Baltona

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 156 ocen.

Opinie o Baltona

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Baltona

Aneta

Czy ktoś może odnieść się do mojego ostatniego pytania i napisać, jak w obecnej chwili przedstawia się atmosfera w Baltonie? To bardzo ważny aspekt zatrudnienia dla wielu osób, bo jak wiemy - wpływa na jakość pracy pracownika każdego dnia. Opinia na ten temat może pomóc wielu osobom niezdecydowanym.

Aneta

Jak ocenicie atmosferę panującą w firmie Baltona?

Połówka

Firma jest ok., prowadzą szkolenia dla pracowników. Wynagrodzenie jest również ok. Wiele osób chciałoby pracować w takim zakładzie. Mam ochotę na zmianę miejsca pracy i dołączyć do Baltony. Może ktoś ma wiedzę na temat warunków pracy i mógłby troszkę oświecić mnie?

nie_mam_nogi

http://www.portalspozywczy.pl/handel/wiadomosci/polska-musi-zaplacic-wlascicielowi-sklepow-baltona-20-mln-euro,136290.html

dfg

hej widze ze pojawila sie oferta pracy na stanowisko sprzedawcy w Gdańsku czytalem ta oferte i wiem ze oferuja tam miedzy innymi zkolenia produktowe i sprzedażowe Zatrudnienie na podstawie umowy o pracę, system premiowania oparty na wynikach operacyjnych sklepu

ala

Pracowałam w Baltonie całkiem niedawno i szczerze odradzam. Wypłata to ok 1550zl netto, praca na 3 zmiany w sezonie letnim a poza od 4 rano się zaczyna. Dodatki które płacą za godziny nocne są wręcz śmieszne - w sumie to nikt nigdy nie wie ile bo nie ma rozliczenia miesięcznego:/, o rozliczenie trzeba poprosić a przy tym wysłuchać miliona pytać po co i dlaczego :/. Z miesiąca na miesiąc ustalany jest taki budżet aby go nie osiągnąć i żeby premii nie dali. Dziwna polityka firmy nastawiona na sprzedaż jakiś absurdalnych produktów impulsowych ( czytaj wciskanie klientowi batoników przy kasie ), wszelkie próby wprowadzenia zmian/ nowych pomysłów są ignorowane przez "górę" bo oni wiedzą lepiej :/

anonim

(usunięte przez administratora)

Kyane

Pracowałam w Baltonie 3lata temu. Myślę, że tak jak wszędzie wszystko zależy od ludzi, kierownika. W sklepie, w którym pracowałam była masakra. Kierowniczka-tyran, traktowanie nieludzkie i wykorzystywanie do maksimum. Ale wiem, że w innych sklepach było lepiej. Jeśli chodzi o warunki finansowe w tamtym czasie to było ok. Pensja+prowizja od sprzedaży.

Kuropatwa

Wszystko ładnie, tylko pytanie czy poszukują obecnie nowych ludzi do pracy? Podejrzewałbym, że z roku na rok będzie u nich tylko lepiej. Wiadomo, że okres kryzysu przynosi różne problemy, jednak czy można liczyć na to, że rekrutacja będzie prosta i jasna i przy okazji na jakie warunki finansowe można liczyć?

wiśnik
@Kuropatwa 07.01.2015 20:16
Wszystko ładnie, tylko pytanie czy poszukują obecnie nowych ludzi do pracy? Podejrzewałbym, że z roku na rok będzie u nich tylk...

nie wiem czy warto interesować się akurat pracą w Baltonie obecnie... jeśli masz możliwość pracy jako sprzedawca w jakiejś innej sieci to spróbuj tam swojego szczęścia. Może przy okazji Twoja odpowiedzialność będzie mniejsza, a kasy tutaj raczej lepszej nie uraczysz niż w innych sieciach. pomyśl o tym

biblo

baltona to firma z bardzo dużych doświadczeniem . Ich pierwsza placówka o ile się nie mylę powstała już w 1949 roku, a więc grubo ponad 60 lat temu. Od tego czasu jednak nie wykształcili się na tyle aby stanowić poważną siłę na naszym roku. Także wydaje mi się , że samym doświadczeniem za długo mogą nie przetrwać

xyz

Nie Polecam. ! Pracy w Baltonie i współpracy z [usunięte przez administratora]. Zero komunikacji, nieodpowiadanie na niewygodne pytania to normalka. Uwaga na Modlin!. Szykuje się [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] . Pensja na poziomie 2200 brutto, która proponują sprzedawcą to jest kpina. :)..

,,,

Przestań.Możesz sobie im krzyknąć i tak to oleją mi obiecywali więcej a w rezultacie dostałam mniej ciężka harówka i tyle chociaż sezon powoli mija, najgorzej jest zacząć w sezonie..... Ale Bogu dzięki już tam nie pracuje.

Aspirujący

Pytałem, żeby nie krzyknąć za mało ;) Już byłem na pierwszej rozmowie, zobaczymy. pozdrawiam

nie mam nogi

Aspirujący - 2012-07-19 21:42:05 Jakiej firmy nie wpiszesz na wszystkie narzekają. Najgorsze fuchy, ale pewnie też najlepiej płatne na poziomie sklepu, więc ile płacą, ktoś wie?Zapłacą ci tyle, ile sobie wynegocjujesz na rozmowie.

Aspirujący

Jakiej firmy nie wpiszesz na wszystkie narzekają. Najgorsze fuchy, ale pewnie też najlepiej płatne na poziomie sklepu, więc ile płacą, ktoś wie?

były pracownik

Aspirujący - 2012-07-16 20:30:27 To sprzedawca, tak?? A kierownik sklepu jaką ma? Jakie te premie, jak nie wyrobi się targetu to zero?w baltonie było dobrze kilka lat temu...uciekaj jak najdalej od tej firmy!!! kierownik sklepu i kierownik zmiany to najgorsze fuchy w tej firmie...!

Aspirujący

To sprzedawca, tak?? A kierownik sklepu jaką ma? Jakie te premie, jak nie wyrobi się targetu to zero?

szpieg

Aspirujący - 2012-07-13 15:42:41 Witam. Mógłby ktoś uchylić rąbka tajemnicy odnośnie zarobków w tym sklepie, chodzi mi o stanowiska od sprzedawcy do kierownika, jaka podstawa oraz ew. premie.[usunięte przez administratora] dzięki i pozdrawiamw warszawie - sklepów brak, w modlinie też nie będzie , po okresie próbnym było około 2200 brutto + premia za wyrobienie niemożliwego targetu... socjal to była opieka medyczna - wszystko w temecie..

Aspirujący

Witam. Mógłby ktoś uchylić rąbka tajemnicy odnośnie zarobków w tym sklepie, chodzi mi o stanowiska od sprzedawcy do kierownika, jaka podstawa oraz ew. premie. [usunięte przez administratora] dzięki i pozdrawiam

ono

witam. czy biuro to jeszcze pracuje ? mam troche spraw do załatwienia i nie wiem czy jest po co tam jechać ? .. może już pozamiatane w gabinetach...

niedziela

O wszytskim:) O tym ,że wszystko tu jest żałosne i kiedyś doprowadzi do zamknięcia spółki. Tyle w tym temacie.

taki

szkop - 2012-05-24 23:18:23 Nie wytresowali nikogo:) Z dnia na dzień jakieś nowe idiotyczne sensacje:) Zero nadzieji na lepsze jutro:) Na cokolwiek:) Tylko same utrudnienia:) I może już nikt nie pisze bo szkoda sie wogole wypowiadać... Nic to nie przyniesie.a o których sensacjach piszesz ? przeniesienie biura ? [usunięte przez administratora] pozdr

szkop

Nie wytresowali nikogo:) Z dnia na dzień jakieś nowe idiotyczne sensacje:) Zero nadzieji na lepsze jutro:) Na cokolwiek:) Tylko same utrudnienia:) I może już nikt nie pisze bo szkoda sie wogole wypowiadać... Nic to nie przyniesie.

nie mam nogi

nie mam ręki - 2012-05-16 21:53:41 Cześć człowieku bez nogi! Co u ciebie znalazłeś jakąś ciekawą pracę? pzdr. Tak, znalazłem, może nawet ciekawszą niż w Baltonie :) Coś tu strasznie ucichło, naprawdę nic ciekawego już się nie dzieje w tej firmie? Czy może wytresowali już wszystkich tak bardzo, że nawet w necie boją się odezwać?

nie mam ręki

Cześć człowieku bez nogi! Co u ciebie znalazłeś jakąś ciekawą pracę? pzdr.

nie mam nogi

ono - 2012-05-11 21:59:23 nie mam nogi - 2012-05-10 16:19:04 A coś ci w tym przeszkadza?nic mi nie przeszkadza. Pytam przecież grzecznie.. a na temat remontu jest pełno wykluczających się informacji i stąd moje pytanie. mam nadzieję , że została zaspokojona Twoja ciekawość i podejrzliwość. Kiedy rozpoczyna się remont , jak długo bedzie można handlować na starym Terminalu w W-wie ?To było pytanie do [usunięte przez administratora] - o cytowaniu mi się zapomniało :)

ono

nie mam nogi - 2012-05-10 16:19:04 A coś ci w tym przeszkadza?nic mi nie przeszkadza. Pytam przecież grzecznie.. a na temat remontu jest pełno wykluczających się informacji i stąd moje pytanie. mam nadzieję , że została zaspokojona Twoja ciekawość i podejrzliwość. Kiedy rozpoczyna się remont , jak długo bedzie można handlować na starym Terminalu w W-wie ?

a my na to jak na lato

Można walczyć ale skutek i tak marny. BH już nie wróci. Tyle w tym temacie.

ryba

mrx - 2012-04-21 14:37:20 Mądrzą się tu niektórzy, [usunięte przez administratora] a ktoś tak na prawdę wie o co chodzi? [usunięte przez administratora] twierdzi, że o remont lotniska, co nie jest chyba takie bez sensowne? A o co chodzi z tymi sklepami, które baltona ma jeszcze na lotnisku? pisał o nich ppl obwieszczając, że otworzyli aelię i cośtam jeszcze? Te sklepy działają? I jak ppl chce je zlikwidować przed remontem?owszem, [usunięte przez administratora] ma racje ,że chodzi o remont lotniska i dlatego zarząd złożył w grudniu wniosek o zabezpieczenie roszczeń czytaj : umowy najmu do 2015 .. ponieważ lotnisko nie posiadało dla baltony innej zamiennej lokalizacji na lotnisku w w-wie. I tym samym rozpoczeło wojenkę z PPL. Wszystko było dobrze do chwili opóznienia ( podobno jeden dzień ) z dostarczeniem gwarancji bankowych i to własnie wykorzystał PPL - bo takie miał prawo i wykorzystał zapis w umowach , że w takiej sytuacji może wypowiedzieć umowy najmu w trybie natychmiastowym co tez uczynił i pozbył się problemu w postaci Baltony. Szkoda że [usunięte przez administratora]nie uświadomił sobie że wywołał wojenkę i nie może wkładać broni do reki przeciwnika . A tak się stało . Co do sklepów Aelia i keraniss to otwaorzyli na naszych lokalizacjach na starym terminalu swoje sklepy oczywiście do czasu rozpoczęcia remontu. Na lotnisku w-wa nie już sklepów Baltony.

bananówka

Jaki zarząd jest każdy wie i nikt mi nie powie, że w ostatnich trzech latach decyzje w sprawie firmy byly mądre. Sama nie jestem rekinem biznesu ale jak ktoś się na czymś nie zna to łapy z daleka.

mrx

Mądrzą się tu niektórzy, [usunięte przez administratora] a ktoś tak na prawdę wie o co chodzi? [usunięte przez administratora] twierdzi, że o remont lotniska, co nie jest chyba takie bez sensowne? A o co chodzi z tymi sklepami, które baltona ma jeszcze na lotnisku? pisał o nich ppl obwieszczając, że otworzyli aelię i cośtam jeszcze? Te sklepy działają? I jak ppl chce je zlikwidować przed remontem?

ono

dzban - 2012-04-20 20:22:55 Jedno tylko zastanawia... Jak bardzo nieumiejętnie trzeba kierować firmą by w ciągu trzech lat z wielkiej, szanowanej marki z tradycjami "BAL_ONA" zrobić tak wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ... W którym nawet już błota brakuje. [usunięte przez administratora] zastanówcie sie nad sobą. Cała polska się z was śmieje.no to nie jest tak dokładnie, 3-4 lata wczesniej groziła nam upadłość i sprawy w sadzie, " inwestor" został zrobiony na szaro, pojawił sie inny który dofinasował to i owo, tylko dobrał sobie kiepskich strategów i wyszło jak wyszło... tak więc trzy lata temu to baltona była wielka w teorii, [usunięte przez administratora] i przyszła wpadka - zero kasy za towar to i po chwili brakowało towaru, wezwania do zapłaty, monity, w ostateczności sąd i upadlość, Flamingo zaiwestowało i powoli poszoł do góry...ale zycie nie lubi próżni i jest to co jest

taki

hej. czy komuś sie juz zakończyło wypowiedzenie ( w-wa ) i czy otrzymał odprawę, wypłatę z funduszu ?

jaga

macie racje takie [usunięte przez administratora] się dobrali że mamy to co mamy i powiem więcej tam gdzie ppl ma większe udzialy na lotniskach to tak samo będzie z wami bo baltona juz nie wróci do warszawy ,mieli szczescie że w gdansku sie udało i zdążyli podpisac umowę

dzban

Jedno tylko zastanawia... Jak bardzo nieumiejętnie trzeba kierować firmą by w ciągu trzech lat z wielkiej, szanowanej marki z tradycjami "BAL_ONA" zrobić tak wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ... W którym nawet już błota brakuje. [usunięte przez administratora] zastanówcie sie nad sobą. Cała polska się z was śmieje.

ruda

cześć . jak się masz? pracujesz ?, jeżeli tak na GL nasz nieaktualne dane... W-wa już nie istnieje, a tych kilka osób zostawili na modlin - aby móc się wykazać posiadaną kadrą po wygranym - ewentualnie - przetargu, potem myslę , że dostaną tzw propozycję nie do odrzucenia - przejście do baltony za porozumieniem stron..nowe stawki , warunki lub zielona trawka..

karmel

ech... - 2012-04-12 10:17:36 karmel - 2012-04-12 00:44:17 Dlaczego myślisz że inne sklepy nie zarabiają na siebie? Skąd możesz wiedzieć jak wygląda praca w innych punktach?Może to wy mieliście łatwiej bo było was wielu na zmianach? Magazynierzy, kasjerzy, kier. zmian a na regionach jest tylko kasjer i robi wszystko. Przyjmuje dostawę, wystawia, doradza, sprzedaje itd. a zarobi wiele mniej bo to nie stolica. Jak pracowaliście to narzekaliście że macie mało a jak już nie pracujecie to się chwalicie za nieźle zarobiliście. Jak to jest w tej Baltonie ?Myślałem że pewnych rzeczy nie trzeba tłumaczyć, ale jednak... W Warszawie w najsłabszych miesiącach na jednego pracownika sklepu przypadało jakieś 100 tyś obrotu, w najlepszych miesiącach ponad 150 tyś - a jaki obrót przypada na jednego pracownika w rejonach? Policz sobie a dopiero potem pisz, czy u was pracowało się ciężej czy nie. Owszem, w stolicy ułatwieniem jest magazyn, ale też skala handlu jest nieporównywalnie większa niż w innych miastach. Poza tym - dostawy same się nie przyjmowały, same nie wystawiały na półki, i nie robili za na tego panowie z magazynu. Piszesz że było nas więcej na zmianach? Ok, było 3, 4 kasjerów, ale przy większym ru [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przyjeżdżało 12 palet towaru dziennie - czyli powiedzmy 3 palety na łebka w dzień, plus praca na kasie. Rozstawiłeś kiedyś na półki towar z 2 palet w ciągu zmiany, obsługując przy okazji 150-180 klientów? I nikt z nas nie chwalił się, że zarabiał dobrze, szczególnie w ostatnim okresie - to w kraju urosła chyba jakaś legenda o naszych zarobkach. Większość z was pewnie jakby popracowała u nas miesiąc za nasze pieniądze to z przyjemnością wróciłaby do swojej pracy za 1500 na rękę. Nie porównuj wszystkich sklepów w regionach do siebie. Jedni dostają jedną paletę na tydzień a drudzy 12 palet samego składu który trzeba przyjąć (nie ma magazyniera) wystawić i sprzedawać a w wolnej chwili uporządkować magazyn na kolejne dostawy Polmos-ów, coli, papierosów itd. Nie pisz ze codziennie rozładowałeś 12 palet bo tu piszą ludzie którzy pracują lub pracowali w Baltonie. Pewnie nie ma u nas ciągle tylu klientów co u was ale też mamy jazdę jak wchodzi o jedynym czasie 800 osób. Obrót na jednego kasjera jest u nas większy niż 100 tyś wiec wiemy jaki jest zapierdziel w Baltonie i nie ucieklibyśmy z Warszawy bo dużo pracy. Nie ma zamiaru kłócić się z wami bo tak samo byliście traktowani jak my dalej jesteśmy. Całe te premie it [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] .. Jeden sklep ma budżet np: 10tyś a drugi 100tyś a premii tyle samo albo wcale bo brakło 0,5%. Pozdrawiam P.S. Zaczyna się sezon :)

ono

ja - 2012-04-13 12:07:04 A Ja pytam gdzie nasza premia za wyrobienie budżetu?? mamy już 13 sty a podobno do 10go maja być wypłacane dodatki??a z jakiego sklepu jesteś ?

jaga

to teraz morze ... [usunięte przez moderatora] a się wykaże bo bh travel zakończył działalnośc zobaczymy jak się za was wezmie wszystkie straty bedziecie musieli odrobic bo my dostalismy swietne odprawy

buraku_u_u

Twoja wypowiedź nie zasługuje wogole na jakikolwiek komentarz... Widać jak zoorientowany w sytuacji byłeś. Pozazdrościć. Na Warszawie świat sie nie kończy. Ktoś sie tu w siebie zapatrzył. Z Bogiem. Zamykam te obrady bo swój honor mam.

ja

A Ja pytam gdzie nasza premia za wyrobienie budżetu?? mamy już 13 sty a podobno do 10go maja być wypłacane dodatki??

nie mam nogi

Ja w ogóle nie wiem, w czym problem - mogliście przyjechać do Warszawy, wynająć sobie mieszkanie i pracować za te wspaniałe "kokosy" - ktoś wam zabraniał? A przy okazji to może potrenujcie w tych rejonach pisanie CV, bo jak tak dalej pójdzie, to firma może nie dotrwa do końca roku.

ech...

trawa - 2012-04-11 13:51:34 Tak czy tak każdy wie, że BH zawsze miało lepiej od reszty...ale co się na .. [usunięte przez moderatora]. w sezonie to nasze. Ciężka praca (przynajmniej classic i perfumy) to i pensje wyższe. Trudno żebyśmy robili na wszystkich i jeszcze zarabiali marnie.

trawa

Tak czy tak każdy wie, że BH zawsze miało lepiej od reszty...

James Bond Agent 0,7

trawa - 2012-04-10 22:11:15 Każdy wie że zarabialiście "dobrze":) Ma ktos odwage sie pochwalic?Lepiej nie - ta wiedza mogłaby was zabić.

trawa

Każdy wie że zarabialiście "dobrze":) Ma ktos odwage sie pochwalic?

warszawiak

To może teraz chociaż sie przyznamy kto ile zarabiał?

jaga

premie wielkanocne ,a gdzie premie inflacyjne za styczen pan prezes [usunięte przez moderatora] nam dawal ,ale nie ma nic bo travel za trzy sklepy płaci kary ,ale to nic gdansk i katowice to nadrbia my lezymy a oni nowy budzet maja dodatkowo pani menadzer sz zadba o to

zosia

A premii wielkanocnej nie ma:( [usunięte przez moderatora]

jurgen

Właśnie!!! Gdzie premia? Czekamy do 19.00 (o tej godz. ostatnie księgowania w bankach). Jak nie będzie, to BUNT na pokładzie.

WHERE

Gdzie jest nasza obiecana premia :)? "Wielkanocna"

Zostaw opinię o Baltona

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Baltona