Wszystko elegancko i super wygląda, 100% customer service, piękne kawy, jedzenie i uśmiechy baristów. Czyste kawiarnie, super atmosfera, zgrany młody zespół. Czy może być lepsze miejsce pracy? Tak.
Zacznijmy od corocznej ANONIMOWEJ OCENY zadowolenia z pracy robionej na początku roku. Pytania w skali liczbowej o różne rzeczy, od atmosfery w pracy po role i udziały kierownika kawiarni i wsparciu. Druga część opisowa gdzie możesz wylać swoje żale. Całość trafia do HR, które rozwiązane dane problemy. Całość jest 100% anonimowa i nic nie trafia do kierowników poza zestawieniem średnich % z odpowiedzi. Brzmi pięknie, ale tak nie jest. Kierownik regionalny na prawo i lewo wysyła do swoich kierowników opisowe oceny. Co robi kierownik kawiarni? JAZDĘ. Kierownik do pracy na barze średnio się rwie, wiecznie coś musi zrobić, załatwić, usiąść do komputera. Najnowsza promocja? A co to? Jak to się robi? Kierownik ma być na barze całe 8h- ale wzywa sobie zleceniowke bo musi na kompa usiąść? No problem!
Jest ruch niesamowity i jesteście w 2 na zmianie (barista i kierownik zmiany), sprzedaż ponad plan na dany dzień. Czy możesz sobie zawołać kogoś do pomocy? ABSOLUTNIE NIE. Dlaczego? Bo SBX nie patrzę na sprzedaż w zł tylko w transakcjach. Co z tego że mogę przyjąć 6 zamówień po 200zl po 7-8 napojów na jeden rachunek skoro mam tylko 6 transakcji? Macie robić napoje, sprzątać lokal, stoliki, uzupełniać lodówkę z jedzeniem, myć naczynia, robić doczyszczania, rozładować dostawę, obsługiwać delivery w 2 osoby. 1 zmiana zrobi syf, a 2 zmiana ma to sprzątać super!
Kolejna sprawa- brak pieniędzy na dodatkowe osoby na zmianach, ale integrację kierowników kawiarni z kierownikiem regionalnym? JAZDA- budżet nielimitowany, zabierajcie swoich zastępców a co! Kierownik pracujący w weekendy? A w życiu!!! Kierownik pracujący w święto państwowe??? Nigdy!!
Dwa-trzy darmowe napoje na 8 i czasami więcej godzinPracy? Dziękuję łaskawco!
Jest minimalny zaciek? Ślad po myciu blatu? Nie daj Boże papierek mały na podłodze po zamknięciu? Kierownik już robi jazdę że zespół jest nieodpowiedzialny i nie ma szacunku do siebie nawzajem.
Integracja zespołu? Macie tu pizzę, zostajemy w kawiarni i robimy wieczór gier planszowych/oglądanie filmu z projektora. Serio?
Kierownicy kawiarni jeżdżą na 3-4 dni na wyjazdy z wyżywieniem, wliczone w godziny pracy, alkohole wieczorami, zapewnione atrakcje i wszystko w koszty kawiarni.
Zakaz spoufalania/koleżeństwa między kierownikami zmiany, a baristami zarządzany przez kierownika, brzmi jak absurd, a jednak! Bariści to jedna grupa, kierownicy to druga i nie można jej mieszać absolutnie!
Zastępca kierownika 24/7 pod telefonem nawet na urlopie. Nie daj Boże kierownik się rozchoruje i jest koniec bo musi iść na L4. Kierownik zmiany się rozchoruje i chce iść na L4 to nagle pytanie NA PEWNO AŻ TAK SIĘ ŹLE CZUJESZ???????????? NO BEZ PRZESADY, KTO ZA CIEBIE PRZYJDZIE??
Faworyzacja zastępcy kierownika w kwesti zmian w grafiku miesięcznym (a dokładniej weekendy) ba! Wiadomo.
Mobbing i musztra kierownika kawiarni w dniu przyjazdu kierownika regionalnego? Nic nowego. Regionalny przyjeżdża u jest w szoku czemu w kawiarni taka sztywna atmosfera. Nie wiem, zapewne dwubiegunowosc kierownika kawiarni tak działa.
Płaca? Na zleceniu najniższa krajowa. Kierownik zmiany? Niewiele więcej, ale na UOP.
Tkwię tu już 2.5 roku, na rynku pracy ciężko. Kierownik beznadziejny i równie dobrze mogłoby jej nie być. Jak jest na urlopie czy wyjeździe lub L4 każdemu pracuje się ŚWIETNIE. Lokal stoi, prosperuje, jest luźniejsza atmosfera, nikt nie chodzi spięty.
Szkoda, że na kierownictwo przyjmuje się byle kogo z problemami psychicznymi co jest problemem nie tylko u mnie w kawiarni, ale też wielu innych. Drodzy kierownicy regionalni i Store managerowie-mamy z soba kontakt, różne kawiarnie, różne lokalizacje, różne miasta, różne województwa. Jest tak WIELKI przepływ informacji na grupie dla pracowników na Facebooku pięknej ukrywanej przed regionalnymi i kierownikami, że nie zdajecie sobie nawet sprawy. Większość polski na niej jest i naprawdę lokal w lokal jest prawie to samo. Chociaż tam możemy jako bariści i kierownicy zmiany wymienić się poglądami, spostrzeżeniami, problemami i opiniami bez inwigilacji na teams, wzywania na dywanik czy wyjaśnienia sytuacji „złego tonu”.