COM40 Sp. z o.o. Sp. K.

Ociąż

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 968 ocen.

Opinie o COM40 Sp. z o.o. Sp. K.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie COM40 Sp. z o.o. Sp. K.

NieWażneKto

Witam mam pytanie jak wygląda pierwszy dzień w pracy gdzie się kierowaliście ?

Prawdomowca
@NieWażneKto 23.04.2018 19:12

Do wyjscia

Wiki

Hej jak wygląda praca na obcinaniu zamków w Com40?

dejf

witam jakie zarobki są na tapicerni jednostkowej?

anonim

(usunięte przez administratora)

Przemądrzały
@SHE 15.04.2018 18:45

Nie błądzi

Marti

A Praca biurowa? jakość/zakupy/rozliczanie produkcji? jak tam jest? jakie zarobki i atmosfera

poczesany

czemu sie nikt nie chwali ze dostaliscie podwyzki? jak zle to kazdy pisze ale jak dostaliscie podwyzki to juz nikt nosa nie wytknie. I bardzo dobrze ze nie bedziecie miec postojowego w lutym tylko z urlopu

Pracownik
@poczesany 27.01.2018 10:48

Ciekawe dlaczego tylko połowa firmy dostała podwyżki ta druga połowa pewnie z gorszego sortu

jeszcze pracownik.

Masakra ta firma to jakieś piekło na ziemi,pracuję tu zaledwie 3 miesiące ale tyle co tutaj widziałem tak nigdzie wcześniej nigdzie nie widziałem a mam 40 lat i 16 lat pracy,ta firma wali na łeb i na szyję każdą inną firmę,po pierwsze żeby na tak dużą firmę nie było związków zawodowych to jest jakiś skandal pierwszy raz coś takiego na oczy widzę,po drugie urlopy w kwietniu to jakiś cyrk i nieporozumienie,mało tego to praktycznie firma rozporządza calutkim urlopem pracownika jak im pasuje, po trzecie " kierownik" któremu słoma z butów wystaje z jakimkolwiek pytaniem idziesz do niego to wysyła do lidera lub po niego dzwoni zero jakiejkolwiek wiedzy On sam chyba nie dowierza w to jak to się stało że został "kierownikiem".Kolejnym tematem jaki warto tutaj ruszyć to koledzy zza wschodniej granicy ukraina Ci to już kompletnie ściemę walą na całego,przychodzą na dwunastki z czego może 6 godzin pracy a reszta to pogawędki,ukrywanie się po kontach i zabawa telefonem no cóż ale im wolno,sztuczne nadgodzinki to ich specjalność,robię tu krótko bo jak na początku napisałem zaledwie 3 miesiące ale na tyle długo żeby już niebawem dać sobie spokój z tym cyrkiem i szczerze najgorszemu wrogowi bym odradzał przyjść tu do pracy bo to jest istny (usunięte przez administratora) i kanał,niby jeszcze podobno przed tym urlopem wiosennym w kwietniu ludzie mają dwunastki robić to ma się rozumieć że ten urlop będzie nagrodą za te dwunastki, w tej firmie to nawet socjalu jako takiego na święta nie mają bo te 200-400 zł jakie dawali teraz raz na rok to śmiech na sali,za chwilę kolejne święta i zero dodatku.W TEJ FIRMIE POWINNI WPROWADZIĆ STAŁY DODATEK FINANSOWY W KWOCIE 300 ZŁ NETTO CO MIESIĄC DLA KAŻDEGO PRACOWNIKA Z PRODUKCJI TAK ABY BYŁO GO STAĆ NA WIZYTĘ U PSYCHOLOGA,PSYCHIATRII.Ja osobiście tej firmie wystawiam mega minus.

Comschwitz
@jeszcze pracownik. 15.03.2018 23:51

W 100% prawda, pracuje juz 4 lata i nie wiem ile jeszcze wyytrzymam

wirus.

No cóż powiem tak jeśli Pan właściciel tych że firm correct jak i com40 nie obudzi się w miarę szybko z tej hipnozy w jaką go wprowadzili Ci pseudo kierownicy i managerowie którym to słoma z butów wystaje mówiąc mu jak to wspaniale jego firma funkcjinuje jacy są wspaniali dla swoich ludzi jak to bardzo ludzie dużo zarabiają itd to maksymalnie za rok 90% pracowników tej firmy będą stanowić koledzy i koleżanki z ukrainy którzy bardzo szybko się męczą pracą.Prawda jest zupełnie inna i sprawy wyglądają tak że Ci jego pseudo kierownicy to zwykłe szuje,frajerzy i przydupasy z poziomem inteligencji 0 gdzie wielu z nich nawet nie miało wcześniej doświadczenia na stanowisku kierowniczym a wiem bo już tu trochę pracuję i dużo widziałem i prawda jest taka że 85% ludzi na stanowiskach kierowniczych{byli " mistrzowie" teraz "kierownicy" trafili na to stanowisko tylko dzięki kablowaniu na swoich kolegów,koleżanki a także dzięki trzymania głęboko palca w tyłku.

Prawdomowca
@Idx 26.03.2018 15:20

Bądźmy szczerzy odkąd Babula został dyrektorem to się wszystko sypie mówisz że ludzie w comie za 1800 robią I korony z głów nie lecą a czy wziąłeś pod uwagę to ze sa to ludzie którym zależy tylko na tym żeby przetrwać parę lat do emy ? Młodzi ludzie którzy mają lub zakładają rodziny i chcą jakoś żyć to pensja 1800 ich nie zadowoli No chyba że jesteś singlem z miasta i wracasz do bloku a rodzice w domu posprzątaja i zryc dają to Ci pasuje i nic robić nie musisz bo pewnie nawet na życie im nie dajesz to 1500 nawet wystarczy . Bez pozdrowień

Jacek

Podobniez można wyciągnąć na stolarni koło 4000? Prawda to?

Hfh
@Jacek 18.03.2018 23:50

Tak prawda ale są dwa małe haczyki...4000 ale brutto i połowa miesiąca to robisz po 12 godz.

ZZZ

KTO Z SZANOWNYCH PAŃ I PANÓW MA W PLANACH PO URLOPIE NIE WRACAĆ DO CORRECT,COM40? PROSIMY ZATEM O ODDANIE GŁOSU BOWIEM WIADOMO ZA PEWNE WSZYSTKIM JAK TO PO RAZ KOLEJNY I ZA PEWNE NIE PO RAZ OSTATNI TE FIRMY ROBIĄ PRACOWNIKOM WYJ.BKĘ Z URLOPAMI.Ja osobiście po urlopie wiosennym który mamy na przełomie kwietnia/maja tam już nie wracam a jak by tego było mało w kwietniu L4.

zzz
@Kim 14.03.2018 16:02

To już twój problem kolego że na tyle głupi byłeś że tak dałeś się wyrolować że nie potrafiłeś odezwać się o urlop,w myśl przepisów pracodawca jest zobowiązany dać ci 14 dni urlopu w ciągłości bo w przeciwnym razie gdybyś np nagle zasłabł w pracy nie mając przez rok wogóle urlopu to pracodawca miał by duży problem z tym

0138

Ile czekaliście na odpowiedź z działu rekrutacji?

Alek
@0138 19.03.2018 01:38

Te baby tam czasami zapominają odpowiedzieć.

Praca biurowa

Widzę dużo negatywnych komentarzy i budzących grozę. Czy uważacie, że warto aplikować jako pracownik biurowy?

anonymous

Ile zarabiają na stolarni?

Zenek
@anonymous 18.03.2018 23:39

Też mam pytanie co do stolarni czy tam można zarobić?

anonymous

Zna ktoś Filipa?

przyszły pracownik

czy na kontrolera jakości są jakieś testy? jakie należy posiadać umiejętności? Zamierzam aplikować i chciałbym wiedziec na co sie przygotować

anonymous
@przyszły pracownik 28.02.2018 20:36

Znajomość rysunku technicznego i odczytywanie go przede wszystkim

Janusz

Za odmowę *, mały błąd literówka, sprawy tycza się zarówno obszaru pierwszego jak i drugiego gdzie lider przychodzi i mówi pracownikowi żeby mówił żeby nie przychodził na nadgodziny bo on sam chce przyjść za niego. Gdyby szef dowiedział się co tam się dzieje to by było. Pracuje dwa lata i z każdym miesiącem jest coraz gorzej

Janusz

Odradzam pracę na magazynie w Skalmierzycach, pani kierownik Wie... B. Nie szanuje pracowników, stosuje jawny mobbing, straszy pracowników odmową pracy w dniu wolnem mimo że prędzej pracownicy po 2 tygodniach pracowali po 12 godzin, tak samo jak również nie przestrzega się kodeksu pracy, pracujesz cały tydzień po 12 godzin później w sobotę musisz iść i zaczynać nowy tydzień niedziela. Niestety nikt się tym n interesuje ponieważ w tej firmie ręka rękę myje.

bezrobotna

Mam pytane robię zające wielkanocne z siana 15złczy ktos byłby zainteresowany .czy są przyjęcia do pracy poniewaz za Szukam pracy jako szwaczka

kamil

Witam pracuję w com40 zaledwie 3 miesiące ale już na tyle wystarczająco długo aby mieć tej firmy dosyć,to co przez te 3 miesiące widziałem w tej firmie to jak traktują pracowników z długim stażem np 5 letnim tak nigdzie wcześniej takiego traktowania nie widziałem a naprawdę mam już ładnych parę lat pracy za sobą,przede wszystkim absurdem jest to żeby takiemu doświadczonemu pracownikowi od lat żałować podwyżki o głupią złotówkę ale wymagań i obowiązków coraz to więcej,żadnego stażowego nawet mu nie dają, a to co najgorsze to Ukraińców lepiej traktują niż Polaków,Polak chce zmienić stanowisko to usłyszy że na jego miejsce za bramą czeka setka chętnych,ukrainiec pójdzie zagadać że mu jest za ciężko to na drugi dzień robi już na innym stanowisku,ukrainiec bubli na robi to żadnych konsekwencji nie poniesie,Polak buble zrobi i na dzień dobry ma zabraną premię czasem nawet na 3 miesiące.Ja osobiście po urlopie wiosennym do tej firmy już nie wracam,ktoś zapyta dlaczego po urlopie ano dlatego że mam już wycieczkę wykupioną i szkoda było by nie jechać a po powrocie do Polski to już wszystko jedno będzie mi ale w com 40 mnie nie ujrzą a swoją drogą urlopy na przełomie kwietnia /maja to istny cyrk ale tak bywa kiedy to związków zawodowych nie ma.

Stachu
@Bruce Lee z pikowarki 21.02.2018 21:31

Gratuluję Ci wyobraźni. Bajkopisarz byłby z Ciebie wyborny. Przestań (usunięte przez administratora) takie banialuki

Bartek

Witam na jakim dziale w com40 mozna najlepiej zarobic? Jak wyglada system zmian?

Bartek
@Starszy strugacz 25.02.2018 19:17

A powiedz Kolego czy sa jakieś przyjecia? Jak wyglada system zmian? Przeprowadzam sie nie dlugo do kalisza . I szukam pracy. Pracujesz w ociazu czy Skalmierzycach?

Kierowca

Ostatnio zaczepiła mnie taka jedna mała czarnulka. Poszliśmy do kabiny. Nieźle było. Macie jakieś namiary. Mogłem dać stówę.

Asia
@Arek 23.02.2018 08:59

Nie wiem co wy w niej widzicie. Ona jakaś taka mało estetyczna jest. Przechodzona i podobno ładnie nie pachnie.

beawit3806

Mam pytanie ile może zarobić lider magazynu w com40

Wojtas
@beawit3806 09.01.2018 20:50

5000

Marcin

Co robi lider? Gdzie najlepiej iść?

Trzepacz Łukasz
@Marcin 21.02.2018 23:23

Liże rowy.. wiem bo sam nim byłem

anonim

Witam, mam pytanie odnośnie rekrutacji do com/correct w Ociążu, czy mają one ten sam dział rekrutacji czy są to dwa inne miejsca?

KomisjaRoman
@anonim 20.02.2018 16:48

W tymodpowiedzi samym miejscu i przez te same osoby. Ty mozesz zdecydowac gdzie

Nick

Jeśli ktoś lubi być trakowany jak popychadło, bądź lubi takie sporty jak trzymanie palca głęboko w d**ie to zapraszam. szczególnie na szwalni materacy, jedna z liderek i jej ulubione pracownice śmiechy hihy, jak nie ma pracy one mogą stać nawet 8h, a ty odejdziesz od stołu zamienić słowo ze swoją koleżanką obok to dostajesz w gratisie 2razy więcej pracy, nie mowiąc co odbywa się w porze nocnej.. podpieranie się o stoły, obgadywanie innych pracownic, jeśli masz względy u lidera bedzie super a jesli jestes z tych 'gorszych' to chamówka wobec Ciebie pełną parą, wszystkie najgorsze roboty przekazane zostaną Tobie i będziesz tak zwanym popychadłem.. niech ktoś z wyższych sfer się w koncu za to wezmie, bo lider myśli, że wszystko mu wolno

Zła szwaczka
@Nick 01.02.2018 18:41

Fakt liderki ze szwalni to święte... Spróbuj mieć inne zdanie to zjedzą Cię. Najgorsze są dwie a kierownik wszystko wie ale nie widzi nic. Po urlopie spadam z tamtad nie będę dawała tak się traktować

Zenia

Najgorsze są te niedouczone po podstawówce liderki te po 40 a około 50 kture w życiu nic nie osiągneły a teraz by chciały zrobić karierę na kogoś krziwdzie tak zwane powodzenia życzę tym starym małpom połamania nóg

ONA
@Zenia 07.02.2018 22:54

Wszystkie liderki takie są? Panowie liderzy też pracują u was czy tylko kobietki?

Nowa

Gdzie najlepiej na produkcje aplikować jako dziewczyna żeby nie było za ciężko?

Tom
@pracownik 20.01.2018 12:18

Masz rację, pracowałem krótko w tej firmie kilka lat temu, ale jak czytam , nic się nie zmieniło. Właściciel nie słucha rozsądnych pracowników, ale przydupasów i donosicieli, a kadra mistrzów , liderów brygadzistów składa się z wyżej wymienionych (wykształcenie nie jest ważne, najlepiej podstawowe, co najwyżej zsz.) Takimi łatwo rządzić, jak w pisie >

Tsa

Robić szybko i dużo...A potem zwroty....I wszyscy zdziwieni.Nikt tego nie widzi?

zaint

Do ona wcale nie przychodzę na zwiady tylko planuje zmianę pracy a jezeli chodzi o zarobek to chyba możesz powiedzieć bo jak mam przyjść za 1600 to zostaje u siebie

ona
@zaint 09.02.2018 16:10

Można dużo więcej ale nie na dzień dobry. Wszystko zależy na jakie miejsce się dostaniesz, jak szybko dojdziesz do jako takiej wydajności. No i na szwalni materacy to praca w większości na stojaco. A normy nie są małe i trzeba się nagimnastykowac żeby wyrobić

...

Zimno jak (usunięte przez administratora) na hali i tylko zraszacze chodza woda na leb leci....jak pracowac w takich warunkach...

Zostaw opinię o COM40 Sp. z o.o. Sp. K. - Ociąż

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie COM40 Sp. z o.o. Sp. K.