BCT Bałtycki Terminal Kontenerowy

Adres: Kwiatkowskiego 60, 81-127 Gdynia

NIP: 5861019759 KRS: 0000024234

BCT Bałtycki Terminal Kontenerowy
2 79 131 5 1

Opinie o BCT Bałtycki Terminal Kontenerowy

Filtruj opinie po kryteriach:

Gustaw
 Opinia

Jesteście przekonani, że nie można dobrze napisać o firmie? Idealnie to pewnie nigdzie nie jest.

Pomocna?
Tak2Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Były pracownik
 Opinia
@Gustaw 03.02.2019 18:56

Drogi Gustawie, pewnie, że idealnie nigdzie nie jest. Ale w przypadku BCT nie chodzi o to, że tam nie jest idealnie ale o sprawy kluczowe, podstawowe - np. o przestrzeganie prawa. Tak - prawa - bo Kodeks Pracy to jakby nie patrzeć prawo, którego ma przestrzegać także pracodawca a nie tylko pracownik.

Pomocna?
Tak29Nie3
ktoś inny
 Opinia
@Gustaw 03.02.2019 18:56

Szanowny Gustawie, szanowni użytkownicy, naprawdę warto walczyć z mobbingiem na każdym etapie - nawet przez ponad trzy lata w sądzie. Oczywiście nie oznacza to, że w BCT jakoś znacząco się poprawiło - weźmy chociażby np. to, że mobberka nadal tam pracuje na swoim kierowniczym stanowisku. Na dzisiaj sytuacja wygląda następująco - BCT z kretesem PRZEGRAŁ proces i pomimo, że prawnicy prezesa złożyli apelację, to po krótkim namyśle (chyba jednak po uważnej lekturze miażdżącego uzasadnienia wyroku) apelację wycofali i wypłacili zasądzone zadośćuczynienie. Natomiast pozostała kwestia roszczeń odszkodowawczych (wprost wynikających z udowodnionego już mobbingu), na którą to kwestię BCT znowu zareagował irracjonalnie - tak po prostu, za pośrednictwem INNEJ JUŻ kancelarii prawniczej zakwestionował roszczenie. Ale co tam, skoro pan prezes znowu woli proces, to będzie proces, kolejne koszty i kolejne miesiące (może lata) ostrzegania potencjalnych pracowników (tj. przypominania opinii publicznej) o autentycznych, niestety przykrych sytuacjach w przedmiocie traktowania ludzi w BCT (niegdyś naprawdę niemal wzorcowej firmie). To wszystko na teraz - więcej, zwłaszcza dobrego napisać się niestety nie da.

Pomocna?
Tak23Nie2
Opetatorzy
 Opinia
@Były pracownik 04.02.2019 11:12

Napisz nazwiskami kto robi mobing A nie się czaisz

Pomocna?
Tak2Nie1
Wyjebane.pl
 Opinia

Na Bct działa teraz gang świeżaków :)

Pomocna?
Tak15Nie2
Andzia
 Opinia
@Wyjebane.pl 16.05.2019 00:05

I bardzo dobrze, niech się młodzi szkolą . Ale już widać różnicę zwłaszcza np na ( tirex czy jak to się nazywa ) byłem W tym tygodniu , z dwa razy dziennie I operator już czekał z kontenerem . Szok i pozytywnie . Oby tak dalej . ...

Pomocna?
Tak8Nie
Nick
 Opinia
@Andzia 24.05.2019 23:57

No popatrz, wystarczyło że (usunięte przez administratora)ogłosił swoją "rezygnację z powodów osobistych" i natychmiast widać pozytywy tej niespodziewanej decyzji. Oby tak dalej i miejmy nadzieję, że w BCT wszystko będzie wracać do tej zdrowej normy (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak7Nie1
Andzia
 Opinia
@Nick 27.05.2019 11:08

Nie wiem , czy to dzięki temu, ( że prezes zrezygnował , średnio, mnie to obchodzi ) jestem kierowcą I widzę, że idzie ku lepszemu . A i gratuluję transferów ... dobra decyzja

Pomocna?
Tak6Nie
Zainteresowana pracą
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Hejka. Ile zarabia tam dysponent? Dziękuję za informację.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ktoś inny
 Opinia
@Zainteresowana pracą 03.03.2019 19:30

Mobbing i jego skutki, czy nie najgorsze (chociaż też nie najlepsze) zarobki ? Oto jest pytanie.

Pomocna?
Tak23Nie1
Kennedy
Nazwa działu: Dział techniczny
 Opinia

Wszyscy zadowoleni po podwyżkach?

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ja i oni
 Opinia
@Kennedy 18.02.2019 11:50

Taaa, a jakże.

Pomocna?
Tak5Nie
Kierowca
 Opinia

Najgorszy port w Polsce. Gorszego nie ma. Kierowcy czekają na złożenie bądź pobranie kontenera po kilka godzin. 2 godziny to standard niejednokrotnie to 4. Ignorancja i brak kontaktu. Moje sugestie dla BCT Bałtycki Terminal Kontenerowy: Zacząć w końcu normalnie pracować bo do tej pory tylko niszczą ten rynek. Zatrudnic więcej operatorow suwnic i obsługi chyba że chcą zbankrutować.

Pomocna?
Tak26Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracownik
 Opinia
@Kierowca 08.12.2018 01:16

Kolego ale właśnie nikt tam nie chce robić, bo po pierwsze premia premia i jeszcze raz premia której wogóle nie widać przy kwicie, a po drugie chciałbyś skakać jak małpa po sprzęcie, idź na tą suwnice potem idź na inną później Volva powozić po przerwie i na koniec jeszcze na suwnice na pół godziny, idź Pan w(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak26Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Były pracownik
 Opinia
@Kierowca 08.12.2018 01:16

Nie warto pracować w BCT - szkoda nerwów/zdrowia. Poniżej wszystko mówiący fragment uzasadnienia wyroku sądu w wygranej przez pracownika sprawie o mobbing. "Prezes pozwanej zeznał, że wysoko ceni profesjonalizm ............ i nie widzi dostrzeganych przez innych problemów. Powyższa postawa negacji zjawiska, które w pozwanej spółce w dziale zaopatrzenia w sposób dość jednoznaczny potwierdzili świadkowie, budzi zdziwienie w kontekście metodyki zarządzania przedsiębiorstwem”. O "sposobie zarządzania" w tej firmie, już jakiś czas temu pisali - także tutaj - inni pracownicy (i też nie były to pozytywne dla BCT opinie).

Pomocna?
Tak26Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracownik
 Opinia

Premia premia i jeszcze raz premia tylko to się słyszy na radyjku, a tak szczerze to warunki jak w Stoczni, non stop ogień na tłoki a potem jak dojdzie co do czego to po premii i kara, sprzęt stary wysłużony, ogólnie słabo wam powiem, lepiej jest u konkurencji z drugiej strony bynajmniej spokój, nie tak jak tu

Pomocna?
Tak27Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Nick
 Opinia
@Pracownik 30.10.2018 18:57

Masz na myśli ten ostatni wypadek - upss ... - "kolizję" (bo poszkodowany opuścił szpital w ostatnim momencie, tj. po sześciu dniach)? Tę "kolizję", do której - niemal w rocznicę tragicznego wypadku z 2017r. - doszło, bo w pośpiechu operator suwnicy kolejowej (nowej a nie wysłużonej), uderzył w ciągnik! Też go nie widział, czy też ciągnik był rzekomo zaparkowany w niedozwolonym miejscu, czy jak??? Państwowa Inspekcja Pracy to już się chyba nudzi tymi ciągłymi interwencjami w BCT.

Pomocna?
Tak22Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Egzekutor
 Opinia

Operatorzy suwnic to cymbały, lenie śmierdzące tylko myślą o przerwie. Schodzą. Z suwnic 10 minut wcześniej.

Pomocna?
Tak6Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Fredyyy
 Opinia
@Egzekutor 11.10.2018 22:35

Ile można zarobić na suwnicach?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Victoria
 Opinia

Dzisiaj - po trzyletnim procesie sądowym - była pracownica BCT wygrała sprawę sądową o zadośćuczynienie za rozstrój zdrowia spowodowany mobbingiem w BCT. Sąd uwzględnił roszczenia ofiary mobbingu a w ustnym uzasadnieniu wyroku nie zostawił suchej nitki na BCT (sprawa toczyła się przed gdyńskim Sądem Rejonowym pod sygn. akt IV P 542/15).

Pomocna?
Tak29Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
np. Jan Kowalski
 Opinia

Oj Tymoteusz, Tymoteusz. To jak piszesz "bardzo złe światło" wynika z udokumentowanych już na tym etapie, ogólnie znanych faktów a nie z jakichś niskich pobudek (tymi, to kierują się raczej niektóre ważniaki z BCT). I niestety BCT nie tylko nie jest firmą idealną ale do ideału nie szans nawet się zbliżyć (z pewnością nie przy tym układzie zarządczym).

Pomocna?
Tak11Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
observer
 Opinia

Nie bardzo rozumiem tych narzekań. Znajomy pracuje tam od lat jako sztauer i za 200h pracy w miesiącu wychodzi mu pensja 5000-6000 zł netto w zależności od wysokości dodatku za przerób. Mało?

Pomocna?
Tak13Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
zorientowany w sytuacji
 Opinia
@observer 01.02.2018 23:02

Doradź znajomemu, żeby zmienił lekarza, bo te leki które mu zapisał powodują u niego tego typu fantazje (lub wspomnienia sprzed wielu lat). 5-6 tysi netto, to aktualnie (tak, jak przed laty) chcieliby zarabiać operatorzy - i to ci wyjątkowo doceniani przez prezesa. Tak więc nie siej tu taniej, słabej propagandy.

Pomocna?
Tak16Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
observer
 Opinia
@zorientowany w sytuacji 06.02.2018 12:17

Ma 25-30 zł netto na godzinę, w zależności od wysokości dodatku za przerób.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
zorientowany w sytuacji
 Opinia
@observer 07.02.2018 02:09

Ok, prawie wszystko się zgadza - poza jednym szczegółem - my komentujemy wątek BCT a ty jaki komentujesz ?

Pomocna?
Tak15Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Tajemnicza_smierc
 Opinia
@observer 01.02.2018 23:02

Czy twój znajomy to ten co zabił kierowcę tira? A nie sory ten co zabił to teraz siedzi w domu na chorobowym... I popija browara z pensji, która mu przelewa prezesunio żeby siedział cicho...

Pomocna?
Tak18Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
prokuator
 Opinia
@Tajemnicza_smierc 19.02.2018 15:56

To nie była wina operatora, tylko kierowcy. Nie zastosował się do przepisów panujących na terenie terminala i stał na pasach, wyraźnie oznaczonych, po których porusza się suwnica placowa. Stał końcówką naczepy na tych pasach i operator nie miał prawa go zauważyć. Byłem na tej zmianie i wiem jak to wyglądało. Ciekawe jakby media śpiewały gdyby sytuacja była odwrotna.

Pomocna?
Tak5Nie5

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sztauer
 Opinia
@observer 01.02.2018 23:02

Bzdura

Pomocna?
TakNie
Olek
 Opinia

Czy firma ma jakieś oferty pracy? Warto aplikować?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Administrator
 Opinia

Czy w BCT Bałtycki Terminal Kontenerowy jest możliwość wewnętrznej rekrutacji? Czy zdarzają się podczas takiej rekrutacji awanse pracowników?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonymous
 Opinia
@Administrator 14.06.2018 09:54

Rekrutacja wewnętrzna to poszukiwanie i awans pracownika na wyższe stanowiska spośród obecnej kadry firmy. Tak więc jakoś nie bardzo rozumiem twoje pytanie - a konkretnie dwa pytania.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Edyta
 Opinia

@kochajcieprezesa, staram się na tym forum pozyskiwać różnego typu informacje od użytkowników dotyczące zatrudnienia w BCT Bałtycki Terminal Kontenerowy, również te pozytywne. Jeżeli jest coś co Twoim zdaniem należy poruszyć w tym wątku, to proszę Cię, żebyś to zrobił. Najważniejsze, aby w tym wątku pojawiały się ciągle aktualne i merytoryczne wypowiedzi o tym pracodawcy.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
kochajcieprezesa
 Opinia
@Edyta 19.04.2018 11:14

Pozytywy - bardzo proszę - wypłata jest na czas - to fakt. I to koniec pozytywów. Atmosfera w BCT fatalna, pracownicy na korytarzach rozmawiają szeptem (zwłaszcza na niewygodne dla zarządu tematy), o mobbingu piszą ludzie zajmujący różne stanowiska (oprócz przypadku w biurze, w której to sprawie trwa proces, piszą też inni-także ktoś od elektryków i operatorów-wystarczy dokładnie prześledzić wpisy). Widoków na wielki powrót BCT do ligi liczących się terminali kontenerowych też brak a i temat połączenia BCT i GCT jakoś podejrzanie ucichł (przypominam, że o połączeniu terminali oficjalnie w mediach mówił prezes gdyńskiego portu a każdy średnio rozgarnięty człowiek wie, że przy takim połączeniu na bruk poleci sporo pracowników). Cóż by tu dodać, hmmm? Może to, że jak tylko spróbujesz się postawić na niewłaściwe traktowanie, wylecisz z roboty (w trudnych formalnie przypadkach, zlikwidują twoje stanowisko). Czy coś jeszcze Edyta potrzebujesz, coś uszczegółowić, przedstawić dowody na poparcie moich opinii? Myślę że wystarczy ale jak masz jeszcze jakieś pytania, chętnie odpowiem.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Smierc_w_BCT
 Opinia
@Edyta 19.04.2018 11:14

"Fakt, ludzie w tej firmie są zastraszani utrata pracy z wilczym biletem gdy tylko pisna słowo na temat wypadku. Słyszałem że mają zakaz rozmawiania z kimkolwiek na temat tej sprawy, bo nie daj Boże ktoś z BCT się dowie to pozamiatane umarł w butach heh... Szkoda mi tych ludzi co tam pracuja, co trzeba zrobić żeby tak zastraszyć drugiego człowieka, niech tylko jeden z drugim się zastanowić co gdyby to ich ojca spotkało albo kogos z bliskiej rodziny czy też by odpuścili sprawę i machnęli ręką. Szanowny Pan prezes nawet nie wysłał kondolencji dla rodziny, ZERO, NIC tak jakby to był tylko wypadek i nic się nie stało... Zastanawiałeś się człowieku co przeżywa żona zmarłego kierowcy oraz jego dzieci??? Mam nadzieję że sprawiedliwość Cię dopadnie jak nie na tym świecie to na drugim... Pan Bóg jest nierychliwy, ale sprawiedliwy. Pisze to do wszystkich, którzy coś wiedza, a boją się że prezes ich pokara czy faktycznie praca dla takiego człowieka jest więcej warta niż ludzkie życie??? Pamiętajcie karma wraca... Kiedyś to wy będziecie potrzebować pomocy oby nikt się od Was nie odwrócił..." Ten sam komentarz umieściłem na forum trójmiasto praca, niestety admini tamtego forum widać mają "uklady" z BCT i mój post został usunięty i to dwa razy pod rząd, miuta po minucie. Może chociaż ten portal nie trzyma z BCT i pokaże prawdziwe oblicze tej firmy...

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonymous
 Opinia

Oj, te ciągłe kłopoty w BCT. Jednak echo dobrze mi doniosło jakiś czas temu, że PIP prowadzi kontrolę w związku z kolejnym przypadkiem - kolejnej, zupełnie nowej ofiary tej samej pani kierownik (wspomnę tylko, że chodzi o mobbing). Właśnie dostałem w tej sprawie pismo z PIP.

Pomocna?
Tak16Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Edyta
 Opinia

@kochajcieprezesa, chcesz powiedzieć, że w BCT Bałtycki Terminal Kontenerowy w obszarze firmy, w którym Ty pracujesz, to brygadziści są odpowiedzialni za Twoje warunki zatrudnienia? Czy możesz wymienić jakieś plusy wynikające ze współpracy z tą firmą?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
kochajcieprezesa
 Opinia
@Edyta 25.03.2018 15:59

Edyta, ty bezstronny "moderatorze", nie zaczynaj tej samej śpiewki o potencjalnych plusach w BCT. Gdyby były, to ktoś by chyba o nich napisał.

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonymous
 Opinia

polecam!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Andrzej
 Opinia

Witam dostałem jakiś czas temu telefon ze mam przyjsć na rozmowę. Jakiej stawki może spodziewać się operator z doświadczeniem 7 lat?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
kochajcieprezesa
 Opinia
@Andrzej 09.03.2018 17:29

W BCT możesz się spodziewać dosłownie wszystkiego (z naciskiem na "dosłownie"). Nie pytaj o stawkę - to w kadrach wyłoży ci pani Jadzia, ty się lepiej martw, czy jak już ewentualnie dostaniesz tam robotę, to czy będziesz umiał wkupić się w łaski brygadzistów (z naciskiem na "wkupić"). To od ich łaski będzie zależał twój zarobek (resztę info w tych kwestiach znajdziesz i na tym serwisie i na 3city).Trzymaj się Andrzej.

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
pełna lipa
 Opinia

Nie jest dobrze w BCT - sprawa mobbingu w jednym z działów przybiera na sile (jest kolejny poszkodowany). A że poszkodowany się ujawnił i napisał o tym na jednym z popularnych trójmiejskich portali, usunięto cały wątek z kilkudziesięcioma negatywnymi opiniami na temat tej firmy (zapoczątkowany przed trzema laty - nikt z komentujących nie naruszył regulaminu). To typowe, standardowe zachowanie Zarządu - jak jest problem, który zbyt długo się ciągnie (bo szefostwo nie potrafi/nie chce go rozwiązać), to wszelkimi sposobami trzeba sprawę ukryć przed światem i udawać, że jej nie ma. Dobrze, że są jeszcze - tak jak ten - niezależne portale, które nie uginają się pod presją niezadowolonych z negatywnych opinii pracodawców.

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Edyta
 Opinia

@Były kolega Włodzimierza, nie współpracuję z BCT Bałtycki Terminal Kontenerowy. Jestem moderatorem forum gowork.pl i moją rolą jest pozyskiwanie aktualnych informacji o firmach jako pracodawcach oraz aktywne uczestnictwo w dyskusji. Zapewniam, że nie mam złych zamiarów, moje działania są wyłącznie takie jak opisałam powyżej. Może w związku z tym, mógłbyś opisać swoje doświadczenia z tą firmą?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Były kolega Włodzimierza
 Opinia
@Edyta 15.12.2017 18:36

W takim razie jako moderator tego forum zadajesz bardzo dziwne pytania - ba - wyrażasz wręcz opinie a w najlepszym razie sugerujesz (owszem, nie wprost ale jednak). Poza tym, pod nickiem "Edyta" już się tutaj ktoś mądralował. Co do moich osobistych doświadczeń z BCT, no cóż - wystarczy cofnąć się do moich opinii - są jednoznacznie negatywne.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Były kolega Włodzimierza
 Opinia
@Edyta 15.12.2017 18:36

Wróć do moich poprzednich wpisów - z nich wiele się dowiesz. I dalej twierdzę, że twoje wpisy (np. ten z 27.07.2017) nie są obiektywne - zwłaszcza jak na moderatora, który ponoć nie ma nic wspólnego z BCT.

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Edyta
 Opinia

Na stronie internetowej BCT Bałtycki Terminal Kontenerowy zauważyłam informację, że firma organizuje dni otwarte. Z opisu wydarzenia wynika, że jest to dobra rozrywka dla rodzin, ponieważ zapewnionych jest wiele atrakcji. Czy, Waszym zdaniem, jest to również dobry sposób na pierwszy kontakt z BCT jako pracodawcą? Czy podczas takiego dnia można porozmawiać z kadrą zarządzającą i podpytać o przyszłe rekrutacje do firmy i np. o specyfikę pracy w tym miejscu?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Były kolega Włodzimierza
 Opinia
@Edyta 15.12.2017 13:57

Oj Edyta, Edyta - wrzuć na luz, bo tego typu propagandowych podpuch mamy już dosyć w TV (a ty tu w grudniu ściemniasz o dniach otwartych w BCT, które się latem odbywają). Poczekaj te parę miesięcy z szukaniem pracy, idź do BCT na dzień otwarty, pogadaj z prezesostwem i złóż od razu ram na placu (pod dmuchanym zamkiem) aplikację.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kozak
 Opinia

Jesteście pewni, że nie można napisać nic pozytywnego o firmie? A może są to opinie osób, które musiały odejść z firmy lub się tu nie dostały do pracy??

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Były kolega Włodzimierza
 Opinia
@Kozak 12.12.2017 15:14

A może jednak są to rzetelne opinie i nie mają nic wspólnego - jak sugerujesz - z zemstą lub jakimś odgrywaniem się ? A może zwyczajnie trollujesz, bo jesteś którymś z kierowników ?

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Rob
 Opinia

Jeśli chodzi o pracowników na załadunkach tak zwanej drobnicy czyli naczep typu firanka to tylko pozazdrościć takiej fuchy robia co chcą kolejka jest dla obcych swoi sa ładowani z marszu ruchy mają takie żeby się nie przemęczyć .byłem 6 auto z kolei odstałem 6 godzin zaladowali mi jeden sztapel blachy i skonczyli zmiana ktora trwała nastepna godzine zanim wzieli sie do roboty. Nigdy już nie wezmę zlecenia z załadunkiem w tej firmie

Pomocna?
Tak8Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
GA
 Opinia

Niestety Były kolega Włodzimierza GWE ma rację

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Edyta
 Opinia

@Były kolega Włodzimierza GWE, czytając Twoje poprzednie wpisy mam wrażanie, że za wszelką cenę starasz się postawić w negatywnym świetle firmę? Rozumiem,że możesz mieć jakieś negatywne wspomnienia o których zdążyłeś już wcześniej napisać, póki co nikt nie wypowiadał się w taki sposób. Obecnie w firmie prowadzona jest rekrutacja, czy ktoś z was odbył rozmowę?

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Były kolega Włodzimierza GWE
 Opinia
@Edyta 27.07.2017 10:55

Firma o dawna sama stawia się w jak najbardziej negatywnym świetle - i to pod wieloma aspektami droga Edyto. I gdybyś zechciała wczytać się we wszystkie posty oraz poczytała o BCT na innych portalach (i wyciągnęła obiektywne wnioski) to wiedziałabyś co tam w tym BCT od dawna się wyprawia (rozumiem, że osobistych doświadczeń z tą firmą nie miałaś). Ale oczywiście śmiało wyrażaj swoje zdanie.

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Były kolega Włodzimierza GWE
 Opinia

BCT szuka operatorów i sztauerów - dobrze się zastanówcie nad podejmowaniem tam zatrudnienia. Jeśli idzie o operatów, to tak - kiedyś - tzn. wtedy, gdy w BCT były przeładunki, operatorzy wyciągali naprawdę dobrą kasę. Niestety, byli to tylko ci, którzy "wyrobili sobie dobre układy" z brygadzistami - reszta zarabiała dużo gorzej - taka prawda. Teraz, gdy przeładunki dramatycznie spadły, jest jeszcze gorzej i nie zapowiada się niestety żeby miałoby się to zmienić na plus. U sztauerów niestety była, jest i zapewne będzie lipa pod każdym względem. Ogólną sytuację pogarsza fakt, że prezes bardzo różnicuje poszczególne grupy pracowników i już dawno je skłócił, potrafiąc np.docenić "specjalnymi premiami" (oraz obligatoryjnie poklepując po plecach) tych, którzy mieli najlepsze układy z brygadzistami - tj. tych spryciarzy, dla których brygadziści byli bardziej łaskawi w przydzielaniu konkretnej roboty, czy nawet konkretnego sprzętu. Dochodzą też głosy o mobbingu - także wobec pracowników fizycznych, więc atmosfera jest fatalna. Takie są niestety fakty.

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Potencjalny pracownik
 Opinia

no to zrobiłeś reklamę firmie i samego stanowiska. Złożyłem papiery na tą pozycję, ale Twój post daje do zastanowienia ...

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
bylyrobol
 Opinia
@Potencjalny pracownik 12.07.2017 07:00

Niestety to prawda.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
i co
 Opinia

niby taki kryzys a w dziale utrzymania ruchu spore podwyzki...

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Były kolega Włodzimierza
 Opinia
@i co 29.12.2016 22:23

A BCT składa się już tylko z działu utrzymania ruchu, tzn. W11 i W2 ? Jeśli tak, to nie dziwię się, że stać na podwyżki. No i do tego jeszcze to dobre serce prezesa, echchch - tylko pozazdrościć ....

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
lolo
 Opinia
@Były kolega Włodzimierza 30.12.2016 12:18

elektrycy dostali podwyzki, bo za duzo osob od nich ucieklo. mechanicy po kilkadziesiat groszy, a na pytanie dlaczego tak malo dyro odpowiedzial, ze nie ma kasy. taka roznica wynagrodzen tworzy konflikty wsrod pracownikow najnizszego szczebla z czego kierownictwo niezmiernie sie zapewne cieszy

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Były kolega Włodzimierza GWE
 Opinia
@lolo 24.02.2017 11:15

Już nie ma co się boczyć jeden na drugiego o te podwyżki. Przecież i tak wszystko psu na budę, bo przecież jak ostatnie wieści niosą, BCT idzie jednak na sprzedaż a nie jak zapewniał prezes - że będzie jakieś połączenie (więc tym samym potwierdza się to, co oficjalnie mówił prezes zarządu portu). Tak więc jeszcze chwila i będzie po wszystkim i jeśli nawet jacyś pracownicy BCT znajdą zatrudnienie u nowego - może bardziej ludzkiego - pana, to będzie to tylko garstka szczęśliwców. Nawet prezes coś ostatnio taki struty chodzi (i nawet nie zgrywa już takiego ważniaka) - nie zauważyliście ?

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
lolo
 Opinia
@Były kolega Włodzimierza GWE 24.02.2017 14:19

poki co cisza. nikt nic nie mowi ani o polaczeniu ani o sprzedazy...

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Były kolega Włodzimierza
 Opinia

Oj romek, romek - żal mi cię kimkolwiek jesteś. Jak ty się widzisz jako potencjalny specjalista (od czegokolwiek), skoro nie ogarniasz prostych treści powyżej - a tych treści są aż 3 strony, więc wybierz co ci pasuje i nie ściemniaj "specjalisto").

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Były kolega Włodzimierza
 Opinia

Jakbyś ty i tobie podobni na tym forum propagandziści prezesa faktycznie był zainteresowany robotą w tej przecudnej firmie, to zwyczajnie złożyłbyś aplikacje i wszystkiego byś się dowiedział od pani Jadzi.

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
hehe
 Opinia

przesledz poprzednie posty. masz tam przedzial wynagrodzenia dla informatykow. zapewniam cie, ze sie nie zmienil i zapewne sie nie zmieni do konca istnienia bct. co bedzie dalej to sie dopiero okaze

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Zostaw opinię o BCT Bałtycki Terminal Kontenerowy - Gdynia

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej