brak logo

McDonald's

Wrocław

Opinie o McDonald's

lila 2015-06-06 15:17:33
rozumiem ze w twoim domu nie ma ANI JEDNEGO robaczka... i nie prawda ze trzeba płacic za pomylki na kasie, moze chciales robic szwindle w ten sposob i nie wyszło, co?
Fiwi 2015-06-27 08:53:32
Przykre że firma, która reklamuje się elastycznym grafikiem tego nie przestrzega.
7
Bambino 2015-10-06 10:05:31
NIE POLECAM! Jestem tam niecały miesiąc i ryczę każdego dnia jak tam mam iść pracować... jestem wykończona psychicznie ludzie są okropni! Zamiast nauczyć to tylko wrzeszczą po tobie że ty nic nie umiesz... i tak jak kiedyś czytałam (akurat nie wiem czy było to to forum) ale czytałam że jeżeli sobie radzisz i się nie mylisz to cię lubią a jeżeli jesteś osobą gdzie potrzebujesz troszkę więcej czasu na ogarnięcie lub po prostu się bardziej denerwujesz i się mylisz to już nie bardzo cie akceptują. Na FB są tylko pozytywne z tego względu że kiedy przychodzisz na zatrudnienie i siedzisz (jak w moim przypadku) 5H i wypełniasz tyle tych papierków co ci każą wypełniać to od razu jest powiedziane żeby lepiej nie pisać negatywnych opinii właśnie na FB bo kierownik ma tam wgląd i potem można mieć nieprzyjemności. Ja nie wiem jak tam długo jeszcze wytrzymam... Chodzę tam tylko bo płacą.
1
Marta 2015-10-07 13:20:59
Odradzam!!! Ciężka praca i niskie pieniądze!!! Pracowałam zbyt długo... Wykończona fizycznie i psychicznie.
2
reklamy kłamią! 2015-10-07 13:27:46
jeśliby wierzyć w reklamę TV to tam jest jak w raju buahahahaha!!!
10
Gość 2015-10-20 13:47:47
Do mina: umowa o pracę i na tym się kończy. Od strony pracownika: ciężka praca.
2
Rafal 2015-11-09 00:46:06
Witam. Tez pracuje w tej firmie i jestem srednio zadowolony. Fakt mam umowe o prace stawka 12zl (brutto) co daje 9zl z groszami netto czyli wyzysk. Prawda jest taka ze jesli zwracasz uwage na przestrzeganie standardow to krzywo na ciebie patrza. Nawet managerowie olewaja ze mieso podgrzewane jest dluzej niz byc powinno itd. Jesli chodzi o higiene jest rygorystycznie przestrzegane zeby bylo czysto. Straszenie zwolnieniem czy wytykanie kazdegi bledu jest tam na porzadku dziennym. Jak sobie pozwolisz to wejda ci na glowe. Jak nie to frajerzy sie pucuja kierowniczce i potem nieprzyjemna rozmowa w managerskim. No ale generalnie jak ogarniasz sie i nie musza na nic czekac i masz na stanowisku czysto teoretycznie nie powinni sie przyczepic. W praktyce wyglada to tak ze to zalezy od tego jaki kto ma humor i czy ma bol [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zamiast zajac sie swoja praca. Trzeba byc szybkim to dacie rade. Napoje sa bezplatne a kanapke na znizke mozna kupic za 2-4zl. Placa tylko za 15min przerwy. Podsumowujac jesli jestescie odporni na frajerskie zaczepki jestescie w stanie w szybkim tempie robic za niewielkie pieniadze czasami nawet do 12h dziennie (tzw. wydluzona norma czasu pracy) to sie zatrudniajcie. Natomiast sa czasem przyjmowani ludzie ktorzy psuja dobra atmosfere pracy swoja niewyparzona geba i na miejscu kierownika wypierdolil bym ich na zbity pysk
7
hejhej 2015-12-08 10:38:11
A Jak wygląda praca pracowników nocnych ?? i zarobki ? może ktoś napisać z góry dzieki .
14
Wiecie kto... 2015-12-15 17:58:43
Są rest. w Polsce gdzie nie mam wolnych miejsc. Ale w woj. Mazowieckim jest pełno stanowisk do wzięcia. Rzecz polega na LUDZIACH, z byle chłamowatej firmy dobrzy ludzie mogą zrobić znośne miejsce. W Macu dookoła W-wy są rest. gdzie rządzą wylansowane chamy i paniusie o kurzych móżdżkach. Niedługo centrala nie będzie miała kim robić. PLUS - umowa o pracę (ZUS i inne świadczenia). MINUS - cała reszta (czyli człowiek człowiekowi bestią), pensje minimalne, gnojenie niepełnosprawnych. Mam za sobą trzy lata w Macu - wiem wszystko...
6
Żaneta 2015-12-25 10:19:20
Jeżeli lubicie być wywaleni z pracy 22 grudnia. W trzy dni po Wigilii firmowej (opłatek, prezenty, uśmiechy, kolędy) to polecam mcd.
12
Maciek 2015-12-26 23:22:46
Ja pracuję w McDonald's we Wrocławiu i mam podobne wrażenia co Rafał: z tym że u mnie jest nadmiar menadżerów, w tym kilka dziewczyn w wieku 20-22 lat, awansujących po 2-3 miesiącach pracy. Przypadek? Zboczony kierownik restauracji i wszystko jasne. A chyba nie muszę pisać, jak takie rozpieszczone smarkule na pozycji menadżera się zachowują? Ogólnie praca nie jest zła, da się pracować, ale u mnie źli ludzie na złych stanowiskach wszystko psują.
4
Beata 2015-12-26 23:33:52
Omijajcie szerokim łukiem McDonald`s CH Marino ! Moja koleżanka, jak i kilka innych osób odeszło w pierwszym miesiącu pracy stamtąd - straszny mobbing tam panuje.
6
KRYCHA 2016-01-16 20:21:58
ŚWIĘTE SŁOWA !!!!!
Yhym 2016-01-26 16:23:55
Pomijając to, że praca w gastronomii ogólnie nie jest dla każdego, to i tak średnio polecałabym pracę w McDonalds. Na plus na pewno może być ta ich słynna elastyczność grafiku, bo faktycznie można z góry zapowiedzieć w które dni chce się przychodzić i się do tego dopasują (chociaż z tym też różnie bywa, szczególnie gdy jest mało pracowników, okres świąteczny, albo po prostu osobę układającą grafik mało obchodzą twoje prośby i będzie wymagająca co do godzin). Fajna jest też atmosfera, bo pracownicy to zazwyczaj młodzi ludzie (ale mówię tu o zwykłych pracownikach, a nie kadrze kierowniczej ;)). A, no i wypłata zawsze była na czas.
A tak oprócz tego, to jest to praca w ciągłym stresie, nie rzadko też pośpiechu, jak jest mało pracowników to nie ma czasu na dokładne szkolenia co później kończy się ciągłym opieprzaniem od przełożonych za źle wykonaną pracę. Wymagają od ciebie czegoś, czego nie masz prawa jeszcze umieć albo wiedzy której żaden instruktor ci nie przekazał. Na początku może być naprawdę trudno, niejedna osoba zrezygnowała po kilku dniach, bo miała dosyć. Nie wspomnę o wymyślaniu różnych dziwnych prac kiedy akurat nie ma klientów (przepraszam, "gości"), ale to akurat jestem w stanie zrozumieć, bo za nic nie robienie nie będą ludziom płacić. Mówicie tyle o awansach, ale to często wiąże się z tym że na kierownicze stanowiska przechodzą ludzie, którzy się do tego nie nadają, co też może później odbić się na niżej usytuowanych pracownikach.
W skrócie: tragedii nie ma, ale jeśli chcesz sobie dorobić to na pewno znajdziesz miejsce w którym będzie ci się przyjemniej pracować.
4
Magda 2016-02-02 08:49:16
Porównując pracę w prywatnych placówkach gastronomicznych na terenie Trójmiasta, a McDonald's-w zasadzie nie ma porównania. Dopóki jesteś studentem to ok, nie zależy Ci na umowie o pracę, później to docenisz. Bardzo skrupulatnie przestrzegane są prawa pracownika, atmosfera jest ok i to moim zdaniem jest najważniejsze. U "prywaciarzy" człowiek nie jest traktowany jak człowiek, oczywiście są wyjątki. Jeśli potrafisz zawalczyć o swoje to realnym staje się awans i podwyżki. U licencjobiorców są również programy motywacyjne, konkursy. Dobre jest to ,że dają szanse każdemu.
2
Magda 2016-02-03 13:45:10
Musiałaś coś przeskrobać, bez powodu nie wyrzucą bo się boją...
Lola 2016-02-07 02:31:35
Opowiem wam jak to bylo z mojego punktu widzenia , poszlam do macdonald kupic kanapke zauwazylam plakat o pracy i powiedzialam panu przy kasie ze jestem zainteresowana,dal mi do wypisania wszystkie swoje dane ,i podeszla do mnie pani z wypisaniem skierowania na badania i mowila ze mam w czwartek przyjsc na szkolenie a w piatek isc na badania za ktore musicie dac okolo 30zl ,w czwartek poszlam na szkolenie bhp ktore trwalo 1,5 godz co wogole moim zdaniem jest niedopuszczalne,zaczelam prace od poniedzialu 1 lutego ,w pon tylko wypisywalam papiery i we wtorek mialam od 14 do 22 , to co sie tam dzialo to jakas masakra i kpina , dali mnie do pracy na kuchni , 2 godz tylko mozesz sie uczyc co wgl bd robic przy stanowisku , po 2 godz menadzerka mowi ze musicie juz to robic sami, ja bylam przy grillu , mieso bierzecie w foliowych niebieskich rekawiczkach po czym wrzucacie je na grill wedlug schematu zalezy od ilosci jaka musicie usmazyc ,smazycie w krotkim rekawku fakt ze to kuchnia i jest goraco ale powinno byc w dlugim i w rekawiczkach bo wszystko wam strasznie pryska a jeszcze musicie to mieso posolic i to naprawde jest niebezpieczne , poganiaja strasznie i musicie tu smazyc mieso tu grzyby wiadomo ze czlowiek to nie maszyna i sie nie rozdwoi , zadn ch podzial rol ze jedem robi to drugi tamto , ja w ciagu 1 dnia musialam smazyc na grillu natomiast drugiego w ciagu 2 godz bo tyle tylko bylam w stanie wytrzymac najpierw mylam wszystkie brudne rzeczy do pieczenia,potem robilam kanapki a potem na grill , mieso sie smazy tu jeszcze cie wolaja do robienia kanapek , naprawde masakra i jeszcze podloga tak sliska , harowa tam jak nie wiem co nie idzcie tam pracowac ja pracowalam 2 dni i mialam dosc poganiania i pretensji ze wszystko jest zle
1
Lola 2016-02-07 02:38:30
Zapomnialam jeszcze napisac ze dostalam umowe o prace i okres wypowiedzenia wynosi 2 tygodnie wiec zabezpieczaja sie przed wypowiedzeniami po paru dniach , ale wiadomo jak czlowiek nie da rady to musi sie zwolnic a ja mialam przez to problemy uwiezcie
McDOlcia 2016-02-10 21:48:29
Witajcie! Pracuję w McD od 5 miesięcy i uważam, że to naprawdę fajna opcja na pierwsza dorywczą pracę. Owszem, nie jest to szczyt marzeń dla osób po studiach, ale każdy student potrzebuje sobie dorobić, a McD daje całkiem spoko pieniądze. Moim zdaniem każdy powinien poznać pracę w fast foodzie "od kuchni", ponieważ uczy ona wielozadaniowości, współpracy, odpowiedzialności za powierzone zadania, pracowitości, a przede wszystkim cierpliwości i szacunku (zarówno do pracy jak i drugiego człowieka).
Jeśli chodzi o "karierę" w McD, to ja po 2 miesiącach dostałam awans na instruktora, koleżanka po roku pracy została menadżerem, wiec myślę, że o awans nietrudno. ;) Grafik jest elastyczny - wybiera się samemu dni, w których się pracuje; czasem zdarzają się sytuacje, że ściągaja na zastępstwo, ale zawsze można odmówić. Zarobki: na początek 10,90 brutto, w weekendy dodatek 2,5 na godzinę; jako instruktor zarabiam 12,50 brutto plus 2,5 w weekendy. Czy jakiś młody człowiek (student) narzekałby na taka kasę? Nie sądzę... Darmowe żarełko: teoretycznie coś takiego nie istnieje, ale np. na tzw zamknięciach (sprzątanie po godzinach pracy restauracji) zjada się to co zostało z całego dnia (oczywiście po wcześniejszym spisaniu na straty). Czasem menadżer pozwala wziąć jakąś kanapkę lub deser w nagrodę za coś lub ciężką pracę. Ogólnie w godzinach pracy na podstawową ofertę mamy około 50% zniżki, po pracy około 20%.
McD to nie miejsce gdzie można się obijać, ale uważam, że nie można marudzić. W końcu idzie się tam do pracy. Atmosfera w firmie zależy oczywiście od ludzi (a zwłaszcza kierownictwa i menadżerów), ja osobiście trafiłam rewelacyjnie! :D
Czystość w McD: standardy higieny i bhp są przestrzegane bardzo rygorystycznie, tak duża, znana i kontrolowana firma, nie może pozwolić sobie na wpadkę.
Podsumowując: POLECAM!!!
4
McDOlcia 2016-02-10 21:49:23
Witajcie! Pracuję w McD od 5 miesięcy i uważam, że to naprawdę fajna opcja na pierwsza dorywczą pracę. Owszem, nie jest to szczyt marzeń dla osób po studiach, ale każdy student potrzebuje sobie dorobić, a McD daje całkiem spoko pieniądze. Moim zdaniem każdy powinien poznać pracę w fast foodzie "od kuchni", ponieważ uczy ona wielozadaniowości, współpracy, odpowiedzialności za powierzone zadania, pracowitości, a przede wszystkim cierpliwości i szacunku (zarówno do pracy jak i drugiego człowieka).
Jeśli chodzi o "karierę" w McD, to ja po 2 miesiącach dostałam awans na instruktora, koleżanka po roku pracy została menadżerem, wiec myślę, że o awans nietrudno. ;) Grafik jest elastyczny - wybiera się samemu dni, w których się pracuje; czasem zdarzają się sytuacje, że ściągaja na zastępstwo, ale zawsze można odmówić. Zarobki: na początek 10,90 brutto, w weekendy dodatek 2,5 na godzinę; jako instruktor zarabiam 12,50 brutto plus 2,5 w weekendy. Czy jakiś młody człowiek (student) narzekałby na taka kasę? Nie sądzę... Darmowe żarełko: teoretycznie coś takiego nie istnieje, ale np. na tzw zamknięciach (sprzątanie po godzinach pracy restauracji) zjada się to co zostało z całego dnia (oczywiście po wcześniejszym spisaniu na straty). Czasem menadżer pozwala wziąć jakąś kanapkę lub deser w nagrodę za coś lub ciężką pracę. Ogólnie w godzinach pracy na podstawową ofertę mamy około 50% zniżki, po pracy około 20%.
McD to nie miejsce gdzie można się obijać, ale uważam, że nie można marudzić. W końcu idzie się tam do pracy. Atmosfera w firmie zależy oczywiście od ludzi (a zwłaszcza kierownictwa i menadżerów), ja osobiście trafiłam rewelacyjnie! :D
Czystość w McD: standardy higieny i bhp są przestrzegane bardzo rygorystycznie, tak duża, znana i kontrolowana firma, nie może pozwolić sobie na wpadkę.
Podsumowując: POLECAM!!!
Żaneta 2016-02-17 21:45:11
Drogie koleżanki i koledzy, z 12,50PLN/h na 1/2 etatu. Wyjadający straty (po spisaniu) ze śmietnika, zachwycający się współpracą i odpowiedzialnością za drugiego człowieka. Awansujący na instruktorkę po łapance na to stanowisko, życzę sukcesów (trzeba śmiać się najgłośniej z kawałów menadżera i kłaniać się najniżej) przy zamknięciach o 00.30 i nie zapominajcie o "uśmiechnij się" na zegarze. Nie kolegujcie się z ludźmi którzy wytrzymali 1 dzień (plus 2 tyg. wypowiedzenia). Jeżeli wytrzymacie bo musicie, 1 rok to i tak nie dostaniecie zasiłku na bezrobociu. Przy podstawie brutto poniżej 1850 PLN miesięcznie (obojętne ile etatu) nie macie podstawy do świadczenia. Ja tak miałam - tylko nikt mi o tym nie powiedział... A bo po co?
6
Grzesiek..,,, 2016-02-21 12:30:22
Ja po 2 dniach zrezygnowałem dali mi do smażenia frytki. A że zacząłem pracę w czerwcu to był już duży ruch , podobno smażenie frytek najprostsze ale nigdy nie wiadomo ile tego usmażyć żeby były świeże i żeby starczyło bo wiadomo że wydawanie zamówień trwa chwile . Wskoczyło zamówienie 10 razy duże a tu nie mam nasmażone i już lecą wyzwiska . Za dużo usmażyłem to strata kierowniczka stwiedziła po kilku dniach że ma 80 kg straty na frytkach prze ze mnie :) . To ja buch wypowiedzenie . Niestety musiałem się męczyć jeszcze 2 tyg bo taki był okres wypowiedzenia . A jak widziałem jak osoby pracują na tych grilach i kanapkach masakra jak roboty w pośpiechu który ciężko opisać . Sam każdemu bedę odradzał pracę w MC d bo jak gorszej nie miałem . Na szczęście za nie długo znalazłem pracę też mam pensję na czas na umowę ale nie jest to praca na wariackich papierach . Praca w MC to może tylko dobra dla studentów aby dorobić ale na stałe to z daleka od tej pracy
4
agraffkaa 2016-03-22 17:07:51
Praca sama w sobie nie jest trudna, jednak trzeba mieć do niej kondycję fizyczną oraz sprawnie wykonywać powierzone zadania. Za kasą i w kuchni jest dużo stania. Jak jesteś na utrzymaniu czystości, to natomiast jesteś ciągle w ruchu. Siedzi się tylko na przerwie. Pewnie w każdym korporacyjnym fast foodzie tak jest i wynika z charakteru pracy.. Natomiast odjęłam parę gwiazdek za atmosferę w pracy i brak szacunku do pracownika. W moim przypadku było tak, że stwierdzili że źle pracuję i nic nie potrafię, co nie było prawdą. Nie miałam np. manek na kasie, czasem zdarzało się że wydałam złą kanapkę, ale to szybko to naprawiałam. Mam odczucie, że trzeba być ślepo posłusznym i nie mieć własnego zdania oraz podlizywać się menagerom. Przy mnie byli mili, natomiast za plecami nagadali na mnie kierowniczce. Atmosfera w pracy na 1, płaca na 3, charakter pracy 4.
4
Żaneta 2016-03-26 22:20:55
Haloooo, budzimy się wszyscy!!!!!!! (Dla Magda) idź się umyj, bo nie wiesz co piszesz. Z mcd można polecieć za wszystko i za nic. W trakcie trwania umowy każda sztuka jest możliwa. Dostajesz pod nos aneks albo hasta la vista Babe, awans z łapanki albo drzwi. Z dnia na dzień przychodzi nowy kierownik i zaczyna się korowód pochlebców do łask i podeptania nieobecnych. W mcd robią ci którzy muszą tu robić z jakichś przyczyn.
5
aisha 2016-04-13 22:05:21
Lola to co napisałaś jest dość śmieszne . Myślałaś że co będziesz robić przez pierwszy dzień? To i tak dobrze że miałaś jakiekolwiek szkolenie bo ja 8 lat temu zostałam postawiona na kuchni pokazali mi gdzie toster, grill i jazda. I wiesz co ja nadal tam pracuje bo atmosfera jest super uwielbiam moja załogę. Pzdrawiam
Wiecie kto... 2016-04-20 14:51:49
Jakie "uwielbiam moją załogę"?! Restauracje są korporacyjne i obowiązuje zasada żadnych emocji. Na wszystko są paragrafy, procedury, pewni menagerowie i określone kary raz termin wypowiedzenia. Przyznając się do braku szkoleń tylko zapraszacie kontrole z SANEPiD, NIK i secret szopera. Empatia jest słowem z innego świata i nie należy mieć ludzkich odruchów. Jak powiedziała jedna mądra Pani u nas w rest. "Nie jesteśmy tu po to, żeby się lubić". Liczy się średni czek i gumy z parkingu.
mariankozlowski 2016-04-26 12:47:35
Uwaga na oszusta !!! oferuje pracę w mcdonald w obrębie Thuringen w Niemczech. Przez telefon zapewnia wszystko pięknie ładnie pracę i mieszkanie w pięknym domu. Na miejscu okazuje się ,że w mcdonald mają pełny komplet ludzi i że nikt nic nie wie o Panu Jakubie S. UWAGA na tego oszusta!!!! Jego nr telefonu 0049 151 45555 028
1
cichy 2016-05-30 13:14:37
pracuje w mcdonaldzie piec miesiecy I nie narzekam owszem trzeba zasówac jak jest duży ruch szczegulnie wikendy ale daje rade atmosrera wpracy dobra
McDOlcia 2016-06-24 20:01:50
Adam, wszystko zależy od tego na jaką część etatu podpiszesz umowę. Cały etat to 160 godzin. Czasem trafiają się nadgodziny, płatne tyle samo co podstawowy czas pracy. Ja we Wrocławiu, w McD w centrum handlowym zaczynałam od 10,9 brutto + 50 gr do każdej godziny za pranie odzieży. :)
Ad. 2016-07-01 19:09:36
A czy napoje nadal są bezpłatne dla pracowników?
plocia 2016-07-09 20:38:14
Ale przeorało załogę z Sochaczew Wójtówka 2C, zapewne po Rape Session w czerwcu! Nie trzeba było się wychylać.
Mcdonaldowiec 2016-08-16 00:27:37
Tak, zimne napoje w czasie pracy, jednak są tacy, którzy wymagają aby prosić się ich za każdym razem kiedy chce Ci się pić, a jak powiesz po prostu, że chcesz się napić, to udają obrażonych. Tak niektórzy potrafią traktować pracownika, który pracuje od roku. To tylko namiastka. ;)
1
Mcdonaldowiec 2016-08-16 23:22:59
Ile miesięcy tam przepracowałeś?
Mcdonaldowiec 2016-08-21 02:36:46
Od jak dawna tam pracujesz?
plocia 2016-08-24 10:01:01
Przez Maca każdy powinien przejść jak przez szkarlatynę i owsiki.
4
Goryl 2016-10-07 21:03:08
Ja pracowałem we Wrocławiu na bardzkiej atmosfera w porządku tylko kierowniczka tam do wszystkiego się czepiasz ogólnie z pracy jestem zadowolony dają umowę o pracę a praca tam jest taka średnia
Mantra 2016-10-07 21:50:57
No chyba o pracy w McDonald's to nie ma co mówić, każdy wie jak to wygląda, każdy u nich chociaż raz jadł, moim zdaniem wiadomo - jest to robota szybka, czasami męcząca, ale dająca satysfakcję i pieniądze
Bohdan 2016-11-23 10:59:14
Wielki McDonald's afiszuje się ofertą Mc Muffin - ZA DARMO ! Pytanie, po co tyle hałasu, skoro atrakcja trwa raptem przez 5 dni roboczych, zaledwie od 7:00 do 8:00, w godzinach, kiedy wielu ludzi ma zwyczaj chrapać jeszcze, a Ci, co wstają, do raczej pędem do pracy, a nie do Mc Donald's !
Mało tego, niejeden punkt Mc Donald's otwierany jest o 8:00 !
Odnieść można wrażenie, że w tym kraju ludziom się DAJE I ODBIERA - zamiast zachęcić, to się ich negaci !
Bohdan 2016-11-23 11:12:43
PS: Może by tak Wielki Mc Donald's zainteresował się takim miastem, jak Włocławek ? Miasto ponad liczące ponad 120 000 mieszkańców ! Żeby w mieście, przez które biegnie ''była'' krajowa Jedynka (międzynarodowa E-75), z jednej strony wylot na Łódź (dodatkowo w innym kierunku odbicie na Płock), z drugiej na Toruń i Bydgoszcz - była raptem aż.....JEDNA PLACÓWKA ??? PONIŻEJ KRYTYKI !
Skoro postawiono placówkę przed wylotem na Łódź / Płock, może by też wartało pomyśleć o chociaż jeszcze jednej w kierunku Torunia i Bydgoszczy ?
Robicie DARMOWE promocje, a zarazem zniechęcacie ludzi do korzystania z nich za pomocą kiepskich godzin i konieczności pokonywania licznych kilometrów !
Doradzam więcej zainteresowania dobrem klientów !!
Paweł 2016-12-07 06:32:41
Pracowałem w McDonald's i muszę przyznać że tak toksycznych ludzi jeszcze w swoim życiu nie spotkałem a pracowałem w różnych firmach. Jak dla mnie to osoby które pracują tam od dłuższego czasu żyją w swoim smierdzacym świecie i nie dopuszczają innych osób do siebie co skutkuje rotacją pracowników, a przecież powinno pracować się w zespole. Proszę jedynie oto aby trochę potrząsnąć pracownikami z dłuższym stażem bo to oni są najbardziej toksyczni. Nie polecam pracy no chyba że ktoś musi podjąć zatrudnienie to proszę przekonać się na własnej skórze.
1
Żaneta 2016-12-13 11:18:23
Weszłam przypadkiem... a tu stare brudy. Ach gwałt TOKSYCZNI pracownicy!!! Byłam z rodziną przez tydzień w Berlinie, mieszkaliśmy na Hermanplac w EuroBerlin Hotel. W następnej kamienicy Makdonald no to zajrzałam rano na kawę. Cisza spokój chociaż klientów sporo, nie ryczy otępiająca muzyczka z sufitu. No to słychać co się dzieje za ladą, nie wierzyłam że nic nie słychać. Obsługują też turcy i jeden arab i jakoś żyją razem. Nikt ichniego PFRONA nie wyzywa od tępych buraków albo gorzej. Kawa też chyba inna albo inaczej robią bo nie trzeba walić 7 x cukier aby dało sie przełknąć. Idzcie się uczyć od nich jak być normalnym w robocie a nie jak klawisz w recydywie.
2
Jakub 2016-12-14 09:30:17
Panie Marianie - niech pan lepiej opowie, jak Pan pracował :)
Jakub 2016-12-14 13:27:59
I do czego miał pan silną skłonność po pracy :)
Jarekwasrucha 2016-12-15 01:26:41
Co za idiota MCtrota nazywa restauracja???hehe
Kutno opinia 2017-01-02 14:04:14
Pracowalam w Mcdonalds Kutno ok 6 mcy. Pracownicy naprawde fajni, atmosfera w pracy nie byla taka zla. Co do minusow, po pierwsze grafik. Robiony wogole bez zadnego przemyslenia kazdy weekend pracujacy. Mialam wrazenie, ze spedzam tam bardzo duzo czasu, bo najczesciej pracowalam po 12h. I tutaj juz pierwsze oszustwo. Przerwa trwa 30 min z czego placa ci tylko za 15 minut, wiec jestes w pracy 11,75h. Pomimo tego, ze fizycznie jestes w pracy 12 h to masz tylko jedna przerwe. Wedlug prawa powinno sie miec 2 przerwy przy 12 godzinach pracy. Stawka smieszna 1300 zl. A wymagania ogromne. Masz wszystkiego uczyc sie na pamiec, jakis [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] gdzie nie kazdy chce poswiecac swoj czas wolny w domu po ciezkiej pracy na dodatkowa nauke za 1300 zl w miesiacu. Szczerze mowiac nikomu nie polecam tam pracy. Szkoda czasu i energii na denerwowanie sie o glupoty.
1
Mkmk 2017-01-05 14:56:11
Pracuje w MC od 5.12.16.
Ludzie bardzo w porządku - każdy sobie pomaga, nie ma presji ani kłótni. W ciągu miesiąca opanowałam 4 stanowiska, jestem doceniana i chwalona przez kierowników ale nieskromnie przyznam że pracuje jak zaawansowany pracownik więc jeśli Wam ktoś zwraca uwagę to musicie być naprawdę nieporadni bo w tej pracy nie ma wielkiej filozofii. Czasem zostaje wypuszczona wcześniej z pracy, gdy zachorowalam też nikt nie miał problemu ze zwolnieniem lekarskim na 2 dni. Minusem jest stawka niższa niż obiecywano + grafik - co prawda mam wolne weekendy bo uwzglednilam to na początku pracy ale większość czasu pracuje od 14-22, jest kilka zmian 10,11 godzinnych i brakuje mi wolnego czasu wieczorami bo wracam zmęczona i od razu kładę się spać. Zniżki pracownicze niewielkie ale są, praca w ciągłym ruchu, 15 min przerwy w ciągu dnia. Nie zostanę tam długo ale nie mogę narzekac; jestem traktowana lepiej niż u prywaciarzy a dzieki natlokowi zajęć czas mija w miarę szybko. Polecam każdemu, nie ma się czego bać.
Romansowiczka Johnnego 2017-01-14 21:22:24
Bardzo się zawiodłam na tym że zabawka o imieniu Johnny nie śpiewa tylko robi jakieś dziwne pozy .
księżniczka z mac cafe 2017-01-22 17:57:03
ODRADZAM!!!nie pracujcie w McDonalds wszędzie indziej tylko nie tam!!!wysyłają na saporty czyli na inne McDonalds po całej polsce zmieniają grafik z dnia na dzień nie szanują pracowników wypłata jest do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] cyganią na godzinach wyzyskują pracowników robi sie 10 rzeczy na raz ale nie wszyskie są zrobione a i tak instruktorzy i menadzerzy drą ryja NIE POLECAM NIKOMU TEJ PRACY!
księżniczka z mac cafe 2017-01-22 17:58:53
ODRADZAM!!!nie pracujcie w McDonalds wszędzie indziej tylko nie tam!!!wysyłają na saporty czyli na inne McDonalds po całej polsce zmieniają grafik z dnia na dzień nie szanują pracowników wypłata jest do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] cyganią na godzinach wyzyskują pracowników robi sie 10 rzeczy na raz ale nie wszyskie są zrobione a i tak instruktorzy i menadzerzy drą ryja NIE POLECAM NIKOMU TEJ PRACY!
księżniczka z mac cafe 2017-01-22 18:36:24
Odradzam!!! Praca w McDonald's jest nieopłacalna, ponieważ jest małe wynagrodzenie a wymagają bardzo dużo. Pracownicy mają być na zawołanie przełożeni są bardzo niemili w stosunku do pracownika grafik zmienia się z dnia na dzień nie można sobie nic zaplanować i jest dużo wyjazdów na inne magdonaldy w rejonie.Nie szanują pracowników.Wypłata do dupy.NIE POLECAM !!!
1
Zostaw swoją opinię o McDonald's - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie McDonald's