logo Lidl Polska

Lidl Polska

Wrocław

Opinie o Lidl Polska

Paulina 2017-08-23 15:15
@Jacenty5456 czyli w sklepach brakuje ludzi do pracy? Czy w związku z brakami w kadrach łatwiej jest teraz o dostanie się do pracy? Czy Wasza wzmożona praca jest w jakiś sposób doceniana? Możecie z tego względu liczyć na dodatkowe benefity?
Jacenty5456 2017-08-24 12:00
Nie ma brakow kadrowych. Poprostu sezon letni, ludzie kupuja mniej, wiec tna godziny. Do tego stopnia, ze nie ma komu nawet pokryc przerw dla kasjerow.. Nie ma zadnych dodatkowych benefitow. A na koniec miesiaca ponad 200h przerobionych....a znajomi pytaja,,co slychac?,,. A ja nie wiem co powiedziec, bo nosa z lidla nie wystawiam. Tak jest jak pokazesz, ze umiesz pracowac-zawala cie praca i nie masz wyjscia.
1
****** 2017-08-29 23:08
Totalna racja!!!!dodaj że krs co niektórzy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] robią z pracowników.oni są mili na spotkaniach typu szkolenia a w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dają na sklepie człowiek się stara a tu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z tego bo im zawsze źle ja też za niedługo z tąd spierdalam
2
Magda 2017-08-30 21:13
Nie ma opcji ze nie idziesz na przerwę i koniec. Dzwonisz po prowadzacego zmianę i idziesz na przerwe. A jak siedzicie wszyscy na kasie dzwonisz po koleżankę - kolege z odpieku i ona ciebie zastępuje.. To jest Twoje prawo, a jesli nie zeszłas na przerwę radze sprawdzic dokładnie korekty które podpisujesz.. i radze nie podposywac jesli nie byłaś na przerwie.. Menager nauczy się was wypuszczać na przerwy..
Jacenty6564 2017-08-31 15:04
Kolega z odpieku byl na kasie, a prowadzacy zmiene.....tez byl na kasie. A do kazdej kasy pi 20 osob w kolejce. W sumie to nie byla kolejka juz tylko tlum. Przerwe sobie wyzerowalem ocYwiscie. Nie obchodzi mnie, ze nie wolno. Moje motto: ani minuty za darmo.
7
Opolanin 2017-08-31 17:22
Witam zastanawiam sie nad praca w lidlu w Opolu.Jest tu ktos z lidla z ul.Okulickiego lub z Ozimskiej? Ile tam zarabiacie na caly etat brutto na poczatku? nadgodziny wam wyplacaja czy tak jak to dawniej bylo w zwyczaju stosuja tzw GDO - godziny do odebrania? Pytam bo od 10 lat nie pracuje w Polsce i zamierzam wrocic na stale z pracy zza granica...Podrawiam
Ania 2017-08-31 17:40
Przerwy są - odbijasz się na przerwę i mówisz koleżance żeby cię odbiła po 15min a sama idziesz na sklep... Albo cofanie z przerwy po 5min bo są kolejki. Resztę odbierzesz jak ją rozładujesz.
Nazir 2017-09-01 22:20
Czy ktoś mi może napisać o co chodzi z naborem do pracy w Lidlu??? Co chwilę pojawiają się ogłoszenia Lidla, że poszukuje pracowników w Wałbrzychu. Wchodząc do sklepu można wybić zęby o potykacze i banery zachęcające do podjęcia zatrudnienia. Wpisane są już nawet wysokości zarobków na tych banerach. Aplikowałem na stanowisko pracownika sklepu chyba z 5 razy i za każdym razem po kilku dniach przychodzi mi mail, że dziękują bla bla, ale nie. O co chodzi??? Mam wyższe wykształcenie, ale nie jest to chyba problemem, mam mega doświadczenie w obsłudze klienta min. w instytucjach finansowych, jestem chętny i mogę być dyspozycyjny dla firmy, ale za każdym razem dziękujemy, ale nie. Czy może ktoś mi wyjaśnić o co chodzi???
7
Bloga 2017-09-02 00:22
Chyba sam sobie odpowiedziales. Za wysokie kwalifikacje. Nim Cie przeszkola to im wyfruniesz. Posluchaj dobrej rady i nie pchaj sie tam, bo szkoda Ciebie.
1
Nazir 2017-09-02 11:27
Dziwi mnie, że powodem są za wysokie kwalifikacje. Dzisiaj praktycznie każdy ma wyższe wykształcenie. Typowych korpo i wyścigu szczurów mam dosyć po 16 latach pracy dla korpo i dlatego szukam zmiany. Nie boję się ciężkiej pracy i jej ogromu, bo masakry w korpo nic nie przebije, choćbym miał do rozładowania dziennie 30 palet i obsłużenia 500 klientów.
4
Lidlus 2017-09-04 12:44
Czesc wiesz że Lidl.ma sprawę w listopadzie ????mobbing brak szacunku do pracowników....lamanie zasad bhp i tzw.zwalnianie na Gwaranta
2
Lidlus 2017-09-04 12:59
Tak już jest po tej sprawie bo była...nastepna za 2 m-ce o mobbing nieprzestrzeganie bhp ...dzwiganie....grafiki itp....flatego pip
1
ELA 2017-09-04 22:56
CO TO ZNACZY ZWALNIANIE NA GWARANTA
4
pracownik 2017-09-05 10:13
Witam, też pracuję w Lidlu jako zwykły pracownik i u nas w sklepie byłoby nie do pomyślenia, żeby nie pójść na przerwę. Kolejka do kasy może być nawet do połowy sklepu ale przerwa się należy.
6
Kulka32 2017-09-06 00:38
Tak tak dokladnie jak moj maz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ci tylko w glowie. Maz tez mi robi awantury to o nadgodziny to o zksa bo mlody i ble ble. Chryste wy wszystcy macie jakies omamy. Bog z wami potrzeba wam pomocy.
Okruszek 2017-09-06 00:46
Wita podkarpacie. U nas srednio 4 tiko do tego 4 palety ow plus 5 moze 6 miksow 10 calosciowek a no chyba ze ktorys zks na urlop idzie albo regionalna ma byc to zamowia nawet 8 miksow a co im tam nie oni beda to rozkladali.Standard miksy rozlozone kolo 16. Pierwsza zmiana tempi na kasie do 15 . Na miksa masz niby 30minut chyba ze jestes lekko nieogarniety to ci dadza fory w postaci 15minut. Jak ci poprzednia zmiana wykartonuje 3h przed zamknieciem to zanim miksa rozlozysz to przelecisz sie 5 razy sprasowac smieciaka bo tyle kartonow pozbierasz. Szkoda gadac porazka.
1
Nikt 2017-09-06 00:53
To ze swieczka szukac takiego sklepu. U nas zdarza sie ze dziewczyny wybijaja sie na przerwe po 11h ida sie przebierac i siedza na socjalu czekaja 15minut wybijaja sie i dopiero do domu ida no bo przerwa rzecz swieta musi byc przed wyjsciem nie koniecznie po 4h. Bo praca jest najwazniejsza. Jak juz pojdziesz na ta przerwe to laski w biegu jedza malo im jedzenie w gardle nie staje bo przeciez miksy czekaja. Poprostu paranoja.
upaJasio 2017-09-06 22:42
nie mówi się targety tylko CELE , tu jest Polska
Lulka 2017-09-07 11:31
Cele to sa inne. Np pracownik ma cel rzucic to wszystko w ....., a lidl ma cel wykorzystac jeszcze tego czlowieka do granic mozliwosci fizycznych. @Okruszek- to cieszcie sie bo my mamy srednio 7 tiko, a miksow po 8 i po 6 calosciowek. Plus 6 palet na lodowki,8 palet warzyw i do tego 4 osoby sa na zmianie.
Dufi 2017-09-07 21:56
A czy ktoś widzi zalety pracy w Lidlu? Jeśli tak to jakie?
1
Tymon 2017-09-08 00:43
Tylko wypłata przed czasem... to jedyna zaleta, ale ciężko na nią trzeba pracować..
1
Lulka 2017-09-08 14:54
Wymiar urlopu...plus ruchome dni wolne, bo jak musisz isc do urzedu cos zalatwic to nie trzeba sie zwalniac z pracy i mozna urlop zaoszczedzic. Plus ja mam mozliwosc dysponowania swoim urlopem jak chce i zawsze maksymalnie go wydluzam, czasami nawet biore nieplatny jak jest pilna potrzeba. A za platny mam zaplacone 100% bo jestem na calym etacie ☺
1
Pati 2017-09-08 15:33
Uważam że kobiety w widocznej ciąży powinny być przepuszczane w kasach ! Jest to straszne że trzeba stać tym bardziej teraz prawie każda kobieta ma problemy w ciąży !!!
3
Pozytywna 2017-09-10 23:01
Nie jestem ani desperatka ani bardzo mloda, przyjeli mnie za pierwszym razem, nikt nic nie krecil ani nie wyglądał na złodzieja, jasno czytelnie mialam przekazane że to ciezka praca pot sie po plecach leje tyczy stanowiska zks, rozmowe przeszlam pozytywnie assesment center pozytywnie wiec moze to cos z Toba jest nie tak, pomysl o tym..... Pozdrawiam
4
Polka 2017-09-14 07:39
Jak trzeba mieć ( usunięte przez administratora ) w głowie żeby pisać takie uwagi
Vvvv 2017-09-16 10:33
Witam. Czy ktoś spotkał się z przypadkiem zwolnień z Lidla za L4?
Już nic nie wiem 2017-09-17 10:44
O rany, przed chwilą wyszłam ze strony gdzie czytałam opinie pracowników innej firmy (Amazon) tam też wiele narzekań i ktoś zachwalał, że praca w Lidlu jest lepsza i dobrze płatna. Wchodzę na tą stronę i co widzę? Wcale tak słodko nie jest. Czy jest w tym kraju jakaś firma, którą pracownicy oceniają , no przynajmniej neutralnie?
3
Paulina 2017-09-18 13:14
@Pozytywna rozumiem, że na stanowisko, o którym wspominasz prowadzona jest wieloetapowa rekrutacja. Możesz powiedzieć coś więcej o tym procesie? Czego można spodziewać się podczas assessment center? Jak długo w Twoim przypadku trwał proces od pierwszej rozmowy kwalifikacyjnej, do czasu uzyskania ostatecznej decyzji?
ni 2017-09-20 03:19
Ile można zarobić jako KRS w Lidlu?
Ania 2017-09-20 23:00
Co za firma ludzi maja za zlodzieji przed 2 zmiana nie mozesz zrobic sobie zakupow i miec na socjalu nawet majac paragon bo twierdza ze je ukradlas, ma od teraz jezdzic jakas interwencja i sprawdzac na kamerach czy pracownicy wnosza swoje zakupy na socjal porazka .Lidla ma swoich pracownikow zazlodzieji i onj chca zeby tam ktos pracowal? Na zmianie po 4 osoby, na caly grupe pracownikow 4 osoby sa przeszkolone na piekarnie raszta nie bo po co, jedne siedza ciagle na kasie a inne musza wykladac towar... Porazka a nie wspomne o zarobkach mowia pisza 3100 a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] prawda... A i jezeli bierzesz urlop na zadanie zabieraja tez premie hahaha ....
1
Marek 2017-09-24 11:22
Na zachodzie jest inaczej. Mamy miec paragony ze swoimi zakupami i mamy je, choc nikt nie sprawdza tego non stop...ale ustawa tak mowi.. Zakupy robimy kiedy chcemy. Trzymamy na socjalu lub w chlodni i nikt sie nie czepia. Kamer nie sprawdza nikt, nawet gdy zlapalismy zlodziejke i zadzwonilismy na policje.
Nie widze, zeby pracownicy tak towar wynosili. Jest tak tanio, ze na prawde nie ma co z siebie zlodzieja robic. Kiedys przez tydzien sprawdzali kierownikow i przegladali kamery czy nie robia zwrotow na lewo, nie wynosza pieniedzy z sejfu, czy nie anuluja transakcji obslugujac np krewnych. Bo na tym mozna sobie dorobic, a nie na wynoszeniu towaru. Zacznijcie siebie sprawdzac drogie kierownictwo.
wojcieechu 2017-09-25 01:46
Praca jak praca - zrobić swoje i do domu :) I za bardzo sie nie przejmować... :)
2
evel654 2017-09-26 18:49
ja mam pytanie, zaczynam pracę w lidlu na 3/4 etatu, właśnie podpisałam umowę z której wynika o dziwo że to 2 tys brutto to już z premiami ! a myślałam jak mi mówiono że 2 tys plus premie, jestem w szoku, czyli zarobię max 1450 zł na rękę z premiami już?
3
Te 2017-09-26 19:10
Tak i tyle zarobisz tyle mają u nas nowo przyjęte na 3/4
evel654 2017-09-26 21:14
wow to cudownie, nie na to się pisałam
Pozytywna 2017-09-27 20:26
Sorki ze tak późno ale rzadko tu zagladam..... Po pierwszej rozmowie czekalam 3 dni na odp... Później AC po ktorym na odp czekałam 12 dni... AC to 5 godzinny proces rekrutacji a raczej sprawdzenie umiejwtnosci i kompetencji... Pierwsza czesc ac skladala sie z autoprezentacji ale w tym zadaniu bylo ok 10 pytan i do poszczególnych pytan trzeba bylo na wlasnych doswiadczeniach opowiedziec o sobie... Później scenka rozmowa z trudnym pracownimiem a później zadanie grupowe z 10 odp trzeba było wybrac trzy najważniejsze Twoim zdaniem i przekonac grupe do swojego wyboru oraz zaprezentowac te negocjacje grupowe komisji
Pozytywna 2017-09-27 20:28
Sorki ze tak późno ale rzadko tu zagladam..... Po pierwszej rozmowie czekalam 3 dni na odp... Później AC po ktorym na odp czekałam 12 dni... AC to 5 godzinny proces rekrutacji a raczej sprawdzenie umiejwtnosci i kompetencji... Pierwsza czesc ac skladala sie z autoprezentacji ale w tym zadaniu bylo ok 10 pytan i do poszczególnych pytan trzeba bylo na wlasnych doswiadczeniach opowiedziec o sobie... Później scenka rozmowa z trudnym pracownimiem a później zadanie grupowe z 10 odp trzeba było wybrac trzy najważniejsze Twoim zdaniem i przekonac grupe do swojego wyboru oraz zaprezentowac te negocjacje grupowe komisji
mkWroc 2017-09-28 05:25
Lidl we Wrocławiu wprowadza przed sklepami płatne parkingi i poluje na pozostawione auta podczas gdy Ty robisz zakupy..... Uważajcie na ten sklep.
wroc 2017-10-01 12:30
Zostaw swoją opinię o Lidl Polska - Wrocław - dlaczego nie ma innych lidlow, tylko ten Wrocław?
1
Paulina 2017-10-02 15:11
@Pozytywna dziękuję za odpowiedź. Myślę, że te informacje będą pomocne. @wroc jest wiele wątków Lidl. Znajdziesz je używając wyszukiwarki http://www.gowork.pl/opinie/lidl;pr lub też klikając na napis oddziały po prawej stronie strony. Powinna wtedy się rozwinąć lista innych miejscowości.
konsument 2017-10-04 17:26
ojejku ale afera :)
chihuahua 2017-10-04 20:13
nie
ajajaj 2017-10-05 07:38
U nas Pani manager nie potrafi ułożyć grafiku wszyscy obowiązkowo pracują po 10-11 godzin i gdzie to 3/4 etatu czy 1/2
Nie potrafi też rozdzielić obowiązków pracownicy sami lepiej wiedzą co mają robić. A jak jest spęd ludzi i 5 kas chodzi to lata i macha rękami i przeżywa że jeszcze tyle roboty sama d..y nie ruszy nic nie robi tylko cenówki zmienia i opierdacz wiecznie że wydajność mała
Pozdrawiam- Lublin
Paulina 2017-10-05 11:42
@ajajaj w sytuacjach, o których piszesz i zastrzeżeniach co do pracy indywidualnych pracowników, najlepiej zwrócić się wewnętrznie i bezpośrednio do firmy. Próbowałeś/próbowałaś to robić?
3
Gggg 2017-10-06 05:37
Jakp osoba nie pracujaca w lidlu nie rozumiem o czy wy piszecie co zo za slang . pracuje w handlu i nie kumam . moze bardziej po Polsku prosze
Hhh 2017-10-06 11:42
Kiedy wypłata
błyskawica 2017-10-06 22:57
Witam byłam na rozmowie kwalifikacyjnej w Bydgoszczy. Na starcie słyszałam ze trzeba dużo i szybko pracować. Cały czas mi to powtarzano. Paletę należy rozłożyć w ciągu 45 min. Na kasie musisz mieć nabita pewna ilość paragonów. Później to sprawdzają. Te dwie sytuacje maja na celu wyeliminować najsłabsze osoby albo zagonić je do pracy. Jeżeli zmiana się nie wyrobi z wykładaniem towaru lub będzie brak w personelu zostaje się po godzinach. Bywa ,że pracuje się 13 godz . Na rękę za cały etat pracy dostaje się 1 850 zł w tym wliczona jest premia. To na start czyli przez prawie dwa lata plus waloryzacja co roku. Ja się na to nie pisze szkoda mojego zdrowia.
a 2017-10-07 23:50
To jest wypłata na rękè z premią którą można oczywiście stracić od tego odejmij składkę (nieobowiązkowe)na ubezpieczenie aliansa, opiekę medyczną medicovera, kartę multisport i (obowiązkowe) składki na prezenty ślubne pracowników ,torty, suveniry dla krs-ów itp I pamiętaj im bardziej dajesz z siebie wszystko tym gorzej bo wciąż jest za wolno jak zobaczą że umiesz szybciej to już Ci nie odpuszcza a za małą produktywność są kary
Qqqqq 2017-10-15 12:58
Nie jestem z Opola (tez od niedawna w Lidlu pracuje),ale tez 3 lata temu wrocilam z Anglii po 10 latach. Praca jest jak praca. Na pewno nie spodoba Ci sie traktowanie pracownikow przez managerow,a co najgorsze ludzie w Polsce sa bardzo sflustrowani i ciagle narzekaja albo odbijaja swoje zale do calego swiata, na innych. Nie ma luznej atmosfery,musisz miec naprawde szczescie zeby trafic na dobry team z wzajemna empatia.Ludzie ciagle migruja, znieniaja prace,wiec trudno komus zaufac. Kasa jest nie najgorsza,moge powiedziec ze dobrze nam sie zyje (chlopak tez byl w Anglii 5 lat) ,ale atmosfera do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w Polsce. Wieje jeszcze komuna, pomalu idze na lepsze, nadzieja w mlodych, ale stare baby porazka (czesto wykorzystuja mlodych, bo mysla ze to one sie juz w zyciu narobily). Anglia to szkola zycia,poradzisz sobie w Polsce na bank, tylko nie daj sie zdeptac.Radze szukac pracy w mlodym, wyluzowanym teamie bez parcia na biadolenie.
ANIA 2017-10-16 13:05
podobno w porównaniu do innych sklepów, to warunki tutaj są nie najgorsze. Też szukam pracy, mam doświadczenie w handlu i zastanawiam się gdzie uderzać. A tutaj http://dolnoslaskie-praca.pl/ znajdziecie sporo porad odnośnie pracy we Wrocławiu i okolicach….
Zostaw swoją opinię o Lidl Polska - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lidl Polska