logo Lidl Polska

Lidl Polska

Wrocław

Opinie o Lidl Polska

Paulina 2017-05-22 12:29
Wiecie, że Lidl Polska otwiera dwa kolejne sklepy? "Niemiecki operator systematycznie rozbudowuje sieć swoich placówek w największych miastach kraju.." Więcej informacji znajdziecie pod linkiem: https://www.wiadomoscihandlowe.pl/artykuly/lidl-otwiera-dwa-kolejne-sklepy-w-duzych-miastach,40111
Miśka 2017-05-24 09:54
Ile płacą za pół etatu w Lidlu?
Gość 2017-05-27 00:04
Kołchoz jak każdy inny pracują po 11-12 godzin dziennie i na nocki za 2300. Przerwy na koniec pracy nie polecam chyba że ktoś jest madochistą. Nie wiem gdzie jest inspekcja pracy
5
Gość 2017-05-27 23:38
Trzy,cztery a jak jest jest pięć osób na zmianie to luksus ! Ogólnie nie polecam kobietom które mają małe dzieci,nigdy nie wiesz czy zdążysz po dzieci do przedszkola do szkoły. Nikt ciebie nie pyta czy zostaniesz dłużej czy masz jakies plany itd. Po prostu zostajesz i koniec..
8
Paulina 2017-05-29 11:55
@Gość czy często zdarza się, że pracownik musi zostać na nadgodziny? O ile wcześniej jest powiadamiany o takiej sytuacji? Jak to wygląda w praktyce? Czekamy na Wasze opinie.
Ela 2017-05-29 16:01
8.11 2017 poznań sprawa przeciwko liderowi o mobbing i nieprzestrzeganie praw
1
gosć44457 2017-05-30 18:06
Wszystko zależy od sklepu, w którym się pracuje. Prawda jest taka że przy wysokoobrotowych tj. od 5 kas zostajesz na nadgodziny niemal codziennie. Na ile? Aż zrobisz to co jest do zrobienia. Zadań przypadających na jedną osobę jest dużo ale podobno ma być lepiej. Każdy sklep walczy o jak najlepszą wydajność czyli obrót w stosunku do przepracowanych roboczogodzin i od tego zależy, ile osób w danym sklepie jest zatrudnionych.
1
Paulina 2017-05-31 11:49
@Ela czy naprawę tego dnia odbędzie się sprawa w sądzie przeciwko Lidl Polska w sprawie m.in. mobbingu?
@gosć44457 bardzo dziękujemy za Twoją szczegółową ocenę.
rafalzbik1 2017-05-31 11:53
Lidl Wieliczka - robiac zakupy 31.05.2017 r pijaki wrzeszczeli "UWAZAJ" "NIE MA W OGOLE", to grozby wiadomo, ze pijak za wodke zrobi wszystko. Dlaczego personel nie zwraca uwagi na te patalogie. obrzydzenie bierze na cos takiego.
Baba 2017-06-01 12:12
Proszę o informację ile zarabia zastępca i na czym polega jego praca
23
matti 2017-06-05 19:49
bo od tego jest ochrona obiektu
XXXXYYYYYPODEJRZLIWA 2017-06-07 08:13
Oj Rafał, Rafał , nie wiesz, że to forum dla pracowników Lidla, a nie dla klientów, którzy maja jakieś uwagi? ;)) z mojej strony to żart, zostałam wielokrotnie strofowana przez p. Paulinę, gdy pisałam o nienaliczaniu rabatów na Romantycznej w Lublinie. Twierdziła, że to nie jest miejsce na takie tematy. Tak więc możesz nie liczyc na konkretną odpowiedź, a raczej na spławienie. Tu tylko pracownicy mogą się żalić i psioczyć na Lidl, klienci niech założą własne forum ;). Pozdrawiam, Iza.
Szyszy 2017-06-08 16:47
Ile w Lidlu płacą za nadgodzinny?
Ania 2017-06-08 17:46
A jak wygloda trending na mentora w lidlu??
Lulka 2017-06-09 22:23
Ania, ja jestem trening mentor w lidlu, przed nie mialam szkolenia...korzystalam z wiedzy i dosw ktore zdobylam sama. Pozniej moalam trening jak wprowadzili sysyem informatyczny i teraz jesy on line.
pracownik hle hle 2017-06-12 14:01
Ha Ha Ha ! Patrzcie jak propaganda z biura działa ! Do pracownik 2017-05-10 11:57

Czyżby rączek do pracy brakowała ? Oszczędźcie sobie tego bo zostanie to nagłośnione w jakiejś gazetce i wtedy wyjdą wszystkie brudy. Skoro wszyscy krzyczą, że muszą zostawać po godzinach to może jakiś krsik pomoże rozłożyć mix ? Przecież to tylko kilka mixów ! Drżyjcie przy rynku pracownika i całujcie po stopach, że ktokolwiek przekracza jeszcze próg przychodzą do tego kołchozu !
7
Gość 2017-06-13 01:13
Dziś nam powiedziano że gdy wpadnie PIP mamy nie zgadzać się na przeprowadzenie ankiety u was to samo ??
1
Bzyk 2017-06-13 11:53
Kiedys trzymali polakow w obozach i sila zmuszali do tyrania...dzis stosuja narzedzie zwane kapitalizmem. Niemcy tak na pewno nie charuja.
5
nina 2017-06-13 23:48
Tak samo ! Ale ja chętnie z nimi porozmawiam i szczerze odpowiem na ich pytania. Spiedalam z tego syfu już niedługo a ich śmiesznym świadectwem pracy to se podetrę pupe.
6
ja 2017-06-21 14:36
Jestem w Lidlu od niedawna i mogę to porównać do najgorszego Rozmowa z szefem ok szkolenie super nawet obiad w hotelu zafundowali obiecywali złote góry a w rzeczywistości co innego Nic nie jest według planu wdrożenia nie znam swojego mentora bo mijamy się na zmianach instruowanie polega na postawieniu nowego pracownika przed dwoma paletami z OW i nakazanie wyłożenia według wytycznych w jak najszybszym czasie. To samo z miksami i całą resztą. ZERO szkolenia z prasy maszyny hako i innych bo z góry zakładają że wszystko potrafisz do tego musisz znać kody na pieczywo owoce i warzywa cukierki na wagę napoje i piwa w zgrzewkach i na to jest 1,5 tygodnia Na szkoleniu mówią że na kasę siądziesz dopiero w trzecim tygodniu nauki ale to też blef Przerwa jest 15 minutowa ale jak przychodzisz do pracy na 6,5 albo 4 i tak tyrasz to nawet jeść Ci się nie chcę.Ciągle słyszysz że zbyt wolno pracujesz że asortyment musisz znać gdzie co leży na Cito bo jak klenci pytają to trzeba ich zaprowadzić Jak nie masz ADHD nie nadajesz się do Lidla Lubię pracę z ludźmi i nie boję się ciężkiej pracy ale nie mam na szczęście albo i nieszczęście ADHD Nie wspomnę o siniakach krwiakach skaleczeniach.
9
ja 2017-06-21 18:37
Chodziło o 6,5 i 4 rano
Ja 2017-06-21 18:53
Niech się wypowie jakiś zks, jutro jadę na 2etap do Łodzi. Proszę
Dfghjbc 2017-06-21 21:39
Nie mozesz uzywac hako czy prasybez przrszkolenia. Podpisalas juz papier o prawie pracy i bhp? Jesli nie to zwroc im uwage wtedy. Ja zaczynam o 4 rano do 14. Przerwa nie wczrsiej jak po 9.30 bo trzrba wyłożyć dostawę. Dziś bylo 27 stopni w sklepie bo nie ma klimy. Jak. Zyc?
4
aj 2017-06-23 10:42
Ile palet z dostawy musicie sami wyładować na sklep chodzi mi o mixy tiko czy warzywa W jakim czasie się miescicie Ja jestem Nowa i nie znam całego asortymentu więc 1 paleta na godzinę z potem płynącym ( usunięte przez administratora )
bleee 2017-06-23 16:00
Hej

Stanowczo odradzam !Będziesz robił po 230godzin w miesiącu za stawke niższa niz pracownik
2
Ja 2017-06-25 21:37
Także nie polecam,jak sobie przeliczyłam pensje na godziny wyszło mi mniej niż PS,dużo więcej obowiązków, zastanów się czy się opłaca.
2
..... 2017-06-26 06:27
każdy sklep walczy ale o to żeby zatrudniać jak najmniej i zrobić jak najwięcej pojedz za granice to nie powinno tak wyglądać zgodze się na 1 zm mały ruch ale potem kasjer to kasjer wykładacz to wykładacz a nie tego chcą żeby 3-4 osoby robiły wszystko a obrót to ściema zależy od dnia towaru polak wszystko kupi dlatego są te ściemy premia od obrotu idt to jest tak wyliczone żeby nic nie dostać a jak dostaniesz to 300 zl brutto
3
Sprzedawca w lidlu. 2017-06-29 18:19
Po pierwsze to sklepy nie walcza. Kazdy sklep ma ustalone z góry targety, ktore musi osiagac. Dodatkowo istnieje cos takiego jak wskaźnik produktywności. Wyrazony jest liczbowo i jest stosunkiem osiagnietego obrotu do liczby zuzytuch godzin w danym dniu. Kierownik sklepu powinnien monitorowac obie te wielkosci tnac godziny badz wykorzystujac dodatkowo nadgodziny, aby sklep byl efektywny. Dlatego umowy sa na 3/4 badz pol etatu. Obawiam sie, ze lidl w całej Europie dziala tak samo.
Pozdrawiam.
Pracownik sprzedazy.
Pytajnik 2017-07-01 16:07
ROzumiem, że każdy sklep ma budżet na koszty działania, każdy jakiś target, ale zarządzanie samym Excelem jest o kan wiadomo czego potłuc :P Są sklepy niezbyt duże, a z takim nawałem mieszkańców, że obrót jest kosmiczny, więc pewnie target dostanie ogromny, a jednocześnie przydałoby się więcej pracowników bo jako klient wchodząc widzę prawie jak w Stonce, wszystko wymiecione, puste pudła wszędzie i kolejki do kasy. Klient obecnie chce mieć w sklepie ładnie, duży wybór i wszystkie kasy czynne-więc tego 3 osoby nie zrobią-w Stonce to jest w ogóle jak po Armagedonie pod tym względem i na dodatek nigdzie nie ma żadnych cen aktualnych-Lidl tutaj lepiej pracuje. Z drugiej strony są sklepy większe, gdzie mniej mieszkańców chodzi, jest większy wybór towarów i łatwiej dzięki temu sklep ogarnąć. Jak tutaj wygląda ustalanie liczby pracowników na sklep?

objawienie 2017-07-01 16:37
Proszę o informację:
1) ile to jest 2/3 etatu w Lidlu -godzin i ile pracodawca za nią we Wrocławiu konkretnie(za te 2/3 etatu) aktualnie płaci?
2) zaniesienie cv do sklepu ze swoim cv niczego nie daje, nikt w sprawie pracy nie pisze e-maila ani nie oddzwania, czy można znaleźć pracę jedynie jak się widzi ogłoszenie na ich stronie lub na nowym sklepie, który budują?
3) czy jeśli się przyjmie na pracownika, zwykłego kasjera i dobrze pracuje, to jest później szansa na zrobienie kursu na zastępcę kierownika lub kierownika sklepu, czy są możliwości szkoleń?
4) czy pracownik ma prawo do zniżek przy zakupach i w jakiej wysokości?
5) co sprawia, że kandydata chcą przyjąć albo nie?
1
nieprzyjęty 2017-07-01 17:09
Bardzo fajnie, że powiedziałeś coś konkretnego. Wiadomo na co można liczyć. Mnie akurat by doskonale pasowało 3/4 etatu i wolne za nadgodziny ewentualne, bo nie muszę pracować, a chcę i nie musiałbym mieszkać w Lidlu. Zastanawia mnie tylko to, że jak już zdecydowałem się i byłem na rozmowach o pracę to nie przyjęto mnie ani na zwykłego pracownika - najbardziej ciekawiło podejrzanie wyglądających kierowników (takie wzbudzali wrażenie jakby coś kręcili i nie mogli mówić szczerze, podobnie zachowują się także złodzieje-to z moich obserwacji życiowych), dlaczego chcę pracować w Lidlu i jak długo wytrzymam, skoro pracowałem za granicą etc. No cóż, skoro pracowałem za granicą, a jestem w PL i aplikuję na stanowisko z zerowymi zarobkami, to chyba oznacza, że wiem co robię i na co się decyduję. Oni nie rozumieją, że ktoś może mieć takie a nie inne sytuacje rodzinne etc. Przecież dla pracy w Lidlu bym do PL nie wracał skoro miałem fajną pracę w innym kraju :P Tym bardziej, że za granica w Lidlu potrafią jednak płacić normalnie, a w PL wymagają cięższej pracy mimo wszystko i płacą za nią zero w porównaniu do krajów, gdzie towar potrafią sprzedawać taniej niż w Polsce :P O dziwo, później dzwoniła do mnie dziwna pani z Legnicy, która zaprosiła mnie na spotkanie w sprawie pracy jako kierownika, ale też się dwóm innym panom nie spodobałem. Hmmm, nie mam pojęcia dlaczego, ale to już Lidla strata. Miałem równocześnie inną propozycję pracy gdzie umowę już podpisałem i pracuję. Praca dużo cięższa niż w Lidlu i daję cudem radę, do przejechania na stażu mam cały Wrocław niestety -porażka - ale oprócz dwóch osób reszta pracowników jest fajna, można pracować i codziennie człowiek się dużo uczy (cóż, w każdym nowym miejscu wiele się uczymy).
Ostatnio będąc w Lidlu widziałem wywieszkę: 100% 3400zł, praca na 2/3 i 1/2 etatu. Czy to oznacza, że szukają kandydatów do pracy nadal i za taką stawkę na miesiąc na cały etat-oferując jednocześnie mniejszy wymiar czasu pracy? Czy pytać ewentualnie o pracę kierownika? Tak się zastanawiam czy nie lepiej właśnie poczekać aż będą zdesperowani i jeszcze podniosą płacę. Na razie i tak mam umowę w nowej firmie na pół roku. Z tym, że słyszałem iż Lidl zaczyna teraz szkolenia kierowników, a jeśli już ich będzie miał to w przyszłości jednak nie będzie potrzebował nowych. Z drugiej strony nie czuję się na tyle obecnie mobilny aby gdzieś daleko jeździć gdzie mi sklep wyznaczą i tracić godziny na dojazd.
Osobiście mam wrażenie, że przyjmują tylko dwie kategorie osób, desperatów i młodych, bardzo sprawnych fizycznie, których potrafią wycisnąć na maksa. Z drugiej strony w swojej pracy niestety tez mam ciężką pracę fizyczną i nie na kierowniczym stanowisku, dlatego chciałoby się jednak coś więcej, tym bardziej, że po powrocie do Polski jest kompletne stoczenie się zawodowe i znowu jest się na najniższym stanowisku mimo doświadczenia zawodowego.
1
malinowy 2017-07-01 17:17
Excuse me, co to znaczy, że zostajesz i koniec. Jeśli ustalą grafik i kończę o 14:00 to punkt 14:00 schodzę z kasy czy sklepu, wybijam się na zegarze i ubieram, mogą za mną krzyczeć, ja już nie pracuję. Na nadgodziny to ja muszę wyrazić zgodę, a jeśli kierownik nie potrafi napisać grafiku to może powinien ktoś inny zostać kierownikiem?
Mam także pytanie. Nie wyobrażam sobie jak w ciągu np. 8h pracy miałoby być tylko 15 minut przerwy? Ja minimalnie oczekiwałbym przerwy 45 minut na lunch i 15 minut przerwy w ciągu dnia na herbatkę, odpoczynek. Te 15 minut to wiadomo, zgodnie z polskimi przepisami są moją przerwą, ale na lunch te 45 minut trzeba odrobić, czy więc pozwalają na takie pójście na przerwy, ustalenie przerw z kierownikiem, aby później wychodzić ze sklepu, ale mieć możliwość zjedzenia jak człowiek oraz odpoczynku by wydajnie pracować?
4
Sprzedawca w lidlu. 2017-07-02 23:08
Akurat lidl ma bardzo rozbudowany system it jesli chodzi o wskazniki i wielkosci liczbowe, a nie excelem. Kazdy sklep ma inne wielkości, ale wykazywac musi taka sama efektywnosc. Jesli chodzi o kolejki i balagan na sklepie, no coz cena jaka placi klient znajduje odzwierciedlenie, płac mniej ale stoj w kolejkach i przywyknij do balaganu. Jesli nie, to idz do eleganckiego marketu i plac.
pracownik 2017-07-08 16:22
Nie z biura tylko jako pracownik sklepu.
dlaczego niby Krs ma pomagać rozkładać palety? On jest od kontroli a my od roboty. Czy brakuje ludzi do pracy w Lidlu? tak brakuje ale to nie jest wina Lidla tylko pracowników i kierowników na sklepie. Od Lidla dostajesz plan wdrożenia z czego i jak masz być przygotowywany do pracy, a na sklepie zrobią jak zechcą jeden sklep zrobi zgodnie ze standardami firmy a drugi nie. Zauważyłem ze w niektórych Lidlach rotacja pracowników jest ogromna a w innych większość pracowników ze stażem powyżej 10 lat, tu chodzi o atmosfere w pracy, przyjdzie taki świeżak dostanie cztery zmiany z bardzo ambitnym zastępcą i zanim dobrze rozpoczął prace to juz sie zwalnia
2
Justyna 2017-07-12 23:30
Zapraszają na rekrutacje a i tak przyjmują po znajomości????totalna żenada!!!
Monika 2017-07-13 22:26
Czy ktoś się orientuje po jakim czasie dostaje sie odpowiedz po Assesment Center?
Miało byc 14 dni bez względu na wynik a jest cisza.....
Werka 2017-07-14 20:03
Witam, pracuje w Lidlu od niedawna, skończyłam pare dni szkolenie.
Od razu chce zaznaczyć , że nie jestem rozwydrzoną paniusią, która chce leżeć i pachnieć .Jestem młodą osobą świeżo po studiach i nie boje sie pracy bo zawsze przez studia pracowałam i w każde wakacje od czasów gimnazjum.
Poszłam do Lidla bo zachęciły mnie ich ogłoszenia o pieniądzach wspaniałej pracy gdzie każdy jest uśmiechnięty i że można rozwijać karierę czego chciałam. Dostałam 3/4 etatu i na chwiłe obecną nie chciałabym dostać calego a tym bardziej być kierownikiem,który nie dość ,że musi zapanować nad wszytskim na sklepie , zapierniczac to mu sie dostaje za złe decyzje .
Szkolenie BHP w hotelu ,obiadek, kazdy uśmiechnięty do wszystkich mowisz na "TY" nawet KRSów. Pierwszy dzień pracy też sympatyczny każdy miły, tłumaczy, ja akurat trafiłam na dobrego instruktora i jak miałam zmiany z instruktorem to czułam sie pewnie, ale później się zaczęło. Zostawanie po godzinach to norma, nigdy nie wiadomo kiedy sie wyjdzie bo na sklepie z 6 kasami z baaardzo duzym ruchem na zmienie jest 4-5 osób,a jakby wychodziła osoba na 3/4 w swoich faktycznycznych godzinach to było by 3.Najgłupsze jest dla mnie to, że kobieta na piekarni ma piec i latac na kase. Siedzi ma kasie , piec dzwoni i co ma zrobic ?Nerwyw pracy są niesamowite... Pot leje Ci sie po plecach zapierniczasz za troje ale zawsze jest za wolno, zawsze żle. Niestety nie zawsze szybko oznacza dobrze. Wykładasz mixa - lecisz na kase. Ponoć na wyłożenie palety mixa jest pół godziny...ale kto to wyłoży w tyle? Musisz być robotem w tej pracy. Szuakm juz innej pracy bo uciekałam bym gdzie pieprz rośnie. Non food z ogromnym przydziałem jak masz to sprzątać to zachciewa wysadzić tow powietrze.
Co do KRsów - na szkoleniu milutcy dla Ciebie, pytają jak Ci sie praca podoba ,jak masz problem to dzwoń , zawsze Ci pomogę, a po szkoleniu non stop uwagi, przez co ja chodze taka zestresowana ze jak mam isc do pracy to mam meksyk w żołądku.
Oczywiście wszystko zależy, gdzi sie trafi. Jakby na zmianie bylo chociaz 6 osób myśle ,ze byłoby lepiej i wątpie żeby ktoś się nudził.
Ja nie polecam, póki co szukam pracy ale nie mogę sie zwolnić do końca sierpnia z przyczyn osobistych.
Plus tego taki że schudłam :D
Pozdrawiam.
6
Aga 2017-07-16 00:19
Mieszkam za granica .i widze ze ludzie w polsce sa baaaardzo do tylu .nie sprawdzaja ofert w internecie i wiekszosc zyja jak za komuny:):):) smutne!!!!
2
allani 2017-07-19 15:58
co robicie żeby mieć w statystykach większą wydajność chodzi mi o kasownie towaru jest jakiś przycisk stop między klientami?
1
ps 2017-07-19 21:20
Klawisza stop nie ma ale nam ms "powiedział" ze co drugi produkt mamy wciskać suma to wtedy wydajność kasjerska jest wyższa
Sgcvhb 2017-07-21 22:36
Czy wiecie może czy opieka na dziecko od lekarza jest płatna 100% i czy zabierają premie za to?
Domek 2017-07-22 08:45
Wciskaj przerwa miedzy klientami. Tak przy okazji jaka macie szybkoc skanowania?
Weteranka ;) 2017-07-25 00:40
Przerwa nic nie da a tym bardziej suma to juz od dawna niedziala a tylko raport wyjdzie i bedziecie siw tlumaczyc z naciskanej co chwile przerwy.....
Domek 2017-07-25 08:05
U nas sie sprawdza. Plus zalezy czy jest stary systemcz klawiatura czy ekran dotykowy. Ja najlepszy mialam 36 pozycji na minute. ????????????????????
kandydatka 2017-07-25 21:40
Co było na AC? Jadę jutro. Po pierwszym etapie też mieli dać odpowiedz do 14 dni, a minął prawie miesiąc i zaprosili mnie na AC
Ggggggg 2017-08-02 15:46
Słyszałem , że mają być podwyżki? Prawda?
kjkoo 2017-08-04 20:43
weszłem dziś do lidla i widaziałem splesiniałe kabanosy na pułce
Pracuś 2017-08-07 13:04
Podwyżki normy i wydajności.
Hhh 2017-08-08 07:55
Mam pytanie odnosnie L4 ciazowego: czy wliczana jest w wysokosc zasilku chorobowego miesieczna premia za obecnosc w pracy?
Luli 2017-08-17 15:29
Hej hej sprawa przeciwko lidlowi .......tylko gadacie a jak trzeba to każdy wycofuje się.....ja mam sprawę o całokształt wyrocznia przeciwko lidlowi ....odezwij się....zauwazylam że tylko gadanie...a do zeznawania nie ma chetnych
Zostaw swoją opinię o Lidl Polska - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lidl Polska