BUSINESS SUPPORT SOLUTION SA

Łódź

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 74 ocen.

BUSINESS SUPPORT SOLUTION SA
374

Opinie o BUSINESS SUPPORT SOLUTION SA

Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BUSINESS SUPPORT SOLUTION SA

zainteresowana

Witam, chciałabym poznać opinię jak pracuje się w dziale kadr i płac ? Jak wygląda tam atmosfera, rotacja i kwestia finansów ? Czy nadgodziny faktycznie nie są wypłacane? Będę wdzięczna za informacje, bo zastanawiam się nad złożeniem CV.

ma
@Nie anonimowo ;) 21.05.2018 15:45

skoro nie anonimowo, to się podpisz..... i dyskusja z negatywnymi opiniami nie jest pisana przez jedną osobę..... i nie chodzi o szkalowanie firmy tylko pokazanie również jej prawdziwego wizerunku a nie tylko tylko przelukrowanego.... a negatywne opinie wynikają z tego, że firma nie zawsze zachowywała sie w porządku wobec pracowników.... i tyle w temacie

Franek

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników?

O
@Franek 18.05.2018 10:38

Jak ryba wody.

Tamara

Cieszę się, że nie czytałam tych opinii zanim podjęłam pracę w BSS...... Pracuję niecały rok i jestem na razie zadowolona i nie zgadzam się z wieloma negatywnymi opiniami. Uraziły mnie opinie, że przyjmą każdego za psie pieniądze - bo ja otrzymałam taką pensję jaką mi proponowano mniej więcej w innych firmach, a nawet ciut więcej. Widzę, że rotacja jest - ale teraz chyba jest taki czas wszędzie, ale też mogę potwierdzić, że atmosfera jest bardzo dobra i brak tego przysłowiowego wyścigu szczurów bardzo mi odpowiada.

słabo
@xy 11.11.2017 22:20

niestety wszystko prawda ;o(

Zainteresowana

Czy w firmie jest jakiś konkurs dla pracowników?

K.
@Lokalny patriota 23.04.2018 12:33

Dużo akcji propracowniczych jest organizowanych - w końcu nie tylko pracą człowiek żyje...

szybki

zastanawiam sie nad zlozeniem aplikacji do kadr, w obecnej firmie jako specjalista ds.k i p mam 3500 netto.czy bss jest mi q stanie zaoferowac cos lepszego? Czy gra jest nie warta swieczki?:-) dzieki z gory za opinie i porady

Maja
@szybki 27.03.2018 14:10

Stanowisko do stanowiska na podstawie samej nazwy nie ma co porównywać. Trzeba złożyć CV i przyjść na spotkanie :) Nie ma nic do stracenia.

Julita

@Lenka, możesz powiedzieć coś więcej o swojej pracy? Z czego jesteś najbardziej zadowolona, a co najbardziej Ci przeszkadza? Co byś zmieniła w firmie gdybyś mogła? Poleciłabyś tego pracodawcę znajomym? @Anna, czy soboty są dodatkowo płatne lub można je później odebrać? I czy pracownicy mają możliwość zrezygnowania z pracy w ten dzień? @Ewa, czy sprawy o których piszesz były gdzieś zgłaszane? Były w tej sprawie prowadzone jakieś rozmowy z zarządem firmy?

Głosujący
@Beta 12.04.2018 16:42

W pomocnej dłoni, dobry duch zespołu i najwyższe standardy też nie wygrywały osoby zarządzające. Wyniki są u ambasadorów, bo oni też się spotykali i podejmowali decyzje jak głosy były wyrównane.

Lenka

Pracuje od paru miesięcy, jestem zadowolona, jasne i przejrzyste,jeśli ktoś nie lubi siedzenia w jednym miejscu przez 8 godzin to praca nie dla niego

Ewa

Nareszcie weekend i wolne od BSS :-) Zdecydowanie nie polecam pracy w tej firmie. Wiele osób pracuje, bo nie ma wyjścia ze względu na to, że mają rodziny, kredyty, itd.. Zaciskają zęby i pracują dalej. Natomiast liderki wykorzystują ten fakt przy podziale obowiązków, tak jest zwłaszcza w detalu. Na porządku dziennym jest szantażowanie pracowników - przyjmij teraz dodatkową pracę, bo w przeciwnym wypadku za jakiś czas dostaniesz większą spółkę do obsługi albo już nie dostaniesz szansy rozwoju i będziesz się kisić w firmie na obecnym stanowisku bez perspektywy podwyżki. Liderki notorycznie kłamią, obiecują zajęcie się sprawą po czym liczą, że pracownicy zapomną.

Drzewiec Piko

A ja będę tam na stażu :)

Pracownik
@janusz 13.03.2018 09:35

Jeżeli akurat jest nabór, to można próbować. Łatwiej jest przez rekrutację wewnętrzną (polecenie) lub po stażu. Warunkiem jest bardzo dobra znajomość Excela.

Drzewiec Piko

A ja będę tam na stażu :)

Anna

Nie polecam pracy w tej firmie - na porządku dziennym jest podział pracowników na lepszych i gorszych. Ci na niższych stanowiskach są traktowani często pogardliwie. Obecnie jest multum pracy, dlatego trzeba przychodzić również w sobotę, żeby wykonać pracę na czas. Od jakiegoś czasu pracodawca funduje pracownikom obiad w soboty. Pracownicy mogą składać zamówienia w barach bądź pizzeriach, jednak taki przywilej przysługuje bardziej wykwalifikowanym pracownikom, tj. koordynatorom spółek. Pozostali nie zasługują w opinii kierownictwa na taki luksus, mimo że także przyszli do pracy w ten dzień.

Były

Rzeczywiście z kasa na początek nie jest rewelacyjnie, ale nauczyć się mozna bardzo bardzo wiele i to potwierdza opinia o pracownikach BSS u innych pracodawców - ten kto szuka pracy ten to wie. Są tez osoby, którym sie udalo i awansowały i kase tez mają spoko. Ja odeszlam, bo trafila mi sie fajna propozycja blizej miejsca zamieszkania, ale ogolnie wspominam atmosferę i pracę pozytywnie.

Senior
@ss 02.02.2018 18:46

zasadniczo nie trzeba - chyba, że jest to wyraźnie zaznaczone w wymaganiach na danym stanowisku.

dd

hej. czy trzeba znać angielski ?

Polak
@dd 02.02.2018 18:57

Nie. I dobrze.

successful

Nie rozumiem tych negatywnych komentarzy. Pracuję w BSSie od 4 lat. Zaczynałam od praktyk, a następnie zostałam zatrudniona na stanowisku asystenta. Obecnie pracuję, jako Specjalista. Atmosfera w pracy jest bardzo dobra – uśmiechnięci i pomocni koledzy i koleżanki. Przełożeniu odnoszący się z kulturą do każdego pracownika, to duży atut. Można wyczuć rodzinną atmosferę. Cieszę się, że firma docenia pracowników, którzy są otwarci na nowe doświadczenia. Obowiązków owszem, przybywa, ale przecież jest to wpisane w rozwój każdego pracownika. Ciężko jest stać ciągle w tym samym miejscu i wymagać szczególnych pochwał, nagród. Uważam, że firma stara się zadbać o każdego. Jest wiele atrakcyjnych benefitów, m.in. dofinansowanie szkoleń i studiów. Tutaj także jestem tego przykładem, ponieważ zostały mi dofinansowane studia. Czytam Wasze komentarze pełne negatywów dotyczących pracy w BSS i zastanawiam się skoro jest Wam faktycznie tak źle, to dlaczego nie chcecie tego zmienić? 10 lat pracy w „takich strasznych warunkach” chyba jest bodźcem do zmiany? Chyba, że warunki jednak nie są takie złe..... Pamiętajcie, że zawsze lepiej jest tam, gdzie nas nie ma.

yyy
@Headhunter 22.01.2018 11:47

Dziekuje za potwierdzenie, ze 10-15 lat temu pgf bylo uvzciwym pracodawca... A teraz jest inaczej...hmmmm

Dorota

Najłatwiej zmienić prezesa , a prezesi w Pelionie i jego spółkach rotują coraz szybciej bo nie ma wyników , i nie będzie bo za najniższą pensje nikt sie nie będzie wysilał , niedługo będzie więcej prezesów , vice prezesów , dyrektorów , zastępców dyrektorów , kierowników , zastępców kierowników niż pracowników

yyyy
@Nie rozumiem 18.01.2018 21:02

Ale jak tak dalej pojdzie to na jednego pracownika bedzie przypadal jeden kierownik/ dyrektor...rzadzacych przybywa a ich robote beda musieli zrobic robole a tych coraz mniej...

anonim

(usunięte przez administratora)

Proste

"Wszystkim zfrustrowanym życzę, żeby uwierzyli we własną wartość i znaleźli lepszą pracę." - dokładnie. Skoro jest źle, to trzeba poszukać nowej pracy.

Pati

Nie polecam tego pracodawcy. Młodzi pracują za grosze, ci z doświadczeniem za trochę większe GROSZE. Jeśli ktoś ma wiedzę księgową, to w BSS niczego się nie nauczy. Będzie klepał w klawiaturę jak automat, po 10h dziennie. Szkoda zdrowia i czasu. Nie ma żadnych szans na rozwój, nawet po kilkuletnim zatrudnieniu. Do tego dochodzą wybuchy emocjonalne kierownictwa. Darujcie sobie aplikowanie, bo zaraz będziecie musieli znowu szuka innego miejsca.

Zmieńmy pracę!
@xx 16.01.2018 23:29

Gdzieś pewnie na rynku jest taki idealny pracodawca, co każdemu dogodzi. Ja szukam, ale po opiniach na forum, widzę że wszędzie jest tak samo źle, a nawet i gorzej :(((

Obecny pracownik

Skoro tylko grosze zarabiacie to lepiej poszukać sobie lepszej pracy!!

pracownik
@Obecny pracownik 14.01.2018 12:30

mądrala sie odezwał

Jacek

3500 brutto , ludzie wy chcecie za tyle pracować , niestety Pelion i spółka córka nie są w dobrej kondycji , tam magazynier teraz nie chce przyjśc za 3000 a wy w księgowosći za tyle pracujecie , 20 lat temu praca w Pelionie i spółkach zależnych była wyróżnieniem teraz pełno etatów i nikt za te marne pieniadze nie chce przyjśc - konurencja pensją na poziomie kasjera w biedronce , na Święta 50 zł karta do Apteki własnej , zrobili badania i wyszło że Pelion płaci dużo poniżej rynku a i tak nie regulują płatnosci kontrachentom ,

pracownik
@Jacek 11.01.2018 12:24

dokładnie tak jak pisze Jacek - a potem zwolniono (przepraszam - przesunięto te 250 osób na podstawie jakiegoś artykułu kodeksu pracy) pracowników w pgf i zatrudniono w bss.... gazeta wyborcza odtrąbiła wielki sukces - 250 nowych miejsc pracy (usunięte przez administratora)- nie kłamię, bo to przecież okolice WC i szatni na II piętrze i jakoś nikt nie wspomniał, że te 250 osób zwolniono z pgf - a jaki był cel bss. zeby było taniej i o otrzymanym wsparciu 11 mln (dodatkowo było jeszcze wsparcie z programu UE - z jakiegoś ministerstwa) z tą różnicą, że w pgf pracowało się dobrze - płatne nadgodziny (fakt po pewnym czasie zlikwidowane), szkolenia (teraz dla wybranych) i jubileuszówki (zlikwidowane przez obecna p. viceprezes JH)

M

Witam, czy ktoś może powiedzieć jak wygląda praca w działach innych niż typowo księgowe, np. podatkowym / doradztwa podatkowego / cen transferowych? Czy dużo nadgodzin? Pytam, gdyż interesuje mnie oferta specjalista ds. cen transferowych

BSS
@M 28.12.2017 21:50

Jeśli interesuje Cię praca na umowę zlecenie na okres 2-3 miesięcy to możesz aplikować.

fajnypracownik

czy osoby, które dostały właśnie podwyżki mogą nareszcie napisać coś miłego o tej firmie?

www
@Puk puk 25.12.2017 22:51

a może to nie wina tych osób tylko firmy, która pozwala na takie nieludzkie traktowanie pracowników.... może winny zebrać się na odwagę i pójść do sądu lub pip....

Grażyna

i kolejna lawina osób, które odeszły z BSS. Brakuje rąk do pracy, chętnych nie ma i w sumie się nie dziwię, bo w firmie panuje bałagan, nowe osoby o przeszkoleniu mogą zapomnieć, muszą opanować wszystko w kilka dni a potem radź sobie sam i bierz odpowiedzialność za wszystko. Ratują się już zatrzymywaniem osób, które nabyły prawa emerytalne, bo zamknięcie roku tuż tuż i byłaby jedna wielka klapa, a tak może psim swędem się jakoś uda

D

Pracowalem w BSS wiele lat, odszedlem na początku roku. Bylem koordynatorem w spolkach detalicznych. Moje zarobki moze nie byly tragiczne (4600 brutto), ale duza liczba nadgodzin byla dla mnie nie do przyjecia, jak również odpowiedzialność za księgi pogmatwanej spółki. Odszedlem i byla to świetna decyzja

AH
@D 15.10.2017 20:52

Darus utwierdziłeś mnie w przekonaniu, ze trzeba zwijac manatki :) Fanka :maja maja :)

K

Tak, osoby prosto po studiach są zadowoleni, że udało im się znaleźć pracę, w dużej firmie a nie małym biurze rachunkowym, że mogą tu zdobywać doświadczenie. Bo to ich pierwsza praca, brak porównania i chęć nauczenia się czegokolwiek. Starzy pracownicy odchodzą, co miesiąc po kilka osób składa wypowiedzenia,gdyby było tak świetnie to nie mielibyśmy takiej opinii na rynku pracy. Ludzie z doświadczeniem nie chcą przychodzić nawet na rozmowy kwalifikacyjne, Bss zatrudnienia każdego specjalistę, który będzie skłonny pracować za pieniądze jakie oni proponują. Tylko po co pracować w Bss jak inne firmy płacą o 1 - 1,5 tys więcej?? Do tego praca w nadgodzinach, soboty, niekiedy niedzielę... Brak słów - Wielkie korpo. Atmosfera owszem calkiem miła ale atmosferę tworzą pracownicy. Benefity w postaci karty fit profit i opieka medyczna? Teraz to standard w każdej dużej firmie. Podsumowując nie polecam, chyba, że dla studentów, którzy mają niskie oczekiwania finansowe.

Lena

Pracuje kilka ładnych lat w tej firmie i muszę przyznać, że mi się opłacało zostać, choć czasem miałam ochotę odejsc, wiadomo bywa roznie. Opłaca się jednak być zaangażowanym i mieć własne zdanie oraz pomysły wówczas jak najbardziej jest szansa na awans i rozwój.

pracownik
@Lena 05.11.2017 17:33

Tez pracowalam w firmie kilka lat i moje doswiadczenia sa zupelnie inne... Bylam zaangazowana, mialam wlasne zdanie i wlasne pomysly i co... Dokladali mi pracy, moje pomysly byly przedstawiane jako kogos innego a jak odeszlam to okazalo sie ze osoba zatrudniona na moje miejsce dostala o wiele wyzsze wynagrodzenie, bo firma nie dba o swoich pracownikow, bo i tak pracuja wiec mozna ich wykorzystac a dopiero jak jest problem i trzeba kogos zatrudnic to widzi ze musi zatrudnic nowa osobe za normalna stawke. Ciesze sie ze zmiany pracy.

zdziwiona

Jestem po rozmowie rekrutacyjnej. Jakie wrażenia -nawet pozytywne z wyjątkiem jednego aspektu - wynagrodzenia Zaproponowano 2300 BRUTTO z podwyżka po 3 miesiącach do 2600 BRUTTO.....

BSS
@zdziwiona 17.10.2017 19:09

rozmowa tam będzie pozytywna, bo nie ma chętnych do pracy i za psie pieniądze wezmą każdego, kto się zgłosi. Odchodzą kolejni pracownicy a nie ma kim ich zastąpić, a zaraz zacznie się kocioł, bo zamknięcie roku się zbliża. Nowe osoby nie będą miały nawet czasu się przyuczyć, inni też niezbyt pomogą, bo są zawaleni swoją pracą. Jakość prowadzonych ksiąg będzie pozostawiała wiele do życzenia

Anna

Niestety, ale zgadzam się ze wszystkimi negatywnymi opiniami na temat mojego pracodawcy. Przede wszystkim praca ponad siły, ZERO podwyżek od wielu wielu lat ( nie ma nawet symbolicznych ) i dokładanie obowiązków do upadłego. Rotacja ogromna, obowiązki tych, co odchodzą rozkładane są na tych co zostali. Firma stawia na stażystów, NAJLEPIEJ TYCH DARMOWYCH, nowo zatrudnianym ( nawet tym z dużym doświadczeniem ) oferuje się płacę ok. 2 200 brutto :D To nie żart. No chyba, że weźmie masę dodatkowych obowiązków, to dołożą mu ze 200-300 brutto. O jakich szkoleniach mowa ?? I o jakim socjalu ? Nie miałam w tej firmie ani jednego szkolenia, chyba, że z "leana". Osoby, które piszą pozytywne komentarze albo są z HR ( zatrudnione do polepszania wizerunku firmy ) albo z "leana" ( i ci rzeczywiście FAAAJNIE zarabiają ) - na którego firma wydała kolosalne pieniądze zamiast na jakiekolwiek podwyżki dla tych pracowników, którzy zarabiają na pensje dla wszystkich. Jeśli wszyscy się jednego dnia zwolnimy, to leanowcy, HR i managerowie - super opłacani - firmy nie utrzymają, nie będzie komu wykonywać naszej ciężkiej roboty. Jedno w tej firmie jest pewne - jeśli będziesz się mega starał i będziesz dobry, to dołożą Ci , ale jedynie obowiązków, bo na pewno nie pieniędzy. Obowiązków będą Ci dokładać dopóty dopóki się nie zwolnisz albo ciężko nie rozchorujesz. Tak, wiele osób ciągnie na lekach uspakajających, wiem od wielu osób. Teraz mają wydać kolejne ciężkie pieniądze, ale - NIE NA PODWYŻKI, tylko na badania na temat naszych zarobków ( bo pierwsza i jedyna do tej pory ankieta przeprowadzona wśród pracowników m. in. na temat zarobków była dla firmy druzgocąca ). A przecież doskonale wiedzą, że podwyżek nie było od wielu wielu lat i wystarczy porównać nasze pensje ze średnią krajową. Aż żal patrzeć, jak dobra kiedyś firma zeszła do takiego poziomu.

nowaosoba
@Anna 10.10.2017 20:46

Masz rację! Nie warto się wychylać bo dostaje się coraz więcej pracy. Nie ma dyskusji, że nie dasz rady, masz to zrobić i już nawet kosztem życia osobistego i zdrowia. Ileż można siedzieć przed komputerem bez przerwy?? Wiele osób ma problemy ze zdrowiem, jak widać pewnie połowa zakładu. W końcu firma daje dofinansowanie lekowe, teraz wiadomo dlaczego. Firma nie docenia pracownika jako człowieka, tam się jest robotem

Julita

@pracownik nie pracuje w firmie BUSINESS SUPPORT SOLUTION SA. Jestem moderatorem forum GoWork.pl Jestem tu, aby pomóc osobom szukającym w tej firmie zatrudnienia w znalezieniu informacji na temat pracy w BUSINESS SUPPORT SOLUTION SA. @byłypracownik dziękujemy za pozostawienie opinii na forum.

Nowaosoba

Firma musi robić badania aby sie dowiedzieć ze płacą pracownikowi za harowke marne grosze. Śmieszne i żenujące. Nakład obciążenia pracą jest nie adekwatny do zarobków. Liderzy zespołu zamiast zatrudniać nowe osoby to rozkładają prace na inne osoby bo nie moze być ze ktoś wychodzi po 8 godzinach pracy. A inni siedzą po nadgodzinach, wiec tak naprawdę każdy musi siedzieć po godzinach bo nikt nie ma zycia osobistego i żyje tylko bss. Niech kupią od razu łóżka to każdy bedzie nocowal i zaoszczędzi na życie z tej pensji.

nowaosoba
@byłypracownik 06.10.2017 10:21

Piszę aby inni wiedzieli, że są lepsze firmy do pracy niż BSS. Ja nie wierzyłam w komentarze, na rozmowie rekrutacyjnej poruszyłam ten temat z menagerem i zapewnił mnie, że sytuacji firmy się poprawiła. Niestety żałuję, że odrzuciłam inne lepsze propozycje pracy i przyjęłam tą. Zostałam okłamana na rozmowie, dlatego zwalniam się i przechodzę do innej firmy za dużooooo większe pieniądze bez tyrania.

Julita

Aktualnie firma BUSINESS SUPPORT SOLUTION SA poszukuje pracownika na stanowisko Specjalista ds. Kontroli wewnętrznej / Compliance Specialist. W ofercie napisali, że zapewniają zdobycie szerokiego doświadczenia w zakresie: zarządzania projektami, analizy procesów biznesowych pod kątem usprawnień oraz kontroli wewnętrznych, możliwość uczenia się od managerów, którzy chętnie dzielą się swoją wiedzą i doświadczeniem, możliwość udziału w projektach finansowych i optymalizacyjnych. Czy ktoś jest zainteresowany takim stanowiskiem?

Potencjalny pracownik
@Julita 03.10.2017 15:55

Julita, orientujesz się jakie mniej więcej widełki płacowe przewidziane są dla tego stanowiska?

Zostaw opinię o BUSINESS SUPPORT SOLUTION SA - Łódź

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BUSINESS SUPPORT SOLUTION SA