Smyk S.A.
2 74 6 1

Opinie o Smyk S.A.

pracownik241

Nie polecam pracy w tym miejscu, nie wypłacili mi całego wynagrodzenia pomimo wypełnienia wszystkich dokumentów!!! Warunki do pracy pozostawiają wiele do życzenia, magazyn w ogóle szkoda słów. Powinna się tą firmą zająć Inspekcja Pracy

Zyczliwa
Zweryfikowany użytkownik

Pracuje w Smyku 3 lata. Bywaja lepsze i gorsze dni. Jednak kocham swoja prace. Co chwile sa podwyzki, wyplata zawsze przychodzi na czas a nawet wczesniej. Atmosfera rewelacyjna, zgrany zespol a przedewszystkim rewelacyjna kadra. Co najwazniejsze Smyk daje duza mozliwosc rozwoju tylko po prostu trzeba chciec i nie oczekiwac na poczatek milionow za siedzenie i ogladanie scian.

Zebra

A jak wygląda praca w Smyku w Krakowie? Ktoś wie coś?

Patrycja
@Zebra 10.01.2019 11:03

Nie ulega wątpliwości, że firma Smyk zatrudnia wiele osób i bardzo duża część z nich wypowiada się tu, na forum. Dlatego też na pewno niedługo ktoś zechce Ci opisać te kwestie. Już wysłałaś tam swoje CV, czy czekasz, aż uda Ci się zabrać wystarczającą ilość informacji o tym pracodawcy?

Smykowiec :)

Ja pracuję w Smyku już rok czasu jako zastępca kierownika i jestem zadowolona pod względem atmosfery jak i finansowym. Wiadome jak to w handlu bywają lepsze i gorsze dni bywają różni klienci (zazwyczaj jednak są sympatyczni) ale trzeba sie z tym liczyć. Jeśli ktoś ma umowę o pracę to kodeks jest bardzo przestrzegany :) Polecam Moje sugestie dla Smyk S.A.: Powodzenia w rozwijaniu działalności :) oby jak najwięcej pracowników miało umowy o pracę :) Lubię atmosferę w Smyk S.A. za: Przestrzeganie kodeksu pracy, godziwą wypłata, fajny zespół :)

Patrycja
@Smykowiec :) 19.12.2018 09:34

Użytkownicy naprawdę różnie wypowiadają się tu na temat pracy w Smyku. Fajnie, że akurat Ty bardzo cenisz sobie tego pracodawcę, chwaląc zarówno tamtejszą atmosferę, jak i poziom zarobków. A jak dokładnie jest z tym wynagrodzeniem? Dostajecie tylko podstawę, czy również prowizję od sprzedaży?

Anonymous

Nie polecam pracy w Smyku. Pracuje na Targówku i niestety to co kadra kierownicza wyczynia to śmiech na sali. Traktowanie pracowników jak niewolników, żartowanie z nich oraz Wyklinanie. Ogółem nie mogę się uprosić o umowę już od kilku tygodni. Pracuje na Czarno! Poprzednio Smyk spóźniał się z wypłatami. Nie polecam spółki oraz Targowka

Rrrr
@Anonymous 11.12.2018 22:36

Pracuję niby kilka dni, ale to co jest tutaj napisane potwierdza to w 100 procentach. Buch... na głęboką wodę i radź sobie człowieku!. Skoro spóźniają się z wypłatą (czego oczywiście się wypierają) to ja serdecznie podziękuję. Człowiek się może natyrac i nie ujrzeć pieniędzy. Ogólnie atmosfera jest średnia. Pomimo pracy przez 10 h. pretensje, że chcesz wyjść do domu o ustalonej godzinie, bo ktoś jest na przerwie-dzięki temu zostawanie dodatkowe pół godziny (za które nie wiem czy mi zapłacą). Ogólnie... szukam innej roboty.

Gość

I ja dodam swoje trzy grosze. Naprawde nie wiem gdzie pracuja te wszystkie płaczące i narzekające osoby... ale ja swoja prace wspominam bardzo dobrze :) kodeks pracy ZAWSZE byl przesyrzegany, procedury - no coz to w koncu korporacja i dzieki nim jest porzadek. U nas nie bylo zadnych nadgodzin a jak sie zdarzyly raz na pol roku to w ciagu tygodnia oddawane byly. umowa-pierwsza zlecenie max 2tyg na skompletowanie dokumentow, bafania i wdrozenie, kolejne:3msc probna, 33msc, i czas nieokreslony. Szkolenia w pelni finansowane przes Smyka. Wszystkie koszrta zwracane. Dostawy - fakt duze ale jesli kazdy wiedzial co ma robic to nie bylo z tym żadnego problemu. Zespol -suuuper dziewczyny, kadra tez ok - razem z nami pracuja. I jesli komus wydaje sie ze w biprze sie tylko siefzi i kawe pije to zycze zeby chociaz raz sobie sprobowal co kafra ma do zrobienia. Co roku na swieta dodatkowe pieniazki - wysokos zalezna od podsyawy im podstawa mniejsza tym wiecej sie dostawalo. Czyli Sprzedawva mial wiecej od zastepcy a zastepca od kierownika. Dodatkowo karty prezentowe dla dzieci pracownikow przedplacone. Opieka med w luxmed, karta pracownicza-rabatowa, ubezpieczenie grupowe, wczasy pod grusza, karta multisport. Co do samej organizacji: czeste przebudowy, zmiany stolow, witryn, promocji - no coz zatrudniajac sie chyba kazdy zdaje so ie sprawe co oznacza praca w handlu... wiec nie rozumiem tych dziwnych wywodow.

Były pracownik
@Gość 09.11.2018 02:32

No w końcu jakaś mądra wypowiedź. Już myślałam że tylko ja mam takie zdanie, na temat pracy w SMYK. Ludzie do pracy idzie się pracować a nie na pogaduchy. SMYK proponuje dobre warunki.

Skarley
@Gość 09.11.2018 02:32

To ja nie wiem gdzie pracowałeś/łaś, że miałeś tak fajnie. Szkolenia? Nie miałam. Opieka w lux-med? Co? Karty rabatowe, prezentów, Multisport? Zapomnij. Na święta dodatkowe pieniążki?? Haha! Oj jak ja bym chciała trafić na takiego Smyka... Jest okres przedświąteczny, Wigilia już naprawdę lada moment, a wypłata jak miała być, tak dalej nie ma... Jestem załamana.

Były pracownik

Pracowałam w smyku i mogę określić tę pracę jako jedną wielką porażkę. Nie miałam żadnego szkolenia mimo, że kierowniczka wspominała, że chce mi je zrobić. Oczywiście jak się okazało po czasie były to tylko puste słowa.. Nikt nie interesował się mną. Zlecali mi różne zadania mimo, że nie powiedzieli wcześniej jak je wykonywać. Gdy pytałam czy robię dobrze powiedziano mi, że tak a później pretensje, że jest źle zrobione... Albo gsy byłam pierwszy raz na sklepie kazano mi podchodzić do klientów i oferować im pomoc co jest w ogóle paradoksalne, bo co ja mogę wiedzieć o produktach skoro nigdy nie miałam szkolenia i nie wiedziałam gdzie co się znajduje i w ogóle czy posiadamy coś takiego.. Dlatego porażka. Nie wiem czy w każdym smyku tak wygląda praca, ale w tym, w którym pracowałam tak właśnie było.. Poza tym Donoszenie na porządku dziennym. Inne pracownice przyjęte po znajomościach. Nie polecam. ;)

gizmowa

Nie polecam pracy w symyku. Zero przeszkolenia, ciągle pretensje że coś robie źle chociaż nikt nie wytłumaczył porządnie jak dokładnie wykonywać swoje obowiązk. 10 minut rozmowy przed przyjściem kieriwnika regionalnego.... Pensja jak na takue warunki pracy beznadziejna. Na koniec zerwanie umowy z powodu jednego błędu przy kasie (z mojej strony) przypominam że nikt mnie nie przeszkolił a obsługi kasy uczyła mnie dziewczyba pracująca tam dwa dnu dłużej.

Patrycja
@gizmowa 27.11.2018 07:39

Szkolenia przygotowujące do wykonywania danej pracy są niezwykle istotnym aspektem. W związku z tym szkoda, że - według Ciebie - w Smyku takowych nie ma. A powiedz nam jeszcze, czy Wasza pensja składa się samej podstawy, czy również z prowizji?

gizmowa
@Patrycja 27.11.2018 13:32

U mnie 10zl/h bez żadnych dodatków ponieważ byłam na umowie zlecenie, jestem nuezkiernie wściekła za brak szkoleń, rzucenie pracownika na głęboką wodę (i niech radzi sobie sam) a potem pretensje i zdziwienie. Plakietke z imieniem i podpisem "ucze sie" dostałam po 4 dniach... żenada! Pod nos podłożyli papierek do podpisu (dla regionalnego) że szkolenie sie odbyło.

Patrycja
@gizmowa 27.11.2018 17:57

Dziękuję Ci za Twój komentarz. Na pewno w jakimś stopniu przyczyniłaś się do pomocy osobom, które zastanawiają się, czy aplikować do Smyka. Nadmieniasz między innymi o tym, iż byłaś tam na umowie zleceniu. A czy firma w ogóle oferuje swoim pracownikom umowę o pracę?

Skarley
@Patrycja 04.12.2018 15:26

Ubiegałam się tam o umowę zlecenie, ale powiedziano mi, że będzie to niemożliwe, więc wydaje mi się, że w każdym Smyku tak jest. Nowy pracownik nie dostanie umowy stałej, dla nich umowa zlecenie to jakby "okres próbny", a dopiero wtedy gdy przejdzie pomyślnie i pracownik się spodoba, mogą zaoferować pracę na dłużej, z umową stałą. Jednak ja zostałam zwolniona telefonicznie. Przyczyną była rzekoma skarga od klienta. Gdy zapytałam się za co ją dostałam, kierowniczka odpowiedziała "Nie ważne. Dowiesz się w pracy jak podpiszesz się pod swoim ostatnim rachunkiem". Skargi nie ujrzałam (nawet nie wiem czy była pisemna czy też nie), po prostu zerwali umowę i już. Tak po prostu.

Skarley
@Skarley 17.12.2018 15:58

W pierwszym zdaniu popełniłam błąd. Ubiegałam się o umowę stałą*.

Anonim

Szczerze nie polecam, zdarzają się problemy z wyplaceniem wypłaty w terminie tylko np 2 tyg później. Ciągle pretensje, buczenie się na pracowników ze strony kierownictwa. Wywieranie presji i złej atmosfery przez niegrzeczne komentarze na temat pracowników ze strony kierownictwa i to nie przy osobie dotyczącej tego komentarza. Moje sugestie dla Smyk S.A.: Dodatkowe szkolenia by się przydały i dopilnowanie formalności Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Nie żartować na temat pracowników których może taki komentarz urazić

Patrycja
@Anonim 11.12.2018 11:17

Niepokojące jest to, że jesteś już którąś osobą z rzędu, która nie ceni sobie pracy w Smyku. Jednak niektóre z Twoich stwierdzeń można uznać za trochę przesadzone. Szkoda jedynie, iż według Ciebie pracodawca ten nie organizuje Wam szkoleń. A co z rodzajem umów: wszystkim oferuje się tam umowę o pracę, czy raczej umowę zlecenie?

Skarley
@Patrycja 12.12.2018 15:01

Nie są przesadzone. Ja również mam takie zdanie o pracy w Smyku, co autor komentarza. Mi również nie organizowano żadnych szkoleń. Wypłata się spóźnia, a jest przed świętami... Nie ważne na jaką umowę się jest, nie wolno tak traktować pracownika.

Patrycja
Zweryfikowany użytkownik

Witam:) zamówiłam w smyku piżamy dla córki i misie drewniane do układania i dwie książeczki dziecięce. Zapłaciłam i czekałam na kuriera. I dotarł kurier ale tylko z pizamami... A co z resztą zamówienia? To już nie pierwszy raz tak mi sklep smyk robi, że pieniądze płacę a dostaje tylko część zamówienia. Pytam gdzie moje zamówienie? Moje sugestie dla Smyk S.A.: Płacę więc wymagam żeby było kompletne zamówienie A nie tylko część. Zamówiłam pizamki dla córki misie drewniane i książeczki dwie A przyszły tylko pizamki

Klient Na Chmielnej

Smyk na Chmielna. Kiedy klienci wyrywali sobie z rąk krzesełko do karmienia w wyprzedaży, pracownicy poszli po kierowniczkę aby rozwiązać sytuacje. Usłyszałam, że kierowniczka powiedziała aby pracownicy sami rozwiązali sobie ten problem a ona nie ma na takie bzdury czasu i „radźcie sobie sami”. Czy tak zachowuje się przeszkolony kierownik? Pracownicy nie wiedzieli co robić. Udało mi się ustalić ze kierowniczka A. pracowała wcześniej na Targówku w Smyku i przyszła tu tylko do pomocy

DorotkA

Do tej pory było średnio znośnie tera do sklepu Gal. PóŁ. przyszła „ kierowniczka „ która ludzi ma za zera i jest sztuczna jak towar z Chin . Po jednym dniu już było wiadomo . Zastraszanie od 1 dnia Jeśli tam wam proponują to nie idźcie

Patrycja
@DorotkA 18.11.2018 16:39

Chyba zapomniałaś o zasadach spisanych w regulaminie Gowork. Proszę zatem, żebyś się z nim zapoznała: https://www.gowork.pl/regulamin Wynika z niego, że nie wolno tu nikogo obrażać. Jeśli uważasz, iż pracownicy w Smyku są zastraszani przez jego Kierowniczkę, to powinnaś zwrócić się z tym problemem do wyżej postawionych osób. Próbowałaś w ten sposób?

Pracownik WAW

Nieterminowe wypłaty? Mamy 16 dzień miesiąca a jeszcze wypłaty nie dostałem.

Były pracownik
@Pracownik WAW 16.11.2018 15:46

Jeśli jesteś zatrudniony na umowe zlecenie to wynagrodzenie masz tydzień pozniej niż osoby na UOP. Ja nigdy nie dostałam wyplaty 10 tak jak w umowie zawsze mialam wczesniej.

Smyk

Porażka. Jedna wielka. Nie polecam. Wręcz radzę omijać firmę wielkim łukiem. Po pierwsze brak szacunku względem pracowników przez kierowników regionalnych. Po drugie zarobki najniższa krajowa dla sprzedawcy zastępca jak dostanie o 1/3 więcej niż sprzedawca to się cieszy. W zamian pełno roboty, pełno chaotycznych instrukcji które ciągle są aktualizowane z różnych powodów. Itp

Magazyn

Dostawami zarządza Spedimex? Ludzie od logistyki? Oni nie widza co schodzi a co nie? Elegancji jest full i jeszcze więcej na każdym obiekcie. Magazyny pozapychane. Po co tyle tego przysyłają? Na niskobudżetowy sklep 7 palet?

Patrycja
@Magazyn 01.11.2018 07:24

@Magazyn Rozumiem, że pewne aspekty pracy w Smyku mogą Ci nie pasować. Ale, skoro tam pracujesz, to powinieneś opisać nam również ogólne warunki zatrudnienia w tym miejscu, bowiem tylko w taki sposób pomagasz osobom zainteresowanym pracą tam. Czy oprócz pensji podstawowej dostajecie tam premie?

Magazyn
@Patrycja 06.11.2018 15:15

Niestety premii nie ma. Budżety są za duże. Sklepy są wiele tysięcy na minusie co miesiac. Nie wiem skąd tak wygórowane budżety do wyrobienia. Czasami dziennego nawet w połowie nie robimy.

Patrycja
@Magazyn 06.11.2018 22:18

Serdecznie dziękuję Ci za tak aktywne uczestnictwo w dyskusji. Jestem pewna, że pomagasz wielu osobom, które szukają tu rzetelnych oraz wiarygodnych informacji o Smyku jako pracodawcy. A jak w takim razie oceniłbyś atmosferę między współpracownikami - można uznać ją za dobrą?

@majeczka
@Patrycja 12.11.2018 14:43

Atmosferę tworzymy sobie sami, jak pracownicy miedzy sobą jak też kierownictwo traktuje współpracowników z szacunkiem to jest i wicewersa.

Magazyn
@Patrycja 12.11.2018 14:43

Zależy od zespołu. Pracowałem w kilku miejscach. Zazwyczaj jest dobrze, standardowo grupki przyjaciół wśród sprzedawców, którzy się lubią a innej grupki nie

Hola18

Ktoś napisał ze zarobki zastępcy kierownica to 3 tys brutto? Chyba pomyliło Ci się z kierownikiem . 1700zl na łapę a regionalni zachowują się jakby ze swojej kieszeni płacili.

takaprawda
@Hola18 05.07.2018 21:11

zastępca 3tys.brutto, kierownik 7tys.brutto.

padłam
@Hola18 05.07.2018 21:11

haha :P . 1700 na rekę to ma zwykły pracownik , plus do tego premia jak się wyrobi budżet miesięczny. A łapę to ma pies.

Ja
@padłam 07.07.2018 11:33

Chyba Cię porąbało!!!!! 1700 ten zwykły pracownik to ma.... od 1 czerwca 2018, przedtem ochłap.

wiem co piszę.
@Ja 07.07.2018 17:57

To chyba pracujesz w jakimś wygwizdowie :P . W miescie typu Kołobrzeg czy Koszalin jest 2250zł brutto mc. i to już od stycznia 2018, co wychodzi około 1700zł na rękę

Dora
@takaprawda 07.07.2018 11:24

Taka różnica między zastępcą a Kierownikiem ??

Dobreee
@Dora 10.07.2018 09:47

Tak tak... Pracownik 1550 zl na rękę???? chcieliby te 1700 o czym opowiadacie

litości
@Dobreee 10.07.2018 14:32

Ludzie, umiecie liczyć? 2250zł brutto na umowie , daje 1642,50zł na rekę, to chyba jest więcej niż 1550zł... a jeszcze jak się trafi premia, to lekko idzie wyciągnąć 1700zl Najniższa krajowa to 2100, więc 2250 to zawsze trochę wiecej...

acoTymyslisz
@Dora 10.07.2018 09:47

zawsze kierownik ma 2 razy tyle co zastępca.

Dora
@acoTymyslisz 10.07.2018 18:05

Do tej pory nie spotkałam się z takim przelicznikiem w firmach dlatego mnie to dziwi owszem jest więcej ale nie aż taka różnica wiesz to z autopsji czy to domysły ??

Si
@Dora 10.07.2018 18:16

Z autopsji, widziałam rozpiskę płac zwykłego pracownika, zastępcy i kierownika w SMYKu . Jak również widziałam w biedronce i tam tez kierownik ma dwa razy tyle co zastepca.

xxxxxx
@acoTymyslisz 10.07.2018 18:05

naprawdę? to jakiś absurd

Pracownik
@wiem co piszę. 09.07.2018 15:32

W Kołobrzegu nie ma smyka

Paula
@Si 10.07.2018 19:46

W biedronce kierownik nie ma dwa razy tyle co zastępca. Na więcej, ale nie aż tyle. Wiem, bo pracuje akurat w biedronce od lat ????

Były pracownik
@Hola18 05.07.2018 21:11

Nic mi się nie pomyliło wiem ile miałam płacone. Co miesiąc jako zastępca zatrudniony z zewnątrz a nie awans wewnętrzny otrzymywałam na konto 2150 netto a jak plan był zrealizowany to dużo wiecej.

Patrycja
@Były pracownik 17.10.2018 20:15

@Były pracownik Czyli można powiedzieć, że firma Smyk trzyma pewien poziom, jeśli chodzi o wysokość wynagrodzenia podstawowego. I dobrze też, iż można uzyskać tam premię. Może na niej się właśnie skupmy - jak dokładnie wygląda tam system premiowania - opiszesz nam to?

Były pracownik
@Patrycja 21.10.2018 12:28

Premia zależy od wyrobionego budżetu. Dostaliśmy też tzw karpiowe. W grudniu jest słodka przerwa. Ogólnie w smyku praca jest ok. Dużo robi atmosfera. Ja jestem zadowolona odeszlam tylko ze.względu na atmosferę i ciągłe drugie zmiany.

Antyme
@takaprawda 07.07.2018 11:24

Gdzie taki jest i po ilu latach pracy?

Antyme
@Si 10.07.2018 19:46

Chyba zależy od stażu. Zastępca 2800 brutto kierownik 4200 mówię o podstawie

K123

Dostawy dla dziewczyn pracujących są za duże.... planują jeszcze zwiększyć. Magazyny za małe ciekawe gdzie mamy sobie je wsadzić... regionalna udaje ze tego nie widzi. Nawet nie wchodzi na magazyn. Interesuje ich czy szatnia jest zamknięta i czy tablica odpraw uzupełniona. Kierownictwo siedzi w biurze a jedna osoba na sklepie bo są zmiany po dwie osoby a potem są pretensje od osób wyżej posadzonych ze mamy zwrócić większa uwagę na sklep bo są takie kradzieże. Klienci narzekają ze nie ma nikogo na sklepie. A co ma zrobić osoba która stoi ciagle na kasie. Żenada jednym słowem.Zabawki nie mieszczą się się ani na sklep ani na magazyn a jest jeszcze czas do świat wiec nie chce myśleć co będzie dalej. Ktoś kto zarządza tym wszystkim to totalny głąb bo jeszcze robi cięcia na tym co nie trzeba a tablety apple

Franiu
Zweryfikowany użytkownik

zwolniłem się ze smyka, ponieważ miałem dość mobbingu, jaki stosowały wobec mnie (usunięte przez administratora) - zastępca kierownika w Centrum Handlowym Malta w Poznaniu oraz (usunięte przez administratora). - kierowniczka w Factory w Luboniu. wrabiały mnie w molestowanie seksualne, szantażowały zwolnieniem z pracy i pokrzykiwały na mnie Moje sugestie dla Smyk S.A.: zatrudniać inteligentnych ludzi, którzy nie stosują mobbingu Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: wyciągać konsekwencje wobec mobberów

Realnie obiektywny

Wyzysk. Płaca minimalna. Mnóstwo obowiązków. Warszawa Targowek - Pan (usunięte przez administratora) i cała ekipa niestety zostawili za sobą mi straszne doświadczenia. Mobbing i obgadanie strasznie. Na sąsiedzkim sklepie Pani(usunięte przez administratora). również. Wymagała wiele a nic nie robiła tylko siedziała w biurze. Podobnie jest w Złotych oraz Plac Unii z tego co slyszalem. Ekipa porażka oraz cała firma. Zawsze problemy z grafikiem i pójściem na przerwę.

Patrycja
@Realnie obiektywny 23.10.2018 08:15

@Realnie obiektywny Tak jak i wielu innych przed Tobą - Ty również masz złe zdanie dotyczące pracy w Smyku. Nadmieniasz, że wynagrodzenie jest tam zbyt niskie - ale dla niektórych może się przecież okazać wystarczające. Z kolei jeśli faktycznie doświadczyłeś tam mobbingu, to powinieneś to jak najszybciej zgłosić osobie wyżej postawionej. Myślałeś o tym?

Iza

Zarobki to minimalna , brak możliwości wyrobienia premii ponieważ firma stawia zdecydowanie za duże wymagania co do budżetu. Zmniejszyli liczbę pracowników , którzy i tak muszą wykonać tyle samo jak nie więcej pracy za i tak marne pieniądze. Jeśli zachorujesz to jesteś zrównany z ziemią bo przecież nie masz prawa źle się czuć . Wyzysk i jeszcze raz wyzysk. Moje sugestie dla Smyk S.A.: Zwiększenie zatrudnienia oraz ustalenie realnych budżetów aby pracownik miał możliwość otrzymania należnej premii za swoją ciężką pracę. Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zmiana podejścia do pracownika

BYŁY PRACOWNIK

FIRMA SATYRA !!!!!! KTOŚ Z INSPEKCJI PRACY A TAKŻE Z URZĘDU SKARBOWEGO POWINIEN SIĘ NIĄ ZAINTERESOWAĆ

kostrzewa
@BYŁY PRACOWNIK 27.07.2018 22:32

o tym co się dzieje w niektórych sklepach w Poznaniu wie już prokurator oraz Inspekcja Pracy :)

Edyta
@kostrzewa 29.07.2018 19:38

Co się dzieje w Koszalinie tez już wiedzą ;)

Pracownik
@kostrzewa 29.07.2018 19:38

A co sie dzieje?

Klient
@Edyta 10.08.2018 16:58

A w ktorym sklepie emka czy atrium, czesto robie zakupy w atrium i zawsze porządek uśmiechnięte panie dobra obsluga

Koszalin
@Klient 22.09.2018 10:34

Emka

Jsnsjs
@Koszalin 29.09.2018 09:20

A co się dzieje? ????

Patrycja

@Były pracownik Pamiętaj, żeby mimo wszystko na forum nie pisać o swoich współpracownikach w obraźliwy sposób. Faktycznie - wynagrodzenie na tym poziomie można już uznać za godne. Wspominasz o tym, że pakiet socjalny w Smyku jest bardzo w porządku - a czy macie jeszcze jakieś dodatki pozapłacowe?

Były pracownik

Witam, Podnad rok czasu pracowałam jako zastępca kierownika. Odeszlam sama ze względu na atmosferę i ciągłe drugie zmiany. Praca bardzo wymagajaca. Wynagrodzenie nie najgorsze 3000 tyś brutto. Fakt że kierowniczka to hipokrytka. Nigdy nie pracowała na drugich zmianach i nie wie jak to jest, a opierdziwla wszystkich. Fakt że zasowala razem z nami odwalila swoją pracę w biurze i wychodziła. Przebudowa działu, wykladanie towaru zawsze robiła to razem z nami. Socjal w smyk ok. Za dużo promocji na raz i bezsensowne oklejanie produktów ceną promocyjna a za tydzień trzeba to ściągać przy czym czesto niszczy się opakowania. Trenerka K.K. cudowna kobieta pełna energi potrafiąca przekazać ogrom wiedzy w bardzo przyjemny sposób. Nie wykluczam powrotu do Smyka pod warunkiem że zmieni się kierownik regionalny M.P. oraz kierownik sklepu. Pozdrawiam wszystkich pracowników smyka. Nie narzekajcie tak bo naprawdę nie jest źle. Macie dużą szansę na rozwój i zdobycie cennego doswiadczenia.

Patrycja

@Majeczka@ Możesz oczywiście mieć trochę racji, ale nie należy tak do końca generalizować - ludzie z różnymi doświadczeniami tu piszą. Sama pracujesz w Smyku? Zapewniają Wam tam jakieś dodatki pozapłacowe, czy raczej poprzestają na pensji podstawowej? @Dorota Współczuję Ci przykrych doświadczeń. Zgłosiłaś to kierownikowi sklepu?

smyk

Dlaczego nikt z centrali ani biura nie wypowiada się, wcale nie jest tam tak różowo jak sprzedawcą się wydaje. Sprzedawcom wydaje się że regionalni i ci w biurze tylko siedzą i kawę piją. Prawda jest taka, że na tym poziomie również spotkać można mobbing, nierówne traktowanie i nawał pracy. Prawda jest taka ,że w tej firmie awansuje się po znajomości

Dorota

Nie polecam zakupów w Galerii Krakowskiej w Smyku - uważać na sprzedawczynię w okularach, z krótkimi ciemnymi włosami - wypytuje o intymne i prywatne sprawy klientów. Kobieta jest wręcz bezczelna.

Patrycja

@Ja, Jeszcze raz muszę Ci przypomnieć, że na forum zabronione jest używanie danych personalnych swoich współpracowników. Możesz o tym przeczytać w regulaminie Gowork: https://www.gowork.pl/regulamin Skoro jest wam trudno na takich zmianach, to może powinniście porozmawiać o tym problemie z Kierownikiem Smyka - rozważaliście takie rozwiązanie? @Dawid, Przykro mi, że straciłeś tam pracę - a jak długo obejmowałeś posadę?

Majeczka@
@Patrycja 29.09.2018 11:59

Tylko że rozżaleni ludzie którzy tu się wypowiadają już nie pracują w smyku to jaka rozmowa o problemie? Lepiej im na forum wylewać żale i oczerniać ludzi niby anonimowo ( bo i tak ten kto ma się domyślić kto to pisze pod pseudonimem się domyśli )

cicho-sza

Co tu tak cicho, nikt już nie pracuje w SMYKu :-P

Martyna
@cicho-sza 26.08.2018 17:15

Pracowałam dłuższy czas w smyku na zleceniu... Opłacało mi się bardziej... niestety szefowa traktowała niesprawiedliwie ... mimo starań, wykonywania obowiązków to i tak dostawało się opie****.. Osoby ,które najbardziej się obijały nadal tam pracują a nikt nic nie robi z tym... I jaka tu sprawiedliwość? Lepiej chyba zostać obikokiem... Już nie wspomnę o tym, jakie chamskie teksty leciały..

Dawid
@Martyna 18.09.2018 00:18

O totototo, osoby które się obijają, chowają po kontach z telefonem, albo często chodzą na L4 nadal pracują , taka to sprawiedliwość w SMYKu .... Ale ja się cieszę, że mi wręczono wypowiedzenie (powód - zmniejszenie etatów ) gdyż teraz mam pracę duuuużo lepiej płatną , bez dźwigania kartonów i skakania po drabinie na magazynie , oraz fajną ekipę ludzi , a nie nadgodziny już po odbiciu karty za które mi nie płacili w SMYKu .

Bartłomiej

Smyk Koszalin,galeria Emka , wieczne kolejki do kasy,mija z 10min.nim ktokolwiek ze sprzedawców łaskawie podejdzie do kasy. Obsługa nie kompetentna,kompletnie nie umie doradzić, nie zna się na asortymencie . Czarna wysoka sprzedawczyni wiecznie siedzi na telefonie skitrana między regułami i myśli że jej nie widać.

Juliamaja05
@Bartłomiej 18.05.2018 10:38

Nie zgodzę się z w/w opinią panie są miłe i sympatyczne potrafią doradzić jak tylko wiedzą o co konkretnie mi chodzi. Do kasy podchodzą w miarę możliwości szybko ale jak jest sprzedawczyni sama to jej ciężko się rozdwoić i tak pracują ciężko po innych wypowiedziach widać że praca nie jest lekka i co widzę że klienci też!

Baśka
@Juliamaja05 18.05.2018 13:44

A ja się zgodzę z Bartłomiej. Nie zdarzyło mi się jeszcze żeby sprzedawczynie w tym sklepie kompetentnie mi doradziły albo zachęciły do zakupu konkretnej rzeczy. I jak jeszcze mogę zrozumieć ,że Panie mają do wyłożenia towar i chwile trwa nim ktoś podejdzie do kasy, to pogaduszki albo pisanie na telefonie gdy jest kolejka i otwarta tylko jedna kasa, to rażący błąd oraz zaniedbanie ze strony także kierownika/zastepcy sklepu...

Aga
@Bartłomiej 18.05.2018 10:38

Jako była sprzedawczyni w Smyk w Galerii Emka, mogę powiedzieć że praca nie jest lekka,trzeba jednocześnie wykładać towar, zabezpieczać ubrania i obsługiwać klientów na kasie. Na zmianie (głównie same popołudnia gdzie jest największy ruch ,ale akurat sama tak chciałam ) często byłam sama na całą salę sprzedaży (współpracownice na l4 na dzieci lub na same siebie , czasem dwie na raz) . Ja osobiście ani razu nie wziełam l4 , a mam 3 letnie dziecko ;sumiennie pracowałam,wykonywałam polecenia kierowniczki, a mimo to dostałam wypowiedzenie - kierowniczka argumentowała to obcięciem etatu ze względu na wolne niedziele, po czym miesiąc później zatrudniła dwie osoby...

Alina
@Aga 27.05.2018 14:49

Trochę chamskie zachowanie ze strony kierowniczki...z drugiej strony nie rozumiem jak mogla zwolnic sumiennego pracownika,który jest na każde zawołanie,nie bierze l4 ... musiała widzieć u Ciebie jakieś uchybienia,naprawdę nie zwracała Ci uwagi ani nic? Może nie pasowało jej te 3/4 etatu i tak jak piszesz - same popołudnia...

Koszalin
@Alina 11.06.2018 10:58

Akurat pani (usunięte przez administratora) nie była tam sumiennym pracownikiem, zawsze sa dwie stronę medalu

Ja
@Koszalin 22.09.2018 10:40

Praca praktycznie na same popołudnia, ZERO L4 , praca 6-8h na kasie, jedna na zmianie(popołudniowej),to nie jest sumienny pracownik? Gdzie inne pracownice były na L4 po miesiąc czasu (usunięte przez administratora)... Nie wiem kto to pisze, ale pewnie (usunięte przez administratora), która wiecznie narzeka jak jej to ciężko, bo jest (usunięte przez administratora) a sama się zgłosiła, oraz (usunięte przez administratora) jak się do niej dzwoni w jej dzień wolny, nie z pierdołą a z jakąś ważną rzeczą.

Patrycja

@Martyna Bardzo Ci dziękuję za Twój wkład w dyskusję - pamiętaj jedynie o nie używaniu tu wulgarnego słownictwa. Mówisz, że pracowałaś w Smyku przez dłuższy czas na podstawie umowy zlecenia. Czy pracodawca nie zaproponował Ci po okresie próbnym umowy o pracę? @Koszalin Proszę, abyś na forum nie posługiwał się danymi personalnymi konkretnych osób. Jesteś pracownikiem w tej firmie?

Zostaw opinię o Smyk S.A. - Warszawa

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Smyk S.A.