Ok-Moto

• Mokronos Dolny
  • Ślęza
  • Żerniki Wrocławskie
  • Zabrodzie

3. Opinie o pracodawcach Wrocław
  5. Opinie o Ok-Moto Sp. z o.o.

Opinie o Ok-Moto Wrocław

Nie przegap nowości o Ok-Moto Sp. z o.o.!

11.10.2023 17:11

Uruchomiliśmy Innowacyjną Aplikację mobilną do generowania raportów z oględzin aut.  Dzięki niej proces realizacji oględzin i generowania raportu, który w innych firmach trwa godzinami, u nas zajmuje zaledwie 2 godziny, a nawet krócej!
    Nasza aplikacja korzysta z zaawansowanych funkcji sztucznej inteligencji, dzięki czemu jesteśmy liderem w branży usług rzeczoznawczych.

Nowoczesne Funkcje:

• Skanowanie Kodu Aztec: Zeskanuj kod Aztec z dowodu rejestracyjnego, a nasza aplikacja automatycznie uzupełni dane o samochodzie.

• Transkrypcja Mowy: Podyktuj komentarz i wnioski, a nasza technologia przekształci Twoje słowa w tekst.

• Korekta AI: Jednym kliknięciem popraw wszelkie niedociągnięcia w tekście, korzystając z inteligentnej korekty zapewniającej precyzję.

• Powiadomienia: Otrzymasz powiadomienia na telefon o wszelkich zmianach w swoich zleceniach, o nowych zleceniach, przypomnienia o terminach oględzin i wiele innych! Twoja praca będzie jeszcze bardziej efektywna, a Ty nie musisz już o niczym pamietać.

• Wygoda: Masz stały dostęp do listy swoich zleceń bezpośrednio w aplikacji mobilnej na telefonie oraz wiele innych funkcji, które uczynią Twoją pracę łatwiejszą i bardziej efektywną.

Życzymy miłego korzystania!

Wywiadu udzielił/aGrzegorz Łoboda

25.10.2023 12:16

Czym zajmuje się Państwa firma?

OK-MOTO to największa ogólnopolska sieć niezależnych rzeczoznawców samochodowych, działająca od 2013 roku. Nasza ekipa skupia profesjonalistów z długim stażem w branży motoryzacyjnej, w tym mechaników, rzeczoznawców, diagnostów oraz pasjonatów, którzy mają głęboką wiedzę na temat techniki motoryzacyjnej.

Jak duża jest Państwa firma?

W naszej firmie zatrudniamy obecnie ponad 220 osób na terenie całej Polski. Mamy w planach rozszerzenie kadry do nawet 400 pracowników, ponieważ nasza działalność stale się rozwija.

Co jest głównym filarem Państwa biznesu?

Głównym celem działalności OK-MOTO jest świadczenie usług weryfikacji stanu samochodów używanych na zlecenie klientów indywidualnych przed zakupem. Dzięki rozległej sieci podwykonawców na terenie Polski oraz efektywnym procedurom, jesteśmy w stanie dokładnie sprawdzić każde używane auto w ciągu 24 lub 48 godzin, niezależnie od jego lokalizacji. Wynikiem naszych badań jest raport dotyczący stanu technicznego pojazdu, który klient otrzymuje w formie linku przesłanego na podany podczas zamówienia adres e-mail.

Skąd pomysł na działalność w tej branży?

Od początku działalności przyświeca nam misja pomocy klientom w bezpiecznym zakupie wysokiej jakości, używanych samochodów po uczciwych cenach. Wierzymy głęboko, że razem z naszymi klientami, którzy korzystają z naszych usług, możemy przyczynić się do poprawy stanu polskiego rynku pojazdów używanych. Naszym celem jest zapewnienie klientom pełnej ochrony przed niespodziewanymi kosztami napraw, które często pojawiają się po zakupie używanego samochodu. Chcemy, aby oferty pojazdów używanych publikowane na portalach ogłoszeniowych odzwierciedlały rzeczywisty stan tych samochodów. Naszą ambicją jest, aby samochody oferowane na sprzedaż były w pełni sprawne i bezpieczne dla kierowców. Dlatego też, stan techniczny każdego pojazdu powinien być jasno i transparentnie opisany w ogłoszeniach, włączając w to wszelkie ewentualne usterki i problemy. Wierzymy, że dzięki naszym usługom uda się wyeliminować nieuczciwe praktyki związane z rynkiem pojazdów używanych, takie jak manipulacja licznikami czy ukrywanie historii kolizji samochodów. Naszym celem jest uczciwość i przejrzystość w branży samochodowej, co pozwoli klientom na pewny i satysfakcjonujący zakup swojego wymarzonego pojazdu.

Jak prezentuje się Państwa otoczenie biznesowe?

Nasze usługi głównie skierowane są do klientów indywidualnych. Do tej pory przeprowadziliśmy już ponad 70000 oględzin pojazdów przed zakupem. Dzięki naszym rekomendacjom, klienci podejmują decyzje zakupowe w branży samochodów używanych o łącznej wartości około 720 milionów złotych rocznie. Wzrasta również zainteresowanie naszymi usługami ze strony dealerów oraz profesjonalnych sprzedawców samochodów. Posiadanie raportu od Rzeczoznawcy staje się standardem i może znacząco ułatwić nawiązanie zaufania między stronami, zwłaszcza w przypadku sprzedaży samochodów używanych.

Jak przebiega rekrutacja w Państwa firmie? Kto odpowiada za rekrutację?

Proces rekrutacji został starannie zaplanowany i składa się z trzech etapów, aby sprawdzić, czy nasi przyszli pracownicy spełniają najwyższe standardy zawodowe. Pierwszy etap procesu rekrutacji to rozmowa kwalifikacyjna, podczas której kandydaci będą mieli okazję przedstawić swoje kwalifikacje i doświadczenie zawodowe. To ważny moment, który pozwala nam poznać kandydatów bliżej i ocenić ich umiejętności komunikacyjne oraz motywację do pracy w branży motoryzacyjnej. Drugim etapem jest test teoretyczny. Kandydaci muszą odpowiedzieć na 50 pytań z dziedziny motoryzacji. Test jest wielokrotnego wyboru i obejmuje różnorodne zagadnienia związane z branżą samochodową. Ostatni etap procesu rekrutacji to test praktyczny, który będzie polegał na dokonaniu oględzin i sporządzeniu raportu na temat stanu technicznego wybranego samochodu. To kluczowy element naszej oceny umiejętności kandydatów, ponieważ odzwierciedla praktyczne doświadczenie i wiedzę z zakresu samochodów.

Jak wygląda proces wdrożenia nowego pracownika w Państwa firmie?

Wdrożenie pracownika w OK-MOTO to nie tylko zapoznanie go z firmową kulturą, ale również zapewnienie odpowiedniego szkolenia zawodowego. Nowi pracownicy mają również okazję do zapoznania się z procedurami i narzędziami używanymi w firmie. Proces wdrożenia jest ściśle monitorowany, a każdy pracownik otrzymuje wsparcie w trakcie tego okresu. Każdej nowej osobie jest udzielana informacja zwrotna na temat jej postępu oraz przypisana osoba odpowiedzialna za udzielanie wsparcia. Regularne oceny postępów i komunikacja są kluczowe dla zapewnienia efektywnego procesu wdrożenia.

Jakie plany związane z zatrudnieniem macie Państwo w najbliższym czasie?

W 2023 roku planujemy zwiększyć zatrudnienie w naszej firmie o minimum 10%. Nasz rozwijający się zespół Rzeczoznawców jest kluczowym elementem naszego sukcesu, dlatego też dążymy do poszerzenia kadry o nowych pracowników, którzy podzielają naszą pasję i zaangażowanie w obszarze samochodów używanych. Jesteśmy przekonani, że to pozwoli nam jeszcze lepiej spełniać oczekiwania naszych klientów oraz wspierać rozwijający się rynek pojazdów używanych.

W jaki sposób dbacie Państwo o rozwój pracowników?

Planowane są szkolenia i rozwijanie kompetencji pracowników, aby umożliwić im osiągnięcie pełnego potencjału w firmie. Poza tym istnieje stały mechanizm dostarczania pracownikom informacji zwrotnych dotyczących ich pracy. Regularne oceny postępów i komunikacja są kluczowe dla zapewnienia efektywnego procesu rozwoju.

Jakie macie Państwo plany rozwojowe?

Nasza firma pozostaje na czele innowacji w branży motoryzacyjnej, dążąc do opracowania nowych narzędzi pracy opartych na nowoczesnych technologiach. Jednym z naszych głównych celów w ostatnim okresie było stworzenie aplikacji mobilnej, która umożliwi klientom jeszcze łatwiejszy dostęp do usług rzeczoznawców samochodowych. Ta innowacyjna aplikacja na telefon pozwala użytkownikom zamawiać usługi, śledzić postęp prac i otrzymywać raporty w czasie rzeczywistym, zapewniając im pełną kontrolę nad procesem weryfikacji stanu pojazdu. Cieszymy się, że ten cel udało nam się zrealizować, jednak na tym nie poprzestaniemy. Planujemy wykorzystywanie sztucznej inteligencji do analizy danych i poprawy jakości usług, co pozwoli jeszcze bardziej zwiększyć zaufanie klientów. Mając na uwadze potencjał rozwoju za granicą, planowane są działania obejmujące identyfikację docelowych rynków, nawiązywanie partnerstw z lokalnymi firmami, a także dostosowanie swoich usług do potrzeb klientów zagranicznych. Misją OK-MOTO jest przekazywanie swojej wiedzy i doświadczenia na arenę międzynarodową, promując transparentność i uczciwość na rynku samochodów używanych na całym świecie.

22.06.2023 09:45

Współpraca z firmą Autotesto.pl to po prostu strzał w dziesiątkę. Czuję się zaszczycony, mogąc być częścią tak profesjonalnego i zaangażowanego zespołu. Jestem rzeczoznawcą motoryzacyjnym od 20 lat. Pracuję tu od samego początku, więc miałem okazję obserwować, jak firma nieustannie rozwijała się i doskonaliła. Widać, jak wielki nacisk kładzie na dbanie o pracowników. Np firma w czasie rosnących cen paliw uzależniła wysokość kilometrówki od szybko rosnących cen paliw, aby szybko zrekompensowac ten koszt. Autotesto.pl to firma, która stawia na wysokie zarobki. Nie ma to jak praca, która jest nie tylko satysfakcjonująca, ale również dobrze płatna. Wystawiam im miesięcznie fakturę zawsze na kilkanaście tysięcy zł. Średnie wynagrodzenie za zlecenie dla doświadczonego pracownika to razem z wykonaniem badania komputerem diagnostycznym, rozmowa z klientem po oględzinach i wizyta na warsztacie w celu badania podwozia - około 160 zł netto dla eksperta, do tego dochodzą zwroty kosztów dojazdu i wizyt na serwisie. Dzięki temu, niezależnie od stopnia skomplikowania zlecenia, zarobki są zawsze adekwatne do wykonanej pracy. A że zleceń jest sporo, to mogę być pewien, że nie zabraknie mi zajęcia. Jeden z największych plusów współpracy z Autotesto.pl to doskonała organizacja i kontakt z biurem. Młoda i sympatyczna ekipa tworzy niesamowitą atmosferę współpracy. Nigdy nie czuję się zignorowany czy pominięty. Zawsze jestem na bieżąco z tym, co dzieje się w firmie i mogę liczyć na wsparcie w trudnych sytuacjach. Zdecydowanie najbardziej doceniam fakt, że większość zleceń jest blisko mojego domu. Wszyscy wiemy, jak męczące mogą być długie dojazdy, dlatego cenię sobie, że Autotesto dba o to, by nasza praca była jak najbardziej efektywna. A jeśli już zdarza się wyjazd poza miejscowość, firma dba o to, abyśmy mieli kilka zleceń na raz, dzięki czemu cała operacja jest dużo dużo bardziej opłacalna. Współpraca z Autotesto.pl to prawdziwa przyjemność. Z całego serca polecam tę firmę każdemu, kto ceni sobie profesjonalizm, dobrą atmosferę i perspektywę rozwoju.
    Ekspert

06.07.2023 08:59

Zgadzam sie w 100%. Swietny kontakt z biurem obslugi. Duzo dobrze platnych zlecen. Wystarczy chciec i mozesz zarobic dobre pieniadze jak bedzie w twojej okolicy duzo zlecen
    Mike

26.02.2024 18:22

@Ekspert, ja robiłem dużo zleceń, mam bardzo duże doświadczenie i jakoś powyżej 144 PLN netto nie dostawałem za prestige (bez rozmowy).
    Współpracownik z mazowsza

29.06.2023 19:22

Współpacuję w Autotesto (OK-Moto sp. z o,o,) od blisko 2 lat. Także myślę że jakąś opinię juz sobie wyrobiłem. Praca jest. Ale jednym z warunków jest chęć do tej pracy. Uczenie się czasami na własnych błędach. Ale tak jest w wielu zawodach. Tu na szczęście nie wykonujemy pracy sapera, że mamy możliwość tylko jednej pomyłki. Stawki są takie jakie są. Czyli takie na jakie pozwala konkurencja. Wypłaty zawsze na czas. Nigdy nie było dnia spóźnienia. Atmosfera. Jak Jest się w porządku wobec centrali to i centrala jest w porządku wobec Ciebie. Czyli normalne ludzkie podeście. Z konsultanatmi może czasami kontakt jest lekko utrudniony. Ale słysząc po ich głosie - przy kawie i na plotkach nie siedzą. Firma stara sie rozwijać. Jest to widoczne. Owszem nie zobaczy się tego rozwoju po jednym czy dwóch miesiącach. Jeśli ktoś liczy że kupiu sobie miernik lakieru za 100 zł i będzie już góry zdobywał w tej firmie ( czy im podobnych). To jest w bardzo dużym błędzie. Niech rozwija karierę swoją na olx czy fb. Tam życie równie szybko zweryfikuje jego kompletencje. Tu o motoryzacji trzeba mieć pojęcia. Trzeba umieć wyciągać wnioski z tego co się widzi. Nikt tu za nikogo ich nie wyciągnie Może czasz który "tracimy" na dojazdy czasami boli. Ale to są nasi klienci. Oni z reguły mają jeszcze dalej. Czas na pisanie raportu. w 15 min się go nie napisze. Niestety. Taka jest praca. Na tym m.in. ona polega. Ja od samego początku jestem zadowolony. Finansowo na pewno na stracie nie jestem.
    Jakub Pęciak

28.06.2023 15:11

Spółka OK-MOTO to idealne miejsce do realizowania się w branży Automotive. Firma oferuje niezmiernie interesującą pracę na stanowisku rzeczoznawcy motoryzacyjnego, która pozwala na wykorzystywanie swojej wiedzy z zakresu motoryzacji oraz życia z pasji do samochodów OK-MOTO to lider na rynku przeglądów przedzakupowych na ternie kraju Przysłowiową wisienką na torcie jest zaangażowanie działu logistyki Pracownicy tego działu zawsze starają się służyć pomocą, wiedzą oraz podpowiadać jeśli chodzi o proces realizacji zleceń niezależnie od zmieniających się okoliczności tyczy się to szczególnie opieki nad nowo zatrudnionymi ekspertami Całość dopełnia przyjazna atmosfera oraz wzajemny szacunek

28.06.2023 14:54

Praca w OK- MOTO jako rzeczoznawca samochodowy to niezwykle satysfakcjonujące i interesujące doświadczenie. Firma ta doskonale dba o logistykę i organizację pracy, co przekłada się na wysoki poziom efektywności i zadowolenia z wykonywanych obowiązków. Jednym z największych atutów OK-MOTO jest ich profesjonalne podejście do zarządzania logistyką. Zlecenia są starannie przygotowywane i zaplanowane, co pozwala rzeczoznawcy samochodowemu skupić się na swojej pracy. Kolejnym ważnym aspektem pracy w OK-MOTO są zarobki. Firma oferuje uczciwe wynagrodzenie, adekwatne do wysiłku i zaangażowania włożonego w wykonywanie zadań. Rzeczoznawcy samochodowi mają możliwość zarabiania stabilnego dochodu, bądź istnieje możliwość dorabiania do swojej stałej pracy. OK-MOTO docenia wysiłek swoich pracowników i stara się zapewnić im odpowiednie warunki finansowe. Ilość zleceń w OK-MOTO jest również na pozytywnym poziomie. Firma cieszy się dobrą reputacją i współpracuje z wieloma klientami, co przekłada się na regularne i różnorodne zlecenia. Rzeczoznawcy mają możliwość pracy z różnymi markami i modelami samochodów, co wpływa na rozwój ich umiejętności i zdobycie szerokiego doświadczenia w dziedzinie oceny pojazdów. Ponadto, OK-MOTO stara się odpowiednio rozplanować harmonogram zleceń, aby zapewnić pracownikom optymalne obciążenie i równowagę między życiem zawodowym a osobistym. Podsumowując, praca w OK-MOTO jako rzecznik samochodowy to zdecydowanie godna polecenia opcja. Firma ta dba o logistykę, oferuje uczciwe zarobki i zapewnia satysfakcjonującą ilość zleceń. Jeśli ktoś jest zainteresowany branżą motoryzacyjną i ma umiejętność oceny samochodów, OK-MOTO może być doskonałym miejscem do rozwoju kariery.

Były

23.04.2026 16:37

Witam wszystkich szukałem opinii NT. Firmy autotesto i pracy u Nich. Przyznam że faktycznie jest ich dość mało a te znalezione są mocno przejaskrawione. Właśnie zakończyłem współpracę z nimi po stosunkowo niedługim czasie. Jednak z racji tego iż gowork kasuje częściowo moje wypowiedzi chciałbym przekazać zainteresowanym że szkoda na nich czasu. Jak ktoś pisał już w 2019 płacili 100ke netto za ocenę - dziś nic się nie zmieniło. Mówimy tu o pakiecie mini. Jak wynika z umowy za wyższe pakiety dostajemy niewiele więcej np. 20 zł. Co jest niewspółmierne do wykonywanej pracy i faktu ile oni zgarniają za naszą robotę. Wystarczy wejść na ich stronkę i zobaczyć. Generalnie od 400 do 800 zł. Ty w zależności czy posiadasz działalność czy komputer za 2kola miernik za 500-700 dostajesz za kompa 30 zł więcej.. kupa śmiechu. Ja nie zdecydowałem się na zakup komputera właściwie nie zdążyłem bo zrezygnowałem. Jednak jak byś go posiadał dostajesz podobno 160 zł. Nikt Jednak nie wspomina że nie płacą za dojazd do 15km w jedną stronę czyli 30 razem. Nikt też nie mówi że musisz wykonać około 100 lub więcej zdjęć i 3 filmy. Ponadto musisz pojechać na stację diagnostyczna i w zależności od pakietu zrobić ścieżkę w moim przypadku z komputerem. Jak wiemy 100ka leci z twojej kieszeni lecz do zwrotu. Dalej dojazd w dużym mieście około 30 min. W jedną stronę. Potem czekasz jak to na stacji diagnostycznej. Oględziny że wszystkim w tym twoja jazda próbna - gdzie Nikt cie nie ubezpiecza na wrazie co - twoja odpowiedzialność to dobrze i szybko zrobione 1,5 do 2 godzin. Dalej masz 8 godzin na wykonanie raportu w systemie który wiesza się lub wywala dane.. masakra 1szy raport pisałem 5 godzin. Jak nie zdążysz dostajesz karę w zależności od czasu spóźnienia 50% ze wspomnianej 100ki. Teraz rodzynek w zależności od życzenia klienta musisz po oględzinach wykonać tel. Do kupującego tuż po oględzinach jak wiemy to nie trwa 5 min. Ale przynajmniej 20cia i uwaga za ten tel. Dostajesz 8 zł. Czad. Do tego dochodzą mało kompetentni ludzie n centrali potrafią nie podać stacji diagnostycznej lub zwyczajnie nie poinformować sprzedawcy o tak kuriozalnej rzeczy jak czas oględzin- tu ludzie się wkurzają.. nic nie wiedzą gdzie ma jechać itp. Podsumujmy za 128 zł. Dokładnie tyle nie opłaca się kompletnie tego robić.. twój czas jak się wyrobisz min 5 godzin twoja odpowiedzialność za jazdę próbną dojazd 30km za twoje. Założenie firmy odlicz jeszcze podatek i zostaje może połowa.. przelicz stawkę za godzinę i masz wynik.. w biedronce lepiej płacą.. moim skromnym zdaniem 250zl netto to jest minimum za ile.mozna to robić reszta do wykorzystywanie ludzi. Dodajmy jeszcze że najlepiej jak byś był doświadczonym rzeczoznawca certyfikowanym.. a wiemy ile to zachodu i kasy..

Były

07.04.2026 20:35

Firma płaci ekspertom około 25% ze zlecenia, to jest jawny wyzysk. Standard rynkowy i uczciwe warunki współpracy nakazują wynagrodzenie wykonawcy na poziomie minimum 30% a przyjęte jest nawet do 50%. Drodzy eksperci miejcie do siebie jakiś szacunek!

01.04.2026 19:26

były

02.04.2026 14:44

stawki za kilometr poniżej ustawowych, o stawkach za oględziny lepiej się nie będę wypowiadał, (usunięte przez administratora) pieniądze są, dla ekspertów nie ma. Firma (usunięte przez administratora)
    Kamik

18.03.2026 10:18

Uwaga na jakość raportu i sposób obsługi reklamacji. Zapłaciłem za usługę, która miała pomóc mi bezpiecznie kupić auto. Raport nie wykazał kluczowego ryzyka, a później leasingodawca odmówił finansowania pojazdu z powodu szkody całkowitej. Samochodu ostatecznie nie kupiłem, więc cała usługa straciła dla mnie sens.Po zgłoszeniu reklamacji nie dostałem konkretnego rozstrzygnięcia, tylko przeciąganie sprawy i żądanie dodatkowych dokumentów. Z perspektywy klienta wygląda to tak: dopóki wszystko jest dobrze, usługa brzmi profesjonalnie, ale gdy pojawia się realny problem, zaczyna się przerzucanie odpowiedzialności. Ja tej firmy drugi raz bym nie wybrał.
    Zorro

08.02.2026 09:08

Cóż, auto nie było tak idealne jak opisywał to pan handlarz haha więc dobrze, że istnieje taka firma, która sprawdzi wszystko nie pozwalając utopić kilkudziesięciu tysi w zloma 😉 pozdrawiam
    Lordvader

03.12.2025 15:54

Praca w tej firmie to jakieś nieporozumienie. Współpracownicy z biura to niekompetentne osoby, które nie mają nic wspólnego z motoryzacją a tym bardziej ze sprawdzaniem aut przed zakupem. To zbiór przypadkowych osób które często nie potrafią przeczytać nazwy miejscowości przez telefon. Kontakt z klientem leży. Kontakt z skp to samo. Po sprawdzeniu (usunięte przez administratora) potrafią cofnąć raport bo brakuje kropki. Tylko na tym niestety się znają. Zero merytoryki. Stawki to już wgl szkoda gadać. Robi się dla nich albo z nudów albo dla rozrywki ale i do tego skutecznie potrafią zniechęcić. Strata czasu, nie polecam.
    #PracownikSezonowy
    Kamil

07.11.2025 10:43

Rekrutacja przez dwie dziewczyny, pytania techniczne o przeszłość, bez wiedzy technicznej, na końcu pada pytanie, ile pan pracował w backendzie. W moim CV jest Full Stack Web Developer PHP praktycznie od 15 lat. Twierdzi że wie techniczne sprawy, ale widać że słabo z rejestracją tego co mówię, a pytania słabe. HR dwie panie słaby. Chyba najsłabszy jaki miałem. Drugi etap poległ piaskiem, nie miałem tej rozmowy w gmailu i w kalendarzu, a szczerze to nie pamiętałem, która to firma bo się posłuchują tajmniczymi emailami jak gmail.com. Pani stwierdziła że skoro mi nie zależy to rezygnują. Buhaha.
    #ProgramistaPhp
    Bogumił

29.09.2025 10:24

Jestem zadowolony z jakości raportów oraz profesjonalnego podejścia. Eksperci dokładnie sprawdzają auto, dokumentują wszystko zdjęciami i opisem technicznym, co daje realny obraz stanu pojazdu. Dla osób kupujących auta z innego miasta to ogromne ułatwienie i realna oszczędność czasu oraz pieniędzy.
    maniok

27.09.2025 07:42

Rzeczoznawca wykazał się dużym profesjonalizmem i wiedzą techniczną. Dokładnie obejrzał samochód, zwracając uwagę na szczegóły, o których sam bym nie pomyślał. Dzięki jego opinii podjąłem trafną decyzję o zakupie.
    Bartosz

18.09.2025 19:08

Nie pierwsze auto z ich pomocą kupione i na pewno nie ostatnie. Polecam

30.08.2025 18:54

Super rzeczoznawcy, co się znają na rzeczy. Indywidualne podejście i przede wszystkim wiedza i od razu człowiek wie za co płaci. Polecam Autotesto.
    Paweł

18.08.2025 09:37

Firma bierze dodatkowe pieniadze za sprawdzanie auta komputerem diagnostycznym , wprowadzaja w blad klienta po czym umywaja rece od odpowiedzialnosci i twierdza ze nie sa w stanie odczytac wszystkich bledów ... absurd. Pozostała czesc uslugi bez zastrzezen.

26.08.2025 14:35

Korzystaliśmy 3 razy i polecaliśmy czy to po rodzinie czy znajomych i jakoś nigdy nic takiego nie miało miejsca... w komputerze czarno na białym wszystko przecież.. hmm
    Ekspert

25.07.2025 09:04

Dziwie się, że od ponad dekady pracujecie za te same pieniądze. Wszystko podrożało a Wy dalej na stawkach sprzed ponad 10 lat. Nie dziwota, że firma werbuje już byle kogo, certyfikowani rzeczoznawcy za takie drobne nie będą marnować czasu. Zarobki są na żenującym poziomie.
    Darek

23.07.2025 15:46

OK, wszystko sprawdzone od a do z, nic się przed nimi nie ukryje heh Auto kupione, śmiga. Polecam
    Alam

15.07.2025 16:44

Pełen profesjonalizm. Rzeczoznawca dokładnie sprawdził samochód, wychwycił kilka rzeczy, których sam nigdy bym nie zauważył. Dzięki nim uniknąłem nietrafionego zakupu. Polecam
    Feliks

14.07.2025 20:19

Jestem bardzo zadowolony! Zdecydowanie polecam współpracę i melduję, że autko śmiga jak trzeba ;-)
    Rzeczoznafca

07.10.2024 10:40

Zarobki w autotesto są może na poziomie jeśli ktoś mieszka w dużym mieście ma nie duże odcinki do przejechania i ma około 5-6 zleceń dziennie jak już ktoś wcześniej wspomniał ale osoba która musi dojeżdżać 50 km do zleceń i dostawać śmieszne kwoty za zlecenia i bardzo niską stawkę paliwową jeżdżąc własnym samochodem jest to bardzo nierentowne przedsięwzięcie musisz posiadać własny sprzęt aby w ogóle mógł z nimi współpracować biuro pracuje coraz słabiej także nie polecam komuś jeśli ktoś nie mieszka w dużym mieście tylko gdzieś na peryferiach. Stawki za poszczególne elementy zlecenia są śmiesznie niskie w stosunku do tego co płaci firmie zleceniodawca mimo że to rzeczoznawca wykonuje większość pracy.
    Tymczasowy

05.05.2025 06:41

To prawda. Stawka powinna być minimum 200 netto od zlecenia, obecne kwoty to jakaś kpina.
    Krzysiek

15.01.2025 19:31

@Pracodawca Witam. Chciałbym się podzielić opinią na temat pracy w tej firmie, którą wykonuję dodatkowo ( jestem zatrudniony jeszcze na etacie). Swoją przygodę z Autotesto zacząłem prawie dwa lata temu, przeszedłem rekrutację, kupiłem sobie miernik lakieru oraz wysokości bieżnika i wraz z pierwszym zleceniem ruszyłem w teren. Początki nie były łatwe: 1. Nikt mi nie powiedział jak robić oględziny pojazdów (miałem wydrukowany raport i punkt po punkcie leciałem...) 2. Masa papierowych raportów do drukowania (które później nadawały się tylko na makulaturę), 3. Siedzenie popołudniami i wypełnianie ich na komputerze w formie elektronicznej (dwa razy ta sama robota). 4. Problem ze stacjami kontroli pojazdów, niektóre nie mają komputerów diagnostycznych (konieczna kolejna wizyta u kogoś, kto współpracuje z Autotesto i robi diagnostykę) 5. Reklamacje raportów, które dostarczały stresu i na które trzeba było odpisywać. W przeciągu tych dwóch lat wiele się nauczyłem, nawiązałem wiele kontaktów i znajomości, które do dziś kontynuuję. Na terenie, na którym działam, jestem już rozpoznawalną osobą. Czasem nie jest łatwo np jak pada deszcz albo na dworze (na polu ????) ujemna temperatura. Mimo to praca ta daje mi wiele satysfakcji (nie tylko finansowych). Narzekać można wszędzie i jeśli ktoś jest "narzekaczem" to wierzcie mi zawsze nim pozostanie. Odpowiem Wam jak sobie poradziłem z powyższymi "problemami" Ad.1 Zostałem zatrudniony w tej firmie jako ekspert, więc musiałem pogłębiać swoją wiedzę i umiejętności. Zarobione początkowo "dodatkowe" pieniądze w pierwszym okresie, inwestowałem w siebie -na szkolenia i własny rozwój oraz w sprzęt- komputer do diagnostyki. Ad.2 i 3 Ten problem rozwiązała za mnie firma, wprowadzając bardzo łatwą i intuicyjną aplikację, dzięki której zaoszczędzam wiele czasu. Ad.4 Dzięki temu, że mam własny komputer oszczędzam dużo zbędnego czasu. Nie ukrywam, że opłaca mi się to finansowo ????- sprzęt zwrócił się kilkukrotnie ????. Ad.5 Dzięki praktyce, prawidłowemu planowaniu i systematyce reklamacji w zasadzie nie mam ????. Jeśli chodzi o biuro to fajni ludzie z którymi można wszystko załatwić ???? (jak jesteś w porządku to i oni odwdzięczają się tym samym). Żeby nie było tak kolorowo to na pewno za niskie są rekompensaty za dojazd, no i mogłyby być wyższe stawki za ogledziny!!!! A i ten stacjonarny numer ☎️ na który prawie nigdy nie można się dodzwonić ( ale jest whatsup). Podsumowując, narzekać można na wszystko i wszędzie. Przy odrobinie własnego zaangażowania i pozytywnej energii można wiele zdziałać ????. P.S. Od stycznia, w ramach współpracy z Autotesto założyłem działalność gospodarczą. Pozdrawiam Krzysiek- ekspert Autoresto????????????

27.08.2024 08:25

05.09.2024 16:28

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Chcielibyśmy wyjaśnić, że zadania rekrutacyjne, które Państwo otrzymali, mają na celu weryfikację zaangażowania i umiejętności kandydatów. Zależy nam na współpracy z osobami, które są gotowe poświęcić czas i energię na rozwój w naszej firmie. Jeśli mają Państwo dodatkowe pytania lub wątpliwości, zachęcamy do bezpośredniego kontaktu.

06.11.2024 10:27

Dziękujemy za zwrócenie uwagi na ten temat. Chcielibyśmy podkreślić, że proces rekrutacyjny oraz zadania, które otrzymują kandydaci, nie mają na celu pozyskiwania darmowych pomysłów ani gotowych rozwiązań. Rozumiemy, że zadania mogą wydawać się wymagające, ale nie oczekujemy pełnej analizy ani szczegółowych opracowań – dlatego też nie przewidujemy, aby kandydaci poświęcali na nie więcej niż kilkanaście-kilkadziesiąt minut. Oczekujemy raczej ogólnych przemyśleń, bez dostępu do pełnych danych nie spodziewamy się niczego więcej. Zależy nam głównie na poznaniu sposobu myślenia i kreatywnego podejścia kandydatów. Jeśli macie Państwo dalsze pytania lub wątpliwości, zapraszamy do bezpośredniego kontaktu – chętnie wyjaśnimy wszelkie kwestie.

16.09.2024 15:05

Aplikowaliście do pracy w firmie Ok-Moto Sp. z o.o.? Jak oceniacie proponowane warunki? Zarobki oferowane na stanowisku Logistyk są korzystne?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Ok-Moto?

Kontakt - Ok-Moto Sp. z o.o.

Pl. Powstańców Śląskich 1 lok. 31 53-329 Wrocław

Branża główna: Usługi techniczne
    Robert Zieliński

05.07.2024 09:04

Współpracuje z Autotesto od przeszło 5 lat na zasadach b2b i złego słowa powiedzieć nie mogę. Kontakt przyjemny i bezproblemowy, a wynagrodzenie zawsze w terminie.
    Obecny ekspert

04.07.2024 17:03

Współpracuje z firmą od blisko 3 lat. Owszem trzeba mieć swój samochód. Inaczej nie ma szans na obsłużenie większej ilości zleceń. Kilometrówka jest rozliczana zgodnie z umową. Wlasny sprzet traktować należy jako jednorazowy wydatek. Przy chęciach do pracy zwróci się w ciągu miesiąca. Jak nie szybciej. Wypłaty zawsze na czas zgodnie z umową. Aplikacja mobilna która jest dostępna od blisko roku. Super sprawa. Znacznie skróciła czas jak poświęcamy na obsługę zlecenia.
    Zainteresowany

04.03.2024 08:53

Byłem wstępnie zainteresowany współpracą ale po przeczytaniu warunków tabeli wynagrodzeń po prostu prychnąłem śmiechem :D Diagnostyka własnym komputerem diagnostycznym(usunięte przez administratora) Przecież to jest kpina i szukanie (usunięte przez administratora)przy dzisiejszych cenach dobrych komputerów diagnostycznych, ba utrzymanie sprzętu też nie jest darmowe a abonamenty roczne potrafią kosztować w okolicach 2-4 tysięcy złotych. Wynagrodzenie za zlecenie też śmiech, wychodzi (usunięte przez administratora) Powodzenia życzę w poszukiwaniach, obecnie to za 100zł podłącza się klientowi komputer i kasuje błędy (usunięte przez administratora)

09.02.2024 05:28

16.02.2024 15:39

Kary umowne w naszych umowach z ekspertami zostały wprowadzone, aby prewencyjnie przeciwdziałać możliwości potencjalnego korumpowania ekspertów przez osoby sprzedające auta. Mają zastosowanie w przypadku gdy zostanie udowodnione, że ekspert przyjął korzyść materialną od sprzedającego w zamian np za świadome napisanie nieprawdziwej opinii o samochodzie na szkodę naszego klienta. To zapis, który ma zniechęcać do podpisywania umów z nami osób, które mają nieczyste intencje. Naszą misją jest podawanie klientom rzetelnej i bezstronnej informacji o stanie samochodu, który chcą nabyć. Kara umowna 5000 nie grozi nikomu, kto rzetelnie wykonuje swoje obowiązki wynikające z tej umowy.

15.02.2024 17:48

16.02.2024 15:27

Jeśli ma Pan jakiekolwiek wątpliwości dotyczące umowy i jej warunków warto wyjaśnić je z naszym działem administracyjnym. Zapisy zostały przygotowane. w taki sposób, aby zapewnić odpowiednią jakość świadczonych usług. Przy odpowiedniej ilości realizowanych zleceń najbardziej aktywni i sprawni eksperci otrzymują wynagrodzenie w wysokości ponad 10 000 zł :) Zachęcamy do spróbowania współpracy z nami!

03.02.2024 12:20

Co trzeba mieć z własnego sprzętu po za autem żeby sprawnie wykonywać zlecenia i ile tak naprawdę jest zleceń w tygodniu?

09.08.2023 16:47

Kandydat+

11.08.2023 16:53

Zgadza się. Takie są warunki więc sobie łatwo wyliczyć, że przy 20 zleceniach netto masz (usunięte przez administratora)- koszty paliwa czyli poniżej lub max(usunięte przez administratora) a i jeszcze musisz mieć swoje auto , miernik i inne duperele. Porażka nie praca.
    Marian

25.01.2024 04:20

Stawki bez zmian od 10 lat
    Kajto

01.08.2023 12:54

Ile zleceń miesięcznie dostajecie ? I ile czasu miesięcznie na to poświęcacie?
    ByłyEkspertMotoryzacyjny

26.03.2022 19:36

Część, pracowałem ok roku, generalnie ludzie w firmie mega pozytywni, bardzo sprawna współpraca, wypłaty na czas. (usunięte przez administratora)

21.06.2023 11:59

Z początku jak w każdej firmie trzeba się wdrożyć, czas realizacji oględzin, wykonania raportu skraca się kilkukrotnie. Wykonując 3, 4 zlecenia dziennie można zarobić fajnie pieniądze
    Mike

24.07.2023 03:59

Czyli zostaje Ci jakieś 6000 "na rękę". A ile czasu dziennie poświęcasz na tę pracę?
    qwerty72

10.07.2023 08:23

Firmę znałem już wcześniej bo paru znajomych miało z całkiem nimi pozytywne doświadczenia. Postanowiłem spróbować swoich sił bo i doświadczenie już miałem i przyszedł czas rozejrzeć się w końcu za pracą w branży, którą lubię.Pracę dostałem i pracuję do dziś. Dla kogoś kto jeszcze się branżą interesuję i czuje temat to będzie świetna robota.Chciałbym ponarzekać ale nie bardzo jest na co: kierownictwo ok, załoga super, dobre pieniądze.
    onyks

05.07.2023 07:41

Bardzo spoko praca dla ambitnych i ogarniętych ludzi Nie ma nudy, jest dużo fajnych i dobrze płatnych zleceń w bliskich okolicach(!) więc nie traci się dnia na dojazdy. Jak coś jest gdzieś dalej to zawsze dają kilka zleceń, żeby można było sobie zorganizować robotę i zarobić.
    NICK

02.07.2023 21:20

Współpracuje dorywczo, bo w moim życiu dużo się dzieję i taka forma odpowiadała mi najbardziej. Jest sporo zleceń, można sobie wybrać. Ja biorę raczej niewiele, ale jak potrzeba to jest opcja na więcej. Pieniądz dodatkowy z tego jest i frajda spora jak się ma zajawkę.
    Karo

29.06.2023 09:05

Kontaktowi ludzie, atmosfera bez nadęcia i napięcia ale co najważniejsze: dobra kasa. Stawka za zlecenie jest mocno konkurencyjna a do tego jeszcze zwroty za dojazdy.. Nie oszczędzają na pracownikach, dają kamizelki i mierniki, jest ok.
    B.L

27.06.2023 07:23

Jako, że dość długo pracowałem w firmie, pomyślałem, że moja opinia może się komuś przydać. W końcu chyba można mnie nazwać ‘starym wyjadaczem’ emerytem bo pracowałem tu niemal od początku ;-) Lubię firmy progresywne, które cały czas idą do przodu i stawiają na rozwój. Biorąc pod uwagę te kilka przepracowanych lat mogę powiedzieć, że Autotesto zdecydowanie takie jest. Na przełomie kilkunastu miesięcy pojawiło się dużo bardzo pozytywnych i hmm nazwijmy to ‘pro-pracownicznych’ udogodnień. Na atmosferę w pracy zdecydowanie nie można narzekać - z takimi ludźmi po prostu jest miło i aż “chce się” pracować. To z pewnością ciekawa praca, choć oczywiście nie dla każdego - trzeba być skrupulatnym, dobrze siedzieć w temacie i mieć jakieś takie ogólne pojęcie o branży. Jeśli komuś zależy by się rozwijać to tutaj będzie miał wiele okazji. Mówi się, że jeśli masz pracę, którą lubisz to nie przepracujesz ani jednego dnia. Po latach widzę jakąś prawdziwość w tym stwierdzeniu, bardzo dobrze wspominam ten czas. Zresztą nadal korzystam z usług autotesto - już jako klient rzecz jasna ;-) B.
    dARO

24.06.2023 08:11

Po rozmowie rekrutacyjnej przyznam, że pełna profeska. Rekruter uważnie słucha a i nie marnuję się czasu na pytania z kosmosu - wszystko konkretnie i w miłej atmosferze. Feedback w ciągu kilku dni, a nie kilku tygodni jak to miało miejsce w paru innych firmach..
    Patryk

23.06.2023 14:04

Jako pracownik biura pracę w firmie i kontakt biura z szefostwem oceniam jak najbardziej pozytywnie. Atmosfera sprawia, że aż chce się przychodzić do pracy, do tego dużo można się nauczyć. Praca jest mocno rozwojowa, jest to dobre miejsce na nabycie nowych umiejętności
    EkspertRzeszów

23.06.2023 13:12

Jestem pracownikiem OK-MOTO od pół roku i jestem bardzo zadowolony. Jedyne wady które przychodzą mi do głowy na chwile obecną to opóźnienia w wysyłce identyfikatorów i kamizelek, ale to mi zbytnio nie przeszkadza w realizacji zleceń. Myślę że jeśli poświęciłbym na to więcej czasu to mógłbym w OK-MOTO zarabiać więcej niż na obecnym etacie w korpo

04.06.2023 10:39

Jak się pracuje z ludźmi z Ok-Moto Sp. z o.o.?
    Tomek

23.06.2023 13:00

Bardzo dobrze, pracuje tam od ok 2 lat i to ile razy wynikło między mną a konsultantami do jakiegoś nieporozumienia mogę policzyć na palcach jednej ręki, także statystyka porównując do innych firm w których pracowałem myśle że jest na prawdę dobra
    Tomek

23.06.2023 12:56

Chciałbym podzielić się pozytywną opinią na temat mojego pracodawcy, firmy OK-MOTO, w której pracuję od dwóch lat. Moje doświadczenia związane z tą firmą są bardzo satysfakcjonujące, a zarówno moje potrzeby, jak i oczekiwania zostały spełnione. Przede wszystkim, jednym z najważniejszych aspektów pracy dla mnie jest regularność wypłat, a w przypadku OK-MOTO, mogę powiedzieć, że zawsze otrzymuję moją pensję na czas. To nie tylko dodaje mi poczucia bezpieczeństwa finansowego, ale także dowodzi profesjonalizmu firmy. Dodatkowo, bardzo doceniam elastyczność, jaką oferuje mi OK-MOTO. Jeśli chcę traktować tę pracę jako dodatkowe źródło dochodu, firma jest w stanie dostosować się do moich preferencji. Dają mi możliwość pracy dodatkowej, co jest dla mnie niezwykle wygodne i pozwala na zarabianie dodatkowych środków, niezakłócając mojego głównego planu zawodowego. Ponadto, muszę podkreślić, że nigdy nie miałem problemów z przydzielonymi mi zleceniami w OK-MOTO. Zawsze otrzymuję odpowiednie wsparcie i jasne wytyczne od swoich przełożonych. To przyczynia się do efektywnej pracy i pozwala mi skoncentrować się na realizacji zadań. W tej pracy czasami można spotkać się z nieprzyjemnymi sprzedawcami. Jest to pewna wada, którą trzeba brać pod uwagę pracując w takim zawodzie Mimo że słyszałem o negatywnych opiniach na temat OK-MOTO, osobiście nie mogę się z nimi zgodzić. Moje doświadczenia są bardzo pozytywne, a firma spełnia moje oczekiwania jako pracownika. Jestem zadowolony z warunków pracy i atmosfery panującej w firmie. Podsumowując, OK-MOTO to pracodawca, który dostarcza mi stabilności finansowej, elastyczności i satysfakcjonujących zleceń
    Szczęśliwa

23.06.2023 12:46

Firma docenia moją pracę. Nie tylko wypłaca konkurencyjne wynagrodzenie, ale też oferuje nam fajne benefity. Od opieki zdrowotnej przez karty multisport, owoce w biurze i pizzaday, po dodatkowe dni wolne, jest wiele korzyści, które sprawiają, że czuję się doceniona Wiem, że żadne miejsce nie jest idealne, ale szczerze mówiąc, tutaj jest naprawdę dobrze. Można tu rozwijać się zawodowo, pracować w zgranym zespole i czuć, że praca ma sens. Cieszę się, że mam takiego pracodawcę i miejsce, gdzie codziennie mogę przychodzić z uśmiechem.

Zostaw merytoryczną opinię o Ok-Moto Sp. z o.o.