Brand Distribution LTD Sp. z o. o. sp.k. Białystok

Białystok

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 162 ocen.

Brand Distribution LTD Sp. z o. o. sp.k. Białystok
2 162

Opinie o Brand Distribution LTD Sp. z o. o. sp.k. Białystok

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Brand Distribution LTD Sp. z o. o. sp.k. Białystok

Alicja

@Zuza, może podzieliłabyś się tą informacją z użytkownikami forum i podałabyś szczegóły dotyczące tego jakie kwalifikacje trzeba mieć, by aplikować? Czy Ty będziesz szła na rozmowę o pracę? Jeśli tak, koniecznie napisz o co Cię pytali i jakie warunki zaproponowali? Może ktoś z was aplikował i mógłby napisać o swoich odczuciach? Zachęcam Was do dodawania obiektywnych opinii.

Alicja

@KAM, zapoznaj się z ofertą firmy która, poszukuje na stanowiska podane w poprzednim poście. Jeśli będziesz aplikować, podziel się informacją jak przebiegła rozmowa kwalifikacyjna i jakie warunki zatrudnienia zaoferowali. Twoja opinia może pomóc innym poszukującym pracy.

Zuza
@Alicja 02.06.2018 18:45

Widziałam w necie ogłoszenie na stanowisko asystenta w dziale eksportu. Aplikował ktoś z was? Czego się spodziewać?

KAM

Poszukują obecnie KAMa. Bardzo proszę o opinię. Jakie narzędzia, samochód??

Alicja

Witam, Są nowe oferty pracy w firmie Brand Distribution LTD Sp. z o. o. sp. na stanowisku specjalista ds. eksportu w Białymstoku i w Warszawie, specjalista ds sprzedaży B2B w Białymstoku, asystent eksportu w Warszawie. Link do aplikowania na stanowiska: https://pracodawcy.pracuj.pl/brand-distribution-group,117372

Qazxsw12!
@Alicja 27.05.2018 18:56

Nowe oferty :D - te same od X lat, niezmiennie na te same stanowiska, bo nikt tam na dłużej zostać nie chce :D

Bartosz

Może ktoś ma wiedzę o nowych ofertach pracy?

anonim
@Bartosz 24.05.2018 19:35

mysle ze juz odpadles w przedbiegach, wystarczy wejsc na ich strone lub na pracuj.pl

Alicja

@@W Bo pracownikiem firmy Brand Distribution LTD nie jestem. Jestem moderatorem forum portalu GoWork.pl. W dalszym ciągu twierdzę, że w tej firmie nie pracuję i nigdy nie pracowałam, a niestety Twoje stwierdzenie, jakobym miała tam pracować - jest bardzo dalekie od prawdziwości. No i przede wszystkim, nie mówię, że są to pomówienia, tylko że bez argumentów tak powinno być to traktowane. Nie obieram żadnej ze stron, pozostaję dalej neutralna. Jedyne co to proszę o szczegóły i konkrety dotyczące kwestii, które nie zostały poruszone, czy zostały opisane bardzo skąpo. Niemniej jednak. Powiedz mi proszę jedno. Wspomniałeś, że Twoim zdaniem spotkania są organizowane specjalnie pod koniec dnia, aby "pracownik został dłużej". Czy można te godziny odebrać w jakimś innym dniu?

W
@Alicja 10.05.2018 18:11

Wspomniałeś, że Twoim zdaniem spotkania są organizowane specjalnie pod koniec dnia, aby "pracownik został dłużej". Czy można te godziny odebrać w jakimś innym dniu? nie mozna

Patrick

Co powiecie na temat warunków pracy na stanowisku Export Assistant w Warszawie?

Była pracownica

Ktoś w poprzedniej opinii wspomniał o planach. Dodam coś od siebie. Jak już dostaniesz te plany (często w połowie Q) to są bardzo hmmmm...."ambitne". Ok, mogę to zrozumieć, w wielu miejscach tak jest. Ale... nawet jak już jakimś dziwnym trafem uda Ci się zrobić ten plan, to pewnie myślisz, że dostaniesz za to premię? NIC PODOBNEGO! O premię w Brand Distribution trzeba WALCZYĆ niejednokrotnie MIESIĄCAMI! Zawsze znajdą jakiś powód aby Ci jej nie wypłacić. Zwykłe OSZUSTWO! I nie boję się tego określenia ponieważ jest prawdziwe! Dział HR to jakaś pomyłka. Zamiast być dla pracowników jest przeciwko nim. Trzeba uważać przy nich na każde słowo i każdy krok, bo to najszybsze i najbardziej sprawne "uszy prezesa". Można by było dużo pisać negatywów o tej firmie. Podsumowując: ZAROBKI SŁABE, ATMOSFERA OKROPNA, ŻENADA- to praca dla osób bez doświadczenia, aby mogły się nauczyć gdzie nie warto pracować.

Alicja

@W Pamiętajmy o tym, że każdy może napisać wszystko. Prosiłabym o merytoryczną, popartą argumentami opinię na temat Brand Distribution LTD, bo póki co powinniśmy traktować to, co napisałeś jako pomówienie. @Benek Według informacji na stronie Brand Distribution LTD firma oferuje umowę o pracę oraz kartę sportową. Więcej informacji znajdziesz bezpośrednio na stronie firmy - poniżej podaję bezpośredni link. http://kariera.bdgroup.pl/

@W
@@W 12.04.2018 08:54

@ALICJA " W Pamiętajmy o tym, że każdy może napisać wszystko." - jestes idealnym przykładem, gdyż w postach poniżej próbując załagodzić komentarze pisałaś iż nie jestes pracownikiem tej firmy. Twoja opinia jak i wiarygodność jest jak chorągiweka na wietrze.

Michal

Firma nie dostarcza produktow na czas. Klienci rezygnuja z dostaw. Pieniedzy firma tez nie zwraca. Porazka.

W
@darek 13.03.2018 20:15

@darek oczywiscie ze rozumiem, pracowalem w tej firmie i wiem jak Brand postepuje. Nie dziwie sie ze biznes i opinie tej firmy są jakie są. Mysle ze nie pracowales w tej branzy dlatego mnie nie rozumiesz. Firma nie ma dobrze dobranych partnerów, sam tez psuje relacje czasem nie placac za towar. W tej branzy nie sprzedajesz tylko towaru ktory jest tylko na STANIE, sprzedajesz towar ktory ma np. inny dostawca, a ten dostawca od innego. Jesli ktorys zawiedzie Ty ostateczne tego towaru nie masz. Wszystko zalezy od dostawców z ktorym BRAND współpracuje. Brand nie bedac wporzadku jest tak samo traktowany przez innych i dlatego tak to wygląda. Jesli pisz bzdury to przejrzyj wszystkie poprzednie komentarze innych ludzi to moze zrozumiesz o co chodzi.

Benek

Podpowiedzcie czy firma przyjmuje nowych pracowników? Czy macie jakiś socjal?

zapłata
@przedpłata 13.03.2018 23:16

mało tego w wielu firmach nawiązujesz relacje z partnerami, które daja dobre znajomosci na przyszlosc i jest to piekne, bo masz kontakty w wielu krajach. W tej firmie niestety ciezko na to liczyc jesli wiekszosci klientow musisz sie tlumaczyc dlaczego nie ma towaru albo dlaczego nie zwracamy pieniedzy:)

gość

Obecnie szukają księgowej i młodszego specjalisty ds.finansowo-księgowych. Warto aplikować?

keigowy główny
@gość 27.02.2018 14:55

tak jak tu zaliczki na przedłaty zaksiegować jak się nie dostarcza towarów. Przy dzisiejszym prawie to spadnie na ksiegowego odpowiedzialność. Lepiej do biedry isc pracowac wieksza kasa stabila no i towar od reki

Tomasz

Czy ktos wie co to za firma ? Ile proponuja na start oaraz jakie sa warunki . Bardzo dziekije

Pawel
@Darek 22.02.2018 00:46

cos takiego, niektorzy ktorzy sie dogadaja od poczatku moga miec i 2300netto ale pozniej sa wieksze wymagania. Nowe osoby moge miec wiecej niz osoby pracujace np. 3 lata. Taka polityka.

Tomek Bialystok

Prosze minpowiedziec jakie sa stawki na stanowoskach Export manager Export sepcialosta Jaka jest prowizja ? Czy od obrotu czy od wypracowanego zysku Czy na wlasnej dzialanosci zatrudniaja ?

Darek
@wikipedia 08.02.2018 08:18

A ile tam sie zarabia ? Jak mozesz powiedz. Czy warto tam isc ?

Tomek Bialystok

Witam, Rzeczywiscie potwierdzaja sie oponie o firmie. Mialem obiecane jedno poniej drugie. Zadne 8000 pln jest w tej firmie nie osiagalne. Uwazam ze wiecej na kasie w lidlu zarobie niz tu. Wprawdzilem kilka osbo w blad

Life is brutal

Fajnie że za tydzień będziemy stać w korkach. Obyśmy wszyscy bezpiecznie wrócili.

Zygmunt
@prawda 06.02.2018 09:51

Śmiech. Nieudacznik zamyka wątek.Coś raz w życiu mu wyszło .Myślę,że się nie znamy. Taką niezdarę bym zapamiętał.

Jan Niezbędny

Wyzysk i brak szacunku do pracowników. Wymaganie zostawania po godzinach bez żadnego wynagrodzenia. Ogromna rotacja pracowników. Wszechobecne donosicielstwo i tolerowanie przez przełożonych chamstwa i wręcz napastowania ze strony kilku osób, które wiedzą, że mogą sobie na to pozwolić. Ostatni z wielu żenujących pomysłów zarządu - zadawanie pracownikom obowiązkowych lektur typu "Brian Tracy" i rozliczanie z przeczytania jako część okresowej oceny pracownika. Opinia o tej firmie jaka już dawno obiegła cały Białystok (zresztą słuszna) sprawia, że niemal wstydzę się przyznawać, że w ogóle tam pracowałem. Największy błąd jaki można popełnić w swojej karierze.

Bob Tracy
@Jan Niezbędny 04.01.2018 22:09

cała prawda opisana w skrócie. Rozumiem że wiele osób pracuje w tej firmie ale mimo wszystko szkoda że ta firma powstała. Wiele osób które tam pracują przeżywają ciężki stres na codzień. Mało tego zawirowania między spółkami bo jest ich około 20, z czego połowa zajmuje się tym samym. Często wpływa to niekorzystnie dla pracownika, który może być przenoszony między spółkami (w urzędach, bankach, itp to tak jakby zaczynało się nowa prace)

Alicja

@gość zerknij na mój post z 2017-08-28 09:12. Tam już na to pytanie odpowiedziałam dość wyczerpująco. Jeszcze raz też podkreślę, że nie jestem pracownikiem tej firmy, ani jej przedstawicielem.

gość
@Alicja 28.11.2017 16:06

tak dokladnie widziałem dlatego zastanawia mnie dlaczego piszesz cos takiego: "rozumiem, że w pracy trzeba zostawać po godzinach. A czy dotyczy to niektórych działów, czy też całej firmy?" napisałaś iż nie szukasz pracy a zadajesz tego typu pytania. Kolejny raz pokazujesz ze jestes z HR firmy BRAND, lecz pisanie postów nie naprawi reputacji firmy, tylko totalna rewolucja wewnątrz firmy łącznie z zakłamanym HR

xyz

Pracowalam w tej firmie 3 lata. Polecam dla osob ktorzy chca zdobyc doswiadczenie i poznac ludzi.

prezes
@xyz 03.11.2017 00:49

są to 2 plusy tej firmy, które również i ja widzę, niestety nie widzę więcej a Ty? czy jest cos co moze sie nei podobac? szczegolnie przestrzegam osoby starające się na stanowiska handlowe z j. angielski, trafienie na KN to najgorsze na co mozna trafic. Manager tej ma sladowe ilosc o biznesie - nie nauczysz sie niczego od swego "lidera", dodatkowo zrobi wszystko by przypodobać się właścicielowi i mówie tu dosłownie.

Bartosz

Czy nic sie nie zmienilo do tej pory po zmianie dyrekcji?czy dalej jest presja i zostawanie po godzinach?

Alicja

@gosc rozumiem, że w pracy trzeba zostawać po godzinach. A czy dotyczy to niektórych działów, czy też całej firmy?

gość
@Alicja 28.09.2017 13:37

@Alicja we wcześniejszym poście napisałaś, iż nie szukasz pracy, więc skąd te pytanie? (znow HR?). Pracowałem w jednym dziale, nie we wszystkich, ale wiem ze w większości trzeba zostawać po godzinach. Dział handlowy/logistka/Hr/stanowiska managerskie oraz magazyn - tak w tych działach trzeba zostawać po godzinach (oczywiście nie zawsze), w pozostałych nie mam pojecia. Właściciel tego wymaga od większości pracowników, oczywiście ten wkład poza godzinami jest wkładem charytatywnym, a spróbuj się nie zgodzić.. - bardzo niemiła rozmowa nastepnego + wywody byś czuł(a) się, iż sie zrobiłeś (aś), byś nie robił(a) tak wiecej to minimum, później już tylko gorzej, gdyż zdaniem firmy w ten sposób podpadłeś(aś) (odbierają to jakbyś nie szanował(a) firmy i nie chcesz w niej pracować). Czy to jest normalne przy zapisach w umowie 8:00 - 16:00? Czy normalne jest, iż właściciel wymaga pracy po godzinach nie płacąc za to? P.S to co jest na rozmowie kwalifikacyjnej oraz w dalszej kolejności on-boarding ( w tym spotkanie z właścicielem) może wydać się bardzo atrakcyjne. Niestety już po miesiącu pracy można wyłapać kilka pierwszych znaczących "zakłamań" z rozmowy kwalifikacyjnej dot. warunków pracy, a na pewno można poznać całkiem inne oblicze właściciela.

Lock

Jak wyglada praca w dziale finansowym? Czy jest dużo nadgodzin?

gosc
@prawda 27.09.2017 08:25

nic się nie zmieniło :) firma oczekuje od każdego pracownika więcej niż 8h dziennie;) oczywiście w ramach "rozwoju pracownika", "dawania od siebie czegoś firmie" - to jest popularne

nik

Fajna załoga nierobów i osób niekompetentnych , pewnie @nikoś jest jednym z nich.

Nikoś

Zawsze będzie iskrzyć na linii kierownik pracownik in to jest normalne. Myślę, że dużą wartością firmy jest fajna załoga i z tego powinniście się cieszyć!!

gość
@Nikoś 13.09.2017 09:59

fajna załoga to nie wszystko by poświęcić większość swego czasu tej firmie i to co oferuje pracownikom i sposób w jaki ich traktuje.

exW

Alicja ewidentnie zachowujesz sie jak pracownik HR tej firmy, ktory w marny sposob proboje obronic renome, zamiast zaczac od zrodla, czyli od problemow wewnatrz firmy. Jesli zas twierdzisz ze nie jestes pracownikiem lub nie bylas to nie wypisuj rzeczy o ktorych pojecia nie masz. Minus: nie mozna wierzyc w slowa managerow oraz wlasciciela. Zmieniaja zdanie co chwile i tylko na wlasna korzysc. Jesli zauwaza ze jestes dobry beda wyciskac z Ciebie ile sie da w perfidny sposob. Wlasciciel potrafi zadzwonic nawet o 21:00 sprawdzic czy odbierzesz sluzbowy telefon, jesli nie to nastepnego dnia jest niemile spotkanie. Czas prywatny w tej firmie nie jest przestrzegany. Plusem jest to ze duzo mozna duzo sie nauczyc i pracownicy sa wporzadku

Alicja

@Nik nie poszukuję nowego miejsca pracy, a na wątek ten trafiają osoby, które są zainteresowane opiniami o tej właśnie firmie. Rzeczywiście, warto zapoznać się ze wszystkimi wpisami, jednak w przypadku tej firmy sięgają one aż 2014 roku. Od tego czasu wiele mogło się zmienić, dlatego też warto czasem dopytać o aktualną sytuację i opinie nowych użytkowników.

Alicja

@nik mam wrażenie, że mylisz mnie z pracownikiem firmy Brand Distribution LTD. Nie jestem w żaden sposób z nią związana. Jestem pracownikiem gowork.pl i zależy mi na poznaniu tego jak wygląda praca firmie oraz by osoby, które trafiają na ten wątek mogły znaleźć pomocne informacje o przyszłym pracodawcy. Nie jest moim zdaniem bronienie firmy. Po prostu dopytuje, tak by wpisy, które się tu pojawiają były bardziej jasne i merytoryczne. Ważne jest zobaczenie zarówno mocnych stron tego pracodawcy, jak i tego co jest jeszcze do dopracowania, jednak oczywiście wszystkie wpisy muszą być zgodne z zasadami regulaminu. A co Ty możesz powiedzieć o warunkach zatrudnienia w firmie? Na co można liczyć obecnie?

Nik
@Alicja 28.08.2017 09:12

Proponuję Alicja zatrudnij się tam zawsze są wakaty bo rotacja jest taka jak pieczywa w sklepie. Czytaj wszystkie opinie o tej firmie zrozumiale to wtedy nie będziesz miała obraz mocnych i słabych stron.

nik

Alicja czy tylko zajmujesz się odpisywaniem na goworku i obroną tej niedorozwiniętej firmy, którą tworzą fałszywi ludzie, za to ci płacą jesteś kolejną osobą która nic nie robi jak Prezes i inni na niby wyższych stanowiskach bez kompetencji. Prezes siedzi bo to z Wiktorem zaczynał w tej firmie i nic nie robi tylko go doji z kasy jak inni przy korycie.

Alicja

@Byly pracownikjeśli zniknął Twój wpis oznacza to, że został on zarchiwizowany przez administratora za naruszanie zasad regulaminu. Dlatego też przed zamieszczeniem opinii należy zapoznać się z jego treścią.

Prożka

Potwierdzam opinię wyżej. Firma jest straszna wieczne problemy i wyzysk pierwsze spotkanie to mydlenie oczu a później wychodzi wszytko na jaw. Kodeks który został wymyślony to porostu porażka. Nigdy nie ma problemu są wyzwania... polityka firmy pracą ponad wszystko... place marne a o premii można pomażyć. Socjalu żadnego karta fitprofit droga i to ma być zachęta dla pracowników w normalnej firmie kosztuje ona do 60zł maks a w firmie 100zł...

Zostaw opinię o Brand Distribution LTD Sp. z o. o. sp.k. Białystok - Białystok

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Brand Distribution LTD Sp. z o. o. sp.k. Białystok