BIG STAR Ltd. Sp. z o.o.

Kalisz

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 270 ocen.

Opinie o BIG STAR Ltd. Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BIG STAR Ltd. Sp. z o.o.

Ston

Witam dostaliście podwyżki w związku z podniesieniem minimalnej płacy w kraju?

pracownik669
@Ston 12.01.2018 22:28

Tak,sprzedawcy dostali podwyżkę. Ale kierownik,zastępca i straszy zostali z taką jaka była... skoro sprzedawcą podnieśli to osobą funkcyjnym też powinni ... nie rozumiem tego ...

gumowe ucho
@pracownik669 14.01.2018 22:19

Dokladnie,to dziady

Poirytowany

Śmieszy mnie fakt, że od grudnia jest nowa tabela z premiami, gdzie kierownik ma do wyrobienia 80% utargu. A sprzedawcą utarg do premii wzrasta.. uważam ze to jest nie fair...ponieważ kierownik stojąc 'cały czas' przy komputerze wyrabia jako pierwszy premie nie tylko wyższą ale takze niższa. A sprzedawcy zajmuja sie dostawa (bo kierownik nie robi dostawy), VM'em, sprzedawca większość czasu jest na zapleczu w poszukiwaniu ubrań do dotowarowania sklepu, bądź te zaplecze sprząta, robi zwroty i wymiany na komputerze, układa spodnie. Jak i kierownik tak sprzedawca ma dużo na głowie w sklepie. A jeśli sprzedawca ma być tylko od sprzedaży (bo ma niby na to czas) to nie wiem jak sklep bedzie wyglądał po 2 dniach :) uważam że utarg powinien być po równo rozdzielony.

mikołajek
@Poirytowany 22.12.2017 09:55

Byla juz wcześniej,ale każdy sklep jest traktowany inaczej. Czesto na korzyść Kalisza

Sprzedawca
@Poirytowany 22.12.2017 09:55

Ciekawe, u nas jakoś kierownik robi wszystko co zwykły sprzedawca. Moim zdaniem słusznie, że kierownik ma mniej do wyrobienia, bo tej roboty przy komputerze i papierkach jest sporo.

Yolose

(usunięte przez administratora)Promocja po nowym roku -90% na drugą sztukę! (usunięte przez administratora)Firma podobno uspokaja, że wszystko jest w porządku... No coś mi się wierzyć nie chce :O

Paulina
@Pracownik 12.01.2018 01:52

17-go ma przyjść pakiet nowości- kolekcja wiosna/lato 2018, ale ta za pewne tak jak basic nie wejdzie w promocję -90% na drugą sztukę. Jeśli chodzi o spodnie tak, najwięcej się sprzedaje w tej promce. My już niestety mamy praktycznie mało rozmiarów, a prawie wogóle- nie ma czym już handlować. Do tego jeśli chodzi o góry- też już pojedyncze sztuki. Dzięki takiej promocji można wiele zdziałać- sprzedaż rośnie, pod warunkiem, że jest czym handlować.

Ewa
@Paulina 13.01.2018 22:24

Trudno żeby był rabat na nową kolekcję skoro ta promocja to jest WYPRZEDAŻ czyli służy pozbyciu się starej kolekcji...to logiczne... Inaczej przez cały rok musielibyśmy sprzedawać z rabatem

Zuzanna

@Pracownik BSL czyli tylko na święta dostajecie takie bony do wykorzystania? Czyli można potraktować, że firma daje prezenty pracownikom na święta. @kierownik no właśnie pewnie to zależy od człowieka. Jeżeli kierownik bierze na siebie klienta jakiegoś pracownika to jest to nie fair i pracownicy powinni z nim porozmawiać.

Zaciekawiona

Hejka ;) mam pytanko odnośnie prowadzenia zmian . Czy zwykły sprzedawca może takie zmiany prowadzić sam ? I czy jest za to jakiś dodatek ?

kierownik
@Zaciekawiona 23.12.2017 21:26

Zmiany powinni prowadzić: Kierownik,zastepca,Rka,i w wyjątkowych sytuacjach sprzedawca. Ale to czy sprzedawca prowadzi zmianę świadczy,czy umie i widać jego kompetencje.uważam,ze jeśli kierownik cie chce zostawić jako prowadzący zmianę to cie ceni. No chyba,ze jest chytrusem i jest mu obojętne kto zamknie dzien. Musisz sam wydedukować. Żadnych gratyfikacji nie ma. Kierownik moze ci kupic dobra czekoladę,.

Zaciekawiona

Hejka ;) mam pytanko odnośnie prowadzenia zmian . Czy zwykły sprzedawca może takie zmiany prowadzić sam ? I czy jest za to jakiś dodatek ?

Zaciekawiona

Hejka ;) mam pytanko odnośnie prowadzenia zmian . Czy zwykły sprzedawca może takie zmiany prowadzić sam ? I czy jest za to jakiś dodatek ?

Zuzanna

@pytający a zawsze dostawaliście jakieś prezenty z okazji świąt? Jeżeli tak to pewnie i w tym roku firma BIG STAR coś da swoim pracownikom. Chyba nie ma co na zapas się martwić skoro jeszcze kilka dni do świąt zostało. @Były czyli polecasz pracę jako copywriter? A co jest nie tak z tym kierownikiem? Jeżeli jest wymagający to chyba dobrze, bo jednak ta osoba zarządza zespołem i nie może sobie pozwolić, by za bardzo go wyluzować.

Pracownik BSL
@Zuzanna 19.12.2017 16:06

BS żadnych prezentów na święta nie daje...szkoda im na pracownika..jedynie co dali to 300zl brutto do wykorzystania w sklepie, w tym trzeba bylo zapłacić 20zl za spodnie a za dzianine 15zl (ew. Dopłata)

wól

Gratuluje stworzenia strony pod publike.

Pracuje
@wól 18.12.2017 12:18

Jaka strona tk?

poszukująca7

Obecnie na stronie BS wisi ogłoszenie dot. pracy na stanowisku księgowej oraz copywritera w Kaliszu. Polecacie / odradzacie ? ;) jakie wynagrdzenie, i warunki pracy?

Były
@poszukująca7 20.11.2017 19:42

W przypadku Copywritera to będzie prawdopodobnie stanowisko stricte związane ze sklepem internetowym. Na pewno współpraca na linii sklep internetowy-studio fotograficzne-dział produktu. Bardzo fajni ludzie w studio fotograficznym oraz w dziale produktu. W przypadku szefa działu sklepu internetowego - zostawiam bez komentarza :-((, współczuje jeżeli tam sie dostaniesz. Wynagrodzenie pewnie około (usunięte przez administratora) brutto + jakiś target za sprzedaż. Ale w tym przypadku należy negocjować stawkę z działem personalnym i swoim przyszłym przełożonym. Wszystko tez zależy do którego działu cie przypiszą, oraz od twojego wcześniejszego doświadczenia. Fajna praca na zdobycie doświadczenia. Jeżeli masz stabilną prace w innej firmie to raczej jej nie rzucaj dla Big Stara.

nickk
@poszukująca7 20.11.2017 19:42

Podłączam się pod pytanie, mam niezłą pracę ale ciągnie mnie do zmiany, interesuje mnie praca w księgowości. Ktoś, coś? Jechać na rozmowę czy oszczędzić czas?

oniona

malopolskie i ślaskie -uwaga jeździ po regionie tajemniczy klient!

pytający

Czy ktoś coś wie będzie może jakiś bonus na święta ?????. Wszędzie dają a u nas cisza. Taka firma,a o pracowniku sie nie pamięta. A to on pracuje na to wszystko.

Mikołaj
@pytający 08.12.2017 02:18

Żadnej dodatkowej kasy anie bonów na pewno nie będzie.

pracujacy
@pytający 08.12.2017 02:18

Dali 300 złotych odjąć to co trzeba im dopłacić. W najlepszym układzie wychodzi 265 złotych. (usunięte przez administratora)

Balbina

walka o klienta ze względu na indywidualne utargi, bardzo trudno je wyrobić, ze wszystkiego trzeba się tłumaczyć tzn. dlaczego klient nie kupił? cotygodniowe sprawozdania o utargach sprzedawców, (usunięte przez administratora)

zawiedziona
@Balbina 15.11.2017 18:38

A wystarczy ,ze cos nie pójdzie tak. Juz obraza majestatu

Zuzanna

@Balbina czyli za sprzedaż jest premia, a czy macie jakąś podstawę, że tak ważne są wyrobione utargi w BIG STARZE? @nieee a dlaczego była taka rotacja? Czym to było spowodowane? Dużo osób się wypowiada ze sklepów, a są osoby z centrali na wątku? Może ktoś opowiedziałby o swojej pracy i odpowiedziałby zainteresowanej pracą @poszukująca7?

Kiero

A co tu taka cisza? (usunięte przez administratora)

takatam

Co sądzicie o nowej kolekcji ,ktora jest w zasadzie kolekcja z ubieglych sezonów?

takatam
@zimnywschód 15.09.2017 14:24

Jacie niemożliwe powaga w firmowym?! A o czym ja pisze, Nam juz klient sam o tym mowi. Nie męczę swojego przełożonego,bo nie mam czym. A pierdolami nikomu glowy nie truje.Poprostu zapytałam. Cieszę sie,ze jestes dobrym sprzedawca.☺

nieee
@zimnywschód 15.09.2017 14:24

Właśnie w firmowym....tam jest co innego..natomiast pracując u dealera nie masz na co liczyc...pracowałam ponad pół roku i rpzez ten czas przez zespół 4 osobowy przewinęło się 15 osób, wszystkie odchodziły po pewnym czasie-najdłuższa ekipa wytrzymała rok..(usunięte przez administratora)

Zła

Nie polecam , masakra regionalni .Zamiast pomagać to tego nie robią .Targety nie do wyrobienia , bitwa o klienta . Trzeba znać wszystkie wskaźniki na pamięć (B.dokładnie )bo przyjedzie regionalny i zapyta .Goła śmieszna pensja .Lepiej uciekać od tej firmy .

Nicki

Czy slask bedzie mial rks'a? Jak narazie cisza... Chyba slaba ta posada i wyplaty. (usunięte przez administratora) Brawo robta co chceta

Catrine

Hej, dopiero co zaczęłam prace w BS, czy ktoś może mi napisać co oznaczają wskażniki sprzedaży UPT, AVB, POT i CPT?

antek
@Catrine 02.11.2017 15:14

Zapytaj kierownika,albo regionalnego napewno chętnie ci odpowiedza

ULINKA
@Catrine 02.11.2017 15:14

POT- potencjał tłumu, czyli ilość pieniędzy jaką pozostawiło 100 osób w kasie. AVB-średnia wartość paragonu. UPT- ilość sztuk na paragonie. CPT- procentowy stosunek wejść do paragonów.

Pracownik

Jedna wielka maskara !!!!

123

Mam takie pytanie, czy w tej firmie jest dobry socjal? Mam na myśli bony świąteczne, wczasy pod gruszą itd.?

jakim
@123 13.10.2017 15:59

nic takiego nie ma żadnych socjali, żadnych wczasów pod gruszą :)

ktoś
@jakim 18.10.2017 19:17

Nic, bida

Pozdrawiam :-)

Specjalista ds. marketingu, a specjalista ds. e-commerce??, jakaś różnica??, widać że drugie stanowisko przedstawione jedynie w języku międzynarodowym, a zakres obowiązków znacznie węższy, nikt nie wie co to jest np. ADS allegro?. 3 miesiące rekrutacji nic nie pomogły???. (usunięte przez administratora)Życzę powodzenia w znalezieniu specjalisty w tej dziedzinie Kaliszu. P.S. Szkoda że pozbywacie się dobrych fachowców.

Zuzanna

@Paulina widzę, że jesteś zadowolony ze współpracy z firmą BIG STAR. Czy mógłbyś podać cechy szczególne, które cenisz u tego pracodawcy? Dlaczego w porównaniu do innych użytkowników nie narzekasz? To oczywiste, że 100 % zainteresowanych nie zagląda na forum, ale myślę, że jednak duża część wchodzi, by się czegoś o firmie dowiedzieć.

Kiero

Zacznijmy od tego ze targety nie do wyrobienia! A na godna podstawę nie ma co liczyc!

Niezdecydowana

A mnie zastanawiam fakt ile zarabia kierownik ba pomorzu i jakie pieniadze bierze za wyrobiony target sklepu i wszystkie wskazniki dobre ? Moze ktos wie.

ola77

kogoś odwiedziła już nowa RKS?

anonim

(usunięte przez administratora)

gygy

przeczytaj sobie wcześniejsze posty , wszystko jest napisane na temat pracy w BS :)

Paulina

Nie każdy przyszły pracownik zagląda na GO WORK'a. ;) Ja tam nie narzekam na pracę w BSL :)

Jaakto

Które regionalny zrezygnował?

Zuzanna

@demokracja jeśli jakieś posty naruszały dobra osobiste firmy BIG STAR albo pracowników to serwis gowork miał prawo je usunąć, ponieważ naruszały regulamin serwisu. Dostępny tutaj: http://www.gowork.pl/regulamin. Inne komentarze, również te o negatywnej treści na forum pozostają. Ktoś może powiedzieć czy warto aplikować do sklepu? Czy można liczyć na elastyczny grafik? Są premie od sprzedaży? To istotne, żeby się tego dowiedzieć przed rozpoczęciem pracy.

pracuś
@Zuzanna 07.09.2017 10:38

prawda jest taka, że w każdym sklepie inaczej się pracuje bo są inni ludzie. Są sklepy gdzie grafik jest elastyczny, są wolne weekendy itd a są takie gdzie ryjesz praktycznie każdy weekend - i to akurat zależy od tego jaki jest kierownik. Jak trafisz na chama to praca nigdy nie będzie przyjemnością. Osobiście uważam, że każda praca czegoś nas uczy - czy ta z której jesteśmy zadowoleni czy ta której nienawidzimy. Ja pracuję kilka lat - niektóre rzeczy mnie wkurzają, z niektórymi się nie zgadzam ale ogólnie nie jest źle. Umowa o pracę, urlopy, wypłata zawsze na czas, w Kaliszu jak zadzwonisz to zazwyczaj ktoś poradzi i pomoże. Źle bo wskaźniki, tabele, targety? Ale my przecież jesteśmy od tego żeby zarabiać pieniądze! Jak ktoś chce siedzieć na du... to niech nie aplikuje i tyle.

ytyrt

kolejny RKS zrezygnował sam?

pytajacy
@ytyrt 03.09.2017 20:10

Który?

Praca
@ytyrt 03.09.2017 20:10

A na jakim regionie rks sie zwolnił?

Jaakto

Zabierają nam dystrybutory z wodą?

demokracja

(usunięte przez administratora) I nie mowie,ze ktoś komuś ubliza. Wstawiamy tylko dobre komentarze,albo neutralne. A jak jest juz cos na nie to widze nie ogląda to światła dziennego. A podobno demokracja panuje. (usunięte przez administratora)

klaudia

Czy ktoś mial ostatnio tajemniczego klienta?

nikt

Takie pytanko. Czy nie przejadły sie wam czarne classici? (usunięte przez administratora) . Czy nie lepiej byłoby mieć kolorowe bluzki?! Myślę,ze sprzedaż by wzrosła. (usunięte przez administratora)

czarna
@nikt 26.08.2017 23:26

Dokładnie . Kiedyś można było nosić to co w sprzedaży i ludzie też chcieli a tych czarnych nikt nie chce ;/

Polcia
@czarna 07.09.2017 23:48

Fajnym pomysłem byłoby noszenie bluzek i koszulek z nowej kolekcji przez sprzedawcę, a także dopasować fajnie ubiór, wtedy sprzedaż lepiej by szła. Klienci widzieliby na nas jak dany produkt się sprzedaje. Mnie classic się nie tyle znudził, co źle w nim się czuję- nie komfortowo, wolałabym luźniejszą bluzkę. Ale wracając do wątku, sprzedaż na pewno by wzrosła, a przede wszystkim zwiększyłoby się zainteresowanie klientów na produkty, które byłyby na nas reprezentowane w trakcie pracy. :) Pozdrawiam

romek

Pojawiło się ogłoszenie o pracę do Zabrza w M1 na stanowisko zastępcy kierownika. Nie wiem czy to sklep firmowy czy agencyjny. Nie wiem czy wysyłać swoje CV. Chcę zmienić pracę (usunięte przez administratora)

kiero
@romek 25.08.2017 17:50

nie rozumiem ludzi mówiących "nie wiem czy wysyłać, nie wiem czy iść". Zjedzą Cię tam? Jak chcesz zmienić robotę to wysyłasz i ruszasz cztery litery żeby coś z tym zrobić. Rozmowa kwalifikacyjna nie jest przecież zobowiązująca a może akurat okaże się że było warto poświęcić chwilę czasu? Wystarczy ruszyć dups..!

z

Alo ?

ala

Takie pytanie! Czy jak niektóre sklepy nie maja regionalnego to audyty macie na 100%?

Paulina
@ala 17.08.2017 18:03

Jeżeli masz wskaźniki poniżej, nawet jeśli RKS'a nie masz, to będziesz miała cześć sprzedażową niezaliczoną. Wtedy audyt masz obligatoryjny i jest to prawne. Tak samo jeżeli Twój RKS był na urlopie to audyt również może być obligatoryjny- wiem to od swojego regionalnego. I nigdy nie ma tak, że jeżeli na audyt nie przyjedzie z powodu urlopu, a wskaźniki masz poniżej zakładane celu sprzedażowego, wówczaś audyt również jest nie zaliczony z części sprzedażowej i jest to prawnie legalne. Błędnym myśleniem jest mówienie, że w takowych sytuacjach audyt masz na 100%, a później robienie szumu. Pozdro. ;)

.

A czy ktoś może wie czy na regiony po a.o. jeździ regionalny który jest tymczasowo ?

yyy345

Czy ktoś wie czy regiony które aktualnie nie mają RKS jeździ ktoś na zastępstwo zrobić audyt ?

Jeremi

Witajcie, jak wygląda praca kierownika w tej firmie, jakie zarobki? Pracuję jako kierownik w lpp widziałem ogłoszenie do sklepu w moim mieście i nie wiem czy opłaca się wysyłać :)

nowa

Czesc Wszystkim. Z takim pytankiem, chcę sie zatrudnić w Big Starze! Jakie tu panują zasady,jakie place? Warto??? Dzięki z góry za odpowiedzi

Nikodem
@nowa 13.08.2017 08:55

daj spokój. Nie warto. Chyba, że to przejściowa praca, na 2-3 miesiące. Na dłużej nie polecam

nowa
@Paulina 13.08.2017 16:13

W sklepie firmowym chciałabym sie zatrudnić

olala

Witam,jak tam do spa jedziemy?!☺

no niemoge

Hit tego lata, motyw przewodni na ubraniach, butach, tekstyliach, dekoracjach, akcesoriach plażowych... FLAMING. Witryny sklepowe pekaly od ubran i akcesoriów z tym motywem. Co robi Big star? Budzi sie ze snu zimowego i Publikuje buty z flamingami, które... uwaga uwaga bedą dostepne ZA ROK! Trzymajcie mnie.

Wanda

Witam, w Kaliszu została wysunięta oferta pracy na stanowisko SPECJALISTY DS ROZLICZEŃ FINANSOWYCH. Czy ktoś wie czego faktycznie dotyczy praca na tym stanowisku? Nie wiem czy aplikować... Będę wdzięczna za info.

Wszt

Czy ktoś wie czy regiony które aktualnie nie mają RKS jeździ ktoś na zastępstwo zrobić audyt ?

Wanda

Witam, w Kaliszu została wysunięta oferta pracy na stanowisko SPECJALISTY DS ROZLICZEŃ FINANSOWYCH. Czy ktoś wie czego faktycznie dotyczy praca na tym stanowisku? Nie wiem czy aplikować... Będę wdzięczna za info.

yyy767

Niestety tak jak ktoś napisał u góry wielka strata dla BS ,że AO już nie pracuje dla nich... jedyny regionalny do którego można było zadzwonić o każdej porze i zawsze pomógł co by to nie było...może i był wymagający ale musiał taki być , regionalny nie jest od głaskania po głowie.... 8lat dawał z siebie wszystko dla firmy .. szkoda wielka szkoda.

Zzz
@yyy767 02.08.2017 15:06

Po odejściu AO ciężko o dobrych RKS. A czy wiecie za co poleciał jeden chłopak, o którym tu pisano? Za to, że był RKS w innej firmie odzieżowej, i niektórym się cieplutko zrobiło, więc szybka zmiana. HR rekrutuje dobrych ludzi, ale szybciutko takich ambitnych sprowadza się do parteru wypowiedzeniem :)

zażenowany big starem

Chłopie jeszcze ciągniesz temat. Nie masz wiedzy wiec proszę daj sobie luz. Firm to mogę ci wymienic kilkaset. Podaje 5 przykładowych z kalisza w którym mieszkam: Winiary (obecnie grupa nestle), kaliszanka (obecnie grupa colian), Haft (grupa wistil), WSK, Kzpt Kalisz. Mam wymieniać dalej?.

pracujacy

Witam,kolegów i koleżanki. Chciałem zapytać premie będziecie mieli za lipiec. Bo u mnie jak zawsze .Nie!. Takie pytanko,można odwoływać sie od wysokości targetu. Który z miesiąca na miesiac jest wyższe i nie do zrealizowania

nIUSIA
@pracujacy 01.08.2017 09:12

target jest adekwatny do ubiegłorocznego

Niusia

Żebyście tak byli mądrzy i odważniejsi poza go workiem, każdego regionalnego najpierw obsmarowujecie, i żeby tylko. Najpierw jeżdżenie po A.O., K.M. i innych... powiedzcie im prosto w twarz co macie powiedzieć. Jak tak na te komentarze patrzę, to mi się flaki przewracają... nie macie innych problemów poza pracą? Rodziny? Dzieci? Po pracy też żyjecie tylko Big Star'em?

Zostaw opinię o BIG STAR Ltd. Sp. z o.o. - Kalisz

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BIG STAR Ltd. Sp. z o.o.