C.H. Robinson Poland Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 31 ocen.

Opinie o C.H. Robinson Poland Sp. z o.o.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie C.H. Robinson Poland Sp. z o.o.

julak

Odradzam tę firmę! Strata czasu i bezsensowne nerwy. Brałam udział w rekrutacji, która trwała od momentu wysłania aplikacji do otrzymania ostatecznej odpowiedzi od firmy - uwaga! 5 i pół MIESIĄCA! Niekończące się etapy, rozmowy z wszelkimi możliwymi managerami, team leaderami, supervisorami i ciągłe oczekiwanie na wynik. Ostatecznie firma wysłała automatyczny email, że nie są zainteresowani i zachęcają do kandydowania na inne stanowiska. Chyba nie jest fanaberią z mojej strony oczekiwanie jakiegoś rzetelnego feedbacku, który choć trochę naprowadzi mnie na powód odrzucenia mojej kandydatury? Nie ma w ich zachowaniu żadnej logiki - skoro nie wiem czemu po prawie pół roku mnie odrzucają to po co mówią żeby kandydować na inne stanowiska? Mam dalej brać udział w tej farsie, gdzie potencjalny pracodawca prezentuje zero szacunku i traktuje ludzi jak numery? Nie dziękuję i radzę zastanowić się dobrze przed wysłaniem aplikacji do nich.

Maciek

hej, czy może mi ktoś powiedzieć, w jaki sposób działa ta firma jeśli chodzi o święta itd? Czy obowiązują polskie święta i firma jest wtedy nieczynna, czy pracuje się cały rok bez względu na czerwone dni w kalendarzu i dniami wolnymi są tylko te, które świętuje się w USA?

Ono
@Maciek 22.09.2017, 16:43
hej, czy może mi ktoś powiedzieć, w jaki sposób działa ta firma jeśli chodzi o święta itd? Czy obowiązują polskie święta i f...

Pracuja caly rok,poza xmas

Hanna
użytkownik zarejestrowany

@otoon dlaczego tak uważasz? Według Ciebie praca w C.H. Robinson Poland Sp. z o.o. nie ma pozytywnych stron? Jesteś pracownikiem firmy? Może podzielisz się swoimi doświadczeniami z C.H. Robinson Poland Sp. z o.o. z potencjalnymi kandydatami.

otoon

to się nie doczekasz hanno

Hanna
użytkownik zarejestrowany

@BengladeszCzekam, a co możesz powiedzieć o pozytywnych aspektach pracy w firmie?

BengladeszCzeka

Korposyf zarządzany przed id.iot.ów niemających pojęcia o IT. Informatycy robią tam za tanią siłę robocze, podle traktowaną i marnie opłacaną. Ciekawe czy prędzej dotrze do nich jak trudno zrekrutować dobrych specjalistów czy też przeniosą cały ten baj.zel do jeszcze tańszego kraju.. Z daleka od tej firmy

Hanna
użytkownik zarejestrowany

@Ja nie pracuję w C.H. Robinson Poland Sp. z o.o. :) Jestem Redaktorem GoWork.pl, a moim zadaniem jest przedstawienie Wam informacji dotyczących pracodawcy. Chętnie poznaję również Wasze doświadczenia/opinie na temat firmy.

Hanna
użytkownik zarejestrowany

@Ja, dziękuję za Twoją opinię. Życzę powodzenia ;)

Ja
@Hanna 02.03.2017, 13:26
@Ja, dziękuję za Twoją opinię. Życzę powodzenia ;)

i jeszcze jedno zaloze sie, ze tam pracujesz, ale pewnie w administracji badz HR ;) bo widze, ze sie udzielasz :) powodzenia rowniez :)

Hanna
użytkownik zarejestrowany

@Ja zezwierzęceniu? To mocne słowa. Co masz dokładnie na myśli?

Ja
@Hanna 02.03.2017, 10:08
@Ja zezwierzęceniu? To mocne słowa. Co masz dokładnie na myśli?

tak zezwierzeceniu... presja i pranie mozgu zmusza ludzi do niefajnych zachowan. Tlumaczyc nie bede.. idz tam i przekonaj sie - po prostu korpo...

Ja

atmosfera pracy w Robinson nerwowa.. gdy czlowiek juz tam jest i "wkreci" sie nawet nie zauwaza jakiemu zezwierzeceniu ulega, po prostu w tym tkwi i nie widzi ... praca wiadomo sama w sobie zawiera element stresu... wiekszym jednak stresem jest atmosfera miedzy pracownikami - ludzmi... ogromny falsz i zaklamanie i kopanie dolkow... firma wymaga jest presja i kazdy majac to poczucie presji probuje sie jakos ratowac wkopujac drugiego i powstaje bledne kolo... czlowiem sie psychicznie meczy.. a jednoczesnie majac rodzine na utrzymaniu i inne zobowiazania trzyma sie tego chorego srodowiska bo nie kazdego stac na zmiane pracy ot tak :) teraz juz jestem w innej tez duzej ale mniejszej niz Robinson firmie... kasa duzo wieksza, wymogi limitowe nizsze i atmosfera pracy bardzo dobra... jedyny stres to ten zwiazany faktycznie z branza...

Hanna
użytkownik zarejestrowany

@inkognito, polecam spróbować swoich sił i wysłać aplikacje do firmy! Na rozmowie kwalifikacyjnej na pewno pracodawca rozwieje Twoje wszelkie wątpliwości. Co o tym sądzisz?

inkognito

czy ktos moze cos napisac o pracy w Krakowie? Moze o stazu? Co oni tam wogole robia, bo ciezko znalesc jakiekolwiek informacje na ten temat...

byly

Praca 24h - jak to w spedycji. Kasa słaba. Przełożeni tylko patrzą jak ochronić swoje stanowisko i jak coś źle zrobią lub nie dopilnują znajdą kogoś kogo za to ukarzą i zwolnią. Takich przypadków było kilkanaście. Nie dotrzymują słowa. Jedyne co to socjal mają ok - ale nie tylko u nich taki jest. Zastanów się dobrze nim tam pójdziesz. Dodatkowo słyszałam że mają sporo spraw w sądzie z pracownikami. Coś w tym musi być .NIE POLECAM

stefan i enko

Kiedys z nimi dzialalem i powiem, ze to spedycja z małolatami. Siedzą i klikaja tylko dla amerykanskich klientow. Olewajcie ich, ja bezposrednio przejalem klienta i nic mi nie zrobili, bo po prostu to leszczyki. Smiech na sali.

kinia
użytkownik zarejestrowany

kaz, owszem, super stawka na start, tylko czy później rośnie...

Nicolas

Robinson szuka dyspozytorów przez agencje pracy Randstad. Placa 2500 brutto hahah, praca 12h dwa dni i dalej 2 dni przerwy, także w weekendy. Szkoda czasu na wysyłanie cv na oferty pracy zamieszczane przez pośredników. To [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ktorego nikt nie chce.

zniesmaczona !!!
@Nicolas 30.08.2016, 21:21
Robinson szuka dyspozytorów przez agencje pracy Randstad. Placa 2500 brutto hahah, praca 12h dwa dni i dalej 2 dni przerwy, ta...

Mnie zaproponowali przez pierwsze trzy miesiące 1600 zł netto. Potem 2000. Żadnych dodatkowych benefitów. Praca tak jak wyżej napisane po 12 godz. z weekendami. Jest to żenujące !! że śmią proponować 1600 zł kandydatowi z 5 latnim doświadczeniem, wyższym wykształceniem i językiem angielskim. Mój siostrzeniec jako wózkowy bez matury na dzień dobry dostał 1800 netto a potem 2500 - ludzie nie dajcie się tak poniżyć !!!

M
@Nicolas 30.08.2016, 21:21
Robinson szuka dyspozytorów przez agencje pracy Randstad. Placa 2500 brutto hahah, praca 12h dwa dni i dalej 2 dni przerwy, ta...

Witam. Rozumiem że jeśli przez Randstad to chodzi rekrutację do nowego centrum w Komornikach. Również byłem, i powiem szczerze że spotkanie z kierownictwem, czyli teoretycznie już II stopień rekrutacji było krótsze i "prostsze" niż I stopień w innych firmach, gdzie np. od razu rozwiązywałem jakieś studium przypadku, lub rozmowa - wspomnę tylko bardzo konkretna rozmowa - trwała dużo dłużej. Czy na waszym spotkaniu również był dyrektor ze Stanów? Powtarzał parę razy o tym że są notowani na giełdzie w Nowym Jorku, są ujęci w S&P 500, oraz o nagrodach które posiada firma np. Top 10 3PL Excellence Awards. Fajnie że są liderem usług outsourcingowych w transporcie, szkoda tylko że wiele z tego dla pracowników nie wynika, a to ludzie tworzą przedsiębiorstwo. Oczywiście mówię o naszym "podwórku" bo wątpię, aby specjaliści w USA mieli tak śmieszne stawki. Kiedy podałem kwotę - nie wchodząc w szczegóły - ponad 2000 netto, to miałem wrażenie że przyszły kierownik zespołu, który notabene również jest nowy w firmie wciągnął jakieś "lewe powietrze" i trochę zaniemówił. Od Pani z agencji dowiedziałem się że, zadają pytania typowo HR-owe, motywacja itp. Sam próbowałem zejść na kwestie techniczne transportu, wypytywałem o system. Widać że szukają świeżego narybku do "uformowania", szkoda tylko że za tak śmieszne pieniądze biorąc pod uwagę typ pracy. Z mojej inicjatywy rozmowa się przeciągnęła, przy czym w między czasie Pan Amerykanin sobie wyszedł - ok:). Biorąc pod uwagę, że w tym projekcie jeśli chodzi o zasoby to dają tylko ludzi, komputery i system to wynagrodzenie śmieszne w porównaniu do tego co na tym zyskają. W końcu centrum i cała infrastruktura należy do Tesco, również transport. Robinson jedynie ( i aż ) koordynuje. Nie mają nawet swoich naczep z brandem itp. tylko jadą na plecach przewoźników, którzy się na nich skarżą ( w sumie jak na każdą spedycję:)). Aktualnie oczekuję na odpowiedź z ich strony, ponieważ na rozmowie nie zaproponowano konkretnie stawki itp., ale powiem szczerze że jeśli proponowali wam 1600 netto, to śmiech - jeszcze przy tym Amerykaninie - bo ile to jest w dolarach, co to Trzeci Świat? Nikt nie każe iść do tej pracy. To zawsze jakaś alternatywa dla kogoś na start, duża amerykańska firma dobrze wygląda w CV, oczywiście mówimy tutaj o pracy na specjalistycznym stanowisku. Właśnie specjalistyczne stanowisko wymagające zalet twardych tj. wiedzy, oraz miękkich - odporności na stres, i bardzo dobrej organizacji pracy. Szanujmy się.

flu

Chaotyczna czy nie- fakt jest faktem. Osoby, które zajmują się rekrutacją nie potrafią jej przeprowadzić w sposób rzetelny. Nie bez przyczyny szukacie do kadr osoby już pół roku ? I sądzę, że będziecie szukać dalej.... Pozdrawiam :)

Flu

Oj widzę że Pani rekruterka odpaliła...hehe :)

Flu

Pani rekrutujaca chamska i wredna. Całą rozmowę nie próbowała na mnie krzyczeć...tak chciała pani zająć miejsce managera!dlatego pani nie pracuje ? Dramat. Później dostałam maila jakoby nie spełniam ich oczekiwań bo nie umiem 7 języków masakra Bogu dzięki ze nie wszyscy rekrutujacy są tak bezczelni jak ta.kobieta

zainteresowany

A stanowisko Supervisor ds. Transportu na jakie wynagrodzenie może liczyć?

mlody

Witam, NIE POLECAM!!! Atmosfera fatalna, groźby zwolnieniem, praca po 12 godzin (platne za 8) czasami caly czas bez przerwy i nocne telefony. MASAKRA!!! Poza tym ciągłe groźby i coraz wiecej obowiązków...uciekajcie od tej firmy.

Karla

Good Human useless. Count how many times you live your working place but do not even notice you work over time and do not pay for it. Promises and promises. Do not pay as agreed in job offer after probation period. Managers trying to motivate you by cakes;-). Trustworthless. Some of so called "managers" trying to show their boss they are hardly working and running their plan schedule. Truly, delegating the tasks for employees. The atmosphere in a team simply horrible. Each trying to show others he/she is the best worker with accent on a command spirit. Well, it's a good job for students but the managers like elder 28-30 y.o. with wide life experience. What was noticed by me especially how the employees kiss the managers ass to be honored as a good worker. At last, may be you will be the next victim at this company;) good luck!

JCH

Nie raz byłem świadkiem totalnego braku wyrozumiałości przełożonych względem pracownika. Masz robić i tyle. Nie robisz tyle ile wymagają to groźby zwolnieniem. Do tego dochodzi brak zgłoszeń wypadków przy pracy. Ta firma to jedna wielka ściema

JCH

Jeśli ktoś lubi brak szacunku to znakomicie odnajdzie się w tej firmie. Serdecznie polecam każdemu kto lubi być zastraszany i poniżany na każdym kroku. Gdy chcesz mieć cokolwiek z życia, zdrowia to omijaj tą firmę szerokim łukiem.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

caryca

dobrze płatna?!ktoś ma poczucie humoru.jeżeli będziesz zadowolony ze 100zł BRUTTO podwyżki po roku pracy to gratuluję!no ale możesz jej wcale nie dostać bo "można Cię łatwo zastąpić".

Lejla

Polecam najpierw popracowac a dopiero pozniej sie wypowiadac. Firma CH Robinson jest korporacja ale nie na takim poziomie "szczura" jak inne. Wpisy jakie czytam świadcza a lbo o braku zrozumienia czym jest korporacja albo o braku doświadczenia. Nie powiinismy zniechęcac sie jakimis, czyimis wpisami osób które byc może celowo je umieszczają. :) Ja tu pracuje ponad 5 lat i jestem bardzo zadowolona bo praca jest dobrze płatna, swietna atmosfera a ponadto stabilne zatrudnienie. Serdecznie pozdrawiam

byly
@Lejla 17.07.2015, 11:05
Polecam najpierw popracowac a dopiero pozniej sie wypowiadac. Firma CH Robinson jest korporacja ale nie na takim poziomie &quot...

Witam Nie zgadzam się z tobą. Pracowałam w tej firmie 6lat. Oprócz tej byłam jeszcze w 3 innych korporacjach. Tej nie polecam. Korporacja - typowy wyścig szczurów i tylko dołki szefowie kopią by się chronić. Nie doceniają pracowników. Kasa kiepska

ano nim

Jeśli chodzi o oddział Gliwicki to szczerze powiedziawszy praca dobra żeby w CV fajnie wyglądało, że pracowało się w amerykańskiej firmie - nic poza tym. Praca dobra dla studenta na zdobycie jakiegokolwiek doświadczenia w branży, bo jeśli chodzi o kasę to słabo jak na tak dużą firmę oraz ogrom pracy jaki trzeba wykonać. Kierownictwo oddziału chyba zapomniało, że to praca jest dla człowieka a nie na odwrót. Dokładanie pracy przy cięciu etatów i mobbingowanie przez jednego z przełożonych hasłami że jest was za dużo powoduje kiepską atmosferę oraz konflikty między pracownikami. Kreatywne myślenie i jakakolwiek ambicja od razu jest tłamszona bo szeregowy pracownik jest od wykonywania poleceń a nie od myślenia. Rozwój zawodowy i osobisty zdecydowanie odpada. Awansować też nie ma za bardzo jak pomimo częstych obietnic. Ogólnie praca po 12h w systemie zmianowym również w weekendy. Użeranie się z kierowcami bez wsparcia ze strony przełożonych wyniszcza człowieka i sprawia że nie da się zbyt długo tam wytrzymać. Z plusów to pakiet socjalny w postaci opieki medycznej, multisporta czy premii które i tak są przydzielane wg niejasnych zasad, od widzi mi się osób je przydzielających.

ja

Czy ktoś pracuje w IT? Mogę prosić kilka słów na temat pracy? Jacy są przełożeni? Czy są możliwości rozwoju i awansu?

paweł
użytkownik zarejestrowany

ale spójrzmy prawdzie w oczy, wyścig szczurów to jest wszedzie tak naparwde, wiec dobrze, ze nie ejst to jakąś większą korporacją, bo było jeszcze gorzej coś tak czuje, więc zobaczcie, ż einni nie tylko mają czasem lepiej, ale również gorzej też się zdarza, dlatego warto naprawde pomyśleć zanim coś takiego się napisze.

uk never ever

poprosze o informacje o warunkach finansowych w warszawskim oddziale na stanowisku mlodzszy spedytoe

szara myszka

jeśli ktoś lubi siedzieć po pracy w pracy i spędzać czas z ludźmi z pracy za małe pieniądze to jest to praca idealna.Jedynym plusem jest możliwość porozmawiania po 'angielskiemu'-bowiem taki jest język pracy. Poza tym minusem jest ciężka atmosfera, nadgodziny,niekompetencja, stres, małe pieniądze a wymagania olbrzymie.Za taka pracę na rynku można znaleźć o wiele lepszą ofertę wystarczy poszukać. Nie ma żadnych szkoleń i podnoszenia kwalifikacji,jedynie awans na płaszczyźnie poziomym tzn, coraz więcej zadań za niskie wynagrodzenie. Są plusy i minusy tej pracy albo 'plusy bliższe lub dalsze minusy'.Daje ocenę mierną, miernota do kwadratu.

byly
@szara myszka 18.09.2013, 16:27
jeśli ktoś lubi siedzieć po pracy w pracy i spędzać czas z ludźmi z pracy za małe pieniądze to jest to praca idealna.Jedynym pl...

Jako byly pracownik nie polecam jej. Wyscig szczurow. Atmosfera kiepska. Szefowie ciagle cisna, chca wiecej,sa niezadowoleni. Pochwal brak. Nadgodziny i spory stres. Kasa do tego kiepska. Na prawde na rynku sa lepsze firmy. Poronujac ja do innych 3 korporacjach w ktorych pracowalem ta jest najgorsza. O pozostalych slowa zlego nie powiem. Jedyna zaleta to niezly socjal, ale ne warty caloksztaltu. DAJCIE ZYC!!!

no name

hahah, śmieszą mnie wszystkie wpisy, widać że nikt nie pracował wczesniej w korporacji. Jak mozna oceniac firme po pozostawionych torbach i wiszacych kurtkach, jakiego biura szukasz dziewczyno, jak chcesz spiny to ich do banku. Pracuje w Robinsonie od ponad roku, wczesniej 7 lat wielkiej korporacji i powiem ze nie mam sie czego przyczepic, pieniadze nie sa mega duze ale na prace w ksiegowosci, czytaj mechaniczna w zyciu nie zaplacila bym sobie tyle :). Sytuacja na runku pracy wyglada bardzo kiepsko i z tego co słysze to zarabiaja duzo mniej od nas, do tego dobry socjal, zero spiny. Ja na razie nie zamienił bym tej pracy na inna. Może jest malo ambitna ale bez stresu i pieniadze jak juz mowilam nie są złe.

nikimiki

ALIK - 2013-06-26 14:49:38 Hej :) w skrócie :) Czy CH Robinson to porażka :) zgadzam się z opiniami powyżej. Zarobki żenujące. Chore zasady korporacji, zakaz wyrażania własnego zdania :) NIE POLECAM !!!! możesz napisać coś więcej? jakieś konkrety? i w jakim oddziale?

Inka Spinka

Zgadzam się z poprzednimi wypowiedziami. Nie polecam nikomu tracić czasu.

ALIK

Hej :) w skrócie :) Czy CH Robinson to porażka :) zgadzam się z opiniami powyżej. Zarobki żenujące. Chore zasady korporacji, zakaz wyrażania własnego zdania :) NIE POLECAM !!!!

gussien

chciałabym się dowiedzieć jak wygląda proces rekrutacji, rozumiem, że wszystkie etapy są w języku angielskim...(?) i jak warunki finansowe? może ktoś podać kwotowo?? i są jakieś pakiety benefitów? z góry dziękuję za wszystkie informacje !

pesska

stella - 2013-03-14 22:06:27 jestem zażenowana oddziałem we Wrocławiu. Na dzień dobry widać bałagan: kurtki wiszą wszędzie, segregatory i torby na podłogach, pomieszczenie wygląda jak wielkie wypakowanie po przeprowadzce a nie profesjonalna firma outsouringowa. Rozmowa rekrutacyjna: spotkanie osobno z trzema osobami, gdzie każda zadaje ten sam zestaw pytań. Przy trzeciej osobie ma się ochotę rzucić jakimś sarkazmem, zwłaszcza ze "team leaderka" (pod sobą mająca dwie osoby), zadaje pytania nacechowane jedynie negatywami typu: co Ci się nie podobało w poprzedniej pracy? odp. wszystko było w porządku. zrezygnowałam z powodów osobistych. -oj, na pewno znajdziesz coś co Ci się nie podobało. wieje brakiem kompetencji. Jakby część osób była po stosunkach międzynarodowych albo europeistyce.a możesz powiedzieć na jakie stanowisko tam aplikowałaś?bo ja mam własnie za nie dlugo rozmowę i zastanwiam się czy w ogole warto..a warunki finansowe dobre?

stella

jestem zażenowana oddziałem we Wrocławiu. Na dzień dobry widać bałagan: kurtki wiszą wszędzie, segregatory i torby na podłogach, pomieszczenie wygląda jak wielkie wypakowanie po przeprowadzce a nie profesjonalna firma outsouringowa. Rozmowa rekrutacyjna: spotkanie osobno z trzema osobami, gdzie każda zadaje ten sam zestaw pytań. Przy trzeciej osobie ma się ochotę rzucić jakimś sarkazmem, zwłaszcza ze "team leaderka" (pod sobą mająca dwie osoby), zadaje pytania nacechowane jedynie negatywami typu: co Ci się nie podobało w poprzedniej pracy? odp. wszystko było w porządku. zrezygnowałam z powodów osobistych. -oj, na pewno znajdziesz coś co Ci się nie podobało. wieje brakiem kompetencji. Jakby część osób była po stosunkach międzynarodowych albo europeistyce.

Jonas

Zgadza się. Jak pracowałem tam kilka miesięcy temu, atmosfera jaka tam panowała była bardzo dziwna i ciężka. Człowiek żyje w wielkim stresie, jest bardzo nerwowo wśród pracowników, szefowie czepiają się czego tylko się da, nadgodziny to standard, za mało pracowników na taki przemiał roboty. Masakra. I teksty, że są na nas skargi bo nie robimy jak trzeba, nie terminowo, a tu człowiek flaki z siebie wypruwa by było jak najlepiej. Ale tego i pochwał od kontrahentów/klientów nikt nie widzi. Nikt nie docenia. I mydli się tylko oczy darmowymi wizytami w hotelach - kolacyjka, śniadanko, które i tak hotele załatwiają, albo dają załatwione skądś darmówki. Dobra firma jak się chce sprawdzić swoją wytrzymałość!

Forwarder30

Zgadzam sie , pieniadze proponuja żenujące, w zwiazku z tym maja problem z rekrutacja , wiec od razu do tych zenujacych pieniedzy wspominaja o nadgodzinach ktore sa standardem wlasciwie. Jak ktos sie nudzi w domu, i nie zycia prywatnego i szuka zajecia za niska pensje - to miejsce jest idealne ! Oczywiscie to wszystko dopiero po paru poziomach rekrutacji :)

anonim

Ale bezsensowny wpis. Wlasnie ogladam ogloszenie tej firmy i szukam informacji na jej temat. Na pewno nie zaaplikuje, dodatkowo zwazywszy, ze to holenderska firma, wiec warunki finansowe na pewno beda zenujace, nie wspominajac o atmosferze pracy.

Zostaw opinię o C.H. Robinson Poland Sp. z o.o. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie C.H. Robinson Poland Sp. z o.o.