Pojawiło się ogłoszenie do pracy w dziale księgowym, jak wygląda praca w tym dziale?
Z tego co widzę, to jest rotacja. Chyba źle się tam dzieje. (usunięte przez administratora)
Ile jest zmian w ANDEL'S HOTEL ŁÓDŹ?
Nie polecam ! Zastępca szefa kuchni się zachowuje jak kobieta ! Biega do każdej osoby w kuchni i wymyśla płotki - jak baba na ławce . Totalny rasistą który nie potrafi nauczyć kucharzy czegoś nowego , a tylko się czepia że wszystko jest nie tak A jeżeli chodzi o wypłatę - to jest masakrycznie mała
Opinia nieprawdziwa, oszczerstwa i próba zniesławienia. Znam osobę i wogóle nic się nie zgadza z tym co jest napisane. Pozdrawiam.
Nie zgadzam się z tą opinią, znam tego Pana i jest on bardzo sympatyczną i zabawną osobą. Ktoś tu chyba go nie lubi i próbuje mu zaszkodzić. Ludzie miejcie własny rozum. Pozdrawiam serdecznie Zastępcę- Nie Daj Się
Nie zgadzam się z tą opinią, znam Pana i jest on sympatyczną i zabawną osobą a nawet pomocną. Ktoś tu chyba go nie lubi i próbuje mu zaszkodzić. Pozdrawiam serdecznie Zastępcę nie przejmuj sie
A księgowość? Jaka atmosfera i przełożony
Co powiedzą państwo o pracy w dziel księgowym?
Chciałbym zapytać o pracę na stanowisku obsługi konferencji. Czy ktoś może się podzielić opinią o pracodawcy w tym zakresie ?
Czy w ANDEL'S HOTEL ŁÓDŹ poza podstawowym wynagrodzeniem obowiązują jeszcze jakieś świadczenia dodatkowe?
Dodatkowe? Jeśli masz na myśli premie, to tak, czasem się zdarzają. Czasami są tzw imprezy dla pracowników, ale rzadko i nie na terenie hotelu. Są obiady na kantynie za symboliczny podatek. Dodatkowo możesz sobie popracować jako wolontariusz - czyli za darmo. Gratis masz nerwy zszargane, gratis masz dodatkowe prace nieujęte w umowie, gratis możesz próbować podyskutować z przełożonymi (a jest ich wielu) o Twojej pracy i zakresie obowiązków, ale i tak nic z tego nie wyniknie. Gratis wrócisz do domu wykończony psychicznie i fizycznie.
Większości ludzi przychodzących do pracy w hotelu wydaje się, że będzie leżenie i odpoczywanie, drinki muzyka i bajera. Zycie to szybko weryfikuje. Hotel pracuje 24h na dobę 7 dni w tygodniu 365 dni w roku. Potrafią być sytuacje pod tytułem "3x impreza po 500 - 800 osób pod rząd" lub kilka konferencji/szkoleń jednocześnie. Dramatu nie ma, jak ktoś potrafi pracować, ma wewnętrzną dyscyplinę, potrafi zorganizować swoją pracę i skoordynować ją ze współpracownikami i kierownictwem. Kierownictwo w miarę spoko, normalne, nie ma jakichś chorych pomysłów i nigdy nie widziałem (usunięte przez administratora) ani nie słyszałem obelg, jak pisze parę komentarzy wyżej NAZDER. Biedny zapomniał się przelogować i odpisuje sam sobie. Używanie wulgarnego języka jest wręcz piętnowane i zabronione. Jak sobie dobrze zorganizujesz robotę, to kierownictwo się nie wtrąca. Ot cała tajemnica. Praca jest ciężka, wymagająca, czasem nerwowo, ale są czasem całe tygodnie błogiego spokoju i odprężenia. Generalnie hotel jest konferencyjny, więc przekrój gości jest bardzo różny. Od wysokiej kultury i światowego obycia po totalne niziny umysłowe imprez integracyjnych polewanych obficie alkoholem. Wtedy faktycznie jest dramat w kilku aktach. Nowy personel zawsze jest zagubiony, bo hotel jest ogromny, z dość skomplikowanym układem pięter, przejść, parkingów, łączników, wind, sal konferencyjnych, podziemi. Stary personel (do którego sam się zaliczam) zawsze pomoże, wskaże drogę, podpowie, pokieruje. Wystarczy poprosić. Praca na kuchni zawsze była i jest ciężka. Na kuchni hotelowej, przy możliwościach obsługi imprez na kilkaset osób - lekko nie ma. Niestety warunki płacowe mają się nijak do dzisiejszej rzeczywistości. Pieniądze słabe, niewspółmierne do nakładów włożonej pracy, a tzw "wykazywanie się" nie powoduje - oprócz pochwały słownej z ust dyrekcji - wymiernych korzyści. Brak systemu premiowego, ale na święta zawsze coś skapnie. Praca jak praca. Ma swoje plusy dodatnie i plusy ujemne, są dni, miesiące, lepsze i gorsze. Braki personalne odczuwają wszyscy, co rodzi wiele frustracji i niepotrzebnych nerwów. Jest jak jest. Jak ktoś chce się przekonać, niech przyjdzie osobiście, a nie marnuje czas czytając wypociny wielce zawiedzionych "byłych pracowników". Nie ma się co czarować, lekko nie było, nie jest i nie będzie. Praca w Andels jako pierwsza? Ogarniesz kolejną robotę bez wysiłku. Praca na dłużej? Przyzwyczaisz się. Kasa zawsze na czas.
Z jakich powodów pracownicy kończą współpracę z ANDEL'S HOTEL ŁÓDŹ? Czy sami rezygnują ze współpracy, czy są zwalniani?
Na pewno nie warto tu pracować ze względu na szefa kuchni (usunięte przez administratora), to kawał (usunięte przez administratora) niewychowanego, który wszystkie swoje frustracje przelewa na innych. W tym miejscu padają bluzgi, wyzwiska, a zdarza się że pracownicy dobierają się do zajętych osób. Nie polecam "pracy" w tym obozie
Czy Wigilia jest dniem wolnym od pracy w firmie ANDEL'S HOTEL ŁÓDŹ? Jeśli nie, to jak to wygląda, są skrócone godziny pracy?
Wszystkie święta państwowe i kościelne są pracujące. Nie ma skróconych godzin pracy chyba że urlop. Tryb pracy 2 lub 3 zmianowy oczywiście z nocami. Grafik z miesięcznym wyprzedzeniem który się modyfikuje z dnia na dzień. Oprócz urlopu niestety nie jesteś w stanie nic zaplanować chyba że zwolnienie się z pracy według kodeksu pracy :-) Biuro dyrekcja i większość kierowników pracuję na jedną zmianę. Całe hotelarstwo ma te same zasady haruj haruj jak wół i się zaharuj :-)