Opinie o pyszne.pl - Sto2 sp. z o.o. w Wrocław

Na podstawie 104 ocen.

Poniżej znajdziesz opinie aktualnych i byłych pracowników o pracodawcy Pyszne.pl. Przeczytasz tutaj również opinie kandydatów do pracy w Pyszne.pl o przebiegu rozmowy kwalifikacyjnej.

Branże: Portale internetowe

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o Pyszne.pl w Wrocław

Kurier

Nie polecam pracy jako dostawca w tej firmie. A w zasadzie nie w tej firmie tylko dla podwykonawcy pyszne, bo oni sami kurierów nie zatrudniają. W obecnej sytuacji pandemii nie są zapewniane maseczki ani rękawiczki. Z wielką laską dali nam płyn do dezynfekcji. A mamy kontakt przecież z wieloma ludźmi przez cały dzień pracy( inni pracownicy, klienci) Pyszne nie informuje tez należycie klientów o wprowadzonych obowiązkowych dostawach bezkontaktowych. Sam ich informuję każdego klienta przed dostawą, że są one wprowadzone, bo w przeciwnym razie wyłażą z łapami do nas jak nawet nie zdążymy podejść pod drzwi. Zatrudniają bardzo dużo nowych osób, przez co są ucinane dramatycznie godziny wszystkim pracownikom. W ogłoszeniach o pracę chwalą się, że płacą za godzinę nawet wtedy gdy siedzisz i nie masz zamówienia. Nie liczcie na to jak się uspokoi na mieście i usiądziecie na minute chociaż to zaraz dyspozytor was poinformuje, że konczycie już prace na dziś. Grafiki ustalają coraz częściej tak, że masz w środku dnia 2 lub nawet 3 godziny przerwy pomiędzy zmianami. Za te przerwy nie dostajesz ani grosza. Wycwanili się tak żeby nie przysługiwała kurierom płatna jedna 15 minutowa przerwa która należy się tylko podczas nieprzerwanej 6 godzinnej pracy. Masz zmianę do 21, przyjedziesz 20:45 i musisz wyczyścić rower/skuter i plecak. Jednak koordynator i tak ci utnie z grafiku te 15 minut, bo przecież już skończyłeś prace a oni o te dwa złote do przodu będą przecież. (usunięte przez administratora) tutaj jest niesamowite. Jak coś jest niejasne lub chcielibyście cos jeszcze wiedzieć to pytajcie śmiało.

Akar
@Kurier

Zgadzam się również z tą opinia.Ciezko tam zarobić pieniądze dużo godzin ucinają. Twoje ustalenie grafiku nic nie znaczy oni i tak po swojemu ustala ci grafik później zaczęli mi ucinać godziny także wychodziło czasami mniej niż 300 zł w tygodniu. Raczej praca jest dla dzieciaków żeby sobie zarobili na kieszonkowe bo dorosły człowiek się z tych pieniędzy nie utrzyma.

Uciekać stamtąd

Powiem tak. Jeśli ktoś lubi być traktowany nie jak człowiek, ale jak rubryka w Excellu to śmiało można się tam zatrudnić. Pracuje tam jako kurier rowerowy, ba szczęście już niedługo, bo rzucam ten (usunięte przez administratora) w cholerę. Pierwszym poważnym zarzutem jest brak szacunku do kurierów. Jak pisałem na początku, tam nie jesteś pracownikiem tylko statystyką i kolejną rubryką w Excelu. System potrafi wyrzucić do restauracji oddalonej nawet o 8 km. I nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie to, że czas na dojechanie tam to... 10 minut. 10 (usunięte przez administratora) minut na przejechanie rowerem 8 km. Jak jedziesz dłużej to koordynator mówi, że za długo i już masz zaniżone statystyki. Do statystyki sprowadzają wszystko. Czas dojazdu, czas trzymania jedzenia w plecaku i czas dojazdu do klienta. Na wszystko jest określony czas , a jak go przekroczysz to wymówki. Pyszne myśli, że zatrudnia roboty a nie ludzi. Druga sprawa to brak szacunku do kuriera. To kurier poci się w lato, moknie w deszczu albo marźnie na mrozie, a oni nawet, choćby ze zwykłej przyzwoitości nie raczą zapytać kuriera o zdanie, czy chce mieć wydłużona strefę dostaw z iluś kilometrów na ileś tam. Przykładowo maksymalna odległość z restauracji do klienta wynosi 4km, a oni nagle informują że za dwa dni będzie to już 5km. Kurier nie ma prawa zaprotestować tylko jedzies, i c*uj. Kolejna sprawa to zupełnie nieogarnięci ludzie jako dyspozytorzy. Pamiętam jak kiedyś przez dyspozytora miałem zaniżone statystyki, bo nie miałem numeru mieszkania klienta, a klient nie odbierał. Piszę do niego, a on upiera się że przecież numer bloku i numer mieszkania to jedno i to samo. I tłumacz debilowi, że jest inaczej. Z plusów mogę podać fajnych i pomocnych współpracowników oraz możliwość ułożenia sobie grafiku. I tyle. Jak dla mnie kurierzy Pyszne powinni zorganizować jakiś strajk, jak kiedyś Glovo, bo to jak oni w ostatnim czasie zaczęli traktować rowerowych kurierów woła o pomstę do nieba.

Akc
@Uciekać stamtąd

Mam pytanie jak.mieszkanie tego czyli jest limit czasu przejazdu po zamówienie i do klienta mnie zapewniali ze nie ma

Aplikuje

Pyszne Szuka Przedstawiciel Handlowego - czy mogę prosić opinie na temat tego stanowiska ? Jakie zarobki, targety i premie ?

@XXX

Ano ja szkoleń i ich oferty tez byłbym ciekaw, tylko jeśli o prace za kołkiem chodzi to jak na razie wszystko i tak jest zajęte. Przynajmniej mnie oferty teraz na takim portalu nie wychodziły, chyba ze te dla dostawców gdzieś indziej są dodawane? swoją drogą ciekawe po ile ludzie tak jeżdżą.

Kandytat Nowy wpis
Użytkownicy czekają na odpowiedź 7 godzin.

Stanowisko Młodszy specjalista ds. sprzedaży telefonicznej jakie odczucia jeśli chodzi o atmosferę, praca z możliwością awansu czy raczej dla młodych ludzi bez doświadczenia? Jak to finansowo wygląda?

Martyna Nowy wpis

Młodszy specjalista ds. obsługi klienta pracuje 3 dni z domu i 2 dni HO? Pytam bo chciałabym negocjować w pełni pracę zdalną.

Gdańsk Nowy wpis

Chciałam się zatrudnić na kuriera rowerowego w Trójmieście i wchodzę na stronę Pyszne a tam tylko samochody .Czy to przypadkiem nie jest dyskryminacja Rowerowych kurierów .Już to pokazuje jak ludzie są tam traktowani.Rowery według pyszne są be.Powodzenia z samochodami które nie wszędzie dotrą

rafik Nowy wpis

Jest jakiś limit pracy godzinowej jeżeli chodzi o kuriera w pyszne, czy czysto teoretycznie mógłbym wozić nawet po 15h?

Firma Pyszne.pl w ostatnim czasie przeprowadzała rekrutację na stanowisko Junior Talent Acquisition. Brałeś udział w rozmowie kwalifikacyjnej? Jaki rodzaj umowy oferuje pracodawca? Podziel się swoimi wrażeniami ze spotkania w sprawie pracy.
Karolina

Jeśli cenicie sobie swoje własne zdrowie psychiczne to albo darujcie sobie aplikowanie do tej firmy, albo jak najszybciej się zwolnijcie. Serio, to zwykłe korpo które narobi Wam bałaganu w głowie i zestresuje w taki sposób, że nie będziecie potrafili tego rozgraniczyć z życiem prywatnym. Szkoda czasu, życia i dobrego nastroju na przekraczanie progu tego biura. Odradzam, poważnie, odradzam.

rysiu

Liczę na rozwój i zdobywanie nowych doświadczeń zawodowych. Jako Field Account Manager mam na to duże widoki?

Były pomarańczowy dostawca
Użytkownicy czekają na odpowiedź 13 dni.

Na początku w wielkim skrócie - irytujący jest fakt, iż zarząd firmy wprowadza bezsensowne i nielogiczne zmiany bez wcześniejszych konsultacji z pracownikami, czy chociaż ze związkiem zawodowym (który swoją drogą firma stawia po kątach niczym starego mopa), ale chociaż nie płacą najgorzej. Teraz trochę bardziej szczegółowo - zastanawiasz się nad podjęciem pracy w Pyszne jako dostawca samochodowy w dużym mieście i myślisz, iż oczywistym jest, że system będzie dobierał zamówienia tak, abyś jaknajmniej musiał stać w korkach? Nic bardziej mylnego. Wrzucą Cię w największe korki w sam środek miasta i przez 1 godzinę będziesz wykonywał zamówienie, które dostawca rowerowy, czy skuterowy wykonałby w nie więcej niż 15 minut, a w tym samym czasie dostawca rowerowy poświęci pół godziny na wykonanie zamówienia, które dostawca samochodowy wykonałby w kwadrans. Na następne zamówienie też poświęcisz conajmniej 1 godzinę, gdyż trzeba będzie je dowieźć z okolicznej galerii handlowej na środek starówki. Gdy zaczniesz dawać znać, że nie podoba Ci się taki stan rzeczy i tak niepowinno być, służący pomocy koordynatorzy napiszą Ci, że korki i brak wolnego jakiegokolwiek legalnego miejsca do zostawienia auta nie jest powodem do przepisania zamówienia na kogoś innego, a tak w ogóle to możesz przecież zostawić samochód 2 kilometry od miejsca docelowego i dotrzeć na miejsce pieszo. A, że jedzenie będzie zimne i mocno opóźnione i zdecydowanie lepiej byłoby przepisać zamówienie na dostawce rowerowego? A kto by się tym przejmował! Pamiętaj też, że aby szybciej pokonać te 2 kilometry, możesz wspomóc się hulajnogą (ale nie elektryczną, bo to niezgodne z umową). Nieważne, że w umowie jest napisane, iż pojazdem służącym Ci do wykonywania zleceń jest samochód. Wykonuj zamówienia pieszo, ewentualnie hulajnogą. Kolejna rzecz - tak jak wyżej już pisałem, wszelkie zmiany w firmie są wprowadzane bez wcześniejszego skonsultowania ich z dostawcami. Tak było ze zniesieniem limitu dystansu z restaucji do klienta, tak było z włączeniem strefy centrum dla samochodów, tak za każdym razem było z modyfikacjami dodatków za ilość wykonanych w ciągu miesiąca zamówień i tak było i nadal jest ze wszystkim. Bo przecież kto normalny słucha swoich pracowników i rozmawia z nimi o tym, co ich zdaniem można zrobić, żeby pracowało im się lepiej, a nie gorzej, co nie? Następny sprawa - wszystkie nowe fajne pomysły i pozytywne zmiany firma zawdzięcza tylko sobie, mimo iż to nie ktokolwiek z zarządu coś wymyślił. Przykład dla uproszczenia - pracownik wpadł na pomysł, że firma może dawać pracownikom zniżki na zamówienia w aplikacji Pyszne za punkty zebrane w specjalnej aplikacji za wykonane dostawy. Firma tego kreatywnego pracownika nie nagrodziła w żaden sposób. Nie padło słowo "dziękuję" od kogokokolwiek, nikt nie raczył nawet dać chociaż jednej 20 zł zniżki na zamówienie w Pyszne. Pomysł za to był ogłaszany jak wymyślony przez (cudowny przecież) zarząd. Oprócz tego, pod koniec mojej przygody w pomarańczowej firmie często długo trzeba było czekać na odpowiedź dyspozytora na napisany ticket. Długo, czyli 15 - 30 minut. Dla nie wtajemniczonych - dyspozytor to osoba, do której się pisze na czacie w aplikacji kurierskiej na przykład, gdy w czasie pracy pojawił się jakiś problem. Generalnie wiele rzeczy w tej firmie działa w sposób bezsensowny i nielogiczny. Po zwolnieniu się i zdaniu w HUBie rzeczy, które dostałem od firmy na czas zatrudnienia, od koordynatora nie usłyszałem nawet głupiego słowa "dziękuję", które wypadałoby powiedzieć chociaż ze zwykłej przyzwoitości i za to, że jednak ponad rok w tej firmie spędziłem.

Hop

Absolutnie odradzam prace w biurze, kupują miejsce w rankingach dla pracodawców, a prawda o tym jak traktują pracowników jest zgoła inna. W obsłudze klienta, czy nawet na seniorskich stanowiskach back officowych prawie minimalna krajowa, bez mozliwosci rozwoju. Traktuja cie jak (usunięte przez administratora) bez szacunku, twoja opinia nie ma zadnego wplywu, czeste przekrety, wykorzystywanie i wyciskanie pracownikow na maksa, ciagle zwieekszanie targetow i zakresu obowiązków bez zwiększania choć o minimum wypłaty. Brak jakichkolwiek podwyzek inflacynych na przestrzeni ostatnich lat. Dramat odradzam calkiem

Klementyna
@Hop

Cześć a w obsłudzę klienta jest możliwość pracy na zlecenie czy albo czy UoP jest na część etatu z godzinami elastycznymi?

anonimek

Bonus 25zł za korzystanie z własnego telefonu kurier otrzymuje jednorazowo czy jak to sie ma?

taksredniobympowiedzialx

Nie polecam pracy jako kurier rowerowy, firma nie ma za grosz szacunku do kurierów, warunki pracy tj. dystanse, zasięg dostaw, bonusy są stopniowo zmieniane na niekorzyść kurierów, nie funkcjonuje żaden dodatek za pracę w deszczu, czy upale (!). Na plus fajni ludzie w pracy (kurierzy, koordynatorzy) oraz (najczęściej) bezproblemowi klienci. Ale niestety zarząd firmy nie traktuje kurierów jak ludzi, tylko robociki do generowania zysków.

rudy

Bonus 5.5 zł za kurs samochodem jest stały czy zależny od trasy, którą musi pokonać kurier?

Yyyy
Użytkownicy czekają na odpowiedź 24 dni.

Paranoja nie firma. Zwolnili mnie nawet nie zaczynając pracy - powód? Brak kontaktu. 4 dni nikt to mnie nie dzwonił, a sam Kontaktowałem się kilka razy mailowo bez odpowiedzi. Chyba pojebały im się strony które kontaktu omijały. Parszywa firma.

maciej

Otrzymuje kurier bonus 25 zł za korzystanie z własnego telefonu jednorazowo?

kubi

Czt godziny pracy jako kurier są elastyczne czy narzucone z góry?

kurier
@kubi

zmiany i godziny są bardzo elastyczne

uciec z Polski ale dokąd?
Użytkownicy czekają na odpowiedź 45 dni.

Masakra.Aplikowalem do nich na stanowisko dowoziciela na rowerze. Skontaktowała się ze mną jakaś panienka, od początku startowała do mnie na "ty". Od razu zapaliła mi się czerwona lampka-to oznaka braku szacunku i kultury. Zaproponowala mi jazdy od 17.00 do godziny 1.00 w nocy. Czy ona jest chora? I jeszcze weekendy. Na koniec powiedziała, że mi tej roboty nie da, bo byłem niezdecydowany. A co (usunięte przez administratora) miałem niby tryskać entuzjazmem? Nawet minimalnej ustawowej stawki na tym nie ma!!!(usunięte przez administratora)

Grześ

Po jakim czasie rekrutacji przyjdą mi plecak firmowy oraz odzież dostosowana do pogody? Bo oferowali to w ogłoszeniu

M

Zdecydowanie nie polecam firmy oraz procesu rekrutacji na doradcę klienta. XXI wiek a na zwykłe stanowisko doradcy aż 5 ETAPÓW rekrutacji. Między każdym etapem 3 tygodnie przerwy czekając na decyzję, sama rekrutacja trwa od początku do końca ponad 3 miesiące. Rozmowy online, jeżdżenie do biura żeby po 3 miesiącach rekrutacji nie dostać feedbacku. Śmiech na sali a to wszystko za najniższą krajową i marną premię ok 500 zł. Jedyny plus to styl biura, nowoczesne i miłe dla oka. (usunięte przez administratora) w papierach mają bo dzwoniło do mnie dwóch rekruterów z dwóch różnych działów mimo, że aplikowałem na jedno. Totalny brak szacunku do człowieka i przyszłego pracownika, to nie IT czy stanowisko dyrektorskie żeby taki proces rekrutacji był normalnością. Nie fatygują się nawet wysłać e-mail z feedbackiem. Od ostatniego etapu rekrutacji czyli rozmowa z dyrektorem minęło około 4-5 msc i nadal zero odzewu. Nie warto zaprzątać sobie głowy tą firmą.

Miki

Cześć, rozglądam się obecnie za pracą na wakacje i trafiłem na ofertę jako kurier pyszne.pl. Zastanawia mnie ile średnio można wyciągnąć? Oczywiście licząc z bonusem za własne auto i własny telefon.

Nikt

Powiem tak ja pracowałem w Warszawie i jest bardzo podobnie czyli zamówienia oddalone o 10 km. Przełożeni obcokrajowcy często wyglądający jakby pracowali za karę. W dodatku zwalniają ludzi za to że za mało pracują a sami takie zmiany dają.

Dora

Jak wygląda kwestia elastyczności grafiku jako kuriera w firmie? Można połączyć studia i jeżdżenie autkiem? Dajcie znaka czy warto przesyłać CV!

Zostaw merytoryczną opinię o Pyszne.pl - Wrocław

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w Pyszne.pl?

Zobacz opinie na temat firmy Pyszne.pl tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 156.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w Pyszne.pl?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 110, z czego 17 to opinie pozytywne, 72 to opinie negatywne, a 21 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

gemius

Na podstawie badań Mediapanel prowadzonych przez Gemius w okresie od 1 marca do 31 marca 2024: wskaźniki "Real Users" platforma internet.

Ranking Użytkownicy
(real users)