logo Lidl Polska

Lidl Polska

Wrocław

Opinie o Lidl Polska

Opole 2017-01-09 19:50
Rozmowa rekrutacyjna odbyła się w hotelu festival w Opolu. Zostałam zaproszona na godz. 9. Na samym początku była prezentacja firmy. Po co? Nie mam pojęcia. Osoba, która składa aplikacje powinna chyba wiedzieć gdzie składa i zapoznać się z historią firmy. Było ok 15 osób. A później po kolei każdy wchodził z wcześniej podanymi pytaniami: o wykształcenie, hobby, dlaczego lidl, cele, mocne strony itp. I w sumie nic by nie było dziwnego w tym wszystkim, prócz tego, że musiałam siedzieć tam 5 godzin! Bez żadnej informacji ( pani potwierdzała telefonicznie i mogła o tym wspomnieć) Zero profesjonalizmu. Po co robić spend 15 osób? Na I etapie w sumie nic się nie dowiedziałam, prócz tego co znalazłam w internecie.
8
zorba 2017-01-10 19:28
pracownik sklepu na dzień dobry dostaje 1800 , nie dawno się ztrudiłem to wiem. po roku 150 zł brutto więcejn a po dwóch ok2150, przyczym na rękę to wychodzi nie całe 1500zł. Ja nie będę tak dłużej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za taką kasę. Niech inny głupi przyjdzie na to miejsce albo masochista.
11
zorba 2017-01-10 19:30
pracownik sklepu na dzień dobry dostaje 1800 , nie dawno się ztrudiłem to wiem. po roku 150 zł brutto więcejn a po dwóch ok2150, przyczym na rękę to wychodzi nie całe 1500zł. Ja nie będę tak dłużej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za taką kasę. Niech inny głupi przyjdzie na to miejsce albo masochista.
13
leonardo 2017-01-11 19:06
Nigdzie indziej nie ma jak w lidlach we Wrocławiu to jedyne sklepy gdzie toleruje się złodziejstwa pracowników zastępców kierownika i nikt się tym nie przejmuje.kierownicy rejonu są informowani ale gówno z tym robią chodzą jak te cioty po sklepie z tabletem i walą głupa.
6
żarek 2017-01-11 19:15
Zgadzam się z tym całkowicie, pracowałem w firmie ochroniarskiej dla lidla kilka długich lat,wiem dokładnie co się wyprawia ,jak bardzo pracownicy sklepu okradają co się tylko to da. większość i kierowników rejonowych zna sytuację w swoich sklepach i nic nie robią z takimi osobami,w innych sieciach (hipermarkecie) itp jest to nie do przyjęcia tam taki delikwent wylatuje za przykładowego pomidora gdyby zjadł lub schował w kieszeń.Taka polityka lidla to chore postępowanie bo to banda chorych niespełnionych sexualnie kierowników rejonu ,powinni takie procederu tępić w zarodku..
4
żarek 2017-01-11 19:19
Zgadzam się z tym całkowicie, pracowałem w firmie ochroniarskiej dla lidla kilka długich lat,wiem dokładnie co się wyprawia ,jak bardzo pracownicy sklepu okradają co się tylko to da. większość i kierowników rejonowych zna sytuację w swoich sklepach i nic nie robią z takimi osobami,w innych sieciach (hipermarkecie) itp jest to nie do przyjęcia tam taki delikwent wylatuje za przykładowego pomidora gdyby zjadł lub schował w kieszeń.Taka polityka lidla to chore postępowanie bo to banda chorych niespełnionych sexualnie kierowników rejonu ,powinni takie procederu tępić w zarodku..
1
żarek 2017-01-11 19:30
Niedawno to w sklepie Lidl na ul.Muchoborskiej we Wrocławiu dyrekcja pozbyła się wspaniałego Managera sklepu,stał się osobą niewygodną dla złodzieji tam pracujących ,niedługo potem udało się zwolnić długoletnią pracownicę sklepu za oszustwa,ale dalej w tym sklepie kradzieże nie ustały jedna z pracownic robi takie to numery że mózg wysiada no cóż i taka osoba wie że gówno jej zrobią więc kraść można , kierownik rejonu odpowiedzialny za ten sklep ma to w d...Byle tylko dobrze pracować widocznie przez tą łysinę i częste masturacje ma to gdzieś to jest dobre bo. Tylko w lidlach można takie wałki kręcić
2
tarantula 2017-01-12 17:43
Pracowałam na Lidl muchoboska Wrocław zwolniono mnie robiąc z mojej to osoby gorzej niż złodzieja,lata tam spędziłam ,a prawda taka jest że jedna z zks2 jak tylko wróciła z gubińskiej z Lidla notorycznie kradnie jak leci ,towar pakuje przeważnie na magazynie, wielokrotnie widziałam jak wystają jej rzeczy z kieszeni bluzy,raz to były rzeczy z non food albo sery żółte lub inną żywność.ale jest to najlepsza ulubienica Pana Roberta KRS więc co jej ktoś zrobić może złodziejstwo na potęgę dzięki tej osobie zwolniono dobrego poprzedniego Managera Pana Dariusza cały czas pod tym człowiekiem kopała doły wszyscy znają tą osobę na sklepie i część pracowników wie że ta zks2 robi takie numery
5
sobel@1932 2017-01-12 17:57
Wiadomo kto to na muchoborskiej w Lidlu robi takie numery złodziejskie trzeba powiedzieć otwarcie że to MALWINA to samo robiła na Lidlu 1068 też wypakowana wychodziła do domu powinni się jej dokładnie przyjrzeć czuję się nietykalna niewiem jak na 1516 bo na gubińskiej jak poszła na przerwę to jadła w biurze teraz są puszki dla orkiestry to pewnie się obłowi!!
5
ewa 2017-01-13 08:56
Część interesuje mnie praca w Lidl Lubin proszę o opinie jaka atmosfera. Dlaczego takie zmiany że szukają tylu menadżerów w tym rejonie i kra a dziękuje.
damian 2017-01-13 09:49
Daj sobie spokój z pracą w Lidlu wycisnąć z Ciebie co się da i zwolnią , dlaczego szukają?tylu managerów i KRS, według mojej oceny managerowie uciekają prawda jest taka że będąc zks lub managerem Będziesz latać jak nawiedzona z mopro na linię kas ,o wszystkie niedociągnięcia Będziesz obwiniana zapomnij już o życiu prywatnym ,będąc na 1 zmianie wychodzić Będziesz 18,19 a w niedziele od rana do zamknięcia sklepu ,w końcu zadzwoni ci KRS aby przyjść na chwilę do sklepu i cię zwolnią tam stanowisko Manager znaczy zupełnie co innego raczej Murzyn serdecznie odradzam ,możesz się przekonać jak będziesz w Lidlu przypatrz się dokładnie na kierownika lub zksów latają jak murzyni,biedronka lepiej ma jeżeli chodzi o stanowiska kierownicze a do tego bagna się broń Boże nie przyjmuj.Lidl to kołhoz są inne sklepy oprócz tego bagna i tam szanuje się człowieka pozdrawiam
8
damian 2017-01-13 09:57
Wszędzie jest to samo coś źle zrobisz już cię pod kablują stare pracownice wszędzie jest tak samo Lubin Legnica itd zwalniają się kierownicy mają dość takiej niewolniczej pracy,dużo obiecują podczas rekrutacji, a za taką pracę żaden pieniądz w końcu dadzą ci Fabię ,ale wtedy gdy sprawdzisz się jako ich niewolnik ODRADZAM!!!!!!!!!!!!! SYF HUJOWIZNA MURZYNTEX.SA
6
kora 2017-01-13 17:22
Gdzie w Lidlu masz zadowolonych pracowników?? Zapierdalać i nic więcej .
11
ktosik 2017-01-15 10:38
prosisz o rzetelne informacje na portalu frustratów i nieudaczników... :) to ja już Ci odpowiem że nie nadajesz się do tej roboty choćby przez brak umiejętności kojarzenia faktów jeśli TUTAJ zadajesz pytanie :)
6
M.p 2017-01-17 15:46
Pracowałam w różnych sklepach w Lidlu także,jednak nie polecam nikomu takiego syfu najgorszemu wrogowi wraz z kolegą zatrudnilismy się w Lidlu ul.grabiszynska ,tam co się wyrabiało po zamknięciu sklepu pakowanie wynoszenie itd ,zwolnilismy się wraz z kolegą daliśmy wypowiedzenie tego samego dnia skandal omijajcie tą sieć z daleka nie polecam złodziejstwo. Stare pracownice Panie znają się dobrze w tej dziedzinie biorą jak leci pozdrawiam .Mp
1
Stopa 2017-01-17 18:24
Witam jakie są oczekiwana na stanowisku zastępca kierownika sklepu oprócz tych z ogłoszenia? Na czym taka praca polega czy na liczeniu? :)
klient sklepu 2017-01-19 15:49
wielokrotnie bywam w różnych Lidlach w kraju i to co czytam na tym forum jest mało prawdopodobne - przynajmniej z mojego punktu widzenia jako klienta sklepu.

Fakt ,ze jest mało pracowników (średnio 4 osoby) ,ale jakoś nie widzę "nerwówki' przy kasach czy też chamskich odzywek kierowników do personelu.

Może być tak, że zwykły klient tego nie dostrzega, ale jeżeli faktycznie macie tak jak opisujecie, to żal mi was.

W dużych miastach można poszukać innej pracy, ale w małych mieścinach nie ma dużego wyboru i trzeba brać to co dają....a widzę ,że dają małe wynagrodzenie i sporą dawkę chamstwa.

Trzymajcie się i pomyślcie jakie smutne życie prowadzą kierownicy - nie zarabiają kokosów, a obrażają tylko ludzi i ciekawe co zrobiąza kilka lat, jak ich zwolnią i będą wytykani palcami.

3
Polianna 2017-01-20 14:30
Bardzo proszę wszystkie osoby, które pracują w Lidlu o kontakt na maila: dereklate@gmail.com

Na privie wyjaśnię, o co mi chodzi
Skromna 2017-01-23 16:24
W pierwszym dniu pracy otrzymujesz tzw"lezke" to zwykly pikacz ktory rejestruje twoj czas pracy np. Wyjscie na przerwe. Czas pracy liczony jest od momentu kiedy masz byc w pracy np. Od 8 do momentu kiedy idziesz sie przebierac i wychodzisz np. O 16. Nadgodziny sa liczone owszem ale druga strona medalu to tzw iksy ktore dostaniesz za nadgodziny. Aby lidl nie musial wyplacic ci kasy za np. 35nadgodzin. Dostaniesz wolne dni. Czasem moze sie zdarzyc 7dni wolnych bo tyle mialas nadgodzin. Chyba ze jest to czas przedswiateczny i jest potrzebny kazdy na kase czy do towaru wtedy wyplaca ci nadgodziny w gotowce doliczonej do pensji. Np. Pensja 1230 plus premia 190 plus 350zl. Ale jak to bywa zbyt pieknie to wyglada zeby bylo prawdziwe wiec nawala ci iksow i bedziesz miala wolne np. 4 dni w tygodniu.
Skromna 2017-01-23 16:27
Kazdy sklep ma o cos proces ale glosno sie o tym nie mowi czasem sa to plagiaty np. Towaru reklamy itp. Wiec nikt nie jest tu zaskoczony.
1
Skromna 2017-01-23 16:31
Mnie chce sie smiac jak czytam to powyzej. Owszem pracujesz 6h dziennie ale za prace w weekend dostajesz wolne dni np. Ponoedzialek i srode. Z szybkiej kalkulacji wynika ze pracujesz 22dni w miesiacu za 1300zl na reke. Sory ale nie uwazam zeby to byly zle zarobki. Mozesz isc na 8h do innego zakladu pracowac od pon do pt i dostac 1220zl na reke. Prosze bardzo.
2
Skromna 2017-01-23 16:36
Owszem stres jest jezeli jestes menagerem i masz 100% odpowiedzialnosci za sklep. Ale sory memory chcesz miec 3500zl w polsce? Trudno trzeba sie poswiecic. Uprzedzam twoja odpowiedz owszem mozna zarobic 3500zl gdzies inndziej bezstresowo ale nie oklamujmy sie to wymaga wielu lat nauki znajomosci i mocnych plecow.
1
Skromna 2017-01-23 16:45
Na 3/4 etatu czyli 6h dostajesz 1250zl na reke w tym jest wliczona premia 190zl. Pracujesz 5dni w tygodniu 2dni w tygodniu masz wolne za prace w weekend i tu nie ma reguly czy jestes zks czy zwyklym pracownikiem zasady sa identyczne. Na pol etatu czyli 4h na reke dostajesz okolo 1100zl w tym rowniez premia 170zl. Na calym etacie czyli 100% zarobki na reke wachaja sie od 1900zl liczy sie staz pracy z kazdym rokiem zarobki sa podwyzszane co jest zawarte w umowie o prace podpisana juz w pierwszym dniu pracy a wlasciwie szkolenia.
Zainteresowana 2017-01-25 10:52
Co uważacie o lidlu w rydułtowach? Słyszałam dużo opinii, w większosci negatywnych. Nie regularny czas pracy, nadgodziny, okropna atmosfera i donosicielstwo. Znalazłam ofertę pracy w lidlu i chciałam sie dowiedziec jak to wyglada od środka.
rudi666 2017-01-25 20:08
Powiem tak, skoro nie odpowiadala Ci współpraca z Patrykiem to trzeba było zgłosić to wyżej a nie swoje żale wylewac na forum. Trzeba bylo działać dużo wczesniej a nie teraz szukać świadków. Zresztą wiem kim jesteś i szczerze powiedziawszy kazdy by wychodził z siebie pracując z tobą. Ja tez pracuję w rejonie tego krsa
i były sytuacje ze wybuchał złością ale zawsze miał rację. Jego cisną odgórnie więc później onrywa się nam. Ale tak normalnie potrafimy sie dogadac i dla jasności kazdy zks i kierownik umie sie z nim dogadac tylko ty masz problem. Zresztą masz więcej na sumieniu niz on. I chyba jak dobrze sie orientuje to juz nie pracujesz.
5
stalonee22 2017-01-26 14:53
Patryk jest jednym z lepszych kierowników jakich do tej pory mielismy. I nazywanie go nierobem w jednych z ponizszch komentarzy jest nie na miejscu tym bardziej że często nam pomaga jak widzi ze jest nas mało a jestesmy np.przed wizytacja. A ty jesli chcesz mieć wojnę przed sądem to będziesz ja mieć bo wielu pracowników z twojego sklepu będzie świadkami i to przeciw tobie. I zamiast pogrążyć Patryka to pograzysz siebie. To mogę ci zagwarantowac.!!!
3
sfrustrowana 2017-01-28 13:56
Wypchane kieszenie? To nic, nie raz widziałam robiąc zakupy w lidlu przy krzyżówce na Nowym Dworze, jak pracownicy pakują całe kartony do samochodu przez strefę wyładunku towaru, czasami w towarzystwie jakiegoś łysego gościa (możliwe że to ten Robert), a teraz jeszcze sobie do zakupów doliczają 100 zł za parking! Przestańcie kraść to nie będziecie musieli wyciągać kasy od klientów!
stalonee22 2017-01-28 20:32
Do sara.
Z tym człowiekiem da się pracować jak nie znasz człowieka to nie oceniaj po plotkach które gdzieś słyszałaś!! A to że taka Anetka Sow.. nie potrafiła wspolpracowac i to nie tylko z Patrykiem ale w szczególności z pracownikami to należało się jej. Nikt normalny z nia nie wyczymałby na dłuższą metę.
1
Teresa 2017-01-29 12:39
Co trzeba robić żeby zostać kierownikiem sklepu ? Być ogarniętym czy donosić na koleżanki i kolegów regionalnemu ?
9
Basia 2017-02-01 15:43
Nie wiem skąd te wszystkie opisy. Ja pracuje w Lidlu i jest ok. Płacą na czas źle się nie pracuje. Proponuje iść do prywaciarza to zobaczycie jak tam jest wyzysk. Ps pracuje 11 lat w handlu i po dwóch latach w lidlu wkoncu odzylam.
5
woles 2017-02-01 18:44
To co się wyprawia w LIDLU WOŁOMIN to jest dopiero jazda .Ps rozpisze się więcej w weekend. wytrwałości w tych obozach pracy ale to już niedługo
2
kot 2017-02-03 16:42
witam czy ktoś pisał test prestige na zastepce bądź menagera i posiada pytania ?
nnn 2017-02-03 18:26
Śmieszne podwyżki dla zastępców. Wstyd dla firmy!!! Zks II-50 zł brutto a zks I -0zł!!!! To jakiś głupi żart!!!!Pracownicy którzy siedzą teraz głównie tylko na kasie ani myśląc z niej zejść bo i tak wiedza ze wyjda punktualnie dostali większe podwyżki od zksów.A zastępcy siedzą po godzinach i kończą za nich pracę!! Czy firma na prawdę nie widzi jak zasuwaja zastępcy żeby też wyjść normalnie z pracy? I jeszcze ten ryczałt!!!
14
iga 2017-02-04 16:30
witam, bardzo prosze o opinie jak się pracuje w Lidlu we Włodawie, jaka kierowniczka można liczyć na jej wsparcie, dobrze traktuje proacowników.
Jan 2017-02-05 12:42
Lidl to dno, propaganda jak u niemnców
Ja 2017-02-06 19:46
Zostałam zapraszona na rozmowę na stanowisko zastępcy czy mam się bać?
4
pati@ 2017-02-06 19:56
Tak!!!
1
Kaczorrra 2017-02-09 13:58
Jak sytuacja we Wrocławiu?
Janusz 2017-02-10 21:15
Powiedzieć mu że po robocie może się niechcący poślizgnąć i sobie coś zrobić bo przecież jest zima no nie ?
1
Marta 2017-02-11 21:22
Witam!
Szukam pracy i wysłałam CV do Lidla w Lublinie. Ktoś wie jak tam jest? Jakie zarobki, atmosfera, itp ?
1
Ania 2015 2017-02-15 19:38
Witam,
mam pytanie. interesuje mnie praca na kasie w supermarkecie. rozwarzam też Lidl - jak wygląda tam rekrutacja i praca, np. z kim jest rozmowa kwalifikacyjna, kto potem jest bezpośrednim przełożonym - kierownik sklepu...? czy jakaś inna osoba? jaka jest pensja i czy np. są jakieś premie, bonusy za długi staż pracy ? czy np. po roku czy innym czasie się zwiększa pensja (jeśli tak o ile?)
są jakieś bonusy przy przyprowadzeniu kogoś do pracy (słyszałam coś, że to się zdaża)?
czy na początku są jakieś szkolenia? kto je przeprowadza? ile to trwa? czy czas szkolenia jest płatny czy nie?
bede bardzo wdzieczna za informacje


Bryla 2017-02-15 20:00
Witam
Czy jest tutaj ktoś kto może udzielić mi informacji na temat pracy w lidlu w skoczowie? Jaka jest tam płaca na rękę ? Jaka atmosfera ?
Zastanawiam sie nad praca wlasnie tak i bede wdzięczna za informacje .
Lidlus 2017-02-17 11:53
Zgadza sie lidl ma teraz w marcu sprawę o mobbing
Znam się na wszystkim i na niczym 2017-02-20 16:06
Rekrutacja na pracownika sklepu wygląda nastepująco:
Zostajecie zaproszeni na rozmowę kwalifikacyjną. Na rozmowie obecny jest menager sklepu może zdarzyć się również tak że wraz z menagerem będzie Kierownik Rejonu.Z reguły pytania nie są trudne i raczej mało zaskakujące:
-Co robiłeś/aś wcześniej
-dlaczego Lidl?
-itd
W większości mówi menager,kierownik rejonu(jeśli jest obecny przy rozmowie) opowiada na czym będzie polegać twoja praca, kwesta finansowa, liczba godzin do wyrobienia itp, itd.
Na końcu informuję Cię do kiedy dostaniesz odpowiedź zwrotną. Jeśli jej nie dostaniesz to znaczy że okazałeś się debilem i nie są tobą zainteresowani, co mam wrażenie zdarza się rzadko.
Zakładając że na rozmowę nie przyszłeś/aś w tłustych włosach, brudnymi paznokciami i z zezem w oczach MASZ TĄ PRACĘ!. Telefonicznie menager lub kierownik rejonu informuje Cię abyś odebrał skierowanie na badania, zgłaszasz się do wyznaczonego przez w/w osoby sklepu (raczej w twojej okolicy zamieszkania) Razem ze skierowaniami dostajesz informacje gdzie takie badania można wykonać, generalnie jest to przynajmniej 5 placówek w różnej części miasta. Badania da się ogarnąć w jeden dzień. Po wykonaniu badań kontaktujesz się z menagerem/kierownikiem rejonu o ich wykonaniu. Umawiacie się w konkretnym miejscu i podpisujecie umowę o pracę. I tu polecam uzbroić się w cierpliwość, podpisywanie umowę o pracę ,to tak jak by brać kredyt hipoteczny. Wszystkie dokumenty są podpisywane x3 a jest tego trochę. Ogólnie trzeba poświęcić na to jakieś 30-40min.
WAŻNE! Umowy a zarazem przyjęcia do pracy w Lidlu odbywają się dwa razy w miesiącu.
Po podpisaniu umowy trzeba wybrać się na wycieczkę krajoznawczą do Gliwic, tam bowiem odbywają się wszystkie szkolenia dla nowo przyjętych pracowników, dotyczy to każdego pracownika firmy lidl od pracownika sklepu do ZKS. Szkolenia zazwyczaj odbywa się po dwóch dniach od podpisania umowy (chodź z tym jest różnie). Pierwszy dzień w Gliwicach to Wasz pierwszy dzień pracy za który otrzymujemy wynagrodzenie. Po dotarciu na miejsce spotkacie jeszcze kilkanaście osób które tak jak Wy pragną rozpocząć pracę w Lidlu. Wszyscy zostajecie zaproszeni do sali gdzie wita Was bardzo miła kobiecina i opowiada o firmie. Trwa to mniej więcej ok 2h. Po chwili przerwy na pogaduchy z Wami wkracza Regionalny kierownik personalny. Opowiada o tych przyjemnych rzeczach jak wynagrodzenie,imprezy,bony,dodatki do pensji i wiele wiele innych. Gadanina trwa ok 1h
Po kolejnej przerwie macie zaszczyt spotkać się z przemiłymi Panami od BHP :)
Po ich przemowach firma Lidl UWAGA! zaprasza na obiad (lunch) w między czasie są od Was zbierane rozmiary Waszych ubrań aby otrzymać ubrania robocze na drugie dzień pracy.
Dodatkowo w ładnych lidlowskich papierowych torbach dostajecie:
kubek,smyczkę,długopis,plakietkę na imię (uczę się), nożyk oraz jakieś broszury.
Zostajecie poinformowani kiedy i gdzie zostaniecie przeszkoleni z jazdy wózkiem elektrycznym (nie ważne że macie swoje uprawnienia) dla szczęśliwców może się okazać że będzie to ten sam dzień w magazynie na dole. Szkolenie ogólnie trwa 8h. (no chyba że jesteście tymi szczęśliwcami od wózków, wtedy się może przedłużyć a szczególnie jeśli w grupie macie jakiegoś zdolniachę który nigdy owego wózka na oczy nie widział, lub sami nim jesteście :) ( grupa ma 3 osoby, nie więcej!)
PIERWSZY DZIEŃ W SKLEPIE.
Jak pewnie dowiedzieliście się na rozmowie kwalifikacyjnej lub później, przez 4 tygodnie będziecie szkolić się w innym sklepie, niż do tego, do którego rekrutowaliście (raczej są to sklepy w okolicy Waszego zamieszkania).Zatem zostaje Wam przedstawiony personel, ten który oczywiście jest w pracy. Zostaje Wam przydzielony instruktor, który przez cały czas będzie się Wami "opiekował". Poza instruktorem, macie również mentora, który jest Waszym cieniem. Osoby te są odpowiedzialne za jak najlepsze przyswojenie wszystkich operacji na sklepie, od wykładania towaru,obsługi na kasie,robienie odpisów,prasowania kartonów,wykładania warzyw-owoców, pracy na "bakniszu" (piekarnia) wykładaniu TICO (mrożonki) i MOPRO(nabiał,delikatesy). Specjalnie napisałam te nazwy, ponieważ jest to często używany slang w Lidlu. Ważne jest również to aby w trakcie tych 4 tygodni przyswoić kody kasowe na art. W/O oraz piekarnia. Dostajecie listę, gdzie znajduje się ok 200-300 kodów które trzeba wkuć do łepetyny :) Po 4 owocnych tygodniach czeka Was egzamin Waszej wiedzy, którą przyswoiliście w tym czasie.Po pozytywnym zaliczeniu, rozpoczynacie pracę w sklepie docelowym, czyli w tym na który rekrutowaliście :) POZOWDZENIA! :)
3
haha 2017-02-20 22:33
Witam
Interesuję mnie opinia na temat stanowiska Manager Sklepu. Konkretnie jakie naprawdę obowiązki, stopień trudności, czas pracy prawdziwy, ile na początku na rękę, stabilność pracy ?
Chwilowy Anonimowy 2017-02-21 02:13
Praca dla "wielkich braków"(bez obrazy dla zwykłych pracowników)... kierownictwo w każdym Lidlu jest śmieszne i beznadziejne, niepotrafiące uporządkować grafiku w taki sposób, aby się wyrabiać. Niekiedy pracownicy siedzą ponad 12h, po czym idą do domu na 8, maksymalnie 10h odpoczynku! Gdzie minimum 11h odpoczynku powinno być już przy 8h przepracowanego czasu! Mam nadzieje że niebawem zostanie to zgłoszone i głowy u Was się posypią, zarówno te które tak zarządzają personelem, a także te które nie potrafią tego przypilnować! Tak mowa tutaj o Was centralo w Legnicy. Mało tego, bo oprócz masowych zwolnień, mam szczerą nadzieje że spotka Was za to i wiele innych spraw tak wielka kara finansowa że nie dacie rady się tak łatwo pozbierać, niestety to tylko marzenia nie jednego człowieka, ale kto powiedział że marzenia są nie do spełnienia. :)

PS. UWAGA! Są od nich w różnych miastach ogłoszenia o prace, gwarantują za 3/4 etatu (130h) +/- 2200zł/brutto! Nie dajcie się nabrać i najpierw zapytajcie zwykłych pracowników ile zarabiają! Gdyż zwykły pracownik (z reguły pracujący 3-8 miesięcy) zarabia 1600/1700zł/brutto za te 3/4 etatu! Nawet jeżeli wyrobi te 130h to na przelewie będzie ledwo 1400-1500zł, a powyżej 130h NIE SĄ WYPŁACANE PIENIĄDZE, tylko są dni do odbioru!
Szkoda że każdy Wasz pracownik nie potrafi otwarcie walczyć o to co w 100% jest jego, czego nie można mu zabrać, a się zabiera...

Mam nadzieje że pomogłem, więc wracam do dalszego zbierania podpisów pracowników przeciwko nielegalnego wyzysku w Waszej firmie, naruszającego kodeks pracy w niejednym oddziale (czyt. sklepie) na terenie Polski.

Pozdrawiam, Chwilowy Anonimowy.
3
Chwilowy Anonimowy 2017-02-21 02:21
@haha

I ktoś taki jak Ty chce iść na Managera sklepu? Szukasz informacji na gowork? dajesz nick "haha"...? Żenujące, "haha" to jest z Ciebie drogi człowieku.
1
dora 2017-02-23 10:56
lidl??tragedia!!!praca dla murzynów lub dla samotnych co nie mają co ze sobą zrobić..byłam na rozmowie wczoraj i po godzinie miałam ochote wyjść z sali..co niektórzy tak własnie zrobili!!gówno prawda o tym co pisza w gazetach w necie<że zarabiaja kokosy!!owszem dwójkę ci dadza przy 10 lub 12godzinach tyrania!!!
Raperr 2017-02-23 17:06
Co za debil ustala rozmieszczenie towaru gratulacje dla tego debila. Jak normalny człowiek ustala ustawienie kaw przy wejściu tylko ułatwienie dla złodziei. W żadnym innym markecie tak nie jest wszędzie ten sam schemat towar którego nikt nie kradnie warzywa, owoce i pieczywo i tak powinno być. A za takie durne pomysły jak kawy przy wejscu powinno się palić na stosie bo to poprosić głupota.
Sebastian górnik1 2017-02-24 07:00
Powinni wymienić w Polsce całą tą agencje ochrony,co obsługują lidle, jest tyle konkretnych firm ochroniarskich że proceder złodziejstwa wśród pracowników Lidla mam tu na myśli Wrocław skutecznie zlikwidować ,przykładem najlepszym jest ochrona w hipermarkecie Auchan Wrocław tam za byle co jak cię zobaczą od razu lecisz ,żadnej tolerancji dla złodzieji . Proszę popatrzeć na ochroniarzy z Lidl Wrocław,same stare dziady, chodzą po sklepie jaka to ochrona to parodia a raj dla złodzieja.Cała tą dyrekcja Lidl to banda zakręconych debili sami wyrworzyli warunki aby pracownicy kradli i kraść będą złodziejstwo w Lidl Wrocław wśród pracowników to proceder na zakrojoną skalę poszczególni kierownicy rejonu sprzedaży wiedzą o tym ,mają to gdzieś największe skupisko złodziejstwa wśród pracowników w lidlach to ul Bystrzycka , Grabiszyńska no i Muchoborska tam to się dzieje kiedyś niezłe numery robili pracownicy na bierutowskiej ,ale dopiero po kilku latach udało się przypadkiem wszystkich zwolnić ,tak jest można to się kradnie Wrocław jest liderem ,tylko profesjonalna ,niezależna agencja ochrony,nie sugerujaca się zdaniem tych krsów skutecznie przeciwdziałać może w ogromnym procederze złodziejstwa w Polsce,a w szczególności na Wrocławiu
Zostaw swoją opinię o Lidl Polska - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lidl Polska