Dr. Max Sp. z o.o.

Adres: Krzemieniecka 60A, 54-613 Wrocław

NIP: 5562546356 REGON: 340037741 KRS: 0000237142

Dr. Max Sp. z o.o.
2 85 6 1

Opinie o Dr. Max Sp. z o.o.

KM

Do opinii "zmęczony" dodam, że jest b duży nacisk na markę własną i przykasówkę (sprzedaż aspiryny lub pseudoefedryny na akord!!!) A np.rzucanie rzeczami po aptece przez kierownika regionalnego lub brak odpowiedzi na bardziej niewygodne zapytania (podwyżka, premia, wrzuty) jest normalne? Albo prywatne zamówienia regionalnego do apteki. Tylko nie ma nawet komu się poskarżyć bo rączka rączkę myje.

Slonko
@KM 10.05.2018 16:04

A co ci przeszkadza prywatne zamówienie do apteki???

Karola

Jeśli chcecie aby w Waszych aptekach pracowali kompletnie sfrustrowani pracownicy, którzy nie czują się zmotywowani do pracy a przychodzą aby "odwalic" swoje i do domu i dostać przelew to gratuluję Wam zarządzania siecią, robivie to genialnie. W ogłoszeniach chwalicie się czego nie macie a pewniakiem jest Luxmed, Multisport, szkolenia na Isce. System premiowy jest po to aby czarować pracownikow bo nawet go zmieniacie w trakcie twania kwartalu, nie ma rozwoju, nie ma podwyżek są tylko ogromne oczekiwania.

grosik9
@Karola 31.10.2018 21:45

Do tego beznadziejny KR który nigdy nic nie pomoże. Premia widmo, nawet jak apteka zrobi plany to teoretyczna kwota przyznanej premii ulega zmniejszeniu.

Monika

We Wrocławiu Silesia bardzo mocno podgryza Maxa oj tak. Sporo ludzi odchodzi z tej sieci bo szału nie ma na wynagrodzeniu a oczekiwania ogromne. Rozmowa rekrutacyjna ok. Panie bardzo miłe czego to firma nie ma itp i itd. Do wszystkich nowych pracowników!!! Realia w tej firmie są bardzo ciężkie w kolejności. Marka własna, Kontrakty, Mylan. Socjal beznadziejny, system premiowy bardzo slaby czasem zmieniany nawet w trakcie kwartału, żadnych podwyżek i regulacji plac nic od 8 lat!!! Ciągle brak budżetu. Ja odeszłam z tej sieci uważam ze przestali być konkurencyjni na rynku. Oczekiwania nieadekwatne do zarobkow. Nie polecam

Kaja
@Monika 09.12.2018 13:42

Zgadzam się z opinią pensje zatrzymały się na cenach z 2013/2014 za snych podwyżek jeszcze trochę panie z kasy biedronki i lidla będą zarabiał więcej od nas technikow. Nie zanosi się aby to się zmieniło jeśli macie inna opcje to rozważcie

Agnieszka
@Kaja 23.12.2018 16:35

Chciałabym jeszcze dopytać, jak wygląda możliwość nauki i poszerzania kwalifikacji zawodowych w tej firmie. Czy firma organizuje dla pracowników szkolenia? Wiele osób składa CV do danej firmy w celu zdobycia cennego doświadczenia, dzięki któremu zwiększy swoją atrakcyjność na rynku pracy. Na pewno takie osoby będą ciekawe, czy będą miały na to szanse, jeśli zatrudnią się w Dr. Max.

Agnieszka

Na stronie internetowej Dr. Max znalazłam informację, że firma prowadzi obecnie rekrutację we Wrocławiu. Poszukiwane są osoby na poniższe stanowiska: Technik farmaceutyczny, Technik farmaceutyczny stażysta, Magister farmacji. Szczegóły poszczególnych ofert są dostępne pod linkiem: http://drmax.pl/kariera?state=&city=78&stanowisko=&szukaj=Szukaj Czy ktoś z Was planuje spróbować swoich sił? Jeżeli odbędziecie rozmowę kwalifikacyjną, dajcie znać jak przebiegła. Będzie to cenna podpowiedź dla przyszłych aplikantów.

Zniesmaczona klientka

W zduńskiej woli wkauflandze jest apteka dr .max jest tam niemiła obsługa wiecznie są niezadowoleni nie potrafią z klientem rozmawiać zwłaszcza jedyny pan tam pracujący co do którego odnoszę wrażenie jest nie zadowolony a nawet bardzo zły że musi obsłużyć klienta to jest bardzo widoczne w zachowaniu i w rozmowie z klientem .Nie ukrywam że czułam się położona jego podejściem do mnie ,więcej tam nie pójdę i chyba wiele ludzi

andrea
@Zniesmaczona klientka 13.11.2018 08:51

To forum jest chyba dla pracowników, a nie znudzonych życiek księżniczek, które myślą, że wszyscy będą wokół nich skakać jak pieski...

Alicja

@poirytowana, widzę że odradzasz pracę w Dr. Max i masz niemiłe doświadczenia związane z tą firmą. Może jednak znajdą się też jakieś pozytywy? Jaka panowała atmosfera w zespole, czy w razie kłopotów można było dogadać się z kierownictwem? Jak wyglądała rozmowa rekrutacyjna? Każdy taki szczery wpis jest niezwykle cenny, warto dzielić się swoimi spostrzeżeniami.

poirytowana
@Alicja 06.09.2018 15:04

pozytywy- elastyczny grafik pracy pozwalający na podjęcie drugiej pracy ... zarobki są marne, więc pracowałam po 60h tygodniowo

W11
@Alicja 06.09.2018 15:04

Pracują dobrze oczekujesz dobrego wynagrodzenia, a nie zbędnych rozmówek o niczym. Chyba priorytety i instytucje się pani pomieszało ????

Techniczka M.

Drogi zarzadzie odpuszczamy sobie markę własną, kontrakty, substancje generyczna i Mylana!!! Kantujecie na maxa na premii i robicie ja uznaniowa. To My zrobimy tak samo ze sprzedażą wg. naszego uznania.

JOHNY

Pracownicy hr robią wrażenie jakby kiedyś rekrutowali do pgr-u taką mają mentalność i klimat.

Basia

Dobra firma ma swoje wymagania i nie toleruje obijania się. To zupełnie zrozumiałe i oczywiste.

Marta
@Basia 20.10.2018 15:29

Jakiego obijania!!!!! Zastanów się co piszesz bo póki co to tylko wymagania. Odradzam dla wszystkich nowych pracowników. Żadnych podwyżek od 8 lat premie szans zero. Jak macie alternatywę nie do Maxa.

Maxiowa

Pracuje tam polecam wszystkim którzy chcą się rozwijać i lubią pracować a nie szwedac się po aptece bez celu. Cele są realne co za tym idzie premie też. Nikt mnie nie zmusza do wciskania. Wynagrodzenie bardzo dobre adekwatne do obowiązków. Pracowałam w aptece prywatnej Nie polecam wolę korpo maxa. A swoją drogą ciekawe gdzie te częste zmiany regio i w biurze jak cały czas pracuje z tymi samymi ludźmi...

Daria
@Maxiowa 27.06.2018 21:59

Nikt Cię nie zmusza????Nie opowiadaj bajek wejdź na Iske i patrz na swoje wyniki poniżej oczekiwań firmy zobaczymy czy nie wylądujesz na dywaniki z mowami typu taka jest polityka firmy itp itd

karolina
@Maxiowa 27.06.2018 21:59

widze że firma sama o sobie pisze pozytywne opinie bo żadnych nie ma...

Wolf

Sprzedawajcie tylko markę własną reszta się nie liczy ale na szczęście świadomość ludzi rośnie i tak kolorowo nie będzie! !

Maria

System premiowy istnieje tylko z nazwy bo realny to on nie jest. Beznadziejna firma. Żadnych podwyżek tylko wymagania aktualnie na topie Mylan ale pracownikowi nic. W tej firmie wymagania i tylko wymagania. Widzi sie tylko czubek własnego nosa. Odradzam prace w tej sieci

Kuba

Może są to normy wysokie dla słabych pracowników? Nie zawsze wybór pracy idzie w parze z naszymi umiejętnościami.

zz
@Kuba 16.08.2018 19:03

O czym Ty mówisz?? Normy to masz na produkcji.

Ada
@Kuba 16.08.2018 19:03

Zrób duży rozbieg i walnij głowa w mur jeśli nie jest za późno a normy to masz w KGHM albo kopalni!

WLKP

Ludzie omijajcie te apteki szerokim łukiem, typowe wykańczalnie wszystko na dumpingu a obsada jak (usunięte przez administratora) w zabce po jednym okienku broń boze zeby coś się zazębiała zmiana bo wtedy firma traci a ludzie niepotrzebnie sie dubluja. Oczywiscie pomocy aptecznych brak czyli jak przyjedzie towar a sa dwie osoby na zmianie to tak jakby była jedna. I oczywiście niezmienny tekst - szukamy ludzi do pracy. Nie wiem czy ktoś w to jeszcze wierzy bo rotacja jest jak w oswiecimiu, jak kogos znajda to zwalniaja stary personel i mamy permanentna rekrutacje pod egida "kto tanszy ten lepszy" . 12 godz na nogach i kolejka jak w biedronie to wizytówka dr dumpa

poirytowana

ODRADZAM pracę w tej firmie, pracowałam w Krakowie jako dermokonsultantka, cała struktura, zarobki, progi sprzedażowe nie zrobienia, zastępca kierownika od dermokosmetyków - wszystko ŻENADA

Karolina

Firma jest beznadziejna, system premiowy to szcucie pracowników a nie realna premia i nie wierzcie wpisom ze jak komuś chce się pracować to dostanie premie...normy są masakrycznie wysrubowane. Mega cisnienie na markę własną, zarabiają na tym ogromne pieniądze. Żadnych podwyżek nic od 7 lat ciągle gadanie o budżecie. Wymagania i oczekiwania bardzo duże. Odradzam zdecydowanie jeśli Ktoś chce dowiedzieć się więcej zapraszam na stronę dolnośląskiej izby aptekarskie zakładka "inne"

Alicja

@Olga mogłabyś napisać coś więcej na temat pracy w Aptece Dr. Max? Samo stwierdzenie "masakra" niewiele mówi, warto napisać coś więcej- jak prezentuje się atmosfera w zespole, czy jesteś zadowolona z pensji, jakie jest podejście szefostwa do pracownika? Takie rozbudowane opisy miejsca pracy bardzo pomagają wszystkim osobom poszukującym pracy w tym miejscu, warto się tym dzielić.

Olga

Masakra!!!!

Radek

Może ktoś słyszał czy firma potrzebuje pracowników?

Marxx

a czy ktoś wie w jakiej firmie mają opiekę medyczna?

Alicja

@Maxiowa, długo już pracujesz w Apteka Dr. Max? Jaki rodzaj umowy oferuje ten pracodawca? Planujesz związać się z tą firmą na dłużej? Jakie widzicie plusy i minusy pracy w Apteka Dr. Max we Wrocławiu? Polecacie aplikować do pracy w tym miejscu?

Alicja

@Ania, a długo już pracujesz w Apteka Dr. Max? Jaka atmosfera panuje w Twoim oddziale? Planujesz związać się z tą firmą na dłużej? Co jeszcze możecie powiedzieć o pracy w Apteka Dr. Max? Polecacie aplikować do pracy w tym miejscu?

Ania

Jestem bardzo zadowolona z pracy w Maxie. W zawodzie jestem od 10 lat i mam 3 firmy za sobą. W żadnej nie miałam szans zdobycia takiej wiedzy i tak dużego wsparcia od Przełożonego .Tu wreszcie się licza ze mną jak z człowiekiem, wszystko jest do załatwienia jeśli tylko mam odpowiednie argumenty. Oczywiście są cele, ale gdzie ich nie ma :) .Kierowniczka Regionu -fajna babka ,choć mocno zapracowana ;) ale stara się jak może .Zresztą mocno artykułuje ,ze dla niej najważniejsze jest stworzyć Zespół i aby ludziom dobrze się pracowało. Polecam (bo jak to ktoś mówił ,i tak się spotkamy w Maxie)

Alicja

@anonymous, i jak, udało Ci się dostać pracę w Apteka Dr. Max? Czy miałeś do wykonania jakieś zadania rekrutacyjne? @KM, może to odosobniony przypadek i zależy po prostu od człowieka? Czy mógłbyś jeszcze powiedzieć, na podstawie jakiej umowy pracuje się w Apteka Dr. Max? Co jeszcze możecie powiedzieć o pracy w Apteka Dr. Max? Jak oceniacie warunki oferowane przez tego pracodawcę?

anonymous

Rozmowa w bardzo miłej i przyjaznej atmosferze. Pytania konkretne. Bardzo szybka odpowiedź zwrotna.

Alicja

@Kandydatka, Na jakie stanowisko aplikowałaś? Być może to jednostkowa sytuacja? W przypadku braku odpowiedzi zwrotnej po rekrutacji, warto poprosić o feedback bo możne on nakierować aspekty, które warto dopracować.

Kandydatka

W czasie rozmów kwalifikacyjnych miła atmosfera, pytania konkretne i również konkretne odpowiedzi na temat pracy w firmie. Nie liczcie jednak na odpowiedź zwrotną, w przypadku nieprzejścia do kolejnego etapu.

Alicja

@zmeczony, Mobbing oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników. Czy jesteś pewien,że takie sytuacje miały miejsce w tym miejscu? Musisz wiedzeć, ze na forum dostępnym publicznie należy zamieszczać wyłącznie opinie zgodne z prawdą. Jakie plusy wynikały z pracy w tym miejscu? Jakie benefity? @ja, czy pracujesz tam nadal? Na jakim stanowisku? Podziel się swoimi spostrzeżeniami.

zmęczony

Bardzo źle się pracuje. Kłamstwo, zastraszanie, kierownicy regionalni bez zielonego pojęcia tylko na mobbingu się znają. Z grafikami to jest jakiś cyrk. Na premię nie ma co liczyć a tylko dodają nowe rzeczy do wciskania.

Polecam

Moja najlepsza praca!!! Co prawda, byłem wynajętym "zewnętrznym" pracownikiem, który w tej firmie spędzał dwa dni w tygodniu ale kierownicy firmy są super. Cały kolektyw jest bardzo miły i w firmie panuje dobra atmosfera. Bardzo dobrze wspominam tą prace .

Magister
@Polecam 27.09.2017 20:19

To mało widziałeś w tej firmie. Regionem dowodzą technicy farmaceutyczni i za to że nimi są wyżywają się na magistrach . Przykład Rejonowa na Poznań

Magister farmacji
@Magister 27.11.2017 18:49

Przyznam rację, kierowniczka regionalna na poznań ŻENADA!! Nie dorasta do pięt technikom przy pierwszym stole. Miałem okazje poznać, szkoda gadać.

Mgr poznan
@Magister farmacji 22.12.2017 21:04

Czy nadal jest ta sama regionalna? Chce się rekrutowac do poznania i się zastanawiam czy warto? Jakich stawek można oczekiwać?

Zostaw opinię o Dr. Max Sp. z o.o. - Wrocław

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dr. Max Sp. z o.o.