CORRECT K. Błaszczyk i Wspólnicy Spółka komandytowa

Ociąż

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 897 ocen.

CORRECT K. Błaszczyk i Wspólnicy Spółka komandytowa
2 897 6 1

Opinie o CORRECT K. Błaszczyk i Wspólnicy Spółka komandytowa

Avici

Jak już na MWG nie wytrzymują to o czymś świadczy , kierownik zmiany T.P już tez rady nie daje z rządzącymi a nie mówiąc o zwykłych szarych pracownikach , ogólnie pracują tu ludzie którzy musza bo rodzina, kredyt bo zarobki to są już takie jak na kasie w markecie. Dużo chorych wymagań maja a jako firma od siebie nie da nic . Normy wyśrubowane bo dwóch trzech wyrabia na 100 ludzi no i to jest normalne ?? Same chore głowy siedzą do góry przy kawie i wymyślają jeden przez drugiego , udogodnienia do (usunięte przez administratora) to komu potrzebne

Lerson

Firma bardzo duza, gdzie panuje duzy balagan na rozladunkach I pewnie na zaladunkach. Stoje I czekam juz 14 godzin. Nie obowiazuje tu kolejnosc rozladunku. Wozkowy jeden I ma kiepskie ruchy, ludzie maja kierowcow w (usunięte przez administratora) Takie firmy powinny zostac obciazane za takie sytuacje

Ononon
@Lerson 19.11.2018 15:04

A co tam w innych zakładach podlegających pod com40

Pracownik
@Lerson 19.11.2018 15:04

Bałagan to panuje wszędzie w firmie nie tylko na rozładunkach. Jeden wielki bajzel. Firma jakoś sie kula siłą rozpędu.Ciekawe jak długo jeszcze

jasio

na magazynie mwg teraz bedzie pierwsza wyplata po tzw 'zmianie systemu premiowania' ktory zostal wprowadzony na wniosek samych pracownikow... Zobaczymy 10 jak to teraz wyglada.

LEO
@jasio 02.11.2018 20:01

Na czym ma polegać ten nowy system premiowania, lepiej dla pracownika odnośnie wypłaty ?

jasio
@LEO 02.11.2018 21:51

podwyzszyli stawke godzinowa ale obcieli premie, ma podobno byc to lepsze dla ludzi ktorzy chca pracowac. Czyli dla takich co nie choruja i chodza na nadgodziny

LEO
@jasio 03.11.2018 10:12

Czyli szukają maszyn do pracy , a nie ludzi... Bo maszyny się psują a człowiek nie może chorować i ma być super pracownikiem, który przed oczami ma tylko firmę... nic poza nią ma się nie liczyć takiego jak rodzina, życie prywatne czy własne zdrowie.... chore podejście

Rozczarowany
@LEO 03.11.2018 13:42

Gratulacje dla autora nowego systemu! Nie ludzki. pracownik nie na prawa chorować a jak tylko sie odważy to poniesie tego surowe konsekwencje. Dostanie wypłatę która nie starczy do następnej wypłaty. Czy firma kiedyś dorośnie i zacznie traktować pracowników jak ludzi a nie maszyny!!!!

Rozczarowany
@LEO 03.11.2018 13:42

Firma powinna zrozumieć ze pracownik to nie maszyna i traktuje firmę z wzajemnością, jak to sie mówi -jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie.Jak będzie nas karać finansowo to wywoła frustracje i do niczego dobrego to nie prowadzi

LEO
@Rozczarowany 03.11.2018 16:37

Firma ma taki charakter i innego nie będzie miała... Jak pracownik się zaczyna psuć czyli być mniej wydajnym lub zachoruje, firma zmienia go na inny model - nowszy z nadzieją ze będzie przez jakiś czas pracować tak jak firma tego sobie życzy. Tę firmę ratują jeszcze ludzie młodzi, absolwenci świeżych roczników którzy przychodzą do firmy jako pierwsza praca, lecz ludziom młodym bez zobowiązań i rodziny którzy nie mają kredytów i nic do stracenia z obecnym podejściem nie są w stanie zatrzymać dłużej niż na pół roku....

pracownik
@LEO 02.11.2018 21:51

tak lepszy aż o 100 zł więcej majątek

bbbbbbb
@Rozczarowany 03.11.2018 16:37

tam pracują same mądre głowy

jasio
@pracownik 17.11.2018 20:41

wyplata praktycznie taka sama, tylko teraz jak pojdziesz na chorobowe czy urlop na zadanie to duzo wiecej stracisz i o to tu chodzilo

xyz
@jasio 19.11.2018 11:45

Czyli jak to jest liczone,że tracisz na urlopie który jest liczony ze średniej z trzech miesięcy?Chorobowe liczone było zawsze tylko od podstawy,ale urlop od całości z wszystkimi premiami?!

Zagubiony
@LEO 03.11.2018 13:42

Czegoś nie rozumiem - prosze o wyjasnienie: Wydaje mi się że wyzsza stawka z nizsza premią to raczej lepiej dla pracownika stawke musza zaplacic a premia jest uznaniowa moga dac a moga nie dac. W przypadku L4 tez nizsza premia oznacza ze mniej ci moga zabrac - gdzie sie myle ???

Ciekawy
@jasio 19.11.2018 11:45

Dużo więcej to znaczy ile? Jak to obliczyłeś? Chyba nie w pamięci?

Byebye

Czy to prawda że na correct jest hala gdzie pracuje się tylko na jedną zmianę ?. Jakie tam są zarobki ?? Chodzi chyba o poduszki ogrodowe

On

Basia pewnie robisz na kleju gdzie se kleisz swe pianeczki to może Ci wystarczy 11.5 ja sobie poczekam do końca roku i jak się nic nie zmieni to sobie znajdę robotę za te pieniądze A Ty dalej se będziesz kleić poza tym baby powinny mieć mniejsze wypłaty dobrze o tym wiesz

xxx
@On 18.10.2018 16:56

Hej mondralo chcEsz to pracuj gdzie chcesz ale nie ubliżaj ludzią na klejeniu bo z boku tak wygląda że tylko pianeczki ale zobacz ilości ,na pełnym automacie nie pasujące pianki które trzeba upychać lub naciągac bo nie mają wymiarów ALE NA MASZYNACH NIBY OK TOLERANCJA JEST.A poza trym zobacz lateksy jakie ciężary i ilości dla kobiet przyjdż popracuj jak te baby jak piszesz się napracują a nie rozumiem dlaczego powinny mniej zarabiać od Ciebie

Baba
@On 18.10.2018 16:56

Z jakiej racji te "baby" mają mieć mniejsze wypłaty ? (usunięte przez administratora)ja więcej niż wy wielkie" chłopy " wstydu nie macie żeby kobiety jeszcze robiły więcej a miały mniej ! Nieroby paskudne wszyscy narzekają a tu pracują .... Nie pasuje to się zwolnij proste

Operator
@xxx 18.10.2018 21:14

A co za filozofia kleic piankę do pianki? Lateksy ciężkie? Przecież jedna Pani tego nie dźwiga. Nie róbcie sobie żartów. Przykładami pianki do pianki i nic więcej ich nie obchodzi. Zero wymiarów, wag, raportowan, rodzaji pianek, zamawiania blokow, strechowania..... i mają mieć taką samą pensję? My też dzwigamy. Więcej niż oni.

Baba
@Operator 19.10.2018 11:08

Wy tam na maszynach to nic nie robicie blok się sam wycina wielka filozofia wymiar wprowadzić ???? a i tak wiecznie to za duże to za małe albo brudne notorycznie zapraszamy na klejenie pogadamy później być brudnym jak świnia od kleju i to sprzątanie te wasze maszyny to wody nigdy nie widziały !

XDDD
@Baba 19.10.2018 12:02

maszyny myć wodą?

Operator
@Baba 19.10.2018 12:02

Każdy może zmienić stanowisko pracy baba. Zapraszam na bycie operatorem. Zobaczysz jak to tylko wymiar się klepie

Pozdrawiam
@Baba 19.10.2018 12:02

Jaki problem, możesz iść na operatora... Nawet nie zdajesz sobie sprawy, jaka to wykańczającą praca fizyczna i umysłowa. Zamawianie bloków, wywoływanie, raportowanie wszystkiego co się wytnie, ważenie, pilnowanie maszyny, aby nie zniszczyła bloku czasami docisk nie schodził tak jak powinien, chociaż inne parametry się ustawiło na wejściu to i tak czasami zeszła z błędem na osi Y, bijący nóż, rozkładanie corlett, które przeważnie są bez jednego, dwóch kółek i później ciągniesz to jak koń jak załadujesz piankę, corletty powyginane i trzeba się z nimi siłować, siłowanie się z blokiem prawie 200kg, czasami trzeba było taki blok ręcznie obrócić, bo łapowy chociaz się napisało jak ma położyć zrobił inaczej i wiele innych rzeczy, których nie chce mi się już wymieniać, bo jest wiele do pisania na ten temat. Tam się biega, nie pracuje możesz iść na to stanowisko jak jesteś taka mądra. Operatorzy też się zwalniają, jakby się tylko stało i patrzyło jak się tnie do tego 3 na rękę to nikt nie myślałby o zwalnianiu się. Idzie zarobić, ale jakim kosztem zdrowia.

Nikodem

Ktos was zmusza do rodzenia?same chcecie.Wygadywac że dziecko sie urodzi.Ciekawe co na to to dziecko a jak rozwód to mi sie należy dziecko bo urodziłam a tak to że musze rodzic

Baba
@Operator 20.10.2018 10:01

Mnie moje stanowisko odpowiada ty masz ze sobą jakiś problem

Blee
@Pozdrawiam 20.10.2018 16:30

Ile razy na zmianę obracasz te bloki? Bo ja ciężkie materace rzucam przez 8 godz i też muszę pilnować cięcia, wymiarów i mnóstwo innych rzeczy. Także nie piszcie tutaj kto ma gorzej czy lepiej kto się bardziej napracuje . Nie odpowiada dowidzenia nikt na siłę nie trzyma.

Operator nie amator
@Pozdrawiam 20.10.2018 16:30

Wyście widzieli operatotów, zapraszamy na bonele tam są prawdziwi operatorzy a nie amatorzy, wrzucacze, odbieracze!!!Po tygodniu na bonelach byście wracali z płaczem na waszą pianeczke!

ok
@On 18.10.2018 16:56

stan sobie na siłach i zobacz jak te baby mają fajnie na kam wtedy pogadamy

xxx
@Operator 20.10.2018 10:01

Człowieku chodziłyśmy na maszyny wam pomagac i widzimy jak pracujecie Dlaczego teraz Was nie biorą aby nam pomagać wymiękli byście Pare lat w srtecz Panowie z maszyn przychodzili nam pomagać w żucaniu bo pracowałyśmy w 2 na lini ile było o to hałasu .Po prostu było trzeba ruszyć (usunięte przez administratora) i wam działa się krzywda

Gugu
@xxx 27.10.2018 20:22

Chyba na sofy, bo na materacach was nikt nie widział. Nikt nikomu nie broni zmienić stanowiska na lepiej platne. Tylko z reguły lepsza płaca= więcej obowiązków i umiejętności. Skoro komuś nie odpowiada pensja to iść na operatora, lidera itp. a nie trzymać się kurczowo wygodnej posady bo za taka robotę fizyczną dobrze płacą. Jeśli ktoś nie czuję się na siłach bo nie da sobie rady, nie nadaje się, ma problemy z organizacją pracy na kilka godzin do przodu, problemy ze zwykłym liczeniem , raportowaniem etc zawsze się moze przenieść na linie na ksm lub strzelanie. Z tego co wiem to pianka i pistolet jest lżejszy od lateksów.

vvvv
@Baba 19.10.2018 12:02

Wodą to Ty się myj jak się tym klejem ubrudzisz... Konserwację czy jak Ty to nazywasz mycie maszyn zostaw osobą, które mają o tym trochę większe pojęcie niż Ty...

ola
@Gugu 28.10.2018 13:48

To dalej idziemy wszyscy na liderów ciekawy pomysł doprawdy nikt nie rozumie tutaj że nie chodzi o zmianę stanowiska pracy tylko o zmianę wynagrodzenia ,które będzie adekwatne do wykonywanej pracy w tej firmie nikt nie ma lekko, pracować trzeba tylko niestety pieniądze nie te .

Mikolaj

Na świeta firma cos szykuje pod choinkę? Coś slychac?

Nick
@Mikolaj 18.11.2018 11:51

Żart?

On

Wszyscy niech odejdą ja będę jeb....ał A tak poważnie stawka godzinowa śmieszna 11.5 nikt za taka stawkę nie przyjdzie do pracy chyba że jakiś mongol z Czarnobyla....... Radek gdzie są podwyżki?

pracownik
@On 17.10.2018 20:47

będą po czekamy jeszcze troche ciekawe jakie teraz będą stawki

Obcy
@pracownik 17.10.2018 21:07

Podobno 18 i 20% premii

Komisja Romana
@Obcy 18.10.2018 00:23

Dla jakiego dzialu ta stawka? U nas podobno 16 i 40%

Grisza
@On 17.10.2018 20:47

Drugie tyle to premia.Tego to nikt nie liczy

ja
@Komisja Romana 18.10.2018 02:48

nawet jak ci dają stawkę 16 zł i max 40 procent premii to np przy 176 godzinach i pełnej premii 40% z dodatkiem za 5 nocek wyjdziesz ok 2850-2870 nie wiem jak w twoim przypadku ale np w moim gdzie mam to śmieszne 11,5 plus 80-85 procent premii przy tych np 176h wychodzę tą samą kasę tak więc bez zmian.

pracownik
@Obcy 18.10.2018 00:23

16 zł i 70 % miejmy nadzieje

uggvbjknnvb
@ja 18.10.2018 18:06

w tym tygodniu miała być odpowiedź na ksm jak zwykle poślizg nic nie podpisane A liderzy tylko mówią o sobotach pracujacych ciekawe kto bedzie pracować

pracownik
@uggvbjknnvb 19.10.2018 22:29

my stanęliśmy i dostaliśmy podwyżki radzę to samo

pracownik
@pracownik 19.10.2018 23:17

na jakim dziale

pracownik
@ja 18.10.2018 18:06

bo idiomów z nas zrobili zamknęli nam buzię ale poczekamy do wypłaty w grudniu

bbbbbbb
@Obcy 18.10.2018 00:23

to na to samo wyjdzie niech sobie w buty Eliza podnoszą na godzinie A %zmniejszają .niech zrobią 20 30 zł i bez %po co się ośmieszaja

pracownik ksm

Po ostatnim zebraniu z p. K. Błaszczykiem dowiedzieliśmy się że żadnych podwyżek nie będzie i nie należy się spodziewać w najbliższym czasie dopóki pracownicy nieprzestaną notorycznie chodzić na L4

Leo
@pracownik ksm 07.11.2018 18:08

Brawo firma .... hahaha

Leo
@pracownik ksm 07.11.2018 18:08

Teraz jeszcze powinni w firmie rozdawać witaminę c lub rutinoscorbin . Zakaz chorowania .

Kowal
@pracownik ksm 07.11.2018 18:08

Teraz każdy w niedziele do kościoła i o zdrowie sie modlić

Ja
@pracownik ksm 07.11.2018 18:08

Me.el Błaszczyk sam niech weźmie się za robotę fizyczną,tak prezes firmy rozmawia z pracownikami? wstyd i hańba!!! Jak coś takiego może być prezesem,nawet wyglądu jako takiego nie ma.w tej firmie nie da się nie chorować, najlepiej do psychiatry od razu z tej firmy, powiedz mu gdzie pracujesz to zrozumie od razu.

Robotnik
@pracownik ksm 07.11.2018 18:08

To są dopiero jaja i to sie nazywa pożądany pracodawca , śmiechu warte

Obcy
@pracownik ksm 07.11.2018 18:08

Nie brać żadnych nadgodzin! Nie zapie...pszać za dwóch! Jawnie robią nas w bambuko... Otwórzcie ludzie oczy! Ratuje nas L4, albo wypowiedzenie. Na nowe hale kasa jest, a 1zł/h żałuje łajza dać, więc niech sam sobie pracuje

King
@pracownik ksm 07.11.2018 18:08

Teraz to juz czuje sie zachęcony do prac. nic tylka papier..... co za osły

LEO
@pracownik ksm 07.11.2018 18:08

Ludzie, zamiast stanąć co najmniej pół zakładu i się postawić lojalnie WSZYSTKIE działy, to podwyżka by była, bo co niby mieli by zrobić w takiej sytuacji? Zwolnić wszystkich - nie mają szans, produkcja by padła, ale jak większość się boi to róbcie za pół darmo, bo Ukraińcy mają większe jaja, potrafią powiedzieć - " ja nie to, ja nie tamto, ja zostałem wyszkolony jako …. i nie będę pracował na innym stanowisku, albo ja mam w umowie 40godz i nie będę zostawał dłużej" ,a Polacy się trzesa i robia to co im się karze, to już nie te czasy, teraz rynek należy do pracownika !!! Do czego to podobne że wszyscy mają być karani brakiem podwyżki przez tych co chorują !!!

bbbbbbb
@pracownik ksm 07.11.2018 18:08

A co mnie inni obchodzą dla czego część osób jest i będzie stratna bo ktoś bierze l4

bbbbbbb
@pracownik ksm 07.11.2018 18:08

A jak z karpiowy ile dostaniemy jakieś ochlapy? wie ktoś coś na ten temat

mnnjhvvb
@pracownik ksm 07.11.2018 18:08

to niech dadzą porządne podwyżki to ludzie nie będą chodzić na l4 czego oni się spodziewają

666

Kto niepożąda tej firmy???głosujmy.

Ja
@666 17.11.2018 18:21

Ja

Jan
@666 17.11.2018 18:21

Oj nie pożądam i to bardzo

123
@666 17.11.2018 18:21

Nie da sie pożądać tej firmy, wymyślają chore zasady . Nie traktują ludzi poważnie tylko jak roboli

Pracownik

Myślałem, że na świecie nie ma już za grosz sprawiedliwości ale jednak trochę jest! Stasiak zwolniony... Wkońcu ile ten przyjeb napsuł zdrowia ludziom.... Nie do pomyślenia, ale wkońcu ktoś przejrzał na oczy i (usunięte przez administratora) tego (usunięte przez administratora) Tylko dziwne kto tego idiotę trzymał tak długo na stanowisku kierownika. On to się do przedszkola nadaje Haha np potrafił o 4 w nocy zadzwonić do lidera że siedzisz i ma Cię (usunięte przez administratora) Ten (usunięte przez administratora) miał podgląd z kamer w domu masakra. Albo ja na konferencyjnej gasił światło i myślał, że go nie widać i patrzył czy się nie opierasz dramat...

Pracownik

Teraz podobno za L4 będą zabierać nie 10 a 20%, chcę zwròcić uwagę na to że jest to bardzo niesprawiedliwe wobec takich pracowników jak ja co na 8 lat pracy zdarzyło mi się być dwa razy na L4 z czego raz to był wypadek w pracy a teraz wszyscy tacy jak ja mamy cierpieć przez takich co walą L4 po 3 razy do roku bo lekki katarek dostaną???coś tu chyba nie działa tak jak powinno!!!

Zdrowy
@Pracownik 09.11.2018 17:14

To wiesz, że za wypadek w pracy płacą 100 procent i pilnujesz żeby nie wrócić na przełomie miesiąca tylko ciągnąć do końca i nic nie tracisz? Myśleć nie płakać.

Pracownik
@Zdrowy 09.11.2018 18:27

Ty naprawdę jesteś zdrowy?mam ulec w pracy wypadkowi aby mieć sto procent? dobrze ty się czujesz?

Borys
@Pracownik 09.11.2018 17:14

Ten system i taki sposób myślenia jest chory -to jak pracownicy w nim funkcjonujący mają być zdrowi czy to fizycznie czy psychicznie. Firma ma pracowników głęboko w du.... a w zamian pracownicy mają kosztem swojego zdrowia poświęcać się pracy??? Ktoś to chyba czegoś nie rozumie.

xyz
@Pracownik 09.11.2018 17:14

No to jak ,zabierają 10% ,a wypłacają jak na chorobowym nie byłeś. To żeby zabrać 20% to tyle samo by musieli dać na plus,bo niby z czego by to zabierali?

Super zdrowy
@Pracownik 09.11.2018 19:03

Nie zczailes. Nieważne. Nie obowiązuje już że raz na pół roku nie zabierają ci premii?

Komisja Romana
@Super zdrowy 09.11.2018 22:58

Nie obowiązuje. Teraz 20zabieraja za l4. A 30 daja jak pracujesz

Ciekawy
@Komisja Romana 10.11.2018 01:46

Aha, a stawki godzinowe się zmieniły?

Zdrowy robol
@Pracownik 09.11.2018 17:14

Ogolnie mam przepracowane 24 lata.Przez te lata raz bylam "chora" na ciąże i z dwa razy gdzieś tam po drodze.....I wszedzie mnie tak przez te lata doceniają. Ani tutaj ,ani w innych zakladach nikt nie bierze tego pod uwage.Natomiast inni "chorują " raz q miesiacu i jestesmy traktowani jednakowo.To tyle.

Bezradny
@Zdrowy robol 14.11.2018 08:10

Jazdy kto odważy sie wziąć chorobowe chce oszukać firmę . Tak to jest postrzegane i dlatego jesteśmy karani odebraniem premi,

Zielony mistrz

Utarli nosa Grzegorzowi Stasiakowi !!!

Duperelka
@Zielony mistrz 07.11.2018 19:07

Co sie stalo? Napiszcie nowinki dla wszystkich co opuscili szeregi montazu1.

Stefan Żeromski
@Duperelka 09.11.2018 00:12

Miszcza Grzegorza zwolnili

Duperelka
@Stefan Żeromski 09.11.2018 02:06

Jezu maryjo, nie wierze...

Lajer
@Duperelka 09.11.2018 09:55

Nie Jezusa tylko Grzegorza ????

pracownik

Teraz kolej na kolejne działy sprężyny i pianka do strajku generować opóżnienia może w końcu im to da dużo do myślenia

Skwarek
@pracownik 30.10.2018 23:42

Do Solidarności byś się nadał... To jest prywatna firma i jak się komuś tutaj tak źle dzieje to zawsze może się zastanowic nad zmianą pracy... Teraz otwiera się dużo biedronek, lidli, dino itd.. I tam wszystkich was chętnie zatrudnią... I pewnie od razu zaproponują wam z 5 tysięcy na rękę... pozdrawiam.

Jan
@Skwarek 31.10.2018 13:49

Fantastyczny głos przedstawiciela pracodawcy.Takimi i tym podobnymi propozycjami rozwiązywane są problemy w firmie.Gratulacje

nick
@Skwarek 31.10.2018 13:49

koleś żebyś zraz sam nie został zmuszony aby pójść do jednego z tych marketów które wymieniłeś,a tak nawiasem mówiąc w takiej np biedronce aż tak żle nie płacą,wiadomo że na początku kokosów ci nie nawalą tak samo jak i tu.

vvvv
@Jan 31.10.2018 19:06

Problemów nie ma firma tylko pracownicy, którzy myślą, że jak zrobią strajk albo rzucą wypowiedzenie na stół to nagle dostaną podwyżkę i pracodawca będzie prosił ich na kolanach o pozostanie w zakładzie... Wszyscy wyliczacie ile kasy wam się należy a wyliczył ktoś ile firmę kosztował wasz nielegalny strajk?

Janusz
@vvvv 01.11.2018 00:52

Jeśli pracownicy maja problem to znaczy ze firma ma problem ! Co nie ? Wszędzie tak jest tylko nie tu. Z takim podejściem czego można sie spodziewać

Damian
@vvvv 01.11.2018 00:52

A ty wyliczyłeś może ile to firma oszczędziła przez tyle lat nie dając żadnych podwyżek?bo nawet po zmianie tych stawek teraz finansowo i tak za wiele albo wogole pracownik nie zyska,chociaż to czy firma oszczędziła pozwalając dobrym i doświadczonym pracownikom z produkcji jak i operatorom się zwalniać to tego za pewne się nigdy nie dowiemy,ale jak mówi znane przysłowie chytry dwa razy traci tak w tym przypadku to przysłowie się sprawdza.

LEO
@vvvv 01.11.2018 00:52

Kolego ta firma to pracownicy którzy ciężko codziennie pracują na takicj jak ty !!! Co zrobicie jak wszyscy zastrajkują ? Pojedyńczą osobę zastraszycie ale nie wszystkich jednocześnie, bez pracowników którzy sa na wasze skinienie jesteście nikim bo to my pracujemy na tych wszystkich biurowych którzy piją kawę i wymyślają jak utrudnić prace i życie tym którzy są na dole i wykonują najcięższe prace !!! Pomyśl jak masz mózg chyba że jesteś z działu HR który jest po to by bronić firmy i ludzi nim kierujących !!!

LEO
@Skwarek 31.10.2018 13:49

Zastanowić się można zawsze, bo czasy się zmieniły i nie ma już tak wielkich różnic w płacy jak były to kiedyś, teraz te przeciętne 2500 na rękę można dostać i w Biedronce gdzie przynajmniej jest fundusz socjalny dla pracowników którzy dostają mega paczki na święta i mają dofinansowanie do wczasów, a tutaj też jest fundusz ale tylko dla ludzi od zielonych kamizelek wzwyż których menagerowie zabierają na mecze i inne wycieczki.... Kiedyś około 8 lat temu mogliście fikać jak była różnica w wypłatach, ale wszystko z czasem poucinaliście i ciągle obcinacie, bo gdzie się szuka oszczędności w firmie jak nie na szarych pracownikach, połowa wypłaty to system motywacyjny z którego zawsze coś urywacie ludziom - no bo takie prykazy odgórne, a jak ma się czarną kamizelkę to trzeba je wykonywać, żeby nadal nic nie robić...

Sofka
@LEO 01.11.2018 11:48

Od kiedy 2800 brutto? To jest 2500 na rękę? Pracownicy w marketach zarabiają więcej niż służby mundurowe na początku ok. Po 2 latach dostajesz podwyżkę aż o 200 brutto. Więc może po 8 latach w Biedronce dogonicie swoje aktualne pensje. Tylko wasza praca będzie wyglądać na cały dzień w sklepie, świątek piątek i niedziela( nie każda), w biegu wykładać towar lecieć na kasę bo zapierdol a i tak wszyscy dostaniecie (usunięte przez administratora) że jest (usunięte przez administratora) na sklepie i (usunięte przez administratora) będzie kogokolwiek obchodzić , że było was 4 na sklepie a ludzi tłum. Jedyne co się zgodzę to socjal mają dobry.

Blee
@Sofka 01.11.2018 20:34

Nie trzeba iść do marketu po za Correct i com40 są też inne firmy . Kiedyś ludzie tutaj przychodzili bo wyplaty były lepsze teraz wszędzie tyle dostaniesz . Pracownicy się zawalniaja i robić to będą nadal jeżeli nic się nie zmieni. Może firma przejrzy na oczy a jak nie to mają problem bo w dzisiejszych czasach to praca szuka człowieka !!!

LEO
@Sofka 01.11.2018 20:34

Koleżanko żeby w Correccie dostać 3000zł na ręke to trzeba mieć na kwitku 4000 brutto i tak się wypowiadasz jakby ludzie na liniach czy przy stanowiskach tylko leżeli, i nic nie musieli robić. Jedyne czym firma różni się od marketów to tym że nie ma klientów czyli zwykłych ludzi robiących zakupy na halach z pracownikami Correctu… Wg Ciebie w marketach robi się na okrągło, czyżbyś zapomniała jak było do niedawna w firmie … ??? Ciągle po 12h, soboty też na mus, chciało się - czy też nie trzeba było pod grozbą szantażu przez przełóżonych przyjść, jak nie zabierali z byle powodu premii to po złości nie chcieli dać wolnego wtedy gdy się potrzebowało. Masz racje że z podwyżkami jest ciężko, jak i wszędzie, ale w Correccie podwyżki są tylko wtedy gdy minimalna idzie w góre i muszą, lub gdy pracownik dostanie w gratisie trzecią maszynę za 1zł więcej na h, a przyczynia się tym samym do likwidacji vacatu pracowniczego, bo jeżeli dwóch operatorów bierze po jednej maszynie więcej likwiduje się vacat na stanowisko obsługujące dwie maszyny...

Sofka
@LEO 02.11.2018 22:07

Każdy ma swoje zdanie oczywiście, ale nie ma co płakać. Firma dobrze wie gdzie ile się zarabia, śledzi rynek, ma od tego ludzi i szantaze, że się zwolnią bo źle zarabiają i pójdą gdzieś indziej do chociaż głupiej Biedronki( nikogo nie obrażając) i nie będą (usunięte przez administratora) za takie pieniądze to sobie dyrekcja chipsy otwiera. Konkrety. Pracownik liniowy zarabia więcej niż asystent kierownika sklepu w markecie, a ma pod sobą ludzi i jest odpowiedzialny za sklep i mnóstwo innych rzeczy. Oczywiście są inne miejsca pracy, czy lepiej platne? Pewnie tak, większość gorzej. W dalszym ciągu jeśli komuś praca nie odpowiada można ją zmienić jest czas sobie coś znaleźć , dać wypowiedzenie. Jak tak jest źle na waszym dziale zawsze można się przenieść. Lżejsza robota, lepsza atmosfera, stanowiska lepiej platne. Po co narzekać jak można sobie polepszyć swój byt i pracę w tej firmie.

LEO
@Sofka 03.11.2018 20:48

Koleżanko widzę że bronisz firmę i jestem ciekawy gdzie pracujesz i na jakim stanowisku... Wiem że nawet gdy się pochwalisz to i tak będzie to kłamstwo, gdyż dział HR ma specyficzne podejście, z inteligentnym, psychologicznym podejściem do pracownika... Odnośnie zmiany pracy i stanowiska w firmie może coś polecisz ciekawego ? Jakiś dział lub linie czy sekcje, gdzie ludzie przychodzą z uśmiechem do pracy, są zadowoleni i nie narzekają na pracodawcę i swoją wypłatę - jest gdzieś tak w tej firmie ? Bo ostatnio atmosfera jak na pogrzebie i jedna wielka stypa ... Pracownik liniowy może zarabia te 100zł więcej niż kierownik w Biedronce, ale może dzięki temu że pracuje w systemie 3 zmianowym dzięki dodatkowi za nocki....

Justyna
@LEO 03.11.2018 22:03

A czy zarobki są najważniejsze ? Dla 100 zł warto poświęcać czas dla rodziny ? Jak wasz mąż czy żona pracują na rano, dzieci rano idą d o szkoły a wy pracujecie w nocy to się mijacie i to jest bez sensu. Na nockach można pracować jak nie ma się rodziny.

Sofka
@LEO 03.11.2018 22:03

Sofka znaczy sofy, polecam na Cp szukają operatorów wystarczy chcieć. Pracowałem w gorszych miejscach za mniejsze.pieniadze z o wiele większą ilością obowiązków. Tutaj jestem do 14 i wychodzę o 14 ,a nie siedzę bo coś bo czegoś nie dało się lub nie zdążyłem zrobić, bo ktoś nie przyszedł, lub się spozni. Śpię spokojnie, za pracę fizyczną płacą dobrze, a człowiek zawsze narzeka, ale miałem gorzej więc mi szybko mija.

Sofka
@LEO 03.11.2018 22:03

PS Jestem facio

Pracownik
@LEO 01.11.2018 11:39

Tak się składa, że większość tych "wszystkich biurowych" zarabia mniej niż Wy "ciężko pracujący na dole" Wyobraź sobie, że w biurze nie pije się tylko kawy, a również ciężko pracuje i to za mniejsze pieniądze.

bbbbbbb
@pracownik 30.10.2018 23:42

proponuję w grudniu zobaczymy wypłatę po naszej śmiesznie podwyrzce

Obcy

Dawać podwyżki! Ile można czekać?

Pracownik

Ta firma to koszmar!!!!!!!!!!!!!

Polaczek

Firma zmusza by chory pracownik przychodził do pracy . Kto da rade tak będzie robił bo każdy chce zarobić . Ludzie będą sie wzajemnie zarażać , niewyleczone choroby bedą nawracać a konsekwencje zdrowotne dla pracownika bedą smutne . Ciekawe kto ma tym zyska . Pracownik dorobi sie powikłań a pracodawca słabych pracowników . Same korzyści . Ale to chore i nieludzkie

Pracownik

Ta firma to (usunięte przez administratora)

M1

Brawo ludzie.Jeszcze jedna taka akcja na dłużej.Jak to nic nie da to kolejna.

pracownik
@M1 01.11.2018 12:59

tylko szkoda ze inne działy nie chcą dołączyć a nie liczą na frajerów z KSM przecież oni też wtedy staną to mają gdzieś

Zalamana

Nadszedł długo wyczekiwany dzień w którym mieliśmy się dowiedzieć o wspomnianej wcześniej podwyżce - korekcie systemu motywacyjnego jak to część osób rowiez mówiła natomiast zamiast dobrych informacji na które czekaliśmy prawie rok dostaliśmy jakieś ochlapy. Jak można mówić i wciskać inteligentnym ludzia takie rzeczy. Ja się czułam dzisiaj zazenowana i nie wiedziałam co mam powiedzieć na to co słyszałam. Firma chce oszczędzić na naszych wynagrodzeniach żałuję nam takiego wynagrodzenia jak na np. Sofach gdzie pracuje mój chłopak i ma 16 zł i 75 procent.

Skwarek
@Zalamana 30.10.2018 19:03

No to chłopak Cię utrzyma :D

Renata
@Zalamana 30.10.2018 19:03

Po prostu brak słów.Tyle można powiedziec

????
@Zalamana 30.10.2018 19:03

Ludzie wincyj detali, mówta.

Sofka
@Zalamana 30.10.2018 19:03

A ty byś chciała zrównania stawki pracownika liniowego do młodszego specjalisty- operatora który umie pracować na kilku maszynach? To się przenieść i porównasz sobie zakres obowiązków i jak praca wygląda. Nikt nie żałuje podwyżek pracownikom liniowym, ale jakiś pułap rozsądku trzeba mieć.

Lider

Jeśli Warunki które przedstawił dyrektor nie zadowoliły pracowników, wrócili oni na linie i odważyli się nie przystąpić do pracy, trzeba było tak długo stać do póki nie przyjedzie właściciel.

pracownik
@Lider 31.10.2018 07:40

Tylko że w tych zakładach takie decyzje podejmuje zarząd a nie właściciel a tak poza tym takie odejście od pracy jest nielegalne i szkodzi firmie jak i pracownikom to co było wczoraj to była dziecinada w taki sposób się nie strajkuje

Nick

Czemu ksm dziś stał ? Strajk ?

Karol
@Nick 30.10.2018 15:28

Strajk.Bo żeby dostac 100 zł wiecej wypłaty trzeba wyrobic sto procent normy

Gienek
@Nick 30.10.2018 15:28

Zdziałaliscie coś? Słyszałem ze dyrektor był

Ksm
@Gienek 30.10.2018 17:57

Obiecywał w kółko przez 2.5 godziny że, nie będziemy teraz stratni na nowym systemie naliczania

Lider
@Ksm 30.10.2018 20:08

Nie będziemy stratni a czekaliśmy na podwyżki

PRACOWNIK Z KSM

PANIE I PANOWIE ODNOŚNIE TEGO SPOTKANIA Z"DYREKTOREM"W SPRAWIE PODWYŻEK,FINAŁ TEJ ROZMOWY BYŁ PRZECIEŻ PROSTY I ŁATWY DO PRZEWIDZENIA,ODPOWIEDZCIE SOBIE NA JEDNO PODSTAWOWE PYTANIE JEŚLI MY MAMY DOSTAĆ PODWYŻKĘ TO DLACZEGO INNE DZIAŁY I COM 40 MA JEJ NIE DOSTAĆ?PRZECIEŻ TAM TEŻ MASA LUDZI ROBI ZA 11,5 BRUTTO I TEŻ ROBIĄ NA LINIACH,FIRMA PODNOSZĄC TYLKO NAM STAWKĘ NIE MAM NA MYŚLI TERAZ TEJ PROPOZYCJI JAKĄ TERAZ DALI BO TEGO RACZEJ PODWYŻKĄ NAZWAĆ NIE MOŻNA LECZ RACZEJ OBNIŻKĄ PŁAC FIRMA W TEN SPOSÓB WYWOŁAŁA BY CAŁKOWITY STRAJK GENERALNY NA WSZYSTKICH DZIAŁACH I W CORRECT I W COM40 BO CZYM PRACOWNIK Z NP DZIAŁU OBOK DAJMY ŻE PRODUKCJA SPRĘŻYN RÓŻNI SIĘ OD PRACOWNIKA Z KSM? I TAK BY BYŁO ŻE PRACOWNICY Z INNYCH DZIAŁÓW PYTALI BY KIEROWNIKÓW CZY ON SIĘ RÓŻNI OD TEGO PRACOWNIKA Z KSM ŻE TAM PODWYŻKĘ KOLEGA DOSTAŁ A JA NIE?TYLE W TEMACIE,A TYM CZASEM LEPIEJ NIE CHORUJMY.

Tomasz

Dzisiaj strajki linie stały kilka godzin i to nie są straty a dołożyć dwa złote do godziny to ogromne straty i to właśnie pożądany pracodawca kpina jak tak dalej pójdzie to nie będzie miał kto pracować

Ja

Anty pożądany pracodawca!!! Brawo!!! Tęgie głowy pokazują co potrafią. Brawo

Zalamana

:(

Skwarek

To mozna dostac obnizke pensji?

Tomek

Ludzie dzisiaj zamniast podwyżek dostali obniżkę wstyd dla takiej firmy a obiecali ,że będzie podwyżka dużo ludzi się zwalnia a jeszcze więcej się zwolnij

Leo
@Tomek 30.10.2018 16:59

Co to znaczy, poobcinali pensje, co się wydarzyło ?

DEVIL

WCHODZĄC NA TEREN TYCH FIRM CZŁOWIEK OD JAKIEGOŚ CZASU MA WRAŻENIE JAK BY WCHODZIŁ NA TEREN ZAKŁADU POGRZEBOWEGO LUB CO GORSZA NA TEREN JAKIEGOŚ KREMATORIUM TAK PONURA SZARA I NIEMIŁA ATMOSFERA PANUJE I W CORRECT I W COM40 I TO JEST SZARA RZECZYWISTOŚĆ.

Q

Każdy pożądany pracodawca dba o to aby we firmie była super atmosfera,aby ludzie byli zadowoleni z pracy jak i płacy,stara się rozwiązywać na bieżąco problemy jakie panują na produkcji i stara się o to aby dobrzy doświadczeni długoletni pracownicy nie zwalniali sie,a tymczasem wiadomo jak jest, podwyżek płac od lat nie ma, atmosfera jak na pogrzebie ????ludzie co chwilę się zwalniają nawet koledzy z Ukrainy już tu pracować nie chcą a opinia o firmie skandaliczna???? takiej opinii jak teraz to chyba jeszcze nigdy te firmy nie miały.nie wiem jak można nazwać taką firmę pożądanym pracodawcą.

Pan Jan
@Q 22.10.2018 14:41

Firma coraz bardziej staje sie niepożądanym pracodawcą. Jest coraz gorzej. Coś poszło chyba nie tak i nie widać światła w tunelu

Ha
@Q 22.10.2018 14:41

Pożądany pracodawca buahahahaaa.....

Jan
@Ha 22.10.2018 19:08

Wszystko robią by nie być pożądanym pracodawcą ludzie tu pracują nie dlatego ze o tym marzą tylko muszą albo traktują ten zakład jako przejściowy aż nie znajdą czegoś sensownego

pracownik
@Pan Jan 22.10.2018 17:10

Oj poszło coś nie tak i to już jakiś dobry rok temu kiedy to zaczęli się zwalniać dobrzy,doświadczeni i długoletni pracownicy którym firma żałowała 2 zł podwyżki i nagle zaczęły się na szeroką skale zwroty reklamacyjne z ikei coś czego nigdy nie było a już bynajmniej nie w takiej ilości jak teraz,firma popełniła błąd krytyczny pozwalając odejść dobrym pracownikom i nadal na to pozwala,polityki tej firmy nie da się zrozumieć,no chyba że rzeczywiście komuś bardzo zależy na upadłości jednej i drugiej firmy to by wszystko wyjaśniało.

Michał
@pracownik 28.10.2018 10:19

W tej firmie nikt nie docenia dobrych pracowników i pozwala im się odejść. Tutaj nie liczy się to że ktoś ma dużą wiedzę i umiejętności liczy się tylko wydajność i czas.

Oni

Co nowego w Correct? Polepszyly się wypłaty?

Marian
@Oni 29.09.2018 11:41

Tez jestem ciekaw. Co slychac na MPI?

Ja
@Oni 29.09.2018 11:41

Nic się nie zmieniło poza jednym dużym szczegółem że podwyżek płac nie ma i pełno ludzi im brakuje.

Tam
@Ja 30.09.2018 07:00

I zwolnili liderke ulubienice Wszystkich

Hhh
@Tam 30.09.2018 07:32

Jaką liderkę? Za co?

wiktor
@Tam 30.09.2018 07:32

Bez powodu by nie zwolnili tylko by przeniesli

Tęskniąca
@wiktor 03.10.2018 18:42

O kogo chodzi? Jaka linia? Tyle się dzieje, tyle mnie omija ;(

bbbbbbb
@Oni 29.09.2018 11:41

A kiedy będą dobrze placic

Ulala
@bbbbbbb 03.10.2018 19:17

W przyszłym życiu :)))

anonymous
@Oni 29.09.2018 11:41

sprzątaczki dostały podwyzki

bmmvghjtg
@Hhh 30.09.2018 09:18

mało dupki dala

anonymous
@Ja 30.09.2018 07:00

Ukraińcy pracują 2 dni i się zwalniają

anonymous
@Tęskniąca 03.10.2018 18:54

liderką z pianki

anonymous
@Oni 29.09.2018 11:41

gdzie są nasze obiecane podwyżki

anonymous
@Marian 29.09.2018 13:39

mpi rozwija się

Tęskniąca
@anonymous 04.10.2018 06:53

Pamiętam z pianki liderkę małą ładną czarną i dużą blondynę. Która? :) pozdrawiam

aaaa
@Hhh 30.09.2018 09:18

Za zasługi !!!!!

Obcy
@Tęskniąca 04.10.2018 20:12

Blondi

anonymous
@Tęskniąca 04.10.2018 20:12

bland

mloda
@wiktor 03.10.2018 18:42

mobing

anonymous
@anonymous 04.10.2018 06:55

robią się

Pati
@wiktor 03.10.2018 18:42

Dokładnie. Jednak jej to nikomu nie jest żal. Wszyscy się cieszą .

anonymous
@mloda 05.10.2018 08:53

gdzie

anonymous
@Oni 29.09.2018 11:41

nie w piątek mieliśmy zebranie z menagerem nadal trwają rozmowy kpiny sobie robią z nas. przeciagaja nas tylko

Tęskniąca
@anonymous 07.10.2018 17:57

Takie rozmowy trwają od kwietnia/maja. Nic się nie zmieni.

bbbbbbb
@anonymous 04.10.2018 02:12

teraz maja 13 zł więcej niż pracownicy 11.50 masakra

gfdcrvjbb
@Marian 29.09.2018 13:39

Mpi jak wczoraj po zebraniu

Pianekk
@Obcy 04.10.2018 22:32

Ojej blondzia poszła?? A była taka ładna charakterna szkoda.

Zostaw opinię o CORRECT K. Błaszczyk i Wspólnicy Spółka komandytowa - Ociąż

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CORRECT K. Błaszczyk i Wspólnicy Spółka komandytowa