CORRECT K. Błaszczyk i Wspólnicy Spółka komandytowa

Adres: Torowa 11, 63-460 Ociąż

NIP: 6222602978 KRS: 0000250397

CORRECT K. Błaszczyk i Wspólnicy Spółka komandytowa
2 971 6 1

Opinie o CORRECT K. Błaszczyk i Wspólnicy Spółka komandytowa

Czarna

Co słychać nowego w firmie, jak nastroje ? Coś o zwolnieniach i dwóch zmianach już wiadomo czy na razie to tylko plotki ? Proszę o konkretne odp, gdyż złożyłam tam papiery ale widzę że chyba niepotrzebnie... :(

????
@Czarna 14.02.2019 17:44

No likwidują zmiany.Nie jest wesoło

????
@???? 15.02.2019 21:49

Z kąd jestes?

Czarna
@???? 15.02.2019 21:49

Co to oznacza i gdzie dokładnie je likwidują? Czyli będą dwie , tak ? Z Odalanowa :)

Admin

Www.comrrected.pl

DAMIAN

Powiedzmy sobie otwarcie i szczerze dobre czasy w jednej jak i drugiej firmie już minęły i obawiam się że już na dobre,dużo ludzi pewnie też czeka do marca-kwietnia wówczas zapewne ruszy fala dobrowolnych zwolnień pracowników z pracy,przecież już nawet ukraińcy narzekają i to nawet kobiety na słabe zarobki.Właściciel kompletnie się nie interesuję tym co tu się dzieje.

Jerry
@DAMIAN 30.01.2019 11:15

Słuszna racja , robi się coraz gorzej w tej firmie. Będą płakać jeszcze trochę

Cukier BIAŁY
@Jerry 30.01.2019 12:06

Już płaczą :) Na magazynie płacą 1500zł za polecenie pracownika na magazyn który utrzyma się 8miesięcy... Już widzę te kolejki :D

Jerry
@Cukier BIAŁY 01.02.2019 12:29

Żeby tylko nadarzyli przyjmować bo jak narazie to się szykuje dużo ludzi z wypowiedzeniem

Gruby JOHN
@Jerry 30.01.2019 12:06

Kochani popatrzcie na oferty Urzędu Pracy - pełno ofert jakże ciekawych i interesujących dla CORRECTU, najlepsze jest to że pracownika w firmie nie mają zamiaru szanować i utrzymać, więc wolą stałą rotacje. Teraz szukają najlepiej ze znajomością języka rosyjskiego, tak żeby ofermy ze wschodu i nieroby pozajmowały nasze miejsca pracy, a osobą szkolącą ma być osoba komunikatywna. Jeszcze jakiś rok i firma będzie firmą typową Ukraińską. Informacyjnie do mądrych Pań z HRu - dlaczego NIC nie robicie żeby się tu we firmie lepiej działo, żeby pracownikowi się dobrze pracowało, no ale po co - przecież Wy macie inne wytyczne i prace przy laptopie przy biurku i mało Was obchodzi szary pracownik na hali, jak już zrekrutujecie to nic więcej Was nie interesuje tylko żeby zapierdzielał w pocie czoła za jałmużnę ...

pracownikMWG
@Cukier BIAŁY 01.02.2019 12:29

no wlasnie bylo zebranie o tych poleceniach a tu ludzie pisza ze firma sie zamyka i upadnie. Gdyby tak bylo to by nie szukali tyle pracownikow. Na MWG miejsca nie ma na tablicy ogloszen bo tyle ich jest.

laser
@pracownikMWG 03.02.2019 18:13

nie rozumiem skad te plotki o upadlosci firmy. Jak Kolega zauwazył ogłoszeń dużo na kazdym kroku wisza - czyli potrzebuja pracownikow. Gdyby upadali to by sie nie powiekszali, proste. Do tego urlopy tak jak chcielismy są latem, wyangrodzenie zawsze na czas, nic nie wskazuje ze zmierzaja ku upadlosci. Jedyne co to zakaz nadgodzin, ale zeby na tej podstawie uwazac ze firma upada to tylko oznacza ze (usunięte przez administratora) się tu wszyscy znacie na zarządzaniu.

pracownikMWG
@laser 04.02.2019 08:11

na MWG urlopy tez sa sporo przesuniete. Nie idziemy juz w maju na urlop tylko od 10 czerwca

laser
@pracownikMWG 04.02.2019 11:54

chwilami mysle ze ten zament sieje lokalna konkurencja

soczewka
@laser 04.02.2019 08:11

To że firma się rozwija i szefostwo inwestuje w hale to nie znaczy ze od razu pracownicy mają się cieszyc i skakać z radości, bo jak beznadziejnie mieliśmy tak nadal jest, a rozwój jest gdyż trzeba uciekać z podatkami i robić dalsze koszta niż nadwyżkę oddać państwu, ale to wszystko i tak kosztem zdrowia i niskich wypłat pracowników ...

soczewka
@laser 04.02.2019 08:11

Kolego gdzie Ty parcujesz ze tak ładnie piszesz i bronisz ? To że ofert dla Ukraińców coraz więcej i to że Polacy mają dość wyzysku w tej firmie i pomiatania i nie chvcą już tu pracować to żadne powody do dumy... Masz rację - firma nie upada ale zmienia się polityka oparta na sile roboczej z zagranicy, oraz na przeniesieniu na razie części produkcji na Białoruś lub do Meksyku. Są cały czas oferty pracy ale jest to spowodowane że ludzie którzy są w środku, długo tu nie są , bo człowiek szybko traci tu chęci do pracy i muszą łatać tymczasowe dziury w vakatach. Żadna firma w okolicy nie ma takich opinii i takiej jazdy jak te dwie w Ociążu, a zarobki są już wszędzie identyczne, tylko że gdzie indziej dochodzi jeszcze socjal którego tu nigdy nie było...

Cukier BIAŁY
@soczewka 04.02.2019 15:05

Na jednej ze zmian na MWG uciekają już nie tylko operatorzy ale również liderzy. Tak wygląda polityka tej firmy...

Pracownik
@laser 04.02.2019 08:11

To jest głos przedstawicieli pracodawcy - HR. Każdy kto tu pracuje wie jak jest i nie na co ściemniać -bo to jest śmieszne.

soczewka
@Cukier BIAŁY 04.02.2019 15:51

Nie ma się co dziwić, jak przy obecnym systemie motywacji, przy odpowiedzialności za wszystko i presji narzucanej z góry, zarabiają czasami pewnie mniej niż operatorzy na innych działach - więc i dla nich nie ma to sensu - oni też są ludźmi i chcą godnie żyć i utrzymać swoje rodziny.

BENY
@laser 04.02.2019 13:14

Zamęt to tu sieje HR z CORRECTu, a cała reszta to niestety ale PRAWDA !!!

nick
@pracownikMWG 03.02.2019 18:13

tak w correct ludzi szukają a w com40 serwują ludziom postoje,bądz mądry i to zrozum,

Oszołomiony
@laser 04.02.2019 08:11

Ogłoszenia o prace są wstrzymane bo muszą gdzies upchnąc ludzi z liń które likwidują

3 zmianowiec

Odechcą nam sie te 3 zmiany.....I te nocki......

pracownik
@3 zmianowiec 09.02.2019 10:31

na KSM tez mieliśmy 4 brygady i po wprowadzeniu trzech zmian jakos nam sie nie odechciało

pracownik
@3 zmianowiec 09.02.2019 10:31

na KSM tez mieliśmy 4 brygady i po wprowadzeniu trzech zmian jakos nam sie nie odechciało

nick
@3 zmianowiec 09.02.2019 10:31

człowieku nie chrzań głupot że 4 brygady są lepsze od 3 zmian bo chyba nie wiesz do końca co piszesz ,ciekawe czy tak będziesz twierdził latem kiedy to zamiast np na piwo badz grilla wieczorem w sobotę pójść będziesz musiał śmigać na popołudniu lub nockę do roboty,no chyba że nie masz ani kumpli ani rodziny .

On

Czy ktoś coś może wie na temat postoju w lutym?

Harrietta

Pytanie do Slawka Stopy ... masz podarte galoty ?

SŁAWEK STOPA
@Harrietta 07.02.2019 02:27

Czasami mi się zdarza mieć ale wiesz jak to jest obcinają premię na każdym kroku a stara nie nadąża cerować :D

Harrietta
@SŁAWEK STOPA 07.02.2019 02:29

Kolego prawda to ze myjeta szkity po prac w umywalce

SŁAWEK STOPA
@Harrietta 07.02.2019 02:31

Od czasu do czasu co tam stópki zamoczę ale wiesz jak jest, tu woda ciepła, umywalka czyściutka a w domu jak moja stara wody nie ugrzeje i w misce kulasów nie wymocze to później cały dzień mi capią :)

Harrietta
@SŁAWEK STOPA 07.02.2019 02:39

Legenda glosi ze nad umywalka widziana byla Pana zlota moszna

SŁAWEK STOPA
@Harrietta 07.02.2019 02:55

Tak to prawda. Wiem że chodzą słuchy oburzenia wśród pracowników którzy to widzieli ale wyznaje zasadę że życia nie należy traktować zbyt poważnie tylko raczej z uśmiechem i tkz. "jajem" :)

Harrietta
@SŁAWEK STOPA 07.02.2019 03:08

Stara na wielkanoc bedzie zadowolona pisanka do koszyczka jak znalazl :D

SŁAWEK STOPA
@Harrietta 07.02.2019 03:13

Moja Halina jak to mówią " z niejednego pieca chleb jadła" panno Harrietto więc jest zadowolona. Uzupełnieniamy się w związku bo jak koszyczek głęboki to i pisanki muszą być duże. Jeśli rozumie pani o co mi chodzi oczywiście :)

Czako
@SŁAWEK STOPA 07.02.2019 03:25

Potwierdzam duże jaja to jest to. Ale ta dżungla...

SŁAWEK STOPA
@Czako 07.02.2019 03:44

Rozumiem obawy ale często przejeżdżam w pracy nieopodal Lini klejenia a tam tryska gorącym klejem na prawo i lewo. Spadnie tego trochę na krocze i problem z owłosieniem w miejscach intymnych znika do końca życia. Mocniejsze niż zabiegi gorącym woskiem :)

Obcy
@SŁAWEK STOPA 07.02.2019 03:08

Sławek! Po wypłacie zainwestuj w slipki, będziesz wtedy miał kontrolę nad swoją torebką, jak nad tt'ką :)

SŁAWEK STOPA
@Obcy 13.02.2019 22:36

Panie Obcy, torebkę jakoś ogarniam całe swoje życie, wiadomo raz lepiej, raz gorzej. Z tt'ką już tak łatwo nie jest, ledwo na zakrętach wyrabiam a korlety jak były pełne tak są :) ale dziękuję za radę, przeanalizuje z moją starą Helenką budżet domowy i może na jakieś tanie slipki w promocji uda się wyskrobać :)

Jdse

Czy jak nie odbiorę pita to wyślą mi go pocztą? Czy sami rozliczą?

xxx
@Jdse 11.02.2019 15:02

wyślą

pracownik
@Jdse 11.02.2019 15:02

tylko że taki pit wysłany pocztą może nie dojść i jak trafi w ręce odpowiednich fachowców to może być z niego niezły użytek

pracownik

A niech sobie wszystko do tej Rumuni przeniosą a nawet na koniec świata,tyle że z tego co słychać to na Rumunii pełno reklamacji dostają od klientów oraz ikei,podobno nawet tutaj zwożą cześć mebli do naprawy,ano chciało się tańszej siły roboczej to trzeba teraz za to pokutować,chytry dwa razy traci.

Były pracownik

Robicie coś jeszcze czy już wszystkie kontrakty poszły do Rumunów? I czy biurowi będą mieli osobną integrację -Dzień Pociotka i Nieudacznika?

Odeszły

Żona własciciela czwarte miejsce najbogatrzych polek a firme ponąc nie stac na kilka złotych podwyżki.Szacunek dla pracowników należyty

Jeszcze pracujący
@Odeszły 09.02.2019 23:47

Robota była i podwyżki nie dali a teraz ci mają dać? Dobry żart, oboje on jak i ona tego co chcieli już się dorobili i myślę że obojętne jest im to czy te firmy będą dalej istnieć bo nic nie robią aby to zmienić, nawet ich nie widać. Pożądani pracodawcy.

Odeszły

Żona własciciela czwarte miejsce najbogatrzych polek a firme ponąc nie stac na kilka złotych podwyżki.Szacunek dla pracowników należyty

Ktosiek

Witam, w najbliższym czasie idę na rozmowę o pracę na stanowisko kierowca wózka widłowego. Czy ktoś może mi powiedzieć jak ta praca wygląda na tym stanowisku. Z komentarzy wynika, że ludzie narzekają glównie na produkcje, jednak nikt sie nie wypowiedział o kierowcach. Jakie wynagrodzenie jest przewidziane? Płacą lepiej niz na produkcji czy gorzej?

X
@Ktosiek 21.01.2019 17:39

Nie licz a cuda ale startuj, aha jedna ważna uwaga jak masz słaby pęcherz to zainwestuj w pampersy bo jak np trafisz na kiepski dział to możesz czasem nie mieć czasu na toaletę.

Antek
@Ktosiek 21.01.2019 17:39

Śmiało aplikuj

Nie pozdrawiam
@Ktosiek 21.01.2019 17:39

Na wózek to najlepiej na dział cięcia pianki. Te nygusy mają tam dobrą kasę za cięcie ale w (usunięte przez administratora) ja :D

Ktosiek
@X 21.01.2019 19:45

Mówiąc kiepski masz na myśli, że zawalony robotą?

Ktosiek
@X 21.01.2019 19:45

Mówiąc kiepski masz na myśli, że zawalony robotą?

xxx
@Antek 21.01.2019 19:53

Wiesz z własnego doświadczenia? Możesz powiedzieć coś więcej?

Doniczka
Zweryfikowany użytkownik
@Ktosiek 21.01.2019 17:39

Kolego startuj na magazyn logistyczny tutaj jest wspaniale .Na każde stanowisko są wolne etaty ! Nie zwlekaj zanim ktoś Ciebie wyprzedzi!!

Jerry
@Ktosiek 21.01.2019 17:39

Z magazynem wyrobów gotowych czyli MWG daj se spokój w urlopy tyrasz po 12h przez prawie 2 miesiące , zima jest tu zimno po 3-4 stopnie na załadunkach no i najgorszy system pracy panuje 4 brygadowy światek piątek niedziela w pracy , a o kadrze zarządzającej to już nawet niema co mówić , normy wyśrubowane wymagań wiele a to nie idzie w parze z wynagrodzeniem niestety. MWG tu jest wieczny brak ludzi i codziennie dzwonienie przełożonych i pytanie się czy przyjdziesz na 12h ile można tego słuchać , Wieczne Nadgodziny !!!! A zaś problem z dostaniem dnia urlopu !! Tu jesteś lubiany jak działasz tylko na korzyść zakładu a tak to maja ludzi głęboko w nosie

Jerry
@Jerry 22.01.2019 15:00

Temperatura w jakiej się tu pracuje powinna się zainteresować Inspekcja Pracy

Kandydat
@Ktosiek 21.01.2019 17:39

Może ktoś wie jak jest na magazynie w dziale utrzymania ruchu? Jaka praca, jacy ludzie? I ile można zarobić?

Renata
@Jerry 22.01.2019 15:05

To zgłos na pewno cos zrobią

Jerry
@Renata 22.01.2019 16:54

Jestem jeszcze tylko tu Nie cały miesiąc i uciekam stąd, byłem kiedyś w inspekcji pracy to mi powiedzieli ze to za duża firma jest i wychodzi na to ze maja to w nosie

True
@Ktosiek 21.01.2019 17:39

Masz płacone od kilometra normalnie jak kierowca

Kaziu
@Jerry 22.01.2019 17:19

Z innym przypadkiem też tak powiedzieli.Podejrzewam nie twierdze lecz podejrzewam zaznaczam podejrzewam że mają układy z inspekcją pracy bo jak inaczej to wytłumaczyc?To po co ta inspekcja jest?skoro nic nie mogą zrobic lub nie chcą a czemu nie chcą?o to jest pytanie?

Pracownik
@Nie pozdrawiam 21.01.2019 22:48

Oj nie byłabym taka pewna jeżdżę na wózku i zarabiam mniejjakprodukcha a nie raza na przerwę nie ma czasu iść... Zastanów się co piszesz

Pracownik
@Nie pozdrawiam 21.01.2019 22:48

Sam jesteś nugus mamy mniej niż wy na produkcji

Nie pozdrawiam
@Pracownik 30.01.2019 18:01

A to chciałeś dostawać więcej siedząc (usunięte przez administratora) na wózku niż np. Operator maszyn który musi mieć dosyć sporą wiedzę na temat obsługi maszyny, tego co tnie i w ogóle?

Pracownik
@Nie pozdrawiam 01.02.2019 00:20

Nieraz jest taki, zapieprz że na przerwę się nie idzie. Więc nie gadaj mi tu pierdół bo wiem jak jest

Nie pozdrawiam
@Pracownik 01.02.2019 11:06

Przyjdź na maszynę, stań przy niej 8 godzin, ogarnij ją, poprzerzucaj trochę pianki i wtedy możemy pogadać o "zapieprzu". A że nie idziesz na przerwę to mnie to mało obchodzi. Ona Ci się należy. Jeleń jesteś i tyle a Kaczmarek cieszy się z takich :D

Operator nie amator
@Nie pozdrawiam 02.02.2019 23:02

Wielki operator z pianki, jego mać!! Na CS-y przyjdz to zobaczysz co to jest operator, odpalaczu...

????
@Operator nie amator 03.02.2019 20:22

Taaa, a Ty przyjdź na HE to maszyny nie ogarniesz i komputera, a co tu jeszcze ustawiać i przerzucać.

Operator nie amator
@???? 08.02.2019 20:44

Maszyna(jak maszyna), komputer(programy trzeba samemu pisać, nie jak u was gotowce macie), przerzucanie to pikuś...( Lekka pianka, nie to co cały materac z drutu ważący kilka czasami kilkadziesiąt kilogramów) Tylko ustaw to wszystko na dorobionych częściach którym wiele brakuje do oryginalnych ( bo oszczędności) w smarze i oleju po łokcie!

????
@Operator nie amator 08.02.2019 21:51

Maszyna maszynie nie równa, mnogość opcji cięcia i wpływ kształtu bloku i jego twardość potrafią obrócić o 180 stopni pojęcie roczniakow operatorów o cięciu. Niektórzy nie radzą sobie z wordem i excelem więc tyle w sprawie programów. Niektóre pianki ważą kilkanaście kilogramów a nie przerzuca się po jednej milordzie bo nie ma na to czasu. Przyjdź to zobaczysz nie amatorze, nie bez powodu jest taka rotacja pracowników.

????
@Operator nie amator 08.02.2019 21:51

Maszyna maszynie nie równa, mnogość opcji cięcia i wpływ kształtu bloku i jego twardość potrafią obrócić o 180 stopni pojęcie roczniakow operatorów o cięciu. Niektórzy nie radzą sobie z wordem i excelem więc tyle w sprawie programów. Niektóre pianki ważą kilkanaście kilogramów a nie przerzuca się po jednej milordzie bo nie ma na to czasu. Przyjdź to zobaczysz nie amatorze, nie bez powodu jest taka rotacja pracowników.

Koles

Jutro niedziela a ja nadal nie mam kasy na koncie. Hm to jest dziwne bo jak pracuje w tej firmie x czasu nigdy tak nie bylo

Katarzyna bez stanika
@Koles 09.02.2019 11:23

Wypłata już była w piątek rano koncie. A może się zwoliles i zapomniałeś bo tym, a dalej płaczesz na tym forum aktualności to jest tobie nierobie źle.

:)))
@Koles 09.02.2019 11:23

Odbierz kartę ,Twoja żona już tu była:) Może Twój bank nie zdążył zaksięgować wpłaty.

Koles

Jutro niedziela a ja nadal nie mam kasy na koncie. Hm to jest dziwne bo jak pracuje w tej firmie x czasu nigdy tak nie bylo

Domino

No i problem braku pracowników na magazynie został dziś rozwiązany... 3 zmiany dla całego magazynu! Szkoda...

:)
@Domino 08.02.2019 16:02

Moze dla coebie szkoda ale przynajmniej ludzie beda mieli czas dla rodziny i pelny weekend !!

Nick
@Domino 08.02.2019 16:02

W jaki sposób rozwiązali ten problem?

Domino
@Domino 08.02.2019 16:02

Czas dla rodziny? Taaa jasne... szczególnie jak im przejdzie cały tydzień iść na drugą zmianę.... Ogarnij się!

:)
@Domino 08.02.2019 19:38

To się zwolnij !!! Typowy Polaczek wiecznie coś nie pasuje...

donik
@:) 08.02.2019 21:15

Nie wiem czy zauważyłeś ale spora część osób jest na wypowiedzeniu w tym i JA. Jak Tobie tak wszystko pasuje to jesteś typowy JELEŃ co zgadza się na wszystko... Dzięki takim robotom jak ty ten zakład jeszcze jakoś prosperuje. To jest portal o wyrażaniu swojej opinii o danej firmie dlatego napisałem informacje o zmianie trybu pracy dla pozostałych bądź przyszłych pracowników... Jeżeli nie masz nic sensownego do napisania, a twoje wypowiedzi to potwierdzają to najlepiej nie pisz NIC! Komentarze typu "To się zwolnij!!", "Typowy polaczek" i inne podobne zostaw dla siebie.

:)
@donik 08.02.2019 22:34

To chyba krótko tu robisz i byłeś słabym ogniwem dlatego się zwalniasz! Gęby jakoś nikt nie otwierał tylko za plecami a na forum jaki to zaklad zły! Wiele rzeczy mi tu nie pasuje ale ruch 3 zmianowy to ukłon dla ludzi co mają rodzine i zdania nie zmienie. Na koniec ci dodam że jesteś hipokrytą żegnam i nie wypisuj już swoich wypocin bo nie są nic warte i nic nie wnoszą elo :)

No
@:) 08.02.2019 22:50

Nie ma roboty to zrobili trzy zmiany a nie ukłon dla ludzi.Nie wygłupiaj sie

:)
@No 08.02.2019 23:50

Panowie nie mylcie pojęć ja jestem zadowolony że bedzie 3 zmiany a roboty akurat jest,tylko ludzi brak. Każdy ma swoje zdanie. Tak to jest jak sie siedzi cicho w pracy a narzeka naokolo.

pracownikMWG
@:) 08.02.2019 23:56

Ja tez jestem zadowolony z 3 brygad. Niezadowoleni sa tylko ci "12stkowicze" co chapali dwunastki, teraz nie bedzie nadgodzin bo jedna zmiane rozbija na pozostale i zalataja dziury. Nie wiem jak mozna pisac ze 3 brydady nie sa dla rodzin... w tygodniu miales wolne i co? dzieci w szkolach w przedszkolu, zona w pracy a ty jak kolek w domu. Co miales z dni wolnych? pierwszy dzien to po nocce a w drugi juz myslales ze jutro do roboty... teraz przynajmniej jak czlowiek latem odpalisz w sobote grilla i piwko a nie bedziesz blokowany bo w sobote idziesz na nocke...

Domino B
@:) 08.02.2019 23:56

Nie wiem gdzie byłeś ale spotkania z szefostwem w ostatnim czasie były dość regularnie... Po twoich wypowiedziach jestem pewien że w nich nie uczestniczyłeś tylko wypisujesz swój bełkot na portalu. Nie pisz "Tak to jest jak sie siedzi cicho w pracy a narzeka naokolo." bo wiele osób robi co może żeby poprawić warunki pracy.

pracownikMWG
@Domino B 09.02.2019 10:50

ostatnie spotkania tylko pokazaly ilu to jest cwaniakow madrych w regale. Kiedy miedzy soba rozmawiamy to geba sie nie zamyka a na spotkaniach z 'gora' to leb skulony.

Koles

Po raz 1 a pracuje w correct juz troche czasu jak 10 przypada w niedziele niemam kasy na kocie. Hm dziwna sprawa nie sadzicie

Biedny

Podobno mają utwarzac stanowiska które już usuneli a teraz z powrotem tylko pod inną nazwą.Kierownik zmiany dawny brygadzista pilnujący liderów pomiędzy liderem a mistrzem.I tak w kółko.Za pół roku stwierdzą że trzeba zlikwidowac to stanowisko bo jest nie potrzebne

Pracownik hali 15 :(
@Biedny 08.02.2019 00:40

Stanowisko " kierownik zmiany " już jest ale na COM40 i szczerze nikomu do niczego niepotrzebne. Mają po 24zł/h i nic wielkiego nie robią, niby pomagają , niby pilnują produkcji a tak naprawdę ich praca polega " na niby ", ma to odciążyć zielone kamizelki, które to mają mieć więcej czasu na siedzenie w akwariach, pisanie maili, chodzenie na wieczne zebrania jak zniewolić swoich już zniewolonych pracowników... Stanowisko sztuczne, dzięki któremu można więcej niż zwykle posiedzieć na stołówce i popić sobie kawke - najbardziej na nockach...

Q

Firma podobno przegrywa przetarg za przetargiem stąd też mamy tyle zwolnień.

Bieda
@Q 08.02.2019 07:58

Cały czas płaczecie jak tu jest źle i jak mało płacą a teraz narzekacie że zwalniają. Przynajmniej będzie okazja do znalezienia nowej, lepszej pracy skoro samemu nie chce się D. U. P. Y. ruszyć :)

Biedny

Nawet w maszynie na jadalni podrożały bułki i napoje a podwyżek nie ma

Gosc

Witam!Czy orientuje sie ktos czy sa teraz jakies przyjecia w firmie?czy raczej poczatek roku to zastoj w firmie?I po jakim czasie moga ewentualnie zadzwonic?jest jakas regula?Osoby pracujace z tego co zauwazylam maja jakas wiedze,bede wdzieczna za pomoc.

Niepewny
@Gosc 06.02.2019 10:29

Przenoszą ludzi na inne hale bo nie ma roboty na trzy zmiany

Obcy
@Gosc 06.02.2019 10:29

Ogłoszeń pełno, pewnie jak aplikowałaś, to za niedługo się odezwą.

Pracownik
@Gosc 06.02.2019 10:29

Koleżanko daj sobie spokój z pracą w tej firmie, ja osobiście nie polecam, na kasie w markecie zaraz lepiej płacić będą.

W.
@Gosc 06.02.2019 10:29

Są cały czas. ;p Prawie codziennie mam powiadomienie o jakimś nowym stanowisku pracy.

Barbara

Trzeba uważac żeby na głowe deszcz nie padał bo z dachu kapie i rozkładają baldachimy z foli i tak od kilku lat

SŁAWEK STOPA
@Barbara 07.02.2019 00:17

Napisz petycję do Kaczmarka o płaszcze przeciwdeszczowe i ciepłe skarpety :D

Jdse

Ile prawdy w tym że na hali 15 będą 2 zmiany?

BIG DADY
@Jdse 04.02.2019 22:19

Gdyby nie prezes to już dawno by były, ale ciągle to się dowleka w czasie i jest przekładane, na około 80% między czerwcem a wrześniem to nastąpi.

X
@BIG DADY 05.02.2019 09:51

No między czerwcem a wrzesniem na bank to nastąpi bo do tego czasu masa ludzi im ucieknie niech się tylko ciepłej zrobi tak 2 zmiany samoczynnie się zrobią oby tylko na te dwie zmiany mieli ludzi. A swoją drogą jak zrobią zmianę pierwszą i drugą tak będę mega szczęśliwy bo dosyć mam tych chorych nocek.

aaaa
@X 05.02.2019 16:42

A co słysze brak ludzi ,będą sie zwalniać A jak nowe wieści to firma zwalnia .Nigdy tej polityki w firmie nie rozumiałam,normy normy nagonki i zwolnienia Dlatego się sama zwolniłam i wiem że żyje.

1983

Jakiekolwiek ostatnio przyjęcia są to głównie kobiet i to ukrainek bynajmniej w com40, ale po tym co przyjmują to widać że coraz to słabszy wybór mają, facetów już po prostu nie mają, Ukraińcy na Niemcy powoli uciekają i pewnie czym bliżej wiosny tym bardziej to się nasili. Te pieniądze jakie tutaj płacą za tak ciężka robotę nie są tego wart, nie wiem czy na budowie mniej bym się na hapał a jeśli nie to napewno bardziej psychicznie mniej wykończony bym z tej budowy wracał niż z tego k.o.ł.c.h.o.z.u.biedronka już lepiej płaci.

Miły

W lutym postojowe ?

Wesoły Jack
@Miły 31.01.2019 00:32

Nieoficjalnie chodzą takie słuchy, ale prędzej wyślą wszystkich na przymusowe urlopy niż dają postojowe - to norma ...

robol
@Wesoły Jack 31.01.2019 09:54

To jak zabiorą urlop tak od razu mówię że nie wracam już z powrotem i przypuszczam że masa ludzi zrobi to samo,zaraz mamy luty i już 10 dni urlopu w plecy? chyba se jaja robią z ludzi,to już wolę żeby mnie zwolnili a za urlop ekwiwalent wypłacili wówczas pojadę do egiptu i będę wiedział że miałem urlop z prawdziwego zdarzenia.

pracownik
@Miły 31.01.2019 00:32

nie będzie zadnego postojowego przynajmniej do wakacji

Wertyuui
@robol 31.01.2019 10:49

Ekwiwalent przerabiałem policzą ci po stawce godzinowej brutto i jak myślisz że zaliczysz Egipt to cie bardzo mylisz. Mnie tak zrobiono na 10 dni. Dlatego urlop teraz wykorzystuje do zera. Wam tez tak radzę bo w razie końca przygody z com i powiedzmy przejścia do corect i odwrotnie będzie niemile zaskoczenie na kwicie.

robol
@Wertyuui 31.01.2019 18:59

ile z tego urlopu wykorzystasz ty dobrowolnie a ile firma ci go zabierze??? obstawian 80% do 20% dla firmy,takie tutaj są realia niestety.

Jaa
@Miły 31.01.2019 00:32

Ktoś coś wie w tym temacie?

pracownik
@robol 01.02.2019 10:57

firma nie zabiera nikomu żadnego urlopu sami dobrowolnie podpisujecie wnioski

Jerry

Te polecenia na MWG to są śmiech na sali , za te pare groszy można się szybko Znajmosci pozbyć , chcesz spędzić lato w tym zakładzie pracując po 12h przez 6 tygodni zapraszamy !!!! Takie powinno być hasło polecenia hahaha

laser
@Jerry 05.02.2019 03:31

jak dla ciebie 1500 zl to pare groszy to zazdroszcze wyplaty

BIG DADY
@laser 05.02.2019 09:03

Człowieku kto wytrzyma w tej firmie z NOWYCH tyle czasu ? Więc się nie ośmieszaj ! Na 50 zrekrutowanych nowych średnio utrzymuje się 5 osób o WIELKIEJ determinacji i przeważnie problemami finansowymi do około 2 lat, gdzie i tak w tym okresie szukają innej, lepszej pracy !

Szok
@laser 05.02.2019 09:03

Chyba jestes mlodym czlowiekiem, bez rachunków i w dodatku ubierasz się u "chińczyka"???????

Jerry
@laser 05.02.2019 09:03

Na pare miesięcy te 1500 zł to jest śmiech , a tracić znajomych dla takich pieniędzy nie warto, jakby to było co miesiąc 1500 zł przed rok plus wypłata można pomyśleć a tak niestety muszą sami szukać jeleni , a to co można zarobić w tym zakładzie to już w markecie się dostaje na kasie

TytanML

Urlopy końcówka czerwca oraz lipiec.

Urlop
@TytanML 01.02.2019 19:12

Będę w lipcu i sierpniu.

...

Witam jak wygląda praca w coreccie na kontroli jakosci I jakie tam sa zarobki chodzi o dzial materace?

Mądrala co wszystko wie
@... 01.02.2019 09:37

Łazisz, nic nie robisz, jak chcesz to trujesz (usunięte przez administratora) innym, udajesz ważniaka bo masz niebieska kamizelke która NIC nie znaczy, i zarabiasz około 2400 z pełną premią

pracownik

Nie ma kim pracować przy produkcji a oni jeszcze jakieś chore stanowiska kierownika zmiany wymyślają kolejnych nierobów przybędzie !

Pracownik

Kogo wkoncu przenoszą na tą 16 hale.. I ponoć ma być postojowe ktoś coś?

No name
@Pracownik 30.01.2019 18:00

MPi między innymi.

pracownik
@Pracownik 30.01.2019 18:00

ktoś pójdzie ale tylko z doskoku a postojowego ma nie być

Zaniepokojony

Chodzą ploty że maja dwie zmiany robic na ksm-ach

pracownik
@Zaniepokojony 31.01.2019 15:00

Nieprawda !!!

Zostaw opinię o CORRECT K. Błaszczyk i Wspólnicy Spółka komandytowa - Ociąż

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CORRECT K. Błaszczyk i Wspólnicy Spółka komandytowa