COM40 Sp. z o.o. Sp. K.

Adres: Podkocka 4B, 63-460 Ociąż

NIP: 6222353050 KRS: 0000646190

COM40 Sp. z o.o. Sp. K.
2 1060 2111 5 1

Opinie o COM40 Sp. z o.o. Sp. K.

Filtruj opinie po kryteriach:

Biedny
 Opinia

Pracowałem w wielu firmach ale w takiej jak ta to nigdy.Nie bede nic więcej pisał bo szkoda nerwów

Pomocna?
Tak2Nie
Xxx
 Opinia

Je.ać comforty

Pomocna?
Tak2Nie
For
 Opinia

Powiem wiem tak robiłem tam 5 lat nigdy nie dostałem nagrody te 1000zl jak l4 nie bierzesz a naj lepsze w tym że Ukrainiec przyszedł do pracy porobiło 4 miesiące poszedł na l4 a po 2 tyg dostał nagrodę rozumiecie jaką patologia jest w tym zakładzie

Pomocna?
Tak3Nie
Lalala
 Opinia

Mnie ten system motywacyjny 200 zł jest bez różnicy bo pracuję kilka lat. Nie chodzę na L4 i nigdy mnie nie wylosowali. Więc czy dostanę te 200 zł czy nie bo bez różnicy. Mam kolegów co po dwa trzy razy z rzędu wygrywali. Mnie tylko mocno bulwersuje to że za pierwsze pół roku nie zrobili losowania bo zamknęli tamten program :) i tak sobie sami wymyślili że zatrzymają sobie 200 tys w kieszeni

Pomocna?
Tak6Nie1
Żal.pl
 Opinia
@Lalala 17.07.2019 10:35

Gratulacje dla pomysłodawcy! Widac ze macie pojęcie jak sfrustrować pracowników - wielkie brawa! Oskar sie należy . Nie macie pojęcia jak zmotywować ludzi do pracy ale jak ich jeszcze bardziej wkurzyć i zniechecić to juz jesteście mistrzami

Pomocna?
Tak8Nie
Tadzik
 Opinia
@Żal.pl 17.07.2019 20:59

Czytam posty i nie mogę wyjść z podziwu ... marudzenie to chyba sport narodowy polaków. Jak firma robiła losowanie to awantury bo ludzie wygrywali po 2-3 razy teraz jak firma chce Nam dać 200zł za (usunięte przez administratora) tylko za to, że jesteś w pracy to też źle. Ciekawy jestem ile razy TY wygrałeś losowanie Mistrzu ?

Pomocna?
Tak3Nie
KrępaJola
 Opinia
@Tadzik 18.07.2019 07:35

Dokładnie Tadzik. Co by nie zrobili to ciągle źle, ludzie ogarnijcie się i jak wszystkim tak nie dobrze to szukać innego pracodawcy.

Pomocna?
Tak2Nie1
jpolski
 Opinia
@Tadzik 18.07.2019 07:35

Szanuj Nasz naród, Polaków z dużej

Pomocna?
TakNie1
Ja
 Opinia
@Lalala 17.07.2019 10:35

Kaczmarek musi auto na koniec roku kupić u Garcarka to już 200 tys na hahaha hahaha haha.

Pomocna?
Tak4Nie
Słodki prawde mówiący
 Opinia
@Tadzik 18.07.2019 07:35

Nie możesz wyjść z podziwu bo prawdopodobnie nie pracujesz w tym miejscu gdzie reszta murzynów :) 200zł to próba zmuszenia ludzi do niewolniczej pracy, lecz pamiętajcie że aby " zniewolić ludzi i zmusić do pracy ponad siły, należy obiecać im pieniądze których nigdy nie dostaną " - zostało to już wymyślone w 14stym wieku. Dwa lata temu zakład trochę inaczej traktował ludzi i za miesiące lipiec i sierpień pracodawca potrafił zapłacić ludziom po 500zł na rękę, no ale wtedy mógł jeszcze mimo złego traktowania wewnątrz i poganiania jak na plantacji bawełny nazywać się " porządnym pracodawcą " bo teraz może nazywać się już tylko pracodawcą...

Pomocna?
Tak5Nie
Tadzik
 Opinia
@Słodki prawde mówiący 19.07.2019 10:00

Szczerze mówiąc pracuje tu tyle lat i żadnego murzyna na hali nie widziałem....piszesz o zniewoleniu i zmuszaniu ludzi do pracy ponad siły a nikt tu nikogo do niczego nie zmusza...jesteś Panem swojego losu i ty decydujesz. Jeśli uważasz, że twój pracodawca jest taki zły to dlaczego ciągle w tym tkwisz ? Nie kąsa się reki która Cię karmi...

Pomocna?
TakNie4
Chftynj
 Opinia
@Tadzik 19.07.2019 10:54

To trzeba skomentować. Masz racje że każdy jest kowalem swojego losu. Ale są tacy ludzie którzy nie chcą a muszą pracować żeby utrzymać rodzinę, spłacić kredyt itp. Lecz system pracy zespołowej w którym pracuje się na liniach jest systemem naczyń połączonych. Tzn pracując na liniach a na wielu pracowałem zaobserwowałem że zawsze jest grupa która robi swoje i nic więcej oraz grupa która robi wszystko. Wszystko znaczy potrafi na swojej lini pracować na kilku stanowiskach w określonym przez lidera okresie pracy. Taka osoba robi większy wkład w produkcje zespołu. Ale finansowo jest traktowana jak osoba która robi tylko swoje. Możesz powiedzieć niech robi swoje ale już się nie da bo lider wie że potrafisz robić na kilku stanowiskach. Możesz powiedzieć postaw się wielu takich widziałem już nie pracują. Teraz sobie odpowiedz jeśli robisz więcej niż Pan co robi swoje to kim jesteś w stosunku do niego chyba tzw Murzynem. Mnie potrafiono z montażu dać na tapicernie gdzie tapicerowalem elementy które nabiałem i zbiłem a później je pakowałem. To kim byłem według ciebie składowa zespołu gdzie cel jest jeden osiągnąć normę. Wykonana praca na sto procent przy wykonaniu przez ciebie jednostkowo większej ilości czynności co prowadzi to wyższej indywidualnej normy wykonanych procentów zaowocowała większym wkładem a finansowo jestem traktowany jak reszta. Może jesteś świeżym pracownikiem młodym indywidualistą postępowym łejropejczykiem ale do twej wiadomości tyle co teraz płaca w com to się zarabiało 8 lat temu. Porozmawiaj ze starszymi pracownikami to usłyszysz ile się robiło ile zarabiało.

Pomocna?
Tak1Nie
Szczery
 Opinia
@Tadzik 19.07.2019 10:54

Kto tu kogo karmi?za darmo nie rozdawają pieniędzy tylko za haruwe.Nikt nie zmusza?to kto stoi za plecami i drze się na hali jechac?piszesz że można się zwolnic i co isc do innego zakładu i co tam będzie inaczej?wszędzie to samo dziado..wo.Tak to wygląda w tym kraju

Pomocna?
Tak1Nie
Słodki prawde mówiący
 Opinia
@Tadzik 19.07.2019 10:54

Ty jej nie kąsasz bo to ona Cię karmi, a Ty pewnie siedzisz na pierwszym piętrze w budynku i obmyślasz jaką propagandą sypnąć żeby Ci ludzie w nią uwierzyli jak tu cudownie jest !!! Jesteś pewnie taki bystry i wykształcony jak to pewnie chciał Twój przełożony a epitetów nie potrafisz zrozumieć !!! Już nie wiecie jakiej obrony użyć, bo ludzie nie są głupi i widzą jak jest więc ciemnoty nikt im już nie wciśnie. Dajecie 1000zł Ukraińcowi który był na L4, ale tylko dlatego żeby reszta nie uciekła i pracowała w nadziei że i im się to przytrafi. Naiwnych w okolicy do 100km już nie ma, teraz już będą tylko po szkole przychodzili w ramach znalezienia pracy w Ociążu jako pierwszej pracy na tzw START życiowy - i TYLE w temacie !

Pomocna?
Tak1Nie
Cała prawda
 Opinia
@Słodki prawde mówiący 21.07.2019 13:01

Swięta prawda.Im zależy na uczniach?tak jak na pracownikach jak zakaz był dwunastek dla dobra ludzi a teraz już im nie zależy.Sra..e w ba..e.Jak by mieli ludzi do roboty to by mieli gdzies tych uczniów a tak robią dobrą mine do złej gry tak się po..ż.c udając że jest fajnie.Brawo Porządany pracodawca a gdzie te spotkania co trzy miesiące które miały byc z pracownikami?Pare słów pan usłyszał prowadzący spotkanie kilka lat temu i zrezygnowali ze spotkac bo nie chcieli prowadzący z siebie gupoli robic bo wiedzą jak w tej firmie jest

Pomocna?
TakNie
Szok
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Z ludzi (usunięte przez administratora) robią i tyle w temacie. 200 zł dodatku za brak L4 do konca roku -to daje ok 1zł dziennie Hahahahaha!!!!

Pomocna?
Tak6Nie1
Stasia
 Opinia
@Szok 15.07.2019 08:01

Lepsze coś niż nic. Do tej pory odbywały się losowania dla osób które nie brały L4. Bywało tak, że niektórzy kilka razy pod rząd wygrywali a niektórzy nie mieli z tego nic.

Pomocna?
Tak2Nie
WM 1
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Szok 15.07.2019 08:01

Jeszcze się będziesz cieszył z tych 200 zł na święta

Pomocna?
Tak1Nie2
No
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Stasia 15.07.2019 10:08

Tą jałmużne to nie będe pisał co mają z nią zrobic

Pomocna?
Tak2Nie
Matematyka
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@No 15.07.2019 16:31

Lepiej mieć to 1000zl niż to śmieszne 200 za cały rok. Losowali 200 osób 2 razy w roku, jak ktoś nie chorował to wystarczy że raz na 5 lat znalazł się w grupie 400 wylosowanych. Matematyka sama się broni kto na tym zyskuje.

Pomocna?
Tak1Nie
123
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Stasia 15.07.2019 10:08

Te losowania to pić na wodę,10 lat pracy i ani jednej nagrody a są tacy co robią 3 lata i już dwa razy po tysiąc dostali,wałkiem na kilometr te losowania cuchną,mało tego znam przypadek gdzie jedna koleżanka dostała po tysiąc zeta jedno za drugim no ale jak się znajomości w kadrach miało to wszystko jasne.

Pomocna?
Tak2Nie
Szok
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@WM 1 15.07.2019 16:29

Jasne, niektórych wszystko tu cieszy, więc sie nie odzywają.A wszędzie ludzie się dopominają o więcej. A tu?....Się cieszą

Pomocna?
Tak1Nie
olo
Nazwa działu: Biuro
 Opinia
@Szok 15.07.2019 23:00

Szok kiedyś był taki sok ;) a że wszystko chcecie i nic to szkoda myśleć za was aby było dobrze. Czas pałeczkę przekazać innym co ich to cieszy

Pomocna?
TakNie
Stasia
 Opinia
@123 15.07.2019 21:27

O to właśnie mi chodzi. Pracuję kilka lat w tym zakładzie i nigdy mnie nie wylosowano. Więc wolę te 200 zł niż nic lub patrzeć jak ktoś kto pracuje krócej niż pół roku dostaje 1000zł po znajomości

Pomocna?
Tak2Nie
Stefan
 Opinia
@No 15.07.2019 16:31

to przekaż 200 zł z portfela na jakiś dobry cel i co ... ni dam bo moje a 200 wyjąć to za dużo, 5 zyla na Owsiaka szczyt dobroci i sąsiadom się z serduszkiem pokazać, że dałam.

Pomocna?
TakNie1
Przewidywacz
 Opinia

Przyjąłem się w firmie.Materace zasuwały jeden za drugim ja biegam nie mam w prawy nie moge nadążyc a lider szybciej szybciej bo norma.Zwolniłem się od razu a pózniej sie dziwią ze pracowników brakuje to niech ich normalnie traktują.Nie można normalnie pracowac jak człowiek.To normalne noe jest ale ta firma nigdy tego nie zrozumie bo dużo kolegów się zwolniło a jak by nie poganiali jak niewolnika to by ludzi mieli.Jeszcze troszke i nie będzie naprawde kim pracowac.CIEKAWE DLACZEGO W STANACH NIE POGANIAJĄ NIE MOGĄ?TYLKO POLAKA WYCISNĄC JAK SOK Z CYTRYNYil i dobrze o tym wiedzą i się smieją ciekawe jak długo ta firma pociągnie

Pomocna?
Tak4Nie
Zdrowy umysł
 Opinia

Firma się chwali w gazetce że udało się wysłac pracowników na urlop(podobno słuchali opini pracowników że by woleli latem isc na urlop letni????)"bez komentarza" no naprawde osiągnięcie niemożliwe zwłaszcza jak nie ma na tyle pracy żeby nie isc na urlop latem.Co ta firma o sobie mysli?czy udaje że jest tak dobrze?bo albo udają głu..ch albo są tacu ....

Pomocna?
Tak6Nie1
Roman
 Opinia
@Zdrowy umysł 16.07.2019 21:38

Oni są tak śmieszni że nie wiadomo czy sie śmiać czy płakać. Żenujące . Oni myśl ze ludzie to głupi są i niemające rozumu. To świadczy o poziomie ich inteligencji i brakach w edukacji

Pomocna?
Tak4Nie
Xxx
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

By się nie osmieszali tym 200 zł . Firma takie właśnie pieniadze bierze z naszych pieniędzy socjalnych . A na święta dostaniemy pewnie znowu po 150 zł aby sobie wszystko wyrównać No i paczkę dla dziecka jak narysujesz obrazek żenada

Pomocna?
Tak6Nie
X
 Opinia
@Xxx 16.07.2019 13:15

Na święta to mało kto w comforty dostanie bo albo do tego czasu się zwolni albo go zwolnią o ile do świąt na hali 15 będzie jeszcze jakakolwiek produkcja. 200 zł dają a do tego czasu każdemu z tysiąc zabiorą bo albo premii OE nie będzie albo express audyt i minus10 procent oni wszedzie pieniędzy teraz szukają gdzie tylko się da tylko nie u siebie.

Pomocna?
Tak6Nie
Ogłupiony
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Teraz to już fi..a sie osmie..yła i po..żyła kompletnie próbując zatrzymac pracowników.Dwi..ie zł..ych jak do gru..ia ktos nie pójdzie na zwolnienie lub nie weznie na żądanie to już pracownik nie może zachorowac.To już próba zmu..ania do pracy nawet jak się jest chorym

Pomocna?
Tak5Nie
Pracownik
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Ogłupiony 09.07.2019 23:42

No te 200 zł to śmiech na sali, podziel to na 5 miesięcy to szału nie ma o ile dostaniesz bo w ostatnim miesiącu zaczną audyty codziennie robić i na bank zabiorą.

Pomocna?
Tak2Nie
Lora
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Pracownik 10.07.2019 07:48

nic nie dawali było źle, dają za sumienne przychodzenie do pracy też źle. Narzekactwo narodowe zajęcie polaków. Brawo...

Pomocna?
Tak4Nie2
Tak tak
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Pracownik 10.07.2019 07:48

No 40 zł na miesiąc wychodzi no warto naprawde

Pomocna?
Tak2Nie1
Józef
 Opinia
@Ogłupiony 09.07.2019 23:42

Obsesja na punkcie chorobowego powoduje ze firma głupieje. Ludzie mają zdrowie tracić i chorzy do roboty chodzi to jest dopiero chore.. Tak pracodawca ,pożądany’ dba o swoich pracowników, to jest karygodne. Ludzie to później i tak odchorują i z powikłaniami zdrowotnymi będą sie borykać . Więcej później wydadzą na lekarzy i leki. Takie powikłania np po grupowe to juz do końca życia zostają a niektórzy to do piachu idą. Gratulacje POŻĄDANY PRACODAWCO.

Pomocna?
Tak5Nie2
Dziękuje...
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Lora 12.07.2019 13:54

To ja już im odstąpie to 40 zł miesięcznie.By nie uwłaczali godnosci pracownika.Jest to dla mnie poniżenie i smiech w moją twarz

Pomocna?
Tak3Nie1
Tak tak
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Liderzy powinni pomagac jak chcą normy

Pomocna?
Tak5Nie
Abc
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Starych pracowników ze stażem pracy 5 7,10 lat zwalniają po to żeby w jego miejsce dać Ukraińca bądź pracownika z ogłoszenia z urzędu pracy który po dwóch miesiącach im pryśnie, czyli jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze. Normalne dno i wodorosty a nie "pożądany pracodawca"

Pomocna?
Tak8Nie
QWEfssw
Nazwa działu: Biuro
 Opinia
@Abc 10.07.2019 08:49

Po ostatnich wypłatach nie będą musieli zwalniać. Kto ma jeszcze jakieś złudzenia że zrobi karierę to właśnie czar prysł. A co do wschodnich sąsiadów po ostatnich wypłatach chyba im się żaróweczka oświeciła. Ale z drugiej strony sami jesteśmy kowalami swojego losu. Każdy ma rozum, czas usiąść i przekalkulować swój wkład w prace i profity z tego płynące. Bo jak pracujesz w ciągu 8 godzin na trzech stanowiskach i się starasz a ktoś robi tylko jedna określona rzecz i nic więcej bo nie potrafi a zarabia tyle samo to coś tu chyba nie gra. Ale to tez pokazuje ze czegoś nie zauważyłeś ze jesteś (usunięte przez administratora) Wiem bo sam tak mam i wczoraj po wypłacie to dostrzegłem. Nie ma tu żadnego żalu. Poprostu wejść i wyjść z minimum zaangażowania bo to się tylko opłaca. Pracuje już tyle lat ale tak zniechęcony już dawno nie byłem. Ale życie toczy się dalej usiąść przekalkulować i wyciągnąć wnioski. Traktujcie prace jak interes między wami a firma. Jeśli nic was od strony firmy nie łączy oni was się pozbędą a jeśli wy macie jakieś wątpliwości a profity was nie satysfakcjonują to czas szukać alternatywnego wyjścia.

Pomocna?
Tak11Nie
Abc
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@QWEfssw 10.07.2019 12:06

Bo im właśnie chodzi o to aby takich pracowników co robią tu parę lat zniechęcić do pracy a zachęcić do tego aby taki pracownik sam się zwolnił a najlepiej ci co mają umowę na stałe to wręcz czekają na to by pracownik sam się zwolnił a jak najlepiej cel osiągnąć? Odp prosta co miesiąc systematycznie ciąć wypłaty i tak do końca roku cel osiągną.

Pomocna?
Tak5Nie1
Dor
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Abc 10.07.2019 08:49

Prawda sama patola się robi linię (usunięte przez administratora) żeby zarobić robią po 100% wydajności a oni im wysrywaja wypłaty 2700 śmieszne to lepiej iść do Lidla robić za 2400 i powoli bez pospiechu

Pomocna?
Tak6Nie
Dark
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Dor 10.07.2019 14:32

A co mają powiedzieć dziewczyny pracujące na magazynie pokrowcy które dostały wypłaty 1900zł. One też się nadzwigaja wyjmujac wszystkie te pokrowce. Ciągle muszą być skupione bo liczą a do tego muszą znać każdy mebel z ilu elementów się składa i czy może dwie fliseliny wydać a może jedna jest większa a druga mniejsza. Takie same wypłaty dostali na magazynie fliseliny czyli 1900zł . To jest już najniższą krajową.

Pomocna?
Tak4Nie
kojot
 Opinia
@Dark 10.07.2019 23:10

Na antresoli "pomoce" też tyle zarabiają, a również muszą znać poduszki, pokrowce, rozmiary worków, ile czego wchodzi na dany mebel, aaaa i odpowiedzialne są też za jakość... No, ale to jest godzinówka, jak mało godzin to i wypłata słaba.

Pomocna?
Tak2Nie
Oburzony
 Opinia
@Dor 10.07.2019 14:32

No bez poapiechu tak zasuwają na kasach że nie nadanżają klienci pakowac towaru cpają im tym towarem

Pomocna?
TakNie
aga
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Dor 10.07.2019 14:32

jak bym zarobiła 2700 to bym sie cieszyła....my pomoce kontrolujące mamy po 2000 tys ,za poprawki zabierają.Iogólnie jest ciężko,szwaczki są nietykalne,reszta to parobki

Pomocna?
TakNie2
.
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Dark 10.07.2019 23:10

Dziewczyny na ipie też miały po 1900 może ci co narzekają na 2700 chętnie się zamienią?

Pomocna?
TakNie1
.
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@kojot 11.07.2019 14:31

Dokładnie A jako Jedyne w zakładzie mają stawke 11.50 to jest dopiero wyzysk.

Pomocna?
TakNie
Dor
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Mnie to denerwuje w tym zakładzie że człowiek napiernicza a liderzy sobie stoja przy biureczkach i sobie urządzają knajpe na fb siedzę itd (usunięte przez administratora) to człowieka na dzień dzisiejszy pracuje w zakładzie meblarskiem i lider zapiepsza po równo z pracownikami raz po raz zchodzi bo coś musi zrobić a tu (usunięte przez administratora) kierowniczki zmianowe laza w konta w konta i zajęcia szukają

Pomocna?
Tak2Nie
Oburzony
 Opinia
@Dor 10.07.2019 14:40

Jak sie przyjołem to byłem zdziwiony że brygadzisci uwczesni mają po dwadziescia lat.W innych firmach to przykładowy majster pp pięcdziesiątce a tu dzieci.Teraz może troszke srednia wieku pseudo liderów wzrosła ale jak nic nie robili tak nie robią tylko łażą jak kierownicy zmianowi po co oni są wogóle ci kierownicy?w koncu ich zlikwidują

Pomocna?
Tak1Nie
Ostrz
 Opinia

Hej przedłużają u was umowy bo w Ostrzeszowie nie

Pomocna?
Tak1Nie
Tak jest
 Opinia
@Ostrz 09.07.2019 09:07

Przedłużają nawet tym co do pracy nie chodzą

Pomocna?
TakNie
NICK
 Opinia

WITAM TAKIE PYTANKO,PRAWDĄ JEST TO ŻE PO URLOPACH CIĄG DALSZY WYGASZANIA PRODUKCJI MA NASTĄPIĆ NA HALI 15???

Pomocna?
Tak8Nie
edka
 Opinia
@NICK 27.06.2019 16:55

O jakim wygaszaniu ty mówisz ? Nic nie jest wygaszane robota jest

Pomocna?
Tak2Nie9
X
 Opinia
@edka 28.06.2019 16:22

Ty to chyba masz oczy centralnie na plecach skoro tego nie widzisz co się tu dzieje, ludzi zwalniają, umów nie przedłużają, dwie zmiany wprowadzają a ty albo z kadr albo mega ślepa.

Pomocna?
Tak8Nie1
edka
 Opinia
@X 28.06.2019 20:31

Ja tam pracę mam j sobie chwale

Pomocna?
Tak2Nie
Nick
 Opinia
@NICK 27.06.2019 16:55

Chyba ci się jajeczkowanie wygasza.

Pomocna?
Tak3Nie
Ciekawy
Nazwa działu: Magazyn
 Opinia
@X 28.06.2019 20:31

Ludzi zwalniają a nowych przyjmują

Pomocna?
TakNie
Pracownik
 Opinia

A dlaczego kontrola jakości może chodzić w krótkich spodniach a na dodatek w spódniczkach przecież im też coś może się stać wchodząc na linie. Dodam że na popołudniówkach i nocnych zmianach siedzę w klimatyzowanym pomieszczeniu A my na produkcji musimy je.....bać w temp. 30 C.

Pomocna?
Tak5Nie2
Wzrokowiec
 Opinia
@Pracownik 02.07.2019 23:11

Bo niektóre nogi sa warte pokazywania jak np ta opalona z fajnymi biodrami ze wstepnej. Kontrolerzy nie sa pracownikami produkcyjnymi tylko biurowymi wg umow, to moga sie ubierac jak chca i stosownie do pogody.

Pomocna?
Tak4Nie
Nara
 Opinia
@Pracownik 02.07.2019 23:11

Gościu weź się ogarnij. Co Ci oni przeszkadzają - taka ich robota? Ty rób swoje i morda w kubeł. Przez Ciebie zaczną robić o byle g* wno zatrzymania, a to odbije się też na nas, bo liderzy wkurzeni będą chodzić i winnych szukać. Aby (usunięte przez administratora) nam robisz - nam takiego de*ila na produkcji nie potrzeba.

Pomocna?
Tak2Nie
Ciekawy
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@Wzrokowiec 02.07.2019 23:35

Którą masz na mysli?podaj namiary

Pomocna?
Tak1Nie
Robol
 Opinia

Szkoda ze w te upaly prezes na hali nie ryje.... normy z kosmosu a sil brak.... 10min dluzsza przerwa co z tego jak ja nadrobic i tak trzeba? Jak ktos umrze jak w ostrzeszowie to moze skroca czas pracy????

Pomocna?
Tak9Nie
Pracownik
 Opinia
@Robol 27.06.2019 11:04

W Ostrzeszowie nikt nie umarł pracuje tam i potwierdzam.

Pomocna?
Tak2Nie
Hirek
 Opinia

Nie ma (usunięte przez administratora) i nie ma skąd pozyskiwać nowych informacji.. Ktoś coś wie co dalej? Urlopy planowo, jakieś kasacje linii?

Pomocna?
Tak2Nie
Andrzej
 Opinia
@Hirek 05.06.2019 08:04

Coś pewnie będzie, dzisiaj na nocce były kontrolę trzeźwości chyba wszystkich linii. Szukają kogo można wywalić bez wypowiedzenia.

Pomocna?
TakNie1
Małpka
 Opinia
@Andrzej 06.06.2019 21:26

Głupiś..... Jak by tak było to byśmy nic nie wiedzieli przed kontrola, sprawdzone 300 osób i nikt? Niemożliwe :) Widocznie inny był cel.

Pomocna?
TakNie1
Orangutan
 Opinia
@Małpka 06.06.2019 23:49

To jest legalne?

Pomocna?
TakNie
Smirnof
 Opinia
@Orangutan 07.06.2019 10:10

No picie w pracy nie :]

Pomocna?
Tak3Nie
Com
 Opinia
@Hirek 05.06.2019 08:04

Tak po urlopach będą pasować 3 zmianę bo roboty nie ma a detektor powiedział że kasy na dzień dzisiejszy firma nie ma

Pomocna?
Tak2Nie
Karol
 Opinia
@Andrzej 06.06.2019 21:26

Nie mają prawa badac alkomatem tylko policja jest do tego upoważniona

Pomocna?
Tak3Nie
Ty56
 Opinia
@Andrzej 06.06.2019 21:26

Ale się nakrecacacie haha pół litra w kiblu znaleźli puste i dlatego kontrola byla.

Pomocna?
Tak1Nie2
0,5
 Opinia
@Ty56 13.06.2019 13:52

Pełne czy puste?

Pomocna?
TakNie
Zapomnij
 Opinia

W srode jeszcze nocka czyli od północy szesc godzin pracy w swięto.Porządany pracodawca????

Pomocna?
Tak4Nie2
:)))
 Opinia
@Zapomnij 15.06.2019 10:41

Czyli lepiej zacząć w czwartek o północy ,bo to już będzie po święcie?! Mnie też się wiele rzeczy nie podoba w zarządzaniu firmą, ale robić gó...burze dla zasady...no ludzie bez przesady. A jak by kazali za nockę w środę wypisać urlop to znowu byłby lament- a to normalny dzień pracy przecież jest.

Pomocna?
Tak2Nie1
Zapracowany
 Opinia
@:))) 16.06.2019 07:01

Trzeba miec dużo urlopu to chętnie sie wypisze

Pomocna?
TakNie
:)))
 Opinia
@Zapracowany 16.06.2019 14:46

Pewnie ,tylko ten szczegół "trzeba mieć" ;)

Pomocna?
TakNie
Oszczędny
 Opinia
@:))) 17.06.2019 08:24

To trzeba oszczędzac urlop a nie szastac na prawo i lewo ja mam jeszcze dwadziescie pare dni

Pomocna?
TakNie
:)))
 Opinia
@Oszczędny 19.06.2019 23:54

Ja też mam, ale potrafię postawić się w sytuacji tych którzy tyle nie mają i to nie dlatego że nim szastali, a po prostu "zaproponowano" im wypisanie urlopu gdy nie było pracy.

Pomocna?
TakNie
Hehe
 Opinia
@:))) 20.06.2019 21:04

Skoro nie było pracy to dla całej zmiany a jakos ci co mieli zawsze dużo urlopu to zawsze go mają a ci co ciągle biorą wolne to potem zganiają na firme że firma zabiera to ile ta firma zabiera tego urlopu jak nie ma pracy z pięc dni w roku?niektórzy jeszcze na krew chodzą to mają szesc dni w roku więcej i jeszcze nie mają nawet niektórzu już w czerwcu nie mają już wogóle urlopu i na wakacje biorą bezpłatny

Pomocna?
TakNie1
ciekawski
 Opinia

Co to za roszady w dziale zakupów na stanowiskach kierowniczych ?

Pomocna?
TakNie1
Nat
 Opinia

W tym zakładzie na pierwszym miejscu było czystość nie mogłeś mieć kurzu na stole nigdzie na 2 miejscu ilość jak naj więcej wszystko do wora szło bo tak kazali liderzy a zaś dopiero jakość śmieszne ale prawdziwe

Pomocna?
Tak5Nie2
..
 Opinia

Totalna porażka. Brak szacunku do pracowników którzy pracują tam sporo lat, kłamstwo za kłamstwem na każdym zebraniu. Niesprawiedliwe wynagradzanie, dziewczyny na ipie pracują za najniższą stawkę w zakładzie 11.50 ( nikt na liniach nie ma takiej i nie pracowałby za takie pieniądze)

Pomocna?
Tak14Nie
Palę skręty śmierdziolki
 Opinia

Jadę na Białoruś elo

Pomocna?
Tak2Nie
Comswit
 Opinia
@Palę skręty śmierdziolki 19.06.2019 17:20

Jak wysłali Cię

Pomocna?
TakNie
Comschwit
 Opinia

Lepiej traktowali Ukraińców jak Polaków teraz mają Ukraińcy wyjeban. Mieli bo ile raz się śmiali że lajno idzie i mają to gdzieś teraz niech otworzą oczy jak wszystko przez nich się sypie a jak ich nie było to człowiek zarobił i tyle na reklamację mebla nie przychodziło

Pomocna?
Tak6Nie1
PRACOWNIK
 Opinia

CZY PRZEDŁUŻAJĄ TERAZ UMOWY O PRACĘ?????

Pomocna?
Tak1Nie2
Lorcia
 Opinia
@PRACOWNIK 31.05.2019 11:32

Tak, mnie przedłużyli

Pomocna?
TakNie2
Pracownik
 Opinia
@Lorcia 31.05.2019 12:56

Na ile czasu Ci przedluzyli umowę?

Pomocna?
TakNie
Zadowolony jak nigdy
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Wszedłem sobie dziś tutaj poczytać o byłej firmie. I dzięki Bogu że uciekłem parę miesięcy temu :) . Nie jeden mi mówił że jeszcze tu wrócę bo gdzie ci będzie lepiej ;) a teraz w nowej pracy odpoczywam psychicznie i fizycznie :) . Takze nie ma się czego bać . Życie się nie kończy w com40

Pomocna?
Tak23Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Emma
 Opinia
@Zadowolony jak nigdy 26.03.2019 14:06

Szkoda ze möj partner nie mysli jak pan i tkwi w tym barłogu...

Pomocna?
Tak2Nie3

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zadowolony jak nigdy
 Opinia
@Emma 26.03.2019 19:29

Poczekaj też kiedyś ślepo patrzyłem w tą firmę . A jak zaczęli podnosić normy a wypłata mi spadła to szybkie szukanie nowej pracy :)

Pomocna?
Tak4Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Emma
 Opinia
@Zadowolony jak nigdy 26.03.2019 20:05

Oby mój zmądrzał...

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zadowolony !
 Opinia
@Zadowolony jak nigdy 26.03.2019 14:06

Witam w klubie, tez zdecydowałem sie odejść. Dużo obaw , stresu ale z perspektywy czasu mogę powiedzie jedno: to była najlepsza decyzja jaką mogłem podjąć . Było warto, a teraz dla rozrywki mogę wejść na forum i poczytać co tu słuchać. I tym bardziej sie cieszę ze juz mnie nic z tą firmą nie łączy. Tak więc życzę wszystkim odwagi bo warto próbować zmieniać swoje życie na lepsZe.

Pomocna?
Tak21Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zadowolony jak nigy
 Opinia
@Zadowolony ! 26.03.2019 21:01

Z moich spostrzeżeń twierdzę że gorszej firmy jak com40 nie ma. Także chyba nie trafi się z deszczu pod rynnę . Pseudo kierownicy , liderzy co nic nie robią nawet na moim wypowiedzeniu mnie poganiali do roboty śmiech na sali :) Teraz chodzę z uśmiechem do " Pracy " a nie z wykrzywioną miną i (usunięte przez administratora) psychika bo tylko norma i norma .. każdemu życzę odwagi bo nikt nie zasługuje na takie traktowanie

Pomocna?
Tak16Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracownik kołchozu.
 Opinia
@Zadowolony jak nigy 26.03.2019 22:34

No niestety ale masz rację gorszej firmy od com40 na tą chwilę nie ma, totalny s.y.f którego nikt już nie ogarnia, nie wiem jak ta firma może nazywać się pożądanym pracodawcą.

Pomocna?
Tak14Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nie pożądam
 Opinia
@Pracownik kołchozu. 26.03.2019 23:19

Z tym pożądanym pracodawcą to sie totalnie ośmieszają. A juz oklejone autobusy z hasłami to żart - ale cóż z czgoś trzeba sie pośmiać , sami z siebie błaznów robią

Pomocna?
Tak15Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zadowolony jak nigy
 Opinia
@Pracownik kołchozu. 26.03.2019 23:19

I pomyśleć że wystarczył rok tym pseudo menadżerom itp żeby rozwalić te firme

Pomocna?
Tak11Nie
Pracownik kołchozu.
 Opinia
@Zadowolony jak nigy 27.03.2019 06:41

Nawet mniej niż rok bo praktycznie już od maja 2018 zaczęło się sypać. No tak kończy firma która nie potrafiła zatrudnić wykwalifikowanych i doświadczonych kierowników i managerów z kilkuletnia praktyką a także zmianę sprawdzonych dobrych pracowników na tanią siłę z Ukrainy to chyba tym ruchem sami w kolano sobie strzelili. Nie było Ukrainy i nie było reklamacji a już bynajmniej nie w takiej ilości tyle w temacie

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
X
 Opinia
@Zadowolony jak nigdy 26.03.2019 14:06

Życie to kończy ale com40, powoli wszystko umiera.

Pomocna?
Tak7Nie
1234
 Opinia
@Emma 26.03.2019 19:29

Bo tam są latwe dziewczyny

Pomocna?
Tak2Nie1
stary pracownik
 Opinia

na kontroli pozwalniali podegradowali ludzi a teraz nie ma kto robić haha kierowniczki beda sami zaiwaniać niedługo jak beda tak robić

Pomocna?
Tak4Nie
kon
 Opinia
@stary pracownik 18.06.2019 00:04

nareszcie skończy się rewia mody tam, a zacznie robota

Pomocna?
Tak4Nie1
Kasper
 Opinia

Dziwna firma, są spotkania dyrektora z pracownikami i tam mówią że żadnych podwyżek ma nie być. Kilka dni mija i Liderzy się chwała że im dyrektor powiedział na spotkaniu ze dla nich podwyżki będą.

Pomocna?
Tak10Nie
Xyz
 Opinia

Ta firma to dziadostwo, do diabła z nią a nie na Białoruś.

Pomocna?
Tak9Nie
com40
 Opinia

Koniec com40 bliski

Pomocna?
Tak9Nie1
JA
 Opinia
@com40 10.06.2019 16:27

Skąd takie informacje? Informacje z góry czy własne przypuszczenia? Widziałam, że linie przenoszą w inne miejsca na h15, raczej by tego nie robili jakby mieli produkcje kończyć...

Pomocna?
Tak2Nie
Com
 Opinia
@JA 10.06.2019 22:13

W piątek 3 osoby z każdej zmiany szli do dyrektora i do managera i przekazywał im co jest w zakładzie i detektor mówił że nie ma pieniędzy firma i likwidacja 3 zmiany będzie i redukcja ludzi więc to jest prawda

Pomocna?
Tak2Nie1
Adrian
 Opinia
@Com 10.06.2019 23:04

To chyba na innym spotkaniu byles - nie padlo ze firma nie ma pieniedzy, nie wiem skad to wziąłeś. Decyzja o 3 zmianach też jeszcze nie zapadła, wyraznie o tym dyrektor mówił.

Pomocna?
TakNie1
Com
 Opinia
@Adrian 12.06.2019 08:46

Dobrze słyszałem głupi człowiek nie jest

Pomocna?
TakNie1
Karol
 Opinia

Z tymi oszczędnosciami to się firma wygłupia na całego.Tu wprowadzają jednego lidera na dwie linie a zaraz wprowadzają kierowników zmianowych nowe stanowiska za które większe wynagrodzenie i gdzie tu oszczędnosci?

Pomocna?
Tak6Nie1

Zostaw opinię o COM40 Sp. z o.o. Sp. K. - Ociąż

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej