Czytam te opinie i nie wierzę!!!! Większość jest nieobiektywna bazująca wyłącznie na niezadowoleniu z odnawialnej subksypcji, a nie samej stronie/usłudze znalezienia niani. Polacy nie czytają ze zrozumieniem i podają dane karty płatniczej bez żadnej refleksji nad tym, czy jest to jednorazowa płatność, czy subskrypcja?? Jak widać co niektórzy powinni dalej trzymać kasę w skarpetach, bo korzystanie z płatnosci internetowych ich przerasta. Sam zagapiłem się z anulowaniem subskrypcji u nich, ale mialem swiadomosc, ze zostala uruchomiona, bo przeczytałem informacje na stronie. Przedłużone konto wykorzystalismy na wydłuzenie poszukiwan niani. Nie przyszloby mi do glowy wylewać teraz jakichs frustracji publicznie za to, ze nie wylaczylem w pore subskrypcji.
Zgadzam się z twoją wypowiedzią. Ludzie nie czytają co kupują a później mają pretensje do wszystkich innych tylko nie do siebie.
@Rozczarowana w jaki sposób wyłudzają pieniądze?
Od 2020 każą płacić abonament inaczej wygaszają/blokują konto. Dawniej tylko rodzice mogli opcjonalnie wykupić premium a teraz zmuszają wszystkich nawet opiekunki.
Poszukuję pracy przez portal już kilka lat, na początku weekendowo z racji studiów, później w większym wymiarze czasu. Znalazłam kilka rodzin, z którymi współpracowałam, z częścią utrzymuję jeszcze dalej towarzyskie kontakty. Aktualnie mam stałą pracę, ale na portal zerkam, bo czasem wpadają jakieś jednorazowe dobrze płatne zlecenia. Poleciłam go koleżankom ze studiów i cioci. Ciocia regularnie szuka pracy tylko w serwisie, znalazła w nim już bodajże 3 rodziny, u których pracowała na przestrzeni kilku lat. Komu mogę, to polecam :)
ale to pracujesz na portalu czy co? bo ja szukam opinii o pracy w tej firmie, a nie jako niania :)
Moja opinia zdecydowanie negatywna! Opcja subskrypcji jest dla mnie niezrozumiała jako klienta...Poszukując niani i dając ogłoszenie powinienem móc opłacić ogłoszenie premium na okres 30 dni. Czyli płacimy za ogłoszenie! Opcja darmowego ogłoszenia nic praktycznie nam nie daje, bo nie możemy napisać wiadomości do niani, nie widać powiadomień itp. W mojej okolicy były nianie, które średnio ostatnią aktywność miały rok temu, więc zdecydowałem się na opcję premium, aby móc napisać wiadomość do wybranych kandydatek. Odpisała tylko jedna Pani, z która nie podjęliśmy współpracy. O subskrypcji zapomniałem, ogłoszenie wygasło po miesiącu, a muszę zapłacić za 3. Opcja subskrypcji jest dobra, ale dla kont niań, które opłacają subskrypcję za ich ogłoszenie o pracę. Niby zasady jasne, ale z tendencją naciągania i liczenie na to, że zapomnimy o kilku miesiącach. W mojej opinii opcja subskrypcji naciągana.
Niania.pl to portal w stosunku do którego mam ambiwalentny stosunek. Korzystając z serwisu jako Rodzic można znaleźć konkretne ogłoszenia, osoby zdecydowane, które wiedza co to znaczy praca z dziećmi. W drugą stronę portal również działa bardzo dobrze i szukając pracy jako niania kilka razy trafiłam a super Rodziny oraz znalazłam przez portal klientów otwierając punkt Dziennej Opieki. Mam jednak sporo zarzutów co do technicznego działania portalu, w którym za subskrypcje płaci się nie małe pieniądze. Przede wszystkim nie rozumiem różnicy pomiędzy kontem firmowym a indywidualnym. Po dodaniu ostatniego ogłoszenia portal automatycznie przerzucił mnie na konto firmowe, z czym się zgodziłam, bo poszukuje współpracowników do projektu związanego z dzienna Opieką. Jednak dodawanie ogłoszenia z teoretycznie firmowego profilu nie różni się niczym, bo nadal dodaje ogłoszenie z pozycji rodzica. Nie rozumiem zatem dlaczego subskrypcja jest dwa razy droższa, a nie daje żadnych dodatkowych możliwości dla firm. No i chyba najwieksza wada, redagowanie, a w Zasanie brak możliwości redagowania tekstu dodawanego ogłoszenia. Szczerze powiedziawszy jest to nie do zniesienia. Nie da się między innymi zrobić odstępów między akapitami tekstu, co sprawia że ogłoszenie jest zlane i mniej czytelne. Dodatkowo kiedy mamy już gotową treść i chcemy dodać tekst w jego połowie jesteśmy przerzucani po każdej literze na koniec tekstu. No i korzystam z portalu niania.pl ponieważ zrzesza rodziców i nianie, jednak cena jest zupełnie nieadekwatna do usług jakie oferują. Mam taka myśl, że bazują na poczuciu, że są jedynym takim "branżowym" portalem, oczekują pieniędzy za subskrypcje dając od siebie absolutne minimum. Szkoda.
Ja ogólnie jestem zadowolona z serwisu. Jest dużo ofert i mozna wybrać coś dla siebie.
Szukanie pracy i jeszcze płacenie za nią a i tak nie wiesz na kogo trafisz .
To musisz płacić za pośrednictwo czy korzystanie z portalu? Firma nie pobiera prowizji od osoby która cię zatrudni tylko od ciebie?

Dlatego ja na takich stronach mam limit na płatności internetowe w razie czego, gdybym właśnie zapomniała anulować takich rzeczy :D Wtedy mam tylko odmowę. A jak chcę coś zapłacić to zwiększam limit na chwilę. Probowaliście tak?
Nie wiem jak nie można zauważyć płatności, ludzie nie znają Spotify czy Netflix? Każdy ma wiele subskrybuj i sam decyduje kiedy je wyłączyć. A serwis pomógł mi znaleźć opiekę
ile Ci płacą za trolowanie na rzecz tej firmy? Wszędzie gdzie pojawiają się wpisy o ich nieuczciwych praktykach, pojawiają się również odpowiedzi troli - o treści zbliżonej do Twojej
Dlaczego od razu uznałeś to za trollowanie? Raczej ma po prostu swoje zdanie i dość impulsywnie je wyraża... Czemu się z nim nie zgadzasz?
Zgadzam się w całości. W końcu jakaś trzeźwa opinia o tym jacy jesteśmy. wszędzie ta roszczeniowość tylko
Czy na stanowisku operator koparko ładowarki w firmie Niania Pl (Burda Media Home Sp. Z O.O.) pracuje dużo osób?
Słuchacie,nie polecam portal NianiaPl. dlatego że pod czas z jego korzystania zdarzyło się trafić na rodzica, który na pierwszym spotkaniu nawet nie otworzył drzwi! Natychmiast napisał że jest zajęty. Na co ja napisałam że trzeba myśleć głowa i docenić czas innego człowieka. ,A to rodzic poskarżył się na mnie i moją ankieta była zabłokowana przez administratora portalu. ;) A pieniądze pobrane. Widocznie kto chce może zadzwonić i powiedziec że jesteś (usunięte przez administratora) i na portalu w to uwieza. Nie polecam!
pytanie tylko czy dosłownie w ten sposób ubrałaś to w słowa? Ciekawa jestem czy faktycznie jakaś z zasad umieszczonych w ich regulaminie została złamana, że nastąpiła tego typu reakcja. Wyjaśnień dalszych z firmą już nie prowadziłaś?
Nie zrozumiałam chyba, co prowadzisz? udało się już wszystko odblokować do dziś? jak szybko za tego typu obsługę tu się zabierają? tu jeden admin jest czy więcej osób tego pilnuje?
W końcu chcę dodać że takiego "wsparcia" dla mnie jak dla Ukrainki nie oczekiwałam.
Jestem na niania pl od 2015 roku. To już moja 4 praca z tego portalu, którą właśnie znalazłam :)
Ogólnie rzecz biorąc jest to dobry portal. Można tu znaleźć prace. Dostałam kilka ciekawych propozycji od rodziców.
Nianie nie są wystarczająco weryfikowane. Nie przychodzą na spotkania, wycofują się ze współpracy. Kiedy chciałam wystawić negatywne referencje jednej z takich niań dowiedziałam się z serwisu, że "referencje zamieszczone w serwisie dotyczą tyko i wyłącznie zrealizowanej współpracy. Wówczas niania występuje do rodzica z prośbą o wystawienie referencji. Sytuacja, którą Pani zgłosiła potraktowaliśmy jako nadużycie ze strony niani. Konto niani zostało zablokowane do wyjaśnienia z nami zgłoszonej sytuacji. Po otrzymanych wyjaśnieniach, przekazaliśmy niani naszą opinię, rekomendacje na przyszłość i postanowiliśmy warunkowo odblokować konto. Bardzo nam przykro, że doszło do takiej sytuacji". Czyli nie ma wiarygodnej oceny niań, bo jeśli nie jesteś zadowolony z zachowania niani, to nie masz narzędzia, żeby umieścić taką informację w jej profilu. Dlatego widać same pozytywne opinie. Rodzice uważajcie, bo ja dałam się zwieść pierwszemu wrażeniu i potem miałam na głowie osobę niezrównoważoną psychicznie. Teraz nawet nie mogę ostrzec kolejnych rodziców przed tą nianią.
Z tego co napisałaś serwis zareagował na twoje zgłoszenie. Zablokował konto niani na czas wyjaśniania sytuacji. Nie rozumiem po czym wnosisz, że dana osoba jest niezrównoważona. Twoja opinia jest bardzo krzywdząca. Każdy ma prawo do zakończenia współpracy tylko zawsze chodzi o formę i styl. Z odp serwisu wynika, że niania została pouczona i dano jej szansę. Myślę, że takie rozwiązanie może wiele nauczyć obydwie strony.
A ja zastanawiam się jakiej weryfikacji oczekujesz od serwisu internetowego? jako rodzic swojego dziecka to chyba Ty powinnaś podjąć się weryfikacji osoby, którą wpuszczasz do domu.
A twoim zdaniem pod jakim kątem takie nianie powinny być weryfikowane? Może przedstawisz jakieś sugestie?
Jestem nianią i korzystam z serwisu od kilku lat. Tylko tutaj szukam pracy i widzę jak serwis się zmienia na korzyść. Na początku nie byłam zadowolona z tego że szukam pracy i musze opłacać konto w serwisie. ale płatność jest symboliczna ok 20 zł za miesiąc. Wprowadzenie opłat po stronie niań odsiało przypadkowe osoby, które robiły nianiom z powołania czarny PR. Teraz w serwisie są osoby zaangażowane, dla których ta praca nie jest przypadkowa i na chwilę.
Wiele lat temu występowałam w roli osoby szukającej pracy, a ostatnio szukałam niani dla swojej córki. Z powodzeniem znalazłam. Wygląd strony zmienił się na plus od kiedy szukałam na nim pracy. Fajna strona, polecam :)
Mam podobne doświadczenie. Przed laty szukałam w serwisie pracy, jako niania a teraz sama szukam opiekunki. Skoro poznałam serwis najpierw z jednej strony tym bardziej przekonało mnie do skorzystania z niego w nowej roli, bo miałam zaufanie.
Czy w firmie Edipresse Home Sp. z o.o. (Niania.pl) są regularne szkolenia pracownicze?
Niestety potwierdzam wszystkie powyższe negatywne opinie. Wykupiłam opcję na miesiąc za 19.90 - a było kilka opcji do wyboru - na 3 miesiące, 6 m-cy - więc nawet do głowy mi nie przyszło, że będą pobierać samowolnie pieniądze z mojego konta!!! To jest (usunięte przez administratora) i naciąganie...
Witam, u mnie jest to samo, dopiero zorientowałam się że co miesiąc pobierali mi 20 zł, pomimo iż wykupiłam tylko na miesiąc. Do tego nie mogę usunąć konta. Proszę o wiadomość na adres somersby261@wp.pl. Będę wdzięczna.
Trzeba się kontaktować z obsługą serwisu, a nie szukać pomocy na całkiem innej domenie. Nie możesz usunąć konta, bo pewnie masz jeszcze uruchomioną płatną usługę w serwisie. Skontaktuj się z nimi pod pomoc@pomocni.pl
(usunięte przez administratora)konto premium to ukryta samoodnawiająca się subskrypcja - w dodatku rezygnacja z niej jest utrudniona. Trzymajcie się z dala od niania.pl . (usunięte przez administratora)
Niestety również dałam się naciągnąć. nianie nie odpisują, nie odbierają telefonów, subskrypcja pobiera 79 zł miesięcznie za konto premium i dopiero po trzecim pobraniu się zorientowałam że trzeba to wyłączyć! niani brak, kasa stracona, nie polecam!
Co za bzdura. Nie rozumiem twojego komentarza. Przecież podczas wykonywania płatności wszystkie informacje są na stronie. Ja też płaciłam kartą i było tam jasno napisane, że płatność jest odnawialna i w każdej chwili mogę z tego zrezygnować. Nic samo się nie dzieje. Netflix też pobiera Ci bez twojej wiedzy??...
Dla mnie wszystko było jasne i czytelne. Wybrałem subskrypcję na miesiąc. Udało mi się znaleźć opiekunkę w tym czasie, więc anulowałem przedłużanie na swoim koncie. Subskrypcja to teraz norma w internecie.
No niestety czasem się pamięta o tym anulowaniu, a czasem nie. Karty się podpina teraz dosłownie wszędzie. Ja polecam ustawić limity na płatności internetowe, wtedy transakcje się blokują i ma się wgląd na to, za co się chce dalej płacić, a za co nie. Próbowaliście tak robić? :)
Jestem nianią i mam swoje konto w serwisie Niania.pl od ponad 2 lat. Za pomocą serwisu znalazłam dwie rodziny. W pierwszej pracował 1,5 roku. Z kolejną rodziną nadal współpracuję. Stawiam tylko na ten serwis, bo jest w nim najwięcej ogłoszeń i łatwo skontaktować się z rodzicami. Mam zweryfikowane referencje przez serwis, co znacznie ułatwia poszukiwania. Dla mie serwis jest bardzo pomocny i łatwy w obsłudze.
Podzielam opinię. Też sobie chwalę serwis. Mam tam konto od kilku lat i znalazłam fajną rodzinkę :)
@Rozczarowana w jaki sposób wyłudzają pieniądze?
Serio?? Zmuszają Cię siłą? Przecież decyzja należy do Ciebie, czy chcesz korzystać z serwisu czy nie.
Ale ta opłata i tak jest symboliczna jak policzysz to ile dziennie kosztuje. Zresztą nie musisz korzystać jak nie chcesz?
A ja sobie chwalę. W końcu w serwisie widoczne są wyłącznie te nianie, które faktycznie szukają pracy. Wcześniej było dużo nieaktualnych kont niań, które zapominały o swoich kontach. Teraz niania, która płaci jest widoczna w serwisie i tak powinno być zawsze. Niania też powinna mieć swój wkład w poszukiwanie pracy.
No pewnie dlatego to wprowadzili, żeby wyczyścić serwis, ale też im przecież jakiś symboliczny zarobek się należy. Myślicie, że dużo dziewczyn zrezygnowało przez to z serwisu?
Polecam serwis! Szukałam opiekunki wyłącznie na 2 godziny 2 razy w tygodniu i pomyślałam, że z chęcią zatrudnię Panią z Ukrainy. I znalazłam :) Serwis dysponuje kategorią ogłoszenia, która jest skierowana do osób z Ukrainy, co ułatwiło mi poszukiwania.
Witam, mam do was pytanie szukam pracy jako niania na portalu nania.pl Tylko obawiam się podać nr karty bankowej aby wykupić pakiet do odpowiadania na ogłoszenia. Jest to bezpieczna opcja czy miał ktoś z was jakieś problemy że później ściągali sobie sami pieniądze z waszej karty. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam serdecznie.
Niestety dzis mi 3 raz pobrali z karty pieniadze za aktywacje konta na kolejny miesiąc. Bank bez problemu jedna blokade zdjął z tej drugiej zdublowanej tranzakcji i sadzilam ze to ich wina, niestety 2 dni pozniej znowu sciagali pieniądze z karty po raz 3. (usunięte przez administratora) nie polecam
Tak? To świetnie a w jaki sposób i w sumie jak to się stało, że taka sytuacja wynikła dziwna z tym?
Ja korzystam z płatnej subskrypcji i nie mam żadnych obaw co do płatności. Płatność kartą to teraz norma.
Tak to jest płatność cykliczna którą możesz wyłączyć w dowolnym momencie w ustawieniach i od razu nikt Ci nic nie zabierze, zupełnie jak Netflix czy inne HBO. Nie miałam z tym problemu. Poza tym bardzo miłe panie są z pomocy serwisu
Jak się pracuje w Burda Media Home Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy Burda Media Home Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 7.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Burda Media Home Sp. z o.o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 7, z czego 1 to opinie pozytywne, 3 to opinie negatywne, a 3 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!