Avida Sp. zo.o

Warszawa

Opinie o Avida Sp. zo.o

Xoxo 2017-03-13 09:27
Generalnie jest napisane, ze administrator moze sobie ot tak usunac komentarz. Ladnie tam sie do niego zglaszacie z kazdym niewugodnym komentarzem. Brawo
Joanna 2017-03-13 13:36
@Xoxo administrator usuwa komentarze, które łamią regulamin. Nie jest prawdą, że administrator może usunąć każdy komentarz. Zachęcam do dokładniejszej lektury regulaminu.
Wracając do roli informacyjnej, którą ma pełnić ten wątek zachęcam do zapoznania się z zakładką przedstawiającą szczegóły odnośnie kariery w firmie (http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,826520,0,0,kariera) oraz wywiadem jakiego udzieliła dla naszego portalu przedstawicielka firmy (http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,826520,wywiad-anna-urbanska).
3
Dawid 2017-04-19 11:12
Avida to spoko firma ale dla osób które sumiennie pracują.
1
Źzz 2017-04-20 09:11
Polecam jako pierwszą pracę...odczekać rok cierpliwie nabrać doświadczenia i uciekać. Rotacja pracowników ogromna o czymś to świadczy Panowie i Panie. Żeby zarobić należy duuuużo "poświecić".
1
Joanna 2017-04-20 13:22
@Źzz co rozumiesz przez dużą rotację? O ilu osobach mowa?
Polecasz pracę w Avida osobom chcącym zdobyć pierwsze doświadczenie zawodowe. Chętnie dowiemy się czego może nauczyć i jakie możliwości rozwoju zapewnia praca w firmie.
1
Źzz 2017-04-20 14:01
Doświadczenie....chodzi o papier który ewentualnie daje możliwość przyjęcia do lepszej pracy. Firma niczego nie uczy a przyjmowani są wszyscy jak leci...nawet bez prawa jazdy oraz doświadczenia w jakiejkolwiek pracy.
2
Jak 2017-04-23 22:08
Firma słaba, sprzęt biurowy słaby, szkolenia słabe...ogólnie nie polecam strata czasu.
5
Daria 2017-05-02 17:56
Avida jest moim miejscem pracy z którego jestem zadowolona.
Dawid 2017-05-07 11:14
Mam inne zdanie na temat firmy Avida . Myślę, że punkt widzenia zależy od punktu zaangażowania w firmie.
Joanna 2017-05-08 09:15
@Dawid bardzo cenne będą dla nas pełne wypowiedzi. Mógłbyś powiedzieć coś więcej o swojej pracy w Avida? Piszesz, że masz odmienne zdanie na temat firmy. Chętnie dowiemy się co na nie wpływa, jakie są plusy pracy w Avida oraz jak oceniasz firmę jako pracodawcę.
Paula 2017-05-08 16:24
Cześć :)
Właśnie się zastanawiam nad wysłaniem CV. ZNalazłam ofertę, na stanowisko Konsultant Telefoniczny ds. Produktów Bankowych. W ogłoszeniu jest napisane, że do głównych zadań ma należeć rozmowa przez telefon z klientami w celu umówienia spotkania z doradcą, bez sprzedaży.
Pracował ktoś na tym stanowisku? Domyślam się, że jeśli nie ma sprzedaży to nie ma prowizji, a więc jest pewnie tylko podstawa?
Pozdrawiam
puk 2017-05-10 14:18
Firma bardzo dobrze wynagradza tych, którzy osiągają wyniki. Jeśli ktoś idzie do pracy żeby posiedzieć na fejsie i nic poza tym to będzie niezadowolony. Jeśli ktoś oczekuje gruszek na wierzbie za nic nie robienie, również będzie niezadowolony. Osobie ambitnej i pracowitej praca się spodoba, tym bardziej, że atmosfera jest super i można liczyć na pomoc kolegów i koleżanek z zespołu. Polecam, pracuję ponad rok
Joanna 2017-05-11 09:21
@puk piszesz, że jest to dobre miejsce pracy dla osoby ambitnej. Sama firma wspomina o szybkiej możliwości rozwoju na poziomie firmy i całej grupy. Mogłabyś/Mógłbyś powiedzieć coś więcej na ten temat? Jakie możliwości rozwoju dała Tobie praca w Avida?
hop 2017-05-11 16:55
Hej Paula. Tak - jest rekrutacja na Konsultanta Telefonicznego i jest zaznaczone, że to nie sprzedaż, bo dalej Klienta obsługuje Doradca, jednak oprócz podstawy jest także szansa na premie, wówczas, gdy Klient przez Ciebie pozyskany, otrzyma kredyt :) Jeśli lubisz kontakt z Klientem, rozmowy telefoniczne i finansową tematykę- śmiało aplikuj :)
1
Dawid 2017-05-18 22:26
Avida oferuje takie a nie inne prace. Po co takie dziwne komentarze rzucacie? Jak nie pasuje taka praca szukajcie dalej.
1
Dawid 2017-05-22 10:21
Myślę, że reasumując opinie z forum można śmiało powiedzieć, iż Avida to dobra firma.
Ulala 2017-05-22 13:53
Dawid, tam chyba zaczeli placic za podlizywanie sie, co?;)
Laura 2017-05-24 23:01
Czy byłby ktoś uprzejmy i napisał jak wyglądają zarobki na stanowisku doradcy? Ile wychodzi podstawa i ile można faktycznie mieć z prowizji od sprzedaży.

Dziękuję i pozdrawiam
Dawid 2017-05-25 10:45
Partnerami Avidy są znane i cenione banki w Polsce. Sukces firmy jest wynikiem zaangażowania, pasji i kompetencji pracowników.
Cfu 2017-05-30 21:43
Ciągła rekrutacja świadczy o tym że nie jest to dobra firma.
Dawid 2017-05-31 22:01
@Cfu Nie do końca masz rację. Rotacje pracowników są w dzisiejszych czasach zupełnie normalnym zachowaniem i mało kogo dziwią. Powody są tak różne , że nikt tego nie powinien łączyć jedynie z atmosfera w firmie.
Cfu 2017-06-01 13:49
Dawid...aktualnie pracuje w firmie w której to staż pracy wynosi średnio 11 lat w Avidzie 3 miesiące. Więc nie do końca jest tak jak mówisz...
Dawid 2017-06-05 08:32
Powody rotacji są bardzo różne nie rozumiem dlaczego wiążecie to z sytuacja firmy?
Aneta 2017-06-05 10:43
3 miesiące? Skoro pracujesz w innej firmie skąd takie dane i zainteresowane tym co dzieje się w Avidzie? Podana przez Ciebie informacja jest błędna.
Ja w Avidzie pracuje ponad 5 lat... A ciągła rekrutacja świadczy przede wszystkim o rozwoju, bo w przeciągu ostatniego półtora roku sieć sprzedażowa z 5 rozrosła się do 8 zespołów.
1
Cfu 2017-06-15 14:33
Aneta gratuluję, aż tak dłuuuugiego stażu pracy. Skad wiem pytasz? To bardzo proste...pracowałem tam. Zdziwiona? Jest aż osiem zespołów? To przepraszam...pewno z jednego zrobiono dwa itd. Hi hi P.S. I nadal mam tam znajomych...wiec wiem to i owo.
2
Bono 2017-06-19 09:06
Chcę podkreślić, że Avida ma się dobrze, ludzie pracują i są zadowoleni. Osoby, które nie potrafią pracować niestety maja problemy a swoje frustracje wylewają na forum, a wystarczyłoby przyłożyć sie do pracy.
1
brawo 2017-06-19 09:23
"nadal mam tam znajomych" - hmm więc chyba musi być tam jednak satysfakcjonująco :)
1
Aneta 2017-06-19 11:21
Ślicznie dziękuję:) Faktem, że u nas pracowałeś nie jestem zdziwiona, ale bardziej dziwi mnie to, że po ustaniu stosunku pracy nadal emocjonalnie podchodzisz do tego co się u nas dzieje. Mi by się nie chciało.
1
Dorothy 2017-06-22 12:07
Czy mógłby ktoś pomóc i podpowie kilka informacji o pracy doradcy klienta? Czy da sie godziwie zarobić na tym etacie? Jakie umowy podpisuje firma, proszę o info?
Ania 2017-06-22 15:18
Witaj Dorothy. Firma zatrudnia w oparciu o umowę o pracę (co nie jest oczywiste w tej branży – przeważnie w finansach albo trzeba założyć działalność, albo działasz tylko na prowizji). Tutaj masz i podstawę i wypracowaną prowizję. Jest wytyczona ścieżka kariery, która wyraźnie mówi o kryterium każdego ze stanowisk oraz, co za tym idzie, możliwościach wynagrodzenia.

Czy da się godziwie zarobić? Powiem tak – pracowałam wcześniej w banku i na oczy nie widziałam takich kwot wypłacanych prowizji dla Pracownika :) ale jak w każdej firmie w której jest sprzedaż, efekty pracy zależą od Ciebie :) Wejdź na stronę Avidy, fanpage na facebooku, poczytaj, zobacz, poznaj trochę firmę i aplikuj, jeśli masz ochotę :)
Cfu 2017-06-22 15:40
No widzisz Tobie się nie chce...ja nie widzę problemu aby raz na dwa tygodnie na 2 min wejść i zobaczyć opinie.
666 2017-06-22 22:01
Dorothy....Pani Ania nie pracuje jako doradca i nie ma zielonego pojęcia jak tak naprawdę wygląda sprzedaż i co należy zrobić aby wypracować ową premie w jednym ma rację jest umowa o pracę ale dziś to już standard
Dawid 2017-06-25 17:02
Czy warto aplikować na stanowisko konsultanta telefonicznego? Czy ktoś wie jak się na tym stanowisku pracuje? Jaka jest atmosfera w firmie bo to jest dla mnie bardzo ważne. Może są jeszcze jakieś tematy o których warto jest wiedzieć przed rozmową . Dziękuję
Ania 2017-06-26 12:00
Z tego co widać komentarze więcej mówią o komentującym niż o komentowanym obiekcie...

W każdym razie warto samemu spróbować - nie każdy radzi sobie w sprzedaży, nie dla każdego finanse to ulubiona działka, ale nikt nikogo siłą nie trzyma :) Firma ma wieloletnich pracowników, którzy są z pracy w pełni usatysfakcjonowani, ale tez takich, którzy po jakimś czasie odnajdują inne ścieżki zawodowe - to normalne w normalnym świecie :) zatem niech każdy żyje jak mu pasuje :) peace!
1
tom 2017-06-26 12:16
Dawid - zerknij na zakładkę Aktualna Rekrutacja - tam masz podane szczegóły stanowiska. Ważne, że to nie sprzedaż - Ty pozyskujesz klienta i przekazujesz dalej kontakt doradcy i on potem działa. Patrząc na ich foty na facebooku, wyglądają niegroźnie ;) Skoro interesuje Cię oferta - aplikuj, sam się przekonasz na rozmowie.
1
Młodzik 2017-07-04 17:09
Czyżby jakaś mała rewolucja w Trójmieście, że poszukują kierowników w dwóch miastach? Zastanawiam się czy warto aplikować bo może to już jest nieaktualne? Gdyby ktoś wiedział i był uprzejmy rzucić na forum?
Ja 2017-07-05 08:52
Praca strasznie nudna...jako doradca klienta dzwonisz po 100 tel. dziennie i liczysz na to że ktoś zechce porozmawiać. Sam tworzysz swoją bazę klientów korzystając że stron www z której korzystają Twoi koledzy więc suma sumarum dzwonicie do tych samych klientów.....
1
Wuja 2017-07-07 22:08
Nie polecam...
1
anon 2017-07-10 02:06
Hej, jakies opinie o pracy w Szczecinie jako doradca ? Trzeba mieć koniecznie prawko ? na czym konkretnie polega ta praca i ile wychodzi podstawa netto ?
Dawidek 2017-07-16 11:20
Fajna firma ale trzeba taką pracę lubić i to wszystko.
1
Mariusz 2017-07-20 12:39
Podpowiedzcie mi czy praca doradcy klienta w Avida-ie pozwoli godziwie zarobić? Jakie warunki wstępne trzeba spełniać?
Lola 2017-07-22 07:51
Trzeba mieć łeb na karku,być kreatywnym ,inteligentnym,kumatym i pracowitym.Wykształcenie min średnie i prawo jazdy kat b. Jeśli chcesz zarobić to zarobisz.Nie dajesz rady masz pomoc kolegów z zespołu i kierownika. Jedna zasada -leniom nie pomagamy. Leniom dziękujemy
2
Daniel 2017-07-25 12:11
@Krzysiek Wydaje mi się, że pisanie nieprawdy jest poniżej krytyki. Avida ma dobrych i mądrych pracowników!
1
Maniek 2017-07-29 18:38
Prawo jazdy nie jest potrzebne....zawsze znajdzie się pomoc kolegi lub koleżanki która pojedzie za Ciebie...????
Huragan 2017-08-01 21:23
Interesuje mnie praca w firmie jako doradca klienta dlatego wszedłem na to forum sądząc, że dowiem się coś więcej o firmie. Ludzie tylko się wygłupiają i żadnej normalnej informacji nie przeczytałem. Wprawdzie słyszałem dobre zdanie ale chciałem zweryfikować.
Bf 2017-08-04 08:12
Nie wiem co chcesz jeszcze wiedzieć...piszą że pracujesz do 16 dzwoniąc po klientach których sam sobie szukasz tworząc swoją bazę potem mając prawo jazdy jedziesz do nich z propozycją kredytową. Jak podpiszą firma Ciebie dodatkowo wynagradza. Można zarobić sporo bo nawet 4 zera ale też zostać z podstawą. Pracują różne osoby takie które mają doświadczenie i takie co dopiero zdobywają. Jak jesteś dobry to samochód masz na wyłączność




Danuśka 2017-08-07 11:26
Bardzo ucieszyłam się, że podpisują umowę o pracę. Rzadko spotyka się takie firmy, trochę mnie zastanawia dlaczego niektórzy chcą przestrzec przed firmą ?
Wojtek 2017-08-09 08:24
Ha ha ha rzadko spotyka się firmy które podpisuja umowę o pracę? To gdzie Ty wcześniej pracowałaś? Na budowie? Na mnie najniższa krajowa i podpisana umowa wrażenia nie robi....
Kuba 2017-08-12 12:05
Podpisz umowę popracuj trochę w tej firmie to zobaczysz dlaczego inni przestrzegają przed podjęciem tam pracy
Darek 2017-08-13 16:55
Może niektórzy pracują w niewłaściwym miejscu? Może warto zastanowić się nad zmianą firmy. Ja jestem bardzo zadowolona i oby się nic nie zepsuło to będzie ok.
Zostaw swoją opinię o Avida Sp. zo.o - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Avida Sp. zo.o