Henkel Polska Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 170 ocen.

Opinie o Henkel Polska Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Henkel Polska Sp. z o.o.

Momumencik

Najlepiej na tym forum to wychodzi niektórym biadolenie i zrzędzenie. Może nawet będzie z korzyścią dla pozostałych ludzi w firmie jak niektórzy zmienią pracę? Przecież tylko psują atmosferę w pracy. Może firma ma za wysokie standardy dla niektórych i dlatego tak narzekają?

PL
@Momumencik 08.09.2017 21:31
Najlepiej na tym forum to wychodzi niektórym biadolenie i zrzędzenie. Może nawet będzie z korzyścią dla pozostałych ludzi w fir...

Atmosferę nie psują pracownicy , tylko cała grupa ludzi którzy zarządzają firmą , wcześniej jakoś nikt nie biadolił , ja osobiście do pracy chodziłem z przyjemnością , na chwilę obecną jest to katorga , do wszystkiego musisz się zmuszać i tylko czekasz na okazję aby zmienić pracę . Jeszcze jedna uwaga , nie system tworzy ludzi tylko ludzie tworzą system .Pozdrawiam wszystkiego osoby które są zadowolone z pracy w firmie Henkel !

anonymous
@Momumencik 08.09.2017 21:31
Najlepiej na tym forum to wychodzi niektórym biadolenie i zrzędzenie. Może nawet będzie z korzyścią dla pozostałych ludzi w fir...

Widać że nie jesteś pracownikiem i obca tobie jest praca u podstaw. Chciałbym ciebie zobaczyć jak rozbisz target,półki, zdjęcia , top asortyment, wprowadzasz nowości, dystrybucję z kosmosu i wracasz do domu wieczorem zajechany jak koń po westernie albo wycisnięty jak cytrynka.

Mały

Może jak teraz brakuje fachowców zaczną podnosić płace?

Mikoś

Czy mógłby mi ktoś napisać o co chodzi w tym programie rozwojowym w dziale marketingu? Czy to coś wartego zainteresowania? Spore zainteresowanie jest tymi programami!

Joanna

Obecnie można znaleźć aktywne oferty stażu, czy też udziału w projekcie rozwojowym w różnych działach firmy. Czy ktoś z Was właśnie w ten sposób dostał się do pracy w firmie? Między innymi jeszcze przez tydzień można aplikować na ofertę Stażu w Dziale Zarządzania Kluczowymi Klientami w Kanale Sieci Międzynarodowych. Treścią oferty i oferowanymi warunkami nie różni się on wiele od zwykłych ofert pracy. Możecie powiedzieć czy jednak takie różnice istnieją? Jak wygląda okres stażu w Henkel Polska Sp. z o.o.?

Marunio

Zawsze można zmienić firmę jak komuś jest tu tak źle. Firma z pewną pozycja na rynku daje pracownikom stabilizację i perspektywę pracy. Szkoda, że niektórzy nie potrafią doceniać choćby w minimalnym stopniu takich właśnie wartości. Cieszę się, że tu pracuję!

Stary

Henkel zatrudnia ph którzy nie wchodzą do sklepow:) nie robi wywiadu o przedstawicielu którego chce zatrudnić albo musi brać cokolwiek. Ciekawe konkurencja będzie korzystać

xxxx
@Stary 01.10.2017 09:01
Henkel zatrudnia ph którzy nie wchodzą do sklepow:) nie robi wywiadu o przedstawicielu którego chce zatrudnić albo musi brać co...

jak zatrudnia ph ktorzy nie wchodza do sklepu? tacy tam pracuja?

hhh
@xxxx 08.10.2017 21:30
jak zatrudnia ph ktorzy nie wchodza do sklepu? tacy tam pracuja?

Muszą wejść , bez zrobienia zdjęcia nie zamkną wizyty :)

Kisjs

Mniej

krzysiek

mam pytanie ISCM to pośrednik zatrudniający dla Henkel? ile teraz dostaje PH podstawy netto? jest te 2-2,5 tysiąca chociaż?

Wuja
@krzysiek 25.09.2017 21:17
mam pytanie ISCM to pośrednik zatrudniający dla Henkel? ile teraz dostaje PH podstawy netto? jest te 2-2,5 tysiąca chociaż?...

Jakieś 1,7-1,8 z premią. Całej premii nigdy nie dostaniesz. Wtedy jest ok 1,9.

Annn

@krzysiek 2017-09-14 22:19 , Na jakie stanowisko aplikowałeś i do jakiego działu w Henkel ? Czy ktoś może posiada wiedzę jak wygląda praca na stanowisku PH i coś w tym temacie napisać

krzysiek

to jja juz sam nie wiem, mialem dzis tele odnosnie rekrutacji na Ph... nie odebralem nie mialem jak, dostalem sms-a iz prosza o kontakt jutro. jak myslicie warto jest aplikowac oddzwonic czy nie? ile zarobi PH jak wyglada rekrutacja...

ODP.
@krzysiek 14.09.2017 21:07
to jja juz sam nie wiem, mialem dzis tele odnosnie rekrutacji na Ph... nie odebralem nie mialem jak, dostalem sms-a iz prosza o...

Teoretycznie można zarobić około 4tyś , ale to jest tylko teoria w praktyce, często zarabia się podstawę , która jest bardzo niska ,zadania i targety bardzo wygórowane , trudne do osiągnięcia , system premiowania beznadziejny , więcej szczegółów nie mogę zdradzić , osobiście odradzam , bardzo dużo doświadczonych pracowników odeszło , to powinno dać do myślenia , tylko szkoda że naszemu szefostwu nie daje .

krzysiek
@ODP. 14.09.2017 22:16
Teoretycznie można zarobić około 4tyś , ale to jest tylko teoria w praktyce, często zarabia się podstawę , która jest bardzo ni...

a jak przebiega rekrutacja ile rozmow?

Igor

Słusznie ktoś zauważył, że atmosferę tworzą ludzie. Jeśli załoga jest faktycznie dobrana i zgrana to poradzi sobie z różnymi przeciwnościami. Najłatwiej jest obarczyć winą zarząd, sam niczego nie zrobi!

Miła

Można zrozumieć , że komuś nie odpowiada praca w Henkel Polska i można zawsze odejść ale jak łatwo obrażacie innych. W myśl powiedzenia, że cudze błędy widzimy pod lasem a swoich błędów nie widzimy pod nosem.

Mirunio

Nie bardzo wiem po co niektórzy wypisują na tym wątku jakieś bzdury? Henkel Polska ma się całkiem dobrze i nie ma potrzeby ubolewania. Czasami myślę, że konkurencja chce koniecznie zaszkodzić firmie i tak pisze.

anonim

(usunięte przez administratora)

Traper

Kolego Maciorku. O jakich ofertach pracy mowisz? Jakbys znał strukture zatrudnienia to byś szukał poprzez agencję ktora zatrudnienia ludzi w terenie. W skrocie: region 1 -3 osoby, drugi-ostatnio byly 4 oferty, region 3 - 3oferty, no chyba ze zarzadzajacy w 3 postraszyli i wycofali - to jest do ustalenia.

OWE

To szukaj u "handlarzy ludźmi" czyli firm zewnętrznych poprzez które Henkel zatrudnia. Tam dostaniesz prace, bo nikt nie chce pracować za 1700.

Mirek

Czy sądzicie, że można jeszcze coś zrobić żeby Henkel Polska poprawił swoją pozycję na rynku? Pracuje tu sporo osób i chyba warto zawalczyć o firmę.

anonim

(usunięte przez administratora)

Joaśka

Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze powiadasz .A swoją drogą u nas na rynku o tej firmie słuchać dopiero od roku ,może trochę dłużej i rzeczywiście ofertami przebijają wszystkich ,nawet na północ Polski opłaca im się sprzedawać .

Mark

Czy naprawdę tak bardzo zmieniła się firma, że nie możecie napisać coś pozytywnego? To spora firma a was kilku!

Traper
@Mark 22.08.2017 22:19
Czy naprawdę tak bardzo zmieniła się firma, że nie możecie napisać coś pozytywnego? To spora firma a was kilku!...

Mark...cos pozytywnego...hmmm.. pozytywem sa ludzie, niestety tych wartosciowych zostaje coraz mniej... i to jest smutne, bo odchodza bardzo dobrzy specjaliści... tak, odchodzą, a nie ich zwalniają....

robol

Obecnie praca w Henkel , to koszmar , system premiowania zamiast motywować , demotywuje , dadzą ci podwyżkę podstawy pod warunkiem że wykonasz ich wytyczne , śmiech na sali ,puste krzesła :)

Janusz

Dla mnie praca w Henkel-u jest bardzo udana. Wprawdzie staż nie jest jeszcze bardzo długi ale na tyle długi żebym mógł już ocenić. Uważam, że sporo jest osób którym się już nie chce specjalnie wysilać i oglądają się żeby ktoś za nich robił. Zbiorowość ma złe i dobre strony

Zainteresowany

Hej, skoro stażyści zarabiają "nie tak źle", to znaczy, że ile się na rękę dostaje?

Miłosz

Od prowadzenia firmy są odpowiednie osoby i one wiedzą w jakim celu robię roszady lub zwalniają. Każdy powinien pilnować swojej pracy to będzie z korzyścią dla wszystkich.

Enduro
@Miłosz 15.08.2017 18:27
Od prowadzenia firmy są odpowiednie osoby i one wiedzą w jakim celu robię roszady lub zwalniają. Każdy powinien pilnować swojej...

Pamiętaj, że firmę tworzą ludzie, i na odwrót zwalniając ludzi doświadczeniem lub też pozwalając im odejść to niszczysz firmę od środka. Być może ma to sens gdy trzeba coś naprawić. Trzeba odciąć słabe ogniwa , Ale w Henklu niestety spotykam się od dłuższego czasu z brakiem empatii. Brak komunikacji i pozwolenie na to by osoba z długoletnim doświadczeniem dochodziła przy czym cały czas robiąc plany. To nie normalne. Takie czasy już dawno się skończyły. To się odbije i dość poważnie. Głównie na rynku gdzie klienci będą mieć w poważaniu handel z firmą gdzie jest taka rotacja pracowników. Brak zaufania.

Joanna

Na początku miesiąca ruszyła rekrutacja do programu rozwojowego w dziale marketingu Pur i Somat. Ktoś pracuje w tym dziale firmy? Co możecie doradzić osobom, które zastanawiają się nad aplikacją?

Obecna

Coś nowego dzieje sie w firmie? Może ktoś wyjaśnić o co chodzi? Jakieś poważne zmiany są robione a ja nic nie wiem.

anonim

(usunięte przez administratora)

hubi

Jacy kierownicy ok ? Zastawnik też ? ....to jest dopiero fachura...

Bartosz

Co słychać w firmie po zmianach jakie miały być przeprowadzone? Może ktoś napisać kilka słów na tym wątku?

Fachura

Witam Wszystkich Widziałem że obecnie firma poszukuje kogoś na stanowisko KAM' a dla Industry Czy stanowisko faktycznie managereskie czy tylko z nazwy - a jest sie zwykłym repem w blaszanej fabii ? Jak kształtuja się zarobi dla tej pozycji ?

Roman

Witam, jakiś czas brałem udział w rekrutacji na stanowisko Kierownika regionalnego, (usunięte przez administratora) Rozmowa odbyła się od początku bez zainteresowania i zaangażowania z ich strony. Bardzo NIEPROFESJONALNE zachowanie. Jeśli nie byli Państwo zainteresowani moją osobą w jakim celu byłem zaproszony do Warszawy? Jeśli mieliście już wybranego kandydata to w jakim celu byłem zaproszony do Warszawy? Żenujące, po prostu strata czasu i pieniędzy

Luidzi

Wiadomo, że atmosfera bardzo wpływa na efektywność pracy. Dlaczego Henkel wymienił kierownictwo? Może były jakieś bardzo ważne powody? Integracja być może pomoże .

Joanna

@Zenon dziękuję za odpowiedź. Piszesz, że przez wiele lat było super. Jeśli dobrze rozumiem, to zmiana kierownictwa wpływa na brak motywacji pracowników. A czy obecnie nie macie już szkoleń, integracji, czy też dodatków?

Inny pracownik

Witam chciałem zmienić firmę i myśle o Henklu . U mnie tez jest rożnie , piszecie o różnych sprawach z przełożonymi i systemem premiowym i takich tam . A nie ma u was związków zawodowych , zrzeszeń pracowniczych , czesc tych kwestii oni powinni załatwić. Istniej cos takiego jak Państwowa inspekcja pracy , ona załatwi spawy z interpretacja przepisów , systemu premiowego , godzin pracy itp ? U mnie w firmie to wszystk jest i da sie z tym żyć :)

Joanna

@Mikośa tak konkretnie co sprawia, że uważasz Henkel Polska za dobre miejsce pracy? Mógłbyś podzielić się swoim doświadczeniem z pracy w firmie oraz co ona Ci umożliwiła?

Zenon
@Joanna 29.06.2017 13:54
@Mikośa tak konkretnie co sprawia, że uważasz Henkel Polska za dobre miejsce pracy? Mógłbyś podzielić się swoim doświadczeniem...

Joanna moze ja cos napisze , firma henkel jako firma (detergenty) nie jest zła . Praca jak praca ma plusy i minusy . Przez wiele lat było super szczególnie dla pracowników zatrudnionych w Henklu . Atmosfera dodatki szkolenia integracja , zawsze było wiadomo ze henkel ma swą sile w ludziach ,warunki pracy i płacy - za tym szły wyniki . Nikt raczej z Henkla sam nie odchodził , to henkel pozbywał sie (złego ziarna ). Teraz kilka osób z poza firmy myśli ze wie lepiej ze ma monopol na wiedzę i jest jak jest atmosfery brak , wiekszosc robi tylko minimum aby sie nie czepiali . Czyli wyników brak , wiekszosc ludzi to sprzedawcy -firma nastawiona jest na sprzedaż . A tutaj teraz ludzie musz robić wszystko inne , aby dostać pieniądze za to na czym firmie zależy najbardziej. Systemy premiowe tak stworzone aby tylko nie zarabiać , nie czytelne, a jak czytelne to interpretacja inna niż myśli wiekszosc.

Mikoś

Henkel dla mnie to dobre miejsce pracy, choć nie jest lekko.

Joanna

@xxxrozumiem, że według Ciebie ciężko jest osiągnąć próg potrzebny do uzyskania premii. Wspominasz również o zatrudnieniu na własną działalność gospodarczą. Czy jest to jedyna forma możliwej umowy? @PODpiszesz, o braku możliwości rozwoju. Czy Henkel Polska nie zapewnia pracownikom kursów, czy szkoleń, które pozwalają na rozwinięcie kompetencji? Czego według Ciebie brakuje? Jakie możliwości rozwoju chciałbyś mieć zapewnione? @enduro zmiany na gorsze? Co w ostatnim czasie uległo w firmie zmianie?

enduro

Serce się kroi jak się doświadcza zmian na gorsze. Niestety czuć ze strony firmy brak zaangażowania w pracownika na każdym kroku. Muszę się zgodzić niestety, że to jest praca dla osób początkujących i zaczynających dopiero raczkować w Handlu. Świetna firma B Y Ł A ........ jak to się mówi po tobie przyjdą lepsi.

POD

Wszystkie negatywne opinie są prawdziwe. Praca dla osób początkujących, nie mających własnego zdania i żadnego doświadczenia. Pieniądze marne i marne kierownictwo. Żadnych możliwości rozwoju.

xxx

Śmieszą mnie opinie które piszą że w Henkel (detergenty)jest ok kiedyś jak najbardziej tak . (usunięte przez administratora) premia jest nierealna z tego powodu ponieważ system motywacyjny jest taki że jak nie zrobisz zadań,wyznaczonego planu oraz priorytetów obrotowych na poziomie 90%(średnia) masz podstawę, natomiast jest się przekwalifikowany z ph na fotografa a to tylko wina zmian 3 osób (tak dla kumatych) zabłysnęli :)

Mikoś

Myślę, że Henkel Polska nie zasłużył na takie opinie. Jestem zażenowana poziomem dyskusji. Nie można zupełnie uzyskać informacji na temat firmy! Piszecie jakieś bzdury!

Joanna

@PHandlowiecProces rekrutacji jak rozumiem z Twojej wypowiedzi jest bardzo dokładny oraz długotrwały. Nadal nie otrzymałeś informacji zwrotnej? Informacje o nieprawidłowościach w procesie rekrutacji zawsze warto przesłać do firmy. Próbowałeś skontaktować się z Henkel Polska w inny niż telefoniczny sposób? Formularz kontaktowy znajdziesz na stronie firmy:http://www.henkel.pl/skontaktuj-sie-z-nami?pageID=440306

On
@Joanna 09.05.2017 09:03
@PHandlowiecProces rekrutacji jak rozumiem z Twojej wypowiedzi jest bardzo dokładny oraz długotrwały. Nadal nie otrzymałeś info...

Henkel nie odbiera od Ciebie telefonów? To jest Twoja wina!! Doskonała odpowiedź Joanny pokazująca rzeczywistość w Henkel.

PHandlowiec

Witam, brałem udział w procesie rekrutacji na stanowisko: Przedstawiciel do spraw kluczowych klientów obiektowych / Doradca Techniczny Rekrutacja trwała prawie 3 miesiące - telefoniczna wywiadownia + 3 spotkania face2face z kierownikami, dyrektorami, HR i techniczne. Poświęcony czas na dojazdy łącznie ze spotkaniem w Warszawie, marne 3 godziny jazdy w jedną stronę. Po obietnicach otrzymania odpowiedzi TAK lub NIE, skończyło się na nie odbieraniu telefonu! Jak dla mnie porażka, szkoda czasu! Za poświęcony czas nawet nie mam do dzisiaj odpowiedzi jak się zakończył mój proces rekrutacji. (usunięte przez administratora) Z własnego doświadczenia nie polecam - zmarnowany tylko czas i pieniądze!!! No cóż, świadczy to beznadziejnie o firmie jak już na etapie rekrutacji nie mają odwagi porozmawiać i przedstawić sprawę jasno.

Piwko

@Piter Chcę przyłączyć się do tej wypowiedzi gdyż jest prawdziwa. Firmy międzynarodowe są wymagające ale tam się zarabia.

zainteresowany

Pojawiło się również ogłoszenie na PH dla Henkla przez OTTO Work Force Polska Sp. z o.o. do sprzedaży takich marek jak: Pattex, Pritt i Metylan. Może ktoś z Was zna warunki zatrudnienia, jaka podstawa netto, ile wizyt dziennie, pod kogo pisany jest towar, czy 8h w terenie jest realne, jakie auto, gps, obkeljone, można prywatnie jeździć? Z góry dzięki

Joanna

@MKowalski kontakt do mnie znajdzie Pan po najechaniu na ikonkę mikrofonu obok mojego imienia. Jednak dobrze, gdyby informacje o których Pan wspomina były dostępne dla wszystkich użytkowników forum. Zachęcam więc do zostawienia swojego komentarza właśnie tutaj.

Lotto

Hej zaaplikowalem na stanowisko stazysty w kontrolingu w warszawie. Rekruterka wspomniala ze umowa jest od firmy henkel a nie od posrednikow. Chodzi o staz 2 letni. Orentuje sie ktos jakie moze byc wynagrodzenie??? Wspomniane zostaly takze 13 pensje i czasem 14. Who know's

Chester

Witam. Pojawiło się ogłoszenie ogłoszenie o pracę jako preseller ds systemów dociepleń, zatrudnienie przez otto work service. Czy ktoś wie jak wygląda praca presselera? Jakie auto, wynagrodzenie? Jak w praktyce wygląda zatrudnienie przez tę agencję? Za góry dziękuje za jakiekolwiek informacje. Pozdrawiam.

Joanna

@MKowalskirozumiem, że pracownikom ciężko zdobyć możliwą premię. Czy taka sytuacja dotyczy pracowników zatrudnionych przez agencję, czy również bezpośrednio przez firmę?

MKowalski 2
@Joanna 04.04.2017 08:51
@MKowalskirozumiem, że pracownikom ciężko zdobyć możliwą premię. Czy taka sytuacja dotyczy pracowników zatrudnionych przez agen...

@Joanna - Moze by sie Pani wczytała w cały kontekst wypowiedzi !!!

anonim

(usunięte przez administratora)

Piter

Pracowałem w henklu kilka ciężkich lat i miałem okazje współpracować z gościem. Ogromna wiedza i duże wsparcie dla tych którzy chcą pracować. Z tego co piszesz wnioskuję, że jesteś leniem i lewusem dlatego nie podoba Ci się że ktoś może wymagać czegoś więcej niż wypicia kawy rano :))) Mniej kawy, więcej pracy a i z sercem nie będzie problemu. Firma jak typowy koncern - dają dobre narzędzia ale sporo wymagają. Ludzie to cyfra w tabeli a praca do późna, ciągły monitoring ale zdobyte doświadczenie umożliwiło mi awans. Chociaż łatwo nie było polecam dla ludzi którzy chcą zarabiać i się rozwijać. Pozdro dla ekipy z Warszawy !

Joanna

@Nieznajomadawno pracowałaś w firmie? Chętnie dowiemy się jakie są plusy pracy w Henkel Polska, a co warto by poprawić.

Joanna

A jakie możecie podać plusy pracy w firmie Henkel Polska? Chętnie też usłyszymy co myślicie o świadczeniach dla pracowników, które oferuje firma. Więcej o nich przeczytacie na oficjalnej stronie internetowej. http://www.henkel.pl/kariera/dlaczego-henkel/co-oferujemy

Joanna

@xxxjak długo jesteś związany z Henkel Polska Sp. z o.o.? Mógłbyś więcej powiedzieć na temat benefitów i systemów motywacyjnych stosowanych w firmie?

xxx

Praca w henkel kiedyś była super niestety zmiana systemu motywacyjnego (nowi szefowie) jeżeli jednego parametru nie zrobisz podstawa 1800 (usunięte przez administratora) za dużo wymagań na raz odradzam prace

Zostaw opinię o Henkel Polska Sp. z o.o. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Henkel Polska Sp. z o.o.