ATLANTIC PRODUCENT BIELIZNY

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 235 ocen.

Opinie o ATLANTIC PRODUCENT BIELIZNY

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ATLANTIC PRODUCENT BIELIZNY

anonim

(usunięte przez administratora)

bobi

i to się zgadza z tego co dostałem informacje na ich temat

anonim

(usunięte przez administratora)

ktoś ATL

Nic nie działo się nagle - problemy zaczęły się już w 2008. Natomiast w latach 2009-2010 firma już miała kłopoty z wypłacaniem wynagrodzeń. Byli wtedy tacy co odeszli z ATL składając wypowiedzenie umowy o pracę z winy pracodawcy .

:(

Atlantic - OBWIESZCZENIE Syndyk (dalej: „Syndyk”) Masy Upadłości Atlantic S.A. w upadłości likwidacyjnej (dalej: „Upadły”), wobec szeregu zapytań odnośnie statusu rozliczeń sprzedaży, zwrotów towaru, a także wszelkich innych kwestii pozostających w związku z funkcjonowaniem platformy sprzedażowej www.atlantic.pl informuje co następuje. 1. Organizacja sprzedaży za pośrednictwem portalu www.atlantic.pl pozostaje poza zakresem działalności Syndyka i nie jest przez niego organizowana. 2. Syndyk nie ponosi odpowiedzialności za treść informacji publikowanych na wskazanej wyżej stronie internetowej. Wszelkie informacje na temat działalności Syndyka znajdują się na jego stronie internetowej pod adresem http://syndykts.pl/atlantic lub w formie obwieszczeń w Monitorze Sądowym i Gospodarczym (publikowanym również w formie elektronicznej pod adresem www.imsig.pl ). 3. Sprzedaż realizowana za pośrednictwem portalu jak w pkt. 1 nie dotyczy jakichkolwiek rzeczy stanowiących składniki masy upadłości. 4. Wszelkie kwestie związane z organizacją sprzedaży za pośrednictwem portalu www.atlantic.pl, w tym także wszelkie roszczenia z tytułu reklamacji, zwrotu towaru, odstąpienia od umowy itp. winne być kierowane do podmiotu organizującego sprzedaż. 5. Będące w posiadaniu Syndyka towary handlowe zwrócone drogą pocztową lub kurierem w związku z realizacją transakcji dokonanych za pośrednictwem portalu www.atlantic.pl na adres upadłej spółki tj. Atlantic S.A. ul. Jeziora 2, 05-652 Pniewy, lub na adres Atlantic S.A., Al. Rzeczpospolitej 1 02-972 Warszawa mogą zostać odebrane bezpośrednio z siedziby Syndyka przy ul. Sułkowickiej 2/4 lok. 94 po uprzednim uzgodnieniu terminu odbioru pod nr tel. 22 185 51 60 lub e-mail: biuro@syntykts.pl i wylegitymowaniu się tytułem prawnym do danego towaru lub też po uzgodnieniu takiego wariantu - odesłane na koszt i ryzyko odbiorcy po uprzednim dokonaniu przez niego przedpłaty za przesyłkę na konto wskazane przez Syndyka. Wszelkie roszczenia z tytułu sprzedaży realizowanej na rzecz Upadłego przed dniem ogłoszenia upadłości (25 sierpnia 2015 roku) winny być realizowane w formie zgłoszenia wierzytelności w formie określonej w art. 236 ustawy z dnia 28 lutego 2003 roku – prawo upadłościowe i naprawcze( dalej: „puin”). W tej zaś kategorii przypadków, gdzie Upadły pozostawał stroną umowy nie wykonanej w całości lub w części (np. gdy pomimo zapłaty ceny zakupiony towar nie został kupującemu wydany) po ogłoszeniu upadłości zastosowanie mieć będzie art. 98 puin, który stanowi, iż w tych przypadkach, gdy w dniu ogłoszenia upadłości zobowiązania z umowy wzajemnej nie zostały wykonane w całości lub w części, syndyk może wykonać zobowiązanie upadłego i zażądać od drugiej strony spełnienia świadczenia wzajemnego lub od umowy odstąpić. W przypadku zaś skorzystania przez Syndyka z uprawnienia do odstąpienia od umowy, druga strona nie ma prawa do zwrotu spełnionego świadczenia, chociażby świadczenie to znajdowało się w masie upadłości. Strona ta może dochodzić w postępowaniu upadłościowym należności z tytułu wykonania zobowiązania i poniesionych strat, zgłaszając te wierzytelności sędziemu-komisarzowi (art. 99 puin).

AgBUS

Witam, ja zakupiłam równo miesiąc temu, nadal brak przesyłki, numery telefonu błędne, na maile nikt nie odbiera;/

ona

Syndyk pisze o niekompletnych aktach pracowniczych...hmm a ja myślałam, że u MCz było wszystko jak w zegareczku. A jednak okazało się, że potwierdzają się wszelkie opinie, że dział HR Atlantica był delikatnie mówiąc do bani. Teraz wszyscy oddani pracownicy ATL będą musieli skamleć o swoje pieniądz, które powinni otrzymać zgodnie z zapismi KP. Sobie tuż przed wyrokiem to wypłacili i wynagroddzenia i premie, ale już się nie dziwię z panującej obłudy na szczytach władzy ATL. Chyba fajnie się stało, że ta farsa Atlantcowa się skończyła. Szkoda tylko, że WM zstawił tą garstkę ludzi na niebyt i łaskę syndyka. Panie WM czy nie szkoda Panu tych ludzi, teraz część z nich została sponiewierana a za chwilę czeka to pozostałe osoby, może pan spokojnie spać. Może wypadałby wypowiedzieć magiczne słowo DZIĘKUJĘ/ PRZEPRASZAM bo to przecież nie oni doprowadzili do obecnej sytuacji tylko personel wyzszego szczebla, jaki pan zatrudniał i płacił im moim zdaniem kolosalne wynagrodzenia w stosunku do tego co niektórzy do firmy wnieśli. Myślałam, że stać pana na tak niewielki gest w stosunku do swoich byłych pracowników czy nie należy im się to małe co nie co, jak pan myśli!!! była pracownica

Milena

Być może pieniądze będą ze sprzedaży nazwy firmy i loga. Nowy właściciel nie będzie musiał wydawać na reklamę, a pieniądze ze sprzedaży będzie można przeznaczyć na zapłatę wynagrodzeń. Więcej na ten temat jest opisane w tym artykule(usunięte przez administratora)

MG

Czy wiadomo, kiedy można się spodziewać pieniędzy za zaległe wynagrodzenia?

bk

Morawski przez cały proces krytycznie odnosił się do postawy polskich organów podatkowych. - Zaskoczyło mnie, że państwo wypłaca rekompensaty rolnikom sprzedającym jabłka do Rosji, a polskiej firmie odzieżowej pomóc nie chce. Przy czym ja nie proszę o rekompensatę. Proszę tylko o szansę - mówił 15 sierpnia przed sądem. Z kolei w wywiadzie udzielonym "Gazecie Wyborczej" zapewniał, że niezależnie od wyroku sądu nie zamierza opuścić branży. - Mam wiedzę i wszystkie środki, żeby w dalszym ciągu w niej działać - mówił. Nie chciał jednak zdradzić konkretnych planów. We wtorek w sądzie sprawę skwitował krótko: - Jestem dobrej myśli. Zawsze można się jeszcze odwoływać. Wygląda na to, że to nie koniec historii Atlantica.

kama263

Czy wiadomo jak potoczyła się dzisiejsza rozprawa?

WojCiech
@kama263 25.08.2015 14:54
Czy wiadomo jak potoczyła się dzisiejsza rozprawa?

Moja firma przestaje istnieć - sąd nie wyraził zgody na upadłość układową. Od teraz majątkiem spółki będzie zarządzał syndyk. Ale ja nie opuszczę branży. Zamierzam się odwoływać. :-) A tak poważnie: Sąd argumentował, że plan wyjścia z zadłużenia, który WM przestawił podczas rozprawy, jest niemożliwy do realizacji. Sąd doliczył się 282 wierzycieli, a zadłużenie oszacował na 60 mln zł. Najstarszy dług spółki sięga 2006 roku. Wierzytelności przewyższają majątek spółki. To przesłanka wystarczająca do ogłoszenia upadłości likwidacyjnej. W obecnej sytuacji nie ma możliwości generowania przez spółkę dodatniego wyniku finansowego - argumentowała sędzia. Pracownicy po ogłoszeniu upadłości likwidacyjnej nie muszą robić nic, by odzyskać zaległe pensje. Zostaną one wypłacone z Narodowego Funduszu Świadczeń Gwarantowanych. Syndyk jest z urzędu zobowiązany uwzględnić wszystkie roszczenia i zgłosić się do pracowników.

ppp

Dziś w sądzie zapadnie wyrok ,ale jestem pewien że WM i tak sobie da radę w ten czy inny sposób ....

. jak .

Czytałam wywiad z WM tuż po pierwszej rozprawie. Ten facet nadal nie wie dlaczego jego firma na prawdę padła, nadal jest mocno oderwany od rzeczywistości. Opowiada jakieś idiotyzmy o rolnikach, państwie, pomocy etc. Tak Rosja i Ukraina no i państwo polskie mu szkodzi od mniej więcej 2008 roku! :))))))

Ona

Tak włanie się dziwię, tyle się dzieje a tu nic. Sprawy w sądzie, kadra się sypie, ludzie mają chyba już powoli dosyć. Nie mniej jednak wszystkiego dobrego dla wszystkich.

ALepper

Zablokowali dodawanie opinii? Dziwna ta cisza tutaj...

Ona

Nowe spółki Via Moda zabezpieczy produkcje nowych towarów na Rosje i Ukraine E Via Moda dystrybucja kanałem ecomers. Ale z tego co słychać to sytuacja magazynu w Pniewach wygląda nie ciekawie. Towaru brak, ludzi zostało chyba z 15 osób, kto tam będzie jeszcze pracował za 2-3 miesiące, czy ktoś coś wie?

ojoj

rozprawa przelożona na 14 ,Prezes chce upadłości układowej ,ma nowe spółki więc ....

och

Czy ktos wie co Pan prezes mówił pod sądem ? i czy zapadły jakieś decyzje co do ATL? ps moim zdaniem i tak będą działać

Zaczek

Protest da tyle, że o sprawie zaczną pisać gazety, co z kolei zwiększy nacisk na konbinatorów. Jeśli ktoś liczy wyłącznie na sądy, to będzie czekać latami. A można to załatwić o wiele szybciej przez nagłośnienie i protesty. Oczywiście nie ma obowiązku uczestniczenia, każdy wybiera taką drogę jaka mu pasuje.

buu

I co ten protest ma dać ? kto o nim wie?

czerniakowska 1000

Protest to musicie zrobić w Konstancinie a nie na czerniakowskiej tam to tylko się smrodu z samochodów nawdychacie !!!

Zaczek

W czwartek 6 sierpnia o godz. 9:30 przed Sądem Gospodarczym przy ul. Czerniakowskiej 100a, odbędzie się protest pracowników pozbawionych pensji przez Atlantic/VIS. Nagłaśniamy sprawę w mediach i zapraszamy wszystkich zainteresowanych! Związek Syndykalistów Polski.

Rapix

Czy ktos zna sygnature spawy upadlosciowej ?

Sąd zna
@Rapix 29.07.2015 17:02
Czy ktos zna sygnature spawy upadlosciowej ?

Biuro Obsługi Interesantów udziela informacji osobom zgłaszającym się osobiście, telefonicznie lub za pomocą poczty elektronicznej, dystrybuuje formularze urzędowe, udostępnia wzory pism sądowych, przyjmuje pisma procesowe, wnioski i wydaje zamówione dokumenty. Informacje te mogą obejmować: wskazanie sygnatury akt sprawy, termin rozprawy, datę wydania orzeczenia, czynności w postępowaniu międzyinstancyjnym i udzielane są po wskazaniu danych osobowych interesanta. Biuro jest usytuowane na parterze, na prawo od Holu Głównego w budynku przy ul. Czerniakowskiej 100 w Warszawie.

Zaczek

Ogłoszenie upadłości jest dosyć ważne jeśli chodzi o możliwość dochodzenia wynagrodzeń z funduszu gwarantowanych świadczeń pracowniczych. (usunięte przez administratora) Prosimy osoby w posiadaniu informacji o sprawie o podzielenie się nimi.

Artysta

Witam, Zapłaciłem za za zakup bielizny Atlantic tydzień temu i nie dostałem przesyłki. Dzwoniłem do nich i nikt nie odbiera ! Co robić ? Chyba zostałem oszukany!

ppp
@Artysta 24.07.2015 11:00
Witam, Zapłaciłem za za zakup bielizny Atlantic tydzień temu i nie dostałem przesyłki. Dzwoniłem do nich i nikt nie odbiera ! C...

myślę że jak im włączą to i owo to przesyłka dotrze ,trzeba tylko poczekać

ppp

Czy to znaczy że to już po ATL ?

Zaczek

Związek Syndykalistów Polski poszukuje informacji od osób poszkodowanych przez Atlantic. Będziemy walczyć o niezapłacone wynagrodzenia. Poszkodowanych prosimy o kontakt na adres: info@zsp.net.pl

Gość

Wypłaty za czerwiec. Ja nie dostałem wypłaty za luty. Sprawą zajmuje się sąd.

kkk

Czuje się oszukana, firma nie przedłużyła mi umowy i do tej pory nie odzyskałam zaległej wypłaty za czerwiec!!! Kompletnie nie wiem już co mam zrobić

uf

Hm znowu ta Czerniakowska nosz kurde!!!

MP

06.08. ma być decyzja o upadłości Atlantica czy VIS RETAIL? Jeżeli nikogo nie ma już na Rzeczypospolitej to gdzie kierować teraz korespondencję?

o

I proszę jak to można zniszczyć coś co było na szczycie ... duże aspiracje duży apetyt a finał mizerny .... było doceniać pracowników stawiać na ludzi z pomysłami niż na mizernych pseudo dyrektorów ...... miejmy nadzieję że w nowych spółkach Pan Prezes nie popełni tych samych błędów ...............

Zaczek
@o 16.07.2015 20:51
I proszę jak to można zniszczyć coś co było na szczycie ... duże aspiracje duży apetyt a finał mizerny .... było doceniać praco...

Czy gdzieś można znaleźć informacje o tej sprawie w sądzie?

?

Czy ktoś wie co się dzieje tak naprawdę z ATL?

pracownik
@? 16.07.2015 09:43
Czy ktoś wie co się dzieje tak naprawdę z ATL?

wszystko zamknięte na klucz

och_tak

Tylko kawę (+ew. cukier/mleko) proponuję zabrać z domu bo tam to już chyba nie ma i tego... Dobrze że woda jest w łazience w części wspólnej :) I może coś mocniejszego wez żeby WM bardziej rozmowny był był - bo ostatnio jakiś taki... zamknięty... był :P

och

Bardzo dziękuję za informację :) no jak WM siedzi w recepcji i wita to jutro jadę :)może sobie kawkę wypijemy i w miłej atmosferze udzieli mi odpowiedzi na nurtujące mnie pytania ,bo chyba pora żeby klienci wiedzieli na czym stoją /leżą ...............

och_tak

Tak, WM siedzi w recepcji i wita przychodzących. Jedz sam/sama to się wszystkiego dowiesz ;-)

och

Czy ktoś był w siedzibie firmy na ul Rzeczpospolitej? czy ktoś tam udziela jakiś informacji ?????????

Jurek

upsss, biedactwa nikt ich nie lubi :( a przecież to taka porządna firma, dbała o pracowników, uczciwa, no samo dobro. A co by o Atlantic powiedzieli kontrahenci, franczyzobiorcy, hurtownie, dostawcy itd. No ja już nie zaryzykuję współpracy z nimi, jest na Polskim rynku wiele firm, które przerosły Atlantic produktem, serwisem, Wszystkim !!!!

kola

Nie płacą za nic to pewnie wywalili na pysk. Nikt nie odbiera telefonów, nie odpisują na maile, nie realizują zamówień... Zostali sami "kierownicy". Pozamiatane już... Jeszcze tylko wywalą ich z magazynu :)

kama263

Mam pytanie.Czy ktos może wie gdzie podziala sie firma???bo pod starym adresem jej juz nie ma.Hmmm i jest to dla mnie co najmniej sytuacja patowa.Zaznaczam kontaktu z nikim nie ma ani mailowego ani tel.

PP

Obcy ludzie to obecny dyrektor finansowy Atl ??? i Atl jest w składzie jednej z tych spółek :) no no no.... A zabawa to się skończyła już dawno. A puentą tej sytuacji może być cytat: miałeś chamie złoty róg......

LUPO

A czy nowe spółki po Atl to: Via Moda nr. KRS - 0000551916 NIP - 5252614419 E-VIA MODA SPÓŁKA Z OGRNICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ Numer KRS 0000562607 NIP 9522137607

były pracownik
@LUPO 13.07.2015 20:11
A czy nowe spółki po Atl to: Via Moda nr. KRS - 0000551916 NIP - 5252614419 E-VIA MODA SPÓŁKA Z OGRNICZONĄ ODPOWIEDZIAL...

są to spółki założone na obcych ludzi, więc nie mają za wiele wspólnego z AT, poza marką która dawno przestała mieć wartość. Pan WM był i jest jeszcze właścicielem AT, ale się kończy zabawa.

ja

Dziwne. Firma atlantic upomina się o nieterminowe płacenie faktur. Hipokryzja nie zna granic :). Tak poważnie to życzę im jak najlepiej, bo parę lat tam przepracowałem, ale niestety nadal te same osoby będą tą spółką zarządzać i skończy się tak samo. Taki beton to tylko w PZPN. A na koniec taki żarcik. - Puk, puk. - Kto tam? - Napewno nie wypłata. Powodzenia dla jeszcze tam pracujących. Oby wasze dzieci miały więcej szczęścia.

pipi

Na pewno da sobie radę, już założyli nowe spółki i zamawiają kolekcje. Ale to już nie będzie to samo. Z firmy, która była numerem jeden na rynku bielizny w Polsce będą ciągnęli się w ogonie. Większość sklepów już nie chce mieć tej marki w swojej ofercie, przez ostatnie lata jakość ich wyrobów stale się pogarszała a ceny pozostawały bardzo wysokie, no i ta ciągła niepewność czy będą mieli co u nich kupić. A najgorsze to ostatnio były telefony panny z działu windykacji, obcesowe nagabywanie i straszenie jak klient miał kilka dni przeterminowane faktury. Najpierw handlowiec wciska dwa albo trzy razy więcej towaru niż klient potrzebuje a potem płać i płacz.

naiwny

Jak sobie daje rad [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i tyle niech odda kasę ludziom to zobaczymy jak sobie daje radę! krętacz i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] który okradł ludzi nawet tych którzy dla niego pracowali i to nie jedną czy dwie ale 95% taką mam opinię o Morawskim i jego doradcach !!!

NICK

LA MODA ?

pippa
@NICK 25.06.2015 19:04
LA MODA ?

lapissda

.

Kontrola kontrolą ale ZUS wcale nie musi przejąć wyplaty świadczeń. Zaniedbanie bo Atl sam mógł zgłosić bez konsekwencji przejęcie przez ZUS ale właśnie to pokazuje jakki jest stosunek do pracownika. W tym przypadku jest jeszcze okres urlopowy więc na wakacje raczej nic się nie wyjaśni.

.M

Jak składałam w sądzie pozew to stwierdzili, że jeżeli nikt z firmy nie odbierze pisma to i tak sprawa się odbędzie i zapadnie wyrok. Ciekawa jestem jak długo teraz będzie trzeba czekać na chorobowe wypłacane przez ZUS bo w ubiegłym tygodniu zakończyli kontrolę w firmie.

ach

Firma juz leży i się nie podniesie. Zaległe wypłaty poszły w piii... Można zakładać sprawy w sądzie ale pełnomocnikiem firmy jest ktoś z rodziny pani kierownik personalnej więc będą mataczyć i nie odbierać pism żeby opóznić postępowanie. Z resztą z czego komornik ma ściągnąć kasę na zaległe pensje jak firma nie ma żadnego majątku bo wszystko już wprowadzili tyłem? Zal tylko że jak Woj. był na topie to i Forbes i Gazeta Wyborcza o nim pisały a teraz o braku wypłat nikt nie chce napisać.

aniol

Atlatniv otworzył nową spółkę która zajmuje sie hurtem i w nią pakuje pieniądze więc o pensjach zapomnimy. Ja na rozprawę czekałam ponad miesiąc a wyroku i tak nie ma jeszcze bo musi być druga bo pełnomocnik nie odebral pisma. Uzbrojcie sie w cierpliwość bo do odzyskania pieniedzy jest długa droga.

:(

I pomyśleć, że polskie prawo na to pozwala..."świnie" przy korycie żyją w najlepsze, a zwykły pracownik nie ma na chleb.....

.M

Czy ktoś już otrzymał zaległe wynagrodzenie po rozprawie w sądzie? Jak długo czekaliście na rozprawę?

Zostaw opinię o ATLANTIC PRODUCENT BIELIZNY - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ATLANTIC PRODUCENT BIELIZNY