Moje spostrzeżenia dotyczące pracy w Arkadii Sklepem zarządza pani J która jest związana z głównym zarządzającym peek&, clopenburg , na dole sklepu pracuje jej rodzona siostra Wszystko owiane jest tajemnicą , ponieważ siostrzyczki mówią sobie na pani. Pani J jest pod wielkim wpływem pani M jak pani M nie podpasuje jakiś nowy pracownik to pani J z nim nie podpisze umowy Dziwne takie koligacje Pani M jest bardzo niespełnioną emocjonalnie osobą. Tak sobie zgrywa załogę aby jej o wszystkim donosili jak dzieci w przedszkolu. Niby ludzie dojrzali a jak dzieci. Największym donoszącym jest pan Paweł z dołu ale reszta tej samej załogi też mu dorównuje Pani Ania pani Julia i inni. Myślę że na górze pracują ludzie z klasą i znający się na zasadach zarządzania. To tyle myślę że przestrzegam was przed pracą w peek clopenburg
Alunia Podpisz się swoim prawdziwym imieniem Trochę odwagi dziewczyno to nie przedszkole ;) Stara a (usunięte przez administratora)
Witam wszystkich którzy są zainteresowani pracą w P&C NIE RÓBCIE TEGO!! Ja tam przepracowalam 3 miesiące próbne ( na stanowisko kierownika działu) i to był najgorszy czas w moim życiu. Do tej pory omijam ten sklep szerokim łukiem. Dno totalane, fatalna atmosfera w pracy, nadgodziny i absoltnie nieżyczliwi współpracownicy - traktują Cię jak (usunięte przez administratora) tylko dlatego, ze dłużej pracują. No i to mówienie sobie na Pan i Pani...dno jakieś. Nie bez przyczyny firmy rekrutacyjne szukają PERMANENTNIE pracowników, bo tam się niekomu normalnemu nie da pracować. Tandem kierowniczki sklepu i jej siostry kierownika działu w Arkadii mega. A jeszcze lepszy kierowniczki sklepu i tego gościa F ( Niemiec) komedia jakaś. Ci ludzie nie mają równo pod sufitem. Nie traccie czasu na tą firmę, już lepiej iść do HMu czy CA.
Warszawa- Galeria Mokotów. Co mogę powiedzieć? Czysty wyzysk. Z plusów są godziny pracy, które studenci mogą pogodzić ze studiami dając wcześniej dyspozycyjność. (usunięte przez administratora)Nowi pracownicy tak nie mogą a starzy pracownicy stoją PRZY KASIE „pomagają” kasjerowi ale tak naprawdę nakleją się i uciekają. Przecież tak nie można robić ale kierownictwo z tym nic nie robi bo panuje tu kolesiostwo. Sprzedawcy co jest wiadome mają z tego %, kasjerzy maja gołą podstawę. Długie kolejki? Nikt nie pomoże na kasie bo trzeba latać i się oklejać, wtedy na kasę przychodzą osoby z działów z „kolesiostwa” i jawnie oklejają się na kasie, tego na kamerach już nie widać? Oni na to przyzwolenie mają.
Nie zgadzam się z opinią. Używanie poza tym czyjegoś imienia i nazwiska jest gruba przesada nawet, jeśli ktoś ma takie zdanie. Praca ciężka bo starzy pracownicy muszą dwa razy więcej robić za młodych obibokow, którym się nic nie chce. Wszystko ich boli już na wejściu, kombinacja jak tu zasymulować, żeby iść wcześniej do domu lub żeby szefowa uwierzyła, że jest się chorym.. Super atmosfera, fajne zarobki. Ja polecam. Pracowałem jakiś czas i nie żałuję. A marudzą zawsze ci, którzy najmniej robią.
Pracowałam w Galerii Mokotów, kierowniczka sklepu Katarzyna, nie docenia nikogo poza,,kolegami'' tylko oni mogą wybierać dni kiedy pracują, jak masz lekarza, albo ważna sprawa raz na kilka miesięcy to nie licz że da wolne. Wszyscy koledzy na magazynie a szczególnie Krzysztof może sie gapić w telefon i robić nic. Inni nie mogą mieć telefonu. Swoją drogą zastanawiam się czy coś się zmieniło czy dalej tylko koleżeństwo Katarzyny ma taryfę ulgową, czy ktoś się zabrał za towarzystwo
Katarzyna ma sie dobrze i jakos nie widac, zeby wyrozniala kogos. A przy okazji to chyba Ci sie pokrecilo bo grafiki robi kierownik dzialu a nie kierownik sklepu. A ta strona nie jest do uzalania sie nad brakiem docenienia tylko portalem o pracy :-) Moze nie bylas taka perla, skoro Cie nikt nie zauwazyl..
Ooo.. Też jestem kolesiostwem.. I są nas miliony na każdym dziale ???? I rośniemy w siłę.. Jestem Krzysztofem każdego działu ???????? Co za bzdury znów jakiś cienias wypisuje. Zajmij się robota a nie obrażaniem innych.
Grafik grafikiem a mnie ciekawi bardziej to czy rzeczywiście jak pilnie z jakiegoś powodu będzie potrzebne jakieś wolne to czy uda się je uzyskać? Chodzi mi o jakąś wyjątkową sytuację. Jest taka możliwość? I jak tak to czy później się ten dzień odpracowuje?
Cześć, czytam opinie i się poważnie zastanawiam czy wysłać CV widziałam że prowadzą rekrutację w Warszawie, jestem zainteresowana pracą na sklepie, mam duże doświadczenie w sprzedaży również w odzieżowej, ale zawsze na pierwszym miejscu stawiam na atmosferę pracy. A tu opinie na bardzo nieprzychylne, zdaje sobie sprawę że część to po prostu żale byłych pracowników, ale z drugiej strony zawsze jest ziarno prawdy. Więc liczę na opinie obecnych pracowników. Czy warto zatrudnić się w P&C cz jesteście zadowoleni z atmosfery i wyplaty? Dzięki za wszystkie spostrzeżenia.
Ciekawe że nikt z pracowników nie chce odpisać na zadanie przeze mnie pytanie, nie macie nic pozytywnego do powiedzenia na temat atmosfery? Może jednak w negatywach jest więcej niż trochę prawdy, bo nie widzę tu życzliwości. Widać że kolesiostwo to tu powszechnie stosowana praktyka.
W Niemczech właśnie ogłosili upadlosc.Lepiej pracownicy zainteresujcie się jak swoim losem...
Czytaj ze zrozumieniem i wypowiadaj się znając pojęcia. Żaden sklep się nie zamyka. Firmę obejmuje restrukturyzacja. Sklepow w Polsce to nie dotyczy.
Czy w pracy wymagana jest bardzo dobra znajomość języka niemieckiego? Czy można w ramach firmy awansować do pracy w centrali w RFN?
Język niemiecki wymagany jest, kiedy chcesz się rozwijać w centrali. Z tym, że grupa polska należy do centrali w Austrii.

Hej, jestem po studiach przygotowujących do zarządzania, widziałam że firma na stronie przedstawia stanowisko Assistant Department Manager jako „ciekawe stanowisko menedżerskie dla osób rozpoczynających karierę zawodową”. Czy stawka pomiędzy takim asystentem a kierownikiem działu mocno się różni?
Niezle się tam u was dzieje. Zamówiłem 3pak bielizny ralpha laurena. Po tygodniu dostałem odpowiedz, ze dopiero wysyłają. Jednak dostałem zwrot pieniędzy 100%. A następnego dnia przyszło mi zamówienie. A co najlepsze? Za tydzień przyszło mi dokładnie to samo zamówienie. Czyli dostałem 300zl i 6 par bielizny za free. Ale czytając te komentarze i opinie pracowników to się nie dziwie. Dzięki XDDDD
Czy Peek-Cloppenburg (Fashion ID GmbH & Co. KG) motywuje swoich pracowników w jakiś sposób?
Od dłuższego czasu nie mogę wejść na Waszą stronę. Co się dzieje? Dlaczego nic z tym nie robicie? To lekceważenie klientów ????
Z takim pytaniem dzwoni się na dział obsługi klienta a nie na stronie gdzie czyta się opinie o pracodawcy
Moje prawdziwe imię to ............ Alunia a jak myślałaś że inaczej Ja w przedszkole się nie bawię a jeśli jak ma się około 25 jest się starym to tak jestem
25lat??? Zanim za kogoś się podasz zrób dokładniejszy research danej osoby by się nie ośmieszyć tak samo z oskarżaniem innych zastanów się co piszesz Pamiętaj karma wraca wcześniej czy później ;)
Sofia coś na temat karmy to ty możesz powiedzieć zawsze do ciebie wracała za Twój cięty język i traktowanie innych Pozdrawiam twój były pracownik
Pozdrawiam serdecznie panią Magdę niezwykle zakłamaną i nieprofesjonalną osobę zarządzającą w Arkadii Trochę szczerości myślę że z takim podejściem do życia jest pani nieszczęśliwa i na sto procent by pani nie pracowała na tym stanowisku gdyby nie pani siostra Joanna To tyle
A czemu nie podoba Ci się załoga i czemu twierdzisz, że ta Pani nie zna się na swojej pracy? Co takiego zrobiła?
Załoga nie podchodzi do klientów i zwyczajnie olewa handel bo i tak dostaną premię a poza tym nie potrafią współpracować z nowymi pracownikami a pani Magda nie zna się na pracy ponieważ nie umie przydzielać zadań pracownikom i jest niesprawiedliwa jeśli o stanie na przodzie np Paweł stoi tylko przy przymierzalni aby mógł nakleić naklejki bo to obsługą nie można nazwać i tylko on może opuścić swój dział i sprzedawać na innej części sklepu Ale pani Joanna nic z tym i tak nie zrobi bo to jej siostra Pozdrawiam dział Haka super pracownicy
Bylam zainteresowana praca w tej firmie na wyzszym stanowisku. Obserwuje kilka firm od jakiegos czasu aby zapoznac sie z ich oczekiwaniami. Zdziwilo mnie , ze od ponad roku ta firma poszukuje ludzi ciagle na te same stanowiska. Np. VM szukaja praktycznie co miesiac lub dwa. Dziwie sie, bo praca moglaby byc tam ciekawa. Dobrej jakosci odziez, z ktora przyjemniej sie pracuje. Niestety widac, ze cos jest nie tak skoro ciagle sa te same ogloszenia. Dlatego mysle, ze ludzie , ktorzy pisza tu negatywne opinie pisza prawde. No i oczywiscie widac pytania i uwagi ewidentnie administrowane. Dziwie sie, ze kadry lub kierownictwo nie potrafi ulozyc sobie zgranego zespolu i nie umie zapanowac nad atmosfera na sklepie. Kolesiostwo zabija rozwoj firmy. Tam przydalby sie psycholog i nowe kierownictwo na sklepie. Od czytania tych wszystkich opinii odechciewa sie tam skladania podania o prace jak rowniez samych zakupow.
I tylko z samych obserwacji to wszystko piszesz? Może te ogłoszenia pojawiają się dlatego, że firma ma nowe miejsca pracy, a nie dlatego że ciągle ktoś odchodzi?
Myśle, ze autorowi nie chodziło o atmosferę co zachowania właśnie pracowników dłużej pracujących i klejalność. Atmosfera w sklepie przyjazna, super. Zarobki jak zarobki. Typowa praca w sklepie. Polecam
Ano.. Czyli z nowymi poważnie są aż takie problemy, że tylko roboty przybywa? Czemu jakieś takie dziwne przyzwolenia tutaj dają... Kasa rynkowa, tak?
Droga koleżanko należy swoje uwagi zgłaszać do kierownika bo jeśli jest tak źle, to chyba powinno się o tym rozmawiać? Z doświadczenia wiem, że to bzdura, co jest powyżej napisane. Używanie danych osobowych jest też zabronione, co wskazuję na brak edukacji przez autora opinii. Praca na sklepie jest ciężka ale czego oczekujecie po takiej pracy? Siedzenia przy biurku? To polecam biuro. Pracowałam, chwale sobie. Fajne doświadczenie na studiach. Jeśli w handlu, to właśnie tam.
Skoro Ci się tu podobało to może rzucisz jakieś konkretne plusy w kontrze do minusów, które są tutaj wymieniane? Może to rozjaśni trochę sytuację
Witam, pracuje jakiś czas w Galerii Mokotow. Grafik mam dopasowany do szkoły, zespół jest fajny, stres - jak wszędzie. Wyniki jak są, to ma się spokuj. Praca dla studentów całkiem niezła. Dobre warunki. Mogę polecić.
Chciałabym aby każdy piżama Magdę kierownik działu męskie artykuły przekona się że ta osoba nie zna się na pracy tylko się utrzymuje bo jej siostra Joanna jest jej przełożoną inna by ją dawno wyrzuciła na zbity pysk. Brak wiedzy jeśli chodzi o stylizację działu i przede wszystkim brak szacunku do innych ludzi nie spełniona osoba Utrzymuje pracowników którzy jej donoszą m.in. Paweł który kompletnie nie ma kompetencji do obsługi klientów
Tak pracuję dział męskie artykuły z Magdą która wie że nie umie zarządzać ludźmi tylko siebie stawać na piedestale nie ujawnię się bo stracę pracę
Czy w Peek & Cloppenburg jest skuteczna reakcja na zgłaszane przez pracowników problemy?
Jak wygląda sytuacja z ubiorem w pracy? Czy dają ci koszulkę z napisem ,,Peek&Cloppenburg" czy możesz sobie wybrać ubranie ze sklepu?
Opinia dotyczyć będzie sklepu w Galerii Katowickiej. Bardzo polecam tą pracę ludziom młodym i sprawnym fizycznie bo jednak jesteś ciągle w ruchu. Pracowałam krótko i musiałam zrezygnować ze względu na stan zdrowia, ale nie żałuję ani minuty tam spędzonej :) Świetna atmosfera i zespół. Zanim zaczęłam pracę to czytałam wasze komentarze i byłam przerażona. Na szczęście w Katowicach nic takiego się nie dzieje. Ludzie są naprawdę fajni.
Może wiele zależy od kierowników i regionalnych? Ciągle w ruchu to rozumiem ale jest aż tak ciężko? Co dokładniej zalicza się do tych ciężkich fizycznie zadań?
Ciągle w ruchu tzn ciągle coś robisz. Sprzątasz przymierzalnie, wykladasz towar, składasz rozrzucone ubrania, jednocześnie zajmujesz się klientami, sprawdzasz dostępność towaru w magazynie. Chodzi, chodzisz, chodzisz. Dla mnie to było za dużo ale na pewno jest to do przeskoczenia dla młodszych osób.
Jeżeli to Twoja pierwsza firma to możesz zaryzykować może się spodoba, masz wtedy predyspozycje do zrobienia sobie wody z mózgu. Jeśli już jesteś na rynku pracy lepiej trzymaj się od tej firmy z daleka. Wypłata dobrze naliczona? Zdarza się nie zawsze. Na czas również czasami nie ma. Jeśli spotkasz ludzi którzy są na rynku pracy od zawsze w tej firmi uważaj. Fałsz , obłuda z zakłamanie, wchodzenie sobie w (usunięte przez administratora) Obgadywanie, plotkowanie, (usunięte przez administratora) na porządku dziennym. Uśmiechy a za plecami wbijają nóż w plecy jeszcze się uśmiechając do siebie. Brak poszanowania pracownikow. W czasie pandemii zmniejszane etaty , wynagrodzenia o których się dowiadywaliśmy po czasie, z zaskoczenia bo forma ma problemu finansowe, a jednocześnie otwiera nowe sklepy. Ja pracowałem w sklepie w Poznaniu. Pan P.K były manager w Poznaniu - kompletny brak szacunku do pracowników, brak jakichkolwiek kompetencji do kierowania zespołem. Może "kompetencje" ma w tabelkach exel żeby dobrze wypaść przed reguonalnym dobry ale nic poza tym. Jeśli trafisz na tego Pana, i pracujesz na sprzedaży masz plus bo możesz sobie wyrobić premie od sprzedaży nawet nie obsługując klientów. System wygląda tam tak , że obslugujesz klienta i po skończonej obsłudze naklejasz swój numerek pracowniczy. U Pana P.K wygląda to tak, że idziesz na kasę i obklejasz każdego klienta jak leci oczywiście on tego nie widzi ,????????????. Można całkiem dobrze zarobić ;)))) a nawet bardzo dobrze. Na cotygodniowych zebraniach usłyszysz że super i ze świetną klejalnosc jedna z lepszych w Polsce. Ignorowanie pracowników. Na każde pytanie a już jak jest jakiś zarzut odnośnie funkcjonowania firmy , obrażanie sie, nie odżywanie. Fałszowanie ewidencji pracy. zdarza się. Zakreślanie korektorem wniosków urlopowych lub podpisywanie za kogoś. Manipulowanie godzinami pracy również Pan P.K jest obeznany w tym temacie. Niby korporacja ale nie sądzę że w każdej korporacji tak jest. Przykre to że firma , która kreuje się na rynku jako branża Premium pozwala sobie na taki brak kompetencji osób z które zarządzają sklepem. Zarządzają w tym przypadku to duże nadużycie ;) Zastanów się kilka razy zanim zaaplikujesz do tej firmy. Nie polecam. A na pewno odradzam
No właśnie to korporacja to nie ma jakiejś procedury, ścieżki w samej centrali aby zgłaszać takie nadużycia np. do kadr? Przecież niektóre te wymienione praktyki to na to sa jakieś paragrafy
Peek&Cloppenburg nie wypłaca wynagrodzeń lub jeżeli wypłaci to za mało. (usunięte przez administratora)
Jak się pracuje w Peek & Cloppenburg?
Zobacz opinie na temat firmy Peek & Cloppenburg tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 23.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Peek & Cloppenburg?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 16, z czego 5 to opinie pozytywne, 9 to opinie negatywne, a 2 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy Peek & Cloppenburg?
Kandydaci do pracy w Peek & Cloppenburg napisali 2 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.