Szmizjerka Sp. z o.o.
3 105 6 1

Opinie o Szmizjerka Sp. z o.o.

Marcin

@Nostradamus, rozumiem Twoją opinię, ale jeśli chodzi o monitoring w firmie jest on pewnie zainstalowany ze względów bezpieczeństwa. Właściwie w obecnych czasach każda firma tak się zabezpiecza. Czy zgłaszałeś pracodawcy wysoką temperaturę podczas pracy na magazynie? Spokojna rozmowa mogłaby poprawić warunki na korzystniejsze. Napisz jakiego rodzaju umowy obowiązują nowych pracowników i czy można liczyć na bonusy do wynagrodzenia. Osoby zainteresowane pracą same zdecydują, czy chcą do niej aplikować.

Nostradamus

Szmizjerka...taaak...kochana Szmizjerka...lider recyklingu tekstyliów w Polsce- jakieś na wskroś upiorne i tym bardziej to błędne określenie.Miałem przyjemność pracować w tej firmie przez kilkanaście miesięcy. Przez ten czas straciłem poczucie własnej wartości, godności oraz szansy dalszego, normalnego rozwoju. Stałem się człowiekiem wypalonym emocjonalnie, psychicznie a tym bardziej fizycznie. Do dzisiaj mam wrażenie że jestem nieustannie obserwowany...taaak...Szmizjerka to wszechobecny monitoring, złowieszcza inwigilacja i donosicielstwo praktycznie na każdym kroku. Kamery nie ma tylko w kiblu...jeszcze...Przeczytajcie to wszyscy uważnie i zapamiętajcie moje słowa.Nie jest mi szkoda ludzi którzy pracują na magazynie za marną podstawę, ludzi którzy zajmują się rozładunkiem oraz załadunkiem kontenerów, gdzie temperatura w okresie letnim grubo przekracza ponad 35 stopni, ludzi którzy myślą że zostaną wynagrodzeni za swoją syzyfową pracę...Nie jest mi absolutnie szkoda kierowców, którzy po siedem dni w tygodniu targają wory pełne ubrań, niektóre ważące grubo ponad 30kg- pieszo po schodach. Nie jest mi ich szkoda tym bardziej że rozpoczęli jakiś szaleńczy wyścig na tony, wyścig którego jedynym celem jest jakaś utopijna wizja awansu kosztem własnego zdrowia...Nie jest mi szkoda dziewczyn pracujących na sklepach, dziewczyn które nie mogą spokojnie zjeść, ponieważ grozi to zabraniem wyimaginowanej premii, dziewczyn które przyjmują dostawy i robią wymianę towaru popołudniami oraz nocami, także w niedzielę...Skończcie w końcu narzekać, pokażcie że jesteście dorośli, udowodnijcie że potraficie walczyć o swoją godność, szacunek oraz lepszą przyszłość. Takie moje skromne zdanie.

Kadia
@Nostradamus 13.10.2018 15:14

Zgadzam się w 100%Obecnie jest tyle miejsc pracy ze praca w Szmizjerce to ostateczności.

ja
@Nostradamus 13.10.2018 15:14

monitoring mówisz? a zgody pracowników na monitoring są?

ja
@Nostradamus 13.10.2018 15:14

Chyba był pan kierownikiem,skoro tak dobrze poinformowany...I to zapewne dobrym,skoro już nie pracującym. Ta firma trzyma dłużej na stanowiskach kierowniczych tylko niedouczonych mobbingujących poganiaczy.Dobrzy pracownicy uciekają ze szmizjerki,a tacy szybko znajdą sobie dobrą prace. Pozdrawiam .

Przemysław

W Sochaczewie były wcześniej miłe Panie , pracowały tam dłuższy czas a teraz co tam się dzieje to nie wiem ale co miesiąc a nawet tydzień jest ktoś nowy . Strasznie to zniechęca klientów , dodatkowo towar od dobrych 3/4 miesięcy to czysty żart - chyba rzucają na sklep 3 lub 4 sort . Ciuchy niemodne a to co trochę lepsze poplamione lub z dziurami . Niestety coraz zadziej tam zaglądam chodź byłem stałym bywalcem

poiuyt

Szmizjerka w Olecku-warmińsko-mazurskie-kiepski towar ,arogancka kierowniczka sklepu,nieprzyjemna obsługa. Moje sugestie dla Szmizjerka Sp. z o.o.: Popoprawić dostawy-dać lepszy towar, obniżyć ceny ubrań z wyceny-macie takie prawie jak w sklepach,wymienić sklepowe na przyjaźniejsze klientom. Jak będą opryskliwe stracicie klientów.

Szmizjerka Sp. z o.o.
pracodawca
@poiuyt 10.10.2018 17:19

Witamy, serdecznie dziękujemy za Pańskie uwagi. Pozdrawiamy :)

Anonimka

Witam czy wie ktoś, z jakiego powodu ZAZA z Warce została zamknięta?

Ona
@Anonimka 24.07.2018 08:36

Pewnie nikt tam nie chciał pracować. Nie dziwi mnie to.

anonymous
@Ona 24.07.2018 22:26

To tak jak w Zazie w Grójcu, wszystkie się zwolniły, a sklep wkrótce zostanie zamknięty. Cieszmy się z pracowników, tak szybko odchodza:-)

Obiektywnie

Bardzo przykro jest czytać niektóre posty.. Pracowałam w Szmizjerce ponad 4 lata przez cały okres studiów i nie mogę powiedzieć nic negatywnego. Podstawa jak w większości sklepów (dodatkowo jest premia), możliwość tańszych zakupów, paczki świąteczne też były ze dwa razy. Jednak przede wszystkim doceniam fakt, że jest to jedna z nielicznych tak dużych POLSKICH sieci sklepów, gdzie nie masz z góry narzuconych sztywnych zasad. W Szmizjerce możesz mieć wpływ na bardzo wiele rzeczy - niejednokrotnie nasze pomysły były wdrażane w życie. Osoby, które piszą o braku ambicji sprzedawców tu pracujących odsyłam do innych typowych galerianych sieciówek, w których musisz być jak robot, bo masz z góry narzucone wszystkie zasady począwszy od wystroju sklepu, promocje, a sztuczne pożegnaniem z klientem. Zawód sprzedawcy jest jednym z najstarszych zawodów świata i będzie istniał jeszcze bardzo długo. Pytanie czy chcemy być sprzedawcami robotami czy chcemy żyć tą pracą i móc być jej częścią... I żeby nie było, że ja nie mam ambicji...skończyłam studia i przyszedł czas, że idę w kierunku swoich zainteresowań. Pozdrawiam.

anonymous
@Obiektywnie 25.09.2018 06:23

Mogłabyś wytłumaczyć jak się mają wg ciebie tańsze zakupy? Przecież można je robić tylko w najwyższej cenie... Któryś z kierowników podszywa się pod zadowolonych pracowników... Żenada...

anonymous
@Obiektywnie 25.09.2018 06:23

Nie ma zasad? A te śmieszne 6 kroków do sukcesu???

Szmizjerka Sp. z o.o.
pracodawca
@Obiektywnie 25.09.2018 06:23

Dziękujemy za miłe słowa i życzymy powodzenia w realizacji dalszych planów!

Bogusia
@Obiektywnie 25.09.2018 06:23

Nie ma sztywnych zasad , a 6 kroków ? Sprawdzanie naszej pracy podsycając tajemniczego klienta ? Paczki na swieta ? Puffff chyba mowa o innej firmie bo pracując tam przez 3 lata nigdy nic nie dostałam na swieta oprócz życzeń wysłanych SMS przez miłe panie z biura ( kierownik niestety aż tak miły nie był) ubrania nigdy nie można kupić z rabatem -zawsze przy kierowniku i za najwyższa kwotę . Widać ze ktoś podstawiony pisze takie brednie

anonymous
@Obiektywnie 25.09.2018 06:23

To chyba była pani kierowniczka regionalną skoro miała pani dodatkowe profity. Nikt że zwykłych pracowników nigdy nie miał paczek na święta,a premia... Nie zqrtujmy, przestańcie oszukiwać ludzi.

Obserwator

Witam. Ponieważ na forum Szmizjerki pracodawca usuwa posty, zapraszam do dyskusji na tym wątku

Szmizjerka Sp. z o.o.
pracodawca
@Obserwator 01.10.2018 12:23

Szanowny Obserwatorze, nie jesteśmy odpowiedzialni za regulamin stworzony przez gowork.pl. Pewne zwroty lub słowa publikowane przez komentujących nie są dopuszczalne, dlatego są usuwane przez administratora (niezależnie czy są pozytywne czy negatywne). Również zachęcamy do dyskusji, zadawania pytań i wyrażania opinii - nie tylko w tym wątku. Jesteśmy tu dla Państwa i bardzo chętnie odpowiadamy na Wasze treści. Serdecznie zapraszamy również na naszą stronę internetową, w zakładce opinie - możecie Państwo swobodnie wyrazić swoje zdanie (http://www.szmizjerka.pl/opinie.php). Pozdrawiamy!

anonymous
@Obserwator 01.10.2018 12:23

Hahaha tu też

Wszechwiedzący
@Szmizjerka Sp. z o.o. 01.10.2018 17:26

Guzik prawda. Czytam to forum od bardzo dawna i wiem, jakie słowa i posty zostały usunięte.

Elka

Jak jest w Zazie w Grójcu?Chciałam złożyć cv. ale zależy mi na w miarę spokojnej pracy. Podobno zmieniła się kierowniczka sklepu?

Ciekawa
@Elka 23.07.2018 23:16

Następna się zwolniła?

Ola
@Elka 23.07.2018 23:16

Teraz tam chyba rządzi ta mała blondynka, więc nieciekawie.

Ja
@Ola 25.07.2018 10:29

Nie ma szczczecie ona jest tylko na zastepstwie bo główny kierownik na zwolnieniu lekarskim

Elka
@Ja 26.07.2018 13:32

Czyli atmosfera ok?

Ja
@Elka 29.07.2018 23:02

Jak najbardziej ok.

anonymous
@Ja 02.08.2018 12:06

No chyba jednak nie, skoro kierowniczka złożyła wypowiedzenie!

anonymous
@anonymous 22.09.2018 11:26

Następna??????

anonymous
@anonymous 22.09.2018 21:12

Teraz sami nowi pracownicy, reszta odeszła. Ciekawe na jak długo.

anonymous
@anonymous 22.09.2018 11:26

No, to się A. doczekała upragnionego stołka kierownika... Pewnie jej tak zatruła życie, aż się kobitka zwolniła... Mówiłam kiedyś że tylko konfidentka zostanie...

Ola
@anonymous 22.09.2018 11:26

No to po dobrej atmosferze. Dobrze ze juz tam nie pracuję.

anonymous
@anonymous 23.09.2018 20:20

Ha ha śmieszna jesteś ja nie wiesz jaka jest przyczyna to się nie wypowjadaj

Ja
@anonymous 25.09.2018 20:40

Prawda w oczy kole?

anonymous
@anonymous 25.09.2018 20:40

Jak się broni A. Prawda w oczy kole.

anonymous
@anonymous 23.09.2018 20:20

A. się zawsze poczuwała zabardzo. Ciekawe kto będzie chciał z nią pracować

Gośka
@anonymous 23.09.2018 20:20

Nie mam w zwyczaju komentować głupich wpisów, ale tym razem muszę. Zajmijcie się swoimi sprawami, a nie plotkami. Sama podjęłam decyzję o złożeniu wypowiedzenia i to moja sprawa jaka była tego przyczyna . Opluwanie anonimowo ludzi jest poniżej krytyki i świadczy o braku odwagi cywilnej. Pozdrawiam.

anonymous
@anonymous 23.09.2018 20:20

Święte słowa

Szmizjerka Sp. z o.o.
pracodawca
Zgodnie z zapowiedziami - od 01.10.18r. zmieniamy godziny otwarcia wybranych Szmizjerek w Warszawie.  

  • ul. Wąwozowa (Sobota: 9-15; Niedziela: 9-15)

  • Al. Jerozolimskie (Sobota: 10-14; Niedziela: 10-14)

  • ul. Żelazna (Sobota: 10-14)

  •  

Aby być z nami na bieżąco zapraszamy do obserwowania nas na naszym FB -
   
Była pracownica

Ta firma to porazka! Jesteś oszukana na samym wstępie gdy na rozmowie pytasz się o zarobki . (usunięte przez administratora) brak wody zorganizowanej dla pracowników ( kupowaliśmy za swoje pieniądze ) przechodzi ludzkie pojęcie . Stoisz na nogach przez 8-12 h i nawet na chwilkę nie możesz usiąść lub oprzeć się o parapet. Regionalna (usunięte przez administratora) Na sklepie została tylko kierowniczka sklepu która zatrudniła 2 dziewczyny . Teraz się okazało ze te 2 złożyły wypowiedzenie wiec znów przyjdą nowe . Klienci już się śmieją co się dzieje na sklepie- złe to świadczy tylko o firmie . Rozumiem jak komuś nie pasuje praca i odchodzi z niej a tu przed moim zatrudnieniem odeszły(usunięte przez administratora). I te które t(usunięte przez administratora) . Śmiać mi się chce z ich ogłoszeń ze zapewniają miła atmosferę , dobre zarobki i stałe zatrudnienie - bo nie ma ani atmosfery ( chodzi mi o kierownika i pracownice ) ani dobrych zarobków ani stałego zatrudnienia

anonymous
@Była pracownica 21.09.2018 15:08

A kto jest tam regionalnym?

wszechwiedzący
@Była pracownica 21.09.2018 15:08

Problem z waszymi zarobkami jest taki,że nie czytacie umów.Jeżeli na zleceniu jest napisana stawka godzinowa,to tak ciężko sobie podzielić 1800 na stawkę netto żeby obliczyć ile godzin musicie wypracować na te 1800zł. ???? musicie wyrobić 176 godzin miesięcznie...Jeśli tych godzin jest mniej to i kasy jest mniej...czytajcie umowy a nie jak dzieci podpisujecie w ciemno bez liczenia/..

anonymous

(usunięte przez administratora)A w którym sklepie?

anonymous

No tak Pani (usunięte przez administratora)regionalna bez kompetencji ????

Mati

A która? Jest jeszcze lepsza od niej?

Opter
@wszechwiedzący 22.09.2018 12:33

Na umowie jest tylko najniższa podstawa. Oni każdemu obiecują premie a później się okazuje, że nikt na nią nie zasługuje.

Pracooownicaa
@Opter 29.09.2018 15:47

Pracuje od trzech lat w tej firmie i odkąd przeszłam na umowę o pracę nie było miesiąca żebym nie dostała premii, może to zależy od tego kto z jakim zaangażowaniem pracuje.. albo od regionalnego, czy walczy o swoich pracowników, czy docenia starania lub od tego czy sklep robi dobre utargi, nie wiem. Ja jak dotąd jestem zadowolona, zobaczymy co będzie dalej.

Szmizjerka Sp. z o.o.
pracodawca
Jesień króluje już w naszych sklepach. Na przeciw oczekiwaniom naszych klientów przygotowujemy również piękne jesienne stylizacje. Zapraszamy do obserwowania naszego Szmizjerkowego fanpage'a - http://www.facebook.com/sklepyszmizjerka
   
pracownica

Pytanie do obecnych pracowników sklepów, których regionalnym jest Pan K. Jakim jest kierownikiem,? Porządny człowiek czy taki jak inni regionalni Szmizjerek?

Nxa
@pracownica 27.06.2018 21:40

Wydaje się być porządny,wszystko się okaże

Onaaaaa.
@pracownica 27.06.2018 21:40

Pan K. Najlepszy kierownik. Lepszego nie ma. Oby pracował jak najdłużej!

Marek
@pracownica 27.06.2018 21:40

Karol czy Krzysztof?

Zniesmaczona
@Marek 04.07.2018 19:14

Krzysztof

Aaa
@pracownica 27.06.2018 21:40

Brednie opowiadasz, woda i premia jest.

Roman
@Aaa 07.07.2018 23:06

Tak? Ciekawy jestem w którym sklepie?

Onanana.
@Marek 04.07.2018 19:14

Oczywiście,ze Pan Karol. Najlepszy kierownik.

anonymous
@Onanana. 04.08.2018 00:12

To prawda, wymagający, ale bardzo spokojny, uczciwy i ludzki.

anonymous
@anonymous 07.09.2018 20:16

Potwierdzam.

Szmizjerkowelove
@Zniesmaczona 06.07.2018 16:15

(usunięte przez administratora) pewnie. Nie polecam.

Elka
@anonymous 07.09.2018 20:16

I jego spokój się skończył...Taki sam jak wszyscy regionalni, nikt tak nie potrafi kulturalnie zmieszać z błotem jak on. Zdecydowanie nie polecam pracodawcy.

anonymous
@Szmizjerkowelove 21.09.2018 13:22

Już go nie ma w firmie

anonymous
@Szmizjerkowelove 21.09.2018 13:22

Kto?

.
@anonymous 22.09.2018 20:28

Jest

Szmizjerka Sp. z o.o.
pracodawca

Witamy serdecznie, na bieżąco staramy się śledzić i czytać opinie na temat naszej firmy. Dziękujemy za wszystkie uwagi w naszym kierunku- każda jest dla nas bardzo ważna. Pomaga nam to eliminować wszelkie błędy i nadawać im właściwy tor. Za wszelkie niedociągnięcia przepraszamy. Przypominamy, iż istnieje możliwość podzielenia się swoimi uwagami również na naszej stronie internetowej w zakładce "opinie" (http://www.szmizjerka.pl/opinie.php). Możecie tam Państwo swobodnie wyrazić swoje zdanie i opisać szczegóły ewentualnych problemowych sytuacji. Każda opinia z pewnością przyczyni się do zadowolenia naszych obecnych pracowników. Pozdrawiamy!

Wszechwiedzacy
@Szmizjerka Sp. z o.o. 24.09.2018 16:07

Pomaga eliminować błędy???? To jakiś żart???? Od lat istnieje to forum i nic przez ten czas się nie zmieniło. Takie glupie frazesy nie zmienią opinii pracowników i klientów. Jednych i drugich tracicie.

Szmizjerka Sp. z o.o.
pracodawca
@Wszechwiedzacy 24.09.2018 16:51

Ma Pan/Pani rację - forum istnieje od lat, jednak dopiero od niedawna Szmizjerka zaczęła być jego czynnym użytkownikiem. Nieustannie wchodzimy na rynek z nowymi inicjatywami w celu samodoskonalenia i rozwoju firmy. Mamy nadzieję, że nasze starania zostaną docenione. Pozdrawiamy i życzymy miłego wieczoru.

Wszechwiedzacy
@Szmizjerka Sp. z o.o. 24.09.2018 17:38

Przykre tylko, że polityka firmy się nie zmienia, nikt nie dba o pracowników. Na obecnym rynku pracy wystawiacie się na śmieszność. A w te piękne słówka i lanie wody nikt już nie wierzy

Marcin

@Aaa, piszesz, że firma płaci premie. Miesięczne, czy kwartalne? Czy są zależne od wielkości sprzedaży? Mogłabyś napisać coś więcej na temat warunków zatrudnienia w firmie? Czy jako pracownik sklepu masz zniżkę na asortyment? Jaka według Ciebie jest atmosfera w pracy? Czy jesteś z niej zadowolona? Poleciłabyś tą pacę osobom poszukującym zatrudnienia?

Marek
@Marcin 13.07.2018 16:56

Zdecydowanie nie polecam. Premie sprzedażowe targety nierealne do wykonania. Żadnych zniżek pracowniczych, mało tego zakupy można robić tylko po najwyższej cenie tylko na nowym towarze. Żadnych paczek na święta czy innych profitów ktore proponują inne firmy. Płaca najniższa krajowa, mobbing i zastraszanie że strony kierowników regionalnych. Dzie ganie worków z odzieżą grubo ponad normy K. P. Atmosfera... Lepiej nie mówić. Zdecydowanie nie polecam.

?
@Marek 14.07.2018 13:03

Straszenie zwolnieniem z pracy, słowa, "zawsze można was zastąpić," taka jest atmosfera...

No name
@? 14.07.2018 21:00

Atmosfera była i jest zła. Nieposzsnowanie godności osobistej i łamanie kodeksu pracy są na porządku dziennym. Zdecydowanie nie polecam tego pracodawcy.

Lola
@Marcin 13.07.2018 16:56

Warunki pracy tragiczne. Placa na najniższym poziomie. Umowy zlecenia podpisywane co miesiąc. Kierownictwo bez kompetencji, jakichkolwiek umiejętności i i doświadczenia, powoływane z przypadku bez szacunku dla pracowników, wymagają więcej niż od siebie a w zamian za plecami krytykuja i obsmiewuja innych. Ten kto domaga się respektowania swoich praw jest zwalniany. Ludzie traktowani sa jak potencjalni (usunięte przez administratora) Przychodząc w w swoim ubraniu do pracy można spodziewac się pytania czy masz na to paragon. Rotacja pracowników jest przerażająca. Szczerze odradzam pracę w tej firmie szkoda zdrowia i nerwów.

Szmizjerka Sp. z o.o.
pracodawca
@No name 14.07.2018 21:05

Witam, Państwa opinia szczególnie zwróciła naszą uwagę i mocno zaniepokoiła. Za wszelkie niedociągnięcia serdecznie przepraszamy. Jeśli zauważą Państwo jakiekolwiek błędy ze strony firmy lub naszych pracowników, będziemy wdzięczni za natychmiastową reakcję poprzez kontakt z działem administracji. Zadowolenie pracowników i atmosfera w pracy są dla nas wyjątkowo ważne. Dziękujemy za cenną uwagę i pozdrawiamy!

Szmizjerka Sp. z o.o.
pracodawca
@Marcin 13.07.2018 16:56

Witamy, system premiowania w naszej firmie istnieje już od bardzo długiego czasu. Około 85% naszych pracowników otrzymuje premie uzależnione od sprzedaży, wypłacane comiesięcznie. Zależy nam na budowaniu jak najlepszych i długotrwałych relacji z pracownikami oraz przyjaznej atmosferze w pracy. Nasi pracownicy maja możliwość robienia zakupów i to nie tylko dla siebie. Zachęcamy do obserwowania zakładki z ofertami pracy. Nawet jeśli w danym momencie nie poszukujemy pracowników w Państwa okolicy, możecie wysłać swoje zgłoszenie poprzez zakładkę "Praca" na naszej stronie internetowej: http://www.szmizjerka.pl. Pozdrawiamy :)

anonymous
@Szmizjerka Sp. z o.o. 24.08.2018 10:58

Jasne, robią zakupy tylko po najwyższych cenach, wybrane tylko w dniu wymiany, jakby akurat wtedy mieli na to czas... Żenada

anonymous
@Szmizjerka Sp. z o.o. 24.08.2018 10:58

Premię od sprzedaży mówicie? Tylko progi nie do osiągnięcia żeby premii nie brać.

anonymous
@anonymous 24.08.2018 21:04

I wystarczy jeden dzień choroby w miesiącu i premia się nie należy

Prqcownica
@Szmizjerka Sp. z o.o. 24.08.2018 10:58

Moga robić zakupy ale za najwyższa cenę , ubrania kupowane przy regionalnym który przyjeżdża na sklep czasami raz na 2 tyg. Pamietam jak miały być swieta a ja miałam ochotę na ta okazje kupić koszule - niestety koszuli nie kupiłam bo nie miałam jak . Gdy koleżanka kupiła sama coś a nie przy regionalnym miała bardzo duże problemy. Premie dostają te pracownice które są tolerowane przez regionalna - nie spodobasz jej się to premi nie ma.dlugie relacje z pracownikami? Chyba nie mówimy o tej samej firmie ponieważ u nas w mieście pracownice pracują max ale dosłownie max 1 rok

Szmizjerka
@Prqcownica 27.08.2018 07:54

Szmizjerka czy zaza to jedno wielkie (usunięte przez administratora) nie mozna miec swojego zdania trzeba sie przymilac pseudo KIEROWNICZKOM przerob osob jest duzy bo nikomu tam praca nie odpowiada bo nie da sie z nimi dogadac wyzysk i tyle a rzeczy sa brudne smierdza i dziurawe

anonymous
@Szmizjerka 27.08.2018 20:05

Jeśli tak praciwalaś, jak znasz zasady interpunkcji i ortografii to życzę powodzenia :-)

anonymous
@Szmizjerka 27.08.2018 20:05

Nie uogolniaj kochana, mi tam odpowiada i znam wiele dziewczyn, którym też. Płaca na czas, ekipa spoko, tylko taka dziwna rzecz... trzeba pracować ;-) Jak to nazywasz przerób osób jest duży, bo nie wszystkim chce się pracować. Wiem jedno, w żadnej pracy nie płacą za nic nie robienie. Jak komuś się chce pracować to pracuje.

anonymous

Dopiero się zdziwią

Marcin

@anonymous, @Ja, nie jestem zainteresowany tą pracą, ani nie pracuje w tej firmie. Jestem moderatorem tego wątku i pracuje dla Gowork, więc nie znam szczegółów zatrudnienia i nie mam żadnych powiązań z firmą której dotyczy wątek. Na forum Gowork.pl umieszczamy informacje o pracodawcach, warunkach pracy i obecnie prowadzonych rekrutacjach. Dlatego interesują mnie szczegóły zatrudnienia obecnych pracowników. Dzięki ich opiniom przyszli kandydaci mogą więcej dowiedzieć się o firmie i zdecydować, czy będą aplikować do tej firmy. Jeśli możecie napisać więcej informacji o warunkach zatrudnienia w firmie, pomożecie tym samym innym osobom szukającym zatrudnienia. Aktualnie sklep Szmizjerka szuka sprzedawcy w Ciechanowie i Mławie.

Ja
@Marcin 07.08.2018 19:37

Jak bardzo trzeba być naiwnym by szukać informacji o warunkach zatrudnienia na forach zamiast iść na rozmowę o pracę. Opinie wyrabia się na podstawie własnych obserwacji a nie na podstawie plotek. Nie iść, nie sprawdzić samemu to już chyba szczyt lenistwa.

anonymous
@Ja 07.08.2018 20:54

To jeszcze musiałoby się chcieć pracować, lepiej siedzieć w domu i narzekać, że pracy nie ma.

Nie warto
@Ja 07.08.2018 20:54

Byłam, sprawdziłam, odradzam,na rozmowie o pracę obiecują złote góry, a potem szara rzeczywistość...

Szczęśliwa

Chwała Wam za to, że mnie zwolniliście! Sama pewnie bym tak łatwo nie odeszła, bo pracowałam kilka lat i przywiązałam się, miałam świetny zespół i nie żałuje pracy, bo dużo mnie nauczyła :) Panie dyrektorze - na początku było mi przykro, ale dziś wiem, że dobrze się stało, bo pewnie gdybym dalej u was pracowała to dziś nie byłabym tu gdzie jestem. Praca bez żadnych perspektyw, dla osób mało ambitnych. Takie osoby jak ja nie pasują tu na dłuższą metę, więc dziękuję, że mi to uświadomiłeś.

były pracownik

Większość negatywnych opinii niestety jest prawdą. W tej firmie jest tak, że dobrego i sumiennego pracownika się nie docenia. Pracodawca zwalnia pracownice z najdłuższym stażem i na ich miejsce zatrudnia nowe, które po kilku dniach rezygnują. Pogratulować wyboru :) To jak traktują pracowników to ich sprawa - nikt nie będzie płakał za pracą w szmateksie, bo nie jest to praca marzeń. Dobry pracownik szybko znajdzie pracę, ale o dobrego pracownika w tych czasach ciężko. Wiem z doświadczenia. Dziękuję, do widzenia ;)

Anonim
@były pracownik 02.09.2018 18:29

Hmmm...pewnie zostałeś zwolniony dlatego tak piszesz. Zawsze mnie to zastanawia dlaczego tak dużo "byłych pracowników" odwiedza profil swojego byłego pracodawcy? W jakim celu? Tak bardzo tęsknicie? Czy poprawiacie sobie humor pisząc nieprawdę? Myślicie, że ktoś się będzie przejmował Waszą opinią? :D A propos pracowników z dłuższym stażem (to chyba bardzo dobrze świadczy o firmie, że tacy są!!) - żaden pracodawca nie zwalnia ludzi za nic. Wiadomo jak ciężko znaleźć dziś dobrego pracownika, więc nikt nie zrobił by tego z głupiego "widzimisie".

Trewq
@Anonim 04.09.2018 09:54

A może sam się zwolnił co ci do tego? Żal ci d*** ściska że ty dalej musisz tam siedzieć i lizać kierowniczkom wiadomo co... bo tylko tacy mają rację bylejakiego bytu.

Anonim
@Trewq 04.09.2018 18:44

Ochooo.....Tobie chyba dawno nikt nic nie wylizał :D :D :D

Szczęśliwa
@były pracownik 02.09.2018 18:29

Wydaje mi się ze ci co pracują w tej pracy i są wniebowzięci to osoby które maja słabe ambicje na lepsza prace. Czym tu się cieszyć ? Ze się dźwiga jak na magazynach ciezkie wory na dostawie !? Tym ze pracuje się w pomieszczeniu pełnym kurzu, w ciuchach śmierdzących chemicznymi preparatami i brudem, często z ciuchów wyłaziły robale i pająki , buty zagrzybiale bleeee premia w kwocie 150 + oczywiście umowa zlecenie lub o prace z najniższa krajowa. Ciuchy nawet nie można sobie kupić z jakimś rabatem jak w innych sklepach tylko za najwyższa kwotę , na nogach po 8-10 h z jedna przerwa 15 Min na zjedzenie w małym śmierdzącym zapleczu bez okna kanapki bo oczywiście jest zakaz wyjścia obok do restauracji lub knajpy na zupę !!!!!! Na szczęście pracowałam tam tylko miesiąc i się zwolniłam - teraz mam prace z normalna płaca , sterylna i czysta ... nigdy więcej szmizjerki a tym co tam pracuje szczerze wspolczuje - szkoda zdrowia i nerwów na taka prace

anonymous
@Szczęśliwa 05.09.2018 15:20

A kto tu mówi o wniebowzięciu? Poprostu jednym odpowiada, innym nie. Nie znam osoby, która zarabia tu najniższą krajową... Nikt by tu za 1500 nie siedział. A przerwy? W każdym zakładzie jest jedna 15 minutowa, bo tak stanowi kodeks pracy.

anonymous
@Szczęśliwa 05.09.2018 15:20

Brudne zaplecze mówisz,? To pracodawca ma ci posprzątać? Czy aby jako pracownica nie miałaś w zakresie obowiązków dbania o czystość? Śmieszna jesteś i leniwa. Żałosne

anonymous
@Szczęśliwa 05.09.2018 15:20

To chciałaś kupować te ciuchy skoro takie brudne, śmierdzace , z robakami i beee?

Szczesliwa
@anonymous 06.09.2018 17:41

Czytaj ze zrozumieniem , pisze ze często były robótki i pająki , raz w przeciągu miesiaca znalazłam coś co mi się spodobało i było w dobrym stania a tak towar fatalny . Klienci bardzo narzekali ze coraz to gorszy chłam jest sprzedawany . Jeśli chodzi o zaplecze to nieważne jak było sprzątane kartony z biuciorami nowymi na sprzedaż i brak okna na zapleczu robiły swoje. I wiem ile zarabiały dziewczyny które pracowały tam ponad rok -najniższa krajowa i premia max 150zl . Śmiech na sali ☺️☺️☺️☺️ Zal to mi jest tych co tam pracują .

Ja

Rozumiem, że byłeś w sklepach w całej Polsce i rozmawiałeś z pracownikami????skąd ty bierzesz takie informacje?

Szcześliwsza ????
@anonymous 06.09.2018 17:41

Ty jestes żałosna i najwidoczniej brak Ci aspiracji. Nie chodzi tu o sprzatanie. Sprzatanie nic nie da przy malym pomieszczeniu, gdzie nie ma wentylacji i na scianach jest grzyb... Az sie wymiotowac chce podczas jedzenia... Na szczęście juz tam nie pracuje ???? i nie zostałam zwolniona, sama sie zwolnilam po trzech latach pracy ????

Klaudia

Nie polecam! Pani kierowniczka K na Grójcu straszna baba, młoda kobieta a zero wychowania , zero szacunku do pracownika - zwraca uwagę przy klientach ... dla mnie zero !!! Inspekcja pracy powinna się ta firma zainteresować , w skwar 35 stopni zero wody , do tego apteczki z przeterminowanymi rzeczami bez plastrów i wody utlenionej ... porazka

Informator
@Klaudia 20.06.2018 23:22

A ja widziałem że kasjerki mają wodę, po co pisać głupoty..

Klijentks
@Klaudia 20.06.2018 23:22

Co do tej młodej kierowniczka pani Kl.... To prawda, sama widziałam nie raz jak w sklepie przy klientach krzyczy na pracownice. Że jej jeszcze nikt sprawy o mobbing nie założył. Coraz mniej osób tam pracuje,dziewczyny te same na dwa sklepy... Ciekawe dlaczego

beata
@Klijentks 21.06.2018 10:36

To prawda, też nie raz widziałam takie sytuacje bardzo przykre.Na początku atmosfera w sklepie była rewelacyjna,uśmiechnięte dziewczyny zawsze chętne do pomocy.Teraz wystraszone,smutne z wymuszonymi uśmiechami.Sklep stracił swój niepowtarzalny klimat.Dlatego też przestałam tam robić zakupy.

Klaudia
@Klaudia 20.06.2018 23:22

Maja wodę bo może sobie same kupiły , niestety firma i kierownicy nie pomyślą by zapewniona swój koszt podstawowej rzeczy . Przy tylu stopniach ile jest teraz na dworzu to wręcz ich obowiązek

Informatorka
@Klaudia 21.06.2018 17:29

Pani Klaudia już tam nie pracuje, przynajmniej tymczasowo

anonymous
@Klaudia 20.06.2018 23:22

wody utlenionej nie używamy

Ja
@Informatorka 23.06.2018 07:53

A to gdzie ja przenieśli?

Była klijetka
@Informatorka 23.06.2018 07:53

To może w końcu i tę małą blondynkę z Zazy zwolnią, atmosfera by się poprawiła i chętniej chodziła tm tam na zakupy

Ewa
@Była klijetka 23.06.2018 10:30

Jak znam życie to wszystkie odejdą a ona zostanie. W każdej firmie taka się trafi. Też nie chodzę tam na zakupy kiedy ona jest...

Informatorka
@Była klijetka 23.06.2018 10:30

Podobno została zwolniona

E
@Informatorka 25.06.2018 21:41

co za bzdury

Informatorka
@E 26.06.2018 11:58

co jest bzdurą wg ciebie?

E
@Informatorka 26.06.2018 15:33

To co tu wypisujecie, Pani Klaudia nie została zwolniona! Żenada...

Informatorka
@E 26.06.2018 20:39

A skąd te informacje?

To co się z nią niby stalo
@Informatorka 26.06.2018 21:12

Informatorka

Nik
@E 26.06.2018 20:39

O, widzę ulubienica twardo broni swojej pani... Ale pani już nie ma.. Teraz samotność cię zeżre.

Informatorka
@Nik 26.06.2018 22:37

dziewczyny mają nowego kierownika, byłam świadkiem jak przyszedł do sklepu dziś rano

Nik
@E 26.06.2018 20:39

Ten wpis to pewnie pewnie pani K. Co, prawda w oczy kole? Było ludzi jak śmieci traktować? Może pani spokojnie rano w lustro spojrzeć?

Grójec
@E 26.06.2018 20:39

Żenada to ta firma i jej regionalni,którzy myślą że są super specjalistami od zarządzania. W rzeczywistości banda wyzyskiwaczy z przerośniętym ego

Była klientka
@Klaudia 20.06.2018 23:22

A czy ona została zwolniona z firmy czy zmienił się tylko kierownik na Grójcu ? A co z Łowiczem ? Sochaczewem ? Skierniewicami ? Nadal jest czy tez zmiana ?

Nxa
@Była klientka 27.06.2018 16:48

Z tego co mi wiadomo jest ona zwolniona.Regionalny to teraz pan K,nie tylko w Grójcu

Marta
@Nxa 27.06.2018 21:45

Nikt jej nie zwolnił Ta firma ceni takich ludzi jak pani K.Odeszla chwilowo

?
@Marta 29.06.2018 07:43

Jak to chwilowo?

?
@Marta 29.06.2018 07:43

A to tylko źle świadczy o firmie i daje pełny obraz sytuacji i polityki firmy

Wesoła
@Marta 29.06.2018 07:43

A kiedy wróci bo tęsknia pracownicy? ????

Oi
@Wesoła 29.06.2018 20:31

Szybciej niż wam się wydaje

Mniam
@Oi 03.07.2018 00:39

No nie sądzę....

Karina
@Mniam 04.07.2018 19:12

Słyszałam że Pani K ma teraz mazury?

Wesoła
@Karina 04.07.2018 20:04

To teraz tam sklepy do upadku doprowadzi???

Pracooownicaa
@Była klientka 27.06.2018 16:48

W Łowiczu, Skierniewicach i Sochaczewie jest od jakiegoś czasu inna kierowniczka, jest ok.

Marcin

Sklep Szmizjerka szuka pracowników w różnych lokalizacjach. W Grójcu w nowo otwartym sklepie pracodawca szuka sprzedawcy. Oczekuje osób pozytywnych, komunikatywnych i mających dobry kontakt z ludźmi, którzy szukają stałego zatrudnienia. Zapewnia pracę w pełnym wymiarze godzin lub pół etatu . W Nowym Dworze Mazowieckim sklep z używaną odzieżą Szmizjerka, także poszukuje sprzedawcy. Mogą aplikować osoby bez doświadczenia. Oferuje szkolenie, pracę w miłej atmosferze, stabilność zatrudnienia i umowę o pracę. Do zadań osoby na tym stanowisku należeć będzie zapewnienie profesjonalnej obsługi klienta - zgodnie ze standardami firmy, obsługa kasy fiskalnej, rozładunek dostaw towaru, estetyczny wygląd i właściwy sposób ekspozycji towaru. Czy ktoś z osób szukających zatrudnienia jest zainteresowany tą ofertą rekrutacyjną? Zachęcam Was do zostawiania swoich opinii.

anonymous
@Marcin 11.09.2018 14:11

Nowy? To mają trzeci sklep w Grójcu? Hehehe

NowaM

Premie są tylko na umowie o pracę. Wysokość 50-200 zł, nie wiem od czego to zależy ale na pewno nie od utargów, każda pracownica dostaje inną sumę, więc chyba zależy "jak się stara". Niestety nie w każdym miesiącu płacone każdemu i tak samo, można powiedzieć, ze to loteria. Brak dodatkow na swięta ani podobnych. Atmosfera zależy od tego z kim się pracuje tak naprawdę. Regionalny nie jest zły, ale Szef Wszystkich Szefów nie interesuje się za bardzo zgłaszanymi uwagami. Towar raczej czysty, be zrobactwa jak ktoś wspominał. Mi się tylko raz zdarzyło widzieć zapleśniałe buty, czasem mocno ubłocone przychodzą ale na pewno dużo lepiej pachną niż w innych ciuchlandach. Minus pracy to kurz ale to norma w tego typu sklepach moim zdaniem, więc jak ktoś nie jest wrażliwy to wytrzyma. No i niestety dźwiganie worów, niektóre +20 kg co dla młodych dziewczyn, studentek jest lekką przesadą.

sprzedawczyni

Pracuje juz kilka miesiecy, nie narzekam, wynagrodzenie ok, atmosfera jeszcze lepsza i pracodawca -bardzo empatyczny, cudowny czlowiek, z poczuciem humoru. Potrafi zmobilizować ????

Gość

Jak jest w szmizjerce na Wiatraku??

anonymous
@Gość 20.07.2018 16:45

Jest miła atmosfera. Nie ma już dawnej kierowniczki

Szmizjerka Sp. z o.o.
pracodawca
@anonymous 19.08.2018 17:32

Atmosfera w pracy jest dla nas bardzo ważna! Cieszymy się, że jesteście Państwo zadowoleni.

Lublin

Czy ktos moze wypowiedziec sie na temat pracy w Szmizjerka Lublin ?

anonim

(usunięte przez administratora)

Ja

A kogo to zwolnili,?

Nie wiem
@Ja 07.08.2018 20:56

Coś się stało?

pracownica

A gdzie teraz regionalną jest P. KLAUDIA?

Kasia
@pracownica 28.07.2018 17:36

Nigdzie heh Kierownicy tez odchodzą, tak tam jest super

Anonim
@Kasia 02.08.2018 14:45

I bardzo dobrze, to Super sama stworzyła, tylu ludzi się przez nią zwolniło. Mam nadzieję że w nowej pracy będą ja traktować tak, jak sama traktowała innych. Tej pani nie życzymy powodzenia.

Anonim 2
@Anonim 02.08.2018 16:46

Otóż to , oby w nowej pracy poczuła to co czułyśmy my kiedy była nasza regionalna . Aż jestem zdziwiona , młoda dziewczyna a takie podejście do życia - z takim charakterem podejrzewam ze zostanie stara panna bo który facet wytrzymałby z tak zawistna kobieta

Klijentks
@Kasia 02.08.2018 14:45

Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma

Marcin

@Elka, jesteś zainteresowana praca w sklepie? Byłaś na rozmowie o pracę? Jeśli tak, napisz jak Ci poszło i czy zostałaś przyjęta? Te informacje na pewno zainteresują osoby szukające zatrudnienia. @Ja, mogłabyś napisać więcej na temat warunków zatrudnienia? Jakiego rodzaju umowy gwarantuje pracodawca? Zlecenie, czy na czas określony? Czy atmosfera w pracy się poprawiła i relacje z przełożonym są obecnie satysfakcjonujące?

anonymous
@Marcin 30.07.2018 07:54

czy Ty w ogóle czytasz komentarze ?

Ja
@Marcin 30.07.2018 07:54

Idź, sam się dowiesz, poszukują pracowników, a nie trujesz na forum

Klara
@Ja 31.07.2018 14:25

Czy ty człowieku myślisz ? Trujesz cały czas o tym samym chodź byli i teraźniejsi pracownicy się wypowiadają cały czas

anonim

(usunięte przez administratora)

Ania

To prawda co piszesz. Robisz wszystko żeby było dobrze to i tak dostaniesz ochrzan. Dlaczego tak jest?

...
@Ania 24.07.2018 21:35

Premia? Ciesz się ze chociaż widzisz ja na oczy, bo przez cały okres mojej pracy ja, ani moje koleżanki nie dostałysmy ani grosza więcej. W dniu dostawy, kiedy zostałyśmy we dwie na bardzo duży sklep i 4 godziny po czasie pracy nikt nawet nie wspomniał o jakiejs premii

Karola
@... 26.07.2018 05:59

wymianę we 2-3 osoby już też przerabiałam, no i oczywiście nie ma nadgodzin...tylko jak je odebrać, kiedy dziewczyny nie przychodzą do pracy, paranoja nigdy więcej

Marcin

@Lola, czy za dobrą sprzedaż i pozyskiwanie nowych klientów można było dostać premie? Jak wyglądały relacje ze współpracownikami? Byłaś objęta pakietem socjalnym? Mam na myśli bony na święta lub dofinansowanie do wypoczynku letniego. Czy przy sprzedaży ubrań doradzałaś też klientkom dobór stroju? Piszesz o rotacji pracowników. Może firma się rozwija i dlatego potrzebuje nowych osób do pracy?

Aneta
@Marcin 20.07.2018 13:08

Nie ma dofinansowan,

?
@Marcin 20.07.2018 13:08

Pytasz wciąż o to samo... Masz problemy z czytaniem że zrozumieniem?

...

Ubrania porwane kto to kupi ludzie oczekujecie cudów od pracownika

Jolka
@Marcin 20.07.2018 13:08

trzeba lubić taką prace, nie jest dla wszystkich. Można bylo przy okazji sprzedaży porozmawiać z wieloma sympatycznymi ludzmi. Rotacja jest ponieważ w takiej pracy nie ma osob niezastąpionych .

Pracownica

. Żeby mówić o jakiejkolwiek dobrej atmosferze trzeba przymilac się kierownikowi-absurd.. Nawet przy najlepiej zorganizowanym zespole nie da się wytrzymać w tym miejscu, ciągły stres, nagonka i napięta atmosfera. Kierowniczka chyba cierpi na syndrom wyższości.. Podziwiam tych, którzy zostali tam na dłużej. Ciągle szukają pracowników, są sytuacje ze dziewczyny nie przychodzą do pracy z dnia na dzień- co nawet nie powinno dziwić. Praca przez którą człowiek traci wiarę w siebie. Nie polecam..

.
@Pracownica 23.07.2018 13:06

Prawda to co piszesz. A miało być tak pięknie. Przez tą pracę można wylądować w szpitalu psychiatrycznym.

Emilka

Jak się dzieje na Podlasiu i warmiach? Jak szefostwo? Jak podchodzi do pracownika?

Zostaw opinię o Szmizjerka Sp. z o.o. - Warszawa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Szmizjerka Sp. z o.o.