Cóż można powiedzieć o tej firmie...Rozmowa kwalifikacyjna jest super piękna ale nie ma nic wspolnego z rzeczywistością w pracy.Firma nie szanuje i nie docenia starszych doświadczonych pracowników. Praca jest bardzo ciężka a za takie pieniądze jak tam płacą nie warto rujnować sobie zdrowia.Po co są premie których tak naprawdę nie ma ponieważ są wliczone w podstawę. A podstawa należy się każdemu jak psu buda.Premia w podstawie to jest jakiś śmieszny żart.Żaden szanujący się człowiek nie będzie tam pracował dłużej niż do pierwszej wypłaty. Bardzo brzydko też zachowują się starsze stażem pracownice do nowych pracowników. Tyle jest mowy o (usunięte przez administratora) w firmie ale teksty i odzywki starszych Pań mogą człowieka doprowadzić do depresji.Za dużo kierowników, liderów i innych funkcyjnych.Dziwne jest to że firma produkującą dla takiego kolosa jak #IKEA tak traktuje swoich pracowników bez których by nie istniała. Dla mnie jest to wykorzystywanie taniej siły roboczej .W każdej firmie powinno się doceniać pracowników produkcyjnych bo to jest filar firmy gdyby wszyscy produkcyjni odeszli to liderzy ,kierownicy mogliby jedynie po nich posprzątać. Dla mnie jest to (usunięte przez administratora) gdzie pracownicy są traktowani jakby robili jakaś łaskę że tam pracują. Wiadomo że za ciężką pracę należy się godziwa zapłata a tam najwięcej dostają osoby przy biurkach które w sumie nic nie robią. To jest niesamowite że w dzisiejszych czasach ludzie sobie pozwalają na takie traktowanie.Do pracy powinno się chodzić z przyjemnością. Jest też niedopuszczalne że firma dysponuje Twoim urlopem praktycznie w całości a kiedy pracownik naprawdę potrzebuje wolnego to urlopu nie ma.Jesli nie ma pracy jest postojowe i tyle .Firma napewno na tym nie straci patrząc na te nędzne wynagrodzenia .Są osoby które tam zarobią ale to są ludzie skupieni tylko na pracy którzy nie mają swojego życia i potrafią ciągnąć 12 stki przez miesiąc. W szatni ogląda się kobiety w pasach na przepuklinach które zamiast się zoperowac zasuwają w robocie żeby nie stracić premi .Jest to straszny widok że tak można poświęcić się pracy.Dla kogoś kto pracował u normalnego pracodawcy gdzie był szanowany i doceniany za swoją pracę jest to normalnie szok.Jesli chcesz stracić zdrowie Idź do Com40 bo tylko tego się tam dorobisz.Wstyd dla właścicieli że dorabiają się kosztem tych wszystkich ludzi . Tyle w temacie....
Co jest nie logiczne? Chyba jasno napisałem. Oczywiście ze Logiczne byłoby gdyby ci z dużą wiedzą i umiejętnościami zarabiali najwięcej ale tak nie jest! Firma zrobiła teraz "dużo" byś miał jak najniższa pensje. Pracy nie ma, a nowe osoby zatrudniają na stanowiska, gdzie tu logika?! Wystarczy spojrzeć na Piko, plany coraz mniejsze, goliat tnie z kasy jak może, a na maszynach niepotrzebne osoby.
Nie polecam "firmy". Praca ciężka , do tego zastraszanie i przymuszanie do pracy po 12 godzin , lub "odrabianie" dni wolnych w soboty. Odcinanie premii -ciężko zarobionych pieniędzy na porządku dziennym , nieludzkie traktowanie pracowników przez nie kompetentne kierownictwo. Niestety niezmiennie przez wiele lat. Rotacja pracowników jest przerażająca , rezygnują po dniu lub kilku przy zderzeniu z realiami. Na rozmowie obiecywane bardzo dużo i wszystko w superlatywach , a w rzeczywistości nic z tego nie ma. Wśród pracowników zakład nazywany jest "(usunięte przez administratora)" lub (usunięte przez administratora) nie bez powodu... Złośliwe nie udzielanie urlopu (nawet na jeden dzień) , złośliwe wyszukiwanie powodów do zwolnienia dyscyplinarnego (mowa o kierowniku produkcji Marek Jag.(i nie tylko) - zwolniony już raz z zakładu za chamstwo i złośliwe działania wobec pracowników .Ponownie przyjęty i robi to samo. Pracownicy życzą panu wszystkiego najgorszego). Ukraińcy już też mają dosyc i zwalniają się niekiedy nawet grupowo. A pracowników z Polski pozostaje niewielu. Praca naginana do granic możliwości - od pierwszej minuty do ostatniej masz pracowac . Normy są tak wysokie że człowiek pracuje na 150% swoich możliwości , nie mając czasu na toaletę czy napic się wody, a i tak linia potrafi nie wyrobic chociaż 100% co za tym idzie mniejsze pieniądze. Reprymendy przełożonych i kierownictwa że za wolno idzie produkcja , zastraszanie "jedynkami" do notatki pracowniczej (czyli odcinanie premii i to nie małej) . Mierzenie "czasów" na stanowisku , wykonywanie pracy za innych na innym stanowisku (tutaj w umowie jest kruczek - jesteś pracownikiem "produkcji" pomimo swojego przydzielonego stanowiska , więc jesteś tam gdzie chcą, pomimo wykonania swojego "Akordu" - absurd ). Zabierane premie frekwencyjne za charytatywne oddawanie krwi. I wiele innych zagrywek zakładu zniechęcających pracownika do współpracy, długo by zeszło na wypisywaniu wszystkiego. Oczywiście dział HR i kierownictwo zaprzecza przy każdym zgłoszeniu takich nieprzyjemności , wmawiając że takie sytuacje nie mają miejsca w zakładzie. Szanujcie się ludzie , bo tutaj was nie będą szanowac . Tragedia ze taki ogromny "zakład" boryka się z takimi problemami przez lata i nic nie robią w kierunku polepszenia. Oczywiście może ktoś powiedziec że to jest "niemożliwe" , "nie do uwierzenia" , "niesłychane" etc. można się przekonac ;)) Przecież zakład reklamuję się "Najbardziej pożądany pracodawca w okolicy" . Przestrzegam przed pracą w tym zakładzie , nie popełniajcie błędu podejmowania pracy tutaj - doradzam z autopsji :) Trzymajcie się mocno , były na szczęście już pracownik zakładu.
Opinia jak najbardziej trafna wszystko się zgadza jedynie co do kierownika nie mogę się wypowiedzieć ale reszta 100% prawdy
Podobno na pikowarkach panelowych kolejne podwyżki. To już 3 od 4 miesięcy! Ja się pytam za co nitorzy mają je dostać za stanie przy maszynie?! Niech w końcu ktoś ogarnie to że większość operatorów to statyści! Krew zalewa
Siemka podwyżki mieliście z nowym rokiem? Słuchaj no nie będę owijał w bawełne , pożyczysz 50 do wyplaty? Nie mam na tytoń. Oddam 60 za miesiąc.
To prawda, na piko panel za duże kolesiostwo. wspólne imprezy, kawusie i szybkie wypady na papierosków tylko dla pupilków
Na GoWork każdy mądry a jak zrobi Marysia zebranie to wszystko okey i wszyscy uśmiechnięci i zadowoleni.
Zwolnienie się z Turku to było najlepsza decyzja jaką można było podjąć. Zero szacunku do pracownika, wypłaty głodowe a wymagania jakby zarabiało się conajmniej jeszcze raz tyle. Wolnego nie dostaniesz z wyprzedzeniem bo nie, Pani Białas ma taki humorek i musisz sobie zaplanować wcześniej że coś Ci może wypaść w danym dniu. (usunięte przez administratora)jeżeli chodzi o podejście do pracownika a w sumie to jego brak. Ogłoszenie w którym szukacie pracowników to przecież sam stek kłamstw, co to za zarobki skoro jest najniższa krajowa z 30% premii. Oby ten zakład upadł jak najszybciej a wszyscy normalni ludzie uciekli stamtąd
Jak tam jesteście już gotowi na 4 dni pracy? Po 10 godzin dziennie? Wekendy wolne.
Może czas najwyższy zająć się tymi waszymi przewoźnikami z autobusów?! Bo to co ci „kierowcy” odwalają na drogach to jest cyrk jak ten cały (usunięte przez administratora) Jazda lewym pasem, wymuszanie pierwszeństwa przez tych buraków jest nagminne! A jeżeli chodzi o firmę to polecam unikać, pracownicy traktowani jak (usunięte przez administratora)
Witam, czy ma ktoś z Państwa kontakt do zarządu? Telefon
Skarżyliście się, że na niektórych stanowiskach podwyżki wpadały częściej niż na innych. A ten problem rzeczywiście był poruszany bezpośrednio z sama góra czy tylko tutaj tak pisaliście? czasem warto zagadać może by poszli na rękę
Ta firma staje się łatwą skarbonką do zarabiania kasy dla znajomych robiąc ich kierownikami brygadzistami i innymi darmozjadami . JUŻ TERAZ JEST PRAWIE TYLA SAMO LIDERÓW BRYGADZISTÓW I KIEROWNIKÓW CO PRACOWNIKÓW SZEREGOWYCH .BRYGADZISTA I KIEROWNIK PILNUJE DWÓCH PRACOWNIKÓW
Kiedyś brygadzista to jeszcze coś robił teraz to tylko siedzi i drze pape nie wiadomo o co siedzi z referentka w kantorku nie wyłania się a jak brakuje ludzi to nie potrafi nic z tym zrobić. Wiem z doświadczenia. Pozdrawiam z MS1 Mat
Czy na hali 15 jest jakiś problem z ogrzewaniem? Jest bardzo zimno. Bramy otwarte cały czas, a nie jest to potrzebne. Wozkowym nie chce się zejść z wózka i zamknąć za sobą po pracy. Najgorzej jest na nockach. Temperatura 13 stopni
Firma jest biedna i oszczedza na kazdej zmianie jest zimno.Firma wychodzi z załozenia bedziesz (usunięte przez administratora) bedzie ci cieplo
A nie możecie tego zgłosić wyżej? Pozwoliłem sobie sprawdzić w sieci i tam napisano, że temperatura w pracy ( przy pracy fizycznej) nie powinna być niższa niż 14 stopni. Jak macie mniej to może warto na to zwrócić uwagę przełożonych ;)
Hej ja polecam się tylko nie jestem pracowity bo na MS1 nic się nie robi i od brygadzisty po wózkowych same nie roby. Ale mamy nadgodziny to mam kasę.
Mnie wzięli do Stanów a tam ci obudziłem z ko ndo nem w (usunięte przez administratora) Nie polecam
Jak wygląda rekrutacja do USA ? Czy nowych pracowników tez biorą czy tylko z doświadczeniem? Jaki zawód ma pierwszeństwo? Jestem zainteresowany z kim można o tym porozmawiać?
Witam, mam jedno tylko pytanie - kiedy będę podwyżki? Wszystko poszło do góry - czynsz, media, jedzenie, najniższa krajowa też ;-) półtora roku nie było podwyżek na hali 15. Portów miał już 2 podwyżki z tego czasu. Wszystko rozumiem, ale zabieranie premii za krew - nie rozumiem. Jak można zabierać premię ze ratujesz życie innym ludziom….
Widzę młody narybek zaczyna podnosić głowę. Podwyżki są. Jak rośnie najniższa krajowa to tobie tez rośnie wypłata.. Wiec na tak zadane pytanie w kadrach odrazu by ci odpowiedzieli tak jak ja szach mat. Jedyna podwyżka to będzie zapewne normy. Jak zawsze od lat. Widza stado (usunięte przez administratora) z kredytami itp. Podpiszczaja żeby robić więcej. Czego efektem są podniesione normy. Później zdziwienie. Co do oddawania krwi. Chce żebyś to zrozumiał bo to są słowa zasłyszane od (usunięte przez administratora) firmowego oczywiście z drugiej ręki. . Firma nie zabiera ci premi za oddanie krwi. Ona ci jej nie przyznaje.niby to samo ale jednak nie. Jeśli jesteś akordowy to takie nie przyznanie premii za oddanie krwi odczujesz. Nie znam na dzień dzisiejszy żadnej osoby która regularnie oddaje krew. No nie ma a znam takich wielu. Chodzą sporadycznie. Trzeba tez zrozumiec ze kadra zarządzająca rozwiązała problem wzorowo.
Dziękujemy za podzielenie się uwagami na forum. Zależy nam na budowaniu bezpiecznego i przyjaznego środowiska pracy, dlatego bardzo poważnie traktujemy wszelkie zgłaszane problemy, w tym te, które są poruszane za pośrednictwem serwisu GoWork. Zapewniamy, że zweryfikujemy opisane kwestie i osobiście spotkamy się z grupą pracowników, których dotyczy wspomniana sytuacja. Naszym celem jest bezpośrednie omówienie zgłaszanych uwag i wspólne wypracowanie rozwiązań. GRUPA COM40
Fajnie że się będziemy mogli spotkać - ale usuwając wpis w którym nie zostały użyte żadne nazwiska tylko opisana jasna sytuacja panująca na produkcji pokazane jest jak wszystko jest regulowane. Szkoda .
I co, rzeczywiście do takiego spotkania doszło? Bo tak sobie myślę że zainteresowanie się problemami pracowników to dobry znak jednak :).
Jak bym miał robić na produkcji to już dawno by mnie tu nie było, szkoda zdrowia, robota na 150% od dzwonka do dzwonka. Szkoda mi tych ludzi tam, widzę to codziennie. A te wszystkie zagrywki firmy typu odrabianie w soboty, zabrana premia miesięczna za oddanie krwi, zabranie premmi miesięcznej za minutowe spóźnienie to bez komentarza.
Mnie zawołał kierownik i w specjalnym pomieszczeniu dał mi reklamówkę. W domu zaglądam do niej a tam poduszka , kalendarz , konkretny zegarek i (usunięte przez administratora) karp wypatroszony już na wigilię. Byłem w szoku. Być może zasłużyłem swoją nienaganną pracą.
Może sprawie przyjrzy się Maria cały Menegment i zobaczy i przeczyta całą prawdę i wtedy po premii i Jedyneczki się posypią zero ściemy godzinka przed końcem Chowaanie po kibelkach oglądanie YouTube obgadywanko śmichy Niech się dowie prawdy to trochę głów poleci Brać się do RoBoTY
Nie zrobię porządku bo operatorzy to święte (usunięte przez administratora) a cała reszta musi na nich rypać. Po za tym też cykam bo jedną nogą jestem już w pośredniaku
A więc tak pokazuje i objaśniam: dział MGW - materace grubo warstwowe . 8 godzin odbierasz materac od operatora i układasz na specjalnym stole. Pikowarki - ustawiasz maszynę pod dany krój i pilnujesz by wałek się nie skończył. Montaż stelaży - dostajesz szkielet i pokrowce i montujesz daną sofę.
Dzień dobry czy na każdym dziale przekazanie zmiany odbywa się pół godziny przed pracą na palarni czy tylko jak się nosi niebieską kamizelkę?
Ja mam pytanie , czy pracownicy biurowi , Ci zapracowani kierwnicy i menagerowie , już zaczęli odrabiać te wolne w święta ? Rozumiem że jeśli produkcja odrobić musi to Oni też ?
Zapomnij,jakiś czas temu miałam okazję być na imprezie gdzie również byk wielki Pan Jarek K który powiedział coś trafnego ,,jak bym był na miejscu zwykłego pracownika już bym dawno w tej firmie nie pracował,,takie słowa pewnie usłyszeli byśmy z ust osób na stanowiskach ale trzeba być politykiem. A tak na marginesie tylko pogratulować tego typu osób na stanowiskach. Gratulacje.
Kiedy będą wypłacane premie za te punkty dajcie znać??
Zastanawiam się nad wysłaniem CV do firmy, ale powstrzymuje mnie wiszące od pół roku ogłoszenie. Pracownicy czy jest aż tak tak dużo pracy, czy brak chętnych? Jak wygląda wdrożenie na stanowisko pracownika produkcji?
Złóż podanie i sam osadź. Jedni maja dobrze inni maja (usunięte przez administratora) Ludzi zawsze brakuje bo jest duza rotacja. Możesz zmieniać stanowiska firma proponuje takie rozwiązania. Ale to tylko cie upewni jak głęboko rozmowa w hr różni się od rzeczywistości. Trzeba spróbować zobaczyć i ocenić. Ja sam pracuje wiele lat i siedzę tam tylko z tego powodu ze mi się to narazie opłaca. Najszybciej znanym mi naocznie przypadkiem była rezygnacja po 2 godzinach. Są ludzie którzy pracują ponad 20 lat. Jest ich mało bardzo mało. Zapomniał bym Nadmienić ze twoje zarobki po 3 miesiącach będą takie jak pracownika po 20 latach na takim samym stanowisku. Im więcej umiesz tym gorzej. Ale tak jest wszędzie.
Ludzie dajcie już spokój, czego Wy narzekacie?! Dobrze rozwinięta firma, fajni i mili ludzie tam pracują. Dobre wypłaty, benefity. Zarządzana przez odpowiednich ludzi. Nie pracuję długo, ale mi się podoba.
No właśnie nie pracujesz długo. Właśnie dla takich jak ty jest ta firma. Młodzi perspektywiczni. Bez przeszłości w tej firmie. Młody narybek. A mu starzy pracownicy zużyci co my tam wiemy.

Jak się pracuje w COM40 Sp. z o.o. Sp. K.?
+Zobacz opinie na temat firmy COM40 Sp. z o.o. Sp. K. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 438.
Jakie są opinie pracowników o pracy w COM40 Sp. z o.o. Sp. K.?
+Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 386, z czego 35 to opinie pozytywne, 166 to opinie negatywne, a 185 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy COM40 Sp. z o.o. Sp. K.?
+Kandydaci do pracy w COM40 Sp. z o.o. Sp. K. napisali 3 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.