:Avon Cosmetics Polska Sp. z o.o.
2 40 6 1

Opinie o :Avon Cosmetics Polska Sp. z o.o.

Marek Zawadka

Byłem dwa razy na rozmowie o pracę, Mimo , że kandydatów brakowało, Mimo że miałem doświadczenie na aplikowanym stanowisku tylko straciłem swój czas bo.mieli do.mnie zadzwonić i ? I nic.

@@
@Marek Zawadka 11.01.2019 09:08

wyrzucają pieniądze na pseudo HR, prowadzą fikcyjne postępowania kadrowe ( na to są pieniądze aby płacić pensje zastępowi ludzi z HR ) ale na opłacenie fachowców to już nie, polityka personalna - poziom tej polityki- ŻENADA

@@

HR dno: Krystian K. udaje, że prowadzi procesy rekrutacyjne; marnuje czas kandydatów; wydumane powody stosowane wobec spełniających kryteria kandydatów; sam nie ma kompetencji do działań HR; dołuje employer branding Avonu

Nadia

Lubisz kosmetyki Avonu? Jesteś klientką ?Chcesz zamawiać kosmetyki w niższych cenach (15-45%)? Jeśli tak, to zapraszam do darmowej rejestracji konta zniżkowego, dla nowych konsultantek przewidziane są liczne gratisy i prezenty, więcej informacji możesz uzyskać pod adresem mailowym: switezianka02@interia.pl Lub tel. 503 399 580, oferta skierowana jest do osób w wieku od 16 lat Szukam osób z całej Polski (ja jestem z Łodzi) , zainteresowanych współpracą. :-)

Zuzia

Czy firma prowadzi aktualnie jakieś rekrutacje?

Nadia
@Zuzia 23.06.2018 18:54

Lubisz kosmetyki Avonu? Jesteś klientką ?Chcesz zamawiać kosmetyki w niższych cenach (15-45%)? Jeśli tak, to zapraszam do darmowej rejestracji konta zniżkowego, dla nowych konsultantek przewidziane są liczne gratisy i prezenty, więcej informacji możesz uzyskać pod adresem mailowym: switezianka02@interia.pl Lub tel. 503 399 580, oferta skierowana jest do osób w wieku od 16 lat Szukam osób z całej Polski (ja jestem z Łodzi) , zainteresowanych współpracą. :-)

MARLENA

OD KILKU MIESIECY JESTEM KONSULTANKA W AVON, I JEDYNE CO MOGE NA TEN TEMAT POWIEDZIEC TO JESST TO SUPER WSPOLPRACA, DARMOWE KOSMETYKI, DUZO PREZENTOW NO I RABATY DO -45%. JESLI KTOS CHCIALBY SPROBOWAC TO ZAPRASZAM NA MOJA STRONE DO WYSLANIA ZGLOSZENIA A NAPEWNO SIE SKONTAKTUJE I WSZYSTKO OPOWIEM (usunięte przez administratora)

Dominika

@Fou a możesz opisać atmosferę pracy jaka panuje w Avon Cosmetics Polska? Czy w kontekście możliwości rozwoju oraz dodatkowych benefitów oceniasz tego pracodawce pozytywnie? Orientujesz się czy na ten moment poszukują pracowników?

Fou
@Dominika 17.08.2018 15:01

Jest spoko :) benefity są mega dobre, u żadnego poprzedniego pracodawcy nie było nawet połowy tego co w avon

Karolina

Są różne zdania na temat firmy. Wiem, że to dobry pracodawca. Pewnie opinia zależy od tego jak się pracuje?

Fou

Pracuje w ACP (stosunkowo krótko) i muszę przyznac, że jestem pozytywnie zaskoczona firma, bo po opiniach tutaj byłam przerażona. Normalna zdrowa korpa, ale zdecydowanie bardzo ludzka (bez jakichś chorych podziałów na managerów i plebs) /. Ludzie pracują tam po 18-20 lat co świadczy o tym, że warunki są naprawdę spoko, a nie ukrywajmy z takim stażem znajdą pracę wszędzie u konkurencji. Bardzo dobre benefitoe, pensja ok, Randstad ma zniknąć, każdy pomoze. Polecam

Dominika

@pravon na jakim stanowisku pracowałeś w firmie Avon Cosmetics, że aż tak źle wspominasz doświadczenie z tą firmą? Z twojej wypowiedzi niewiele wynika, oprócz tego, że nie polecasz pracy u tego pracodawcy. Forumowicze tego forum z chęcią się dowiedzą, jak wyglądają warunki pracy na podstawie merytorycznych treści.

anonim

(usunięte przez administratora)

pravon

Chyba sobie żartujecie. By dostać się do DOK nie trzeba mieć zbyt wielkiego doświadczenia, a tym bardziej znajomości. Tym bardziej, że ciągle im brakuje pracowników. Wiele osób szybko zwalnia się bo nie wytrzymuje tego co tam się dzieje. Mam wrażenie, że powyższe posty pisały jaśnie, szanowne kierowniczki bo od współpracowników nie słyszałam ani jednej, podobnej opinii.

już mnie tam nie ma

Miałam tę wątpliwą przyjemność pracować przez długi czas w Avon w Warszawie. Nie polecam szczególnie pracy w obsłudze klienta. To co tam się dzieje, to przekracza wszelkie granice. Tak jak ktoś wcześniej napisał "wszechobecny mobbing" to jest 100% prawda. Człowiek jest traktowany jak niewolnik, a kierownicy są bezkarni i wyżywają się na pracownikach. System ocen pracy to jest absurd, w każdym aspekcie można przyczepić się by pracownikowi obciąć premię i go terroryzować. Ten tak zwany "rozwój " nie istnieje, chyba że masz mocne plecy (albo inną część ciała). Z moich obserwacji wynika, że nie ma osoby(a znam ich wiele), która żałowałaby zmiany pracy- to chyba najlepiej oddaje panujące tam warunki.

Administrator

Atmosfera w miejscu zatrudnienia odgrywa bardzo ważną rolę. Czy tak samo jest w :Avon Cosmetics Polska Sp. z o.o.? Podzielcie się informacjami, wyrażając swoją opinię na ten temat!

Stefan

Niektórym najlepiej wychodzi narzekanie!!

Piotr

Idealnych firm nie ma, zawsze można znaleźć cos do poprawki.

Iza

Niestety osoby, którym nie udało się utrzymać lub dostać tu do pracy to piszą!!!

Pracownik
@Iza 08.04.2018 11:14

Pani Izo ludzie opisują nazwiskami, co wskazuje na to, że pracują w firmie.

AVON NigdyWięcej
@Iza 08.04.2018 11:14

Pani Izo, pracowałem w tej firmie i mogę potwierdzić, że większość wypowiedzi na forum jest prawdziwa.

AVON NigdyWięcej

Ponieważ pracowałem w biurze AVON niecałe dwa lata postanowiłem podzielić się swoim doświadczeniem z innymi osobami, a raczej je ostrzec. Ogólnie nie polecam nikomu tej firmy, a szczególnie osobom młodym z zapałem do pracy i rozwoju. Manager pracujący od X lat będzie was wykorzystywał w 100% i wmawiał, że musicie się wykazać. Obecnie połowa biura pracuję na umowach zewnętrznych Randstad. Żeby było jasno, to ludzie pracują na takich umowach po 2,3,5 lat! Znałem również przypadki, gdy dziewczyny na pozycji Junior Brand Managera pracowały ponad rok na śmieciowej umowie. Ogólnie jeśli zaczniesz ze swoim przełożonym rozmowę na temat zmiany umowy, to otrzymacie następującą odpowiedź:” To nie jest tak że wam (tzn. młodemu pokoleniu) się należy umowa o pracę, ją trzeba zasłużyć. Jesteście przyzwyczajeni, że wszystko dostajecie od razu”. Generalnie atmosfera w firmie jest chora. Zbudujesz karierę tylko wtedy jeśli będziesz się podlizywał do managera, głośno wytykał błędy innych osób na spotkaniu bądź open space albo obgadywał innych za plecami. Jeśli chodzi o rozwój, to brak słów… Firma zupełnie nie nastawiona na rozwój pracowników, dlatego że managerowie potrzebują ludzi tylko do wykonywania swoich celów i targetów. Nikt nigdy nie będzie z wami rozmawiać o rozwoju, o wszystkim musisz pytać się i martwić się sam. Jeśli już będziesz na tyle śmiały i powiesz, że chciałby awansować czy przejść do innego działu, to rozmowa będzie skończona natychmiast. I na sam koniec – Pani Andżelika z działu HR. Zgadzam się ze wszystkimi opiniami poniżej. Jeszcze pracując w Avon i próbując przejść do innego działu Pani Andżelika nie wracała do mnie z żadną informacją, a jak ustawiała spotkanie to nie przychodziła…Ogólnie była słabo pomocna w procesie rekrutacji nawet dla osób z firmy...

Novicjusz

Czy ktoś wie jakie są warunki pracy w dziale obsługi klienta w Warszawie?

Pokilkulatach
@Novicjusz 30.03.2017 17:41

Zenujace...wiecej mozna zarobic na kasie w supermarkecie a buta i mobbing nie pozwalaja normalnie funkcjonowac

Pracownik

Ponieważ spotykam się z wieloma nieprzyjemnymi sytuacjami związanymi z procesem rekrutacji, poczułam wdzięczność do firmy Avon w której pracuję od 2 lat i postanowiłam opisać swoje doświadczenia. Pracuję w dziale digital i tylko na temat tego działu mogę się wypowiadać. Atmosfera jest bez zarzutu. Ludzie są bardzo mili, otwarci i wyluzowani. Pełni szacunku do drugiej osoby. Gotowi pomóc, zrozumieć. Nikt nie ma zapędów do kontrolowania kogokolwiek. Współpraca odbywa się w pełnym zaufaniu do drugiej osoby. Mówię tu o większości sytuacji. Wiadomo, nic nie jest tylko czarne lub białe ale z reguły jest na codzień tak jak opisuję. Rekrutacje wspominam bardzo miło. Wspomniana Angelika dobiera nam świetnych ludzi do zespołu, jest bardzo otwartą, profesjonalną i życzliwą osobą. Jeśli chodzi o wady, są to umowy na randstad, niska świadomość menagerów wartości pracownika na rynku pracy i czasem kulejąca organizacja pracy.

Administrator

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa bardzo istotną rolę. Czy tak samo jest w :Avon Cosmetics Polska Sp. z o.o.? Podzielcie się informacjami, wyrażając swoją opinię na ten temat!

Marta

Avon zatrudnia ludzi faktycznie, tak jak padły już tu głosy - tylko po układzie kolesiowskim (wiem, ponieważ znam prywatnie kilku ludzi pracujących w tej firmie i słyszę od nich co się tam dzieje), czyli bez żadnego doświadczenia, bez wiedzy i bez wykształcenia. Szkoda czasu i energi, chyba że ktoś chce pracować i obcować z (przepraszam za wyrażenie) "burakami, które wyżej strają niż głowę mają..."

nigdypracawavon

Oceniam rozmowę rekrutacyjną w formie AVON do działu marketingu w Warszawie. Pani Andżelika, która prowadzi te rozmowy, to jakiś żart. To opinia nie tylko ode mnie, ale od kilku osób, które też uczestniczyły w tej farsie. Obcina człowieka wzrokiem z góry do dołu, ogląda jak małpkę, sama sobie przeczy w zadawanych pytaniach, jest nie miła, wręcz bezczelna. Kto ją zatrudnił? Jesli taki jest cały Avon, to podziękuję.

cvb
@nigdypracawavon 09.03.2017 18:43

Dział marketingu w Avon to układ kolesiowski, nie do ruszenia. Szkoda czasu i energii aby tam się dostać. Zresztą mam nadzieje, że szczytem Twoich ambicji nie jest promowanie chemicznych, niezdrowych chińskich kosmetyków....

Pracuję bo chcę
@nigdypracawavon 09.03.2017 18:43

Tak ,to właśnie oblicze Avonu ????

Mira

Czy jesteście pewni, że nie da się napisać cos pozytywnego o firmie? Ja nie spotkałam się z tym żeby firma dawała odpowiedź po rozmowie, sama się interesowałam. Nikomu korona z głowy nie spadnie a to jest nasz interes!!

zzz
@Mira 16.11.2017 18:08

Nie, nie da się nic dobrego napisać. Avon to firma, która zatrzymała się w rozwoju, żadnych szkoleń , które można by wpisać do CV, żadnego rozwoju, każdy jest tylko poganiaczem do jak największej sprzedaży bez szansy na rozwój, awans czy życie osobiste.

Pracuję bo chcę
@Mira 16.11.2017 18:08

A wyobraź sobie że ja się spotkałam. Tak duża firma powinna być profesjonalna. Ale tam ludzi mają za nic więc na rozmowie kwalifikacyjnej juz jest przedsmak traktowania

Marek

Miałem przyjemność pracować parę lat w siedzibie Avon w Warszawie, na początku firma idealna po zmianie dyrektorki zaczęły się cięcia optymalizacja i powszechny mobing. Gdzie Menager wyznacza Ci przerwy, zmusza do nadgodzin, jeśli odmówisz to wróci to z rykoszetem. Oceny PMP pracowników gdzie szukają jak zrobić z Ciebie debila i zabrać premie.

Po rozmowie

Potwierdzam, że nie odzywają się mimo, iż młoda pani nauczona prowadzenia rozmów z szablonu obiecuje, że się odezwie nie zależnie od wyniku rozmowy. Mogłaby nie obiecywać i oszczędziłaby ludziom niesmaku. Co do samej rozmowy to atmosfera sztucznego uśmiechu powinna już zapalić czerwoną lampkę. A reakcja na realne oczekiwania finansowe grymasem na twarzy mówi więcej niż słowa. Nie polecam.

Mala

Kłamią na rozmowie kwalifikacyjnej, że dadzą odpowiedź mailową lub telefoniczną - nawet jeśli będzie negatywna. A tu cisza... Wasza postawa świadczy o was. Zresztą jak widać po komentarzach nie jest to tylko moje zdanie.

placek wiśniowy

Primo, brak szacunku i niepoważne traktowanie kandydatów do pracy. Brak odpowiedzi zwrotnej po rozmowie i teście kwalifikacyjnym. Secundo, zatrudnianie przez agencję pośrednictwa świadczy o kombinatorstwie i wątpliwej etyce firmy w podejściu do pracowników.

nice
@placek wiśniowy 25.03.2014 01:28

Ws informacji zwrotnej - zgoda, mogliby się przyłożyć i choćby maila wysłać. Co do pkt drugiego, czasem zatrudnia się na początku przez pośredników, dot. to głównie osób z niewielkim dośw. i rekrutowanych z tzw. ulicy Bezpośrednio dopiero gdy kandydat przypasuje. Pozdr

Karol

Miałem tę (nie)przyjemność współpracy z tą firmą. Pierwsze co mnie uderzyło, to to jak pracownicy początkowo są bardzo mili, a po chwili potrafią stać się wręcz (usunięte przez administratora). Nieprzyjemnie wspominam czas spędzony z pracownikami firmy, którzy wyżywali się na innych i dla których każdy niewielki problem był kryzysem nie do zażegnania-brak jakiejkolwiek chęci pomocy czy rozwiązania problemu! Ponadto wszyscy chodzą bardzo dumni, z głowami zadartymi wysoko, no a powiedzmy sobie szczerze, że sprzedaż tanich chińskich kosmetyków ludziom(a raczej wciskanie) to nie jest jakiś wielki wyczyn. Jeszcze raz nie polecam, zniechęciłem się przez nich nie tylko do AVON jako pracodawcy ale ich kosmetyków i zamierzam przekonać moich znajomych do zaprzestania korzystania z ich usług.

Marzena

Przebrnęłam przez dwuetapowy proces rekrutacyjny w AVON do biura w Warszawie. Pierwsza rozmowa ze wspomnianą tutaj Panią. Jest to bardzo młoda osoba, wyuczona podręcznikowo fachu, co widać w jej zachowaniu od zdecydowanego uścisku dłoni do pytań opierających się o NLP. Na szczęście nie musiałam opisywać jakim chcę być zwierzęciem, ale musiałam odpowiadać na wiele pytań nie mówiących tak naprawdę nic o mojej osobie, a jedynie dających świadectwo jak bardzo potrafię lawirować. Po drugim etapie, po poświęceniu mnóstwa czasu i energii otrzymałam odpowiedź odmowną - zwrotkę z e-recruitera, gdzie nawet nie wypełniono mojego nazwiska, tylko Dear 'name&surname'. Nie jest to lament odrzuconej osoby, ale na rozmowach organizacja przedstawiana jest tak pozytywnie, że aż chce się być jej częścią. Mogliby napisać chociaż odmowę zaadresowaną do mnie jako do człowieka. Chyba, że to była metoda, żebym nie aplikowała do nich więcej. W takim razie się udało - nie będę.

rafal

Czy ktoś wie czy dywizyjna ze slaska wreszcie zwolnili ?

kut
@rafal 05.04.2017 09:18

podobno tak

Anna

Omijać szerokim łukiem. Mobbing, mobbing i jeszcze raz mobbing. OMS zastraszają pracowników, bo same są zastraszane przez DMS. Procent jaki otrzymuje się z sprzedaży jest żałośnie smieszny. Cała idea jest taka, aby nowi Liderzy, którzy zbudują grupę KK najlepiej żeby sami odeszli, tak aby firma nie musiała wypłacać wynagrodzenia, a sama czerpała zyski z KK. Komentarze o kosztach, które znajdują się powyżej są w 100% prawdą. Albo zakłada się własną działalność gospodarczą ( na którą nie jest się w stanie zarobić), albo 40% wynagrodzenia odciąga firma Randstad. Doświadczenie w tej firmie miałam wieloletnie, i wiem jedno gorzej już na pewno nie trafie. Nie polecam !

Zostaw opinię o :Avon Cosmetics Polska Sp. z o.o. - Warszawa

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie :Avon Cosmetics Polska Sp. z o.o.