brak logo

McDonald's

Wrocław

Opinie o McDonald's

Magda 2016-02-03 13:45
Musiałaś coś przeskrobać, bez powodu nie wyrzucą bo się boją...
1
Lola 2016-02-07 02:31
Opowiem wam jak to bylo z mojego punktu widzenia , poszlam do macdonald kupic kanapke zauwazylam plakat o pracy i powiedzialam panu przy kasie ze jestem zainteresowana,dal mi do wypisania wszystkie swoje dane ,i podeszla do mnie pani z wypisaniem skierowania na badania i mowila ze mam w czwartek przyjsc na szkolenie a w piatek isc na badania za ktore musicie dac okolo 30zl ,w czwartek poszlam na szkolenie bhp ktore trwalo 1,5 godz co wogole moim zdaniem jest niedopuszczalne,zaczelam prace od poniedzialu 1 lutego ,w pon tylko wypisywalam papiery i we wtorek mialam od 14 do 22 , to co sie tam dzialo to jakas masakra i kpina , dali mnie do pracy na kuchni , 2 godz tylko mozesz sie uczyc co wgl bd robic przy stanowisku , po 2 godz menadzerka mowi ze musicie juz to robic sami, ja bylam przy grillu , mieso bierzecie w foliowych niebieskich rekawiczkach po czym wrzucacie je na grill wedlug schematu zalezy od ilosci jaka musicie usmazyc ,smazycie w krotkim rekawku fakt ze to kuchnia i jest goraco ale powinno byc w dlugim i w rekawiczkach bo wszystko wam strasznie pryska a jeszcze musicie to mieso posolic i to naprawde jest niebezpieczne , poganiaja strasznie i musicie tu smazyc mieso tu grzyby wiadomo ze czlowiek to nie maszyna i sie nie rozdwoi , zadn ch podzial rol ze jedem robi to drugi tamto , ja w ciagu 1 dnia musialam smazyc na grillu natomiast drugiego w ciagu 2 godz bo tyle tylko bylam w stanie wytrzymac najpierw mylam wszystkie brudne rzeczy do pieczenia,potem robilam kanapki a potem na grill , mieso sie smazy tu jeszcze cie wolaja do robienia kanapek , naprawde masakra i jeszcze podloga tak sliska , harowa tam jak nie wiem co nie idzcie tam pracowac ja pracowalam 2 dni i mialam dosc poganiania i pretensji ze wszystko jest zle
8
Lola 2016-02-07 02:38
Zapomnialam jeszcze napisac ze dostalam umowe o prace i okres wypowiedzenia wynosi 2 tygodnie wiec zabezpieczaja sie przed wypowiedzeniami po paru dniach , ale wiadomo jak czlowiek nie da rady to musi sie zwolnic a ja mialam przez to problemy uwiezcie
1
McDOlcia 2016-02-10 21:48
Witajcie! Pracuję w McD od 5 miesięcy i uważam, że to naprawdę fajna opcja na pierwsza dorywczą pracę. Owszem, nie jest to szczyt marzeń dla osób po studiach, ale każdy student potrzebuje sobie dorobić, a McD daje całkiem spoko pieniądze. Moim zdaniem każdy powinien poznać pracę w fast foodzie "od kuchni", ponieważ uczy ona wielozadaniowości, współpracy, odpowiedzialności za powierzone zadania, pracowitości, a przede wszystkim cierpliwości i szacunku (zarówno do pracy jak i drugiego człowieka).
Jeśli chodzi o "karierę" w McD, to ja po 2 miesiącach dostałam awans na instruktora, koleżanka po roku pracy została menadżerem, wiec myślę, że o awans nietrudno. ;) Grafik jest elastyczny - wybiera się samemu dni, w których się pracuje; czasem zdarzają się sytuacje, że ściągaja na zastępstwo, ale zawsze można odmówić. Zarobki: na początek 10,90 brutto, w weekendy dodatek 2,5 na godzinę; jako instruktor zarabiam 12,50 brutto plus 2,5 w weekendy. Czy jakiś młody człowiek (student) narzekałby na taka kasę? Nie sądzę... Darmowe żarełko: teoretycznie coś takiego nie istnieje, ale np. na tzw zamknięciach (sprzątanie po godzinach pracy restauracji) zjada się to co zostało z całego dnia (oczywiście po wcześniejszym spisaniu na straty). Czasem menadżer pozwala wziąć jakąś kanapkę lub deser w nagrodę za coś lub ciężką pracę. Ogólnie w godzinach pracy na podstawową ofertę mamy około 50% zniżki, po pracy około 20%.
McD to nie miejsce gdzie można się obijać, ale uważam, że nie można marudzić. W końcu idzie się tam do pracy. Atmosfera w firmie zależy oczywiście od ludzi (a zwłaszcza kierownictwa i menadżerów), ja osobiście trafiłam rewelacyjnie! :D
Czystość w McD: standardy higieny i bhp są przestrzegane bardzo rygorystycznie, tak duża, znana i kontrolowana firma, nie może pozwolić sobie na wpadkę.
Podsumowując: POLECAM!!!
8
McDOlcia 2016-02-10 21:49
Witajcie! Pracuję w McD od 5 miesięcy i uważam, że to naprawdę fajna opcja na pierwsza dorywczą pracę. Owszem, nie jest to szczyt marzeń dla osób po studiach, ale każdy student potrzebuje sobie dorobić, a McD daje całkiem spoko pieniądze. Moim zdaniem każdy powinien poznać pracę w fast foodzie "od kuchni", ponieważ uczy ona wielozadaniowości, współpracy, odpowiedzialności za powierzone zadania, pracowitości, a przede wszystkim cierpliwości i szacunku (zarówno do pracy jak i drugiego człowieka).
Jeśli chodzi o "karierę" w McD, to ja po 2 miesiącach dostałam awans na instruktora, koleżanka po roku pracy została menadżerem, wiec myślę, że o awans nietrudno. ;) Grafik jest elastyczny - wybiera się samemu dni, w których się pracuje; czasem zdarzają się sytuacje, że ściągaja na zastępstwo, ale zawsze można odmówić. Zarobki: na początek 10,90 brutto, w weekendy dodatek 2,5 na godzinę; jako instruktor zarabiam 12,50 brutto plus 2,5 w weekendy. Czy jakiś młody człowiek (student) narzekałby na taka kasę? Nie sądzę... Darmowe żarełko: teoretycznie coś takiego nie istnieje, ale np. na tzw zamknięciach (sprzątanie po godzinach pracy restauracji) zjada się to co zostało z całego dnia (oczywiście po wcześniejszym spisaniu na straty). Czasem menadżer pozwala wziąć jakąś kanapkę lub deser w nagrodę za coś lub ciężką pracę. Ogólnie w godzinach pracy na podstawową ofertę mamy około 50% zniżki, po pracy około 20%.
McD to nie miejsce gdzie można się obijać, ale uważam, że nie można marudzić. W końcu idzie się tam do pracy. Atmosfera w firmie zależy oczywiście od ludzi (a zwłaszcza kierownictwa i menadżerów), ja osobiście trafiłam rewelacyjnie! :D
Czystość w McD: standardy higieny i bhp są przestrzegane bardzo rygorystycznie, tak duża, znana i kontrolowana firma, nie może pozwolić sobie na wpadkę.
Podsumowując: POLECAM!!!
Żaneta 2016-02-17 21:45
Drogie koleżanki i koledzy, z 12,50PLN/h na 1/2 etatu. Wyjadający straty (po spisaniu) ze śmietnika, zachwycający się współpracą i odpowiedzialnością za drugiego człowieka. Awansujący na instruktorkę po łapance na to stanowisko, życzę sukcesów (trzeba śmiać się najgłośniej z kawałów menadżera i kłaniać się najniżej) przy zamknięciach o 00.30 i nie zapominajcie o "uśmiechnij się" na zegarze. Nie kolegujcie się z ludźmi którzy wytrzymali 1 dzień (plus 2 tyg. wypowiedzenia). Jeżeli wytrzymacie bo musicie, 1 rok to i tak nie dostaniecie zasiłku na bezrobociu. Przy podstawie brutto poniżej 1850 PLN miesięcznie (obojętne ile etatu) nie macie podstawy do świadczenia. Ja tak miałam - tylko nikt mi o tym nie powiedział... A bo po co?
12
Grzesiek..,,, 2016-02-21 12:30
Ja po 2 dniach zrezygnowałem dali mi do smażenia frytki. A że zacząłem pracę w czerwcu to był już duży ruch , podobno smażenie frytek najprostsze ale nigdy nie wiadomo ile tego usmażyć żeby były świeże i żeby starczyło bo wiadomo że wydawanie zamówień trwa chwile . Wskoczyło zamówienie 10 razy duże a tu nie mam nasmażone i już lecą wyzwiska . Za dużo usmażyłem to strata kierowniczka stwiedziła po kilku dniach że ma 80 kg straty na frytkach prze ze mnie :) . To ja buch wypowiedzenie . Niestety musiałem się męczyć jeszcze 2 tyg bo taki był okres wypowiedzenia . A jak widziałem jak osoby pracują na tych grilach i kanapkach masakra jak roboty w pośpiechu który ciężko opisać . Sam każdemu bedę odradzał pracę w MC d bo jak gorszej nie miałem . Na szczęście za nie długo znalazłem pracę też mam pensję na czas na umowę ale nie jest to praca na wariackich papierach . Praca w MC to może tylko dobra dla studentów aby dorobić ale na stałe to z daleka od tej pracy
10
agraffkaa 2016-03-22 17:07
Praca sama w sobie nie jest trudna, jednak trzeba mieć do niej kondycję fizyczną oraz sprawnie wykonywać powierzone zadania. Za kasą i w kuchni jest dużo stania. Jak jesteś na utrzymaniu czystości, to natomiast jesteś ciągle w ruchu. Siedzi się tylko na przerwie. Pewnie w każdym korporacyjnym fast foodzie tak jest i wynika z charakteru pracy.. Natomiast odjęłam parę gwiazdek za atmosferę w pracy i brak szacunku do pracownika. W moim przypadku było tak, że stwierdzili że źle pracuję i nic nie potrafię, co nie było prawdą. Nie miałam np. manek na kasie, czasem zdarzało się że wydałam złą kanapkę, ale to szybko to naprawiałam. Mam odczucie, że trzeba być ślepo posłusznym i nie mieć własnego zdania oraz podlizywać się menagerom. Przy mnie byli mili, natomiast za plecami nagadali na mnie kierowniczce. Atmosfera w pracy na 1, płaca na 3, charakter pracy 4.
10
Żaneta 2016-03-26 22:20
Haloooo, budzimy się wszyscy!!!!!!! (Dla Magda) idź się umyj, bo nie wiesz co piszesz. Z mcd można polecieć za wszystko i za nic. W trakcie trwania umowy każda sztuka jest możliwa. Dostajesz pod nos aneks albo hasta la vista Babe, awans z łapanki albo drzwi. Z dnia na dzień przychodzi nowy kierownik i zaczyna się korowód pochlebców do łask i podeptania nieobecnych. W mcd robią ci którzy muszą tu robić z jakichś przyczyn.
14
aisha 2016-04-13 22:05
Lola to co napisałaś jest dość śmieszne . Myślałaś że co będziesz robić przez pierwszy dzień? To i tak dobrze że miałaś jakiekolwiek szkolenie bo ja 8 lat temu zostałam postawiona na kuchni pokazali mi gdzie toster, grill i jazda. I wiesz co ja nadal tam pracuje bo atmosfera jest super uwielbiam moja załogę. Pzdrawiam
1
Wiecie kto... 2016-04-20 14:51
Jakie "uwielbiam moją załogę"?! Restauracje są korporacyjne i obowiązuje zasada żadnych emocji. Na wszystko są paragrafy, procedury, pewni menagerowie i określone kary raz termin wypowiedzenia. Przyznając się do braku szkoleń tylko zapraszacie kontrole z SANEPiD, NIK i secret szopera. Empatia jest słowem z innego świata i nie należy mieć ludzkich odruchów. Jak powiedziała jedna mądra Pani u nas w rest. "Nie jesteśmy tu po to, żeby się lubić". Liczy się średni czek i gumy z parkingu.
4
mariankozlowski 2016-04-26 12:47
Uwaga na oszusta !!! oferuje pracę w mcdonald w obrębie Thuringen w Niemczech. Przez telefon zapewnia wszystko pięknie ładnie pracę i mieszkanie w pięknym domu. Na miejscu okazuje się ,że w mcdonald mają pełny komplet ludzi i że nikt nic nie wie o Panu Jakubie S. UWAGA na tego oszusta!!!! Jego nr telefonu 0049 151 45555 028
4
cichy 2016-05-30 13:14
pracuje w mcdonaldzie piec miesiecy I nie narzekam owszem trzeba zasówac jak jest duży ruch szczegulnie wikendy ale daje rade atmosrera wpracy dobra
1
McDOlcia 2016-06-24 20:01
Adam, wszystko zależy od tego na jaką część etatu podpiszesz umowę. Cały etat to 160 godzin. Czasem trafiają się nadgodziny, płatne tyle samo co podstawowy czas pracy. Ja we Wrocławiu, w McD w centrum handlowym zaczynałam od 10,9 brutto + 50 gr do każdej godziny za pranie odzieży. :)
Ad. 2016-07-01 19:09
A czy napoje nadal są bezpłatne dla pracowników?
plocia 2016-07-09 20:38
Ale przeorało załogę z Sochaczew Wójtówka 2C, zapewne po Rape Session w czerwcu! Nie trzeba było się wychylać.
Mcdonaldowiec 2016-08-16 00:27
Tak, zimne napoje w czasie pracy, jednak są tacy, którzy wymagają aby prosić się ich za każdym razem kiedy chce Ci się pić, a jak powiesz po prostu, że chcesz się napić, to udają obrażonych. Tak niektórzy potrafią traktować pracownika, który pracuje od roku. To tylko namiastka. ;)
2
Mcdonaldowiec 2016-08-16 23:22
Ile miesięcy tam przepracowałeś?
Mcdonaldowiec 2016-08-21 02:36
Od jak dawna tam pracujesz?
plocia 2016-08-24 10:01
Przez Maca każdy powinien przejść jak przez szkarlatynę i owsiki.
10
Goryl 2016-10-07 21:03
Ja pracowałem we Wrocławiu na bardzkiej atmosfera w porządku tylko kierowniczka tam do wszystkiego się czepiasz ogólnie z pracy jestem zadowolony dają umowę o pracę a praca tam jest taka średnia
2
Mantra 2016-10-07 21:50
No chyba o pracy w McDonald's to nie ma co mówić, każdy wie jak to wygląda, każdy u nich chociaż raz jadł, moim zdaniem wiadomo - jest to robota szybka, czasami męcząca, ale dająca satysfakcję i pieniądze
Bohdan 2016-11-23 10:59
Wielki McDonald's afiszuje się ofertą Mc Muffin - ZA DARMO ! Pytanie, po co tyle hałasu, skoro atrakcja trwa raptem przez 5 dni roboczych, zaledwie od 7:00 do 8:00, w godzinach, kiedy wielu ludzi ma zwyczaj chrapać jeszcze, a Ci, co wstają, do raczej pędem do pracy, a nie do Mc Donald's !
Mało tego, niejeden punkt Mc Donald's otwierany jest o 8:00 !
Odnieść można wrażenie, że w tym kraju ludziom się DAJE I ODBIERA - zamiast zachęcić, to się ich negaci !
2
Bohdan 2016-11-23 11:12
PS: Może by tak Wielki Mc Donald's zainteresował się takim miastem, jak Włocławek ? Miasto ponad liczące ponad 120 000 mieszkańców ! Żeby w mieście, przez które biegnie ''była'' krajowa Jedynka (międzynarodowa E-75), z jednej strony wylot na Łódź (dodatkowo w innym kierunku odbicie na Płock), z drugiej na Toruń i Bydgoszcz - była raptem aż.....JEDNA PLACÓWKA ??? PONIŻEJ KRYTYKI !
Skoro postawiono placówkę przed wylotem na Łódź / Płock, może by też wartało pomyśleć o chociaż jeszcze jednej w kierunku Torunia i Bydgoszczy ?
Robicie DARMOWE promocje, a zarazem zniechęcacie ludzi do korzystania z nich za pomocą kiepskich godzin i konieczności pokonywania licznych kilometrów !
Doradzam więcej zainteresowania dobrem klientów !!
2
Paweł 2016-12-07 06:32
Pracowałem w McDonald's i muszę przyznać że tak toksycznych ludzi jeszcze w swoim życiu nie spotkałem a pracowałem w różnych firmach. Jak dla mnie to osoby które pracują tam od dłuższego czasu żyją w swoim smierdzacym świecie i nie dopuszczają innych osób do siebie co skutkuje rotacją pracowników, a przecież powinno pracować się w zespole. Proszę jedynie oto aby trochę potrząsnąć pracownikami z dłuższym stażem bo to oni są najbardziej toksyczni. Nie polecam pracy no chyba że ktoś musi podjąć zatrudnienie to proszę przekonać się na własnej skórze.
6
Żaneta 2016-12-13 11:18
Weszłam przypadkiem... a tu stare brudy. Ach gwałt TOKSYCZNI pracownicy!!! Byłam z rodziną przez tydzień w Berlinie, mieszkaliśmy na Hermanplac w EuroBerlin Hotel. W następnej kamienicy Makdonald no to zajrzałam rano na kawę. Cisza spokój chociaż klientów sporo, nie ryczy otępiająca muzyczka z sufitu. No to słychać co się dzieje za ladą, nie wierzyłam że nic nie słychać. Obsługują też turcy i jeden arab i jakoś żyją razem. Nikt ichniego PFRONA nie wyzywa od tępych buraków albo gorzej. Kawa też chyba inna albo inaczej robią bo nie trzeba walić 7 x cukier aby dało sie przełknąć. Idzcie się uczyć od nich jak być normalnym w robocie a nie jak klawisz w recydywie.
8
Jakub 2016-12-14 09:30
Panie Marianie - niech pan lepiej opowie, jak Pan pracował :)
Jakub 2016-12-14 13:27
I do czego miał pan silną skłonność po pracy :)
Jarekwasrucha 2016-12-15 01:26
Co za idiota MCtrota nazywa restauracja???hehe
Kutno opinia 2017-01-02 14:04
Pracowalam w Mcdonalds Kutno ok 6 mcy. Pracownicy naprawde fajni, atmosfera w pracy nie byla taka zla. Co do minusow, po pierwsze grafik. Robiony wogole bez zadnego przemyslenia kazdy weekend pracujacy. Mialam wrazenie, ze spedzam tam bardzo duzo czasu, bo najczesciej pracowalam po 12h. I tutaj juz pierwsze oszustwo. Przerwa trwa 30 min z czego placa ci tylko za 15 minut, wiec jestes w pracy 11,75h. Pomimo tego, ze fizycznie jestes w pracy 12 h to masz tylko jedna przerwe. Wedlug prawa powinno sie miec 2 przerwy przy 12 godzinach pracy. Stawka smieszna 1300 zl. A wymagania ogromne. Masz wszystkiego uczyc sie na pamiec, jakis [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] gdzie nie kazdy chce poswiecac swoj czas wolny w domu po ciezkiej pracy na dodatkowa nauke za 1300 zl w miesiacu. Szczerze mowiac nikomu nie polecam tam pracy. Szkoda czasu i energii na denerwowanie sie o glupoty.
5
Mkmk 2017-01-05 14:56
Pracuje w MC od 5.12.16.
Ludzie bardzo w porządku - każdy sobie pomaga, nie ma presji ani kłótni. W ciągu miesiąca opanowałam 4 stanowiska, jestem doceniana i chwalona przez kierowników ale nieskromnie przyznam że pracuje jak zaawansowany pracownik więc jeśli Wam ktoś zwraca uwagę to musicie być naprawdę nieporadni bo w tej pracy nie ma wielkiej filozofii. Czasem zostaje wypuszczona wcześniej z pracy, gdy zachorowalam też nikt nie miał problemu ze zwolnieniem lekarskim na 2 dni. Minusem jest stawka niższa niż obiecywano + grafik - co prawda mam wolne weekendy bo uwzglednilam to na początku pracy ale większość czasu pracuje od 14-22, jest kilka zmian 10,11 godzinnych i brakuje mi wolnego czasu wieczorami bo wracam zmęczona i od razu kładę się spać. Zniżki pracownicze niewielkie ale są, praca w ciągłym ruchu, 15 min przerwy w ciągu dnia. Nie zostanę tam długo ale nie mogę narzekac; jestem traktowana lepiej niż u prywaciarzy a dzieki natlokowi zajęć czas mija w miarę szybko. Polecam każdemu, nie ma się czego bać.
4
Romansowiczka Johnnego 2017-01-14 21:22
Bardzo się zawiodłam na tym że zabawka o imieniu Johnny nie śpiewa tylko robi jakieś dziwne pozy .
księżniczka z mac cafe 2017-01-22 17:58
ODRADZAM!!!nie pracujcie w McDonalds wszędzie indziej tylko nie tam!!!wysyłają na saporty czyli na inne McDonalds po całej polsce zmieniają grafik z dnia na dzień nie szanują pracowników wypłata jest do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] cyganią na godzinach wyzyskują pracowników robi sie 10 rzeczy na raz ale nie wszyskie są zrobione a i tak instruktorzy i menadzerzy drą ryja NIE POLECAM NIKOMU TEJ PRACY!
1
księżniczka z mac cafe 2017-01-22 18:36
Odradzam!!! Praca w McDonald's jest nieopłacalna, ponieważ jest małe wynagrodzenie a wymagają bardzo dużo. Pracownicy mają być na zawołanie przełożeni są bardzo niemili w stosunku do pracownika grafik zmienia się z dnia na dzień nie można sobie nic zaplanować i jest dużo wyjazdów na inne magdonaldy w rejonie.Nie szanują pracowników.Wypłata do dupy.NIE POLECAM !!!
7
Dini54 2017-01-27 13:56
U nas mamy nienormalną kierowniczkę,siedzi tylko na telefonie i nie ma czasu dla nikogo.Ankiety porażka,ludzie wypisują bzdury dla darmowej kanapki.
4
Justynka 2017-02-10 20:57
Szukam miejsca gdzie można by się wykazać. Mogłabym być menagerką albo jeszcze lepiej. Mam swoje jasne zdanie, jestem pewna siebie i mściwa. Łatwo się obrażam i nie lubię słabych charakterów. Wiem czym się różni + od - na baterii i kto to był Banach. I też +48 w numerze telefonu do restauracji. U mnie na zmianie ma być porządek albo wynocha. Która restauracja jest najlepsza?
1
PAulina Sz. 2017-02-15 09:13
Opinia Opinia o MC Donald`s na Granicznej we Wrocławiu. Gość święta Krowa bezapelacyjnie ma zawsze rację. Sytuacje, że Gościom przy kasie się włączyło oszukiwanie, ze Pani źle resztę wydała a Menager bez liczenia kasetki kazał wydawać pieniądze takim gościom po liczeniu utargu dopiero wychodziło, że Gość oszukał. Gość święta krowa chce złożyć zamówienie na drive przy otwartym oknie, pracownik bez polara odmówił przyjęcia zamówienia w ten sposób i przyjął zamówienie według standardów sieci czyli w Miejscu do tego przeznaczonym. Głupie pytania ze strony menagera czemu odmawiam spełnienia woli gościa. Generalnie przez miesiąc pracy dwa razy wniosek do Państwowej Inspekcji Pracy o ukaranie pracodawcy raz za to, że kazali zapłacić z własnej kieszeni za Wstępne Badania Medycyny Pracy i zapomnieli oddać pieniądze a drugi raz za pracę bez polara w zimne dni w ciągłym przeciągu co skończyło się zapaleniem zatok.
1
Żaneta 2017-02-17 15:15
Mnie wywalili za napisanie prawdy w ankiecie pracowniczej. A trzeba było dać się złamać podczas "tresury".
3
Paulina 2017-03-05 22:36
Sytuacje w Jednym z MC donald`s proszę o wymianę pieniędzy na drobne raz drugi, trzeci brak reakcji dopiero jak podeszłam do menagera usłyszałam, że dostanę naganę za to, że odeszłam od stanowiska pracy. Bez sensu polityka.Inna sytuacja kiedy przyszedł sobie gość stwierdził, że informował mnie o tym, ze chce flurry z kuponem a ja mu tego nie policzyłam przy przyjmowaniu zamówienia. Przyszedł menager stwierdził, że drugi dostaną państwo gratis kazał przyjać płatność za zamówienie a gość dał tak pieniądze, że reszta wynosiła 10 groszy a ja miałam tylko 50 groszy i wydać 50 groszy zamiast 10 groszy, ponieważ pan menager nie chciał zrobić wymiany pieniędzy na drobniejsze.
1
hannibal lecter 2017-03-12 07:44
Darmowe żarełko: teoretycznie coś takiego nie istnieje, ale np. na tzw zamknięciach (sprzątanie po godzinach pracy restauracji) zjada się to co zostało z całego dnia (oczywiście po wcześniejszym spisaniu na straty).
Czasem menadżer pozwala wziąć jakąś kanapkę lub deser w nagrodę za coś lub ciężką pracę.

Hahaha padłem, kali [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] 12h to może zjeść kanapke , ale tylko taka co już długo leży haha
5
Daro 2017-05-01 08:33
Widać ze nikt tam nie chce pracować szczególnie na Słubickiej i CH Marino bo non stop na Gumtree wyswietla sie ogłoszenie z dopiską pilne
3
Mgr. 2017-05-12 20:54
Żadna ;)
sdhfgh 2017-05-12 21:03
Nikt nie żałuje pracownikom napojów, ale jak 4 osoby jednocześnie pójdą się napić to nie będzie miał kto pracować, dlatego pytasz managera czy w TEJ CHWILI możesz iść się napić i jest to jak najbardziej zrozumiałe. Chyba, że managerowie z którymi pracujesz są nienormalni, wtedy współczuję ;)
1
Rafał 2017-05-13 00:00
Powiem tak zalezy od restauracji. Przerobilem sporo w Warszawie bo wysylaja na tzw supporty. W 3/4 restauracji panuje mobbing managerowie ktorzy sie ciagle przypierdalaja nawet jak robisz to tak jak nalezy wg standardu. Stawka spoko na start 13zl brutto/h. Ogolnie jest spory zapierdol trzeba byc szybkim i odpornym na stres. Aczkolwiek pomimo dobrze wykonywanej pracy kadra managerska i instruktorska zawsze bedzie starala ci sie wetknac na sile jakis rzekomy blad. Napoje darmowe to prawda znizki podczas pracy okolo 50% i po za praca tzw bonifikarta (znizki w kazdym McDonald's na terenie kraju). Nierzadko jest tak ze lubiani sa tylko ci co chodza na piwo z managerami po pracy
2
Walentynki 2017-05-17 18:10
Pracowałem w Mc na Galeri dominikaskiej Wrocławiu , nowi pracownicy przez starszych pracowników są traktowani jak zwykle szmaty do podłogi ,przez Pana Kubę czy tez mariette , a osoba ktora ktora uklada grafik brak pytan ale coz dla mnie te osoby powinny się leczyć A nie pracować z ludźmi , ps. Jedzenie w cale nie jest swierze ponieważ pracowałem to wiem ze wszystko jest przedatowaywane :)
Julia 2017-06-09 09:54
Cześć. Mogłabyś powiedzieć mi w jakim konkretnie McDonaldzie Wrocławia pracowałaś? Chciałabym trafić równie dobrze.
McDOlcia 2017-06-13 01:08
Centrum handlowe Korona, polecam też Maca na pl. Grunwaldzkim (ten wolnostojący - tego w Pasażu nie znam "od środka", więc się nie wypowiadam :P)
Chuj cię to 2017-06-13 09:47
Jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] obsługa , która zapomina o klientach. Trzeba czeka [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] 20-30 minut na swoje zamówienie.
Kierowca 2017-06-20 21:25
UWAGA KIEROWCY AUTOKARÓW
Omijajcie MC Wrocław ul.Krakowska 6. Tam nie doceniają za przywiezienie np 50 klientów .
XXX 2017-07-20 23:09
Pracowałam w McDonald I ZA ŻADNE SKARBY ŚWIATA NIE POLECAM ! Kierowniczki dra ryja jak sie pomylisz...mobbing,znecanie sie i wyzysk...te ktore byly z menadzerkami psapsiolami nie robily nic a ja musialam ciagle po lobby zapieprzac a i tak bylo źle i tylko stres u mnie...mialam nerwice przed kazdym pojsciem do pracy dlatego rzuciłam im wypowiedzeniem...NIE POLECAM!
Zostaw swoją opinię o McDonald's - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie McDonald's