COM40 Sp. z o.o. Sp. K.

Ociąż

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 999 ocen.

COM40 Sp. z o.o. Sp. K.
3 999 6 1

Opinie o COM40 Sp. z o.o. Sp. K.

Niewolnik

Wyplata nieadekwantna do ciezkiej pracy 3 zmianowej. Niech se pan wlasciciel utrzyma rodzine za te ochłapy Kiedy bedą PODWYZKI FIRMO?? Chcemy godną zaplate za naszą PRACE!!! Czy wkoncu to zrozumiecie??!!

Rockmenka

To ciekawe....W komentarzach na Ociążu piszą, że ludzie błąkają się po halach i udawają że robią,że niby luz - blues.A ja w Skalmierzycach trzymam mocno zwieracze , bo do kibla nie mam jak iść!!!

Magazynier

Polecam prace na magazynie elementów drewnianych mili liderzy wspaniała atmosfera a wypłata cudowna

Xxyyzz
@Magazynier 16.10.2018 20:43

Dibrze, ze chociaż poczucie humoru Ci dopisuje.

Kolon
@Xxyyzz 17.10.2018 19:10

Nic więcej nie zostało ????

Ja

Znalezienie tutaj dobrej opinii o jednej bądź drugiej firmie graniczy chyba z prawdziwym cudem,dziwię się że właściciel nie weźmie się konkretnie za to bo te negatywne opinie w takiej ilości tak znikąd się nie biorą bez powodu

były tapicer

zwolnienie sie z tego (usunięte przez administratora) to byla najlepsza decyzja w moim zyciu. śmieszni liderzy i kierownicy zmianowi, po zawodowkach, zupelnie niekompetentni. praca okropna i nieadekwatna do do zarobkow ktore sa rowniez smieszne. 80% ukraincow ktorzy sa bezczelni, teksty typu naucz sie mowic po rosyjsku bo sie nie rozumiemy a nas jest tu wiecej i polacy nieroby. liderzy i kierownicy ktorzy w normalnej pracy nigdy w zyciu nie znalezli by sie na jakimkolwiek kierowniczym stanowisku bo sa poprostu przyglupi, a tutaj nie maja zadnych powaznych obowiazkow. caly zaklad przypomina przedszkole, codziennie dramaty i wstawianie jedynek za bycie niegrzecznym. nie polecam, ludzie, przekonajcie sie ze jest mnostwo innej, normalnej pracy, gdzie pracownik jest traktowany jak sprzedajacy usluge swojej pracy a nie jako niewolnik i śmieć. gnijąc tam dalej tylko napychacie im dalej kieszenie a zaklad gdzie tak sie traktuje czlowieka nie powinien miec prawa istnienia. pozdrawiam

były tapicer
@były tapicer 15.10.2018 12:36

Ukraincy wyreczaja sie Polakami, wpychaja ich na najgorsze stanowiska i w grupie obsmiewaja. Ile razy byla taka sytuacja ze polak caly spocony zasuwa a 10 ukraincow stoi i sobie smieszkuje. lider oczywiscie nie reaguje no bo co on ma zrobic. zenujacy zaklad :)

Strandmon

Każda firma ma swoje plusy i minusy, jak to się mówi punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Zawsze będą osoby zadowolone i niezadowolone - gorzej, że te drugie częściej są skore do "wyżalania" na forum np takim jak GoWork, stąd opinie negatywne przeważają nad pozytywnymi. Pamiętajmy, że w firmie zatrudnione jest około 7000 osób i jeśli byłoby tak źle, to nie byłaby budowana kolejna hala, rozwijane kolejne obszary :) A te bzdury o braku kontraktu z IKEA i inne bajki aż żal czytać... Fakty są takie, że w naszym regionie to jeden z najlepszych pracodawców. Oprócz wielu benefitów, wypłaty zawsze na czas, finansowanie studiów, możliwość awansu i dostęp do naprawdę wielu szkoleń. Stawki również na wysokim poziomie adekwatnie do stanowisk, a niedługo szykują się kolejne podwyżki. Niestety przewijają się w firmie osoby o postawie czysto roszczeniowej, nie oferując swoją osobą nic wymagają nie wiadomo czego i wylewają swoje żale np tutaj. Jeśli komuś się udało, a mi nie, to pewnie wchodził w tyłek swoim przełożonym i dlatego awansował - standardowy schemat myślenia takich roszczeniowców co pokazują komentarze poniżej :) Ja pracuję w firmie od 3 lat i za nic bym nie zmienił tej pracy!

Lady Gaga
@Strandmon 27.09.2018 22:42

Ok.Zalezy co tam robisz, bo np.ja bez środków przeciwbólowych po pracy, spać się nie kładę....Masz lekko, to sobie chwalisz.Proste......

Józek
@Lady Gaga 28.09.2018 16:05

To jest powszechne w tej firmie że ludzie na lekach są. Bez tego wielu by juz w wariatkowie wylądowało.

Pracownik jeden z wielu
@Lady Gaga 28.09.2018 16:05

Jak ktoś ma dobrze dobrane leki to i może zadowolony będzie.

Qerrty
@Strandmon 27.09.2018 22:42

Hahahaha. Mam prawie 9 lat w tej firmie. Przerobione wiele stanowisk. A ty zapewne te 3 lata w jednym miejscu to co Ty możesz powiedzieć.

Nick
@Strandmon 27.09.2018 22:42

No widzisz kolego a ja pracuję w tej firmie od dziewięciu lat a od sześciu lat moja stawka stoi na 11,5 brutto,prędzej się zwolnię niż dostanę tu podwyżkę płacy i doskonale wiem że tych podwyżek nie bedzie.

zdesperowany
@Lady Gaga 28.09.2018 16:05

to jezeli tak twierdzisz ze bez srodkow bolowych nie dajesz rady to dlaczego nie zmienisz pracy .przeciesz sila tam cie nie trzymaja a pracy jest dla chcacego duzo a mozesz zdradzic co tam robisz

zainteresowany
@Nick 28.09.2018 21:35

a ja pracuje w sungarden i mamy podwyzki co rok

zainteresowany
@Strandmon 27.09.2018 22:42

podpowiedzcie czy przyjmuja tam szwaczki i z jakich okolic

Tom
@Strandmon 27.09.2018 22:42

Jak jestes jednym z przydupasów to nie dziwie sie ze tak chwalisz tą firme. Najlepszy pracodwaca w rejonie?? Buhahaha

Lady Gaga
@zdesperowany 29.09.2018 19:20

Pracuję , bo muszę . Jak każdy .Ale nie jest tak kolorowo jak niektórzy piszą.To tyle...

Str
@Qerrty 28.09.2018 19:51

Oj to slabo z Twojej strony kolego, jakość nie ilość sie liczy :) widocznie nie sprawdzałes sie w swoich zadaniach i trzeba bylo Cie przenosic... Śmiech na sali :)

Str
@Tom 29.09.2018 20:13

Kolejny magister roszczeniowiec, o takich kwiatkach wlasnie napisałem powyżej :)

Kim B
@Str 30.09.2018 22:17

Jestes tak tępy ze nie rozumiesz ze za prace nalezy sie godna płaca??? O jakim roszczeniowcu tu piszesz??? To ze czlowiek ktory sumiennie pracuje chce podwyzki uwazasz za postawe roszczeniową?? Krew zalewa na takich ignorantów i dupowł@zów jak ty.Widac ze zwyklym robolem w tej firmie nie jestes bo bys takich dyrdymałów nie wypisywał bucu

Koni
@Str 30.09.2018 22:17

Idiot@

Qwerty
@Str 30.09.2018 22:15

I dziwnym trafem wytrzymałem prawie 9 lat na produkcji. Wielu takich co się aż za bardzo sprawdzali spotkałem wielu i już większości nie widuje. A dla Ciebie mała rada. Dla firmy nic nie znaczysz jesteś środkiem do celu. A moja podróż po liniach i nie tylko była spowodowana przez teraz czytaj ze zrozumieniem posiadałem własne zdanie i nie dałem sobą pomiatać.

Stary
@Qwerty 02.10.2018 19:33

Pracownik jest tylko małym trybikiem, który jak coś nie pasuje to jest wymieniany, bo tak jest najłatwiej. Taki tutaj mamy klimat.

dunczyk
@zdesperowany 29.09.2018 19:20

tej pracy np. w Ostrowie znowu az tyle nie ma co ty piszesz nowych inwestycji firm nie ma tylko te co juz były a te oferty pracy co sa to jak sie kto zwolni albo idzie na na emeryture no chyba ze w mahle przez ADECCO albo na budowie na smieciówce od rana do wieczora heheheh

Lolipaf
@Lady Gaga 28.09.2018 16:05

Może Ty... robię jak kolega na strandmonie i trzeba się (usunięte przez administratora) i to nie jest mebel na biało. Spróbujcie to zobaczycie, ale jest spoko ekipa i robi się dobrze. Kierownicy i liderzy na plus. Nikomu w (usunięte przez administratora) się nie wchodzi i mówię to co myślę. Robię swoje i po 8h jestem wolnym człowiekiem. Zala się tylko nieroby.

Pracownik
@Lady Gaga 28.09.2018 16:05

Według mnie twoja pełna opisu wypowiedź świadczy że nie pracujesz na produkcji tylko w biurowcu i masz za zadanie dementowac plotki o słabej kondycji firmy oraz wychwalać jaka to wspaniała firma. Jeśli ta firma jest tak wspaniała to gdzie są wyniki ankiety która przeprowadzono, dlaczego tyle ludzi składa wypowiedzenia? Na poziomie produkcji nie dzieje się dobrze pracuje tam kilka lat i ludzie zawsze narzekali ale teraz jest naprawdę źle i nie słyszałem dawno żadnego dobrego słowa o tej firmie.

Lady Gaga
@Pracownik 11.10.2018 22:27

Chyba źle przeczytales moje komentarze i nie na te odpisałaś. Przeczytaj uwaznie co napisalam , bo ja firmy nie chwalę bo nie ma co chwalic.

Nastolatek
@Strandmon 27.09.2018 22:42

Prawda jest taka że zakład jest duży, rozwija swoją działalność, przez budowę nowych hal. Ale jest pewien problem, o którym często można usłyszeć, a mianowicie "normy" i "balansowania" Przez cale balansowanie tak już są podniesione normy, że ludzie nie potrafią sobie poradzić z pracą. Pracuje w zakładzie ponad 10 lat. Nie będę hejtował na temat zakładu bo wiele mi dał. Pracą jaka wykonuje jest też spoko, tyle że od kiedy weszła nowa "Władza" zakład umiera od środka, jak nieznana choroba. Ludzie nie potrafią wytrzymać presji, za dużo pracy, za dużo obowiązków, no i te szukanie dziury że by tylko zabrać jakaś premie. To się robi męczące. Wydaje mi się że pewne osoby powinny zajść z piedestał, i od innej strony zacząć oszczędności na firmie. No i jeszcze raz przewija temat norm. Jako pracownik o jakimś doświadczeniu wiem że meble muszą mieć jakieś standardy. Niestety ludzie przy takim tempie nie potrafią czasami tak szybko i dobrze produkować co odbija się na jakości wyprodukowanego towaru. Sam byłem świadkiem jak na mebli odległość nabijanych zszywki była duuuzoooo większa niż w standardach zakładowych około 2 cm Max. Tym sposobem IKEA będzie miała więcej reklamacji, a co tym idzie nasz zakład będzie miał koszta, a co za tym idzie ludzie produkujący będą za to karani. Nie może tak być. Weźcie się ogarnijcie z tym co się dzieje w zakładzie bo moim zdaniem jeszcze z 5/ 7 lat i z tego będą magazyny a nie produkcja. Pozdrawiam

TSA

W tej chwili to zarobki, jak na pracę trzyzmianową- są marne.Żadna łaska a robota ciężka.I jeśli podwyżek nie będzie, to ludzi nie zatrzymają.Jedynie miejscowi będą zap..dalać.

Stasiu

Jutro wypłata? Ktoś wie?

Kiy
@Stasiu 08.10.2018 14:55

A dlaczego mialoby jej nie byc?

Juru
@Stasiu 08.10.2018 14:55

Wyplata byla ale MARNA!

Jolo
@Juru 09.10.2018 19:59

Potwierdzam niestety

Ulgix Max

Kasa mała,atmosfera byle jaka,robota ciężka....Dobrze, że te 12-stki zawieszone, bo po tylu godzinach w robocie czlowiek chodzi jak naćpany.

Bolek

Atmosfera w firmie jest fatalna i to wszędzie. Aż nie chce sie chodzić do roboty.Z kim człowiek nie pogada to wszędzie do d*py.Buuu

TOM

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Politykę Kadrową

Ok

Najgorszy pracodawca w regionie. Wszystko w temacie.

Kunekunda
@Ok 05.10.2018 16:46

Co bidula, kazali ci pracować ojojojo. Zmęczyłeś się. Dorośni to jest właśnie życie, trzeba się namęczyć trochę.

Ok
@Kunekunda 06.10.2018 15:06

Bywają i ‚normalni’ pracodawcy! Serio :) tacy co za dobrą i ciężką pracę dobrze wynagrodzą i co chyba najważniejsze dobre słowo powiedzą. To powinien być standard. Ta firma tego nie zna.

zz
@Ok 05.10.2018 16:46

I najwięcej ludzi zatrudnia dziwne co ?

Ola
@zz 06.10.2018 23:42

Nieraz ludzie nie mają wyjscia a rachunki nie opłacą sie same Logiczne...

Oxxxide
@Ola 08.10.2018 19:21

Główny powód pracy tutaj.

Ewela

Nie polecam nikomu tej firmy! Mniej przydupasów,brak mobbingu,godna płaca przede wszystkim i PODWYZKI!!!

Ewela
@Ewela 09.10.2018 11:18

Oczywiscie napisalam jak powinno byc w tej firmie

Abc

Wiewiora z gory jest najlepsza !

Korektowy

Kiedy podwyżki w Komszwitz?

Pepe
@Korektowy 02.10.2018 22:48

Zapomnij

Iiiu

Zal mi was wszystkich obudźcie się żyjecie jak roboty od pierwszego do pierwszego . Podporządkowani systemowoi łudzie się że do czegoś dojdziecie a rzeczywistość was zaskoczy dom praca nic więcej zacznijcie myśleć stop NWO

Damian
@Iiiu 30.09.2018 18:59

Kolego nikt jeszcze do niczego nie doszedł pracując u prywaciarza czy w jakiejkolwiek innej państwowej firmie,no chyba że siedział na stanowisku prezesa blub dyrektora i kasował po 40 tys na rękę,jeśli chce się do czegokolwiek dojść to nie pozostaje nic innego jak postawić na własny biznes.

Dave

Najgorzej jest na magazynie drewna przynajmniej na zmianie na ktorej pracowalem niedawno, ale to wynika jednak przez jedna(usunięte przez administratora) ktora mysli ze jest wielka pania, Nie wytrzymymalem tej patologicznej sytuacji i wolalem sie zwolnic, ciagle wydzieranie sie i krzyk na pracownikow uzywajac do tego wulgaryzmow poprostu zero kultury osobistej. Najwidoczniej ma (usunięte przez administratora), albo w domu sobie nie radzi a w pracy wyzywa sie na wszystkich zamiast wytlumaczyc na spokojnie , tak jak i nowi (usunięte przez administratora)ktorych sobie dobrali, zal mi ich nic im nie tlumaczyla jak czegos braklo tylko (usunięte przez administratora) na nich bo tak doslownie mozna napisac, a oni zamiast sie uczyc to panika i nie wiedza nigdy jej nie bylo jak czegos brakowalo i jak ja potrzebowalem zero zainteresowania, nie bylo jej wogule dopiero jak przychodzilo do konca zmiany wpadala jak szaranca i siala panike bo zaraz przyjdzie zmiana nastepna i jej wymagajacy zmienik, szkoda tylko ze ludzie na tym traca, i sa traktowani jak w (usunięte przez administratora)

Detektyw Monk
@Dave 28.09.2018 12:43

Najgorzej? Z tego co kojarzę to pracowałeś tylko na magazynie drewna w tej firmie, a z tego wynika, że nie masz porównania do innych miejsc i stanowisk... Co do opini na temat tej babki to się zgadzam choć dziwi mnie twoja postawa, bo dobrze pamiętam jak sobie z nią flirowałeś ???? Najśmieszniejsze jednak było to jak sobie z innych pośmiewisko robiłeś i mówiłes po angielsku, myśląc że nikt Cię nie rozumie - bład! Twój strój także wykraczał poza normy zakładowe ????... to gdzie teraz pracujesz? Za granicą, w Poznaniu czy nadal w Kaliszu? Pozdrawiam ????

anonymous

Ta firma to koszmar, bleeeee ....

Oma nie gromadzi wody
@anonymous 10.08.2018 20:30

Mógłbyś rozwinąć myśl...... Bo ja pracuję już 9 lat i nie mogę tego powiedzieć o tej firmie.

Papa smerf
@Oma nie gromadzi wody 10.08.2018 23:11

Jest wiele powodów dla których nie możesz powiedzieć złego słowa - masz kredyt i rypiesz jak osioł - jesteś osłem i nie umiesz robić nic innego dlatego myślisz że się nie nadajesz do innej roboty - masz jakieś dobre stanowisko ;) Tylko proszę nie wylatuj mi z tekstem że robisz normalnie . Jeszcze nie spotkałem osoby która by powiedziała że jej pasuje no chyba ze któraś z tych co wymieniłem czynniki na początku swojej wypowiedzi

Bero
@Papa smerf 12.08.2018 18:04

Pracyje tou bo nabrzmiewa muszę ale jak. tylko będzie okazja to z tąd spadam

Znajomy
@Oma nie gromadzi wody 10.08.2018 23:11

Nie bajeruj i nie chwal jak wchodzisz w tyłek liderowi .kierownikowi i kablujesz na kolegów dupowłazie to masz oko u nich bo tak to byś dawano wylecuał albo sam się.zwolnił i dostał byś najgorsze. stanowisko. bo nikt uczciwy tu nie popracuje. bo to zwykła banda itp...

Bero
@anonymous 10.08.2018 20:30

Potwierdzam, ta firma to koszmar!

Witek
@anonymous 10.08.2018 20:30

Wszystko zależało gdzie trafisz! A Firma jest naprawde DOBRA!!!

Pracuś
@Witek 23.09.2018 04:32

Kwestia czasu, wcześniej czy później każdy na własnej skórze przekona się co to za firma.

Jo
@anonymous 10.08.2018 20:30

Firm ceni pracowników nie za wykrztalcenie, nie nie, nie to sie liczy. Trzeba posiadać inne umiejętności i cech osobowości.....

anonymous
@Pracuś 23.09.2018 18:44

Za kablowanie i wchodzenie wtyłek.

tom
@anonymous 10.08.2018 20:30

to co tam robisz

anonymous

Bedziecie wykształceni to i lepszą prace dostaniecie a tak produkcja.

Kita
@anonymous 24.09.2018 14:12

Nie pie...dol farmazonów.Co druga osoba jest tu wykształcona.

Kim B
@anonymous 24.09.2018 14:12

Pieprzysz glupoty. Ja i moj mąz jestesmy po studiach i co to daje???? Panie wielce wykształcony.Pewnie jestes jednym z przydupasow w tej firmie

Ja
@anonymous 24.09.2018 14:12

W tej firmie wykształcenie możesz sobie wsadzić w d.pe,możesz mieć nawet doktorat, licencjat czy Bóg wie co to i tak będziesz zwykłym zerem,tutaj akurat liczą się przede wszystkim dobre znajomości i dobrze jest widziana umiejętność kablowania na koleżanki i kolegów nieogarnietym kierownikom.no nie da się ukryć że dzięki dobremu kablowaniu niejeden został kierownikiem, mnóstwo jest takich przypadków.

anonymous
@Ja 25.09.2018 19:52

Zgadzam sie w100%. Wykształcenie możesz sobie włożyć głęboko w ...

Prawda

Żeby dostać wolny dzień, musisz wkręcać innych, żeby zapiep..rzali za ciebie 12 godzin.Normalne to nie jest.Nie kazdy ma silę i ochotę je...bać tyle godzin w te upały po 12 h.A liderzy zdziwieni.Tylko sami jak zapieprz..ali na produkcji , to na 12 h się nie godzili.Taka prawda.

Lala li
@Prawda 22.08.2018 11:25

U nas to teraz wymyslili ze musisz się najpierw zapytać o wolne mistrza i dopiero jak on wyrazi zgodę to wtedy idziedz do lidera potem idziesz do zamienników i załatwiasz wolne hahaha masakra

Nikt

Ta firma niszczy ludzi, są oni tego bardziej lub mniej świadomi, niektórzy wogole tego nie widzą. :( wcześniej lub później sobie to uświadomią jak obudzą sie któregoś dnia rano i nie bedą w stanie wstać a łóżka, dopadnie och depresja. O nią tutaj nie trudno, kwestia czasu i odporności psychicznej. :( smutne to ale pracownik nie jest nic wart dla firmy, puki sie sucha, przytakuje, tańczy jak mu zagrają jest Ok, a jak nie to jest nic nie wartym śmieciem. :((((

Helloł
@Nikt 06.09.2018 21:00

A jak moze firma traktowac kogos,kto nawet jednego zdania nie potrafi bez bledu napisac?? Wlasnie tacy jak ty tak sa traktowani - sa stworzeni tylko do pracy niemyslacej.

anonymous
@Helloł 07.09.2018 20:13

Co ma piernik do wiatraka?? OMG

Józek
@Nikt 06.09.2018 21:00

Niestety taka jest prawda :(

ogurek

Pan J.K jest jedynym słusznym mistrzem na tej hali. Nie rozumiem co od niego chcecie.

H2O
@ogurek 17.08.2018 12:45

To albo lizesz mu tylek albo chyba sam osobiście to napisał tyle wvtemacie

Yu
@ogurek 17.08.2018 12:45

Ręce opadają. Widzę że nie masz styczności z tym Panem. Ja miałem i mam pogląd. Teksty typu słabe ogniwa będą usuwane i bezczelne nazywanie dyscypliny byciem grzecznym bo jak nie to po premi. Miałem wielu mistrzów i brygadzistów ale z tym panem w pracy wole nie mieć do czynieni. . A tak wogole z tego co widzę koniec „imprezy „ w com 40 nadchodzi.

Ktos
@Yu 18.08.2018 09:39

Napewno koniec pewnej epoki nadchodzi .

Były "tapicer"
@ogurek 17.08.2018 12:45

śmiem wątpić, miałem styczność z Krucz... no wiadomo o kogo chodzi :) Osobiście nie pracuje już w tym zakładzie i jestem przeszczęśliwy z tego powodu :D

Pracownik
@Yu 18.08.2018 09:39

Masz racje niech będzie koniec tego bagna liderów i kierowników pogonić do pracy a przedewszystkim kierownika Gerharda pistolet w ręce i do kabiny niech zapiepsza za psie pieniądze a nie spaceruje z brzuchem do przodu pojecia nie mam zielonego i do tego niech mu pomoże ;pani; liderka poderwana. gośka są siebie warci ...ha.ha

Huzart

Witam mam propozycję iść na cięcie płyty lcp w Skalmierzyc jak wygląda tam praca warto iść dziękuję

wyrzuciłem to z siebie....

Cóż... Problemem tej firmy jest nowy menadżer niestety... jakimś nikomu nie znanym cudem i z niewytłumaczalnych powodów, oddano temu Panu do dyspozycji rozwój COM40.... Rozbudowa linii, zatrudnienie pracowników z Ukrainy bez opamiętania, zwiększenie kadry nadzorującej (liderów), stworzenie kosztownych stanowisk mistrzów zmianowych, poszerzenie zatrudnienia w administracji spowodowało, że normy pracy często poszybowały o 100%... A co z tego mają Ci, którzy to wszystko napędzają, czyli zwykli pracownicy?? Normy, których nie można wypracować, w związku z tym pensje niższe średnio o 1000zł miesięcznie, arogancję przełożonych, zmuszanie do pracy po 2-3 tygodnie w systemie 12 godzinnym, co jest nota bene ogromnym naruszeniem praw pracowniczych. Urlopy... To dopiero jest akcja menadżerska a jednocześnie przykład niewyobrażalnej arogancji kadry zarządzającej zakładem. Zmuszenie pracowników do dwutygodniowego urlopu w okresie wiosennym to kpina i brak szacunku dla własnych pracowników. No i ta potajemna dyrektywa o karaniu (czyli odbieraniu premii) pracowników za wszelkie choćby najmniejsze "coś".... Zadziwiający jest fakt, że Zarząd przez ostatni rok nie zwrócił uwagi na fakt, że oddał we władanie dobrze rozwijającą się firmę z ogromnymi możliwościami człowiekowi, który w zakładzie ma opinię lewusa, który połowę swojej pracy przesiedział na palarni (w okresie gdy można było palić bez ograniczeń czasowych), prawdopodobnie bez jakiegokolwiek przygotowania merytorycznego do pełnionej funkcji... Znajomości to znacząco za mało żeby skutecznie zarządzać taką firmą... Czy Zarząd nie widzi wciąż zwiększających się kosztów, zmniejszającej produkcji, odchodzących kontrahentów, odchodzących starych i dobrych pracowników, powietrza, którego co raz więcej na regałach w magazynie, ilości zwrotów (bubli)....??? A może taki jest zamysł - spowodować upadek firmy??? Bardzo to zastanawiające.... Szkoda byłoby tak dużej, prężnej firmy z ogromnymi możliwościami...

Nikt
@wyrzuciłem to z siebie.... 22.08.2018 23:45

Coś w tym jest

Ktoś
@wyrzuciłem to z siebie.... 22.08.2018 23:45

Oj szkoda :(

anonymous
@Ktoś 27.08.2018 17:38

Szkoda

MECENAS
@wyrzuciłem to z siebie.... 22.08.2018 23:45

ZGADZAM SIĘ Z TĄ OPINIĄ W 100 PROCENTACH.

Johny

Ta jałmużne w d*pe sobie wsadzcie.

Helloł
@Johny 07.09.2018 16:38

Jaka praca, taka płaca;-) jak wszedzie;-)

Stasiu

Miał ktoś dzisiaj wypłatę?

Nick
@Stasiu 07.09.2018 17:58

Taa. Pochwal sie kolego ile

Kunekunda
@Stasiu 07.09.2018 17:58

Tak już jest , trochę późno

Niewolnica Isaura

(usunięte przez administratora)...Tyle w temacie....

Comfortii.

Sa osoby które nie widzą lub niech chca widzieć innego świata a nizeli Com40. Najgożej jeżeli jest to partnerka lub partner którzy nie dadzą sobie nic powiedziec i pomóc zarazem. Nie rozumiem jak można osobie wykształconej zatrudnionej na zwykłym podrzednym stanowisku lub funkcji chociażby lidera tak wyprać mózg, by nie istotne było dla takiej osoby co wokoło niej dzieje poza pracą. Czy pieniądze które otrzymuje za tak ciężką pracę (tak dużo godzin, dyspozycyjność, praca w nocy) powodują że odbiera im rozum?Przygądam sie takiemu zachowaniu cierpliwie i czekam az sie wydarzy nieszczęście.Czlowiek nie jest robotem a zdrowia za dużo większe pieniądze sie nie kupi.

Emi
@Comfortii. 06.09.2018 10:40

Niestety wiem o czym piszesz. Od dluzszego czasu namawiam drugą połowe o opuszczenie tej g**nianej firmy ale na razie nie ma efektu.Do czasu

Zadowolony :)

Chciałem ogłosić, że istnieje życie poza Comszwitz. Naprawdę! :) wystarczy tylko chcieć coś zmienić w swoim życiu. :) A zmiany na lepsze są fantastyczne! Trzeba tylko chcieć. Polecam.

Obserwator jeden z wielu

Za to jak firm traktuje ludzi nigdy nie będzie pożądanym pracodawca . Staży i doświadczenie pracownicy odchodzą. Nie ma tutaj zasad i żadnych wartości . Co jest ważne ? Co sie liczy ? To juz każdy może sobie odpowiedzieć z obserwacji

Ja
@Obserwator jeden z wielu 01.09.2018 06:31

Uczciwą pracą do niczego nie dojdziesz. Trzeba być przebiegłym, umieć lawirować, wiedzieć co komu powiedzieć , po trupach do celu. nie ma miejsca na uczciwość, nie tu :(

anonymous
@Obserwator jeden z wielu 01.09.2018 06:31

kazdy kto trochę popracuje i sie porozgląda widzi jak to działa

Zostaw opinię o COM40 Sp. z o.o. Sp. K. - Ociąż

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie COM40 Sp. z o.o. Sp. K.