brak logo

UNIQA Towarzystwo Ubezpieczeniowe

Łódź

Opinie o UNIQA Towarzystwo Ubezpieczeniowe

rh+ 2010-02-01 20:35:41
Pracuję w tej firmie od blisko 4lat. Ogólnie jeśli ktoś liczy na szybki awans lub rewelacyjne zarobki, to może sobie odpuścić.Majątku tu nie zbije. Atmosfera w pracy jednak nie jest najgorsza i nikt nie stoi nad głową z przysłowiowym biczem tak jak to ma miejsce u innych pracodawców. Na wyższych stanowiskach można zarobić lecz dostać się tam z "ulicy" raczej nie można. Jak wszędzie są plusy i minusy.
1
anulka 2010-08-01 10:41:58
W tej panuje dobra atmosfera? Chyba dawno, dawno temu i w bajkach na dodatek. Przełożeni mają za nic pracowników, ale co się dziwić skoro kadrze zarządzającej daje się masę pieniędzy i innych dobrodziejstw a zwykłym pracownikom daje się głodowe pensje? Ci jedni wymagają Bóg wie czego od drugich, którzy pracują w myśl zasady ile zarobię tyle zrobię i robią wszystko na odwal się, co odbija się na klientach niestety. Pracowałam tam ponad dwa lata w centrali firmy i co mogę jeszcze powiedzieć- awans jedynie dla lizusów, dobrze pracując nic nie ugrasz. Kasa marna (mimo duzych zysków firmy premii nie ma, bo plany były inne- po prostu śmiech na sali). Jednym słowem bagienko.
1
Agnieszka 2011-10-03 20:45:22
Nie polecam nikomu ambitnemu pracy w tej firmie; chyba ze lubisz być zaskakiwany absurdalnymi wręcz "ulepszeniami" w systemie pracy w których przoduje p(usunięte przez administratora)
Marzysz o awansie ? Nic prostszego - jeśli jesteś kobieta wystarczy dobrze się zakręcić koło(usunięte przez administratora), kilka wyjazdów na zebrania ogólnopolskie ; wspólny pokój ... ;-) wiecie o czym mówię ;-) Co do samej pracy; może niebyt ciężka ale kokosów nie zarobisz; o podwyżkach nie ma mowy. Organizacja - nikt nic nie wie,w szafach sprawy sprzed 3; 4 lat w których leżą odwołania klientów na które nikt nie odpowiedział - przekaże się do windykatora i po sprawie... telefonów od klienteli też można nie odbierać... Podsumowując- na zimę ciepłą posadka; może mało płatna ale zawsze coś a przepracować się nie da.
1
anonim 2011-10-28 11:35:36
Również pracowałem w tej firmie około 2 lat i nie polecam nikomu, chyba że za karę. Jeśli liczysz na awans to musisz (usunięte przez administratora). Innej możliwości nie ma. Co innego kobiety. Tu pole do popisu jest większe (usunięte przez administratora). Kadra kierownicza to żenada, nie wspominając już o związkach zawodowych. Na wyższych stanowiskach jest trochę lepiej i znacznie przyjemniej. Jeśli komuś jednak nie przeszkadza podlizywanie się kierownikom, to firmę można polecić. Przede wszystkim należy zacząć od zaproszenia bezpośrednich przełożonych na wódkę i obiadek, kilka komplementów i później się starać wykonywać obowiązki jak najlepiej. Nigdy w odwrotnej kolejności. Podsumowując na początku bardzo długo wymagania znacznie przewyższają zarobki.
Zwałowany przez uniqua 2012-06-08 15:53:59
Obrzydliwe [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] . Wiedziałem, że będą próbować zrobić wała więc najpierw zrobiłęm kosztorys w niezależnym zakładzie. Wyszło 4300 zł, a te [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przysłały 1300!!! Próbowałem się z nimi kontaktować: infolinia to wał- jeśli uda ci się dodzwonić to automat bełkocze, bełkocze póżniej połączenia jest rozłączane a ty za nie zapłacisz. E-mail to wał, większość mail wraca jako niedostarczone a jeśli dotyrze to i tak nikt nan niego nie odpowie. Napisałem odwołanie i cisza.. wyznaczyłem termin 14 dni, bo wiedziałem, że to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i krętacze i zamilkną, mimo to zamilkli. Jeszcze 2-3 dni wysyłam wezwanie do zapłaty a potem sąd. UNIKAJCIE ICH JAK DIABŁA, to jedyna droga.
broker 2012-09-25 14:32:02
Pracowałem i na szczęście już nie pracuje, no na tyle!!!(usunięte przez administratora)
toja 2012-12-07 21:09:07
Popieram przedmówców. Wytrzymałam tam 5 lat -(ciągle z nadzieją że wkońcu coś się zmieni). Nie wystarczyło cierpliwości a teraz żałuję że dałam się tak robić w konia przez tyle czasu. Zero podwyżek, premii obiecanej przy zatrudnieniu brakowało przez 3lata, za to pracy pod dostatkiem z tym, że jeśli się wyrabiasz i masz czas na 2 przerwy na śniadanie(takie po 15 minut - nie po godzinie) to znak że masz za dużo czasu i trzeba pracy dołożyć. Nie powiem bo niektórzy mieli całkiem dobrze, ale..... trzeba co tydzień z szefem wyjść na pietrynę, zalać się w trupa, podrywać panny a jak się jest panną to posiedzieć u szefa na kolanach, dać się trochę poobłapiać i dobre stosunki z kierownictwem zapewnione. Wtedy i godzinne przerwy w pracy nie przeszkadzają i wspólne wyjścia dodatkowo na papierosa sa możliwe, choć szef nie pali ale dobry moment na powspominanie minionego weekendu. Jak ja się cieszę że uciekłam.... Teraz mam porównanie jak wygląda praca, pieniądze a przede wszystkim wiedza kierownictwa i stosunek do podwładnych.
aard 2014-11-09 21:25:11
Pracuję w centrali UNIQA od 14 lat i w życiu nie zamieniłbym na inną. Rewelacyjna atmosfera, dobre zarobki, również awanse się trafiają (choć tu bywa trudniej, ale da się). Oczywiście jest dużo niepotrzebnej biurokracji, ale zdaje się, że w dużych firmach inaczej się nie da ;)
Przedmówcy piszący o jakich dziwnych akcjach z szefami musieli źle trafić, zapewne są takie osoby w firmie (jak wszędzie), ale mam to szczęście, że ich nie znam (mówiłem już, że to duża firma? ;), a mój szef jest bardzo OK :)
1
Piotr 2014-11-25 11:54:39
Bardzo zdziwiła mnie opinia osoby z 9 listopada. Pracuje w centrali od 9 lat i pracę zacząłem po studiach. Być może przedmówca ma szanse pracować w wyjątkowym departamencie lub mieć wyjątkowe relacje z kierownictwem. Prawda jest taka że na chwile obecną osoby zatrudniane mają pensje porównywalne do niektórych pracowników o dłuższym stażu co w ogóle nie idzie w parze z doświadczeniem i wiedzą. Dodatkowo pod pretekstem fascynujących zmian i przysłowiowego dawania marchewki ludziom w postaci pięknego "biurowca" na Gdańskiej dodano kijek w postaci masowych wręcz zwolnień. Sytuacje w których ludzie cieszą się że nie zostali zwolnieni bo trzeba oszczędzać jest żenująca w tej branży. Płaca po 9 latach jak na początku zatrudnienia w branży ubezpieczeniowej.Strasznie przykre bo w wielu departamentach pracuje wielu młodych ludzi którzy kształtowani są w taki sposób że podlizywanie i kolesiostwo daje lepsze efekty niż rzetelna praca.
2
Marysia 2014-12-12 10:11:14
Omijac szerokim łukiem! Masowe zwolnienia ludzi którzy mają wiedzę i potencjal. Nie proponuje ludziom którzy szukają pracy na dłużej niz jeden rok!
amara 2015-01-25 23:13:58
Zwolnienia są i będą na duużą skalę. Szukaj sobie innego pracodawcy, nie pchaj się w bagno.
1
Pracownik UNIQA 2015-03-03 14:39:31
Firma jak firma. Mocne nastawienie na samodzielność i nikt za rączke nie prowadzi. Nic dziwnego, że jeżeli są zawirowania sprzedażowe to ludzie lecą, jednakże znam osobiście ludzi, którzy pracują 15-20 lat i chwalą sobie. Pracuje w departamencie nie związanym bezpośrednio ze sprzedażą, i na podobnym stanowisku, gdzie indziej można zarobić więcej, ale są też firmy gdzie duuuuużo mniej. Awansować jest stosunkowo ciężko, ale da się.
2
Pracownik UNIQA 2015-03-03 14:51:50
Szanse są, do mnie docierają raczej oferty dla ekspertów, ostatnio np. :
Referent ds. obsługi umów, Departament Centrum Klienta. Miejsce pracy: Łódź. Zasady wynagradzania : różne, od umowy o pracę przez umowę o dzieło, lub umowa zlecenie, ale to raczej dla "wklepywaczy" polis do systemu.
kamila 2015-11-05 21:20:14
czy ktoś z Was ma wiedzę na temat pracy jako prawnik, aplikant w Uniqa? Czy można nabrać doświadczenia, zarobić?
Pracownik 2016-03-21 11:39:57
Hej, jestem pracownikiem UNIQA od 10 lat - zaczynałem na studiach. To prawda, że o awans ciężko ale w mojej ocenie pracując wydajnie i będąc aktywnym da się wiele zdziałać. Nic w firmie samo do Ciebie nie przyjdzie, nikt też nie pomyśli za pracownika. Jeżeli samemu nie jest się w stanie działać, będzie się niezadowolonym. Ja przeszedłem wszyskie szczeble - od stażysty do kierownika (mam nadzieję, że to nie koniec). Firmę polecam - ale tylko tym, którzy lubią działać z własnej inicjatywy.
turf 2016-05-06 11:49:30
Nie wiem jak wygląda kwestia osób pracujących w sprzedaży, natomiast pracę w likwidacji roszczeń, o ile ktoś o tym myśli, odradzam. Gorszego kieratu nie dane mi było zobaczyć.
Jakub 2016-07-29 18:46:15
albo jesteś w kadrze kierowniczej i dlatego wypisujesz takie bzdury...
awanse??? podwyżki ??? Ponoć coś takiego kiedyś istniało, ale w życiu się nie doczekałem.
Jakub 2016-07-29 18:46:36
albo jesteś w kadrze kierowniczej i dlatego wypisujesz takie bzdury...
awanse??? podwyżki ??? Ponoć coś takiego kiedyś istniało, ale w życiu się nie doczekałem.
jeszcze uniqalny 2016-07-29 19:05:14
majka, jeżeli chcesz co miesiąc otrzymywać za swoją pracę 1600 zł, to Dział Obsługi Umów zaprasza z otwartymi ramionami. Podwyżka czy premia jest jak yeti - każdy o nich słyszał, ale nikt nie widział.
Catalina 2016-08-10 12:06:15
Byłam w tej firmie na szkoleniu i niestety zrezygnowałam ponieważ ja nie nazwałabym tego w ogóle szkoleniem. Wygląda to tak, że siedzisz na odsłuchach u jakie kogoś konsultanta i to jest twoje szkolenie i masz w ten sposób nauczyć się wszystkiego jak oni to mówią "szkolisz się na żywym organizmie " ja nie powiem taki system jest skuteczny dla osób które miały styczność z branżą ubezpieczeń i wiedzą o co chodzi jednak dla osób które nigdy w czymś takim nie pracowały to nie jest skuteczne ponieważ bez wiedzy teoretycznej i czysto branżowej nie da się od razu usiąść i wiedzieć o czym konsultant rozmawia z klientem jakie są procedury itp. Na rozmowie kwalifikacyjnej było mówione, że konsultanci będą tłumaczyć, pokazywać, objaśniać etc. jednak w praktyce wygląda to tak, że na infolinii jest ciągły ruch i kolejki i nie ma po prostu na to czasu bo prócz rozmów oczywiście między czasie obsługujesz czat i odpowiadasz na e-mail. Stawka 11 brutto + umowa zlecenie też bez szału jednak bardzo dużym plusem jest atmosfera między pracownikami i nie czuć aż tak bardzo korporacji. Polecam osobom które miały już styczność z tą branżą jednak jeżeli takiego doświadczenia nie masz może być ciężko i będzie to wymagało poświęcenia twojego czasu prywatnego na doszkalanie się
ydhr 2016-09-01 19:13:25
Miałem okazję brać udział w rekrutacji na stanowisko managersko-eksperckie w centrali firmy w Łodzi. Rekruter wykazał się tak dalekoidącym niewychowaniem, że za rozmowę i udział w rekrutacji uprzejmie, acz stanowczo podziękowałem po jakichś 5 minutach.

Kilka tygodni później miałem okazję reprezentować inną firmę w kontaktach z "o mały włos" moim działem w UNIQA. Po tej przygodzie, powinienem dziękować Panu z HR-ów, bo gdyby nie jego chamstwo, potencjalnie współpracowałbym z tym działem na co dzień.
uniqalny 2016-09-23 13:34:40
w Uniqa żeby dostać powyżkę trzeba zarabiać najniższą krajową lub non stop komuś lizać.....
Tomasz K. 2016-09-23 13:44:17
Pracuje w UNIQA 10 lat. Niestety wykonywałem różne rodzaje prac na stanowisku samodzielny specjalista. To jest praca back office czyli nie sprzedawanie ubezpieczeń. Od tych 10 lat podejmowałem i brałem odpowiedzialność za decyzje eksperckie nie otrzymując nawet pochwały słownej więc tłumaczenie że ktoś nie zasługuje na powyżkę jest daleko idącą nieprawdą. Tak nie spędzam godzin na kawie z szefem i po pracy wracam do rodziny przez co nie mogę zostawać w firmie po godzinach oczywiście nie płatnych przez firmę. 1600 zł na przywitanie a u mnie po 10 latach 1800 zł. Kierownikiem nie polecm być dosyć szybko lecące stanowisko. Ogólnie panuje tu spychologia i pod piękną przykrywką Uniqa Street Art i benefitów zabierane są ludziom premie i podwyżki, Prosze zastanócie się zanim tu zaaplikujecie. Spytacie dlaczego jestem tu tak długo? Ponieważ ludzie z którymi pracuje są wyjątkowi i tylko tyle daje Uniqa fajnych kolegów z pracy. Jestem tu przez zasiedzenie bo z moim wiekiem 10 lat pracy w jednej firmie to już duży problem aby coś zmienić ale prosże nie popełniajcie mojego błędu
2
Majl 2016-09-23 13:49:30
Ogólnie to nie widzę problemu z Uniqa, wiadomo, że praca ok
Zostaw swoją opinię o UNIQA Towarzystwo Ubezpieczeniowe - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie UNIQA Towarzystwo Ubezpieczeniowe