COM40 Sp. z o.o. Sp. K.

Adres: Podkocka 4B, 63-460 Ociąż

NIP: 6222353050 KRS: 0000646190

COM40 Sp. z o.o. Sp. K.
3 1011 6 1

Opinie o COM40 Sp. z o.o. Sp. K.

Zadowolony

A ja z reka na sercu polecam prace w tej firmie ale tylko pod jednym liderem Michalem T. Wyroznia sie z tej zgrai idiotow co mysla ze sa bog wie kim. Prawdziwy opiekun grupy, osoba na poziomie, kompetentny, swoj zespol stawia na pierwszym miejscu. Zero problemow jak potrzeba wziac wolne, jak trzeba na 12 chodzic to pyta czy sie jest chetnym a nie nakazuje. Za odmowienie z konkretnym powodem nie ma konsekwenscji. Poza tym stawka na liniach strandmonowych to 16zl plus premia, jeszcze nie mielismy nigdy mniej niz 70% premii, chyba ze ktos zawalil audyt albo defekt. Za 8h wychodzi sie lekko ponad 3k, a jak sie czlowiek wprawi to nie jest az tak ciezko. Trzeba pracowac, robic swoje to jest spokoj i kasa. Do tego wyplaty na czas, jakies tam benefity jak multisport i autobus. W okolicy ostrowa malo gdzie sie tyle zarobi, na pewno nie w konkurencyjnym mahle.

Pomoc
@Zadowolony 07.12.2018 22:00

Ech,a ja i cały dział na ktorym pracuje ,2400 z premią świateczną.Czasem się zastanawiam czy pracujemy w jednym zakładzie,skoro pensje są ,az tak zróżnicowane(:Szczerze zazdroszczę.

Ekipa linia S
@Zadowolony 07.12.2018 22:00

Jak najbardziej zgadzam z się kolega powyżej. Na wszystkich liniach strandmona panuje dobra atmosfera i wszystko jest ok. Nie ma problemu z 12 jak chcemy to robimy jak ktoś nie może to nie idzie i tyle. Wypłaty dobre, ale mógłby być lepsze. Praca ciężka i trzeba zwracać uwagę na jakość foteli. A Michał T. jest spokojny i opanowany, gościu na poziomie. Jestem na innej zmianie, ale kontakt z nim mam dobry jak chodzę po 12h.

xx
@Zadowolony 07.12.2018 22:00

hahahaha :D pracowałem na linii S w tym (usunięte przez administratora) długi czas i jeśli teraz macie Michała T. za osobe kompetentna to nie wiem co tam sie musi wyrabiac XD masakra ludzie, otworzcie oczy. Nie wiem jakim trzeba byc desperatem zeby zasuwac w COM40 po 12h za 2800zł. żałosne. To juz nie te czasu ze niecale 3000zl to dobra wyplata

NIEzadowolony
@xx 07.01.2019 15:54

Popieram czlowiek jest traktowany jak pies i (usunięte przez administratora)to jest 'ZADOWOLONY'" (usunięte przez administratora) i czlowiek traktowany jak (usunięte przez administratora)smiech na sali hehehe mogli by ulice zamiatac na type rozumu maja gamonie falszywe NIE POLECAM NIE POZDRAWIAM

Animals
@NIEzadowolony 07.01.2019 16:16

Czlowiek jest jak smieć traktowany.Bo o psa sie raczej dba.....

UA
@Zadowolony 07.12.2018 22:00

Robota super, linia strandmon super. Zmiana kierownika K. Super. Spoko liderzy, kierownik K tak samo. Inne linie nie tak super

Leo
@UA 14.01.2019 22:13

Przestań w (usunięte przez administratora) włazić (usunięte przez administratora) bo i tak Cie zwolnią prędzej niż póżniej !!!

Anna

Interesuje się pracą w firmie od kilku miesięcy, dlatego śledzę opinie na goworku. Oczywiście, większości z nich to opinie negatywne. Proszę powiedzcie mi tak w 100 % obiektywnie skąd ten hejt?? Pracodawca zapewnia transport do pracy i to darmowy. Jakby nie patrzeć to oszczędności nawet do 300 zł w miesiącu na paliwie, na Facebooku widać że są jakieś konkursy dla pracowników, paczki na swieta...wiele osób pisze o niskiej płacy ale z tego co udało mi się dowiedzieć to jest okej i stawki nie są najgorsze. Od razu zaznaczam że mówię o pracy biurowej. Nie wiem jak jest na produkcji. Karta Multisport, ubezpieczenie... Czego jeszcze można oczekiwac ? Proszę o obiektywne odpowiedzi, ponieważ niesamowite jest jak bardzo negatywnie można być nastawionym do firmy.

Nie polecam
@Anna 06.01.2019 20:18

Nie polecam! Za dużo by pisać. Pracuje juz trochę i jak wielu rozglądam sie za inną pracą.

Marian441
@Nie polecam 07.01.2019 00:01

Może najwyższy czas przestać tylko mówić i naprawdę się rozejrzeć. Zobaczysz jak jest świetnie tam gdzie nas nie ma.

Marian441
@Anna 06.01.2019 20:18

To tylko opinie kilku sflustrowanych nieudaczników którzy nic nie potrafią tylko narzekać jak to im źle. AI tak tam pracują od lat. Powiem szczerze jest ok warto aplikować

Nie polecam
@Marian441 15.01.2019 21:06

Heh ...... juz nie pracuje i czuje sie świetnie, to była najlepsza decyzja jaką w ostatnim czasie podjąłem i polecam każdemu . Ludzie odwagi , weźcie sprawy w swoje ręce i nie dajcie juz sobą pomiatać. Jeśli taki klimat komuś odpowiada to bardzo dobrze , dla wszystkich nie starczy miejsca w innych pobliskich zakładach. Wolny kraj - wolny wybór .

Cleo
@Marian441 15.01.2019 21:19

Nie obrazaj ludzi nieudacznikami, ktorzy rypią na 3 zmiany i do domu zanoszą 1700zł!!!!!!! Bandzwole jeden!

Tapicer
@Cleo 15.01.2019 23:27

1700 w com40? Chyba tylko w pierwszym miesiacu, potem coraz wiecej. Ja nie schodze ponizej 3000 bez nadgodzin. Oczywiscie mowie o tapicerni zbalansowanej w (usunięte przez administratora) zgranym zespole.

Marian441
@Cleo 15.01.2019 23:27

Skoro pracujesz w tej firmie i zarabiasz 1700zł to chyba ty jesteś bandzwoł. Pracowałem tam prawie 12 lat i wiem ile zarabiałem. A tak poza tym wszyscy tam pracują na 3zmiany a nażekaja same nieudaczników i oczerniają tym samym firmę, jak Ci się nie podoba to się zwolnij i szukaj sobie czegoś innego.

Cleo
@Marian441 16.01.2019 18:57

A ty się podszkol z ortografii. Bandzwole....

Cleo
@Tapicer 16.01.2019 09:35

11.50 brutto/h , bez sobót i nadgodzin, do tego "krotki miesiąc ".....Niestety, ale tak to wygląda....

Tapicer
@Cleo 16.01.2019 23:02

16 plus premia, ale trzeba chciec pracowac na tapicerni a nie sie obijac gdzies na magazynie albo poduszkach. HR znajdzie Ci miejsce na tapicerni jak chcesz wiecej zarabiac tylko trzeba dac cos od siebie, cos co sie nazywa chec do pracy

Toma
@Tapicer 17.01.2019 06:45

Niech szlag cie trafi skoro uwazasz ze na magazynie sie obijają. Jestes żenujący

Ja
@Nie polecam 07.01.2019 00:01

To co tam jeszcze robisz

Rafal
@Anna 06.01.2019 20:18

Czy jest tam zawnetrzna firma sprzatajaca czy sprzataczki pracuja w comforti?

Marian441
@Cleo 16.01.2019 22:54

Spoko ja się przeszkole z ortografii a ty będziesz (usunięte przez administratora) za 1700 dalej i użalać się nad sobą i oczerniać firmę która uratowała ci życie. Bandzwole

Xyz.
@Marian441 16.01.2019 18:57

To dlaczego nagle po dwunastu latach już tutaj nie pracujesz skoro tak dobrze ci tu było? Powiem Ci tak tutaj dobrze było ale to jakieś 4 lata wstecz trzeba się cofnąć.

Rafal

Czy w com40 jest zewnetrzna firma sprzatajaca?

Komisja Romana
@Rafal 20.01.2019 21:16

Sa osoby zatrudnione wewnetrznie. Ale jest firma zewnetrzna dostarczajaca odzież

***
@Rafal 20.01.2019 21:16

Nie. Firma ma swoich pracowników działu gospodarczego.

Były pracownik

To jest (usunięte przez administratora) zwłaszcza na EBI wogule nie szanują pracownika

xxxxxxxxxxx
@Były pracownik 15.01.2019 16:10

Jak tam najlepsi liderzy z produkcji sami ogarnieci .............. a kierownik zmianowy to juz wogole

J23
@xxxxxxxxxxx 18.01.2019 12:19

Liderzy wszyscy po jednych pieniądzach, z łapanki bez wiedzy, bynajmniej w com40.

Miki

A ciekawe kto będzie robił po 12h jak przyjdą upały. ...

H20
@Miki 16.01.2019 23:42

Będą tacy co sie zgodzą. Potem ida na L4 i tak kombinują...Zresztą kto wie co tu bedzie do lata, bo na razie na nic dobrego sie nie zanosi.Pozyjemy/zobaczymy

X
@H20 17.01.2019 00:11

No do lata napewno będzie jakieś 20 procent mniej ludzi niż jest w tej chwili to jest pewne jak śmierć, Ukraina już mówi że na Niemcy ucieka, wielu Ukraińców m marcu wizy się kończą.

H20

Podwyżki mialy być, ale niestety nie wiadomo kiedy. Niedlugo bedziemy na poziomie najniższej krajowej , a my mamy czekac ...Tylko ze w sklepach drożyzna, rachunki w górę, nawet na myjni samochodowej drozej...

Ola

Zniszczy ta "firmę" w końcu ten brak szacunku dla pracowników i ich pracy, ten brak kontaktu z zarządzającymi, brak możliwości rozwoju bo wolicie zatrudnić nowego który robił loda znajomemu niż kogoś doświadczonego co chciał by może się wykazać, to że wymagacie perfekcji a od siebie dajecie minium. Już widać początek końca. Ludzie madrzeja i się zwalniają Polacy, Ukraińcy. Firma na tą chwilę ma opinie (usunięte przez administratora) i się nie dziwię. Źle zarządzana, przez ludzi którzy nie potrafią zorganizować pracy stałej.

Zgodny
@Ola 11.01.2019 08:27

Zgadzam sie z powyższym

Ewa
@Ola 11.01.2019 08:27

No niestety nie wszyscy mądrzeją. Moja druga połowa jakos sie nie kwapi do odejscia a wie ze nie jest dobrze i nieraz narzeka na firme.Juz wiele razy namawialam na zmiane pracy ale jak grochem o sciane.Nie rozumiem tego podejscia...Ehh

Ja
@Ola 11.01.2019 08:27

Szacunek do ludzi maja tylko wtedy kiedy potrzebują na dwunastki a że teraz pracy mało to pomiataja nami jak takimi(usunięte przez administratora)miejmy nadzieję że wkrótce to się obroci przeciwko nim.

przymusowyurlopowicz.
@Ola 11.01.2019 08:27

Firmę zniszczą a w zasadzie już zniszczyli niedoświadczeni 'kierownicy i managerowie'90% z nich zasiada na stołkach tylko i wyłącznie dzięki dobremu trzymania palca w czterech literach wyżej postawionym od siebie osobom a także dzięki kablowaniu na swoich kumpli.przecież większość tych 'kierowników i managerów' są z czystej łapanki z produkcji co praktycznie nie nadawali się na operatorów,liderów nie mają bladego pojęcia o kierowaniu i to przez takich ludzi jedna i druga firma się powoli ale niestety skutecznie kończy,za dużo ludzie zarabiali to trzeba podnieść normy tak aby nie wyrobić premi i zarobić 2200 na rękę a że póżniej IKEA zalała firmę reklamacjami co zapewne jest efektem tego że nie ma teraz zamówień i pracownicy siedzą na przymusowym urlopie narzuconym przez obie firmy to winnych osób nie ma za to.Tak to jest jak właściciel nie interesuje się tym co bezpośrednio dzieje się na produkcji tylko daję sobie mydlić oczy wiadomo przez kogo oraz patrzy być jak najwyżej na liście najbogatszych dążąc do tego celu po trupach kosztem zwykłych pracowników.PANIE I PANOWIE OBAWIAM SIĘ ŻE JESTEŚMY ŚWIADKAMI POCZĄTKU KOŃCA JEDNEJ JAK I DRUGIEJ FIRMY ALE OBYM SIĘ MYLIŁ,CZAS POKAŻE.

Borys X
@przymusowyurlopowicz. 14.01.2019 20:43

Kierownicy i menadżerowie są z łapanki , albo obstawiają stanowiska „ swoimi ludźmi” , tak to niestety jest. A później są takie a nie inne skótki. Brak ludzi którzy mają głowę na karku i żeby wiedzieli co robią. Żal sie na to patrzy.

Przymusowyurlopowicz
@Borys X 14.01.2019 22:48

Ludzie z głową na karku szybko się ulatniają z produkcji.

Niet

(usunięte przez administratora)Tylko w tej firmie spotkalam się z tym, że aby isc na urlop musisz inne zmiany uzupelniać i(usunięte przez administratora) po 12h .

Nick
@Niet 15.01.2019 11:34

A jak pójdźiesz jako ostatnia zmiana na ten urlop to walisz miesiąc dwunastek i uważać na to żeby czasem zamiast na urlopie nie wylądować na l4 po takim miesiącu dwunastek.

1

Na temat naszej firmy, i działań wewnętrznych wiemy już dużo, i dużo osób coś widzi ale sami nie wiedzą co i jak. Moim zdaniem, w firmie dzieją się takie rewolucje, i zwolnienia, poniewaz: po 1. Pan B.K (wlasciciel) chce zdobyć naj wyższe miejsce na liście naj bogatszych Polaków. Po 2. Produkcje przeniosą na Białoruś, DelCom, bo jest tańsza siła roboczą, tańszy towar, i lepiej się tam wałki kręci. Po za tym tu nie może sobie od tak zamknąć firmy, czy zatrzymać produkcji. Prawo na to nie pozwala. Sukcesywnie będzie przenoszone wszystko, tak jak się ludzie będą zwalniać. A tu będą magazyny logistyczne dla IKEA. Tak jak my się będziemy po kilka osób zwalniać tak oni na Białorusi będą przyjmować. Booomm był by gdyby zwolniło się na raz z 1000 osób, ale tak się nie stanie bo nie mamy takiej odwagi takim ruszeniem postawić się firmie. Niestety z tym opisywaniem jak jest źle, i co robią nic nie wskuramy. Pora planować nowa pracę, i starać się wytrzymać presję która nam tworzą przełożeni, do czasu nowej pracy.

X
@1 13.01.2019 14:31

A co tu dużo mówić właściciel kompletnie nie interesuje się tym co się dzieje na produkcji tym jaki mobbing pseudo kierownicy stosują wobec pracowników którzy w końcu się zwalniają, osiem lat jak tu robię tak jeden jedyny raz właściciela na produkcji widziałem, pan Kaczmarek zbyt dużą władze dał tym pseudo kierownikom i liderom którzy na celu maja głównie szkodzić pracownikowi a to podniesiemy czasy tak aby 0e nie wyrobić a jak się to nie uda to trzeba zrobić szybki audyt i ciachnąć ze 10 procent np za kawałek pianki leżącej na ziemi itp.teraz (usunięte przez administratora) ludzi na przymusowe urlopy zamiast postojowe dać oj zobaczycie że ludzie wam to zapamiętają i jak przyjdzie do jakiś nadgodzin tak tylko (usunięte przez administratora) wam przyjdą którzy dają się wam zastraszyc. Więcej ludzi do rządzenia niż do pracy to nie ma co się dziwić że jest jak jest.

Odra

Tak z innej beczki: Z jakiego to paragrafu Kodeksu Pracy pracodawca wymusza wypisanie urlopu np w styczniu i to wypoczynkowego skoro niedawno co były święta i prawie 2 tygodnie odpoczynku w tym już wymuszony urlop ? Czy w ogóle jest w tym zakładzie planowanie urlopów ? Z kim zacząć wogóle ten temat a raczej z jakim działem w kadrach ( bo liderzy i kierownicy niestety...żal mówić o poziomie i partnerstwie w rozmowach )

Damian
@Odra 07.01.2019 19:06

Kodeks pracy w tym (usunięte przez administratora) nie obowiązuje żaden, robią z ludźmi co chcą ale zapominają o tym że niebawem to wszystko może odwrócić się przeciwko nim, dużo ludzi się zwalnia, u mnie na dziale tylko w tym miesiącu który dopiero co się zaczął 3 osoby złożyły wypowiedzenia a nowych nie widać, koledzy z Ukrainy też zapowiadają że niebawem kończą przygodę w Polsce już w tej chwili chodzą sobie kiedy chcą do pracy, chcą (usunięte przez administratora)zabrać w styczniu urlop proszę bardzo obyscie nim się udławili, mnie tam akurat na l4 latem stać i gdzieś mam wasze żenujące kontrole, dobry lekarz wie jakie dać zwolnienie, nadgodzin żadnych też nie zamierzam i nie muszę robić i mam nadzieję że ten rok będzie rekordowy pod względem zwalniania się pracowników.

xyz
@Odra 07.01.2019 19:06

To jest właśnie plan urlopów według naszej firmy- dziś ci mówią ,że jutro masz urlop.

Damian
@Odra 07.01.2019 19:06

Tak urlopy są planowane podobno w lipcu o ile do tego czasu ten urlop będziesz jeszcze miał bo z tym może być problem widząc to co robią

Kiedyś

Witam czy są jakieś przyjęcia do pracy w Com 40 i Correct w Ociążu.

Jan Kowalski
@Kiedyś 05.12.2018 22:41

Ciągle szukają pracowników, strzały pracownicy coraz częściej odchodzą , wiele osób nie chce juz tu pracować

Irma
@Kiedyś 05.12.2018 22:41

Człowieku,podziwiam ze chcesz tu pracowac.Po takich opiniach mie odwazyla bym sie.No chyba ze jakies wysokie stanowisko...

Xxx
@Irma 06.12.2018 15:24

Jeszcze trochę i bedą tu pracować tylko niewykształceni i nieprofesjonalni rządzący. Reszta po mału wykrusza sie

Nigdy wiecej
@Kiedyś 05.12.2018 22:41

Nie polecam, chyba ze jesteś zdesperowany

Kiedyś
@Jan Kowalski 06.12.2018 13:58

Ok dzięki trochę to dziwne bo od kilku miesięcy wysyłam CV i zero odzewu

,
@Kiedyś 07.12.2018 00:10

Widocznie coś im nie pasuje w Twoim cv

Kiedyś
@, 07.12.2018 06:57

Chyba to nie pasuje że kiedyś robiłem w tej firmie

Kim
@Kiedyś 07.12.2018 10:56

Oto właśnie może być powód

Kiedyś
@Kim 07.12.2018 11:18

To ludzi nie mają i jeszcze sobie mogą wybierać

:((
@Xxx 06.12.2018 16:21

A kiedy byli ci wykształceni i profesjonalni ,bo chyba mi to umknęło ?! Kilka osób profesjonalnych znających pracę od podstaw ,bo przez kolejne stanowiska przechodziły i miały głowę na karku,ale to margines na tak dużą firmę.

Marian441
@Kiedyś 07.12.2018 22:08

Ale spokojnie przepracowałem tam 11lat. Składałem cv byłem na rozmowie i do dzisiaj żadnego odzewu. Odezwałem się do pani z działu HR i wiesz co mi powiedziała że oni już nie podejmują współpracy z byłymi pracownikami. Nie ważne jest porostu że powineła mi się w życiu noga i żeby coś zmienić musiałem odejść. Teraz chciałbym wrócić ale niestety są zawaleni cv i nie ma dla takich jak my miejsca

Nick
@Marian441 09.01.2019 16:25

Są zawaleni cv? Tak ci powiedzieli? Hahaha hahaha hahaha dobry żart.

Ja
@Marian441 09.01.2019 16:25

Nie ma teraz ludzi chętnych do pracy, jeśli Ci teraz odmówili to znaczy że na razie nie potrzebyją nowych . a to wynika z tego ze mają mało zamówień

Menago
@Marian441 09.01.2019 16:25

Prawdopodobnie w zeszlym roku odeszlo ponad 700 osob i beda odchdzic nastepni jak tak dalej beda traktowac ludzi

Marian441
@Nick 09.01.2019 19:20

To był mój taki mały żart. Ale chyba coś z nimi nie tak skoro od kilku miesięcy są te same oferty pracy na stronie firmy i co chwilę są odnawiane, dlatego tak pomyślałem. Od prawie pół roku nie pracuje w tym zakładzie a jeszcze nie spotkałem się z jakąś pochlebną opiną na temat tego zakładu. A nawet mogę powiedzieć że ludzie są zdziwieni jak tak długo mogłem tam pracować

Animals

A ci co sie godzą j.e.b a.ć po 12h cieszą się i opowaiadają ile to sie tu zarobi.Hahaha! Ale za jaką cenę??JEŚĆ...PIĆ......SPAĆ????? Chorzy na łeb.......

Ja

W styczniu tydzień urlopu po to żeby mamusie mogły mieć ferie z dziećmi, super szkoda tylko że firma zapomina o tych co rodzin lub dzieci nie mają i do do szczęścia urlop w styczniu im jest nie potrzebny, przyjdzie lato i znów będziecie mieli sterte zielonych papieróków na biurku w kadrach, nawet nie nadarzycie kontrolować o ile do tego czasu ludzie wam nie zwieja z tego k. O. Ł. C. H. O. Z. U bo ja już niebawem zamierzam tak uczynić.

Anna
@Ja 03.01.2019 18:30

Wszystkim dogodzić się nie da, ale myślę że wielki plus że myślą o osobach które mają rodziny.

Nick
@Anna 04.01.2019 13:12

Aniu albo nie wiesz do końca co piszesz albo za krótko jeszcze w tej firmie pracujesz aby to zrozumieć, jak już tak musisz to weź sobie to wolne w styczniu ale zobaczymy co powiesz latem bo do tego czasu za wiele tego urlopu zapewniam cię że ci nie zostanie i będziesz w ten upał kisic się w pracy no chyba że pójdziesz na l4 bo jestem pewien że jak teraz wezmą ludziom urlop potem Wielkanoc i majówka gdzie też coś będzie trzeba oddać im urlopu to na bank latem po sypią się zwolnienia lekarskie bo firma poniekąd nie pozostawi pracownikom innego wyboru, także zastanów się naprawdę dwa razy czy naprawdę zimą chcesz urlop.

Wirus
@Anna 04.01.2019 13:12

Haha firma myśli o ludziach co mają rodziny hahaha rozbawiłas mnie teraz kobieto, normalnie rozwaliłaś system tym stwierdzeniem, robię tu 10 lat i trochę już widziałem, skoro wg ciebie firma myśli o pracownikach to dlaczego od dobrych pięciu lat a może nawet więcej firma daje dwutygodniowe urlopy na przełomie kwietnia, maja a nie np na przełomie czerwiec, lipiec, sierpień??? No liczę że mądrej odpowiedzi udzielisz. Jak by robota była to myślisz że teraz by ci wolne dali? Zapomnij o tym, także nie myśl o tym że wolne teraz dostajesz bo są ferie tylko dlatego że nie ma roboty, za to latem będziesz z.a.p.i.e.r.d.a.l.a.ć dwunastki za tych co rodzin nie mają i pójdą na l4 bo ja się pierwszy na l4 wybiorę i gwarantuje ci ze mnóstwo takich ludzi będzie.

Anna
@Wirus 05.01.2019 22:33

W maju spoko bo lepsze ceny mają wycieczki zagraniczne. Polecam skorzystać.

X
@Anna 06.01.2019 20:11

Ty to ale głupia jesteś masakra i co dzieci w maju pojadą z tobą na te wakacje skoro szkołę maja to połowy czerwca? Ogarnij się kobieto.

Karol
@X 06.01.2019 20:14

No niestety jak się idzie robić na produkcje to pewne rzeczy trzeba brać pod uwagę. Produkcja to produkcja, terminy gonią terminy. Zawsze można znaleźć inną pracę jeśli jest aż tak źle. No ale pani lub panie X, uświadom sobie że taki jest właśnie twój charakter pracy i podejmując się takiej właśnie pracy powinieneś być tego swiadomy. Jeśli najwięcej zleceń jest w czasie kwiecień - sierpień to pracownicy nie mogą iść na urlop.

X
@Karol 06.01.2019 21:33

G.ó.w.n.o prawda że najwięcej zleceń jest w tym czasie, masz prostu przykład z roku 2018 kiedy to do urlopów które były na przełomie kwietnia, maja roboty było jeszcze jako tako i tak nas straszyli że po dziesiątym maja jak wrócimy to mnóstwo pracy będzie a wyszło jak wyszło roboty między majem a sierpniem było jak na lekarstwo o nadgodzinach zapomnieć mogłeś typu sobota no ale urlopy ludziom w kwietniu w.y.j.e.b.a.l.i bo to im najlepiej wychodzi.

Wesoły Romek

Sialala!!! Nanana!!!!!Bumtarara!!!! Mimo mojego niskiego IQ doskonale rozumiemy się z przełozonymi.Czuję, jakbysmy nadawali na tych samych falach.Jest super!!!!! Lalala!!!! Hop sasa!!!!!

Kowboj

I się zaczęło....Ukraincy się pakują pomału.Jeszcze przed świętami kilku podziękowało, bo od stycznia Niemcy na nich czekają.Ciekawe kto tu będzie robił.Może w końcu nas docenią?

Nick
@Kowboj 22.12.2018 18:30

Jasne że nas docenią, będziemy j.e.b.a.ć za nich dwunastki do bólu.

Kowboj
@Nick 22.12.2018 21:38

Jak głupie ludzie ( bo tacy są) zgodzą się na to, to będą j.e.b.a.ć. po 12h.

Luna

Jaka stawka po nowym roku???Coś wiadomo

Ja
@Luna 30.12.2018 10:52

Bez podwyżek.

Q

Chorzy w tej firmie są wszyscy ci którzy tam jeszcze pracują, nikt zdrowy tu nie przyjdzie.

PRACOWNIK

JAK TAM PO IMPREZIE ZAKŁADOWEJ W PARKOWEJ???

Op
@PRACOWNIK 17.12.2018 08:49

Muza super, alko super, atmosfera super, zarcie beznadzieja...

KomisjaRomana

Siema Miał ktoś już styczność z Paniami z grupy pościgowej, ktore komtroluja chorych w domu? Czego ta kontrola ma dotyczyc?

XXXXXXX
@KomisjaRomana 20.12.2018 14:38

Kontroluja czy "chorzy" sa w domu

Jeden z wielu
@XXXXXXX 20.12.2018 20:24

Chora firma chce mieć zdrowych pracowników. Stara sie jak może. Kontrole mąją wystraszyć przed braniem chorobowego i cudownie ozdrowić tych co juz sie pochorowali

Moc
@KomisjaRomana 20.12.2018 14:38

Kontrolują czy nie stymulują

Kolega

Odeszłaś tak nagle i niespodziewanie i tak młodo bez pożegnania zostawiając w bólu i rozpaczy rodziców, męża,małe dziecko, rodzeństwo i nas przyjaciół, którym serce będzie pekać na zawsze. 21.12.2017 ku pamięci i. Z. A. B. E. L. I. P. A. W. L. I. C. K. I. E. J z domu m.ą.d.r.z.a.k. Która zginęła śmiercią tragiczną. Pamiętamy, śpij kochana najdroższa zawsze uśmiechnięta przyjaciółko.

Zainteresowana

Praca na szwalni!!! Jak wygladaja zmiany?? Jesli 1szy tydzien zaczynam od 6 do 14 jaka zmiane mam nastepna popoludniu czy nocki?? Prosze o odpowiedz

www
@Zainteresowana 07.12.2018 14:56

Nocki

Wesoły Romek

Hahaha, tralala, rymcymcym!!!!! Mam żolte papiery i cieszę sie ze mogę pracowac w tej firmie.Nikt mi tu nie dokucza i swietnie się ze wszystkimi dogaduję.Tralala, ramtamtam!!!!

Kot

Postój w styczniu?

Prawdopodobnie
@Kot 12.12.2018 17:32

Nie my, w Skalmierzycach.

Mysz
@Kot 12.12.2018 17:32

Tak w styczniu po to żebyś albo za dużo nie zarobił albo za dużo nie mial urlopu w lipcu a najlepiej wcale, k.u.r.e.w.s.k.a firma.

Komisja Romana
@Kot 12.12.2018 17:32

Podobno urlop ferie 3i4 tydzien po tygodniu dla kazdego. Nsjpierw 2 zmiany pozniej jedna zmiana. Ponoć to juz oficjalne

Nadąsana

Właśnie.Dlaczego w wypłatach są takie duże różnice,miedzy jednym działem a drugim?O Correct juz nie wspomnę.... Tam to już wogole inna bajka.

Obcy
@Nadąsana 08.12.2018 14:15

Nie pasuje to się przenieś, albo zwolnij a nie lamentujesz.(usunięte przez administratora)

Pomoc
@Obcy 09.12.2018 00:26

Przydałyby się Panu lekcje kindersztuby,lub mniejsza dawka alkoholu.

Empik
@Obcy 09.12.2018 00:26

Cóz za kultura wypowiedzi... Dno

Obcy
@Pomoc 09.12.2018 17:20

Proszę odpowiadać mi po polsku, bo nie rozumiem, i alkoholu też nie nadużywam. Jest wam źle, to droga wolna. Nikt nikogo tu nie trzyma na siłę.

Kik
@Obcy 10.12.2018 10:02

Pewnie brygadzista sie odezwał albo lider haha

Obcy

Jestem operatorem na correct, więc Ci nie pykło ;) Szukają operatorów, szukają wózkowych to składać Cv i jazda, a nie płakać, że źle, że mało, że u j wie co jeszcze i czekać na mannę z nieba. Ewentualnie rozejrzeć się za inną firmą.

ja
@Obcy 10.12.2018 19:24

tak pewnie na sprężynkach gdzie jakiś czas temu była ostra rotacja na dziale Cs,przecież tam też wypłaty do bani mieli na strzelaniu.

Nadąsana
@Obcy 09.12.2018 00:26

Ej Obcy...Pewnie jesteś miejscowym dupowkrętem i nosa nie wytkniesz poza granice Skalmierzyc? Pewnie tylko przytakujesz główką ? Oj ty pajacyku.....

Pomoc
@Obcy 10.12.2018 10:02

Wyraz na k. znajdzie Pan w słowniku PWN.Gdyby wszyscy przenieśli się na lepiej płatne stanowiska np. operatora w Correct,to trzeba by ,znieść wszystkie inne stanowiska.Póki co muszą istnieć.Każde z nas odgrywa w tym zakładzie jakąś role.Nikt nie siedzi tu na siłę,chodzi tylko o zbyt dużą różnicę w zarobkach.

Obcy
@Nadąsana 11.12.2018 15:58

Nadąsana i w dodatku głupiutka :) Dziennie dojeżdzam samochodem ponad 50km( ty pewnie autobusikiem za 30zł i jeszcze źle) więc nie jestem miejscowym, i nikomu do d. nie wchodzę. To Ty trzęsiesz majteczkami, bo nigdzie indziej sobie nie poradzisz i do niczego innego się nie nadajesz, jak tylko pozmywać naczynia w kuchni. Nie jest to moja pierwsza, ani nie ostatnia praca, więc mam rozeznanie co i jak. Sama decydujesz gdzie pracujesz. Podnieś swoje umiejętności, zdąbądź dodatkowe kwalifikacje i startuj na inne stanowiska, lub do innej firmy. Nie masz jaj, to wiadome, lepiej siedzieć na 4 literach i narzekać na swój los... taka twoja cebulacka mentalność

Nadąsana
@Obcy 12.12.2018 00:42

Kochany, zdziwiłbyś się czym dojeżdżam.Haaaa!...Ale nie o tym tu mowa.....Mam przepracowane 24 lata i takiego obozu i niesprawiedliwości w zyciu nie widzialam.A swoją drogą módl się zeby ten autobusik cie woził, bo po nowym roku na paliwko tu nie zarobisz.

Kot
@Obcy 09.12.2018 00:26

Kiedy postojowe w styczniu.

Nadąsana

Do Obcego..... Pewnie jestes miejscowym (usunięte przez administratora)i nosa poza Nowe Skalmierzyce nie wytkniesz? I tylko główką przytakujesz, bo trzęsiesz portkami? Oj ty pajacyku.....

Q

Ooo i się zaczyna, koledzy z Ukrainy zaczynają narzekać na słabe wypłatki, super myślę że jesteśmy na najlepszej drodze do generalnego haosu w całej firmie, bądźmy cierpliwi.

Polecam

Witam.Pomimo mojego uposledzenia umyslowego , doskonale się tu odnajduję.Jak to sie mowi; swój do swojego ciągnie....Bardzo dobrze rozumiemy sie z przełożonymi...Jest super!

Nic
@Polecam 07.12.2018 09:38

Tez tak mam

Lili

O co chodzi z tymi 12- stkami? Niby zakaz, niby wstrzymane, a ludzie za-pie-prza-ją po 12h aż huczy.Już ucichło?

Jaś

Dostał ktos juz wypłatę? Czy będzie w poniedziałek ?

Mika

Witam. Mam kilka pytań i prosiłabym o w miarę obiektywne odpowiedzi. Ciekawi mnie system pracy na tych magazynach, tzn.: - czy są 3 zmiany? - czy weekendy są pracujące? - czy osoba bez wcześniejszego kontaktu z taką branżą też znajdzie dla siebie miejsce? - czym zajmują się kobiety i czy są potrzebne? Czy może bardziej praca skierowana jest do mężczyzn? - czy pracownik musi odpracować jakąś część przerwy? - czy praca jest 8 godzinna czy więcej? Ile? O zarobki nie pytam, bo pewnie raczej nikt mi szczerze nie odpowie... ewentualnie ciekawi mnie jak wygląda system premiowy. Ach! I ważne. Normy... czy są normy i jak na ich wykonanie zapatruje się pracodawca? Otrzymałam jakiś czas temu ulotkę do skrzynki pocztowej. Kompletnie nie znam firmy, ale zainteresowała mnie. Wyprzedzając pytania. Tak przeczytałam komentarze i opinie. Sama pracuję już od kilku lat w dużej firmie - szwedzkiej - podpowiem i uwierzcie... Opinie są znacznie barwniejsze, także nic mnie już nie dziwi i nie straszy :D Pozdrawiam

odp
@Mika 03.12.2018 09:22

Jeśli chodzi o com40 (Ociąż) to: - praca 3 zmianowa - obecnie soboty są zakazane (chyba, że odrabiamy na przykład wigilię), za mało zamówień i zbyt duża ilość stanowisk kierowniczych, szukają pieniędzy nie tam gdzie trzeba - z pracą każdy sobie da radę (pracuje tu głupi, głupszy i jeszcze głupszy), jak się "nie nadasz" po prostu cię przenoszą, a z ludźmi to już zależy od psychiki - kobiety najczęściej trafiają na tzw. poduszki, tam wiecznie brakuje ludzi - nie ma czegoś takiego, przerwa rzecz święta - 8h, ale 12h też się zdarza - zarobki zależne od działu i stanowiska, od 2000 - 3500 - normy są, ale tylko dla akordowych Ogólnie: nie polecam.

Kamil
@Mika 03.12.2018 09:22

Co d zarobków 11,5 brutto na godzinę plus premia. Premia zależy na jakim dziale jesteś, na początek 20% :)

Mika
@odp 03.12.2018 15:29

Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź :) Zarobki trochę słabo :(

Billy
@Mika 04.12.2018 11:13

Nie tylko zarobki słabe, atmosfera tez.

Byku
@Mika 03.12.2018 09:22

Próbuj, ale szału nie będzie - zapewniam i ciężko o awans!

Zostaw opinię o COM40 Sp. z o.o. Sp. K. - Ociąż

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie COM40 Sp. z o.o. Sp. K.