logo Lidl Polska

Lidl Polska

Wrocław

Opinie o Lidl Polska

JustMe 2017-04-23 18:47
@podejrzliwa; Nie ma przykazu o nie udzielaniu rabatów. Wystarczy spojrzeć jak szybko towar jest kasowany i czy naklejka -25% była widoczna dla kasjera. Mi szkoda kasjerów którzy od 4 miesięcy muszą robić zwroty przez klientów nie potrafiących się odezwać i wyłożyć tych produktów na początku.
4
Paulina 2017-04-24 15:48
Wiecie, że Lidl otwiera trzeci supermarket w Elblągu? W planach ma już kolejne dwa. Więcej informacji znajdziecie pod linkiem: https://www.wiadomoscihandlowe.pl/artykuly/lidl-otworzy-trzeci-supermarket-w-elblagu-w-planac,39415
1
XXXXXXXXXXXXX 2017-04-24 20:29
a skąd klient ma wiedzieć że mają leżeć na poczatku??? z choinki się urwałaś???? ja ciebie nie atakuję a ty to odbierasz właśnie tak. Odpowiedziec grzecznie nie możesz to zmień pracę, bo jak do klientów w realu tez się tak odnosisz to znaczy że sie zawodowo wypaliłaś plastikowa laleczko. my tam zostawiamy swoje pieniądze więc siedź grzecznie na tyłku.
JustMe 2017-04-25 00:09
I kto tu kogo atakuje :) Idź sobie poszukać forum dla podejrzliwych a pracowników zostaw w spokoju.
3
Paulina 2017-04-26 11:17
@XXXXXXXXXXXXX, @JustMe proszę o zamieszczenia komentarzy na temat Lidl Polska.
2
Po rozmowie 2017-04-26 17:07
Wpiszcie "podwyżki w lidlu" w google. Z informacji wynika, że od marca 2017 wynagrodzenia wzrastają o około 9%. Odpowiednio świeżo zatrudniony:
pracownik sklepu na początek otrzyma: 2550-3300 brutto
komisjoner otrzyma: 2850-3400 brutto
operator wózka: min 3600 brutto

Chciałem się zatrudnić jako komisjoner. I to co mi zaproponowano to żenada. UWAGA: Ponieważ lidl zatrudnia na 3/4 etatu (130godz) to powyższe kwoty należy również pomniejszyć do poziomu 3/4. To daje kwoty:
pracownik sklepu na początek otrzyma: 1912 brutto >> 1398 netto
komisjoner otrzyma: 2137 brutto >> 1556 netto
operator wózka: 2700 brutto >>1947 netto
To prawda, że obiecują gwarantowaną podwyżkę po roku, dwóch latach. A co jeśli po roku nie przedłużą umowy?
Paulina 2017-04-27 09:47
@Po rozmowie, wnioskuję, że byłeś ostatnio na rozmowie kwalifikacyjnej w Lidl Polska. Czy możesz powiedzieć coś więcej o jej przebiegu? O jakie konkretnie stanowisko się ubiegałeś?
Paulina 2017-05-04 11:20
@YYYYYYYYYYYYYYY Twój poprzedni komentarz był skierowany do konkretnego użytkownika i nie było w nim zawartych żadnych konkretnych informacji na temat firmy.
Ja! 2017-05-05 07:59
Nestem za!☺
1
Paulina 2017-05-05 09:54
Polacy wytypowali pracodawców marzeń. Wiedzieliście, że Lidl zajął 2 miejsce w kategorii 'Handel detaliczny'? Więcej informacji możecie przeczytać pod linkiem: http://hrstandard.pl/2017/04/26/polacy-wytypowali-pracodawcow-marzen-jednak-oczekuja-nich-coraz-wiecej/
XXXXXXX 2017-05-06 18:07
co za nepotyzm. usuwasz moje wpisy bo grzecznie zapytałam co sie może dziac w lidlu że ciągle i nagminnie wszyscy kasjerzy w tym samym sklepie popełniaja te same błedy. moje wpisy usunięte, zas wpisy pracowników maksymalnie narzekających na swoja pracę zostają. psioczą na wszystko i jest ok. moje proste pytanie wzbudza juz kontrowersje. paulina, nie bądz stronnicza, nie obraziłam nikogo
1
Rejon 2017-05-08 08:31
Opinie o Menadżer ( usunięte przez administratora ) z Krakowa , kto miał z nią do czynienia?
1
Paulina 2017-05-08 10:25
@XXXXXXX nie jestem moderatorem wątku. Jeżeli jakiś komentarz został zarchiwizowany, to zapewne był on niezgodny z Regulaminem Serwisu GoWork.pl
pracownik 2017-05-10 11:57
ja wyraze swoja opinie jako pracownik, bo wiekszosc narzeka bez sensu. Praca jest lekka ( chyba ze wczesniej nigdy nie pracowałes i utrzymywali Cie rodzicie) wykładanie towary tylko na 1-szej zmianie, wychodzi około tylko 2 palety na głowe do rozłozenia, wiec o czym Wy mówicie że jest zapierdziel?? a pozatym to siedzisz na kasie, ot i cała filozofia dla przepracowanych Polaków. Szkoda ze tylko na forum narzekacie bo na sklepie cięzko spotkac osobe co źle sie wypowiada o firmie, kazdy trzyma sie tej roboty i nie chce nigdzie odchodzić. A Ci co narzekają że tu jest ciężko to życze powodzenia w innych firmach najlepiej takich do których nie trzeba przychodzić i płaca :-) Tylko nie wiem gdzie znajdziecie lepsza robotę, bo tu jest lepiej jak w urzędzie , zadnej odpowiedzialnosci żadnej kreatywności robisz co każe Ci szef i masz wszytko gdzies, godzina wyjscia wybija i nara. Chcesz awansować? nie ma problemu daj z siebie troche więcej i na pewno zostaniesz zauważony. I co najważniejsze wszytko rozlicza sie zgodnie z obowiązującym prawem w Polsce, żadniej ściemy czy wypłat pod stołem. I tyko nie wiem czemu straszycie przyszłych pracowników jakby to była praca mega trudna i mega wymagajaca? Jak Kobiki po 50 sobie radzą to Ty młody człowieku zwłaszcza jak jestes facetem to ta robota bedzie dla Ciebie odpoczynkiem. Pozdrawiam
19
Iwona 2017-05-11 12:03
A jak wygląda ten wyjazd do Gliwic czy to na własną rękę czy jak? Ile trwa to szkolenie 3 dni czy tygodnie?
1
pracownik 2017-05-11 15:59
1 dzień :-)
1
johnny88 2017-05-16 11:53
a jak pracujesz od poniedziałku do piątku od 6 do 14 do masz 35 godzin wolnego między poniedziałkiem a wtorkiem? Człowieku co Ty w ogóle gadasz jakie 35 godzin wolnego
3
Ann 2017-05-18 22:12
Hej możecie napisać ile się dostaje na rękę w umowie 1/2 z góry dziękuję i pozdrawiam
3
Ann 2017-05-18 22:17
Kreatywność jest akurat bardzo fajna .. i nie wiem czemu piszesz ..zero kreatywności. . Ja wolę jednak pracę gdzie można się wykazać a nie gdzie się jest tylko jakimś robotem.
2
Jjj 2017-05-19 14:20
W lidlu w Pl również dostajesz zapłacone za każdą minute. Chyba coś tu sciemniacie :)))
3
ja 2017-05-20 17:59
tylko to wyCHaczyłaś?? co tu robisz w takim razie? ić óczyć jenzyka Polskiego, a nie siedzisz na gołorku jako niespełniona zawodowo persona(rozumiesz znaczenie tego słowa?)
1
DużaLitera 2017-05-20 18:03
Jesteś Idiotą Czy Ze Względu Na Brak Kultury Dokuczasz?
1
xyz 2017-05-20 18:12
bo chyba KONKRETNY pracownik mi odpowiedzał. Zatem do KOGO miała być skierowana moja odpowiedz?
1
redeye 2017-05-20 18:18
Akcja "unikajmy naliczania rabatu" w lidlu przy Romantycznej się zakończyła. dziekuję, że za każdym razem nie muszę sprawdzać paragonu... :)
4
Paulina 2017-05-22 12:29
Wiecie, że Lidl Polska otwiera dwa kolejne sklepy? "Niemiecki operator systematycznie rozbudowuje sieć swoich placówek w największych miastach kraju.." Więcej informacji znajdziecie pod linkiem: https://www.wiadomoscihandlowe.pl/artykuly/lidl-otwiera-dwa-kolejne-sklepy-w-duzych-miastach,40111
Miśka 2017-05-24 09:54
Ile płacą za pół etatu w Lidlu?
Gość 2017-05-27 00:04
Kołchoz jak każdy inny pracują po 11-12 godzin dziennie i na nocki za 2300. Przerwy na koniec pracy nie polecam chyba że ktoś jest madochistą. Nie wiem gdzie jest inspekcja pracy
Gość 2017-05-27 23:38
Trzy,cztery a jak jest jest pięć osób na zmianie to luksus ! Ogólnie nie polecam kobietom które mają małe dzieci,nigdy nie wiesz czy zdążysz po dzieci do przedszkola do szkoły. Nikt ciebie nie pyta czy zostaniesz dłużej czy masz jakies plany itd. Po prostu zostajesz i koniec..
1
Paulina 2017-05-29 11:55
@Gość czy często zdarza się, że pracownik musi zostać na nadgodziny? O ile wcześniej jest powiadamiany o takiej sytuacji? Jak to wygląda w praktyce? Czekamy na Wasze opinie.
Ela 2017-05-29 16:01
8.11 2017 poznań sprawa przeciwko liderowi o mobbing i nieprzestrzeganie praw
gosć44457 2017-05-30 18:06
Wszystko zależy od sklepu, w którym się pracuje. Prawda jest taka że przy wysokoobrotowych tj. od 5 kas zostajesz na nadgodziny niemal codziennie. Na ile? Aż zrobisz to co jest do zrobienia. Zadań przypadających na jedną osobę jest dużo ale podobno ma być lepiej. Każdy sklep walczy o jak najlepszą wydajność czyli obrót w stosunku do przepracowanych roboczogodzin i od tego zależy, ile osób w danym sklepie jest zatrudnionych.
Paulina 2017-05-31 11:49
@Ela czy naprawę tego dnia odbędzie się sprawa w sądzie przeciwko Lidl Polska w sprawie m.in. mobbingu?
@gosć44457 bardzo dziękujemy za Twoją szczegółową ocenę.
rafalzbik1 2017-05-31 11:53
Lidl Wieliczka - robiac zakupy 31.05.2017 r pijaki wrzeszczeli "UWAZAJ" "NIE MA W OGOLE", to grozby wiadomo, ze pijak za wodke zrobi wszystko. Dlaczego personel nie zwraca uwagi na te patalogie. obrzydzenie bierze na cos takiego.
Baba 2017-06-01 12:12
Proszę o informację ile zarabia zastępca i na czym polega jego praca
5
matti 2017-06-05 19:49
bo od tego jest ochrona obiektu
XXXXYYYYYPODEJRZLIWA 2017-06-07 08:13
Oj Rafał, Rafał , nie wiesz, że to forum dla pracowników Lidla, a nie dla klientów, którzy maja jakieś uwagi? ;)) z mojej strony to żart, zostałam wielokrotnie strofowana przez p. Paulinę, gdy pisałam o nienaliczaniu rabatów na Romantycznej w Lublinie. Twierdziła, że to nie jest miejsce na takie tematy. Tak więc możesz nie liczyc na konkretną odpowiedź, a raczej na spławienie. Tu tylko pracownicy mogą się żalić i psioczyć na Lidl, klienci niech założą własne forum ;). Pozdrawiam, Iza.
Szyszy 2017-06-08 16:47
Ile w Lidlu płacą za nadgodzinny?
Ania 2017-06-08 17:46
A jak wygloda trending na mentora w lidlu??
Lulka 2017-06-09 22:23
Ania, ja jestem trening mentor w lidlu, przed nie mialam szkolenia...korzystalam z wiedzy i dosw ktore zdobylam sama. Pozniej moalam trening jak wprowadzili sysyem informatyczny i teraz jesy on line.
pracownik hle hle 2017-06-12 14:01
Ha Ha Ha ! Patrzcie jak propaganda z biura działa ! Do pracownik 2017-05-10 11:57

Czyżby rączek do pracy brakowała ? Oszczędźcie sobie tego bo zostanie to nagłośnione w jakiejś gazetce i wtedy wyjdą wszystkie brudy. Skoro wszyscy krzyczą, że muszą zostawać po godzinach to może jakiś krsik pomoże rozłożyć mix ? Przecież to tylko kilka mixów ! Drżyjcie przy rynku pracownika i całujcie po stopach, że ktokolwiek przekracza jeszcze próg przychodzą do tego kołchozu !
2
Gość 2017-06-13 01:13
Dziś nam powiedziano że gdy wpadnie PIP mamy nie zgadzać się na przeprowadzenie ankiety u was to samo ??
1
Bzyk 2017-06-13 11:53
Kiedys trzymali polakow w obozach i sila zmuszali do tyrania...dzis stosuja narzedzie zwane kapitalizmem. Niemcy tak na pewno nie charuja.
1
nina 2017-06-13 23:48
Tak samo ! Ale ja chętnie z nimi porozmawiam i szczerze odpowiem na ich pytania. Spiedalam z tego syfu już niedługo a ich śmiesznym świadectwem pracy to se podetrę pupe.
3
ja 2017-06-21 14:36
Jestem w Lidlu od niedawna i mogę to porównać do najgorszego Rozmowa z szefem ok szkolenie super nawet obiad w hotelu zafundowali obiecywali złote góry a w rzeczywistości co innego Nic nie jest według planu wdrożenia nie znam swojego mentora bo mijamy się na zmianach instruowanie polega na postawieniu nowego pracownika przed dwoma paletami z OW i nakazanie wyłożenia według wytycznych w jak najszybszym czasie. To samo z miksami i całą resztą. ZERO szkolenia z prasy maszyny hako i innych bo z góry zakładają że wszystko potrafisz do tego musisz znać kody na pieczywo owoce i warzywa cukierki na wagę napoje i piwa w zgrzewkach i na to jest 1,5 tygodnia Na szkoleniu mówią że na kasę siądziesz dopiero w trzecim tygodniu nauki ale to też blef Przerwa jest 15 minutowa ale jak przychodzisz do pracy na 6,5 albo 4 i tak tyrasz to nawet jeść Ci się nie chcę.Ciągle słyszysz że zbyt wolno pracujesz że asortyment musisz znać gdzie co leży na Cito bo jak klenci pytają to trzeba ich zaprowadzić Jak nie masz ADHD nie nadajesz się do Lidla Lubię pracę z ludźmi i nie boję się ciężkiej pracy ale nie mam na szczęście albo i nieszczęście ADHD Nie wspomnę o siniakach krwiakach skaleczeniach.
ja 2017-06-21 18:37
Chodziło o 6,5 i 4 rano
Ja 2017-06-21 18:53
Niech się wypowie jakiś zks, jutro jadę na 2etap do Łodzi. Proszę
Dfghjbc 2017-06-21 21:39
Nie mozesz uzywac hako czy prasybez przrszkolenia. Podpisalas juz papier o prawie pracy i bhp? Jesli nie to zwroc im uwage wtedy. Ja zaczynam o 4 rano do 14. Przerwa nie wczrsiej jak po 9.30 bo trzrba wyłożyć dostawę. Dziś bylo 27 stopni w sklepie bo nie ma klimy. Jak. Zyc?
aj 2017-06-23 10:42
Ile palet z dostawy musicie sami wyładować na sklep chodzi mi o mixy tiko czy warzywa W jakim czasie się miescicie Ja jestem Nowa i nie znam całego asortymentu więc 1 paleta na godzinę z potem płynącym po d...e
bleee 2017-06-23 16:00
Hej

Stanowczo odradzam !Będziesz robił po 230godzin w miesiącu za stawke niższa niz pracownik
Ja 2017-06-25 21:37
Także nie polecam,jak sobie przeliczyłam pensje na godziny wyszło mi mniej niż PS,dużo więcej obowiązków, zastanów się czy się opłaca.
Zostaw swoją opinię o Lidl Polska - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lidl Polska