Bison-Bial S.A.

Białystok

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 65 ocen.

Opinie o Bison-Bial S.A.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bison-Bial S.A.

Niezapominajka

Macie może jakieś nowe informacje o kondycji firmy, polepszyło się coś?

Gość

Dyrektor wpowiedział i mślał, że, ktoś go zatrzymał ale nikt nie wkazał zainteresowania... chyba jednak nie był tak poważaną i niezastąpioną jednostką;) Może liczy, że go poproszą o powrót jak innego dyrketora?

emeryt - od pażdziernika

A nas, zwykłych roboli, na każdym kroku się oszukuje i straszy. W jakiej to trudnej jesteśmy sytuacji. Że nikt nie wie jak długo jeszcze pociągnie nasza firma. A tu proszę . . . A może by tak ogrzewanie włączyć w firmie zamiast premie na lewo i prawo rozdawać ?

Kruk

Polecam pracę w Bisonie - można rozwinąć skrzydła :)

Rach

Dzej Kej szuka starych emerytowanych pracowników, a po magazynach siedzą ludzie kilkunastoletn doświadczeniem pracy na maszynach

Robson

Bison wie jak ''korzystac'' z dotacji unijnych :D

pracownik

Na parszywej ziemi rosną tylko parszywe prawdziwki.Jest źle i nie będzie dobrze dopóki będzie prowadzona taka polityka zakładu i związków zawodowych. Razem oni działają ale przeciw robotnikowi. Patrzą aby zaspokoić swoje partykularne interesy co skutkuje marnymi zarobkami dla pracujących fizycznie.

KOLIBER

Zatrudniamy byłych pracowników Bison-Bial, Bison-Chuck, Bison-It, Bison-Tools i pochodnych spółek. Gwarantujemy stabilną pracę i najniższe zarobki.

KOLIBER
@Bron 10.07.2017 11:11
Jaka jest kondycja Bison Bial?

Szczerze mówiąc... Bardzo niepewna, w biurze bardzo częsta rotacja a i doświadczenie dużego nie zdobędziesz;)

EdekZ
@Bron 10.07.2017 11:11
Jaka jest kondycja Bison Bial?

Bardzo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kondycja z tendecja spadkową

Gość

Wszystko to jest zalosne co sie dzieje w tej firmie, ludzie tu nawet 2000 netto nie zarabiaja a pan Dzej Kej uwaza ze i tak za duzo zarabiaja, moze niech on na 1700 zl przejdzie i zobaczymy czy nie bedzie narzekal... Pozdrawiam

Gosc

Interesuje mnie dział handlowy. Jaki system wynagradzania? Czy jest prowizja od sprzedaży? Jaka atmosfera w dziale?

Daniel
@Gosc 19.05.2017 09:09
Interesuje mnie dział handlowy. Jaki system wynagradzania? Czy jest prowizja od sprzedaży? Jaka atmosfera w dziale?...

prowizji żadnych nie ma i nie było. zapieprz, a przełożony z wybujałym ego potrafi krzyczeć ;)

Gość
@Daniel 02.06.2017 14:43
prowizji żadnych nie ma i nie było. zapieprz, a przełożony z wybujałym ego potrafi krzyczeć ;)

Nie wiecie, że nie ma do tego prawa. Jesteście małymi dziećmi?

qwerty

W Bisonie byłem, widziałem, odszedłem i nie wrócę.

Sam

Jakie podwyzki? To ktoś tam dostaje podwyzki???

kawa na ławę
@Kawa na ławę 08.04.2017 22:37
Podwyżek nie ma od 6-7 lat. Ale jest pewna Pani Dyrektor która rozdziela kasiorkę. Pewne komórki organizacyjne (czytaj: rachuba...

i znowu się zaczęło nagradzanie w pionie szanownej pani dyrektor K. trudne czasy w bisonie nie dotyczą chyba wszystkich. na nagrody dla pupili pieniążki są. nagrody w tym miesiącu otrzymali: UK – 1200 BK – 600 MG - 500 AW – 3000

Robol
@kawa na ławę 10.10.2017 13:35
i znowu się zaczęło nagradzanie w pionie szanownej pani dyrektor K. trudne czasy w bisonie nie dotyczą chyba wszystkich. na n...

Na 3tysie to ja dwa miechy muszę zapierda... na maszynie w syfie a góra bez skrupułów siedzi w cieplutkich pokojach z klimatyzacją z funkcją grzania i bierze nasze pieniądze

cienki bolek

Możliwe w tym miesiącu RMUA w kopertach. Psstt...

BachTrach

Szukają specjalisty ds. marketingu. Czyżby już nikt z Łukaszkiem nie chciał pracować? A może jako kierownik działu marketingu w Bisonie nie wyrabia się już z czasem sprzedając po cichu uchwyty za pośrednictwem swojej spółki?

Nadzór Finansowy

I poszły znowu nagrody dla piętra nr3 i innych zaufanych GK. A na produkcji co? Będzie wojna

realista

moja opinia jest taka: nie wierzę tym wszystkim którzy to miejsce traktują jak "telefon zaufania". narzekają na wszystko i na wszystkich. normalne że w firmie są osoby które zarabiają minimum. normalne jest też że inni mają stawki "kominowe". chcesz zarabiać więcej - szukaj okazji do wykazania się. dyrekcja obserwuje, dyrekcja docenia. system premiowania był i jest. więc o co tyle krzyku? do maszyny pracowniku!

protagonista
@realista 28.03.2017 15:35
moja opinia jest taka: nie wierzę tym wszystkim którzy to miejsce traktują jak "telefon zaufania". narzekają na wszys...

A tak konkretnie to kto, można podać opisowo bez nazwisk i stanowisk, został realnie doceniony jak dotąd, któryż to dyrektor tak bacznie obserwuje? Można pominąć "oszałamiające" kariery pewnych pracowników biurowych, wielokrotnie tu ze stanowiska i opisowego stanu rozumu wymienianych. Po pewnym czasie dopiero widać, jak ludzie sami się doceniają rezygnując ze wspólnej pracy z osobami, które ciągle robią to samo i oczekują różnych rezultatów.

Rach
@protagonista 30.03.2017 10:34
A tak konkretnie to kto, można podać opisowo bez nazwisk i stanowisk, został realnie doceniony jak dotąd, któryż to dyrektor...

realista zapewne mówi o sobie

Rach

Świetny rachunek ekonomiczny , zredukowano doświadczonego pracownika za 1700 zł. a zatrudniono nowego, niewykwalifikowanego za 1900zł. Firma nie ma pieniędzy na podwyżki. Kupa śmiechu ;))

StaryKozioł

Ludzie uciekają aż robi się przeciąg. nawet Ł.K. podobno biegnie do Thomasa B. W magazynie zwolnili jednego, a zaraz po nim następny sam złożył wypowiedzenie Nowemu proponują 1900, co jest więcej niż maja pozostali z 40-letnim stażem. A liczyli na podwyżki. Dyr.handl. da nowym ale nie nim, by wiedzieli gdzie ich miejsce i kto rządzi. Ale i tak większość zatrudnionych ma ok 2000, a raczej poniżej i lekko powyżej najniższej. Taki to cyrk i takie małpy

Korektor

I się zjawił nowy znawca. Będą z tego niezłe jajca. Jerzy firmę uratuje. Da nagrody, podwyżkuje. Tylko szkoda że plan zły. Spuści na nas wściekłe psy. Sam jest pełen energii. Panie Boże nie tędy. Ratuj nas przed gniewem Pana. On nam nie da żyć od rana. My się jednak mu nie damy. Strajk ogłoszę, taczkę mamy. Może stara, może zła. Na JK się nam przyda.

Gotowy na ostateczność

I się zjawił nowy znawca. Będą z tego niezłe jajca. Jerzy firmę uratuje. Da nagrody, podwyżkuje. Tylko szkoda że plan zły. Spuści na nas wściekłe psy. Sam jest pełen energii. Panie Boże nie tędy. Ratuj nas przed gniewem Pana. On nam nie da żyć od rana. My się jednak mu nie damy. Strajk ogłoszę, rączkę mamy. Może stara, może zla. Na JK się nam przyda.

rencista realista

A ja tam i tak nie wierzę że Pan Jacek ma dobre intencje w stosunku do Bisona. Kasy z Unii w kieszenie napchał, na firmę pozaciągał kredyty.Teraz tylko dąży do ogłoszenia upadłości. Ktoś z rodziny kupi bankruta, kredytów spłacać nie będzie trzeba. I takim oto sposobem będzie miał nową bez kredytów firmę i pełne kieszenie

ciekawski

a kim jest ten nowy człowiek, który się ostatnio pojawił w firmie? Czym się zajmuje i za jakie pieniądze? dlaczego dostał firmowy samochód? kim jest pan Wojciech R. ? kolejna wrzutka prezesa czy tajny współpracownik innego łobuza?

anonim

(usunięte przez administratora)

obserwator

kasę to on napewno ma tylko po co niszczy bisona? ta jego szajka (GK ; JN ; AL; MW; BS i MP) też robią grubą kasę szkoda tylko że naszym kosztem bale, kolacje, bankiety , nagrody - to powinny być nasze pieniądze

Tołdi

Za 12mln ubierze sie w koncu jak czlowiek, a nie jak dres.

jacek placek

dotacje przepiłem - na hali się wzbogacilem ludzmi pomiatałem- konto w banku budowalem niewiele prosze - to są przeciez grosze https://www.otodom.pl/oferta/atrakcynja-nieruchomosc-przemyslowa-ID3bNEq.html#gallery[1]

Adam

A czy Fanar z Ciechanowa nie należy do Bisona, bo to było by dziwne bo w Fanar słyszałem że dzieje się bardzo dobrze i zarobki są ciekawe

Pracownik123

Nie będzie tak źle :) Każdy narzeka a taka jest prawda ze kto był w Bielsku wrócił do Białegostoku i nie narzeka, zatem nie martwcie się na zapas :) Na pewno znajdzie się miejsce i dla was bo nikt fachowców nie zwolni :) Wiele osób na tym forum pisze krytyczne rzeczy a taka jest prawda ze w Bisonie wcale nie jest tak źle :) wiele osób wraca po krótkiej emigracji :))

Pracownik1234
@Pracownik123 13.02.2017 19:27
Nie będzie tak źle :) Każdy narzeka a taka jest prawda ze kto był w Bielsku wrócił do Białegostoku i nie narzeka, zatem nie mar...

To prowokacja jakaś?

Edward
@Jack 14.02.2017 08:27
Ci co dojeżdżali dobrze wiedzą że czas pracy to 10 nie 8 godz.pozatym dostali parę groszy na paliwo ,i byc może częściowo na am...

A czy w innych firmach płacą za dojazd ? Np. Pronar ? No nie ....

Jack

Jeszcze pracuję w Bison-Bial S.A. w Bielsku ,chociaż nie wiem jak dlugo ,bo kiedy częśc pracowników Bisona z Białegostoku dojeżdżali do pracy w Bielsku Podl. Wasz zakład był w trakcie budowy. A więc mieliście nadzieję że jeszcze wrócicie do pracy w nowym, pięknym zakładzie pracy,na tych nowoczesnych obrabiarkach ,oczywiście za godziwe wynagrodzenie . A co my mamy powiedziec tutaj w Bielsku , czy Nasi kochani związkowcy zrobili coś aby utrzymac nasze miejsca pracy?. Daliśmy sobie odgryżc palec ,wkrótce Wy podzelicie nasz los. Żałuję tylko tych kilkudzesięciu lat pracy, gdzie zostawiłem swoją młodośc zdrowie , i czego dorobiłem się przez ten czas : zylaków ,zwyrodnień ,pustego konta bo to nie jest życie to wegetacja . pozdrawiam wszystkich pracujących w Bisonie i spółkach oraz tych którzy się od niego uwolnili !!!

Pan D.

A dziś znowu bal z kuligiem za nasze pieniadze, Grażyna imprezy robi dla banków ,a ty durniu na nich rób ;( i gdzie jest ta nasza restrukturyzacja?

tokarz

Tylko czekać jak do pracy będą zatrudniać bumów bo Ukraińcy na składaniu czajników mają lepiej.

były

jak się miewają uchwyty długo pociagna jeszcze?

pracownik

http://www.krs-online.com.pl/msig-5134-35016.html I wszystko jasne

Bison Sucks

Tołdi i Księciunio.

Robol

Fajowska jest ta firma. Matka Dyrektor cały czas płacze ale to jej nie przeszkadza brać miesięcznie cztery miliony polskich groszy. Dać nagrody zaufanym pracownikom też jest z czego. Tylko zwykły robol jedzie na minimum. Inni majął się dobrze. Bale kolację i inne imprezy wyjazdowe prezesostwa jest z czego opłacić a ludziom się mówi jak to jest ciężko i źle. Jednym słowem to zajefajnie mają . . . niektórzy

Ciepły Jerzy

Teraz śniego mogą topić, odlewnia przynajmniej będzie miała robotę ;D

Olo

Wody nadajacej sie do spozycia nie ma w trzech zakladach... czy nie powinien ktos tym sie zainteresowac?

Antek Saper

Woda jest, ale niegazowana, gazowanie to w zakresie własnym. I to wszystko dzieki naszemu ojcu chrzestnemu Don M.................................................................................................................................

Antek Saper

A my pozdrawiamy prezesa hartowni , pójdziemy z nim na sam skraj ubóstwa. P.s Kiedy będzie woda?

Antek Saper

A my pozdrawiamy prezesa hartowni , pójdziemy z nim na sam skraj ubóstwa. P.s Kiedy będzie woda?

As

Kim jest wlasciciel firmy Bison Chucks, jak się nazywa? Nigdzie nie ma zadnej informacji... co dziwi.

dd

Przez wymagany czas utrzymał firmę, teraz już moze zamknąć i kase zgarnąć :)

cienki bolek

Ale przecież z Unią należy się rozliczyć. Unia nie daje pieniędzy na wiatr.

Szpindel

Kase z unii wzieli i na tym polegał dynamiczny jej rozwój. Jednak niedługo nastapi wielkie BUM, TACH, BACH!

młody

Na podstawie czego twierdzicie że interesy ekonomicze są nawzajem sprzeczne poszczególnych spolek w grupie? Jeżeli działają w grupie to raczej powinni miec obrany jakąś wspólną strategie biznesową? Chyba tak działa grupa?

z wolnej stopy

Krótki dowcip na pocieszenie obecnych pracowników :) Idzie sobie prezes fabryki ulicą, stoi żebrak i mówi: - Dzień dobry, panie prezesie. - Dzień dobry, pan mnie zna? - Tak, pracowałem kiedyś u pana w fabryce, ale mnie pan zwolnił. Prezes idzie dalej, widzi kolejnego żebraka. - Dzień dobry, panie prezesie. - Dzień dobry, pan też mnie zna? - Tak, pracowałem kiedyś u pana, ale mnie pan zwolnił. Idzie prezes dalej, widzi kolejnego żebraka szperającego w śmietniku. - Dzień dobry, panie prezesie. - Pana też zwolniłem? - Nie, jestem u pana dyrektorem działu sprzedaży, tylko mam teraz przerwę na lunch.

gruby

A pamiętacie Kurier Poranny z 2012 roku jak pisał ilu to stażystów zatrudni Bison Bial S.A. Z owych 40 stażystów dzisiaj zostało zaledwie kilku i to do odstrzału przy najbliższej okazji. A miało być tak pięknie. Tyle pieniędzy Unia dała i co z tego wyszło. Piękna pusta hala aż żal patrzeć.

THE BEST

A ja uważam że, TB był the best, Dyr. Handlowy i Kier. Marketingu też jest the best, wszystko jest the best a najlepszym debeściakiem jestem ja, bo już nic mnie nie trzyma z Bisonem. Więc niech Ci co tam pracują nie narzekają a jak się nie podoba to niech odejdą, nie słyszałem też od nikogo kto by odszedł aby nie poradził sobie w innej pracy. A Bisonowi życzę jak najlepiej

Tomek

@Eulalia Nie rozumiem Twoje zachwytu Thomasem. Nic takiego wielkiego nie zrobił tzn. każdy z dawnych i nawet obecnych pracowników (z wyjątkiem kier. handlu i kier. marketingu!:) zrobiłby to samo co on, gdyby była dana taka możliwość. TB to zwykły pracownik, który sprzedawał karty kredytowe w korporacji (pewnie nie wiedziałaś), więc doświadczenie żadne. Po prostu Wielki Szef dał wiaderko z łopatką i powiedział "masz Tomuś, pobaw się w piaskownicy - no i TB się pobawił" - popatrz na efekty, Bison przed erą TB sprzedawał miesięcznie 6-8 mln....a teraz 4?... i z kłopotami. Jeżeli szukasz wzorców i jesteś z branży - to number one jest pan Stanisław C. teraz konkurencyjna Poręba. I z takich ludzi należy brać przykład. Teraz w Bisonie nie ma nie tylko Stanisława C. ale nawet jego "uczniów" z dz. handlowego. Tak więc Eulalia - nie przesadzaj TB to nie Steve Jobs, choć on sam się do niego porównywał, a prawda jest taka, że nawet w niczym go nie przypominał.

były pracownik

@Eulalia. Akurat znam kilka osób, o których piszesz, a pozostałych po inicjałach też domyślam się. Problem Bisona jest bardziej skomplikowany niż tylko osoba właściciela lub paru osób z kierownictwa czy zarządu. Firma dysponuje olbrzymim potencjałem produkcyjnym, ale nie potrafi go sensownie wykorzystać, gdyż część osób odpowiedzialnych za nowe zlecenia produkcyjne czy usługowe nie chce podjąć ryzyka rynkowego. Po prostu trzęsą tyłkami przed ewentualną porażką i robią wszystko, aby robić dla samej roboty i utrzymać stołek. To taka asekuracja. W efekcie nieliczne osoby, które chciały i mogły oraz potrafiły otworzyć się na rynek zostały zwolnienie lub same odeszły. W tym ja.

Zostaw opinię o Bison-Bial S.A. - Białystok

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bison-Bial S.A.