brak logo

McDonald's

Wrocław

Opinie o McDonald's

pukingrainbows 2014-12-16 08:18:24
Nikomu nie polecam, pracuje 3 miesiące i jestem wykończona psychicznie przez niektóre osoby. Po za tym o szkolenie proszę sie juz chyba z 1,5 miesiąca i zostaję zbywana i ustawiana na stanowiska gdzie jest największy zapieprz ( jednocześnie rzecz jasna ). Zdarzyło mi się spotkać mile i w porządku osoby ale mimo tego nie polecam!
9
akcent 2014-12-19 17:59:58
Firma McDonald's opublikowała nowe nabory do pracy, zobaczcie jakie stanowisko teraz proponują i proszę skomentujecie, bo się zastanawiam czy warto spróbować. Zatrudnimy pracowników w pełnym oraz niepełnym wymiarze czasu pracy. Oferujemy pracę w rozwijającej się firm...
http://www.gowork.pl/praca_podglad,5741699?keywords=&region=
Anonim 2014-12-22 03:49:54
Hmm... Ciężka praca i niska płaca. Jak nie ma ruchu to przecierasz blat, sprzęt i inne rzeczy set razy. Jeśli mają za dużo ludzi to puszczają do domu lub wysyłają na support w inne miejsce. Słyszałem, że jeśli się nie zgodzisz to dają coś takiego do roboty jak czyszczenie kibli. Ostatecznie zwalniają, ale i tak zatrudniają kolejne osoby, ponieważ szukają jakichś talentów lub ludzi, którzy im się spodobają. Wszystko właśnie zależy od tego jak wypadniesz w oczach menadżerów i kierownika. Później albo szybko awansujesz, albo cię wykorzystują. Bardzo ważne jest to na jakich ludzi trafisz. Sporo krzyczą i poganiają (jednak nie wszędzie), a wszystko przez tajemniczego i czas obsługi, co z kolei w dużym stopniu zależy od ilości pracowników, która jest redukowana do minimum. Tak jak i pensja i ilość godzin pracy. Premie tylko dla najlepszych, albo szczęściarzy.
Jedynymi zaletami są darmowe picie (kawa, napoje) i elastyczny grafik. Niby jest zniżka na kanapki, ale przy takiej pensji to czysty wyzysk. W dodatku nie dotyczy to promocji. W KFC ponoć płaci się 1 zł.

Kilka rad ode mnie. Po zatrudnieniu upominaj się o szkolenia, bo inaczej pozostaniesz przez długi czas na jednym stanowisku. Odradzam pracę na smażonych (produkty z kurczaka) i frytce, ponieważ na tych stanowiskach istnieje największe ryzyko poparzenia, a przy pośpiechu o to nie trudno. Na grilu to tylko palce, no chyba, że jest się gapą to i rękę można sobie przysmażyć. Oczy trzeba mieć z tyłu głowy, należy chodzić twardo po ziemi (szczególnie jak ktoś mopuje podłogę) i uważać na ostre krawędzie (wszędzie tego pełno). Jeśli posadzą już cię na smażonych to pod żadnym pozorem nie zdejmuj/wkładaj mięsa nad olejem i pewnie zawieszaj kosz/e, bo jak spadnie to będzie źle.

Podsumowując jest to praca dla ludzi z nerwami ze stali lub znajomościami. No, na pewno znajdzie się jakiś wyjątek, jakieś normalne miejsce...

PS Jeśli znajdziesz włos w kanapce to dostaniesz drugą gratis. Powinni tego zakazać.

Pozdrawiam,
były pracownik McDonald's.
4
dorota 2015-02-10 16:24:30
Ma ktoś doświadczenie na stanowisku pracownik młodociany? Jak traktuje się takich pracowników i co najczęściej robią? I jaka jest płaca?
3
ktoś 2015-02-14 19:16:26
Nie polecam pracy w Korona, Dlugoleka macdonald. Chcesz byc smieciem? To proszę. Pracowałem tam tydzien w 4 dniu jedna z menadzerek stiwerdzila, ze mnie nie lubi i ma do tego powody. ZNowu kolejna dała sie we wnaki naliczajac mi rzeczy, ktore sie pomylilem przy kasie, rzecz ludzka. Na poczatku cofali, zreszta da sie cofnac, potem zaczela mi nabijac to na kase. Musialem ze swoich placic. Wtedy juz sie wkurzylem i poszedlem do domu. Nie polecam tez tam jesc. W kuchni smierdzi, da sie zauwazyc chodzące robaki, a do tego wiekszosc rzeczy jest traktowana tak o. Na poczatku kazali myć ręcę po podniesieniu czegoś z podłogi, potem już nie. Rzeczy często które upadają na podłoge kazali sprzedawać. Często rzeczy były zabierane z podajniki i przyklejania była nowa godzina spożycia. Zresztą zapytajcie się pracowników macca czemu nie jedzą tego jedzenia. Szybko wam to powiedzą. Szczerzę nie polecam!
4
akbenk 2015-03-08 17:30:38
NIE BĘDĘ POLECAĆ CZEGOŚ, CO WYKAŃCZA. A WYKAŃCZA GRAFIK - W JEDEN DZIEŃ TAK, W DRUGI DZIEŃ INACZEJ. A CZASEM NIKT NIE PAMIĘTA O TWOJEJ PROŚBIE DO GRAFIKU Z PODKŁADKĄ DOKUMENTU ZE SZKOŁY. PRACOWAŁAM W SŁUPSKU - TAM NAWET DZIAŁY SIĘ ZJAWISKA PARANIENORMALNE TAKIE JAK SAMOISTNIE FRUWAJĄCE POJEMNIKI DO SAŁATEK
Z PUŁKI. I TEN NIEPEŁNY ETAT - TO NIERENTOWNE JAK NA TE CZASY. I JESZCZE
CI CO CHCĄ MIEĆ AWANS ODDAJĄ SIĘ UPRAWIANIU PUBLICZNEGO SEKSU W RESTAURACYJNYM OGRÓDKU - FUJ.
JA 2015-03-08 17:32:33
śnisz chyba
Emi 2015-04-24 12:35:39
Ja pracowalam w Mc Donald's 6 miesięscy ...mi ta praca sie nie podobala ciagle stres i wyzywanie jaka to jestem nie zdara ,jak przychodzil nowy pracownik i radzil sobie lepiej pierwszego dnia niz ja po 2 miesiacach mówili tekst : powinno być ci wstyd ze ktos pierwszego dnia radzi sobie lepiej niz ty po 2 mies .pracy,MOBING przez duże M ...zarobki male ...koszmar ,ludzie nie polecam Wam chyba ze potraficie zapierdzielac jak mrówki :-)
Aer 2015-05-27 21:55:14
Witam serdecznie. Jako osoba już trochę obeznana w temacie, mówię jak jest. Stawka w MCD ZALEŻNA jest od regionu, w którym chcesz się podjąć pracy. Oczywiście w miejscach strategicznych jest dość wysoka (np. Ja mam ponad 17 brutto jako menago) Ale jest to ZALEŻNE od miejsca gdzie pracujesz(wieś,miasto powiat,województwo, autostrada) i spotkałem się z asystentami kierowników,którzy zarabiali mniej niż ja teraz, bo mieli "słabe" lokalizację. Firma zdaję sobie sprawę z tego,że im więcej pracy, tym więcej trzeba płacić. Wiec jeśli idziesz do miejsca,gdzie za zmywanie podłogi, opróżnianie worków na śmieci i zamiatanie przed knajpą oczekujesz kokosów to niestety pudło. Ale tak jest wszędzie. TU jest plus taki,że NA PEWNO ci zapłacą.A H..owi menagerowie? Sam takich miałem, powiedziałem im, co o nich myślę i się uspokoili. Jak jest się pipą i nadaję się za plecami,zamiast powiedzieć, co cię boli to tak jest. Jeśli oczekujesz,że ktoś będzie ci czytał w myślach odnośnie twojego wyobrażenia pracy w MCD to niestety. NIKG nie ma czasu na takie pierdoły. Coś cię boli? POWIEDZ. Większość ludzi ci pomoże. Jak nie, to odwróć się na pięcie i wyjdź. Ja sam nigdy nie dałem sobą pomiatać, ale też nigdy nikim nie pomiatałem. Bo wiem,czym jest DOBRA atmosfera w pracy. I mogę cię zapewnić,że ludzie mający odwagę wypowiedzenia swojej opinii na temat pracy swojemu przełożonemu są doceniani w tej firmie. Jak doświadczysz czegoś innego możesz napisać do biura. Zawsze jest wyjście.
I piszę te słowa nie z perspektywy menagera, który siedzi 8 h za biurkiem i w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ie ma robotę. Sam zajwaniam na równi z moimi pracownikami. Tyle,że oni po czasie swojej pracy idą do domu, a ja zostaję,żeby skończyć to,co mam do zrobienia. Bo według mnie takie powinno być podejście "lidera" grupy. Jeśli byli pracownicy,menagerowie czy ktokolwiek,kto doświadczył pracy w MCD ma inne zdanie... cóż powodzenia w życiu. Tylko nie oczekujcie złota za węgiel.
Aer 2015-05-27 22:06:30
Jest spoko,jest luz. Jesteś szczeniak, "synek tatusia, lub jego córeczka" Daj spokój i nie psuj nerwów innym. Idź zamiatać ulicę i narzekać na rząd. Ale oczywiście olej wybory. Bo jesteś WYJĄTKOWY. I śmiesznie beznadziejny zarazem.
sunflower 2015-06-02 16:13:21
Internauta o nicku "dwa" miał prawo nie poinformować pracodawcy o tym, gdzie wcześniej pracował, pewnie miał powód i to nie jest usprawiedliwieniem tego, żeby do kogoś wydzwaniać i nazywać go "oszustem".
Co to, każdy musi się ze wszystkiego spowiadać pracodawcy, łącznie z kolorem majtek i numerem buta?
2
lila 2015-06-06 15:17:33
rozumiem ze w twoim domu nie ma ANI JEDNEGO robaczka... i nie prawda ze trzeba płacic za pomylki na kasie, moze chciales robic szwindle w ten sposob i nie wyszło, co?
Fiwi 2015-06-27 08:53:32
Przykre że firma, która reklamuje się elastycznym grafikiem tego nie przestrzega.
6
Bambino 2015-10-06 10:05:31
NIE POLECAM! Jestem tam niecały miesiąc i ryczę każdego dnia jak tam mam iść pracować... jestem wykończona psychicznie ludzie są okropni! Zamiast nauczyć to tylko wrzeszczą po tobie że ty nic nie umiesz... i tak jak kiedyś czytałam (akurat nie wiem czy było to to forum) ale czytałam że jeżeli sobie radzisz i się nie mylisz to cię lubią a jeżeli jesteś osobą gdzie potrzebujesz troszkę więcej czasu na ogarnięcie lub po prostu się bardziej denerwujesz i się mylisz to już nie bardzo cie akceptują. Na FB są tylko pozytywne z tego względu że kiedy przychodzisz na zatrudnienie i siedzisz (jak w moim przypadku) 5H i wypełniasz tyle tych papierków co ci każą wypełniać to od razu jest powiedziane żeby lepiej nie pisać negatywnych opinii właśnie na FB bo kierownik ma tam wgląd i potem można mieć nieprzyjemności. Ja nie wiem jak tam długo jeszcze wytrzymam... Chodzę tam tylko bo płacą.
Marta 2015-10-07 13:20:59
Odradzam!!! Ciężka praca i niskie pieniądze!!! Pracowałam zbyt długo... Wykończona fizycznie i psychicznie.
reklamy kłamią! 2015-10-07 13:27:46
jeśliby wierzyć w reklamę TV to tam jest jak w raju buahahahaha!!!
6
Gość 2015-10-20 13:47:47
Do mina: umowa o pracę i na tym się kończy. Od strony pracownika: ciężka praca.
Rafal 2015-11-09 00:46:06
Witam. Tez pracuje w tej firmie i jestem srednio zadowolony. Fakt mam umowe o prace stawka 12zl (brutto) co daje 9zl z groszami netto czyli wyzysk. Prawda jest taka ze jesli zwracasz uwage na przestrzeganie standardow to krzywo na ciebie patrza. Nawet managerowie olewaja ze mieso podgrzewane jest dluzej niz byc powinno itd. Jesli chodzi o higiene jest rygorystycznie przestrzegane zeby bylo czysto. Straszenie zwolnieniem czy wytykanie kazdegi bledu jest tam na porzadku dziennym. Jak sobie pozwolisz to wejda ci na glowe. Jak nie to frajerzy sie pucuja kierowniczce i potem nieprzyjemna rozmowa w managerskim. No ale generalnie jak ogarniasz sie i nie musza na nic czekac i masz na stanowisku czysto teoretycznie nie powinni sie przyczepic. W praktyce wyglada to tak ze to zalezy od tego jaki kto ma humor i czy ma bol [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zamiast zajac sie swoja praca. Trzeba byc szybkim to dacie rade. Napoje sa bezplatne a kanapke na znizke mozna kupic za 2-4zl. Placa tylko za 15min przerwy. Podsumowujac jesli jestescie odporni na frajerskie zaczepki jestescie w stanie w szybkim tempie robic za niewielkie pieniadze czasami nawet do 12h dziennie (tzw. wydluzona norma czasu pracy) to sie zatrudniajcie. Natomiast sa czasem przyjmowani ludzie ktorzy psuja dobra atmosfere pracy swoja niewyparzona geba i na miejscu kierownika wypierdolil bym ich na zbity pysk
4
hejhej 2015-12-08 10:38:11
A Jak wygląda praca pracowników nocnych ?? i zarobki ? może ktoś napisać z góry dzieki .
13
Wiecie kto... 2015-12-15 17:58:43
Są rest. w Polsce gdzie nie mam wolnych miejsc. Ale w woj. Mazowieckim jest pełno stanowisk do wzięcia. Rzecz polega na LUDZIACH, z byle chłamowatej firmy dobrzy ludzie mogą zrobić znośne miejsce. W Macu dookoła W-wy są rest. gdzie rządzą wylansowane chamy i paniusie o kurzych móżdżkach. Niedługo centrala nie będzie miała kim robić. PLUS - umowa o pracę (ZUS i inne świadczenia). MINUS - cała reszta (czyli człowiek człowiekowi bestią), pensje minimalne, gnojenie niepełnosprawnych. Mam za sobą trzy lata w Macu - wiem wszystko...
4
Żaneta 2015-12-25 10:19:20
Jeżeli lubicie być wywaleni z pracy 22 grudnia. W trzy dni po Wigilii firmowej (opłatek, prezenty, uśmiechy, kolędy) to polecam mcd.
9
Maciek 2015-12-26 23:22:46
Ja pracuję w McDonald's we Wrocławiu i mam podobne wrażenia co Rafał: z tym że u mnie jest nadmiar menadżerów, w tym kilka dziewczyn w wieku 20-22 lat, awansujących po 2-3 miesiącach pracy. Przypadek? Zboczony kierownik restauracji i wszystko jasne. A chyba nie muszę pisać, jak takie rozpieszczone smarkule na pozycji menadżera się zachowują? Ogólnie praca nie jest zła, da się pracować, ale u mnie źli ludzie na złych stanowiskach wszystko psują.
3
Beata 2015-12-26 23:33:52
Omijajcie szerokim łukiem McDonald`s CH Marino ! Moja koleżanka, jak i kilka innych osób odeszło w pierwszym miesiącu pracy stamtąd - straszny mobbing tam panuje.
2
KRYCHA 2016-01-16 20:21:58
ŚWIĘTE SŁOWA !!!!!
Yhym 2016-01-26 16:23:55
Pomijając to, że praca w gastronomii ogólnie nie jest dla każdego, to i tak średnio polecałabym pracę w McDonalds. Na plus na pewno może być ta ich słynna elastyczność grafiku, bo faktycznie można z góry zapowiedzieć w które dni chce się przychodzić i się do tego dopasują (chociaż z tym też różnie bywa, szczególnie gdy jest mało pracowników, okres świąteczny, albo po prostu osobę układającą grafik mało obchodzą twoje prośby i będzie wymagająca co do godzin). Fajna jest też atmosfera, bo pracownicy to zazwyczaj młodzi ludzie (ale mówię tu o zwykłych pracownikach, a nie kadrze kierowniczej ;)). A, no i wypłata zawsze była na czas.
A tak oprócz tego, to jest to praca w ciągłym stresie, nie rzadko też pośpiechu, jak jest mało pracowników to nie ma czasu na dokładne szkolenia co później kończy się ciągłym opieprzaniem od przełożonych za źle wykonaną pracę. Wymagają od ciebie czegoś, czego nie masz prawa jeszcze umieć albo wiedzy której żaden instruktor ci nie przekazał. Na początku może być naprawdę trudno, niejedna osoba zrezygnowała po kilku dniach, bo miała dosyć. Nie wspomnę o wymyślaniu różnych dziwnych prac kiedy akurat nie ma klientów (przepraszam, "gości"), ale to akurat jestem w stanie zrozumieć, bo za nic nie robienie nie będą ludziom płacić. Mówicie tyle o awansach, ale to często wiąże się z tym że na kierownicze stanowiska przechodzą ludzie, którzy się do tego nie nadają, co też może później odbić się na niżej usytuowanych pracownikach.
W skrócie: tragedii nie ma, ale jeśli chcesz sobie dorobić to na pewno znajdziesz miejsce w którym będzie ci się przyjemniej pracować.
4
Magda 2016-02-02 08:49:16
Porównując pracę w prywatnych placówkach gastronomicznych na terenie Trójmiasta, a McDonald's-w zasadzie nie ma porównania. Dopóki jesteś studentem to ok, nie zależy Ci na umowie o pracę, później to docenisz. Bardzo skrupulatnie przestrzegane są prawa pracownika, atmosfera jest ok i to moim zdaniem jest najważniejsze. U "prywaciarzy" człowiek nie jest traktowany jak człowiek, oczywiście są wyjątki. Jeśli potrafisz zawalczyć o swoje to realnym staje się awans i podwyżki. U licencjobiorców są również programy motywacyjne, konkursy. Dobre jest to ,że dają szanse każdemu.
2
Magda 2016-02-03 13:45:10
Musiałaś coś przeskrobać, bez powodu nie wyrzucą bo się boją...
Lola 2016-02-07 02:31:35
Opowiem wam jak to bylo z mojego punktu widzenia , poszlam do macdonald kupic kanapke zauwazylam plakat o pracy i powiedzialam panu przy kasie ze jestem zainteresowana,dal mi do wypisania wszystkie swoje dane ,i podeszla do mnie pani z wypisaniem skierowania na badania i mowila ze mam w czwartek przyjsc na szkolenie a w piatek isc na badania za ktore musicie dac okolo 30zl ,w czwartek poszlam na szkolenie bhp ktore trwalo 1,5 godz co wogole moim zdaniem jest niedopuszczalne,zaczelam prace od poniedzialu 1 lutego ,w pon tylko wypisywalam papiery i we wtorek mialam od 14 do 22 , to co sie tam dzialo to jakas masakra i kpina , dali mnie do pracy na kuchni , 2 godz tylko mozesz sie uczyc co wgl bd robic przy stanowisku , po 2 godz menadzerka mowi ze musicie juz to robic sami, ja bylam przy grillu , mieso bierzecie w foliowych niebieskich rekawiczkach po czym wrzucacie je na grill wedlug schematu zalezy od ilosci jaka musicie usmazyc ,smazycie w krotkim rekawku fakt ze to kuchnia i jest goraco ale powinno byc w dlugim i w rekawiczkach bo wszystko wam strasznie pryska a jeszcze musicie to mieso posolic i to naprawde jest niebezpieczne , poganiaja strasznie i musicie tu smazyc mieso tu grzyby wiadomo ze czlowiek to nie maszyna i sie nie rozdwoi , zadn ch podzial rol ze jedem robi to drugi tamto , ja w ciagu 1 dnia musialam smazyc na grillu natomiast drugiego w ciagu 2 godz bo tyle tylko bylam w stanie wytrzymac najpierw mylam wszystkie brudne rzeczy do pieczenia,potem robilam kanapki a potem na grill , mieso sie smazy tu jeszcze cie wolaja do robienia kanapek , naprawde masakra i jeszcze podloga tak sliska , harowa tam jak nie wiem co nie idzcie tam pracowac ja pracowalam 2 dni i mialam dosc poganiania i pretensji ze wszystko jest zle
1
Lola 2016-02-07 02:38:30
Zapomnialam jeszcze napisac ze dostalam umowe o prace i okres wypowiedzenia wynosi 2 tygodnie wiec zabezpieczaja sie przed wypowiedzeniami po paru dniach , ale wiadomo jak czlowiek nie da rady to musi sie zwolnic a ja mialam przez to problemy uwiezcie
McDOlcia 2016-02-10 21:48:29
Witajcie! Pracuję w McD od 5 miesięcy i uważam, że to naprawdę fajna opcja na pierwsza dorywczą pracę. Owszem, nie jest to szczyt marzeń dla osób po studiach, ale każdy student potrzebuje sobie dorobić, a McD daje całkiem spoko pieniądze. Moim zdaniem każdy powinien poznać pracę w fast foodzie "od kuchni", ponieważ uczy ona wielozadaniowości, współpracy, odpowiedzialności za powierzone zadania, pracowitości, a przede wszystkim cierpliwości i szacunku (zarówno do pracy jak i drugiego człowieka).
Jeśli chodzi o "karierę" w McD, to ja po 2 miesiącach dostałam awans na instruktora, koleżanka po roku pracy została menadżerem, wiec myślę, że o awans nietrudno. ;) Grafik jest elastyczny - wybiera się samemu dni, w których się pracuje; czasem zdarzają się sytuacje, że ściągaja na zastępstwo, ale zawsze można odmówić. Zarobki: na początek 10,90 brutto, w weekendy dodatek 2,5 na godzinę; jako instruktor zarabiam 12,50 brutto plus 2,5 w weekendy. Czy jakiś młody człowiek (student) narzekałby na taka kasę? Nie sądzę... Darmowe żarełko: teoretycznie coś takiego nie istnieje, ale np. na tzw zamknięciach (sprzątanie po godzinach pracy restauracji) zjada się to co zostało z całego dnia (oczywiście po wcześniejszym spisaniu na straty). Czasem menadżer pozwala wziąć jakąś kanapkę lub deser w nagrodę za coś lub ciężką pracę. Ogólnie w godzinach pracy na podstawową ofertę mamy około 50% zniżki, po pracy około 20%.
McD to nie miejsce gdzie można się obijać, ale uważam, że nie można marudzić. W końcu idzie się tam do pracy. Atmosfera w firmie zależy oczywiście od ludzi (a zwłaszcza kierownictwa i menadżerów), ja osobiście trafiłam rewelacyjnie! :D
Czystość w McD: standardy higieny i bhp są przestrzegane bardzo rygorystycznie, tak duża, znana i kontrolowana firma, nie może pozwolić sobie na wpadkę.
Podsumowując: POLECAM!!!
3
McDOlcia 2016-02-10 21:49:23
Witajcie! Pracuję w McD od 5 miesięcy i uważam, że to naprawdę fajna opcja na pierwsza dorywczą pracę. Owszem, nie jest to szczyt marzeń dla osób po studiach, ale każdy student potrzebuje sobie dorobić, a McD daje całkiem spoko pieniądze. Moim zdaniem każdy powinien poznać pracę w fast foodzie "od kuchni", ponieważ uczy ona wielozadaniowości, współpracy, odpowiedzialności za powierzone zadania, pracowitości, a przede wszystkim cierpliwości i szacunku (zarówno do pracy jak i drugiego człowieka).
Jeśli chodzi o "karierę" w McD, to ja po 2 miesiącach dostałam awans na instruktora, koleżanka po roku pracy została menadżerem, wiec myślę, że o awans nietrudno. ;) Grafik jest elastyczny - wybiera się samemu dni, w których się pracuje; czasem zdarzają się sytuacje, że ściągaja na zastępstwo, ale zawsze można odmówić. Zarobki: na początek 10,90 brutto, w weekendy dodatek 2,5 na godzinę; jako instruktor zarabiam 12,50 brutto plus 2,5 w weekendy. Czy jakiś młody człowiek (student) narzekałby na taka kasę? Nie sądzę... Darmowe żarełko: teoretycznie coś takiego nie istnieje, ale np. na tzw zamknięciach (sprzątanie po godzinach pracy restauracji) zjada się to co zostało z całego dnia (oczywiście po wcześniejszym spisaniu na straty). Czasem menadżer pozwala wziąć jakąś kanapkę lub deser w nagrodę za coś lub ciężką pracę. Ogólnie w godzinach pracy na podstawową ofertę mamy około 50% zniżki, po pracy około 20%.
McD to nie miejsce gdzie można się obijać, ale uważam, że nie można marudzić. W końcu idzie się tam do pracy. Atmosfera w firmie zależy oczywiście od ludzi (a zwłaszcza kierownictwa i menadżerów), ja osobiście trafiłam rewelacyjnie! :D
Czystość w McD: standardy higieny i bhp są przestrzegane bardzo rygorystycznie, tak duża, znana i kontrolowana firma, nie może pozwolić sobie na wpadkę.
Podsumowując: POLECAM!!!
Żaneta 2016-02-17 21:45:11
Drogie koleżanki i koledzy, z 12,50PLN/h na 1/2 etatu. Wyjadający straty (po spisaniu) ze śmietnika, zachwycający się współpracą i odpowiedzialnością za drugiego człowieka. Awansujący na instruktorkę po łapance na to stanowisko, życzę sukcesów (trzeba śmiać się najgłośniej z kawałów menadżera i kłaniać się najniżej) przy zamknięciach o 00.30 i nie zapominajcie o "uśmiechnij się" na zegarze. Nie kolegujcie się z ludźmi którzy wytrzymali 1 dzień (plus 2 tyg. wypowiedzenia). Jeżeli wytrzymacie bo musicie, 1 rok to i tak nie dostaniecie zasiłku na bezrobociu. Przy podstawie brutto poniżej 1850 PLN miesięcznie (obojętne ile etatu) nie macie podstawy do świadczenia. Ja tak miałam - tylko nikt mi o tym nie powiedział... A bo po co?
4
Grzesiek..,,, 2016-02-21 12:30:22
Ja po 2 dniach zrezygnowałem dali mi do smażenia frytki. A że zacząłem pracę w czerwcu to był już duży ruch , podobno smażenie frytek najprostsze ale nigdy nie wiadomo ile tego usmażyć żeby były świeże i żeby starczyło bo wiadomo że wydawanie zamówień trwa chwile . Wskoczyło zamówienie 10 razy duże a tu nie mam nasmażone i już lecą wyzwiska . Za dużo usmażyłem to strata kierowniczka stwiedziła po kilku dniach że ma 80 kg straty na frytkach prze ze mnie :) . To ja buch wypowiedzenie . Niestety musiałem się męczyć jeszcze 2 tyg bo taki był okres wypowiedzenia . A jak widziałem jak osoby pracują na tych grilach i kanapkach masakra jak roboty w pośpiechu który ciężko opisać . Sam każdemu bedę odradzał pracę w MC d bo jak gorszej nie miałem . Na szczęście za nie długo znalazłem pracę też mam pensję na czas na umowę ale nie jest to praca na wariackich papierach . Praca w MC to może tylko dobra dla studentów aby dorobić ale na stałe to z daleka od tej pracy
3
agraffkaa 2016-03-22 17:07:51
Praca sama w sobie nie jest trudna, jednak trzeba mieć do niej kondycję fizyczną oraz sprawnie wykonywać powierzone zadania. Za kasą i w kuchni jest dużo stania. Jak jesteś na utrzymaniu czystości, to natomiast jesteś ciągle w ruchu. Siedzi się tylko na przerwie. Pewnie w każdym korporacyjnym fast foodzie tak jest i wynika z charakteru pracy.. Natomiast odjęłam parę gwiazdek za atmosferę w pracy i brak szacunku do pracownika. W moim przypadku było tak, że stwierdzili że źle pracuję i nic nie potrafię, co nie było prawdą. Nie miałam np. manek na kasie, czasem zdarzało się że wydałam złą kanapkę, ale to szybko to naprawiałam. Mam odczucie, że trzeba być ślepo posłusznym i nie mieć własnego zdania oraz podlizywać się menagerom. Przy mnie byli mili, natomiast za plecami nagadali na mnie kierowniczce. Atmosfera w pracy na 1, płaca na 3, charakter pracy 4.
4
Żaneta 2016-03-26 22:20:55
Haloooo, budzimy się wszyscy!!!!!!! (Dla Magda) idź się umyj, bo nie wiesz co piszesz. Z mcd można polecieć za wszystko i za nic. W trakcie trwania umowy każda sztuka jest możliwa. Dostajesz pod nos aneks albo hasta la vista Babe, awans z łapanki albo drzwi. Z dnia na dzień przychodzi nowy kierownik i zaczyna się korowód pochlebców do łask i podeptania nieobecnych. W mcd robią ci którzy muszą tu robić z jakichś przyczyn.
4
aisha 2016-04-13 22:05:21
Lola to co napisałaś jest dość śmieszne . Myślałaś że co będziesz robić przez pierwszy dzień? To i tak dobrze że miałaś jakiekolwiek szkolenie bo ja 8 lat temu zostałam postawiona na kuchni pokazali mi gdzie toster, grill i jazda. I wiesz co ja nadal tam pracuje bo atmosfera jest super uwielbiam moja załogę. Pzdrawiam
Wiecie kto... 2016-04-20 14:51:49
Jakie "uwielbiam moją załogę"?! Restauracje są korporacyjne i obowiązuje zasada żadnych emocji. Na wszystko są paragrafy, procedury, pewni menagerowie i określone kary raz termin wypowiedzenia. Przyznając się do braku szkoleń tylko zapraszacie kontrole z SANEPiD, NIK i secret szopera. Empatia jest słowem z innego świata i nie należy mieć ludzkich odruchów. Jak powiedziała jedna mądra Pani u nas w rest. "Nie jesteśmy tu po to, żeby się lubić". Liczy się średni czek i gumy z parkingu.
mariankozlowski 2016-04-26 12:47:35
Uwaga na oszusta !!! oferuje pracę w mcdonald w obrębie Thuringen w Niemczech. Przez telefon zapewnia wszystko pięknie ładnie pracę i mieszkanie w pięknym domu. Na miejscu okazuje się ,że w mcdonald mają pełny komplet ludzi i że nikt nic nie wie o Panu Jakubie S. UWAGA na tego oszusta!!!! Jego nr telefonu 0049 151 45555 028
1
cichy 2016-05-30 13:14:37
pracuje w mcdonaldzie piec miesiecy I nie narzekam owszem trzeba zasówac jak jest duży ruch szczegulnie wikendy ale daje rade atmosrera wpracy dobra
McDOlcia 2016-06-24 20:01:50
Adam, wszystko zależy od tego na jaką część etatu podpiszesz umowę. Cały etat to 160 godzin. Czasem trafiają się nadgodziny, płatne tyle samo co podstawowy czas pracy. Ja we Wrocławiu, w McD w centrum handlowym zaczynałam od 10,9 brutto + 50 gr do każdej godziny za pranie odzieży. :)
Ad. 2016-07-01 19:09:36
A czy napoje nadal są bezpłatne dla pracowników?
plocia 2016-07-09 20:38:14
Ale przeorało załogę z Sochaczew Wójtówka 2C, zapewne po Rape Session w czerwcu! Nie trzeba było się wychylać.
Mcdonaldowiec 2016-08-16 00:27:37
Tak, zimne napoje w czasie pracy, jednak są tacy, którzy wymagają aby prosić się ich za każdym razem kiedy chce Ci się pić, a jak powiesz po prostu, że chcesz się napić, to udają obrażonych. Tak niektórzy potrafią traktować pracownika, który pracuje od roku. To tylko namiastka. ;)
1
Mcdonaldowiec 2016-08-16 23:22:59
Ile miesięcy tam przepracowałeś?
Mcdonaldowiec 2016-08-21 02:36:46
Od jak dawna tam pracujesz?
plocia 2016-08-24 10:01:01
Przez Maca każdy powinien przejść jak przez szkarlatynę i owsiki.
2
Goryl 2016-10-07 21:03:08
Ja pracowałem we Wrocławiu na bardzkiej atmosfera w porządku tylko kierowniczka tam do wszystkiego się czepiasz ogólnie z pracy jestem zadowolony dają umowę o pracę a praca tam jest taka średnia
Mantra 2016-10-07 21:50:57
No chyba o pracy w McDonald's to nie ma co mówić, każdy wie jak to wygląda, każdy u nich chociaż raz jadł, moim zdaniem wiadomo - jest to robota szybka, czasami męcząca, ale dająca satysfakcję i pieniądze
Bohdan 2016-11-23 10:59:14
Wielki McDonald's afiszuje się ofertą Mc Muffin - ZA DARMO ! Pytanie, po co tyle hałasu, skoro atrakcja trwa raptem przez 5 dni roboczych, zaledwie od 7:00 do 8:00, w godzinach, kiedy wielu ludzi ma zwyczaj chrapać jeszcze, a Ci, co wstają, do raczej pędem do pracy, a nie do Mc Donald's !
Mało tego, niejeden punkt Mc Donald's otwierany jest o 8:00 !
Odnieść można wrażenie, że w tym kraju ludziom się DAJE I ODBIERA - zamiast zachęcić, to się ich negaci !
Bohdan 2016-11-23 11:12:43
PS: Może by tak Wielki Mc Donald's zainteresował się takim miastem, jak Włocławek ? Miasto ponad liczące ponad 120 000 mieszkańców ! Żeby w mieście, przez które biegnie ''była'' krajowa Jedynka (międzynarodowa E-75), z jednej strony wylot na Łódź (dodatkowo w innym kierunku odbicie na Płock), z drugiej na Toruń i Bydgoszcz - była raptem aż.....JEDNA PLACÓWKA ??? PONIŻEJ KRYTYKI !
Skoro postawiono placówkę przed wylotem na Łódź / Płock, może by też wartało pomyśleć o chociaż jeszcze jednej w kierunku Torunia i Bydgoszczy ?
Robicie DARMOWE promocje, a zarazem zniechęcacie ludzi do korzystania z nich za pomocą kiepskich godzin i konieczności pokonywania licznych kilometrów !
Doradzam więcej zainteresowania dobrem klientów !!
Zostaw swoją opinię o McDonald's - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie McDonald's