Wiss Samochody Specjalne

• Wilkowice
  • Kozy
  • Janowice

3. Opinie o pracodawcach Bielsko-Biała
  5. Opinie o Wiss Samochody Specjalne Sp. z o.o.

Opinie o Wiss Samochody Specjalne Bielsko-Biała

Nie przegap nowości o Wiss Samochody Specjalne Sp. z o.o.!

12.11.2024 08:30

Marius

12.11.2024 08:41

Haha :) Ludzie - narzekacie zapominając, że na plantacjach bawełny ludzie mieli gorzej. Kolejna osoba z Famedu w WISSie - kolejny pozorny ruch, że coś się zmienia a się G.... zmienia.
    Marius

12.11.2024 08:28

Piątkowe spotkanie było wymuszone, bo zobaczyli, że dłużej nie da bez "marchewki" dla ludu, a grudzień i premia dla szefostwa tuż za rogiem ? Niestety, sytuacja królestwa tak słaba, że nie ma na marchewkę stąd była obietnica "marchewki" ale w bliżej nieokreślonej przyszłości. Mityczny inwestor tak jak jego pieniądze po raz kolejny miały zadowolić zebranych, ażeby wrócili do pracy. Tak to wszystko dla mnie ŚCIEMA byle do grudnia.....

09.11.2024 00:07

To ja

09.11.2024 08:54

Dlaczego koniec skoro było zebrania i info że robota rusza
    Qwerty

08.11.2024 19:06

Show must go on. U pracowników na dole spadają morale, wszyscy wyczekiwali przełomu czegoś więcej dla ludzi którzy przez długie lata przykładają rękę, aby te samochody mogły ratować życie i mienie, a tu co Inwestor jest, podwyżek nie ma tyle z informacji dla pracowników, wielkie plany na przyszłość, a ludzie szuraja za prawie najniższą krajowa.
    Harry

08.11.2024 21:11

Dostaną dyplom i możliwość nadgodzin. Podwyżki nie ma no bo z czego wam damy. Chcecie to sobie przyjdźcie w niedziele a i takich (usunięte przez administratora)nie brakuje.
    Kris

05.11.2024 16:15

co się dzieje w WISSie ? chce złożyć tam papiery ale mam trochę obawy czytając opinie
    Mario

02.11.2024 15:20

Od miesięcy mowa o inwestorze, środkach na nowe inwestycje, a tak naprawdę mówimy o sprzedaży firmy. Kolejne (usunięte przez administratora) kierownictwa firmy przez miesiące powtarzane byle wyglądało, ze wszystko jest OK. Przyjdzie grudzień straz powie pokażcie nam nasze zamowione samochody i będzie rzeź. W tym roku nikt nie pójdzie na to co rok wcześniej. Nie ma samochodu, nie ma faktury, nie ma pieniędzy. Nikt nie będzie ryzykował.
    Tomek

08.10.2024 06:50

Czy ktoś jest w stanie napisać prawdę jak jest teraz w Wiss? Dyrektor poszedł do Szczesniaka, Kierownicy produkcji poszli do Szczesniaka, a np konstruktorzy odchodzą od Szczesniaka i idą do WISS. O CO TU CHODZI? Czy po zmianach w Wiss jest lepiej czy to dalej chyli się ku ziemi?
    ReviewModeratorIcon
    Aniela

17.10.2024 10:16

Aktualnie widzę, że czekacie na decyzję, co do dalszej pracy w firmie. Powiedziano Wam o opcji współpracy z zaprzyjaźnioną firmą?
    To jo

17.10.2024 11:35

Czyli o co chodzi z tą współpraca
    Botanik

25.12.2023 18:05

I co (usunięte przez administratora) na święta dostali po 1500zl chyba, że ktoś pracował parę miesięcy to mniej.
    Andrzej

29.03.2024 19:19

Pracuje na stanowisku gdzie zarobię wystarczająco dużo by nie robić nadgodzin. Im więcej nadgodzin ktoś wykrecił tym większa premia roczna. Rekordziści 4000, świeżaki ze stażem mniejszym niż 3msc 100-300zl na karpia.

18.04.2024 11:07

Widomo jeśli na serio dostał to donosiciel. Albo ktoś tak piszę z kadr czy coś żeby pokazać że niby są lepsi. A w to wątpię. Ściema jak nic.
    KG

04.04.2024 14:45

Hej może ktoś powiedzieć coś na temat pracy na stanowisku konstruktora w WISS? Pytam ponieważ oferta pracy na stronie wydaje się interesująca i myślę czy nie aplikować, ale po tym co tu czytam nie chciałbym tracić swojego czasu. Byłbym wdzięczny za szczere, prawdziwe i nieprzerysowane odpowiedzi. Z góry dziękuję.
    Księgowa

25.11.2021 19:24

Jakie macie opinie o pracy w księgowości? Jaka jest atmosfera i na jakie wynagrodzenie można liczyć?

07.01.2023 08:49

Nie polecam. Taka rotacja, że w głowie się kręci, stawka marna, a pracy za trzech. Głównego księgowego nie ma, więc anarchia... Ogólnie koszmar.

01.04.2024 10:36

Może w końcu się dowiem jak są liczone wypłaty jak będzie nowa ksiegowa lub skarbowka zrobi tam kontrole
    Zdzisław

20.12.2023 05:44

W zeszłym roku premia świąteczna sięgnęła zawrotnych 300zł i to dzień przed wigilią. Ciekawe czy w tym roku złamana zostanie kolejna bariera? Może 200? A może wcale? Bo i takie głosy słychać na hali wśród ludzi. Tragedia, aż wstyd się przyznawać w rodzinie czy wśród znajomych gdzie się pracuje.

25.03.2024 11:04

Operator maszyn CNC trochę ponad najniższą krajową w zeszłym roku 300zl zapomogi na wigilię z druczków od księgowej nieda się pokapowac co i jak czy za soboty płacą a jak trafisz na takiego (usunięte przez administratora) to ja byłem (usunięte przez administratora) bo mu się nie chce pracować i wymyśla coś jak ci zrobić nazslosc przyjeżdżał pod muj dom pokazywał mnie mu nawet jak zachorowałem na depresję ledwo wyszedłem z domu to mnie jego (usunięte przez administratora) palcem nastempnemu pokazywał ciekawe co znowu kombinuje nie wystarczyło mu że się rozchorowałem przez niego

30.03.2024 10:00

W tym roku na Wielkanoc od wawrzaszka 0zl może ktoś dostał chociaż podziękowanie za pracę ???
    Krzys

20.04.2022 19:16

Dziś mogę się wypowiedzieć w 100 % o firmie i jej ofercie odbyłem rozmowę w Siedzibie firmy i muszę przyznać ze jest dosyć słaba 16 zł na godzinę czyli jakieś 2700 zł miesięcznie netto praca na 3 zmiany dodatkowo płatne soboty karta multi sport to bardzo słabo w czasach tak dużej inflacji ta oferta jest śmieszna i chyba będą mieli jeszcze długo problemy z kadra przy takich zarobkach dziwi mnie to bo potencjał jest duży lecz przy takich zarobkach będą mieli bardzo ciężko o dobrego pracownika
    Byly

30.06.2022 17:57

Tak podwyżki 50gr do godziny co rok ... firma dramat pod względem zarobokw

25.03.2024 18:58

Najbardziej zadziwia mnie rozliczenie z pracy przez ksiegowa nie wiem gdzie soboty liczone i jak ,często się nawet dni w miesiącu niezgadzaja ja co z obiecywany mi premiami tych kwitków nierozumiem wytłumaczy ktoś czy chyba najlepiej to zrobi skarbowka

19.01.2024 13:28

Na stronie firmy jest oferta pracy i chodzi o prace dla konstruktora. Wszystko wygląda ciekawie. O finansach napisali, że jest stała pensja, ale tez jest premia uznaniowa i dodatek frekwencyjny. Czy znacie wysokość tych dodatków i premii? IIe można dostać za 100% obecności w pracy? I napisali, ze drugi język obcy poza angielskim jest uznane za mile widziane, jak ja znam, to wtedy też z tego powodu rośnie pensja?
    byly

28.01.2024 10:45

poszukaj sobie tu na goworku wpisu od koństruktor zwolnil sie przedemna nie oceniam ale najlepiej jakby sie spotkac z kims kto pracuje w tamtym dziale zanim podejmie prace bo na mine mozna sie wbic
    byly

12.02.2024 14:44

jesli chodzi o produkcje to nie wiem jak teraz tam jest ale ze 2lata temu to bylo ok wiekszosc ludzi calkiem spoko....problem byl od zawsze pomiedzy "dolem" a "gora" czyli miedzy pracownikami a dyrektorstwem

21.12.2023 17:27

rafal

21.12.2023 18:11

to i tak lepiej niz za moich czasow w zwissie....pamietam po 200zl w kartach podarunkowych no i byly jeszcze jakies zenujace prezenty dla dzieci w postaci biletu do kina kosztujace cale 16zl

09.05.2023 09:36

Kolejna zabójcza wypłata. Brak możliwości nadgodzin. Okręt zatonął już dawno. Kris niedługo zostanie tylko (usunięte przez administratora) do podłogi tego okrętu bo ludzi już nie będzie.
    Jk

17.05.2023 22:48

Tak nadgodziny najważniejsze. Gdybyś był dobrym pracownikiem to miałbyś dobra stawkę a że jesteś (usunięte przez administratora)to nie oczekuj że ktoś da ci pieniądze skoro bić nie umiesz. Ciesz się durniu że masz te nadgodziny chociaz
    Sok z buraka

06.04.2023 08:42

Tragedia nie firma. Wypłaty na święta bez premii z 2jka z przodu w 2023r i szkodliwych warunkach.
    Pan W

24.06.2023 12:16

Niestety to sama prawda zastanówcie się 99-razy jeśli chcecie tam pracować ,(usunięte przez administratora) nie dziwi mnie to jeśli pracownik który tam pił stał się (usunięte przez administratora) i pozwala na takie rzeczy bo OSP zawsze im daje bimber i inne rzeczy
    misia

09.06.2023 05:39

Widziałam wakat na księgową. Na jakich zasadach jest przyznawana premia uznaniowa i czy jest ona wypłacana co miesiąc? jak wygląda kwestia urlopów? Wczasów pod gruszą , premii świątecznych?

09.05.2023 22:01

On

01.06.2023 09:13

W żaden W obecnym czasie nie ma dosłownie nic. 0 premi 0 nadgodzin 0 szacunku i nie robią dosłownie nic aby pracownicy się nie zwalniali A narazie nie ma co robić ale przyjdą takie czasy że trza będzie cały dzień w robocie siedzieć aby się wyrobić z robotą No chyba że firma zgłosi upadłość i padnie.
    kameleon

01.06.2023 18:54

a materialy juz macie chociaz?
    Parcownik

09.05.2023 13:17

Firma pada, czas szukać czegoś nowego. Zostaną tylko Polacy co za (usunięte przez administratora) i niespełnione obietnice będą robić a wraz z nimi imigranci. Praca (usunięte przez administratora).
    Zwykły szarak

09.05.2023 12:25

Ta firma żeruje na zwykłych pracownikach, mydlą oczy żeby tylko auta skończyć i dotrzymywać terminów. Omijajcie tą firmę szerokim łukiem, trzeba szukać czegoś innego, wypłata znów pokazała jak im zależy na pracownikach. W tych czasach, w szkodliwych warunkach nie masz możliwości odłożyć nic. Stracony czas, zero rozwoju.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Wiss Samochody Specjalne?

Kontakt - Wiss Samochody Specjalne Sp. z o.o.

Leszczyńska 22 43-300 Bielsko-Biała

Branża główna: Produkcja pojazdów

FacebookIconLinkedinIcon

15.04.2023 10:33

Jaki rodzaj umowy preferowany jest w Wawrzaszek Inżynieria Samochodów Specjalnych - WISS?
    Sok z buraka

17.04.2023 07:26

(usunięte przez administratora) za 2900.
    Byku

17.04.2023 12:46

Netto, przeważnie na wszystkich stanowiskach na produkcji. Umowa o pracę, przedłużana co rok później można na stałe.
    Wójek

06.04.2023 18:44

Firma wawrzaszek to porażka wypłata 2900 za cały miesiąc w szkodliwych warunkach laminaty to jest kpina ,powinien ktoś z zewnątrz się tym zainteresować
    Pinek

07.04.2023 09:46

Wypłaty teraz to jest tragedia. Aby zadbać o pracownika i dać zarobić to ciągle biorą do siebie. Premii nie ma, towaru nie ma. Przy takich zarobkach ciężko wyżyć jak się jeszcze ma rodzinę i na dodatek rosnące ceny wszystkiego. Wysyłają na zaległe urlopy teraz a ludzie trzymali sobie aby wykorzystać przy lepszej pogodzie.

29.03.2023 16:02

Uwaga. Potracaja z pensji skladke na PPK ktorej nie odprowadzaja na konta funduszy

03.04.2023 12:14

Ostatnia wplata w lutym. Brak wplaty w marvu a skladka podbrana
    Krzyś

05.04.2023 10:45

Potwierdzam. Z marcowej wyplaty potracili kladki na ppk a na konto fumduszu nie wplynely. Firma (usunięte przez administratora) kazdego kto nalezy do ppk
    Byli klienci.

20.03.2023 20:25

Przestrzegam przed tą firmą!!! Totalna porażka. Klient na samym końcu. Pracownicy potrafią (usunięte przez administratora). Chcesz coś załatwić to nawet telefonu nie odbierają. Dla nich nic się nie liczy. Odbiór samochodu to kolejna porażka, lepiej wszystko sprawdzić no może brakować rzeczy.
    Zainteresowany

23.01.2023 15:03

Jest szansa że zatrudnią mnie na konstruktora,pomocnika konstruktora po samym kursie AutoCAD mam wykształcenie zawodowe Ale w maju końce zacznie liceum, pracuję jak operator CNC 2 lata doświadczenia
    franek

27.02.2023 21:16

Co rozumiesz przez warunki rozwoju ?
    rozbitek

17.03.2023 19:44

Na konstruktora to dobrze ogarniać mechanikę i mechanizmy oraz mieć pojęcie o metodach wytwarzania. Doświadczenie przy pracy w progamach CAD 3D - najlepiej Inventor. Ewentualnie doświadczenie w pracy przy wytwarzaniu pojazdów tego typu. Przy braku doświadczenia dyplom inż. to raczej minimum. Przydaje się też znajomość komunikatywna j. angielskiego.
    Gunek

14.03.2023 21:23

Firma tragedia. Materiałów brak. Długi u wszystkich możliwych dostawców. Samochody wyjeżdżają nie kompletne. Płaca praktycznie najnizsza krajowa. O podwyżkach zapomnij. Ciekawe z jakich krajów po ściągają jeszcze pracowników. Jedynie dobra opcja zostać na nadgodzinach aby sobie posiedzieć ????????
    Gunek

16.03.2023 12:36

Firma nie płaci pieniędzy dostawcą więc są blokady dostawy podzespołów
    Normatyw

17.03.2023 19:34

Tak. Brakuje wszystkiego od profili aż po klamki ale jakoś to się kręci jeszcze :)
    Kiedyś tam pracowałem

13.03.2023 21:04

Ja chciałbym się zapytać jaki procent dostanę za ogarniecie premii pracownikowi? Kryzys trzeba do robić dogadamy się Spawalnia ma w końcu spokój pozdrowienia ekipa
    Kubica

21.12.2022 15:49

Pytanie do pana Piotra i zarządu albo tylko do zarządu bo może pan Piotr niewie że ludzie od dłuższego czasu niedostajom pieniędzy na święta? Chciałbym wiedzieć czemu po raz kolejny w święta ludzie niedostajom złamanego centa czy może ktoś odpowiedzieć mi na to pytanie?

10.01.2023 20:02

Czy nie lepiej zmotywować ludzi którzy wnoszą coś do firmy niż opłacać ludzi którzy powtarzają to co pracownicy mówią od lat ?

17.02.2023 16:13

A powiedz mi proszę czy są zatrudniane do tego zakładu osoby tylko na jedną zmianę?

17.02.2023 16:10

Hej. Czy w jest możliwość pracy na jedną zmianę w firmie Wawrzaszek?
    Zainteresowany

06.02.2023 20:59

Jak wygląda praca jako operator CNC frezowanie) toczenie, ilu zmianowa ona jest? Jakie zarobki i ogólnie jaka wygląda Jestem ciekawy jak To wygląda oczami pracownika a nie kierownika

09.01.2023 21:07

Kasa ok, można jeszcze nadrobić narodzinami czy preniami , praca ok, tylko do poprawy organizacja a tak to jak ktoś chce pracować to tu jest dobrze.
    Poseł

20.12.2022 16:14

Jako jedyna firma w Bielsku-Białej daje pracownikom figę z makiem na święta! Poprostu żenada wyzysk pracownika przez cały rok i choć w ten świąteczny czas zarząd tej firmy na czele z panem Piotrem nie potrafi wysupłać z kieszeni drobnych! Niedosc że cały rok oszczędności na stawkach pracowników to pracodawca patrzy jak jeszcze może zniechęcić do siebie pracownika brawo za politykę tej firmy oby tak dalej!!!

07.01.2023 08:33

W biurach też nie jest wesoło, tam to się składy sypią. Szefostwo cudów oczekuje, a złamanego grosza nikomu nie dadzą poza sobą...

07.01.2023 09:01

Z tymi ZUSami to sama prawda, @Kumaty wie co mówi i jak to sprawdzić. Takie pieniądze zabierają pracownikom z wypłat i co z nimi robią? Przecież to kwoty ogromne i firma zalega za trzy miesiące wstecz. Gdzie poszły te pieniądze, które zabierają? Prywatna opieka medyczna też jest pobierana z wynagrodzenia, a płacona w terminie jest rzadko...

09.12.2022 21:16

W końcu zaczęło się doceniać w tej firmie szarego pracownika. Brawo za ostatnią inicjatywę i wyjście z nagrodami do pracowników. Widzę że zaczynają się dziać zmiany na plus.
    Heh

22.12.2022 19:39

Albo ten co dostał nagrode

07.01.2023 08:58

Tam nagrody dostajesz tylko za donosy. Jak nie podkablujesz swoich to nic nie zyskasz. Skrzynka pomysłów jest pełna, a firmy nie stać na podwyżki inflacyjne dla pracowników, a co dopiero na innowacje.
    koństruktor

15.10.2022 21:52

Jako były pracownik muszę napisać, że firma w głębokim kryzysie. Pracownicy zarówno szeregowi jak i ci z kilkunastoletnim stażem są zwalniani ale częściej sami odchodzą. Dział konstrukcyjny (gdzie pracowałem) kurczy się z miesiąca na miesiąc. Rozumiem oszczędności energii na produkcji ale w biurze?? Może wrócicie do papieru milimetrowego i ołówka? Słabo.. Zarobki jak poniżej - głodowe a w DK poniżej kwalifikacji. Nie polecam, nie wracam, ostrzegam, szkoda czasu..
    alek

01.11.2022 21:33

a skąd wynika ta rotacja ?

07.01.2023 08:56

Ze słabej stawki, braku możliwości awansu, o podwyżkach nie ma co śnić. ZUS nieopłacony za trzy zaległe miesiące. Na święta to na ostatnią chwilę coś sypnęli, ale to pewnie tylko temu, że Szefu usłyszał, że nikt nic nie dostał i się ogarnął. Rotacji nie ma, po prostu ludzie uciekają z tonącego statku i nowi, którzy przychodzą to szybko odchodzą. Tak niestabilna sytuacja firmy wygląda jak (usunięte przez administratora) Zamówień od groma, przetargów wygranych też, ale z czego ta firma ma wyprodukować samochody, jeżeli nie stać jej na regulowanie bieżących zobowiązań? Nie stać jej na opłacanie ZUS pracowników na bieżąco? Nikt tam szarego pracownika nie docenia.
    Księgowość

07.01.2023 08:44

Szczerze nie polecam pracy. Anarchia i ogólnie wszystko się sypie. Taki nacisk na pracownika, nakład pracy tylko rośnie, bo ludzie odchodzą, a zarząd nie chce nikogo zatrudnić. Powoduje to naprawdę napięte sytuacje w biurze, atmosfera z naprawdę fajnej zmieniła się w wybuchową... Człowiek za marne pieniądze pracuje, a obowiązków ma za trzy etaty, a o podwyżkach inflacyjnych ani się śni...
    Henio

22.12.2022 15:13

Jak się cieszę że (usunięte przez administratora) z tej roboty szkoda tylko tej premi świątecznej bo ponoć była godna ale mi się nie należy bo dałem wypowiedzenie hip hip hurra !!! W przyszłym roku wrócę w grudniu specjalnie po nią xd
    Taka prawda

23.12.2022 07:35

A co Ty myślałeś, że dostaniesz? Powinniście założyć związki zawodowe. Macie do tego prawo. W takich sytuacjach wiadomo co robić. Górale powinni walczyć o swoje. Dajecie się d...ć bez mydła. A oni się tylko z Was śmieją. A gdyby była grupa związkowców musieliby się z Wami liczyć. Chcecie to to i to. Jak nie to strajk i nic nie robicie. Macie do tego prawo. A firma miałaby problem bo terminy gonią. Nie mieliby wyjścia. Pozdrawiam

07.01.2023 08:29

Nawet jeżeli byłby strajk, to mało kto z góry by się tym przejął. Ci, którzy by strajkowali dostali by propozycje nie do odrzucenia i wiadomo jakie to propozycje... :)

23.12.2022 16:19

Super , liczy sie gest. Pracownicy dostali 300zl dzien przed wigilia. Teraz pora na koniec z brakami materialu , uzupelnienie narzedzi , szacunek do pracownika , podwyzki goniace WISS De , palarnia z prawdziwego zdarzenia i ruszamy z kopyta. Wesolych Swiat dla WSZYSTKICH z WISS.
    Kolo

23.12.2022 17:01

Jeszcze w zakresie organizacji sporo jest do nadrobienia. W 2023 dobrze byłoby ruszyć z tematami organizacji w każdym dziale, materiały na czas, organizacja i będzie dobrze. Wesołych świąt.
    Trep

23.12.2022 15:04

Kogoś chyba ruszyło i na ostatnią chwilę dali coś na święta..

21.12.2022 15:34

Nic na swieta. Wstyd. Kierownicy maja nowa swiateczna zabawe....filowanie palaczy. Nudza sie pewnie. Firma to najwiekszy.(usunięte przez administratora) na podbeskidziu. 2700 pensji za stand godz.
    Siwers

21.12.2022 14:42

Ludzie sami na siebie kręcom bat zamiast się zjednać skończyć z nadgodzinami sobotami zastrajkować niech (usunięte przez administratora) stary wszystkich niech płaci kary za niewywiązanie się z dostaw niech sprzeda to w (usunięte przez administratora) może znajdzie się mądrzejszy kapitał który będzie tym zarządzał jak powinno być albo niech pojdom po rozum do głowy zacznom doceniać pracowników dadzom normalne stawki premie świąteczne i inne dodatki mam nadzieję że powstanom w tym zakładzie związki zawodowe i naprostujom tom sytuację ale głęboko w to wątpię bo gdy przychodzi do zebrań to nikt nie potrafi się odezwać a na zebrania z szefem bierze się tylko tych co zamiast wstawiać się za pracownikami i przedstawiać ich postulaty tylko mowiom przed starym głowom że jest (usunięte przez administratora) to jak może być lepiej?

Zostaw merytoryczną opinię o Wiss Samochody Specjalne Sp. z o.o.