logo Poczta Polska S.A.

Poczta Polska S.A.

Warszawa

Opinie o Poczta Polska S.A.

Kris 2016-09-16 15:29:56
05.09.2016r. wysłałam list z Jastrzębia -Zdroju do Częstochowy, który odbiorca otrzymał 16.09.2016r.
Co myślę na temat poczty- nie chcielibyście tego słyszeć. Zero to za dużo w ocenie.
tępiciel troli 2016-09-17 14:55:43
Zastanawiam się kiedy ten trol, co to nigdy nie pracował na poczcie albo bardzo by chciał bo "warunki finansowe są spoko a praca OK" da sobie spokój ? Jego wpisy są tak grubymi nićmi szyte, że jest to wręcz żenujące.
14
XXX 2016-09-19 10:59:39
8 lat jako listonosz i 1600 netto (lipa)
7
Bezimienny 2016-09-23 17:11:25
Poczta Polska ma to poprostu gdzieś. Teraz dla Poczty liczy się bo jest najważniejszy Bank pocztowy. Jestem kierowcą przywoze paczkę z urzędu pocztowego rozwalona nikt się nie przejmuje.Najwazniejszy jest Bank Pocztowy
4
Bezimienny 2016-09-23 17:30:20
To tylko jedyny plus że terminowo masz pensję. Pracę na poczcie odradzam. nawet dla samego przezimowania
1
Bezimienny 2016-09-23 17:30:49
To tylko jedyny plus że terminowo masz pensję. Pracę na poczcie odradzam. nawet dla samego przezimowania
3
pracownik 2016-09-24 21:26:34
Jak tam po selgrosie, wszyscy dalej zadowoleni?
listonosz miejsko- wiejski 2016-09-25 00:10:16
pracuję jako listonosz 5 lat, pensja 1500 na rękę miesięcznie (zawsze na czas), premii zero bo rzekomo nigdy urząd planu nie wykonał, dodatkiem może być to co dostaniesz przy rentach od ludzi ale czasy takie że jest tego naprawdę niewiele ( zależy od rejonu jaki obsługujesz) , paczka dla dziecka na święta dla dziecka , wczasy pod gruszą co dwa lata i na kolonię dla dziecka co roku, własny samochód którym rozwożę pocztę po dwóch latach nadaje się na złomowanie, poszanowanie dla Twojej pracy zerowe, nadgodziny nie płatne, rozbiórka rejonu nie płatna czyli robisz za kogoś za darmo, towar do sprzedaży wciskany na siłę i nikogo nie obchodzi że nikt tego na rejonie od Ciebie nie kupi( w większości bierzemy towar po prostu dla siebie- znicze, zeszyty, artykuły świąteczne), nie masz praw- masz obowiązki. smutna prawda
13
aaa 2016-09-25 10:33:30
stażowe rośnie Ci z biegiem lat, ja po 5 latach mam 70 zł stażowego. wypłaty jak pisałam mam 1500 zł, kolega siedzący obok ze stażem 25 lat dostaje 1700 zł. ta są fakty. kiedyś były premie zadaniowe i czasowe więc dostawaliśmy łącznie do wypłaty premie w wysokości ok 80 zł.( ale trzeba było mieć sprzedanych artykułów na np 300 zł, karty doładowujące, założyć komuś konto w banku i pocztowym i sprzedać ubezpieczenie np komunikacyjne) od jakiegoś roku zmienił się system premiowania i aby dostać premie Poczta musi osiągnąć wynik finansowy którego rzekomo nigdy nie udało się osiągnąć i my szaraki na samym końcu tego łańcucha nie dostajemy nic.
5
pocztowiec 2016-09-25 10:36:59
śmiech przez łzy
6
pocztowiec 2016-09-25 15:20:18
jest sporo ofert bo nikt nie chce przyjść do pracy, pracujemy my, starzy pracownicy którzy ponarzekają ale robią a nowi przychodzą, zobaczą od środka i do widzenia. ostatnio w miesiąc na stanowisko listonosza przewinęło się trzy osoby i podziękowały. ale ja oczywiście nie odradzam, są przyjęcia, proszę się zgłosić i zobaczyć na własnej skórze. nowe usługi, więcej obowiązków po odpadnięciu in postu z gry a kasa bez zmian.
10
emma 2016-10-01 07:17:39
Nie polecam nikomu pracy na poczcie, szczególnie asystentki. Za marne grosze, które są do ostatniej chwili trzymane na koncie wypłacane trudno przeżyć. Odpowiedzialność ogromna materialna, za wszystko nawet nie z twojej winy, bo ktoś ukradł koperty lub inne trzeba płacić, z lichawej pensji. Poza tym odpowiedzialność przy różnych operacjach, przelewach. Liczą się tylko wyniki, jak naciągnąć klientów na dodatkowe opcje. Albo gazetki sprzedać czy zapalniczki a nawet podpałki do kominka. Plan sprzedażowy ciągle niewykonalny, do wc nie ma kiedy wyjść, zjeść nie ma kiedy, bo krzywo patrzą. Niekończąca się kolejka ludzi, ale po co otwierać kolejne okienka, gdy 4 asystentki zrobią wszystko, z czego 1-2 mają inne obowiązki i często wyłączają się z pracy, suma sumarum ludzi przyjmują 2-3 panie. Można się poczuć jak w pracy na akord, a pieniądze niewspółmierne do stresu, mobbingu i wyzwisk, którymi raczą klienci, pretensje o wszystko a wyżywają się na biednych asystentach. Zmiany w pracy tez są kolesiowato obsadzone, jedni mają czesto na rano drudzy na popołudnie i nikogo to nie obchodzi, że ludzie mają swoje życie. Ma być tak i nie ma innego wyjścia. Można się zarobić a i tak będzie źle. Radzę Wam Nie przyjmujcie się do tej pseudo firmy, która nie szanuje swoich pracowników, strata czasu, pieniędzy bo musicie jeszcze dopłacać, widok na awans rzradny. Wieczne pretensje i niezadowolenie z góry. Może tylko jako zaczepienie się na chwile, kiedy szukacie innej pracy, bo jako szkoła życia tylko takie doświadczenie zdobędziecie.
16
emma 2016-10-01 07:28:21
a szczegółowo moja opinia dotyczy Warszawy
Leon 2016-10-02 12:43:49
lepiej sie pakuj i zagranice dostaniesz 8 razy więcej w niemczech Polak cie tylko wykorzysta nie polecam poczty Polskiej wole inpost
2
Leon 2016-10-02 12:47:10
masakra a dyrektor ma 200,tyś mieś zmien prace nie warto lat za grosze robic
3
P&K 2016-10-07 19:11:17
Niestety muszę stwierdzić, iż jest to jedna z najgorszych firm kurierskich z jakich dotychczas skorzystałem. Zawsze gdy kurier dostarcza przesyłkę na podany adres, a w danym czasie nie ma nikogo kto mógłby ją odebrać, to nawet nie poinformuję mnie o próbie doręczenia. A o przesyłce dowiaduję się dopiero po jakimś czasie... Jeżeli mam możliwość to zawsze wybieram inną firmę kurierską.
1
Nel 2016-10-07 23:19:28
Jakoś Pitu pituu i tak trzymaj
Nel 2016-10-07 23:20:20
Jakoś Pitu pituu i tak trzymaj
prawdy 2016-10-11 23:41:23
chyba płacą ci za pisanie głupot i masz razem te 4tys, napisz na jakim Urzędzie
2
Zawiedziona 2016-10-14 17:51:35
Jestem bardzo zawiedziona!!Sprzedawca wysłał w czwartek przed godziną 10 paczke 24 ,aby przed weekendem dotarła do mnie,zależało mi na szybkiej dostawie.Niestety,mimo że była opłacona paczka 24h dostarczenie w poniedziałek!!Poczta oferuje usługę z której nie może się wywiązać!!!
2
Kuba22200 2016-10-15 13:14:47
Nie polecam, nie wywiązują sie z terminów.
1
siwka 2016-10-15 18:04:29
wedf chyba u góry siedzisz , że tak piszesz , u nas na na dole uzależnione to jest od góry czyli tjw
siwka 2016-10-15 18:07:31
na weekend nie można się spodziewać że paczka dojdzie , poczta od soboty do niedzieli ma ograniczone możliwości
1
PM 2016-10-17 23:05:50
Nigdy więcej nie zamówie przesyłki, którą obsługuje Poczta Polska S.A. Sklepy internetowe, które korzystaja wyłącznie z tej opcji nie będa brane przeze mnie pod uwagę. Obsługa przesyłek krajowych trwa zbyt długo a z zagranicznymi to tragedia. Obecnie czekam na przesyłke, która od 17 dni jest w Polsce i mimo iż dziś rano dotarła do mojego urzędu pocztowego, to w dalszym ciągu jej nie otrzymałem, a dzień dobiegł już końca. Urzędy Poczty Polskiej wyglądają jak stragany na których można kupić gumy do żucia i pepsi. Niedługo zaczną tam sprzedawać pampersy, bo czas jaki trzeba spędzić w kolejkach może dla niektórych okazac sie zbyt długi . Jako pracownik takiej instytucji raczej z uniesioną głową bym nie chodził.
1
Xa 2016-10-18 09:21:42
Ja wlasnie odchodzę po 10 latach pracy,Od lat słyszę że będzie lepiej a jest coraz gorzej .Owszem pensja jest na czas ale marna w zamian za wiedzę i odpowiedzialnośc jaką trzeba mieć.
7
isia 2016-10-20 20:19:13
Asystent 30lat 1900 netto
osoba 2016-10-21 14:46:46
KATASTROFA,
wysyłam list za granice dociera (heatrow) nie do miejsca docelowego, dzwonie do BOK PP i miła pani informuje mnie o tym żebym sam sobie zadzwonił do Royal Mail i się dowiedział co się dzieje.
Trochę słabo jeżeli płace za usługę i mam za tym dzwonić (poczta polska powinna się zorientować gdzie jest przesyła i co się z nią dzieje)
Odesłany do działu reklamacji dostaje pytanie o zawartość koperty : dokumenty i kontrakt (podana kwota kontraktu)
dostaje mail z potwierdzeniem reklamacji i w opisie zawartości przesyłki widnieje:
DOKUMENTY ORAZ KOŁDRA...

chociaż bym chciał kołdry do koperty na A4 nie zmieszczę.

Pozdrawiam nie serdecznie.
1
Jolero 2016-10-22 23:59:17
Ja obecnie pracuje w Warszawie na PP, wczesniej w Inposcie a jaszcze wczesniej w kilku innych firmach i co jest najlepsze, w kazdej z firm bylo narzekanie ale to w kazdej.... Co do PP i pracy listonosza w Wawie to wynagrodzenie ok 1600 netto , praca ok 8h, jezeli mam listow tyle (zwlaszcza w poniedzialki)ze musialbym pracowac dluzej to i tak koncze po 8h i reszta zostaje na nastepny dzien. Co firma to zawsze sa nazekajacy :), dla mnie praca na PP nie jest ani super ani tragiczna i tyle jak to praca .
1
teodor 2016-10-23 15:48:13
1600 netto w W-wie to jak 1000 zł w reszcie kraju. "Gratuluję".
3
Łukasz 2016-10-24 11:49:44
Telefon który otrzymałem od poczty oczywiście ten z antenką okazał się wadliwy bateria zrobiła się gruba, wybuchła i oparzyła mi noge. Musiałem sam sfinansować koszty naprawy telefonu. Przez ten incydent byłem nieskłonny do dalszej pracy. Musiałem pójść na bezpłatny urlop i wyjechałem do uzdrowiska do Zakopanego. Przez tą sytuacje moja dziewczyna Julia mnie rzuciła, ale nawet nie wiem czy ona wiedziała że jesteśmy razem. Pamiętajcie drodzy koledzy z firmy Poczta Polska bez pracy nie ma sera (kołacze są nie oryginalne).
6
Ilobiannn 2016-10-27 00:15:06
Wydarzenia z ostatnich trzech dni sprawiły, że moje zdanie na temat kompetencji pracowników Poczty Polskiej zdecydowanie się pogorszylo. Od poniedziałku do dziś (tj. czwartek), próbuje zapłacić dwa mandaty jeden z Niemiec drugi z Austrii zdazylam już odwiedzić ponad 5 różnych placówek poczty w tym dwie 'glowne' Poczty Polskie w Warszawie, w żadnym z tych punktów nie znalazła się ani jedna kompetentna osoba, która potrafiłby zrobić przelew międzynarodowy, chociaż na stronie każdej poczty jest informacja o możliwości dokonania przelewu międzynarodowego. Malo tego dzis jeden z pracownikow poczty przy ul. Dzikiej 4, poinformował mnie, że "w Polskim prawie pocztowym jest Art. oraz paragraf, który zabrania wykonywania przelewów na zagraniczne numery rachunku". Dodam jeszcze dla jasności, że kiedyś już podobny mandat był opłacany właśnie na poczcie tylko w innym miejscu, o tym też poinformowalam ta Panią, która odpowiedziala mi na to, że powinnam pojechać w takim razie do tego miasta albo najlepiej gdzieś na zachód kraju i tam zrobić taki przelew. Kobieta ta podawała się za kierownika, jeżeli mówiła prawdę to tylko pogratulować tej Pani wyobraźni, dowiedziałam się również od ów kierowniczki, że jesteśmy w Polsce i tu obowiązuje PLN, a nie jakieś EURO nie ważne, że jesteśmy w Uni Europejskiej, nie ważne było też to że nad głową tej Pani była tablica z obecnym kursem euro. Odmówiono mi obsugi, wielokrotnie wprowadzano w błąd... Moim zdaniem nie tak powinna wyglądać obsługa w tych miejscach.
Hary 2016-10-27 17:48:03
poczta polska cały czas potrzebuje listonoszy bo listów nie ma kto nosić. Można zarobić nawet 4000 brutto z nadgodzinami.Praca po 12-14h dziennie.Zależy na którą przyjdzie się do pracy.Aha z tym że 2000brutto płacą co miesiąc a za nadgodziny 2000bruto innym razem.
1
Maniek 2016-10-29 21:13:36
Witam wszystkich ja też jestem na szczęście już byłym pracownikiem obozu ciężkiej pracy. Odchodząc Po 12 latach pracy jako dobry i doswiadczony pracownik to kierownictwo i Pan Dyrektor nic nie zrobili aby mnie zatrzymać. To przykre ale prawdziwe i pokazuje jak szanują pracowników.
8
Były kierowca. 2016-11-01 22:17:10
Syf i 2 metry mułu za grosze.Ciężka praca za 1 500 zł.Kierowników tam i dyrektorów tak dużo jak w żadnej innej firmie.
5
gandalf 2016-11-05 20:27:49
Pracuję już rok na poczcie i to wszystko co tu sie dzieje to jest jeden wielki moloch. Jeżeli chodzi o wypłatę to faktycznie jest bieda. Szukam już od jakiegoś czasu innej pracy bo mam tego syfu dość. takiego wielkiego molochu już dawno nie widziałem. Człowiek jest traktowany jak zero. Patrzą jak zapchać kieszenie dyrektorów którzy jeszcze dodatkowo zatrudniają swoich znajomych na dublowane stanowiska dyrektorskie, i tu właśnie ucieka kasa na zwykłego pracownika. Wszystko kosztem zwykłego uczciwego pracownika by dyrektorzy gębę mieli pełną. Zmniejszyć płace dyrektorom i dać normalnym ciężko pracującym ludziom. W tamtym roku była jeszcze premia to i to musieli zabrać. Nasze zarobki zmalały. Myślą że zapchają ludziom gębę podwyżka o 150zł brutto gdzie samej premii więcej mieliśmy . Czas wyjść na ulice i sie zbuntować dalej tak być nie może.
5
A 2016-11-11 18:03:48
Moi mili, co zrobić jak poczta nie dostarczy paczki priorytetowej w terminie ? A dokładniej chodzi mi o mini paczkę priorytetową ?
Maniek 2016-11-12 21:11:52
Kobieto uciekaj jak najszybciej z tego Burdelu. Szkoda Twojego zdrowia psychicznego i fizycznego. Dorobić się nie dorobisz no hyba że garba. Ja pracowałem 12 lat, a jak odchodzilem To nawet nie próbowali mnie zatrzymać.
2
Maniek 2016-11-12 21:13:15
Kobieto uciekaj jak najszybciej z tego Burdelu. Szkoda Twojego zdrowia psychicznego i fizycznego. Dorobić się nie dorobisz no hyba że garba. Ja pracowałem 12 lat, a jak odchodzilem To nawet nie próbowali mnie zatrzymać.
myślenie nie boli 2016-11-13 16:57:27
Szanowny kolego od "pasków". Jest taki dopust boży jak intranet, gdzie masz wszystkie paski.
2
Ania 2016-11-16 13:43:32
Witam, mam pracować na poczcie przy rozliczaniu listonoszy. Praca na akord. Myślałam że to będzie bardzo prosta praca (szybkie wklepywanie danych do kompa), ale okazuje się że mam mieć z tego jakieś szkolenie hehe więc może takie łatwe to nie będzie. Napisze mi ktoś jak to wygląda czy jest to trudna praca?
555 2016-11-16 19:17:19
nie dasz rady , musisz ogarnąć od 500-1000 listów poleconych dziennie w programie POCZTA 2000
,ale życzę powodzenia :)
3
123 2016-11-16 20:28:27
A co mają zrobić nowi jak nawet starzy pracownicy źle traktują nowych? Bardzo dobrze że nowi odchodzą.
Ania 2016-11-16 22:58:54
Dzięki za opinię. A mógłbyś napisać coś więcej czemu nie dam rady? System jest wolny? Tych danych do wpisania jest dużo (czyli trzeba bardzo szybko pisać) ? Czy praca jest trudna? Co jest największym problemem w tym rozliczaniu listonoszy, bo bardzo mi zależy na tej pracy ale nie chciałabym się pakować w jakie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Pozdrawiam :)
listonosz 2016-11-17 15:42:29
Taka prawda,ja też gonie z pocztą od 8 lat i mam 1600 na ręke,realizując plany sprzedaje znaczki kartki bilety gazety a rejon się rozrasta,poczty przybywa a stawki stoją,odradzam pracę na Poczcie Polskiej.
1
Edyta 2016-11-23 17:33:10
Pierwszy raz w życiu i ostatni napewno zamówiłam paczkę pocztą polską masakra idzie już 5 dzień. Co mnie podkusiło to nie wiem. Tyle w temacie.
123 2016-11-29 20:58:06
Nie polecam. Tragiczne warunki pracy, kierownictwo przedkłada swoje widzimisię ponad logikę sytuacji, bezpodstawne oskarżenia od strony kierownictwa które nie posiada kwalifikacji na swoje stanowisko, palenie tytoniu w miejscu pracy na porządku dziennym, starsi pracownicy nie wykazują kultury nie tylko osobistej, ale i zawodowej.
ola 2016-11-30 14:09:43
Dostałam ofertę pracy w mazowieckim i była mowa, że trzeba byc mobilnym bowiem pracownicy są zmieniani na placówkach. Ta są odległości rzędu do 30 km nawet. Zdziwiło mnie to, że nie pracujesz w konkretnym urzędzie. Czy tak jest wszędzie w Polsce? Ogólnie rozmowa o pracę przebiegła w milej atmosferze. Najbardziej zastanawiają mnie jednak wlasnie te zmiany na placówkach i programy sprzedażowe...
123 2016-12-01 01:01:18
Programy sprzedażowe ledwo lub w ogóle nie do wyrobienia. Tak, przerzucają Cię nawet na 1 dzień, jak będą mieli potrzebę, jak innym wronom nie spodobasz się w ich stadzie.
jurek 2016-12-05 14:03:15
Zarząd się zmienił i przyznali sobie 1.5 trzynastki a zwykłym pracownikom 1 trzynastkę.
Teraz święta idą znowu wezmą sobie premie za to, że wszystkie paczki zostały wywiezione, a zwykły pracownik zostanie z niczym.
Żeby taka firma państwowa upadła to katastrofa.
Niech dadzą dobra pensje to ludzi będzie.
Evoque 2016-12-05 14:58:55
byłem bardzo rozczarowany ponieważ pudełko z puderem było popękane
Zostaw swoją opinię o Poczta Polska S.A. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Poczta Polska S.A.