Jaki jest adres e-mail żeby skontaktować się z biurem w Poznaniu w sprawie wysłania ofert?
Firma po prostu traci specjalistów przez zły proces rekrutacji. Kandydat z dziedziny programowania czy inżynierii nie będzie marnował na teście dla marketerów półtorej godziny. Oceniam ten etap jako całkowicie nieodpowiadający rzeczywistości.
Znowu mid-year review. Znowu trzeba komuś na siłę wcisnąć niska ocenę bo statystyka ma się zgadzać. Nienawidzę tego procesu, powinien się zająć tym sąd pracy.
Jak to jest, że z reguły w niektórych ofertach są chociaż podane widełki placowe a teraz dla UX Designer’a już nie? o stolicy teraz myślę, wiem, że na Poznań też szukają. Czy podstawa będzie rożna ze względu na miejscowość?
Pierwszy etap to kontakt telefoniczny i umówienie terminu spotkania online na Zoomie. Pierwszy etap to spotkanie techniczne z PMami. Po pierwszym etapie telefon z feedbackiem, zebraniem informacji o wymaganiach finansowych oraz zaproszeniem na drugi etap czyli spotkanie z leaderami oraz HR. Dzień po drugim spotkaniu telefon z feedbackiem oraz ofertą.
1 etap: życiowe case studies sprawdzające wiedzę i umiejętności 2 etap: trochę case studies ale głównie rozmowa o doświadczeniu itp.
Poziom rozmowy:
- Rezultat: Dostałem pracę
Na razie polecam, to drugi pierwszy miesiąc ale zapowiada się super
Dość fajna rekrutacja która rozciągnęła się o kilka dni ale zakończyła pozytywnie. Spotkania były dość luźne ale niektóre z pytań bardzo wymagające (wiedzy, doświadczenia, kombinowania). Proces rekrutacji zahaczył również o różne testy (minusem jest konieczność poświęcenia dość dużej ilości czasu) ale na tym etapie można dowiedzieć się nieco więcej o organizacji. Trochę klimat startup, trochę korpo ale to klimat zdecydowanie sprzyjający fajnej pracy. Polecam! :)
Cześć. Widzę, że dziś ponownie dodano oferty dla Junior Database Engineer’ów. Jest tu ktoś kto był już na rozmowie i mógłby mi ją opisać? ciekawa jestem czy trudno jest się dostać skoro oferty dalej są widoczne
brak jakiejkolwiek wiedzy o prawach konsumenta...nie respektowanie własnego regulaminu Allegro Protect
Czemu nie polecas? Widze ze slowak lub czech? Jakies problemy odnosnie tych rynkow??
Cześć, interesuje mnie praca jako Junior Database Engineer. Niedawno zostały odświeżone oferty w sieci. nie ma w nich niestety podanych widełek płacowych. Czy jesteście w stanie określić bieżące? ze względów finansowych warto aplikować?
(usunięte przez administratora) bezprawnie zabierając i płacąc kwoty dla klientów byleby używali dalej Allegro. Nakłanianie przez blokady na działania które mają na celu finansowe utraty w firmie. Klienci oczywiście to wykorzystują
Nie ma 100% pracy zdalnej. Kilka osób się przez to zwolniło. Firma nie dopłaca za dojazdy, nie stosuje dofinansowania do takich spraw. Coś na zasadzie masz być w biurze i tyle. Niektórzy pracowali dłuższy czas zdalnie, kilka lat (zatrudnieni jeszcze w pandemii) z doświadczeniem, ale niestety zrezygnowali gdy pracodawca nagle zmienił politykę i za "swoje" po prostu karze dojeżdżać do biura, a jak nie to robisz OUT . Poziom obsługi znacznie będzie spadał bo dla nowej osoby nauczenie się tyle tematów w dziale CX to choroszcz.
ten poziom juz spada od ponad 2 lat. Najlepsze osoby juz dawno zdazyly odejść, teraz odchodzą te które jeszcze moga znaleźć prace gdzie indziej.
Widzę, że wznowili oferty dla UX Designera. Faktycznie tak jak piszecie u mnie ta hybryda nieco koliduje, bo do biura trochę niestety mam. czy teraz po tym jak to full remote usunęli można liczyć na jakieś dopłaty do dojazdów? W opisie akurat o tym niczego nie widzę
Myślicie, że będzie można pracować w 100% zdalnie? Jak teraz patrzę po ofertach to widzę głównie przypis i hybrydzie. Interesowała mnie opcja dla Software Test Engineera, ale bardziej opcja z domu by mi odpowiadała. Po dłuższym stażu można?
Nie, możesz liczyć jedynie na 1 dzień pracy z biura tygodniowo. Choć domyślnym trybem jest hybryda, czyli obecnie chyba 3 dni z biura
Za dużo wydali na nowe biuro i zarząd wścieka się, że pracownicy nie chcą go używać. Samo biuro zamiast ścianek między pokojami ma zasłonki xD I nie da się tak wg. mnie pracować. Masa ludzi odeszła kiedy ogłosili że remote-only nie będzie bez super ważnych powodów (zdrowie etc.).
Dużo otwartych rekrutacji. Mimo spełniania wszystkich wymagań zawartych w ogłoszeniu nie zostałem zaproszony do kolejnego etapu. Korpo.
Pracowałam w allegro, krótko bo to faktycznie korpo do bólu, ale akurat Twojego komentarza nie rozumiem, a raczej nie rozumiem krytyki Allegro, bo Ciebie nie zaprosili na rozmowę. Przecież ludzie mogli również spełniać wszystkie wymogi + , mieć dłuższe doświadczenie, lepiej/inaczej przedstawić swoją osobę w CV itd.
Jak wygląda tryb pracy? W ogłoszeniach widzę że jest to hybryda, ewentualnie z dopiskiem "do ustalenia z przełożonym". Jak to w rzeczywistości wygląda?
Zaleznie od zespołu możesz być w trybie: remote first (praca z biura średnio raz w tygodniu), hybryda (chyba 3 razy w tygodniu), office first lub office only. Nie ma możliwości pracy 100% zdalnej
Allegro prezentuje najniższy standard rekrutacji. Po aplikowaniu na jakąkolwiek rolę nie otrzymuje się odpowiedzi zwrotnej. Nawet głupiej wiadomości automatycznej.
Nie wiem jak teraz, ale w trakcie pandemii wewnętrznie tłumaczone to było tym, że zwyczajnie mają za dużo kandydatów i brak surowców na dawanie feedbacku każdemu z nich. Jeśli chodzi o samą decyzję (tak / nie) możliwe, że tłumaczą sobie to teraz tak samo, kto wie... Widziałem rekrutacje, gdzie potrafili przeciągać je nawet na długość do 2 miesięcy - rzadko, ale jednak. Na LinkedIn ogłosili właśnie event z dyskusją o Allegro w Czechach, więc tak jak w moim wpisie mówiłem, dalej wydaje się to być dla nich priorytet, a polacy to już dodatek ;)
Czy macie jakiekolwiek opinie o pracy jako Data Analyst w Development Excellence, Advertising Excellence, itp.? Czy jest tak źle jak w innych działach, np. Customer Excellence? Są szanse na rozwój, podwyżki?
Allegro placi dużo mniej rynek, w szczególności analitykom. Podwyżki są nędzne. Ponadto Firma woli dać awans tytularny niz sensowna podwyżkę, a i tak tytularnt dostają wybrani. Jest jeden, może dwa działy gdzie można się czegoś nauczyć. W pozostałych nic, a w części masz managerów którzy za zamkniętymi drzwiami dopuszczają się praktyk znanych z jamuszpolow.
Biorę udział rekrutacji do Allegro. Został mi wysłany mail z testem z angielskiego. Czego można spodziewać się po takim teście? Czy jest on w formie video, czy może są to jednak pytania zamknięte / otwarte. Niestety, z opisu nic nie wynika, a nie chce rozpocząć testu w dresie i zaskoczyć się formą video...
Allegro to najgorsza platforma sprzedażowa na świecie!! Blokują bezpodstawnie konta sprzedającym. Dział supportu to porażka, nieraz trzeba czekać 10 dni na maila zwrotnego zeby przeczytac ze decyzja w sprawie konta jest nieodwołalna. Dodam tylko ze zrobili tak bo nie wpisalem numeru przesylki ????????. Są inne platformy lepsze do sprzedaży i z normalną polityką jak np. eBay.
Jak się pracuje w Grupa Allegro Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy Grupa Allegro Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 285.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Grupa Allegro Sp. z o.o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 143, z czego 17 to opinie pozytywne, 73 to opinie negatywne, a 53 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy Grupa Allegro Sp. z o.o.?
Kandydaci do pracy w Grupa Allegro Sp. z o.o. napisali 8 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.