iss wawrzaszek

Bielsko

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 161 ocen.

Opinie o iss wawrzaszek

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie iss wawrzaszek

Mika

Witam, widzę iż forum od miesięcy nie jest aktywne... jestem zainteresowana stanowiskiem recepcjonistki?? czy warto wysłać CV??

xyz
@Mika 04.08.2017 17:39
Witam, widzę iż forum od miesięcy nie jest aktywne... jestem zainteresowana stanowiskiem recepcjonistki?? czy warto wysłać CV?...

Swego czasu forum było aktywne ale w ,,magiczny" sposób sporo opinii na temat firmy znikło

Mlody

Witam chcialbym sie dowiedziec jaka jest syttuacja na montarz w zakladzie nr.2 w mikuszowicach gdyz zamierzam tam zlozyc papiery dziekuje za wszystkie informace

myszka

Ile się aktualnie zarabia na produkchji i czy warta jest coś ta praca?

Mat

Jak na chwile obecna sa traktowani pracownicy WISS? Dział Technologiczny. Za rzeczywiste info z góry dzieki!

Putin

Witam jakie sa warunki premiowania oraz podwyzek skoro mowicie ze niskie stawki to pewnie premie daja , chodza sluchy ze nawet po 1200 zl co ile podwyzka i jaka +-. Czy premia jest zalezna od sprzedarzy aut i kto tego pilnuje aby pracownicy nie byli wykorzystywani albo mobilizowani niedotrzymanymi obietnicami

On
@Putin 08.02.2017 18:39
Witam jakie sa warunki premiowania oraz podwyzek skoro mowicie ze niskie stawki to pewnie premie daja , chodza sluchy ze nawet...

Premie sa rozne ale pewne jest to ze zawsze ja obcinaja

zuch

Ci wszyscy Ukraińcy się staremu zbuntują. To tylko kwestia czasu...

Patro

Jakie zarobki konstruktora z doswiadczeniem? 8k dostanie na reke?

xyz
@Patro 27.01.2017 14:45
Jakie zarobki konstruktora z doswiadczeniem? 8k dostanie na reke?

Jeżeli twoje doświadczenie opiera sie na tym że na rysunku czy projekcie 3d wszystko będzie pasować a w rzeczywistości detal będzie trzeba przerabiać to świetnie się nadasz do grona konstruktorów tej firmy :D

BraterstwoWilków

Jak wygląda praca Głównego Technologa? Jakie zarobki? Czy to stanowisko w tej firmie wiąże się z zarządzaniem działu technologii i osób mu podległych? Czy taki Główny Technolog ma jakieś możliwości operacyjne? Co stało się z poprzednim?

Woj ciech ciech

Nawet "Magneto " się zwalnia...

Penezoil
@Woj ciech ciech 08.12.2016 19:06
Nawet "Magneto " się zwalnia...

Nie nawet tylko w końcu. Poruszyłeś ciekawy temat. Koleś jest po maturze i ma średnie techniczne a został przeniesiony z działu elektryków dosłownie na śmietnik. I dziwię mu się, że tak długo tam pracował. Z jego umiejętnościami i pomysłami już dawno dostał by lepiej płatną pracę w swoim zawodzie. Ogólnie firmy nie polecam pracownikom produkcji. Jeśli już uderzać do WISS to tylko na stanowiska administracyjne.

Qwerty
@Woj ciech ciech 08.12.2016 19:06
Nawet "Magneto " się zwalnia...

Magneto zarabiał 9,80 na godzinę więc wcale się mu nie dziwię...

Laik

Bzdury nie bzdury w każdej historii jest coś prawdy od tak nikt sobie złej opini nie wymyśla :)

worker

Jak się nie podoba to idź kopać doły bo na takim poziomie intelektualnym pewnie tylko to potrafisz poza pisaniem bzdur oczywiście.

JOKUś

Planuje złożyć CV na prezesa tej firmy... Ja to wszystko naprawie...

Tomek D

Ciekawe dlaczego ludzie z Wiss porzucaja prace i zwalniaja sie w dosc szybkim tempie .

anirto

@max to w takim razie jakie konkretmie są te zarobki a jakich ty oczekujesz?

jurek

Podobnie jest w bb tylko ze ludzie sami odchodza

albert

Zastanawiam się nad wysłaniem CV do firmy ISS Wawrzaszek na stanowisko informatyka. Na jaką stawkę można liczyć, jakie są warunki pracy w IT/administracji?

anonim

(usunięte przez administratora)

Jolina

tak Jolina nie do ruszenia, przyspawana!

Marjan

Juz sie boja bo nagle podwyzki daja co sie nie dalo zalatwic przez rok . A dopiero zaczna sie bac jak zaczna zwalniac sie ludzie wykfalikowani spawacze,lakiernicy,hydraulicy nie bedzie latwo ich zastapic pozatym kto tam przyjdzie za te stawki chyba Ukraińcy. Zenada przy tak duzych zarobkach firmy takie pensje i brak szacunku dla pracownikow fizycznych zero socialu a sciagaja najwiecej-gora sie bawi

Kiero

Saluto alkoholiko

A

Z ISS odchodzi strasznie dużo ludzi jak nigdy. Nawet ci co robili po kilka dobrych lat.

Andrzej

Pracownik fizyczny zarabia za 8 godzin pracy od pon do piatku 1800-1900 zl przy stawkach 11.50, 12zl

makro

ile zarabia pracownik fizyczny w waszej firmie ??

ktoś

No zarobki bez szału jesli nie ma za duzo roboty i sa czyste godziny , jak na taka firme to stawek za bogatych nie ma

Anonim

Siedzi elektryk za regalami, łypie na wszystko swoimi gałami! Hej! Mikołaj Rej:-)

Nick:
@Anonim 28.03.2016 15:09
Siedzi elektryk za regalami, łypie na wszystko swoimi gałami! Hej! Mikołaj Rej:-)

Hej! Wąchaj klej!

Beskidzki Słoik

@prac - pic na wodę, czyli co z nią nie tak?

Beskidzki Słoik

Audyt jakiś robią?

Qwerty

HAH Teraz ten cały audit.... Dudek nawet do koszy zagląda...

Beskidzki Słoik

A jakie są te nowe zasady parkowania?

kolo
@Beskidzki Słoik 02.03.2016 15:00
A jakie są te nowe zasady parkowania?

Pod ogrodzeniem zakładu mogą parkować tylko pracownicy administracji.Jeżeli zaparkuje ktoś bez zezwolenia na parkingu dla administracji dają ostrzeżenie... Pracownicy produkcji mają parkować na parkingu przy ulicy Żywieckiej na którym pozwolenia do parkowania otrzymała garstka pracowników (bez zezwolenia nawet na niego nie wjedzie się). Wcześniej administracja parkowała wewnątrz, pod halą produkcyjną. Po zmianach połowa załogi z produkcji nie ma gdzie parkować... "2 kategoria".

pracownik

Nowo otwarty parking przy Żywieckiej to porażka dali karty wjazdowe garstce pracowników... Co ma zrobic reszta? Porazka...

Jarek

Iss Wawrzaczek jest wyzysk robotniczy jak w XIX wieku. Dużo wymagają, a mało płacą. Duże bezrobocie sprawia, że zarobki są niskie, normy wyśrubowane. Duże bezrobocie sprawia, że ludzie podnoszą swoje kwalifikację i wykształcenie. Prawie nikt nie studiowałby przy niskim bezrobociu. Duże bezrobocie sprawia, że pracodawca robi co chce z pracownikami.

Beskidzki Słoik

To już brzmi całkiem nieźle. Ale z tymi zarobkami to rozumiem tylko do czasu aż się nauczysz? ;)

zakrętka

Z tego co słyszałem warunki pracy inżyniera nie najgorsze, dużo się nauczysz, niestety więcej zarobisz w biedronce na kasie :)

Beskidzki Słoik

Dołączam się do pytania o rekrutację w zakresie kadry technicznej/inżynierskiej. Bo ze strony wynika, że w związku z rozwojem poszukują ludzi w wielu dziedzinach. Czy możecie napisać coś więcej jakie warunki pracy mają inżynierowie?

Pracownik

Ktoś pisał że wiss zalega z wyplatami, jak pracuje tam 15 lat to pieniądze zawsze były jak na umowie napisali.

anonim

(usunięte przez administratora)

Bumar Koszalin

"dobrze sobie radzą" tylko czyim kosztem...

mały

chyba za 290 godzin

były konstruktor

Wawrzaszek to dobra firma, dla ludzi chętnych do pracy. Może bardzo wiele się nauczyć, jest wiele ciekawych dziedzin, hydraulika, elektryka, konstrukcje spawane, laminaty itd. Projektuje się niemal wszystko. Mając dobry pomysł nikt nie przeszkadza w realizacji wręcz dopinguje. Praca w której można się spełniać, i podziwiać efekty jak i zaliczyć spektakularną wpadkę :) choć nikt nigdy nie kazał płacić za pomyłki.( To pewnie się to odbije na oczekiwaniu na podwyżkę)Stopień trudności zadań jest zwiększany wraz z czasem, co gwarantuje rozwój. Knostruktor ma bardzo duże pole do popisu. Uczciwie pracując, można liczyć na niewielkie premie co miesiąc. Większość ludzi jest wpożądku, jak tylko mogą pomagają, służąc radą. Jako były pracownik polecam tą firmę. :)

mistrz

Socjalu nie ma pomimo iż to dzisiaj standard, tzn. na rozmowie o pracę i owszem jakieś ubezpieczenia grupowe, premia itp. w praktyce to mit. Uwaga: ile sobie wynegocjujecie "podstawy" tyle dostaniecie przelewu. Na nic więcej liczyć nie można. Dopóki ta firma nie będzie szanować ludzi z doświadczeniem będzie coraz gorzej. Nie tylko dyrekcja ale i kierownictwo (poza nielicznymi) oderwane od "prostego ludu". Podobnie jak przedmówca nie polecam (a pracuję już 3 lata w różnych działach).

test

nie polecam! generalnie jest źle. zła organizacja, złe podejście do pracownika, brak świadczeń dodatkowych, wyjazdy słabo rozliczane, liczne nadgodziny, niepotrzebny stres. ALE JEDNO NAJWAŻNIEJSZE: ogromna rotacja! to mówi samo za siebie. jesteś dobrym pracownikiem? i co z tego na twoje miejsce czeka 5 studentów.

były

Słyszałem, że w ISS źle się dzieje - zaległości z wypłatami, itp.

Polski robotnik bez przyszłości.

Nie wiem czy ludzią w Iss Wawrzaszek uda się przerobić do emerytury jak normy takie wysokie, a umowy o pracę są podpisywane na czas określony z wypowiedzeniem dwutygodniowym.

Marek

Może ktoś orientuje się jak wygląda praca kierowcy kat. C w ISS ?

Wywiad

Ostatnio pojawila sie oferta grafika w tej firmie w Bielsku, wie ktoś coś o niej?

anon

8 pln na godzine

lolek

ile zarobi sie w iss na produkcji ??????????

absolutny fizol

moze zarabiaja 4 tyś ale robia w tygodniu po 10 , 12 godz, wszystkie soboty i ze dwie niedziele w miesiącu i jeszcze trzeba dobra premie dostać.

sloni

A ja tam pracuje i co zarobie to moje i nie narzekam ale praca na produkcji jest dla ludzi o mocnych nerwach bo sa tam ludzie ktozy o tej robocie nie maja pojecia

fizyczny II

Był tu taki jeden co pisal tak: "szczerze ja zarabiam ok 3700-4000 tys w dobrym sezonie pod warunkiem jak tyram od pon-pt od6-18 we wszystkie soboty 6-13 a czasami w niedziele choć juz tego jest malo nie tak jak kiedyś!także zarobek taki jak powiedzialem przy ok280 godz miesiecznie" Spoko :)

fizyczny

a ja w iss zatrabiam okolo 3,8tys,zł praca na produkcji.

mikser

Socjalu nie ma. Chyba tylko jakieś pożyczki dla wybranców.

ciekawy

a jak wygląda sprawa " socjalu " ? co się dostaje na święta itd ?

XXX
@ciekawy 22.12.2014 23:45
a jak wygląda sprawa " socjalu " ? co się dostaje na święta itd ?

ochrzan od kierownika ;)

Mieciu
@XXX 23.12.2014 14:51
ochrzan od kierownika ;)

Potrzebuja ISS Wawrzaszek elektronów i spawaczy MAG-135?

Zostaw opinię o iss wawrzaszek - Bielsko

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie iss wawrzaszek