Solid Security

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 1660 ocen.

Solid Security
2 1660 6 1

Opinie o Solid Security

Zadowolony.pr

Pracowałem w tej firmie w wakacje i jestem bardzo zadowolony. Zarobki były zadowalające (13,5 na godzinę). Wszystkie wypłaty przyszły terminowo(piszę to właśnie w dzień wypłaty), podobno w Warszawie to standard. Za każdym razem dostałem więcej niż by wynikało z przepracowanych godzin, dwa razy kilkanaście złotych, a w jednym miesiącu to było aż +200 zł, tak że stawka wyszła mi 14,5. Grafik był bardzo elastyczny. Mogłem powiedzieć kiedy chce mieć wolne a kiedy pracować i inspektor niczego mi nigdy nie narzucił. Myślę, że zależało mu żebym był zadowolony i się nie zwolnił bo miałby sporo braków xd W środku miesiąca mogłem powiedzieć, ze za tydzień chce mieć jednak wolne 3 dni wbrew grafikowi i nie było z tym problemu. No i to czy pracuję 50 czy 250 godzin zależało głównie ode mnie. Szczerze, podobało mi się to, że ja, młody, bez doświadczenia zarabiałem więcej niż większość starych pracowników xd miałem szczęście, że trafiłem tu do jednego z lepiej opłacanych obiektów, gdzie praca była lekka, bo siedząca w klimatyzowanym budynku. Atmosfera w pracy była miła. Firma ma swoje wady i historie, które tutaj się naczytałem pewnie są prawdziwe, ale ja chyba miałem szczęście, nie spotkało mnie nic niemiłego, więc bardzo ciepło wspominam czas pracy w Solidzie.

Xerro
@Zadowolony.pr 19.10.2018 21:16

Właśnie byłeś tam 3 miesiące. Czyli nie zdołałeś dowiedzieć się jak ta firma jest nienormalna.

PRACOWNIK

Prawdopodibnie maja byc podwyzki dla GI LUBLIN wiadomo cos na ten temat?

Jkh
@PRACOWNIK 15.10.2018 11:32

A to dlaczego tylko Lublin czy w innych mastach GI wykonuje inna prace . Ludzie zapier... bez umowy po 24 h a firma zaciera raczki

jak się nie wywrócisz...

Jak jesteś w miarę kumaty i samodzielny to możesz spróbować. Musisz mieć swój samochód. Picusie w gajerkach latają po ludziach i podpisują umowy na instalację systemów alarmowych oraz monitoringu. Ty dostajesz zlecenie i jedziesz sam albo gdy większy system w kilka osób to realizować. Pobierasz z magazynu materiał i jedziesz na obiekt cząsto na budowę zakładać dany system. Praca od ciągnięcia przewodów po obiekcie, podłączania sprzętu po programowanie ustawień systemu. Generalnie robota fizyczna w rożnych warunkach plus trochę myślenia. Musisz być przede wszystkim samodzielny, czasami trzeba popracować w grupie. 80% systemów Solidu to małe obiekty domki małe firmy gdzie na taki obiekt jeździ się cząstko samemu i trzeba sobie poradzić umieć zrobić wszystko. Bierzesz kable i czujki i takie tam… jedziesz zakładasz to na obiekcie, uruchamiasz i programujesz system, szkolisz klienta w obsłudze i go kasujesz. Robota fajna tylko dużo zależy też od tego jakiego świra będziesz miał za kierownika. Jak koleś będzie głupi karierowicz to nerwów ci nieźle napsuje. To nie jest robota gdzie płacą za siedzenie, ty się naganiasz w lecie w upale w zimie na mrozie - a gdy koleś siedząc w ciepłym biurze nie będzie pomocny tylko do wszystkiego się będzie przyczepiał to ci mocno uprzykrzy życie. Kasa na rękę dosyć dosyć wychodzi 4-6 tys. można spokojnie przytulić. Nie wiem czy coś się zmieniło, ale kiedyś płacili minimalną krajową i od tego płacili składki, reszta kasy to były prowizje i zwrot za paliwo. Praca nie jest nudna codziennie praktycznie jesteś gdzie indziej, trochę się można tam nauczyć. Czy warto? Są tacy co rezygnują po tygodniu, są też tacy co pracują tam jako instalatorzy po 15 lat.

shaut

A czy ktoś pracował może na stanowisku instalatora/serwisanta i może powiedzieć coś więcej na temat warunków pracy na tym stanowisku? Pozdrawiam

Ja

Pracuję w firmie Solid Security wynagrodzenie wypłacane na czas. Fajna,przyjazna atmosfera POLECAM Lubię atmosferę w Solid Security za: Miła atmosfera, pomocni pracownicy ,podpisujesz umowy = prowizje jest motywujące do pozyskiwania wiekszej ilości klientów

Marek

Wiecie coś na temat stawek od nowego roku bo jak narazie to nic się nie zmienia ?

wn
@Marek 02.10.2018 10:21

O co chodzi z praca na 2 umowy? Wszyscy o tym pisza

Xerro
@wn 02.10.2018 17:30

Podpisujesz dwie umowy z dwiema różnymi spółkami. Umów o prace za minimalna krajowa reszta wypłacana jest po kilku dniach z umowy zlecenie. Czyli do 10 każdego miesiąca dostajesz minimalna a do 15-20 dnia miesiąca reszte z umowy zlecenie.

Prawdziwy100
@Xerro 02.10.2018 20:40

Od dawna tak jest tam Przecież

Darek
@Prawdziwy100 04.10.2018 13:45

A może jak zachorujesz, to też musisz sobie załatwić zastępstwo?

Cerro
@Darek 08.10.2018 02:27

Musisz podać we wniosku kto Cię zastępuje.

Józio

Dobre obiekty, to trzymają dla swoich. Jedyna możliwość to dostać taki obiekt w święta. Resztę dopowiedzcie sobie sami, dlaczego? Po za tym coraz częściej są kłopoty z ułożeniem normalnego grafiku, bo podobno nie można, pracuję jeszcze na takim obiekcie.

Boss

1. Polityka firmy to ilość nie jakość - branie każdego obiektu rentowny czy nie aby tylko tabliczka wisiała - brak jakości =same dziadki 2. Na 7 spółek 5 jest zadłużone po szyję nie do formatowania - pracownicy co chwilę dostaja umowy z nową nazwą spółki a stara w świetle prawa zbankrutowała - brak ciągłej umowy w jednej spółce 3. Pracownicy i ich doświadczenia - ofiki branie jak popadnie na sztukę i jak sie da jak najwięcej kar nałożyć - Grupy Interwencyjne tam gdzie powinien kwalifikacje mieć pracownik ,zatrudniają dzieci i dziadków bez papierów każą im posługiwać sie ustawa o ujęciu obywatelskim jak by coś się działo Nieliczni co mają wpis i książeczkę broni to w 99% powinni je potrącić bo psychicznie nie są zdolni do pracy . Na sterydach branych przy przełożonych i innych środków które zaburzają jasność myślenia podczas pracy a co mówiąc podczas interwencji. 4.Firma naciąga klientów na podjazdy GI na alarmy których nie ma . I tam można by pisać i pisać

Sol
@Boss 30.09.2018 14:34

interwencja z Solidu i innych firm jeszcze nikogo nie złapała jezdzą pojedyńczo oszukują zleceniodawcow dziadostwo to ludzi brak

Ania
@Boss 30.09.2018 14:34

Oprócz tego klamia już na pierwszej rozmowie o prace w której zapewniają ze szkolenie do niczego nie zobowiązuje i jest jak najbardziej płatne. Natomiast jak człowiek zwolni się po jakimś czasie i dostaje wynagrodzenie to wpada w szok i odrazu dzwoni do firmy a tam co się okazuje??? Ze kierownik ochrony który cię zatrudniał dostał karę za twoje zwolnienie i odciąga ci za to z wynagrodzenia oraz nie otrzymujesz pieniędzy za szkolenie o którym cię zapewniano na samym początku i dodatkowo zabieraja opłatę za koszule. Wiec na przykład za 3dni szkolenia i 2dni pracy powinien człowiek dostać 450zl a dostaje 160zl. Moja historia która przeszłam. Pozdrawiam Solid

Marysia

Pracuję w księgowości w Warszawie. Komuś kto chce nabyć doświadczenie zawodowe licząc się z niskim wynagrodzeniem i narzucanymi nadgodzinami polecam tą pracę. Ludzie są różni ale większość jest w porządku. Podobno niektórzy pracują tu 14, 10 lub kilka lat. Umowę dają od ręki a z pensja jest na czas. Największym problemem jest jednak wykorzystywanie. Żeby iść na urlop musisz poprosić kogoś o zastępstwo. Więc ktoś ma swoje i twoje obowiązki. Są tacy co zrezygnowali z planów urlopowych lub zastanawiają się nad 1 tygodniem. W ostatnim czasie kilku pracowników odeszło więc Szefowa obdarowuje pozostałych dodatkowymi obowiązkami:) ;) Wielokrotnie słyszałam ze „jeżeli chcesz się czegoś nauczyć to jak trzeba to musisz zostać po godzinach”. Są tacy ci siedzą do 20.00 a płatne jest tylko 10 nadgodzin w miesiącu. Drugim i równie ważnym problemem jest stosunek szefowej do pracowników. Często krzyczy ma innych i obraża. Przykro słuchać i patrzeć... Są jednak tacy co chwalą sobie ta pracę - najczęściej osoby, które z daleka dojeżdżają lub Ci co kiedyś mieli gorszą pracę.

Kudłaty
@Marysia 19.07.2018 10:18

Szefowa krzyczy i obraża...czyli nęka pracowników a to już mobbing.Każdy ma przecież lepszy czy gorszy smartfon z dyktafonem czy kamerą.Wystarczy nagrać dyskretnie kilka,kilkanaście takich występków szefowej i mamy dowody.Kolejna rzecz to już według uznania albo do sądu albo poinformować jakąś lokalną poczytną gazetę...dziennikarze lubią takie tematy.Blask szefowej szybko zmarnieje...

Marysia
@Kudłaty 22.07.2018 07:51

Masz rację ale nie każdy chce się w to bawić. Ci którym to nie pasuje odchodzą po kilku miesiącach a pozostałym mimo, ze tez nie pasuje ( bo szefowa jest tematem nr 1 w codziennych pogawędkach ;) ) udają ze jej zachowanie to nie problem. Myslę, ze m. in. dlatego, ze z powodu dużej rotacji można szybko awansować. Ktoś kto nigdy nie miał wcześniej styczności z księgowością, dzięki determinacji (nadgodziny, brak urlopu...) może po kilku miesiącach prowadzić spółkę...o ile nadarzy się okazja. Ponadto część kolegów dojeżdża do pracy z daleka oraz jest 50+ wiec chyba z obawy o utratę pracy akceptuja humory szefowej. Poza tym to inteligentna kobieta i potrafi odnaleźć się w sytuacji. Rano nakrzyczy na Ciebie ze za wolno pracujesz a popołudniu zapyta się komu kibicowales i potwierdzi jaka to świetna drużyna. Czasami zastanawiam się gdzie kończy się jej ekstrawertyzm a zaczynaja zaburzenia emocjonalne xD

Kudłaty
@Marysia 24.07.2018 08:04

A to szkoda że pracownicy dają się poniżać.Ja jednak się upieram żebyście skontaktowali się z jakimś dziennikarzem i przedstawili mu sprawę.Nie chce tu robić reklamy więc napiszę tak: fakt-y i super-ekspresy lubią takie tematy.Dziennikarze sami zrobią materiał,muszą tylko posiadać konkretne informacje.//Chyba że Wam się podoba takie zachowanie szefowej?

Marysia
@Kudłaty 24.07.2018 10:44

Mi nie, dlatego rezygnuję.

Anonim
@Marysia 19.07.2018 10:18

Na jakie wynagrodzenie mozna liczyc na poczatek w ksiegowosci ?

Sol
@Kudłaty 22.07.2018 07:51

Do sadu pracy lub PIP. Nic nie kosztuje nauczyc porzadku nieuczciwych z mafii Pruszkowskiej podobno oni zzalozyli Solid

Sol
@Marysia 19.07.2018 10:18

Jak pracował kiedyś w kaminiołomach to solid chwali :))

Klient

Firma porostu katastrofa partacze nie słowni omijać dużym łukiem

POF

Firma niegodna polecenia, bez perspektyw. Koordynatorka z Giżycka totalna porażka, zero zainteresowania pracownikami, żadne nigdy nie zapytało czy coś potrzeba, czy brakuje jakichś dokumentów. Na dyżurce upały po ponad 35*C i też brak zainteresowania, tłumaczenie: "Panie mnie nikt nie daje to jak ja mam Panu dać". W rozmowie przez telefon brak jakiegokolwiek poszanowania drugiej osoby, rozłączanie się w trakcie rozmowy. BRAK JAKICHKOLWIEK KOMPETENCJI W KIEROWANIU LUDŹMI. Wysyłają z innych obiektów na urlopy a potem szukają po innych obiektach kto przyjedzie bo brakuje. Skandal i żal totalny ściągać ludzi z 60km jak nie więcej. Nie można od ponad 2 lat doprosić się o wymianę identyfikatorów, a tym bardziej o dostarczenie kopi umowy na podstawie której jest się niewolniczo zatrudnionym.

Klient

Firma najgorsza chyba na rynku omijać dużym łukiem partacze i kłamcy

Jan

Praca w ksiegowosci - jakie warunki ?

Xerro
@Jan 27.09.2018 09:40

Lepiej się nie zbliżać. Firma dno.

Anonim
@Xerro 27.09.2018 16:11

Chcialbym sprobowac na kilka miesiecy, zeby zdobyc doswiadczenie i sie zastanawiam

Wyborcza

Witam pracuje w gazecie wyborcza i chętnie dowiem się na temat firmy jak się pracuje. Jeśli ktoś był by zainteresowany podaje maila. staszewskamonika88@gmail.com.

I'am
@Wyborcza 29.08.2018 12:34

Gdybym pracowal nadal to bym panstwu opowiedzial kilka rzeczy. Proponuje poczytac posty i'am duzo sie dowiecie :) pozdrawiam

jamar
@Wyborcza 29.08.2018 12:34

Wyborcza Ty najpierw ogarnij stylistykę a później udawaj dziennikarza :)

Grobel
@jamar 11.09.2018 21:15

Aktualne? Chętnie opowiem co sie wyrabia na grupach interwencyjnych i stacjach monitorowania alarmow

Była Pracownica
@Wyborcza 29.08.2018 12:34

Ta firma to porażka proszę poczytać opinie

Była Pracownica

Ta firma to jakaś porażka pracuje się przeważnie na zleceniu żeby mieć umowę trzeba minimum pół roku pracować na umowie zlecenie później trzeba 3 miesiące pracować powyżej 200 godzin by można było pisać podanie o umowę o pracę na okresie próbnym 3 miesiące zaś trzeba pracować powyżej 200 godzin mniej niż 200 godzin a nie przedłuża ci umowy o pracę. Nikt nie wie jaka jest stawka na danym obiekcie. Mimo tych samych stanowisk każdemu mówi się inną stawkę . Wyplaty często się nie zgadzają brakuje po 100 a nawet 400 zl bo oni liczyli coś inaczej i kombinowanie że stawka jest zaś inną i dlatego często pracownicy nie dostają tego wyrównania i się zwalniają. Rotacja pracowników w solidzie jest duża (ja wytrzymalam prawie 3 lata ???????? i żałuję tego czasu ) Brak pasków wypłat na umowie o pracę(np. Na pasek z stycznia czeka się do lipca bo nie chce im się tego "wycinac") ciuchy zurzyte Z dziurami po starych pracownikach ,kierownicy oraz pani w biurze nic nie ogarniaja każdy zwala na siebie kierownik na panią ż biura , Pani z biura na kierownika .Zmuszają pracowników do przychodzenie na L4 ponieważ jest mało ludzi bo nikt tam nie chce pracować . W ofertach pracy obiecują elastyczny grafik ale tak na prawdę można tylko pomarzyć o tym . Odradzam tej pracy .

Martin

Witam; Czy może mi ktoś powiedzieć jaką Solid oferuje nowemu pracownikowi umowę? Chodzi mi o pracę na obiektach handlowych (magazyn,linia kas,monitoring).Czy jest to umowa zlecenie,o dzieło czy może o pracę? Z góry dziękuję za odpowiedz.

Xerro
@Martin 27.08.2018 13:15

Stawiam na 2x zlecenie Jak pracujesz długo możesz starać się o umowę o prace + umowa zlecenie

anonymous
@Martin 27.08.2018 13:15

umowa zlecenie, nie dają umowy o pracę chyba że masz grup

marianna

Ile dostanę na L4 jak mam dwie zleceniòwki? Był ktoś może na takim L4?

juhas
@marianna 28.08.2018 13:54

jesli opłacasz sobie dodatkową składkę w Solid (zabieraja 40 zł mies.) to masz płacone l4

Bender

W tej firmie jest taki bałagan ze sami nie wiedza o co chodzi. Pracuje tu na załogach interwencyjnych 2 miesiąc i to co tu zaobserwowałem to jeden wielki dramat. Pierwsza wypłata nigdy nie jest na czas zawsze gubią podpisane umowy (ilość podpisów na nich jest ogromna na każdej stronie), oczywiście kombinują jak mogą mają inne spółki co chwilę, ja dostałem po prawie dwóch tyg a jeden z pracujących na tych załogach dostał dopiero po 3 miesiącach... O wypłatę trzeba się upominać dzwoniąc na stacje i tam cie będą przekierowywać i tak w kółko, aż będzie ktoś w miarę rozgarnięty i ci pomoże. Stawka zależy od miesiąca i pór roku niby jest 10.50 a mi wyszło 10 jeden mówi ze wychodzi ponad 11 i prawda jest taka, że jak im wyjdzie taką dostaniesz wypłatę, a następna jest już w terminie. Żeby ogarnąć jakąkolwiek sytuacje np wolny dzień to zależy jaki jest inspektor ale to jak wszędzie są ludzie i parapety. Jest rotacja na tych stanowiskach każą tez jeździć w pojedynkę, a nie wszyscy się godzą na to. W lato pracy jest pełno a na niektórych rejonach wręcz za dużo w zime podobno spokój ale tego nie doczekam. Bez sensu załączające się alarmy po trzy razy w ciągu dnia, nie istniejące czujki, teraz w wakacje pełno alarmów jak nikogo w domu nie było wszystko po to by naciągnąć klienta bo tani abonament firma daje a ty jeździsz jak głupek, obiekty się zmieniają a opisy w aplikacji czy książkach się nie zmieniają bywają ze stacja dzwoni do klienta i okazuje się, że sprzedał lokal parę lat temu albo dzwonią żebyś wrócił bo jeszcze są tylne wejścia albo piwnice czy piętra a nic nigdy nie jest opisane i nikt nic nie wie po prostu wstyd jechać czasami i pytać o coś co firma powinna dawno zrobić. Ogólnie mają cię w (usunięte przez administratora) i zabierają chajs za stłuczki z twojej winy, za nie wykrycie włamania i za wiele innych ale z racji, że brakuje ludzi to teraz nie zabierają za większość głupot. W skrócie to jeden wielki bałagan z domieszką idiotyzmu i nie wiedzy o ważnych aspektach tej pracy i chęci oszukania cię na wypłacie. Praca jedynie na krótka mete, żeby znaleźć coś lepszego.

Ile

Witam jaką jest stawka netto na Grupach interwencyjnych w Warszawie?

Kamil
@Ile 25.08.2018 17:58

10,50 bez pozwolenia na bron, 12 z pozwoleniem

Prawdziwy100
@Kamil 27.08.2018 20:34

Słabo

Pracownik
@Kamil 27.08.2018 20:34

Co ty gadasz jakie 12 zł my za 10 50 z bronia pracujemy !! woj Warm maz

Kamil
@Pracownik 31.08.2018 09:02

Mowie o Warszawie

Gal_Anonim

Pracuje w solidzie ba teraz sie to wabi simple work poland ale mniejsza o to, wynagrodzenia w porzadku terminowo a nawet przed czasem bo mam na umowie do 21 kazdego miesiaca ale 16 juz odbieram w kasie przewaznie, nie ma co narzekac a jezeli macie problemy z wyplatami dzwoncie na centrale w warszawie i sie upominajcie, zapisujcie tylko nazwiska z kim rozmawiacie bo pozniej mozecie trafic na kogos innego. Stawki najgorsze nie sa bynajmniej na szczecinie na niektorych obiektach, kokosow nie ma ale to chociaz stala praca

tomciu
@Gal_Anonim 18.07.2018 09:23

Jak dzwonisz i pytasz to mówią, że inspektor powinien Ci udzielić wszystkich informacji

marek

jest ogłoszenie że szukaja nowego dyrektora finansowego, czy warto startować? jaka tam sytuacja w księgowości? czy poprzedni podpadł zarzadowi?

STRAZAK4646

Solid Porazka Gdansk Kordynator oszukuje na godzinach wpisuje do systemu takie godziny jak wygodnie .Jak doszedl iz zle podal nawet slowa Magicznego Przepraszam i czekam teraz tydzien na wyplate tej roznicy.

Jaro

Ile płaci się za zdanie ubrań do magazynu? po zwolnieniu

Rafel
@Jaro 22.08.2018 06:41

100 zl

Odradzam_Tej_Pomyłki

Tak syfiastej firmy jeszcze nie spotkałem..wynagrodzenie nie na czas bo aż 3 tyg spóźnienia ..obgadywanie i parcie kłamstw reszcie ekipie przez przełożonego..kolega z był poważnie chory, po zgłoszeniu tego faktu powiedzieli mu, że nie ma za niego zastępstwa więc ma przyjść na tydzień na nocki.. 0 kontaktu z przełożonym.. zostaliśmy zwolnieni po 2 miesiącach pracy ze względu na przyjęcie na nasze stanowiska osób z orzeczeniem niepełnosprawności. Nie polecam !

Facet

Pieniadze do 20 zawsze na czas bez żadnych poślizgów. Z dwóch umów ale są i to najważniejsze. Jak narazie firma spoko.

Janek

Najbardziej zenujaca firma w jakiej pracowalem Daja 2 umowy co by triche oszukać Państwo Porazka

Obecnyy
@Janek 22.07.2018 15:36

A w której agencji nie dają 2 umów?

Wert
@Obecnyy 24.07.2018 07:38

Gwarant Poznań - zawsze jedna umowa czy to etat czy zlecenie

hehe
@Janek 22.07.2018 15:36

Bieda i nędza nawet paczki na święta nie dadzą. Klimatyzacja to nieznane pojęcie w tej firmie niech pracownik przyniesie na obiekt wiatrak długopis i radio

Prawdziwy1
@hehe 21.08.2018 15:14

(usunięte przez administratora) a nie Praca

zenada

Pracowałem w tej firmie kilka lat więc doskonale znam te przekręty, brak szacunku do pracowników i niski poziom obsługi. Odradzam każdemu, na umowie najniższa krajowa, kombinowanie na 2 umowy (firma powiązana jest z rożnymi spółkami). Dział handlowy - kary dla przedstawicieli handlowych, którzy nie osiągną swojego celu, do tego samochód musisz mieć własny. Brak jakiegokolwiek socjalu, nie dostaniesz nic oprócz marnej najniższej krajowej na umowie o pracę i reszty w zleceniu ze spółki, której nazwy nie zdołasz ogarnąć, bo co chwilę zmieniają. Zarząd, kierownicy np. działu płac, kierownik regionalny to tak niski poziom jeśli chodzi o kompetencje, że aż szkoda słów. Szacunek dla pracowników żaden, dział obsługi klienta jeszcze gorzej. Często są problemy z wypłatami, a nikt nie chce pomóc i rozwiązać problemu. Solid to tylko garstka fajnych ludzi w niektórych oddziałach. Cała reszta to jedno wielkie (usunięte przez administratora) i szkoła przetrwania.

anonymous
@zenada 08.08.2018 15:51

Solid firma spoko, wypłata na czas, dowódcy ok

Spartakus

Witam , mam tylko jedno pytanie jestem pracownikiem tej firmy od nie dawna , i chodzi mi o wynagrodzenie . Na kiedy płacą wynagrodzenie , i czy faktycznie jest ono na czas , czy z kilku dniowym opużnieniem . Pytam ponieważ spotkałem się już wieloma opiniami , i mam mieszane myśli co do tego . Bo osoba która mnie zatrudniała twierdzi że na 20-tego każdego miesiąca , na umowie mam co innego napisanego , oraz co innego mówią inni ... Dziękuje z góry za odpowiedż

Jam
@Spartakus 18.06.2018 19:11

Dzisiaj powinna być wypłata około 15 za maj ;) Zazwyczaj płacą dzień przed 20-tym, raz na ruski rok jest opóźnienie i trzeba kierownika naganiać żeby wyjaśniał gdzie forsa

Spartakus
@Jam 19.06.2018 12:52

Dzięki za pomoc , faktycznie dziś wpłyneło wynagrodzenie , ale zostałem oszukany na 200 zł :( , wiec bede to wyjasniał .

SolidWro
@Spartakus 19.06.2018 20:43

Typowo . W solidzie nigdy się nie zgadza wynagrodzenie. Albo Cię skroją na 20zl albo masz za dużo pare zł. Pomnóż sobie liczbę pracowników razy te 15 - 20zl :) Ta firma to szczyt pod względem wyzysku pracownika.

Anon
@SolidWro 20.06.2018 03:46

Witam , zgłaszam się do was z serdeczna prosba. Mianowicie na stacji paliw shell przy ostrobramskiej 75 , wielokrotnie widziałem wiele nie ciekawych sytuacji z udziałem kierownika stacji. np. ,pomiatanie pracownikami wraz z klastrem głównym, kłótnie z klientami, nie trzymanie się zasad bhp , a najbardziej zdenerwował mnie fakt iz przyjezdzajac na stację paliw na której tankuje od zawsze , kierownik gdy zwróciłem mu uwagę odnośnie przygotowania hotdoga( najpierw pieniądze w ręku, a potem nawet rękawiczek nie założył )powiedział do mnie słowa; Jeśli Panu się nie podoba proszę jechać gdzie indziej .. Tak chyba nie robi się biznesu ? Proszę was serdecznie o wypełnianie ankiety na www.shell.pl/ankieta Może uda się moja ulubiona stacje zmienić na lepszą, niestety nie możemy liczyć na pomoc pracowników poniewaz boją się utraty pracy i represji ze strony kierownika :) Pozdrawiam

Xerro
@Spartakus 18.06.2018 19:11

Zależy od działu w którym pracujesz. Zazwyczaj z umowy o prace do 10 każdego miesiąca, z umowy zlecenie do 15 bądź 20 każdego miesiąca. Jak kierownik powiedział do 20 to pewnie tak w twoim dziale wypłacają. Na to co masz w umówię to nie patrz, tam zawsze wpisują każdemu to samo. Ważne tez jest w jakich spółkach masz umowy. Od tego tez zależy w jakich dniach wypłacają pensje.

Biurrro
@Spartakus 18.06.2018 19:11

Ponadto pensje są liczone w dziwny sposób z umowy o prace na chorobowym placa 80% pensji ,( jak w każdej firmie) ze zlecenia zabieraj 10 zł za każdy dzień nieobecności, to samo jak się jest na urlopie. Tzn. Masz 2 tygodnie urlopu i z umowy o prace masz 1530 zł ze zlecenia 470zl to po 2 tygodniach urlopu dostaniesz za prace 1900zl a nie 2000zl. W każdym dziale tak jest , chore !

analnypjeter

Dostałem propozycję na stacji monitorowania w Wawie ( nie sprzedaż ). Warto jaka stawka?

Xerro
@analnypjeter 13.08.2018 19:10

Nie warto.

analnypjeter
@Xerro 13.08.2018 19:38

czemuz

Xerro
@analnypjeter 13.08.2018 21:06

Przeczytaj wcześniejsze opinie o stacji monitorowania. Ogromne braki kadrowe, dużo roboty za żenująco niską stawkę, na początek dwie umowy zlecenie, potem możliwość dostania umowy o pracę. Warunki pracy też nie są najlepsze. Zero socjalu.

analnypjeter
@Xerro 14.08.2018 08:31

Dobrze, ze mi napisales, bo mialem juz tam aplikować. A tak to sobie pójdę na spokojną budowę do lepszej Agencji Ochrony.

ononononon

Byłem kilka dni temu na rozmowie o prace - pracownik biurowy. Rozmowa niby przebiegała ok, ale pani rekruterka bardzo niemiła. Wydaje mi się, że była co dopiero zatrudniona i popisywała się przed swoja przełożoną. Oczywiście zaproponowano 1700netto na dwie umowy. Telefonu z jakąkolwiek informacją (tak jak zapewniano) nie dostałem do dziś.

Nika
@ononononon 15.02.2018 12:57

Moglby ktos wyjasnic czemu na 2 umowy?jaki to jest cel tego? To umowy o prace czy zlecenie?

aaaaa
@Nika 19.02.2018 16:42

Na umowie o pracę chroni Cię kodeks pracy a na zleceniu mogą trzymać Cię nawet 24h,dlatego są dwie umowy

heh
@ononononon 15.02.2018 12:57

Miałam dokładnie takie samo wrażenie po mojej rozmowie ;) pani chciała chyba coś sobie udowodnić, zabłysnąć

Zostaw opinię o Solid Security - Warszawa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Solid Security