OpusCapita
2 731 6 1

Opinie o OpusCapita

pracownik

Uklady i ukladziki. Jak sypiasz z kims to jest ok, jak nie to Cie oszukaja. Zero zasad, jak u Stryjka pod stołem. Nie polecam! Moje sugestie dla OpusCapita: Przestancie oszukiwac i knuc kolezanka z kolezanka, kolega z kolega. Kumaterstwo ponad prawo! Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Tragedia, uklady, znajomosci

Jerry
@pracownik 12.12.2018 17:11

Kogo masz na myśli pisząc ,, Jak sypiasz z kimś to jest ok, jak nie to Cie oszukają'' ? W którym teamie takie rzeczy się dzieją ?

Teamus Leaderus Pospolitus

To są błędy krytyczne, klient jest bardzo niezadowolony!!!

Król Adam I
@Teamus Leaderus Pospolitus 10.11.2018 06:31

Ale Michał nie bulwersuj się już. W następnym kwartale ty zostaniesz pracownikiem kwartału i nie będziesz już musiał się bawić w Money Genius, bo wiesz tak między nami to CAŁY TORUŃ MA Z CIEBIE BEKĘ xD

Cały Toruń
@Teamus Leaderus Pospolitus 10.11.2018 06:31

Hehe hehe xD

Majkel
@Cały Toruń 22.11.2018 14:15

No ale nie śmiejcie się ze mnie. Muszę dorabiać, bo mi na kebaby nie starcza. :(

Majkel
@Majkel 22.11.2018 15:18

No i najważniejsze, że dzięki MoneyGenius mogę być w końcu wszystkim, CZYM chcę!

zdemotywowana

Osobiście pracuję w tej firmie od lipca 2016roku i nie polecam nikomu pracy w tym miejscu. Napiszę o plusach ( o ile wgl można mówić o jakichś plusach tej pracy) i minusach pracy przy umowie o pracę jeśli kogoś to ciekawi. Ja osobiście nie mogę się doczekać, aż się zwolnie, będzie to chyba jeden z lepszych dni w moim życiu. plusy: - w miarę łątwa pracy - wolne weekendy - dofinansowanie do okularów przy umowię o pracę raz na 3lata - wczasy pod gruszą i kasa na święta (nie jakieś specjalne kokosy) minusy: - najniższa krajowa, której i tak nie widzi się na koncie, ponieważ odciągany jest podatego od premii, która jest kilka dni później ( premia jakieś 250zł miesięcznie) - pracana dwie zmiany 6-14, 14-22..... generalnie rano śpisz, a na popołunie umierasz z bólu oczu.... - zero systemu motywacyjnego, targety wyrabia się z palcem w nosie... jeśli robisz 200% targetu to nie masz za to ani grosza więcej.... - paranoja z wentylacją w budynku... w wiosna, lato, jesień, zima....słończe, deszcz, śnieg... nie ważne zawsze od 6 do 10 większość siedzi w kocu, kurtkach, szalikach, narzutach itp. rozgrzewając się ciepłą kawą lub herbatą. W lato chodzisz na przerwę, żeby się ogrzać słońcem. Problem zgłaszany już chyba z milion razy, ale opinia Pani Lucynki z bhp jest taka, że nic z tym nie zrobią i że możesz się przesiąść z kimś komu ciepło lub zwolnić. - praca w polskie święta, za którą nie płacą nic więcej, można otrzymać w zamian inny dzień wolny ale niestety prawie zawsze dzień odbioru ustala teamlider ( zwykle jakiś dzień z (usunięte przez administratora) w środku tygodnia, który nie jest potrzebny), zagraniczne święta kiedy nie ma pracy i tak trzeba przyjść do roboty na 8h i wpisywać, że coś się robi mimo tego, że nie ma co. Oczywiście musisz pracować, a nie że wpiszesz sobie kompletne bzdury do systemu. - premia kwartalna dla pracownika kwartału zwykle jest dla jakiegoś specjalisty lub kogoś na wyższym stanowisku niż zwykły operator.

Byly_operator2018
@zdemotywowana 20.05.2018 22:29

To caly czas nie naprawili klimy? Jak odchodzilem na poczatku roku to byly takie szumne zapowiedzi ze wreszcie cos sie udalo z ta klima ruszyc i bedzie ok. Czyli wyszlo jak zwykle :p

zdemotywowana
@Byly_operator2018 22.05.2018 22:28

No niestety... i raczej nic z tym nie zrobią, bo mają na to ciągle taką samą wymówke.

Termometr
@zdemotywowana 22.05.2018 23:20

Gadacie głupoty, klima dobrze działa. Temperatury są w ustalonej normie. A że ktoś jest zmarlakiem i mu zimno w 24st.

Celsjusz
@Termometr 09.11.2018 13:11

Dobrze działa? Nie kompromituj się...wiecznie zimno. Sporo osób siedzi bezpośrednio pod nawiewem, gdzie jest dwukrotnie zimniej. Ludzie przynoszą koce, siedzą w kurtkach, kapturach a i w rekawiczkach niektorzy, a i tak wieje tak, że nie da się wytrzymać. Nikt nic z tym nie robi, bo po co, lepiej udawać,że jest w porządku. Do lata coraz bliżej..tylko..latem też jest zimno. Trzeba mieć końskie zdrowie, żeby tam wytrwać.

adam

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: klima nie działa

Łomatko
@adam 16.11.2018 15:50

Ale że o soooo chodziiii?

byly pracownik

Klika zamknieta kilku pol debilnych osob, ktore dostaly wladze zza granicy i rzadza jak potrafia, niszczac wszystko po drodze. Nie polecam powaznej osobie co szuka pracy. Cebulandia 3000, gorzej niz w biedronce. OMIJAC !!! Jezeli nie chcesz sie rozwijac, udawac ze pracujesz, knuc i donosic za plecami na kolegow kolezanki, to jest to miejsce !!! Tutaj (OpusCapita) trafiaja odpadki, ktore nie dostaja normalnej pracy. Dno ! Moje sugestie dla OpusCapita: Zmienic kadre zarzadzajaca, zaczac selekcjonowac pracownikow przy zatrudnianiu. Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: skoczyc z mostu

Ryszard

A czy te wszystkie swoje wywody moglibyście przenieść na stronę właściwego pracodawcy? Od roku pracujecie w innej firmie i nawet o tym nie wiecie. A ci co chcą podjąć pracę nie znają waszych wypowiedzi, bo nie kojarzą, że rok temu firma nazywała się inaczej. Także zapraszam na strony firmy Exela Technologies.

Hahaahahahah
@Ryszard 14.09.2018 14:07

Bo co? Firma smrod po sobie rozniosla jako Opus i tak juz pozostanie. Idz pultasic sie dalej :*

Ryszard
@Hahaahahahah 14.09.2018 14:53

Bo storna służy temu, żeby nowi pracownicy wiedzieli do jakiej firmy idą. Jak zlustrujesz Exelę to zrozumiesz.

Lewatywa

Opuski/Exelki zadowolone ze zmian w systemie premiowania? :) "Będzie więcej produkcji - będzie więcej pieniążków. Nie ma limitów" - tak mówili. I tak pewnie się zadośćuczyni w pierwszych miesiącach. A potem... jak świnia niebo, bo oto targety, które miały być nie ruszane, ew. z lekka korygowane napędzają słupki, aż Adasiowi miejsca na monitorze nie starcza. Pokazaliście, że potraficie po kilkaset % normy wyciągnąć - bądźcie więc konsekwentni :) Cyrk dopiero się zacznie, bo (gdyby ktoś zapomniał) pracujecie w korpo, a to niesie za sobą specyfikę wyduszania ile się da z wyrobnika, przy minimalnym wkładzie ze strony pracodawcy. W chwili obecnej dajecie świadectwo, że można więcej, ale ocieracie się o absurd. Ok, jeśli ten układ wam pasuje, to taki pro tip ode mnie: zainwestujcie w pampersy. Po co do kibla chodzić? Proszę tylko o jedno; nie żryjcie przy biurku :/ Pielucha (o ile nie przecieka) ujdzie, ale te zafajdane klawisze, myszka, okruszki na biurkach... a te paluchy na monitorach? "Patrz, tu je moms" nie oznacza, że podatek ma się w tym miejscu karmić tłustym odciskiem. Jestem na tę chwilę zafascynowana zmianami i tylko z racji tego, że na szczęście opuszczam wkrótce ten okręt widmo nie biorę udziału w wyścigu szczurów. Ok, też podkręciłam wynik pod 130%, ale bardziej z ciekawości. Ilości mam spisane, przelicznik jest dość jasny. Zobaczymy, na ile uczciwie firma się wywiązuje z ustaleń. Z tego miejsca nie tyle prośba, co propozycja: podzielcie się wrażeniami po pierwszej premii i jak kształtowała się sytuacja w tym temacie do końca roku :) Aha. Warto też pomyśleć nad zakupem monitora ultra panoramicznego (taki zakrzywiony) dla Adasia (... rosnące słupki). Może fundusze z majówki? A nie, to już było (nie było). To może paczka na święta? Nie, wróć... tego też już nie ma od 2 lat chyba. To ja już nie wiem :( Ale grudzień wkrótce, będzie z czego ciąć fundusz socjal i zamawiać paszteciki z barszczykiem.

Jojojojojo
@Lewatywa 08.09.2018 00:36

Uhuhu, co się pozmieniało?System naliczania premii? Gadaj :D

SmutnaAnia

Nie polecam. Nędzne wynagrodzenie, uwsteczniajaca praca, chore zatoki - wielka trójca dla pracujących w Exeli. Chyba jedyny plus to wynagrodzenie na czas, aczkolwiek czy możemy mówić o plusie skoro nam jako pracownikom należy się to jak psu micha? Bez wydziwiania. Praca dobra dla osób które mają gorszy okres w życiu i przysłowiowy niż na gardle - zawsze lepiej mieć te 1600 a nie mieć. Jednak długofalowo może się to bardzo niekorzystnie odbić, na zdrowiu czy poszukiwaniach innej pracy. Pracuje tu już rok, od 2 miesiąca pracy zaczęłam szukać czegoś innego - i cisza... Obawiam się że to nie chodzi o moje kwalifikacje (które stale podnoszę i mam całkiem niezle), a Exelowy epizod w życiorysie... Slyszalam historię, a i tu na forum się przewijają,, jak inni pracodawcy patrzą na Exele jako pracodawcę a na nas jako pracownikow...Więc trzeba dalej klepać i klepać faktury. Zamkniety duszny krag. Ale, z drugiej strony, jak już zamieniać pracę to naprawdę na coś lepszego - odkąd tu pracuje dwie osoby szumnie odchodziły ale bardzo cicho do pracy wracały, po miesiącu czy dwóch. To jest najwieksza tragedia tej pracy - jest tragiczna ale jest, a za coś trzeba żyć.. Eh, życzę sobie i Wam wszystkim drogie Opieki byśmy znaleźli coś normalnego. Żeby było choć trochę więcej niż najnizsza, i żebyśmy nie czuli się jak śmiecie.

wszystkie nicki moje

Ooo, ależ się dyskusja rozwinęła, jestem z Was dumna, drogie dzieci! Z pasją do sukcesu! Together we make it! W kupie siła!

Natalia

Kolejny raz muszę Was upominać i prosić by dyskusja na forum stała się merytoryczna. Zaglądają tu osoby, które poszukują informacji o pracy w firmie OpusCapita i chciałby pewnie się czegoś stąd dowiedzieć, a jest im to uniemożliwione, bo forum jest "zaspamowane" bezsensowną wymianą zdań. Takie wpisy również administrator ma prawo usunąć. Powiedzcie coś ciekawego o firmie.

Zejamuszetakierzeczytlumaczyc
@Natalia 27.07.2018 13:23

Przepraszam, ale jedyny spam jaki tu widze pochodzi od ciebie. O tej firmie nic ciekawego nie mozna powiedziec, wszystko zostalo zawarte w komentarzach ponizej. Znajdujesz tu jakies, jak to nazwalas, merytoryczne opinie ktors wskazuja na fakt iz w tej firmie jest dobrze? Bo ja nie. Jest za tu multum merytorycznych odpowiedzi jak to w Opusie/Exeli jest zle (gorzej byc nie moze bo to koniec skali). Takze prosba bys to ty przestala tutaj spamowac, o madrych-inaczej pytaniach nie wspominajac. W kolko to samo - "co mozesz powiedziec dobrego o firmie", "czy firma placi na czas", "jak wyglada praca" itepe... To dopiero SPAM. Kobieto, czas wyciagnac wnioski z tego co masz ponizej - nie jest to takie trudne na jakie wyglada ;)

Bajabongo
@Zejamuszetakierzeczytlumaczyc 28.07.2018 09:31

Bulwersujesz się, a do tępej dzidy nic nie dotrze. Wierzy w korpo boga i swojemu szefowi oddaje pokłon pod jego biureczkiem. Tylko Sratalko natalko nie zapomnij po tym ust wytrzeć, bo sperma na tle szminki będzie się odróżniać.

Obiektywny_obsrywator
@Natalia 27.07.2018 13:23

Poczułem się upomnięty :/ Jak żyć :( Ale! Żeby nie było, napiszę coś ciekawego o firmie: w damskiej ubikacji ktoś napisał "głupi kaowiec". Usuń to. Zadanie - wyzwanie. Aha, przy okazji umyj okno i opróżnij popielniczkę, bo wstyd na pół Grudziądzkiej przez ten (usunięte przez administratora)

Natalia

@Nozki rozumiem, że teoretycznie powinniście chodzić w długich spodniach, ale nikt nie zwraca Wam uwagi jeżeli przyjdziecie przy takich temperaturach w krótkich spodenkach? Możesz to doprecyzować?

Nozki
@Natalia 02.08.2018 15:27

Po prostu mamy w nosie jak nam zwracają uwagę. Rządzić to mogą sobą.

Cooooooo
@Natalia 02.08.2018 15:27

Komentarz Nozek - "@nickt 01.08.2018 01:56 Chodzimy po prostu w krótkich?? Te swoje zakazy mogą sobie włożyć i pogmerać! Moje nogi, mój wybór! Uwolnić Nogi!!!" Nie wiem gdzie to wyczytalas, ale z tego komentarza JASNO wynika, ze jest zakaz chodzenia w krotkich spodenkach - i upaly powyzej 30st.nic tu nie zmieniaja. Kobieto, naucz sie czytac ze zrozumieniem... nie chce rzucac niezbyt eleganckimi okresleniami ale IDEALNIE nadawalabys sie do pracy w Opusie :) :D

Obiektywny_obsrywator
@Natalia 02.08.2018 15:27

Cóż, jakby to może mało kulturalnie, ale merytorycznie i obrazowo wyjaśnić: (usunięte przez administratora) w to, w długie spodnie znaczy się. Paniała? Czy z capslockiem napisać?

Natalia

Chciałabym wszystkim przypomnieć, że na forum obowiązuje regulamin, który zabrania obrażania innych osób. Takie wpisy może administrator usunąć. Zatem proszę o kulturę słowa, przestrzeganie regulaminu i merytoryczną dyskusję na temat firmy OpusCapita.

Dysmozgia to ty
@Natalia 20.07.2018 13:45

Uuuuuu, bo co?

prof. dr hab. inż. Op. Danych
@Dysmozgia to ty 20.07.2018 21:19

Bo pani cię skarci. Gotowa nawet wpis usunąć! Nie wiem jak ty i reszta komentujących, ale ja bym źle to zniósł. Depresja, stany lękowe, nieefektywne leczenie farmakologiczne, konsylium medyczne, oddział półotwarty, lewatywa, następne konsylium i oddział zamknięty. Potem elektrowstrząsy, lewatywa, wlewki, izolatka, kolejne elektrowstrząsy, lewatywa, znów izolatka... finalnie już łatwiej, prosta droga w stronę światła na końcu tunelu. Także nie bagatelizuj słów Natalii! Gotowa serio wpis usunąć i będzie dramat. Nawet jeśli przejdziesz udanie terapię, to zostaniesz wrakiem człowieka. Zwichrowana psychika, depresja, brak pomysłu na dalsze życie, "tumiwisizm"... jedynie co ci pozostanie, to lewatywa i pójść pracować do opusa.

Natalia

@bajabongo możesz swoje zdanie wyrazić bez obrażania innych osób. Nawet jak się z kimś nie zgadzamy to możemy rozmawić kulturalnie i o to Cię proszę. Czy ktoś ma odmienną opinię o firmie OpusCapita niż ten użytkownik forum?

Inny uzytkownik
@Natalia 16.08.2018 16:18

Czy ty naprawdę nie umiesz czytać ze zrozumieniem? To jest głos tłumu, nikt nie ma innej opinii o tej firmie. Ba, nasz opinia o tobie jest podobna. Zamilknij lepiej, bo nic nie wnosisz do dyskusji.

Natalia

@Natalia proszę o niepodszywanie się pode mnie. @Nozki i nie macie żadnych problemów z nierespektowania zasad obowiązujących w firmie OpusCapita. Bo z tego co pisze @nickt to jednak mogą być problemy. @Cooooooo no właśnie raczej wynika z tego to, że są osoby, które nie respektują tego.

bajabongo
@Natalia 10.08.2018 14:34

Będziemy się podszywać dopóki to forum będzie tak skonstruowane, że przed postem wybiera się nick. Nie, nie mamy żadnych problemów, BO MOGĄ NAM SKOCZYĆ... Nie ogarniasz, że są osoby, które w "czterech literach" mają to, co mówi adamus albo teamliderzy? Gratuluję, że jesteś posłusznym barankiem, który grzecznie żyje tak jak mu każą, ale wybacz, nie każdy jest tępą masą i robi to, co wymyślą osoby o niższym poziomie IQ... Nawet w (usunięte przez administratora) trzeba mieć swoją godność!!!

nickt

Jak tam sie czujecie w długich spodniach...? W taki upał? :-D

Nozki
@nickt 01.08.2018 01:56

Chodzimy po prostu w krótkich?? Te swoje zakazy mogą sobie włożyć i pogmerać! Moje nogi, mój wybór! Uwolnić Nogi!!!

Cooooooo
@nickt 01.08.2018 01:56

Cooo? Sa jakies zakazy i nie mozna w krotkich chodzic? :D Pewnie jest to motywowane obawa o Wasze zdrowie - wszak klima zapewne caly czas dziala preznie ;D

nickt
@Cooooooo 02.08.2018 06:06

kilka razy różne osoby były na dywaniku przez to ;-)

Cooooooo
@nickt 02.08.2018 19:54

Ale serio? Serio-serio? To grubo... Pamietam ze podczas rozmowy bylo jakies pie****elenie o dress-codzie (xd), ale kazdy mial to w powazaniu i chodzil jak chcial. Jedyne to ze ludzie przychodzacy na poranna zmiane faktycznie chodzili bardziej "okutani" ale oni to raczej z powodu klimy ;D Rozumiem ze jedyny-czcigodny zarzadzil czy jego podnozki teamleaderzy?

Natalia

Ech, muszę to wreszcie przyznać - jestem głupia, wybaczcie.

Adamus

Dys ysss ałer prodakszyn xD

Adam Sz
@Adamus 20.07.2018 21:20

Nie naśmiewaj się :( pani w zawodówce mówiła, że ładnie muwiem... :(

Nick
@Adamus 20.07.2018 21:20

A o co chodzi ?

Łomatko
@Nick 22.07.2018 15:46

O ten tramwaj co nie chodzi xD

Piotr

Jak się tu pracuje? Przymierzam się do aplikowania i szukam info.

Jaajajajaja
@Piotr 13.07.2018 19:43

Nizej masz wszystko opisane

Maciek ja tylko żartowałem
@Piotr 13.07.2018 19:43

lepiej daj sobie spokój.. chyba że lubisz być murzynem

chłopek roztropek

Powiadam Wam "hłe hłe hłe"

Natalia

@XXX i jak wrażenia po rozmowie? Podziel się proszę nimi z innymi użytkownikami forum. Dzięki opiniom osób takich jak Ty pomagamy innym osobom rozważającym aplikację do firmy OpusCapita. @TomBlack - podpowiedź proszę, piszesz o najniższej stawce. Czy ta stawka jest przedstawiana podczas rozmów rekrutacyjnych? Czy to jest coś zaskakującego? Pytam pod tym kątem, czy pracownik od początku jest świadomy za ile pracuje.

XXX

Pracownik biurowy - weryfikacja dokumentów Jutro mam rozmowę kwalifikacyjną i chciałabym się dowiedzieć, jak aktualnie wygląda praca w Exela Technologies? Czy coś się zmieniło, bo komentarze nie są zachęcające.

TomBlack
@XXX 26.06.2018 01:05

Weryfikacja dokumentow - ponizej w wielu komentarzach masz ladnie opisane na czym ta praca polega - wciskasz tab przez 8 godzin lub wiecej. Nic rozwijajacego niestety. O ile masz noz na gardle, albo perspektywe pewnej zmiany pracy za jakis czas - mozesz sprobowac. Uwazaj jednak, bo ktos trafnie to okreslil jako firma-pulapka. Nie ukrywam, ze ciezko tez znalezc pozniej sensowna prace, firma swoja "renome" juz ma, naprawde ciezko zmienic po niej prace gdy pracujesz dluzej niz rok - w opinii innych pracodawcow nie swiadczy to najlepiej o pracowniku. Niestety nic sie nie zmienilo. Sam szukam pracy juz 2 lata, mimo wyksztalcenia i dodatkowych kursow utknalem :/ osobiscie nie polecam, ale jesli nie przeszkadza Ci odmozdzajaca praca za najnizsza stawke, to mozesz zaryzykowac.

Jacek

To bardzo dobrze, że są ludzie szczęśliwi dzięki firmie!!

Natalia

@Zniesmaczona myślę, że nie wszyscy muszą mieć jednakowe opinie. Warto rozmawiać i wymieniać się poglądami. @Bylu_operator2018 Podzielisz się swoją opinią o firmie OpusCapita? Czy po zakończeniu współpracy stwierdzasz, że nauczyłeś się czegoś nowego dzięki temu pracodawcy? Jeśli miałbyś okazję, to chciałbyś wrócić do tej pracy?

Byly_operator2018
@Natalia 24.05.2018 19:29

Moja opinia o tej firmie jest fatalna - dodam tylko, ze dzien odejscia wspominam jako jeden z najszczesliwszych w zyciu. W tej pracy NICZEGO sie czlowiek nie nauczy - jest to tzw.produkcja biurowa - siedzisz po 8h lub wiecej przed komputerem i wciskasz Tab. Naprawde, jest sie czego nauczyc, nie ma co. Oczywiscie, ze NIGDY bym tam nie wrocil - majac noz na gardle wolalbym isc do Maka lub jako kasjer gdziekolwiek, byleby tam nie wracac. Ta firma to jedna wielka tragikomedia. I serio, jak widac po (szacuje) ok.98% komentarzy, ludzie maja identyczne odczucia. Pozostale 2% to osoby "przy korycie", im po prostu glupio sie przyznac ze ta robota jest po prostu glupia i dalej kulaja ta kulke z gow..guanu. Tak wiec - co do tej firmy kazdy normalny czlowiek ma takie odczucia i opinie. Kolchoz, zepsuta klima (co za tym idzie ludzie wiecznie chorzy a "wyzej" ma to w powazaniu), marne pensje, kiepska atmosfera. Pamietam jaki podminowany i poddenerwowany bylem pracujac tam, obecnie, niemal pol roku po zmianie pracy - czuje sie jak zupelnie inny czlowiek, odzylem. Wszystkich zastanawiajacych sie nad podjeciem tej pracy - stanowczo odradzam. Moze nieco necic wizja pracy w biurze i wzglednej monotonii (w kontrze do pracy w np. sklepie), ale to bledne myslenie. Poczytajcie ponizsze komentarze, wyciagnijcie wnioski - Opus to pulapka. Inni pracodawcy BARDZO NIEPRZYCHYLNYM okiem patrza na osoby z wpisem w CV z Opusem. Mnie udalo sie zmienic prace dopiero albo az po roku, wiem ze mnostwo osob szuka po 2 lata i wiecej i znalezc nie moze - i to nie ze wzgledu na brak kwalifikacji, tylko na smrod ktory ta firma po sobie roznosi.

Natalia

@ITOPEX, długo pracowałeś w OpusCapita? Wypowiadając się na forum przestrzegaj proszę naszego regulaminu (https://www.gowork.pl/regulamin ) - wypowiedzi w wulgarnym tonie nie będą tu tolerowane. @hłe hłe, rozumiem, że pracujesz w OpusCapita. Co możesz powiedzieć na temat warunków oferowanych przez tego pracodawcę? @Łomatko, czy prowadzone były jakieś negocjacje w sprawie podwyższenia wynagrodzeń? Dziękuję za wszystkie dotychczasowe wypowiedzi na temat pracy w OpusCapita!

Zniesmaczona
@Natalia 13.05.2018 21:42

Przepraszam, to pisze bot czy prawdziwy człowiek? Bo sądząc po pytaniach (a mając poniżej na nie odpowiedzi, wystaczy poczytać) WIADOMO, że nie ma mowy ANI o podwyżkach ANI o ŻADNYCH plusach tej pracy. Warunki są kiepskie, jest to praca na przetrzymanie, jeśli ktoś ma nóż na gardle. Z przełożonymi nie ma negocjacji - ale to też już ludzie pisali. Polecam dłużej się nie kompromitować takimi pytaniami widząc jaka jest opinia nt.firmy.

ITOPEX

Co tam słychać w korpo? Pytam, bo mija kilkanaście tygodni odkąd udało mi się wyrwać z objęć opusa/exeli. Jednak trochę tam spędziłem... nie żebym żył sentymentem, ale poczułem się dotknięty przy zmianie pracy (na plus) i do dziś mnie trzyma. Z racji tego, że jestem z natury empatyczny po cichu zapytam... zarabiacie wreszcie te 2100, ale netto chociaż? Nadgodziny wciąż do odbioru tylko? Atmosfera nadal w stanie rozkładu? To, że Adam przestał (chyba?) kraść mleko było przypuszczeniami od jakiegoś czasu, ale chyba nie wrócił do procederu? Nadal liczy tramwaje przez okno p/h? Odkrył ktoś na jakim portalu (pewnie z obrazkami i filmikami, wiadomo jakimi) ma konto? Ten sztuczny uśmiech, przez który przebija się samozachwyt, świadczy o jego "dużym" zaangażowaniu... w drenarkę. Tak; będziecie drenowani, póki się sami nie zwolnicie, albo (co prędzej) sięgnięcie nizin społecznych... A nie? Prosty przykład: Zapraszasz na randkę, od słowa do słowa. W końcu i tak padnie pytanie: "czym się zajmujesz?"... co odpowiesz? Zbieraniem znaczków? Szukaniem trufli? Korpo uczy, korpo radzi, korpo **uja w *upę wsadzi. Wtedy wstajesz, cały na biało, twój rumak na uprzęży parska przed tawerną; jestem digitizng operator! Nearshoring - mówi ci to coś? Jest szpan..., ale *rwa zapomniałeś portfela :/ no przecież, został w "biurze"; sterta papierów (procedur), faktury na setki i miliony ojro, $. W takiej sytuacji za drinki... ktoś musi zapłaci... Resztę dopowiedzcie sobie sami...

hłe hłe

Gadajcie sobie, co chcecie, ale ja tam czekam na te MOTYWUJĄCE CUKIERKI, na które mamy się sami złożyć. Szkoda mi tylko tych osób, które nie jedzą słodyczy - nadal będą NIEZMOTYWOWANE xD

Natalia

@Płaczę, przykro się czyta Twój komentarz. Może trzeba po prostu nabrać trochę dystansu lub spróbować porozmawiać z odpowiednimi osobami w firmie? Szczera rozmowa czasem naprawdę potrafi pomóc. Co Waszym zdaniem powinno ulec zmianie w OpusCapita, aby firma stała się bardziej atrakcyjnym pracodawcą? Przypominam także osobom wypowiadającym się poniżej, że używanie imion, nazwisk lub pseudonimów osób trzecich nie jest dozwolone na naszym forum.

Łomatko
@Natalia 20.04.2018 21:27

Wynagrodzenie powinno ulec zmianie.

Pączuszek
@Natalia 20.04.2018 21:27

1) Natalia 20.04.2018 21:27 "Może trzeba po prostu nabrać trochę dystansu (...)" - Moim zdaniem dystans tej dziewczyny @Płaczę do całej sprawy skończył się dawno temu (nie dziwię się i współczuję), a sugerowanie jej żeby go "nabrała" jest już arogancją. 2) (...) lub spróbować porozmawiać z odpowiednimi osobami w firmie? " - kim są te odpowiednie osoby? czy to TL? Koordynatorzy? 3) ze swojego doświadczenia wiem, że kiedy taką rozmowę odbyłem z TL+ koordynator (żadna kłótnia: rzeczowe argumenty, pytania retoryczne itd.) miałem tylko 2 opcje do wyboru: baaardzo długie L4 I szukanie nowej pracy lub złożenie wypowiedzenia w max. 2 tygodnie po rozmowie :D 4) "Szczera rozmowa czasem naprawdę potrafi pomóc. " - jedno jest pewne, po takiej rozmowie dziewczyna już nie będzie miała rozterek czy iść na L4 czy rzucić robotę ;) 5) "Co Waszym zdaniem powinno ulec zmianie w OpusCapita, aby firma stała się bardziej atrakcyjnym pracodawcą?" - polecam przeczytanie tego forum od deski do deski ze zrozumieniem (warunek konieczny!) + zrobienie ewentualnych notatek + wprowadzenie zmian = sukces gwarantowany! :)

Exelator
@Natalia 20.04.2018 21:27

Przede wszystkim wynagrodzenie, to nie pojęte, że osoby pracujące po 4,5 a nawet 6 lat zarabiają tyle co wszyscy inni. A nie oszukujmy się odwalają najgorszą robotę. Znieść pracownika kwartału, bo to raczej demotywujące, gdy wybierane są osoby po znajomości, albo dlatego,że naklepały ciągów, tyle to każdy potrafi, takie osoby powinny jednak wyróżniać się czymś więcej. Poza tym uważam, że powinny zostać wprowadzone zmiany w stopniach pracowniczych. Doświadczeni pracownicy powinni zostać specjalistami i nie chodzi o zmianę obowiązków, lecz samą nazwę stanowiska. Osoba, która pracuje długo ma wiedzę i doświadczenie, więc de facto jest specjalistą w tym co robi. Obecnie osoby na stanowisku specjalisty w większości mają mniejszą wiedzę niż nie jeden operator, różnią się tylko tym,że zrobią kilka tabelek i wyślą kilka maili, bo liznęli trochę angielskiego. Generalnie w firmie dzieje się źle, i lepiej się nie zapowiada. Jest coraz mniej aplikacji, więc przyjmują jak leci, co przekłada się na pracę. Mimo, że nowe osoby dostają najłatwiejszą projekty to i tak najczęściej sobie nie radzą. Niestety problem jest jeszcze w tym, że TL i Koordynatorzy są stronniczy. Nie wszyscy są równo traktowani. Byliśmy jako dział najsłabszym ogniwem OC, więc teraz jako osobna firma niczego sobą nie reprezentujemy. Zmiany należy zaczynać od góry. Zwykły pracownik nic nie zmieni. Nawet jeśli będzie najlepszy to jeśli nad nim dzieje się źle to będzie źle.

Wytarty Tabulator
@Exelator 25.04.2018 11:43

Operator danych z rocznym doświadczeniem, weryfikujący przez 160h miesięcznie dokumenty w około 10 językach zarabia z maksymalną, piętnastoprocentową premią niecałe 1800zł. Zmywak w knajpie taki wynik osiąga po 150h. Jaka jest między nimi różnica? Operator jest zbyt przemielony przez korporację, żeby się wk***wić i zorganizować strajk.

Płaczę

Przykro to mówić, ale to kolejny miesiąc, kiedy płaczę, bo czuję się jak śmieć. Gorzej niż zwykła ulicznica. Bo niby co na toruńskim rynku pracy znaczy pracownik tej pralni brudnych pieniędzy? Nie oszukujmy się, ta firma tym właśnie jest. Machlojki, machlojki i jeszcze raz machlojki. Exela, Banctec, Teabrook, i co jeszcze? Zamiast podwyżek rzucenie batoników czy bananów, które akurat są na promocji w Lidlu. Śmiać mi się chce jak widzę osoby, które lecą do kuchni jak ćmy do ognia. Ech, żebyście się jeszcze nie sparzyli. Opus to był najgorszy wybór w moim życiu - teraz zastanawiam się tylko: tabletki, broń biała, sznur? Żołądek mi się ściska jak pomyślę, że za 30parę godzin muszę wrócić tam i udawać przed tymi fałszywymi przydupasami, że wszystko jest ok. Nie, nie jest ok! I dziękuję za rady wszystkich mądrych to zwolnij się, szukaj pracy itp. Pracy szukam od początku zatrudnienia w Opusie, a od 2 lat nikt mnie już na rozmowę nie zaprosił. Przypadek? Urffffa, nie sądzę! Opus stygmatyzuje i naprawdę odradzam go wszystkim, którzy choć przez moment pomyśleli, żeby się tu zatrudnić. To droga bez powrotu, tu się tylko umiera, no chyba że lubicie lizać tyłki, ja niestety za tym nie przepadam. Zwolnić się ot tak też nie mogę z powodów, o których nie chcę pisać tu na forum - niestety wiem też czym "śmierdzi" bezrobocie i nie jest to zapach fiołków. A teraz oprócz szukania już jakiegokolwiek innego zajęcia, szukam dobrego psychiatry. Znacie kogoś? Potrzebuję troszkę uspokajaczy i L4, żebym nie musiała patrzeć na te zakazane mordy. Bayoooo!

Gumiś
@Płaczę 07.04.2018 19:40

W Lux Medzie dostaniesz L4 na wszystko. Niektórzy pracownicy zrobili sobie z tego sposób na życie. Od jednego L4 do drugiego. Na wszystko. Więcej ich nie ma niż są. Ale TLom to nie przeszkadza, więc korzystaj. Można nawet zostać pracownikiem kwartału. Na Lux masz tylko 4 wizyty do psychiatry w roku, tak więc oszczędnie, bo będzie jeszcze gorzej. Powodzenia!

Bedziedobrze
@Płaczę 07.04.2018 19:40

Idz do lekarza po L4 i tyle. W Luxmedzie przeciez daja od reki, ba, wystarczy powiedziec ze psychicznie nie wyrabiasz. Oni wiedza co to za firma i bez problemu Ci wystawia. Nie lam sie, wez dluzsze zwolnienie, na spokojnie poszukaj pracy. Faktycznie Opus i jego pociotki na rynku torunskim sa spaleni, ale moze Bydgoszcz? Dojazdy bola ale od czegos trzeba zaczac. Powodzenia,mnie sie udalo stamtad wyrwac wiec i tobie sie uda!

Pompa
@Płaczę 07.04.2018 19:40

Jakies kursy, nauka dodatkowego jezyka? Albo zwolnij sie, zarejestruj w PUP i idz na jakis staz. Duze pieniadze z tego nie sa, ale zawsze to inny wpis w cv i inne mozliwosci. Jesli zas jestes w sytuacji gdy masz noz na gardle, to moze pomysl o jakichs darmowych kursach albo poucz sie jakiegos jezyka? Bedzie Ci latwiej cokolwiek znalezc. Wiadomo chyba jak inni pracodawcy patrza na wpis w cv z Opusa, wiec jakies dodatkowe osiagniecia moga wymiernie pomoc ci w wyrwaniu sie z tego bagna. Trzymam kciuki, bedzie dobrze! Aczkolwiek caly czas mam cicha nadzieje ze obecni pracownicy przeprowadza strajk. Przy okazji, w Sropusie dalej bez zmian czy zmiany na gorsze? Dj Adamus ciagle przy sterach otoczony swoimi tl-pieskami?

Płaczę
@Płaczę 07.04.2018 19:40

Dziękuję wszystkim za miłe słowa. :) fajnie, tylko problem z odchodzeniem na coś w stylu stażu z pup mnie nie urządza bo takowy odbyłam już po studiach całe pół roku, poza tym wiekowo się chyba już nie łapię. A dokształcanie owszem robię to w konkretnej dziedzinie i w tej branży głównie szukam nowej pracy, mimo że nie mam tam doświadczenia. A co dj sradamusa to mam tego pacana głęboko tam gdzie słońce nie dochodzi i brzydzę się nawet na niego patrzeć. Bayooo

Zal dupe sciska jak to czytam
@Płaczę 10.04.2018 11:07

Po cholere wypisujesz swoje zale. Zacznim cos robic pozytecznego, narzekac kazdy umie. Grunt to umiec poszukac czegos innego. Narzekasz jakby ktos cie tu trzymal przywiazana do biurka. Nie jestes w porządku wobec firmy - masz stały dochod, wyplata na czas, prywatna opieka medyczna a jakies pomowienia tu odbosnie firmy, ze niby pralnia brudnych pieniedzy. Zastanwo sie nas swoim zyciem, jaki masz cel w zyciu? Bo chyba nie tylko narzekac jaki to pracodawca jest. Adama tez oceniasz nie znajac go - tak jest najprosciej, wszyscy uważacie ze wszystko od niego jest zalezne, ze on nic nie robi - nie znajac prawdy. Najlepiej ocebiac przez pryzmat - to bardzo prostackie i dosc popularne dzisiaj. Jesli szukasz pracy tyle czasu widocznie slaby kandydat z ciebie - rynek torunski nie jest za bogaty, widocznie masz za male kompetencje, doswiadczenie by ktos zaprosil cir gdzie indziej do pracy. Przestan narzekac, obsmarowywac firme i wez sie za robote!

Szokiniedowierzanie
@Zal dupe sciska jak to czytam 11.04.2018 10:15

Czyzbysmy mieli do czynienia z jakims team leaderkiem? :D czy moze jego podnozkiem koordynatorem? Bo nie wierze ze ktos moze miec na tyle wyprany mozg by bronic Dj Adamusa.

Katharsis

Coś we mnie pękło. Jest początek miesiąca, a ja znowu, jak co miesiąc o tej porze, kombinuję jak wydzielić pieniądze by starczyło do kolejnej mikro wypłaty. Wydrukowałem już wypowiedzenie, w poniedziałek złożę je razem z L4. Zgadzam się z niemal wszystkimi moimi przedmówcami - z tej firmy trzeba uciekać w te pędy. Klasyk mówił "ch*j, d*pa i kamieni kupa" - to powinno być nowe motto kołchozu zarządzanego przez niekompetentną kadrę kierowniczą, z sami-wiecie-kim na czele. Po wczorajszej zmianie, która przecież była zwyczajna ... po ppwrocie do domu uświadomiłem sobie, jak bardzo zaprzepaszczam swoje życie i najlepsze lata na pracę w firmie, która nie kryje się ze swoim złym stosunkiem do pracownika. Nie wiem naprawdę co mnie otrzeźwiło, ale ja już tak dłużej nie mogę. Zacząlem czuć do siebie odrazę ... że daję, dsjemy sobą tak pomiatać za najniższą krajową ... nikt nas tam nie szanuje. Nie, tak dłużej nie można. Chcę wierzyć że naprawdę jest jakieś życie po exeli, pracuję tu już długo bo prawie 3 lata ... i ja przez te 3 lata nie mam nic. Ani oszczędności, ani dobrych wspomnień, nawet wpis w cv trzeba będzie pewnie ukryć ... boże ludzie, jak to piszę to z całą mocą to sobie uświadamiam ... tyle zmarnowanego czasu. Proszę trzymajcie kciuki za mnie ... bym coś innego znalazł, z jakąś perspektywą rozwoju ... Mam nadzieję że ci z was którzy zawsze okazywali się być w porządku też coś znajdą normalnego, nie za psie pieniądze ... natomiast życzę gnicia tam tym wszystkim przydu*asom, teamleaderom i specjalistom przez których nie raz i nie dwa ta praca stawała się jeszcse gorsza niż zazwyczaj ... karma do was wróci. Tymczasem ... lżej mi na sercu jak o tym myślę i piszę... idę zaczerpnąć swieżego powietrza.. jej ludzie, ja sie zwalniam! :) kończąc już ... jeśli czyta to osoba która rozważa pracę tutaj to nie warto. Szkoda życia...

Anita
@Katharsis 10.03.2018 09:01

Powodzenia!!!!! Ja tez sie zwolnilam kilka miesiecy temu, jedna z najlepszych zyciowych decyzji

Domi
@Katharsis 10.03.2018 09:01

Będzie dobrze! Zazdroszczę zdecydowania, sam bym chciał odejść ale mam małe dziecko a z pracą w toruniu ciężko.

Eneloop
@Domi 10.03.2018 21:16

Chyba większej motywacji do zmiany pracy niż dziecko nie ma!? Na budowę, albo chociaż na kasę do dyskontu, bo może i niewielkie, ale nie za psie pieniądze robota. No chyba, że partnerka/żona dobrze zarabia, albo rodzice przy kasie, bo jakoś nie wyobrażam sobie utrzymania dziecka przy "zarobkach" w opusie/Exela/BancTec czy jak to się będzie inaczej za jakiś czas znowu nazywało. To, że w Toruniu ciężko z robotą nie jest żadną wymówką, a firma tylko na tym żeruje. Zdajesz sobie sprawę, że praktycznie wszędzie na etacie zarobisz w najgorszym razie tyle samo, a przynajmniej oszczędzisz sobie i rodzinie z bycia dymanym? A już na pewno po kilku latach podwyżka nie będzie obowiązywała przy okazji podwyżki płacy minimalnej, bo tu już ta firma bezwstydnie zdjęła gacie i pokazała parchate (usunięte przez administratora) do wycałowania.

Kazio
@Domi 10.03.2018 21:16

A mnie właśnie kiedyś dziecko zmotywowało do zmiany pracy, poczucie własnej godności i brak chęci bycia ciągle dymanym.

Felicita
@Katharsis 10.03.2018 09:01

Zlozylam dzis wypowiedzenie, wspaniale uczucie, polecam!!!!!

Natalia

@Katharsis, bardzo dziękujemy za Twoją opinię. Pro forma ostrzegam jednak, że część Twojej wypowiedzi może trafić do moderacji - używasz wulgaryzmów i obraźliwych słów, co jest niezgodne z naszym regulaminem (https://www.gowork.pl/regulamin ). @NieMamPomysluNaNick, tak rozbudowane opinie zdecydowanie są mile widziane na forum - tak samo pozytywne, jak i negatywne. Wydaje mi się że pokryłaś chyba wszystkie najważniejsze aspekty pracy, chciałam tylko jeszcze dopytać jak wygląda kwestia relacji z przełożonymi? Być może w firmie dałoby się wprowadzić jakieś zmiany które wpłynęłyby korzystnie na funkcjonowanie? @Pyfanie, może warto wyjaśnić to bezpośrednio z przełożonym?

Zostaw opinię o OpusCapita

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OpusCapita