Solid Security

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 1588 ocen.

Opinie o Solid Security

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Solid Security

Km

Witam. Czy ktoś może coś powiedzieć na temat pracy w konwojach praca w nocy takie ogłoszenie znalazlem Gdańsk. Jak wyglada stawka? Za odpowiedzi z góry dzięki

Łysy68

Panowie i Panie. Za 17 i 18 służb ile powinienem wziąć kasy? Bo co miesiąc jestem dymany.

Jam
@Łysy68 22.04.2018 07:39

Jakieś 2150-2300zł jak są po 12h

Nika

Stanowisko: konsultant -Operator Stacji Monitorowania Alarmów.Jaka opinia na temat pracy? Czy umowa zlecenie czy o prace?czy firma jest wyplacalna?

Arek
@Nika 03.04.2018 13:07

12 h lub 24h/48h obsługa alarmów i wysyłanie patroli interwencyjnych

Anna K.

Czy warto aplikować do biura? Widziałam ogłoszenie w Urzędzie Pracy. Jaka atmosfera? Płacą na czas? Ile płacą bo w ogłoszeniu nie ma żadnej informacji. Może ktoś już w biurze pracował? Pracuje? Można liczyć na 3,500 zł?

Ania
@Anna K. 14.04.2018 00:34

Do biura warto aplikować, a ochrona to jak wiadomo kilkadziesiąt osób zatrudnionych, różne osoby od podstawówki do wyższego wyksxtałcenia, od kwalifikowanego pracownika do zwykłego „ ciecia” ;

Maja

Czy ktoś może napisać w takim razie, jak wygląda aktualna terminowość wypłat w Solid Security? @Marcin czy Twoja sytuacja się wyjaśniła i uzyskałeś już należne Ci wynagrodzenie? Terminowość wypłaty to ważny aspekt każdego zatrudnienia, bo jej brak powoduje często ogromną demotywację do pracy. Jednorazowe poślizgi czasowe można akceptować, czy tutaj to są jednostkowe sytuacje?

Marek
@Maja 13.04.2018 11:13

Wypłaty zawsze mam wcześniej : etat do 6; zlecenie do 15( pracownicy biurowi); pracownicy ochrony. Wypłat na czas nie mają pracownicy ochrony z kilku przyczyn- rotacje na różne obiekty( każdy budynek ochraniany może mieć inną umowę z klientem, a pracownik ochrony musi mieć podpisaną umowę zlecenie na różne spółki); studenci za brak zaświadczenia; pracownicy mający dwa stosunki pracy czyli brak zaświadczenia z innego zakładu pracy )

Hunter

To prawda co Marcin pisał.Robią z nami co chcą

Grrrrr

Wyobraźcie sobie państwo że nasz inspektor dał nam dziś za co są kary i ile będą zabierać, ja jprl kur... Kary maja za co dawać a za pracę i wykonywanie obowiązków żadnej premi za to nie ma... Nie polecam tej firmy. Ja czekam do końca miesiąca i kończę umowę z tą firmą

Prawdziwy100
@Grrrrr 16.04.2018 17:45

Niech sobie da Kary

niezgadzamsięnato

ZUS co dwa miesiące odprowadzają. Konsekwencje dla pracownika: -składki na emeryturę doprowadzone za pół roku (a pracowałeś rok), czyli mniej składek na koncie i mniej zaliczone do okresu składkowego - brak zasiłku dla bezrobotnych (np. jakby nagle zwolnili albo jak sam odejdziesz) - śmieszny zasiłek chorobowy jakby np. potrącił samochód i pół roku w szpitalu Większość pracodawców już daje umowy o pracę (niezależnie od stanowiska, branży). Notoryczne łamanie przepisów prawa.

Prawdziwy100
@niezgadzamsięnato 13.04.2018 14:28

Faktycznie

Marcin

Witam . Wczoraj byl 10 dzien wyplaty w solidzie i jego spolkach. Ku mojemu nie milemu zaskoczeniu wyplaty nie dostalem . Z tego co wiem wiele osob nie dostala . Prosze mi podpowiedziec co zrobic z zleceniodwaca jakim jest solid i jego spolki ?? Podadz ich da sadu gdzie sie udac ?? Chodzi mi o to ze rachunki mam do zaplacenia za dom kredyt i inne do 10 kaxdego miesiaca solid i jego spolki na umowie popdisanej zadeklarowal ze placic bedzie do 10 kazdego miesiaca wyplaty nie mam . A wiado banki i inne kredyty czekac nie beda . Zapewne policza mi odsetki. Co z tym zrobic by ta firme udupic?? Tj juz jest przesada. Spopki zmieniaja sobie co miesiac ja zadnego aneksu nie popdisalem ani z work and security ani z sanford z niczym a koledzy ktorzy dostali wczoraj wyplate alarmuja mi ze niby od marca pracuja w nie jakim sanford o co tu do cholery chodzi?? Czy oni moga sobie spolki zmienia i nie informowac nas nie dawac aneksow?? Cos mi sie wydaje ze nie . Traktuja nas jak swoja wlasnosc i co oni chca to robia bez naszej zgody czy ja chce pracowac w takiej spolce.

aaaa
@pracownik solidu 12.04.2018 12:56

Witam ja dziś dzwoniłem do Warszawy i niby umowy już będą wysłane zawsze wszystko dochodzi?i jest ok nie ma żadnego problemu?pozdrawiam serdecznie pracownik dolidut

anonymous

Ile prawdy w tym ze Solid przejmuje dworce PKP bo ma GI i wg dworców takie maja wymogi (właśnie posiadanie własnej GI)??

aaaa

Witam pisze tu już kolejny na tym samym nicku tak więc robię w tej firmie krótko i chyba dobrze widząc po dalszych komentarzach w zusie byłem bo sprawdzałem przez profil zufany pierwsza wypłata się zgadzała ciekawe jak będzie z ostatnią.Ostatnio byłem zdać mundur i legitymacje i jajca bo za koszulę mi potrącili 25zł to są jakieś jaja a wcale jej nie używałem tylko przymierzałem ale ok niech sobie wsadzą te 25 zł i się najedzą,,,byle ostatnia wypłata się zgadzała i do widzenia. i jeszcze jedno ciekawe z kąd wziaśc teraz umowy zlecenia bo na biurze ich nie mają niby w głownej siedzibie ciekawe jak się etraz zarejestruję w pup ale już mój problem ale te umowy muszą mid ać tak mi się wydaje pozdrawiam wszytskich wytrwałych i Życze szczęścia w poszukiwaniu lepszej pracy ;)

Kamila
@A'im 07.04.2018 09:13

DziekujeCi za ta opinie.zaoszczedziles mojego czasu bo nigdy nie podejme podpisania umowy z pustymi miejscami a tym bardziej w jednym egzemplarzu ...a pozniej wychodza niestworzone historie z naszym udzialem...

Koordynator

Co Wy oczekujecie od tej firmy, kontrahent ma gdzieś czy jest ochrona czy jej brak ważne by miał umowę z firmą ochrony bo składki ubezpieczenia są mniejsze, reszta jest nieważna inspektor/koordynator/kierownik który z nich ma pojęcie o ochronie osób lub mienia? Spójrzcie kto tam prącuje i dla czego? Wnioski sami wyciągnięcie!

Ciekawski

Witam, Jestem ciekawy jak tam z waszymi inspektorami nadzoru waszej pracy bo mój wpisuje się do tyłu, gdy go o to zapytałem czy tak możne to stwierdził że prowadzi obserwacje naszej pracy z daleka o których my nie wiemy. Czy tak ogólnie może robić ??

A
@Ciekawski 04.04.2018 18:44

W Lublinie kierownik GI potrafił zadzwonić do starych pracowników żeby zostawili wolne miejsce w karcie drogowej do wpisania kontroli. A kontrole z ukrycia może robić z domu na GPSie. Dopóki audyt olewa swoje obowiązki i nie sprawdza czy faktycznie telefony kierowników logują się tam gdzie rozpisują sobie kontrole i inne wyjazdy to będą wyciągać pieniądze z firmy, a na podwyżki pracownikom pieniędzy już nie wystarczy

Mateusz

Do mnie dzisiaj przyszły pity zwykłym listem oba z worka security taki same. Był ktoś na postępu i zgłaszał im to, co powiedzieli? Ja jutro muszę się do nich wybrać.

Ja Ka
@Dorada 07.03.2018 11:44

Dorada-a propo Twojej wypowiedzi: jak to co 2msc nie jest sie pracownikiem?a co z ubezpieczeniem zdrowotnym sie dzieje?nie ma ciaglosci?

Pracownik

Ja mam takie pytanie jeden ochroniarz może pilnować 2 obiektów ? Bo drugi mam oddalony o jakieś 360m w jedną strone w przeciągu jednej zmiany 14h wychodzi 10 km obchodu no a w 24h jak wiadomo jeszcze więcej. Tymbardziej że drugi obiekt jest wogole nieoswietlony.

Pracownik
@A'im 02.04.2018 16:37

Wsumie masz dużo racji. Jeszcze trochę tylko zdam kurs na wózki i spiepszam z tej pracy z tego kierunku.

ja

witam, Mam pytanie odnosnie doumentow ermula jesli dobrze pamietam, dostalam informacje ze moge taki dokument otrzymac raz na kwartal, czy to jest zgodne z prawem wydaje mi sie ze jako pracownik powinnam miec wglad do takich dokumentow co miesiac, chce sprawdzic czy firma oplaca zus i ile pobiera prosze o odpowiedz

Miron

Śmiechu warte;) dziady bez wykształcenia, nazywają się ochroniarzami... jakie są wasze kompetencje?? Żadne i powini się cieszyć, że jakaś firma ochroniarska ich chce... dziady spójrzcie w lustro i zadajcie pytanie kimi jesteście

pio
@Miron 29.03.2018 01:23

Dziady to ci co buchnęli należne pracownikom pieniądze z funduszu socjalnego.

anonymous

Pracowałem w tej firmie kilka ładnych ale nieodpuscilem i dostałem to co mi się należało w Sądzie Pracy

Ciekawa
@A'im 31.01.2018 07:31

Też mnie dziwi , że nikt z dziennikarzy nie zajmie się szerzej tym tematem .

koordynator solid

Co można zgłosić do inspekcji Do Państwowej Inspekcji Pracy można zgłosić każde naruszenie praw pracowniczych, w szczególności: naruszenie przepisów i zasad bezpieczeństwa i higieny pracy, przepisów dotyczących stosunku pracy, wynagrodzenia za pracę i innych świadczeń wynikających ze stosunku pracy, czasu pracy, urlopów, uprawnień pracowników związanych z rodzicielstwem, zatrudniania młodocianych i osób niepełnosprawnych, naruszenie zasad legalności zatrudnienia, w tym przede wszystkim nieopłacanie składek na Fundusz Społeczny i zatrudnienie „na czarno”, powodowanie działań stanowiących zagrożenie w środowisku pracy.

ja

Gdzie jest fundusz socjalny dla pracowników w kwocie 1185.66 od 2018 roku Kazdemu przysługuje jesli pracuje sie w firmie która zatrudnia od 20 osob o umowe o prace Gdzie jest ten fundusz ??????????? Czy ktos z was otrzymal cos na Swieta z tego funduszu Czy otrzymal ktos wczasy pod grusza z tego funduszu ? Chyba nie ma watpliwosci ze ta fiirma zatrudnia ponad 20 osob wiec co prezesi robia z naszymi pieniedzmi jesli nawet za szkolenia trzeba sobie samemu placic ????

LUCJAN
@ja 15.03.2018 11:34

Ja otrzymałem 100zł kary za to że nie zamieściłem się w normie paliwowej.Ale przecież zimno było i musieliśmy się grzać. To taki prezent na święta od solidny.Sami się zastanówcie.Czy Warto pracować pod kierownictwem tego bydła.

Andrzej

Panom ? daj spokój . W łódzkim kierownicy czy menadżerowie jak ich tam zwał tez wieja z tego syfu Ja juz nigdy do Solidu twu twu juz nie wrócę Wiekrzosc tych firm ochroniarskich to dziadostwo ale Solid jest naj gorszy Unikajcie jak ognia pozdrawiam

Andrzej

Na.... na Solid to nie firma to g.... i tyle

Były

Witam wszystkich A ja się zwolniłem i czytając to forum jeszcze bardziej sie cieszę. Przeciez tam nie zarabia sie dobrych pieniedzy wiec naprawde szukajcie pracy.tym bardziej ze to nie problem znalezc cos za taka sama kase. Trzymajcie sie i nie pozwalajcie swoim Panom na to co robia

rozczarowany

W jaki sposób dostaliście umowę o pracę? Pytanie kieruje głównie do osób bez orzeczenia, grupy. Pracujesz prawie dwa lata na zlecenie przychodzi nowa osoba i ma umowę o pracę. Fajnie? Jest to główny powód przez który chcę się zwolnić

pracownik solidu
@rozczarowany 20.03.2018 08:27

Pracuje w ochronie na jednym z obiektow na terenie Warszawy, o umowe o prace upomnialem sie po 3 miesiacach pracy i oczywiscie ja dostalem, w solidzie pracuje od 4 lat. Wszystko zalezy od obiektu na jakim pracujesz- ja nie mam grupy inwalidzkiej i potrzebna byla na pismie regionalnego kierownika ochrony opinia sluzbowa o pracowniku oczywiscie nie RKO solidu tylko obiektu handlowego na ktorym pracuje.

Lolek

Jak się pracuje? Potrzebujecie pracowników?

Andrzej

Dajcie spokój to szambo nie firma jakie umowy ? (usunięte przez administratora) o tych (usunięte przez administratora) póki czas

P
@Andrzej 20.03.2018 10:11

Wiadomo od dawna Przecież

aaaa

Witam ja dziś dostałem przelew i jak na razie wszystko się zgadza. Jak by ktoś miał pytania proszę pisać.

Andrzej

Trochę dokładniej te pity to Solid Security ,Grupa Solid i ten z Worka na 2000zl ok. Wirtualna kasa i nawet mam do niego remu a czy jak tam to zwał Chyba jeszcze do końca nie zdecydowałem ale nie będę się z tego Worka rozliczać Dostarcze tylko Do US wyciąg z konta banku z całego roku i napisze wyjaśnienie i niech se robią co chcą Nie ma kasy nie będę się z tego rozliczać Pralnia pieniędzy jakaś kurde

Andrzej

Juz nie pracuje w Solidzie od marca 2017 Sek w tym ze dostałem 3 pity od nich lipa straszna nic się w nich nie zgadza Ale jeden to przegięcie z Worka na ok 2000 zł Sprawdziłem konto w banku i nie dostałem od Worka w 2017 nawet złamanego grosza a pit przysłali Zastanawiam się co z tym zrobić W US byłem i olejki robią Sprawdźcie u siebie czy nie macie takiego cud pita Pozdrawiam

aaaa

Witam kiedy są przelewy w solid bo na umowie nie miałem wpisane wszyscy mówią i kierownik że do 20 a inni zaś że 25?zgadzała wam się zawsze wyplata?

ja
@Inspekcja Pracy 18.03.2018 01:22

jak zalozyc takie konto w zus?? prosze o link dziekuje

Zostaw opinię o Solid Security - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Solid Security