Szmizjerka Sp. z o.o.
2 161 6 1

Opinie o Szmizjerka Sp. z o.o.

Wszechwiedzacy

Szmizjerka Grójec. Istniała przez 7 lat. W sobotę post zapraszający klientów na nowy towar po długim weekendzie. Na wymianie dziewczyny zdejmują towar, jest on wyniesiony. Dopiero wtedy dowiadują się, że nie ma dla nich dostawy, sklep zostaje zamknięty a one zostają bez pracy. Tak się zwalnia ludzi. Brawo Szmizjerka.

Mati
@Wszechwiedzacy 14.11.2018 21:20

Ta firma nie szanuje pracowników Co ich obchodzi że niedługo święta i ludzie zostają bez pracy Karma kiedyś wróci

Wkurzony
@Wszechwiedzacy 14.11.2018 21:20

W końcu dziewczyny miały umowy śmieciowe, można je więc jak śmieci potraktować. Pani (usunięte przez administratora) się nie podpisała.... Pokazała jak się traktuje ludzi w tej firmie.

Ja
@Wszechwiedzacy 14.11.2018 21:20

Grójec... Tak, ciekawe miejsce, wiele tu Szmizjerka narozrabiała.Spalona na rynku pracy, wszyscy wiedzą jakim jest pracodawcą, nikt tu do pracy nie chce przyjść. Nawet wśród klientów głośno o tym jak tu się ludzi traktuje... Jeszcze chwilowo Zaza ma kilka zdesperowanych osób do pracy. Na jak dlugo?

Ajaja
@Wszechwiedzacy 14.11.2018 21:20

To samo w Lublinie.

Tosia
@Wszechwiedzacy 14.11.2018 21:20

To samo dzieje się w Sochaczewie

beata
@Ja 15.11.2018 22:54

Przy takim traktowaniu pracowników przez regionalną panią B. niedługo.

Kadia
@beata 23.11.2018 16:10

Tam wszystkie są na B ????

Nata
@Ja 15.11.2018 22:54

Pewnie, że zdesperowanych, bo gdzie indziej będą chcieli zatrudniać osoby z wykształceniem gimnazjalnym, do tego zaocznym:-D. Trzeba nieźle się nawchodzić po palcu regionalnej, by móc pracować.

Koleżanka N
@Nata 26.11.2018 20:07

I nieźle donosić na koleżanki, z którymi się długo pracowało. W końcu trzeba kogoś wystawić jak mają być zwolnienia, byle się tylko nikt nie do patrzył, jak to się samemu leży na ladzie pół dnia, zamiast pracować.

zemdlona
@Koleżanka N 27.11.2018 12:47

nie no bez przesady,czasem się podnosi z lady...jak regionalna przyjeżdża...wtedy jest słodka jak cukiereczek,aż sie mdło robi,co za wstrętny podlizuch.Wstrętne.

H.
@Mati 15.11.2018 20:22

A co ich obchodzą święta, pilnują tylko tego żeby im było dobrze. A Ty zaharuj się na śmierć. To nawet dobrego słowa od nich nie usłyszysz, wszystko źle utargi słabe jak wepchnac te stare porwane łachy które latają od sklepu do sklepu.

lucy

Byłam w Szmizjerce na zakupach i jestem bardzo zniesmaczona.Jest sezon zimowy, więc wiadomo ciuchy są grubsze, bo i swetry i kurtki.Wybrałam sobie kilka ciuchów , i przy ladzie Pani mi powiedziała, że nie ma dużych reklamówek, gdyż nie dojechały.Nie, no to są jakieś jaja!!! Inna mi poradziła, że mam wziąć na rękę, co to, ja tragarz jestem? Dała mi taką małą, że może dwa t- shirty by się zmieściły.Niestety zostawiłam część ciuchów.Poświęciłam swój czas, wkurzyłam się tylko.Widać sklepowi nie zależy na sprzedaży i na klientach.

Ola
@lucy 02.12.2018 09:08

Moim zdaniem nie jest to wina pracownic. One nie produkują tych torebek, one są tylko sprzedawcami.

Alice
@lucy 02.12.2018 09:08

A kogo to wina ze reklamówki nie dojechały ? Ekspedientka nie ma na to wpływu a ze poprosiła aby „wziąć na rękę” to nic złego ... to co powinna sama zanieść ci zakupy do auta lub domu ? :) to tylko wina firmy ze dostawianych rzeczy nie potrafi zapewniać i to firma traci na tym a nie te biedne dziewczyny które tam pracują za najniższa krajowa

Zniesmaczona
@lucy 02.12.2018 09:08

Zachowuje się Pani jak jakaś paniusia i to bardzo roszczeniowa aż dziwne ze chodzi Pani do takiego sklepu

Szczera

Praca byłaby fajna gdyby nie Pani Kierowniczka regionalna. Uważam, że stanowisko Kierownika do czegoś zobowiązuje a szczególnie do kultury wobec swoich pracowników. JAK można mówić o kulturze takiej osoby kiedy zwalnia się pracownika przez smsa. Kiedy się śmieje z pracownika przy klientach, robi się z niego głupiego. Nie mówiąc już o słownictwie używanym przez Panią Kierownik. Bardzo młoda osoba a zero szacunku... CHCIAŁABYM TYLKO , ŻEBY KTOŚ TĄ PANIĄ POTRAKTOWAŁ TAK SAMO JAK TRAKTOWAŁA ONA SWOICH PRACOWNIKÓW. Chciałbym wspominać miło tą pracę ze względu na dziewczyny, z którymi pracowałam.

Alicja
@Szczera 21.11.2018 18:22

Czyżby pani Klaudia?

Mati
@Alicja 22.11.2018 17:27

Jej już nie ma od kilku miesięcy Więc pewnie kolejna ????

Gabrysia
@Szczera 21.11.2018 18:22

Zwalnianie przez smsa to żart , mnie również przez smsa zatrudnili ???? przychodząc do pracy pierwszego dnia - dziewczyny na sklepie nawet nie zostały poinformowane ze przyjdzie nowy pracownik . To się w głowie nie miesci jaka to polityka firmy. Na szczęście ta prace traktowałam jako coś przejściowego wiec zbytnio nie przejmowałam się tym wgabrysiaszystkim. Już tam nie pracuje - zwolniłam się wysyłając maila ???? dzwoniła do mnie ale nie odebrałam - załatwiłam ja jej własna bronią ( 3 tygodnie wcześniej tak zrobiła dziewczynie która pracowała ze mną )

PodWrazenien
@Gabrysia 27.11.2018 08:08

Ale spryciula z Ciebie ????

Negocjator

Panie i Panowie, przełożeni oraz podwładni.Może ktoś w końcu zrozumie te wszystkie komentarze, to wołanie w stronę pracodawcy o lepszy byt nie tylko firmy ale także zwykłego, szarego pracownika ???Jedyną receptą na jakiś dalszy i w miarę normalny rozwój firmy jest zrozumienie podstawowych potrzeb pracownika, takich jak godny zarobek adekwatny do wykonywanych obowiązków oraz odpoczynek-adekwatny do wykonanej pracy.Szmizjerce proponuję przedsięwziąć następujące kroki...zlikwidować sklepy które nie przynoszą żadnego zysku lub minimalny, ograniczyć dostawy oraz wymianę towarów na sklepach w weekendy oraz przesunąć godziny wymian na godziny przyjazne wszystkim pracownikom tj przedpołudniowe lub południowe. Gwarantuję że wtedy nikt nie będzie tak marudził, narzekał i podnosił lamentu. Przy okazji znajdą się nowi ludzie, chętni do pracy w Państwa firmie. To będzie z pożytkiem dla wszystkich, włącznie z kierowcami oraz dziewczynami pracującymi na sklepach.

Wszechwiedzacy
@Negocjator 16.11.2018 17:17

Trafne uwagi. Dodałbym jeszcze zatrudnienie na stanowiskach kierowniczych osób z umiejętnościami zarządzania zasobami ludzkimi. Przestarzałe są metody zarządzania przez zastraszanie. Nowoczesne firmy są przyjazne pracownikowi i wiele na tym zyskują. Zwłaszcza finansowo. Niestety pod tym kątem Szmizjerka tkwi w średniowieczu. Z niewolnika nie ma pracownika. A (usunięte przez administratora) nie służy firmie.

Nick
@Negocjator 16.11.2018 17:17

Nie mam zwyczaju wtrącać się w te głupie komentarze zdesperowanych osób, ale błagam...bycie takim "głuipo - mądrym" jest po prostu żenujące. Myślisz, że właściciel/e firmy to przeczytają i wezmą to sobie do serca? Skoro stworzyli ta firmę od podstaw to chyba mają największe doświadczenie i wiedzę. Jakbyś był taki mądry to byś nie miał czasu czytać tych komentarzy i się do nich odnosić, tylko zająłbyś się swoim biznesem lub co najmniej pracą.

Zażenowana
@Nick 21.11.2018 09:57

Najgorsza jest sytuacja kiedy jajko na siłę próbuje być mądrzejszym od kury. Nie wiem kogo masz na myśli pisząc jakieś frazesy, slogany lub puste słowa w stylu "bycie głupio-mądrym" lub "komentarze zdesperowanych osób". Może masz na myśli pracowników Szmizjerki, dziewczyny które po kilka a nawet kilkanaście godzin stoją na nogach, również w weekendy za marną podstawę ? Może masz na myśli dziewczyny, które robią na sklepie wymianę towaru do nocy, również w każdą sobotę ? A może masz w końcu na myśli kierowców, którzy na własnych plecach i po schodach targają pełne wory ubrań, również weekendami aby zadowolić szefostwo i kierownictwo ??? Gratuluję zmysłu oraz orientacji. Żeby cokolwiek pisać na ten temat, to trzeba mieć chociaż podstawową wiedzę z danego tematu, popartą merytoryczną argumentacją nabytą np podczas pracy w danej firmie. W takim razie proszę się powstrzymać od głupich komentarzy i poczytać to, o czym pisze większość użytkowników tego forum. Dziękuję za uwagę.

pracownica

Pytanie do obecnych pracowników sklepów, których regionalnym jest Pan K. Jakim jest kierownikiem,? Porządny człowiek czy taki jak inni regionalni Szmizjerek?

Nxa
@pracownica 27.06.2018 21:40

Wydaje się być porządny,wszystko się okaże

Onaaaaa.
@pracownica 27.06.2018 21:40

Pan K. Najlepszy kierownik. Lepszego nie ma. Oby pracował jak najdłużej!

Marek
@pracownica 27.06.2018 21:40

Karol czy Krzysztof?

Zniesmaczona
@Marek 04.07.2018 19:14

Krzysztof

Aaa
@pracownica 27.06.2018 21:40

Brednie opowiadasz, woda i premia jest.

Roman
@Aaa 07.07.2018 23:06

Tak? Ciekawy jestem w którym sklepie?

Onanana.
@Marek 04.07.2018 19:14

Oczywiście,ze Pan Karol. Najlepszy kierownik.

anonymous
@Onanana. 04.08.2018 00:12

To prawda, wymagający, ale bardzo spokojny, uczciwy i ludzki.

anonymous
@anonymous 07.09.2018 20:16

Potwierdzam.

Szmizjerkowelove
@Zniesmaczona 06.07.2018 16:15

(usunięte przez administratora) pewnie. Nie polecam.

Elka
@anonymous 07.09.2018 20:16

I jego spokój się skończył...Taki sam jak wszyscy regionalni, nikt tak nie potrafi kulturalnie zmieszać z błotem jak on. Zdecydowanie nie polecam pracodawcy.

anonymous
@Szmizjerkowelove 21.09.2018 13:22

Już go nie ma w firmie

anonymous
@Szmizjerkowelove 21.09.2018 13:22

Kto?

.
@anonymous 22.09.2018 20:28

Jest

Inny
@. 27.09.2018 22:53

Na którym sklepie?

Młody

Witam, czy orientuje się ktoś może jak wygląda praca kierowcy w tej firmie ??? Słyszałem że można całkiem dobrze zarobić robiąc dostawy na sklepy, w weekend spokojnie odpocząć i atmosfera w pracy jest bardzo przyjazna. Będę wdzięczny za każdą informację.

Ktoś
@Młody 07.11.2018 10:08

W weekendy też są wymiany, więc o odpoczynku zapomnij.

Kierowca
@Młody 07.11.2018 10:08

Jest ok. Polecam!

Ja
@Kierowca 13.11.2018 16:13

Nie, panie kierownik, nie jest ok, jest tragicznie. Jest się gościem w domu, praca piątek, Świątek i niedziela. Dzwigasz kilka ton na plecach po schodach, w domu jesteś w nocy.... I od rana znów to samo, za marne grosze. To jest wasze ok???????

Sprawiedliwy

Ha ha ha....nie można powstrzymać się od śmiechu czytając te niektóre komentarze.Napiszę to prostymi słowami,Szmizjerka nie ma wolnych weekendów, kierowcy pracują w każdą sobotę po kilka a nawet kilkanaście godzin.Nie są płacone za to żadne dodatkowe pieniądze 50 lub 100. Ktoś napisał że jest ok...jeżeli jest ok to niech zrzuci kierowniczą marynarkę i jedzie na wymianę towaru na 3 sklepy, ciągnąc za sobą ogon w postaci przyczepy i kończąc pracę w środku nocy.Ludzie, nie fantazjujcie i nie wprowadzajcie innych w błąd.

Nie warto
@Sprawiedliwy 15.11.2018 15:44

I wolny jeden, max dwa dni w miesiącu. Ich zakłamanie aż pali w oczy.

Wkurzony
@Sprawiedliwy 15.11.2018 15:44

Wymiana w niedzielę handlowe zaczyna się na sklepie po 15. Do domu wracasz w nocy i w poniedziałek do pracy. O jakich wolnych weekend ach mówicie? Ocknijcie się!!!

Pracownij

Radze z daleka od tej firmy !!!!

poiuyt

Szmizjerka w Olecku-warmińsko-mazurskie-kiepski towar ,arogancka kierowniczka sklepu,nieprzyjemna obsługa. Moje sugestie dla Szmizjerka Sp. z o.o.: Popoprawić dostawy-dać lepszy towar, obniżyć ceny ubrań z wyceny-macie takie prawie jak w sklepach,wymienić sklepowe na przyjaźniejsze klientom. Jak będą opryskliwe stracicie klientów.

Szmizjerka Sp. z o.o.
pracodawca
@poiuyt 10.10.2018 17:19

Witamy, serdecznie dziękujemy za Pańskie uwagi. Pozdrawiamy :)

Ja
@poiuyt 10.10.2018 17:19

Co do obsługi to fakt, mam nadzieję że firma coś zrobi z tym fantem, bo (usunięte przez administratora) tam panujące sięgnęło zenitu

Sara
@poiuyt 10.10.2018 17:19

Co za brednie? W końcu jest tam ekipa która w jakiś sposób trzyma ten cały sklep w kupie. Jestem stałą klientką Szmizjerki w Olecku i w końcu jakoś da się tam robić zakupy nie to co kiedyś jak był chaos. To wy (usunięte przez administratora) robicie antyreklamę dla tego sklepu ja i tak jestem pełna podziwu, że co poniektóre z was po łbie nie dostały jakąś torbą. Co wy tam wyprawiacie to woła o pomstę do nieba. Roszczeniowe, (usunięte przez administratora)

Uważna
@Sara 31.10.2018 10:50

Po tonie wypowiedzi mniemam, że to pani kierownik zabrała głos.... Pora nauczyć się kultury osobistej i pokornie przyjąć krytykę.

Oj
@Sara 31.10.2018 10:50

Arogancja kierowniczka sięgnęła zenitu... Wstyd

Kaja
@Oj 31.10.2018 16:47

Zamiast pisać zgryźliwe komentarze, zróbcie coś pożytecznego np. Zapalcie znicz u bliskiej osoby. Pozdrawiam i życzę miłego dnia

ja.to.wiem
@poiuyt 10.10.2018 17:19

Sklepowe? Dlaczego oczekujecie szacunku , gdy Sami nie potraficie go okazać? Wystarczy napisać ekspedientki. Pozdrawiam

Ja
@ja.to.wiem 05.11.2018 00:55

A od kiedy to słowo "sklepowe" jest obraźliwe?

Anonymus
@poiuyt 10.10.2018 17:19

Chyba ktoś wysłuchał uwag z forum bo zauważyłam spore zmiany na plus na sklepie. Jest o wiele ładniejszy towar I ekspedientki bardzo przyjazne. Polecam to miejsce!

Ja
@Anonymus 05.11.2018 11:27

Ciekawe na jak długo.

Anonymus
@Ja 06.11.2018 21:58

Myślę, że kierownik regionalny już o to zadba. Kompetentna osoba, na pewno sobie poradzi.

beata
@Anonymus 07.11.2018 10:55

a kto jest waszym regionalnym?

Mati
@Anonymus 07.11.2018 10:55

A jest tam ktoś kompetentny? haha

Anonymus
@Mati 08.11.2018 14:59

Miałam na myśli obecnego kierownika...Moim zdaniem jest to odpowiedni człowiek na odpowiednim miejscu :) A co do innych nie wiem, bo nie znam...

Mati

Może sam kierownik tak się ładnie opisał ????????????

Nostradamus

Widzę że komuś bardzo zależało na tym, żeby mój poprzedni wpis dotyczący firmy został usunięty przez administratora.No cóż, jak to mawiają ??? Prawda w oczy kole ??? Zabolało bardzo, tak...wiem. Miało zaboleć i niech boli. Ten kto zdążył przeczytać wyciągnie wnioski, reszta pozna bolesną prawdę z własnej autopsji.Moja opinia była zgodna z regulaminem, merytoryczna...ale niewygodna dla Szmizjerki. Podziękował.

Ja
@Nostradamus 04.11.2018 19:17

To nie pierwszy znikając6 bez powodu komentarz.... Żałosne. Ale nic to, screeny zrobione :-)

hehe
@Ja 05.11.2018 07:19

Jeśli mogę wiedzieć..... po co Wam screeny komentarzy? :D :D :D

Ja
@hehe 06.11.2018 09:31

Nie możesz :-)

ja.to.wiem

Na samym starcie zastanawia mnie to jakim cudem jest tu tak ogromna wiedza na temat tego co się dzieje w Szmizjerce? Wszystkie negatywne opinie z tego co widzę nie są dodawane przez bywalców tego miejsca A raczej byłych pracowników. Wiecie co? Dla mnie to dość żałosna sprawa, ktoś kto już tam nie pracuje nie powinien w żaden sposób się angażować w wyzwiska padające w stronę Szmizjerki. Powiecie mi teraz pewnie coś w stylu ze „chcecie uprzedzić „innych jak tam jest złe i nie dobrze, ale serio? To jest zniżanie się do poziomu dna, sami równacie się z chodnikiem. Pamiętajcie również , ze zasady się zmieniają a atmosferę tworzy zespół nie pojedyncza jednostka. Nabierzcie odrobine kultury dla innych a na pewno zostanie Wam zwrócona z szacunkiem. Jestem osoba totalnie , neutralna i czytając to aż robi mi się Was żal , wiecie dlaczego? Bo wyglada to jak takie totalnie zdesperowane forum ludzi bez jakich kolwiek uczuć , byleby tylko obrazić to miejsce. Tak na koniec dodam, ze mnie to nie zraziło i wiem , ze innych tez nie skoro są osoby chętne i są to osoby z ambicjami (bo nie ma ludzi bez ambicji niektórzy po prostu nie zdają sobie sprawy ze chcą i potrafią, i tez uważam ze nie powinniście oceniać kogoś nie znając go ) a wręcz przeciwnie dajecie mi motywacje by udowodnić innym , ze nie warto jest gadać głupoty na tematy o których nie ma się pojęcia, bo nawet jeśli faktycznie pracowaliście tam i było tak złe to dlaczego nie umieliscie powiedzieć swojemu pracodawcy tego w twarz ale na forum umiecie? Spójrzcie na siebie. Pozdrawiam serdecznie, czekam teraz na super negatywna opinie która zapewne padnie w moja strone. :)

Elka
@ja.to.wiem 05.11.2018 01:42

Zgodzę się, że atmosferę buduje zespół, ale nawet najlepszy zespół może rozbić niekompetentny kierownik regionalny. I nie zauważyłam na tym forum żadnych wyzwisk.Ludzie dzielą się swoimi doświadczeniami, po to zostało stworzone to forum. I o jakim szacunku dla pracownika mówisz? Nie w tej firmie. Co do ilości chętnych do pracy też bym polemizowała....

Anonymus
@ja.to.wiem 05.11.2018 01:42

Bardzo trafny komentarz! Większość negatywnych komentarzy raczej pochodzi od jednej może dwóch osób, którym się nie powiodło. Ważne aby nie sugerować się takimi ludźmi I robić swoje.

ja.to.wiem

Na samym starcie zastanawia mnie to jakim cudem jest tu tak ogromna wiedza na temat tego co się dzieje w Szmizjerce? Wszystkie negatywne opinie z tego co widzę nie są dodawane przez bywalców tego miejsca A raczej byłych pracowników. Wiecie co? Dla mnie to dość żałosna sprawa, ktoś kto już tam nie pracuje nie powinien w żaden sposób się angażować w wyzwiska padające w stronę Szmizjerki. Powiecie mi teraz pewnie coś w stylu ze „chcecie uprzedzić „innych jak tam jest złe i nie dobrze, ale serio? To jest zniżanie się do poziomu dna, sami równacie się z chodnikiem. Pamiętajcie również , ze zasady się zmieniają a atmosferę tworzy zespół nie pojedyncza jednostka. Nabierzcie odrobine kultury dla innych a na pewno zostanie Wam zwrócona z szacunkiem. Jestem osoba totalnie , neutralna i czytając to aż robi mi się Was żal , wiecie dlaczego? Bo wyglada to jak takie totalnie zdesperowane forum ludzi bez jakich kolwiek uczuć , byleby tylko obrazić to miejsce. Tak na koniec dodam, ze mnie to nie zraziło i wiem , ze innych tez nie skoro są osoby chętne i są to osoby z ambicjami (bo nie ma ludzi bez ambicji niektórzy po prostu nie zdają sobie sprawy ze chcą i potrafią, i tez uważam ze nie powinniście oceniać kogoś nie znając go ) a wręcz przeciwnie dajecie mi motywacje by udowodnić innym , ze nie warto jest gadać głupoty na tematy o których nie ma się pojęcia, bo nawet jeśli faktycznie pracowaliście tam i było tak złe to dlaczego nie umieliscie powiedzieć swojemu pracodawcy tego w twarz ale na forum umiecie? Spójrzcie na siebie. Pozdrawiam serdecznie, czekam teraz na super negatywna opinie która zapewne padnie w moja strone. :)

ja.to.wiem

Na samym starcie zastanawia mnie to jakim cudem jest tu tak ogromna wiedza na temat tego co się dzieje w Szmizjerce? Wszystkie negatywne opinie z tego co widzę nie są dodawane przez bywalców tego miejsca A raczej byłych pracowników. Wiecie co? Dla mnie to dość żałosna sprawa, ktoś kto już tam nie pracuje nie powinien w żaden sposób się angażować w wyzwiska padające w stronę Szmizjerki. Powiecie mi teraz pewnie coś w stylu ze „chcecie uprzedzić „innych jak tam jest złe i nie dobrze, ale serio? To jest zniżanie się do poziomu dna, sami równacie się z chodnikiem. Pamiętajcie również , ze zasady się zmieniają a atmosferę tworzy zespół nie pojedyncza jednostka. Nabierzcie odrobine kultury dla innych a na pewno zostanie Wam zwrócona z szacunkiem. Jestem osoba totalnie , neutralna i czytając to aż robi mi się Was żal , wiecie dlaczego? Bo wyglada to jak takie totalnie zdesperowane forum ludzi bez jakich kolwiek uczuć , byleby tylko obrazić to miejsce. Tak na koniec dodam, ze mnie to nie zraziło i wiem , ze innych tez nie skoro są osoby chętne i są to osoby z ambicjami (bo nie ma ludzi bez ambicji niektórzy po prostu nie zdają sobie sprawy ze chcą i potrafią, i tez uważam ze nie powinniście oceniać kogoś nie znając go ) a wręcz przeciwnie dajecie mi motywacje by udowodnić innym , ze nie warto jest gadać głupoty na tematy o których nie ma się pojęcia, bo nawet jeśli faktycznie pracowaliście tam i było tak złe to dlaczego nie umieliscie powiedzieć swojemu pracodawcy tego w twarz ale na forum umiecie? Spójrzcie na siebie. Pozdrawiam serdecznie, czekam teraz na super negatywna opinie która zapewne padnie w moja strone. :)

Anonimka

Witam czy wie ktoś, z jakiego powodu ZAZA z Warce została zamknięta?

Ona
@Anonimka 24.07.2018 08:36

Pewnie nikt tam nie chciał pracować. Nie dziwi mnie to.

anonymous
@Ona 24.07.2018 22:26

To tak jak w Zazie w Grójcu, wszystkie się zwolniły, a sklep wkrótce zostanie zamknięty. Cieszmy się z pracowników, tak szybko odchodza:-)

Ja
@anonymous 07.10.2018 18:56

Mam nadzieję, bo obecna obsługa woła o pomstę do nieba! Jak można lekceważyć klientów i nie reagować na ich prośby o doradzenie? Dla pani (usunięte przez administratora)ważniejsze jest przymierzanie swoich zakupów i przeliczanie co, kiedy i kto jej je kupi.

ja
@Ja 18.10.2018 22:46

czemu zostało usunięte imię pani A,też kogoś obraża?

Zośka
@Ja 18.10.2018 22:46

Niby jest monitoring a nikt nie widzi że wybiera sobie ciuchy w tygodniu a mąż jej je kupuje pod koniec tygodnia.... Żeby było taniej. Przekręt o tyle

Klientka
@Anonimka 24.07.2018 08:36

Racja . Tez widziałam sytuacje jak pani zamiast zająć się klientami przymierzala ubrania po czym sprawdza Ła na wadze za ile jej mąż kupi w najtańszym dniu. Bardzo niesmaczne zachowanie

Zadowolona
@Ja 18.10.2018 22:46

I tak dobrze, że teraz chociaż można sobie u pani ciuchy odłożyć na kilka dni, kiedyś nie było można. Zawsze to kilka złotych oszczędzone.

Elka

Jak jest w Zazie w Grójcu?Chciałam złożyć cv. ale zależy mi na w miarę spokojnej pracy. Podobno zmieniła się kierowniczka sklepu?

Ciekawa
@Elka 23.07.2018 23:16

Następna się zwolniła?

Ola
@Elka 23.07.2018 23:16

Teraz tam chyba rządzi ta mała blondynka, więc nieciekawie.

Ja
@Ola 25.07.2018 10:29

Nie ma szczczecie ona jest tylko na zastepstwie bo główny kierownik na zwolnieniu lekarskim

Elka
@Ja 26.07.2018 13:32

Czyli atmosfera ok?

Ja
@Elka 29.07.2018 23:02

Jak najbardziej ok.

anonymous
@Ja 02.08.2018 12:06

No chyba jednak nie, skoro kierowniczka złożyła wypowiedzenie!

anonymous
@anonymous 22.09.2018 11:26

Następna??????

anonymous
@anonymous 22.09.2018 21:12

Teraz sami nowi pracownicy, reszta odeszła. Ciekawe na jak długo.

anonymous
@anonymous 22.09.2018 11:26

No, to się A. doczekała upragnionego stołka kierownika... Pewnie jej tak zatruła życie, aż się kobitka zwolniła... Mówiłam kiedyś że tylko konfidentka zostanie...

Ola
@anonymous 22.09.2018 11:26

No to po dobrej atmosferze. Dobrze ze juz tam nie pracuję.

anonymous
@anonymous 23.09.2018 20:20

Ha ha śmieszna jesteś ja nie wiesz jaka jest przyczyna to się nie wypowjadaj

Ja
@anonymous 25.09.2018 20:40

Prawda w oczy kole?

anonymous
@anonymous 25.09.2018 20:40

Jak się broni A. Prawda w oczy kole.

anonymous
@anonymous 23.09.2018 20:20

A. się zawsze poczuwała zabardzo. Ciekawe kto będzie chciał z nią pracować

Gośka
@anonymous 23.09.2018 20:20

Nie mam w zwyczaju komentować głupich wpisów, ale tym razem muszę. Zajmijcie się swoimi sprawami, a nie plotkami. Sama podjęłam decyzję o złożeniu wypowiedzenia i to moja sprawa jaka była tego przyczyna . Opluwanie anonimowo ludzi jest poniżej krytyki i świadczy o braku odwagi cywilnej. Pozdrawiam.

anonymous
@anonymous 23.09.2018 20:20

Święte słowa

Zbulwersowana
@anonymous 22.09.2018 11:26

Pani M. się zwolniła???? Jedyna kompetentna osoba?? To firma już sięgnęła dna jeśli pozwoliła odejść takiej osobie. Gdybyście mieli więcej takich kierowników nie mielibyście takich tragicznych opinii o firmie. Tu przyjmuje się ludzi bez jakichkolwiek umiejętności, a pozwala odejść pracowitym, zaangażowanym.... Żal.

Majka
@Zbulwersowana 25.10.2018 10:41

Popieram.

Zniesmaczona

Nie wiem kto prowadzi ta stronę ale jest coś nie tak ... pracowałam w szmizjerce przez 3 miesiące i nigdy więcej . Chciałam dać ocenę 1 gwiazdkę ale nie mogłam , robiłam to parokrotnie i zawsze jakiś niby błąd a gdy wcisnęłam 4 oczywiście głos został oddany . Jedna wielka ściema z tym głosowaniem !!! Nigdy więcej szmizjerki !!!

Szmizjerka Sp. z o.o.
pracodawca
@Zniesmaczona 22.10.2018 18:43

Dzień dobry, zgłosiliśmy błąd do opiekuna naszej strony. Mamy nadzieję, że sytuacja się więcej nie powtórzy. Pozdrawiamy :)

Szuka pracy

A ja tak czytam to wszystko i się dziwie ze firma ma 3 gwiazdki na 6 jak złych opinii jest 3/4 forum jak nie więcej . Strasznie to myli osób które chcą tam aplikować bo myślą ze firma jako taka a po głębszej analizie ( przeczytaniu wszystkich wpisów ze strony ) niestety okazuje się coś innego

anonim

(usunięte przez administratora)

Kadia

Zgadzam się w 100%Obecnie jest tyle miejsc pracy ze praca w Szmizjerce to ostateczności.

ja

monitoring mówisz? a zgody pracowników na monitoring są?

ja

Chyba był pan kierownikiem,skoro tak dobrze poinformowany...I to zapewne dobrym,skoro już nie pracującym. Ta firma trzyma dłużej na stanowiskach kierowniczych tylko niedouczonych mobbingujących poganiaczy.Dobrzy pracownicy uciekają ze szmizjerki,a tacy szybko znajdą sobie dobrą prace. Pozdrawiam .

Ja

A jak ma ta walka wyglądać?

Marcin

@Nostradamus, rozumiem Twoją opinię, ale jeśli chodzi o monitoring w firmie jest on pewnie zainstalowany ze względów bezpieczeństwa. Właściwie w obecnych czasach każda firma tak się zabezpiecza. Czy zgłaszałeś pracodawcy wysoką temperaturę podczas pracy na magazynie? Spokojna rozmowa mogłaby poprawić warunki na korzystniejsze. Napisz jakiego rodzaju umowy obowiązują nowych pracowników i czy można liczyć na bonusy do wynagrodzenia. Osoby zainteresowane pracą same zdecydują, czy chcą do niej aplikować.

Przemysław

W Sochaczewie były wcześniej miłe Panie , pracowały tam dłuższy czas a teraz co tam się dzieje to nie wiem ale co miesiąc a nawet tydzień jest ktoś nowy . Strasznie to zniechęca klientów , dodatkowo towar od dobrych 3/4 miesięcy to czysty żart - chyba rzucają na sklep 3 lub 4 sort . Ciuchy niemodne a to co trochę lepsze poplamione lub z dziurami . Niestety coraz zadziej tam zaglądam chodź byłem stałym bywalcem

Obiektywnie

Bardzo przykro jest czytać niektóre posty.. Pracowałam w Szmizjerce ponad 4 lata przez cały okres studiów i nie mogę powiedzieć nic negatywnego. Podstawa jak w większości sklepów (dodatkowo jest premia), możliwość tańszych zakupów, paczki świąteczne też były ze dwa razy. Jednak przede wszystkim doceniam fakt, że jest to jedna z nielicznych tak dużych POLSKICH sieci sklepów, gdzie nie masz z góry narzuconych sztywnych zasad. W Szmizjerce możesz mieć wpływ na bardzo wiele rzeczy - niejednokrotnie nasze pomysły były wdrażane w życie. Osoby, które piszą o braku ambicji sprzedawców tu pracujących odsyłam do innych typowych galerianych sieciówek, w których musisz być jak robot, bo masz z góry narzucone wszystkie zasady począwszy od wystroju sklepu, promocje, a sztuczne pożegnaniem z klientem. Zawód sprzedawcy jest jednym z najstarszych zawodów świata i będzie istniał jeszcze bardzo długo. Pytanie czy chcemy być sprzedawcami robotami czy chcemy żyć tą pracą i móc być jej częścią... I żeby nie było, że ja nie mam ambicji...skończyłam studia i przyszedł czas, że idę w kierunku swoich zainteresowań. Pozdrawiam.

anonymous
@Obiektywnie 25.09.2018 06:23

Mogłabyś wytłumaczyć jak się mają wg ciebie tańsze zakupy? Przecież można je robić tylko w najwyższej cenie... Któryś z kierowników podszywa się pod zadowolonych pracowników... Żenada...

anonymous
@Obiektywnie 25.09.2018 06:23

Nie ma zasad? A te śmieszne 6 kroków do sukcesu???

Szmizjerka Sp. z o.o.
pracodawca
@Obiektywnie 25.09.2018 06:23

Dziękujemy za miłe słowa i życzymy powodzenia w realizacji dalszych planów!

Bogusia
@Obiektywnie 25.09.2018 06:23

Nie ma sztywnych zasad , a 6 kroków ? Sprawdzanie naszej pracy podsycając tajemniczego klienta ? Paczki na swieta ? Puffff chyba mowa o innej firmie bo pracując tam przez 3 lata nigdy nic nie dostałam na swieta oprócz życzeń wysłanych SMS przez miłe panie z biura ( kierownik niestety aż tak miły nie był) ubrania nigdy nie można kupić z rabatem -zawsze przy kierowniku i za najwyższa kwotę . Widać ze ktoś podstawiony pisze takie brednie

anonymous
@Obiektywnie 25.09.2018 06:23

To chyba była pani kierowniczka regionalną skoro miała pani dodatkowe profity. Nikt że zwykłych pracowników nigdy nie miał paczek na święta,a premia... Nie zqrtujmy, przestańcie oszukiwać ludzi.

Obserwator

Witam. Ponieważ na forum Szmizjerki pracodawca usuwa posty, zapraszam do dyskusji na tym wątku

Szmizjerka Sp. z o.o.
pracodawca
@Obserwator 01.10.2018 12:23

Szanowny Obserwatorze, nie jesteśmy odpowiedzialni za regulamin stworzony przez gowork.pl. Pewne zwroty lub słowa publikowane przez komentujących nie są dopuszczalne, dlatego są usuwane przez administratora (niezależnie czy są pozytywne czy negatywne). Również zachęcamy do dyskusji, zadawania pytań i wyrażania opinii - nie tylko w tym wątku. Jesteśmy tu dla Państwa i bardzo chętnie odpowiadamy na Wasze treści. Serdecznie zapraszamy również na naszą stronę internetową, w zakładce opinie - możecie Państwo swobodnie wyrazić swoje zdanie (http://www.szmizjerka.pl/opinie.php). Pozdrawiamy!

anonymous
@Obserwator 01.10.2018 12:23

Hahaha tu też

Wszechwiedzący
@Szmizjerka Sp. z o.o. 01.10.2018 17:26

Guzik prawda. Czytam to forum od bardzo dawna i wiem, jakie słowa i posty zostały usunięte.

Szmizjerka Sp. z o.o.
pracodawca
Zgodnie z zapowiedziami - od 01.10.18r. zmieniamy godziny otwarcia wybranych Szmizjerek w Warszawie.  

  • ul. Wąwozowa (Sobota: 9-15; Niedziela: 9-15)

  • Al. Jerozolimskie (Sobota: 10-14; Niedziela: 10-14)

  • ul. Żelazna (Sobota: 10-14)

  •  

Aby być z nami na bieżąco zapraszamy do obserwowania nas na naszym FB -
   
Była pracownica

Ta firma to porazka! Jesteś oszukana na samym wstępie gdy na rozmowie pytasz się o zarobki . (usunięte przez administratora) brak wody zorganizowanej dla pracowników ( kupowaliśmy za swoje pieniądze ) przechodzi ludzkie pojęcie . Stoisz na nogach przez 8-12 h i nawet na chwilkę nie możesz usiąść lub oprzeć się o parapet. Regionalna (usunięte przez administratora) Na sklepie została tylko kierowniczka sklepu która zatrudniła 2 dziewczyny . Teraz się okazało ze te 2 złożyły wypowiedzenie wiec znów przyjdą nowe . Klienci już się śmieją co się dzieje na sklepie- złe to świadczy tylko o firmie . Rozumiem jak komuś nie pasuje praca i odchodzi z niej a tu przed moim zatrudnieniem odeszły(usunięte przez administratora). I te które t(usunięte przez administratora) . Śmiać mi się chce z ich ogłoszeń ze zapewniają miła atmosferę , dobre zarobki i stałe zatrudnienie - bo nie ma ani atmosfery ( chodzi mi o kierownika i pracownice ) ani dobrych zarobków ani stałego zatrudnienia

anonymous
@Była pracownica 21.09.2018 15:08

A kto jest tam regionalnym?

wszechwiedzący
@Była pracownica 21.09.2018 15:08

Problem z waszymi zarobkami jest taki,że nie czytacie umów.Jeżeli na zleceniu jest napisana stawka godzinowa,to tak ciężko sobie podzielić 1800 na stawkę netto żeby obliczyć ile godzin musicie wypracować na te 1800zł. ???? musicie wyrobić 176 godzin miesięcznie...Jeśli tych godzin jest mniej to i kasy jest mniej...czytajcie umowy a nie jak dzieci podpisujecie w ciemno bez liczenia/..

anonymous

(usunięte przez administratora)A w którym sklepie?

anonymous

No tak Pani (usunięte przez administratora)regionalna bez kompetencji ????

Mati

A która? Jest jeszcze lepsza od niej?

Opter
@wszechwiedzący 22.09.2018 12:33

Na umowie jest tylko najniższa podstawa. Oni każdemu obiecują premie a później się okazuje, że nikt na nią nie zasługuje.

Pracooownicaa
@Opter 29.09.2018 15:47

Pracuje od trzech lat w tej firmie i odkąd przeszłam na umowę o pracę nie było miesiąca żebym nie dostała premii, może to zależy od tego kto z jakim zaangażowaniem pracuje.. albo od regionalnego, czy walczy o swoich pracowników, czy docenia starania lub od tego czy sklep robi dobre utargi, nie wiem. Ja jak dotąd jestem zadowolona, zobaczymy co będzie dalej.

Szmizjerka Sp. z o.o.
pracodawca
Jesień króluje już w naszych sklepach. Na przeciw oczekiwaniom naszych klientów przygotowujemy również piękne jesienne stylizacje. Zapraszamy do obserwowania naszego Szmizjerkowego fanpage'a - http://www.facebook.com/sklepyszmizjerka
   
Szmizjerka Sp. z o.o.
pracodawca

Witamy serdecznie, na bieżąco staramy się śledzić i czytać opinie na temat naszej firmy. Dziękujemy za wszystkie uwagi w naszym kierunku- każda jest dla nas bardzo ważna. Pomaga nam to eliminować wszelkie błędy i nadawać im właściwy tor. Za wszelkie niedociągnięcia przepraszamy. Przypominamy, iż istnieje możliwość podzielenia się swoimi uwagami również na naszej stronie internetowej w zakładce "opinie" (http://www.szmizjerka.pl/opinie.php). Możecie tam Państwo swobodnie wyrazić swoje zdanie i opisać szczegóły ewentualnych problemowych sytuacji. Każda opinia z pewnością przyczyni się do zadowolenia naszych obecnych pracowników. Pozdrawiamy!

Wszechwiedzacy
@Szmizjerka Sp. z o.o. 24.09.2018 16:07

Pomaga eliminować błędy???? To jakiś żart???? Od lat istnieje to forum i nic przez ten czas się nie zmieniło. Takie glupie frazesy nie zmienią opinii pracowników i klientów. Jednych i drugich tracicie.

Szmizjerka Sp. z o.o.
pracodawca
@Wszechwiedzacy 24.09.2018 16:51

Ma Pan/Pani rację - forum istnieje od lat, jednak dopiero od niedawna Szmizjerka zaczęła być jego czynnym użytkownikiem. Nieustannie wchodzimy na rynek z nowymi inicjatywami w celu samodoskonalenia i rozwoju firmy. Mamy nadzieję, że nasze starania zostaną docenione. Pozdrawiamy i życzymy miłego wieczoru.

Wszechwiedzacy
@Szmizjerka Sp. z o.o. 24.09.2018 17:38

Przykre tylko, że polityka firmy się nie zmienia, nikt nie dba o pracowników. Na obecnym rynku pracy wystawiacie się na śmieszność. A w te piękne słówka i lanie wody nikt już nie wierzy

Marcin

@Aaa, piszesz, że firma płaci premie. Miesięczne, czy kwartalne? Czy są zależne od wielkości sprzedaży? Mogłabyś napisać coś więcej na temat warunków zatrudnienia w firmie? Czy jako pracownik sklepu masz zniżkę na asortyment? Jaka według Ciebie jest atmosfera w pracy? Czy jesteś z niej zadowolona? Poleciłabyś tą pacę osobom poszukującym zatrudnienia?

Marek
@Marcin 13.07.2018 16:56

Zdecydowanie nie polecam. Premie sprzedażowe targety nierealne do wykonania. Żadnych zniżek pracowniczych, mało tego zakupy można robić tylko po najwyższej cenie tylko na nowym towarze. Żadnych paczek na święta czy innych profitów ktore proponują inne firmy. Płaca najniższa krajowa, mobbing i zastraszanie że strony kierowników regionalnych. Dzie ganie worków z odzieżą grubo ponad normy K. P. Atmosfera... Lepiej nie mówić. Zdecydowanie nie polecam.

?
@Marek 14.07.2018 13:03

Straszenie zwolnieniem z pracy, słowa, "zawsze można was zastąpić," taka jest atmosfera...

No name
@? 14.07.2018 21:00

Atmosfera była i jest zła. Nieposzsnowanie godności osobistej i łamanie kodeksu pracy są na porządku dziennym. Zdecydowanie nie polecam tego pracodawcy.

Lola
@Marcin 13.07.2018 16:56

Warunki pracy tragiczne. Placa na najniższym poziomie. Umowy zlecenia podpisywane co miesiąc. Kierownictwo bez kompetencji, jakichkolwiek umiejętności i i doświadczenia, powoływane z przypadku bez szacunku dla pracowników, wymagają więcej niż od siebie a w zamian za plecami krytykuja i obsmiewuja innych. Ten kto domaga się respektowania swoich praw jest zwalniany. Ludzie traktowani sa jak potencjalni (usunięte przez administratora) Przychodząc w w swoim ubraniu do pracy można spodziewac się pytania czy masz na to paragon. Rotacja pracowników jest przerażająca. Szczerze odradzam pracę w tej firmie szkoda zdrowia i nerwów.

Szmizjerka Sp. z o.o.
pracodawca
@No name 14.07.2018 21:05

Witam, Państwa opinia szczególnie zwróciła naszą uwagę i mocno zaniepokoiła. Za wszelkie niedociągnięcia serdecznie przepraszamy. Jeśli zauważą Państwo jakiekolwiek błędy ze strony firmy lub naszych pracowników, będziemy wdzięczni za natychmiastową reakcję poprzez kontakt z działem administracji. Zadowolenie pracowników i atmosfera w pracy są dla nas wyjątkowo ważne. Dziękujemy za cenną uwagę i pozdrawiamy!

Szmizjerka Sp. z o.o.
pracodawca
@Marcin 13.07.2018 16:56

Witamy, system premiowania w naszej firmie istnieje już od bardzo długiego czasu. Około 85% naszych pracowników otrzymuje premie uzależnione od sprzedaży, wypłacane comiesięcznie. Zależy nam na budowaniu jak najlepszych i długotrwałych relacji z pracownikami oraz przyjaznej atmosferze w pracy. Nasi pracownicy maja możliwość robienia zakupów i to nie tylko dla siebie. Zachęcamy do obserwowania zakładki z ofertami pracy. Nawet jeśli w danym momencie nie poszukujemy pracowników w Państwa okolicy, możecie wysłać swoje zgłoszenie poprzez zakładkę "Praca" na naszej stronie internetowej: http://www.szmizjerka.pl. Pozdrawiamy :)

anonymous
@Szmizjerka Sp. z o.o. 24.08.2018 10:58

Jasne, robią zakupy tylko po najwyższych cenach, wybrane tylko w dniu wymiany, jakby akurat wtedy mieli na to czas... Żenada

anonymous
@Szmizjerka Sp. z o.o. 24.08.2018 10:58

Premię od sprzedaży mówicie? Tylko progi nie do osiągnięcia żeby premii nie brać.

anonymous
@anonymous 24.08.2018 21:04

I wystarczy jeden dzień choroby w miesiącu i premia się nie należy

Prqcownica
@Szmizjerka Sp. z o.o. 24.08.2018 10:58

Moga robić zakupy ale za najwyższa cenę , ubrania kupowane przy regionalnym który przyjeżdża na sklep czasami raz na 2 tyg. Pamietam jak miały być swieta a ja miałam ochotę na ta okazje kupić koszule - niestety koszuli nie kupiłam bo nie miałam jak . Gdy koleżanka kupiła sama coś a nie przy regionalnym miała bardzo duże problemy. Premie dostają te pracownice które są tolerowane przez regionalna - nie spodobasz jej się to premi nie ma.dlugie relacje z pracownikami? Chyba nie mówimy o tej samej firmie ponieważ u nas w mieście pracownice pracują max ale dosłownie max 1 rok

Szmizjerka
@Prqcownica 27.08.2018 07:54

Szmizjerka czy zaza to jedno wielkie (usunięte przez administratora) nie mozna miec swojego zdania trzeba sie przymilac pseudo KIEROWNICZKOM przerob osob jest duzy bo nikomu tam praca nie odpowiada bo nie da sie z nimi dogadac wyzysk i tyle a rzeczy sa brudne smierdza i dziurawe

anonymous
@Szmizjerka 27.08.2018 20:05

Jeśli tak praciwalaś, jak znasz zasady interpunkcji i ortografii to życzę powodzenia :-)

anonymous
@Szmizjerka 27.08.2018 20:05

Nie uogolniaj kochana, mi tam odpowiada i znam wiele dziewczyn, którym też. Płaca na czas, ekipa spoko, tylko taka dziwna rzecz... trzeba pracować ;-) Jak to nazywasz przerób osób jest duży, bo nie wszystkim chce się pracować. Wiem jedno, w żadnej pracy nie płacą za nic nie robienie. Jak komuś się chce pracować to pracuje.

anonymous

Dopiero się zdziwią

Marcin

@anonymous, @Ja, nie jestem zainteresowany tą pracą, ani nie pracuje w tej firmie. Jestem moderatorem tego wątku i pracuje dla Gowork, więc nie znam szczegółów zatrudnienia i nie mam żadnych powiązań z firmą której dotyczy wątek. Na forum Gowork.pl umieszczamy informacje o pracodawcach, warunkach pracy i obecnie prowadzonych rekrutacjach. Dlatego interesują mnie szczegóły zatrudnienia obecnych pracowników. Dzięki ich opiniom przyszli kandydaci mogą więcej dowiedzieć się o firmie i zdecydować, czy będą aplikować do tej firmy. Jeśli możecie napisać więcej informacji o warunkach zatrudnienia w firmie, pomożecie tym samym innym osobom szukającym zatrudnienia. Aktualnie sklep Szmizjerka szuka sprzedawcy w Ciechanowie i Mławie.

Ja
@Marcin 07.08.2018 19:37

Jak bardzo trzeba być naiwnym by szukać informacji o warunkach zatrudnienia na forach zamiast iść na rozmowę o pracę. Opinie wyrabia się na podstawie własnych obserwacji a nie na podstawie plotek. Nie iść, nie sprawdzić samemu to już chyba szczyt lenistwa.

anonymous
@Ja 07.08.2018 20:54

To jeszcze musiałoby się chcieć pracować, lepiej siedzieć w domu i narzekać, że pracy nie ma.

Nie warto
@Ja 07.08.2018 20:54

Byłam, sprawdziłam, odradzam,na rozmowie o pracę obiecują złote góry, a potem szara rzeczywistość...

Szczęśliwa

Chwała Wam za to, że mnie zwolniliście! Sama pewnie bym tak łatwo nie odeszła, bo pracowałam kilka lat i przywiązałam się, miałam świetny zespół i nie żałuje pracy, bo dużo mnie nauczyła :) Panie dyrektorze - na początku było mi przykro, ale dziś wiem, że dobrze się stało, bo pewnie gdybym dalej u was pracowała to dziś nie byłabym tu gdzie jestem. Praca bez żadnych perspektyw, dla osób mało ambitnych. Takie osoby jak ja nie pasują tu na dłuższą metę, więc dziękuję, że mi to uświadomiłeś.

były pracownik

Większość negatywnych opinii niestety jest prawdą. W tej firmie jest tak, że dobrego i sumiennego pracownika się nie docenia. Pracodawca zwalnia pracownice z najdłuższym stażem i na ich miejsce zatrudnia nowe, które po kilku dniach rezygnują. Pogratulować wyboru :) To jak traktują pracowników to ich sprawa - nikt nie będzie płakał za pracą w szmateksie, bo nie jest to praca marzeń. Dobry pracownik szybko znajdzie pracę, ale o dobrego pracownika w tych czasach ciężko. Wiem z doświadczenia. Dziękuję, do widzenia ;)

Anonim
@były pracownik 02.09.2018 18:29

Hmmm...pewnie zostałeś zwolniony dlatego tak piszesz. Zawsze mnie to zastanawia dlaczego tak dużo "byłych pracowników" odwiedza profil swojego byłego pracodawcy? W jakim celu? Tak bardzo tęsknicie? Czy poprawiacie sobie humor pisząc nieprawdę? Myślicie, że ktoś się będzie przejmował Waszą opinią? :D A propos pracowników z dłuższym stażem (to chyba bardzo dobrze świadczy o firmie, że tacy są!!) - żaden pracodawca nie zwalnia ludzi za nic. Wiadomo jak ciężko znaleźć dziś dobrego pracownika, więc nikt nie zrobił by tego z głupiego "widzimisie".

Trewq
@Anonim 04.09.2018 09:54

A może sam się zwolnił co ci do tego? Żal ci d*** ściska że ty dalej musisz tam siedzieć i lizać kierowniczkom wiadomo co... bo tylko tacy mają rację bylejakiego bytu.

Anonim
@Trewq 04.09.2018 18:44

Ochooo.....Tobie chyba dawno nikt nic nie wylizał :D :D :D

Szczęśliwa
@były pracownik 02.09.2018 18:29

Wydaje mi się ze ci co pracują w tej pracy i są wniebowzięci to osoby które maja słabe ambicje na lepsza prace. Czym tu się cieszyć ? Ze się dźwiga jak na magazynach ciezkie wory na dostawie !? Tym ze pracuje się w pomieszczeniu pełnym kurzu, w ciuchach śmierdzących chemicznymi preparatami i brudem, często z ciuchów wyłaziły robale i pająki , buty zagrzybiale bleeee premia w kwocie 150 + oczywiście umowa zlecenie lub o prace z najniższa krajowa. Ciuchy nawet nie można sobie kupić z jakimś rabatem jak w innych sklepach tylko za najwyższa kwotę , na nogach po 8-10 h z jedna przerwa 15 Min na zjedzenie w małym śmierdzącym zapleczu bez okna kanapki bo oczywiście jest zakaz wyjścia obok do restauracji lub knajpy na zupę !!!!!! Na szczęście pracowałam tam tylko miesiąc i się zwolniłam - teraz mam prace z normalna płaca , sterylna i czysta ... nigdy więcej szmizjerki a tym co tam pracuje szczerze wspolczuje - szkoda zdrowia i nerwów na taka prace

anonymous
@Szczęśliwa 05.09.2018 15:20

A kto tu mówi o wniebowzięciu? Poprostu jednym odpowiada, innym nie. Nie znam osoby, która zarabia tu najniższą krajową... Nikt by tu za 1500 nie siedział. A przerwy? W każdym zakładzie jest jedna 15 minutowa, bo tak stanowi kodeks pracy.

anonymous
@Szczęśliwa 05.09.2018 15:20

Brudne zaplecze mówisz,? To pracodawca ma ci posprzątać? Czy aby jako pracownica nie miałaś w zakresie obowiązków dbania o czystość? Śmieszna jesteś i leniwa. Żałosne

anonymous
@Szczęśliwa 05.09.2018 15:20

To chciałaś kupować te ciuchy skoro takie brudne, śmierdzace , z robakami i beee?

Szczesliwa
@anonymous 06.09.2018 17:41

Czytaj ze zrozumieniem , pisze ze często były robótki i pająki , raz w przeciągu miesiaca znalazłam coś co mi się spodobało i było w dobrym stania a tak towar fatalny . Klienci bardzo narzekali ze coraz to gorszy chłam jest sprzedawany . Jeśli chodzi o zaplecze to nieważne jak było sprzątane kartony z biuciorami nowymi na sprzedaż i brak okna na zapleczu robiły swoje. I wiem ile zarabiały dziewczyny które pracowały tam ponad rok -najniższa krajowa i premia max 150zl . Śmiech na sali ☺️☺️☺️☺️ Zal to mi jest tych co tam pracują .

Ja

Rozumiem, że byłeś w sklepach w całej Polsce i rozmawiałeś z pracownikami????skąd ty bierzesz takie informacje?

Szcześliwsza ????
@anonymous 06.09.2018 17:41

Ty jestes żałosna i najwidoczniej brak Ci aspiracji. Nie chodzi tu o sprzatanie. Sprzatanie nic nie da przy malym pomieszczeniu, gdzie nie ma wentylacji i na scianach jest grzyb... Az sie wymiotowac chce podczas jedzenia... Na szczęście juz tam nie pracuje ???? i nie zostałam zwolniona, sama sie zwolnilam po trzech latach pracy ????

Zostaw opinię o Szmizjerka Sp. z o.o. - Warszawa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Szmizjerka Sp. z o.o.