Smyk Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 55 ocen.

Smyk Sp. z o.o.
255

Opinie o Smyk Sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Smyk Sp. z o.o.

bylypracownik

Smyk - Galeria Warmińska W OLSZTYNIE. NIE POLECAM NAJGORSZEMU WROGOWI. Na stanowisku głównego kierownika kobieta która w przeszłości była posądzona o mobbing ... to już mówi samo za siebie. Mimo ogromnych starań pracownika ciągle mało, wiecznie źle. Obiecywane podwyżki, skutek taki że owszem są ale tylko i wyłącznie dla osób które się podlizują i są tak na prawdę leniwe. Nie ma co się łudzić że to super praca. Ciągły wyzysk za marne grosze, zero szacunku do drugiego człowieka, ciągłe pretensje a najlepiej by było gdyby pracownik był tam non stop i wcale nie wychodził do domu. Na prawdę nie polecam.

Niepolecambardzo
@Na szczęście były pracownik 06.05.2018 13:19

Też tam pracowałam. Nie polecam, wręcz odradzam!!! Jeśli szanujesz sam siebie to nie jest to praca dla Ciebie. A co do głównej kierowniczki to lepiej nie mówić nic ponieważ brakuje słów aby opisać to w jaki sposób się zachowuje.

Maja

Pracuje na umowę zlecenie 14 zł/h brutto Atmosfera w pracy przyjazna kierownictwo wyrozumiałe i otwarte Polecam

Taktoja
@Oooo 22.05.2018 06:32

O to, to! Idealnie napisane! Powiedziałabym że trafione w sam punkt :)

Zuza

Podpowiedzcie czy firma prowadzi rekrutacje?

Tak
@Zuza 21.05.2018 12:10

Cały czas,bo rotacja jest bardzo duża.

Bartłomiej

Smyk Koszalin,galeria Emka , wieczne kolejki do kasy,mija z 10min.nim ktokolwiek ze sprzedawców łaskawie podejdzie do kasy. Obsługa nie kompetentna,kompletnie nie umie doradzić, nie zna się na asortymencie . Czarna wysoka sprzedawczyni wiecznie siedzi na telefonie skitrana między regułami i myśli że jej nie widać.

Baśka
@Juliamaja05 18.05.2018 13:44

A ja się zgodzę z Bartłomiej. Nie zdarzyło mi się jeszcze żeby sprzedawczynie w tym sklepie kompetentnie mi doradziły albo zachęciły do zakupu konkretnej rzeczy. I jak jeszcze mogę zrozumieć ,że Panie mają do wyłożenia towar i chwile trwa nim ktoś podejdzie do kasy, to pogaduszki albo pisanie na telefonie gdy jest kolejka i otwarta tylko jedna kasa, to rażący błąd oraz zaniedbanie ze strony także kierownika/zastepcy sklepu...

Klient

Galeria Konin- Ferio. Gdzie jest obsługa? Gdzie kierownictwo? Klient musi radzić sobie sam. Nie ma osoby która by mu pomogła.

Klientka
@Klient 16.05.2018 19:12

Na sklepie a gdzie ma byc? niestety nie ma tyle pracujących osób co klientów. Wystarczy się przejść po sklepie lub do kasy. Dziewczyny zawsze chętnie pamagają na ile to tylko możliwe. Gdy człowiek normalnie poprosi doradzą i pomogą

klient

Bardzo dziwna obsługa klientów w sklepie SMYK w Dębicy podkarpackie ,personel pelenta sie po sklepie zamiast obsługiwać klientów, pogaduszki śmiechy ,p.Kasowicz zastepca kierownika zawsze gdzies dzwoni ,za to bardzo miła jest pracownica nie znam imienia p.Kozioł czy Koziel

rozdarty

Smyk w Debicy Galerja Raj Podkarpackie słaba obsługa ,brak personelu,pracownik pani Kasowicz ciagle niezadowolona,ciągle gdzies dzwoni zamiast obsługiwać klientów,wychodzi na zakupy żywność ,bo głodna,ale za to uprzejmna na pozór

Iza

Obecnie pracuję na stanowisku z-cy kierownika sklepu i faktycznie jestem u kresu wytrzymałości psychicznej i fizycznej. Jestem od wszystkiego : odpowiedzialność za kasy, sejf, dokumenty, obsługa klienta, dzwiganie kartonów, magazyn -firma oszczędza na personelu i na etatach. Zostaję charytatywnie po godzinach, bo pracy nie można przerobić. Regionalny tylko wymaga a nie widzi że mało ludzi . Magazyn zapchany po sam sufit. Kilka razy dziennie nowe wytyczne, zmieniające się promocje, bałagan nie do ogarnięcia. Co tydzień nowy newsletter, zmieniające się witryny, stoły -raporty zdjęciowe. Atmosfera fatalna i toksyczna. Firma nie dba o pracowników : nie jesteśmy robotami. Muszę odejść, skoro płakać mi się chce, że znów muszę tam iść . .

Ciekawa
@Iza 15.04.2018 16:15

A można zapytać o zarobki?

Patrycja

@Zszokowana Czy jesteś zainteresowana pracą w firmie Smyk? Może warto poczekać z ostateczną opinią o firmie. Czasami warto skorzystać z zaproszenia na rozmowę kwalifikacyjną, by dowiedzieć się czegoś więcej. Może dostałaś zaproszenie na rozmowę? Dlaczego wspomniałaś o Empiku? Czy jest to druga firma, nad którą się zastanawiasz?

Zszokowana

Jakbym czytała komentarze o empiku...

Marek

Najgorszemu wrogowi nie życzę pracy w tej patologicznej firmie. Jeszcze w 2015 roku płacili 10zl brutto za godzinę w sklepach w Warszawie a wymagania jak w (usunięte przez administratora). Wierzyć się nie chce że zawsze znaleźli frajerów co się na to godzili, w tym niestety mnie...

już wolny pracownik

Zwolniłem się z galerii factory w Luboniu po tym jak kierowniczka - renata s. stosowała wobec mnie mobbing. wrabiała mnie między innymi w molestowanie seksualne i szantażowała zwolnieniem z pracy. ta sama renata s. jest teraz kierowniczką w king crossie w Poznaniu

Pytam

Witam, ze smykiem podpisałam umowę na zlecenie do dnia 30marca tego roku. Przed końcem umowy a dokładniej 25.03.18 zrezygnowałam z tej pracy z przyczyn osobistych. Również z przyczyn osobistych Jako ze dojeżdżałam do niej ponad godzinę autobusami i tramwajami po rezygnacji nie miałam możliwości zjawienia się tam. Następnego dnia wyjechałam do innego miasta. Dzwoniłam do kierownictwa z zapytaniami czy poza oddaniem klucza do szafki powinnam się zjawić w celu załatwienia jakiejś formalności. Odpowiedz dostałam dopiero 27.03 i brzmiała ona „przyjedź podpisać rachunek” niestety nie było mnie już w mieście i nie miałam możliwości podpisania tego osobiście. Chciałam złożyć podpis elektronicznie tak jak doradziła mi to księgowa. Nie otrzymalam odpowiedzi ponownie. Do dnia 17 kwietnia na moim koncie powinny pojawić się pieniądze za wykonywana prace na podstawie umowy. Nie otrzymałam tych pieniędzy i jak się dowiedziałam nie otrzymam ich ponieważ nie przyjechałam podpisać rachunku... wiec stanęłam na rzęsach aby pojechać tam osobiście i złożyć ten cholerny podpis. Poprosiłam i wypłatę pieniędzy do ręki i otrzymałam kolejna odpowiedz „w naszej firmie są dwie opcje wypłaty. Przelew albo autowyplata ale ta po podpisaniu rachunku.” No i zwariowałam... jakim prawem odmawia mi się wypłacenia pieniędzy do rak własnych ?

Patrycja

@Xyz Twój wpis jest jednoznacznie negatywny, ale może znalazłaś jakieś pozytywne strony pracy w firmie Smyk? Czy poleciłabyś tę pracę osobom dopiero zaczynającym w handlu? @Aga Czy pomimo Twojej negatywnej oceny, możesz napisać, że praca w firmie Smyk czegoś Cię nauczyła?

Xyz

Praca tragiczna, po 3 miesiącach umowy zlecenie dają faktycznie umowę o pracę, bo system zabrania im dania kolejnej umowy zlecenie, chyba że jest się koleżanką kierowniczki to umowę o prace można dostać po niecałym miesiącu, zarobki słabe, w Biedronce płacą więcej, mnie osobiście zachęcali do nadgodzin, po czym po przepracowaniu całego miesiąca nie otrzymałem zwrotu ani jednej godziny, prawdopodobnie dużo zależy od tego do którego sklepu się trafi, moj sklep to była porażka, stanowczo odradzam i nie polecam.

Haha
@Xyz 26.03.2018 14:46

U nas za nadgodziny mieli dawać możliwość wcześniejszego wyjścia- ze ktoś Cię odbije kartą normalnie jak masz w grafiku a wyjdziesz np.2godz.wczesniej. ) A w praktyce nie było kiedy wyjść wcześniej, jak się było samemu na sali sprzedaży od 13 do 21 :P . I nadgodziny wyglądały tak, że się odbijalo o 21(tak jak się miało w grafiku), a siedziało do 23 i dłużej...

Julia

Jestem Bardzo zadowolona z pracy, 13 brutto na umowie zlecenie, 2100brutto na umowie o pracę - okres próbny(3miesiące), 2200 po okresie próbnym (z możliwością zwiększenia), Bardzo przestrzegane prawo pracy, na 8h pracy przerwa 20min (prawnie przysługuje 15min) przy 10h jest to 20min i 15min, pracownicy na umowę o prace- 8h maksymalnie pracy na dzień. gdy przychodzisz na południu, następnego dnia nie ma mowy o ranku (system nawet nie przyjmie takiej możliwości w grafiku), ze zlecaniami jest podobnie, u mnie wszystko konsultowane z pracownikami i jak ktoś chce przyjść na 10h i sobie dorobic to może ale oczywiście nie nikogo nie zmusza, ewentualne nadgodziny przy umowie o prace - oddawane w dniach wolnych w ciągu 3miesięcy (pracownicy na umowę o prace odbijają się kartami), u mnie chętnie zatrudniają na umowę o prace, lecz zależy to od sklepu gdyż każdy sklep posiada określoną ilość etatów i jeśli mają już komplet to kierownik w żaden sposób nie może sam zadecydować że zatrudni kolejna osobę na umowę o pracę, Smyk to nie sklep w którym postoisz sobie na kasie i nic więcej, więc jeśli ktoś nie jest przygotowany na pracę to nie polecam, Dla mnie praca idealna, bo lubię ciągle coś robić, szybciej leci czas. Dużo zależy w tej firmie od kierownictwa i wiem że ja trafiłam najlepiej jak mogłam dlatego tak dobrze mi się pracuje, mam znajomą która od nas przeniosła się do innego smyka i różnice jakie widzi we wszystkim są kolosalne. Więc podstawa to dobre kierownictwo, strój roboczy- 2 koszulki na pół roku plus dopłata do wyplaty na rzecz spodni i prania (kilka zł co miesiąc ale zawsze coś). Dużo reguł i standardow, ja bardzo zadowolona ale nie jest to praca dla każdego. W razie pytań chętnie odpowiem

Regina
@Magda 17.02.2018 18:25

Dają im dłuższą przerwę. U nas dziewczyna z lekka niepełnosprawnościa (po operacjach na kręgosłup) normalnie przerzuca na magazynie kartony,dźwiga skrzynki itp.

???

Znalazłam na necie, że zarobki zastępcy kierownika sklepu Smyk to 1_700 pln. Masakra jakaś.

Bo
@??? 13.02.2016 13:22

Teraz 3tys.brutto

Tak

Zwalniają. I to ludzi którzy sumiennie pracują, nie biorą l4,ale nie mają całego etatu. Tych z całym etatem, co chodzą na l4 zostawiają,gdzie tu logika...Na szczęście na SMYKu świat się nie kończy :P

Regina

Jak komuś nie po drodze z praca to musi gdzieś się wyżalić?

Kto

To prawda że teraz zwalniają ludzi w smyku przez te wolne niedziele?

Aga

Stanowczo odradzam, firma jest niepoważna. To jest zwykly wyzysk - praca ponad siły. Zarobki pracownika w sklepie 2200 brutto czyli ok 1600 na reke za pelen etat. Premie to fikcja bo budzety sa takie wysokie ze sie nie da ich wyrobic. Praca w kazdych mozliwych godzinach - codziennie inaczej w zakresie 7 - 22 do tego w 3 weekendy w miesiacu. Raz jestes na 4h a raz na 12h. Grafik zmienia się po kilka razy w miesiącu więc zapomnij o planowaniu swojego życia. Raz jestes magazynierką, raz ekspedientką a raz sprzątaczką - musisz umiec i robić wszystko. Zeby tam w ogole pracowac mmusisz znac wszystkie procedury - a spis procedur wyglada jak ksiazka telefoniczna. Pracy jest ciagle wiecej - dostawy towaru sa takie ze o przepisach BHP mozna nawet nie mówić. Czasami nie mozna zjesc czy skorzystać z toalety na przerwie bo jest tyle towaru ze cale zaplecze jest zaladowane towarem po sufit. Ciagle zmniejsza sie liczba pracownikow - likwidacje etatow dla oszczędności a pracy przybywa wiec masz do zrobienia wiecej za te same pieniadze. Ciagle tylko wmawiają że "musisz dać radę", "firma jest najważniejsza", "musisz mieć ambitne cele sprzedażowe". Parodia nie praca. Przed klientami Smyk udaje marke "premium" a swoich pracownikow traktuje zupełnie bez szacunku. Ja jestem na wypowiedzeniu i jeśli pracujecie w smyku to polecam zrobić to samo - pracy jest tyle że spokojnie można znaleźć coś dużo lepszego.

Xxx

A wie ktoś może jak pracuje się w Koninie, jak atmosfera i kierownictwo

Zadowolonaniepracująca

Pracowałam w Centrali. Mogę powiedzieć, że jest to firma niesprzyjająca rozwojowi zawodowemu. Pomoże jedynie rozeznać się w pracy w dużej firmie. Oszczędza się na podwyżkach, które graniczą z ustawowym procentem wzrostu wynagrodzenia. Szkolenia są często narzucane i mało odpowiadają realnym potrzebom. Dużo rzeczy robi się dla picu. Relacje z przełożonym należały do najgorszych i najmniej sprzyjających pracy. Bardzo duże wymagania nieadekwatne do wynagrodzenia. Spotkałam się tam z mobbingiem, którego nie zgłosiłam. Z przyjemnością opuściłam szeregi Smyka.

Pytanie
@TBD 09.02.2018 11:44

Ja również chciałabym zapytać o to samo. Na jakim stanowisku?

xxxxxx

Pracę w smyku zakończyłam w dniu dzisiejszym, sytuacja dość nie przyjemna: Przychodzę po weekendzie wolnym do pracy, widzę że wiszą w socjalnym grafiki do wzięcia, szukam swojego, nie ma, idę do kierowniczki, która układała ubrania na dziale z niemowlęcymi ubrankami, nie musiałam o nic pytać bo jak zobaczyła mnie to krzyknęła na cały sklep: XXXXXXX chodz na chwilę, wiesz nie mam dla Ciebie kasy na luty więc nie mogę przedłużyć z Tobą umowy. w Piątek przed weekendem byłam u szefowej by zapytać co z moją obiecaną umową o pracę, powiedziała tylko że nie wie, bo na umowę teraz przechodzą dwie inne osoby, więc za póżno się obudziła, przyjęłam do wiadomości, że jest na nią szansa, dziś jadąc do pracy odwołałam umówioną wcześniej rozmowę, gdzie miałam 99 % procent szansy na pracę, która napewno dawała by mi wiele radości. Kierowniczka w smyku (Arkadia) jest bezduszna i nie zna czegoś takiego jak szacunek! nie polecam! nigdy więcej moja noga w tej firmie nie powstanie, WYZYSK, BRAK POSZANOWANIA I SZACUNKU! FIRMA DNO! pozdrawiam

Zabawne
@xyz 02.02.2018 23:44

Najgorsza praca w moim życiu! Stanowczo odradzam!

Oooo

Nie polecam. Tego pracodawcy. Wyzysk ludzi. Za marna kase. Po 4 miesiacach powiedzialam dosc. Wazniejsze jest zdrowie ale tego nikt w tej firmie nie ptzrstrzega . praca nocna placona tak samo zero kursow zero szkolen. Przychofzisz do pracy i masz wszystko umiec i tyrac. Nikt nie uczy nowych osob.

Ada
@Oooo 19.01.2018 17:50

ETATÓW MAŁO A ROBOTA SIĘ SAMA NIE ZROBI..REGIONALANA MA W (usunięte przez administratora) TO CO SIE DZIEJE!!! ZA CO TA P...DA BIERZE PIENIĄDZE??

Xyz

Telefon z zaproszeniem na rozmowę kwalifikacyjną, na którą się zgłosiłam. Dwa dni po rozmowie dostałam odpowiedź, że mam przyjść na 2 godziny próby, żeby się wykazać czy się nadaję do tej pracy, poszłam na umówioną godzinę. Mój kontakt z klientami trwał godzinę (5 obsłużonych osób zakupiło polecone rzeczy) jednak wielmożna Pani Kierownik stwierdziła, że byłam za mało przebojowa w tym co robiłam (stwierdzona opina bo wyglądzie na kamerach). Także ja nie wiem kogo potrzeba do tej pracy, normalnej osoby czy klauna do zabawy... Nie polecam!

Jarek

Ludzie unikajcie tego pracodawcy jak ognia! Wyzysk za grosze. Mam zrujnowane przez niego zdrowie fizyczne i psychiczne, za późno powiedziałem "dość". Nie popełnijcie tego samego błędu, nie warto, nie przy obecnym bezrobociu gdzie każdy szuka pracownika.

~przesada

Przestrzegam wszystkie osoby, które chcą sobie szybko dorobić przed pracą w tej firmie!! Nie chodzi nawet o to, że praca jest ciężka, zmiany w weekendy trwają przez 11h w soboty i 9 h w niedziele, a pracowników jest za mało - to idzie przeżyć. Nie do pomyślenia jest natomiast to, że potrafią spóźniać się z wypłatą przez dwa tygodnie pod pretekstem 'braku możliwości wygenerowania rachunku'. No litości! Przepracowałam tam miesiąc. Kiedy zaczęło się kręcenie z rachunkiem, z miejsca odeszłam. Teraz czekam na należne pieniądze, może nie jest to zawrotna suma, ale jednak w pełni zasłużona, zarobiona. Nie wiem czy to wina niekompetencji kierownictwa i administracji czy zwykła blaga. Ktoś wyżej napisał, że jeśli 90 % opinii tutaj jest negatywna, to naprawdę musi być coś na rzeczy. Początkowo sądziłam, że nie może być tak źle, ale jak widać- jest jeszcze gorzej! Mogę śmiało podpisać się pod każdą z negatywnych opinii. Do wszystkich, którzy planują zacząć tam pracę - weźcie pod uwagę wszystkie te oceny i jeszcze raz się nad tym zastanówcie...

browarowa
@Taka jedna 26.11.2017 11:21

domyślam się, że te stawki są brutto?

Justyna

Ja lubię swoją pracę w firmie i nie rozumiem dlaczego niektórzy tak narzekają. Chyba , że nie mieli chęci do pracy?

Monika
@Justyna 06.01.2018 19:45

A ja mysle ze tu nie chodzi o firme smyk ogolnie ale ktos ma na mysli konretny punkt a wiadomo jak kierownik z piorkiem w tylku to i ciezsza bedzie wspolpraca. Czasem ktos na stanowisku zapomina ze jest takim samym pionkiem jak ten pod nim. I malo bez pracownikow nizszego szczebla sam nie bedzie mial stanowiska. Dlatego trzeba znalezc zloty srodek pilnowac byc autorytetem a zarazem szanowac swoich pracownikow.

Monika

Co miasto co smyk bedzie inna opinia. Wszystko zalezy od kierownictwa. Na umowe zlecenie faktycznie pieniadze przychodzą pozniej. Na umowe najpozniej do 10go. Ktos napisal o kontroli kierownictwa ale czasem i regionalne maja bicia i potrafia byc mega nie uprzejme i dzialaja odpuchajaco, zalezy od danej osoby. Smyk smykowi jest nie rowny naprawde zalezy od kierownictwa. Ale wyplaty marne. Czlowiek zapie.... w grudniu normy nie wyrobil brak premii. A powinna byc jakas nawet minimalna jesli nie wyrobi sie normy a tu zonk. Placa do kitu moglaby byc lepsza.

Zostaw opinię o Smyk Sp. z o.o. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Smyk Sp. z o.o.