Smyk S.A.

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 72 ocen.

Smyk S.A.
2 72 6 1

Opinie o Smyk S.A.

Pracownik WAW

Nieterminowe wypłaty? Mamy 16 dzień miesiąca a jeszcze wypłaty nie dostałem.

Smyk

Porażka. Jedna wielka. Nie polecam. Wręcz radzę omijać firmę wielkim łukiem. Po pierwsze brak szacunku względem pracowników przez kierowników regionalnych. Po drugie zarobki najniższa krajowa dla sprzedawcy zastępca jak dostanie o 1/3 więcej niż sprzedawca to się cieszy. W zamian pełno roboty, pełno chaotycznych instrukcji które ciągle są aktualizowane z różnych powodów. Itp

Magazyn

Dostawami zarządza Spedimex? Ludzie od logistyki? Oni nie widza co schodzi a co nie? Elegancji jest full i jeszcze więcej na każdym obiekcie. Magazyny pozapychane. Po co tyle tego przysyłają? Na niskobudżetowy sklep 7 palet?

Patrycja
@Magazyn 01.11.2018 07:24

@Magazyn Rozumiem, że pewne aspekty pracy w Smyku mogą Ci nie pasować. Ale, skoro tam pracujesz, to powinieneś opisać nam również ogólne warunki zatrudnienia w tym miejscu, bowiem tylko w taki sposób pomagasz osobom zainteresowanym pracą tam. Czy oprócz pensji podstawowej dostajecie tam premie?

Magazyn
@Patrycja 06.11.2018 15:15

Niestety premii nie ma. Budżety są za duże. Sklepy są wiele tysięcy na minusie co miesiac. Nie wiem skąd tak wygórowane budżety do wyrobienia. Czasami dziennego nawet w połowie nie robimy.

Patrycja
@Magazyn 06.11.2018 22:18

Serdecznie dziękuję Ci za tak aktywne uczestnictwo w dyskusji. Jestem pewna, że pomagasz wielu osobom, które szukają tu rzetelnych oraz wiarygodnych informacji o Smyku jako pracodawcy. A jak w takim razie oceniłbyś atmosferę między współpracownikami - można uznać ją za dobrą?

@majeczka
@Patrycja 12.11.2018 14:43

Atmosferę tworzymy sobie sami, jak pracownicy miedzy sobą jak też kierownictwo traktuje współpracowników z szacunkiem to jest i wicewersa.

Magazyn
@Patrycja 12.11.2018 14:43

Zależy od zespołu. Pracowałem w kilku miejscach. Zazwyczaj jest dobrze, standardowo grupki przyjaciół wśród sprzedawców, którzy się lubią a innej grupki nie

Gość

I ja dodam swoje trzy grosze. Naprawde nie wiem gdzie pracuja te wszystkie płaczące i narzekające osoby... ale ja swoja prace wspominam bardzo dobrze :) kodeks pracy ZAWSZE byl przesyrzegany, procedury - no coz to w koncu korporacja i dzieki nim jest porzadek. U nas nie bylo zadnych nadgodzin a jak sie zdarzyly raz na pol roku to w ciagu tygodnia oddawane byly. umowa-pierwsza zlecenie max 2tyg na skompletowanie dokumentow, bafania i wdrozenie, kolejne:3msc probna, 33msc, i czas nieokreslony. Szkolenia w pelni finansowane przes Smyka. Wszystkie koszrta zwracane. Dostawy - fakt duze ale jesli kazdy wiedzial co ma robic to nie bylo z tym żadnego problemu. Zespol -suuuper dziewczyny, kadra tez ok - razem z nami pracuja. I jesli komus wydaje sie ze w biprze sie tylko siefzi i kawe pije to zycze zeby chociaz raz sobie sprobowal co kafra ma do zrobienia. Co roku na swieta dodatkowe pieniazki - wysokos zalezna od podsyawy im podstawa mniejsza tym wiecej sie dostawalo. Czyli Sprzedawva mial wiecej od zastepcy a zastepca od kierownika. Dodatkowo karty prezentowe dla dzieci pracownikow przedplacone. Opieka med w luxmed, karta pracownicza-rabatowa, ubezpieczenie grupowe, wczasy pod grusza, karta multisport. Co do samej organizacji: czeste przebudowy, zmiany stolow, witryn, promocji - no coz zatrudniajac sie chyba kazdy zdaje so ie sprawe co oznacza praca w handlu... wiec nie rozumiem tych dziwnych wywodow.

Były pracownik
@Gość 09.11.2018 02:32

No w końcu jakaś mądra wypowiedź. Już myślałam że tylko ja mam takie zdanie, na temat pracy w SMYK. Ludzie do pracy idzie się pracować a nie na pogaduchy. SMYK proponuje dobre warunki.

Hola18

Ktoś napisał ze zarobki zastępcy kierownica to 3 tys brutto? Chyba pomyliło Ci się z kierownikiem . 1700zl na łapę a regionalni zachowują się jakby ze swojej kieszeni płacili.

takaprawda
@Hola18 05.07.2018 21:11

zastępca 3tys.brutto, kierownik 7tys.brutto.

padłam
@Hola18 05.07.2018 21:11

haha :P . 1700 na rekę to ma zwykły pracownik , plus do tego premia jak się wyrobi budżet miesięczny. A łapę to ma pies.

Ja
@padłam 07.07.2018 11:33

Chyba Cię porąbało!!!!! 1700 ten zwykły pracownik to ma.... od 1 czerwca 2018, przedtem ochłap.

wiem co piszę.
@Ja 07.07.2018 17:57

To chyba pracujesz w jakimś wygwizdowie :P . W miescie typu Kołobrzeg czy Koszalin jest 2250zł brutto mc. i to już od stycznia 2018, co wychodzi około 1700zł na rękę

Dora
@takaprawda 07.07.2018 11:24

Taka różnica między zastępcą a Kierownikiem ??

Dobreee
@Dora 10.07.2018 09:47

Tak tak... Pracownik 1550 zl na rękę???? chcieliby te 1700 o czym opowiadacie

litości
@Dobreee 10.07.2018 14:32

Ludzie, umiecie liczyć? 2250zł brutto na umowie , daje 1642,50zł na rekę, to chyba jest więcej niż 1550zł... a jeszcze jak się trafi premia, to lekko idzie wyciągnąć 1700zl Najniższa krajowa to 2100, więc 2250 to zawsze trochę wiecej...

acoTymyslisz
@Dora 10.07.2018 09:47

zawsze kierownik ma 2 razy tyle co zastępca.

Dora
@acoTymyslisz 10.07.2018 18:05

Do tej pory nie spotkałam się z takim przelicznikiem w firmach dlatego mnie to dziwi owszem jest więcej ale nie aż taka różnica wiesz to z autopsji czy to domysły ??

Si
@Dora 10.07.2018 18:16

Z autopsji, widziałam rozpiskę płac zwykłego pracownika, zastępcy i kierownika w SMYKu . Jak również widziałam w biedronce i tam tez kierownik ma dwa razy tyle co zastepca.

xxxxxx
@acoTymyslisz 10.07.2018 18:05

naprawdę? to jakiś absurd

Pracownik
@wiem co piszę. 09.07.2018 15:32

W Kołobrzegu nie ma smyka

Paula
@Si 10.07.2018 19:46

W biedronce kierownik nie ma dwa razy tyle co zastępca. Na więcej, ale nie aż tyle. Wiem, bo pracuje akurat w biedronce od lat ????

Były pracownik
@Hola18 05.07.2018 21:11

Nic mi się nie pomyliło wiem ile miałam płacone. Co miesiąc jako zastępca zatrudniony z zewnątrz a nie awans wewnętrzny otrzymywałam na konto 2150 netto a jak plan był zrealizowany to dużo wiecej.

Patrycja
@Były pracownik 17.10.2018 20:15

@Były pracownik Czyli można powiedzieć, że firma Smyk trzyma pewien poziom, jeśli chodzi o wysokość wynagrodzenia podstawowego. I dobrze też, iż można uzyskać tam premię. Może na niej się właśnie skupmy - jak dokładnie wygląda tam system premiowania - opiszesz nam to?

Były pracownik
@Patrycja 21.10.2018 12:28

Premia zależy od wyrobionego budżetu. Dostaliśmy też tzw karpiowe. W grudniu jest słodka przerwa. Ogólnie w smyku praca jest ok. Dużo robi atmosfera. Ja jestem zadowolona odeszlam tylko ze.względu na atmosferę i ciągłe drugie zmiany.

Antyme
@takaprawda 07.07.2018 11:24

Gdzie taki jest i po ilu latach pracy?

Antyme
@Si 10.07.2018 19:46

Chyba zależy od stażu. Zastępca 2800 brutto kierownik 4200 mówię o podstawie

K123

Dostawy dla dziewczyn pracujących są za duże.... planują jeszcze zwiększyć. Magazyny za małe ciekawe gdzie mamy sobie je wsadzić... regionalna udaje ze tego nie widzi. Nawet nie wchodzi na magazyn. Interesuje ich czy szatnia jest zamknięta i czy tablica odpraw uzupełniona. Kierownictwo siedzi w biurze a jedna osoba na sklepie bo są zmiany po dwie osoby a potem są pretensje od osób wyżej posadzonych ze mamy zwrócić większa uwagę na sklep bo są takie kradzieże. Klienci narzekają ze nie ma nikogo na sklepie. A co ma zrobić osoba która stoi ciagle na kasie. Żenada jednym słowem.Zabawki nie mieszczą się się ani na sklep ani na magazyn a jest jeszcze czas do świat wiec nie chce myśleć co będzie dalej. Ktoś kto zarządza tym wszystkim to totalny głąb bo jeszcze robi cięcia na tym co nie trzeba a tablety apple

Franiu
Zweryfikowany użytkownik

zwolniłem się ze smyka, ponieważ miałem dość mobbingu, jaki stosowały wobec mnie Dominika D. - zastępca kierownika w Centrum Handlowym Malta w Poznaniu oraz Renata S. - kierowniczka w Factory w Luboniu. wrabiały mnie w molestowanie seksualne, szantażowały zwolnieniem z pracy i pokrzykiwały na mnie Moje sugestie dla Smyk S.A.: zatrudniać inteligentnych ludzi, którzy nie stosują mobbingu Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: wyciągać konsekwencje wobec mobberów

Realnie obiektywny

Wyzysk. Płaca minimalna. Mnóstwo obowiązków. Warszawa Targowek - Pan (usunięte przez administratora) i cała ekipa niestety zostawili za sobą mi straszne doświadczenia. Mobbing i obgadanie strasznie. Na sąsiedzkim sklepie Pani(usunięte przez administratora). również. Wymagała wiele a nic nie robiła tylko siedziała w biurze. Podobnie jest w Złotych oraz Plac Unii z tego co slyszalem. Ekipa porażka oraz cała firma. Zawsze problemy z grafikiem i pójściem na przerwę.

Patrycja
@Realnie obiektywny 23.10.2018 08:15

@Realnie obiektywny Tak jak i wielu innych przed Tobą - Ty również masz złe zdanie dotyczące pracy w Smyku. Nadmieniasz, że wynagrodzenie jest tam zbyt niskie - ale dla niektórych może się przecież okazać wystarczające. Z kolei jeśli faktycznie doświadczyłeś tam mobbingu, to powinieneś to jak najszybciej zgłosić osobie wyżej postawionej. Myślałeś o tym?

Iza

Zarobki to minimalna , brak możliwości wyrobienia premii ponieważ firma stawia zdecydowanie za duże wymagania co do budżetu. Zmniejszyli liczbę pracowników , którzy i tak muszą wykonać tyle samo jak nie więcej pracy za i tak marne pieniądze. Jeśli zachorujesz to jesteś zrównany z ziemią bo przecież nie masz prawa źle się czuć . Wyzysk i jeszcze raz wyzysk. Moje sugestie dla Smyk S.A.: Zwiększenie zatrudnienia oraz ustalenie realnych budżetów aby pracownik miał możliwość otrzymania należnej premii za swoją ciężką pracę. Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zmiana podejścia do pracownika

BYŁY PRACOWNIK

FIRMA SATYRA !!!!!! KTOŚ Z INSPEKCJI PRACY A TAKŻE Z URZĘDU SKARBOWEGO POWINIEN SIĘ NIĄ ZAINTERESOWAĆ

kostrzewa
@BYŁY PRACOWNIK 27.07.2018 22:32

o tym co się dzieje w niektórych sklepach w Poznaniu wie już prokurator oraz Inspekcja Pracy :)

Edyta
@kostrzewa 29.07.2018 19:38

Co się dzieje w Koszalinie tez już wiedzą ;)

Pracownik
@kostrzewa 29.07.2018 19:38

A co sie dzieje?

Klient
@Edyta 10.08.2018 16:58

A w ktorym sklepie emka czy atrium, czesto robie zakupy w atrium i zawsze porządek uśmiechnięte panie dobra obsluga

Koszalin
@Klient 22.09.2018 10:34

Emka

Jsnsjs
@Koszalin 29.09.2018 09:20

A co się dzieje? ????

Patrycja

@Były pracownik Pamiętaj, żeby mimo wszystko na forum nie pisać o swoich współpracownikach w obraźliwy sposób. Faktycznie - wynagrodzenie na tym poziomie można już uznać za godne. Wspominasz o tym, że pakiet socjalny w Smyku jest bardzo w porządku - a czy macie jeszcze jakieś dodatki pozapłacowe?

Były pracownik

Witam, Podnad rok czasu pracowałam jako zastępca kierownika. Odeszlam sama ze względu na atmosferę i ciągłe drugie zmiany. Praca bardzo wymagajaca. Wynagrodzenie nie najgorsze 3000 tyś brutto. Fakt że kierowniczka to hipokrytka. Nigdy nie pracowała na drugich zmianach i nie wie jak to jest, a opierdziwla wszystkich. Fakt że zasowala razem z nami odwalila swoją pracę w biurze i wychodziła. Przebudowa działu, wykladanie towaru zawsze robiła to razem z nami. Socjal w smyk ok. Za dużo promocji na raz i bezsensowne oklejanie produktów ceną promocyjna a za tydzień trzeba to ściągać przy czym czesto niszczy się opakowania. Trenerka K.K. cudowna kobieta pełna energi potrafiąca przekazać ogrom wiedzy w bardzo przyjemny sposób. Nie wykluczam powrotu do Smyka pod warunkiem że zmieni się kierownik regionalny M.P. oraz kierownik sklepu. Pozdrawiam wszystkich pracowników smyka. Nie narzekajcie tak bo naprawdę nie jest źle. Macie dużą szansę na rozwój i zdobycie cennego doswiadczenia.

Patrycja

@Majeczka@ Możesz oczywiście mieć trochę racji, ale nie należy tak do końca generalizować - ludzie z różnymi doświadczeniami tu piszą. Sama pracujesz w Smyku? Zapewniają Wam tam jakieś dodatki pozapłacowe, czy raczej poprzestają na pensji podstawowej? @Dorota Współczuję Ci przykrych doświadczeń. Zgłosiłaś to kierownikowi sklepu?

smyk

Dlaczego nikt z centrali ani biura nie wypowiada się, wcale nie jest tam tak różowo jak sprzedawcą się wydaje. Sprzedawcom wydaje się że regionalni i ci w biurze tylko siedzą i kawę piją. Prawda jest taka, że na tym poziomie również spotkać można mobbing, nierówne traktowanie i nawał pracy. Prawda jest taka ,że w tej firmie awansuje się po znajomości

Dorota

Nie polecam zakupów w Galerii Krakowskiej w Smyku - uważać na sprzedawczynię w okularach, z krótkimi ciemnymi włosami - wypytuje o intymne i prywatne sprawy klientów. Kobieta jest wręcz bezczelna.

Patrycja

@Ja, Jeszcze raz muszę Ci przypomnieć, że na forum zabronione jest używanie danych personalnych swoich współpracowników. Możesz o tym przeczytać w regulaminie Gowork: https://www.gowork.pl/regulamin Skoro jest wam trudno na takich zmianach, to może powinniście porozmawiać o tym problemie z Kierownikiem Smyka - rozważaliście takie rozwiązanie? @Dawid, Przykro mi, że straciłeś tam pracę - a jak długo obejmowałeś posadę?

Majeczka@
@Patrycja 29.09.2018 11:59

Tylko że rozżaleni ludzie którzy tu się wypowiadają już nie pracują w smyku to jaka rozmowa o problemie? Lepiej im na forum wylewać żale i oczerniać ludzi niby anonimowo ( bo i tak ten kto ma się domyślić kto to pisze pod pseudonimem się domyśli )

cicho-sza

Co tu tak cicho, nikt już nie pracuje w SMYKu :-P

Martyna
@cicho-sza 26.08.2018 17:15

Pracowałam dłuższy czas w smyku na zleceniu... Opłacało mi się bardziej... niestety szefowa traktowała niesprawiedliwie ... mimo starań, wykonywania obowiązków to i tak dostawało się opie****.. Osoby ,które najbardziej się obijały nadal tam pracują a nikt nic nie robi z tym... I jaka tu sprawiedliwość? Lepiej chyba zostać obikokiem... Już nie wspomnę o tym, jakie chamskie teksty leciały..

Dawid
@Martyna 18.09.2018 00:18

O totototo, osoby które się obijają, chowają po kontach z telefonem, albo często chodzą na L4 nadal pracują , taka to sprawiedliwość w SMYKu .... Ale ja się cieszę, że mi wręczono wypowiedzenie (powód - zmniejszenie etatów ) gdyż teraz mam pracę duuuużo lepiej płatną , bez dźwigania kartonów i skakania po drabinie na magazynie , oraz fajną ekipę ludzi , a nie nadgodziny już po odbiciu karty za które mi nie płacili w SMYKu .

Bartłomiej

Smyk Koszalin,galeria Emka , wieczne kolejki do kasy,mija z 10min.nim ktokolwiek ze sprzedawców łaskawie podejdzie do kasy. Obsługa nie kompetentna,kompletnie nie umie doradzić, nie zna się na asortymencie . Czarna wysoka sprzedawczyni wiecznie siedzi na telefonie skitrana między regułami i myśli że jej nie widać.

Juliamaja05
@Bartłomiej 18.05.2018 10:38

Nie zgodzę się z w/w opinią panie są miłe i sympatyczne potrafią doradzić jak tylko wiedzą o co konkretnie mi chodzi. Do kasy podchodzą w miarę możliwości szybko ale jak jest sprzedawczyni sama to jej ciężko się rozdwoić i tak pracują ciężko po innych wypowiedziach widać że praca nie jest lekka i co widzę że klienci też!

Baśka
@Juliamaja05 18.05.2018 13:44

A ja się zgodzę z Bartłomiej. Nie zdarzyło mi się jeszcze żeby sprzedawczynie w tym sklepie kompetentnie mi doradziły albo zachęciły do zakupu konkretnej rzeczy. I jak jeszcze mogę zrozumieć ,że Panie mają do wyłożenia towar i chwile trwa nim ktoś podejdzie do kasy, to pogaduszki albo pisanie na telefonie gdy jest kolejka i otwarta tylko jedna kasa, to rażący błąd oraz zaniedbanie ze strony także kierownika/zastepcy sklepu...

Aga
@Bartłomiej 18.05.2018 10:38

Jako była sprzedawczyni w Smyk w Galerii Emka, mogę powiedzieć że praca nie jest lekka,trzeba jednocześnie wykładać towar, zabezpieczać ubrania i obsługiwać klientów na kasie. Na zmianie (głównie same popołudnia gdzie jest największy ruch ,ale akurat sama tak chciałam ) często byłam sama na całą salę sprzedaży (współpracownice na l4 na dzieci lub na same siebie , czasem dwie na raz) . Ja osobiście ani razu nie wziełam l4 , a mam 3 letnie dziecko ;sumiennie pracowałam,wykonywałam polecenia kierowniczki, a mimo to dostałam wypowiedzenie - kierowniczka argumentowała to obcięciem etatu ze względu na wolne niedziele, po czym miesiąc później zatrudniła dwie osoby...

Alina
@Aga 27.05.2018 14:49

Trochę chamskie zachowanie ze strony kierowniczki...z drugiej strony nie rozumiem jak mogla zwolnic sumiennego pracownika,który jest na każde zawołanie,nie bierze l4 ... musiała widzieć u Ciebie jakieś uchybienia,naprawdę nie zwracała Ci uwagi ani nic? Może nie pasowało jej te 3/4 etatu i tak jak piszesz - same popołudnia...

Koszalin
@Alina 11.06.2018 10:58

Akurat pani (usunięte przez administratora) nie była tam sumiennym pracownikiem, zawsze sa dwie stronę medalu

Ja
@Koszalin 22.09.2018 10:40

Praca praktycznie na same popołudnia, ZERO L4 , praca 6-8h na kasie, jedna na zmianie(popołudniowej),to nie jest sumienny pracownik? Gdzie inne pracownice były na L4 po miesiąc czasu (usunięte przez administratora)... Nie wiem kto to pisze, ale pewnie (usunięte przez administratora), która wiecznie narzeka jak jej to ciężko, bo jest (usunięte przez administratora) a sama się zgłosiła, oraz (usunięte przez administratora) jak się do niej dzwoni w jej dzień wolny, nie z pierdołą a z jakąś ważną rzeczą.

Patrycja

@Martyna Bardzo Ci dziękuję za Twój wkład w dyskusję - pamiętaj jedynie o nie używaniu tu wulgarnego słownictwa. Mówisz, że pracowałaś w Smyku przez dłuższy czas na podstawie umowy zlecenia. Czy pracodawca nie zaproponował Ci po okresie próbnym umowy o pracę? @Koszalin Proszę, abyś na forum nie posługiwał się danymi personalnymi konkretnych osób. Jesteś pracownikiem w tej firmie?

Iza

Obecnie pracuję na stanowisku z-cy kierownika sklepu i faktycznie jestem u kresu wytrzymałości psychicznej i fizycznej. Jestem od wszystkiego : odpowiedzialność za kasy, sejf, dokumenty, obsługa klienta, dzwiganie kartonów, magazyn -firma oszczędza na personelu i na etatach. Zostaję charytatywnie po godzinach, bo pracy nie można przerobić. Regionalny tylko wymaga a nie widzi że mało ludzi . Magazyn zapchany po sam sufit. Kilka razy dziennie nowe wytyczne, zmieniające się promocje, bałagan nie do ogarnięcia. Co tydzień nowy newsletter, zmieniające się witryny, stoły -raporty zdjęciowe. Atmosfera fatalna i toksyczna. Firma nie dba o pracowników : nie jesteśmy robotami. Muszę odejść, skoro płakać mi się chce, że znów muszę tam iść . .

Ciekawa
@Iza 15.04.2018 16:15

A można zapytać o zarobki?

A&b
@Iza 15.04.2018 16:15

Popieram firma nie liczy się z pracownikiem placi najniższa z krajowej że człowiek dostaje wypłatę i nie wiadomo co z tym zrobić a wymagania !!!sprzedawca na kasie wykładać towar obslugiwac za chwile bedziemy sklepy sami sprzątać żadnej premi za 100%frekwencje w pracy od wykładania towaru tylko czeka nas rehabilitacja kręgosłupa A czasem nowy pracownik jest lepiej traktowany i ma więcej przywileji niż pracownik że stażem NIE POLECAM PRACY !!!!!

Martyna
@Iza 15.04.2018 16:15

U nas to kiero, to nawet nic nam nie pomagało... W biurze zajadali sobie i mieli nas w nosie... Normalnego pracownika , solidnego to za każdym razem opi*****.... To , że źle robione , to za wolno... Wiadomo , każdy może mieć gorsze dni... Ale bez przesady.. oni siedzieli z tyłkiem i oceniali... U nas dużo ludzi zatrudnili i co z tego.. nikt nawet z pracujących osób nie wyjdzie do klienta bo po co? Spóźnisz się 2 minuty przypadkiem masz przypał, zostajesz po pracy 20 minut to i tak nie jest liczone...

calineczka88552

Smyk Galeria Warmińska Olsztyn: Wyzysk za najniższą krajową, męczenie psychiczne przez zastępcę oraz dwie bezużyteczne kierowniczki działów, które nic nie robią i jeszcze mają pretensje, że muszą podejść do klienta. Wszyscy pracownicy wrzuceni "do jednego worka", brak jakiejkolwiek motywacji czy pochwały, zatrudnianie osób, które się do pracy nie nadają po czym stawianie ich na każdej zmianie na kasie, a płacone każdy ma tyle samo niezależnie od ilości obowiązków. Praca sama w sobie bardzo fajna natomiast atmosfera pozostawia wiele do życzenia o czym między innymi świadczy ciągła rotacja pracowników, ponieważ nikt normalny kogo sytuacja życiowa nie zmusza nie chce tam pracować. Fakt ten oraz opinie jak moja czy wyżej oczywiście nikogo nie ruszają tak jak opinie pracowników, a jej wyrażenie przy kierowniku zmiany powoduje obraze i pokazywanie gdzie jest miejsce pracownika, już nie wspominając o braku szacunku. Poza tym żałosne odprawy i wieczne narzekanie, że za mało pieniędzy, a pracowników na zmianie dwóch - śmiechu warte.

Bylypracownik
@calineczka88552 01.08.2018 20:47

Nie wiem kim jesteś ale piątka! Pracowałam tam do kwietnia i zwolnienie się to była najlepsza decyzja!

taktoja
@Bylypracownik 07.08.2018 21:01

Dwie bezużyteczne kierowniczki działów? Chyba tylko jedna, zresztą przyjaciółeczka głównej kierowniczki. Bo chyba nikt nie powie że zastępczyni odpowiedzialna za ubrania nic nie robi. To chyba byłoby już znieważenie. Ludzie, ogarnijcie się i zrozumcie że wszyscy odchodzą bo mają dość głównej kierowniczki tego sklepu.

:)
@taktoja 27.08.2018 19:01

Nie głównej kierwoniczki, a zastępców ;)

taktoja
@:) 30.08.2018 18:25

hahahahahahah :D Chyba bardzo lubisz się z Kasiunią skoro tak piszesz. Dała podwyżke czy może starasz się o awans i liżesz (usunięte przez administratora) :)

sialala
@taktoja 05.09.2018 10:57

NIE WIEM KIM JESTEŚCIE ALE TO WŁAŚNIE DO ZASTĘPCZYŃ CHODZIŁO SIĘ NORMALNIE POROZMAWIAĆ I W OGÓLE. A NIE DO GŁÓWNEJ KIEROWNICZKI. Na prawdę tego nie widziałyście? Ale brońcie jej dalej, mimo tego że nawet potrafiła krzyknąć na pracownicę która drzwi nie zamknęła.

klientka

Do Pań z Rzeszowa, aby widziały jak wyglądało moje zgłoszenie i absolutnie ich nie obwiniam za piątek, raczej chcę pomóc. Sprawa jak to zwykle bywa zapewne, zostanie zamieciona pod dywan, ewentualnie szeregowy pracownik dostanie za to po głowie/premii (jeśli takowa w ogóle jest możliwa- nie wiem) j.n. Szanowni Państwo, Aby była jasność. Moje zgłoszenie dotyczy obsadzenia (wg. mojej opinii) sklepu nieodpowiednia (za małą) liczbą pracowników. Jestem mamą i bardzo lubię waszą markę pod kątem asortymentu, jakości produktów i przede wszystkim obslugi klienta, a ta z którą mam do czynienia w Galerii Rzeszów jest wzorowa, Panie są zawsze uprzejme i pogodne i doskonale się z nimi rozmawia na temat zaspokajania potrzeb konsumenckich, nawet kiedy wyglądają na zmęczone... Doskonale także wiem jak działają mechanizmy rynkowe i jakie koszta ponosi pracodawca z tytułu zatrudnienia kolejnego pracownika dlatego dziwi mnie, że w piątkowe popołudnie,(i nie tylko) kiedy ludzie zamykają swoje życie zawodowe, wchodzą w weekend i mają więcej czasu wybierają się do sklepu i napotykają 1 Panią na kasie i jedną na sklepie do doradztwa, gdy robi się długa kolejka następuje potrzeba otworzenia drugiej kasy i na sklepie nie ma już nikogo...Moje zgłoszenie to jedynie sugestia zmiany zarządzania wydajnością pracowników bo ewidentnie coś tam nie działa.

Ja
@klientka 23.05.2017 09:18

Dziekuje ze Pani napisała. Dokładnie tak jest i jeszcze w tym czasie i w takim składzie musimy wykładać towar

Patrycja

@Andrzej Zapewne masz trochę racji. Czy Twoje stwierdzenie jest podyktowane doświadczaniami związanymi z pracą w firmie Smyk? Możesz napisać coś więcej na ten temat? @Alaalaalaala Warto jednak, żebyś uzupełniła swoją wypowiedź - dlaczego uważasz, iż powinno zastąpić się kierowniczkę inną osobą?

Alaalaalaalaa
@Patrycja 29.06.2018 20:16

Dlaczego powinno się zastąpić główną kierowniczkę inną osobą? Chociażby dlatego że nie ma wcale szacunku do drugiego człowieka, w czasie pracy wychodzi sobie na zakupy. Gdy się spóźnia to dzwoni do kierowniczki która jest na zmianie( czyli do swojej zastępczyni) i każe odbić się jej odbijaczką tak jakby już w tej pracy była. Pomijam fakt krzyknięcia na pracownicę gdy ta nie zamknęła drzwi. Teksty 'po co Ci wolny wekeend skoro nie masz rodziny?' tez chyba nie powinny wyjść z ust głównej kierowniczki sklepu Smyk w Galerii Warmińskiej w Olsztynie. A takie przykłady mogłabym wymieniać w nieskończoność

Hubert
@Alaalaalaalaa 05.07.2018 16:03

Ja znam przypadek kierowniczki, która (usunięte przez administratora) przez telefon że sie do niej dzwoni w dzień kiedy ma wolne. A przecież kierownik powinien być zawsze dostępny dla pracownika, i jak już się do niego\jej dzwoni to wiadomo że coś pilnego,a nie głupoty... za 7tys.brutto łaski nie robi że odbierze komórkę...

Była pracownica
@Alaalaalaalaa 05.07.2018 16:03

Wiele jest niedoskonałości w tej firmie, a zwłaszcza w Galerii Warmińskiej, zastępca kierownika albo siedzi w biurze i przegląda sobie strony internetowe albo rozmawia wiecznie przez telefon. Szkoda, że główna kierowniczka nie może tego zobaczyć, bo jakoś zawsze kiedy ona jest w pracy - zastępcy nagle ruszają na sklep i pracują. Kierownicza jest jaka jest, da się z nią żyć i dogadać , ja bym zwróciła uwage na zastępców. Nie pracuję tam od kilku miesiecy, ale slyszalam, że nic się nie zmieniło, jedynie pracownicy.

Natalia .P
@Była pracownica 24.07.2018 17:25

Podobnie jest w CH Atrium w Koszalinie. Zastępczynie siedzą sobie 4h na kawce w biurze, pracownicy metkują, obsługują klientów na sali i na kasie, po czym zastępca wychodzi i pogania pracowników ze mają nie wyrobiony budżet :O ...

:)
@Natalia .P 24.07.2018 19:48

Prawdą jest, że w Galerii zastępcy robią wszystko na pokaz, masz problem? Musisz poczekac, kierowniczka rozmawia przez telefon, klient chce dokonać zwrotu? Musi poczekać, bo w biurze jest prowadzona rozmowa telefoniczna- prywatna. Moim zdaniem, jedyną osoba, która jest w stanie zrobić coś od razu jest główny kierownik. Wyżywanie się na pracowniku przez zastępce i pokazywanie mu gdzie jego miejsce jest na porządku dziennym. Chcesz urlop? W porządku, w wyznaczonym terminie przez kierownika, nie przez Ciebie. Masz nadgodziny? Problem z odebraniem, bo kierownictwo nagle nie wie o co chodzi. Nie zgadzają sie godziny? Nie odbijaj się

Natalia

W zeszłym tygodniu dostałam ofertę pracy w waszej firmie. Z miłą chęcią i zaangażowaniem rozpoczęłam ją w poniedziałek, wykonując wszystkie zadania jak należy. Podpisałam umowę, wszystko było w porządku. Do czasu kiedy to miała do mnie przedzwonić na drugi dzień zastępca kierownika odnośnie grafiku. Niestety nie zadzwoniła - zero kontaktu. Numeru nie miałam, musiałam zgłosić się do centrali. Po poinformowaniu biura obsługi klienta pani zastępca do mnie przedzwoniła. Z oburzeniem zapytała dlaczego nie dzwonie do niej bezpośrednio, co mnie na starcie zdziwiło. Po zapytaniu się dlaczego zostałam zwolniona odpowiedziała że moje cechy charakteru nie pasują do sklepu, mam podobno słabą dynamiczność. Nie sądzę żeby przez jeden dzień pracy, w której dawałam z siebie wszystko ktoś mógł wyciągnąć takie wnioski. Jest to bezpodstawne i karygodne w XXI wieku tak traktować pracownika. Podejście bez szacunku i zlekceważeniem czyjeś ciężkiej i dobrze wykonanej pracy. Stanowczo odradzam pracę w tym sklepie i podejście do pracowników.

Andrzej

Jak ktoś zaczyna karierę zawodową to musi przejść szkołę życia!!

Artur
@Andrzej 21.06.2018 22:16

Szkołę życia tak,ale nie wykorzystywanie, dźwiganie ponad siły, oraz poczucie że kierownictwo ma kogoś za idiotę, gdyż pracownik umie liczyć i domaga się swojej pensji za pracę, a nie jakiś ochłapów...

Anita

Generalnie to kierownik jest do pilnowania pracowników!!

Lalalala
@Anita 08.06.2018 17:25

Ewentualnie do siedzenia w biurze i rozmawiania jak to bywa w Galerii Warmińskiej...

Alaalaalaala

Smyk Galeria Warmińska Olsztyn. Odradzam, nie polecam. Główną kierowniczkę powinni zwolnić w trybie natychmiastowym. Kto pracuje ten wie dlaczego.

Temida
@Alaalaalaala 06.06.2018 19:25

największy mobber w tej firmie to renata s. obecnie kierowniczka w king cross marcelin poznań a poprzednio w factory w luboniu. podkładała świnie pracownikowi i angażowała do tego koleżanki, szantażowała go zwolnieniem z pracy i wrabiała w molestowanie seksualne. pracownik cudem ocalał ale ciekawe ilu przez nią zostało zwolnionych i wykończonych?

bylypracownik

Smyk - Galeria Warmińska W OLSZTYNIE. NIE POLECAM NAJGORSZEMU WROGOWI. Na stanowisku głównego kierownika kobieta która w przeszłości była posądzona o mobbing ... to już mówi samo za siebie. Mimo ogromnych starań pracownika ciągle mało, wiecznie źle. Obiecywane podwyżki, skutek taki że owszem są ale tylko i wyłącznie dla osób które się podlizują i są tak na prawdę leniwe. Nie ma co się łudzić że to super praca. Ciągły wyzysk za marne grosze, zero szacunku do drugiego człowieka, ciągłe pretensje a najlepiej by było gdyby pracownik był tam non stop i wcale nie wychodził do domu. Na prawdę nie polecam.

Na szczęście były pracownik
@bylypracownik 03.05.2018 20:11

Faktycznie mobbing w tej firmie to standard. W życiu w żadnej formie (A pracowałam już w kilku) nie spotkałam się z tak wulgarnym kierownictwem. Pretensje do garbatego ze ma proste dzieci. Dziwią się ze ludzie nie kupują jak smyk ma 3 krotne przebicie ceny. No nikt nie jest głupi. Pracownicy spoko Ale kadra to po prostu dramat. Odradzam prace w tym miejscu na chyba ze ktoś chce się wykończyć psychicznie i fizycznie z resztą też.

Niepolecambardzo
@Na szczęście były pracownik 06.05.2018 13:19

Też tam pracowałam. Nie polecam, wręcz odradzam!!! Jeśli szanujesz sam siebie to nie jest to praca dla Ciebie. A co do głównej kierowniczki to lepiej nie mówić nic ponieważ brakuje słów aby opisać to w jaki sposób się zachowuje.

Maja

Pracuje na umowę zlecenie 14 zł/h brutto Atmosfera w pracy przyjazna kierownictwo wyrozumiałe i otwarte Polecam

Brednie
@Maja 15.05.2018 18:12

Haha xd

anonymous
@Brednie 16.05.2018 12:55

@Maja zobaczymy jak długo tak będzie Kochana, oby Twoja sielanka trwała jak najdłużej!

Oooo
@anonymous 16.05.2018 18:42

Pewnie ze 3 miesiące, zwykle tyle trwa zanim pokażą swoje prawdziwe oblicze. Czasem mniej. A rozstać się z nimi też nie jest łatwo bo wszystko utrudniają. Warto się zastanowić dlaczego nie ma pracowników którzy pracują tam długo wszyscy po paru miesiącach rezygnują albo są zwalniani. U dobrego pracodawcy nie ma aż takiej rotacji. Smyk w tyłku Twoje zdrowie, Twój czas im zależy żebyś tyrala i nie narzekala. A powiedz ze coś Ci się nie podoba to dopiero się zacznie

Taktoja
@Oooo 22.05.2018 06:32

O to, to! Idealnie napisane! Powiedziałabym że trafione w sam punkt :)

Zuza

Podpowiedzcie czy firma prowadzi rekrutacje?

Tak
@Zuza 21.05.2018 12:10

Cały czas,bo rotacja jest bardzo duża.

Zostaw opinię o Smyk S.A. - Warszawa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Smyk S.A.