DepilConcept (Brown Sugar Esthetical)

4.3/5

• Iwiczna Stara
  • Łoziska
  • Żabieniec

3. Opinie o pracodawcach Piaseczno
  5. Opinie o DepilConcept (Brown Sugar Esthetical)

Opinie o DepilConcept (Brown Sugar Esthetical) Piaseczno Zaleśna 1a

WebsiteIconDepilConcept Polska

Nie przegap nowości o DepilConcept!

21.10.2020 09:46

Witajcie!

Dziękujemy za wszystkie opinie! Widząc Wasze zainteresowanie naszą firmą postanowiliśmy być obecni na serwisie GoWork.pl oraz rozpocząć dialog z Wami i odpowiedzieć na nurtujące Was pytania.

Bardzo ważne są dla nas merytoryczne opinie, które pozwalają nam lepiej poznać oczekiwania naszych pracowników oraz lepiej funkcjonować i rozwijać się. Aby móc odpowiadać na pojawiające się pytania i uwagi bardzo zachęcamy do merytorycznych komentarzy i zachowania kultury wypowiedzi - gdyż tylko na takie jesteśmy w stanie rzetelnie odpowiedzieć.

Jesteśmy przekonani, że dzięki wszystkim spostrzeżeniom uda nam się sprawić, by współpraca z nami oraz z właścicielami wszystkich salonów DepilConcept była na jak najwyższym poziomie. Dołożymy wszelkich starań by odpowiadać na pytania oraz wyjaśniać wszelkie nieporozumienia.

Jednocześnie pragniemy przypomnieć, iż opinie, które nie są zgodne z regulaminem serwisu są usuwane przez administratora GoWork.

Ponadto odczuwamy potrzebę podkreślić to, że DepilConcept Polska działa w formie franczyzy, co

powoduje, że prawie każdy salon DepilConcept to oddzielny przedsiębiorca.

Firma DepilConcept to sieć salonów świadczących usługi trwałej depilacji oraz fototerapii. Naszą wartością jest zapewnienie komfortu życia wszystkim tym, którym zależy na gładkiej skórze. A nasze zespoły to osoby, dla których branża beatuy to nie tylko praca, ale i pasja!

Zależy nam na tym, aby nasza firma DepilConcept była przyjaznym miejscem dla wszystkich!

Jesteśmy otwarci na komentarze i dyskusje na forum GoWork. Pragniemy, aby wszystkim pracowało się lepiej, dlatego też stworzyliśmy adres mailowy: [email protected] , na który zachęcamy wysyłanie oraz opisywanie niewyjaśnionych i problemowych sytuacji, jak i zadawanie pytań.

Będziemy z Wami w kontakcie najszybciej jak to możliwe.
    News image
    edyta

01.10.2020 19:09

Pozdrawiam wszystkie Panie wypowiadające się na tym forum. Z przykrością stwierdzam, że pośród wszystkich opinii jakie przeczytałam pojawia się bardzo wiele nieprawdziwych i kompletnie nie potwierdzonych informacji. Mnóstwo negatywnych emocji, które przebijają się przez wpisy, frustracji, złości, pretensji i niechęci osobistych kompletnie pozbawiają większość komentarzy wiarygodności. Co do skuteczności metody i sprzętu, który jest użytkowany we wszystkich salonach DC w Polsce to zapewniam, że sieć może się pochwalić identycznym standardem dlatego niemożliwe jest aby tylko w Krakowie ta metoda się nie sprawdzała?..!! Na własnym ciele mogę się pochwalić bardzo dobrymi efektami, które bez problemu podtrzymuję zabiegami przypominającymi od 4 lat i nie wyobrażam sobie żeby wrócić do sytuacji sprzed terapii gdy włosy odrastały już przez 1 noc:-( Prawdą jest, że nie na każdą osobę metoda działa z tą samą skutecznością tzn że oczekiwany efekt może przyjść po 8,10, 12 lub nawet w przypadkach bardziej fizjologicznie skomplikowanych po 20 zabiegach, jednak w ponad 90%przypadków (wyłączając jasne i rude włoski) metoda się bardzo dobrze sprawdza. ( u mnie pachy-8 zab. bikini 14 zab. nogi 10 zab- obecnie przypominajki co 6-12 m-cy) Wg mnie nie ma obecnie dostępnej bardziej komfortowej i skuteczniejszej metody usuwania owłosienia jak SHR in motion czy laser. Przy czym laser jest bardziej inwazyjny i bolesny i nie wszystkie klientki godzą się na skutki uboczne. Osobiście znam też wiele przypadków że po serii 8-10 zabiegów laserem z przerwami 8 tyg włosy również zaczęły odrastać ponieważ personel nie poinformował o konieczności wykonywania zabiegów przypominających. A "stety" lub "niestety" nasz organizm będzie się regenerował w tym również cebulki włosa, to naturalny proces zachodzący w naszym organizmie, my mamy jedynie możliwość te procesy opóźniać lub osłabiać aby poprawiać sobie komfort życia oraz samopoczucie. Zachęcam też wszystkich "byłych"pracowników DC Kraków i nie tylko, do bardziej rzetelnych opinii. Żeby wyrobić sobie zdanie o metodzie a także o metodach pracy, promocji i obsługi klienta w DC trzeba przede wszystkim wielu m-cy intensywnych szkoleń oraz doświadczenia min rocznego pracy z klientami w salonie. Co do podłoża sprzedażowego, o którym mowa w niektórych opiniach to oczywiście to ważny element naszej pracy, gdyż oczywiście jesteśmy firmą, która musi generować zyski i nadal się rozwijać, myślę że żadna klientka nie byłaby zachwycona gdyby okazało się że salon,któremu zaufała jest na skraju bankructwa z powodu złego zarządzania, braku odpowiedniego serwisu i regularnych szkoleń dla personelu a także pogarszającej się jakości usług itp. Co do pojawiających się informacji o nieuczciwości pracodawcy to zachęcam do zgaszania tego typu zachowań do odpowiednich instytucji i dopiero w takim przypadku opisywanie sytuacji, nie ma nic gorszego niż okładanie błotem anonimowo w internecie bez możliwości odparcia takich argumentów. Zapraszam do wszystkich salonów DepilConcept po wiarygodną informację zarówno klientki, klientów jak i przyszłych pracowników. Najlepsza opinia to taka jaką sami sobie wyrobimy. edyta- właściciel jednego z gabinetów ps: oczywiście moja opinia jest bardzo stronnicza bo od wielu lat jestem zakochana w tym co robie:-)
    Mariola

31.07.2020 18:13

Pracuje od 4 lat prawie w Katowicach. Salon ma w tym roku 6 lat. Klientów miesięcznie ok 400. Nie bez powodu tyle czasu tutaj pracuje :) Nie okłamujemy klientów, jesteśmy z nimi szczerzy. Sama jestem po serii 9 i 11 zabiegów i mam kilka włosów i spokoj na rok :) Niestety jak ktoś nie wierzy i nie potrafi przekazać odpowiednio informacji to nie będzie dobrze odbierany przez klientów. Liczy się podejście do klienta jak do człowieka, jak się tego nie rozumie to niestety moz być trudno pracować komuś w zawodzie kosmetologa. Ja za Śląskiem bede stała murem, Centrala dużo potrafi pomóc ale z czasem i doświadczeniem pomocy już tyle nie potrzeba. Jeśli ktoś uważa że IPL nie działa to widać nie ma na tyle wiedzy, doświadczenia i nie widział na własne oczy jakie mogą być efekty ;)
    Paula

23.06.2020 11:35

DepilConcept to franczyza więc niestety często negatywne opinie dotykają dobre salony. Nie wiem jak wygląda to w salonie w Krakowie i innych miastach jednak właścicielkę kilku salonów na Śląsku szczerze polecam. Jestem pracownikiem od prawie roku i z czystym sumieniem mogę polecić pracę w DepilConcept. W Śląskich salonach nie ma rotacji pracowników więc raczej wniosek nasuwa się sam :)
    Klaudia

28.11.2019 12:19

Jestem pracownikiem Depilconcept już od ponad 4 lat i jestem zaskoczona negatywnymi opiniami na temat pracy w tej sieci. Mamy okazję wykonywać świetne zabiegi fototerapii na profesjonalnym urządzeniu, które niesamowicie pomagają ludziom, dają komfort psychiczny i po prostu wygodę na całe życie. Pracownicy systematycznie są szkoleni (i to pod każdym względem). Praca owszem jest wymagająca, ale wynika to z wysokiej jakości usług oferowanych klientom salonów. Pracujemy w ramach sieci, jednak każdy salon jest od siebie niezależny i jeśli chodzi o śląskie gabinety, to panuje tam cudowna atmosfera, no i przede wszystkim można dobrze zarobić! ;)
    Wiesz kto.

29.01.2020 16:58

Widzę, że nie pracowałaś w Krakowie.

nicejska

06.03.2026 09:18

Nie wiem skąd pochodzą te pozytywne opinie, jestem byłym pracownikiem na stanowisku menadżera.(usunięte przez administratora) Wieczne dzwonienie do klientów i nagabywanie na zakup który bardziej odpycha klienta jak zachęca. Nie można było mieć 5 minut wolnego w grafiku bo od razu był telefon z centrali z zapytaniem co robimy dlaczego nic nie jest wpisane “do dzienniczka”. (usunięte przez administratora) Kontakt z (usunięte przez administratora)utrudniony, wszelkie prośby odnośnie odświeżenia salony bądź wprowadzeni czegoś nowego były ignorowane. Miejsce które mówi o sobie jako “medyczne” a w salonie brak ciepłej wody dla pracowników i klientów???? Kamień papier nożyce która z pracownic zmywa naczynia zimą w lodowatej wodzie. Ogrzewanie również było słabe, pracownice siedziały nieraz w kurtkach na recepcji. Grafik w każdą stronę, zmieniany bez mojej informacji przez (usunięte przez administratora). Wiadomo wszystko zależy jaki jest (usunięte przez administratora)ponieważ jest to franczyza.(usunięte przez administratora) jedziesz na szkolenie by usłyszeć że działamy na klientki jak wróżki które sypią magiczny proszek i usuwają zbędne owłosienie???(usunięte przez administratora) Dziewczyny tzw “coach” który ma ci pomóc w sprzedaży dzwoni do ciebie z żalem dlaczego sprzedaż jest niska, nie przyjmują do wiadomości tego że klienci nie są zainteresowani tylko ty robisz wszystko źle i nie umiesz sprzedawać. Zrobisz cel miesięczny a nawet ponad to zamiast gratulacji dostaniesz (usunięte przez administratora) czemu tak mało :))

Angela

29.01.2026 19:07

Hej wszystkim, dorzucę też swoją cegiełkę ktora być może pomoże niektórym w podjęciu decyzji odnośnie pracy w salonie 😊 Pracowałam w salonie w Kielcach około 3 lata. Praca w DepilConcept Kielce była dla mnie bardzo wartościowym i rozwijającym doświadczeniem zawodowym. Przez blisko trzy lata miałam możliwość nie tylko zarządzać zespołem i codziennym funkcjonowaniem salonu, ale także realnie wpływać na jego rozwój, standardy obsługi oraz atmosferę pracy. (Która w mojej ocenie była świetna- miałyśmy bardzo zgrany zespół!) DepilConcept ogólnie stawia na wysoką jakość usług, profesjonalizm i ciągłe podnoszenie kompetencji pracowników, dlatego też przechodziłyśmy regularne szkolenia w Centrali. Efekty zabiegów to już kwestia indywidualna, o czym informowałyśmy nasze Klientki- jest bardzo dużo czynników które wpływają na szybkość osiąganych efektów (tarczyca, menopauza, siwe włosy, pielęgnacja itp itd, ale to sądzę, każdy Kosmetolog wie, jak i również jaka jest różnica między IPL a laserem). Na szczególną uwagę w mojej ocenie zasługuje Szefostwo- nasze relacje nie polegały na "per pan, pani" i wykonywaniu poleceń. Właściciele Depila w Kielcach tworzą bardzo luźną, miłą atmosferę dzięki czemu mogłam zawsze liczyć na wsparcie i pomoc, jeśli nie radziłam sobie z jakimś problemem. A i kawę się wypiło w wolnej chwili 😉 Pamietajmy jednak, że jest to praca i wykonywać należyte obowiązki trzeba 😉 jeśli ktoś czuje sie dobrze w zarządzaniu zespołem, lubi wyzwania i pracę w ludźmi to myślę, że to idealna praca 😊 Reasumując, bardzo dobrze wspominam pracę w Depilu i z czystym sumieniem polecę salon w Kielcach 😊 Ps: sama jestem posiadaczką gładkiego bikini i pach od ponad 5 lat (!). Zabiegi były wykonywane tylko i wyłącznie na IPL znajdującym sie w salonie. Pozdrawiam Marcie i Wojtka, Tęsknię!

Kamila

23.01.2026 15:13

Pracowałam jako menadżerka salonu DC Starodomaszowska pół roku i bardzo dobrze wspominam tę współpracę. Był to czas intensywnego rozwoju zawodowego, jako menadżerka nauczyłam się mierzyć z wieloma wyzwaniami, szczególnie w obszarze marketingu, organizacji pracy oraz zarządzania zespołem. Z czteroosobowym zespołem zawsze panowała fajna, wspierająca atmosfera oparta na dobrej komunikacji i wzajemnym szacunku. Mogłyśmy również liczyć na realne wsparcie ze strony właścicieli oraz centrali, którzy byli otwarci i zaangażowani. Zdecydowanie była to wartościowa i rozwijająca współpraca, którą wspominam bardzo pozytywnie.

22.01.2026 13:39

Jakieś opinie o pracy jako kierownik/manager?

Emilia

23.01.2026 09:50

Jako właściciel salonu odpowiem rzeczowo. Stanowisko kierownika/managera w salonie to realna rola menedżerska, a nie funkcja wyłącznie administracyjna. Obejmuje odpowiedzialność za zespół, jakość obsługi klienta, realizację celów sprzedażowych oraz utrzymanie standardów marki DepilConcept. Od managera oczekujemy samodzielności, konsekwencji w działaniu, umiejętności pracy na celach oraz dojrzałości w zarządzaniu zespołem. To rola wymagająca – obejmuje zarówno planowanie, jak i bieżącą pracę operacyjną oraz reagowanie na wyzwania dnia codziennego. W zamian oferujemy jasne zasady współpracy, konkretne i mierzalne cele, realny wpływ na funkcjonowanie salonu, wsparcie właściciela oraz możliwość rozwoju kompetencji menedżerskich i sprzedażowych. Osoby nastawione na rozwój i odpowiedzialność odnajdują się u nas bardzo dobrze. Nie jest to stanowisko dla każdego, ale dla osób, które traktują zarządzanie salonem usługowym jako odpowiedzialny biznes, a nie wyłącznie miejsce pracy. Stawiamy na transparentność, jasno określone oczekiwania i odpowiedzialność po obu stronach.
    Manager

19.01.2026 16:52

Jeśli ktoś zastanawia się nad pracą w salonie w Kielcach - zdecydowanie odradzam. Szefostwo robi wszystko, aby zespół nie był zgrany, aby pracownicy konkurowali pomiędzy sobą. Wypytują pracowników, próbują nastawić negatywnie jedną dziewczynę na drugą. Ze strony szefowej dziwne spekulacje i komentarze, obgadywanie pracowników i ocenianie ich życia prywatnego - jakiego kto ma partnera czy jakie problemy w życiu - nikogo to nie powinno obchodzić, tym bardziej szefową. W salonie wieczne braki, bo trzeba oszczędzać - są dosłownie liczone listki papieru i podkładów na łóżko, aby nie było zużyte za dużo! Do opakowań oryginalnych kosmetyków Concept+ są przelewane tańsze zamienniki do zużycia gabinetowego. Więc pacjentka po zabiegu nie jest smarowana oryginalnym SPF, który promuje firma, a jakimś tandetnym zamiennikiem z drogerii za 15zł. Pomijam już fakt ciągłej presji i nacisku na sprzedaż jak największych pakietów - taka jest specyfika pracy w sprzedaży. Ale pamiętajcie - nie rozwinięcie się tam w zakresie kosmetologii, to zwykła sprzedażówka.
    Marta Szymczak

22.01.2026 18:48

Dzień dobry, Reprezentuję sieć DepilConcept Polska i z przykrością czytam Twój komentarz (jesteśmy zwykle wszyscy na "TY", dlatego pozwalam sobie tak pisać). Nie wiem dokładnie do kogo piszę, rozumiem komfort anonimowej treści i zastanawiam się czy miałyśmy się okazję widzieć, mieć kontakt w centrali czy na szkoleniu. Jeśli tak, to mam nadzieję, że choć cień misji z jaką prowadzę firmę z Tobą jednak zostanie. Jest ona zupełnie czymś innym niż to o czym piszesz :( W naszych salonach działamy w wąskiej specjalizacji, wykonujemy konkretny typ zabiegów i w tej (choć nie tylko) warstwie zapewniamy rozwój i doświadczenie. Jednak kluczowe w tym co robimy ma być skupienie na Kliencie i pomoc w osiągnięciu nowej, lepszej jakości życia po zabiegach. Czerpiemy z efektów naszych Pań i Panów w salonie ogromną satysfakcję i motywację do dalszej pracy. Robimy to już od 15 lat. W każdym salonie właścicielem jest odrębny przedsiębiorca i prowadzi go z jasnym wskazaniem co do standardów jakości wymaganych w sieci. Kładziemy na nie duży nacisk i kontrolujemy je również podczas wizytacji, z tego co piszesz to zbyt rzadko. Franczyzobiorcy w Kielcach to z mojej perspektywy fajni ludzie, z którymi można się porozumieć. Z Twojej strony sprawa wygląda inaczej, więc na pewno sprawę zbadamy i wyegzekwujemy naprawę standardów. Dziękuję za sygnał. Używanie innych niż zatwierdzone przez DepilConcept kosmetyków jest dużym naruszeniem warunków współpracy. Atmosfera jest kluczowa dla motywacji i chęci do pracy, żałuję, że w Twoim przypadku jej najwyraźniej zabrakło. Tworzymy ją wszyscy i aktywnie na nią wpływamy, wierzę, że Twój wpis pomoże nam wszystkim stawać się lepszymi. Życzę powodzenia i być może jeszcze kiedyś do zobaczenia. Z poważaniem Marta Szymczak zapraszam do kontaktu na: [email protected]
    XXX

19.12.2025 22:55

Co sądzicie o salonie w Ostrołęce ? Jestem po Techniku kosmetycznym a aktualnie jest zamieszczone ogłoszenie na Olx.. Czy ktoś może doradzić ??
    Mi

11.01.2026 12:44

Też się chętnie dowiem
    Ula

06.01.2026 10:05

Podlasie, pracowałam kiedyś w dużym mieście na Podlasiu, wiele lat temu w depilconcept. Była to moja jak się okazało po latach najlepsza praca, ktorej wtedy jako młoda roszczeniowa osoba nie doceniałam. Myślałam, ze szefowa jest wymagającą itp. A jak poznałam nowe pracę, nowych szefów to tamtą szefowa była aniołem, po.dzis dzien jestem jej wdzięczna za lekcję życia i wprowadzenie mnie na właściwe tory. Po latach doceniam, wtedy myślałam inaczej. Ale sama sieć oceniam negatywnie, Zasady pracy, presja z centrali, szkolenia słabej jakości, zabiegi również. Jak ktoś szuka pracy, to na start ok, wykorzystaj darmowe szkolenia i idź dalej gdzie są lepsze sprzęty.
    #Kosmetyczka
    Emilia

30.12.2025 14:14

Jako franczyzobiorca DepilConcept w Krakowie mogę powiedzieć, że praca w salonie DepilConcept jest angażująca i wymagająca, ale daje realne, praktyczne kompetencje: pracę z klientem, sprzedaż, organizację zespołu oraz podstawy prowadzenia biznesu. Każdy, kto chce, może tę wiedzę wykorzystać dalej – również poza tą firmą. Nie każdy ma predyspozycje do bycia pracodawcą – to fakt, nie zarzut. Prowadzenie firmy oznacza realną odpowiedzialność finansową, organizacyjną i ludzką. To zobowiązanie wobec zespołu, klientów i całego biznesu. Dlatego każdemu franczyzobiorcy, który decyduje się wziąć tę odpowiedzialność na siebie, należy się szacunek. Mam za sobą współpracę z bardzo różnymi osobami. Zdecydowana większość pracowników była rzetelna, zaangażowana i ambitna – wykorzystali doświadczenie zdobyte w salonie do dalszego rozwoju zawodowego, a część z nich dziś sama prowadzi biznes lub pracuje na odpowiedzialnych stanowiskach. Były też niestety osoby nieodpowiedzialne, roszczeniowe, a nawet takie, które nadużyły zaufania lub naraziły firmę na straty. Nie wyobrażam sobie jednak publicznego opisywania tych sytuacji ani oceniania konkretnych osób na forum. Pomijając fakt, że byłoby to niezgodne z prawem, odpowiedzialność polega również na zachowaniu klasy. Warto zadać sobie pytanie: jak czułyby się poszczególne osoby, gdyby istniało analogiczne forum poświęcone pracownikom, na którym pracodawcy publicznie opisywaliby swoje doświadczenia ze współpracy? Z mojego doświadczenia wynika, że większość trudnych sytuacji można wyjaśnić w bezpośredniej rozmowie. Również rezygnacja z pracy jest formą odpowiedzialności – jeśli rzeczywistym powodem odejścia jest problem we współpracy, brak zaangażowania czy niedopasowanie, warto powiedzieć to wprost, zamiast zasłaniać się ogólnikami typu „zmiana sytuacji życiowej”. Tylko wtedy druga strona ma szansę zareagować, wyjaśnić sytuację, spróbować ją naprawić lub rzetelnie sprawdzić, czy zarzuty są zgodne z prawdą. Bezpośrednia komunikacja daje przestrzeń do rozwiązania problemu albo uczciwego zakończenia współpracy. Anonimowe opinie publikowane po fakcie nie naprawiają sytuacji – jedynie upraszczają rzeczywistość i przenoszą odpowiedzialność wyłącznie na jedną stronę. Opinie mają sens wtedy, gdy są oparte na własnym doświadczeniu, faktach i dialogu, a nie na anonimowych wpisach oderwanych od realiów prowadzenia biznesu.
    User185926

04.12.2025 18:49

Moja opinia o pracy w salonie DepilConcept w Krakowie jest skrajnie negatywna. To jedno z najbardziej wyniszczających psychicznie miejsc, w jakich kiedykolwiek pracowałam. Atmosfera to ciągły wyścig szczurów – pracownicy są nieustannie porównywani, oceniani i wypychani do tego, żeby „wykręcać lepsze wyniki”. Zamiast współpracy jest rywalizacja, napięcie i presja, która odbija się na każdym kroku. Szefostwo reaguje tylko na jedno: sprzedaż pakietów. Jeśli komuś uda się coś sprzedać, nagle jest traktowany jak gwiazda. Jeśli nie – atmosfera natychmiast się zmienia, człowiek czuje się jak balast. Zero wsparcia, tylko kontrola i oczekiwania. Do tego dochodziło coś, czego kompletnie nie akceptuję – nagabywanie ludzi w centrach handlowych, zaczepianie przechodniów, wciskanie im ulotek i namawianie na wizytę, jakbyśmy były akwizytorami, a nie specjalistkami od zabiegów. Praca niby miała być od 8 do 20, ale klienci byli wpisywani nawet na 7 rano czy 21, żeby tylko „wynik się zgadzał”. Zero szacunku do czasu pracownika, a już o życiu prywatnym nawet nie wspomnę. Cała ta praca to jeden wielki stres, presja i poczucie, że liczą się tylko pieniądze, a nie ludzie – ani pracownicy, ani klienci. Nie polecam nikomu, kto ceni sobie zdrową, uczciwą i wspierającą atmosferę.
    #Kosmetolog

30.10.2025 21:04

Odradzam pracę w tej firmie. Za najniższą krajową musisz robić wszystko dookoła, dawać z siebie 200%. Jak nie postawisz na swoim, to na przerwę również nie licz, tym bardziej jak masz klientkę za klientką BO TAK TRZEBA. Mimo wszystko, dało się przeżyć, gdyby nie managerka z zaburzeniami psychicznymi która nie szanuje nikogo. Potrafiła doprowadzić mnie do takiego stanu, że zdarzało się rozpłakać w pracy po przeczytaniu jednej wiadomości od niej. Szkoda, że nie prześwietlacie odpowiednio osób na takie stanowisko, bo potem okazuje się, że są to osoby z kompleksami i zaburzeniami psychicznymi, które z satysfakcją umniejszają innym, szczególnie młodszym od siebie. Przy kimś takim "zarządzającym" zespołem, ścisk w brzuchu przed pracą, w trakcie i po MUROWANY. SZKODA NERWÓW. Nikogo dookoła nie obchodzi, że managerka jest bezczelna i chamska, ważne że kasa sie zgadza. Kobiety z centrali w porządku, sympatyczne i służą pomocą, ale ich wymogi? Zawsze wszystko jest źle, cokolwiek nie zrobisz zawsze jest źle. Dodatkowo rozstawianie sie w różnych miejscach i nagabywanie ludzi, roznoszenie ulotek. Wielokrotnie myślałam, że spale sie ze wstydu. Nikt nie chciał nawet z nami rozmawiać. Ale masz to robić i koniec. Sto tysięcy rzeczy do zrobienia, jedyna wolna luka w ciągu dnia? Zawsze ktoś znajdzie zadanie, żeby ci wpisać. Masz robić tam wszystko, dosłownie. Jesteś tam od wszystkiego, masz się wyrobić i koniec. Sama managerka ma dwie lewe ręce, wydaje jej się, że praca managera polega tylko na tym, że powylewa na pracownikach swoje frustracje życiowe, później pogada sobie prywatnie przez telefon, a na koniec masz jej zrobić jakiś zabieg. To, ile miałam obowiązków, jak bardzo ZAWSZE wychodziłam upocona z pracy, to jest śmiech na sali. Odradzam, szczególnie za najniższą krajową. Zmęczenie sięgało zenitu po przyjściu do domu, kiedy psychicznie i fizycznie mnie odcinało, nie miałam siły kompletnie na nic. Zakres obowiązków i tempo pracy jak za te pieniądze jest śmiechu warte. Brak życia prywatnego? Dokładnie. Praca od poniedziałku do soboty. Często o dzień wolny jest kręcenie nosem. Długo nie da się tak popracować, szczególnie jeśli się uczycie. Odradzam, nie polecam.
    #Kosmetyczka
    Maja

14.10.2025 00:55

Hej 😊 Czy ktoś może wypowiedzieć się na temat pracy w DepilConsept w Ciechanowie ? Rozważam złożenie CV 😉
    Anita

18.09.2025 10:07

Praca tam jest straszna, wymogi odnośnie konsultacji, nakaz wciskania ludziom pakietów, naciski managerów, ciągle „konstruktywne” feedbacki. Reklamowanie słabych i drogich kosmetyków, rozmowy jeśli nie sprzedajemy. Już pomijam to, ze robi się tam za najniższą krajową a po powrocie do domu jedyne na co człowiek ma siłę to spać. Jedyne co jest pozytywne to klientki. Zarząd firmy powinien się zainteresować działaniami niektórych salonów, bo psują im opinie
    Karolina

30.08.2025 20:54

Ja wzięłam 10 zabiegów na usunięcie wąsika i mam wrażenie ze to tylko pobudziło porost włosów. Nie polecam
    Anna

18.01.2020 22:02

Dotyczy depil concept krk Jestem ich klientką od 3 lat i kopię ich w (usunięte przez administratora) Chodziłam na zabiegi co 4 tygodnie, później co 2 lub 3 msc.  Po około 15 zabiegach zaczęłam dopytywać co i jak i Panie mnie zapewniały że już mam 100 procent.  Zdecydowałem się na reklamacje po 23 zabiegach i az trudno uwierzyć ale zostałam umówiona z menagerem  który wyjaśnił mi że moja skóra przyzwyczaiila się do bodźców. Powinnam zrobić sobie przerwę po około 15 zabiegach na pol roku. Oczywiście drogie Panie nie możecie się golić bo włoski nie mają się o co zaczepił i wypaść. Hmm... policzmy przeszło 7 zabiegów więcej razy 130 zlotych. Pytanie nasuwa się samo, dlaczego taka przerwa nie została mi zaproponowana wczesni3j ? Odpowiedź jest prosta. Bo chcieli wyciągnąć pieniądze. Reklamacje zlozylam na piśmie, odpowiedz  dostalam na tzw. Gębę.  Zostal mi zaproponowany program dla klientów na których ta depilacja może nie zadziałać. Oczywiście Pani manager zapomniała wtedy wspomnieć że jest to tylko 10 zabiegów w cenie 35 zlotych za pache.  Po tych zabiegach jeśli nie będę zadowolona usłyszałem że mogę już nie przychodzić. Jest to śmieszne zważywszy na fakt że wydalam już tam tyle pieniędzy. Dlatego też pracownicy są traktowani przezemnie jak szmaty i niestety ale nie zmienie się wzgledem  do nich bo czuje się oszukana  i wyj:$&"& na hajs  przez ta firmę.  Nie polecam i nie chodzę tam z przyjemnością. Chodzę bo muszę bo tyle pieniędzy już w to wsadzilam a efektów brak.  Pracownicy nie mają ze mną miło i nigdy nie będą mieli. Za każdym razem dam tej firmie do zrozumienia że są oszustami, a odbije się to na pracownikach.
    Margot

23.08.2025 13:22

Jesteś pozbawiona rozumu jeśli swoje frustracje wyładowujesz na pracownikach. Zamiast depilacji polecam wizytę u psychoterapeuty, bo coś ewidentnie z Tobą nie tak. A nie żalisz się ile to pieniędzy nie straciłaś a i tak tam chodzisz.
    gosia

20.07.2025 12:50

@pytanie Hej wie ktos jak wygladaja zmiany w salonach depil concept? pracowalam wczesniej w salonie otwartym od 8:30 do 20:30 czyli w sumie podobnie i tam byly zmiany po 6 godzin
    ivo

21.07.2025 22:14

po 8 godzin bez mozliwosci wziecia wolnego dnia :’)
    Ewa

29.01.2021 04:06

Jakie są zarobki w DepilConcept?
    maxi

01.06.2021 13:23

Tak ta praca choć czasem ciezka sprawia mi duzo satysfakcji. Na start zarobki nie sa najgorsze i potem wraz z doświadczeniem sa coraz większe. Jesli masz skończone studia kosmetologiczne to dodatkowy atut, myślę, że masz spore pole do negocjacji. Wiesz ciężko się odnieść do konkretnych zarobów bo każdy salon to inny właściciel więc musisz indywidualnie porozmawiać.
    Takikoncept

16.07.2025 14:13

Na czym polega ciężkość pracy w DepilConcept? Chętnie się dowiem, bo nie wiem czy aplikować
    PaniKasia

26.01.2021 08:21

W tej brazny niestety czesto trafiaja sie niezadowolone klientki ale cale szczecie tych drugich tez nie brakuje. Rozumiem że cena za serie nie jest tania jednak warto zainwestowac w siebie i nie pozeganac maszynki czy uczucia swedzenia po depilacji bikini maszynka. Zawsze jak panie się pytaja o to kiedy zauwaza efekty to mowimy ja czy koleznaki przed zabiegami ze kazde wlosy sa inne i ciezko to okreslic. Po pierwszym zabiegu wlosow jest mniej ale calkowicie nie znikaja to nie czary. Takie minimum to 10 zabiegow. Potem jeszcze sie je przypomina. Jak sie widzi pania ktora jest po 10 czy 12 zabiegu to roznica jest zauwazalna z tym co bylo na pocztaku.
    Pani Monia

12.07.2025 21:18

Ale co Wy z tą maszynką. Kto dziś używa maszynki mając do dyspozycji plastry czy wosk u kosmetyczki. To działa obiektywnie lepiej i efekt widać od razu, a nie obiecanki cacanki

03.06.2020 09:46

06.11.2020 12:03

Dzień dobry Xxx, dziękujemy za Twoją opinię. Chcielibyśmy podkreślić, że niemalże każdy salon to oddzielny franczyzobiorca, co za tym idzie jest oddzielną firmą. Bardzo niepokoi nas Twoja opinia. To co piszesz może świadczyć o przekroczeniu granic. Jednocześnie chcemy podkreślić, że w naszej firmie nie ma miejsca na takie działania. Jednak musimy pamiętać również o tym, że pomówienia mogą także wyrządzić wiele krzywdy. Chcielibyśmy poznać więcej informacji i szczegółów dotyczących Twojej wypowiedzi. Bardzo prosimy o kontakt na maila: [email protected]
    Katka

12.07.2025 21:04

Jeszcze naciskanie na klientki, które przyszły na 1. zabieg, aby oprócz np. depilacji twarzy wzięły jeszcze nogi lub coś innego... Pomimo odmowy, próba nacisku 🤨
    Renata

15.06.2022 05:32

Niestety dzisiaj muszę dać negatywna opinie. Od trzech tygodni czekam na kontakt ze strony salonu w sprawie wyjaśnienia pewnej kwestii, która jest bardzo istotna do podjęcia decyzji co robić dalej. Uważam, że zostałam wprowadzona w błąd wielki błąd w sprawie depilacji i przestroga dla innych pan- uważajcie co jest mówione na początku gdyż okazuje się, że możecie wydać trzy razy tyle pieniędzy niż było wspomniane, bo hmmm nie wywiązują się z obiecanych zabiegów, gdyż zwalnia się personel i nie ma kto tego wykonać a ja dalej wydaje pieniądze bez informacji czy będę miała w pełni zadawalajacy efekt, bo nigdy miejsc podjętych depilacja nie będę mogła opalić gdyż grozi to powstaniu plam. Drogie panie nie polecam.
    Minita

12.07.2025 21:01

Cóż, ta usługa jest raczej pobożnym życzeniem klientek niż realnym pozbyciem się włosów. Nie polecam. Poza tym... Kto ma ochotę na bycie w ciągłym stanie: włosy w trakcie wypadania... O ile pachy spoko, tak przypadku bikini jednak jest to sytuacja niedopuszczalna.
    polinkua

10.07.2025 19:56

jak wyglada u was kwestia wolnego w tygodniu na umowie zlecenie ? czy macie takie same warunki jak na umowie o prace i musicie pracowac po 8h codziennie bez dnia wolnego ?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w DepilConcept (Brown Sugar Esthetical)?

Kontakt - DepilConcept

Zaleśna 1a 05-502 Piaseczno

DepilConcept Polska

18.06.2025 10:28

biorą na dzień próbny za ktory nie płacą :)
    Przyszły pracownik

03.06.2025 16:30

Cześć jak wygląda aktualnie praca w DC? Jak z kwestią umowy i zarobków
    pracownik dc

14.06.2025 12:54

no niestety najniższa krajowa . wymagają wiele nie dając nic w zamian oprócz pseudo szkoleń na zoomie ... ja czekam tylko aż skończy mi się umowa bo trzeba płacić karę za rozwiązanie przed upływem roku a szefostwo nie chce iść na rękę . każą umawiać klientkę za klientką . nie ma czasem czasu na siku a co dopiero żeby zjeść .

13.04.2024 17:47

Firma chyba nie jest otwarta na opinie byłych pracowników. Zauważyłam że usuwają opinie te które nie są pozytywne. To nie świadczy dobrze. W każdym razie każdy ma prawo do swojego zdania i odczuć dotyczących pracy w DC. Moje doświadczenie jest takie, że praca, płaca i pracodawca nie jest warta utraty zdrowia psychicznego. Praca bez możliwości rozwoju i bez perspektyw.
    Pracownik DC

27.03.2025 22:18

Myślę że doświadczenia są indywidualne i przede wszystkim zależne od pracodawcy. DC to franczyza. Pracodawców jest tu wielu. Twoje negatywne doświadczenia w jednym salonie nie znaczą, że wszędzie tak jest.

27.04.2025 18:37

Właśnie, słowo klucz - franczyza, co znaczy, że polityka firmy jest wszędzie taka sama. Na każdym kroku słychać „MISJA DEPILCONCEPT”, a w realu pracownice muszą wydzwaniać do klientek i namawiać je na pakiety. A co gdy nie jest zdecydowana na pakiet? Wyciągać z rękawa odpowiedzi na jej „ale”. Gdyby te zabiegi były dobre, same by się obroniły, a niestety trzeba wciskać kit.
    xxx

16.04.2025 11:44

Nie rozumiem jak można o tej firmie powiedzieć coś dobrego. Pracując w Krakowie w tej firmie zrozumiałam, że naciąganie klientów, złe traktowanie pracowników oraz oszczędność na wszystkim, łącznie z mleczkiem przeterminowanym dla klientów o rok to jest codzienność i norma. Zaburzenia psychiczne bo tak moim zdaniem trzeba powiedzieć o osobach które są na wyższych stanowiskach też są codziennością. Kompletna znieczulica, nie ma tam czegoś takiego jak dyspozycyjność pomimo umowy zlecenie. Trzeba być dostępnym od pon-pt oraz w 2 soboty w miesiącu oraz w niedziele ponieważ trzeba zbierać kontakty od potencjalnych klientów a w następstwie wydzwaniać do nich kilkukrotnie. Bardzo nie polecam, sprzęt- lata świetlne, non stop nagrzana głowica parzy klientki- robimy przerwy-opóźnienia. Ale menager i tak Ci powie, że powinnaś szybciej pracować. Mówiąc jeszcze o innych zabiegach niż o trwałej depilacji tzn. np zamykanie naczynek kompletniee NIC NIE DZIAŁA. Sprzęt jest tak stary, niskiej półki, tani, że nie ma czego więcej wymagać niż braku efektów.
    Zuzanna

03.04.2025 11:46

Polecam salon w Piasecznie! Bardzo profesjonalna obsługa oraz świetna atmosfera podczas zabiegu.
    Kasia

03.04.2025 10:54

Polecam z całego serca, przemiłe Panie wykonujące zabiegi i bardzo wyrozumiałe, także nie trzeba myślec o jakimkolwiek skrepowaniu.Polecam!????
    A

03.02.2025 19:34

Dzień dobry, czy ktoś ma jakieś wskazówki dotyczące dnia próbnego w Depil Concept? Jak dobrze wypaść, żeby zostać zatrudnionym?
    Pracownik DC

27.03.2025 22:15

Bądź soba, bądź otwarta, nawiązuj kontakt z przyszłymi współpracownikami. Jeżeli masz obserwować zabieg Milo widziane też jest miłe podejście do klienta od razu. (:
    Ciekawa

06.03.2025 22:41

Czy to dozwolone w salonie Depilconcept ,żeby pracować na klientach bez szkolenia w centrali?
    Ewa

22.08.2024 14:54

Jak to wygląda jeżeli salon sprzedaje pakiety , klientki kupują na 20-30 zabiegów czyli na dość długi czas . Jeżeli pracodawca zechce zlikwidować salon co wtedy z niedokończonymi zabiegami? Pracuje w niewielkim mieście i nie chce żeby mnie klientki ganiały po mieście

23.08.2024 11:45

Dzień dobry, mamy salony w całej Polsce, również w wielu mniejszych miastach i nasze salony świetnie sobie radzą :) Siec franczyzowa jest pewnym zabezpieczeniem dla Klientów i nie zdarzyło się jeszcze, aby właściciel "ot tak" zamknął swój salon. W przypadku przemyślanej decyzji o zamknięciu salonu Klienci byli o tym informowani na kilka tygodni/miesięcy wcześniej i zgodnie z regulaminem mieli prawo do zwrotu pieniędzy za niewykorzystane strefy z pakietu lub mogli również przenieść swój pakiet do innego salonu w pobliskiej lokalizacji. Pakiety są bezterminowe w każdym salonie w całej Polsce i w wielu salonach Klienci korzystają z nich po kilka lat :)
    Natalia

08.07.2024 14:01

Czy ktoś może wypowiedzieć się na temat pracy managera? Zarobki? Obowiązki? Jak to wygląda?
    Natalia

08.07.2024 13:26

Amelia

30.04.2024 22:00

Dzień dobry, czy ktoś orientuje się jak wygląda sytuacja z odejściem z pracy w czasie wcześniejszym niż jest wyznaczony po okresie szkoleniowym? Czy obowiązują jakieś kary lub dziwne zapisy w umowie na które warto uważać?
    Klaudia

06.05.2024 09:05

Tu gdzie pracowałam nikt nie ponosił takich kosztów mimo że kończył współpracę przed wyznaczonym terminem zapisanym w umowie.

06.05.2024 18:09

Pani Klaudio, różne są powody odejścia z pracy, być może była to decyzja pracodawcy, stąd pracownik nie ponosił kosztów szkolenia. Być może okoliczności były inne. To już kwestie indywidualne, ale zapisy w umowie każdy ma takie same i zawsze pracodawca, a także franczyzodawca mają prawo zdecydować o ubieganiu się o zwrot kosztów za szkolenie.
    Nadia

21.04.2024 18:10

A ja sie chcialam zapytaç jak to jest z umową lojalnościowa. I stosunku do pracownika po złożeniu wypowiedzenia, bo to tez wazne.
    Fabana

20.04.2023 12:42

Zacznę od tego, że bardzo dziwią mnie pozytywne komentarze na temat tej pracy. Możliwe, że te osoby nie maja osób z zaburzeniami psychicznymi w swoim zespole ale miałam kontakt również z innymi salonami w moim województwie i nie tylko, bo i tez na drugim końcu Polski i opinie są takie same lub bardzo podobne :) Zacznę od menadżerki, która doprowadzała mnie do takich stanów, że po każdym przyjściu z pracy płakałam i odechciewało mi się żyć. Już nie mówię o tym, że w tej pracy bycie menadżerem = masz więcej przywilejów takich jak wolne co chwile, wychodzenie z pracy wcześniej, ciagle zmiany w grafiku dopasowane pod siebie (zwykły pracownik z dnia na dzień potrafił mieć zmienione godziny pracy, bo my przecież nie mamy życia prywatnego), ah no i oczywiście zwykły pracownik czasami tyra kilkanaście dni pod rząd, a menadżer w tym czasie brał sobie wolne. Niestety ale mobbing to codzienność. Grożenie że jak się czegoś nie zrobi to o premii można zapomnieć. O przerwie jeśli się o te nędzne 15 min samemu nie upomni lub nie wyrobi z klientem wcześniej to również można zapomnieć. Oczywiście pragnę wspomnieć, że menadżerowi to nie grozi :) to tylko malutka część tego co się działo, jest tego o wiele więcej ale nie chce już tracić energii na to miejsce i ludzi, którzy tym zarządzają bo wydaje mi się że człowiek (menadżer, szef) poczuje troszkę władzy nad innymi i czuje się już jak król życia i że jemu wszystko można. Na szczęście ten etap mam już za sobą, ale jeśli ktoś się zastanawia nad pracą tutaj, ale chce być zdrowy psychicznie (ja niestety wylądowałam na terapii u psychologa) to radzę omijać to miejsce szerokim łukiem.
    Karolina DC Oświęcim

27.05.2023 10:55

Chyba nie każdy rozumie, że każdy salon ma innego właściciela. Depil Concept to franczyza. Można pracować w dobrej atmosferze i mieć dobre warunki zatrudnienia. Kwestia tego kto nim zarządza.

14.04.2023 13:42

Po jakim czasie można dostać umowę na stałe w DepilConcept?
    Karolina

16.05.2023 10:23

Raczej nigdy po 6 msc zlecenia mimo obietnic nadal ciągną umowę zlecenie.
    Karolina DC Oświęcim

27.05.2023 10:48

Wszystko zależy od właściciela salonu. To on jest osobą decyzyjna w takich sprawach nie sieć. Ja osobiście na warunki pracy nie narzekam :) Dobre zarobki, ciekawa praca :)
    @rekrutacjalu

23.05.2023 19:37

Witam, zostałam zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną do Depilconcept Lublin (Wrońska), jakieś opinie?
    nataszka

19.05.2023 11:18

nie wiem jak w innych salonach ale w tym ktorym ja pracuje jest w porzadku. Nie narzekam na szefowa miala bbaka do dogadania ale wiadomo jak trzeba to i bure sie od niej dostanie. Młode dziewczyny pracuja w salonie takze nie mamy problemu by sie dogadac. Jak trzeba t jedna drugiej pomaga. Wypłata ok chociaz zawsze by sie więcej chcialo szczegolnie że teraz w sklepach wszystko jest drogie. Jaksie nadgodziny bierze to dodatkowa kasa wpada.
    Teresa

08.03.2023 07:08

Miła i szybka obsługa .Polecam
    Szkoda

04.02.2023 14:19

Byłam na rozmowie kwalifikacyjnej. Odezwali się do mnie po 5 miesiącach od aplikacji. Sama rozmowa bardzo profesjonalnie przeprowadzona. Obiecano mi kontakt w poniedziałek. Musiałam się upominać w środę czy już cos wiadomo. Dostałam wiadomość ze potrzebują więcej czasu na decyzje j odezwa się w piątek. Zadzwoniłam w piątek wieczorem bo nadal nie było odpowiedzi. Z laska odpisano mi we wtorek ze wybrali kogoś innego. Strasznie nieprofesjonalne zachowanie firmy!!!
    Nika

13.12.2022 16:30

W jakich godzinach pracują kosmetyczki? Widziałam ze salon np. Na ochocie w Warszawie jest otwarty 8-21, i rozumiem ze system pracy jest zmianowy, po 10 czy 8h? Chyba ze dziewczyny pracują po 13h, ale wątpię :)

Zostaw merytoryczną opinię o DepilConcept