CORRECT K. Błaszczyk i Wspólnicy Spółka komandytowa

Adres: Torowa 11, 63-460 Ociąż

NIP: 6222602978 KRS: 0000250397

CORRECT K. Błaszczyk i Wspólnicy Spółka komandytowa
2 939 6 1

Opinie o CORRECT K. Błaszczyk i Wspólnicy Spółka komandytowa

Słodki

Tak czytam te wasze wpisy i postanowiłem się wczuć w właściciela firmy. Co bym pomyślał gdybym Nim był? No cóż jesteście żałośni. Wasze wpisy: ,,mamy 2400 zł na rękę", ,,karpiowe 250 zł" , ,,Ukraina nie chce robi za 2500 zł", ,,Panie Kaczmarku to wstyd, że nie ma socjalu i takie wypłaty", ,,jeszcze trochę a nie będzie kto miał robić, firma pójdzie na dno", ,,liderzy stosują mobbing", ,,nie chce urlopu w styczniu", ,,są kontrolowani Ci co są na L4" . Czy Wy jesteście normalni? Myślicie, że poplaczecie jakiś chory strajk zrobicie i dostaniecie po 10 koła wypłaty? Każdy mądry na forum, ale co do czego dojdzie to każdy się boi. Każda grupa zawodowa, gdy strajkowała dostawała podwyżki, bo nie ustąpili a Wy co robicie ??? To jest nie poważne. Kodeks pracy mówi, że w roku możecie zabrać do 150 nadgodzin. Moje pytanie: jak przyjdzie praca i będzie możliwość nadgodzin ilu z Was poleci biegiem na te nadgodziny? Ilu z Was będzie miało zakaz nadgidzin już w czerwcu bo będziecie już ich mieć ponad 400? Z dozwolonych 150. Teraz Was nie potrzebują więc rzucają jak ,,śmieciami" gdy Was będą potrzebować to sami pójdziecie i 80% z Was będzie się cieszyć, że dostanie 1500zl więcej za cały miesiąc 12plus 4 soboty. Pamiętajcie tak Was traktują jak Wy na to sobie pozwalacie. Kto Wam każe brać 12stki gdy są urlopy latem? Kto Wam każe brać 12, gdy ktoś zachoruje? Kto Wam każe brać 12, gdy wzrosną zamówienia? Kto Wam każe brać w roku powyżej 150 nadgodzin? Strajk powinien wyglądać w taki oto sposób; nie chodzę na 12, nie przychodzę w soboty. Koniec kropka. Straszą Was teraz jakimiś chorymi kontrolami osób na L4. 80%z was jest spanikowanych. Straszą Was weźmiesz L4 stracisz absebsje a jak weźmiesz dwa razy w ciągu 6miesuecy, to stracisz cała premie. Maszyny się psują, odmawiają posłuszeństwa , ale Ty masz dawać z siebie 100%. Kolejna sprawa źle Ci w correct? Zwolnij się . Ja tak zrobiłem i wiele innych osób. Nigdy nie wylewałem tu swoich pretensji, czy żali. Ludzie nie bądźcie żałośni. 2400 zarobisz w Biedronce na 1 zmianę , w ciszy, spokoju, w czystości, z kontaktem z innymi ludźmi, po co pracujesz na tej ,,szopie" na 3 zmiany ? Polepsz sobie. Ja tak zrobiłem i naprawdę nie żałuję. Pamiętaj jedno to Ty jesteś panem swojego życia i swojego cennego czasu, który ucieka i nigdy nie wróci. To Ty decydujesz, gdzie chcesz pracować i dla kogo swój czas, wysiłek, zaangażowanie poświęcać. W correct, comforty wyroku nie macie. To nie zakład karny, to nie auswitz, to nie obóz w Korei. Rozumiem Wasza flustracje na forum, ona trwa chyba od początku tej firmy i nic się nie zmieniło i nie zmieni tylko zarząd con40 ma ubaw z Was. No taka jest prawda. Jeszcze raz podkreślam dużo winy leży po Waszej stronie. No z nadgodzinami przyjdą z prośbą do Was zgodzicie się. Dadzą w lipcu sierpniu 500+ przyjdziecie i będziecie całym sobą oddanym grupie com 40. A później żale na forum. Zostawiam to do przemyślenia.

Ja
@Słodki 06.01.2019 02:46

Nikt tu nie mówi o 1o tysiącach ale to jest wstyd aby po 9n latach nie mieć trzech tysięcy na rękę bez nadgodzin, do lipca czy sierpnia obawiam się że masa ludzi im się stąd zawinie i nie będą musieli już dawać tych 500 plus, ja robię tu dziewięć. Trzy tysiące przy 190 godzinach i dobrej premii śmiechu warte.

Marian441
@Słodki 06.01.2019 02:46

Bardzo podoba mi się twój wpis, mogę się z nim utozsamić. Każdy jest reżyserem swojego życia. 11lat słuchałem tego skowytu. Teraz już nie słucham i jestem szczęśliwy. Nkt nikogo nie trzyma na siłę. Ale co mają zrobić jak potrafią tylko wyć,i myślę że jak ktoś chce coś zmienić to najpierw powinien zacząć od siebie.

Damian
@Słodki 06.01.2019 02:46

To odpowiedź mi kolego czy ten zarząd com40 będzie miał taki ubaw jak nagle ruszy się robota i ludzi nie będą mieli??? bo tylko w tym miesiącu u mnie na dziale 3 osoby złożyły wypowiedzenie, Ukraińcy zapowiadają że w marcu wyjeżdżają i nie wracają już, ja również na wiosnę zamierzam pożegnać ten p.a.d.ó.ł bo jak z wypłaty robi się jałmuzna a obowiązków patrzą tylko dokładać tak czas najwyższy ewakuować się stąd. No czekam za mądra odpowiedzią

Słodki
@Damian 10.01.2019 17:12

O to się nie martw. Czy firma się martwi, że dostałeś na święta 2200 wypłaty???? Ty co najwyżej możesz zabrać 150 nadgodzin w roku, a Nie 200 300 czy ponad 400. Ty się na 12 stki zgadzać nie musisz latem, bo pracodawca ma obowiązek zapewnić Ci 2 tygodnie urlopu bez przerwy. Nigdzie nie jest zapisane, że każdy pracownik musi odrobić za każdego pracownika urlop. To po 1. Po 2, correct comforty i tak dalej mogą przerobić na magazyny i uwierz mi firmy się znajdą, które te hale szybko zapełnia. Pracodawca, oraz jego rodzina przeżyje. Tym bardziej, że piszecie iż dużo produkcji Ikea dają do Rumunii. Po 3. Jest bardzo dużo pracy w okolicy tylko trzeba chcieć tą pracę zmienić. Przykłady? Mayer, Britney, tasomix, halfen, mahle - zarabiają już też po 2500 2700 na rękę, w Ostrowie jeszcze firma niemiecka produkująca meble 2800 na rękę, beta z tego co wiem też na jakąś hale produkcyjną otworzyć i dobrze płatna praca, kierowca busie po kraju 3 tys zł na rękę, kierowca autobusu miejskiego 2800 na rękę, budowlanka masz fach w ręku ? Dobrze kładziesz płytki, panele, robisz hydraulikę? Załóż firmę na ryczałt koszt około 600 zł klientów będziesz miał tyle że doby Ci zabraknie. Średnio 40 50 zł od metra płytki. Co dalej wymieniać? Instalacje elektryczne za założenie nowe instalacji elektrycznej w mieszkaniu o około 80m2 kasują po 3 tys zł roboty 2 dni. Nawet w Biedronce na kasie mają 2500 zł. A wy płaczecie że mieliście 2200 zł w 3 zmianach pracy. Ludzie nie narzekajcie tylko działajcie. Ja Wam nam CV powysykac lub założyć za was działalność gospodarczą????

Słodki
@Damian 10.01.2019 17:12

I podalem tylko kilka firmy, które mi przyszły do głowy. Nie siedzę z kartą, długopisem i nie przeglądam ofert ciekawych firm. To co mi przyszło do głowy rzuciłem Wam tylko przykkady. Jesteście dorośli. Skończcie to uzyskanie nad sobą i weźcie się do szukania dobrej firmy, czy dobrego zakładu skoro Wam jest źle w correct, bo takim pisaniem nic nie zdziakacie. Zakład też Wam nic nie dołoży chyba, że pracy. To jest zakład prywatny a nie państwowy i tu musi się zgadzać każdy grosz. Pracodawca na zarabiać i ma się bogacić a Wy jesteście od pracy. Podpisaliście umowę, zgodziliscie się na daną stawkę i koniec kropka. Nie pierwsi Wy się chcecie zwolnić i nie ostatni . Osoby, które pożegnały się z correct i które wróciły po raz 2 gi są naprawdę nieliczne. Może 1% osób zatrudnionych. Czyli 1osoba wraca na 100, które się zwolniły. I nikt nie płacze, nikt pętli na szyję nie zakłada, bo odszedł z correct i świat mu się nie zawalił. Jeszcze raz powtarzam jesteście dorosłymi ludźmi i to od Was zależy komu, za ile, poświęcacie swój czas, swoje siły, zdrowie, życie. Ty jesteś Panem i Panią swojego losu nikt inny. Do właścicieli nie możecie mieć pretensji.

Damian
@Słodki 15.01.2019 23:15

Kolego tak się składa że w mahle mam kumpli kilku niektórzy z nich są operatorami a tam jeżeli chodzi o ludzi z produkcji to operator najlepiej zarabia 2800 brutto plus 100,200 zł premii to masz max 3100 brutto na rękę ok 2200 ale to dotyczy operatorów, normalni pracownicy mają tam 1700,2000 na rękę wiem bo jak napisałem mam tam kilku kumpli a po drugie wystarczy po czytać opinie o mahle i zarobkach tam.

Ostrowia żel 3751
@Słodki 15.01.2019 23:15

Dużo pracy jest w Ostrowie? To ile ty masz lat jeżeli tak sądzisz? Dużo pracy to było kiedyś zntk10000tys osób zap4 tys z kontraktami zsm 40tys gdzie masz pracę w Ostrowie? Nagle przez Adecco za psie pieniądze reszta firm to jest poza Ostrowem zresztą tyranię za grosze po wiochach gdzie musisz mieć dojazd pracy dużo to jest w Krakowie albo Wrocławiu a nie w Ostrowie

Leo

Czy ktoś wie za co Pazdziocha zdjęli z lidera i dali na asembler? Bo widze ze zamieszanie tez dotkło dział sprężyn...

Damian
@Leo 11.01.2019 20:06

Pewnie dlatego że był za uczciwy i za dobry i premii zabierać nie chciał albo dlatego że nikt im tu nie chce przyjść pracować za te ochłapy.

Xxx
@Leo 11.01.2019 20:06

To fakt jako lider byl wporzadku dla ludzi i wyrozumiały ale taki zaklad jak correct nie potrzebują takich ludzi ich zdaniem lider ma gnac ludzi do roboty za byle co zabierać premię czepiac się wszystkiego i byc upierdliwy jak wrzud na (usunięte przez administratora) pracownika, no niestety ale takie są realia tego zakladu jestes normalny to zapiera..j na maszynach

Nick
@Leo 11.01.2019 20:06

Pazdzioch robi na asemblerze ???? Już nie jest liderem ???

Damian Pasiak
@Leo 11.01.2019 20:06

Witam Panowie plotki o moim awansie na asembler są nieco przesadzone a może jeszcze informacja do mnie nie dotarła. Jeśli zobaczycie lidera który mierzy, sprawdza i wrzuca formatki to wcale nie znaczy że pracuje on już na asemblerze. Bywały czasy że musiałem przez przerwę pracować na dwóch lub trzech asembler ach ale mam nadzieję to już się kończy i będzie tylko normalniej. Tak poważnie to mam wrażenie że już na tym stanowisku zakończę moją karierę. A co do tego czy lider jest w porządku czy nie to wiele zależy od tego z kim pracuje i mam tu na myśli zarówno pracowników jak i przełożonych.

LEO
@Damian Pasiak 14.01.2019 23:28

Kochany Liderze Damianie, gdyby było wszystko OK to Marlena by nie siedziała na Twoim stołku a tak jest i ona rządzi ( zle lub dobrze - niech ocenią to inni ) Twoimi pracownikami . Dobrze wiemy ze ostatnio było kilka problemów z pracownikami, a gdy sa problemy to panie z kadr prawie zawsze stają po stronie pracownika i lidera upokarzają degradacją ,gdyż w tej firmie lider to najzwyklejszy chłopak do bicia, osoba "bita" przez podwładnych i przez przełożonych. Mimo iż wiele skarg było na innego lidera z Twojej sekcji to Tobie kolego się oberwało. Ogólnie Cie lubie bo jesteś spoko, ale jeżeli widniejesz na słupkach jako operator assemblera i zostałeś przeniesiony na inną sekcje jako pracownik no to chyba to o czymś świadczy, choć może i to się zmieni jeżeli wierzysz w coś co Ci naobiecywały osoby które do tej pory mało z obiecanek wprowadziło w życie

Damian Pasiak
@LEO 15.01.2019 17:32

Leo widzę że mało wiesz o firmie i o zasadach panujących. To że moje imię i nazwisko jest na słupku z operatorami to wcale nie znaczy że pracuje na asemblerze tylko że operator bez loginu musiał się na kogoś zalogować. Nie istnieje też coś takiego jak Twoi pracownicy, swoich pracowników to ja będę miał dopiero jak otworzę firmę i ich zatrudnię a teraz to są osoby których pracę nadzoruje. Marlena nie zastąpiła mnie tylko z powodu problemów z pracownikami bo te były zawsze i będą ale z innych przyczyn.

zawiedziony
@Damian Pasiak 15.01.2019 18:58

ja sie dziwie ze marlena nadal pracuje w tej firmie na obecnym stanowisku jesli nigdzie sie nie nadaje,wiekszosc liderów spręzyn nawet nie powinno kolo maszyn stać, co najwyzej na ksm'ach chociaz i tam by sobie rady nie dali. Mistrz robi z liderow pacynki zapraszajac ich na grill jednoczesnie cisnac im w oczy w pracy na spotkaniach, a kukielki wielce zadowoleni bo do pana kamizelki moga isc na piwo.

Ktoś

Problem zaczyna się zupełnie w innym miejscu. Ikea podaje że za jakiś mebel chce zapłacić konkretna kwotę. I na ta kwote, w uproszczeniu, złoży się koszt materiału, koszt pracy i marża. Jeśli szef działu zakupów ze swoimi przydupasami kupują marerial od zaprzyjaźnionych firm, dużo drożej niż cena na rynku, właściciel marży nie odpuści, to na koszt pracy zostają grosze... Domyślcie się dlaczego zakupy kupiją u zaprzyjaźnionych firm i kto na tym korzysta. Dlaczego nie szukają skutecznie na rynku, żeby obniżyć koszt materiału... Zero dokumentacji ofertowej. Zero rzetelnych audytów. Wszyscy czyści. A dla pracowników produkcji już nie wystarczy...

Xxx
@Ktoś 15.01.2019 10:25

Wiesz jaka jest prawda. Ikea cześć kontraktów przeniosła do Rumunii bo tam koszty produkcji są mniejsze. Dlatego pracy jest mało, podwyżek nie ma i raczej nie zapowiada się poprawa tej sytuacji :)

Pracownik

Niestety ale takie wypłaty jak 2200 o ile można nazwać to wypłatą za taką robotę w smarach bądź kleju, takie wypłaty za chwilę staną się standardem w jednej jak i drugiej firmie to biedronce lepiej już płacą,po prostu jest dużo pracy to cie szanują i skaczą w koło ciebie abyś został na nadgodziny, pracy nie ma to traktują cię jak powietrze nawet dobrowolnie panie z kadr pozwalają się zwalniać bo tak właśnie niedawno powiedziały na spotkaniu na produkcji sprężyn oby jak najwięcej osób z tej dobrej rady do lata skorzystało, Ukraina już działa w tym kierunku.

Żal

Grudniowa wypłata to zapomoga . Trzeba szukać innej pracy ....

Bieda
@Żal 09.01.2019 15:45

To ile miałeś tej zapomogi?

Zły
@Żal 09.01.2019 15:45

Prawda(usunięte przez administratora) na 3 zmiany i co to za kasa jest?

Żal
@Bieda 09.01.2019 19:19

2200 biedny ha ha

Ja

Udanych ferii zimowych dla wszystkich tych co tak bardzo nalegali na wolne w styczniu, możecie znajomym się po chwalić w jakiej to wspaniałej firmie pracujecie i jak to firma dba o wasze dzieci i o to abyście wypoczeci byli zbierajcie siły na to by hapać dwunastki za tych którzy niebawem się zwolnią bo czym bliżej wiosny tak tych zwolnień będzie coraz więcej. Nie ma to jak w styczniu zabrać ludziom 5 dni urlopu brawo dla nie pożądanego pracodawcy.

Nie pozdrawiam
@Ja 12.01.2019 14:48

Nie mogę z was, cały czas płaczecie jak dzieci jak to jest wam źle i w ogóle. Firma jest serio do (usunięte przez administratora) Ogólnie to tylko i wyłącznie wina ludzi którzy tam pracują. Większość to (usunięte przez administratora). Ale jak wam się nie podoba to ruszcie (usunięte przez administratora) i poszukajcie nowej pracy a nie wylewacie swoje żale na forum które każdy i tak ma w (usunięte przez administratora)

Nick
@Nie pozdrawiam 14.01.2019 00:45

Jak umieszczasz jakiś komentarz to staraj się używać innych słów, takich co administrator nie usunie bo nic z twojego wpisu nie da się zrozumieć.

TSA

Do DonFlotatore: (usunięte przez administratora)ZAWSZE UŚMIECHNIĘTY?

Obcy
@TSA 10.01.2019 18:00

Albo zawsze chętny i wypięty :)

TSA
@Obcy 11.01.2019 17:26

Hahaha!!!!

DonFlotatore

Ludzie kochani jak wy jeszcze żyjecie? Same lamenty i narzekania ... Musicie mieć strasznie silną psychike chodząc codziennie do pracy która was wku....a i źle wam płacą i mobingują itp. Podziwiam Ja tam robię 6 lat i jestem zadowolony. Podziwiam ludzi którzy robia po kilka lat chociaż wszystko im wiecznie nie pasuje.

666

Obie te firmy to totalny cyrk na kółkach i wariatkowo, brakuje jeszcze tylko tego aby lekarza psychiatre przyjęli na pełen etap, robotę miałby dożywotnio zapewnioną o ile sam by prędzej nie dostał na ł.e.b.

:((
@666 08.01.2019 19:43

Jeden lekarz na tylu ludzi!!! Zaś by były zapisy rok do przodu :(

Ró_al

Niszczenia ludzi i ich psychiki ciąg dalszy... Kaczmar weź się lepiej za ten bajzel bo to co się tu wyprawia to przechodzi ludzkie pojęcie... Firmie daje maksymalnie rok utrzymania się... Miesiąc w miesiąc tworzą się nowe sztuczne stanowiska od trenerów, ustawiaczy, specjalistów, pomocników lidera aż do z większenia liczby osób z 3 do pięciu w pokoju kierownika... O kierownik wlasnie kolejne sztuczne stanowisko... Nagle nikt nie daje rady haha kilka lat temu był brygadzista i lider na zmianie i sami ogarniali całą sekcje kilkunastu maszyn... Teraz każdy lider ma pod sobą około trzech maszyn haha to jest żenujące i w taki sposób powstało jakieś 20 sztucznych stanowisk dla liderów gdzie kiedyś zrobiła by to mniejsza ich liczba o co najmniej połowę. Padnie firma w ciągu roku szkoda tylko ludzi którzy tu pracują bez wyjścia. Już co chwilę wywalają na urlop bo nie ma pracy, tak wywalają bo masz podpisać urlop płatny a jak nie to nn jak to napisał menager ro. W styczniu dwa tygodnie urlopu masz od firmy tak po prostu bo nie ma roboty i masz lipe. Na lato urlopu już nie będziesz miał bo firma zabierze i pozamiatane żegnajcie wakacje. Firma ma twój cały urlop bo niestety tak jest w correct. Wałki wszędzie na każdym dziale do okola idą że szok, szkoda bo ta firma niedawno jeszcze miała się dobrze... Co do kadr... Szkoda gadać po prostu wielce plakaty wiszą że jak masz jakies problemy w pracy to masz przyjść pogadać do tego i tego pokoju i napewno ci pomożemy itd... A tak naprawdę wygląda to niestety tak że jak tam pójdziesz i powiesz co ci leży na sercu to nawet nie zdążysz wrócić na swój dział a już jesteś pod...je...bany... A z resztą jak bardzo tu jest źle że aż grupa wsparcia pracownika poswatala... No właśnie W namiotach wiara śpi na nockach wózkowi itd...

Pionek
@Ró_al 06.01.2019 14:22

A moze są to właśnie decyzje Kaczmarka - nikt o tym nie pomyślał ??Ktoś tym odgórnie steruje a cała reszta robi to co im każą .

X
@Ró_al 06.01.2019 14:22

No firma kiedyś dobrze się miała dopóki nie zrobiło się więcej kierowników i biurokratów niż pracowników a teraz darzą do upadłości tej firmy co w końcu nastąpi.

????
@Ró_al 06.01.2019 14:22

A czasem stanowisko kierownika nie jest przyznaniem się do błędu czyli pozbyciu się brygadzistów? Lider zamiast nadzorować produkcję siedział przy kompie bo co chwilę jakieś maile, zmiany lub wisiał na telefonie. Od tego był brygadzista i będzie kierownik, zmiana nazwy poprostu. Ty to widzę znawca i badasz rynek, że dajesz im rok????

Animals
@Pionek 06.01.2019 14:34

Raczej żaden wlasciciel by nie chciał, żeby jego firma miala opinie Sodomy i Gomory, lub (usunięte przez administratora) itd.. ..On chyba sam niw wierzy w to, co się tu wyrabia.

Pracownik
@Animals 08.01.2019 14:44

Niech przyjdzie i porozmawia z pracownikami to uwierzy wówczas, może coś go olsni i uświadomi jakich to (usunięte przez administratora) ma na kierowniczych stanowiskach którzy są na bardzo dobrej drodze do upadłości tej firmy. Myślę że pracownicy ze wszystkich działów chętnie z nim porozmawiaja i swoje mu powiedzą, nie wiem tylko czy by jego serce wytrzymało by to co by usłyszał od ludzi. Ale wszyscy doskonale wiemy o tym że nigdy do takiego spotkania nie dojdzie.

Szukam

Witam są jakieś aktualnie oferty pracy w Com 40 i Correct bo niby ludzi potrzebują a ofert brak

Orzeł od jenotów

Jak tam pianeczki o uszy mi się obiło że blondzia poleciała :D

Ona
@Orzeł od jenotów 06.01.2019 18:55

Już jakiś spory czas temu

Ciekawy

Witam mam pytanie czy jest jakiś przepis że pracownik nie może być przyjęty do tej samej firmy na to samo stanowisko jeżeli pracował w danej firmie

Damian
@Ciekawy 07.01.2019 17:55

Absolutnie nie ma takiego przepisu to jest wola firmy czy dać ci kolejną szansę, kwestią tego jest jeszcze na jakim stanowisku pracowałeś, pracowałaś osobiście dwa takie przypadki znam w tej firmie, teraz masa ludzi ucieka to nie powinni robić problemów, no chyba że mają za dużo tych ludzi.

Uczciwy przedsiębiorca

Może to nie opinia, ale mam pytanie czy firma zajmuje się produkcją ''Wózek transportowy 2100x2000x1130 (100 x sztuka)'' bo się zastanowiłam czy to jest prawdziwa oferta czy po raz kolejny jakiś cienias sonduje wycenę za (usunięte przez administratora)

Pracownik

Zarządzanie tak dużą firmą juz chyba wielu przerosło , brakuje profesjonalnego zarządzania widać to na każdym kroku . Nietrafione decyzje , krzywdzące pracowników, traktowanie nas jak tanią siłę roboczą przynosi takie a nie inne skótki. Oj szkoda

$$$$
@Pracownik 06.01.2019 19:12

Nie panują już nad tym, nie dawają rady i tyle....

NacioZemsta

Dominik z obijania boneli niedługo się spotkamy...ja nie zapomniałem drwin.

HansSolo
@NacioZemsta 05.01.2019 22:49

Weź mu gościu wyje.. b a nie się żalisz jak dziewczynka

Pracownik

Gaz, prąd, chleb, papier toaletowy, piwo to tylko niektóre produkty które od 1 stycznia 2019 zdrożały lub zdrożec maja a nie (usunięte przez administratora)się że wszystko zdrożeje łącznie z paliwem a nam tu firma funduje śmieszne podwyżki rzędu 30 - 50 zł o ile wogole można nazwać to podwyżka, normalnie żenada a po wypłacie z dodatkiem na święta 2600 na rękę to kaca mam do dzisiaj to po sylwestrze tak długo mnie nie trzymał jak po wypłacie. No cóż pewnie te strajki jakie nie tak dawno mieliśmy za pewne w krótkim czasie wrócą ze zdwojoną siłą.

też strajkujący
@Pracownik 02.01.2019 17:45

strajki nic nie dały i już nie dadzą strajkujący na pytanie (dlaczego nie chcecie pracować?) mieli za mało argumentów strjk ten był nielegalny a na zebraniu z szefem usłyszeli że żadnych podwyżek nie będzie i jeżeli to komuś nie odpowiada to go nie zatrzymają droga wolna a firma najwyżej będzie mniej produkować

Pracownik
@też strajkujący 02.01.2019 21:26

Firma już od paru tygodni mniej produkuje bo płaci karę za te reklamację bo tak się kończy kiedy stawia się na ilość a nie na jakość i tez Ikea się (usunięte przez administratora) soboty pracujące to już nie pamiętam kiedy byłem, także to nie jest tak że oni mniej produkują bo tak chcą tylko płacą za swoje błędy i chciwość na pieniądze. Pomysl sobie co by się teraz stało gdyby nagle wzrosła produkcja o 50 procent a ludzi nie mają.

Pracownik za 11.50 brutto
@też strajkujący 02.01.2019 21:26

A czy argumenten nie jest, że szef po prostu za mało płaci?Nikt tu dla zabicia czasu nie przychodzi.A praca na 3 zmiany i na tak ogromną firmę to nie są zadne kokosy.Za chwilę zejdziemy do najniższej krajowj. ( oczywiście kto ma to ma).

też strajkujący
@Pracownik za 11.50 brutto 03.01.2019 09:16

będzie nam płacił tyle ile będzie chciał i czy to nam się podoba czy nie wybór należy do nas nawet kosztem (usunięte przez administratora)jednej zmiany a najniższą krajową możemy dostać zawsze wystarczy że zabierze wszystką premię bo może to zrobić nie mamy tego w umowie

Pracownik
@też strajkujący 03.01.2019 11:37

To ciekawe kto w tej firmie by ci pracował za samą najniższą bez premii, znajdź mi chociaż 10 osób co będą tam pracować za niewiele ponad 1700 na rękę skoro teraz mają problem z ludźmi, myślę że w kadrach panie musiały by robić na 2 albo i nawet na 3 zmiany aby nadążyć z wystawianiem świadectw pracy.

Pracownik za 11.50 brutto
@też strajkujący 03.01.2019 11:37

Jak zabierze"wszystką premię" , to chyba ty sam będziesz na niego robił...Bo z twoich opinii wynika, że nie narzekasz, pomimo drożyzny w naszym pięknym kraju....

też strajkujący
@Pracownik za 11.50 brutto 03.01.2019 18:05

z moich opinii daję wam do zrozumienia że nie jesteśmy w stanie nic zrobić jedynym rozwiązaniem byłoby zwolnienie tempa produkcji o jakieś 50% co powinny zrobić wszystkie działy i linie co z góry wiemy że jest to nierealne dlaczego przy ostatnim naszym strajku żaden inny dział nie dołączył tylko czekał na rozwój wydarzeń i się tylko cieszyli że mają trochę postoju potraficie narzekać tylko tutaj !

bbbbbbb
@Pracownik 02.01.2019 17:45

I tak będą strajki od kiedy proponujecie

Wirus

Teraz ludziom urlop zabiorą a za jakiś czas zapłacą za to wysoką cenę, czym bliżej wiosny tym coraz więcej ludzi zacznie im się zwalniać a w letnich miesiącach zwolnienia lekarskie się po sypią bo ludzie im tego nie zapomną, niech ino tylko robota się ruszy, ten rok będzie jeszcze gorszy pod względem dobrowolnym zwalniania się ludzi od minionego roku bo sytuacja na tą chwilę we firmie jednej i drugiej jest beznadziejna po każdym już chyba względem jak i samej pracy tak też pod względem ludzi którzy co nie mają pojęcia o kierowaniu jak i rozporządzaniu pracą a także organizacją tej pracy. Kierownictwo tego zakładu Pan B. ł. A. S.Z.C.Z.Y.K I PAN N. A. W. R. O. C. K. I już chyba całkowicie stracili grunt pod nogami praktycznie są na ostatniej prostej aby obie firmy zbankrutowały co jak tak dalej będzie to stanie się to szybciej niż się nam wszystkim wydaje. Nie wiem jak można obsadzac na stanowiskach kierowniczych którym słoma z butów wystaje mało tego którzy wcześniej byli na produkcji i zupełnie sobie nie radzili z pracą to jest istny fenomen w tej firmie bo takich ludzi co objęli teke kierownika po głębokim trzymaniu palca w d.u.p.i.e jest pełno, to tacy właśnie ludzie są odpowiedzialni za obecną sytuację w obu tych firmach bo inaczej być nie może kiedy to kolega kolegę robi kierownikiem.

Tymek

W lutym też urlop.

Michał
@Tymek 04.01.2019 11:42

W jakim terminie te urlopy mają być w styczniu i lutym ?

robol
@Tymek 04.01.2019 11:42

jasne że tak ,dostaniesz w styczniu,lutym ,na wielkanoc i na majówkę też ci dają widzisz jaka dobra firma a ludzie się zwalniają kiedy to firma dba o to abyś teraz odpoczął tak abyś miał mnóstwo sił latem kiedy to już do tego czasu urlopu nie będziesz miał.Jak się rozpędzą to już w kwietni ze 70% bez urlopów zostanie,taka dobra "pożądana firma".

Nick
@robol 04.01.2019 12:33

Ludzie piszecie tutaj o urlopach? To wreszcie zróbcie z tym porządek. Jak można zabierać ludziom tyle urlopu? A Wy nic. Dajecie się (usunięte przez administratora) i tyle....

Świerzak

Witam. Zostałem zatrudniony w Ociążu, jestem w trakcie załatwiania papierów. Jak dobrze rozumiałem to będe na piankach com40. Jak tam jest? Praca ciażka? Przełożeni są tam w porządku? I czy pracują tam jakieś fajne (usunięte przez administratora) No wiecie atmosfera w pracy ważna rzecz .

Shakira
@Świerzak 04.01.2019 13:39

Niezła prowokacja. Teraz sobie odpisz jak to źle na piance, bo dawno o tym nie było ????

Lady Gaga
@Shakira 04.01.2019 14:53

Hahaha! Coś w tym jest, skoro walczysz jak lwica,hahaha!!!

Niezadowolona
@Świerzak 04.01.2019 13:39

Pójdziesz, zobaczysz, ocenisz i przekonasz się sam, zależy też na kogo zmianę trafisz bo na jednej zmianie jest taka pani lider Gosia N która trochę niesprawiedliwie rozdziela pracę na liniach oszczędzając swoich pupili jak się tylko da a druga linie patrzy zajechać tak jak by ludzi za karę miała na tej linii.

????
@Niezadowolona 04.01.2019 16:48

Jak ludzie się dawają, to tak jest.Boją się nie wiadomo czego.A liderzy niech nie udawają włascicieli tej firmy, bo z niektórych mozna pęknąć ze smiechu....Żenujące...

????
@Niezadowolona 04.01.2019 16:48

Jak ludzie się dawają, to tak jest.Boją się nie wiadomo czego.A liderzy niech nie udawają włascicieli tej firmy, bo z niektórych mozna pęknąć ze smiechu....Żenujące...

Zawiedziony

Pożądany pracodawca - śmiechu warte!

Pola

Jakby były 2 zmiany,to robota by była zawsze,bez urlopów przymusowych.ludzie nawet w sobotę by robili by zarobic

Obozowicz
@Pola 03.01.2019 20:57

A jak je wprowadzą i akurat Ciebie wypierd.. ą to też będziesz wtedy zadowolona z takiego rozwiązania ? :D

Nick
@Pola 03.01.2019 20:57

Pola nie wiem co ty bierzesz za prochy ale radzę zmienić dilera, tak wprowadzą ci dwie zmiany po to abyś mogła sobie chodzić w soboty do pracy no jesteś genialna, prędzej cię zwolnia niż pozwolą przyjść zarobić w sobotę. Nic

Obozowicz
@Nick 04.01.2019 07:58

Przez to że robią tam tacy mało myślący ludzie jak szanowna Pani Pola ta firma wygląda jak wygląda i długo jeszcze się nic nie zmieni bo takich ludzi w tej firmie nie brakuje ????

Nick
@Obozowicz 04.01.2019 11:18

Nie no takich ludzi jak pani pola to wręcz aż brakuje w tej firmie, no szkoda ze w pobliskich lasach jelenie nie występują haha.

ola

Czytał ktoś kwartalnik firmowy jest się z czego pośmiać

Ja
@ola 03.01.2019 16:32

Nie a możesz zdradzić co takiego tam piszą, czym tym razem się chwalą i szczycą?

Ciekawski

Urlopy w styczniu będą? Bo każdy inaczej mówi

Becia
@Ciekawski 03.01.2019 14:22

Nikt nie wie ???? a to już za tydzień ...

Ja
@Ciekawski 03.01.2019 14:22

Tak w styczniu, ba nawet w kwietniu przed wielkanocna dostaniesz i na majówkę też dostaniesz, w między czasie weźmiesz 2,3 dni i w lipcu będziesz goły bo wesoły raczej napewno nie, brawo dla jednej i drugiej firmy w której pracownik jest nikim i ma (usunięte przez administratora)do powiedzenia.

Orzeł od jenotów

Pozdrawiam piękną Patrysię z pianek.

Correct
@Orzeł od jenotów 23.07.2018 21:15

To weź ją w przerwę do szatni i jazda. Blondzia niczego sobie.

123...
@Correct 28.07.2018 15:21

Patrysia chodzi o Patrycje? Na piankach chyba taka nie pracuje jak się orientuje. Nowy jestem więc tak pytam ?

Szymon

A czy to prawda, że na materacach znów się bzykali?

ja
@Szymon 21.09.2018 07:34

No lepiej robić to na materacu niż na podłodze.

Radi
@Szymon 21.09.2018 07:34

Ciekawe kto?przyłapali ich?

123...
@Radi 21.09.2018 22:14

Wiadomo coś więcej o tej akcji na materacach? Kto brał w tym udział?

pracownik com40

Ma ktoś jakieś informacje na temat tego ile to koleżanek i kolegów z ukrainy opuścić com i correct w ciągu miesiąca???

Jogf
@pracownik com40 28.12.2018 15:53

Że Niemcy otworzyli dla nich granicę to wcale nie oznacza że wszyscy odrazu uciekną, myślę że jedynie sporadyczni, ci bardzo ogarnięci. Także spokojnie nie odczujemy tego.

Q
@Jogf 28.12.2018 17:06

Sporadyczni? Wystarczy że 10 procent się zdecyduje na wyjazd i już jesteśmy ciemnej d.u.p.i.e.

Hahaha
@Q 28.12.2018 17:57

Jak dla mnie to niech jadą wszyscy, ale nie sądzę że nawet to 10 %tak szybko nie ucieknie, za dobrze tu mają

Oma nie gromadzi wody
@Q 28.12.2018 17:57

Już naprawdę niestrasz niestrasz ludzi, to nie jest twój problem. Weź się do roboty, a nie szukasz sobie problemów.

q
@Hahaha 28.12.2018 18:17

patrzał byś czy masz dobrze w pracy czy to że w innym kraju zarobisz 2-3 razy tyle co tu w Polsce gdzie ceny w obu krajach są na podobnym poziomie??? Polaków do dzisiaj pełno siedzi w takich Niemczech,kilku moich kumpli tam jest już od 5-7 lat.

Hhg

Mniej niż 2500 to chyba nikt tu nie zarabia, chyba że ma jakąś leserska robotę i nie musi przy niej w ogóle myśleć

Q
@Hhg 29.12.2018 13:59

Dobry żart gdyby nie to karpiowe to bym miał 2350 za 156 godzin, 2600 z karpiowym było i od cholery jest takich osób, byś się zdziwił.

Obcy

Podaj namiar na firmę

Q
@Obcy 29.12.2018 23:22

Jaką firmę

Obcy
@Q 30.12.2018 01:10

No tam gdzie idziesz.

Zdrowy robol
@Jogf 28.12.2018 17:06

Zdziwisz się. Może nie od razu , ale co drugi wyjedzie do konca roku...

Justin bimner
@Jogf 28.12.2018 17:06

Dokładnie tak, już dziesięć lat temu straszyli w Polsce pracodawców że jak otworzą granicę dla Polaków to wszyscy wyjadą. I co D.U.P.A. nawet nie 0,5 procenta wyjechało. Także nienakrecajcie siebie na wzajem, tylko pracujmy i patrzmy na siebie. A nie na innych.

Pracownik
@Justin bimner 02.01.2019 12:37

Chłopie 2 miliony Polaków co uciekło do wielkiej Brytanii, Niemiec, Norwegii, Szwecji, Danii, Irlandii i innych krajów to dla ciebie jest to pół procenta??? Nie wiem kto cię uczył matematyki bo skoro tak by było to wówczas Polaków musiało by być jakieś ponad 100 ml, już teraz masa firm narzeka na brak ludzi i to wielu stanowiskach a jak by teraz rzeczywiście Ukraina zaczęła im masowo uciekać to wolę nawet nie myśleć co dalej.

Justin bimner
@Pracownik 02.01.2019 16:32

Czytaj ze zrozumieniem, po otwarciu rynku pracy niemieckiego. A ty tu piszecie o innych rynkach.

Pracownik
@Pracownik 02.01.2019 16:32

No czytam wyraźnie, przecież sam napisałeś o sytuacji jaka była 10 lat temu, tyle że ja uważam że dwa miliony Polaków to jest dużo więcej niż pół procent.

Mateusz

Premia w wyskokosci 250 zł za 5 lat pracy w innych zakładach dostają po 1000 zł to wstyd widać zapomniał szef jak to jest żyć z miesiąca na miesiąc wstyd mi pracować w takiej firmie pracujemy na niego a on nawet na święta nie potrafi dać nic od siebie

Ja
@Mateusz 01.12.2018 14:43

Szef na nas w (usunięte przez administratora) i to trzeba sobie powiedzieć otwarcie,forsy się dorobił i (usunięte przez administratora) na nas,ciekawe co zrobią jak Ukraińcy za zaczną im uciekać a niebawem tak będzie.

Ukrain
@Ja 01.12.2018 14:57

Nie będzie bo wojna i oni chcą żyć a nie dostać kule w łeb tak więc ci co są szybko nie pojada

Ja
@Ukrain 01.12.2018 21:24

Uciekną na zachó, a nie wrócą do ojczyzny

ja
@Ukrain 01.12.2018 21:24

uciekną do Niemiec,Czech albo słowacji ,w każdym z tych trzech państw więcej zarobią niż tutaj u nas w Polsce.

xyz
@Mateusz 01.12.2018 14:43

No cóż ,jak w zeszłym roku po raz pierwszy zróżnicowano wysokość premii w zależności od stażu ,to się podniosło święte oburzenie tych z najkrótszym stażem-bo oni tak samo pracują .A chodziło o 200 zł różnicy. Faktycznie nie ma żadnej różnicy między pracownikiem ,który pracuje pół roku, a takim co pracuje tu kilkanaście lat,chce pracować i ciężkiej pracy się nie boi. :s 200zł za doświadczenie i lojalność wobec firmy to było tak wiele ,że szczawikom żal (usunięte przez administratora)ścisnął!!!

Damian
@xyz 03.12.2018 12:04

No ja mam 8 lat pracy i w zeszłym roku dostałem 300 zł a teraz 250,żenada,z takim socjalem ludzi tu nie zatrzymają.

Ty dzbanie
@Mateusz 01.12.2018 14:43

Ciekawe gdzie dawaja po 1000 zł???? Hahaha

Wujek
@Ty dzbanie 21.12.2018 19:43

Też się chętnie dowiem

Jan Kowalski
@Wujek 27.12.2018 17:38

Po 1000 zł dała duża firma w Kaliszu w Szustkiewicz pracownikom bez wyjątku a 800 zł firma w Skalmierzycach. I to są kwoty na rękę. :)

Sklejka
@Ty dzbanie 21.12.2018 19:43

Na sklejkach tyle nam dawali w tym roku . Ten kto zarabia do 2700 brutto dostaje 1000 zł Od 2700-3100 - 700 zł Ą powyżej 3100 dostali ok 500 zl

M.G.
@Ty dzbanie 21.12.2018 19:43

1200zl, PKP Cargo

????
@Jan Kowalski 27.12.2018 18:01

Super a ile zarabiają miesięcznie? Bo jak 200 zł mniej na wypłacie , to ty dostajesz 2400 w skali roku więcej plus 250. Czyli masz 1650 zł więcej w skali roku pomimo że masz licha premię, ale zyskujesz na comiesięcznym wynagrodzeniu. Widzisz Meyerze mają albo jeszcze mają 13, ale co z tego skoro kolega zarabiał 400 zł mniej odemnie co miesiąc. Ja wiem, że to fajnie dostać tysiaka i ludzie się podniecaja, ale na tym to polega. I tak w ogólnym rozrachunku są stratni, ale to trzeba myśleć , a nie słuchać jak to fajnie mają na święta i jak jest super.

Taki tam
@Ty dzbanie 21.12.2018 19:43

PWK Kalisz 1070zł karpiowe.

Mufinka
@Ty dzbanie 21.12.2018 19:43

Dawają, dawają....Ale nie tu.

Occo

Oj panie Kaczmarek jaja sobie z nas pan chyba robisz wynagrodzenia za naszą prace są tragiczne wypłata na święta 2480zł nie wiem jak to skomentować brak mi słów. Firma idzie na dno...

Szarak

A kto to jest ta blondynka kolo 50-ki co zawsze przyjezdza z Panem prezesem?

kSM
@Szarak 07.12.2018 07:58

Jakaś Kamila, miszczowie mówia że zawsze tylko kiwa głową i przytakuje prezesowi. Tak samo jak reszta dyrektorow, zero wlasnego zdania.

CB

Nowa pani dyr. Z HR podobno jest fajna ...

Janusz
@CB 10.12.2018 12:21

To chyba nie jest pani dyrektor z HR.

HR
@Janusz 10.12.2018 12:49

He he, no chyba nie :) Ta byla fajna jakies 25kg temu :)

M1
@HR 10.12.2018 13:17

Kolejna "pacynka" wybrana w tym roku.... Wczesniej byla Pani Monika i jak był problem to zawsze można było porozmawiać, a teraz? Jak bylo spotkanie z nami po zmianie stawek to tylko Pan Kamil mówił, a Pani "dyrektor" Kasia patrzyła się jak cielak na malowane wrota.... Co spotkanie z hr to ..... Pan Prezes to, Pan Prezes tamto... sami mówia ze szefowa nic mie może....

Xxxxxxxxx
@M1 11.12.2018 09:04

To takie polskie wyciągać tak szybko wnioski bez żadnych podstaw.....

Ruda
@Xxxxxxxxx 12.12.2018 18:59

Jak byles / bylas na spotkaniu to wiesz.. jak nie to gratuluje pracy w hr. Wszystko zabrali, ludzie na l4 w pracy, nadgodzin nie ma, karpia nie ma, autobusy pod wschodnich przyjaciol jak tylko polacy byli to ich nie bylo

Xd
@Ruda 14.12.2018 14:10

A widzę tu sfrustrowanego kierowniczka, skoro brak karpia tak boli :)

Zdemotywowani
@Xd 18.12.2018 19:20

Jeśli chodzi o karpiowe to te parę złotych to mogą sobie (usunięte przez administratora)włożyć, nie chodzi o to ze nie dostała kadra ‚kierownicza’ ale o sam fakt, gest ze coś firma od siebie dała . A tak spora część pracowników dostała NIC. Bardzo motywujące ! Brawo firma ! Bardzo zachęca do ciężkiej pracy i poświęcenia !

Ja
@Szarak 07.12.2018 07:58

Heh

Zostaw opinię o CORRECT K. Błaszczyk i Wspólnicy Spółka komandytowa - Ociąż

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CORRECT K. Błaszczyk i Wspólnicy Spółka komandytowa