Dominium S.A.

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 136 ocen.

Dominium S.A.
2 136 6 1

Opinie o Dominium S.A.

załamana kelnerka

Ja pracowałam na Międzylesiu jako kelnerka. Zaledwie 1.5 miesiąca. Jak to wyszło, czy wywalili mnie przez niekompetencję czy to była moja własna decyzja - sama nie wiem. Ale może zacznijmy od początku. Na początku było fajnie, nawet się cieszyłam że taką fajną pierwszą pracę znalazłam. Nawet zaprzyjaźniłam się z paroma osobami, myślałam że z każdym mam dobre relacje. I tak oto nagle pizzer, z którym miałam PRZYJEMNOŚĆ pracować zaczął być dla mnie chamski. Wszystko co robiłam było problemem, miał ból (usunięte przez administratora) o wszystko bo ja to źle robiłam. I tu podkreślam słowo JA. Słyszałam jak obgadywał mnie za moimi plecami, mówił na mój temat bardzo dużo niemiłych rzeczy, w końcu sam wprost powiedział mi że JESTEM ŚMIECIEM. Kierownictwo nie zareagowało, tłumaczyło go 'BO ON TAKI JUŻ JEST, TY TO SIĘ NIM NIE PRZEJMUJ, MUSISZ JAKOŚ NAUCZYĆ SIĘ Z NIM PRACOWAĆ'. Próbowałam mieć normalne podejście do tego człowieka ale on i tak podchodził do mnie nerwowo i agresywnie. Jak nie ciężko się domyślić, wielu ludzi przez jego gadaninę podłapało to, że ja coś źle robię, że jestem taka a nie inna, że popełniam takie a nie inne błędy. Nasłuchałam się OD KIEROWNICZKI że jestem TĘPA, że nie będzie akceptować tego co robię bo nie mam ORZECZENIA O NIEPEŁNOSPRAWNOŚCI UMYSŁOWEJ. Pytałam się by mieć pewność że robię coś dobrze? 'JUŻ PRACUJESZ TAK DŁUGI CZAS ŻE NIE POWINNAŚ SIĘ PYTAĆ O TAKIE RZECZY'. Zepsułam szklankę jak próbowałam odczepić ją od drugiej bo się przykleiły? 'TY TO NIE MUSISZ NAWET PATRZEĆ BY WIEDZIEĆ KTO TO ZROBIŁ'. Popełniałam błędy, które każdemu się zdarzały. Jak ja się pomyliłam to nasłuchałam się jaka to ja nie jestem, z kolei jak ktoś inny je popełniał to wszystko było w porządku. Zero sprawiedliwości. Pizzer nie ponosi żadnych odpowiedzialności bo ma zostać kierownikiem(XDDD) a ja jestem obwiniana za popełnianie typowych błędów. No halo, gdzie tu sprawiedliwość? Chcieli bym nauczyła się na pamięć karty. Zrobiłabym to, jak gdyby chciało by mi się tam pracować. Ale nauka karty nie sprawiłaby, że byłabym tam szanowana. Nadal byłabym tą samą osobą, a oni nadal by ze mnie szydzili i by się ze mnie śmiali. Co z tego, że umiałam obsługiwać stoliki, że klienci byli zadowoleni z mojej pracy i że pamiętałam wielu stałych klientów i miałam z nimi dobry kontakt. I tak byłam upośledzoną kelnerką, której zdanie i uczucia się nie liczyły. Rozumiem że praca to nie raj ale chodzi o to, by w normalnej pracy i to jeszcze w lokalu, w którym brakuje pracowników dbać o to, by ludzie się nie zniechęcali do pracy. Mnie osobiście praca w Dominium dobiła PSYCHICZNIE. Zamiast obsługiwać stoliki wolałam siedzieć na zmywaku by się odstresować i nie przebywać ze znienawidzonym pizzerem. Na nowo, po wielu latach, poczułam co to jest za uczucie być dręczonym :) Myśleli że zniechęciła mnie wizja nauki menu. Ale nie, ZNIECHĘCIŁO MNIE TO jak byłam traktowana oraz fakt, że osoba, która zniszczyła mi życie w pracy ma zostać zastępcą kierownika :) W przedostatni dzień mojej pracy usłyszałam jak szanowny pizzer mówił do kierowniczki że jeszcze dwa dni trzeba ze mną wytrzymać. Cóż, ja z nim wytrzymałam psychicznie tylko jeden dzień z tych dwóch ostatnich, następnego dnia nie miałam już wystarczająco dużo siły by przyjść do pracy :)

komentator
@załamana kelnerka 30.09.2018 11:42

Słuchajcie musicie ich nagrywać teraz ważne! "nie po to żeby rozpowrzechniać tylko po to zeby sie zabespeiczyc". To typowe dla tej firmy wszystko co wyżej opisałaś. Gwarnatuje ci ze twoją kierwniczke czy kierownika dziewczyny z kisiegowosci niezle obgaduje ze to zle wysłała tamto żle, oczywiści miło gadając przez tel. Mobbing taki najbadziej prywmitywny w tej firmie to normalka. Obgdaywanie za plecemai tez poczytaj inne komentrze w tej firmie poprostu pracuje społecz z biedody co nigdzie niegdy nie była, a jak była to siedziec na plazy i pić, zero zwiedzania. Po takich ludziach nie możesz sie nizego wiecej spodziewac!!! Oni nie znają innego niż taki świata!

obserwator
@załamana kelnerka 30.09.2018 11:42

hej poczytaj kodeks pracy może popełnili jakieś błedy, czy miałs szkolenie bhp itd co do umowy kiedy ci ja dali do podpisania itd itd wypłaty, trzeba ich zgłosć, do urzedów pip sanepid itd. Napewno popełnili błedy ten prymitywek pizzerman napewno pizermanyem bedzie do konca zycia. Wiem ile płaca i jak wyglada naprawde praca kierownika takiego lokalu gwarantuje ci ze nie ma czego mu zazdroscić. Prymitywek pizzermen zawsze juz pozostanie prymitywkiem!!!

nie polecam

Pracowałam w Dominium przez rok i nikomu nie polecam tej firmy. Trzymajcie się z dala od tego miejsca!!! Większość osób siedzi tam wyłącznie po znajomości, bez żadnej wiedzy i wykształcenia. Praca na umowach śmieciowych, rozliczanie w delegacjach, brak benefitów. Przełożeni nie szanują swoich pracowników, a awans dostaje się wyłącznie w jeden sposób.

?

Praca na śmieciówce?

anonim

(usunięte przez administratora)

nick

niestety ale to jest szczera prawda udowadnia to chociażby rotacja w tej firmiE!!!!!

Benek

Czy jakieś wskazówki moglibyście podpowiedzieć w kwestii rozmowy rekrutacyjnej?

qwertyuio
@Benek 10.08.2018 17:21

tak, im mniej krzykniesz ze chcesz dostawac tym masz większe szanse

Dominium10
@Benek 10.08.2018 17:21

Nie polecam , pracują tam chorzy ludzie którzy nie maja własnego życia ,

tomi
@Dominium10 29.08.2018 12:17

tak nie mają więc nadsłuchują plotek o innych plociuchy wiejskie. Polska gawiedz z GK i jej dziłochami na czele oraz menagerkami z CC.

anonimowy

Głowna księgowa jest taka typowa małomiasteczkowa księgowa, zna sie tylko na tzw klepaniu danych na czas(chodzi o to żeby wklepać jak najwięcej faktur w krótkim czasie) na księgowości czy na prawie podatkowym nie zna sie wogole, mogłabym napisac po jakim czasie od wprowadzenia jakiegoś przepisu ta małomiasteczkowa osoba dostała olśnienia, ciekawe jak wczesniej klepała dane. Jest to osoba która uważa sie za damę a przy damie to ona nigdy nie stała, z damą ma tyle wspólnego co z primabaleriną kto ją wdział ten wie o co chodzi. Do działu księgowości zatrudniła małomiasteczkowe dziewoje które jej tylko tzw obory na robiły, swego czasu wszyscy w centrali o nich gadali. jedna która miała plan tam zostać prezesem po jakiś czasie jak sie dziewoja spostrzegła że inni jej agresywnego zachowania nie akceptuje to uciekała stamtąd. Główna biedula została bez swojego bulteriera skompromitowana bo ją popierała( ma takie samo usposobienie). bulterierek siedzi w biurze rach a główna pełna kompromitacja . i dobrze w pełni zasłużona, ale takich ludzi i tak nic nigdy nie nauczy. Pewne rzeczy dostaje sie z urodzenia z wychowania jak ktoś od matki czegoś nie dostał to nigdy mieć nie będzie . główna choćby nawet i zamieszkała z jakąś damą to i tak nie potrafił by jej dobrze naśladować niestety. Osoba przedstawiająca sobą wszystkie wady polskiej wsi. to co siedzi naprawdę w tych ludziach. Pragnie być miastowa ale zawsze będzie małomiasteczkowa, jak widać pewnych rzeczy z siebie nie wyplewi nigdy, zawsze to co w niej siedzi będzie z niej wyłazić. Wszyscy gadali w tej małej centrali o księgowości a ta nie wiedziała dlaczego bo taka jak ona takich rzeczy nie potrafi dostrzec.

anonim
@anonimowy 22.06.2018 13:27

święta prawda. GK Anna to troglodytka i nie jest to obrażani tylko stwierdzenie faktu! tak samo jak i jej pracownice szczególnie z okresu 2015-2016. Już widze jak te dziewczyny sprawdzają w słowniku co to oznacza, proponuje spojrzeć w lustro!. Szczególnie jedna co co tam zaczynała od administracji a później przeszła do pani gk troglodytki mysląc ze tam prezesem zostanie. Epilog tego kryminału jest taki że dziołka po około rou czasu zauważyła wreszcie że hmm w firmie faktycznie pracują prymitywi ale nie aż tacy jak ona i uciekła stamtąd chyba ze swoja kumpelą taka strasza kobieta bez jakichkolwiek manier i umiaru z która rozkręcała różne akcje typowe właśnie dla troglodytów. Pozdrawiam troglodytki, nie sprawdzajcie w słoniku spójrzcie w lustro!

najgorsza firma

Nie polecam pracy w Dominium. (usunięte przez administratora) wyzysk ludzi i śmieciowe umowy. Osoby na najwyższych stanowiskach zatrudnione po znajomości bez żadnego doświadczenia. Nawet największemu wrogowi nie poleciłbym pracy w Dominium!!!! Do tej firmy już dawno powinien dobrać się sanepid, urząd skarbowy i PIP za te wszystkie oszustwa i przekręty.

plociuchy z dominium
@najgorsza firma 31.07.2018 21:18

uważam że i prokuratura miałaby się czym zająć jakby ktoś ich wreszcie uczciwie skontrolował. Ta firma udowadnia że polska to dziki wschód Europy. Nie tylko GK i jej dziewoje o nienajlepszych manierach ale też i inne działy! Ludzie nie wchodzcie w współpracę z tą firmą będziecie tego żałować napewno tak jest rotacja taka że aż strach. Jest paru stałych pracowników prostaki okropne co nigdzie nigdy nie były nic nie widziały dostali biurko w dominium i krzesło z połamanymi nogami i myślą że są w raju. Dostanie cie grosze 500 czy 700zł . Jeżeli ktoś chce spędzać czas z prostakami za takie grosze to prosze bardzo. Oszukają was i wyzyskają. Z góry piszę że i płaca i ludzie ci co dłużej pracują niż 2 miesiące nie najwyższych lotów. Najobrzydliwsze wydanie polskiej wioski. Straszne prostaki i kombinatorzy i plociuchy uważać na nich!!!!!

Mira

Jesteście pewni, że nic pozytywnego nie można napisać?

nick
@Mira 20.07.2018 21:29

to sama napisz skoro zadajesz takie głupie pytania

Hanna

@gala, rozumiem, że z Twojego punktu widzenia niemożliwe wydaje się traktowanie firmy Dominium jako normalnego miejsca pracy. Ja natomiast jestem moderatorką tego forum i nie znam osobiście sytuacji jaka panuje w tej firmie. Stąd też moje pytania, których celem jest uzyskanie jak największej liczby opinii i komentarzy na jej temat, po to, aby osoby myślące o aplikowaniu do tej firmy wiedziały, czego mogą się spodziewać w miejscu pracy.

Nigdy wiecej
@Hanna 09.07.2018 18:48

Moga sie spodziewac wyzsku, prostackich menegerow w cc i ksiegowosci hmmmmm i niczego wiecej. Odradzam chyba ze ktos tam pasuje czyli prymityw

Hanna

Dużo jest w Waszych komentarzach sugestii o nieprawidłowościach w przestrzeganiu przepisów pracowniczych i warunków sanitarnych w Dominium s.a. Ale są to rozrzucone, pojedyncze przypadki. A może komuś udałoby się zebrać je w całość i wypunktować. Ale podobnego zabiegu proponuję dokonać z pozytywnymi aspektami pracy w tej firmie. Takie zestawienie dałoby pełny obraz pracy w Dominium, a tym samym pomogło kandydatom na podjęcie decyzji, czy warto dołączyć do osób tam pracujących.

gala
@Hanna 29.06.2018 20:48

jeju jakie to jest straszne że ktoś staje w obronę takiej firmy. Mam nadzieję że pracownicy zaczną zgłaszać ich do urzędów sanepid urząd skarbowy inspekcja i jeżeli zostanie przeprowadzona uczciwa kontrola będzie czarno na białym jaka to firma o ile jej nie zamkną po uczciwej kontroli. Podejrzewam że jesteś związana z tą firmą niech ci pokażą liste płac dla cc i lokali oraz powiedzą jaka jest u nich rotacja. Co do lokali to wiem na 100% że w jednym z nich nigdy nie było kontroli bez kary!!!! więc jest czarno na białym. Proszę sie zapytać co takiego działo sie w księgowości ze 2016 2017 byłam tam rotacja jak na dworcu centralnym, rzadko spotykane zjawisko w działach księgowości!

Igor

Jeśli firma łamie prawo to wiadomo, że tak nie można !!

Były pracownik

Nie polecam pracy w call center!! To co się tam dzieje to zwykły przekręt. Oczywiście dostaje się umowę zlecenie bo firma ponosilaby większe koszta jeśli miałaby dawać umowę o pracę , wiec juz przy takiej umowie nie ma co liczyć na ubezpiecznie zdrowotne bo Pani z góry Ci po prostu powie, ze przy umowie zlecenie nie ma ubezpiecznia, w razie konieczności zasugeruje by się luxmedzie zarejestrować. Elastyczny grafik jak niżej ktoś napisał nie istnieje. Owszem mozna się wpisać w grafik ale nigdy nie bedzie on uwzgledniany, bo powiedzą Ci, Że jest mało osób i musisz robić w godzinach takich jakie oni ci narzuca. Jeśli jesteś uczniem który chodzi do szkoły w weekendy wtedy już całkowicie się jest wykorzystywanym, dają po 10 h dziennie i wymagają bys tyle zrobił " bo taka praca " o premii oczywiście nie ma co marzyć bo ci ja utna za byle jakie błędy, a jeśli coś nie idzie po ich myśli lub Cię nie lubią dostaniesz kwitek z wypowiedzeniem. Ogolnie nie polecam tej pracy i ostrzegam wszystkich przed nia!! Bujda i przekręt !

pozdro brzydkie babska
@Były pracownik 12.04.2018 09:45

call center na saskiej jest tylko dla mega desperatów! Uważajcie na t nie najpiękniejsze panie managerki, maja taki charakter jak wygląd- nie ładny wygląd nie ładny charakter! to tak jak z główną nie ładny wygląd nie ładny charakter. Wykorzystaa was dostaniecie jakie grosze które nie pokryją nawet kosztów dojazdów. Parca tylko dla DESPERADOS, tak samo księgowość i ponoć marketing, koleżanka tam pracowała mówiła ze grosze płaca i można się jedynie cofać w rozwoju bo nie ma specjalistów tylko jakieś dziwne rodzeństwo tam siedzi. Dziewoje z księgowości z główną czele siedzą i czytają komentarze, glówna łazi z jakimś pseudo uśmieszkiem na twarzy ze niby wszystko okej u nich ,) a jej bulterierek w jakimś biurze rach robi pod siebie ze strachu ze jej nowi pracodawcy zaczną czytac to forum, a główna udaje ze wszystko gra głupim uśmieszkiem na nie najładniejszej twarzy, leginsy też na niej się buntują prostestują jak mogą a ona dalej je na siebie wciska. W imieniu leginsów oświadczenie- one nie sa dla ciebie . Baby z call centre uroda nie grzeszą a niektóre są mocna nie za ładne. Ich wygląd odzwierciedla ich wnętrze. Oszukuja jak mogą na umowach i na innych sprawach. Proszę wypowiedzcie sie kto z was miał szkolenie BHP???? ja nie miałem a powinnem był mieć.

Cc
@pozdro brzydkie babska 15.04.2018 10:13

Praca w cc jest porażka. Wykorzystują pod każdym względem..

DESPERADOS Z DOMINIUM
@Cc 16.04.2018 02:47

w ogłoszeniach do CC i księgowości z tego co czytam powinni pisać tak: SZUKAMY AJJAJAJ DESPRADOS:-) TOTALNYCH DESPERADOS. jELI CHCESZ BYC WYKORZYSTANY PRZEZ BRZYDKIE BABY, JEZLEI CHCESZ BYC WYDYNDANY PRZEZ BRZYDKIE DESPERADOS ZATRYDNIJ SIE W TJ PLACKARNI NA SLUCHAWCE LUB W KSIEGOWOSCI . AJJAJAJAJ DESPERADOS AJAJAJAJA DESPERADOS. BRZYDULE W DOMINUM CALY CZAS KNUJA ZEBY DESPERADOS NIE DOSTAL NI ZLOTOWKI, AJAJAJAJA DESPRADOS AJAJAJAJAJA DESPERADOS. INSPEKCAJA PRACY I URZAD SAKRBOWY NIE WIDZI CO TAM SIE DZIEJE AJAJAJAJA DESPERADOS AJAJAJAJA DESPERADOS

Cc
@DESPERADOS Z DOMINIUM 17.04.2018 00:27

Chyba czas to zgłosić;) w cc jest sporo osób na czarno pracujących ^^

desperadosi
@Cc 18.04.2018 09:49

dokładnie. najlepiej ich zgłosić do sprawy dla reportera lub uwagi albo interwencji. Ja akurat wiem dużo nt składników używanych do pizzy jak sa odświeżane. Być może nie zawze ale najczeście kupują w dyskontach spożywczych t jeszcze jakoś sie zdarza że składniki sa po terminie na pizzy serwowane. W lokalach tez siedzą ludzie bez umów na czarno bo menager mówi ze jutru ze jutro itd a jak przychodzi sanepid to niektórzy kelnerzy i kucharze udają klientów - takie akcje. Pania główna z ksigowości widziałm na żywo na oczy ona to chyba na złość robi z tymi leginsami faktycznie buntują się na niej jak mogą a ta upracie widać że w wielkim trudzie je na siebie wciska. O dominium to można książkę napisać. A byłaem tez w pokoju gdzie pracują z księgowości zadnej ładnej tam nie widziałem. A menagerki z cc z pojęciem ładna to nic ni maja wspólnego.

Cc
@desperadosi 20.04.2018 21:26

Wszystkie wyżej sraja niz (usunięte przez administratora) maja ;)

gość
@desperadosi 20.04.2018 21:26

o dominium można książkę napisać- kryminał

Byla kelnerka

Kelnerzy przeciętnie zarabią 11 zł netto. 11 zł za to ze przyjmują klientów, sprzątają i gotują. Tak, w dominium to kelnerzy przygotowują makarony, zapiekanki, sałatki, zupy, desery i lemoniady. Napiwki są marne, jak w każdej knajpie na tym poziomie, wiec chcociaz wypłata powinna być zadawalająca. Dodtatkowo nie szanuje się tam czasu pracowników, grafik rozpisany jest tak, ze pracujesz np 8h i jesteś na zmianie z innym kelnerem, po czym po 3h dowiadujesz się ze w sumie jeden z was powinien iść do domu, bo nie ma ruchu. W efekcie zarabiasz 33 zł, zamiast 88 i nie możesz zaplanować swojego dnia.

Bozena
@Byla kelnerka 03.06.2018 19:21

Wodzę, że ssie nic nie zmieniło po 10-ciu latach jest tak samo :P

dominium to tragedia obóz prac
@Byla kelnerka 03.06.2018 19:21

ja sie tylko dziwie tym całym kelnerom że nie zawiadamiają sanepidu i inspekcji pracy. To jest darmowe nic was nie kosztuje!

Daniel

Idealnych firm nie ma

Hanna

@desperadosi, rzeczywiście zatrudnianie bez żadnej umowy, nie powinno mieć miejsca w żadnym z lokali. Czy kierownicy mieli coś innego na swoje wytłumaczenie poza brakiem czasu? Bo na stronie dominium, zapewniają, że umowa jest. Pytanie teraz kto zawinił w tej sytuacji?

anonim
@Hanna 17.05.2018 12:59

rozumiem że Pani działa na rzecz tej firmy. Jak ma udowodnić pracownik który im mył gary sprzątał prze 2 tygodnie i nie dostał zatrudnienia pracował za darmo i ciągle było przez te 2 tygodnie odwlekanie podpisania umowy. Proszę pojsc do cc i zapytać sie jaka jest rotacja pracowników i dlaczego- managerki obiecują premie a później jest nawet z podstawy obcinane za byle co żeby tylko jak najniższą pensje wypłacicac. Niech Pani pokażą liste płac dla pracowników cc 500, 700 do wypłaty z czego za 200 to koszt dojazdów do nich za uczciwą pracę! Proszę przejść ssię do księgowości i zapytać dlaczego w latach 2015-2017 była tam dziaka rotacja tu akurat niezalezna od wypłaty, proszę zapytać skąd taka rotacja. I proszę ich również zapytać czemy jest tyle pretensji do nich od pracowników. Te opinie nie wzięły sie z niczego. Proszę ich również zapytać dlaczego nie ma szkoleń BHP ja i moi znajomi nie mieliśmy. Lista płac dla pracowników lokali i cc oraz rotacja Pani wiele wyjaśni!

anonim
@Hanna 17.05.2018 12:59

jeszcze jedna kweta proszę poczytać wcześniejsze komentarze dziweczyna była zmuszona przyjść do pracy z jelitówka która jest bardzo zarazliwa. Dziweczyna pracująca w lokalu. Czy chciałaby Pani narażać sie na zarażeni bardzi uciążliwą i nieprzyjemną chorobą jak jelitówka??

anonim
@Hanna 17.05.2018 12:59

nie wiem o czym ty piszesz hanna to nie pracownik ma sobie wystawić umowę tylko pracodawca czy zleceniodawca ma taka umowę wystawić. A nie przeciągać może w maju, może w grudniu może jutro popołudniu ale nie dzisiaj. Jest ustawowy czas na wystawienie takiej umowy i na pewno jest krótszy niż 2 tygodnie. Zapytaj się jeszcze z jakiej patologii dziewczęta pracujące w latach 2016 2017 w księgowość przyjechały bo w konkury to mogły uderzać tylko z dziewczynami z poprawczaka. Jedna juz wiedziała że musi sie z tamtą zwolnić al po jakim czasie i po jakich wydarzeniach. Biedula gk mówiła ze jej sie ludzie zwalniają szkoda że nie mówiła dlaczego- nie chodziło o pensje! W pokoju w który siedziały dziewczyny z księgowości siedziały też inne działy nie odnoszę swojej wypowiedzi do nich raczej współczuje ze musiały przyglądać sie na taka patologie

CC DOMINIUM

Dawno nie widziałam opinii na temat Call Centre na Górczewskiej. Co tam się dzieje, to jest istny dramat i od razu na wstępie poradzę, aby PRZENIGDY nie współpracować z tą firma! :) Zacznijmy od tego, że coś takiego jak "elastyczny grafik" nie istnieje. Grafik dostajesz taki, jaki wymyśli sobie panna z góry. Pieniądze są śmieszne, bo całe 10-11 zl/h, a oczekuje się za nie cudów. Oczekują, że człowiek nie ma własnego życia i będzie siedział po 12h w pracy bez słowa. Są na tyle bezczelnie, aby "prosić" (bo to prędzej rozkaz niż prosba) pracowników o siedzenie po godzinach i napastuja telefonami nawet w dzień wolny od pracy. Kierowniczki to oczywiście niezadowolone z życia stare panny i słoiki, które myślę, że złapały Pana Boga za nogi, bo dostały własne biurko ;) Oczywiście z każdym problemem jest wycieczka piętro wyżej, czyli do głównego kierownika, którego twarz jest tak wykrzywiona, że nie wiem czy nie najadl się zbyt dużo cytryny w dzieciństwie. Próbuje robić z siebie szefa, a jest tak samo ważny jak i kierowniczki- czyli w ogóle. Kolejna sprawa są testy wiedzy z obecnego menu i promocji - ok, akceptowalam to, dopóki ktoś ciągle cię nie podsluchuje i aż do znudzenia robi ci testy na stan twojej wiedzy. To jest praca, a nie szkoła:) Żeby was nigdy nikt nie zamotal rzekomymi premiami! Ponieważ żadnych nie dostaniecie! Jeśli nawet wyjdzie wam dobry target, to pod koniec miesiąca "magicznie" maleje u kierowniczek. I z rzekomych i obiecywanych "300 zl" zrobi się nagle 50 albo 100. Oczywiście, jeśli komuś jakimś cudem zacznie udawać się wyrabiać target, to za chwilę go podnosza tak, abyś jednak go przypadkiem nie wyrobił ;) Jeszcze wspomnę tylko o tym, że jedyne co wam są w stanie zaoferować, to umowa zlecenie, a każda wasza ewentualna nieobecność w pracy BĘDZIE MUSIAŁA BYĆ POTWIERDZONA ZWOLNIENIEM LEKARSKIM! Ha! No i z racji, że szukają dowolnego pretekstu, aby dodatkowych pieniędzy ci nie dac, to za takie nieobecności RÓWNIEŻ ODEJMUJA PONAD POŁOWĘ TARGETU. Czyli krótko mówiąc możecie pracować cały miesiąc, zachorować i nie dostać premii wypracowanej przez 30 dni :) Beznadzieja, dno i wodorosty. Ci, którzy tam zostali, muszą naprawdę mocno potrzebować gotówki, aby być w takiej desperacji :) NIE POLECAM PRACY W DOMINIUM W OGÓLE.

BYŁY ROBOTNIK
@CC DOMINIUM 31.01.2018 11:47

ŚwiętA prawda ale w ododzile gółwnym na sakiej kępie nie lepiej tak samo. Panienki menagerki z cc to niezłe kombinatorki i plotkary. Atmosfera w ogóle w tym odzile niezależnie od działu to tragedia. Czytam i czytam dużo o ksiegowosci te dziołchy naprawdę niezle plotkują radze na nie uważać dawno temu byłam tam tak zwana samo zło (takie chamstwa jakie ona odwalała to naprawdę nigdzie nie uświadczysz - z jakiej patologii ona uciekła to już sama wie bo to się znikąd nie bierze) ale sie zwolniła i teraz buja sie po Wilanowie widziałem ją. Jeżlei chodzi o cc uważajcie będą kombinować we wszystkie możliwe strony żeby targetów nie wypłacić obcinac za byle co żeby tylko jak najniższa pensje wypłacić jak zobaczysz 500 czy 600 zl za harówę przez miesiąc tam to i tak dużo to sie ciesz. To JEST (usunięte przez administratora). NIEMCY BARDZIE NIE WYKORZYSTYWALI JAK ONI. TO SIE NADAJE DO SADU, INSPEKCJI PRACY, URZEDU SAKBOWEGO I SANEPIDU. NIECH KTOS SIE NIMI ZAJMIE WKANCU. LUDZIE ZGŁASZACIE ICH DO INSPEKCJI PRACY TO JEST ANONIMOWE I DARMOWE.

gość
@BYŁY ROBOTNIK 08.02.2018 00:45

wiem o którą chodzi. Miała plany zostać tam dyrektorem, ale niestety przez to co robiła, jak negatywnie wpływała na reszte osoób oraz przyczynianie sie do mega rotacji a to wszystko przy aprobacie GK, pani której mentalność jest typowo małomiasteczkowa. Dziewczyna zwolniła się bo wiedziała ze inni przestali juz akceptować jej zachowanie, i faktycznie to z jakiej ona patologii pochodzi to juz sama wie bo faktycznie takie rzeczy nie biorą się z niczego. Reszta dziewczyn z tej całej ksiegowosci to tez albo osoby z wiosek albo spod wawy z taka właśnie typową dla takich miejsc mentalnością więc były podekscytowane tym co ta która teraz "buja" sie po Wilanowie robi. GK czuła sie dzięki niej mocniejsza no bo ta taka agresywna. Niestey ten enuzjazm w kierunku osoby zachowującej się jak gimnazjalistaka z gdańska nie udzilił sie innym dyrektorom co po dość długim czasie dziewczyna dopiero zauważyła. Dla tejkiej osoby jak ona ludzi z jakąs kultura stanowią największe zagrożenie ponieważ jest to środowisko którego ona nie zna zupełnie obce. Dziewczyna przyjachała z jakieś mieściny, rodzinka za granica na jakiś polach ona sam tez wyjzdzała, tez gdzies tam cos komus prasowała wiec mam mega presje na zostanie dyrektorem ale sposób hmm dobrze ze bron jest nielegalna bo pewnie by z kałachem biegała. Nie mam nic do tego czy ktoś jest sprzataczka nie chce nikogo obrażać ale takiej agresji jaka można było zaobserwować to nigdzie tylko w gimnazjum w gdansku nie dochodziło dorekoczynów ale była agresja nie fizyczna. Jeszcze jedna kewstia wysyłając tam CV badzicie przygotowani ze będą je ogladac osoby nieu[rawnione a to ze sa rozsyłane po prywatnych meilach to wiem na 100%, Ciekawe jak sie z tym wszystkim teraz czuje GK cała centarala o nich gadała, i jak koś nowy przychodzi na saka to od razu obserwuje dziewczyny z księgowości

anonim
@CC DOMINIUM 31.01.2018 11:47

umowa zlecenie nie jest umowa o prace i nie nabiera sie praw pracowniczych, są inne uregulowania trzeba sprawdzić a nie dawac sie im wprowadzać w błąd sami tego pilnujcie. Dominium od zawsze miało złe opinie jako "pracodawca". Ja pracowałam właśnie na saskiej hmmm no takiej rotacji jak w cc i własniej w tej wielkrotnie wspminanej ksiegowosci to nigdy nigdzie nie widziałam. Byłam świadkiem agresywnego zachowywania sie dziewczyn z ksiegowosci jak w zasadzie ubizały innym za ich plecami takie sformułowania to ubliżanie. Co do cc nie wiem po co ci ludzie sie przedstawiają tam jest taka rotacja ze kto to zapamięta jak sie kto nazywa. TERAZ NEWS do kierowników lokali pracowałm tam ponad 1,5 roku wcześniej i słyszałam tak taka sytuacje jak dzieczyna z kiegowości celowo na głos gadała ze ta kierowniczka to nic nie umie ten kierownik lokalu to cały czas jej zawala przysyłanie dokumentów jaka ona biedna. Robiła to celowo żeby im popsuc opinie. Także drodzy kierownicy uważajcie na te dziewczyny może sie tam skład zmienił ale ta o której mówie to była takim bulterierem Głownej- pani która widzac c robi włąsnie ta cały czas miała dziwny usmieszke na twarzy. Do niej też donosiła na kierowników wymuszając na niej żeby ta informowała prezesa. Uważajcie nie wiem jaki teraz jest tam skład ale radze uważa, bo ta o której myśle wpadała w pasje żeby tylko komuś koło.... narobić. Mogłabym napisac o które lokale chodziło na pewno o jeden warszawski i jeden w górach!

anonim
@anonim 11.03.2018 12:32

myślę że nie trudno się domyślić o którą chodzi. Ona sama bacznie obserwuje to forum teraz pracuje w jakimś biurze rach. , i boi się że ktoś wprost napisze jej imie i nazwisko ale po co i tak wszyscy wiedzą o którą chodzi, w dominium bujała się z jakąś dziwną starą w sensie najstarszą tam we dwie się nieźle nakręcały. Wiem jedno pani główna też czyta te komentarze i panicznie się boi że ktoś dokładnie opisze co się tam działo tak na prawdę, dlaczego była aż taka rotacja. Dziewczyna nie przemyślała jednego, że prezesem tam nie zostanie i pewnie bedzie szukać gdzie indziej pracy, a raczej z nią po tym co mogli zaobserwować ludzi nikt nie chciałby pracować każdy poszedł w swoją stroną a ta słała swoje CV tylko pechowo bo trafiając do firm w których pracują właśnie byli pracownicy dominium, którzy ostrzegali przed nią. Po przymusowym zwolnie niiu się z d dominium - wiedziała ze już musi że atmosfera wokół niej jest zbyt gęsta. \głowna jeszcze długo będzie pokutować w oczach innych za to co się działo w księgowość. Wszyscy o nich gadali gdzieś po kątach. A jeżeli chodzi o CV to dziewczyny z księgowość które nie są przełożonymi sobie oglądały wiem że też stamtąd były rozsyłane po prywatnych meliach albo kopiowane, a to już nielegalne CV nie służy do rozpowszechniania, służy wyłącznie do celów rekrutacji po co tym osobom na prywatnych meilach czyjeś nie ich CV, trudno to podciągnąć pod rekrutacje jest ochrona danych osobowych a w CV są podane prywatne dane jak np miejsce zamieszkania to w ogóle jest prywatny dokument.

Jerzy

Mniej narzekania a więcej dobrej pracy i wszyscy będą zadowoleni!!!

WOW dominium sie odezwao
@Jerzy 20.03.2018 16:53

wow za tą odpowiedz dostałeś 2 zł bonusu. Jesteś mistrzem WoW. WOWOWOWOWOWWO, ty! powiedz lepiej jaka u was rotacja

Pracownik

Konkurencja musi się gdzieś wypisać? Dominium jest super.

Gośc
@Pracownik 11.01.2018 09:46

Niestety to piszą autentycznie pracownicy napewno ksiegowosci i cc bo tam jest największa masakra ale tez lokali. Niestety smutna rzeczywistość. Inspekcyjna pracy i sanepid zarobiłby miliony na nich jakby się za nich wzieli

do gutka i do innych klientów

prosta sprawa nie zamawiac dominium i tyle. Ciasto gumowe i nie dobre od waszych kelenrów i kucharzy doskonale wiem jakiej jakości są składniki!!!!!!! Taka beznadziejna pizza a taka droga za taka cene człowiek oczekuje czegoś choć trochę dobrego. Nie polecm miałam tez przygody w wc po waszej pizzy z komentarzy można wyczytać ze karzecie przychodzić parcownikom nawet gdy sa chorzy może stąd moje problemy z układem pokarmowym.

Gutek

Ja wiem mądry Polak po szkodzie.... jeśli jednak ktoś przeczyta tą wiadomość - NIE ZAMAWIAĆ PRZEZ PIZZAAAAPORTAAAAALLLL... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.

Gutek

Co to ma byyyyyyyyyyć sie pytam????????....chociaż i tak nie byłem fanem waszej pizzy jednak się skusiłem za pośrednictwem.... i takieee rzeczy?....33zł za malutką pizze?????? proszę kompetentną osobę od was o sprostowanie tego OSZUSTWA!!!!!!!!!. JESTEM MOCNO ROZGORYCZONY .....a to MOCNO DELIKATNIE powiedziane!....ZŁODZIEJSTWO!!! I NABIERANIE KLIENTÓW W BALONA!!!!.

Gutek

Kurw...a.... odradzam zamówień int. przez pizzzzzaportaaall.plll...jeśli chodzi o DOMINIUM!!!!, KUR...WY i (usunięte przez administratora) , fakt zamawiając nie było opcji wybrać jaki rozmiar pizzy...przyjechała przed chwilą malutka pizza za którą zapłaciłem 33 KUR....WA ZŁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! . (usunięte przez administratora) I WYZYSKIWACZE!!!!

kr

Zamówiłam dwie pizze średnie, przyszły dwie małe. Tradycyjnie na dostawę trzeba czekać i czekać

Trole z dominium,

Jejku co tu się dzieje !!!!!!!! Dział hr troluje pozytywnymi komentarzami, które nie maja nic wspólnego z prawda. Niech admin coś z tym zrobi na listosc boska!!!!!! Działy księgowość i cc maja bardzo ale yo bardzo zła opinie a opinie o lokalach tez złe. Zaczynajcie czytać od pierwszej strony. To jest T rOLING!!!!!!

anonymous

Mam nadzieję że sos czosnkowy który ostatnio dostaliśmy to był tylko wypadek przy pracy ponieważ jest okropny i nie jest to tylko moja opinia. Wcześniej sos był pyszny prawdziwy czosnek w środku a teraz sztuczna papka przypominającą klej. Jeśli nie wrócą do poprzedniej wersji stracą kilku stałych klientów bo jak pisałem wcześniej to nie jest tylko moja opinia.

Tobitra

Czekam na pizzę 1 h i 40 min Jak przywieźli to była zimna Gdy złożyłem reklamację przez tel zaproponowali mi że następnym razem gdy zamówię pizzę druga dostanę gratis. Śmiech na sali. Już nigdy nie zamówię. Kiedy często zdążyła się też przypalona, ale to nosiłem.

Hanna

@Ftftftff gdy jest się chorym nie powinno się pracować zwłaszcza w gastronomii. Czy pracodawca kazał Ci pracować, gdy byłaś chora? Czy ktoś ma jeszcze jakieś doświadczenia związane z pracą w Dominium s.a.? Czy podzielicie się nimi na forum?

Magdalena

Dominium na Jana Pawła II ma przepyszne jedzenie, miła obsługa, czas oczekiwania krótki. Pani kelnerka sympatyczna i uśmiechnięta ;)

Hanna

@Nigdy więcej. czy rozmawiałaś z pracodawcą o przysługującej Ci przerwie? Masz prawo do przerwy w pracy. Czy zgłosiłaś te wszystkie problemy gdzieś? Obecnie szukają DOSTAWCA/PIZZER/KELNER od zaraz we Wrocławiu. Czy ktoś składa cv?

Nigdy więcej.
@Hanna 25.08.2017 16:27

Pojęcie "przerwa w pracy" nie działało w jesień i zimę, zwłaszcza w weekendy, gdzie pełna sala ludzi była od rana do nocy. Istotny też jest fakt, że lokal w którym pracowałam był tym większym. Proszę uwierzyć, że w tym okresie nawet kiedy wyszłam do toalety, po 5 sekundach pracownicy dobijali się już do drzwi, żebym wyszła - bo płatność, bo nowe stoliki, bo trzeba posprzątać ze stolików, bo klient narzeka itd. Dokładnie tak samo było z jedzeniem, jedyne co zdążyłam zrobić to wyjąć kanapkę. Leżała tak już do końca zmiany, zjedzona dopiero w drodze na przystanek. Kierownik lokalu? Mogłabym to zgłosić, ale po co, skoro on wszystko widział, poza tym on sam nie leżał i nie pachniał, dlatego trochę rozumiem jego wiecznie zły humor. Nie twierdzę, że praca jest zła, chociaż ja już do niej nie wrócę, ponieważ mam nową, spokojniejszą, bez ciągłego stresu, zabiegania i gdzie uwzględniają L4. :) Organizacja tej firmy leży totalnie. Uważam, że powinno się nałożyć większą kontrolę na kierowników lokalu - niestety, ale momentami na za dużo sobie pozwalają, zaczynają czuć władzę i myślą, że są panami świata. Powinno zacząć się od anonimowych ankiet dla pracowników na temat właśnie kierowników. Nie mówiąc już o tym, że każą przychodzić do pracy, kiedy jest się chorym (nie tylko ja, jedna koleżanka mając zapalenie oskrzeli i druga mając jelitówkę też przychodziły), ich odzywanie się do pracowników czasami przekraczało wszelkie normy przyzwoitości, niektóre podchodzące pod mobbing. Tak samo uważam, że na weekendy (a przynajmniej w okresie jesienno-zimowym) powinny być podwyższone stawki, chociaż o 2 zł, ale proszę uwierzyć, że dużo więcej pracowników zgłaszałoby się do pracy i w końcu problem "za mało osób na weekend" by zniknął. W weekendy są zawsze większe utargi, więc 2 zł więcej nie będzie problemem. Również uważam, że każdy nowy pracownik powinien mieć z góry wydzieloną przerwę, czyli powiedziane na początku "masz 15 minut przerwy i nikt w tym czasie nie ma prawa zawracać Ci tyłka". Klienci których obsługujesz w tym momencie zostają przez Ciebie poinformowani o Twojej przerwie i albo płacą/domawiają teraz, albo czekają 15 minut aż wrócisz. To są takie moje sugestie, dzięki którym, wydaje mi się, wszystkim pracowałoby się łatwiej. I przede wszystkim - kwestia L4. Firma traci tylko na tym klientów (nie dziwię się, ja też bym nie chciała, żeby ktoś smarkał na moje jedzenie), a pracownicy zdrowie.

Hannnaaa
@Hanna 25.08.2017 16:27

A jelitówka jest bardzo zaraźliwa!!! Dramat poprostu dramat. To jak czytają to klienci w razie gdyby zachorowali a byli w tej firmie na jedzeniu można śmiało stwierdzić ze ma to związek.

Nigdy więcej.
@Hannnaaa 28.09.2017 08:05

Właśnie weszłam w opinie klientów restauracji, parę osób w tamtym tygodniu w toalecie, zaraz po wizycie w tym miejscu. Czyżby kelnerka mająca jelitówkę została zmuszona przyjść do pracy? :)

Nigdy więcej.

Pracowałam jako kelnerka w jednym z lokali. Atmosfera między pracownikami w porządku, ale na atmosferze się kończy. Odkąd wzrosła stawka do 13 zł brutto, zostały usunięte wszystkie prowizje dla kelnerów, a do tego więcej wymagań i pracy. Przez cięcia kosztów pracuje mniej osób, zostawanie po godzinach i stres przez to, że człowiek najzwyczajniej w świecie nie potrafi się ze wszystkim wyrobić teraz jest już normalnością. Kierownik zmiany w porządku, można pogadać, pośmiać się. Kierownik lokalu wiecznie poddenerwowany, nigdy mu nic nie pasuje, na 12 godzin pracy usiądziesz na minutę odpocząć i opiernicz, bo tyle roboty a Ty siedzisz. Nie wspominając już o tym, że przez 12 godzin nie masz czasu nawet wyjść do toalety, a tym bardziej cokolwiek zjeść. Kiedyś prawie zemdlałam będąc w pracy przez 10 godzin nie mając czasu zjeść - wyzysk TOTALNY. Jak się rozchorujesz to i tak musisz przyjść do pracy, bo nikt za Ciebie nie przyjdzie, do tego jeszcze będą grozić Ci zwolnieniem. Kiedyś z gorączką 39 stopni, mając katar i kaszel musiałam przyjść do pracy i w takim stanie podawać klientom jedzenie, nie mówiąc już o tym, że nie mogłam wyleczyć się przez miesiąc. To zdarza się notorycznie, dlatego informację zostawiam dla sanepidu. Na nic nie masz czasu, zapierniczasz jak robot, a i tak później dowalą Ci tajemniczego klienta, którego oblejesz bo nie napiszesz "miłego dnia" na rachunku. I jeszcze wiele, wiele innych żenujących sytuacji ze strony tej firmy. Żałuję, że nie zwolniłam się wcześniej, ale kiedy już to zrobiłam, nareszcie poczułam się wolnym człowiekiem, bez ciągłego zastanawiania jak bardzo jutro wykończę się w tej pracy i za co dostanę opiernicz od kierownika lokalu. Nigdy więcej.

Gość
@Nigdy więcej. 20.06.2017 15:17

Mniam mniam na co chorowałas?

Zostaw opinię o Dominium S.A. - Warszawa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dominium S.A.