brak logo

Patron Service

Warszawa

Opinie o Patron Service

adi 2016-11-09 16:06:58
Widzę, że się dużo osób wypowiada ale nie do końca wie o co w tym wszystkich chodzi. Panowie po 7 i po TBA proszę o nie wypowiadanie się jeżeli Was to nie dotyczy. Delta też niech odpuści. Piszcie na swoim profilu.
qwerty 2016-11-09 16:19:43
Wiem tyle że Patron Service w żaden sposób nie był powiązany z TBA, z Deltą inna bajka. Projekt nie wypalił.
Duża część kierownictwa TBA, przeszła do Patrona. Jaki będzie skutek ? Się okaże.
Michał 2016-11-10 09:49:16
Czyli obecnie nie dzieje się źle w Patronie?

Przyznam że jestem dosyć zaniepokojony negatywnymi komentarzami na opineo, gdzie jeden sprzedawca pisze (nie wiem czy zgodnie z prawdą czy jest to wpis konkurencji) że Patron zalega mu 30tys zł z wypłatą pobrań. Inni piszą że regularnie dostają paczki po tygodniu od dnia nadania, czyli że jest wiele opóźnień z dostarczaniem paczek.

Jarek 2016-11-10 11:54:04
Życie pisze różne scenariusze.

Może być tak, że pracownicy którzy dzisiaj piszą negatywy na swoje firmy w przyszłości przyjdzie im współpracować w jednej organizacji.
adi 2016-11-10 12:21:32
To są działania konkurencji. Opisane rzeczy są oderwane od rzeczywistości.
Seba 2016-11-11 11:19:43
To mamy juz upadłość delta city. I tak cudem ta firma wytrzymała ostatni okres. Która firma następna ?
3
Piotr 2016-11-12 18:13:47
Oj jaki ty jesteś wszechwiedzący.Tylko pozazdrościć mądrości.TBA rozłożyłeś wyprowadzając pieniądze do spółek w których miałeś udziały a teraz starasz się być wyrocznią Brawo . Zakłamany obraz Janosika.Paranoik z ego Herosa .Poopowiadaj jak sprzedawałeś mienie TBA tak aby syndyk nie wiedział.Opowiedz Janosiku jak sprzedałeś mienie spółki bez wiedzy syndyka ,samochody, kosze ,paleciaki ,rejestratory ,kamery itd.Pieniądze które można przeznaczyć na pensje poszły do Twojej kieszeni.Nie pieprz farmazonów o J.A. i tym co dzieje się w Delcie ,bo autorytetem nie jesteś po tym co zrobiłeś.
odpowiedz
3
Jarek 2016-11-13 21:49:47
Każdy może smarować pezpodstawne oskarżenia - szkoda tylko że na końcu brakuje ci jaj aby się podpisać.
21
Michał 2016-11-14 17:21:17
Panowie - ale jaki to ma związek z Patronem?

Rzeczywiście o Patronie widzę także negatywne opinie, ale czy tam się źle dzieje, czy po prostu są to odosobnione przypadki?
wsad 2016-11-15 14:14:12
Z punktu widzenia pracownika, sytuacja stabilna.
adi 2016-11-16 16:32:53
Postanowieniem z dnia 11 października 2016 r., sygn. akt X GU 1412/16, Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy w Warszawie, X Wydział Gospodarczy dla spraw Upadłościowych i Restrukturyzacyjnych, zabezpieczył majątek dłużnika "Delta City Przesyłki" Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie poprzez ustanowienie tymczasowego nadzorcy sądowego w osobie Sławomira Witkowskiego posiadającego licencję doradcy restrukturyzacyjnego nr 6.
nick 2016-11-16 23:48:18
Panie Jarku,
W jaki sposób można się z Panem skontaktować?
Xyz 2016-11-17 16:07:07
Przez prokuraturę
1
zyx 2016-11-17 17:02:12
i facebook
5
Maciek 2016-11-18 17:57:40
zauważyliście z jaką starannością ktoś czyści profile tba i delty jak negatywnie pisze się o spadochroniarzach z siódemki co rozwalili tba ?
Wata 2016-11-21 15:52:34
Przestań opowiadać jaki to jesteś pokrzywdzony - ile osób zatrudnialiście ???
I co te osoby mają zrobić ?? - nie dostali wynagrodzeń od maja. Spłata kredytów, bieżących opłat, a gidzie i za co żyć ??? Utrzymanie dzieci!!!
OBYŚCIE SKOSZTOWALI TAKIEGO SAMEGO GORZKIEGO ŻYCIA - życzę wam tego.
2
Jarek 2016-11-21 16:18:55
Nie chciałbyś się ze mną zamienić.

Napisałem tylko aby pracownicy nie pisali negatywnie na forach i nie obrzucali się błotem bo to wpływa bardzo źle na wizerunek każdej firmy a może być jeszcze tak, że pracownicy którzy poszli do Delty/Patrona i innych firm będą ze sobą współpracować.

A z takich wpisów śmieje się konkurencja Inpost / DHL etc...
Jacek 2016-11-22 03:58:07
Niech wezmą się do roboty w końcu zgarną lenie patentowane. W tym kraju nie można znalesc dobrych ludzi do pracy !!!
Firmy padały ( 7 post ), padają ( TBA ) i padać będą ( Delta ).
11
kilo 2016-11-22 14:22:11
widzę że na forum patrona goście jada na delte , bo tam chyba posty kasują
2
przewoźnik 2016-11-23 11:25:21
Pracuję z Patronem trzeci miesiąc i jak na razie płacą co do dnia
9
Były pracownik 2016-11-30 22:13:29
Ja nie polecam pracy w firmie Patron Service - po zakończeniu współpracy nie wypłacili całego należnego wynagrodzenia. Tyle w temacie.
wiesiek czeresiek 2016-12-06 23:51:39
Będzie próba połączenia Patrona z Deltą. Jeżeli się nie uda los Patrona i Delty jest przesądzony, obie firmy padną.
Rysiek 2016-12-07 11:46:35
jeśli twoja informacja się potwierdzi to będzie oznaczało ze za tym wszystkim stoi fundusz VSI
1
Rambo 2016-12-07 12:55:09
tak specu wszystko wiedzący!! Patron nie łączy się z Deltą. Patron wspiera TBA
Pipi 2016-12-07 20:58:13
Z tego co wiem to właścicielem patrona jest ten sam gość co solid security , a on na brak szmalu nie narzeka to po co mu Delta ?
1
AntyFanJuryckiej 2016-12-09 18:00:14
Patron stracił dobra kierowniczkę - Dorota Ju. Związała się tym razem z Deltą. Hahhaahah
2
Patron vs Delta 2016-12-10 19:09:53
DJ jest w Delcie? UJ z Wrocławia również. Przypadek? hahaha
1
AFJ 2016-12-10 22:25:59
Tak z tego co słyszałem to przejęła funkcje na BOK
1
Piotr 2016-12-11 08:56:44
Śmiech mnie ogarnia idą do firmy która nie ma kasy doskonale wiedzą co tam się dzieje a potem będą skomlaly że nie mają za co dzieci do szkoły wysłać. Ludzie to jednak bardzo naiwni są.
2
qwerty 2016-12-11 12:32:05
Może atmosfera w pracy jest do bani.
klient 2016-12-13 20:50:24
witam



Drodzy Państwo został zgłoszony wniosek o upadłość ale zgłosiła go firma kurierska która w roku 2015 podjęła z nami współprace a dokładnie jest to firma Patron

.

W planach od roku 2015 mieliśmy się połączyć aby stworzyc sieć krajową i rozwijac polską firme kurierką na poziomie spółek zagranicznych.

Niestety własciciel firmy Patron nie okazał się człowiekiem który jest skłonny do współpracy i już na poziomie rozliczeń i podziałów spółek nie doszliśmy do porozumienia szczególnie pod względem finansowym .

Ponieważ nam zależało na tym aby działac i rozwijac firmę robiliśmy wszystko aby utrzymac się na rynku i rozwijac się na każdym poziomie i oczywiście nie doprowadzić do tego co zrobiło TBA.

Niestety nasza konkurencja firma Patron z którą zakończyliśmy współprace w roku 2016 w miesiącu lipcu już na każdym poziomie nie chciała abyśmy się rozwijali i dzialłali na rynku i podejmowała wszelkie kroki aby doprowadzić do rozpadu firmy Delta.

Od sierpnia 2016 roku prowadzimy rozmowy z nowym udziałowcem który dokapitalizując spółke pozwoli nam rozliczyć się z wszelkimi zaległościmi pobrań jak i dalej działac na rynku.

Niestety w zwiąsku z jeszcze obowiązującą nas tajemnisą poufności szczegółow umowy Inwestycyjnej nie mogę podać jego nazwy .

.

Wniosek o upadłość naszej firmy zgłoszony do Sądu przez Patron Servis spowodował tylko przydzielenie spółce nadzorcy Sądowego a nie ogłoszenie upadłości .

Sławomir Witkowski który jest naszym nadzorcą zna cały proces trwający w firmie i jest już po wszelkim rozmowach z nowym udziałowcem . Pan Sławomir Witkowski złożył już do Sądu wycofanie wniosku o upałość gdyż jest bezpodstawny i nie nadał spółce miana upadłości. Dlatego w Załączniku wysyłam pismo które otrzymaliśmy od Nadzorcy i przekazuje go do Państwa informacji że sytuacja jak w TBA nie będzie miała miejsca.

To jest skrót wniosku jaki został zgłoszony do sądu gdyż oficjalne pismo nie może być upublicznione przez nasza firmę a tylko przez Sąd.

Myślę że w przeciągu dwóch tygodni w KRS zostanie oficjalnie wycofany wniosek o upadłość.

Jest mi bardzo przykro że narażamy Państwa firmę na takie niezręczne sytuacje i jednoczesnie na dzień dzisiejszy nie wywiązujemy się z umowy czyli z terminowego zwrotu pobrań.

W najbliższych dniach zostanie już podpisana umowa inwestycyjna z funduszem i po pierwszych transzach wpłat jakie dokona Fundusz będą regulowane wszystkie pobrania dla naszych klientów.

Proszę jeszcze zrozumieć że proces wpowadzania Inwestora jest dość długim procesem bo najpierw opiera się na przeprowadzeniu Autytów na każdym poziomie firmy , badań finansowych , autytu prawnego , operacyjnego jak również przygotowanie umowy Inwestycyjnej i ustalenie całego procesu działania firmy to wymaga czasu i wielu rozmów. Ale to już na dzień dzisiejszy mamy zakończone. W chwili obecnej trwa przygotowanie przez Kancelarię Prawną umowy

Bardzo przepraszam że dowiadują się Państwo od myślę naszej „ miłej” konkurencji o takich sprawach firmy , ale znając ich działania na każdym poziomie takie jak podbieranie pracowników , wydawanie złych opinni rozsyłanie danych wewnętrzych firmy które pozyskali od naszego byłego pracownika a który teraz pracuje dla nich . Takie sytuacje są nieprofesjionalne na każdym szczeblu a już na pewno nie powinny mieć miejsca na poziomie biznesu.

Zapewniam Państwa nie zastanie nas taka sytuacja jak w firmie TBA , której upadłość była przez procesy wyprowadzania pieniedzy przez pracowników i zarząd . Gwarantuje Państwu że w naszej firmie są ludzie na innym poziomie, pracownicy dostają wynagrodzenia, podwykonawcy zapłaty za faktury.

Pracujemy i będziemy pracowac dalej i mam nadzieje że w najbliższym czasie oddzyskamy Państwa zaufanie choć wiem że nie będzie to łatwe.



Przekazuje Państwu wniosek nadzorcy i infomacje które tak naprawdę nie powinny być rozpowszechniane i liczę że z Państwa strony to również nie nastąpi.



Dorota Błaszczyk
3
Ania 2016-12-15 14:28:21
Po co Dorota Błaszczyk pisze na forum Patrona ?
1
MAJONEZ 2016-12-16 14:56:01
Witam

Jestem jednym z poszkodowanych współpracowników w/w firmy.
Zapraszam do grupy na fb, szykuje z kilkoma kolegami zbiorowy pozew.
Kazdy poszkodowany jest mile widziany, prosze pisac na mail-a
marian.koniuszko.transport@vp.pl


(Ciebie tez zapraszam Jarek)
3
POGIB 2016-12-16 14:57:19
DLA FEJMU :-)
1
Pies 2016-12-20 10:32:55
Zauważyliście ile wpisów negatywnych zostało usuniętych z forum ?
5
klocek 2016-12-21 16:04:52
szmal co do dnia , polecam tu robotę
1
Karolka 2017-01-11 12:23:54
Witamy na pokładzie. Ponownie Szafubabaobaba
medalik 2017-01-11 13:27:02
lepiej za pokładem tej firmy kiedyś było ok po czasie kiedy zostali pozatrudniani pseudo fachowcy z TBA
wszystko poleciało na łeb na szyje.......
nic konkretnego nie wnieśli do firmy oprócz swoich kolesi,
dyrektorki dają negatywna akceptacje oferty dla swojego handlowca a firma za kilka dni jest podpisana na nich samych . I w tedy lecą do prezesa jacy to oni nie są wspaniali takie firmy podpisują.... a handlowiec wszystko wydeptał i przygotował....


P.S.
dla pracowników co to czytają uwaga zaczął się czas wymiany kadry na spady po TBA
2
Marek 2017-01-11 23:58:42
Koko powitaliscie ?
Karolka 2017-01-13 11:18:46
Pana Prezesa
2
Amelia 2017-01-13 12:02:27
Od ponad roku korzystam z firmy Patron Service, na co dzień mam do czynienia z wieloma firmami kurierskimi i muszę przyznać, że Patron jest w czołówce. Kontakt z firmą, tak jak z każdą inną, często trzeba swoje odczekać i wysłuchać "melodyjek" :) Z pobraniami nie mieliśmy nigdy problemów, aczkolwiek nie korzystamy często z tej formy, miesięcznie max. ok. 3000-4000.00 zł. Odbiory przesyłek głównie z Zielonej Góry, wszystko sprawnie, brak problemów, kontakt z oddziałem na plus. Jedynie opiekun po rezygnacji ze współpracy z DHL-em nie kontaktowy (namawiał nas na drugą firmę konkurencyjną...), przedtem jakoś dało radę się z Nim dogadać. Jak jest potrzeba kontaktu, to od razu oddział, opiekuna pomijamy :)
Co do oddziału w Warszawie, niestety, czasami odbiera przesyłki dopiero na następny dzień, a nie tak jak oddział z ZG, w tym samym dniu.
Czy zauważyłam jakieś drastyczne różnice po rezygnacji współpracy z DHL-em? Prawie żadne. Parę razy przesyłka zamiast na następny dzień, doszła troszkę później, ale tak samo było przy współpracy z DHL-em. Minusem jest brak wyświetlania się cen w systemie Patrona, co przed zmianą było bardzo pomocne przy określaniu kosztów wysyłki paczek.
1
troll_anty 2017-01-13 13:41:47
Jak to się ma do warunków pracy ? "Peany" tego typu raczej na Opineo...
1
Były pracownik 2017-01-13 23:30:45
Co tam ciekawego w Patronie? Jakieś roszady "na górze"? :)
były pracownik 2017-01-14 08:09:58
powrócił wielki BB na prezesa i zrobi porządek ze spadochroniarzami z TBA :) złodzieji
1
Przewoźnik poludnie 2017-01-17 00:06:00
A może kurierzy- przewoźnicy powiedzą coś na temat wynagrodzeń. Jak Panowie/ Panie przewoźnicy wygląda system wynagrodzeń w Patronie w różnych oddziałach w kraju. Plus wielki, za terminowość!! 21 zawsze cała kasa jest na koncie, ale co ze stawkami?? ilościami, kilometrami?? Jestem bardzo ciekaw jak to wygląda w kraju. W mojej ocenie pilnują kasy bardziej niż było to w TBA, opowiadajcie koledzy
Igor 2017-01-17 06:14:22
Nie ma tu pseudo inwestora ktory rozwala polskie firmy to i kasa na czas. Roboty coraz wiecej a stawki w dol ale na swoje wychodzisz.
qwerty 2017-01-17 11:25:34
Jak Bolesław wrócił to znaczy że szykują się oszczędności. Pracownicy z dłuższym stażem wiedzą o co chodzi ;-)
4
Waldek 2017-01-17 13:15:53
a co chcialbys zyc na czyims garnuszku ?
Były pracownik 2017-01-18 17:26:45
a co się dzieje z K.K.?
Pipi 2017-01-18 21:09:24
Kto to ten Bolesław ?
Zostaw swoją opinię o Patron Service - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Patron Service