Avida Sp. zo.o

Poznań

Opinie o Avida Sp. zo.o

Szumi 2015-09-07 07:21
Negatywnie wypowiadaja sie ci ktorym 'nie poszlo'.
Roman 2015-10-06 20:25
Kasia, moglasbys cos powiedziec na temat owej avidy?
1
marko 2016-02-05 11:20
z tego co widzę, to szukają. chyba tu mają nawet swój profil i oferty.
Szumi 2016-02-08 12:48
Jeśli ktoś jest osobą nadającą się na to stanowisko to co zaszkodzi wysłać aplikację? Myślę, że nic nie stoi na przeszkodzie, rekrutacja trwa cały czas ;)
Szumi 2016-02-09 11:14
Tak, wyplata jest na czas ;)
on1988 2016-08-23 16:14
Zarobki na początku(usunięte przez administratora) + teoretyczna prowizja. Tak to wygląda, były pracownik. Pozdrawiam.
Dawid 2017-01-04 16:27
Mimo takiej złości w waszych postach ja mam zamiar tam pracować bo wiem że jest ok.
Angie 2017-01-15 20:38
A czy ktoś się orientuje, czy firma zapewnia możliwość otrzymania karnetu multisport ? Dziękuję za odpowiedź ;)!
Dawiduś 2017-01-16 13:05
Mam zamiar aplikować do AVIDA na stanowisko do telefonicznej obsługi klienta ale chciałabym dowiedzieć się więcej. Mam na myśli wysokość zarobków, od czego jest uzależniona i czy są jakieś premie? Słyszałam o dodatkach socjalnych ale nie znam szczegółów .
Xoxo 2017-01-18 00:29
Nie
Miłośnik 2017-01-23 13:27
Pracuję w Avida jest super i polecam innym taka firmę.
Danka 2017-01-30 23:04
Zupełnie nie mogę uwierzyć w to co piszesz. Tez tu pracuje i nigdy nie było takich sytuacji!! O co chodzi?
Dawidof 2017-02-07 20:22
Chciałabym pracować u nich tylko mam kilka pytań. Jakie zarobki może otrzymać doradca kredytowy? Czy są jakieś premie? Jaka jest atmosfera w firmie.?
1
Dareczek 2017-02-19 13:06
Chcę złożyć cv na stanowisko doradcy kredytowego w Poznaniu. Czy jest takie zapotrzebowanie? Ile można zarobić?
Joanna 2017-03-01 08:33
Avida Sp. z o.o. obecnie poszukuje osoby na stanowisko Koordynatora Zewnętrznej Sieci Sprzedaży. Ktoś z Was zamierza aplikować?
Xoxo 2017-03-11 07:18
Daj spokoj, nawet komentarz o tym ze usuwaja usuneli ;)
Joanna 2017-03-13 09:00
@marcin nasz administrator archiwizuje wpisy łamiące regulamin naszego portalu. Przed zostawieniem komentarza polecam zapoznanie się z jego treścią.
Xoxo 2017-03-13 09:27
Generalnie jest napisane, ze administrator moze sobie ot tak usunac komentarz. Ladnie tam sie do niego zglaszacie z kazdym niewugodnym komentarzem. Brawo
Joanna 2017-03-13 13:36
@Xoxo administrator usuwa komentarze, które łamią regulamin. Nie jest prawdą, że administrator może usunąć każdy komentarz. Zachęcam do dokładniejszej lektury regulaminu.
Wracając do roli informacyjnej, którą ma pełnić ten wątek zachęcam do zapoznania się z zakładką przedstawiającą szczegóły odnośnie kariery w firmie (http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,826520,0,0,kariera) oraz wywiadem jakiego udzieliła dla naszego portalu przedstawicielka firmy (http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,826520,wywiad-anna-urbanska).
2
Dawid 2017-04-19 11:12
Avida to spoko firma ale dla osób które sumiennie pracują.
1
Źzz 2017-04-20 09:11
Polecam jako pierwszą pracę...odczekać rok cierpliwie nabrać doświadczenia i uciekać. Rotacja pracowników ogromna o czymś to świadczy Panowie i Panie. Żeby zarobić należy duuuużo "poświecić".
1
Joanna 2017-04-20 13:22
@Źzz co rozumiesz przez dużą rotację? O ilu osobach mowa?
Polecasz pracę w Avida osobom chcącym zdobyć pierwsze doświadczenie zawodowe. Chętnie dowiemy się czego może nauczyć i jakie możliwości rozwoju zapewnia praca w firmie.
1
Źzz 2017-04-20 14:01
Doświadczenie....chodzi o papier który ewentualnie daje możliwość przyjęcia do lepszej pracy. Firma niczego nie uczy a przyjmowani są wszyscy jak leci...nawet bez prawa jazdy oraz doświadczenia w jakiejkolwiek pracy.
2
Jak 2017-04-23 22:08
Firma słaba, sprzęt biurowy słaby, szkolenia słabe...ogólnie nie polecam strata czasu.
2
Daria 2017-05-02 17:56
Avida jest moim miejscem pracy z którego jestem zadowolona.
Dawid 2017-05-07 11:14
Mam inne zdanie na temat firmy Avida . Myślę, że punkt widzenia zależy od punktu zaangażowania w firmie.
Joanna 2017-05-08 09:15
@Dawid bardzo cenne będą dla nas pełne wypowiedzi. Mógłbyś powiedzieć coś więcej o swojej pracy w Avida? Piszesz, że masz odmienne zdanie na temat firmy. Chętnie dowiemy się co na nie wpływa, jakie są plusy pracy w Avida oraz jak oceniasz firmę jako pracodawcę.
Paula 2017-05-08 16:24
Cześć :)
Właśnie się zastanawiam nad wysłaniem CV. ZNalazłam ofertę, na stanowisko Konsultant Telefoniczny ds. Produktów Bankowych. W ogłoszeniu jest napisane, że do głównych zadań ma należeć rozmowa przez telefon z klientami w celu umówienia spotkania z doradcą, bez sprzedaży.
Pracował ktoś na tym stanowisku? Domyślam się, że jeśli nie ma sprzedaży to nie ma prowizji, a więc jest pewnie tylko podstawa?
Pozdrawiam
puk 2017-05-10 14:18
Firma bardzo dobrze wynagradza tych, którzy osiągają wyniki. Jeśli ktoś idzie do pracy żeby posiedzieć na fejsie i nic poza tym to będzie niezadowolony. Jeśli ktoś oczekuje gruszek na wierzbie za nic nie robienie, również będzie niezadowolony. Osobie ambitnej i pracowitej praca się spodoba, tym bardziej, że atmosfera jest super i można liczyć na pomoc kolegów i koleżanek z zespołu. Polecam, pracuję ponad rok
Joanna 2017-05-11 09:21
@puk piszesz, że jest to dobre miejsce pracy dla osoby ambitnej. Sama firma wspomina o szybkiej możliwości rozwoju na poziomie firmy i całej grupy. Mogłabyś/Mógłbyś powiedzieć coś więcej na ten temat? Jakie możliwości rozwoju dała Tobie praca w Avida?
hop 2017-05-11 16:55
Hej Paula. Tak - jest rekrutacja na Konsultanta Telefonicznego i jest zaznaczone, że to nie sprzedaż, bo dalej Klienta obsługuje Doradca, jednak oprócz podstawy jest także szansa na premie, wówczas, gdy Klient przez Ciebie pozyskany, otrzyma kredyt :) Jeśli lubisz kontakt z Klientem, rozmowy telefoniczne i finansową tematykę- śmiało aplikuj :)
1
Dawid 2017-05-18 22:26
Avida oferuje takie a nie inne prace. Po co takie dziwne komentarze rzucacie? Jak nie pasuje taka praca szukajcie dalej.
1
Dawid 2017-05-22 10:21
Myślę, że reasumując opinie z forum można śmiało powiedzieć, iż Avida to dobra firma.
Ulala 2017-05-22 13:53
Dawid, tam chyba zaczeli placic za podlizywanie sie, co?;)
Laura 2017-05-24 23:01
Czy byłby ktoś uprzejmy i napisał jak wyglądają zarobki na stanowisku doradcy? Ile wychodzi podstawa i ile można faktycznie mieć z prowizji od sprzedaży.

Dziękuję i pozdrawiam
Dawid 2017-05-25 10:45
Partnerami Avidy są znane i cenione banki w Polsce. Sukces firmy jest wynikiem zaangażowania, pasji i kompetencji pracowników.
Cfu 2017-05-30 21:43
Ciągła rekrutacja świadczy o tym że nie jest to dobra firma.
Dawid 2017-05-31 22:01
@Cfu Nie do końca masz rację. Rotacje pracowników są w dzisiejszych czasach zupełnie normalnym zachowaniem i mało kogo dziwią. Powody są tak różne , że nikt tego nie powinien łączyć jedynie z atmosfera w firmie.
Cfu 2017-06-01 13:49
Dawid...aktualnie pracuje w firmie w której to staż pracy wynosi średnio 11 lat w Avidzie 3 miesiące. Więc nie do końca jest tak jak mówisz...
Dawid 2017-06-05 08:32
Powody rotacji są bardzo różne nie rozumiem dlaczego wiążecie to z sytuacja firmy?
Aneta 2017-06-05 10:43
3 miesiące? Skoro pracujesz w innej firmie skąd takie dane i zainteresowane tym co dzieje się w Avidzie? Podana przez Ciebie informacja jest błędna.
Ja w Avidzie pracuje ponad 5 lat... A ciągła rekrutacja świadczy przede wszystkim o rozwoju, bo w przeciągu ostatniego półtora roku sieć sprzedażowa z 5 rozrosła się do 8 zespołów.
1
Cfu 2017-06-15 14:33
Aneta gratuluję, aż tak dłuuuugiego stażu pracy. Skad wiem pytasz? To bardzo proste...pracowałem tam. Zdziwiona? Jest aż osiem zespołów? To przepraszam...pewno z jednego zrobiono dwa itd. Hi hi P.S. I nadal mam tam znajomych...wiec wiem to i owo.
2
Bono 2017-06-19 09:06
Chcę podkreślić, że Avida ma się dobrze, ludzie pracują i są zadowoleni. Osoby, które nie potrafią pracować niestety maja problemy a swoje frustracje wylewają na forum, a wystarczyłoby przyłożyć sie do pracy.
1
brawo 2017-06-19 09:23
"nadal mam tam znajomych" - hmm więc chyba musi być tam jednak satysfakcjonująco :)
1
Aneta 2017-06-19 11:21
Ślicznie dziękuję:) Faktem, że u nas pracowałeś nie jestem zdziwiona, ale bardziej dziwi mnie to, że po ustaniu stosunku pracy nadal emocjonalnie podchodzisz do tego co się u nas dzieje. Mi by się nie chciało.
1
Dorothy 2017-06-22 12:07
Czy mógłby ktoś pomóc i podpowie kilka informacji o pracy doradcy klienta? Czy da sie godziwie zarobić na tym etacie? Jakie umowy podpisuje firma, proszę o info?
Ania 2017-06-22 15:18
Witaj Dorothy. Firma zatrudnia w oparciu o umowę o pracę (co nie jest oczywiste w tej branży – przeważnie w finansach albo trzeba założyć działalność, albo działasz tylko na prowizji). Tutaj masz i podstawę i wypracowaną prowizję. Jest wytyczona ścieżka kariery, która wyraźnie mówi o kryterium każdego ze stanowisk oraz, co za tym idzie, możliwościach wynagrodzenia.

Czy da się godziwie zarobić? Powiem tak – pracowałam wcześniej w banku i na oczy nie widziałam takich kwot wypłacanych prowizji dla Pracownika :) ale jak w każdej firmie w której jest sprzedaż, efekty pracy zależą od Ciebie :) Wejdź na stronę Avidy, fanpage na facebooku, poczytaj, zobacz, poznaj trochę firmę i aplikuj, jeśli masz ochotę :)
Cfu 2017-06-22 15:40
No widzisz Tobie się nie chce...ja nie widzę problemu aby raz na dwa tygodnie na 2 min wejść i zobaczyć opinie.
Mmmmmddf 2017-06-22 21:54
Cfu ja Ci się nie dziwię...to co ja tam widziałam tak mnie zszokowało że jeszcze długo będę o tym i o tej firmie pamiętać
666 2017-06-22 22:01
Dorothy....Pani Ania nie pracuje jako doradca i nie ma zielonego pojęcia jak tak naprawdę wygląda sprzedaż i co należy zrobić aby wypracować ową premie w jednym ma rację jest umowa o pracę ale dziś to już standard
Zostaw swoją opinię o Avida Sp. zo.o - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Avida Sp. zo.o