębiorców o szczególną ostrożność przy nawiązywaniu jakiejkolwiek współpracy z HALSANG lub Q-DEVCO.