Polkomtel

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 103 ocen.

Opinie o Polkomtel

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polkomtel

Kikuś

Pracuję dla Plusa dwa lata. Robiłem zawsze w sprzedaży, przywiało mnie tu przypadkiem. Jestem doradcą klienta, przedłużam umowy przez telefon i powiem tak. Poniżej 10 kafli nie schodzę. Co miesiąc. Za 150 godzin. Dwa tygodnie się lenię a potem pracuję sobie po 12 godzin resztę miesiąca, żeby się nie wypalić. Ja sobie bardzo chwalę pracodawcę. Kasa na czas, nagrody, pochwały i zarobki godne człowieka.

Kikuś
@Adam 09.11.2017 11:04
Wyrobiam cel ale mobbing w plusie jest, był i będzie.

A tam mobbing. Jakoś mi się nie zdarzyło, żeby ktoś choć raz spróbował wydrzeć na mnie ryja. Wystrachane studenciny, Ukraińcy, świeżo upieczeni maturzyści -wszystko ludzie na godzinówce to może i tak, i takich się ustawia do pionu, żeby robili kliku klik, ale nie profesjonalni sprzedawcy. Konkurencja i head hunterzy aby czekają. W handlu robota jest, była i będzie. A kocury będą zarabiały dużo sosu i mobbingu nie uświadczą.

Kikuś
@Kikuś 11.11.2017 07:05
A tam mobbing. Jakoś mi się nie zdarzyło, żeby ktoś choć raz spróbował wydrzeć na mnie ryja. Wystrachane studenciny, Ukraińcy,...

Poza tym pieniądz rządzi światem, jak zarabiasz dwa albo trzy razy tyle, co osoba kilka szczebli wyżej w firmowej drabinie, to czują do Ciebie mores. I ambicje ambicjami, wolę być telefonistą za kilkanaście patoli, niż koordynatorem, kierownikiem, czy nawet jakimś dyrektorkiem za 5, 6, czy 8. A gdyby płacili gdzieś za zamiatanie chodnika 30 kafli, to zamiatałbym chodnik. Wolę być mało ambitnym telefonistą w sportowej furze za ćwierć dużej bańki , niż wielce szanownym menedżerem w Vectrze z fotelikiem dziecięcym w kredycie. Kim byś nie był w hierarchii, jak zarabiasz więcej niż drugi człowiek w korpo, to ten ktoś raczej traci animusz na mobbing. Wystarczy wzrok w stylu "synku, ja Cię mogę kupić". Działa w trybie instant. Poza tym kadra się zmienia, mróweczki dziubią dalej. I te mróweczki często zarabiają najwięcej w całm budynku.

była pracownica xyz

Pracowałam w Polkomtelu w dziale reklamacji na woli, zatrudnienie przez agencję. Po kilku tygodniach sama odeszłam mimo, że daje się zarobić 2 tys na rękę, ale pieniądze to nie wszystko. Prawda jest taka, że przypisane stanowiska mają tylko pracownicy stali, którzy są zatrudnieni przez Plusa, a osoby z agencji muszą codziennie sobie szukać miejsca, co potrafi zająć nawet 20 minut. Do tego totalnie nie mogłam się dogadać ze swoją liderką i z czym bym do niej nie przyszła to tylko syczeć potrafiła. Mogłabym o tej pracy napisać jeszcze bardzo wiele, ale po co.

Agnieszka

@Kikuś dobrze słyszeć takie opinie. A na jakim stanowisku pracujesz? Bo akurat firma Polkomtel poszukuje pracowników, ale na wiele stanowisk: http://www.plus.pl/praca i po takiej pozytywnej opinii pewnie użytkownicy chcieliby wiedzieć, na jakie stanowisko aplikować. Czy ktoś chce się wypowiedzieć o jakiś innych stanowiskach w tej firmie?

Kikuś
@Agnieszka 19.10.2017 16:29
@Kikuś dobrze słyszeć takie opinie. A na jakim stanowisku pracujesz? Bo akurat firma Polkomtel poszukuje pracowników, ale na wi...

Zwykły, szeregowy konsultant w DTW. Sprzedaję sobie telefoniki patrząc przez okno na Centralny. Ciesząc się, że nie poszedłem za falą ludzi w czasie exodusu części kadry i sprzedawców do konkurencji z Mordoru. Opłaciło się być cierpliwym :)

Miśka
@Agnieszka 19.10.2017 16:29
@Kikuś dobrze słyszeć takie opinie. A na jakim stanowisku pracujesz? Bo akurat firma Polkomtel poszukuje pracowników, ale na wi...

Pracowałam w Plusie prawie cztery lata. Na początku była umowa o pracę, następnie zaproponowali nam własną działalność. Obecnie jest tak, żeby otrzymać prowizję trzeba wyrobić 80% celu. Taki cel może zrobić każdy o ile umie mówić i się nie obija. Żeby wyrobić cel na 100% lub więcej trzeba posiadać już pewne umiejętności sprzedażowe, ale koordynatorzy pomagają (bo od tego właśnie są) warunek jest tylko jeden - trzeba chcieć , mieć silną motywację i trzeba pracować. Jeśli ktoś ma predyspozycje sprzedażowe to będzie na bank zadowolony. Można tu śmiało zarobić między (8 a 12 tysięcy). Ale jeśli ktoś przychodzi do takiej pracy z przypadku, bo akurat się trafiło, że ktoś odpowiedział na cv, to szkoda czasu, bo prawdopodobnie się nie sprawdzi i albo sam się zwolni albo jemu podziękują. To jest korporacja, więc tam liczą się wyniki i trzeba mieć tego świadomość. Nikt tu się z nikim nie cacka - to nie przedszkole. Ja byłam zadowolona i sporo się tam nauczyłam. Odeszłam, bo trafiła mi się praca za podobne wynagrodzenie, ale na umowę o pracę. Dla mnie jedynym minusem pracy w Plusie jest brak urlopów i jeśli się zachoruje to niestety "zęby w podłogę" bo tam płacą za realnie przepracowane godziny. Dla osób, które potrafią oszczędzać i odłożyć sobie np. po 2 tysiaki co miesiąc, żeby następnie jechać na urlop, lub w przypadku choroby mieć zapas na koncie to praca jest OK. TO JEST CAŁA PRAWDA O PRACY W PLUSIE.

Agnieszka

@ajtech podejrzewam, że zarobki zależą od doświadczenia, więc takich informacji najlepiej szukać podczas rekrutacji u pracodawcy. Ale może ktoś Ci odpowie z własnego doświadczenia jak to u niego wyglądało, jeżeli chodzi o firmę Polkomtel.

ajtech

Jakie zarobki są osiągalne na stanowisku: SPECJALISTA SEKCJI WSPARCIA UŻYTKOWNIKÓW Miejsce pracy: Warszawa. da rade 4000-4500 netto wyszarpać ?

Zdzislav

Stanowisku specjalisty ds. reklamacji cd. Czy polecam pracę? Tak przez 2-3 pierwsze miesiące, później i tak Cię wywalą :D

Zdzislav

Stanowisku specjalisty ds. reklamacji Pensja jest całkiem ok (2k do ręki), pod warunkiem, że wyrobisz cele. W pierwszych miesiącach dają Ci bardzo proste sprawy (nie ma problemu by wyrobić a nawet uzyskać premię). Nagle po 3-4 miesiącach dają Ci sprawy o których nawet twój lider nie wie a tobie się obrywa bo spada Ci produktywność. Czasami dostaniesz ostrzeżenie że w następnym miesiącu możesz wylecieć, albo i nie (po prostu, "Chodź tutaj na słówko, od nast. miesiąca tu nie pracujesz"). Nie wyrobisz celów = wypowiedzenie, a to że sprawy widzisz pierwszy raz na oczy i nawet twój lider rozkłada ręce, to nikogo nie obchodzi. Etatowi pracownicy traktują pracowników na umowach tymczasowych jak powietrze, albo nawet i gorzej. Nie odpowiedzą Ci nawet cześć/dzień dobry jak wchodzisz. Jesteś dla nich nikim. Byłoby nawet ok, gdyby nie to że atmosfera jest jak na targowisku, każdy z każdym gada o wszystkim i niczym a Ciebie całkowicie ignorują. Ba, nawet własnego biurka nie masz, tylko musisz polować na wolne. O tym, że od jutra przy tym biurku nie siedzę dowiedziałem się pośrednio (przyszedł szanowny kierownik z jakąś etatową pracownicą do biurka przy którym pracowałem i powiedział jej, że od jutra to jej biurko. Bezpośrednio do mnie nie skierował żadnych słów, nawet nie nawiązał kontaktu wzrokowe. Na pytanie, to gdzie mam usiąść odpowiedział "poradzisz sobie"

webster

A ja mam nieprzyjemne doświadczenia z rekrutacją w tej firmie. Stawiłem się na rozmowę, regionalny mocno spóźniony (zgubił się w galerii...), weszliśmy na zaplecze salonu - ciasny, ciemny pokoik, w którym nawet nie zapalono światła. Można było czuć się osaczonym, na rozmowie padło tylko jedno pytanie - o przebieg kariery zawodowej. Serio? Nawet nikt się nie pokwapił, aby rzucić okiem na CV. Regionalny widząc, że potrwało to krócej niż wymagane przez niego 5 minut postanowił drążyć temat moich zainteresowań, których - jak sam przyznał, nie wykorzystam w pracy. Ogólnie rzecz biorąc - mam uwagi do sposobu rekrutacji - spore spóźnienie, sama rozmowa przebiegała jak przesłuchanie w małym, ciemnym pomieszczeniu oraz brak jakiegokolwiek odzewu na końcu, tutaj zdecydowanie brak klasy, mimo publicznie złożonej deklaracji przy kierowniku salonu. Jeśli chodzi apanaże to jest to 1600 zł na rękę - miasto w płn. Polsce.

NIck 00000
@webster 21.06.2017 14:52
A ja mam nieprzyjemne doświadczenia z rekrutacją w tej firmie. Stawiłem się na rozmowę, regionalny mocno spóźniony (zgubił się...

Rozmowa w CH Klif ?

Webster
@NIck 00000 27.06.2017 19:59
Rozmowa w CH Klif ?

Nie, w innym wojewodztwie. Moze trafisz zatem na bardziej kompetetnego rekrutera.

Agnieszka

@Tim zastanawiasz się nad aplikowaniem na stanowisko pracownika ds. rozpatrywania reklamacji? Jakie informacje konkretnie Cię interesują? Czego dokładnie chciałbyś się dowiedzieć? Kto pomoże użytkownikowi @Tim dowiedzieć się więcej na temat pracy na tym stanowisku?

Tim
@Agnieszka 06.06.2017 14:57
@Tim zastanawiasz się nad aplikowaniem na stanowisko pracownika ds. rozpatrywania reklamacji? Jakie informacje konkretnie Cię i...

Właśnie się zastanawiam. Może wszystko po trochu. Czy faktycznie mówimy tu o pracy czy o wyzysku, zarabianiu pieniędzy czy o tyraniu za grosze? Jacy są ludzie itd.? Z góry dzięki za info.

Tim

Czy ktoś wie może jakie panują warunki (Warszawa/Wola) na stanowisku pracownika ds. rozpatrywania reklamacji?

jan
@Tim 06.06.2017 14:20
Czy ktoś wie może jakie panują warunki (Warszawa/Wola) na stanowisku pracownika ds. rozpatrywania reklamacji?...

ktos moze cos powiedziec o stanowisku specjalisty ds. reklamacji na woli??

laras

Witam. Czy pracował ktoś w dziale back office na łubinowej w Warszawie? Proszę o opinie.

Nick
@laras 24.05.2017 17:52
Witam. Czy pracował ktoś w dziale back office na łubinowej w Warszawie? Proszę o opinie.

Tak.

mhm

Pracowałam ponad rok w reklamacjach. Praca sama w sobie jest do ogarnięcia, ale forma zatrudnienia i niektórzy ludzie masakra. Brak swojego miejsca, jak wcześniej nie przyjdziesz np na 7 to nie masz podstawowych programów/ telefonu do pracy. Premie wyliczają jak chcą poprzez miękkie cele. Połowa ludzi swoje obowiązki robi z łaską. Nie polecam.

syska

pracuje dla Polkomtela ale w Katowicach dla maksimum ciekawa jestem czy wy macie wszyscy umowy o pracę obojętnie czy pracujecie w salonach czy jako telemarketerzy bo przynajmniej w Katowicach w maksimum nie mówię, że od razu jest szansa na umowę o pracę gdzie w Liberty Poland można o tym zapomnieć

Ruda
@syska 18.04.2017 19:26
pracuje dla Polkomtela ale w Katowicach dla maksimum ciekawa jestem czy wy macie wszyscy umowy o pracę obojętnie czy pracujecie...

To zglos to do pip-u bo juz nie mozna od stycznia zatrudniac na smieciowkach minimum jest 2000 brutto a w polko placi mimimum 3000 brutto

syska
@Ruda 18.04.2017 21:03
To zglos to do pip-u bo juz nie mozna od stycznia zatrudniac na smieciowkach minimum jest 2000 brutto a w polko placi mimimum 3...

tylko co to da jak 90% zatrudnionych ludzi tam ma umowy o pracę a sporadycznie mają śmieciówki

Agnieszka

@MAGDA, rozumiem. W takim razie dziękuję za informację oraz powodzenia!

Agnieszka

@MAGDA, może być to cenna opinia dla przyszłych kandydatów. Powiedz nam jeszcze na jakim stanowisku jesteś zatrudniona?

MAGDA
@Agnieszka 03.04.2017 11:13
@MAGDA, może być to cenna opinia dla przyszłych kandydatów. Powiedz nam jeszcze na jakim stanowisku jesteś zatrudniona?...

Starszy specialista ds.ob. klienta mam aspiracje na kierownika.

Agnieszka

@MAGDA, dziękuję. A z czego jesteś najbardziej zadowolona?

MAGDA
@Agnieszka 27.03.2017 10:52
@MAGDA, dziękuję. A z czego jesteś najbardziej zadowolona?

Lubię kontakt z klientem, dobre pieniądze za fajną stabilną pracę, kierownictwo też w porządku, wyjazdy szkoleniowe, mogłabym długo wymieniać. Jedyny minus to że czasami trzeba pracować w niedzielę a tak ogólnie to polecam pracę.

MAGDA

PRACA MIŁA FAJNA I PRZYJEMNA POLECAM

Agnieszka

@kajka, myślę, że najlepiej jak sama osądzisz czy jest to stawka, która w pełni Cię zadowoli :) Dla każdego jest to inna kwota.

S.S WRO

Witam ja pracuje w Plusie/Polsacie Wrocław Śródmieście właśnie podpisałam umowę 3500 zł brutto + premie sprzedażowe za tydzień jadę na szkolenie. Moi zmiennicy nie wiedzą jaką dostałam ofertę wynagrodzenia ponieważ chyba mają o wiele niższą. Praca przyjemna i spokojna o ugruntowanej pozycji na rynku pracy. Czysto i fajnie :) Kasa też dobra wystarczy pogadać z kierownikiem regionalnym na boku czego się oczekuje i macie załatwione. Moja rada nie słuchajcie swoich kolegów, koleżanek ponieważ lubią marudzić i narzekać. Pozdrawiam S.S

kajka

Dostalam propozycje pracy w salonie jako specialista obslugi klienta 2800 brutto plus premia oplaca sie ?

zzzz

a moja rekrutacja wygląda tak, że byłam na spotkaniu i już następnego dnia zadzwonili i zaprosili na kolejny etap :) normalnie umowa o pracę i w miarę dobre wynagrodzenie - zobaczymy co będzie dalej :)

kropka

Informacje zawarte na stronie tej firmy w dziale rekrutacja to kłamstwo. "W każdym przypadku informujemy o naszej decyzji" Zrobili to konkretni ludzie i ci ludzie są odpowiedzialni za te kłamstwo. Skoro tam kłamią to czy pozostałe informacje są prawdziwe? Jako firma (ludzie tam zatrudnieni) stracili swój wizerunek.

Aneta

Poszukujemy pracowników w Warszawie do Telefonicznej i mailowej obsługi klienta/ umowa o pracę Rozmowy przychodzące. 80% rozmowy przychodzące + 20 % obsluga mailowa ,Jest to infolinia dla klientów sieci elektromarketów, informowanie o dostępności produktów, rezerwowanie i sprzedaż, dosprzedaż dodatkowych produktów i usług (gwarancja, ubezpieczenie). Mile widziane osoby z pozytywnym nastawieniem do pracy i doświadczone w rozmowach telefonicznych Może być to także praca dodatkowa Osoby zainteresowane proszę o kontakt: amalanowska.linguajob@gmail.com

romek

Ja to chętnie na tego pracownika inwenteryzacji bym się załapał, bo przecież zarobki są raczej adekwatne do powierzanych obowiązków. Ale czy wypłata jest na czas?

Jarek

Mam pytanie. Dostalem propozycje pracy w dziale utrzymania klienta plusa przez agencje pracy i moje pytanie brzmi czy oni płacą 12 zł netto czy brutto?

anonim

(usunięte przez administratora)

rysiek666

co świadczy o braku profesjonalizmu o czym pisał powyzej "ktoś"

zażenowany

na stronie piszą pięknie o systemie rekrutacji. Idziesz na rozmowę, tracisz godzinę (nie mówiąc o dojeździe i kosztach podróży) a po spotkaniu nawet jednego zakichanego meila nie wyśle z feedback jak Ci poszło i czy jesteś dalej w procesie czy dziękujemy. Żenada po tym względem. Ale na stronie opisują jak przebiega proces i poszczególne etapy. Żenada, brak tutaj standardów korporacji.

instrukcja_dla_aplikujących
@zażenowany 29.06.2016 21:55
na stronie piszą pięknie o systemie rekrutacji. Idziesz na rozmowę, tracisz godzinę (nie mówiąc o dojeździe i kosztach podróży)...

Ja akurat miałem pozytywne wrażenia z rekrutacji do starego Polkomtela, ale może to kwestia trafienia na odpowiednie osoby W skrócie to jest tak: - idziesz na rozmowę, potem czekasz 2 tyg na feedback - nie dostałeś odpowiedzi? grzecznie się przypominasz - jeżeli i na to nie dostałeś odpowiedzi, za 1-2 tyg. przypominasz się 2 raz - jeżeli nadal nadał głucha cisza, próbujesz zadzwonić Wyczerpałeś te wszystkie możliwości i nadal nic?

bajec

Czy jest tu ktoś, kto wciąż pracuje w plusie? Potrzebuję zasięgnąć pewnej informacji, chętnie zapłacę. bajec@vp.pl

były pracownik

Praca na słuchawkach dla firmy Polkomtel nie należy do łatwych z reguły przez klientów jacy się trafiają. Trzeba być odpornym psychicznie i lubić to co się robi. Warunki zatrudnienia z roku na rok co raz gorsze. Istnieją dwie formy zatrudnienia, albo umowa zlecenie, albo zatrudnienie na własną działalność. Umowa na zlecenie to praca 6 godzin dziennie (najlepsi mogą pracować więcej) a stawka to 12 zł brutto i do tego prowizje od zatrzymanych klientów. Na własnej działalności na początek otrzymuje się stawkę 14 zł, a jak się pracownik okaże dobry to po 3 miesiącach może liczyć na 16 zł. Tak jak w poprzednim przypadku również dochodzi premia od sprzedaży umów. Niestety z miesiąca na miesiąc premie są co raz mniejsze i to konsultantów wkurza, bo nie dość, że czasem trudny klient to premia niska. Aby dostać premię trzeba wyrobić określoną normę i tak na własnej działalności zapłacą ci jeśli wyrobisz minimum 50% celu, a na umowie zlecenia 80% celu. Na cel składa się ilość zatrzymanych klientów na godzinę, ilość podwyższeń i do tego jakość rozmów (trzeba rozmawiać tak jak w arkuszu monitoringu). Ostatnio wymagania poszły w górę, a premie spadły stąd wiele osób zaczęło odchodzić. Cały czas brakuje obsady, a nie ma wielu chętnych do pracy, bo przykładowo na działalności licząc 168 godzin w miesiącu można zarobić około 2352 + premia około 900 zł może trochę więcej, co daje nam 3252. Jak odliczymy mały zus i podatek to zastaje nam do ręki jakieś 2400, ale warunek jest taki, że robimy 100% celu, a np. w dziale rezygnacji na około 30 osób takich co to robią jest może z 5 osób. Każdy musi sobie odpowiedzieć czy to mu wystarcza czy nie. Jeśli tak to druga rzecz czy jesteś odporny psychicznie na dziwnych klientów i ciągłą groźbę zwolnienia jak nie robisz celu.

Igigugg

Asia pisze bzdury , prowizje od nowego roku to śmiech na sali.wypłata jak w markecie na kasie

maxs

Plus: - w ogłoszeniach coraz częściej piszą, jaką umowę proponują, co nadal jest rzadkością nawet w branży IT za co duży plus i uznanie Minusy: - atmosfera donosicielstwa - zatrudniają pracowników IT głównie przez agencje zatrudnienia (!!!) - zatrudniają na śmieciówki i umowy na zastępstwo - duże wymagania wstępne, bardzo duże wymagania w stosunku do oferowanych warunków - przeciętne wynagrodzenia - w przypadku negatywnej oceny nie przysyłają kandydatom żadnej odpowiedzi

Asia

ja pracowałam półtora roku w Polkomtelu ( nie w agencji ) byłam bardzo zadowolona, wręcz uwielbiałam swoją pracę!! może nie byłam najlepsza ale robiłam to z pasją :) kierownicy i ludzie super tak jak i Pan Manager :) zarobki nie małe jeśli ktoś chce pracować. do tej pory moi znajomi których poznałam pracują w polku i jest im dobrze. umowę jak najbardziej podpisujesz, nie wiem co za bzdury piszecie.. powód odejścia to tylko wypalenie i ból głowy :) niestety nie da rady długo pracować na słuchawkach . pozdrawiam

ycycuvi

Tylko zarobki do kitu jak na kasie w markecie

Marian_K

We wrzesniu przedłużałem umowę na internet. Przy przedłużaniu umowy zostałem poinformowany, że zmianie ulegnie tylko limit danych z 20GB na 25GB, a niestety okazuje się, że zostało mi zmienione: - odłączona usługa dodatkowa internet LTE bez limitu, gdzie po wykorzystaniu podstawowego pakietu 20GB, przy zasięgu LTE mogłem korzystać bez limitu z internetu z limitem transfertu do 10MB/s, teraz po wykorzystaniu pakietu 25GB, predkość spada do tragicznej prędkośći 32 kb/s - została zwiększona kwota abonamentu z 49,99 na 59,99zł o czym też nie zostałem poinformowany Jestem bardzo niemile zaskoczony zaistniałą sytuacją, dlatego chciałbym powrócić do poprzedniej wersji umowy, jak przed przedłużeniem, czyli: - pakiet 20GB, a nie 25GB jak jest obecnie - usługa dodatkowa LTE bez limitu z limitem 10Mb/s po wykorzystaniu dodatkowego transfertu - kwota abonamentu po rabacie za elektroniczną fakturę oraz kilka usług w plusie 49,99zł Niestety firma odrzuciła reklamacje... dlatego z czystym sercem NIE POLECAM!

korporacjusz

Nie polecam tej firmy. Praca może być dla studenta na początek. Nic poza tym.

aaa

NIEDOZWOLONE ??? praktyki PLUS – a Faktura dla PLUSA w wysokości 49,97 zł/m – NIE uprawnia cię do skorzystania ze zniżki ofercie SmartDOM. Jeżeli jesteś stałym klientem ( w abonamencie) i dokupujesz 1 lub 2 usługi. DLACZEGO ??? Właściwa odpowiedź brzmi : Abonament 40,63 +Vat 9,34 = 49,97 zł/m. - łączna opłata za FAKTURĘ. Za abonament 40,63 - czyli zniżka ci nie przysługuje. Bo minimalna suma za ABONAMENT uprawniająca do zniżki wynosi 49,90 zł/m. Obojętnie co sprzedawca napisze Ci na Umowie. GRA SŁÓW - abonament a faktura - a BULISZ TY :) Do tej pory PLUSa uważałem za poważna firmę - MYLIŁEM SIĘ :( Możesz PLUS – owi płacić i 100zł, ale jak abonament wyniesie poniżej 49,90 – nie dostaniesz ulgi tylko RACHUNEK. (Acha – od sumy którą płacisz odejmij nie tylko VAT ale i ULGI przyznane dotychczas , np. za e-fakturę, zniżkę za terminowe opłaty itp…. ) BARDZO FAJNE

Promyczek
@aaa 10.10.2015 19:32
NIEDOZWOLONE ??? praktyki PLUS – a Faktura dla PLUSA w wysokości 49,97 zł/m – NIE uprawnia cię do skorzystania ze zniżki ofer...

Zdecydowanie nie polecam pracy w Dziale Finansowym: - komunistyczne praktyki w zarządzaniu - liczy się spolegliwość - niekompetentna kadra kierownicza awansowana za posłuszeństwo i bycie w szyku - brak programów adaptacyjnych dla nowo zatrudnionych pracowników, przekazania rzetelnej wiedzy przy wprowadzaniu do pracy, ścieżek kariery zawodowej - brak perspektyw rozwoju zawodowego - niewaloryzowane pensje przez lata, ad hoc zlecane dodatkowe prace również bez wprowadzenie, brak monitorowania efektów pracy - opinie faworytów nie są weryfikowane - nic nie zależy od Ciebie - przyzwoite wynagrodzenie, płatne zawsze terminowo Jeśli lubisz zrobić co każą, wyjść i zapomnieć - polecam!

nick

tak jak ktoś wcześniej wspominał jeżeli ktoś ma nadzieje ze ostanie umowę z Polkomtelem, to się rozczaruje, ludzie którzy tam pracują po 2-3 lata jej nie maja, no chyba że zdarzy się jakiś cud, albo ktoś ma ogarniętego kierownika, niestety kierowniczka sklepu internetowego do takich nie należy, wydaje sie oderwana od rzeczywistości, z początku może wydawać się miła ale to tylko pozory, ma duuuuuże braki jeżeli chodzi o zarządzanie zespołem, nie umie uszanować pracowników, którzy co chwilę odchodzą co wiąże sie z tym ze cały dział nie jest spójny, zgrany może ale to dzięki ludziom którzy tam pracują i tworzą atmosferę. Generalnie praca sama w sobie jest mega banalna i normy, które trzeba zrobić można zrobić w 3 godziny i siedzieć przez resztę dnia, jeżeli ktoś ma nielimitowany internet to polecam ;) na początek spoko, studentowi spoko, na dłuższą metę słabo. Zarobki to 2100 brutto podstawy plus premia, która spokojnie można wyrobić na procesowaniu umów, no chyba ze ktoś chodzi na l4, to dyskwalifikuje cie do zdobycia premii, zmiany są niestety tragiczne, no ale Solorz oszczędza na wszystkim, stare kompy, brak wody, cukru, mleka.Jeżeli chodzi o urlopy to zależy tylko i wyłącznie od humoru kierowniczki i to czy cie lubi czy nie.

Milena

Pracowałam w Polkomtelu i musze stwierdzić że wszystko byłoby idealnie tz: kierowniczkę miałam świetna Sylwie. M. świetna osoba , koledzy z pracy również wspaniali wynagrodzenie raz lepsze raz gorsze, ale jedynym mankamentem jest to że zmiany sa różne, czyli jak ma się dziecko i chcesz w jego życiu uczestniczyć to odradzam. Cieżko pogodzić grafik z życiem rodzinnym.

student

Jakieś opinie o programie staży letnich w departamencie telekomunikacji i IT (np programowanie java)? Podobno trzy miesiące za jakieś marne pieniądze ale moze warto? Jest ktoś kto odbył staż i zaproponowali mu pracę?

Rytuał

Praca w reklamacjach przez agencje pracy 2100 brutto, jak cię zatrudni bezpośrednio Polkomtel na tym samym stanowisku dają 2500 brutto

agusia

Pracuje tu już ponad dwa lata i nie narzekam na zarobki bynajmniej jeśli przychodzisz do pracy a nie po leżakować też nie będziesz narzekać szanse na przejście na umowę z Polkomtel są trzeba tylko swoje odczekać i wyrabiać cele a nie są specjalnie wygórowane i nie oszukujmy się do sprzedaż jest wszędzie nawet na kasie w markecie atmosfera bardzo dobra jak na pracę w korporacji ale nerwy trzeba mieć stalowe niestety klienci bywają bardzo różni .Jeśli chodzi wprost zarobki od 1500 do 7000 PL

DTW

Na słuchawce jak dobrze sprzedajesz to spokojnie zarobisz średnią krajową, nawet trochę więcej. Mało w której firmie na tyle godzin pracy można takie pieniądze zarobić.

anonim

(usunięte przez administratora)

michał

Nie wiem jak jest w TMW, ale na IH możesz liczyć na 4000-5000 na rekę jak ogarniasz.

DTW

Jeśli robisz cel to spokojnie, bez większych problemów na te 5 godzin pracy zarobisz 2000 zł. Ja akurat zarabiam więcej, ale to zależy jak komu idzie, ile już pracuje itp. Z awansem wewnętrznym jest akurat ciężko, rzadko są jakieś rekrutacje. Ostatnio była na Koordynatora ds. jakości i monitoringu, ale został chłopak, który już tam pracuje jakiś czas. W plusie akurat więcej zarobisz jako konsultant niż jako koordynator. I jeśli jesteś w Telemarketingu Wewnętrznym to tylko dzięki awansowi możesz być zatrudniony bezpośrednio przez polkomtel. Wczoraj mieliśmy spotkanie, każdy nowy kto przyjdzie do nas teraz będzie już zatrudniany na własnej działalności gospodarczej. Chociaż są jeszcze ostatnie miejsca dla osób na umowę o pracę przez agencje.

DTW

Pracuję w Polkomtelu od lipca 2014, atmosfera jaka panuje w pracy jest naprawdę świetna, nikt nie stoi nad głową, nie pilnuje ciągle, nie krzyczy. Pracownicy i koordynatorzy są naprawdę bardzo w porządku. Nie ma problemu z przerwami, urlopami wszystko jest do dogadania. Co prawda w Telemarketingu Wewnętrznym pracuje się po 5 h dziennie i jest się zatrudnionym sprzedawcą to jak się przychodzi tam pracować a nie siedzieć to można zarobić dobre pieniądze. To prawda, że teraz warunki finansowe się zmieniły, jednak mimo wszystko nikt tak nie płaci jak Polkomtel w chwili obecnej, za tyle godzin pracy w żadnym call center się tyle nie zarobi. Ponadto od paru miesięcy jest możliwość robienia dopełnień do etatu i nadgodzin, także jeszcze więcej sobie można zarobić. Ogólnie naprawdę bardzo polecam prace w plusie :)

Kafka

Jak przenieśli TMW do Orco tower to się wiele zmieniło na gorsze. Zmienił się system prowizyjny. Aby dostać minimum musisz zrobić 80% celu a jak zrobisz 79% to masz 832 zł. Aby zarabiać musisz robić abonamenty na 36 miesięcy.. Co z tego że 5h dziennie ? Premia wypłacana po miesiącu czy przychodząc do plusa pracujesz za 832 zł pierwszy miesiąc. Jak odchodzisz pożegnaj się z prowizją.

Chlamidia

Przepraszam mała poprawka pensja wynosi 832 zł na rękę. Serdecznie zapraszam

Chlamidia

Jeśli ktoś idąc do pracy przez agencje pracy tymczasowej myśli że zostanie zatrudniony kiedyś bezpośrednio przez Polkomtel to jest w dużym błędzie. Szanse na to nie są nie wielkie są raczej żadne. Pracujesz dla agencji i będziesz przez nią cały czas zatrudniony w TMW wszyscy pracują przez agencje tymczasowe. Mam dobre wiadomości dla wszystkich tych którzy chcą pracować w plusie, już wkrótce a dokładnie od stycznia zwolni się miejsce w TMW. Zmienia się system prowizyjny i większość pracowników już zapowiedziało odejście. Jeśli ktoś jest chętny to zapraszam 838 zł na rękę (na prowizje nie ma co liczyć) i 5h pracy. Ogłoszenia można szukać na stronach work service i randstad.

David Ross
@Chlamidia 02.12.2014 22:38
Jeśli ktoś idąc do pracy przez agencje pracy tymczasowej myśli że zostanie zatrudniony kiedyś bezpośrednio przez Polkomtel to j...

tak 5h ale dziennie.

integrator1

Witam Czy ktoś pracujący w dziale sieci/telekomunikacji może wypowiedzieć się o pracy na stanowisku "Specjalista ds. Nadzoru Sieci"? Czy osoba mająca pewne doświadczenie w branży powinna się tym zainteresować, czy lepiej szukać zatrudnienia gdzie indziej? Ciężko znaleźć jakiekolwiek informacje na ten temat, większość opinii dotyczy obsługi klienta/call center... Pozdro

lala

teoretycznie jest a praktycznie znikoma szansa

Zostaw opinię o Polkomtel - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polkomtel