Opinie o Deloitte Polska w Warszawa

Na podstawie 104 ocen.

„Deloitte” to marka skupiająca dziesiątki tysięcy profesjonalistów w niezależnych firmach na całym świecie, współpracujących przy świadczeniu wybranym klientom usług audytorskich, doradztwa gospodarczego, doradztwa finansowego, zarządzania ryzykiem i doradztwa podatkowego. Firmy te są członkami Deloitte Touche Tohmatsu Limited, prywatnej spółki prawa brytyjskiego z odpowiedzialnością ograniczoną do wysokości gwarancji (DTTL). Każda firma członkowska świadczy usługi w określonym obszarze geograficznym i podlega prawu oraz standardom regulującym działalność profesjonalną kraju prowadzenia działalności.

Branże: Usługi dla firm - pozostała działalność

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o Deloitte Polska w Warszawa

Jędrzej

Czy ktoś wie na jakim etapie obecnie toczy się rekrutacja na praktyki? Czy odbywają się może rozmowy online albo komuś udało się pomyślnie przejść wszystkie etapy?

praktykąt
@Jędrzej

długo cisza, a potem mail z podziękowaniem

Kuba
@Jędrzej

Ja już ponad miesiąc temu dostałem ofertę. Mowa o audycie

Ciekawy

Cześć, ktoś z was ma może jakieś informacje na temat tego, czy rekrutacja na praktyki w dalszym ciągu się toczy albo na jakim jest etapie? Czy została zawieszona?

Adiadi000

Hej, wie ktoś czy w tej chwili prowadzona jest rekrutacja? Podobno jest prowadzona rekrutacja zdalna? Brał już ktoś w niej udział?

xyz
@Adiadi000

rekrutują? a ja słyszałem że teraz zwalniają a nie zatrudniają; i stanowisko na które aplikowałam zostało zamknięte

Adiadi000
@xyz

Na pracuj są ogłoszenia z informacją o rekrutacji zdalnej, niedawno też pojawił się ich artykuł, że podczas pandemii są przygotowani na rekrutację i jak taka rekrut wygląda. Napisali tam, że ludzie którym się udało mogą odebrać laptopa w biurze lub oni wysyłają sprzęt kurierem do domu i jakiekolwiek szkolenie wdrażające jest online.

...
@Adiadi000

Podbijam pytanie, ktoś posiada może jakieś informacje na ten temat - poza artykułem na karierze w finansach z maja?

Jędrzej

Wiem, że już padło to pytanie wcześniej, ale może ktoś się orientuje jak teraz prowadzone są rekrutacje do Deloitte, w szczególności na praktyki? Czy z racji koronawirusa są one zawieszone?

Praktykant
Przebieg rekrutacji

Rekrutacja przebiega miło i profesjonalnie, jednak brakuje pewnej spójności. Część osób zwraca się na ty, część osób na pan. Firma sama w sobie oferuje raczej przeciętne warunki, chociaż zależy czego się szuka. Pensja w okolicach minimalnej, dosłownie o kilka złotych wyższa (nie napiszę dokładnie, bo jest to trzymane w sekrecie do samego końca ;)). Jest też problem z godzinami pracy, tak naprawdę nie ma pewności ile godzin otrzyma się w projekcie, a w konsekwencji ile się zarobi. Firma nie określa minimum godzinowego do wyrobienia. Na pewno mają duży plus za szybki feedback na każdym etapie rekrutacji. Natomiast nie podoba mi się, że za każdym razem odzywa się inna osoba, a nie ta, z którą rozmawiało się wcześniej.

Pytania

Pierwszym etapem jest screening telefoniczny, podczas którego padają pytania ogólne w stylu "czemu chcesz u nas pracować?", "czym zajmuje się audyt finansowy?" itd. Dodatkowo padło jedno pytanie po angielsku. Drugim etapem jest rozmowa video, całość trwała ponad 40 minut, padło wiele pytań merytorycznych o rachunkowość i audyt, dodatkowo pytania sytuacyjne "jak się zachowasz gdy ...?" i kilka pytań po angielsku. Pytania po angielsku są proste i typowo lifestylowe, każdy spokojnie sobie poradzi, jeśli tylko nie boi się powiedzieć kilku zdań.

• Poziom rozmowy:
  • Rezultat: Dostałem pracę, ale nie przyjąłem
Jakob

W Deloitte Digital pracowałem rok. Szło za tym trochę wyjazdów służbowych, konferencje itd. To był na pewno intensywny rok, poznałem dużo ciekawych ludzi, przyjemna współpraca, zespół jeden z najlepszych z jakimi miałem okazję pracować. Czemu zmiana? Nie do końca odnajdowałem się w projektach. Jeśli jesteś programistą, chcesz trochę polatać po świecie i brać udział w międzynarodowych projektach, polecam!

WOW
@Jakob

W jakim dokladnie dziale pracowales ?

Olaf

Cześć zastanawiam się nad przejściem zawodowo do audytu, chciałbym wiedzieć na jakie zarobki na start może liczyć osoba z 7 letnim doświadczeniem w prowadzeniu ksiąg rachunkowych, znajomość ustaw PIT, CIT, VAT, PCC, UoR, OP wykształcenie FIR (mgr) + poradztwo podatkowe podyplomowe. Aktualnie przygotowuje się do egzaminu pisemnego na DP. Doświadczenie w łączeniu spółek handlowych, sporządzanie rocznych SF, DCT, MDR, i takie tam.. ???? Ze znajomością języków trochę gorzej, komunikatywnie oczywiście ok, ale biznesowo już nie. Czy w ogóle miałbym szanse się dostać do zespołu?

prac
@Olaf

Bez obrazy, ale raczej jesteś za stary

odp
@prac

oj bez przesady, dołączają ludzie w różnym wieku, ale bardziej bym się zastanawiał czy to nie będzie krok w tył, bo bez doświadczenia w audycie raczej od seniora nie zacznie, może drugoroczny asystent....i zarobki rzędu 6-7k na początek

Po co ci to?
@Olaf

Olaf, po co? Musialbys sie „nauczyc” pisac raporty dla Orlenu o Enerdze wskazujace na 7 PLN / akcje jako wartosc godziwa (przy majatku firmy przekraczajacym 15 PLN / akcje). Oprocz tego musialbys sie nauczyc robic pozytywne audyty dla takich firm jak GetBack. Po co Ci to? Pracuj uczciwie i miej szacunek do samego siebie!

Olaf
@Po co ci to?

Hej dziękuję za odpowiedź, jedyne czego chciałbym zawodowo to rozwijać się w tym co robię, monotoniia powoli mnie już męczy. Chciałbym zdobyć trochę doświadczenia w audycie. Dlatego pomyślałem o big 4. Docelowo jednak wolałbym być niezależny :)

pohnjaulpons

Czy ktoś mógłby powiedzieć coś o pracy w Wewnętrznym Dziale Prawnym w Warszawie? Stanowisko Aplikant Radcowski.

Wannabe_Tech_Consultant

Czy ktoś z was orientuje się na jakie zarobki można liczyć na stanowisku konsultanta w dziale Technology Strategy/Deloitte Digital? Obecnie pracuje w back-office jednego z dużych banków (miasto wojewódzkie - nie Warszawa) jako IT PM, posiadam 3 letnie doświadczenie i zarabiam 14,000 brutto podstawy Zawsze chciałem pracować w konsultingu i mieszkać w stolicy, jednak mam obawy że cięzko mi bedzie wynegocjować wynagrodzenie które zapewni mi taki sam komfort życia jaki posiadam w rodzinnym mieście (liczyłbym na 15-17k brutto)

Gj
@Wannabe_Tech_Consultant

Konsultant zarabia 6k. Menadzer 14k

SpokojnieDoZrobienia
@Wannabe_Tech_Consultant

Spokojnie otrzymasz te kwote w Warszawie JEZELI masz sie czym pochwalic (oprogramowanie/projekty/wiedza) i nie dasz sie wciagnac pod walec :-) Pamietaj tylko - dolicz 1k na koszty walizek :-)

tłumacz

Czy ktoś orientuje się jakie stawki w Deloitte są dla tłumaczy?

Dżozef

Czy ktoś może wie ile czasu zajmuje analiza CV na stanowisko seniora przed pierwszym interview w obecnych warunkach wirtualnej rekrutacji.

Pracek

Firma kiepsko wypadła w rankingu audytorów za 2019 jak na big4. Mam na myśli spory spadek przychodów. Stąd moje pytanie: redukują personel czy podpisali nowe kontrakty i zatrudniają nowych?

Ktoś

Praca ponadnormatywna zapomnij o wyjściu z biura o 18.00.oczywiście brak wynagrodzenia za pracę po godzinach.Wyzysk i brak szacunku dla człowieka.Wszelkie tzw”profity”nie wynagrodzą stresu i braku własnego życia.”dół”pracuje na „górę”która bezwględnie wykorzystuje młodych pracowników mamiąc ich awansami .Duża rotacja i jakiś nikt nie tęskni za powrotem .

Xyz

Wszystko ok

NIK -e

(usunięte przez administratora) kłamcy, czemu jeszcze partnerzy zarządzajacy nie siedza za GETBACK i PBG; kilka miliardów wyprali na szkode Polskiego PKB

Misiozbysio

Czy ktoś wie jakie jest obecnie wynagrodzenie A1 w audycie w Deloitte w Warszawie?

Dominik

@ziomek ale to rozumiem , że nie są te nadgodziny więcej płatne tylko wynagrodzenie jest płacone od spełnionego projektu?

Seniorka Dtt
@Dominik

W dziale Advisory nadgodziny zwykle nie są płatne. Czasem są częściowo płatne. Wypłatę dostajesz miesięczną na umowie o prace, czyli 169 godzin wg kodeksu pracy. W rzeczywistości pracujesz jednak coś około 190 - 200 godzin miesięcznie.

ZadowolonyPracownikKonkurencji

Wyszukują Cię w internecie, ściagają na rozmowę, nie podając przy tym nawet orientacyjnych widełek, tracisz cenny czas, po czym dostajesz feedback, że masz zbyt wygórowane oczekiwania finansowe i że sugerują Ci jeszcze popracować u obecnego pracodawcy - konkurencji - i zdobyć więcej doświadczenia. Nie polecam.

Ania

Cześć! Jest tu ktoś kto pracuje w rekrutacji w Deloitte? Np na stanowisku rekrutera? Jak wygląda sama praca (ilość godzin np) i miesięczne wynagrodzenie?

XYZ

Jakiś czas temu otrzymałam wiadomość o zakwalifikowaniu się na testy online. Minęły 2 miesiące, a ja nie dostałam żadnych linków (folder spam również przeszukałam). Czy taki „porządek” to norma w Deloitte?

Agata

Jeśli Twój poprzedni post został usunięty, to po prostu naruszał on w jakiś sposób regulamin GoWork.pl. Tylko w takim przypadku administrator usuwa posty. Przedstawiłeś te uwagi bezpośrednio jakiemuś Przedstawicielowi Deloitte? Jeśli tak to jestem ciekawa, jak zareagował.

Zostaw merytoryczną opinię o Deloitte Polska - Warszawa

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w Deloitte Polska?

Zobacz opinie na temat firmy Deloitte Polska tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 171.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w Deloitte Polska?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 36, z czego 4 to opinie pozytywne, 23 to opinie negatywne, a 9 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

• Jak wygląda rekrutacja do firmy Deloitte Polska?

Kandydaci do pracy w Deloitte Polska napisali 4 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.

Deloitte Polska
gemius

Na podstawie badań Mediapanel prowadzonych przez Gemius w okresie od 1 sierpnia do 31 sierpnia 2024: wskaźniki "Real Users" platforma internet.

Ranking Użytkownicy
(real users)