Twoje konto

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
<<<Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.>>>
anonim - 2008-12-29 09:24:51 odpowiedz | cytuj
anonim - 2009-01-21 15:49:29 odpowiedz | cytuj
umowy to fikcja obowiązuje stawka za godzinę ( usunięte przez administratora ) mających ludzi za nic tyrasz aż padniesz , nic w zamian ( usunięte przez administratora ) trzeba uważać rzeby nie wsadzili cię na minę ( usunięte przez administratora )
Babinicz - 2009-05-09 16:32:18 odpowiedz | cytuj
Pracuje jako kurier w jednym z oddziałów Patron Service.
Jak do tej pory mogę narzekać tylko na słabiutką pensje.
Pieniążki jak do tej pory wpływają terminowo.
W porównaniu z poprzednią firmą w której pracowałem pare latek,
na Patron nie mogę narzekać.

pracownik - 2009-07-02 11:15:05 odpowiedz | cytuj
( usunięte przez administratora )wynagrodzenia, obrywania pensji i nakłanianie do wprowadzania klientów w błąd to nieliczne z wielu zdarzeń, których mogłem doświadczyć.
alquadi - 2009-07-09 18:30:38 odpowiedz | cytuj
Kiedyś pracowałem w tej Firmie i powiem że jest to NAJGORSZY PRACODAWCA! Umowy to gówno które nie dają pracownikowi NIC! PREZES szuka oszczędności na wszystkim! Żeby broń boże nie dać pracownikom więcej pieniędzy dają umowę n( usunięte przez administratora )resztę dopłacają z umowy/zlecenia! Pieniądze wypłacają w DWÓCH CZĘŚCIACH! W połowie miesiąca ze zlecenia a pod koniec miesiąca z umowy o pracę! Nie płacą godzin nadliczbowych (50% i 100%) tylko każą tyrać nadgodziny za normalną stawkę! Dodatkowo jak się nie zgodzisz to robią problemy a( usunięte przez administratora )potrafi powiedzieć "no przecież masz płacone"! Bezczelność! Nie dają żadnych premii, dodatków za dobrze wykonywaną pracę, żadnych podwyżek bez względu ile się pracuje! Jednym słowem "BIEDA" lub "WSTYD" Słowo dla PREZESA. ( usunięte przez administratora )
Galaxy - 2009-07-15 19:18:15 odpowiedz | cytuj
Cóż...nikomu nie polecam pracy w tej firmie,chyba że jest się w wyjątkowo ciężkiej sytuacji.Sama idea tej firmy to fikcja,niewiele to ma wspólnego z kurierką,taką z prawdziwego zdarzenia.Zarobki marne,ok ( usunięte przez administratora )darzają się sytuacje że wypłaty w ogóle niema,nie płacą za nadgodziny,brakuje sprzętu biurowego(tonery,długopisy,papier itp),niema magazynów,niema samochodów,Największy problem jest taki,że firmą rządzi Solid Security,dlatego jest taki syf,pracownika się nie szanuje,nie przestrzega się tam żadnych przepisów prawa pracy czy podstaw BHP,niema urlopów,niema L4,jeździsz po 10 godzin po mieście i nic z tego nie masz,tylko ciągłe pretensje że źle,że mało,że długo,a na koniec miesiąca okazuje się ze to wszystko jeszcze za darmo.Pracowałem tam pół roku,najgorsze 6 miesięcy w mojej zawodowej karierze,na odchodne dostałem wypowiedzenie z informacją o wykorzystanym urlopie,którego nigdy nie miałem.
pracowity - 2009-08-21 12:20:18 odpowiedz | cytuj
no nie wiem, bo sam pracuje w Patronie jest w porządku jedyna rzeczą na która moge narzeac - to jet to , że dlugo trwaja wszelkie wdrażania nowych l;udzi. pracuje juz prawie ro i podoba mi sie nie narzekam...
bart - 2009-08-28 18:34:40 odpowiedz | cytuj
kwinto - 2009-09-16 15:15:01 odpowiedz | cytuj
bart - 2009-08-28 18:34:40Po raz kolejny pracownicy nie dostali wypłat to nie zdarza sie po raz pierwszy,to chyba jasno i dużo mówi i tej firmie :/Pracując w patron service koniecznie trzeba mieć coś innego w zanadrzu. Wypłaty są dzielone na 2 części. Przy zatrudnianiu pracownik dostaje umowę na najniższą stawkę (i to wypłacane jest obecnie z dołu do 10-go) i jeśli będziesz pracował cały miesiąc to zarobisz ( usunięte przez administratora ) W taki sposób solid security jak i patron service traktuje ludzi. Nie wstydźmy się tego głośno powiedzieć.
kwinto - 2009-09-16 15:21:23 odpowiedz | cytuj
pracowity - 2009-08-21 12:20:18

o jakim systemie wdrażania ludzi piszesz ? nie ma w tej firmie czegoś takiego. Nawet lekarza nie ma z prawdziwego zdarzenia tylko przychodzi Pan doktor do biura z pieczątką i na podstawie tego co mu powiesz stempluje co trzeba. To jest taka firma że klient podpisujący z nią umowę nawet nie jest informowany że tak naprawdę jego paczki jadą kolporterem. Co handlowiec zapomniał o tym wspomnieć ? no jak mi przykro...
anonim - 2009-09-20 17:04:09 odpowiedz | cytuj
anonim - 2008-12-29 09:24:51Dodaj opinie o Patron Service Sp. z o. o. - Warszawa. Twoja ocena może okazać się bezcenna przy procesie rekrutacyjnym, podjęciu decyzji, pracy.Zgadzam się z tymi opiniami w 100%-patron service to jedna wielka ściema i nie chodzi tu tylko o jednostki w tej firmiej jest tak w całej Polsce-LUDZIE SĄ NAGMINNIE OSZUKIWANI-PIENIĄDZE ZA TA PRACĘ SĄ NIC NIE WARTE DO TEGO ( usunięte przez administratora )
anonim - 2009-09-25 11:55:34 odpowiedz | cytuj
OMIJAJCIE TĄ FIRMĘ SZEROKIM ŁUKIEM! WARUNKI PRACY ŻADNE! TYLKO TYRAĆ TYRAĆ TYRAĆ ZA NAJNIŻSZE STAWKI I NAJLEPIEJ PO 12H DZIENNIE! W WARSZAWIE LUDZIE NIE CHCĄ PRACOWAĆ I ODCHODZĄ SAMI, W POZNANIU CIĄGLE GINĄ PACZKI! ( usunięte przez administratora )! MAM NADZIEJĘ ŻE TA JAK I INNE OPINIE POMOGĄ KOMUŚ PODJĄĆ WAŻNĄ DECYZJĘ.
handlowiec - 2009-10-19 22:08:47 odpowiedz | cytuj
Firma, gdzie na stanowiskach kierowniczych obsadzeni są ludzie, którzy nie mają zielonego pojęcia o zarządzaniu czy chociaz motywacji. Dobra praca na początek kariery zawodowej podstawa nie najgorsza. Problem pojawia się przy prowizji kolejny minus to korzystanie z własnego samochodu.
Praktycznie brak mozliwości awansu, no chyba że ktoś lubi taplac się w bagnie..
W pewnym momencie firma zmieniła tor jazdy i zmierza w bardzo złym kierunku.
anonimowa - 2009-10-29 13:37:40 odpowiedz | cytuj
uwazam ze firma idzie w bardzo zlym kierunku. na zakupy podstawowych art biurowych sa straszne limity. o wszystko trzeba sie prosic i wydzwaniac setki razy do warszawy. pracuje w patronie od czerwca ubieglego roku i moge smialo powiedziec ze nic sie nie poprawia na lepsze. ciaglym moim obowiazkiem ktorym obarcza mnie dyrektor to rozliczanie ewidencji z solid security. pomimo iz pracuje w biurze patron service a nie w solid. przez to ze firma podejmuje sie zlecen niemozliwych do wykonania klienci wydzwaniaja z pretensjami i polska lacina codziennie. ale nie ma zlego co by na dobre nie wyszlo. do konca listopada wytrzymam a potem dyro otrzyma wypowiedzenie i zostanie z tym calym balaganem sam na sam bo w tym miescie nie ma nikogo na zastepstwo - chyba ze kurier.
kandydat - 2009-11-11 14:12:47 odpowiedz | cytuj
Słuchajcie, zamierzam zatrudnić się w dziale logistyki w Patronie, jak wygląda sytuacja wśród pracowników administracji??
pozdrowienia
królik ohara - 2009-11-15 05:33:02 odpowiedz | cytuj
kandydat - 2009-11-11 14:12:47

pozdrowienia

Uhahhahahaha! Logistyka! Buhahahahaha! Mówisz o tych norach na terenie kraju ktore bardziej przypominają garaże ?
pracownik - 2009-11-18 19:04:56 odpowiedz | cytuj
stanowczo odradzam praca w patron ser. w wawie jest straszna, harujesz a nic z tego nie masz !!! firma zenada a zwłaszcza kierownictwo które o niczym nie ma pojecia
pracownicax - 2009-11-18 22:32:01 odpowiedz | cytuj
niestety, ale po odejściu paru osób, w tej firmie nie ma nikogo kto by miał pojęcie o kierowaniu takim przedsięwzięciem..( usunięte przez administratora )nie wspominając, bo większego ( usunięte przez administratora )
xyz - 2009-11-24 08:46:32 odpowiedz | cytuj
Niestety,z przykrością muszę powiedzieć ze to prawda co tu wyczytałem.Niestety firmą kierują ludzie którzy mają za zadanie szybko zarobić,a nie rozwijać się,co odbija się na ogólnym wizerunku firmy.Jestem pracownikiem Patrona i powiem Wam że czasem jest mi wstyd tłumaczyć się klientom,dlaczego ich paczki giną,są niszczone czy docierają do odbiorcy po TYGODNIU.Rotacja ludzi jest niesamowita,odchodzą,przychodzą,nikt nie jest w stanie wytrzymać pomysłów Warszawy,co dzień to nowy,jeszcze głupszy i utrudniający ludziom życie pomysł,a najbardziej wk...... mnie fakt że firma nawet nie ma magazynów,w większości oddziałów paczki leża w wodzie,na deszczu lub na samochodach,bo nie ma ich gdzie trzymać!Karygodne!Właściciel albo jest głupi,albo ślepy.Radze omijać tę formę z daleka,a gdy któreś z Was,kiedyś zobaczy samochód z napisem PATRON ustąpcie mu miejsca i współczujcie.Ten człowiek za kierownicą naprawdę musi być w ciężkiej sytuacji że tam pracuje
Były Pracownik - 2009-11-24 11:58:34 odpowiedz | cytuj
Odnosnie firmy Patron S. to totalna amatorka od strony logistycznej. Czlowiek z marketingu trzyma reke na logistyce co nie koniecznie musi to byc jego dobra stroną , mało realizuje, robi wszystko po trochu. Jedna wazna sprawa do pana ktory wspolpracuj( usunięte przez administratora ). Zajmij sie czlowieku Spedkami, daj im dobre warunki pracy jak i płacy niech robia ustawowo po 8 h, a nie 12... lub duzo wiecej przyklad : od 9 do 22. Zatrudnij panie wszechwiedzący 4 spedytorów tak jak potrzeba, podziel ich na zmiany daj dobra pensje, a wtedy zaoszczędzisz sobie wiele innych kłopotów człowiek to nie bydło skoro sam wychodzisz przed 17 zrozum tez innych. Spedek w logistyce to głowa czasowego dostarczania przesylek i rozwiazywania wiele problemow, ty natomiast zajmij sie poszukiwaniem klientów bądz nawet skup sie na tych co masz bo i dla tych ktorych masz w dziale logistyki, magazyn itp brakuje miejsca, spelnij sie w okreslonej liczbie klientow z biegiem czasu jak dostaniesz mone( usunięte przez administratora )pozwolisz sobie na rozbudowe pow. magayznowej i poszerzanie horyzontow. bo innym sposobem marnujesz klientów tych co masz tyle ze za ciebie świeca handlowcy - wspaniali ludzie Pozdro dla was :) Skoro takiś ;) spec. daj pieniadze na normalne funkcjonowanie magazynu itd wtedy bedziesz mogl oczekiwac cudów. Zeszyty zapisywanie paczek co gdzie idzie, jedzie jaki kurier...ale nie w zeszytach...to bylo 30...lat temu.. w Fedeksie....poza tym zacznij zatrudniac kierowców z własnymi autami typu busy itp .. odpadnie pilnowanie twoich aut...jak w kazdej normalnej firmie zacznij placic od doręczania paczek (wtedy kurier bedzie chcial ja dostarczyc), poustalaj wynagrodzenie w zaleznosci od tras danego kuriera... itd itp... ustal dane stawki na danych trasach i zejdz wkoncu z tematu doręczenie tego samego dnia bo mi sie smiac chce...skoro nie masz do tego okreslonego taboru wez swoje auto i dostarcz je sam...poza tym jak juz to wszystko zrobisz to ustal konkretna godzine rozpoczecia pracy kurierów...to nie wakacje jak ktos w kule sobie leci poprostu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo cala harmonia wtedy...leci po calosci. Dbaj o spedków bo przyjdzie czas ze sam bedziesz musial robic to co oni do tej pory. Pozdro
lazargrup - 2009-11-24 15:12:22 odpowiedz | cytuj
witam
moja firma dostała propozycję współpracy z Patron na zasadzie ze odbieram od nich np. 40 szt. i lece na województwo i tak codziennie. z tego co czytam nie znalazłem nikogo kto by ze swoją działalnościa złączył się umową z tą firmą - może jest ktoś taki lub znacie taki temat - napiszcie czy to też tak źle wygląda ?
miro - 2009-11-26 19:16:36 odpowiedz | cytuj
Jak praca wyglada od strony przedstawiciela handlowego w PT..czytam na necie oferte i( usunięte przez administratora ) oferuja jako podstawa..nie najgorzej..
jan - 2009-11-26 19:18:36 odpowiedz | cytuj
czytam własnie oferte P.S w internecie sprzed kilku dni..wyglada na to ze ( usunięte przez administratora )czas..
pracownik - 2009-11-27 19:45:58 odpowiedz | cytuj
Pracownicy Patron Srerwis łączmy się na tym forum! Wypowiadajmy głośno nasze opinie i żale na temat firmy, w której niestety pracujemy! Oddziały łączmy się, wszyscy razem ! W kupie siła ... :-)
Babinicz - 2009-11-30 20:31:42 odpowiedz | cytuj
pracownik - 2009-11-27 19:45:58