CLOVIN S.A.

Adres: Zarzecze 14, 18-220 Czyżew

NIP: 7221609039 KRS: 0000338658

CLOVIN S.A.
2 31 47 5 1

Opinie o CLOVIN S.A.

Filtruj opinie po kryteriach:

Dorota
 Opinia

Środki które oferuje ta firma to totalna porażka. Wszystko produkują najtańszym kosztem. Proszki robione dosłownie że śmieci. Wszystko to co spadnie na ziemię podczas produkcji ląduje do mieszalnika i jest pakowane w torbę z proszkiem. Natomiast pozostałe odpadki mielą maszyną do mielenia zboża. Kawałki palet folia wszystko idzie tam nic się nie zmarnuje. Dział proszków już nie ma prawie roboty dlatego że w poprzednim roku firma zamiast zamawiać normalna sól zamawiali zanieczyszczona sól kamienną. Która nie jednokrotnie była dosłownie aż czarna. Szedł tam cały (usunięte przez administratora) Dział płynów jest nie lepszy. Butelki grubości papieru toaletowego. Najtańszy materiał. Ciągłe e zwroty z powodu nie trzymający się korków na butelce. Firma moim zdaniem upada. Pokoju rządził Pan W. Żanowski było wogole inaczej. Natomiast syn ma ludzi za nic. Ludziom karze pracować nawet w niedzielę. Mimo kontroli PIP robią przekręty. Płacą 100 %ale z tygodniowki uwalą i tak. Pracownik jest traktowany gorzej jak murzyn

Pomocna?
TakNie
Ona8
 Opinia

Podejście do pracowników jak do niewolników

Pomocna?
Tak1Nie
Administrator
 Opinia

Zachęcam osoby, które są zatrudnione w CLOVIN S.A. o opisanie nowej sytuacji panującej w tej firmie. Jak w tym momencie wyglądają warunki pracy? Czy pracodawca organizuje swoim pracownikom szkolenia podnoszące ich kompetencje?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Alek
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Administrator 07.04.2018 12:22

Nikt nie organizuje tu żadnych szkoleń. Pracownik od pierwszego dnia stoi na linni i dostaje opierdo.l że nic nie potrafi

Pomocna?
Tak2Nie
Felek
 Opinia

Niesłowność mówią jedno robią drugie istna porażka nie polecam !!!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Waldi
 Opinia

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje aktualnie pracowników?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
były pracownik
 Opinia

Firma w porządku tylko osoby kierujące przedstawicielami uważają się za profesjonalistów,a w rzeczywistości tak nie jest.Wyżej s**ją niż widzą.Brak wyrozumialości i odpowiedniej współpracy na poziomie RKS-PH,niektóre zadania nie do wykonania.Na umowie ośmiogodzinny tryb pracy,w realu dużo dłużej,za co nie jest płacone.Plany do zrobienia,nawet duzo więcej czasami,ale w związku z nadwyżkami nie dostaje sie żadnych podziękowań a już napewno można zapomnieć o dodatkowej złotówce.W skrócie to tyle.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
były pracownik
 Opinia
@były pracownik 03.02.2016 11:17

Jeżeli chodzi o produkty,niektóre są naprawdę dobre.Firma rozwija się bardzo szybko ze względu na cenę jaką oferują,ciągle wprowadzanie są jakieś nowości co świadczy o tym,że rynek potrzebuje takich tanich i w miare dobrych produktów.Tylko trzeba liczyć siły na zamiary,nie da się osiagnac pewnych pułapów w krótkim czasie.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
&&&&
 Opinia
@były pracownik 03.02.2016 14:00

Środki super. Pojemnik w pralce na proszek po roku zrobił się dziurawy. Silne proszki.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Administrator
 Opinia

A czy macie jakieś doświadczenia jeśli chodzi o pracę w firmie CLOVIN S.A.? Czy firma zapewnia benefity?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ela
 Opinia

bo jeśli to prawda to jest oszustwo i kłamstwo w stosunku do klientów i takie firmy powinno się piętnować czy to dziwne? jednak czekam na odpowiedz!!!! ps to jest forum i firmie i wszystkiego co się jej dotyczy

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
CLOVIN S.A.
 Opinia
@ela 15.09.2017 21:01

Witam, jako przedstawiciel firmy pragnę odpowiedzieć na pytanie Pani Anety i Eli. Taki firma Clovin produkuje marki własne, czy marki innych firm na zlecenie i zgodnie z wymaganiami i formulacjami klientów na rynki: Niemiec, Anglii, Rosji, Litwy, Łotwy, Ukrainy, Czech, Holandii, Francji oraz od niedawna dla rynku Chińskiego. Jest to tendencja która nas bardzo cieszy, gdyż jeszcze kilka lat temu w/w kraje w tym również, albo przede wszystkim Niemcy zlecali swoją produkcję w Chinach lub Indiach, obecnie to się zmienia. To nasze firmy w tym CLOVIN mogą zaoferować lepsze i tańsze technologie i w związku z tym przejmujemy zamówienia od Chińczyków, produkując Marki Własne dla wielu krajów europejskich. Pozwala to na rozwój naszych firm w tym CLOVIN S.A., na zakup oraz tworzenie nowych technologii, a przede wszystkim na wzrost wynagrodzeń i poprawę warunków pracy. Proszę zwrócić uwagę na takie produkty jak: - tabletki do zmywarek - rok temu CLOVIN ich nie oferował a teraz 90% naszej produkcji wyjeżdża na export - żel do zmywarek - wytwarzany na rynki Niemiec, Dani, Holandii - w Polsce niestety nie ma jeszcze klientów - wyskoskoncentrowave proszki do prania : Anglia, Niemcy, Nowa Zelandia to tylko kilka przykładów Mam nadzieję, że rozwiewa to Pań wątpliwości. A na koniec przykład z innej branży, np: motoryzacyjnej: - Opel - produkcja w Polsce na całą Europę - Fiat - produkcja w Polsce na całą Europę - silniki VW - produkcja w Polsce na całą Europę Serdecznie Pozdrawiam: Zarząd CLOVIN S.A.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Aneta
 Opinia
@CLOVIN S.A. 19.09.2017 07:38

Ale się chyba Ela zdenerwowałaś!! Witam i dziękuje za wyczerpująca odpowiedz aczkolwiek to nie tłumaczy dlaczego proszki wyprodukowane w Czyżewie są z napisami niemieckimi (niemiecki klient który je zamówił ich nie odebrał?) dlaczego na wielu opakowaniach jest napis wyprodukowane w U.E. a nie w Czyżewie? wstydzicie sie czego? odniosłam wrażenie że poruszyłam wrażliwy temat Elu nervosol i neospazmina popijana melisą cię uspokoi pozdrawiam

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ela
 Opinia

mam jedno pytanie dlaczego proszki tzw. niemieckie produkowane sa w czyżewie? to prawda?

Pomocna?
Tak2Nie
Aneta
 Opinia

Obecnie firma poszukuje doświadczonych przedstawicieli handlowych. Co możecie doradzić osobom, które rozważają aplikację? Jak wygląda w CLOVIN S.A. praca na tym stanowisku?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
arek
 Opinia
@Aneta 12.05.2017 11:28

niech szukają dalej!!!!!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
klientka
 Opinia

Proszki tej firmy są bardzo kiepskiej jakości widać że firma nastawiła sie na ilość a nie jakość. Są bardzo alergizujące. Doświadczyłam to na własnej skórze NIE POLECAM!!!!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
nikita
 Opinia

Najlepszym dowodem na to, że się dobrze dzieje jest to @bolor, że rotacji wśród pracowników nie ma. Taka dbałość o dobre relacje między pracownikami czy pozytywna atmosfera przyczynia się odpowiednio do sukcesu w firmie.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Damian
 Opinia

Słabo coś z ta popularnością i prestiżem tym bardziej luksusem ponieważ np. proszek praktik jest bardzo kiepskiej jakości a pozostałe pseudo niemieckie to słowo tragiczne jest określeniem pozytywnym odnośnie tych proszków!!!!!! Faktycznie to jest producent profesjonalnych i konsumenckich proszków !!!! ALE NIE DO UŻYTKOWANIA W UNII EUROPEJSKIEJ TEŻ I W POLSCE, CHYBA ŻE W ROSJI LUB UKRAINIE POZDRAWIAMY KONSUMENTÓW ZE WSCHODU!!!!!!!!!

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anna
 Opinia

dlaczego produkty clovin są tak trudno a wręcz nie osiągalne w sklepach tradycyjnych czyż by firma się zamykała?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Igor
 Opinia
@anna 19.06.2016 09:26

@anna widocznie nie potrzebują tak bardzo tradycyjnej dystrybucji. Zresztą w ich sklepie internetowym proszki nawet z przesyłką są do kupienia w dosyć atrakcyjnej cenie. A podobno e-commerce to przyszłość. ;) Używam Clovin II Septon raz na miesiąc, Purox Universal do zwykłego prania i tabletek dr.Prakti do zmywarek i jestem zadowolony. Nie mam jakichś szczególnie trudnych plam, więc nie mogę ocenić, czy sobie z nimi radzą. Na moje potrzeby wystarczy. Lubię je, więc może nie jestem obiektywny. :) @Damian wywalili Cię stamtąd, czy podkopujesz na zlecenie konkurencji?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Damian
 Opinia
@Igor 07.07.2016 15:42

Nie wywalili mnie stamtąd bo nigdy tam nie pracowałem. W związku iż sam kupuję środki czystości, wiec posiadam wiedzę na ten temat, więc się wypowiadam. Proszek septon faktycznie jest świetnym produktem ale pozostałe mają wiele do życzenia. A sam fakt który poruszam iż podciąganie się pod markę niemiecką nie jest uczciwe i niesłuszne jako że wprowadza się klientów w błąd. A tego ja nie jestem w stanie zaakceptować i nazywam to tak jak powinno się nazwać czyli jest to ...................o!!!!! Pozdrawiam dział marketingu za świetny pomysł!!!

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
piotr
 Opinia

fajna była ph z warszawy popracowała 24 godziny i dostała dyscyplinarkę!!! kto wie dlaczego?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
byly pracownik
 Opinia

firma fajna,ale ludzie zarzadzajacy przedstawicielami juz nie,wszystko ladne i piekne do czasu.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
tomasz
 Opinia

słyszałem ze to fajna firma co sądzicie czy warto się starać tu o prace?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
piotr
 Opinia

fakt to jest coś wspaniałego że mogę pojezdzić służbowym samochodem jest to coś co strasznie doceniam aż do łez i za każdym razem jak uruchamiam silnik do muszę ze wzruszenia wycierać łzy!!!!!!!!!!!!!

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
były pracownik
 Opinia

Dlatego też firmy stosuja miesieczne limity kilometrow do uzytku wlasnego.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
piotr
 Opinia

przez wiele lat ph jezdzili bez opłat zrobiło to PO za swoich rządów ale wiele firm ustaliło limit prywatnych km wiec nie wal idioto tekstów o nadużywaniu myślisz że jeśli jest ph wędlinach to kupuje kiełbasy? albo w kawach to kupuje kawę? totalnie niezorientowany jesteś facet

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Były pracownik
 Opinia

Właśnie po GPS, jest tak dokładny, że widać z jaką prędkością się jedzie,pokazują obroty,spalanie,liczbę otworzen drzwi kierowcy,pasażera,klapy bagażnika.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
byly pracownik
 Opinia

W Clovin za kazdy prywatny kilometr obciazany jest pracownik.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
emil warszawa
 Opinia

Tak ale za to trzeba zapłacić ,,bo takie mamy prawo" i nie sądzę by by firma ,,clovin" robiła wyjątek i łamała prawo nie obciążając pracownika

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
emil warszawa
 Opinia

ale jaja ,,dostaje on swój własny samochód" co mam przez to rozumieć firma daje samochody daje na własność czy daje mi mój własny samochód na własność!!!! obserwuję wpisy na temat firmy clovin i chyba nie będę aplikował na ph widać że to ,,wesołe miasteczko" ja ,,niestety szukam poważnej firmy" bez układów personalnych. A tu tego co widzę to nie znajdę. Zbyt dużo ,,niepochlebnych" i wiarygodnych informacji z tego co wiem na Wawce nigdy nie było chyba że bardzo dawno nie było ph wiec co to wspaniała rozwijająca się firma o ogólnopolskim zasięgu chyba żart!!!!! więc piszcie prawdę a nie same ściemy dla naiwnych

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
aleks
 Opinia

Fakt byłem świadkiem 2 lata temu jak na parkingu pod hurtownią kierownik firmy clovin (aktualnie pracuje!!!) beształ i poniżał przedstawicielkę (sporo starszą kobietę) która się rozpłakała i długo nie mogła dojść do siebie. Wiem że zaraz po tym zajściu przestała pracować w firmie Clovin

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
były pracownik
 Opinia
@aleks 03.02.2016 19:25

Dyrekcja jest w pakcie z kierownictwem,dopóki prezes i wiceprezes nie dowie sie o wszystkim to nic sie nie poprawi!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
przemek
 Opinia

podstawą jest atmosfera w firmie! potwierdzam to co napisał ,,były pracownik" bo też jestem byłym pracownikiem. Klimat i relację w ,,tradycji" jest niewyobrażalnie złe (piszę tak by nie używać słów popularnie uznane za obrazliwe) dotyczy to relacji kierownik, dyrektor---przedstawiciel brak szacunku i odpowiedniego podejścia do podwładnych jest skutkiem bardzo dużej rotacji ph co też wpływa na opinię u dystrybutorów jak klientów tzn ,,sklepów" czego dowodem jest bardzo słaba dostępność produktów Clovin chyba że przez sklep internetowy. Poczekamy bo w końcu może to ktoś zauważy z ,,Dyrekcji"

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Fajny człowiek
 Opinia

@tomasz To nie jest forum do dyskusji o produktach tylko o warunkach zatrudnienia.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
tomasz
 Opinia
@Fajny człowiek 29.01.2016 09:22

to jest forum o firmie i wszelkie informacje są wskazane i istotne dla osób zainteresowanych ps pracownicy mieli nie opiniować!!!!!!!!

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
tomasz
 Opinia

Zmieniamy temat!!!!!jaka jest wasza opinia na temat, iż proszki produkowane w Czyżewie np. ,,Praktik", ,,Purox" (beznadziejnej jakości) reklamuję się jako świetny produkt niemiecki Gdzie na opakowaniu jest napisane Clovin Germany. Wiem że jest to zgodne z prawem ale czy zgodne z moralnością i etyką i wkręcanie ludziom ciemnoty? Czekam na wasze opinie i proszę by pracownicy firmy Clovin sie nie wypowiadali!!!

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Fajny człowiek
 Opinia

@KLIENT: Chcesz wymagać od innych, zacznij od siebie.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
KLIENT
 Opinia

a ja uważam odwrotnie a przy okazji pisz poprawnie stylistycznie i tez pozdrawiam

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
hahahaha
 Opinia

produkty chemiczne dla ,,trans" nowość w Polsce godne polecenia jaki produkt jest wiodący???? coś na skórę i celulitis i co na rozstępy? jakie kremy? polećcie coś!!!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Zostaw opinię o CLOVIN S.A. - Czyżew

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej