BIG STAR Ltd. Sp. z o.o.

Kalisz

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 286 ocen.

Opinie o BIG STAR Ltd. Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BIG STAR Ltd. Sp. z o.o.

Pracownik

To regionalni sobie zmieniają zespoły A firma im na to pozwala . Wola nowych niedoświadczonych pracowników niż stałych. (usunięte przez administratora) Pozdrawiam tą"firmę" .

sprzedawca

Czekam na emaila w którym to sprzedawcy będą oceniac (mocne i słabe strony) kierownika sklepu.... a nie tylko kierownik ocenia wszystkich "pod sobą"...

Sprzedawca
@Sklepowa 17.04.2018 10:26

firma myśli że kierownicy wybrani przez nich są "idealni" ... a tak naprawdę większość kierowników bierze tylko kasę za nic ...a ich codzienne obowiązki wykonują sprzedawcy oraz zastępca.... Zmiany z kierownikiem wglądają tragicznie i chaotycznie ... nie wiem jak takie osoby planują swoje życie skoro dnia nie umieją sobie zaplanować ...

Były pracownik

Pewna regionalna obsługiwała klienta byłem tego świadkiem . Będąc na jego miejscu nie kupił bym nic tak samo zrobił klient wyszedł niezadowolony. Wy macie prawo nas osądzać?Zero kompetencji i doświadczenia w pracy z klientem wy nam wypominacie standardy klienta których sami nie znacie ?wola zatrudnić kogoś kto pracował w banku niż awansować stałych I rzetelnych pracowników .

Wojtek

U mnie dziewczyny dostały awanse 100 zł. (usunięte przez administratora)

Doświadczony
@Wojtek 13.04.2018 09:09

Dostały 100zl bo najniższą krajowa poszła w górę ? ????????????

Zbuntowany anioł

Nigdy nie będzie mógł sprzedawca ocenić kogoś nad sobą. (usunięte przez administratora)

Były pracownik

Stanowczo odradzam te prace ludzie którzy szukają czegoś na stałe. Wymagają więcej niż sami mogą nam zaoferować (usunięte przez administratora)

anonim

wiecie może ile zarabia kierownik w big starze ?

Kier
@Pracownik 11.04.2018 07:52

Zależy czy jesteś super (usunięte przez administratora)

Qwerty

Na sam początek chciałam zaznaczyć, że jeśli jesteś osobą która chce się rozwijać to stanowczo odradzam pracę w tej firmie. Nie dość, że nie dają szansy rozwoju stałym pracownikom którzy siedzą w tym od lat, (usunięte przez administratora) O zarobkach ogólnych nie wspomnę. (usunięte przez administratora) Po pracy w tej firmie zostały mi tylko nerwy, oprócz super zespołu dziewczyn z którymi miałam przyjemność pracować nic dobrego z tą firmą mi się nie kojarzy :) Spotkało mnie wiele przykrych sytuacji, o których raczej nie powinnam tutaj pisać(usunięte przez administratora) Cieszę się, ze nie mam już nic wspólnego z tą firmą a wszystkim zastanawiającym się z całego serca odradzam:)

Aleksandra

Zgadzam się,dla osób, które siedziały w tym od lat nie ma nic. Pensje bardzo niskie,a wymagania doprawdy na poziomie korporacji z zarobkami 15tys miesięcznie. Z tym,że tu jest (usunięte przez administratora)zł. (usunięte przez administratora)Żerują na ludziach,dorabia się pięknych pieniędzy. A dla tego kto na nich robi niestety normalnych pensji nie ma. Jak to mi kiedyś laseczka powiedziała: na waciki to jej się nie chce tu dreptac 12h.

Hania
@Aleksandra 31.03.2018 11:43

Popieram to my robimy piękny pieniądz, MY Sprzedawcy,

jur

Jak długo trwa weryfikacja?

Zuzanna

(usunięte przez administratora) zadaję dużo pytań, które odwracają uwagę od prawdziwych problemów. W gąszczu pytań zawsze ginie prawda.

robocop

Dramat. Osoby, które chcą się zatrudnić w BS- nie popełniajcie tego błędu. Nie ma szans na jakikolwiek awans albo docenienie jeśli nie jesteś znajomym RKS. (usunięte przez administratora)

pracuje
@robocop 28.03.2018 13:25

jaki region?

Sprzedawcaaa

Dostał już ktoś aneksy w związku z wprowadzeniem ścieżki kariery?

Sklepowa
@Sprzedawcaaa 22.03.2018 18:42

Tak ???? już działają jak wszystko

Ciekawa

Cześć, PYTANIE kierowane do osób z DŁUŻSZYM STAŻEM PRACY. chciałabym się zapytać o NAGRODY(usunięte przez administratora) które były przed świętami i jakoś 07.2017 roku. Czy te nagrody są przyznawane średnio co pół roku ? Czy to był może pierwszy raz odkąd takie nagrody są.

@kierownica
@Ciekawa 19.03.2018 18:12

Masz rację jak jest 4 dni L4 jest przyznawana a jak jest 5 lub więcej to już nie :)

pracownik

Prośba o zmianę ubrań pracowników - czarne koszulki nosić przez cały rok to dramat.

Paulna
@pracownik 02.03.2018 16:47

Dramat- to mało stwierdzone... mamy zniżki pracownicze i w tych innych rzeczach w pracy nie możemy chodzićwiczenia (chodzi o koszulki). A nie pomyślą o tym, że coś prezentowane na nas lepiej by się sprzedawało... porażka. Mi te czarne koszulki zbrzydły. Patrzeć na nie nie mogę.

Zuzanna

@kiero skoro w innych brandach jest taka możliwość to można to potraktować jako argument w rozmowach? @koszmar może warto porozmawiać na ten temat ze swoim kierownikiem w sklepie BIG STAR?

koszmar

wiecie może jak jest z urlopem? Trzeba go wykorzystać do końca marca? To prawda?

Bezrobotna

Witam ile się zarabia na magazynie i jaka atmosfera panuje,warto iść

Ona
@Bezrobotna 20.01.2018 11:55

O atmosferze nie ma sensu mówić. Nie wiem jak jest teraz, ale chyba(usunięte przez administratora)+ jakaś premia.

Zuzanna

@antylopa no nikt nie mówi, że dostaniecie od razu, ale zawsze centrala BIG STAR będzie wiedziała, że jest takie zapotrzebowanie i może w przyszłości wprowadzi zmiany i kierownik będzie miał swój komputer na zapleczu.

kiero
@Zuzanna 21.02.2018 12:37

bo tak powinno być. A tak kierownik traci czas wolny na robienie grafiku w domu bo w pracy się praktycznie nie da. Gdyby był dostępny komputer na zapleczu to wszystko działało by sprawniej - spokojnie można odpisać na maile, zrobić grafik itd. Ale to raczej sfera marzeń. Takie rozwiązanie spotkałam tylko w LPP.

Zuzanna

@zimna , @kiero to w takim razie czy kierownicy nie mogą zgłosić zapotrzebowania do centrali firmy BIG STAR na drugi komputer? Bo chyba wszyscy pracownicy nie mogą mieć dostępu do wszystkich danych jakie są na tym komputerze? A czy ze względu na dużą liczbę obowiązków pracownicy chcą awansować na kierowników?

antylopa
@Zuzanna 14.02.2018 14:28

Zapotrzebowanie do centrali na komputer, hahahahaha, a to dobre Nie można doprosić się o naprawę manekina stojącego na witrynie - a co dopiero o komputer!

Pracownik

Dostał już ktoś z Was pit do rozliczenia ? Wiem że mają jeszcze czas ale jak zwykle wszystko na ostatnią chwilę

nowa

Czesc takie pytanko. Zastanawiam sie czy ,bo ciagle szukają osób do pracy,do Big Stara. I takie pytanko warto? Są fajne premie?,talony na święta?awanse?.mama mowi,ze jak jest duza rotacja w pracownikach to juz wiadomo,ze nie warto. Warto czy nie?

Xyz
@nowa 14.02.2018 07:54

Jeśli wystarczy Ci atmosfera w sklepie to warto. Ale nic poza tym.

Xyz

Brawo dla firmy za wprowadzenie ścieżki kariery :) Jesteśmy coraz bliżej godnych warunków zatrudnienia. Ciekawe czy w związku ze zmianą stanowiska będą wyższe wynagrodzenia? Najlepsze jest to że ścieżka kariery kończy się na poziomie 5 gdy zastępca staje się kierownikiem. A kierownik? Ciągle te same podstawy ciągle te samo stanowisko i brak dalszy ścieżki kariery? Po podniesieniu podstawy najniższej u nas pracownik wyrabiający premie ma wynagrodzenie takie jak zastępca i zbliżone do kierownika. Nadal brak motywacji dla tych którzy pilnują by plan się robił.

Zuzanna

@Paulina i promocja będzie trwała do wyczerpania zapasów czy już macie wyznaczoną datę zakończenia promocji w sklepach BIG STAR? @kiero a czy kierownicy pomagają swoim pracownikom w pracy na sklepie czy zajmują się tylko pracą papierkową?

Zuzanna

@kiero czyli w jakiś sposób też kierownik pomaga sprzedawcom na salonie. @zimna na zapleczu nie ma komputera dla kierownika, w którym będą wszystkie dokumenty? Czy skoro on jest na sklepie to pracownicy mają do nich dostęp? Ale to utarg jest na jego koncie a nie całego sklepu?

ona
@Zuzanna 07.02.2018 12:26

chyba logiczne,że skoro jest 1 komputer na sklepie to wszyscy maja do niego dostęp. Mało tego, często kierownik musi czekac , odchodzi od komputera, waruje jak pies aby uchwycić moment i zrobić potrzebne dokumenty . I co to za głupie pytanie, czy kierownik pomaga. on tak samo sprzedaje, sprząta, wykłada towar jak sprzedawca, plus jeszcze robi tysiac tabelek. . Zuzanno ty judaszu jak utarg jest na jego koncie, stuknij się w łeb . kierownik miałaby cały target na siebie? dobre, a sprzedawcy 0. Rozbawiłas mnie zuziu

NOwy

Orientuje się ktoś może czy osoba odpowiedzialna za VM dostaje jakiś dodatek ?

Star
@NOwy 03.02.2018 15:02

Nic nie dostaje,wszyscy zajmują się vm.

Zuzanna

@Paulina a to chodzi o to, że u Was bardzo szybko się sprzedaje towar i dlatego brakuje rozmiarów? Czy chodzi o to, że wyprzedaż się kończy w sklepach BIG STAR i nie ma już na magazynie tego towaru i po prostu do Was nie przychodzi? W takiej sytuacji to nic nie da się zrobić i to logiczne, że towar się kończy i już utargi będą się zmniejszać.

Paulina
@Zuzanna 24.01.2018 13:58

Towar praktycznie nam zeszedł, zostały pojedyncze sztuki i rozmiary.

Zaciekawiona

Hejka ;) mam pytanko odnośnie prowadzenia zmian . Czy zwykły sprzedawca może takie zmiany prowadzić sam ? I czy jest za to jakiś dodatek ?

kiero
@Ja90 23.01.2018 10:17

Kierownik/zastępca to normalny pracownik - taki sam wymiar godzin itd. Owszem zdarza się, że pracuję 8h zamiast 12 ale u każdego pracownika są takie dni w miesiącu. I każdy pracownik umie zamknąć zmianę i czasem zdarza się, że to sprzedawca prowadzi zmianę przez cały dzień - jest to jednak wyjątek w sytuacjach UŻ, zwolnienia lekarskiego czy innych wypadków losowych.

BigMama

Witam, Czy otrzymujecie premie od zaliczone audytu? Czy to wasi szefowie sobie chowają do kieszeni ?

prac

czym różni się starszy sprzedawca od zastępcy w big star? ma gorsze warunki pracy?

Mądra
@zuzanna 22.01.2018 18:06

Zuzanna to jest właśnie bardzo dobre pytanie! Wcale nie jest tak jak piszesz. Z-ca zazwyczaj jest w większych sklepach bądź w tych w których istnieje od zawsze. Starszy sprzedawca natomiast jest w mniejszych bądź nowych sklepach. Oczywiście wiąże się to z wynagrodzeniem. Zarabia mniej. Prace wykonuje taką samą jak z-ca.

Zostaw opinię o BIG STAR Ltd. Sp. z o.o. - Kalisz

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BIG STAR Ltd. Sp. z o.o.