Solid Security

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 1568 ocen.

Opinie o Solid Security

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Solid Security

A'im

UCIEKAJCIE Z TEJ PSEUDO FIRMY I JEJ SPOLEK!! Zmieniaja sobie nazwy firmy . I co najsmiesniejsze ty nie podpisujesz z nowo powstala spolke a dosatjesz z niej przelew. A w koncu nie podpisywales nic z nowa spolko . I pytanie ... czy aby niewolnictwo napewno upadlo w sredniowieczu??? Nie sadze . Chyba ze wraca niewolnictwo. Tak sie czuje, ze nadludzie podejmuja za ciebie decyzje czy pracujesz w spolce Agencja solid czy w work and security... tj straszne. Powiem wiecej . Obstawiam ze nikt z was nie ma nowych aneksow nowych stawek . A w koncu zyjemy w panstwie prawa i kazdy obywatel kazda firma musi go przestrzegac... duzo by pisac kazdy wie jak jest :)

p
@Czytający 19.01.2018 14:02

Właśnie

pracownik solidu
@p 19.01.2018 18:04

Firma co jakis czas zmienia nazwe, zeby nie placic podatku- numer NIP jest taki sam zostala zmieniona tylko nazwa, ja akurat mam umowe podpisywana w tym roku, ale z tego co mowi inspektor w lutym mamy dostac nowe umowy:) I niewiem jak w innycg rejonach, ale w Warszawie dostajemy po 1 umowie zlecenie nie po 48. Umowa o prace nie dawno na czas nie okreslony tez juz uzyskalem :)

pracownik

Cześć, Obecnie firma Solid poszukuje osoby na stanowisko "pracownik biurowy". Może ktoś poda kilka informacji na temat pracy na tym stanowisku ?

Smerf
@pracownik 14.01.2018 21:25

Robisz wszystko, nie masz przedstawionego zakresu obowiązków. Brak aktualnych procedur, kasa od 1800 do 2000zl w zależności od działu.

Ona
@pracownik 14.01.2018 21:25

Przeczytaj wyżej moją wypowiedź, którą przed chwilą zamieściłam:)

Ona

Byłam we wrześniu na rozmowie o pracę jako pracownik biurowy-ulica Postępu 17.Rozmowa przebiegła bardzo miło, nie było dziwnych pytań itp.Przerażające jest jednak to, że tak wielka firma zaproponowała mi 1700 zł netto za cały etat.Dodatkowo umowa o pracę +umowa zlecenie, aby płacić jak najmniej podatku.Na koniec zostałam poinformowana, że nawet jak mnie nie przyjmą to mnie powiadomią telefonicznie.Oczywiście kontaktu nie było, a i tak nie przyjęła bym tej pracy-kombinowanie z umowami według mnie nie jest poważne.Zresztą można dorwać pracę za lepszą stawkę.Taka refleksja może nie na temat-czemu pracownicy o lokalizacji na Mokotowie mówią, że jest dogodna ? Przecież tam wiecznie są korki.Miłego dnia :)

Marek

Jedna z najgorszych firm w Warszawie. Brak szacunku i uczciwości.

AAA
@Marek 17.01.2018 19:16

To idź do Kowalczyka albo Satguard.

pawelek

jaka jest stawka NETTO w Solidzie od nowego roku?

GRUCHA
@pawelek 17.01.2018 15:54

10,80 NA ZLECENIE

Zainteresowany

Czy firma potrzebuje pracowników? Jaka atmosfera?

p
@Zainteresowany 11.01.2018 19:47

Ważniejsze niż atmosfera jest to, że składki ZUS odprowadzane są co drugi miesiąc. Zarobki? Najniższa krajowa. Umiesz liczyć - to licz na siebie.

.......
@p 12.01.2018 10:45

Przy takiej stawce godzinowej czy miesięcznej to jest przegięcie

pracownik solidu

Nowy rok i nowe negatywne opinie :p Warszawa carrfoury od lutego podwyzka na 13.50 netto, umowa o prace tez jest :)) plakac nie ma co.Nie mam ani 48 umow zlecen ale mam jedna umowe o prace jedna umowe zlecenie

A'im
@pracownik solidu 12.01.2018 11:45

Zazdroszcze . Wiem ze tak jest. W duzej mierze tobzalezy od kontrahenta solidu ,lecz solid tez moglby docenic tych lepszych u innych swoich kontrahentow. Chodz powiem ci ze jak na wawe tob13,50 to nie duzo. My na zachodzie pl w malych wiochach miasteczkach mamy 12,5 na reke ale zleceniowki

pracownik solidu
@A'im 12.01.2018 16:46

W wawie wszedzis placs tyle ssmo jezeli chodzi o prace fizyczna;) 13.50 nie ma tragedi :) zs umowe o prace po podwyzce mam do reki 1848 zl a za umowe zlecenie 13.50 do reki :))

anonymous

Wiadomo którego bedzie wyplata na zlecenie od stycznia??

A'im
@anonymous 11.01.2018 14:01

Juz zlecenia placili . A jak nie to do 20

pracownik solidu

Halo Warszawa ! czy ktos cos wie o podwyzkach ?

p
@Ochroniarz 02.01.2018 16:09

Czyli Nadal fikcja z ich strony jest

Jasio
@Ochroniarz 02.01.2018 16:09

Czy możesz coś mi więcej o tej nowej formie zatrudniania powiedzieć i o tym zusie co dwa miesiące

borat

a czemu te warszawiaki nie daja paskow wyplat

A'im
@borat 03.01.2018 18:48

Paskow wyplat?? Haha stary ja nie mam umowy aneksu za,zeszly rok obecnie niew mam, aneksu o nowelyizacji podwyzki jaka mi nam przysluguje ... a ty chcesz pasek wyplat??:) to mnie rozbawiles. Nigdy nie dawali i dawac nie beda . Inaczej ja nigdny nie dostalem

uzdrowiony

Pracownicy dają się dymać a że pracują tam w 99% buraki więc temat jest jasny.I nic sie nie zmieni.

p
@uzdrowiony 26.12.2017 22:13

Dokładnie. , dla tego nigdy tam nie pójde na takich warunkach Wiadomo.

asas
@uzdrowiony 26.12.2017 22:13

wariatów nigdy nie brakuje

ciekaw

ile płaci się za ubranie robocze, jeśli sie zwolni przed uplywem roku?

Maciek Dragan

witam. czy ktoś już miał taką sytuację że zakończył prace w ochronie,jednak w dalszym ciągu badania miałem,ale kiedy sie skończyła ważność i nie dostarczyłem aktualnych zostało wszczęte postępowaie administracyjne z policji.dostałem kolejne pismo o ciągu postepowania i dostarczeniu badań,jednak nie pracuje w ochronie wiec absurdem jest aby te badania im zrobić,to przecież koszt 450 zł.:-/ Moje pytanie jest: jakie konsekwencje są po orzeczeniu cofnięcia uprawnień,zaznaczam iż nie podejmowałem pracy jako ochroniarz,ani też broni na tą książeczkę? książeczkę oddałem z potwierdzeniem przyjęcia na komendzie przez funkcjonariusza! Pozdrawiam Maciek

Maciek
@ochraniarz 03.12.2017 19:55

Dzięki za podpowiedź ochraniarz,pozdrawiam!

fokcuf
@Maciek 03.12.2017 21:07

Ludzie przecież to zależy od obiektu...

A'im

Czy ktos z pracownikow ma moze umowy z 2017 roku?pytam bo ja nie mam wielu moich znajomych tez nie . A podpisywalismy te ich inblanka i nic nie mamy. Ktos cos wie moze o nowych umowach aneksach ?? Jest jakis temat gdzies tam u was ? Zbliza sie koncowka roku a tu ani umowo aneksow za 2017i dziwinie spokojnie co dalej ...

A'im
@... 20.10.2017 13:33

Normalnie nie wierze w to co czytam !! Ok terminowosc przewaznie sie zgadza mi zawsze ok tu nie mam problemu inni maja i maja napisane ze maja miec do 20 a maja 25 jest poslizg jest!! I tak czytam i mam dwa wnioski albo jestes tak zafascynowany ta firma bo jak to mowia "punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia" a tak to wyglada albo nie wiesz co piszesz . W jakiej normalniej firmie dostajesz wyplate w dwoch przelewach ??? Co my do kur.. zarabiamy po 50 tysiecy czy iles ??? Nie zarabiamy srednio 2-3tys to tsk duzo?? Jak na firme i jej podfirmy z takim kapitalem z takimi kotraktami??? No chyba nie co ?? . Robia z siebie biednych niz sa w rzeczywistosci . A sa bogaci i kazdy orze jak mozd ... i nie sa biedni glupi czy co. Sa cwani bezwzgledni i nie liczy sie tu w ogole aspekt ludzki . Jestesmy tylko pipnkami godzinami za ktore oni trzepia olbrzymia kase . A nie daja nic ponad to co nakazuje im prawo w polsce bo jak bylo pare lat wstecz eldoroado ze ludzie pracowali po 4,5 i dawali podwyzki po 30gr . Jaja !! Sory za ton no ale korde nie wierze w to co czytam i te wychwalania. Ok chcesz byc niewolniloem podoba ci soe sytsem placy na raty jak w sklepach z tv itp to niech ci placa w pieciu prxelewach mnie to nie intersuje . Ja zasluguje na jedna nalezyta wyplate od ktorej powinni placic pelen zus . Albo robic chodz rekompensate w jakis bonach premiach czy czym kowliek w tej chwili powiem tyle jestesmy niewolnikami .... tak sie czuje

fokcuf
@A'im 20.10.2017 17:08

Akurat opinia użytkownika "..." jest jedną z niewielu tu rozsądnych i prawdziwych. Na zleceniach owszem są poślizgi (maks 4 dni w moim wypadku) a na "normalnych" umowach wszystko jest w czasie. Dużo "normalnych" firm robi zlecenia w dwóch przelewach by uniknąć wysokich kosztów zatrudnienia. Sam byś to zrozumiał/a, prowadzać firmę. Radze wyluzować a jak nie to zmienić prace. Podpisujesz umowę to się z nią zgadzasz, więc o co ten cały płacz? Nie chcesz to nie podpisuj. " Zasługuje na nalezyta wyplate od ktorej powinni placic pelen zus . Albo robic chodz rekompensate w jakis bonach premiach czy czym kowliek" - Człowieku życie to nie bajka! Kto Ci powiedział, że na to zasługujesz? Na jakiej podstawie tak twierdzisz? W życiu albo ciężką pracą coś osiągniesz albo zdechniesz z głodu. Ile Ty masz lat, że jeszcze o tym nie wiesz?

Pracownik

Dostał ktoś zlecenie?

cq1
@Pracownik 19.10.2017 13:53

Po podpisaniu nigdy nie wracaja umowy juz 8 lat robie.

fokcuf
@cq1 24.10.2017 11:59

Z całym szacunkiem ale jeśli po 8 latach nie dostałeś kopi umowy i się nie upomniałeś to gratuluje.

A'im

Podobnievz konowjami :) kto pracuje wie jak jest . Niektorxy tylko kabury maja oczywiscie puste bo nie maja licencji a wiesz widzisz kabure myslisz ma bron a tu pach nie ma hahha . Gdyz yz fscet nie ma licencji . Gorxej jak taki bez licencji pojdxie odbierxe bron z magazynu ... a nie wierze by sprawdzali codziennie cxy. Adam ma licencje czy nie . Jezeli cala firma funkcjonuje jak fukcjonuje to gleboko w to wierxe ze sa niezle cyrki z bronia. Az wreszcie dojdxie do nieszczescia ze jakis psychoopata dostanie bron z ostra aminicja ...

ODP.
@spotkanie na badaniach na POF 10.10.2017 11:12

Wiemy już od dawna jakie są nieprawidłowości w SOLIDZIE na grupach osoby bez pofu o broni na jednostkach wojskowych gdy je ochraniali itd. To jest prawda więc może czytają to w WPA K-CE kolego i zajmą się tym zagrożeniem jakie sprowadzić może pracownicy SOLIDU na naszych OBYWATELI POLSKI zwłaszcza teraz gdy są czasy niebezpieczne np. walka z terroryzmem bo nie wiadomo komu co odbije gdy taki bez uprawnień dostanie broń CZARNO TO WIDZĘ

fokcuf
@ODP. 10.10.2017 13:51

Trochę Cie chyba chłopie poniosło. Przecież to nie jest broń do użytku własnego! Nie sądzisz, że pracownicy solidu to nie jest zbyt dobry materiał na terroryste? Przecież to zazwyczaj chłopaki z osiedla, którzy w dodatku spędzają ze sobą mnóstwo czasu przez który dobrze mogą się poznać.

bbyyyy

Najgorsza firma świata, to jak traktowani są pracownicy to woła o pomstę do nieba. Problem, aby wziąć jeden dzień urlopu, trzeba chodzić do pracy mimo ciężkiej choroby. Pracownik jest dla tej firmy NIKIM. Absolutnie nie zatrudniajcie się tam.

p
@bbyyyy 23.12.2017 11:58

Dokładnie.

mariola

Bylam na zwolnieniu lekarskim ze względu na ciążę.Co miesiąc musiałam dzwonić na Postępu z zapytaniem kiedy przyjdzie przelew co miesiac byl ten sam problem miał być przelew danego dnia., nie ma czekam dzień dwa nic, wiec dzwonie i pytam a Pani zajmująca sie przelewami do mnie z pretensja ze zawracam jej głowę Jak zrobi przelew to będę miec pretensje jakby płaciła z własnej kieszeni i rozłączanie sie.Pani zajmująca sie tego typu zwolnieniami chyba niezbyt byla douczona w temacie zwolnień ciążowych .Tyle ile nerwów zjadłam przez Panią L..... to tylko ja wiem mój lekarz i dziecko które urodziło sie przed terminem może i dobrze bo nie musiałam więcej z ta Panią miec juz do czynienia .

Postronna

Myślę, że ktoś powinien sie bliżej przyjżeć jak funkcjonuje ta niby firma .

A'im
@Postronna 20.12.2017 21:19

Firma jak firma . Jej spolki przede wszystkim. Obejscie rodzi obejscie. Panstwo w panstwie. Polska ma,swoje praw a soldi security jego spolki agencja solid , grupa solid i work and security swoje. Jest tragedia. Nie ma co sie dziwic ze panstwo prezydent czy premier nic z tym nie robi czy tam sejm. W koncu ta firma zarzacaja byli zomowcy uzbecy ... krorzy sobie poznajdywali obejscia po zatrudniali najlepszych prawnikow i, taklecz leca.. ta firma widnieje na bramach rzadwoych... wiec o czym my tu mowimy :)

zainteresowany

cześć, orientujecie się jak praca w grupach w lublinie i okolicach? jak jest ze stawkami teraz a jak będzie po nowym roku? pozdrawiam

pracownik solidu

halo warszawa ktos slyszal cos o podwyzkach od stycznia ?

ZAJ

2 lata jak trwa sprawa cywilna p-ko Spółce Solid Warszawa ul.Postępu o wynagrodzenie za godziny nadliczbowe,noce,urlop.Obecnie czekam na ogłoszenie wyroku.Biegły wyliczył należną kwotę.Pracowałem w SUFO.Dwie umowy zlecenia z róznych spólek.Nie znają się ,nie mają nic wspólnego.Jak przyszło do wyliczenia należnych kwot,to zarządali zliczenia wszystkich kwot wypłaconych przez obie spółki. Jak się wyrok uprawomocni to wszystkich pouczę jak z nimi w sposób bardzo prosty wygrać.Jak sporządzic pozew,bez adwokata,gdzie szukać potrzebnych dokumentów.Przykładowo podam,że książkę broni muszą przechowywać przez okres 5 lat od ostatniego wpisu.

Aim nie rozumię

A'im 22.09.2017 12:17 1628 netto ?? To ty jestes ochroniarxem ?? Czy kimm w strukturach najnizsza krajowa tj okolo 1450 na umowe o prace . . Czyli ty zarabiasz wiecej jak najnizsza krajowa srednia . 1628zl netto na umowe o prsce tj 2431-zl brutto czyli solid placi ci wiecej niz najnizsza krajowa brutto o ponad 431 zl . Z pelnym szacunkiem ale nie wierze w to ... 1500 netto ok bym uwierzyl reszta zlecenie ale nie uwierze ze na umowe oo prace dali ci na reke 1628 zl . Gdzies jest jakis myk .... moze masz 3/4 umowy o prace reszte zlecenie czy pol eteatu na umowe o prace . ... dziwnie to wyglada . Ok dostales tyle spoko ale ja nie wierze solid zlotowke by sie dal pociac a co dopiero jakby mial placic zus na ciebie wielszy niz przewidywana jets najnizsza krajowa ...

p
@Aim nie rozumię 03.11.2017 10:42

Nie płacą więcej Przecież

Sylwa
@Aim nie rozumię 03.11.2017 10:42

Ma 1440 a reszta zlecenie na 100%

Marcin

Witam . Dostalem dzisiaj przelew od cholera wie czego. Zawsze mialem przelw "niby z Zusem" na najnizsza krajowa z agencji solid . Dzisiaj patrzac na przelew zamurowalo mnie. Dostalem przelew od jakiejs spolki solidu o ktroej nawet nie slyszalwm ( do dzisiaj) a tym bardziej nie podpisywalem umowy zadnej nawet nie bylo umowy ustnej. Work and security spolka... al. Jerozolimski... . Czy ktos z was wie o co tu chodzi??co to za walek ?? W tej chwili wiarygodnosc w banku upadla bo widnieje to jakbym pracowal juz gdzie indziej... o co tu chodzi do cholery??

p
@marian 12.12.2017 16:46

CZYLi solid FiKCJA NADAL

odp
@Marcin 08.12.2017 16:24

CZYLI SOLIDTO FIKCJA NIE MA TAKIEJ FIRMY NA RYNKU O CO TU CHODZI NIECH KTOŚ Z ADMINISTRACJI NAM ODPOWIE SKORO WIECY KIEROWNICY SOLIDU NAM NIE WYJAŚNIAJĄ I UNIKAJĄ ODPOWIEDZI

tt

Sorki i jeszcze jedno pytanko. Jaki jest powód tworzenia dwóch umów? Zarówno umowa zlecenia+u. z. oraz umowy o prace i u.z? (Mam takie przeczucie żeby tylko kantować, ale może się mylę) Dziękuję z góry za odpowiedz.

Krabathor
@press 06.11.2017 11:17

Niekoniecznie mi do tego z daleka bo to umowy ze mną a nie z kosmitami. Tak jak koledzy napisali służa te 2 umowy omijaniu wielu przepisów i powinności wobec pracownika. Skoro ich tak rozumiesz to chyba nie jesteś "press" tylko prezes wiadomo jakiej firmy he he...

Krabathor
@GAWĘDA 10.11.2017 09:24

W Solidzie??To ty chyba jako inspektorek pracujesz.Tyle że te 3 kafle to mało...

Zyggga

Cześć, a jak jest w biurze w Wwie? znalazlem ogloszenie na Referent w Dziale Techniczno Serwisowym, ogloszenie niby oznaczone jako umowa o prace itp? jakies wrazenia?

zorientowany
@Zyggga 03.10.2017 18:48

Praca w biurze technicznym jest ok. Komputer, cisza, robisz swoje i do domu. Kasa na czas.

zombi00
@Zyggga 03.10.2017 18:48

To prawda,szkoda tylko że DT przenosi się na Okęcie.

A8

JESTEM SO HAPPY, ŻE NIE PRACUJE JUŻ W TYM BURDELU:-D. MOJA RADA: ZATRUDNIAJCIE SIĘ W LOKALNYCH FIRMACH A NIE W OGÓLNOPOLSKICH ŚMIECIACH. A TEN SOLID TO NAJWIĘKSZY ŚMIEĆ!!!! PRACUJĘ WE FIRMIE MIEJSCOWEJ, ZERO MACHLOJEK, MANAGER OK, WYPŁATY OK, URLOP ETC. SOLID SECURITY ŹENADA!!!! PRACUJĘ W KOSZALINIE I POZDRAWIAM B-)

odp
@A8 04.12.2017 03:14

Zakładajcie im sprawy za niewypłacone w całości wynagrodzenia to proste jest i kosztuje kilka złotych pozew

pracownik solidu

Witam Czy ktos moze slyszal o podwyzkach w solidzie po nowym roku ?

A'im
@pracownik solidu 30.11.2017 11:50

Dołączam sie do pytania :)

Tamik
@pracownik solidu 30.11.2017 11:50

TAK będą podwyżki, dokładnie dla kadry kierowniczej i dyrektorskiej + prezesi oczywiście. Pozdrawiam resztę.

anonymous

Jak wygląda praca w Solidzie na stanowisku Liczarza waluty. Jaka jest kasa, warunki pracy itd.???

KOLO

Witam! Założyłem im sprawę za niewypłacone pieniądze i wygrałem. Trzeba sie troche oczekać ale warto. Zakładajcie im sprawy naprawde warto!

anonymous
@KOLO 24.11.2017 09:27

JEŻELI WYGRAŁEŚ TO PODZIEL SIĘ Z NAMI A JEŻELI KTOKOLWIEK WYGRAŁ S SOLIDEM W SĄDZIE NIECH NAPISZE

Maja

@A'im nie obrażaj nikogo na forum, ponieważ w ten sposób łamiesz regulamin. Radze Ci zapoznać się z nim http://www.gowork.pl/regulamin zanim zostawisz kolejny post na temat firmy Solid Security. @prawdziwyrealny czy możesz podzielić się z nami informacjami na temat pracy w firmie?

Sarna j
@Maja 05.10.2017 14:00

Wal sie gruba ruro

Kornik
@Maja 05.10.2017 14:00

Ty Bźdźągwo Babujago grubo wal się

A'im

Czy gdzies cos ktosto slyszal jakie umowy od nowego roku?? Jakies "newsy"??

Przemo

Czy umowa zlecenie na 48 zł brutto zawarta z Solidem liczy się jako okres składkowy do emerytury?

A'im
@Przemo 23.11.2017 14:21

A z czego ci zus maja placic ?? Z tych 48zlotych? Hahah zaden zus z tego . Zadna umowa nic zero . Taka umowe na 48zl moge ci ja zaraz sporzadzic ido ci ja podpisze haha nawet . Badzmy powazni

robo
@Przemo 23.11.2017 14:21

Liczy się też taka umowa do emerytury, tylko będziesz Przemo musiał tak pracować jako cieć z 1000 lat aby dostać minimalną emeryturę.

Natalia

Witam jestem zatrudniona na umowe o prace w jednej ze spolek solidu jako osoba niepelnosprawna , posiadam rowniez druga legitymacje solidu na umowe zlecenie . I tu pojawia sie moje pytanie, gdyz na stalym obiekcie przepracowuje normatyw godzin i tyle. Pracodawca chce mnie przymusowo wyslac na zlecenie na dodatkowe nadgodziny na innym obiekcie niz pracuje. Czy mam prawo odmowic mu nadgodzin? Dodatkowo powiedzial mi ze nadgodzin mi nie da na stalym obiekcie,tylko na innym, oczywiscie zrobil to zlosliwie.Gdy odmowilam tych nadgodzin powiedzial mi ze nie moge mu odmowic i mam na pismie zlozyc mu oswiadczenie ze rezygnuje z nadgodzin i odmowilam mu ich przyjecia. Co o tym myslec?

A'im
@Natalia 21.11.2017 21:17

Nie ma prawa cie zmusisc do nadgodzin. Tj twoja wlasna i nie przymuszona wola. Powiedz mu ze rezygnujesz z umowy zlecenie i interesuje cie tylko i wylacznie etat na umowe oo prsce. P.s ludzie szanujmy sie niewolnictwo juz dawno zniesiono . Ty nic nie musisz mozecie sie dogadac . A jezeli Cie zmusza to niech placi ci tzw setki ... tyle ze po to dal ci zleceni by setek niecplacic bo automatycznie bys miala wieksze skladki zus. Nie ma mowy ze musisz robic nadgodziny. I czasem nie lyknij czegos nana zasadzie ze powie ci ze podpisalas zlecenie to musisz iles tam godzin przerobic. Mozesz podpisac sto zlecen dzisiaj a prace za,zlecenie mozesz wykonac za miesiac dwa. Zlecenie daje sie firma ja jako wlasciciel dzialki zlecam firmie budowlane wykonanie stanu surowego domu w terminie tym i tym wczesniej ugadanym przez obie strony. A oni daja nam zlecenie bo oni solid musi sie zabezpieczyc by jakbys chciala wiecej godzin by nie placic ci setek wiekszego zusu . Tj na tej zasadzie adam rzucil l4 i twoj inspektor/kierownik nie ma kogo dac a ty chcesz zarobic dorobic to wyslaa cie na umowe zlecenie na iles tam godzin za adama by sobie (usunięte przez administratora) uratowac. Kierownik rozliczany jest za wypracowane godziny nie wyrobi godzin na danhm obiekcie solid nie dostaje kasy a kontrahent zleceniodawa solidu czyli ja mam market zlecilem solidowi ochraniac moj obiekt napołożony 200godzin i w tym momencie solid nie wypracowal tych godzin wiec ja jako kontrahent ktory zlecil solidowi to moge ich ukarac i liczyc zadosc uczynienie od nich . Dlatego solid daje zleceni by sobie tylek ratowac. Podumowujac. NIE JESTES NIEWOLNIKIEM ISIĘ NIE, MA PRZYMUS I WRECZ NIE MOZE CIE ZMUSIC . A JEZELI TAK JEST TO Zloz mu sprawe cywilna badz idz do panstwoeje inspekcji prscy ze wprowadza mobing i cie zmusza do wykonowyania pracy . Proste . A majac umowe oo prace mozesz wiele .

BYLY
@Natalia 21.11.2017 17:42

Czesto stosowana metoda przez Solid.Calkowicie bez prawna.Chodzi o zmniejszenie kosztów firmy.Solid bazuje na tym że zayrudnia na 2 umowy w ten sposób Pani pracuje 240h i druga osoba240h jeden ZUS mają w gratisie.Będą Panią zastraszac,naciskać typowe UBECKIE metody.

Mateusz

Czy ktoś jeszcze nie dostał wyplaty ze zlecenia ??

Fredek

Witam! Założyłem im sprawę za niewypłacone pieniądze i wygrałem. Trzeba sie troche oczekać ale warto. Zakładajcie im sprawy naprawde warto!

Dcsa

Dostaliście już wypłate ze zlecenia?

Digital
@Dcsa 21.11.2017 11:38

Nadal czekam.

Angelina

A i dodam ze mam dwie umowy zlecenia, jedna chyba na przepracowane 154h a druga na reszte.

anonymous

Praca bardzo stresujące 0 organizacji pracy, wyzysk,totalny brak szacunku do pracowników! Nikt się nie interesuje osobami nowo przyjętymi do pracy. Zasada radź sobie sam! Wymagania jak pracownicy wieloletni. Umowy zlecenie za nadgodziny działają na szkodę pracowników i państwa. Atmosfera jak w obozie pracy kaps siedzi na podeście. MASAKRA

p
@anonymous 16.11.2017 18:46

Wiadomo

Angelina

Mam do Was pytanie odnosnie skladek Zus. Pracuje w Solidzie juz 1.5 roku. O co chodzi z tym Zusem? Czy wszystkim pracownikom odprowadzaja skladki co 2 miesiace? Jakim prawem? Przeciez pracuje bez rzadnych przerw - w kazdym miesiacu, to skad te skladki co drugi miesiac?

KARINA

TO TYLKO PRAWDA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bart

Korporacyjni oszusci, nie dbajacy o klienta, tylko o własne interesy, z dziecinnymi uzasdnieniami płatnego serwisu!"Użytkownik zobowiazany jest do utrzymania systemu alarmowego w dobrej kondycji technicznej.Centrala ukryta tak ze pies z kulawa noga by tam nie zajrzał, ani tym bardziej nikt nie nasrał na ten ich systemik alarmowy!Finał to dzis wysłane wypowiedzenie oraz bez wezwania do zapłaty wysłany pozew do sadu:) do zobaczenia solid

anonymous
@anonymous 08.11.2017 11:32

Zbierajcie wszystko co możecie grafiki ksero książek służb godziny pracy od kontrachetow gdzie pracujecie i skladaicie pozwy do sądów pracy to moja rada.

Heniek
@anonymous 08.11.2017 22:55

Ale ty kolego jesteś porąbany i czy tobie rozumu nie odebrało, do kogo ten apel!!!

anonymous

Pracowałem w tej firmie 6 lat ale ich załatwiłem w sądzie pracy wy zróbcie to samo

A'im
@anonymous 07.11.2017 11:37

Jak to zrobiles ??pomoz nam opowiedz jak dokladnie ich ugrysc jak. Udowdnic??

p
@A'im 07.11.2017 22:19

No Właśnie

anonymous

Zbierajcie wszystkie grafiki dokumenty książki służb wpisy z godzin pracy jak podejmujące i skończycie na obiektach bo wykonującej tylko pracę dla jednej firmy w tych samych godzinach macie te same obowiązki tego samego przełożonego to jest umowa o pracę a nie zasnę zlecenie to wasze nadgodziny wasze pieniądze i przyszła emerytura. Pozdrawiam

kontakt
@anonymous 07.11.2017 11:44

Anonymus ja też mam kłopoty tutaj, napisz więcej jak to zrobić o czym piszesz bo oni zaczeli pilnować papierów a jak by mogli to książki służby czy broni to by nosili ze sobą

prawdziwyrealny

CZyli NAdal fikcja jest

zombi00
@p 31.10.2017 19:34

Ci co siedzą tam ponad 10 lat, za prace biurową zarabiają ok 2200zl netto. Czyli nie ma sensu pracować tam tyle lat bo i tak mało można zyskać .

p
@zombi00 03.11.2017 14:35

Dokładnie

CENTKIEWICZ

A'im 20.09.2017 13:19 @poszukująca pracy 20.09.2017 08:12 Prosze napisać szczerze i uczciwie, bez cenzury, jak sie pracuje w ochronie w firmie Solid? Slowa tego nie opisza . Jexeki chcesz przyjsc to naprawde szczerze bie polecam . Jak przyjdziesz bedxiesz tkwic w tych zawiglosiach solidu i tym panstwie w panstwie . Solid pomimo norm rygorow paragrafow i zwyklego czynnika ludzkiego ustala swoje zasady ktore nie maja nic wspolnegob zasadami panujacymi w panstwie polskim . Co wiecej ? Podpiszesz w cholere umow jak sie nie myle 48 na kazdy miesiac z inna firma grupa agencja ito wszystkie odlamki solidu jak odlamki alkaidy czy isis tak to funkcjonuje . I uwierz mi ze nam mi moze tak zmienily sie umowy dostalismy aneksy ktore podpisalem prxy kierowniku dalem jemu i do dzisiaj ich nie mam . A czemu ?? Bo firma nie zwraca umow ktore podpisales . W nirmalnej firmie to prscodawca zleceniodawca najpierw podpisuje umowy zecsowjej strony wrecza tobie. I jak sie godzisz podpisujesz i masz odrazu kopie dla siebie . Ja tak owej nie mam i wiem ze 100% moich kolego tez nie ma a mamy roznych roznistych kierownikow i tu nie tkwi problem w kierownikach tylkulo wysoko wysoko gdzid moj wzrok nie siega . Jak sie zatrudnisz przyjmiesz to spodziewaj sie ze puerwsza wyplate badz,druga albo jedna drugs trzdcia dostaniesz z opoznieniem trzy dniowym cztero albo nie dostaniesz 10 kazdrgo miesiaca tylko 20 bo tak solid placi . Standardowo bedzie zwalanie kadr solidu na kierownika kierownik na.kadry i tak w kolo macieja . Albo jeszcxs lepsza bajka ze masz inny bank zly i do niego tak przelewy ida . Z tym ze zgodnie z ustawa banki nie mogs trzymac kasy prxelewu ksiegowania dluzej jak jeden dzien roboczy czyli jezeli solid orxelewa ci kase 9 bo 10 to rermin ostateczny to 10 miec ja musisz . Itd itd naprawde nie polecam. A jak masz dzidci dom rodzine narzeczona dzirwczyne zone czy kochanke to bedzziesz sie z nia widywal rzadko oj rzadko bo 12 godzin dziennie w solidzie tj taki standart to tak srednio wychodzi jaksby robil poltorej etatu albo dwa . Zalezy jak cie wyrobia jak cie uglaszcza i jak zlote gory obiecaja . Wiecej co do zus . Bedziesz mial placony zus co drugi miesia i to od kwoty okolo 200 zl czyli skladki emerytslne wyniosa grosze a w zusie bedziesz,widnial jakbys jeden miesiac pracowal i jakies [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ci odprowadzaja a za miech juz,jako bezrobotny . Podusowujac pracujac w solidxie 30 lat bedzid w papiersch widnial jakbys pacowal 15 lat ... wiec lat prscy bedziesz mial za malo z by dostac rente emeryturę MOŻESZ KOLEGO WIĘCEJ SZCZEGÓŁW DO TWOJEGO KOMENTARZA OPISAĆ?

p
@CENTKIEWICZ 06.11.2017 13:13

solid to fikcja nadal wiadome cały

A'im

Dwie umowy chodzi o placenie najmniejszego zusu . Zeby nieto placic procentow za nad godziny itp itd. Obecnie masz umow 48 . Dwanascie z agencji solid 12z grupy solid .w tym przypadku zus placony jest co deugi miesiac nawet z polrocznym opznieniem dlaczego?? Bo w ciagu pol roku jak pojdziesz po rozum do glowy to sie mozesz wycofac i solid placi po pol roku co drugi miesiac bo tak jakby placil odto poczatku ty bys odszedl mieli by kolejna kase w plecy . Tj masakra mowie wam . Co z trgo ze daja nawet po 15zl jak zusu nie placa . A zus to okolo 1000zl minum . Latwo to wszystko obliczyc jezeli zarabiasz zalozmy 2tysiace i zusu nie placi solid to powinnes miec 3tysiace na reke. A ze nikt sie nie odzywa to tak jakbys pracowal za tysiac bo oni tysiac z zusu maja dla siebie .... duzo by pisac poczytajcie moje posty wczesniejsze.... polecam naprawde

p
@A'im 06.11.2017 15:21

nawet 20 jakby dawali a nie ma zusu to złodziejstwo i oszustwo , co innego jakby by było 100 zł już to wtedy ok

tt

Czy nadal kantują na Zusie?

p
@tt 04.11.2017 01:12

Na pewno , wiadomo Nadal

hejo

1.Na jaką stawkę godzinową można liczyć w grupach interwencyjnych? 2. Jakie stawki mają konwojenci? Czy do powyższych stanowisk potrzebna jest licencja ochrony?

PEPIS
@hejo 26.10.2017 15:04

1. 9.50 kierowca 10, tyle że kierowcy zawsze jest potrącony przypal odnośnie paliwa ok. 80zl

Oburzony
@PEPIS 27.10.2017 02:23

Były.I to jest wlasnie (usunięte przez administratora)...stwo.W innymfirmach nie płacisz za ogrzewanie.Nie masz pomieszczeia socjalnego,a za to ze się grzejesz to Ci kradną pieniądze.Po to wlasnie są 2 umowyEtat pozory legalności,zleceniowka zeby kraść pieniądze!!

ola

cześć, powiecie mi jak wygląda praca na stanowisku biurowym? umowa o pracę, umowa zlecenie czy umowa łączona? jakie jest średnie wynagrodzenie na takim stanowisku? dziekuje za odpowiedź i pomoc w podjeciu decyzji :)

anonymous
@Kejt 06.09.2017 09:28

NO właśnie

Aniom
@ola 05.09.2017 07:50

Praca biurowa - Na początku dwie umowy zlecenie, po kilku miesiącach możesz dostać umowę o prace a reszta na umowie zlecenie. Stawka początkowa uzależniona jest od działu do którego aplikujesz, ok 1800zł do 2000zł. W żadnym dziale nie ma procedur, uczysz się od starszych kolegów, wszystko wychodzi w praniu. Pieniądze za grudzień z zleceń wypłacane są w gotówce. Nie ma pakietu socjalnego, opieki medycznej itd. Radze się zastanowić.

Zostaw opinię o Solid Security - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Solid Security