Szmizjerka

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 55 ocen.

Opinie o Szmizjerka

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Szmizjerka

Biłgoraj

TE OPINNIE NEGATYWNE TO WIELKA BZDURA TEN KTO TO NAPISAŁ PEWNIE NIENADAJE SIĘ DO PRACY W TEJ FIRMIE POZDRAWIAM PANA MARKA T ORAZ PANA DAMIANA W

Wieszak
@Biłgoraj 05.02.2017 11:05

Co za wazelina, to pewnie łysy pisał :)

Pracownik
@Biłgoraj 05.02.2017 11:05

Tak jasne. Jesteś albo przydupasem kierownictwa bądź jednym z nich ! Śmiech na twoją wypowiedź nic więcej ????

Bea

Praca w Szmizjerce to od pierwszego dnia pracy walka o każdy dzień . Umowy zlecenie podpisywane na tydzień, góra miesiąc. Teksty typu ,, Jak nie będzie wyższych utargów to was wszystkie zwolnię!" , ,, Na wasze miejsce jest kolejka chętnych!". Pracujesz po 9-10 godzin , masz jedną 15-minutową przerwę. Stoisz na nogach bo przecież krzesła nie ma za kasą (co przypomnę jest nie zgodne z prawem), mało tego, oprzeć choć na chwilę też się nie możesz bo akurat gdyby w tym czasie do sklepu wszedł kierownik-pan Marek T., to zwolniłby cię od razu. Śmieci zabierane raz w tygodniu przy nowej dostawie towaru razem ze zwrotem ubrań, które się nie sprzedały. W firmie nikt nic nie wie. Ze wszystkim każą dzwonić do wspomnianego już kierownika, do którego dodzwonić się nie sposób. Brudne i śmierdzące ubrania, niejednokrotnie wraz z ubraniami sypie się robactwo. Ciągłe niezadowolenie z pracy pracowników choćbyś stawała na rzęsach by mieć powód do błahego zwolnienia. Dziwne, że PIP tak bardzo przymyka oczy na te firmę mimo tylu zgłoszeń.

gość
@Bea 05.09.2016 11:42

Nie jesteś anonimowa w internecie,pamiętaj o tym.

Bolo
@gość 09.03.2017 00:04

nie zastraszaj , nikt się nie przestraszy

Zadowolona

Pracuję w tej firmie ponad 4 lata i szczerze mogę napisać polecam pracę w tej firmie . Wszystko co jest napisane powyżej w większości jest nieprawda piszą to osoby które zostały zwolnione lub się nie odnalazly . A co do Pana Marka T. Mogę z całą pewnością napisać super szef nigdy nie miałam takiego szefa wymagający tak owszem ale jest uczciwy, potrafi zmotywować , sprawiedliwy,obiektywny i przede wszystkim ludzki . To wszystko co piszecie o wypłatach,przerwach,robakach jest nie prawda a co do biegania za klientem to takie osoby co mają problem z kontaktem z ludźmi powinny szukać pracy gdzie indziej a nie w handlu ... Dziewczyny polecam i zachęcam do pracy w SZMIZJERCE.

Ja
@Zadowolona 28.12.2016 23:27

Szmijzerka

Ja
@Zadowolona 28.12.2016 23:27

Witam,nie raz widzialam sytuacje bardzo nie miłą.,wzgledem pracownikow na sklepie...bylo to przykre.Nie powinno dochodzic do takich sytacji-wina sklepu kierownictwa...niestety nie bede juz przychodzic do Szmijzerki i oczywiście wiadomość przekażę dalej osobom tam.robiacym zakupy oraz wszystkim znajomym i przyjaciolom.Bardzo mi przykro

Pracownik

Wszystkie opinie są prawdą! Pracowałam więc potwierdzam. Wszystko było super puki wielcy kierownicy nie zaczną traktować cię jak śmiecia. Zawsze oni mają rację. Wpieranie że czarne jest białe.jeśli masz inne zdanie niż pani przelozona jesteś do odstrzału. Jeśli się szanujesz i nie dasz sobą pomiatac jesteś do zwolnienia. Przerwy wyliczane co do minuty to prawda. Prawda też jest ze przychodzisz dużo wcześniej do pracy i mają to gdzieś. Za nadgodziny nie masz płacone. Jeszcze wielkie pretensje jeśli się o nie upomnisz. Pan Marek ma gdzieś pracowników. W niczym ci nie pomoże. Zmieniają się jak rękawiczki. Każdy zgrany zespół na sklepie może rozwalić mało kompetentny kierownik który lubi pokazywać swoją wyższość słowami " nie podoba się to was zwolnienie" " sale utargi to wasza wina chyba muszę was zwolnić" . Każą ci biegać za klientem i robić z siebie błazna. Premia.....zapomnijcie o niej. Nigdy jej nie dostaniecie. Urlop ? Zalez od humoru kierownika. Podsumuwujac firma ma cię za taniego robola. Nie ty to inna.Nie docenia prawdziwego oddanego pracownika. Odeszlam i nie żałuję.A wszystkim którzy zastanawiają się nad pracą w szmizjerce szczerze odradzam. Chyba że dasz sobą pomiatac i się nie odezwiesz to będziesz pracować. Dziękuję za uwagę.

Marta
@Pracownik 13.10.2017 11:35

Zgadzam sìę w 1000000%. Kierownicy powinni być po szkoleniu na kierownika. Powinni iść na kurs bo poziom jaki sobą przedstawiają to śmiech na sali. Wymagają od pracowników a sami pozostawiają dużo do życzenia. Przykre jest to,że ci dobrzy pracownicy dostają po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a przydupasy i lizusy zostają.

Niestety wyzysk

Warunki pracy tragiczne. Placa na najniższym poziomie. Umowy zlecenia podpisywane co miesiąc. Kierownictwo bez kompetencji, jakichkolwiek umiejętności i i doświadczenia, powoływane z przypadku bez szacunku dla pracowników, wymagają więcej niż od siebie a w zamian za plecami krytykuja i obsmiewuja innych. Ten kto domaga się respektowania swoich praw jest zwalniany. Ludzie traktowani sa jak potencjalni złodzieje. Przychodząc w w swoim ubraniu do pracy można spodziewac się pytania czy masz na to paragon. Rotacja pracowników jest przerażająca. Szczerze odradzam pracę w tej firmie szkoda zdrowia i nerwów.

Gość

Towar przechodzi od Szmizjerki do Szmizjerki :) Cały czas krąży w kółko ten sam towar .... brak nowości a skad go tak naprawdę biora to jedna wielka niewiadoma :)

Sebastian

Czy ktoś wie skąd Szmizjerka bierze towar do sklepów?jestem zainteresowany poprosze o e-mail v28@onet.eu Jestem zainteresowany dziekuje za kontakt.

Elalla
@Sebastian 05.05.2017 19:37

Z sortowni na brzeskiej w siedlcach .towar przewaznie z angli i norwegi pracowalam to wiem ubrania do sortowania przychodza w torbach z napisami humanitary czy cos w tym stylu sa to ubrania oddawane niby dla potrzebujacych

zwolniłam się po kilku latach pracy

Po przeczytaniu wszystkich opinii zgadzam się z większością negatywnych komentarzy. Pracę w szmizjerce zaczęłam kilka lat temu. Na początku nie było tak źle. Czasami wpadła jakaś premia i atmosfera nie była najgorsza. Z czasem było tylko gorzej. - Obóz pracy zaczął się robić po wprowadzeniu zmian. Zaczęła się tak zwana aktywna sprzedaż. To jest po prostu śmieszne, jak można aktywnie sprzedawać stare, dziurawe i śmierdzące ciuchy? Aktywną sprzedaż należało znać w teorii i w praktyce, bo wspomniany już kierownik mógł przyjechać i Cię przepytać przy klientach i ośmieszyć. Dodatkowo kierownik mógł wcielić się w rolę klienta i kazać proponować sobie ciuchy. Oczywiście nic mu nie pasowało. Na koniec usłyszałaś, że nie umiesz sprzedawać. - Klientowi należało czytać w myślach, czego potrzebuje itp. Należało zadać odpowiednie pytanie, bo jak klient odpowiedział: nie dziękuję. To była Twoja wina. Bywało tak, że do sklepu przychodzili tajemniczy klienci, więc przy każdym kliencie należało "skakać", "wchodzić mu w tyłek" i ogólnie robić z siebie błazna. Bo inaczej tego nazwać się nie da. - Rozmowa z kierownikiem też nie należała do najprzyjemniejszych. Padały pytania DLACZEGO JEST TAK SŁABO? (chociaż stawałaś na głowie, aby jak najwięcej się sprzedało), DLACZEGO UTARGI SĄ TAK NISKIE? (przy jakości oferowanego towaru utargi i tak były duże). Zdarzało się i to nie rzadko, że rozmowy zawierały cechy mobbingu: co Pani pie*doli, jak nie ma Pani racji to Panią zwolnię. - Kolejną kwestią było prowadzenie strony Facebook. Początkowo prowadzenie strony musiałaś robić na swoim sprzęcie i w domu. Nikt nie zwracał Ci za poświęcony czas, nikt nie widział Twoich starań. Zamiast tego były tylko wyrzuty, i ogólnie, że wszystko jest źle. - Zostawanie po godzinach (niepłatnych) w dniu wymiany towaru było normą. A jak się już upomniałaś o swoje to jeszcze były pretensje. - Ciąganie worków ważących nawet ponad 20 kg było normą, brak możliwości odpoczynku przy nawet 9-10 godzinnym dniu pracy. Praktycznie w ciągłym ruchu. Cały czas trzeba było coś robić, nawet jak wszystko było zrobione. - Wynagrodzenie - jak na tak ciężką pracę to pensja była co najmniej śmieszna. Praktycznie najniższa krajowa za ciężką pracę fizyczną, czasami nawet 9-10 godzin dziennie z jedną kilkunastominutową przerwą, bez możliwości chwili odpoczynku. Premie?? Oczywiście było można je dostać wyrabiając tak zwaną normę. Z tym, że norma była tak wyśrubowana, że nie sposób było ją przekroczyć. - Nie jest prawdą to, że super atmosferę w pracy tworzą tylko i wyłącznie pracownicy, gdyż nawet najbardziej zgrany zespół nie jest w stanie funkcjonować jeżeli jest notorycznie i bezczelnie zastraszany przez kierowników. Ogólnie rzecz biorąc po dłuższej pracy w tej firmie człowiek jest zdeptany psychicznie. Przychodzisz do pracy z pogodą ducha, a odchodzisz zmieszana z błotem, niewierząca w siebie. Decyzja o zwolnieniu się była najlepszą decyzją związaną z tą firmą. Szczerze nie polecam tej firmy. Niskie zarobki, brak możliwości rozwoju. Zakłócone życie prywatne, rodzinne.

długoletnia pracownica

witam wszystkie osoby które tak naprawde chcą poznac prawdę o pracy w firmie SZMIZJERKA. Zaczęłam pracę jako młoda , pogodna i pozytywnie nastawiona do świata i do ludzi osoba. Nie zdawałam sobie sprawy w jakie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] się pakuję. Po trzech mies. pracy zauważylam ze cos jest nbie tak, ze nie funkcjonuje to jak w normalnych sklepach. Przyjazdy na sklep kierownika wspominanego juz M. T. zaczęly wiązać się z wiecznie negatywnymi opiniami o pracownikach wręcz dołowaniu ,, niskie utargi są powodem słabych pracowników, nie potrafi pani sprzedawać,,. Odstawianie scenek z panem M. T. na czele ( pan M każe sprzedać sobie kurtkę bądź dresy a pracownik wysila się wręcz staje na rzęsach żeby go namówić na zakup danej rzeczy - przy klientach. pan M niezadowolony wręcz opryskliwy stwierdza że ,,nie umie pani sprzedawać). niestety ja też nie umiałam na siłe namówić klientów na kupno zmechaconych używanych bluzek. czas kiedy w SZMIZJERCE odbywała sie sprzedaż szklanek KROSNO- słowa pana M ,, jeśli Panie ich nie sprzedadzą bedziemy musieli się pożegnać,,. Przyjazdy kierowniczki regionalnej były chyba jeszcze gorsze od przyjazdów pana M. poniżanie mieszanie z błotem pracownic podnoszenie głosu, robienie z nich idiotek i co najgorsze robienie im prania mózgu i tresowanie jak pieska. W czasie wizyty kierowniczki trzęsłam się ze strachu jak galareta. ciągłe obserwowanie na kamerach i zarzuty - ,, za wolno chodzicie musicie chodzić szybciej,, . brak możliwości rozwoju w tej firmie nawet prywtnego ( na moją prośbę o zmianę grafiku ze względu na mój kurs prawa jazdy usłyszałam od pana M ,, nie zgadzam się, nie interesuje mnie to, to pani problem ja nie będe nic z tego miał,,) prawa jazdy więc nie zrobiłam. Ciągłe rozmowy z regionalnym co my pracownicy możemy zrobić żeby było lepiej ( wyższe utargi) . Zastraszanie,, jeżeli nie wyrobicie progu sprzedażowego bądziemy musieli zmniejszyc wam pensje,,. na koniec mojej obszernej opini napisze Wam, że po dwóch latach pracy w sklepie SZMIZJERKA zwolniłam się już jako niepewna siebie osoba z bardzo niskim poczuciem własnej wartości , z brakiem wiary we własne możliwości i z nerwicą. Jeżeli jesteście spokojnymi cichymi osobami naprawdę odradzam wam tą prace bo Was zniszczą. a tym którzy tam pracują życze powodzenia w wytrwaniu psychicznym. Zdecydowanie odradzam. decyzja o rozwiązaniu umowy była najlepszą decyzją w życiu. Sama się sobie dziwię , że wytrzymałąm tam 2 lata.

pracownik

Przez jakiś czas pracowałam w tej firmie, NIKOMU nie polecam pracy w tej sieciówce!! totalny wyzysk i zero szacunku do drugiego człowieka! Atmosfera na sklepie była straszna, tylko rozkazywanie, ośmieszanie (przy klientach) i rozstawianie po kątach pracowników... Jeśli chodzi o przerwy- pilnowanie do ostatniej minuty i ciągłe patrzenie na zegar! Potrafili robić awantury o głupia minutę spóźnienia(oczywiście były wyjątki pracowników , których kierowniczka najbardziej lubiła) Klienci również czuli napiętą atmosferę na sklepie-po czym wychodzili bez zakupów!Do tego wszystkiego dochodzą nadgodziny, o które trzeba walczyć, urlop też trzeba wywalczyć-bo ich nie interesuje , kiedy chcesz go wykorzystać, kiedy oni zdecydują to dostaniesz!! Dziewczyny są zastraszane zwolnieniami z pracy! Każdemu będę odradzać pracę w Szmizjerce!!! Wszystkie opinie negatywne, które zostały poruszone to święta prawda!! Nie dawajcie się nabrać na piękne słówka i nie dawajcie się wykorzystywać!!

Gość

Pracowałam chwile na Wiatraku tam kierowniczka jest Wiola straszna kobieta , współczuje jej pracownicom... Wykorzystywanie na maxa !

Pan

źle nie polecam

Pracownik

Pracowałam tam krótki czas i szczerze nie polecam... atmosfera w pracy bardzo napięta ,a wszystko to za sprawą "KIEROWNICZKI" Pani W. to własnie ona wprowadza złą atmosferę w sklepie. Pani W. pracuje najmniej jak tylko sie da. Pracuje jeden dzien w tygodniu 10 godzin ale jest to dzien Nowego Towaru, reszta tygodnia wyglada tak ze przychodzi codziennie na 5 godzinek od( 9-14 ) i do domu w tym potrafi sobie tak ułozyc grafik , ze ma jeszcze 2 dni wolne w tygodniu. Z opinie dziewczyn które miały tam dłuzszy staz odkąd tylk pamietaja Pani W. zawsze pracuje tylko do 14 , NIGDY nie przychodzi do pracy na 14, za to zwykle pracownice zdaza sie tak , ze musza nawet calym tygodniam pracowac 10 godz. dziennie, zdaza sie tez tak , ze maja czasami 5 godz ale od 14-19. A kazda z nas chciałaby przyjsc na rano do 14 i popołudnie miec wolne. Kazda ma zycie prywatne , rodziene ale w slepie Pani W. tylko ona ma zycie prywatne... ! Pani W. nie lubi sie przepracowywac kiedy jest juz w pracy to tak jakby jej nie było bo potrafi całe 5 godzin siedziec w pomieszczeniu socjalnym ( nie robiąc tam zupełnie nic) wychodzi na sklep kilka razy tylko po to by powiedziec zrób to ,zrób tamto, posprzataj tu, poukładaj to, albo przychodzi zeby sie czepiac pracownic ze wszystko robia zle ... A ona nie robi nic ale z pewnoscia zrobiłaby wszystko lepiej.Pani W. nie robi nic a zarabia 4 tysiace miesiecznie +premie takiej pacy kazdy by sie trzymał. ! Pani W. o wszystkim donosi Panu Markowi T. codziennie skarzy sie na swoje pracownice , ze kiedy jej nie ma to pracownice robia co chca, ale zaczac trzeba od tego kiedy własciwie ona jest w sklepie kiedy cały czas ma wolne albo tylko 5 godzin pracuje. Skoro wszystkie tak zle pracuja , tak zle sie zachowują to dlaczego Pani W. nikogo nie zwalnia? Nie zwalnia bo nie ma tam komu pracowac kazda nowa dziewczyna po 3 dniach zaczyna narzekac ze kierowniczka ma wolne a one musza 10 godzin pracowac. Klienci codziennie sie skarza ze jest ogromna rotacja pracownikow. Ale Pani W. potrafi tylko kazdego wykorzystac , nie szanuje pracownic tak samo jak (SZEF) Pan Marek T. . Mysle ze zmiana Kierowniczki wpłynelaby pozytywnie na prace w sklepie , na lepsza opinie o sklepie. Mobbing to mozna zarzucic Pani W.

Monia

Wszystkie negatywy to prawda popracowalam tam miesiac i odeszlam praca sama w sobie fajna ale towarzystwo masakra kierowniczka Pani S. Lampucera podsluchuje rozmowy pracownice donosza niezdarzysz powiedziec zdania do konca a juz ona wie masakra i to wchodzenie klientowi w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] powodzenia bo zadna osoba tego nielubi jak mu sie na sile cos wciska a jezeli masz tzw slaba aktywna sprzedaz zwolnia cie! Ciechy brudne i smierdzace codziennie zamiatane koty do slownie a te ktore tak polecaja Szmizjerke to donosicielki a przeciez wiadomo jezeli szef sie dowie to co...strach pomyslec powodzenia dziewczyny w ponizaniu i plaszczeniu sie dla kogos miejcie troche godnosci !!!

Zadowolona
@Monia 03.03.2017 03:02

Musisz zacząć szukać pracy na taśmie przemysłowej ale chociaż nie tam też pracują ludzie i musi to być praca zespołowa a tobie jak widać to tez ciężko idzie ooo może skręcanie długopisów

Zadowolona
@Monia 03.03.2017 03:02

A co do kotów może i są ale zamiast zajmować się pierdołami takie pracownice jak TY zajęły by się estetyką sklepu to by tego nie było i czasu by nie było na podsłuchiwanie . Jaki jest porządek na sklepie i czystość świadczy to tylko o osobach ,które w nim pracują i to kobiety Więc wstyd by kobieta dopuściła do kotów .Dziewczyny pamiętajcie kto RZUCA BŁOTEM NIGDY NIEMA CZYSTYCH RĄK .Takie podsumowanie :) W stu procentach polecam pracę w SZMIZJERCE .Pamiętajcie TO MY TWORZYMY FIRMĘ LUDZIE KTÓRZY W NIEJ PRACUJEMY :) Pozdrawiam ;)

Odeszłam po miesiącu

Poszłam tam pracowac z braku laku. W miedzy czasie szukalam pracy gdzie indziej. Na sortowni jeden wielki SYF. Ubrania smierdzace, w pomieszceniu jeden wielki zaduch. Kazdy kazdego goni, kazdy kazdego podpie.......a ten kto najwiecej ma luzy u szefostwa. Ciagly stres przeklada sie tez na zdrowie. Obiecuja 8 godzin pracy a pozniej pytaja kto moze zostac jeszcze 4 :D z naciskiem ze to moze to pytanie retoryczne. Atmosfera w pracy jak juz wspomnialam wyzej- nie ciekawa. Po miesiacu znalazlam nowa prace i od razu odeszlam- nie polecam tego nikomu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na kółkach. Pozdrawiam Siedleckie gwiazdy z sortowni, i kierowniczkow, nie dlugo sami bedziecie tam pracowac, bo nikt w tym syfie i smrodzie nie wytrzyma.

haszi

Pracowalam w tej firmie parę dobrych lat poczatek był spoko.Źle zaczęło się dziać jak wielki wódz Marek powołał kierowników bez żadnych kompetencji i nie znajacych się na rzeczy.Z firmy odeszlam sama i nie polecam pracy w tej firmie szkoda zdrowia.Wielki wódz ma wielkie wymagania ale od siebie nie daje nic zero reklamy,towar beznadziejny,utrudniony kontakt z szefem,brak szacunku dla pracowników.Te negatywne opinie sa prawdziwe i naprawdę pracowników traktuje sie jak złodziei

Pomoc doraźna

Sortownie ciężko sklepy ciężko.... Zatem co tak wielka sieć robi w tak dobrej kondycji ? Czy pracując w Szmizjerce jako pracownicy widzicie jakieś rozwiązania o których Wasi kierownicy zapominają ? Nie jestem nie byłam i nie będę ich pracownikiem. Zakładam , że Pani M i Pan kierownik znajdują czas by raz w rok zerknąć na opinie o własnej osobie. Może Pan kierownik powinien być bardziej słowny? może gdyby uśmiechał się byliby ludzie bardziej zadowoleni? Chodzenie za klientem? To chyba męczy klienta:) Może oceniając powiedzcie co Wy byście zmienili by Wam się tam dobrze pracowało?

Pomoc doraźna

Sortownie ciężko sklepy ciężko.... Zatem co tak wielka sieć robi w tak dobrej kondycji ? Czy pracując w Szmizjerce jako pracownicy widzicie jakieś rozwiązania o których Wasi kierownicy zapominają ? Nie jestem nie byłam i nie będę ich pracownikiem. Zakładam , że Pani M i Pan kierownik znajdują czas by raz w rok zerknąć na opinie o własnej osobie. Może Pan kierownik powinien być bardziej słowny? może gdyby uśmiechał się byliby ludzie bardziej zadowoleni? Chodzenie za klientem? To chyba męczy klienta:) Może oceniając powiedzcie co Wy byście zmienili by Wam się tam dobrze pracowało?

Pracownica
@Pomoc doraźna 09.02.2017 08:43

Pań kierownik to nawet nie ma czasu zajrzeć do swoich sklepów, tak że mysle, że ma w głębokim poważaniu wszystkie opinie na swoj temat i nigdy nawet ich nie czytał :) pracowałam w szmizjerce parę miesięcy i nigdy go na oczy nie widziałam :) A wszystkie negatywne opinie to prawda :)

szmizjerka........................................

TEŻ TAM KIEDYŚ PRACOWAŁAM , WSZYSTKIE NEGATYWNE OPINIE SĄ PRAWDĄ , WYZYSK I BRAK POSZANOWANIA DLA DRUGIEGO CZŁOWIEKA TO W TEJ FIRMIE NORMA . OSOBY ZARZĄDZAJĄCE TYM MIEJSCEM PRACY CHYBA NIE MAJĄ POJĘCIA JAKIE MIEĆ PODEJŚCIE DO LUDZI TAM PRACUJĄCYCH , ŻEBY WSZYSTKO FUNKCJONOWAŁO JAK NALEŻY . NAJLEPIEJ MAJĄ TAM TAKIE OSOBY , KTÓRE DONOSZĄ NA WSZYSTKICH I WSZYSTKO W/W OSOBOM I OBIECANE MAJĄ WTEDY " ZŁOTE GÓRY" . NIE POLECAM TAM PRACY JEST ONA BARDZO CIĘŻKA , ATMOSFERA PANUJĄCA TAM JEST STRASZNA . Na koniec nasuwa mi się takie powiedzenie :"Najgorzej to jak z dziada zrobi się pan" to tyczy się panów zarządzających .

Pracownik 1

Nie polecam tej firmy! Wyzysk, obiecanki o premiach i taaakich zarobkach. ( usunięte przez administratora ) brak poszanowania Twojego czasu, pracujesz ile się da żeby tylko zadowolić "ludzkiego" ( usunięte przez administratora )

paula

Pracowałam w szmijzerce co prawda 2 lata temu i nie jakoś krótko 3 lata czy dłużej.. Praca jest ciężka owszem, ale miło ją wspominam. Myślę , że dużo zależy od zespołu w jakim się pracuje. Może teraz wprowadzili nowe zasady bo z tego co czytam tak wynika.. Co do Pana Marka uważam, że zawsze można się było jakoś porozumieć i fajny z niego człowiek. Z wynagrodzeniem nie było żadnych problemów i premie również były. Prawdą jest, że nie każda osoba nadaje się do tej pracy, a niestety bywały osoby gdzie w głowie tylko ciuszki i byle by się nie narobić. Zwolnienie lekarskie czy urlop - nikt z tego powodu nigdy nie robił żadnych problemów.

Totalna porażka !
@paula 28.12.2016 11:01

Chyba jesteś kierownikiem lub lizusem kierownika dlatego tak piszesz. ..

Marta
@Totalna porażka ! 23.05.2017 10:58

Dobre opinie wystawiają lizusy pana Marka i kierowników regionalnych jak i sami kierownicy. Ta firma to wielka pomyłka. Pracowników nie traktują poważnie. Pracują codziennie po 10 godzin , wyliczają z każdej minuty bycia na przerwie, ale to , że trzeba przychodzić 30 minut wcześniej do pracy to jest super. Kłamią w żywe oczy. Pracowałam więc wiem. Będę odradzała wszystkim chcącym tam pracować.

klientka

Teraz wiem czemu w szmizjerce tak za mną chodzą

pracownica z R.

Wykorzystanie pracownika maksymalne za najnizsza krajowa bo o premiach nie ma co marzyc bo ich wyrobienie graniczy z cudem. Worki z towarem ciezkie poza norme do dzwigania. Kierownik Marek T. razem ze swoim przydupasem Damianem W. ( ktory nigdy nic nie wie) twierdza ze ilosc osiagnietego przychodu zalezy tylko od skutecznosci pracownika, zaznaczajc ze towar ktory przychodzil pozostawial wiele do zyczenia, nie wiem czy za darmo ktos by chcial te ciuchy. Dlatego przydupas wymyslil ze najlepiej wymienic caly sklad i bedzie PETARDA.

pracownica roku

Wszystkie negatywne opinie zgodne z prawda. Zarobki 1500zl a obiecane niskie progi by wyrobić premię nie do wyrobienia chyba ,że zmusimy każdego klienta do zrobienia potężnych zakupów wiec szansa marna. (na cały rok pracy premia może z 5 razy podkreślając, że sa one tygodniowe a nie miesieczne na poziomie 50-100zł). Atmosfera - każdy skarży na każdego myśląc ze w oczach kierownika jest najlepszym pracownikiem. Nadgodzin nie płacą więc troche godzin miesięcznie porobisz za free, co pewnie cieszy wspaniałego kierownika Marka T. który zwolni Cie jak za długo postoisz w jednym miejscu bądz za długo bedziesz jadla kanapkę, bo obiadu niestety nie mozna tam zjesc gdyz firma nie zapewnia mikrofali a wyjsc ze sklepu nie mozesz. Praca 9-12h dziennie i krótka przerwa. Masz latac za kazdym klientem i wchodzic mu do tylka nawet jezeli Cie nie potrzebuje, masz byc jak jego cień a najlepiej jakbys mu czytal w myslach. Jeżeli chcesz sobie cos kupic to musisz płacic najwyzsza cene nawet jesli jest to tanszy dzien, z gory jestes traktowany jak zlodziej. KTO MOŻE NIECH STAMTĄD UCIEKA A NAJLEPIEJ NIECH TAM W OGÓLE NIE IDZIE!!

ALKA......

W Siedlcach na ich sortowni ludzie pracują ponad siły,wyśrubowane normy są nie do wypracowania a kierownik Marek T.śmieje się pracownikom w oczy mówiąc,że'' jak się nie da,jak się da''.Kto mógł to uciekł stamtąd,atmosfera w pracy jest niezdrowa,plotki,donosicielstwo,o poszanowaniu dla pracowników już nie wspomnę. Nie polecam tej firmy ani pracy w niej,stracisz zdrowie,nerwy,ucierpi rodzina,bo rzadko wychodzi się stamtąd po 8 godzinach pracy,a zarobki rzędu 1500-1600 zł z nadgodzinami są śmieszne za taką prace.Obiecywana premia z reguły jest poza zasięgiem ze względu na niewypracowaną normę,która wynosi 5 ton dziennie w 8 godzin na jeden'' team'',który składa się z 5 przemęczonych osób.

Elala
@ALKA...... 17.12.2016 16:08

Prawda w stu % pracowalam w roku 2017 i norme zwiekszyli di 6 ton

Uciekaja

Dlatego jest tak duża rotacja, ludzie uciekaja do tych innych prac jak wspomniałeś wyżej w komentarzu,zauważ że Ci co piszą że jest źle odeszli. Gdzie jest dobra praca ludzie się jej trzymają, a ciągłe oferty pracy tej firmy dają do myślenia

Mati

Nie rozumiem Was .Skoro jest tak zle w Szmizjerce to po co tam pracujecie ? Podobno tyle wolnych miejsc pracy jest u innych pracodawców więc na co czekacie ???

Odeszlam

Niedługo w tej sieci sklepów nie będzie miał kto pracować, niektóre sklepy pracowników co kilka dni zmieniają ludzie aż się śmieją, sam przełożony z taką arogancja swoich warunków pracy by nie spełnił, zero szacunku do pracownika, wynagrodzenie żenujące, a ciągle w pracy, nie dajcie się ponizac sami niech stanął i pracują na umowie zlecenie co tydzień przedłużona. Do komentarza wyżej: to że kasę ma to nie znaczy że kulturę słoma nadal ze wsi została

Pracownik

Hmm jak to wszystko czytam to mi się mocno z rzeczywistością mija :) Nawet to zabawne na swój sposób. Ktoś wylewa swoje żale -owszem ma do tego prawo..od tego jest to miejsce w końcu :) pochwalić,polecić, ostrzec. To i ja swoje zdanie na temat firmy i Pani M. wspomnę :) Otóż pracuję w tej firmie jakoś będzie niebawem trzy lata-pracuję na umowę o pracę. Zdarzyło mi się pójść na zwolnienie lekarskie-robotem nie jestem czasem choruję :) ale nikt póki co mnie nie zwolnił za to :) Tak ta praca czasem bywa ciężka-na myśli mam wymiany towaru, ale nie ponad moje siły. I szczerze to jest najlepszy dzień w tygodniu :) Wtedy w pracy jesteśmy całą ekipą-jest wesoło :) Pani M. kierownikiem jest już pewnie ze 2 lata a może dłużej..nie istotne w zasadzie, ale przez ten czas na pewno nabrała sporego doświadczenia. I powiem jedno kierownikiem jest świetnym :) Potrafi zmotywować do pracy nawet takiego lenia jak ja :) Prawda jest taka, że po prostu nie każdy nadaje się do pracy z klientem.. Przyszło mi w tej firmie z różnymi ludźmi pracować. Były takie dziewczyny co po 2h pracy narzekały, że nogi bolą :) Zgadza się czasem trzeba te 10h w pracy posiedzieć, ale drugiego dnia pracuję 5h :) aa i nawet jak jestem te 5h w pracy zawsze znajdę chwilkę, żeby sobie kawę zaparzyć i coś przekąsić. I tak na koniec dodam dziewczyny w 100% mogę Wam tą firmę polecić! :)

Totalna porażka!

Nie polecam pracy w Szmizjerce. Relacje pomiędzy pracownicami "sztywne", wrecz grobowe. Nie dość, że sztywne to "podpierdzielanie" do kierownika sklepu na drugą osobę o byle co "dosłownie". Typowe przedszkole. Kierownicy również nie wykwalifikowani, zatrudniajcie mądrzejszych, bo jak dla mnie takie osoby w ogóle się nie nadają na takie stanowisko pracy. Ogłoszenie na olx Pani M ... pieknie napisane, piękne buzki, ale może niech Szanowna Pani Kierownik, jeśli tak to można nazwać napisze wszystkim jaka jest prawda, jak do człowieka podchodzi, żałosne ...klamstwa w żywe oczy, zmyslanie, że człowiek się nie nadaje do tej pracy, nie robi nic i wiele innych bajek. Chyba kariera nieco się stoczyla i poleciała w nie tę drogę co trzeba, bo nadawała by się Pani na bajkopisarza najlepiej albo też na śledczego. Dziewczyny wytrenowane, biegają jak "pieski". Więc jeśli ktoś chce wytresować kogoś znajomego niech poleci mu pracę w Szmizjerce. Robią również za "klauna", niestety nie cyrku tylko w sklepie, więc jeśl ktoś chce pójść na cyrk, niech pójdzie do Szmizjerki, cyrk za free i to w dodatku every day. I wiele innych atrakcji. Z cyklu kabarety i skecze. Co do wcześniejszych wypowiedzi - potwierdzam. Dziewczyny uciekajcie przed tego typu miejscem pracy!

Ab
@Pracownica 21.10.2016 21:07

Ktos tu swiat mocno koloryzuje

Inka
@Ab 22.10.2016 13:13

Zwolnić pracowników postawić mądrych kierowników !!!! I niech się wykażą .

Chore!

To najgorszy "ciucholand" jaki w zyciu widzialem. Idzie sobie czlowiek "pogrzebac" w ubraniach (bo w koncu to ciuch) a te pajace kierowniki karzą tym biednym kobietom stosowac jakies 6 krokow do klienta. Poyebalo? To jest ciuch!! O oszustwach jakie tam maja miejsce nie wspomne. Zero szacunku to pracownikow. Nic tylko podjebac gdzies tak by to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zamkneli

ZŁA

Widzę, że w końcu ktoś napisał kilka słów prawdy o tym pracodawcy. Ja od siebie dodam tylko kilka wątków. Praca w Szmizjerce to praca ponad siły- worki z ubraniami ważą grubo ponad normy z Kodeksu Pracy. Jak coś stałoby się pracownicy od dźwigania tych worów i poszłaby NIESTETY na zwolnienie lekarskie to nie ma dla niej powrotu do pracy! A gdyby chciała zgłosić sprawę do PIP-u to będzie straszona słowami ,, Możemy się sądzić, ja mam pieniądze a ty już nie masz pracy!"

Zostaw opinię o Szmizjerka - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Szmizjerka