Solid Security

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 1618 ocen.

Solid Security
2 1618

Opinie o Solid Security

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Solid Security

Gal_Anonim

Pracuje w solidzie ba teraz sie to wabi simple work poland ale mniejsza o to, wynagrodzenia w porzadku terminowo a nawet przed czasem bo mam na umowie do 21 kazdego miesiaca ale 16 juz odbieram w kasie przewaznie, nie ma co narzekac a jezeli macie problemy z wyplatami dzwoncie na centrale w warszawie i sie upominajcie, zapisujcie tylko nazwiska z kim rozmawiacie bo pozniej mozecie trafic na kogos innego. Stawki najgorsze nie sa bynajmniej na szczecinie na niektorych obiektach, kokosow nie ma ale to chociaz stala praca

Kamil

Praca dobra dla emerytow i rencistow ktorzy chca dorobic.Dla reszty odradzam,niskie stawki, 3 umowy, brak jakiegokolwiek poszanowania.sam z tad odszedlem po 2 latach.Nie polecam

Quiz Bojowy

Witam ! Proponuje taka zabawę - niech każdy "uzbrojony" na co dzień pracownik naszej szalenie profesjonalnej firmy wpisze w komentarzu rok produkcji broni która ma przy sobie. Większość firm ochrony ma w miarę sprawne oraz stosunkowo swierze uzbrojenie - którym jest szansa się obronić, natomiast z dobrych źródeł wiem, ze u nas mamy skansen na skale ogólnopolska :D Zobaczymy tez, czy plotki o tym, ze niektóre załogi poruszają się z bronią czarnoprochowa lub skałkowa okażą się prawdziwe Hahah. Ja np posiadam broń produkcji radzieckiej z roku 1947 Oczywiście nie ma szans ze broń wystrzeli , wielokrotnie zacierana blacha o blachę i strzelana na sucho. Iglica uwalona. Ktoś przebija ? :))?

Artur

Cześć, proszę o informację o pracy w biurze w centrali w Warszawie, bo czytając opinie złapałem się za głowę. Czy warto podjąć współpracę? Czy może lepiej sobie odpuścić?

Reee
@Artur 16.07.2018 20:24

Spróbuj, fajni ludzie tam pracują.

solid_pozadna_firma

Zapłacili ze znacznym opóźnieniem wypłąte za maj. Przelew doszedł parę dni temu. Szacun ;)

hannaeliasz

Witam ja pracuje w Solidzie od 2 miesiecy ale nie narzekam atmosfera w pracy bardzo mila,z miejsca mam umowe o prace i to na rok ,nie widze powodow do narzekan,wczesniej pracowalam za znacznie mniejsza stawke o polowe i tylko na zlecenie.

Prawdziwy100
@Jam 10.07.2018 12:12

Ona tak zawsze Pisze

Maja

@Bieda, każdy komentarz na forum dotyczącym pracy w Solid Security jest ważny, jednak obrażanie innych użytkowników forum jest niedopuszczalne i łamie zasady regulaminu GoWork. Proszę abyś zwracał uwagę na treść dodawanych przez siebie opinii. @hannaeliasz, powiesz coś o rekrutacji jaką przeszłaś by dostać się do tej pracy? Czego wymagali od Ciebie pracodawcy?

solid_porazka

(usunięte przez administratora) SOLID SECURITY I TO DOSŁOWNIE

solid_porazka

Kreatywnie żądam przelewu wynagordzenia. Dałem stałe zlecenie przelewu na każdy dzień po 1 groszu w tytule wpsiałem że domagam się należnego wynagrodzenia !!!!!!!!!!!!!!!!! Chyba te durnie to zauwaza

Solid_security_nierzetelna_fir

No cóz mamy 2 lipca a przelewu za beznadziejną pracę na stacji monitorowania w Katowicach jak nie było tak nie ma. Firma niewiarygodna. Czyżby sprawa dla Sądu ?

Maja

Czytałam sporo opinii na temat tej firmy, niestety ile ludzi tyle opinii. Jestem bardzo ciekawa co możecie powiedzieć na temat struktury i funkcjonowania firmy Solid Security? Jak często zmieniają się pracownicy, czego można spodziewać się po dłuższym stażu pracy w tej firmie? Kogo obecnie szukają, czego wymagają?

PRACOWNIK
@Maja 23.06.2018 15:41

Po czternastu latach pracy mam stawkę taką samą jak nowoprzyjeci.Niema stalowego, socjalu,samochody to złom.Ale nic dziwnego jak 24h przebywasz w aucie.Siedzenia pozarywane,filtr kabinowy jak niechcesz dostać choroby od grzyba musisz wymienić za swoje. (SOLID NA LUKSUS DLA PRACOWNIKÓW PIENIĘDZY NIE MA)Dyrekcja solidny metalnie lata 90.Myślę o zmianie zawodu.W zasadzie już podjąłem decyzję.To co pisali koledzy wyżej to prawda.Nie polecam.Mam poczucie zmarnowanych 14 lat.

Ref.katowice

Solid security Katowice monitoring. Słabo. Czekam na wypłatę za maj. No cóż dziś koniec czerwca. Dobrze ze zrezygnowałem w połowie maja. Bo jestem stratny mniej. Nie polecam tej firmy

Maja

@Ja, co miałeś na myśli pisząc, że na nikogo nie można liczyć? Czy miałeś na myśli wsparcie w aktualnych obowiązkach na Twoim stanowisku? Może chciałbyś opisać konkretną sytuację? Czy oprócz tej jednej negatywnej kwestii, udało Ci się znaleźć jakieś pozytywne strony w pracy dla firmy Solid Security?

MICHAEL

Pracuję w tej firmie na GI w Bielsku Białej. Na szczęście od czerwca zmieniam zawód. Ogółem odradzam wszyskim pracę w tym "zakładzie karnym".Każą robić nadgodziny które są traktowane z umowy zlecenia. Przelew przychodzi aż z trzech spółek. Od kilku lat zero podwyżek, Robisz święta , niedziele i bez żadnego dodatku.Wymagania Jagbyś miał być funkcjonariuszem AT. Główny kierownik z Warszawy niejaki Pan Milewski Robert przyjeżdża na kontrole i cały czas się czegoś czepia. Teraz na szczęście już nie daje mandatów karnych bo nie ma kto pracować, ale kiedyś to było normą. Robisz w systemie 24 godzin, siedzisz jak szczur w aucie, jeździsz jak (usunięte przez administratora) po obiektach na alarmy. Solid to jest taka firma, że nawet jak na jednym obiekcie byłeś i sprawdziłeś że nie ma włamania to jeśli znowu alarm się załączy to musisz jeździć nawet kilkanaście razy do jednego obiektu. Wszystko to po to, by potem wysłać fakturę za przejazd grupy .To nic innego jak naciąganie klientów na kasę. Mają najgorsze systemy alarmowe, dlatego bardzo dużo jest tzw fałszywych, instalacja fiksuje to grupa musi jeździć pod obiekt .Pracownik w solidzie jest traktowany jak numer ewidencyjny, jesteś robocikiem na zlecenie.Zdarza się tak, że jak nie ma kogoś na dany dzień w pracy, to kierownicy zmuszają by robić kolejną służbę, czyli to jest już 48 godz. Szczerze, tak jest!! Praca w Bielsku to 10 zł na rękę a masz bardzo dużo obowiązków. Każą Ci skakać po płotach, być umundurowanym i uzbrojonym a nawet głupiego gazu nie dostaniesz. Wszystko co pisze jest prawdą, dlatego jeśli masz zamiar iść do solidu za ciecia pracować to szczerze odradzam. Firma godna pożałowania i tyle w temacie.

Ja
@MICHAEL 13.05.2018 18:34

Zgadzam się z opinią. Nie szanują nikogo. Na nikogo nie można liczyć. Rączka rączkę myje.

anonymous

Ciekawa jestem dlaczego tak duża renomowana firma nie wypłaca na czas wypłat tylko wieczne komplikacje z umowami na umowę zlecenie i umowę o pracę do tej pory nie dotarły do Warszawy umowy a wypłata nie dotarła na konto kto za to odpowiada?

TOMEK

Wczoraj wygrali przetarg na Szpital we Fromborku. Stawka 10.60 + podatek Wat. Koszt zdrowego pracownika to około 16.00. Chyba wiadomo w jakim kierunku Solid idzie. Koszt pracownika ze stopniem umiarkowanym po dofinansowaniu z PFRON to około 10.00 pln. Aby zarobić trzeba dać pracownika ze stopniem znacznym albo niewidomych z umiarkowanym lub upośledzeniem, psychicznym . Solid się kończy. Jak kiedyś wszystko. Proponuję szukać pracy w firmach lokalnych. Jest dużo lepiej. Tutaj jesteś w Solidzie tylko numerem.Kolejnym numerem Solid rozlicza nadgodziny drugą umową zleceniem. W ten sposób oszukuje pracowników,. Jest już dużo spraw sądowych w których pracownicy Solidu wygrywają i otrzymują odszkodowanie. Proponuję udać się do Państwowej Inspekcji Pracy. Odszkodowania sięgają około 50.000,00 pln dla jednego pracownika. W przypadku udowodnienie przed sądem celowości działania ze zleceniami Firma musi wyrównać prawidłowo nadgodziny , nocne oraz ekwiwalenty za urlopy. ZBIERAJCIE WSZYSTKIE DOWODY . WARTO

Spartakus

Witam , mam tylko jedno pytanie jestem pracownikiem tej firmy od nie dawna , i chodzi mi o wynagrodzenie . Na kiedy płacą wynagrodzenie , i czy faktycznie jest ono na czas , czy z kilku dniowym opużnieniem . Pytam ponieważ spotkałem się już wieloma opiniami , i mam mieszane myśli co do tego . Bo osoba która mnie zatrudniała twierdzi że na 20-tego każdego miesiąca , na umowie mam co innego napisanego , oraz co innego mówią inni ... Dziękuje z góry za odpowiedż

SolidWro
@Spartakus 19.06.2018 20:43

Typowo . W solidzie nigdy się nie zgadza wynagrodzenie. Albo Cię skroją na 20zl albo masz za dużo pare zł. Pomnóż sobie liczbę pracowników razy te 15 - 20zl :) Ta firma to szczyt pod względem wyzysku pracownika.

JeanCloudVanDaun

Podwyżka? Chyba obowiązków bo w oddziale Wrocław w konwojach mamy Max 13,50zl . Kierownik wielki szpec chodzi i upomina za brak kamizelek a do "sluzy" zdawczej zbudowanej jak w Afryce z desek i blachy falistej, swobodny dostęp maja ludzie postronni - tzn brama wjazdowa jest uszkodzona od zimy jeszcze a bramy skarbowe otwarte 24h bo również silniki spalone :) :) Broń mamy z muzeum , pistolety z lat 40stych amunicja tez już dawno "po terminie". Smród brud i ubóstwo jak w całej branży. Ludzie odchodzą zostają tylko ubeki i bezmózgi które się do niczego innego nie nadają. Wstyd jednym słowem. Ciekawe czy zarząd firmy wie jakie "bezpieczeństwo" mamy na krakowskiej we Wro. Kierownicy pododdziałów w regionie to jak wszędzie po zawodówce nieszczęśliwi niespełnieni życiowo. Pozdrawiam.

Gosciu
@JeanCloudVanDaun 16.06.2018 19:18

Wazne ze dyr Radoslaw I. Wie hah pierwszy (usunięte przez administratora) warszawy

Edward

Od czterech lat pracuję w Solidzie i wg. mnie firma jest ok. Wypłata zawsze na czas a nawet i przed czasem, jeżeli coś się nie zgadza to jest od razu korygowane i przelew wyrównujacy jest do 3 dni. Płacą za pracę w godzinach nocnych. Stawki są obiektowe i zróżnicowane ale nie jest to najniższa ustalona przez rząd i zawsze mocna sobie dorobić. Jedyny minus to kierownictwo była ubecja jednym słowem tacy, którym były system zrył mózg. Poza tymi oszołomami praca w Solidzie jest w porządku. Polecam

Jam
@Edward 14.06.2018 15:53

Tak dobrze płacą, że za cały miesiąc L4 na umowie o pracę wypłacają 1000zł, gdzie normalnie wypłata jest około 1800zł. Zawsze muszą swoje oszukać...

anonymous

ktoś coś wie o podwyżce ?

Maja

Witam Serdecznie, chciałabym się dowiedzieć czy w Solid Security kandydaturę kobiet również biorą pod uwagę? Czy mają jakiś przedział wiekowy? Co sądzicie o tej firmie, czy warto tam wysyłać swoje CV?

Bohun
@Maja 22.05.2018 19:55

Jak chcesz się nabawić nerwicy i robić za niewolnika to gorąco ci polecam tam pracować.

Maja

@xerro dzięki z informacje. Orientujesz się na jakiej podstawie zatrudniają, czy jest to zatrudnienie o umowę o pracę czy raczej zleceniówka? Obecnie pracujesz w Solid Security?

Xerro
@Maja 10.06.2018 11:55

Na początek są dwie umowy zlecenie. Po kilku miesiącach można pisać podanie o umowę o prace. Ogólnie jest kilka lokalizacji biur - ul. Postępu, Al. Jerozolimskie i ul.Szyszkowa.

Były

Zaleta - duża firma, raczej nie plajtnie. Minusów cała masa: dziwne umowy zlecenie, których wydobycie dla siebie graniczy z niemożliwością, napisane tak, że zawsze można nie otrzymać pieniędzy. Jeśli ktoś ma umowę o pracę to tylko na najniższą krajową. Traktowanie pracownika mega słabe. Właściciel furiat - nie polecam go spotykać . Trudno się czegokolwiek nauczyć. Proponuję trzymać się z daleka

Czopek

Bardzo lubie pracowac w tej firmie poniewaz praca jest ciekawa przelozeni adekwatni i z duza doza empatii . Otrzymuje rowniez przyzwoite wynagrodzenie i mam duzo kolezanek i kolegów. Pracuje w Warszawie do pracy dojezdzam autobusem

A'im
@Pracuje od 8 lat 04.06.2018 12:56

Haha boze mam wrazenie ze pisze to jalis dyrektorek solidowski . Brakuje slow kontrahent inspektor nie kierownik i wiele wiele innych . Absurdow jest wiele i kazdy powazny czlowiek o tym wie. Czytam to forum dodaje komentarze i uswiadamiam sobie z kazda chwila jak wiele znaczy punkt widzenia od punktu siedzenia :) szybka kontra -wiem kolejna :) tzw kierownicy ochrony majacy pod soba tylko zwyklych jak to napisales ludzi bez doswiadczenia itd zwyklych z ulicy to on nie ma prawa miec pieczatki kierownika!!! Mozesz byc kierownikiem jezeli masz chodz jedna osobe zatrudniona na umowe oo prace a wielu waszych KIEROWNIKOW a raczej INSPEKTORWO OVHRONY nie ma zadnego na umowe o prace . Moglbym wiele wiele takich postow pisac . Za slugo w tym siedzialem . I za duzo wiem i rozne stanowiska mialem :) od ciecia po ciecia cieciow . Z reszta nie wazne . Fakt jest niestety taki ze kur... te spolki solidu robia to prawnie . A prawo polskie pod tym wzgledem jest na nie korzysc nas zleceniobiorcow ....

Maja

Pewnie niejedna kobieta zastanawia się czy jest sens aplikować? Solid Security szuka do pracy tylko i wyłącznie mężczyzn czy znajdzie się także zajęcie dla kobiet? Jaki jest system nagrodzeń? Myślicie, że jest to praca na chwilę czy na dłużej? Możecie udzielić odpowiedzi?

Xerro
@Maja 02.06.2018 17:37

W biurze pracują prawie same kobiety. Stawka na początku ok 2000zl później moze być więcej. Czy na dłużej to zależy. W biurze są i tacy co ponad 10 lat tam pracują, to zależy czego oczekujesz od pracodawcy. Jeśli benefitów to nie masz co nawet składać papierów.

Rambo

GORĄCO NIE POLECAM! ODRADZAM! I PRZESTRZEGAM PRZED PRACĄ W TEJ FIRMIE! Na początku mówią Ci, że dostaniesz tyle, przy wypłacie potem brakuje pieniędzy. Podpisujesz jakieś dziwne umowy, nie chcą Ci dać od razu dać egzemplarza dla Ciebie. W kadrach nie idzie nic załatwić sprawnie - zazwyczaj niczego tam rzekomo nie wiedzą. Każdy rzekomo chce dla Ciebie dobrze, a na koncie dużo mniej niż miało być. Zero profesjonalizmu, łamane są podstawowe normy bezpieczeństwa, nie widziałem za bardzo porządnych posterunków, tylko jakieś klitki na odwal. Służba w patrolu interwencyjnym trwa 24 godziny (i jak Ty masz być skuteczny w działaniu?!). Płacą grosze, najlepiej żebyś non stop był w pracy. O wszystko musisz zadbać sam, pilnować na każdym kroku, by przestrzegano praw pracownika. Niekwalifikowanym, którzy stoją na Kerfurach każą wyrzucać śmieci lub ustawiać wózki - jak to zobaczyłem, to byłem w ciężkim szoku! Prywatnie też bym nie wynajął tej firmy do ochrony kogo/czego-kolwiek. Dziękuję za możliwość wypowiedzenia się i pozdrawiam wszystkich z branży. Braciom, którzy podchodzą do tematu ochrony profesjonalnie polecam omijać tą imitancję agencji ochrony szerokim łukiem.

Ochroniarz

Pracowalem na obiekcie z bronia.Stawka 12,5 na godizne co przy etacie dawalo zarobki okolo 2100 na reke.Marne grosze za prace dla tej firmy.Brak szacunku do ludzi ze strony przelozonych.Pracownik jest traktowany jak niewolnik.Byle bral tylko jak najwiecej godzin.Odradzam kazdemu.

xxxxxxx

Byłam tam tylko na rozmowie kwalifikacyjnej i naprawdę szczerze odradzam podejmowania tam pracy. Na pierwszej rozmowie "przemiłe" Panie zaproponowały mi 2300 na rękę przez 3 miesiące a co później to wszystko zależałoby ode mnie i moich umiejętności. Aplikowałam na stanowisko na którym nie miałam doświadczenia, ale w ogłoszeniu nie było napisane że jest ono konieczne. Mając przed nosem moje CV zadawały głupie pytania co robiłam na każdym poprzednim stanowisku - gdzie wszystko to znajdowało się w CV. Panie twierdziły że wszystkiego mnie nauczą. Jednakże Panie z którymi rozmawiałam powinny najpierw porozmawiać z kierownikiem, który miał odmienne zdanie a z którym ja rozmawiałam na drugiej rozmowie. Pani kierownik powiedziała że nie mam "warsztatu" i ze względu na to może mi dać co najwyżej 2000 na początek bo przecież ja nic nie umiem i nic nie wiem. I próbowała mnie przekonać że pieniądze nie są najważniejsze w życiu, powiedziała że czasem trzeba trochę odpuścić żeby w zamian się czegoś nauczyć. Jeszcze z lekceważeniem i wręcz pogardą wypowiedziała się o moim dotychczasowym stanowisku - stanowisku sekretarki. Do tego lekceważenie potencjalnego pracownika i kazanie czekać mu pod każdymi drzwiami po 10 minut. Nie marnujcie czasu i nerwów na staranie się w solidzie o pracę.

Adrian

W grupach interwencyjnych w Warszawie placa 13 zl na godzine z dopiszczeniem do broni.Mozna brac nawet 480h.Dwie umowy.Jedna zlecenie druga o prace na najnizsza.Wszystko gra do czasu pierwszego pojscia na L4 czy jakiegos wypadku jak zlamana reka.przepracowalem tam okolo 3 Lata i odszedlem do innej branzy.Polecam kazdemu bo stawki mimo wszystko dalej sa strasznie żenujace w porownaniu do innych zawodow.

Materacci

Instalatorzy zatrudnienie w firmie "krzak" piszcie podania o podwyżkę przestraszyli się że sami bedą musieli montować tą swoją nowość GTX2 z klawiatura LED (co za darmo bym nie chciał tego posiadać) dają podwyżki także podania i składać do biura

Zostaw opinię o Solid Security - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Solid Security