BUSINESS SUPPORT SOLUTION SA

Łódź

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 134 ocen.

BUSINESS SUPPORT SOLUTION SA
4 134 6 1

Opinie o BUSINESS SUPPORT SOLUTION SA

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Ula

Czytając wpisy widać podejście do pracy w firmie. Jak ktoś chce to zawsze się dogada ale inni tylko narzekać potrafią!!

ilka
@tttt 02.08.2018 17:11

może to jego zwolnienie też było założenie lean hahahaha a tak n poważnie: żaden lean nie zmieni sytuacji w BSS, to jest tonący statek, z którego trzeba sie ewakuować

Niewarto

Nie polecam! Niepoważne traktowanie pracowników. Zaproponowano mi umowę zlecenie, ja oczywiście sie zgodziłam, ponieważ jak wiadomo jest to okres próbny. Ciężko pracowałam przez miesiąc, w porównaniu do reszty pracowników, którzy udawli że coś robią. Ostatniego dnia miesiąca przełożona byla łaskawa poinformować mnie ze następnego dnia juz nie przychodzę, poniewaz wracaja osoby z urlopów. Szkoda tylko, że nie powiedzieli na wstępie ze chodzi im tylko o zapelnienie luki w grafiku na miesiac. Zamiast szukac poważnej, pracy zmarnowalam czas i nerwy. A najgorsze zostalam z dnia na dzień bez pracy. Z tego co mi wiadomo nie tylko ja tak zostalam potraktowana. Ja juz czasu nie cofne, ale wy mozecie sobie to zaoszczędzić.

BSS
@AdaMik 11.07.2018 17:44

Takie sytuacje nie mogą być codziennością, gdyż w całym roku osoby zatrudniane na umowę zlecenie stanowią w BSS nieznaczny procent tych, z którymi podejmujemy współpracę (na umowę o pracę oraz na umowy zlecenia). Zależy nam na długotrwałej współpracy i dlatego preferowaną formą zatrudnienia w BSS jest umowa o pracę. Najlepiej przekonać się o tym zgłaszając się na rekrutację. Jednocześnie pragniemy podkreślić, że dział HR BSS stale monitoruje realizację umów i pozostaje do dyspozycji pracowników oraz byłych pracowników jeżeli chcą wyjaśnić jakąkolwiek kwestię :) HR@bssce.com - Zapraszamy!

Anna

Nie polecam pracy w tej firmie - na porządku dziennym jest podział pracowników na lepszych i gorszych. Ci na niższych stanowiskach są traktowani często pogardliwie. Obecnie jest multum pracy, dlatego trzeba przychodzić również w sobotę, żeby wykonać pracę na czas. Od jakiegoś czasu pracodawca funduje pracownikom obiad w soboty. Pracownicy mogą składać zamówienia w barach bądź pizzeriach, jednak taki przywilej przysługuje bardziej wykwalifikowanym pracownikom, tj. koordynatorom spółek. Pozostali nie zasługują w opinii kierownictwa na taki luksus, mimo że także przyszli do pracy w ten dzień.

aliks
@Anna 21.02.2018 21:47

Ktoś tu skomentował 'jak sie chce dogadać to można'. Po takich wpisach jak ten wyżej widać, że nie można. Nie można dogadać się w firmie, która tak traktuje pracowników. W firmie, która wprowadza podziały, nie szanuje czasu i pracy pracownika. I to nie jest narzekanie, to jest ocena tragicznej sytuacji.

Janusz

Już tak nie narzekajcie bo firma jest dobrym pracodawcą!!

Jeremi
@mmmm 21.07.2018 10:46

Firma powinna oddawać 1:1.5 wtedy kiedy odbierałbym to tak jak oni chcą, tj. w tym samym miesiacu rozliczeniowym. Ale że sam ustalam kiedy odbiore to wówczas jest to ma zasadzie 1:1. I mi to bardziej pasuje. Po co mam mieć odbiór 1:1.5 np we wtorki jak moge dogadac sie ze odbiore w piatki i poniedzialki. Wolę długie weekendy mieć.

Anna

Niestety, ale zgadzam się ze wszystkimi negatywnymi opiniami na temat mojego pracodawcy. Przede wszystkim praca ponad siły, ZERO podwyżek od wielu wielu lat ( nie ma nawet symbolicznych ) i dokładanie obowiązków do upadłego. Rotacja ogromna, obowiązki tych, co odchodzą rozkładane są na tych co zostali. Firma stawia na stażystów, NAJLEPIEJ TYCH DARMOWYCH, nowo zatrudnianym ( nawet tym z dużym doświadczeniem ) oferuje się płacę ok. 2 200 brutto :D To nie żart. No chyba, że weźmie masę dodatkowych obowiązków, to dołożą mu ze 200-300 brutto. O jakich szkoleniach mowa ?? I o jakim socjalu ? Nie miałam w tej firmie ani jednego szkolenia, chyba, że z "leana". Osoby, które piszą pozytywne komentarze albo są z HR ( zatrudnione do polepszania wizerunku firmy ) albo z "leana" ( i ci rzeczywiście FAAAJNIE zarabiają ) - na którego firma wydała kolosalne pieniądze zamiast na jakiekolwiek podwyżki dla tych pracowników, którzy zarabiają na pensje dla wszystkich. Jeśli wszyscy się jednego dnia zwolnimy, to leanowcy, HR i managerowie - super opłacani - firmy nie utrzymają, nie będzie komu wykonywać naszej ciężkiej roboty. Jedno w tej firmie jest pewne - jeśli będziesz się mega starał i będziesz dobry, to dołożą Ci , ale jedynie obowiązków, bo na pewno nie pieniędzy. Obowiązków będą Ci dokładać dopóty dopóki się nie zwolnisz albo ciężko nie rozchorujesz. Tak, wiele osób ciągnie na lekach uspakajających, wiem od wielu osób. Teraz mają wydać kolejne ciężkie pieniądze, ale - NIE NA PODWYŻKI, tylko na badania na temat naszych zarobków ( bo pierwsza i jedyna do tej pory ankieta przeprowadzona wśród pracowników m. in. na temat zarobków była dla firmy druzgocąca ). A przecież doskonale wiedzą, że podwyżek nie było od wielu wielu lat i wystarczy porównać nasze pensje ze średnią krajową. Aż żal patrzeć, jak dobra kiedyś firma zeszła do takiego poziomu.

byly pracownik
@Anna 10.10.2017 20:46

przykre, ale prawdziwe

XD

BUSINESS DZIADO SOLUTION

alelek
@XD 25.06.2018 16:01

Some things never change :D

Julita

@Asia, dziękuję Ci za obiektywną opinię. Pakiet socjalny do wynagrodzenia jest zawsze miłym dodatkiem. Nie udało Ci się zdobyć dofinansowania do studiów. Cz pracownicy z dłuższym stażem mogli na to liczyć? Czy pracując tam mogłaś negocjować swoje warunki zatrudnienia i wynagrodzenie? Próbowałaś tego? Czasem pracodawca bywa w tym względzie elastyczny. Wszystkie wasze opinie są bardzo ważne. Pomagają innym użytkownikom w znalezieniu zatrudnienia.

Jana
@Asia 28.06.2018 19:44

Ja wypełniałam wniosek o dofinansowanie kursu. Złożyłam go i zostało mi przyznane dofinansowanie. Nie było to jakoś skomplikowane. Tylko do każdego dofinansowania z tego co wiem trzeba podpisać umowę lojalnościową.

Julita

@Zdziwiona, dodaj coś więcej o swoich obowiązkach pracy. Na jakie bonusy można liczyć, chodzi mi tu dokładnie o pakiet socjalny. Czy są premie kwartalne, szkolenia dokształcające dla pracowników? Twoja opinia będzie bardzo przydatna.

pracownik
@Alexandra 02.07.2018 12:03

U mnie bylo podobnie-przelozeni byli ze mnie zadowoleni (kiedys tam nawet trafila sie premia). Ale nagroda za prace bylo dokladanie nowych obowiazkow przy zerowej podwyzce (bo zarzad mowil, ze podwyzki zaleza od dyrektora a dyrektor ze od zarzadu-celowa polityka, zeby nie dac nic pracownikowi). Skonczylo sie prawie depresja a skutki nadal sa odczuwalne-wiec czy polecam?! Sami odpowiedzcie sobie czy warto poswiecac zdrowie...

Julita

@Nie warto, oczywiście rozumiem, że nie zostałaś dobrze potraktowana przez firmę. Wiele poprzedzających wpisów potwierdza Twoją opinię. Czy według Ciebie nic nie można zrobić z ta sytuacją? Firma, która szanuje pracowników i w nich inwestuje rośnie w siłę, więc niezrozumiałe jest takie postępowanie. Potencjalni pracownicy znając informacje o firmie sami zdecydują, czy chcą do niej aplikować, czy nie.

Była pracownica
@Solis 21.06.2018 16:22

Niestety, ale jedyny plus pracy w BSS, jaki ewentualnie się pojawia, to ludzie. To niestety za mało i powiedzmy sobie szczerze, że to nie zasługa firmy, że ludzie się ze sobą dogadują. Prawda jest taka, że nic nie łączy lepiej niż wspólny wróg, czyli BSS w tym przypadku :) Tylko dla ludzi nie warto pracować w BSS, bo takich można poznać naprawdę w wielu miejscach :) Nie warto poświęcać swoich nerwów, czasu i prywatnego życia.

Jana

Pracowałam długo w BSS i odeszłam w tym roku choć wcale nie było mi tam źle. Potrzebowałam zmiany i nie ukrywam propozycja finansowa, którą otrzymałam u mojego obecnego pracodawcy była bardzo atrakcyjna. Nie zgodzę się z tym że ta firma to samo zło. W trudnym dla mnie momencie życiowym dostałam wiele wsparcia i zrozumienia również od przełożonego. Wiem ze są tam nadal osoby które są zadowolone i są takie które szukają innej pracy. To chyba zależy od szefa któremu się podlega.

Pati

Zdecydowanie odradzam pracę w tej firmie. Z kazdym dniem jest coraz gorzej. Rotacja pracownikow ogromna, wiele osób odchodzi, malo przychodzi, bo brak chętnych, wiec praca osób, ktore odeszły jest rozkladana na osoby, które pozostały. Liderki zespołów swiruja, bo mają wytyczne od góry, by dokrecac śrubę. Jedna z nich celowo nie wyraża zgody na urlop tylko zmusza do odbioru nadgodzin. Oczywiscie na wniosek pracownika. Odkad pojawila sie nowa pani dyrektor to zmiany zakresow obowiazkow sa przymusowe i nie podlegają negocjacjom. Jak sie nie podoba to wypad. Podwyzek nie było od lat. Nadgodziny nie są wyplacane w terminie, dopiero po 4 miesiącach. Osoby, ktore przychodzą muszą umieć juz wszystko inaczej nie wyrobia sie z pracą w ciągu 8 godzin.

Marcin_Es
@Pati 20.04.2017 23:40

Z przykrością stwierdzam, że nie zmieniło się NIC. No, może poza tą kwestia, że teraz nadgodziny nie są już w ogóle wypłacane. Brać nogi za pas i uciekać :)

Julita

@Były pracownik, dziękuję Ci za Twoją wyczerpującą opinię.@był@, rozumiem, że byłaś zadowolona z atmosfery w pracy? Duża ilość obowiązków to teraz standard w każdej firmie. Oczywiście rozumiem Cię, że powinno iść za tym odpowiednie wynagrodzenie. Czy negocjacja na ten temat z pracodawcą mogłaby coś zmienić? Próbowałaś tego? Wszystkie opinie są mile widziane, zachęcam was do ich dodawania.

Marcin_Es
@Ryba 15.06.2018 22:21

Niestety, ale ta firma to naprawdę zło ostateczne dla pracownika. Dziwi mnie jedynie to, że przez tyle lat nic się nie zmienia, jeżeli już się zmienia to tylko na jeszcze gorsze, a mimo to firma jest nadal na rynku. Pytanie jak długo jeszcze? BSS, czas się zwijać :)

Ewa

Nareszcie weekend i wolne od BSS :-) Zdecydowanie nie polecam pracy w tej firmie. Wiele osób pracuje, bo nie ma wyjścia ze względu na to, że mają rodziny, kredyty, itd.. Zaciskają zęby i pracują dalej. Natomiast liderki wykorzystują ten fakt przy podziale obowiązków, tak jest zwłaszcza w detalu. Na porządku dziennym jest szantażowanie pracowników - przyjmij teraz dodatkową pracę, bo w przeciwnym wypadku za jakiś czas dostaniesz większą spółkę do obsługi albo już nie dostaniesz szansy rozwoju i będziesz się kisić w firmie na obecnym stanowisku bez perspektywy podwyżki. Liderki notorycznie kłamią, obiecują zajęcie się sprawą po czym liczą, że pracownicy zapomną.

Adamek
@Ewa 16.03.2018 17:52

Szantaże, nadgodziny, kłamstwa - witamy w codzienności BSS :) Ewa, z tego co czytam w Twojej opinii to do dzisiaj nic się nie zmieniło. Szkoda, przede wszystkim szkoda ludzi, którzy którzy tam trafią i się zawodowo bardzo szybko wypalą, jeżeli w porę nie odejdą.

był@

Dlatego, że nie pracuję już w BSS uważam, że moja opinia jest wiarygodna. Co do ludzi w zespole w którym pracowałam mega plus - zawsze pomocni i życzliwi. Atmosfera w zespole na prawdę robiła swoje. Co do ilości pracy - dużo, ale zgodzę się z przedmówcami to jest księgowość dużo pracy musi być - ale czy w takim razie nie można zatrudnić więcej pracowników? Wynagrodzenie za taką ilość pracy żenujące. Tak, wszyscy Wam mówią, że tyle się zarabia - fakt robili nawet swego czasu jakieś badania w tym kierunku, ale to nie prawda. Jedna, druga rozmowa w innej firmie i okazało się że księgowa może zarabiać więcej. Benefity też były na plus - karta sportowa, ubezpieczenie zdrowotne. Dwa bilety do kina w roku też w zasadzie fajne. Pozdrawiam Był@

Adamek
@był@ 14.06.2018 13:56

to prawda, że zarobki w BSS są żenujące. Tak naprawdę to praca tam jest żenująca, ale ktoś kto nie spróbował pracy w innym miejscu się o tym nie przekona. BSS to największe zło jakie może się przytrafić młodemu i ambitnemu człowiekowi :)

Julita

@Były pracownik, dziękuję za Twoją opinię. Gdybyś mogła dodać kilka zdań o atmosferze pracy i relacjach pracownik-przełożony, to na pewno pomogłabyś osobom szukającym tutaj opinii podjąć decyzję dotyczącą aplikacji. Jakie kwalifikacje musiałaś mieć, żeby dostać się na stanowisko na którym pracowałaś?

Były pracownik
@Julita 09.06.2018 08:55

Atmosfera pracy...co do ludzi bez zarzutu. W tych warunkach naprawdę potrafią się wzajemnie wspierać. Nie czuć tam słynnego wyścigu szczurów. Mimo, że sami spędzają połowę życia za biurkiem w pracy, to lituja się nad nowymi pracownikami i robią co mogą żeby te początki w nowym miejscu byly bardziej znośne. Co do relacji kierownik-pracownik - ciężko mi powiedzieć jak jest teraz bo mój owczesny kierownik juz nie pracuje w BSS. Osoba która go zastąpiła oraz kolejna po niej również zrezygnowała ze stanowiska(W ciągu pół roku) Kierownictwo zasadniczo zmienia się bardzo często. Trudno za tym nadążyć i na pewno nie sprzyja to dobrej atmosferze pracy. Zdarza sie że kierownik jest słabiej zorientowany w sytuacji niż pracownik. Nie jest to ani dobry PR na początek.

anonim

(usunięte przez administratora)

Marcinek
@pppp 27.05.2018 22:01

Ups. Pracownikowi BSS już się myli kiedy podszywa się pod zadowolonego pracownika publikującego pozytywna opinię, kandydata szukającego pracy a kiedy może zostać sobą. No brawo hahaha!

postażu

A ja jestem happy, bo w BSS odbyłam staż i zaproponowano mi umowę o pracę. Podobało mi się na stażu, dużo się nauczyłam, byłam w fajnym zespole i cieszę się, że się sprawdziłam! :)))))))))

Ala_Trodor
@Stary 30.05.2018 16:43

Bawi mnie to, że @Stary jest też autorem wpisu @postażu i sam sobie odpowiada na komentarz :D oj BSS, coś Wam nie idzie to spamowanie pozytywnymi komentarzami :)

zainteresowana

Witam, chciałabym poznać opinię jak pracuje się w dziale kadr i płac ? Jak wygląda tam atmosfera, rotacja i kwestia finansów ? Czy nadgodziny faktycznie nie są wypłacane? Będę wdzięczna za informacje, bo zastanawiam się nad złożeniem CV.

Zdziwiona
@Maciek_77 25.05.2018 19:10

Mam wrażenie, że pracuję w zupełnie innej firmie. Ciasto, uśmiechy, wsparcie, wiele koleżanek tych samych od lat.... Knucie? Ploty? nie znam tego.... @LucindaGracias, a gdzie teraz pracujesz?

Julita

Witam, pojawiły się nowe oferty pracy w firmie BUSINESS SUPPORT SOLUTION. Poszukiwani są pracownicy na stanowiska: specjalista ds controlingu, młodszy specjalista ds controlingu, specjalista ds projektów, samodzielny księgowy, starszy specjalista ds podatków. Wszystkie oferty pracy na stronie:https://pl.indeed.com/Praca-BUSINESS-SUPPORT-SOLUTION-SA-w-Stryk%C3%B3w,-%C5%82%C3%B3dzkie. Co myślicie o tych ofertach? Zamierzacie aplikować?

Franek

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników?

MarcinEm.
@O 18.05.2018 13:34

hahahaha, nie dziwię się - już nikt tam nie chce pracować :D

Tamara

Cieszę się, że nie czytałam tych opinii zanim podjęłam pracę w BSS...... Pracuję niecały rok i jestem na razie zadowolona i nie zgadzam się z wieloma negatywnymi opiniami. Uraziły mnie opinie, że przyjmą każdego za psie pieniądze - bo ja otrzymałam taką pensję jaką mi proponowano mniej więcej w innych firmach, a nawet ciut więcej. Widzę, że rotacja jest - ale teraz chyba jest taki czas wszędzie, ale też mogę potwierdzić, że atmosfera jest bardzo dobra i brak tego przysłowiowego wyścigu szczurów bardzo mi odpowiada.

słabo
@xy 11.11.2017 22:20

niestety wszystko prawda ;o(

Zainteresowana

Czy w firmie jest jakiś konkurs dla pracowników?

K.
@Lokalny patriota 23.04.2018 12:33

Dużo akcji propracowniczych jest organizowanych - w końcu nie tylko pracą człowiek żyje...

szybki

zastanawiam sie nad zlozeniem aplikacji do kadr, w obecnej firmie jako specjalista ds.k i p mam 3500 netto.czy bss jest mi q stanie zaoferowac cos lepszego? Czy gra jest nie warta swieczki?:-) dzieki z gory za opinie i porady

Maja
@szybki 27.03.2018 14:10

Stanowisko do stanowiska na podstawie samej nazwy nie ma co porównywać. Trzeba złożyć CV i przyjść na spotkanie :) Nie ma nic do stracenia.

Julita

@Lenka, możesz powiedzieć coś więcej o swojej pracy? Z czego jesteś najbardziej zadowolona, a co najbardziej Ci przeszkadza? Co byś zmieniła w firmie gdybyś mogła? Poleciłabyś tego pracodawcę znajomym? @Anna, czy soboty są dodatkowo płatne lub można je później odebrać? I czy pracownicy mają możliwość zrezygnowania z pracy w ten dzień? @Ewa, czy sprawy o których piszesz były gdzieś zgłaszane? Były w tej sprawie prowadzone jakieś rozmowy z zarządem firmy?

Głosujący
@Beta 12.04.2018 16:42

W pomocnej dłoni, dobry duch zespołu i najwyższe standardy też nie wygrywały osoby zarządzające. Wyniki są u ambasadorów, bo oni też się spotykali i podejmowali decyzje jak głosy były wyrównane.

Lenka

Pracuje od paru miesięcy, jestem zadowolona, jasne i przejrzyste,jeśli ktoś nie lubi siedzenia w jednym miejscu przez 8 godzin to praca nie dla niego

Drzewiec Piko

A ja będę tam na stażu :)

Pracownik
@janusz 13.03.2018 09:35

Jeżeli akurat jest nabór, to można próbować. Łatwiej jest przez rekrutację wewnętrzną (polecenie) lub po stażu. Warunkiem jest bardzo dobra znajomość Excela.

Drzewiec Piko

A ja będę tam na stażu :)

Były

Rzeczywiście z kasa na początek nie jest rewelacyjnie, ale nauczyć się mozna bardzo bardzo wiele i to potwierdza opinia o pracownikach BSS u innych pracodawców - ten kto szuka pracy ten to wie. Są tez osoby, którym sie udalo i awansowały i kase tez mają spoko. Ja odeszlam, bo trafila mi sie fajna propozycja blizej miejsca zamieszkania, ale ogolnie wspominam atmosferę i pracę pozytywnie.

Senior
@ss 02.02.2018 18:46

zasadniczo nie trzeba - chyba, że jest to wyraźnie zaznaczone w wymaganiach na danym stanowisku.

dd

hej. czy trzeba znać angielski ?

Polak
@dd 02.02.2018 18:57

Nie. I dobrze.

successful

Nie rozumiem tych negatywnych komentarzy. Pracuję w BSSie od 4 lat. Zaczynałam od praktyk, a następnie zostałam zatrudniona na stanowisku asystenta. Obecnie pracuję, jako Specjalista. Atmosfera w pracy jest bardzo dobra – uśmiechnięci i pomocni koledzy i koleżanki. Przełożeniu odnoszący się z kulturą do każdego pracownika, to duży atut. Można wyczuć rodzinną atmosferę. Cieszę się, że firma docenia pracowników, którzy są otwarci na nowe doświadczenia. Obowiązków owszem, przybywa, ale przecież jest to wpisane w rozwój każdego pracownika. Ciężko jest stać ciągle w tym samym miejscu i wymagać szczególnych pochwał, nagród. Uważam, że firma stara się zadbać o każdego. Jest wiele atrakcyjnych benefitów, m.in. dofinansowanie szkoleń i studiów. Tutaj także jestem tego przykładem, ponieważ zostały mi dofinansowane studia. Czytam Wasze komentarze pełne negatywów dotyczących pracy w BSS i zastanawiam się skoro jest Wam faktycznie tak źle, to dlaczego nie chcecie tego zmienić? 10 lat pracy w „takich strasznych warunkach” chyba jest bodźcem do zmiany? Chyba, że warunki jednak nie są takie złe..... Pamiętajcie, że zawsze lepiej jest tam, gdzie nas nie ma.

yyy
@Headhunter 22.01.2018 11:47

Dziekuje za potwierdzenie, ze 10-15 lat temu pgf bylo uvzciwym pracodawca... A teraz jest inaczej...hmmmm

Zostaw opinię o BUSINESS SUPPORT SOLUTION SA - Łódź

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BUSINESS SUPPORT SOLUTION SA