Grene Sp. z o.o.

Adres: Skandynawska 1, 62-571 Stare Miasto

NIP: 6651638528 REGON: 310258017 KRS: 0000035265

Grene Sp. z o.o.
2 149 6 1

Opinie o Grene Sp. z o.o.

Filtruj opinie po kryteriach:

Joanna
 Opinia

@nowy o co chodzi z tymi spotkaniami z mikrofonem? Jednak pracownicy Grene mogą mówić o swoich propozycjach w pracy? Jesteś zadowolony z pracy. Czy Twoi współpracownicy również są w porządku? Dobra atmosfera panuje w pracy?

Pomocna?
TakNie
nowy93
 Opinia
@Joanna 05.02.2018 09:47

Spotkania z mikrofonem to spotkania z kierownikiem działu. Przeprowadza je Sławek i mówi gdzie jesteśmy, co trzeba poprawić. Dzięki temu każdy wie co ma robić. Ja nie spotkałem się żebykierownik poświęcał czas zwykłym pracownikom. Stara gwardja nawet dzień dobry było ciężko powiedzieć, o podaniu ręki nie wpomnę. Dużo się zmienia na lepsze ale niektórym nie pasuje że wynik jest ważny. Sławek jest naprawdę na poziomie chłop choć wymaga

Pomocna?
12345
 Opinia
@nowy93 17.02.2018 20:22

Sławek jest w porządku ale wyżej wspomniany B.K. już niestety nie. Dlaczego on traktuje pracowników jak podwładnych? Dlaczego on nie potrafi zrozumieć drugiego człowieka? Jak można być takim człowiekiem? A dlaczego nikt się nie odezwie na zebraniu? To bardzo proste, bo nie chce wylecieć z pracy. Każde przeciwstawienie się B.K. tym się kończy

Pomocna?
123456
 Opinia
@12345 28.06.2018 21:44

Jak każdy, by tak miał wylecieć to kto by tam robił... Tylu pracowników jakby się odezwało to raczej by nikt nie wyleciał. Prawda jest taka, że tego jesteśmy nauczeni.... Siedź cicho i daj sobą pomiatać. Gadanie, że ktoś poleci bo się odezwie.... Kierownik jest jeden a pracowników dużo więcej. Niestety tak jest w większości zakładów. Pracownik boi się bo wyleci. Ale gdyby odezwała się większość to nikt by nie poleciał, bo kto by został.... Sam kierownik? Gdyby nie pracownicy to firma by nie istniała. Więc zamiast wywoływać negatywna atmosferę to trzeba zadbać o to by coś w tej sferze się poprawiło. Chodzi o wzajemny szacunek.

Pomocna?
TakNie
Haha
 Opinia
@123456 30.06.2018 13:26

Niestety nie jest to tylko gadanie. Królowa wybija ludzi stopniowo i sprawnie.

Pomocna?
TakNie
Joanna
 Opinia

@Fame Dziękuję na Twoją odpowiedź. Chciałam jeszcze dopytać, czy do podstawowego wynagrodzenia wypłacane są jeszcze jakieś bonusy? Mam na myśli takie dodatki jak prywatne ubezpieczenie medyczne czy dofinansowanie do karty sportowej. Czy firma organizuje szkolenia, dające szanse na podniesienie kwalifikacji? Jest to dobre miejsce do zdobycia cennego doświadczenia?

Pomocna?
TakNie
Joanna
 Opinia

@Fame a jakie są w Grene warunki zatrudnienia? Czy firma podpisuje w pracownikami umowę o pracę? Co według Ciebie jest powodem rotacji kierowników? Czy na niższych szczeblach firmy również pracownicy są często wymieniani? Są to istotne informacje z punktu widzenia osoby poszukującej pracy.

Pomocna?
TakNie
Fame
 Opinia
@Joanna 21.08.2018 12:21

Masz umowę o pracę ale o premii nie masz co marzyć co w firmie handlowej jest niedopuszczalne, możesz pracować za 3 a i tak wypłatę masz te sama a śmietankę za twoją pracę spija ktoś inny. Mówiąc o wymianie na stanowisk mam na myśli to że jedna osoba jest rok szefem jednego działu, po roku już innego a za dwa lata wraca na to samo stanowisko, osoby świeże mające pomysły nie mają szans przebić tego ,,szklanego sufitu" zresztą gdyby było tak pięknie to dlaczego tyle ofert pracy? Gdyby było dobrze najlepsi by nie uciekali...

Pomocna?
Fame
 Opinia

Osoby ambitne, chcące zmian i rozwoju nie mają czego szukać w tej organizacji. Ciagłe wymiany tych samych osób na stanowiskach kierowniczych nie pomagają uwierzyć w wartości, którymi firma podobno się kieruje. Słabe zarobki, brak perspektyw rozwoju zawodowego.

Pomocna?
Joanna
 Opinia

Grene obecnie poszukuje osoby do pracy na posadę Serwisanta. Mile widziane jest doświadczenie w pracy na podobnym stanowisku. Wszelkie szczegóły oferty możecie znaleźć na stronie internetowej firmy: https://www.grene.pl/praca Czy jest na wątku ktoś, kto będzie próbował swoich sił w rekrutacji? A może ktoś już pracuje na tym stanowisku i chciałby podzielić się z nami swoimi przemyśleniami czy warto? Wszystkie opinie z pierwszej ręki są nieocenione.

Pomocna?
TakNie
Man
 Opinia

Jedno wielkie (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Joanna
 Opinia

@Grzechu chodzi o to, że podawanie imion, nazwisk lub informacji wskazujących na konkretnych pracowników firmy, jest na tym forum zabronione przez regulamin. Wynika to z obowiązujących nas przepisów prawa. Takie wpisy mogą być usunięte przez administratora serwisu. W przypadku wątpliwości, zachęcam Cię do zapoznania się z panującymi tu zasadami: https://www.gowork.pl/regulamin

Pomocna?
Joanna
 Opinia

@B.K. można ostrzegać przed podejmowaniem zatrudnienia w danej firmie, ale zgodnie z regulaminem, czyli bez podawania danych osobowych, inicjałów oraz bez obrażania. Nawet konkretne argumenty można przedstawiać z zachowaniem spokoju. Zachęcam Cię więc do takich wypowiedzi. Każda merytoryczna opinia jest cenna dla osób chcących zorientować się w sytuacji.

Pomocna?
TakNie
Joanna
 Opinia

@Aaaaa na forum gowork można dzielić się opiniami zarówno pozytywnymi, jak i negatywnymi, jednak należy pamiętać o podstawowych zasadach jakie tu panują. Nie wolno nikogo obrażać, ani też pisać komentarzy wskazujących na konkretne osoby w firmie, używając imion czy chociażby inicjałów. Takie wpisy mogą być zgodnie z regulaminem usuwane przez administratora. Forum służy do wymieniania opinii merytorycznych i pomocnych dla innych użytkowników.

Pomocna?
TakNie
B.K
 Opinia
@Joanna 05.07.2018 18:24

Aha, czyli nie mozna ostrzec nowych przed blazejem? Haha Ludzie omijajcie kramp szerokim lukiem.w

Pomocna?
TakNie
Aaaaa
 Opinia

Kto dopuscil do tego zeby taka osoba jak B.K był na stanowisku kierowniczym? Łysy prostak z kompleksami wyżywający sie na pracownikach. Co innego Z.J.. podchodzi do pracownika z szacunkiem ale wiadomo ze kiedy trzeba to opieprzy. Dopoki B.K bedzie tam na takim stanowisku to atmosfera sie nie zmieni.

Pomocna?
Nick
 Opinia
@Aaaaa 22.06.2018 19:49

Są zebrania i nikt głośno nie wyrazi swojej opinii na ten temat. Każdy siedzi cicho. W taki sposób nic się nie zmieni...

Pomocna?
Cezary
 Opinia

Może wystarczy być dobrym pracownikiem.?

Pomocna?
TakNie
Greneeee
 Opinia
@Cezary 22.06.2018 17:51

Chyba jednak nie to jest brane pod uwage przy wybieraniu osob pod umowe :)

Pomocna?
Schodzi na psy
 Opinia

Przepracowalem tu 3 miesiace, zauwazylem ze wystarczy byc dziewczyna i wchodzic w d**pe każdemu kto ma niebieska kamizelke i juz dostaje sie umowe :) spadam stad.

Pomocna?
Administrator
 Opinia

Przestaliście aktywizować się w tym wątku. Co na to wpływa? Możecie po prawie 30-dniowej przerwie w dodawaniu opinii wypowiedzieć się na temat najświeższej atmosfery w firmie Grene sp.z.o.o?

Pomocna?
Krampowy2
 Opinia

Zmienia się na lepsze. Nie ma bezsensownej presji jak dawniej. Kierownik ołtboundu na poziomie. Docenia pracę zwykłego pracownika, aż miło przyjść do pracy.

Pomocna?
Krampowy
 Opinia

Pracowalem przez chwilę na magazynie w letnim okresie 2017 roku, sama praca byla w porządku do czasu kiedy okazalo sie ze nawet jesli jestem przyjety na wozek widłowy to musze sie o niego "bic" z innymi pracownjkami na poczatku zmiany. Praca oczywiscie przez agencje, jesli powiesz cos co nie podoba sie kierownikowi to jest telefon do agencji. Kilku znajomych pracuje tam obecnie i mówią ze powoli zmienia sie na lepsze. Kto wie.. może wroce?

Pomocna?
Joanna
 Opinia

@nowy93 no to istotne, żeby dostawać takie informacje zwrotne od kierownika, bo wtedy wiecie, że są to oficjalne wiadomości, a nie plotki. I każdy pracownik wie co ma robić. A czemu jest taka atmosfera między pracownikami, że nawet nie podajecie sobie ręki?

Pomocna?
nowy
 Opinia

Zaczáem pracé w magazynie 2 tygodnie temu. Po nudnym BHP dostalimy ubrania robocze i poszlimy do magazynu. Przywital nas kierownik i dwu liderow. Potem szkolenie kture trwa ze 3 dni i robota. Zle nie jest - praca pod dachem, cieplo. Fajne sa te spotkania co srode z mikrofonem. Kierownik naprawde na poziomie. Zobaczymy co dali bedzie ale narazie pozytywnie.

Pomocna?
TakNie
Joanna
 Opinia

@waldi a co to za spotkania co środę w firmie Grene? Dotyczą one tylko działu magazynierów? Czy omawiacie jakieś plany na kolejny tydzień na takich spotkaniach? To ważne, że pracownicy mogą liczyć na szacunek ze strony szefa. To bardzo ważne w pracy i dużo osób szukając pracy zwraca na to uwagę i takich właśnie informacji szuka na forum.

Pomocna?
TakNie
logistyk
 Opinia

Ja pracuje na magazynie i naprawdeé nie jest zle. Trzeba robic ale gdzie nie trzeba. Nowy kierownik od piku i reszty jest naprawde facetem na poziomie. Stare ukladziki rozwala -TAK TRZYMAC

Pomocna?
TakNie
waldi
 Opinia
@logistyk 26.11.2017 20:25

kieras od piku konsolidaci i pakowania jest naprawde wporzadku. Lubie te jego spotkania co tydzien w srode. Wszystkich traktóje z szacunkiem - nie to co stara ekipa

Pomocna?
TakNie
Joanna
 Opinia

@logistyk czyli na przyjęciach i na magazynie są dwaj inni kierownicy? Czy ta sama osoba, która się sprawdza tylko w jednym miejscu? Czyli jakie warunki zatrudnienia masz na magazynie w firmie Grene?

Pomocna?
TakNie
logistyk
 Opinia

ale praca na przyjeciach towaru masakra. Kierownik nic nie robi, nie ma go, a jak juz jest to ucieka do nory na gore.

Pomocna?
Joanna
 Opinia

@anonymous czy to była rozmowa o pracę sprzedawcy w Grene? Mimo, że rozmowa nie poszła nie powinno się obrażać nikogo na tym forum, bo jest to forum publiczne, które posiada regulamin:https://www.gowork.pl/regulamin Wyraźnie jest tam zaznaczone, że obraźliwe wpisy mogą zostać usunięte. Dlatego proszę o pozostawianie opinii w taki sposób, by nikogo nie obrazić

Pomocna?
TakNie
anonymous
 Opinia

Panowie którzy przeprowadzają rozmowy kwalifikacyjne to są pajace poprostu brak klasy zero totalne cwaniaczki chciały by żeby za 1500 zl omijać kramp z daleka i grene nie polecam

Pomocna?
Joanna
 Opinia

@Ex robi a jakbyś zinterpretował wywiad z pracodawcą na serwisie gowork.pl: http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,11700,wywiad-katarzyna-fedko? Z czym się zgadzasz, a z czym nie? Czy wywiad według Ciebie oddaje rzeczywistość w Grene? To ważne informacje z perspektywy pracownika.

Pomocna?
TakNie
Ex robi
 Opinia

Witam i nie polecam tej pracy brak szacunku dla pracownika jak sie odezwiesz to nie dobrze nadgodzin nie zrobisz nie dobrze latasz po wszystkich strefach pracowalem prawie rok a zwolnilo sie 7 moze 8 osob jak by bylo dobrze to czemu by sie mieli zwalniac. Dobre czasy juz minely a pracuje tylko ten kto nie chce zmian. Ja postanowilem odejsc i poszukac pracy gdzie o pracowniku mowia dobre slowo czy pochwale bo w krampie potrafia tylko powiedziec ze cos zle zrobiles jesli masz szanse to szukaj lepszej pracy chocby za granica

Pomocna?
pracownik
 Opinia

Together - Jak dobrze to together a jak nie to hasla juz nie maja znaczenia, engaged - oczywiscie.. no nie jest dobrze miec leniwych pracowników, entrepreneurship - oczekiwac od szarych pracownikow pomyslow na prowadzenie firmy??? Od czego jest rzesza tzw pseudo managerów? HASLA OK ale ze zrozumieniem ich przez TOP Managment jest wiele problemów. oto moja opinia o Kramp

Pomocna?
Joanna
 Opinia

@konradoooorozumiem, że nie odpowiadały Ci zaproponowane warunki. A jak oceniasz samą rozmowę kwalifikacyjną? Może jakieś pytanie Cię zaskoczyło?

Pomocna?
TakNie
konradoooo
 Opinia

Hmm byłem na rozmowie kw, i nie żałuje ze nie dostałem tej roboty. Ten koles "łysawy" nie pamiętam imienia- wysłannik z grene, hmm gadane ma , ale żeby przekonywać ze firma jest najlepsza na świecie i zarobki na poziomie średniej krajowej czyli niecałe 1,5 tys zł na rękę to jest to co musisz mieć i pieniądze nie są ważne tylko zespół z którym pracujesz.. no to helou ze tak powiem... jak szukają jeleni albo naprawdę potrzebujących to powodzenia w tej firmie.. A no i oczywiście o premii czy cuś takiego to można zapomnieć.

Pomocna?
Joanna
 Opinia

@chukwuto bardzo istotne, by pracownik czuł, że pracodawca szanuje jego pracę. Rozumiem, że tutaj tego zabrakło w Twoim odczuciu. Jeśli chodzi o normy, to w firmach często spotyka się to, że aby uzyskać premię należy je spełnić. W tej firmie, tak jak wspominasz, jest podobnie. Dużo wspominasz na temat straszenia pracowników. Co przez to rozumiesz?

Pomocna?
TakNie
chukwu
 Opinia

Grene - teraz Kramp to jest wyzysk pracownika.To co tam sie teraz dzieje to jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Wprowadzili 3 zmianowy czas pracy (6-14,11-19.14-22).Podniesiona norma ..Jeśli zrobisz mało lini na Pickingu ,Dzwonią do Ciebie i cie wyzywają ,strasza ze zabiorą premie jeśli nie wyrobisz normy,Obowiązkowe nadgodziny..Jesli nie zostaniesz straszą upomnieniami.Zastraszają jak tylko sie da.Traktują pracowników jak tanią siłe roboczą .Oni nie liczą sie z czlowiekiem oni maja gdzies pracownika .Nie wazne czy robisz 10 lat czy rok i tak nie zarobisz na ich szacunek dla nich liczy sie tylko,zebys robił i siedział cicho.Zrobiło sie nagle z 10 kierownikow od niewiadomo czego. Robiłem tam 2 lata wiec wiec co mówie.Stanowczo wszystkim odradzam tą firme.!!! Nie psujcie sobie zycia i zdrowia.!

Pomocna?

Zostaw opinię o Grene Sp. z o.o. - Stare Miasto

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Grene Sp. z o.o.

Nie bądź obojętny na problemy w firmie!

Jeśli potrzebujesz wsparcia i chcesz ostrzec innych użytkowników o sytuacji dotyczącej mobbingu w firmie, skontaktuj się z nami pod adresem zgloszenie@gowork.pl

*Zgłoszenie wiążę się z dostarczeniem dowodów oraz kontaktem z mediami.