BayWa Agro Polska

• Falęcin
  • Klementynów
  • Krosna-Wieś
  • Koszajec

3. Opinie o pracodawcach Brwinów
  5. Opinie o BayWa Agro Polska Sp. z o.o.

Opinie o BayWa Agro Polska Brwinów

Nie przegap nowości o BayWa Agro Polska Sp. z o.o.!

Stanisław

04.08.2024 21:25

Nie jestem pracownikiem tylko klientem. Niestety nie mogłem dodzwonić się na numer podany na stronie internetowej i google dałem sobie spokój i zamówiłem towar u konkurencji, bo pilnie potrzebowałem chemię. Odbierajcie telefony!

Brez

20.09.2024 09:14

W piątki nie da się dodzwonić do centrali :)

23.09.2024 12:32

Dołożymy wszelkich starań, aby takie sytuacje zdarzały się jak najrzadziej. Zachęcamy do kontaktu w innych dniach roboczych lub poprzez wiadomość e-mail, na którą odpowiemy najszybciej, jak to możliwe.

@wlkp

23.08.2024 10:32

Czy prawdą jest, że wrócił temat zamknięcia firmy? Niemcy borykają się z problemami finansowymi i pewne biznesy będą zamykane.
Neutralny

25.07.2024 09:23

Super firma, bardzo dobrze płacą , rozwijają sie pod względem dystrybucji, produkty o ugruntowanej jakości, super szkolenia agro, logistyka się poprawiła. Nic tylko aplikowac:)

19.06.2024 10:05

10 lat BayWa Agro Polska!

18 czerwca 2014 r. w Warszawie podpisano umowę wspólników, rozpoczynając tym samym tworzenie BayWa Agro Polska.

Jubileusz świętowaliśmy w gronie 76 pracowników w 5 lokalizacjach. W każdym regionie odbywało się małe grillowe party.

Serdecznie dziękujemy za Wasz wysiłek i zaangażowanie w pracy. Razem tworzymy BayWa Agro Polska!

#10latBayWaAgroPolska #BayWaAgroPolska #Jubileusz #Świętowanie #Dziękujemy
Zdjęcie 0
Zdjęcie 1

26.04.2024 09:09

Od 2014 roku BayWa Agro Polska profesjonalnie wspiera rolników wiedzą i doświadczeniem!
Oferuje środki do produkcji rolnej oraz najnowsze technologie wspierające pracę na roli i ochronę środowiska.

#10latBayWaAgro Polska #BayWa #Baywa10Urodziny
News image
Nelka

25.04.2024 07:28

Witam. ciekawi mnie z jakieś podstawy wynagrodzenia można zacząć współpracę skoro od przedstawiciela handlowego wymaga się minimum 3 – lata doświadczenia w branży Agro. Czy każdy zaczyna od tej samej kwoty czy może coś jeszcze ma na nią wpływ?

26.04.2024 08:41

Dzień dobry, W przypadku rozpoczęcia współpracy jako przedstawiciel handlowy w branży Agro, podstawa wynagrodzenia może być ustalana na podstawie kilku czynników, w tym doświadczenia zawodowego, umiejętności, oraz negocjacji indywidualnych. Choć istnieją zazwyczaj wytyczne dotyczące minimalnego doświadczenia, które są oczekiwane od kandydatów, to jednak ostateczna wysokość wynagrodzenia może zależeć od wielu czynników, takich jak skala działalności firmy, zakres obowiązków, lokalizacja geograficzna, oraz bieżąca sytuacja rynkowa. W naszej firmie podstawa wynagrodzenia zależy od uzgodnionego planu sprzedażowego.

12.02.2024 11:38

Od ponad 10 lat firma BayWa Agro Polska jest obecna na polskim rynku, wspierając rolników w ich codziennej pracy. Dziś chcielibyśmy podziękować naszym partnerom rolnikom za ich ciężką pracę i zaufanie, które nam okazują.

W obliczu obecnych wyzwań, chcemy wyraźnie powiedzieć: Jesteśmy z Wami! Wspieramy polskich rolników w ich walce o godziwe warunki pracy i uczciwe ceny za ich produkty. Solidarność w rolnictwie jest dla nas niezwykle ważna.

#SolidarnośćRolników #BayWaAgroPolska #WsparcieDlaRolnictwa #DekadaWspółpracy #JestesmyZWami
News image
Rolnik Lubelskie

19.01.2024 22:02

Dawniej nie było problemów z dostawą od was obecnie to przyjeżdżają niemili kierowcy towar często uszkodzony albo z kończącą datą ważności lub z opóźnieniem.

22.01.2024 11:34

Dzień dobry, prosimy o szczegóły tej sytuacji i kontakt pod adresem mailowym: [email protected] Z góry dziękujemy!

18.03.2023 11:39

Czy pracodawca BayWa Agro Polska Sp. z o.o. motywuje w jakiś sposób swoich pracowników?

23.03.2023 09:26

Firma BayWa Agro Polska dba o to aby pracownik czuł się motywowany i na miarę swoich osiągnięć wynagradzany. W systemie motywacyjnym, jako te najskuteczniejsze i najbardziej porządane, traktujemy premie i nagrody. Dodatkowymi korzyściami są dofinansowanie zajęć sportowych, prywatna opieka medyczna oraz zniżki na firmowe produkty i usługi. Działania propracownicze są dla nas nadrzędnym celem.

24.03.2023 08:27

Pani Izabelo, prosimy o przesłanie aplikacji i przekażemy wszystkie informacje dot premiowania na spotkaniu.
Zainteresowany

06.02.2022 23:00

Dlaczego tak duza firma Niemiecka na polskim rynku ma tak słabe opinie? Czy temat fuzji z inną firma jest dalej rozważany?
Xyz

16.12.2022 21:37

Pracowałem dłuugo w Firmie. Jedno czego jestem pewien to przełożonymi zostawali ludzie którzy nigdy nie powinni nimi być. Zwykli karierowicze. Nie powinni mieć ludzi pod sobą.... Nie pracuje już jakiś czas ale za Baywe jako grupę ludzi zawsze trzymam kciuki! Fajny projekt tylko potrzeba lekkich zmian :) A jak to pewien Mądry Człowiek mówi : nic nie jest tak pewne jak zmiany!

23.03.2023 09:25

11.05.2022 10:54

Jak wygląda kwestia awansu w BayWa Agro Polska Sp. z o.o.? Jakie są możliwości w ramach jednego działu oraz w perspektywie całej firmy dla stanowiska Mobilny Doradca?

12.05.2022 13:51

Dzień dobry, W zależności, jaki region Pana interesuje. W niektórych naszych oddziałach, które są mniej obsadzone, jest możliwość awansu. Zachęcamy do aplikowania!
Artur

14.04.2022 09:56

Duże nadzieje na kolejny dobry rok.. Premia kwartalna już została wypłacona.
Artur

14.04.2022 12:32

Kolego, praca popłaca, jak dobrze podziałasz - to zastrzyk w wielkości 2 pensji..
Andrzej

14.04.2022 12:45

Ja też jestem ciekaw, powiedz też przy jakich obrotach ta premia.
Arek

08.02.2022 16:45

Witam. Myślę o zmianie roboty, więc obserwuję osądy pracowników. Przypuszczam, że dowiem się jak się pracuje w firmach z Grodziska Mazowieckiego. Proszę, napiszcie jak pracuje się w firmie BayWa Agro Polska Sp. z o.o.? Czy dobrze płacą? A może jest kantyna z dofinansowaniem? W fabryce Henkel codziennie zamawiałem posiłek z dofinansowaniem pracodawcy przez aplikację mobilną. Pozdrawiam Arek

Oferty pracy - BayWa Agro Polska Sp. z o.o.

Magazynier - Kierowca

Pawłów

Przedstawiciel Handlowy - Doradca Klienta

Pawłów

Specjalista Działu Obsługi Klienta (branża Agro) - sklep

Lublin

Rolnik podk.

24.01.2022 21:31

Dzień dobry Kiedyś w Baywa pracowali ludzie z wiedza , przyjeżdżali do mnie przedstawiciel, który posiadala wiedzę i umiejętności dziś odwiedza mnie człowiek który nie ma pojęcia o rolnictwie w dodatku kiedyś środki przyjeżdżały szybko teraz jedzą z lubelskiego i zawsze jakiś problem

27.01.2022 13:31

Dzień dobry, dziękujemy za wiadomość. Każda opinia jest dla nas bardzo ważna. Cały czas staramy się szkolić i pogłębiać wiedzę agronomiczną wśród naszych pracowników, aby relacje z naszymi Klientami były na najwyższym poziomie. Chcielibyśmy być pomocni, konkretnie w Pana sytuacji, dlatego prosimy o kontakt bezpośredni na maila [email protected]. Proszę dokładniej opisać Pana przypadek, bądź zostawić do siebie namiar, a my do Pana oddzwonimy. Pozdrawiamy, Zespół BayWa Agro Polska

31.08.2021 11:40

Pytanie2

24.11.2021 07:47

Podbijam pytanie. Czy zainteresowani doczekają się odpowiedzi?

24.11.2021 09:06

Dziękujemy za zapytanie. Ludzie są dla nas najważniejsi i staramy się podchodzić do każdego przypadku indywidualnie zachowując procedury korporacyjne. Fundamentalne wartości BayWa Agro Polska to solidność, zaufanie i innowacja. Jeżeli chodzi o nadgodziny to zależy na jakim stanowisku i w jakim okresie. Potrzebujemy więcej informacji. Zachęcamy do kontaktu emailem, pisząc na adres [email protected].
PH zachod

07.11.2021 00:52

Jest dobrze. Tyle tu negatywnych opinii, po ponad roku pracy stwierdzam, że te opinie albo są opłacane albo konkurencja je wypisuje. Żadne moje obawy się nie sprawdziły.
Karolina

01.07.2021 16:24

Cześć, czy jeśli chodzi o stanowisko magazynier – kierowca w BayWa Agro to preferowani są mężczyźni, czy kobieta też ma szansę na takim stanowisku? Jak to wygląda jeśli chodzi o załadunek/rozładunek, czy ciężko jest fizycznie?
Byly

24.07.2021 22:49

Chyba bym pomnożył min x3 :)
Obecny

26.07.2021 08:26

a ja bym wieści z netu dzielił przez 3 :)

22.05.2021 10:37

Wiecie, czy BayWa Agro Polska Sp. z o.o. udostępnia laptop i telefon do pracy zdalnej?

24.05.2021 09:01

tak, nie ma problemu!
Ewa Balcerek

28.03.2021 00:58

Od dawna się w sumie nie wypowiadaliście tu na forum a ja zajrzałam by dowiedzieć się czegoś odnośnie aktualnych warunków zatrudnienia w Baywa Agro. Czy coś się zmieniło w firmie na przestrzeni ostatniego roku? Zaszły jakieś zmiany np. w wynagrodzeniu lub benefitach? Jest lepiej/gorzej? :) czy wynik dalej na Minusie? :)
Handlowiec

06.04.2021 15:31

7 lat chudych to teraz 7 lat tłustych. Brawo Bajwa.

21.04.2021 11:31

Nie, bo nie jestesmy na Plusie. 9 lat na rynku i co z tego? Tyle pracy...
Lubelski Klient

20.03.2021 21:56

Baywie już chyba się skończyli handlowcy gdyż wysyła w teren magazynierów i kierowców by sprzedawali , raczej trzeba będzie poszukać firmy z lepszymi doradcami bo na nich nie ma co liczyć ......
Andrew

22.03.2021 20:35

Jeżeli wyrzuca się dobrych pracowników bo nie są w stanie zrealizować planów z kosmosu to tak jest.
Były

23.03.2021 12:06

Nie wiem jak jest teraz ale w przeszłości ceny produktów były wysokie, logistyka centralna a skupu nie było. Zaczynali w 2014 roku więc dużo czasu mieli żeby to ogarnąć i pewnie wszystko pozmieniali bo to zła koncepcja była. Pewnie trudno im zatrudnić handlowców , którzy w tych czasach nie chcą zmieniać pracy tym bardziej, że firma nie miała najlepszej opinii na rynku. Pomimo tego życzę powodzenia w budowie wielkiej bajwy.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w BayWa Agro Polska?

Anna

08.02.2021 22:10

@Paweł K czy nie ma problemu z płatnością jak się jest na L4?
Paweł K

10.02.2021 11:44

W zależności od planu 5,5 – 8,0 podstawa + premie
Hahahahaha

15.02.2021 20:04

Dokladnie takich ludzi za duzo mamy - najwazniejszy ze firma placi jak sie jest na L4.
MarcinW

05.02.2021 07:07

Czy rowniez w 2020 BayWa Agro Polska Sp. z o.o. - Grodzisk Mazowiecki byla pod kreską wynikowo?
Paweł K

05.02.2021 09:29

Takie informacje rozpowszechnia konkurencja. Firma BayWa ma się dobrze!
dzony

21.01.2021 14:23

Witam może mi ktoś odpowiedzieć na temat współpracy z firmą BayWay chodzi tutaj o nawozy ?
Tworek

25.01.2021 06:27

Lepiej wspolpracowac z Phosagro lub Polisz Agro
JA

25.01.2021 17:18

Chce wejść w handel nawozami i zgłosil sie do mnie jeden z przedstawicieli tej firmy i zaproponował współprace. I chciałbym sie dowiedziec czy warto bo jest duzo firm w Polsce.

14.12.2020 09:24

Czy nowo zatrudnione osoby otrzymują od pierwszych dni umowę o pracę?
Jakun

14.12.2020 10:00

Wszystko zgodnie przepisami.
Charlie

09.11.2020 17:03

Witam pytanie do ludzi tam pracujących.Pracuje u konkurencji wykonuję obrót roczny około 5.5 mln zł.Z różnych przyczyn chciałbym zmienić pracę pytanie czy w ogóle warto myśleć o Baywie?Jak zastosowanie,wyłączności,konkurencyjność.?
Człowiek z branży

13.11.2020 11:39

Pracuję w branży ale w Baywie pracował mój kolega który został zwolniony, także info z pierwszej ręki.
charlie

26.11.2020 16:25

ale za co go zwolnili bo ja znam takich ananasów co przychodzą z wielkimi finansowymi oczekiwaniami ,a później zamiast po klientach jeżdżą po marketach.
Zainteresowany

05.10.2020 11:27

Jak sytuacja w Baywie na obecną chwilę ? Warto iść czy jest taka lipa jak tu piszą ?
Pracownik BayWa

19.10.2020 20:47

Jesteśmy i będziemy! - czy Ci się to podoba , czy nie.
Pikus

06.11.2020 13:45

Laczna Strata Baywy za ostatnie 4 lata: -20 mln zl; Laczna Strata Cefetry (tez spolka corka niem. Baywy) w tym samym okresie -30 mln zl. Just saying.... :)

Kontakt - BayWa Agro Polska Sp. z o.o.

Kępińska 62 05-840 Brwinów

Branża główna: Sprzedaż detaliczna

Czlowiekzrynku

30.08.2020 10:44

To czy ta Firm będzie sobie wegetować czy zniknie, jest kompletnie nie istotne dla rolników, dostawców czy konkurencji. Ta firma w skali kraju kompletnie nic już nie znaczy. Był moment, że było ich ponad 60, że były nazwiska. Dzisiaj zostały ochłapy i niedobitki i jest ich max kilkunastu. Nie będzie ich więcej, bo baywa nie ma nic w swojej organizacji co by było przewaga. Nie ma szkoleń, nie ma dobrego zaopatrzenia, nie ma mocy negocjacyjnej, nie ma dobrych nasion mimo że wspiera ich dobry gość w tym temacie, bo nie ma mocy negocjacyjnej. Taka spółka wegeta. Wegetuje sobie i nikomu nie zagraża.
Obserwator

31.08.2020 08:58

Nie jeden już zamykał, a firma ma się świetnie i się rozwija!
Fifara

31.08.2020 19:06

Taaa w sprawozdaniach finansowych widać wybitny rozwój. Tempo geometryczne i prędkość kosmiczna
Lubello

16.08.2020 23:53

Finalnie w tym roku, czy na koniec przyszłego będzie zawinięty szyld firmy w PL?
Balc

26.08.2020 23:14

Obrot przeciez jest blisko zera ;-)
Gilbert

28.08.2020 13:20

Obrót nie, chodziło Ci o zysk który jest raczej ujemny.

11.08.2020 17:41

Czy organizowane są wyjazdy, imprezy, spotkania integracyjne w BayWa Agro Polska Sp. z o.o.?
Biaaaatch

16.08.2020 17:26

O co pytasz w czasach pandemii
Roksana

23.06.2020 20:24

p. Balcerek z Ketrzyna zostal zwolniony z pracy w Baywie. To dobry ruch. Wruce do handlu z nimi.
Postronny

05.08.2020 07:43

...a jednak. Kolejna fala zwolnien. Tyle lat na minusie. Brak rozwoju. Mozna bylo sie spodziewac. Bay Bay Baywa
Postronny II

05.08.2020 10:27

Z tego co wiem zatrudniono ośmiu nowych Handlowców, więc marzenia konkurencji że BayWa się wycofa pozostaną tylko marzeniem..

15.07.2020 16:39

I kolejne zwolnienia na wschodzie. Pan tabelka nie zna litości...
Stanisław

26.06.2020 06:37

Czy warto aplikować na stanowisko SKAM ?
Paweł

26.06.2020 10:26

Do odważnych świat należy!

30.03.2020 00:07

Zaciekawiona

01.06.2020 06:54

...choc ‚Wynik za 2019 to znow dalej grubo nizej zera.‘ wskazuje jednak na to ze chodzi o nas.
Postronny

01.06.2020 09:56

Gdzie takie informacje jak raport finasowy mozna podejrzeć ? :)

02.05.2020 18:37

Dziewczyny jaki styl panuje w BayWa Agro Polska Sp. z o.o.?
Ewelina

13.05.2020 06:32

Dosyć wysoko mamy zawieszoną poprzeczkę, głównie Chanel, Dior, Versace, ale jak przyjdziesz w kreacji od Ewy Minge, czy Dawida Wolińskiego, to będzie ok. Fajnie jak stosujemy akcenty folklorystyczne, np. korale z Cepelii.
Jarecki26

06.02.2020 11:52

Mam pytanie do handlowcow Baywa. Pracuje w firmie konkurujacej z Wami. Robie obrot ok. 1.8 mln. Na jakie wynagrodzenie mkoge liczyc u Was? Czy szukaja kogos na wielkopolske
Jarecki26

10.02.2020 20:46

Tomek moze poklikamy jakos na priv
Gwiazda

07.04.2020 23:13

U nas bedziesz Gwiazda jak robisz 1800000 obrot. Nie ma tu takich. Mysle ze 7500 na reke moga dac
Topsi

05.04.2020 23:35

Ta firma jest naprawde slaba. Slaba swoja kadra, slaba logistyka, slaba nierozumieniem rynku polskiego. Baywa tj i Atr czy Scandagra czy Polsihnie maja przyszlosci na polskim rynku. Tylko Procam i Agrii zrozumialo z importowanych dytrybucji jak to powinno wygladac. Ale zycze przede wzystkim wszystkiego dobrego polskim firmom ktore tutaj placa podatki i tworza miejsca pracy. Baywo dryfuj do morza ze swoimi minus 8 bankami.
Paweł

06.04.2020 09:39

Kolego, mi się wydaje, że przez zarazę tylko firmy mocno finansowe przetrwają. Z tego co wiem BayWa Niemcy to potęga.

22.01.2020 18:55

Co jaki okres czasu w BayWa Agro Polska Sp. z o.o. można ubiegać się o podwyżkę?
Ciekawy

23.02.2020 15:26

Skąd masz takie informacje ?

23.03.2020 12:16

Nie chcemy zniżać się do Twojego poziomu. Radzę- martw się raczej o Twoją firmę nie o BayWę!
Misiak

19.12.2019 05:45

Jako PH tam trzeba zapracować, zarobić na tę wciaz malutką machinę składającą się z kierowników, dyrektorów, menadżerów, na wielkie imprezy, luksusowe wycieczki kadry kierowniczej, w ekskluzywnych hotelach pod przykrywką szkoleń. To wszystko mnóstwo kosztuje i PH mają na to zarobić, trzeba więc wycisnąć z nich wszystko co się da. Dlatego tam jest ciągła rotacja pracowników.
Linda

19.12.2019 19:37

Cześć. Kto te (usunięte przez administratora) pisze? Każdy ph powinien zarobić przede wszystkim na siebie. Pracuję już 4 lata i rozwijam się i ja i firma. Nie ma powodów do narzekania. Kto takie (usunięte przez administratora) pisze o wycieczkach zagranicznych? Ktoś wam płaci za te bzdury i fantazje?
Linda

19.12.2019 19:38

Albertos

05.12.2019 21:42

Naprawdę duży progres. Jestem od początku w firmie i ostatnie dwa lata to duża zmiana in plus. Poprawiamy się na każdym polu, i idą dalsze usprawnienia. Dla potencjalnych nowych handlowców, czy kandydatów to duża szansa na rozwój razem z firmą. Gdzie jak gdzie ale to dziś w branży firma z największym potencjałem na rozwój. Reszta od lat stagnacja. Widać to po warunkach jakie proponują.

10.12.2019 11:27

Jak masz doświadczenie to 5-6 tys.
Zainteresowany pracą

10.12.2019 12:06

Dzięki za odpowiedź. W takim razie trzeba myśleć nad zmianą pracodawcy, u mnie z łaską płacą 3.5 tys brutto po prawie 4 latach pracy przy nie najgorszych obrotach.
Jaro

08.12.2019 09:45

Lepiej niz u osadka. Kasa, dodatki się zgadzają. Dla młodych, ambitnych spora szansa na rozwój bo otwierają kolejne oddziały i mają dobrych specjalistów, od których można się sporo nauczyć. Z czystymi sumieniem mogę polecić. Jarek.

Zostaw merytoryczną opinię o BayWa Agro Polska Sp. z o.o.