Smyk S.A.

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 63 ocen.

Smyk S.A.
2 63 6 1

Opinie o Smyk S.A.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

BYŁY PRACOWNIK

FIRMA SATYRA !!!!!! KTOŚ Z INSPEKCJI PRACY A TAKŻE Z URZĘDU SKARBOWEGO POWINIEN SIĘ NIĄ ZAINTERESOWAĆ

Edyta
@kostrzewa 29.07.2018 19:38

Co się dzieje w Koszalinie tez już wiedzą ;)

calineczka88552

Smyk Galeria Warmińska Olsztyn: Wyzysk za najniższą krajową, męczenie psychiczne przez zastępcę oraz dwie bezużyteczne kierowniczki działów, które nic nie robią i jeszcze mają pretensje, że muszą podejść do klienta. Wszyscy pracownicy wrzuceni "do jednego worka", brak jakiejkolwiek motywacji czy pochwały, zatrudnianie osób, które się do pracy nie nadają po czym stawianie ich na każdej zmianie na kasie, a płacone każdy ma tyle samo niezależnie od ilości obowiązków. Praca sama w sobie bardzo fajna natomiast atmosfera pozostawia wiele do życzenia o czym między innymi świadczy ciągła rotacja pracowników, ponieważ nikt normalny kogo sytuacja życiowa nie zmusza nie chce tam pracować. Fakt ten oraz opinie jak moja czy wyżej oczywiście nikogo nie ruszają tak jak opinie pracowników, a jej wyrażenie przy kierowniku zmiany powoduje obraze i pokazywanie gdzie jest miejsce pracownika, już nie wspominając o braku szacunku. Poza tym żałosne odprawy i wieczne narzekanie, że za mało pieniędzy, a pracowników na zmianie dwóch - śmiechu warte.

Bylypracownik
@calineczka88552 01.08.2018 20:47

Nie wiem kim jesteś ale piątka! Pracowałam tam do kwietnia i zwolnienie się to była najlepsza decyzja!

klientka

Do Pań z Rzeszowa, aby widziały jak wyglądało moje zgłoszenie i absolutnie ich nie obwiniam za piątek, raczej chcę pomóc. Sprawa jak to zwykle bywa zapewne, zostanie zamieciona pod dywan, ewentualnie szeregowy pracownik dostanie za to po głowie/premii (jeśli takowa w ogóle jest możliwa- nie wiem) j.n. Szanowni Państwo, Aby była jasność. Moje zgłoszenie dotyczy obsadzenia (wg. mojej opinii) sklepu nieodpowiednia (za małą) liczbą pracowników. Jestem mamą i bardzo lubię waszą markę pod kątem asortymentu, jakości produktów i przede wszystkim obslugi klienta, a ta z którą mam do czynienia w Galerii Rzeszów jest wzorowa, Panie są zawsze uprzejme i pogodne i doskonale się z nimi rozmawia na temat zaspokajania potrzeb konsumenckich, nawet kiedy wyglądają na zmęczone... Doskonale także wiem jak działają mechanizmy rynkowe i jakie koszta ponosi pracodawca z tytułu zatrudnienia kolejnego pracownika dlatego dziwi mnie, że w piątkowe popołudnie,(i nie tylko) kiedy ludzie zamykają swoje życie zawodowe, wchodzą w weekend i mają więcej czasu wybierają się do sklepu i napotykają 1 Panią na kasie i jedną na sklepie do doradztwa, gdy robi się długa kolejka następuje potrzeba otworzenia drugiej kasy i na sklepie nie ma już nikogo...Moje zgłoszenie to jedynie sugestia zmiany zarządzania wydajnością pracowników bo ewidentnie coś tam nie działa.

Ja
@klientka 23.05.2017 09:18

Dziekuje ze Pani napisała. Dokładnie tak jest i jeszcze w tym czasie i w takim składzie musimy wykładać towar

Patrycja

@Andrzej Zapewne masz trochę racji. Czy Twoje stwierdzenie jest podyktowane doświadczaniami związanymi z pracą w firmie Smyk? Możesz napisać coś więcej na ten temat? @Alaalaalaala Warto jednak, żebyś uzupełniła swoją wypowiedź - dlaczego uważasz, iż powinno zastąpić się kierowniczkę inną osobą?

:)
@Natalia .P 24.07.2018 19:48

Prawdą jest, że w Galerii zastępcy robią wszystko na pokaz, masz problem? Musisz poczekac, kierowniczka rozmawia przez telefon, klient chce dokonać zwrotu? Musi poczekać, bo w biurze jest prowadzona rozmowa telefoniczna- prywatna. Moim zdaniem, jedyną osoba, która jest w stanie zrobić coś od razu jest główny kierownik. Wyżywanie się na pracowniku przez zastępce i pokazywanie mu gdzie jego miejsce jest na porządku dziennym. Chcesz urlop? W porządku, w wyznaczonym terminie przez kierownika, nie przez Ciebie. Masz nadgodziny? Problem z odebraniem, bo kierownictwo nagle nie wie o co chodzi. Nie zgadzają sie godziny? Nie odbijaj się

Natalia

W zeszłym tygodniu dostałam ofertę pracy w waszej firmie. Z miłą chęcią i zaangażowaniem rozpoczęłam ją w poniedziałek, wykonując wszystkie zadania jak należy. Podpisałam umowę, wszystko było w porządku. Do czasu kiedy to miała do mnie przedzwonić na drugi dzień zastępca kierownika odnośnie grafiku. Niestety nie zadzwoniła - zero kontaktu. Numeru nie miałam, musiałam zgłosić się do centrali. Po poinformowaniu biura obsługi klienta pani zastępca do mnie przedzwoniła. Z oburzeniem zapytała dlaczego nie dzwonie do niej bezpośrednio, co mnie na starcie zdziwiło. Po zapytaniu się dlaczego zostałam zwolniona odpowiedziała że moje cechy charakteru nie pasują do sklepu, mam podobno słabą dynamiczność. Nie sądzę żeby przez jeden dzień pracy, w której dawałam z siebie wszystko ktoś mógł wyciągnąć takie wnioski. Jest to bezpodstawne i karygodne w XXI wieku tak traktować pracownika. Podejście bez szacunku i zlekceważeniem czyjeś ciężkiej i dobrze wykonanej pracy. Stanowczo odradzam pracę w tym sklepie i podejście do pracowników.

Hola18

Ktoś napisał ze zarobki zastępcy kierownica to 3 tys brutto? Chyba pomyliło Ci się z kierownikiem . 1700zl na łapę a regionalni zachowują się jakby ze swojej kieszeni płacili.

Si
@Dora 10.07.2018 18:16

Z autopsji, widziałam rozpiskę płac zwykłego pracownika, zastępcy i kierownika w SMYKu . Jak również widziałam w biedronce i tam tez kierownik ma dwa razy tyle co zastepca.

Andrzej

Jak ktoś zaczyna karierę zawodową to musi przejść szkołę życia!!

Artur
@Andrzej 21.06.2018 22:16

Szkołę życia tak,ale nie wykorzystywanie, dźwiganie ponad siły, oraz poczucie że kierownictwo ma kogoś za idiotę, gdyż pracownik umie liczyć i domaga się swojej pensji za pracę, a nie jakiś ochłapów...

Anita

Generalnie to kierownik jest do pilnowania pracowników!!

Lalalala
@Anita 08.06.2018 17:25

Ewentualnie do siedzenia w biurze i rozmawiania jak to bywa w Galerii Warmińskiej...

Bartłomiej

Smyk Koszalin,galeria Emka , wieczne kolejki do kasy,mija z 10min.nim ktokolwiek ze sprzedawców łaskawie podejdzie do kasy. Obsługa nie kompetentna,kompletnie nie umie doradzić, nie zna się na asortymencie . Czarna wysoka sprzedawczyni wiecznie siedzi na telefonie skitrana między regułami i myśli że jej nie widać.

Alina
@Aga 27.05.2018 14:49

Trochę chamskie zachowanie ze strony kierowniczki...z drugiej strony nie rozumiem jak mogla zwolnic sumiennego pracownika,który jest na każde zawołanie,nie bierze l4 ... musiała widzieć u Ciebie jakieś uchybienia,naprawdę nie zwracała Ci uwagi ani nic? Może nie pasowało jej te 3/4 etatu i tak jak piszesz - same popołudnia...

Iza

Obecnie pracuję na stanowisku z-cy kierownika sklepu i faktycznie jestem u kresu wytrzymałości psychicznej i fizycznej. Jestem od wszystkiego : odpowiedzialność za kasy, sejf, dokumenty, obsługa klienta, dzwiganie kartonów, magazyn -firma oszczędza na personelu i na etatach. Zostaję charytatywnie po godzinach, bo pracy nie można przerobić. Regionalny tylko wymaga a nie widzi że mało ludzi . Magazyn zapchany po sam sufit. Kilka razy dziennie nowe wytyczne, zmieniające się promocje, bałagan nie do ogarnięcia. Co tydzień nowy newsletter, zmieniające się witryny, stoły -raporty zdjęciowe. Atmosfera fatalna i toksyczna. Firma nie dba o pracowników : nie jesteśmy robotami. Muszę odejść, skoro płakać mi się chce, że znów muszę tam iść . .

A&b
@Iza 15.04.2018 16:15

Popieram firma nie liczy się z pracownikiem placi najniższa z krajowej że człowiek dostaje wypłatę i nie wiadomo co z tym zrobić a wymagania !!!sprzedawca na kasie wykładać towar obslugiwac za chwile bedziemy sklepy sami sprzątać żadnej premi za 100%frekwencje w pracy od wykładania towaru tylko czeka nas rehabilitacja kręgosłupa A czasem nowy pracownik jest lepiej traktowany i ma więcej przywileji niż pracownik że stażem NIE POLECAM PRACY !!!!!

Alaalaalaala

Smyk Galeria Warmińska Olsztyn. Odradzam, nie polecam. Główną kierowniczkę powinni zwolnić w trybie natychmiastowym. Kto pracuje ten wie dlaczego.

Temida
@Alaalaalaala 06.06.2018 19:25

największy mobber w tej firmie to renata s. obecnie kierowniczka w king cross marcelin poznań a poprzednio w factory w luboniu. podkładała świnie pracownikowi i angażowała do tego koleżanki, szantażowała go zwolnieniem z pracy i wrabiała w molestowanie seksualne. pracownik cudem ocalał ale ciekawe ilu przez nią zostało zwolnionych i wykończonych?

bylypracownik

Smyk - Galeria Warmińska W OLSZTYNIE. NIE POLECAM NAJGORSZEMU WROGOWI. Na stanowisku głównego kierownika kobieta która w przeszłości była posądzona o mobbing ... to już mówi samo za siebie. Mimo ogromnych starań pracownika ciągle mało, wiecznie źle. Obiecywane podwyżki, skutek taki że owszem są ale tylko i wyłącznie dla osób które się podlizują i są tak na prawdę leniwe. Nie ma co się łudzić że to super praca. Ciągły wyzysk za marne grosze, zero szacunku do drugiego człowieka, ciągłe pretensje a najlepiej by było gdyby pracownik był tam non stop i wcale nie wychodził do domu. Na prawdę nie polecam.

Niepolecambardzo
@Na szczęście były pracownik 06.05.2018 13:19

Też tam pracowałam. Nie polecam, wręcz odradzam!!! Jeśli szanujesz sam siebie to nie jest to praca dla Ciebie. A co do głównej kierowniczki to lepiej nie mówić nic ponieważ brakuje słów aby opisać to w jaki sposób się zachowuje.

Maja

Pracuje na umowę zlecenie 14 zł/h brutto Atmosfera w pracy przyjazna kierownictwo wyrozumiałe i otwarte Polecam

Taktoja
@Oooo 22.05.2018 06:32

O to, to! Idealnie napisane! Powiedziałabym że trafione w sam punkt :)

Zuza

Podpowiedzcie czy firma prowadzi rekrutacje?

Tak
@Zuza 21.05.2018 12:10

Cały czas,bo rotacja jest bardzo duża.

Klient

Galeria Konin- Ferio. Gdzie jest obsługa? Gdzie kierownictwo? Klient musi radzić sobie sam. Nie ma osoby która by mu pomogła.

Klientka
@Klient 16.05.2018 19:12

Na sklepie a gdzie ma byc? niestety nie ma tyle pracujących osób co klientów. Wystarczy się przejść po sklepie lub do kasy. Dziewczyny zawsze chętnie pamagają na ile to tylko możliwe. Gdy człowiek normalnie poprosi doradzą i pomogą

klient

Bardzo dziwna obsługa klientów w sklepie SMYK w Dębicy podkarpackie ,personel pelenta sie po sklepie zamiast obsługiwać klientów, pogaduszki śmiechy ,p.Kasowicz zastepca kierownika zawsze gdzies dzwoni ,za to bardzo miła jest pracownica nie znam imienia p.Kozioł czy Koziel

rozdarty

Smyk w Debicy Galerja Raj Podkarpackie słaba obsługa ,brak personelu,pracownik pani Kasowicz ciagle niezadowolona,ciągle gdzies dzwoni zamiast obsługiwać klientów,wychodzi na zakupy żywność ,bo głodna,ale za to uprzejmna na pozór

Patrycja

@Zszokowana Czy jesteś zainteresowana pracą w firmie Smyk? Może warto poczekać z ostateczną opinią o firmie. Czasami warto skorzystać z zaproszenia na rozmowę kwalifikacyjną, by dowiedzieć się czegoś więcej. Może dostałaś zaproszenie na rozmowę? Dlaczego wspomniałaś o Empiku? Czy jest to druga firma, nad którą się zastanawiasz?

Zszokowana

Jakbym czytała komentarze o empiku...

Marek

Najgorszemu wrogowi nie życzę pracy w tej patologicznej firmie. Jeszcze w 2015 roku płacili 10zl brutto za godzinę w sklepach w Warszawie a wymagania jak w (usunięte przez administratora). Wierzyć się nie chce że zawsze znaleźli frajerów co się na to godzili, w tym niestety mnie...

już wolny pracownik

Zwolniłem się z galerii factory w Luboniu po tym jak kierowniczka - renata s. stosowała wobec mnie mobbing. wrabiała mnie między innymi w molestowanie seksualne i szantażowała zwolnieniem z pracy. ta sama renata s. jest teraz kierowniczką w king crossie w Poznaniu

Pytam

Witam, ze smykiem podpisałam umowę na zlecenie do dnia 30marca tego roku. Przed końcem umowy a dokładniej 25.03.18 zrezygnowałam z tej pracy z przyczyn osobistych. Również z przyczyn osobistych Jako ze dojeżdżałam do niej ponad godzinę autobusami i tramwajami po rezygnacji nie miałam możliwości zjawienia się tam. Następnego dnia wyjechałam do innego miasta. Dzwoniłam do kierownictwa z zapytaniami czy poza oddaniem klucza do szafki powinnam się zjawić w celu załatwienia jakiejś formalności. Odpowiedz dostałam dopiero 27.03 i brzmiała ona „przyjedź podpisać rachunek” niestety nie było mnie już w mieście i nie miałam możliwości podpisania tego osobiście. Chciałam złożyć podpis elektronicznie tak jak doradziła mi to księgowa. Nie otrzymalam odpowiedzi ponownie. Do dnia 17 kwietnia na moim koncie powinny pojawić się pieniądze za wykonywana prace na podstawie umowy. Nie otrzymałam tych pieniędzy i jak się dowiedziałam nie otrzymam ich ponieważ nie przyjechałam podpisać rachunku... wiec stanęłam na rzęsach aby pojechać tam osobiście i złożyć ten cholerny podpis. Poprosiłam i wypłatę pieniędzy do ręki i otrzymałam kolejna odpowiedz „w naszej firmie są dwie opcje wypłaty. Przelew albo autowyplata ale ta po podpisaniu rachunku.” No i zwariowałam... jakim prawem odmawia mi się wypłacenia pieniędzy do rak własnych ?

Patrycja

@Xyz Twój wpis jest jednoznacznie negatywny, ale może znalazłaś jakieś pozytywne strony pracy w firmie Smyk? Czy poleciłabyś tę pracę osobom dopiero zaczynającym w handlu? @Aga Czy pomimo Twojej negatywnej oceny, możesz napisać, że praca w firmie Smyk czegoś Cię nauczyła?

Xyz

Praca tragiczna, po 3 miesiącach umowy zlecenie dają faktycznie umowę o pracę, bo system zabrania im dania kolejnej umowy zlecenie, chyba że jest się koleżanką kierowniczki to umowę o prace można dostać po niecałym miesiącu, zarobki słabe, w Biedronce płacą więcej, mnie osobiście zachęcali do nadgodzin, po czym po przepracowaniu całego miesiąca nie otrzymałem zwrotu ani jednej godziny, prawdopodobnie dużo zależy od tego do którego sklepu się trafi, moj sklep to była porażka, stanowczo odradzam i nie polecam.

Haha
@Xyz 26.03.2018 14:46

U nas za nadgodziny mieli dawać możliwość wcześniejszego wyjścia- ze ktoś Cię odbije kartą normalnie jak masz w grafiku a wyjdziesz np.2godz.wczesniej. ) A w praktyce nie było kiedy wyjść wcześniej, jak się było samemu na sali sprzedaży od 13 do 21 :P . I nadgodziny wyglądały tak, że się odbijalo o 21(tak jak się miało w grafiku), a siedziało do 23 i dłużej...

Julia

Jestem Bardzo zadowolona z pracy, 13 brutto na umowie zlecenie, 2100brutto na umowie o pracę - okres próbny(3miesiące), 2200 po okresie próbnym (z możliwością zwiększenia), Bardzo przestrzegane prawo pracy, na 8h pracy przerwa 20min (prawnie przysługuje 15min) przy 10h jest to 20min i 15min, pracownicy na umowę o prace- 8h maksymalnie pracy na dzień. gdy przychodzisz na południu, następnego dnia nie ma mowy o ranku (system nawet nie przyjmie takiej możliwości w grafiku), ze zlecaniami jest podobnie, u mnie wszystko konsultowane z pracownikami i jak ktoś chce przyjść na 10h i sobie dorobic to może ale oczywiście nie nikogo nie zmusza, ewentualne nadgodziny przy umowie o prace - oddawane w dniach wolnych w ciągu 3miesięcy (pracownicy na umowę o prace odbijają się kartami), u mnie chętnie zatrudniają na umowę o prace, lecz zależy to od sklepu gdyż każdy sklep posiada określoną ilość etatów i jeśli mają już komplet to kierownik w żaden sposób nie może sam zadecydować że zatrudni kolejna osobę na umowę o pracę, Smyk to nie sklep w którym postoisz sobie na kasie i nic więcej, więc jeśli ktoś nie jest przygotowany na pracę to nie polecam, Dla mnie praca idealna, bo lubię ciągle coś robić, szybciej leci czas. Dużo zależy w tej firmie od kierownictwa i wiem że ja trafiłam najlepiej jak mogłam dlatego tak dobrze mi się pracuje, mam znajomą która od nas przeniosła się do innego smyka i różnice jakie widzi we wszystkim są kolosalne. Więc podstawa to dobre kierownictwo, strój roboczy- 2 koszulki na pół roku plus dopłata do wyplaty na rzecz spodni i prania (kilka zł co miesiąc ale zawsze coś). Dużo reguł i standardow, ja bardzo zadowolona ale nie jest to praca dla każdego. W razie pytań chętnie odpowiem

Regina
@Magda 17.02.2018 18:25

Dają im dłuższą przerwę. U nas dziewczyna z lekka niepełnosprawnościa (po operacjach na kręgosłup) normalnie przerzuca na magazynie kartony,dźwiga skrzynki itp.

???

Znalazłam na necie, że zarobki zastępcy kierownika sklepu Smyk to 1_700 pln. Masakra jakaś.

Bo
@??? 13.02.2016 13:22

Teraz 3tys.brutto

Tak

Zwalniają. I to ludzi którzy sumiennie pracują, nie biorą l4,ale nie mają całego etatu. Tych z całym etatem, co chodzą na l4 zostawiają,gdzie tu logika...Na szczęście na SMYKu świat się nie kończy :P

Regina

Jak komuś nie po drodze z praca to musi gdzieś się wyżalić?

Kto

To prawda że teraz zwalniają ludzi w smyku przez te wolne niedziele?

Aga

Stanowczo odradzam, firma jest niepoważna. To jest zwykly wyzysk - praca ponad siły. Zarobki pracownika w sklepie 2200 brutto czyli ok 1600 na reke za pelen etat. Premie to fikcja bo budzety sa takie wysokie ze sie nie da ich wyrobic. Praca w kazdych mozliwych godzinach - codziennie inaczej w zakresie 7 - 22 do tego w 3 weekendy w miesiacu. Raz jestes na 4h a raz na 12h. Grafik zmienia się po kilka razy w miesiącu więc zapomnij o planowaniu swojego życia. Raz jestes magazynierką, raz ekspedientką a raz sprzątaczką - musisz umiec i robić wszystko. Zeby tam w ogole pracowac mmusisz znac wszystkie procedury - a spis procedur wyglada jak ksiazka telefoniczna. Pracy jest ciagle wiecej - dostawy towaru sa takie ze o przepisach BHP mozna nawet nie mówić. Czasami nie mozna zjesc czy skorzystać z toalety na przerwie bo jest tyle towaru ze cale zaplecze jest zaladowane towarem po sufit. Ciagle zmniejsza sie liczba pracownikow - likwidacje etatow dla oszczędności a pracy przybywa wiec masz do zrobienia wiecej za te same pieniadze. Ciagle tylko wmawiają że "musisz dać radę", "firma jest najważniejsza", "musisz mieć ambitne cele sprzedażowe". Parodia nie praca. Przed klientami Smyk udaje marke "premium" a swoich pracownikow traktuje zupełnie bez szacunku. Ja jestem na wypowiedzeniu i jeśli pracujecie w smyku to polecam zrobić to samo - pracy jest tyle że spokojnie można znaleźć coś dużo lepszego.

Zostaw opinię o Smyk S.A. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Smyk S.A.