Źle się dzieje w Netto, normalni ludzie odchodzą, zostają Ci co nigdzie indziej by pracy nie dostali. Kto kolejny? Podejrzenia mam…
Ja składam wypowiedzenie. Wracam na stare śmieci, mam nauczkę, ale to moja najgorsza praca jaką miałam a mam porównanie, bo w handlu wcześniej pracowałam.
Rzuciło mi się w oczy że kiedyś ktoś napisał że zarobki są na podobnym poziomie co w innych marketach ( biedronka, lidl). Teraz też można podobnie wyciągnąć? W ofertach nie znalazłem info ile kasjer zarabia :)
Czy ktoś mi może wyjaśnić statut stosowany w aplikacji złożonej do pracy
Słabo jeśli faktycznie info o nieprzedłużaniu umowy pada dzień przed wygaśnięciem poprzedniej… Tylko w czym problem, żeby wysłać taka informacje wcześniej? Przecież nie puścicie stanowiska z dymem czy coś
Cisza
Cisza
Poziom rozmowy:
- Rezultat: Nie dostałem pracy
Witam jak można sprzedawać jak jest produkt po terminie ja kupilam bat do spsow I jest porażka cały splesnialy ja pracowałam teraz w tym sklepie ale nie było takich rzeczy wszystko szło na poziomie pozytywnym jak data się kończyła a obsługa to jest porażka poprawcie się bo się zamkniecie
Nie polecam pracy w tej firmie. Nie przestrzegają terminu wypowiedzenia. Informują pracownika o rozwiązaniu umowy w dniu jej wygaśnięcia(umowa na czas określony rok czasu).Jest to chamskie zachowanie ze strony przełożonych. W tej firmie to jest normą. Człowiek nie chodzi na l4,zawsze był na ich zawołanie i na koniec zero czysto ludzkiego podejścia.Wszyscy tak kończą jak ma dojść do podpisania umowy na stałe. Nie polecam pracy w Netto Brzeg.
Typowy marketowy (usunięte przez administratora) Ich hasłem powinno być "więcej za mniej" - ale w stosunku do własnej załogi. Ogranicza się obsadę sklepu i jak jedna osoba jest chora a kolejna na urlopie to nie wiadomo, w co ręce włożyć. Traktowanie pracownika to kpina. Skumulowana inflacja za 5 lat 50%, łączna podwyżka 25%. Inflacja 2024 - 5,6%, podwyżka 3%. Managerowie oderwani od rzeczywistości, dostawy przekraczające jakiekolwiek możliwości sprzedaży, straty na odpisach takie, że głowa mała. Klasyczny dowód, że w Polsce 80% managerów nie nadaje się do wykonywanej przez siebie pracy.
W niektórych sklepach to kierownicy nie przedłużają umów z pracownikami, którzy bardzo dobrze pracują, wolą zostawiać manipulatorki, które ściągają policję, bo rzekomo zginęło 200 zł., temat ucichł szybko, pewnie sobie zmyśliła, do tego kłamie. Skoro taka osoba dalej pracuje to albo ma coś na kierowniczkę, albo kierowniczka lubi donosicielstwo i lizusów. Po kierowniczce się tego nie spodziewałam. (usunięte przez administratora) w tym sklepie jest na porządku dziennym.
Tak, a do tego kradzieże "klientow" i na ochroniarza skąpią, za to gonią cię za brak naklejki pracowniczej na wafelku za 80 groszy.
Chciałabym wszystkim z Inowrocławia i okolic polecić sklep Netto na ul.Laubitza.Personel sklepu p.kierownik i panie ekspedientki są na medal.Tak miłych , wesołych i uśmiechniętych rzadko spotkać.Pomogą każdemu i to bez łaski nie tak jak w niektórych sklepach ,że czujesz się jakbyś im przeszkadzał.Dziekuje Wam wszystkim kochane Panie .Wasza stała klientka.????????
Czytam te wpisy poniżej i się zastanawiam dlaczego o danym sklepie zostawiają TU opinie klienci. Od tego są opinie na google maps. Jestem obecnym pracownikiem Netto, Przy składaniu CV już byłam zorientowana o wysokości zarobków, są na podobnym poziomie co w Lidl czy Biedronka, też jest najniższa krajowa plus dodatek za frekwencja, w sumie coś ok 3500 brutto. Na pewno mniejsze obciążenie praca z klientem, bo to nie oblężona biedronka.. W punkcie w którym pracuje, jest już wdrożena nowa aranżacja, jest dużo miejsca i brak poczucia ścisku ,gdy pracujesz przy wykładaniu towaru a jednocześnie klienci robią zakupy. Nie mam żadnych uwag do kierownictwa. Zasuwają bardziej niż pracownicy, robią swoje i jeszcze muszą biegać na wezwanie do kas gdy trzeba poprawiać błędne skanowanie albo klienci mają jakieś uwagi. Nie ma obgadywania pracowników. Na pewno nie w pracy. Grafik miesięczny- kierowniczka stara się uwzględniać preferencje pracowników do pracy na danej zmianie, nocna praca tylko przy inwentaryzacji. Dni wolne zgrupowane, jest ok. Z minusów - w sieci jest zasada sztywnego patrzenia na ręce pracownikom tzn. że w swoim miejscu pracy nie mogę zrobić zakupów i skorzystać z przeceny, każdy mój zakup na śniadanie ,musi być oklejony przez kierownika , bo audyty sprawdzają nawet (usunięte przez administratora) czy opakowanie po serku ma naklejkę. To trochę irytujące, ale to duńska sieć , więc i ich zasady.. Do wszystkich narzekających: praca w takich sieciowkach to praca fizyczna i praca z klientem. Trzeba być na to przygotowanym. Albo szukać pracy tylko na produkcji
Oj to prawda, tu nie liczy się jakość tylko nawalić byle jak w półkę, do tego głośne i wulgarne się zachowywanie na sklepie, oczywiście przekleństwa, człowiek czuje zażenowanie i wstyd pracując z takimi ludźmi. W innych sklepach widzę dziewczyny pracujące po kilkanaście lat, w Netto jest duża rotacja. Szczęśliwy, już były pracownik.
Nie pracowałam w Tesco, ale powiem z doświadczenia klienta, w Tesco była kultura, pomocni pracownicy bez rynsztokowego języka, w netto wręcz na odwrót.
Praca jest tylko w handlu i na produkcji? Nie można już w innych miejscach? W biurze, szpitalu, szkole, muzeum itd? Prawda jest taka, że po prostu masz być robotem w takim miejscu jak netto, chorym przyjść do pracy, l4 to zło i najlepiej mieć dyplom z lizania (usunięte przez administratora)
Cześć! Jestem na l4 już dłuższy czas. Nie mam zamiaru wracać do tego cyrku. Mogę wysłać wypowiedzenie listem czy muszę iść do kierownika sklepu? Chciałabym uniknąć tego. Toksyczni i niewdzięczni ludzie i plotkarze…
Czy dostałyście już PITy roczne netto? I pytanie jak jestem już byłem pracownikiem to czy firmami wyślę do domu tego pit-a?
Po mojej aż 15-tygodniowej (a więc stosunkowo długiej jak na standardy tej firmy) przygodzie z Netto zadaję sobie tylko jedno pytanie. Jak?! Jak to funkcjonuje w świetle prawa w dzisiejszych czasach? To jest wręcz nierealne żeby taki zakład pracy działał po środku Europy w latach 20 XXI wieku. W latach 90 być może takie rzeczy były u nas możliwe ale teraz są procedury, Sanepid, prawo pracy, policja. Wierzyć się nie chce. Czytając poniższe komentarze na tym forum wiem że "mój" sklep nie odbiegał jakoś standardami od ogólnej normy w Netto i przestępstwa popełniane "u mnie" mają miejsce na co dzień w innych placówkach i to nie od dziś. Czy na prawdę żyjemy w czasach w których jak nie przyprowadzisz reporterów z kamerami to nie masz co liczyć na przestrzeganie prawa?
O której zaczyna się 1 zmiana w netto?
A ja odliczam już dni do końca umowy :)
Ja mam lżejszą, lepiej płatną pracę i wieczorów też nie spędzam w pracy :)Obym ja nie miał takiej emerytury :)
Wszelkie znaki na niebie i ziemi mówią, że system emerytalny w tym wydaniu padnie. Nie będziesz mieć żadnej.
Aplikowałem na stanowisko kasjer - sprzedawca. Dostałem wszystkie dokumenty do zatrudnienia. I po dwóch tygodniach czekanie, dostałem informację że firma nie jest zainteresowana moją kandydaturą ????
Czy są potrzebne badania do lekarza medycyny pracy krwi? Do przyjęcia Czy sama książeczka sanipidowska do pracy wystarczy?
Tajemnicą poliszynela jest to że raz na jakiś czas ktoś to zgłasza ale problem z takimi (usunięte przez administratora) jest podobny jak z (usunięte przez administratora) drogowymi. Dostają jakąś śmieszną karę pieniężną i pisemny zakaz robienia tak dalej i na tym się kończy. A że są sporą firmą to stać ich na te śmieszne kary lub prawników którzy zminimalizują szkody. Sam miałem 2 znajomych którzy poszli z nimi do sądu. Długie miesiące starań i na końcu jakieś śmieszne kary. Biorąc pod uwagę ile hajsu oszczędzają na łamaniu praw pracowniczych to mega im się opłaca robić tak dalej. Tam musi wejść jakiś dziennikarz bo dopuki nie znajdą się na świeczniku doputy będzie im się to opłacać.
Pracuje w sklepie netto Nakło nad Notecią bardzo super kierownictwo i zespół przyjęli mnie bardzo dobrze super atmosfera mogę liczyć na ich pomoc i z każdym problemem się zgłosić po prostu aż miło się tam pracuje ????
Miło się to czyta :). Każdy pracownik powinien móc liczyć na wsparcie. Mam nadzieję, że wypowiesz się też na temat zarobków, bo to również dość ważna kwestia dla kandydatów.
U mnid oferta pracy na umowę zlecenie... ile czasu trwa taka umowa , czy zatrudniają tylko na miesiąc czy dłużej?
Witam i nie polecam z całego serca tego miejsca netto Szklarska Poręba do pani Ewy kierowniczki do pana Macieja do jednego z pracowników nie mam się do czego przyczepić ale resztę owszem dwie dziewczyny które potrafiły mnie obgadywać za plecami raz przyłapała mi na gorącym uczynku ochroniarz który tam pracuje zachowuje się jak psychopata nawet w prywatnym życiu nie mogę mieć życia prywatnego bo zaczyna mnie śledzić i to strasznie mnie irytuje naprawdę to powiem tak to miejsce jest kompletnie chore a uzależnień więcej ludzki w życiu nie widziałam poza tym zrezygnowałam z tej pracy bo za takie śmieszne pieniądze i nie mam zamiaru (usunięte przez administratora)
Hej, orientujecie się może jak wygląda wypłata ekwiwalentu za niewykorzystany urlop? Zakończyłem współpracę 30.11 i nie dostałem pieniędzy dalej. Powinni dać w tym samym dniu czy jak to w tej popapranej firmie wygląda?
Za moich (jakieś 2 lata temu) czasów etap zwolnienia był jedynym w którym przestrzegali prawa pracy bo wiedzieli że już nic nie stoi na przeszkodzie żeby zgłaszać ich przestępstwa choćby do PiP ale z tego co wiem od znajomych to później i to sobie odpuścili. ;D (usunięte przez administratora) Ekwiwalent za niewykorzystany urlop powinien być wypłacony w ostatnim dniu pracy. Jeżeli go nie dostałaś to ja bym się upomniała na piśmie np. mailem byleby mieć udokumentowane a po czasie zgłoszenie do PiPu.
Czy w sklepach netto klient może fotografować i nakręcać filmiki po czym udostępniać je w internecie?

Jak się pracuje w Netto Sp. z o.o.?
+ -
Jakie są opinie pracowników o pracy w Netto Sp. z o.o.?
+ -
Jak wygląda rekrutacja do firmy Netto Sp. z o.o.?