Laskomex

Łódź

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 319 ocen.

Opinie o Laskomex

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Laskomex

Paulina

@Była z LX, a co możesz napisać o pozytywnych stronach pracy w Laskomex? Co podobało Ci się w pracy w tym miejscu, a co jeszcze uważasz, że powinno ulec zmianie?

Paulina

Poszukiwani: Referent ds. obsługi klienta, Specjalista ds. kadrowo-płacowych, Serwisant. Aplikujecie?

Była z LX
@Paulina 06.03.2017 16:10
Poszukiwani: Referent ds. obsługi klienta, Specjalista ds. kadrowo-płacowych, Serwisant. Aplikujecie?

Nie. Nie aplikujemy. Po co skoro Laskomex daje pracownikom przymusowy urlop 1-5 maja. Oznacza to że pracy tam nie ma. Pamiętam że wiosna i lato to był gorący okres sprzedaży domofonów a pracy było dużo. A teraz lipa i bieda.

Joker

Uwaga !!! Pierwsza reklama o pracy w Laskomex na youtubowym kanale pracuj.pl. - sprawdź czy nie szukasz: szaman.

Była z LX

A tutaj, czyli dla mnie już tam, bo tam pracowałam, chyba orkiestra gra finał. Odszedł główny konstruktor Jacek... Nie znam się na technice ale wiem że właściciel Janusz był przerażony. To nie wróży nic dobrego bo Jacek ponoć budował te firmę od jej technicznego początku.

Robert
@Była z LX 13.11.2016 11:38
A tutaj, czyli dla mnie już tam, bo tam pracowałam, chyba orkiestra gra finał. Odszedł główny konstruktor Jacek... Nie znam się...

A to niespodzianka! Czyli jednak nawet najdłużej pracujący ludzie przestają wytrzymywać i odchodzą. Odejście Jacka to katastrofa dla firmy. To prawda, że budował firmę od jej początku, i był autorem wszystkich konstrukcji, które Laskomex sprzedawał, no może poza reebrandowanymi chińskimi wideodomofonami. No to ciekawe co dalej? Kto teraz będzie wprowadzał innowacje, opracowywał nowe konstrukcje, czy modernizował istniejące produkty? Za tak małe pieniądze nie znajdą konstruktora z tak dużą wiedzą i doświadczeniem jakie miał Jacek. Obecne systemy domofonowe są skonstruowane np. w oparciu o stary mikrokontroler Atmel AT89C55WD który niedługo może wyjść z produkcji, a odpowiedniki nie istnieją, i co wtedy. Teraz to wielkie ryzyko kupować taki system domofonowy, bo jak coś się popsuje to jak to naprawią? Codziennie rano przechodzę naprzeciwko budynku LX, i widzę że światła na produkcji się palą, czyli coś tam jeszcze funkcjonuje. Ja w LX nie pracuję od marca 2010 roku, po tym ja była seria zwolnień - "czarne piątki".

Była z LX

A tutaj, czyli dla mnie już tam, bo tam pracowałam, chyba orkiestra gra finał. Odszedł główny konstruktor Jacek... Nie znam się na technice ale wiem że właściciel Janusz był przerażony. To nie wróży nic dobrego bo Jacek ponoć budował te firmę od jej technicznego początku.

mima

a tutaj w koncu jak jest, dzieki za informacje o ogłoszeniu, jndka chcialabym sie dowiedziec czy tutaj tez sie da zarobic, interesowaloby go tutaj bo ma namiejscu wszystko i do pracy długo dojezdzać nie musi ani za Łodz

3.7.12

Olej Laskomex. Wczoraj było ogłoszenie o pracę dla elektroników w Gillette. Stawki od 2500 zł na rękę, prywatna opieka medyczna i super pakiet socjalny. Zostaw tę padakę jaką jest LX. Ostatnio odszedł kolejny pracownik z biura konstrukcyjnego - Bartek M. Reszta pracuje tam z zasiedzenia albo z litości.

anonim

(usunięte przez administratora)

Były pracownik LX

Żadnych benefitów socjalnych tutaj nie ma.

anonim

(usunięte przez administratora)

Były z LX

W tej firmie możesz zarobić minimalna krajową, a na nieco wyższych stanowiskach troszeczkę więcej niż minimalną krajową. Powiem ci, że w Indesicie zarobki na produkcji są większe, a w Boschu na Wedmanowej jeszcze większe. Ogólnie przeciętna pensja w Laskomexie to podstawa poniżej minimalne krajowej plus premia wyrównująca do minimalnej krajowej.

anonim

(usunięte przez administratora)

Borland

Panie Leszku! A czy wie Pan ile tego typu programiści zarabiają w normalnych firmach??? - Baardzo dużo! A ile zarobią w Laskomexie? - Pominę to milczeniem... Niech zarząd LX nie spodziewa się, że znajdzie jakiegoś poważnego programistę. Znajdzie co najwyżej jakiegoś bieda studenta informatyki, albo absolwenta jakiejś prywatnej pseudouczelni typu "Wyższa Szkoła Informatyki i czegoś tam" z ul. Rzgowskiej po której nie będzie w stanie poprawnie ustawić parametrów projektu w kompilatorze a jego jedyna umiejętność to "migające diody na Atmelu".

3.7.12

Posłuchaj. To nie jest tak że trudniejszy jest biznesowy czy techniczny. Albo znasz słowa z danego zakresu albo nie. Żadne z nich nie są trudniejsze a gramatyka pozostaje taka sama. Jest to wyłącznie kwestia znam/nie znam. Awans... tak, niewątpliwie czeka mnie awans. Wewnątrz działu mogę awansować na koordynatora, stratega albo menegera. Różni się to tym że uczestniczę w co raz to głupszych radach uniwersologicznych i mam co raz mniej czasu na pracę inżyniera. Mogę też awansować bezpośrednio do sekretariatu str i tam odlecieć umysłowo razem z Januszem Ch. w czarną d....

Inny

W jakim ty świecie żyjesz człowieczku z sekretariatu. Laskomex to padaka umysłowo techniczna. Garstka rozsądnych lu dzi przed emeryturą pracuje tam z musu. Socjal! Popytaj w innych firmach jak wygląda prawdziwy socjal. Medicover, karta multisport, dodatki do wczasów i wiele innych. Laskomex jest w czarnej d.....

3.7.12

No to powiem ci kolego że biegły angielski - techniczny to nie to samo co angielski użytkowy. Takiego języka w szkole cię nie nauczą. Poza tym stanowisko referenta w ramach awansu dla człowieka z wyższym wykształceniem to może być w urzędzie miasta. Jeśli ktoś ma biegły angielski techniczny to ma również doświadczenie. Jedynym doświadczeniem jakie wyniesiesz z lx to pseudonaukowe smęty Janusza Ch.

3.7.12

No weź mnie nie osłabiaj. 3000 zł brutto dla człowieka z wyższym wykształceniem i biegłym angielskim? Ta jasne.... i może ma jeszcze zgrabnie programować w C i delphi? Chyba tam kompletnie zgłupieliście od wywodów Janusza

Acha

3 tysiące ale brutto ;-) I co to za połączenie? Mechanik elektronik? To jak gazownik elektryk. Żenada.

anonim

(usunięte przez administratora)

Your made my day!

"Mechanik - Elektronik i 3 tysiące złotych..." Nie ma to jak trolle-dowcipnisie z STR'u. :) Wy to chociaż potraficie poprawić nam humor! :) Widać, że w tym sekretariacie Chojnackiego to musi być nuda, że aż takie dowcipy tworzycie! "Mechanik-Elektronik"? A może "Inżynier-Psychosystemolog" po fakultecie u Tatiany?

Bespiecznik

Laskomex to wręcz meta stabilna firma. Tak stabilna jak ich strona internetowa. O jej super stabilności świadczy niezwykle aktualna informacja na stronie internetowej w aktualnościach - z grudnia 2014 r. Jest to stabilna informacja która nie drgnęła od ponad roku

anonim

(usunięte przez administratora)

Były z LX

"Stabilne zatrudnienie" z dwutygodniowym okresem wypowiedzenia, bo za długo tu nie popracujesz.

anonim

(usunięte przez administratora)

Były z LX

A kto Ci powiedział, że umowa o pracę gwarantuje Ci stabilne zatrudnienie??? Umowa o pracę gwarantuje Ci co najwyżej 2-tygodniowy okres wypowiedzenia. W Laskomexie to jak długo będą Cię trzymać zależy tylko i wyłącznie od biorytmu wygenerowanego w ich programiku komputerowym na podstawie daty urodzenia. Dodatkowo jeszcze ma na to wpływ jak aktywnie będziesz się udzielał w ich szkoleniach uniwersologicznych i tańczył na nich "cztery żywioły". Dla Janusza Ch. i sekretariatu STR właśnie to ma największe znaczenie.

TRALALI
@Były z LX 21.11.2015 15:38
A kto Ci powiedział, że umowa o pracę gwarantuje Ci stabilne zatrudnienie??? Umowa o pracę gwarantuje Ci co najwyżej 2-tygodnio...

MODELUS

Elżbieta

Czy ta firma się zamyka albo gdzieś przenosi w inne miejsce? Przejeżdżam tam codziennie, coś ludzi ostatnio nie widać. Światła zapalone, ale ludzi nie ma? A wiem, ze tak była kiedyś produkcja. A strona internetowa raczej sprawia wrażenie, że to duża firma. Czytam opinie i mam wątpliwości czy składać tam CV, miałbym blisko do pracy ale to przecież nie wszystko. Czemu Państwo o sekcie piszecie? Przecież nikt ludzi do sekty na siłę nie wciągnie.

tralali
@Elżbieta 13.11.2015 13:08
Czy ta firma się zamyka albo gdzieś przenosi w inne miejsce? Przejeżdżam tam codziennie, coś ludzi ostatnio nie widać. Światła...

piora pieknie. 3 lata zmarnowane i naciski ze stroyn magicznego dzialu 9.naciski ze strony p.tatiany, taniec 4 zywiolow, niezyjacy juz z przepicia p.sikorski magiczny tlumacz belkotu poliakova. oby tak dalej. a z ciekawosci. co zasttapilo wrozbiarski dzial 9?

Rezus

Pewnie. Bierz człowieku tę pracę. Pare groszy wpadnie (tak z 1800 miesięcznie) jak będzie tylko coś lepszego to pryskaj od tego oszołoma. Tylko nie daj się wciągnąć w te uniwersopierdoły. Str-u unikaj jak ognia.... ja kiedyś tam w serwisie robiłem. Pracuj w zawodzie i strzeż się oszołomów i donosicieli

Nikor

Spójrz na stronę Laskomexu. Ostatnie informacje są z przed roku. Brak nowości, nie było hop do szkoły, stagnacja. Po czym wnosisz że umowa o pracę to stabilne zatrudnienie? W okresach zwolnień, a było ich wiele, lecieli wszyscy co się Januszowi nie podobali. Jak w portwelu pusto to zostaje załoga szkieletowa. Umowa o pracę gwarantuje ci jedynie okres wypowiedzenia.... a nie stabilność pracy. Janusz miota się jak jednoręki tapeciarz i położy te firmę na łopatki.

Opornik

Dla czego Laskomexu nie ma w hali expo? Są tam targi zdrowia, wróżb i niezwykłości. Przecież to podstawowy target Janusza Ch. Mogli by się wystawić z modelusem i ze swoim stoiskiem na publiczne pośmiewisko a nie tylko lokalne pośród pracowników za plecami Janusza

anonim

(usunięte przez administratora)

Były z LX

Tak. Nie ma dużej rotacji, bo niewiele osób już zostało. W większości to osoby starsze przez co mające kłopot ze znalezieniem pracy w innej firmie, dlatego tutaj siedzą aby dociągnąć do emerytury. Zarobki? - Podstawowa pensja poniżej minimalnej krajowej plus premia dociągająca kwotę do minimalnej krajowej. Tutaj nie ma średnich zarobków, tutaj są najniższe zarobki. Się pracowało to się wie.

kirkut

Prawda jest taka,że w firmie pracowali,pracują dobrzy specjaliści tylko nie rozumieją co się wokół dzieje.Młodzi już pouciekali widząc brak przyszłości w tej firmie.A starsi lub mniej wykształceni siedzą,drżąc przed zwolnieniami.Sa w firmie jednostki z wizją i pomysłami ale są one notorycznie blokowane przez ludzi,którzy są dupolizami i są bez jaj.Miernoty ze starej nomenklatury. Chcą jedynie dotrwać do emeryturu.Firma już nie wypłynie na szerokie wody.Stagnacja i przechowalnia dla emerytów.

anonim

(usunięte przez administratora)

Były z LX

Co się w firmie Laskomex dzieje? Ano sekta. To że firma działa od lat o niczym nie świadczy, bo właścicielowi padło na głowę kilka lat temu, a nie na początku działalności. A finansowo ma się kiepsko. Chcesz się przekonać? To się zatrudnij. Zapewniam, że zrezygnujesz po kilku miesiącach.

nikot

Laskomex PPUH jest światowym liderem w branży niebezpieczeństwa. Nasze produkty są obecne w całej Europie,świecie i nawet na Marsie. Do biznesu podchodzimy pieszo, a zarazem czujemy własny smród. Pracowników traktujemy jak partnerów seksualnych i wspólnie dążymy do założenia jednej wielkiej rodziny. Wartości, które promujemy to przede wszystkim niska płaca, duża rotacja zatrudnienia,sprzątanie kibli przez pracowników.Tworzymy dynamiczne, pełne wyzwań środowisko pracy.Mamy nawet jeden młotek na trzy osoby. Realizujemy długofalowe cele i rozwijamy takie talenty jak:Chodzenie po wodzie,wegetarianizm,picie oliwy,rozmowy ze światem flory,wiara w nieśmiertelność oraz uzdrowicielskie właściwości wody.

Opornik

Kto twierdzi że Laskomex jest liderem w branży bezpieczeństwa? To grube nadużycie. Chyba co naj wyżej jedną z firm produkujących domofony. Do ogólnie pojętego bezpieczeństwa daleka droga. Laskomex to niewielka polska firma o mentalności garażu produkująca niedrogie domofony oparte o starą technologię. Systemy video produkowane są na bazie chińskich przerabianych produktów. Ot i wszystko

vigor

Laskomex PPUH jest krajowym liderem w branży bezpieczeństwa. Nasze produkty są obecne w całej Europie. Do biznesu podchodzimy w sposób nowoczesny, a zarazem czujemy się odpowiedzialni za otoczenie zewnętrzne i wewnętrzne. Pracowników traktujemy jak partnerów i wspólnie dążymy do ciągłego rozwoju. Wartości, które promujemy to przede wszystkim inicjatywa, odpowiedzialność, dyscyplina i stałość. Tworzymy dynamiczne, pełne wyzwań środowisko pracy, w którym realizujemy długofalowe cele i rozwijamy talenty.

Opornik

Tak. To był wyciek z proela. Ot taka niewinna dyskietka 3,5 cala. Walała się swego czasu po dziale konstrukcyjnym u Jacka. Myślisz że w sieci nie ma schematów i wsadów atmela do laskomexu? Zbyt wiele osób miało nieograniczony dostęp do bkpp. Tak, wiem wszystkie EC będą miały tą samą tabele kodów. ... ale czy to takie istotne. To tylko wejście do klatki schodowej

vigor

Jak można przekopiować zabezpieczony przed odczytaniem program?Chyba ,że dłubiąc w strukturze półprzewodnikowej pod mikroskopem.Musiał być wyciek z Proela.

vigor

Moim skromnym zdaniem to co może postawić firmę do pionu to: mega wypasiony,zgodny z najnowszymi trendami,ekskluzywny i drogi,całkowicie polski,(nie sygnowany logo firmy chiński wyrób),system videofoniczny dla zamożnego,odbiorcy indywidualnego i agresywna promocja tego wyrobu na stronach internetowych oraz periodykach dla klasy średniej tj: lekarzy,prawników,biznesmenów,specjalistów etc.Czy starczy sił i chęci na takie działania czas pokaże.

vigor

To co można zarzucić laskomexowi to ograniczony czyt.niedostateczny zakres działań marketingowych,kunktatorstwo przy wprowadzaniu nowego wyrobu.Niestety nowy projekt i wprowadzenie wyrobu na rynek kosztują.Firma ze swoim napiętym budżetem i ograniczonym zapleczem badawczym nie może sobie pozwolić na nietrafiony wyrób.W rezultacie obserwując polską konkurencje i czekając na ruch z jej strony,firma odkłada zrealizowane projekty do szuflady.Jednak to co doskwiera firmie najbardziej to rozproszenie odpowiedzialności.Nawet szeregowemu pracownikowi trudno podjąć decyzję bo nuż okaże się nietrafiona a na jego miejsce pracy czaka dziesięciu chętnych.W rezultacie szuka drugiej osoby,która podejmie decyzję za niego.Ta druga szuka trzeciej itd..Kurczący się i nasycony rynek(stagnacja w budownictwie),działania konkurencji ze wschodu nie wróżą dobrze na przyszłość firmą z tego sektora.Lata świetności i szybkiego rozwoju minęły bezpowrotnie.Więc albo utrzymają się,drastycznie ograniczając zatrudnienie i tnąc niemiłosiernie koszta utrzymania firmy lub podzielą los dziesiątek upadłych firm elektronicznych.Szkoda pracowników!

b.pracownik

Jeżeli chodzi o systemy domofonowe laskomexu to uważam, że stosowane w nich rozwiązania technologiczne,uznawane przez niektórych za przestarzałe w tym wypadku działają na korzyść tych urządzeń.Tutaj wodotrysków nie potrzeba.To nie jest sprzęt powszechnego użytku jak telefon komórkowy czy telewizor led. Przynajmniej można je naprawić niskim nakładem sił i środków.Ile to nienaprawialnych,(z powodu użycia egzotycznych części i najnowszej technologii)Chińskich wynalazków wala się po znanym portalu aukcyjnym i naszych domach.

Krzysztof

A.... coś to laboratorium nie ma szczęścia. Też kiedyś tam pracowałem... świetny zespół ludzi, których serdecznie pozdrawiam. Niestety jeśli w zarobkach nic nie drgnęło, to inż. elektronik z biegłym angielskim za 2000 zł nie przyjdzie a i za 2400 może być kłopot.... by został na dłużej

b.pracownik

Z laboratorium laskomexu zwolnił się Adam i szukają inżyniera elektronika z bięgłą znajomością angielskiego.

3.7.12

A Rocha to widziałem jak wychodził z Urmetu..... więc tajna technologia sprzed 20 lat zgromadzona na BK dla PP poszła w świat.

Były pracownik

Sprostowanie!Przenieśli uruchamialnie do pomieszczenia gdzie składowano kartonowe opakowania.Jest tam gorąco ale mają klimatyzator więc można wytrzymać.Na uruchamialni pracują 4 osoby.Dwie kobiety ,Robert(kasety,videodomofony) i Maciek z serwisu(panele cyfrowe).Karalus odchodzi na emeryturę.Roch się zwolnił.Wszyscy trzęsą się że stracą pracę.Jak wieść gminna niesie produkcję mają oddać kooperantom z zewnątrz.

onek

Z tego co się orientuję to zwolnili duże pomieszczenie uruchamialni i przenieśli z powrotem do tej dziupli,gdzie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] się o [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] trze i wytrzymać z gorąca nie można.

Robert G. z Compal
@onek 03.08.2015 19:07
Z tego co się orientuję to zwolnili duże pomieszczenie uruchamialni i przenieśli z powrotem do tej dziupli,gdzie [usunięte prze...

No to współczuję ekipie z uruchamialni. Też kiedyś pracowałem w tym pomieszczeniu. Faktycznie koszmar, no ale ten mały przenośny klimatyzator trochę pomagał. Słyszałem, że pomieszczenia po "Lucysiu" ponoć mają zostać zwrócone. A poszło tyle pieniędzy w ich remont i postawienie ścianek działowych. Pozdrawiam ekipę z uruchamialni.

Masarz jest dla pedałów
@Robert G. z Compal 09.08.2015 18:31
No to współczuję ekipie z uruchamialni. Też kiedyś pracowałem w tym pomieszczeniu. Faktycznie koszmar, no ale ten mały przenośn...

Hej ile ci płacą za trolowanie?

Robert G. z Compal

Pracowałem w tej firmie na uruchamialni. Teraz pracuję w innej firmie trochę dalej, i codziennie mijam Laskomex idąc do/z pracy. Spoglądając na okna zauważyłem, że od jakiegoś czasu w uruchamialni jest zupełnie pusto. Zniknęły regały i stanowiska pracowników, pomieszczenie opróżniono. Widzę, że jeszcze na dziale SMD i produkcji coś jeszcze się dzieje. Czyżby to koniec Laskomexu jako producenta systemów domofonowych? Jak wracam autobusami 77/72 to widuję kilka osób z LX.

Opornik

Pewnie że zero miejsc pracy. Dopiero co pozwalniali ludzi z produkcji. Inni sami odeszli. Człowiek co pracował tu chyba od początku Marcin L. i był niby menagerem. Taką mu ścieżkę kariery zapewnili. Omijaj tę firmę z daleka. Najgorzej jak tam utkniesz albo poddasz się indoktrynacji

pol

o fajnie ze szukają ludzi którzy chcą się rozwijać zdobycie cennego doświadczenia jest teraz bardzo potrzebne aby dalej pokierować swoją scieżką kariery... czy tak jest w praktyce tez chętnie dowiedziałbym się na pewno nie jedna osoba doświadczyła pracy z tą firmą i mogłaby powiedziec jak jest naprawdę ....

Były pracownik LX

Czy Laskomex w ogóle jeszcze istnieje? Na forum Gazeta.pl ktoś napisał że "produkcja praktycznie nie istnieje...". Bardzo ciekawi mnie co się dzieje w LX, bo mijam firmę codziennie, i widzę że światła się palą.

anonim

(usunięte przez administratora)

Były z LX

Zacytowałeś tekścik marketingowy skopiowany ze strony Laskomexu i co? "Firma Laskomex to jeden z największych polskich producentów systemów domofonowych." - ha! ha! ha! Bzdura! Największym jest warszawski Proel. Laskomex jest co najwyżej producentem NAJTAŃSZYCH systemów domofonowych. "Obszar działalności firmy obejmuje kilkanaście krajów na całym świecie." - Trzeba dodać kilkanaście najbiedniejszych krajów, głównie z Europy wschodniej i południowej "Firma Laskomex istnieje od 1985r" - No tu się zgadzam. "Od początku swojej działalności nastawiona była na wykorzystanie zaawansowanych technologii oraz tworzenie własnych, innowacyjnych rozwiązań. Firma rozpoczynała swoją działalność jako producent profesjonalnych systemów mikroprocesorowych znajdujących zastosowanie głównie w procesach przemysłowych." - No robili jakieś tam peryferia dla polskich komputerów Odra, ale przechodząc na produkcję domofonów zrobili niewielki krok naprzód. Ich aktualne "cyfrowe" systemy domofonowe to technologia początku lat 90'ych. Prymitywne rozwiązania. Ich flagowe produkty bazują np. na mikrokontrolerach Atmel AT89C55WD, na bazie których obecnie żadna firma od kilkunastu lat już niczego nie projektuje bo są technologicznie przestarzałe, a Atmel produkuje te mikrokontrolery tylko jako części zamienne do jeszcze pracujących starych urządzeń. Flagowe wyroby Laskomexu to rozwiązania spiracone wraz z oprogramowaniem mikrokontrolera z starych systemów domofonowych Proela z połowy lat 90'ych, za co Laskomex miał sprawę w Sądzie którą przegrał i musiał modyfikować swoje konstrukcje, które nadal są zbliżone konstrukcyjnie do oryginałów Proela.

stary były
@Były z LX 26.10.2014 12:08
Zacytowałeś tekścik marketingowy skopiowany ze strony Laskomexu i co? "Firma Laskomex to jeden z największych polskic...

Nie do końca spiracone, to znaczy prawda jest taka że Proel spiracił oprogramowanie od czołowego producenta w Europie zachodniej a Lx od niego przekopiował :-) Z tym procesem to też nie do końca prawda o przegranym.

Marian

PS2. Może ratunkiem dla Prezesa byłaby bardzo modna wśród pewnych "zblazowanych" sfer scjentologia ;) Ale to nie bajka z Rosji, Ukrainy czy Białorusi.

Marian

Ta "matryca" to taki Matrix Larry’ego i Andy’ego Wachowskich Sz. Kolego - ogólnie rzecz biorąc z matematycznego punktu widzenia: Jest to macierz, lub wyższy stopień: Rachunek macierzowy :D Reasumując: Na początek (dla treningu umysłowego) radzę porozmawiać sobie np. ze Świadkami Jehowy i ich doktrynami. PS. No jeżeli ktokolwiek zgadza się dobrowolnie z góry na "ich sprawa" to masz tu i wiele info w Inet, że może to bardzo zaszkodzić Twojej psyche.

AR

To czy pójdziesz do Laskomexu z CV czy wyślesz nie ma znaczenia. Podstawowym kryterium przyjęcia do pracy jest absurdalna matryca wygenerowana przez uniwersologiczny program modelus. To taka numerologia na poziomie przedszkola. Sam nie pracuję tam od kilku lat - zarobki były nędzne - ci co znają Janusza Ch. długo mówią że w sprawie pieniędzy to zawsze u niego były kłopoty. Nie licz na wiele, ale ubaw masz gwarantowany.

romek

ja nic nie znalazłem dlatego wydaję mi się, że Twój drugi pomysł z wybraniem się do nich osobiście jest całkiem ok

takos

widzieliście gdzieś w internecie jakieś nowe oferty pracy w Laskomexie? czy lepiej może samemu się do nich wybrać?

Dawny pracownik LX. (Teraz w Compal'u)

W Laskomexie nie pracuję od marca 2010 r. po tym jak były duże zwolnienia. Z ciekawości zajrzałem tutaj na forum aby przeczytać co się dzieje w firmie w której kiedyś pracowałem (jako elektronik na uruchamialni, co miło wspominam), i którą mijam codziennie idąc do i z pracy, a obecnie pracuję tylko trochę dalej. :) Widzę, że sytuacja w firmie nie uległa poprawie. Po lekturze wpisów widzę, że nawet bardzo się pogorszyła. Smutne jest to, że firma będąca jednym z największych producentów domofonów na Europę środkowo wschodnią tak upada... Ciekawi mnie jak wyglądają obecnie zarobki w Laskomexie. Jak domyślam się, jest to minimalna krajowa. Obecnie pracuję w dosyć dużej firmie (około 200 osób) będącą ogromnym tajwańskim serwisem płyt głównych od laptopów DELL/Lenovo/Asus/Toshiba, gdzie na stanowisku technicznym zarabiam 2200 brutto, a dziewczyny z linii testowych 1750 brutto. To bardzo mało, ale i tak pewnie więcej niż w Laskomexie. Niestety w naszym mieście ciężko jest o lepiej płatną pracę. Pozdrawiam wszystkich normalnych pracowników LX, w szczególności z uruchamialni.

Zostaw opinię o Laskomex - Łódź

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Laskomex