BCT Bałtycki Terminal Kontenerowy

Gdynia

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 76 ocen.

BCT Bałtycki Terminal Kontenerowy
2 76 6 1

Opinie o BCT Bałtycki Terminal Kontenerowy

Egzekutor

Operatorzy suwnic to cymbały, lenie śmierdzące tylko myślą o przerwie. Schodzą. Z suwnic 10 minut wcześniej.

anonim

(usunięte przez administratora)

np. Jan Kowalski

Oj Tymoteusz, Tymoteusz. To jak piszesz "bardzo złe światło" wynika z udokumentowanych już na tym etapie, ogólnie znanych faktów a nie z jakichś niskich pobudek (tymi, to kierują się raczej niektóre ważniaki z BCT). I niestety BCT nie tylko nie jest firmą idealną ale do ideału nie szans nawet się zbliżyć (z pewnością nie przy tym układzie zarządczym).

observer

Nie bardzo rozumiem tych narzekań. Znajomy pracuje tam od lat jako sztauer i za 200h pracy w miesiącu wychodzi mu pensja 5000-6000 zł netto w zależności od wysokości dodatku za przerób. Mało?

zorientowany w sytuacji
@observer 01.02.2018 23:02

Doradź znajomemu, żeby zmienił lekarza, bo te leki które mu zapisał powodują u niego tego typu fantazje (lub wspomnienia sprzed wielu lat). 5-6 tysi netto, to aktualnie (tak, jak przed laty) chcieliby zarabiać operatorzy - i to ci wyjątkowo doceniani przez prezesa. Tak więc nie siej tu taniej, słabej propagandy.

observer
@zorientowany w sytuacji 06.02.2018 12:17

Ma 25-30 zł netto na godzinę, w zależności od wysokości dodatku za przerób.

zorientowany w sytuacji
@observer 07.02.2018 02:09

Ok, prawie wszystko się zgadza - poza jednym szczegółem - my komentujemy wątek BCT a ty jaki komentujesz ?

Tajemnicza_smierc
@observer 01.02.2018 23:02

Czy twój znajomy to ten co zabił kierowcę tira? A nie sory ten co zabił to teraz siedzi w domu na chorobowym... I popija browara z pensji, która mu przelewa prezesunio żeby siedział cicho...

prokuator
@Tajemnicza_smierc 19.02.2018 15:56

To nie była wina operatora, tylko kierowcy. Nie zastosował się do przepisów panujących na terenie terminala i stał na pasach, wyraźnie oznaczonych, po których porusza się suwnica placowa. Stał końcówką naczepy na tych pasach i operator nie miał prawa go zauważyć. Byłem na tej zmianie i wiem jak to wyglądało. Ciekawe jakby media śpiewały gdyby sytuacja była odwrotna.

Olek

Czy firma ma jakieś oferty pracy? Warto aplikować?

Administrator

Czy w BCT Bałtycki Terminal Kontenerowy jest możliwość wewnętrznej rekrutacji? Czy zdarzają się podczas takiej rekrutacji awanse pracowników?

anonymous
@Administrator 14.06.2018 09:54

Rekrutacja wewnętrzna to poszukiwanie i awans pracownika na wyższe stanowiska spośród obecnej kadry firmy. Tak więc jakoś nie bardzo rozumiem twoje pytanie - a konkretnie dwa pytania.

Edyta

@kochajcieprezesa, staram się na tym forum pozyskiwać różnego typu informacje od użytkowników dotyczące zatrudnienia w BCT Bałtycki Terminal Kontenerowy, również te pozytywne. Jeżeli jest coś co Twoim zdaniem należy poruszyć w tym wątku, to proszę Cię, żebyś to zrobił. Najważniejsze, aby w tym wątku pojawiały się ciągle aktualne i merytoryczne wypowiedzi o tym pracodawcy.

kochajcieprezesa
@Edyta 19.04.2018 11:14

Pozytywy - bardzo proszę - wypłata jest na czas - to fakt. I to koniec pozytywów. Atmosfera w BCT fatalna, pracownicy na korytarzach rozmawiają szeptem (zwłaszcza na niewygodne dla zarządu tematy), o mobbingu piszą ludzie zajmujący różne stanowiska (oprócz przypadku w biurze, w której to sprawie trwa proces, piszą też inni-także ktoś od elektryków i operatorów-wystarczy dokładnie prześledzić wpisy). Widoków na wielki powrót BCT do ligi liczących się terminali kontenerowych też brak a i temat połączenia BCT i GCT jakoś podejrzanie ucichł (przypominam, że o połączeniu terminali oficjalnie w mediach mówił prezes gdyńskiego portu a każdy średnio rozgarnięty człowiek wie, że przy takim połączeniu na bruk poleci sporo pracowników). Cóż by tu dodać, hmmm? Może to, że jak tylko spróbujesz się postawić na niewłaściwe traktowanie, wylecisz z roboty (w trudnych formalnie przypadkach, zlikwidują twoje stanowisko). Czy coś jeszcze Edyta potrzebujesz, coś uszczegółowić, przedstawić dowody na poparcie moich opinii? Myślę że wystarczy ale jak masz jeszcze jakieś pytania, chętnie odpowiem.

Smierc_w_BCT
@Edyta 19.04.2018 11:14

"Fakt, ludzie w tej firmie są zastraszani utrata pracy z wilczym biletem gdy tylko pisna słowo na temat wypadku. Słyszałem że mają zakaz rozmawiania z kimkolwiek na temat tej sprawy, bo nie daj Boże ktoś z BCT się dowie to pozamiatane umarł w butach heh... Szkoda mi tych ludzi co tam pracuja, co trzeba zrobić żeby tak zastraszyć drugiego człowieka, niech tylko jeden z drugim się zastanowić co gdyby to ich ojca spotkało albo kogos z bliskiej rodziny czy też by odpuścili sprawę i machnęli ręką. Szanowny Pan prezes nawet nie wysłał kondolencji dla rodziny, ZERO, NIC tak jakby to był tylko wypadek i nic się nie stało... Zastanawiałeś się człowieku co przeżywa żona zmarłego kierowcy oraz jego dzieci??? Mam nadzieję że sprawiedliwość Cię dopadnie jak nie na tym świecie to na drugim... Pan Bóg jest nierychliwy, ale sprawiedliwy. Pisze to do wszystkich, którzy coś wiedza, a boją się że prezes ich pokara czy faktycznie praca dla takiego człowieka jest więcej warta niż ludzkie życie??? Pamiętajcie karma wraca... Kiedyś to wy będziecie potrzebować pomocy oby nikt się od Was nie odwrócił..." Ten sam komentarz umieściłem na forum trójmiasto praca, niestety admini tamtego forum widać mają "uklady" z BCT i mój post został usunięty i to dwa razy pod rząd, miuta po minucie. Może chociaż ten portal nie trzyma z BCT i pokaże prawdziwe oblicze tej firmy...

anonymous

Oj, te ciągłe kłopoty w BCT. Jednak echo dobrze mi doniosło jakiś czas temu, że PIP prowadzi kontrolę w związku z kolejnym przypadkiem - kolejnej, zupełnie nowej ofiary tej samej pani kierownik (wspomnę tylko, że chodzi o mobbing). Właśnie dostałem w tej sprawie pismo z PIP.

Edyta

@kochajcieprezesa, chcesz powiedzieć, że w BCT Bałtycki Terminal Kontenerowy w obszarze firmy, w którym Ty pracujesz, to brygadziści są odpowiedzialni za Twoje warunki zatrudnienia? Czy możesz wymienić jakieś plusy wynikające ze współpracy z tą firmą?

kochajcieprezesa
@Edyta 25.03.2018 15:59

Edyta, ty bezstronny "moderatorze", nie zaczynaj tej samej śpiewki o potencjalnych plusach w BCT. Gdyby były, to ktoś by chyba o nich napisał.

anonymous

polecam!

Andrzej

Witam dostałem jakiś czas temu telefon ze mam przyjsć na rozmowę. Jakiej stawki może spodziewać się operator z doświadczeniem 7 lat?

kochajcieprezesa
@Andrzej 09.03.2018 17:29

W BCT możesz się spodziewać dosłownie wszystkiego (z naciskiem na "dosłownie"). Nie pytaj o stawkę - to w kadrach wyłoży ci pani Jadzia, ty się lepiej martw, czy jak już ewentualnie dostaniesz tam robotę, to czy będziesz umiał wkupić się w łaski brygadzistów (z naciskiem na "wkupić"). To od ich łaski będzie zależał twój zarobek (resztę info w tych kwestiach znajdziesz i na tym serwisie i na 3city).Trzymaj się Andrzej.

pełna lipa

Nie jest dobrze w BCT - sprawa mobbingu w jednym z działów przybiera na sile (jest kolejny poszkodowany). A że poszkodowany się ujawnił i napisał o tym na jednym z popularnych trójmiejskich portali, usunięto cały wątek z kilkudziesięcioma negatywnymi opiniami na temat tej firmy (zapoczątkowany przed trzema laty - nikt z komentujących nie naruszył regulaminu). To typowe, standardowe zachowanie Zarządu - jak jest problem, który zbyt długo się ciągnie (bo szefostwo nie potrafi/nie chce go rozwiązać), to wszelkimi sposobami trzeba sprawę ukryć przed światem i udawać, że jej nie ma. Dobrze, że są jeszcze - tak jak ten - niezależne portale, które nie uginają się pod presją niezadowolonych z negatywnych opinii pracodawców.

Edyta

@Były kolega Włodzimierza, nie współpracuję z BCT Bałtycki Terminal Kontenerowy. Jestem moderatorem forum gowork.pl i moją rolą jest pozyskiwanie aktualnych informacji o firmach jako pracodawcach oraz aktywne uczestnictwo w dyskusji. Zapewniam, że nie mam złych zamiarów, moje działania są wyłącznie takie jak opisałam powyżej. Może w związku z tym, mógłbyś opisać swoje doświadczenia z tą firmą?

Były kolega Włodzimierza
@Edyta 15.12.2017 18:36

W takim razie jako moderator tego forum zadajesz bardzo dziwne pytania - ba - wyrażasz wręcz opinie a w najlepszym razie sugerujesz (owszem, nie wprost ale jednak). Poza tym, pod nickiem "Edyta" już się tutaj ktoś mądralował. Co do moich osobistych doświadczeń z BCT, no cóż - wystarczy cofnąć się do moich opinii - są jednoznacznie negatywne.

Były kolega Włodzimierza
@Edyta 15.12.2017 18:36

Wróć do moich poprzednich wpisów - z nich wiele się dowiesz. I dalej twierdzę, że twoje wpisy (np. ten z 27.07.2017) nie są obiektywne - zwłaszcza jak na moderatora, który ponoć nie ma nic wspólnego z BCT.

Edyta

Na stronie internetowej BCT Bałtycki Terminal Kontenerowy zauważyłam informację, że firma organizuje dni otwarte. Z opisu wydarzenia wynika, że jest to dobra rozrywka dla rodzin, ponieważ zapewnionych jest wiele atrakcji. Czy, Waszym zdaniem, jest to również dobry sposób na pierwszy kontakt z BCT jako pracodawcą? Czy podczas takiego dnia można porozmawiać z kadrą zarządzającą i podpytać o przyszłe rekrutacje do firmy i np. o specyfikę pracy w tym miejscu?

Były kolega Włodzimierza
@Edyta 15.12.2017 13:57

Oj Edyta, Edyta - wrzuć na luz, bo tego typu propagandowych podpuch mamy już dosyć w TV (a ty tu w grudniu ściemniasz o dniach otwartych w BCT, które się latem odbywają). Poczekaj te parę miesięcy z szukaniem pracy, idź do BCT na dzień otwarty, pogadaj z prezesostwem i złóż od razu ram na placu (pod dmuchanym zamkiem) aplikację.

Kozak

Jesteście pewni, że nie można napisać nic pozytywnego o firmie? A może są to opinie osób, które musiały odejść z firmy lub się tu nie dostały do pracy??

Były kolega Włodzimierza
@Kozak 12.12.2017 15:14

A może jednak są to rzetelne opinie i nie mają nic wspólnego - jak sugerujesz - z zemstą lub jakimś odgrywaniem się ? A może zwyczajnie trollujesz, bo jesteś którymś z kierowników ?

Rob

Jeśli chodzi o pracowników na załadunkach tak zwanej drobnicy czyli naczep typu firanka to tylko pozazdrościć takiej fuchy robia co chcą kolejka jest dla obcych swoi sa ładowani z marszu ruchy mają takie żeby się nie przemęczyć .byłem 6 auto z kolei odstałem 6 godzin zaladowali mi jeden sztapel blachy i skonczyli zmiana ktora trwała nastepna godzine zanim wzieli sie do roboty. Nigdy już nie wezmę zlecenia z załadunkiem w tej firmie

GA

Niestety Były kolega Włodzimierza GWE ma rację

Edyta

@Były kolega Włodzimierza GWE, czytając Twoje poprzednie wpisy mam wrażanie, że za wszelką cenę starasz się postawić w negatywnym świetle firmę? Rozumiem,że możesz mieć jakieś negatywne wspomnienia o których zdążyłeś już wcześniej napisać, póki co nikt nie wypowiadał się w taki sposób. Obecnie w firmie prowadzona jest rekrutacja, czy ktoś z was odbył rozmowę?

Były kolega Włodzimierza GWE
@Edyta 27.07.2017 10:55

Firma o dawna sama stawia się w jak najbardziej negatywnym świetle - i to pod wieloma aspektami droga Edyto. I gdybyś zechciała wczytać się we wszystkie posty oraz poczytała o BCT na innych portalach (i wyciągnęła obiektywne wnioski) to wiedziałabyś co tam w tym BCT od dawna się wyprawia (rozumiem, że osobistych doświadczeń z tą firmą nie miałaś). Ale oczywiście śmiało wyrażaj swoje zdanie.

Były kolega Włodzimierza GWE

BCT szuka operatorów i sztauerów - dobrze się zastanówcie nad podejmowaniem tam zatrudnienia. Jeśli idzie o operatów, to tak - kiedyś - tzn. wtedy, gdy w BCT były przeładunki, operatorzy wyciągali naprawdę dobrą kasę. Niestety, byli to tylko ci, którzy "wyrobili sobie dobre układy" z brygadzistami - reszta zarabiała dużo gorzej - taka prawda. Teraz, gdy przeładunki dramatycznie spadły, jest jeszcze gorzej i nie zapowiada się niestety żeby miałoby się to zmienić na plus. U sztauerów niestety była, jest i zapewne będzie lipa pod każdym względem. Ogólną sytuację pogarsza fakt, że prezes bardzo różnicuje poszczególne grupy pracowników i już dawno je skłócił, potrafiąc np.docenić "specjalnymi premiami" (oraz obligatoryjnie poklepując po plecach) tych, którzy mieli najlepsze układy z brygadzistami - tj. tych spryciarzy, dla których brygadziści byli bardziej łaskawi w przydzielaniu konkretnej roboty, czy nawet konkretnego sprzętu. Dochodzą też głosy o mobbingu - także wobec pracowników fizycznych, więc atmosfera jest fatalna. Takie są niestety fakty.

anonim

(usunięte przez administratora)

Potencjalny pracownik

no to zrobiłeś reklamę firmie i samego stanowiska. Złożyłem papiery na tą pozycję, ale Twój post daje do zastanowienia ...

bylyrobol
@Potencjalny pracownik 12.07.2017 07:00

Niestety to prawda.

i co

niby taki kryzys a w dziale utrzymania ruchu spore podwyzki...

Były kolega Włodzimierza
@i co 29.12.2016 22:23

A BCT składa się już tylko z działu utrzymania ruchu, tzn. W11 i W2 ? Jeśli tak, to nie dziwię się, że stać na podwyżki. No i do tego jeszcze to dobre serce prezesa, echchch - tylko pozazdrościć ....

lolo
@Były kolega Włodzimierza 30.12.2016 12:18

elektrycy dostali podwyzki, bo za duzo osob od nich ucieklo. mechanicy po kilkadziesiat groszy, a na pytanie dlaczego tak malo dyro odpowiedzial, ze nie ma kasy. taka roznica wynagrodzen tworzy konflikty wsrod pracownikow najnizszego szczebla z czego kierownictwo niezmiernie sie zapewne cieszy

Były kolega Włodzimierza GWE
@lolo 24.02.2017 11:15

Już nie ma co się boczyć jeden na drugiego o te podwyżki. Przecież i tak wszystko psu na budę, bo przecież jak ostatnie wieści niosą, BCT idzie jednak na sprzedaż a nie jak zapewniał prezes - że będzie jakieś połączenie (więc tym samym potwierdza się to, co oficjalnie mówił prezes zarządu portu). Tak więc jeszcze chwila i będzie po wszystkim i jeśli nawet jacyś pracownicy BCT znajdą zatrudnienie u nowego - może bardziej ludzkiego - pana, to będzie to tylko garstka szczęśliwców. Nawet prezes coś ostatnio taki struty chodzi (i nawet nie zgrywa już takiego ważniaka) - nie zauważyliście ?

lolo
@Były kolega Włodzimierza GWE 24.02.2017 14:19

poki co cisza. nikt nic nie mowi ani o polaczeniu ani o sprzedazy...

anonim

(usunięte przez administratora)

Były kolega Włodzimierza

Oj romek, romek - żal mi cię kimkolwiek jesteś. Jak ty się widzisz jako potencjalny specjalista (od czegokolwiek), skoro nie ogarniasz prostych treści powyżej - a tych treści są aż 3 strony, więc wybierz co ci pasuje i nie ściemniaj "specjalisto").

anonim

(usunięte przez administratora)

Były kolega Włodzimierza

Jakbyś ty i tobie podobni na tym forum propagandziści prezesa faktycznie był zainteresowany robotą w tej przecudnej firmie, to zwyczajnie złożyłbyś aplikacje i wszystkiego byś się dowiedział od pani Jadzi.

anonim

(usunięte przez administratora)

hehe

przesledz poprzednie posty. masz tam przedzial wynagrodzenia dla informatykow. zapewniam cie, ze sie nie zmienil i zapewne sie nie zmieni do konca istnienia bct. co bedzie dalej to sie dopiero okaze

anonim

(usunięte przez administratora)

Były kolega Włodzimierza

Czyżby zwolniło się miejsce ? Przecież do tej pory panowie z informatyki doskonale radzili sobie z powierzonymi obowiązkami, wiec co zaszwankowało ? Któryś z panów nie wytrzymał napięcia, czy może któryś miał "problem z komunikacją" ? Traktuj to "si" jako pytania retoryczne, bo przecież wiemy o co leci.

anonim

(usunięte przez administratora)

Były kolega Włodzimierza

Tak, tak Asiul. Ta firma zachowuje się nad wyraz po ludzku, godnie i nikomu życia nie psuje. Zapomniałaś wspomnieć o wyjątkowo profesjonalnej kadrze kierowniczej, rekordowych wynikach w przeładunkach - a przede wszystkim o wspaniałej atmosferze tam panującej. Oj Asiul, Asiul, skąd ty się urwałaś, tzn. na którym stołku kierownikujesz ? Nikt ci na żadnym szkoleniu dla kierowników nie powiedział, że zaprezentowana przez ciebie forma propagandy - zwłaszcza w obliczu tego co się od kilku lat wyrabia w BCT - niestety się nie sprawdzi ? Ba - to co napisałaś, spowoduje skutek odwrotny do zamierzonego, bo nawet sceptycy zaczną podejrzewać, że w BCT wszystko daleko jest od ok. I jeszcze jedno - chyba nie przeczytałaś wypowiedzi prezesa portu na temat rzekomego połączenia terminali. Jego wypowiedź stoi w całkowitej sprzeczności z zapewnieniami przedstawicieli BCT na temat tego niby połączenia. Ktoś więc kłamie, czy mi się wydaje ?

KK
@Były kolega Włodzimierza 05.10.2016 08:58

No i właśnie można zaoszczędzić na tej rozdmuchanej kadrze zarzadzajacej. Takze, Panie i Panowie z biurowców GCT i BCT : za pół roku szykują się zwolnienia. Połowa z Was jest zbędna. Lepiej już teraz sobie szukajacie roboty.

Były kolega Włodzimierza

Odnośnie rzekomo świetlanej przyszłości BCT (w kontekście rzekomego "połączenia" terminali na zasadach 50 na 50 (i wspólnego rządzenia firmami, o czym przedstawiciel BCT mówił w portalu 3city. Otóż dla wszystkich niedowiarków i wiernych wyznawców pana prezesa mam ciekawostkę, w postaci wypowiedzi nowego prezesa gdyńskiego portu : http://radiogdansk.pl/index.php/wiadomosci/item/49141-ostra-konkurencja-z-gdanskiem-gdynia-chce-polaczyc-terminale.html Jeśli porównamy do tego fakt w postaci długości okresu dzierżawy terenu BCT przez obecnego - filipińskiego - właściciela w tym przypadku to okres 16 lat) oraz okres dzierżawy terenu przez GCT (to okres 90 lat), to chyba wszystko staje się jasne. Przypomnę jedynie jeszcze, że okres dzierżawy terenu przez BCT dobiega już pomalutku do końca ! Nie muszę chyba dodawać, że najprawdopodobniej oznaczać to może jedno - filipiński właściciel BCT nie będzie mocno zabiegał o przedłużenie umowy dzierżawy tylko po to, żeby utrzymywać "rozdmuchane zarządzanie" (jak określił to wyżej koleś o nicku "123zmiana") tą firmą. Jakie więc połączenie na zasadach 50 na 50 !?! Przecież to bezczelna ściema dla naiwnych, bo boss z Manilii zwyczajnie opyli BCT pierwszemu chętnemu !

anonim

(usunięte przez administratora)

ach

od tego jest tez rozmowa kwalifikacyjna...

anonim

(usunięte przez administratora)

ach

Czytaj ze zrozumieniem - wszystko masz w ogłoszeniu.

123zmiana

Oj ubaw mam jak czytam te opinie (FIZOL-mój idol :)pogard. slang. ktoś, kto pracuje fizycznie (sprzątacz, kopacz, sztauer itp. ale się pokrzywdziłeś, hahaha). Stary nie obraź się, dzielisz się swoimi przeżyciami w BCT? bo chyba już tam nie pracujesz. Ja tam pracuje i powiem Ci o co chodzi u "elektryków". Po pierwsze ciężko jest zatrudnić dobrego pracownika za 2500 netto (rozumiem to, każdy ma wymagania finansowe, nie pasuje nie pracuj tam), dlatego przychodzą dzieciaki z uczelni , którzy po 6 miesiącach prywatnie nabywają uprawnienia do konserwacji urządzeń dźwignicowych i żądają większych zarobków. NIE zdając sobie sprawy że ten dokument dopiero dopuszcza ich do "samodzielnej"pracy. Poziom nauczania w gimnazjum, liceum i na studiach - wiadomo jaki jest, do tego wychuchane jajeczko idzie do pracy w trybie 3 zmian, stres spowodowany pracą na wysokości i do tego ktoś wymaga od niego słuchania, rozumienia... TO NIE JEST MOBBING, tylko [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w rurkach. Spoko, też nie trawie rozdmuchanego zarządzania, ale cóż, umowa podpisana.

notak

nie przejmuj sie nim, on ma swoj swiat i widocznie postawa chama pozwala mu ukryc jego niedoskonalosci i ustawiac sie wsrod kierownictwa, ktore kompletnie nie ma pojecia o sprawach technicznych, wiec dlatego umiejetnie szczekajacy maja w bct calkiem dobrze. kreowanie sie na wielkiego fachowca wsrod takiej kadry kierowniczej to nic trudnego. zauwaz kolego 123zmiana, ze niektorzy ludzie sa uczciwi i nie chca zostac za wszelka cene karierowiczami tak jak ty

anonim

(usunięte przez administratora)

notak

okolo 2000 na lape, ale to zalezy rowniez od stanowiska

Zostaw opinię o BCT Bałtycki Terminal Kontenerowy - Gdynia

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BCT Bałtycki Terminal Kontenerowy