Dr. Max Sp. z o.o.

Wrocław

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 72 ocen.

Dr. Max Sp. z o.o.
3 72 6 1

Opinie o Dr. Max Sp. z o.o.

Maxiowa

Pracuje tam polecam wszystkim którzy chcą się rozwijać i lubią pracować a nie szwedac się po aptece bez celu. Cele są realne co za tym idzie premie też. Nikt mnie nie zmusza do wciskania. Wynagrodzenie bardzo dobre adekwatne do obowiązków. Pracowałam w aptece prywatnej Nie polecam wolę korpo maxa. A swoją drogą ciekawe gdzie te częste zmiany regio i w biurze jak cały czas pracuje z tymi samymi ludźmi...

Daria
@Maxiowa 27.06.2018 21:59

Nikt Cię nie zmusza????Nie opowiadaj bajek wejdź na Iske i patrz na swoje wyniki poniżej oczekiwań firmy zobaczymy czy nie wylądujesz na dywaniki z mowami typu taka jest polityka firmy itp itd

Wolf

Sprzedawajcie tylko markę własną reszta się nie liczy ale na szczęście świadomość ludzi rośnie i tak kolorowo nie będzie! !

Maria

System premiowy istnieje tylko z nazwy bo realny to on nie jest. Beznadziejna firma. Żadnych podwyżek tylko wymagania aktualnie na topie Mylan ale pracownikowi nic. W tej firmie wymagania i tylko wymagania. Widzi sie tylko czubek własnego nosa. Odradzam prace w tej sieci

Alicja

@poirytowana, widzę że odradzasz pracę w Dr. Max i masz niemiłe doświadczenia związane z tą firmą. Może jednak znajdą się też jakieś pozytywy? Jaka panowała atmosfera w zespole, czy w razie kłopotów można było dogadać się z kierownictwem? Jak wyglądała rozmowa rekrutacyjna? Każdy taki szczery wpis jest niezwykle cenny, warto dzielić się swoimi spostrzeżeniami.

poirytowana
@Alicja 06.09.2018 15:04

pozytywy- elastyczny grafik pracy pozwalający na podjęcie drugiej pracy ... zarobki są marne, więc pracowałam po 60h tygodniowo

Kuba

Może są to normy wysokie dla słabych pracowników? Nie zawsze wybór pracy idzie w parze z naszymi umiejętnościami.

zz
@Kuba 16.08.2018 19:03

O czym Ty mówisz?? Normy to masz na produkcji.

Ada
@Kuba 16.08.2018 19:03

Zrób duży rozbieg i walnij głowa w mur jeśli nie jest za późno a normy to masz w KGHM albo kopalni!

WLKP

Ludzie omijajcie te apteki szerokim łukiem, typowe wykańczalnie wszystko na dumpingu a obsada jak (usunięte przez administratora) w zabce po jednym okienku broń boze zeby coś się zazębiała zmiana bo wtedy firma traci a ludzie niepotrzebnie sie dubluja. Oczywiscie pomocy aptecznych brak czyli jak przyjedzie towar a sa dwie osoby na zmianie to tak jakby była jedna. I oczywiście niezmienny tekst - szukamy ludzi do pracy. Nie wiem czy ktoś w to jeszcze wierzy bo rotacja jest jak w oswiecimiu, jak kogos znajda to zwalniaja stary personel i mamy permanentna rekrutacje pod egida "kto tanszy ten lepszy" . 12 godz na nogach i kolejka jak w biedronie to wizytówka dr dumpa

poirytowana

ODRADZAM pracę w tej firmie, pracowałam w Krakowie jako dermokonsultantka, cała struktura, zarobki, progi sprzedażowe nie zrobienia, zastępca kierownika od dermokosmetyków - wszystko ŻENADA

Karolina

Firma jest beznadziejna, system premiowy to szcucie pracowników a nie realna premia i nie wierzcie wpisom ze jak komuś chce się pracować to dostanie premie...normy są masakrycznie wysrubowane. Mega cisnienie na markę własną, zarabiają na tym ogromne pieniądze. Żadnych podwyżek nic od 7 lat ciągle gadanie o budżecie. Wymagania i oczekiwania bardzo duże. Odradzam zdecydowanie jeśli Ktoś chce dowiedzieć się więcej zapraszam na stronę dolnośląskiej izby aptekarskie zakładka "inne"

Alicja

@Olga mogłabyś napisać coś więcej na temat pracy w Aptece Dr. Max? Samo stwierdzenie "masakra" niewiele mówi, warto napisać coś więcej- jak prezentuje się atmosfera w zespole, czy jesteś zadowolona z pensji, jakie jest podejście szefostwa do pracownika? Takie rozbudowane opisy miejsca pracy bardzo pomagają wszystkim osobom poszukującym pracy w tym miejscu, warto się tym dzielić.

Olga

Masakra!!!!

Radek

Może ktoś słyszał czy firma potrzebuje pracowników?

Marxx

a czy ktoś wie w jakiej firmie mają opiekę medyczna?

Alicja

@Maxiowa, długo już pracujesz w Apteka Dr. Max? Jaki rodzaj umowy oferuje ten pracodawca? Planujesz związać się z tą firmą na dłużej? Jakie widzicie plusy i minusy pracy w Apteka Dr. Max we Wrocławiu? Polecacie aplikować do pracy w tym miejscu?

Alicja

@Ania, a długo już pracujesz w Apteka Dr. Max? Jaka atmosfera panuje w Twoim oddziale? Planujesz związać się z tą firmą na dłużej? Co jeszcze możecie powiedzieć o pracy w Apteka Dr. Max? Polecacie aplikować do pracy w tym miejscu?

Ania

Jestem bardzo zadowolona z pracy w Maxie. W zawodzie jestem od 10 lat i mam 3 firmy za sobą. W żadnej nie miałam szans zdobycia takiej wiedzy i tak dużego wsparcia od Przełożonego .Tu wreszcie się licza ze mną jak z człowiekiem, wszystko jest do załatwienia jeśli tylko mam odpowiednie argumenty. Oczywiście są cele, ale gdzie ich nie ma :) .Kierowniczka Regionu -fajna babka ,choć mocno zapracowana ;) ale stara się jak może .Zresztą mocno artykułuje ,ze dla niej najważniejsze jest stworzyć Zespół i aby ludziom dobrze się pracowało. Polecam (bo jak to ktoś mówił ,i tak się spotkamy w Maxie)

Alicja

@anonymous, i jak, udało Ci się dostać pracę w Apteka Dr. Max? Czy miałeś do wykonania jakieś zadania rekrutacyjne? @KM, może to odosobniony przypadek i zależy po prostu od człowieka? Czy mógłbyś jeszcze powiedzieć, na podstawie jakiej umowy pracuje się w Apteka Dr. Max? Co jeszcze możecie powiedzieć o pracy w Apteka Dr. Max? Jak oceniacie warunki oferowane przez tego pracodawcę?

KM

Do opinii "zmęczony" dodam, że jest b duży nacisk na markę własną i przykasówkę (sprzedaż aspiryny lub pseudoefedryny na akord!!!) A np.rzucanie rzeczami po aptece przez kierownika regionalnego lub brak odpowiedzi na bardziej niewygodne zapytania (podwyżka, premia, wrzuty) jest normalne? Albo prywatne zamówienia regionalnego do apteki. Tylko nie ma nawet komu się poskarżyć bo rączka rączkę myje.

anonymous

Rozmowa w bardzo miłej i przyjaznej atmosferze. Pytania konkretne. Bardzo szybka odpowiedź zwrotna.

Alicja

@Kandydatka, Na jakie stanowisko aplikowałaś? Być może to jednostkowa sytuacja? W przypadku braku odpowiedzi zwrotnej po rekrutacji, warto poprosić o feedback bo możne on nakierować aspekty, które warto dopracować.

Kandydatka

W czasie rozmów kwalifikacyjnych miła atmosfera, pytania konkretne i również konkretne odpowiedzi na temat pracy w firmie. Nie liczcie jednak na odpowiedź zwrotną, w przypadku nieprzejścia do kolejnego etapu.

Alicja

@zmeczony, Mobbing oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników. Czy jesteś pewien,że takie sytuacje miały miejsce w tym miejscu? Musisz wiedzeć, ze na forum dostępnym publicznie należy zamieszczać wyłącznie opinie zgodne z prawdą. Jakie plusy wynikały z pracy w tym miejscu? Jakie benefity? @ja, czy pracujesz tam nadal? Na jakim stanowisku? Podziel się swoimi spostrzeżeniami.

zmęczony

Bardzo źle się pracuje. Kłamstwo, zastraszanie, kierownicy regionalni bez zielonego pojęcia tylko na mobbingu się znają. Z grafikami to jest jakiś cyrk. Na premię nie ma co liczyć a tylko dodają nowe rzeczy do wciskania.

Polecam

Moja najlepsza praca!!! Co prawda, byłem wynajętym "zewnętrznym" pracownikiem, który w tej firmie spędzał dwa dni w tygodniu ale kierownicy firmy są super. Cały kolektyw jest bardzo miły i w firmie panuje dobra atmosfera. Bardzo dobrze wspominam tą prace .

Magister
@Polecam 27.09.2017 20:19

To mało widziałeś w tej firmie. Regionem dowodzą technicy farmaceutyczni i za to że nimi są wyżywają się na magistrach . Przykład Rejonowa na Poznań

Magister farmacji
@Magister 27.11.2017 18:49

Przyznam rację, kierowniczka regionalna na poznań ŻENADA!! Nie dorasta do pięt technikom przy pierwszym stole. Miałem okazje poznać, szkoda gadać.

Mgr poznan
@Magister farmacji 22.12.2017 21:04

Czy nadal jest ta sama regionalna? Chce się rekrutowac do poznania i się zastanawiam czy warto? Jakich stawek można oczekiwać?

Jan

Podpowiedzcie czy warto starać się o pracę w firmie. Słyszałem, że mają dobrą opinię jako pracodawca.

ja
@Jan 07.03.2018 16:59

Moim zdaniem to fantastyczna firma, bardzo mili i przyjaźni ludzie, jednak każdy jest pasjonatem swojej pracy, więc to nie jest dla nierobów i obiboków zajęcie ;)

xx

Jakieś opinie o pracy jako dermokonsultantka? są oferty pracy z innego miasta akurat, ale zero opinii na ten temat

kkk

Aktualnie szukają SPECJALISTA DS. POLITYKI CENOWEJ - E COMMERCE, może ktoś wie więcej na temat tego jak ta praca wygląda?

Miłośnik pracy

Byłam na rozmowie na stanowisk o do kadr i płac. Widzialam to pytanie, wiec z wielkim dystansem do tego podeszlam. Nie dziwię się, że co chwilę szukają bo najwidoczniej ludzie uciekają. Pani wprost zapytała sie o nadgodziny (co jest rzadkie na rozmowach bo wychodzi to podczas pracy, więc rozumiem, że nadgodziny sa tam na porządku dziennym). Na pytanie w jakiej formie są rozliczane, Pani z wielkim usmiechem odpowiedziała, że firma preferuje odbieranie nadgodzin jako wolne, ale pracownicy zostają po godzinach z MIŁOŚCI DO PRACY i nie ewidencjonuja ich. Po chwili dodała, że zostają z miłości do pracy, ponieważ się nie wyrabiaja... Oczywiście ja mogę ewidencjowac i je odbierać... Dla mnie sprawa jest jasna. Pracy jest więcej niż ludzi, pracownicy nie zapisują nadgodzin bo przecież się WYRABIAJĄ. Kto zostaje z MIŁOŚCI DO PRACY I świadomie nie chce odebrać to co mu sie należy. Od razu czuć, że nieciekawa atmosfera, ale to tylko moja skromna ocena. Pozdrawiam

miłośnik nadgodzin
@Miłośnik pracy 31.10.2017 12:59

ta pani chyba zapomniała,że nie pracujemy dla miłości tylko dla pieniędzy..... ot, taka mała pomyłka...ups

NIEPROFESJONALNA REKRUTACJA - SZKODA CZASU

Rekrutacja to jakaś kpina. Najpierw firma zewnętrzna wydzwania co chwilę - to asystentka rekrutera- to starszy rekruter itp., wszyscy Cię przepytują... Potem omawiają się na rozmowę na Skype, do której nie dochodzi bo maja problemy techniczne... Potem zapraszają Cię do Wrocławia na rozmowę z panią od HR. Jechałam ok.300 km w jedną stronę na godz. 10 rano ( rekrutacja na Kierownika Regionalnego). Byłam punktualnie ale pani od HR się spóźniła... czekałam ok 30 min... ale OK, jestem wyrozumiała. Rozmowa z panią i inną dyrektor regionu właściwie o tym samym co z firmą zewnętrzną przez tel. ( jakby nie mogli się wymienić informacjami...) Rozmowa około. 15-20 minut i znów powrót 300 km... Najbardziej denerwuje mnie jednak to, że brak jest jakiejkolwiek odpowiedzi , choćby tej negatywnej z krótkim uzasadnieniem. Firma jakby nagle zapadła się pod ziemię. Bardzo źle to wygląda i w sumie świadczy o tym jak traktują pracownika.

on

dlaczego co 3 miesiące pojawia się ogłoszenie do działu kadr?

Agnieszka
@on 30.11.2016 20:50

Witam, Ciągle potrzebują do "szefowa" kadr jest pracoholiczką i tego wymaga od innych, Pracowałam tam więc wiem o czym mówię, ludzi idą na zwolnienia lekarskie od psychologa i psychiatry i siedzą jak najdłuzej na depresje a potem idą do innej firmy bo to kołchoz.

ania

myślę że on i jednakl zapewnia ci stabilne zatrudnienie jak okażesz się dobrym fachowcem. poza tym, na tle innych aptek, których teraz jest aż za dużo, oni sprytnie zagrali umieszczając się w centrach handlowych i przy przychodniach, ruch godny szachisty

Zostaw opinię o Dr. Max Sp. z o.o. - Wrocław

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dr. Max Sp. z o.o.