Magdalena Pabis Firma Handlowo Usługowa Pasja
Kraków
Nie kupuję nic z tej firmy , znecają się bezdusznie nad psem, grożą sadem osobom które chcą ratować bezbronnego psiaka ... NIE POLECAM!!!!
Gawkar Gawroń Karol
Białystok
nie polecamy tego miejsca, w czarnym rynku zalega z wypłatami po kilka miesięcy swoim pracownikom, byli pracownicy też nie są opłaceni. Notoryczne kłamanie i zwodzenie, że będą wypłaty, a pieniędzy dalej brak. Jeżeli chcecie pracować w Białymstoku, to nie idźcie do czarnego rynku. Jeżeli pijecie na mieście, nie wybierajcie czarnego rynku, nie wspierajcie tego człowieka.
Restauracja Rodzinka Gawlik i Olszewski sp.j.
Sędziszów Małopolski
Pytanie do byłych pracowników widzialem ogłoszenie o pracę powiedzcie jakieś są warunki pracy w tej firmie , jak jest z umowami , jak są traktowani pracownicy
Aldar Dariusz Zadworny
Warszawa
Praca przyjemna ale ciężka, nikt normalny by nie liczył na o(usunięte przez administratora) się w maku ale i tak to powiem, można zapomnieć. W galerii płn, bardzo dobra ekipa i wspaniała kierowniczka. Zatrudniłem się na chwilę a jestem już prawie rok. Z przyjemnością chodzę do pracy :)
Kucharzak Błażej Kawiarnia Delicje
Leszno
Zamówiłam tort na 20 osób. Cena 500 zł. Bazą tortu jest biszkopt. Biszkopt w tym torcie był w kolorze starej gazety i tak też smakował. Dodatki typu krem i owoce też nie zachwyciły. Byłam bardzo rozczarowana. Nie polecam.
Malcharus Maciej Malcharek
Chorzów
Pozytywnie oceniam atmosferę w firmie, przepracowałem ponad rok, pieniądze na czas, zapewnione napoje, zniżki na posiłki. Polecam
Anna Kuźma Restauracja Gościnna
Lubomino
Nie polecam tego miejsca chce ostrzec inne osoby żeby nie wpłacały żadnych zaliczek ponieważ pani Anna nie zwraca ich wogole tylko przedłuża terminy zwrotów i bezczelnie zbywa,kłamie. Od kilku miesięcy nie mogę się doprosić zwrotu zaliczki. Nie róbcie tego błędu co Ja
Tomasz Koszowski Pizzeria Al Capone
Inowrocław
Nie zatrudnia na umówię, ciągnie za nos ze da umowę a w między czasie robisz na czarno i nie dostajesz kasy, o połowie etatu możesz sobie co najwyżej pomarzyć, pracy odradzam, robisz wśród (usunięte przez administratora) jakiej mało
Krasnolód s.c.
Wrocław
To jakie tak naprawdę jest tu zamieszanie aż ciężko opisać. Nie można doprosić się o nic. Szefowie zachowują się jakby im uderzyła sodowa. Potrafią zamknąć lokal sezonowo z dnia na dzień zostawiając pracowników na lodzie. Cały czas mają nowe pomysły, które wprowadzają bez żadnego uprzedzenia. O wszystkim pracownicy dowiadują się z mediów społecznościowych. Jakakolwiek komunikacja w firmie nie istnieje
Food Fabric Sp. z o.o.
Łódź
Silver Catering w pigułce: 1. Zabójcza stawka 20zł/godz w 2024r! 2. ⅗ pracowników zatrudnionych bez umowy 3. Dezorganizacja oraz brak pojęcia o wykonywanym zawodzie po stronie "doświadczonych" pracowników. 4. Liderzy konkretni, porządni oraz wyjątkowo doświadczeni... W piciu kawy w biurze 5. (usunięte przez administratora) oraz regularna faworyzacja pracowników przez liderów, jeśli starasz się o awans, to wyliż poślady do kości, doświadczenie jest mało istotne ???? Czego się nauczyłem w firmie? Poza umiejętnością sumowania wielokrotności 20pln, nauczyłem się również szanować swój czas.
Loża Krzysztof Nowosad sp.j.
Kraków
Hej Bardzo lubie Rynek i musze przyznac , ze chodze po roznych lokalach ale Tu z wrocilam szczegolna usage na kelnerki. Powiem Tak , nie ma Tak Ladnych kelnerek Jak w Lozy as milo I mila obsluga.
Firma Skrzetuska Aldona Zamłyńska
Wysokie Mazowieckie
Noce dziwnego że się zamknęli. Skoro szefowa szukała samych uczennic z szkolnym ubezpieczeniem. Umowy się nie doczekasz.
Pphu Angello Patryk Szwarczyński
Rawicz
Nie polecam pracy w tym miejscu, umowa na 23,50 zł, wypłata zmniejszona do 17zł/h bez wcześniejszego poinformowania o tym w 1 miesiącu. W drugim brak wypłaty i wciskanie kolejnego rachunku z zawyżonym wynagrodzeniem , aby oszukać skarbówkę, odradzam jakiejkolwiek interakcji z tym ...., oraz stołowania się w tym miejscu.
Restauracja Tam Gdzie Pieprz Rośnie Mariola Kopańska-Mlak
Kalwaria Zebrzydowska
Dzien dobry Panie Karolu! Postanowiłam ustosunkować sie do Pana opinii. W punktach, krótko i na temat. 1. Owszem zwrócił Pan uwagę kelnerce, że produkt jest seropodobny, ponieważ siedziałam z Gośćmi na sali i bylam tego świadkiem poprosiłam kelnerkę, aby przyniosła Panu opakowanie. 2. Nie uważam, aby to była reprymenda, ser był mozzarella I nienajtansza. 3. Nie uważam rowniez za karygodne kupowanie produktów w sieci Makro. 3. Zachował się Pan delikatnie mówiąc niegrzecznie imputujac, że za 10 minut wróci Pan z prawdziwą mozzarella. Minęły dwa miesiące... 4. Po pizzy również ślad nie został, jeśli komuś coś nie smakuje, to wystarczy zwrócić zakupione danie. Trudno się ustosunkować do dania skonsumowanego w całości. 5. I chyba pomylił Pan portale...
Pizzeria Restauracja Strzecha Dawid Ruliński
Elbląg
Jedzenie od dłuższego czasu się bardzo popsuło, obsługa całkowicie nowa, od kilku lat przyjeżdżamy specjalnie z gdanska na makarony. Od wczoraj nie dość że cena się zwiększyła to zmieniony został makaron ,krewetki zupełnie inne mniejsze , 4sztuki na całą miskę makaronu do rosołu, który chyba był podsmażany. Nie jest już to ta sama restauracja do której pierwszy raz przyjechaliśmy 6lat temu. Zmiana na dużo gorzej
Restauracja Sarbinowska
Poznań
W dniu dzisiejszym miałem okazję przebywać w tej restauracji. Pracowałem kiedyś w gastronomi, syn obecnie pracuje jako kelner i z moich obserwacji wynika, ze to jest przedszkole w porównaniu z prawdziwą pracą w obsłudze klienta w gastronomi. Obecny system może się sprawdza w przypadku pojedyńczych klientów , ale w przypadku organizowanej wieloosobowej imprezy niedomaga totalnie .A stres to chyba odczuwa osoba która zamówiła imprezę a nie obsługa.
H&H Entertainment Jakub Wilczyński
Poznań
Nic się nie poprawiło, karuzela kręci się dalej. Ludzie pracujący od kilku miesięcy wciąż nie doczekali się umów, wypłata na czas nie istnieje. Jak dla mnie zostają tam tylko ludzie, którzy nie znają swoich praw, obowiązków pracodawcy i zwyczajnie dają się wykorzystywać oraz sobą pomiatać.
Szarotka Sp. z o.o.
Mysłowice
Seniorzy często jemy w Szarotce ,świeżo, smacznie ,można zabrać do domu lub zjesc na miejscu Obsługa kontaktowa,miła Właścicielka miła Polecam
Katana Sushi Marcin Stępień
Oleśnica
To był nasz ulubiony udon… zamawialiśmy często. Ostatnio porcje były coraz mniejsze, coraz mniej bylo dodatków…To co dzisiaj dostaliśmy było straszne. Praktycznie sam makaron zatopiony w tłuszczu, tak ciężki, tłusty, w dziwnym sosie, mega ostry chyba dlatego żeby ostrość zabiła smak..tego nie dało się zjeść…. Szkoda bo lubiliśmy i poleciliśmy
Figa Sp. z o.o.
Wrocław
Pracodawca nie płaci na czas . Olewa pracowników nie płaci za nadgodziny nie odbiera telfonow . Listy z inspekcji pracy nie odbiera. Nie opłaca składek w zuz.
Pankejk Łódź Sp. z o.o.
Łódź
Nie ma żadnych szkoleń w pankejku rzucalaja na głęboką wodę .agarxu pracowałam tam pół roku i miałam dosyć jeszcze ostatniej wypłaty nie dostalam
Jacek Tarnawski
Wrocław
Zdecydowanie nie polecam pracy u tego pracodawcy,umowa najniższa krajowa reszta pod stołem bez szans na inną umowę a w odpowiedzi można usłyszeć jak się nie podoba to możemy się rozstać, zero szacunku dla pracowników, traktowanie przedmiotowe, zatrudniane są osoby byle były często pod wpływem alkoholu, jakość usług daje wiele do życzenia.
Monserwis Catering Agnieszka Mączkowiak
Luboń
super profesjonalna firma , świetnie dobrane smaki obsługa na wysokim poziomie.
Hurry Curry Katarzyna Nowak
Katowice
Dodali ogłoszenie na olx i zaproponowali poniżej najniższej krajowej plus umowa zlecenie. Zgłosiłam do PIPU i sanepidu. Nie powinno się takich restauracji w żaden sposób wspierać,a likwidować!
Firma Modosa Zhongsheng Sun
Elbląg
minutę temu NOWA Więc zacznę od tego że jestem byłą pracowniczką tej restauracji co mogę stwierdzić o właścicielach po pierwsze że starają się dla gości restauracji zawsze są świeże produkty i błysk na kuchni właściciele są uczciwymi ludźmi i szanują drugiego człowieka po mimo krótkiego pobytu w tej firmie naprawdę mogę stwierdzić że ci ludzie łącznie z kelnerkami starają się jak tylko mogą pozdrawiam choć tylko małe zastrzeżenia do jednej osoby przez którą nie mam przyjemności dalej pracować choć to osobiste sprawy warto tam zjeść i zaufać bo nikt z gości nie zostanie oszukany ani rozczarowany niska jakością serdecznie pozdrawiam
Anaconda Pizzeria-Restauracja Pająk-Cwojdzińska Aneta
Bytom
Nie zgodzę się z moja poprzedniczka ???? Złego słowa nie mogę powiedzieć na te firmę Szefostwo wkłada dużo serca w to co robią maja szacunek do pracowników i spełniają realia dzisiejszego życia Zapewne opinie wcześniejsze wynikają z nieuczciwej konkurencji bądź tez nie do końca idealnych pracowników Ja polecam i to Mega !!!!
Dorota Poplawska Restauracja U Doroty
Kraków
Pracowalem tam jako kucharz chwilę bo nie da się w tym brudzie pracować. Sanepid powinien to zamknąć. Brud jest wszędzie. Gary z zupami stoją na podłodze. Wszystko jest brudne. Nikogo nie mogą znaleźć do pracy bo jeden kucharz robi milion rzeczy w tym (usunięte przez administratora) Ruch jest większy niz w popularnym fastfoodzie. Do każdej potrawy sypią vegetę żeby szybko nagotowac pełne gary paszy. Pracownicy się nienawidzą wciąż się kluca. Kuchnia pod ziemią bez wentylacji wszystko w oleju. Olej kąpie na głowe. (usunięte przez administratora) w chłodni, (usunięte przez administratora) w przejściu. (usunięte przez administratora) w korytarzu w którym stoi towar.(usunięte przez administratora)
Prosperity Barbara Groenwald-Nakonowska
Poznań
W restauracjach sytuacja jest bardzo napięta, ale atmosfera jest nie do wytrzymania. Każdy jest inny, ale wiele dzieje się złego w tych miejscach. Ciągłe oszczędności na pracownikach, także na stanowiskach kierowniczych. Podwyżki głodowe w tym roku. Ogólnie odradzam podjęcie współpracy w tym miejscu, bo albo coś jest niedopowiedziane albo jest na dłuższą metę negatywne dla pracownika. Polecam zająć się podwyżkami i dbaniem o personel, a nie...
Winebar Paweł Nowak
Rybnik
Nierzetelny pracodawca, lewe umowy, lewe rozliczenia. Jest miły i udaje śmieszka, dopóki nie chcesz porozmawiać o pieniądzach. Niektórzy nadal pracują poniżej kwoty minimalnej. Pracodawca uważa, że napiwki są częścią premii?!? A w prawdzie mówiąc jedyną premią na jaką można tam liczyć. A przypadkiem premia nie powinna wychodzić ze strony pracowadcy? Pieniądze latające pod stołem. Każdy człowiek opuszczający tą pracę jest rozgoryczony. Złota otoczka miejsca, które jednak jest ciut zgnite. Fakt-pieniądze zawsze są na czas, jednak ma się dziwne poczucie niesmaku.
Dom Lodów Barton
Wrocław
Obecnie posiadamy dwa sezonowe lokale. Otwierane są zazwyczaj na przełomie marca i kwietnia . Co roku prowadzimy właśnie w tym okresie rekrutację.
Łucjan Gonsior Dom Przyjęć Gonsior
Rybnik
Słyszałam od bliskiej mi osoby podobną opinie. Bardzo dużo dziewczyn, długoletnich pracownic nie wytrzymało presji i (usunięte przez administratora) i zwolniło się z tego miejsca.
Pierogarnia Maluszek Ewa Borowska
Jawor
Starsza Pani oferująca 8zl na godzinę za lepienie pierogów, nie polecam
Catering Krzysztof Rowicki
Warszawa
Pracodawca nie jest chętny do podpisywania wszelkich umów o pracę, płaci tygodniowo do ręki czego nie popieram w obecnych czasach. Praca nie stabilna, fizycznie , emocjonalnie... Pracodawca toleruje picie alkoholu przez innych pracowników na miejscu pracy i podczas wykonywania zlecenia ! Własciciel unika wszelkich informacji, wyjaśnień, ustaleń, nagłych zmian i kolejności stylu pracy czy rozwiązywania problemów co jest częstym powtarzajacym się czynnikiem w tej firmie. Ekipa jest problematyczna i nerwowa , zwłaszcza kucharka- Iwona (kobieta impulsywna, arogancka ) Nie polecam podejmowania pracy w " Bistro 81" na Połczyńska w Leroy Merlin.
Pizzeria Avanti Tomasz Prabucki
Grudziądz
Witam nie polecam tam pracy bo pracodawca się wgl nie odzywa owszem zapłacił a jak się pytam dzwonię to potem zero odzewu... żenada jednym słowem
Ciupa Marcin P.H.U. Wombat Sprzedaż Wysyłkowa
Ślęza
Niestety to standard działania tej firmy, nie posiadają towaru, który oferują i naciągają klientów. Ostrzegam przed Panem Ciupa i jego firmą.
Gko Kasyno Barbara Otto
Łódź
Sylwester w tym roku 2024 jesteśmy zawiedzeni byliśmy ekipą 12 osób jeśli chodzi o jedzenie to przeciętne jak w barze mlecznym muzyka starszy pan z paniami zatrzymali się w miejscu i uważają pewnie ze 20 lat tak jest najlepiej nie wiedzą co to (usunięte przez administratora) ogólnie słabo.Nie polecamy.A szefowa wyrafinowana kobieta lat 90
P.H.P.U. Gwarek Mieczysława Pipin
Piechcin
Bardzo pragnę pochwalić Państwa wyrób "wieprzowina w galarecie" dostępna w sieci DINO, kupuję Państwa wyrób od kilkunastu miesięcy prawie codziennie, jest bardzo smaczny, sprawia niesamowite doznania kulinarne, jestem wielkopolaninem od blisko 70 lat, wiele jadłem wyrobów tego typu, zachęcam do dalszej działalności i rozszerzenia swej oferty o inne sieci handlowe. Powiem, że podobne towary oferowane np. w Biedronce lub Lidlu są daleko gorsze (w mojej ocenie) jeśli chodzi o smak . Gdzie jeszcze można zaopatrywać się w Państwa produkty ? mirek.kozak@op.pl tel. 601743077 pozdrawiam Mirosław Kozak
Gościniec Kuklówka
Radziejowice
Odradzam pracy w tym miejscu. Zatrudniają na czarno a na końcu (usunięte przez administratora) na pieniądzach zaniżając wypłaty. Właścicielka tego przytułku liczy tylko na jak największe zyski kosztem pracowników jak i produktów z których serwują dania... blee.
Pizza Corner s.c.
Płock
Wdniu 01.01.2024r zamówiłem placek "Postada" Przykro to mówić ale nie miało to nic wspólnego z dawnym plackiem "Postada" . Farszu było tyle co kot napłakał tak że nie dało się nawet wyczuć jego smaku. Jeśli chodzi o sam placek to miał on niewiele wspólnego z plackiem ziemniaczanym ciasto było bardziej naleśnikowe niż ziemniaczane, tak było nafaszerowane mąką. Tak że daleko mu do placka ziemniaczanego. TAK TO JEST JAK SIĘ IDZIE NA MASÓWKĘ I PRZESTAŁO SIĘ DBAĆ O KLIENTÓW . ZDECYDOWANIE ODRADZAM ZAKUPY W TEJ RESTAURACJI rodat@wp.pl
Hah Company Sp. z o.o. Hah Poznań Sp.K.
Poznań
Cześć, czy w klubie dochodziło to kradzieży? Chodzi mi o kurtki...ochroniarz poinformował mnie ze kolega wziął moją kurtkę z szatni...tylko że ja nie byłam z kolegą. Kurtki nie odzyskałam...
Stal-Marko Marek Iskra
Skarżysko-Kamienna
Strata pieniędzy! Ludzie bez sumień! Brak woli wydania rachunku lub jakiegokolwiek dowodu zakupu. Brak woli wydania zamówionego produktu! (usunięte przez administratora)
Park Hotel Łysoń
Inwałd
Nie polecam pracy u tego pracodawcy nie wypłacił pieniędzy za przepracowane godziny
Bistro Sicienko Anita Kątnik
Sicienko
Kiedyś zamawialiśmy kebaby mięsne były super teraz niestety nie dość że zamówienia zostały pomylone to jeszcze dostaliśmy prawie sama kapustę pekińska w 3 zestawach a były zamówione mięsne. Nie polecam teraz idą na ilość nie jakość. Lepiej sprawdzać przy odbiorze .
Iwona Kwiatkowska Pizzeria Caramba
Żary
Czy ktoś ma dobre opinie o Pizzerii Caramba ? Dużo osób mi poleca, ale czy warto? Ps.nie chce tu odpowiedzi od zbuntowanych pracowników, tylko od klientów
Restauracja Regina Małgorzata Czyżewska
Mińsk Mazowiecki
Tak, to prawda z tym, że jest to stawka dla doświadczonych
Dariusz Kosiński
Bytom
(usunięte przez administratora) co innego przy przyjęciu (warunki ) potem zwlekanie z umową po przepracowanym miesiącu przy wypłacie jakieś nowe stawki jedna ściema i (usunięte przez administratora) Jeszcze nie chce wypłacić za grudzień bo do 10 pracowałam Twierdzi że mi się nie należy (usunięte przez administratora) jak i on tak i jego pracownica nie jaka Danuta teka rękę myje Szukam osób (usunięte przez administratora) żeby złożyć wniosek zbiorowy do prokuratury
Kameleon Miszewski Tomasz
Wąbrzeźno
ZALETY: + zawsze masz jedzenie + ludzie cię lubią bo im smakuje; jeśli im smakuje + zawsze jest ciepło/gorąco + nikt cię nie widzi bo pracujesz za ścianą + wypłata była/jest na czas + szefowa p. Kasia + czasami premia WADY: - szef - jeśli pracujesz na kuchni, to : MUSISZ przyjść godzinę prędzej do pracy żeby przygotować sobie stanowisko do pracy (za tą godzinę nie masz płacone bo właściciel twierdzi, że przez tą godzinę nie zarabiasz pieniędzy więc on nie ma ci z czego zapłacić bo tylko przygotowywujesz SOBIE stanowisko do pracy; - jeśli czegoś nie zrobiłeś dzień prędzej co było konieczne bo nie miałeś kiedy BO PRACOWAŁEŚ, to MOŻE pomoże (jeśli oczywiście ma swoje porobione) osoba z baru i NIE dostanie za to pieniędzy (tzn robi coś co nie należy do niej za free); jeśli w tym czasie zjawi się "szef", to jeszcze cię pojedzie za to, że nie jesteś gotowy do pracy i masz szansę że wypłata się trochę pomniejszy (tak za karę) - jeśli masz wolne to najlepiej też bądź pod telefonem bo może będziesz musiał przyjść - oczywiście możesz za to kasy nie dostać bo przecież masz wolne i POMAGASZ (tzn że nie pracujesz) kolegom/koleżankom z pracy - jesteś na L4 BO np: masz 39 gorączki - jak do ciebie zadzwonimy i będziesz czuł się na siłach to przyjdź do pracy / daj znać jak poczujesz się lepiej i chodź do pracy Pierwszy czas pracy bardzo ciekawy, owocny i wszystko było fajnie - chciało się pracować, człowiek się bardzo angażował (z podkreśleniem BARDZO ANGAŻOWAŁ); przyszedł czas, że zabrakło zmiennika...padły słowa coś w stylu: "szef się nie martwi, dam radę pracować za dwóch do czasu aż ktoś właściwy się znajdzie"; No i dałem radę ale potrzebowałem 2 dni wolnego na 1,5 miesiąca pracy (dzień w dzień, piątek świątek, po 12-14h)...dostałem 1 dzień łaskawie (!), przeprowadziłem rekrutację kandydatów na zmienika, wyszkoliłem nowego pracownika będąc pewnym że zostanie to docenione i zapamiętane...zapamiętane zostało na chwilę, przy wypłacie była jakaś śmieszna premia (...) później przyszedł czas rezygnacji z pracy i wypłaty nie zobaczyłem - miesiąc pracy za free (!)
Rafał Cofała Prime Kebab
Chorzów
Nie powiem kebab duży ale mięso bardzo słone brak pomidora ogórka była tylko czerwona i białą kapusta także nie polecam ????
Mazaya Mohamad Ali Hanki
Kraków
Praca nieprzyjemna, bardzo duże wymagania za minimalną stawkę. Kelnerki nie mogą siedzieć na zmianie, nawet jak nie ma ludzi, przysługuje im jedna pracownicza kawa i jeden pracowniczy posiłek (z tych tańszych, tych droższych nie można wybierać). Nie polecam pracy, menagerka nie przyjemna, na początku miła, później w wypadku pytań przewraca oczami i robi się bardzo nie miła- o takich sytuacjach można przeczytać także na opiniach google, w lokalu na Krupniczej. Traktuje ona źle pracowników, jako nowy pracownik poprosiłam o pomoc w jednej rzeczy, zostałam skomentowana do klienta, pomachała na mnie oczami, a później była nie miła. Nie polecam pracy tutaj, dużo lepszą, wygodniejszą pracę za minimalną krajową znajdziecie wszędzie.
Sylwia Winszewska-Hussain Zahida Kebab
Koszalin-kołobrzeg-białogard-świdwin- łobez-drawsko-połczyn-szczecinek-polanów-sławno
Nigdy więcej nie zamówię tam kebaba przywieźli po dwóch godzinach mówił że jest gorący a jest zimny nie polecam najgorszy kebab w Świdwinie mój pies nie chce go nawet jeść
Restauracja Parkowa Pluskota Andrzej
Buk
Nie wiem na co ludzie narzekają ciągle cos nie pasuje. Czas oczekiwania jest tak długi ponieważ kucharze przygotowywuja potrawy od podstaw i no raczej to nie będzie 5 minut kelnerki też nie mają czasu na wszystko bo są też telefony z zamówieniami. Jesli ktoś ma jakiś problem to proszę nie posać zadnych opini tylko iść do kelnerki sie poskarżyć czy cos ale jak ktoś jest taki mądry to niech przyjdzoe na kuchnie zobaczyc jaki jest ruch. Dziękuję milego dnia lub nocy
Malinowy Bzyk Marlena Malinowska
Dalanówek
Zamówiłam jedzenie na wynos na wigilię kilka porcji pierogów i inne dania Dostałam porcję zimne,otwarte na jakiejś roboczej kratce która trzeba było nieść przed sobą niewygodnie i która nie mieściła się w normalne drzwi Efekt całe jedzenie rozsypane na klatce schodowej. Do tego kilka porcji pierogów było zapakowane do jednego otwartego styropianu jak dla świń.
Da Augustino Justyna Augustynowicz
Białystok
Ten Pracodawca to (usunięte przez administratora) . Nie wypłaca wynagrodzeń, wyzywa Ludzi gdy upominają się o pieniądze . Sprawa przeciwko niemu już jest w sądzie …
Swierkot Alicja Bar Smakosz
Sierakowice
w dniu 23.12.23, farsz krokieta 60% tandetna jarzynka, sama sol. barszcz tak jak rozpuszczony ze sloika bez przypraw, koszmar. w placku po wegiersku mieso najgorszego gatunku praktycznie same chrzastki. ten bar schodzi na dno...
Dodo Pizza Poland Sp. z o.o.
Warszawa
Witam wszystkich,byłem właśnie na rozmowie i mam do aktualnych/byłych pracowników kilka pytań: 1) Ilu godzinna jest zmiana (czy są nadgodziny) i czy zarobki rzędu np 3500pln netto nie są tu problemem ? 2) Czy to normalne w tej firmie,że menadżer wychodzi sobie ze spotkania pod pretekstem,że coś się stało,zamiast uczciwie powiedzieć czy czy ma ochotę na współpracę,czy też nie ?!?!? (parę min temu właśnie taka sytuacja nastąpiła).Czy osoby na stanowiskach kierowniczych faktycznie są uczciwe i po przerwaniu spotkania dzwonią/wysyłają SMS z powiadomieniem by dokończyć rozmowę czy w rzeczywistości kłamią,że rozmowa będzie kontynuowana,a w rzeczywistości olewają kandydata ? 3) Czy jest praktykowane w tej firmie informowanie kandydatów o wyniku rozmowy (w dzisiejszych czasach to raczej norma),czy ja za PRLu mają gdzieś informację zwrotną ?
Toni Peperoni Krzysztof Idźkowski
Białystok
Na stan 2023 grudzień po zamówionej pizzy czuje się okradziony, byle jak i produkty po taniości. Januszeks company ma nowego członka a jest nim Toni pepperoni. Wstyd trudnić się jedzeniem i taką (usunięte przez administratora)wydawać
Bistro Borek Sp. z o.o.
Turka
Dzwoniłam wielokrotnie o 20.20 nie odbierali to jest brak szacunku do klijenta
Espańa Tomasz Prajs Center Prajs Tomasz Prajs
Gorzów wlkp. kostrzyn n/o
Szukam Tomasza Prajsa, prowadzącego działalność pod nazwą Center Prajs, jest mi winien ogromne pieniądze. Ukrywa się przed oddaniem długów. Jeśli ktoś wie gdzie go znajdę proszę o kontakt na e-mail gdziepiniadze(at)gmail.com
Best Food Concept Sp. z o.o.
Olsztyn
Firma niewypłacalna. Członek zarządu Mariusz Głozak zamawia i nie płaci za wykonane usługi. Kontakt się urywa z chwilą przypomnienia o niezapłaconej fakturze. Unikać. Znam kilka firm, którym nie płaci.
Aroma Coffee Iwona Janicka-Marchewka
Warszawa
Okropna praca w okropnej atmosferze pomagającej na skarżeniu się szefowej zamiast zwrócenia uwagi osobie wprost. Ciagłe telefony szefowej, co godzinę, co pół. A po godzinach pracy milion sms-ow, a gdy sie nie odpisuje, to dobijanie sie dniami. W ciągu pracy patrzenie sie na rece poprzez monitoring (dodatkowo chyba wyposażony w podsłuch), wytykanie kazdego malego bledu. Umowa niezgodna z prawem pracy, zastraszajaca pracownika. Kazda rozmowa z szefowa polega na wytknieciu pracownikowi w bardzo agresywny sposob wszystkich jego bledow wraz z dowodem z monitorigu, tak jakby sie cos ukradlo. Kawiarnia zatrudnia studentow aby miec zwolnienia podatkowe, a jak juz studenci maja studia to oczekuje sie od nich ze nie pojda na nie bo x i y. Malujaca sie na profesjonalna a zatrudnia osoby niedoswiadczone (bo latwiej nimi manipulować) i ma do nich pretensje ze nie wiedza tyle co osoba pracujaca w kawiarni x lat. Oczekiwania wobec pracownikow gorsze niz w niejednej sieciowce. Odradzam
Nas-Troje Sp. z o.o.
Bielsko-Biała
nie polecam dzieci zamowili pizze 32 cm po zmierzeniu pudelka wyszlo 28 cm
Nad Strumykiem MWM Wojnar sp.j.
Zawadka Brzostecka
Napewno nie dostaniesz na początku umowy robisz na czarno więc wydaje mi się że nie był byś zadowolony z tej pracy.
Maria Stępień-Durka Gastronomia Codzienna
Ostrów Mazowiecka
Pani zamówiła u mnie towar niestety nie odebrała,brak kontaktu żenujące
Jagłodajnia Robert Jagła
Słomniki
W 100% zgadzam się z opinią powyżej byliśmy wczoraj kelnerki niech się nauczą liczyć niewiem czy ona sobię sama napiwek wzięła czy faktycznie matematyka się kłania...policzyła sobie 21 zł dla siebie mieliśmy zwrucic uwagę ale niechcielismy jej robić problemu..czas oczekiwania na jedzonko bez komentarza...toalety (usunięte przez administratora) ....obsługa nijaka doradzić nie umie bez usmiechu sztywne ...wielkie 2
Kultura Smaku S.A.
Gdynia
Całe szczęście, że udało mi się wyrwać z tego miejsca, lecz dzięki tym przykrym przeżyciom jestem dzisiaj bardziej odważna i stanowcza. Pan prezes bardzo trudny, wymagający nierealnego, a gdy jego plan nie wypalił obarczał o wszystko pracowników(mimo poprzednich tłumaczeń, że nie jest to dobry pomysł). Zmiana planów co 5 minut,więc człowiek czuje się jak głupek. Wynagrodzenie było najnizsze, a gdy wyrobilam więcej godzin stwierdzono, że nie jest to prawda. Pieniądze otrzymałam dopiero w momencie, gdy zagroziłam odejściem. Ekipą w pracy była super, szef jednak powodował to, że rotacja stała się bardzo duża, a szkoda bo gdyby nie to byłaby zauważalna bardzo rodzinna atmosfera co pewnie przełożyłoby się też na wyniki. Nie polecam tego miejsca pracy, bo wiem, że do tej pory nic się nie zmieniło. Doprowadziło mnie do depresji.
Grek Rtc S.A.
Zgierz
Firma masakra (usunięte przez administratora) pracowników jak tylko się da.Nue zgłasza na czas do ZUS nie odprowadza należytych składek. Wszystko jest zgłoszone do ZUSu. Wśród pracowników stosuje się (usunięte przez administratora) Nie polecam nikomu korzystania z tej firmy ani zatrudnienia sie w niej.
Klub Sportowy Delta Warszawa
Warszawa
Doją ludzi jak trzeba, młodzi ludzie nie mają nic do powiedzenia, a sportowcy tym bardziej! To jest jakaś karuzela finansowa jak było, jest i będzie! Obrzydliwe że wciągają w to młodych
Culinaria Edyta Sokół Agata Grela sp.j.
Kraków
Krakowscy psełdo restauratorzy... Umowy o pracę podpisywane z dużą niechęcią, a jak podpisana to od najniższej krajowej lub na 1/2 etatu ,problemy z rozliczeniem urlopu, paro tygodniowe lub miesięczne opóźnienia z wypłatami i pieniążkami za urlop,..... obecnym pracowniką doradzam czujność i nie pozwolenie się wykorzystać a przyszłym odradzam podejmowanie pracy z tym niesłownym pracodawcą ...
Zajazd Stawisko Dawid Karnowski
Piła
Bardzo nie smaczne jedzenie wszysko zimne. Potrawy nie doprawione a jak są to przesolone... W pokoju numer 8 bardzo nie przyjemny zapach. I nie wygodne łużka. Osobiście nie polecam nikomu tam organizować uroczystości /imprez.
Bistro Bogatynia Dorota Klarycz
Bogatynia
Bardzo miła obsługa jedzenie też bardzo dobrze polecam każdemu
Stodoła Pub Paweł Jędras
Mieszkowice
Zjadłem kebaba zamuwionego w stodole i miałem biegunkę i zwracałem nie polecam tej restauracji uważajcie co kupujecie
Kebab Taurus Tadeusz Gwiżdż
Libiąż
Masakra o żadnej porze dowóz nie możliwy ciągle pod górę obsługa marudna jak by pracowali za kare
Elżbieta Grochowska Gościniec Zębcowski
Ostrów Wielkopolski
Okropna kobieta omijać szerokim łukiem, zwłaszcza jeśli jesteś praktykantem,tak aroganckiej,nie miłej wręcz (usunięte przez administratora)kobiety jak ta pani nigdy nie spotkałam i mam nadzieję że nigdy nie spotkam.
Przedsiębiorstwo Handlowo-Usługowe Citromar Mariusz Lamczyk
Kielce
Jak chcesz pracować dla gościa, który nie jest wypłacalny i zadłużony a o wypłatę trzeba żebrać i na koniec każdego miesiąca zastanawiasz się czy dostaniesz kasę to trafiłeś idealnie.
Cafe Balu Paweł Mioduszewski
Września
Pyszna gorąca czekolada z piernikiem jak i szarlotka ! Polecam każdemu spróbować takiej pyszności. Obsługa bardzo miła. Klimatyczna kawiarnia na idealna herbatkę czy czekoladę !
Dobro & Dobro Inna Yarova
Warszawa
Pracowałam w jednej z kawiarni franczyzowych. Praca i szkolenia pod okiem właścicileliki były bardzo profesjonalne, wszystko było jasne i klarowne w naszej współpracy. Jeśli chodzi o samą franczyzę i państwo Jarowych z którymi miałam nieprzyjemność się zetknąć to nie mam dobrego zdania. Oleg jest strasznym szowinistą po kontakcie z nim wiem, że nie traktuje poważnie kobiet z którymi współpracuje, da się odczuć w rozmowie że traktuje kobiety jako mniej rozwinięte umysłowo, firma nie jest jego ale defakto to no wszystkim zarządza, Inna jest tylko marionetką do tworzenia fantastycznego wizerunku podszytego zapachem gnijącego mięsa. Oboje są zakłamanymi (usunięte przez administratora), którzy sami już gubią się w swoich kłamstwach. Obiecują ludziom śliwki na wierzbie przy czym dobrze wiedzą że ich wizja od początku jest skazana na porażkę, wybierają lokalizację które nie mają szans na zaistnienie przez co zbijają kasę na ludziach którzy są kompletnie zieloni w temacie. Pomoc marketingowa w tej firmie nie istnieje. Wymagają dostosowania się do ich wymogów nie dając w zamian niczego. Miałam przyjemność pracować w firmach franczyzowych i takiego (usunięte przez administratora) ze strony franczyzodawcy nigdy nie widziałam. Zawsze opieka nad placówką była na najwyższym poziomie, kontrole jakościowe dwa razy w miesiącu. Sprzedajesz koncepcje to nie nazywaj się franczyzą!!!!! Generalnie styczność z tym ludźmi to najgorsze co spotkało mnie w ciągu mojej 12 letniej pracy w gastronomii.
Beata Szczygieł Bistro Kawiarnia Pizzeria Pepino
Ostrów Wielkopolski
Mile szefowstwo i miła atmosfera Polecam :)
Abrb Sp. z o.o.
Bydgoszcz
Właścicielka nie wypłaca pracownikom pieniędzy Brak jakiegokolwiek szacunku w tej firmie
J&P Sp. z o.o.
Chrzanów
Dlugo sie zastanawialam czy wogole reagowac na ponizsze krzywdzace ludzi komentarze, ale chyba musze. Na szczęście od wakacji 2022, od kiedy skład obsługi wyczyścił się z buntowników i osób chcących rządzić za szefów pracuje się świetnie. Pracuje tu już ok 2 lat. 1. Szefowie nigdy na nikogo nie podnoszą głosu, wszystkie sporne kwestie są wyjaśniane spokojną rozmową. 2. Nigdy się nie zdążyło NIKOMU, żeby nie dostał wypłaty w umówionej, wcale nie niskiej kwocie. Wyplata nastepuje najóźniej 3-5 dnia miesiąca. Generalnie szefowa zaczyna wypłaty 30-31 dnia miesiąca za który się wypłata należy. 3. Wszyscy mają umowy takie na jakie sie zgodzili. 4 z tego co wiem kontrola PIP nie wykazała nieprawidłowości 5. Przy kontrolach sanepidu są pracownicy i też Sanepid nie ma uwag. Może powiem tak: osoby które się pozwalnialy to: 1. Dwóch kucharzy, którzy buntowali resztę obsługi, by cały czas chodzić po podwyżki, dodawali sobie godzin w grafiku, bez wiedzy i wbrew ustaleniom z pracodawcami, 2. Kucharz, który(usunięte przez administratora) 3. Kucharz, którego jak się mijało i niechcący dotknęło to robił aferę, że go to irytuje, choć w kuchni choćby nie wiem jaka dużą była takie sytuacje się zdarzają. Te, które zostaly zwolnione to: 1. Kucharz (usunięte przez administratora)(również firmowego) co niestety miało wpływ na funkcjonowanie kuchni, którego właściciele ratowali jak mogli, mimo strat jakie jego postępowanie przynosiło, 2. Osoba zmywająca, która nie chciała wykonywać prostych czynności zlecanych przez osoby zarządzające zmianą i niegrzecznie rozmawiała z obsługą i pracodawcami 3. Kelnerka, która pozwalała sobie na tyrady smsowe do pracodawców, była nieelastyczna jeśli chodzi o grafik, oczywiście w przypadku innych. I co zgłaszali Goście i obserwowala pozostala obsluga - nie była dla nich uprzejma, 4. Pizzer, który nie wywiązywał się ze swoich obowiązków i czynnie udzielał się na stronach(usunięte przez administratora) - co bardzo mogło zaważyć na reputacji restauracji. Nie ma się co dziwić, że te osoby wyładowują swoje frustracje z powodu utracenia dobrej i spokojnej pracy. Dziwie sie, ze wlasciciele nic nie zrobili z tymi komentarzami, bo zawsze warto poznać wersję obu stron. Odpowiadając na Pana pytanie. Starą gwardia się tu trzyma i nikt się nigdzie nie wybiera. A znam takich, którzy są dobrzy i chętnie by do nas dołączyli, tylko nie ma wolnych miejsc ;)
Piwnica Łódzka Sebastian Spychała
Łódź
Szef kuchni arogancki, chamski, praca na umowę zlecenie, rygor,stres. Nie polecam.
GMG Events Sp. z o.o.
Wrocław
Bonus w postaci jedzenia za które i tak musisz płacić raczej nie wyrównuje braku minimalnej krajowej
Kornel-Trybulec Sylwester
Mielec
Widzę, że bez zmian ciągle szukają nowego kucharza. Praca ze starymi babami, co pomiatają młodszym pracownikiem, wymagają dyspozycyjności nawet w czasie choroby, zastraszają młodszego pracownika bez doświadczenia, że jak nie przyjdzie się do pracy to szef zwolni. Właściciel cwaniak z układami, straszy, że wyśle opinie innym pracodawcom i nigdzie nie znajdę pracy, bo ma takie kontakty.
Hotel Trylogia Bożena Ładno
Zielonka
Praca za niewolniczą stawkę, brak zapewnienia uniformu i chęci jego kupienia przez pracodawcę, brak szatni, brak benefitów, na pierwszy rzut oka stosowane są mobbingujące praktyki, tragiczny kierownik recepcji hotelowej do tego cała firma to (usunięte przez administratora) co nie płacą za przepracowany dzień próbny. Ludzie bez haryzmy i grama honoru. Typowy JANUSZEX. Zgłoszone do PIP, US i prokuratury. Czekamy na pieniądze.
Zahir & Zahid Sp. z o.o.
Ostrów Wielkopolski
Widze ,że nie jedno miasto ma taki problem.. :/ Smutne. Bo są Dziewczyny ,które oddają całe serce tej pracy i są bardzo nie doceniane. Przez współpracownikow tak.. ale przez Firmę.. już niekoniecznie . Umowa zlecenie to widzę ,że u Nich już chyba standard. Znam Dziewczyne ,która w jednym z lokali pracuje od 2017 roku do dziś... Może nie zna angielskiego.. ale pomaga chłopakom we wszystkim.. nawet w prywatnych sprawach typu.. urzędy,lekarze . Gdzie nikt Jej za to nie płaci .. robi to z szacunku i dlatego ,że lubi i dogaduje się z współpracownikami.. szkoda ,że nie ma.kogos kto by zadbal o tak dobrych i oddanych.. wieloletnich pracowników.. bo takich mają naprawdę mało..
Ugotowany Leszek Krawczak
Bydgoszcz
Nie zgodzę się z tym, że od środka miejsce wygląda inaczej. Jest to wymagające miejsce bo właściciel jest równie wymagający. Właściciel oczekuje od swoich pracowników pewnego standardu, który jest mocno wygórowany. Pracowałem tam kilka lat i przyznam, że było czasami(usunięte przez administratora) ciężko, ale satysfakcja jaką dawały pochwały od zadowolonych klientów są bezcenne. Właściciel ma też ogromną wiedzę gastronomiczną którą przekazuje innym. Znam wiele przypadków gdzie kucharze którzy zanim zaczęli tutaj pracę byli przeciętni i przez większość swojej kariery klepali schabowe, a po kilkunastu miesiącach nauki w tym miejscu robili niesamowite rzeczy na talerzu. Nie jest to miejsce dla osób które chcą sobie spokojnie posiedzieć. Przyznam, że jest ciężko, ale ciężka praca popłaca. Co do odzieży się nie zgodzę. Mogłem sobie wybrać rozmiar nowej odzieży po czasie na inny rozmiar i nigdy z tym nie było problemów. Przerwy zawsze były i sam właściciel mocno tego pilnuje by każdy miał czas na odpoczynek i ciepły posiłek bo wie jaki kocioł czasami panuje. Nadgodziny w gastronomii były zawsze i wszędzie i kto decyduje się robić w tej branży to musi się z tym liczyć w innym wypadku pozostaje mu MC. Jeżeli ktoś jest tak wrażliwy w pracy na kuchni i na każde zwrócenie uwagi traktuje jako (usunięte przez administratora) to nie nadaje się do tej pracy. Nie znam restauracji w której szef kuchni bo błędzie kucharza klepie go po ramieniu i mówi "nie martw się następnym razem się uda". Jest to rodzinna firma i nie jest szokujące że pracują tam członkowie rodziny. Właściciel nie ma taryfy ulgowej dla rodziny. Każdy daje z siebie wszystko i dlatego to miejsce ma tak dobrą opinię. Szef jest jaki jest. Czasami go nienawidziłem jak był zły, ale jak był zadowolony z mojej pracy to dał to odczuć i to było naprawdę miłe i biegiem czasu jak już tam nie pracuję to myślę, że chciałbym być takim szefem jak on.
Barbara Mazurkiewicz Restauracja-Zajazd Hajduk Firma Handlowo-Usługowa
Opolnica
Andrzejki 2023 zorganizowane ubogo, brak napoi gazowanych nawet wody, niegazowana z kranu, dwa dzbanki soku na 15 osób, o łyżeczki i talerzyki trzeba było prosić obsługę, ciasta zabrakło w połowie imprezy, kącik kawowy bez ekspresu tylko woda podgrzewana. Ogólnie nie postarali się. Delikatnie mówiąc wiało dziadostwem i skapstwem DJ dawał radę
Dwór Bismarcka Grzegorz Loska
Mysłowice
Bardzo fajne miejsce, super klimat. Obsługa fantastyczna. Dziękuję Panu Grzegorzowi za profesjonalne podejście podczas ustaleń przyjęcia. Jedzenie bardzo dobre.
Ramzes
Mielno
Nie ma, gość wyzywa wszystkich jak leci, nie da się zrobić czegokolwiek tak, żeby mu pasowało. Nie ma co się z nim umawiać na pieniądze, bo i tak zapłaci tyle ile będzie mu się podobało. Czyli mi np. 5000 zł mniej niż było ustalone. Warunki do przetrwania sezonu: chyba lepiej byłoby spać na deptaku. Chciałbym, żeby ludzie czytali tę opinie i brali je pod uwagę. Ten lokal powinien zostać zamknięty.
Karaczi Kebab Jolanta Hussain
Rostarzewo
Rewolta żołątkowa ! Jestem przedstawicielem handlowym i czesto jem kebaby - tam tego kebabem nie mozna nazwac ! dobrze ze na Orlenach maja toalete bo nie wiem jakbym dal rade. NIE POLECAM !
Zamek Gniew Sp. z o.o.
Gniew
Proszę się nie nastawiać na skomplikowane pytania. Zazwyczaj są podstawowymi pytaniami, aby stwierdzić, czy osoba aplikująca na dane stanowisko, dysponuje jakimś doświadczeniem, czy jest chętna do samej pracy i wykaże jakieś zainteresowanie samodzielnym myśleniem na stanowisku pracy.
Koralowa Sp. z o.o.
Jaworze
Super miejsce przepiękne Z super atmosfera. Restauracja blisko tezni śliczna klimatyczna przyjazna dla dzieci i zwierząt. Przemiła obsługa szczególnie nowa Pani w rudych włosach z podejściem do dzieci. Poleciła nam pyszna sałatkę z hallumi. Pyszne ciasta i kawka oraz herbata zimowa. Polecam też napar z imbiru. I grzane winko Polecam każdemu ta miła atmosferę
U Jakuba J. Piotrowicz M. Piotrowicz i B. Piotrowicz sp.j.
Bielsko-Biała
Restauracja u Jakuba w Bielsku oferuje tak piękne dani, aż żal jeść. Wszystko z gustem i ze smakiem. Wystrój bardzo elegancki, a ceny przystępne. Każdy znajdzie coś dla siebie. Można milo spędzić czas. Polecam to miejsce.
Algard Piotr Pożak
Lublin
Daj spokój znajdź sobie normalną pracę, żeby tu wytrzymać trzeba być masochistą ,albo nie mieć innego wyboru.
Cafe Vienna Agata Wawoczny
Rybnik
Restauracja podaje klientom stary produkt dzień dwa dni przed koncem ważności. Oszczędność pracodawcy, uważajcie na tą restaurację, mało kto tam i tak chodzi.