Krakowski Kredens Tradycja Galicyjska S.A.

Kraków

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 59 ocen.

Krakowski Kredens Tradycja Galicyjska S.A.
3 59 6 1

Opinie o Krakowski Kredens Tradycja Galicyjska S.A.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

marysia

poszukują także zastępców kierowników. może i niech ci się wypowiedzą. cóż to za stanowisko

anonymous
@marysia 22.03.2016 14:15

bylam zastepca kierownika... robilam o wiele wiecej niz ekspedientka a dostawalam za to 200 zl wiecej brutto! zenada!

Zawiedziona

Jestem a raczej od kilku dni byłam stałą klientką tych sklepów.Po dość długiej nieobecności w kraju liczyłam na to,że kupię sobie moje ulubione wędliny.Doznałam dużego rozczarowania,ponieważ to co teraz oferuje firma to produkty podobne do Biedronki, jedynie ceny utrzymują się na bardzo wysokim poziomie.Produkty nie warte są tak wysokich cen,do tego strasznie zdrożały wszelkiego rodzaju przetwory w słoikach.Żal mi personelu pracującego w tych sklepach,gdyż to oni słuchają narzekań naszych. Kiedyś te sklepy miały wspaniały asortyment.Szkoda

anonymous
@Zawiedziona 19.07.2018 16:41

Bo to inny zarząd, dyrektorzy, inna wizja przedsiębiorstwa. Zerknijcie do KRS-u. Poza tym dąży do upadłości. Także co ma być w sklepie jak nie zwykły shit ...

Asia50

Dziś chciałam kupić szynkę szarą i poprosiłam ekspedientkę o ukrojenie z nowego kawałka, ona odmówiła bo niedawno (tak mówiła) kroiła tę szynkę. Na prośbę o inne plasterki nie chciała mnie obsłużyć. Zrezygnowałam więc z zakupu. Wędliny w Kredensie są drogie i powinno się inaczej podchodzić do klienta. Ta obsługa pracuje w Arkadii. Ja już tam nic nie kupię.

Paweł Guzik

Witam, zakupiłem parę pudełek ciastek o nazwie ,,Ciasteczka Różne'' dla moich znajomych dobrze że otworzyłem je przed wręczeniem. Ponieważ ciastka które kiedyś były wyjątkowe teraz można kupić w każdej cukierni za połowę ceny. Nie polecam !!!

R.
@Paweł Guzik 21.06.2018 21:28

13 lipca kupiłam te ciastka w Krakowie na ul. Floriańska 42. Miały być symbolicznym prezentem dla córki. Po powrocie do domu, oglądnęłam pudełko w celu zapakowania go i co się okazało, ciastka są przeterminowane aż 4 miesiące !!! Nie kosztują mało bo aż prawie 30 zł i są to faktycznie najzwyklejsze ciastka, które można kupić w innych sklepach na wagę. Ciasta już pojechały do jubilatki, i teraz się zastanawiam, jak wybrnąć z sytuacji, gdy zobaczy datę produkcji, i jak ja się źle z tym czuję. Nie wspominając o możliwym zatruciu. Zresztą nie wiadomo czy nie ma jakiejś pleśni w środku lub innych niespodzianek? Jestem zszokowana sytuacją, jak można nie sprawdzać daty ważności produktów, przeznaczonych do sprzedaży zwłaszcza tak drogich! Proszę uważać na wyroby tej firmy.

Xyz
@R. 14.07.2018 16:28

Zabawne jak ciastka mogą byc az tyle przetwrminowane jesli od dłuższego czasu nigdzie nie byly one w sprzedaży. Nie wiem po co rozsiewa Pani nieprawdziwe informacje. Ciasteczka są kruche wiec jest ryzyko ze przy zlym dostarczaniu towaru ulegną one zniszczeniu .. czego niestety nie wie ani sprzedawca, ani klient. Poniewaz pudelka sa zamknięte

Kazimierz

@Magda a możesz opowiedzieć jak wyglądała kwestia zarobków oraz benefitów pozapłacowych? Czy istniała również możliwość awansu w strukturach tego przedsiębiorstwa? Daj znać co o tym sądzisz, wielu z nas przyda się Twoja opinia.

Magda

Pracowałam w kk cztery lata. To stracone cztery lata. Prawie rok temu poprosiłam o wystawienie zaświadczenia ,niestety do dziś go nie otrzymałam. Kultura osobista dyrekcji daje domyślenia. Traktowanie pracowników jak niewolników. Ale dzięki dobrej zmianie zrozumiałam że nie da się już tam pracować jak kiedyś za poprzednią panią prezes. Nie mówiąc już o tym że z kierownikiem regionalnym współpraca była niemożliwa.

były pracownik

Pracowałem w Krakowskim Kredensie ponad dwa lata i za byłego prezesa spółki było poprawnie chociaż wynagrodzenie na najniższym poziomie, ale za to był jakiś szacunek do pracownika. Obecnie nowy zarząd nie ma za grosz szacunku do swoich podwładnych. Praca na dwie zmiany ponieważ brakuje kadry pracowniczej, ale za nadgodziny nie chcą płacić tylko możemy sobie odbierać szybszym wyjściem z pracy. Pytam się jak mamy to zrobić jak nie ma rąk do pracy? Wymogi bardzo wysokie, ale za tymi wymogami wynagrodzenie nadal stoi w miejscu, Odradzam tą firmę osobom szukającym pracy. Jeżeli macie sami do siebie szacunek nie dajcie się zeszmacić.

Liliana

Zgadzam się krakowski kredens to nie to samo wędliny porażka konfitury masakra a cene mają niesamowitą co do osób zarzadzajacych to brak słów duzo wymagan zero poszanowania dla ludzi a pensje karygodne współczuję osobą ktore tam pracuja raczej z....za darmo...

Maruda

Obecnie ta firma to już nie ta sama firma jaka była kiedyś i to niedawne kiedyś. Od momentu "dobrej zmiany" czyli od kierowników regionalnych wszystko się zmieniło i zmienia się nadal, tyle że na gorsze. Pracownicy to już tylko "pionki" na szachownicy. Żadnego poszanowania pracy tylko tu brakuje więc musisz jechać bo was jest aż trzy!!! Wymagania pod niebo a zapłaty i dobrego słowa brak. Porażka i masakra.

Franek

Omijać te sklepy wielkim łukiem (Warszawa),A praca tam to porażka a kierownik regionalny Pan Palcze...to wielkie nie porozumienie dno który nie ma o niczym pojęcia.Powinni go sprawdzić to by 5 minut tam nie robił.Jak inwentaryzacja to przeżucanie towaru od sklepu do sklepu,aby się na chwilę zgadzało.Żenada A to to tylko Pikuś.

Pracownik
@Franek 31.03.2018 03:53

Nie zgadzam sie z taka opinia! Pan Krzysztof bardzo kompetentny kierownik.

Monia

Zgadza się regionalny to przeterminowaną wedlinę od siebie z sadyby do nas na KEN przywiózł i kazał nam sobie w straty w wpisywać :-) on już chyba przed emeryturą przynajmniej tak wygląda i boi się o swoją du... :-)

zzz

szkoda

Moni

Do tej pory bardzo często robiłam zakupy w Krakowskim Kredensie, ale już nie mam zamiaru. W sklepach totalny brak towaru, na infolinii gdzie mnie odesłano totalny brak kultury- pani, z którą rozmawiałam, po prostu rzuciła słuchawką. Na stronie wystawione kosze prezentowe, ale nie ma możliwości zamówienia online a w sklepach stacjonarnych (3 w Krakowie) dowiaduję się, że towaru( w tym zwykłych torebek i pudełek prezentowych) do stycznia już nie będzie. Na pytanie zadane Pani kierownik w jednym ze sklepow, dlaczego informacje podane na stronie są błędne otrzymałam odpowiedź, że należy kontaktować się z BOK. Ogromne rozczarowanie!

aby
@Moni 06.12.2017 23:34

Przepraszam za Firmę , w której pracuję. Niestety nie jesteśmy informowani , czy będzie dostawa . Natomiast jeśli to będzie usprawiedliwienie , nie dostaliśmy wynagrodzenia za pracę. Zbliżają się Święta, rachunki nie są zapłacone, jesteśmy czasami nawet niemili. Przykre ,ale to jest też nasze życie.

Piku49
@aby 09.12.2017 15:56

Wyglada na to ze Kredens Krakowski jest w stanie upadłości ? Puste polki 0 słodyczy na Święta żenada

Pracownik
@Moni 06.12.2017 23:34

No to jest normalne już w tej firmie. Dobra zmiana dosiegla i tą firmę..ktora wkrótce przejmie francuski gigant El lecreck :)

warszawaka

Warszawa do dziś 11.12.2017 nie dostała wynagrodzenia które podobno zostały wysłane w piątek.Podano informację że to banki nie zdążyły zaksięgować kwot na kontach.Nie wierzę.

....
@warszawaka 12.12.2017 01:03

Kraków podobnie ....

ilala

Wiecie jednak jaka panuje atmosfera? Dzięki za odpowiedź

Pracownik
@ilala 09.10.2016 21:35

Pytasz o atmosferę?? Po zmianach na górze, gdzie zasiadają niby osoby wykształcone a jednak bucowate atmosfera jest do niczego. Nie uzyskasz informacji prawie żadnych bo kadry to w tej chwili zewnętrzna firma..której opieszalosc nie ma granic. No cóż... (usunięte przez administratora) za małe pieniądze..

Pracownik22
@Pracownik 05.12.2017 10:06

Wpĺyneła Ci pensja za listopad

gość
@Pracownik22 08.12.2017 20:45

Nie. Warszawa.

Pracownik
@Pracownik22 08.12.2017 20:45

Olsztyn też nie dostał wypłaty za miesiąc listopad to porażka.

anonymous

Bardzo nie mila obsługa .

blik

To forma która bez uprzedenia daje wypowiedzenia z pracy- i to nie osobisci, czy telefonicznie-tylko przyjezdza kurier i przywozi wypowiedzenie-a jesli to kłamstwo niech KK zaprzeczy. Pozdrawiam

BYŁY PRACOWNIK
@blik 04.07.2017 22:41

Hej.Ja również dostałam wypowiedzenie kurierem.Ale to zmiany na górze firmy nie decydujesz się na mniejsze pieniądze żegnaj.Takie czasy.

Iwona

Hej.Co do Rolnika to się zgadza.Tez widziałam. Jeszcze się migdalil z łaska która tam pracuje.

Jarek

Wszystko jasne.Tylko ciekawe kto zatrudnia takie osoby.Bywam często na lotnisku Chopina w Warszawie i tam w krakowskim kredensie jest porażka. Gościu z rolnika sprzedaje a wymowy zero i do tego non stop na tel wisi albo śpi. Kariery nie zrobi nawet w telewizji ,tylko ludzi odpycha od interesu .Jestem tam 2 razy w tyg bo latam służbowo i tylko sobie foty robi z ludźmi. Jakiś gupol.Ze takich trzymają.

aniabania

Na poziomie premium w tych sklepach są tylko dwie rzeczy: obsługa i marketing. Płace takie same jak jakość tych produktów czyli jak w podrzędnej sieciówce.

klient

Dziękuję za wspaniałą obsługę Paniom które wczoraj mnie obsługiwały. Pełen profesjonalizm i umiejętność sprzedaży produktów na które nie miałem ochoty kupić. Wybrałem się po zestaw podarunkowy, ale na tym sklepie nie mieli (sklep przy Szczęśliwej w Gdańsku). Panie nie tylko mi zaproponowały produkty z pełnym wdziękiem i uśmiechem na twarzy ale także zrobiły przepiękne przebranie i choć było bardzo późno panie podziękowały mi za kupno, ale także życzyły mi miłego dnia.

pracownik

Praca bardzo fajna, dla osób które lubią kontakt z ludźmi. Trzeba być cierpliwym człowiekiem, gdyż często do sklepu przychodzą klienci zamożniejsi, którzy myślą że są pępkiem świata(myślą że skoro produkty dość drogie to my zarabiamy po 2000 zł na ręke lub więcej a to nie prawda) ale ja osobiście potrafie być cierpliwa. W firmie bardzo dbają o pracownika pod względem przestrzegania praw pracowniczych.Praca lekka i przyjemna. Najniższa krajowa ale ma się pewność że wypłata będzie na czas. Osobiście polecam tego pracodawce.

pracownik

Praca bardzo fajna, dla osób które lubią kontakt z ludźmi. Trzeba być cierpliwym człowiekiem, gdyż często do sklepu przychodzą klienci zamożniejsi, którzy myślą że są pępkiem świata(myślą że skoro produkty dość drogie to my zarabiamy po 2000 zł na ręke lub więcej a to nie prawda) ale ja osobiście potrafie być cierpliwa. W firmie bardzo dbają o pracownika pod względem przestrzegania praw pracowniczych.Praca lekka i przyjemna. Najniższa krajowa ale ma się pewność że wypłata będzie na czas. Osobiście polecam tego pracodawce.

anonim

(usunięte przez administratora)

Mmmm

Ikebo, szansa jest bardzo duza

obserwator

Prezesi krakowskiego kredensu to dziady poszyte

obserwator

Krakowski Kredens to obóz pracy zarobki jak na bezrobociu.Niema czasu nawet zjeść śniadania.Prezesowie to wyzyskiwacze nie mają szacunku dla pracowników.(usunięte przez administratora)nie zatrudniajcie sie tam przestrzegam.Chamstwo i nic więcej (usunięte przez administratora)

sonata

Dlaczego ciągłe zmiany wśród personelu w tych sklepach?, dlaczego ciągły brak podwyżek? dlaczego ogłoszenia o prace wiszą na sklepach po ok. 3 tyg? Nikt wam tego nie powie jak jest. Kazdy powie ze jest fajnie i miło. Realia wychodzą po ok. miesiącu-dwóch. Najniższa krajowa(brutto). Podczas rekrutacji będzie mówione o dodatkach, premiach, itp. Zapytajcie ile osób w danym sklepie otrzymało te nagrody, premie i jak często. :):):) Tajemniczy klient też tam przychodzi:):):). Brzuch mnie boli ze śmiechu-a i nagroda za jego obsłużenie -wielka. Zapytajcie ile razy był taki klient w sklepie w ciągu załóżmy 3 ostatnich lat:):):) i jaka osoba otrzymała jakąkolwiek premie, dodatek (niech wam wskażą taka osobę)-ale zapewne będzie to kierownik sklepu. Praca ciągła. Nie daj boże zachorować-wypowiedzenie otrzymamy sprzed daty L4. Możliwość awansu? Zapomnijcie. Jak już podejmiesz prace nie wolno Ci się o nic upominać!!!!!. Jak nie pasuje zwolnij się. Zapytajcie ile osób(z danego sklepu) odeszło w ostatnim roku. Dlaczego są takie rotacje pracowników w sklepach skoro to taka fajna praca. Kiedyś na jeden sklep było ok. 200 chętnych osób(tak faktycznie było-3 lata wstecz jak kredens zaczynał)-dlaczego teraz brak chętnych? Z reszta-duzo jest jeszcze ciekawych rzeczy które może kiedyś napiszę. Znam to od podszewki. Możesz tam pracować jak nie masz za co żyć-ale jeśli masz honor i chęć znalezienia czegoś lepszego-szukaj-naprawdę. To jest praca przejściowa. (a dla KK proponuje zatrudnić uchodźców- oni naprawdę będą się cieszyć:):):):)

antyfilipek

Hej, jeśli ktoś z was interesuje się firmą Krakowski Kredens to zajrzycie na forum ponieważ jest nowa propozycja pracy. Bardzo interesująca sprawa. Krakowski Kredens Tradycja Galicyjska S.A. sieć delikatesów z towarami Premium, poszukuje kandydatów do p... http://www.gowork.pl/praca_podglad,5736368?keywords=&region=

Byly pracownik

W kk pracowałam kilka lat temu, nie sadzilam, ze dalej jest ta sama stawka:(. Praca jest tam ciezka mimo, ze na 1szy rzut oka nie ma wielkich kolejek aczkolwiek caly czas ktos wchodzi i caly dzien praktycznie trzeba stac. Nawet jesli nie ma klientow to trzeba bylo ukladac towar etykietami do przodu, przecierac czyste blaty, nie wypada przeciez siedzieć na krześle! Nie mozna bylo uzywac tel w czasie pracy nawet na smsa jak nie bylo klientow, nie ma przerwy bo niby gdzie? Trzeba jesc na sklepie przy klientach. W sklepie jest goraco od lodowek i jest mocne swiatlo, w dodatku tzreba chodzic w tych glupich czapkach:). Wszystko jest liczone i wazone i to nawet okruchy z szynek, zeby przypadkiem nikt niczego nie ukradl. Pod lada sa podpisane woreczki i tam sa wrzucane scinki miesne. Wiadomo, ze szynki wysychaja bo jest w nich woda dlatego nie zgadza sie waga po sprzedazy. Szynki i kielbasy sa dobre, ale cena ogorkow malosolnych jest porazkowa. Serek ze szczypiorkiem to ser turek, ktory mozna kupic za nizsza cene w normalnym sklepie, kielbasa jest chyba z sokolowa. Sa parowki cielece- panienskie i wieprzowe- kawalerskie ale ich sklad jest pomieszany i tak naprawde wiecej wieprzowiny jest w panienskich:). Odradzam tam prace zwlaszcza w gal krakowskiej bo w weekendy jest przerabane chyba, ze ktos naprawde potrzebuje kasy!

grzanka

nie zgadzam się

Zostaw opinię o Krakowski Kredens Tradycja Galicyjska S.A. - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Krakowski Kredens Tradycja Galicyjska S.A.