Opinie o Soft Serve Poland Sp. z o.o. w Wrocław

Poniżej przeczytasz opinie obecnych i byłych pracowników o pracodawcy Soft Serve Poland Sp. z o.o.. Znajdziesz tutaj również opinie kandydatów do zatrudnienia w Soft Serve Poland Sp. z o.o. o rozmowie kwalifikacyjnej.

Branże: Usługi IT tworzenia oprogramowania i aplikacji

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o Soft Serve Poland Sp. z o.o. w Wrocław

baner wywiady

Po kilku etapach rekrutacji zakończonych pozytywnie otrzymałem jednostronny kontrakt B2B, który nie zabezpieczał moich interesów w należyty sposób i nie za bardzo nadawał się do podpisania. Po zgłoszeniu konkretnych uwag przez 2 tygodnie różne osoby starały się mnie przekonać, że z dokumentów wynika co innego niż jest w nich napisane. Ostatecznie otrzymałem informację, że kontraktu nie można zmienić. Podsumowując: kompletna strata czasu.

SoftServe HR Team
@.

W SoftServe oferujemy dwie formy współpracy: umowę o pracę oraz kontrakt B2B, w zależności od preferencji kandydata/przyszłego współpracownika. Stawiamy na transparentność, dlatego też na każdym etapie rekrutacji istnieje możliwość wglądu do wzoru kontraktu B2B i zapoznania się z jego warunkami; to samo dotyczy również umowy o pracę. Zależy nam, by już na etapie rekrutacji kandydat otrzymał wszystkie informacje niezbędne do podjęcia decyzji o współpracy z nami. Przykro nam, że nie udało się dojść do porozumienia w kwestii zapisów w umowie. Pozdrawiamy.

bigDataDev

Pracuję w SS 1.5 roku, ogólnie jest bardzo dobrze, w porównaniu do poprzednich pracodawców. Opinie z gowork nie do końca można brać na poważnie, bo głównie ludzie tu przychodzą ponarzekać, sprawdzałem mnóstwo firm i wszędzie praktycznie ocena 2/5. Z mojego doświadczenia to wygląda tak, byłem w dwóch projektach ale dla jednej firmy, więc można powiedzieć, że jestem w jednym cały czas. Pieniądze są dobre, podwyżki regularne i dość spore. po 1.5 roku od zatrudnienia, moje wynagrodzenie zwiększyło się o 62%, w tym były już 3 podwyżki, o żadną się nie musiałem prosić. Na ławce nie spędziłem nawet dnia, na start miałem ustawione dwie rekrutacje do projektów(dosłownie na start, bo pracując jeszcze w poprzedniej firmie, już miałem rekrutacje do projektów, więc zanim skończył mi się okres wypowiedzenia, to już miałem zaklepany projekt) Odnośnie tematu wojny na ukrainie, niektóre firmy dla których SS świadczy usługi(a na pewno ta dla której my pracujemy) nie zerwały współpracy z firmą i w ramach pomocy z góry przelały wynagrodzenie za dłuższy okres za współpracę. Jakoś tak to opisywał szefcio na ogólnym firmowym callu. Tak więc z racji wojny NIC się nie zmieniło, projekt jest dalej taki sam i podwyżki są też dalej takie same jak wcześniej. W ciągu tych 1.5 roku dostałem z 4 paczki z podarunkami typu, szaliki, powerbanki, torby, kubki itp. no dość dużo tego, rekordowo jak do tej pory. Ale odkąd wybuchła wojna to sam SS poinformował, że ograniczą te prezenciki żeby wspomóc ukrainę finansowo. z racji urodzin SS była też duża integracja, która była na wypasie zrobiona we Wrocławiu, tak więc za to duuuży plus. Praca na mackach pro z M1, za to też plus. Rotacja pracowników jest, ale niewielka tu gdzie jestem, większość osób z którymi pracuję siedzą tu 3-5 lat. Firma też oferuję fajne staże, łatwo można się dostać, a po 3 miesiącach zostaje się Juniorem, jedną osobę udało mi się wcisnąć na taki staż. Są dopłaty do multisportów, ubezpieczeń, pakiet luxmedowy rozszerzony, punkty mybenefits itp, klasycznie i wporządku. A co do minusów, to brak szkoleń WYMAGANYCH, trzeba samemu poprosic i wtedy się czeka na dofinansowanie i można działać, ale nie ma od górnie nakazu szkoleń, co dla jednych jest zaletą, a dla innych wadą. Nie mam motywacji żeby samemu robić jakieś certyfikaty, więc takie przymuszanie do certyfikowania w poprzedniej firmie było dla mnie lepsze. Wydaję mi się też, że firma nie zatrudnia juniorów, ale mogę się mylić. Na projekcie nie spotkałem ani jednego. Co do rekrutacji to była rozmowa z HR, jak zawsze o niczym, ciężko tego etapu nie przejść. Potem techniczna po polsku, bez live coding itp, 1on1 i to tyle, po tym już było zatrudnienie. Po zaakceptowaniu zatrudnienia były kolejne rozmowy, ale już do projektów, te po ang już ale krótkie i bez większej presji. Więc w mojej ocenie daje SoftServowi 4.7/5

@bigDataDev

U mnie na odwrót. Sam zaczynałem od stażu i ciągle wpychają na projekt juniorów :) Rozmowę zaś miałem po angielsku wstępną jak i techniczną. Też zaczynałem gdzieś półtora roku temu i moje wynagrodzenie wzrosło kilkukrotnie od tego czasu.

KN

Czuję się tu naprawdę dobrze :) I wreszcie mogę pracować z pełni zdalnie :)!

@KN

Jest dodatek do energii?

PP

Jest to bez wątpienia najlepsze miejsce w pracy w jakim kiedykolwiek miałam okazje być zatrudniona. Zarówno zespół jak i Menager są zorientowani na problemy z jakimi pracownik może się borykać i zawsze podchodzą ze zrozumieniem i pomocą. Projekty, które realizuje są ciekawe i stawiają przede wszystkim na rozwój. Każda praca, która wykonuje jest doceniana. Polecam tego pracodawcę i mam nadzieje na wieloletnia współpracę.

Yip
@PP

Napisane przez hr?

Tarzan99

Czy ktoś wie co obecnie dzieje się w SoftServe? Podobno ludzie dostają wypowiedzenia. Czyżby klienci się wycofywali ze współpracy?

Mowgli
@Tarzan99

Kilka ludzi z ławki dostało wypowiedzenia. Czekali ponad pół roku na projekt i nic.

@Mowgli

Płacą w tej firmie za grzanie ławki i bycie w gotowości? I czy firma podsyła, jakieś projekty do wyboru?

Mowgli
@Piotr

Jak napisałem - już nie płacą :D Projektów jak na lekarstwo i nie licz na wybór, bierz co jest bo Cię zwolnią.

@Tarzan99

Rynek obecnie zmienia się dość dynamicznie. W SoftServe staramy się być przygotowani na każdą sytuację, mając na uwadze dobro członków naszego zespołu i klientów. Jeżeli w danym momencie nie mamy projektu w wybranej technologii, to wówczas pracownik zasila tzw. Ławkę. Czekając na nowy projekt, może on zająć się rozwojem własnym, zdobywać certyfikaty, czy szkolić się w obszarze umiejętności miękkich. Za rezerwę odpowiada zespół Talent Success Liderów, którzy czuwają nad rozwojem i ciągłością kariery, wyszukują projekty najlepiej odpowiadające profilowi pracownika, a w niektórych przypadkach pomagają zmienić ścieżkę kariery. Czy zdarzają się zwolnienia? Regularnie oceniamy nasze zespoły, jakość ich pracy, chęć do poszerzania kompetencji – jeżeli wyniki nie są zadowalające, wtedy proponujemy plan naprawczy i szkolenia, a jeżeli to nie pomoże – wówczas podejmujemy bardzo trudną decyzję o zakończeniu współpracy. Zdarza się również, że projekty dla danej technologii zostały zakończone, a na horyzoncie nie ma nowych. W takich sytuacjach analizujemy różne rozwiązania, w tym zmianę ścieżki zawodowej przez pracownika. Czasami jednak, mimo naszych usilnych starań, dochodzi do zakończenia współpracy. Za każdym razem jest to bardzo trudna decyzja, poprzedzona wieloma analizami i nie jest podejmowana z dnia na dzień. Dokładamy wszelkich starań, by mimo obecnej sytuacji na rynku, nasi pracownicy mieli poczucie stabilności i mogli rozwijać się w przyjaznym środowisku pracy.

KN

Czuję się tu naprawdę dobrze :) I wreszcie mogę pracować z pełni zdalnie :)!

@KN

Jest dodatek do energii?

50 zł ryczałtu.

@Exathil

Super, a o kompa jeśli chodzi to jeden konkretny model dla każdego mają?

@Edyta

Można wybrać Maca albo windowsa, dodatek jest 200 zł, a nie 50 :)

@pracownik

O, no to ładnie. I fajnie że jest wybór pomiędzy tymi systemami! A jak wygląda codzienna praca zdalna? Macie jakieś spotkania kontrolujące waszą pracę?

pracowniksoftserve
@Elżbieta

ja mam cztery razy w tygodniu 30min daily na ktorym omawiamy luzno swoje zadania, czasem wiecej pogadamy o zyciu niz pracy. plus jak cokolwiek trzeba przegadac czy skonsultowac to na biezaco

@pracowniksoftserve

czyli prawie się integrujecie? właśnie ciekawa byłam jak połączyć pracę zdalną z takimi inicjatywami. tu jest opcja na jakąś większą integrację?

@Edyta

W SoftServe dokładamy wszelkich starań, by zapewnić elastyczne środowisko pracy, a każdy mógł pracować tak, jak mu najwygodniej: z domu, biura lub hybrydowo. Jednocześnie wiemy, jak ważne jest budowanie i utrzymanie ducha zespołu, dlatego w naszym kalendarzu na stałe zagościły takie wydarzenia jak śniadania w biurach,czy ruletka networkingowa online, w ramach których można poznać innych pracowników. Jak co roku, spotkamy się też na ogólnofirmowej imprezie z okazji urodzin firmy, na okoliczność której każdy z nas otrzymuje dodatkowy płatny dzień wolny.

bigDataDev

kk19
@Exathil

Czy faktycznie żeby przejść tą rozmowę po angielsku trzeba bardzo płynnie mówić? Jak oceniasz poziom trudności rozmowy?

@kk19

Angielski mają tragiczny, ale da się zrozumieć.

DevOps
@bigDataDev

Witam, Coś mi się wydaje że pan bigDataDev to tak naprawdę HR - ja tu pracuje rok i mam słabą pensję na B2B takze nie wiem jak dostałeś 62% wzrostu wyngarodzenia :D ale się uśmiałem. Z kim bym nie rozmawiał to podwyżki są SŁABE. Obiecali mi podwyżkę - to owszem dostałem - 5% z tytułu inflacji na B2B - to jest żenada. Bez zdawania certyfikatów i prznajmniej 5 refarali od PM-ów nie dostanie się tak z siebie podwyżki bo firmą ogląda każdą złotówkę 5 razy gdyż wspomagają Ukrainę w wojnie. Dużo klientów uciekło, dużo specjalistów tez ucieklo - brakuje DevOpsów i programistów i wynagrodzenia są przeciętne. Generalnie mogę polecić osobą które chcą tutaj zacząć i za 2 lata wyfrunąć gdzie indziej.

@DevOps

O podwyżkach w SoftServe decydują bezpośredni managerowie, dlatego w przypadku jakichkolwiek wątpliwości związanych z ich wysokością czy częstotliwością, zachęcamy do rozmowy z liderem. Na ich wysokość wpływają takie czynniki jak: ocena kompetencji, chęć rozwoju, wyniki i jakość wykonywanej pracy, jak również stosunek wynagrodzenia do aktualnych stawek rynkowych, wykazanych w raportach płacowych. Podwyżki w SoftServe nie mają natomiast bezpośrednio związku z takimi zmiennymi jak inflacja, sytuacja rynkowa, czy zmiany w podatkach. Firma angażuje się w pomoc Ukrainie przede wszystkim poprzez oferowanie wsparcia pracownikom i ich rodzinom, którzy pozostali na miejscu, jak również tym, którzy zdecydowali się na relokacje do Polski. Nasza działania spotkały się z uznaniem ze strony klientów, którzy nie tylko nie zrezygnowali z naszych usług, ale deklarują swoje wsparcie oraz dalszą chęć współpracy. Firma wciąż się rozwija i w związku z tym poszukujemy nowych członków zespołu.

at

Pełna ławka, a projektów przychodzących do firmy jak na lekarstwo. W tej chwili firma zwalnia - nie tylko osoby siedzące na ławce.

@at

Po prostu mówiąc krótko nie ma pracy? A jakie są konkretnie tego powody? Padają wzmianki o jakichś redukcjach... Ile osób było zatrudnionych wraz z początkiem lutego a ile jest ich na dzień dzisiejszy? O jakieś konkretne stanowiska wam chodzi?

at
@Edyta

Do firmy w ogóle nie trafiają nowe projekty, a starsi klienci powoli się wycofują. Zarząd oczywiście ładnie się uśmiecha i twierdzi, że wszystko jest w porządku, ale od stycznia co miesiąc zwalniani są ludzie.

@Edyta

Rynek obecnie zmienia się dość dynamicznie. W SoftServe staramy się być przygotowani na każdą sytuację, mając na uwadze dobro członków naszego zespołu i klientów. Naszym rozwiązaniem jest właśnie tzw. rezerwa, w skład której wchodzą pracownicy czekający na nowe wyzwania i projekty od klientów. W przerwie od pracy projektowej mogą oni zająć się rozwojem własnym, zdobywać certyfikaty, czy szkolić się w obszarze umiejętności miękkich. Za rezerwę odpowiada zespół Talent Success Liderów, którzy czuwają nad rozwojem i ciągłością kariery, wyszukują projekty najlepiej odpowiadające profilowi pracownika, a w niektórych przypadkach pomagają zmienić ścieżkę kariery. Czy zdarzają się zwolnienia? Regularnie oceniamy nasze zespoły, jakość ich pracy, chęć do poszerzania kompetencji – jeżeli wyniki nie są zadowalające, wtedy proponujemy plan naprawczy i szkolenia, a jeżeli to nie pomoże – wówczas podejmujemy bardzo trudną decyzję o zakończeniu współpracy. Zdarza się również, że projekty dla danej technologii zostały zakończone, a na horyzoncie nie ma nowych. W takich sytuacjach analizujemy różne rozwiązania, w tym zmianę ścieżki zawodowej przez pracownika. Czasami jednak, mimo naszych usilnych starań, dochodzi do zakończenia współpracy. Za każdym razem jest to bardzo trudna decyzja, poprzedzona wieloma analizami i nie jest podejmowana z dnia na dzień. Dokładamy wszelkich starań, by mimo obecnej sytuacji na rynku, nasi pracownicy mieli poczucie stabilności i mogli rozwijać się w przyjaznym środowisku pracy.

Czy w Soft Serve Poland Sp. z o.o. zaszły jakieś zmiany od momentu pojawienia się ostatnich opinii?

At
@Pytanie

Tak, firma zwalnia ludzi

3lws

Niedługo mijają mi 2 lata w firmie, trafiłem na bardzo zaangażowanych i ciekawych ludzi, a sama praca nie jest przeciążająca, więc nie myślę jeszcze o zmianie. Wynagrodzenie mam dobre, na pewno w górnych widełkach tego co widzę u konkurencji. Wypłata zawsze na czas, nigdy wczesniej nie miałem tylu benefitów (oprocz tych standardowych jest tez np. dzien urlopu na urodziny, opieka psychologiczna 1 sesja w tygodniu albo askhenry) no i pierwszy raz podobają mi się gadżety które dostaje od firmy.

Rekruterka zachwalała i mówiła, że to amerykańska firma, ale że działają również na Ukrainie. Okazało się, że większość ludzi to ukraińcy, a z Ameryką nie ma nic wspólnego. Projekt, w którym byłam był naprawdę koszmarny. Przepisywanie starej, nudnej aplikacji. Po innych było widać, że pracują na siłę i ponad swoje możliwości. Strasznie się męczyli. Odeszłam po kilku miesiącach, bo nie był to ciekawy projekt, a męczarnia. Nie mam informacji na temat innych projektów ani działów w tej firmie.

SoftServe HR Team

Brave
@SoftServe HR Team

Fajna odpowiedz tylko bezużyteczna. Chłopak napisał, że warunki kontraktu budziły zastrzeżenia i nie można było ich negocjować a nie że nie miał dostępu do wzoru. Więc w sumie nie wiadomo czego odpowiedz dotyczy? Nic nie wniosła do poruszonej kwestii.

AngryBóbr
@Brave

Potwierdzam, kontrakt B2B jaki proponuje firma nie nadaje się do podpisania, a jakiekolwiek próby negocjacji zapisów rozbijają się o korpo-ścianę. Oczywiście dział HR stara się wmówić, że kary i zakazy konkurencji (2 lata po wygaśnięciu) nie mają zastosowania - nie zdecydowałem się sprawdzać. Po skonsultowaniu wzoru umowy z prawnikiem wszystkie moje obawy się potwierdziły. Po wyrażeniu chęci podpisania jednak UoP, zostałem poinformowany, że tam jest taka sama lojalka na 2 lata. Lojalki w UoP jednak nie było (ciekawe czy to pomyłka, czy ktoś jednak zajrzał do kodeksu pracy i złapał się za głowę :D). Podsumowując, takie podejście do umów B2B nie jest standardem rynkowym i nie warto się na to godzić.

Mat
@.

Potwierdzam, kontrakt B2B jest jednostronny bez możliwości negocjacji. Przy próbie negocjacji, otrzymałem beznamiętną informację, że umowa została przygotowana przez dział prawny i nikt nigdy nie narzekał. Dwa skrajne przykłady zapisów to parafrazując: 1. Jesteś zobowiązany/a do pracy przez x godzin dziennie, y dni w miesiącu. Firma natomiast nie zobowiązuje się do dania Ci pracy. Można więc skończyć z wypowiedzeniem miesięcznym, które w istocie będzie natychmiastowym, bo nie dostaniesz zadań i nie będzie co raportować. 2. Nie wystawisz faktury, dopóki dopóty firma nie zaakceptuje twojego raportu z wykonanej pracy. Niestety jestem jednym z tych "szczęśliwców", któremu jedna firma nie zaakceptowała 1,5 miesiąca pracy bez merytorycznych argumentów- przez konflikt personalny z szefem. Dlatego jestem wyczulony na takie zapisy. Sam proces rekrutacyjny jak najbardziej spoko. Najpierw rozmowa z gatunku miękkich z kimś z HR, potem weryfikacja techniczna (lista pytań)na koniec rozmowa z managerem i oferta.

@.

Kontrakt się negocjuje, a nie dostaje. Chcesz prowadzić firmę, to nie zachowuj się jak pracownik i nie narzekaj, że ktoś Cię próbuje (usunięte przez administratora) Jak się decydujesz zostać kapitalistą, to musisz o swoje interesy umieć zadbać... albo zapłacić państwu polskiemu, aby załatwiło sprawę za Ciebie, tylko wtedy Twoje netto będzie... no mniejsze będzie i to sporo.

Aneta
@anonim

No właściwie to ile mniejsze będzie? Cały czas się zastanawiam, czemu B2B miałoby mi się opłacić, zwłaszcza jeśli ktoś ma założyć działalność tylko po to, żeby nawiązać współpracę z firmą.

Rekomendacja

W SoftServe przepracowałem 5 lat. Cały czas na jednym stanowisku lidera technicznego, które bardzo mi odpowiadało. Ludzie, z którymi pracowaliśmy, byli na ogół bardzo mili i przyjaźni i to zarówno Polacy, jak i Ukraińcy, z których wielu pozostanie moimi przyjaciółmi na długie lata. A sama firma jak to pośredniak: nigdy nie wie się, gdzie się trafi. Były projekty naprawdę fantastyczne, przy których można się do cna spalić i mieć z nich niesamowitą frajdę i satysfakcję, ale są też takie, które no delikatnie mówiąc, były nudne i bez sensu. Tak powiedziałbym w proporcjach 50/50. W skrócie nie było tak źle, żeby nie chciał z tą firmą więcej współpracować, a to dość wysoka ocena, biorąc pod uwagę moich poprzednich pracodawców i to, w jaki sposób potrafili się obchodzić z pracownikami. Pomijając niektóre "ewenementa", które zdarzają się w każdej firmie, to ogólny odbiór jest całkiem pozytywny. Tylko żeby nie trafić na jakiś chory projekt, w którym reaktowcy będą dyktować architekturę względem dokumentacji, bo kończy się myślenie i zaczyna polityka. Sam tak miałem w jednym projekcie i, co warte jest podkreślenia, po interwencji managera została sprawa załatwiona z korzyścią dla wszystkich. Wszystko zależy od tego, jak żyjesz z managerem, jaką wartość sobą reprezentujesz i ile uda Ci się ugrać. Trzeba pamiętać, że ani nikt nie zmusza do pracy w tej czy żadnej innej firmie, ani nikt nikogo tam na siłę nie trzyma. Jak się dogadacie, tak będzie. Jak się nie dogadacie, to też jakoś będzie. Mnie się podobało, tylko akurat trafiła się inna okazja, a że akurat nie było nic interesującego w SoftServe to sobie zmieniłem na innego partnera biznesowego, ale bez palenia mostów czy jakiegoś kwasu na koniec. Ogólnie, jako np. pierwsza firma na B2B to bardzo polecam. Wszystko było fajnie wyjaśnione, płacone zawsze na czas, zawsze wiadomo było ile gdzie jak i co i żadnych problemów z kontaktem z działem finansowym, co nie jest sprawą oczywistą.

Czy w Soft Serve Poland Sp. z o.o. odbywają się wewnętrzne rekrutacje?

@Pytanie

Tak

Roger

Firma jest całkiem ok... ale osoby na stanowiskach menedżerskich to kompletna katastrofa. Najlżejszym określeniem jest niedouk albo narcyz. Szczególnie jest to widoczne w momencie w którym ktoś próbuje się wybić i ma ambicje. Jeżeli jest się programistą bez wygórowanych ambicji - firma jest w porządku, jeżeli jednak zależy Ci na czymś więcej (TL lub Senior) to polecam poszukać czegoś innego.

@Roger

Po raz pierwszy spotykam się z podobną opinią. Według mnie to zależy firmie na rozwoju ludzi. Przykro mi że miałeś niedobre doświadczenie

Niedoszły kandydat

Firma - żart. Przeszedłem parę rozmów, w tym techniczną i wszystko było ok tylko po to, by na końcu dowiedzieć się, że zlikwidowali stanowisko. Jakiś ponury żart, z którym nigdy wcześniej nie miałem do czynienia.

Dominika
@Niedoszły kandydat

A niby czemu zlikwidowali stanowisko? Ktoś Ci powiedział?

@Dominika

Raczej szukali kandydata pod konkretny projekt,i pewnie klient się wycofał w ostatniej chwili

PP

Yip
@PP

Napisane przez hr?

@Yip

Fakt, duuuużo tu pozytywów. To może Ty napisz co sądzisz o tej pracy?

Pierwszy etap - rozmowa telefoniczna z HR. Jedyne co można powiedzieć, to że było słabo. Rekruterka nie potrafiła odpowiedzieć na moje pytania, nie miała pojęcia. Dlaczego więc zajmuje się rekrutacją do danego projektu? Zapewniała, że nie ważne jaki feedback będzie - informacja zwrotna nadejdzie. Nigdy jej nie zobaczyłem. Najgorsza była chyba weryfikacja języka angielskiego, ponieważ była to praca z klientem w USA. Bardzo słaby poziom u rekruterki, powiedziałbym, że A2. Na dodatek po moich odpowiedziach sama przyznała, że jej jest głupio, bo mam świetny angielski. Wydaje mi się, że tego można spodziewać się po kimś na poziome C1, ale samo przyznanie się do nieskiego poziomu z jej strony jest odrobinę nieprofesjonalne. Być może firma jest okej, ale rekrutacja to porażka. Dawajcie feedback dla kandydatów, bo w końcu to kandydaci będą wam pokazywać środkowy palec, a z tego co wiem to już się tak dzieje ;)

@Kandydat

A dawno to było? Może jeszcze można liczyć na feedback?

@Elżbieta

To było w kwietniu, więc wątpię, że teraz dostanę jeszcze jakiś feedback.

Zdzichu

Rozmowa o pracę na stanowisko devops - zero feedbacku pomimo zapewnień. No chyba że feedbackiem nazywacie tam zdanie "szukamy kogoś o innym zestawie umiejętności"

@Zdzichu

To chyba pewnego rodzaju feedback z szablonu który pewnie wysyłają do każdego nieprzyjętego. Coś się dowiedziałeś na rozmowie? Powiedzieli ci chociaż ile będą płacić? Przygotowuje się do rekrutacji i przydałoby mi się info.

Zdzichu
@Piotr

Nie powiedzieli nic. Na rozmowie najpierw ponad 20 minut zachwycania się firmą, a potem rozmowa "techniczna", która polegała na podawaniu definicji jakichś zagadnień, które czytane były z listy. Zero badania sposobów myślenia/logiki, żadnych zadań do rozwiązania, nie pytano też w ogóle o doświadczenie. Nie było też mowy o tym czym zajmowałbym się na co dzień w firmie. Rozmowa skończyła się po godzinie i nie było w niej rozmowy o zarobkach (prawdopodobnie dlatego, że info o moich oczekiwaniach przekazał rekruter, więc nie dopytywali)

kandydat
@Piotr

Na pierwszej rozmowie nie mówią.

@kandydat

To ile jest rozmów w takim razie? Dwie? A może więcej?

Ula

Hej co powiecie o pracy project managera? Bardzo stresująca? Są nadgodziny? Jak ogólnie atmosfera pracy?

Patryk
@Ula

Cześć Ula, Nie miałem konieczności robienia nadgodzin. Zazwyczaj prowadzi się jeden lub dwa projekty dla jednego klienta.

Barbara
@Patryk

Patryk, a jak wyglądała Twoja rekrutacja, bo osoby tutaj piszące doszły tylko do pewnego momentu. Ty zaś wiesz, jak wygląda finał, bo go przeszedłeś, czego zresztą Ci gratuluję :)

Po wysłaniu CV otrzymałem bardzo szybko informację o tym, że firma chce przeprowadzić ze mną proces rekrutacyjny. Pierwszy etap wypadł bardzo dobrze moim zdaniem, następnego już się nie doczekałem. Informacji pozytywnej/negatywnej także nie, mimo zapewnień, że nie ważne jaka będzie decyzja - zostanę poinformowany.

Markus
@Kandydat

Dokładnie miałem to samo czyli generalnie HR do bani zero profesionalizmu.

@Markus

Czyli nie dają w ogóle feedbacku? I nie wiadomo czemu nie przyjęli. To dość frustrujące. Chociaż się czegoś dowiedziałeś na rozmowie? Np. jakie dają warunki, bo ja też chciałem aplikować.

E31

Strasznie słabo. Pierwszy etap z HRami, bardzo w porządku. Trochę small talku, ogarnięta babeczka wszystko wytłumaczyła, naprawdę 10/10. Po tym przyszła rozmowa techniczna w asyście... 5 osób. Bo musi być ktoś z HR, musi być Lead, PM, ktoś od czegoś jeszcze i ktoś kto się jeszcze uczy. Język angielski na słabym poziomie, ciężko było zrozumieć to co mówili do Ciebie. Mało tego, wypełniasz excela z Twoimi umiejętnościami, piszesz czego nie potrafisz a na rozmowie słyszysz tekst "wiemy że nie pisaleś w xxx, ale musimy zadać pytania odnośnie tego", przez co wychodzisz na (usunięte przez administratora) Żeby to było raz, ale to było kilka razy. Pytania dotyczące programowania były na tyle nieistotne że były wręcz śmieszne, Rozmowa techniczna trwała godzinę, co było zdecydowanie za długo.

Bardzo fajne miejsce do pracy, duże możliwości rozwoju, mają ciekawe projekty. Polecam jako programista.

Cześć, Ile czeka się na wynik rekrutacji na staż w SoftServe i z ilu składa się etapów?

intern
@Kandydat

ja wykonalem test i czekalem na odpowiedź około tygodnia, później umówione na pare dni później spotkanie z PM, po którym miałem od razu jasną sytuację

Katarzyna
@intern

to spotkanie to online czy stacjonarnie bylo ? napiszesz cos wiecej jak wygladalo, o co pytał PM ? i jak wynik ostatecznie, zatrudnili cie?

Etap 1
Etap 2

Zostaw merytoryczną opinię o Soft Serve Poland Sp. z o.o. - Wrocław

• Jak się pracuje w Soft Serve Poland Sp. z o.o.?

Zobacz opinie na temat firmy Soft Serve Poland Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 42.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w Soft Serve Poland Sp. z o.o.?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 16, z czego 10 to opinie pozytywne, 4 to opinie negatywne, a 2 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

• Jak wygląda rekrutacja do firmy Soft Serve Poland Sp. z o.o.?

Kandydaci do pracy w Soft Serve Poland Sp. z o.o. napisali 1 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.

gemius

Wyniki badania GEMIUS/PBI dla wybranych węzłów w Styczniu 2023r.

Ranking Użytkownicy
(real users)
  1. pracuj.pl 4 309 200
  2. GoWork.pl 4 049 352
  3. olx.pl - praca 3 255 228
  4. jooble.org 2 682 558
Soft Serve Poland Sp. z o.o.
Przejdź do nowych opinii