Dominium s.a.

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 125 ocen.

Dominium s.a.
2125

Opinie o Dominium s.a.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dominium s.a.

Hanna

@desperadosi, rzeczywiście zatrudnianie bez żadnej umowy, nie powinno mieć miejsca w żadnym z lokali. Czy kierownicy mieli coś innego na swoje wytłumaczenie poza brakiem czasu? Bo na stronie dominium, zapewniają, że umowa jest. Pytanie teraz kto zawinił w tej sytuacji?

anonim
@Hanna 17.05.2018 12:59

nie wiem o czym ty piszesz hanna to nie pracownik ma sobie wystawić umowę tylko pracodawca czy zleceniodawca ma taka umowę wystawić. A nie przeciągać może w maju, może w grudniu może jutro popołudniu ale nie dzisiaj. Jest ustawowy czas na wystawienie takiej umowy i na pewno jest krótszy niż 2 tygodnie. Zapytaj się jeszcze z jakiej patologii dziewczęta pracujące w latach 2016 2017 w księgowość przyjechały bo w konkury to mogły uderzać tylko z dziewczynami z poprawczaka. Jedna juz wiedziała że musi sie z tamtą zwolnić al po jakim czasie i po jakich wydarzeniach. Biedula gk mówiła ze jej sie ludzie zwalniają szkoda że nie mówiła dlaczego- nie chodziło o pensje! W pokoju w który siedziały dziewczyny z księgowości siedziały też inne działy nie odnoszę swojej wypowiedzi do nich raczej współczuje ze musiały przyglądać sie na taka patologie

Były pracownik

Nie polecam pracy w call center!! To co się tam dzieje to zwykły przekręt. Oczywiście dostaje się umowę zlecenie bo firma ponosilaby większe koszta jeśli miałaby dawać umowę o pracę , wiec juz przy takiej umowie nie ma co liczyć na ubezpiecznie zdrowotne bo Pani z góry Ci po prostu powie, ze przy umowie zlecenie nie ma ubezpiecznia, w razie konieczności zasugeruje by się luxmedzie zarejestrować. Elastyczny grafik jak niżej ktoś napisał nie istnieje. Owszem mozna się wpisać w grafik ale nigdy nie bedzie on uwzgledniany, bo powiedzą Ci, Że jest mało osób i musisz robić w godzinach takich jakie oni ci narzuca. Jeśli jesteś uczniem który chodzi do szkoły w weekendy wtedy już całkowicie się jest wykorzystywanym, dają po 10 h dziennie i wymagają bys tyle zrobił " bo taka praca " o premii oczywiście nie ma co marzyć bo ci ja utna za byle jakie błędy, a jeśli coś nie idzie po ich myśli lub Cię nie lubią dostaniesz kwitek z wypowiedzeniem. Ogolnie nie polecam tej pracy i ostrzegam wszystkich przed nia!! Bujda i przekręt !

Cc
@desperadosi 20.04.2018 21:26

Wszystkie wyżej sraja niz (usunięte przez administratora) maja ;)

CC DOMINIUM

Dawno nie widziałam opinii na temat Call Centre na Górczewskiej. Co tam się dzieje, to jest istny dramat i od razu na wstępie poradzę, aby PRZENIGDY nie współpracować z tą firma! :) Zacznijmy od tego, że coś takiego jak "elastyczny grafik" nie istnieje. Grafik dostajesz taki, jaki wymyśli sobie panna z góry. Pieniądze są śmieszne, bo całe 10-11 zl/h, a oczekuje się za nie cudów. Oczekują, że człowiek nie ma własnego życia i będzie siedział po 12h w pracy bez słowa. Są na tyle bezczelnie, aby "prosić" (bo to prędzej rozkaz niż prosba) pracowników o siedzenie po godzinach i napastuja telefonami nawet w dzień wolny od pracy. Kierowniczki to oczywiście niezadowolone z życia stare panny i słoiki, które myślę, że złapały Pana Boga za nogi, bo dostały własne biurko ;) Oczywiście z każdym problemem jest wycieczka piętro wyżej, czyli do głównego kierownika, którego twarz jest tak wykrzywiona, że nie wiem czy nie najadl się zbyt dużo cytryny w dzieciństwie. Próbuje robić z siebie szefa, a jest tak samo ważny jak i kierowniczki- czyli w ogóle. Kolejna sprawa są testy wiedzy z obecnego menu i promocji - ok, akceptowalam to, dopóki ktoś ciągle cię nie podsluchuje i aż do znudzenia robi ci testy na stan twojej wiedzy. To jest praca, a nie szkoła:) Żeby was nigdy nikt nie zamotal rzekomymi premiami! Ponieważ żadnych nie dostaniecie! Jeśli nawet wyjdzie wam dobry target, to pod koniec miesiąca "magicznie" maleje u kierowniczek. I z rzekomych i obiecywanych "300 zl" zrobi się nagle 50 albo 100. Oczywiście, jeśli komuś jakimś cudem zacznie udawać się wyrabiać target, to za chwilę go podnosza tak, abyś jednak go przypadkiem nie wyrobił ;) Jeszcze wspomnę tylko o tym, że jedyne co wam są w stanie zaoferować, to umowa zlecenie, a każda wasza ewentualna nieobecność w pracy BĘDZIE MUSIAŁA BYĆ POTWIERDZONA ZWOLNIENIEM LEKARSKIM! Ha! No i z racji, że szukają dowolnego pretekstu, aby dodatkowych pieniędzy ci nie dac, to za takie nieobecności RÓWNIEŻ ODEJMUJA PONAD POŁOWĘ TARGETU. Czyli krótko mówiąc możecie pracować cały miesiąc, zachorować i nie dostać premii wypracowanej przez 30 dni :) Beznadzieja, dno i wodorosty. Ci, którzy tam zostali, muszą naprawdę mocno potrzebować gotówki, aby być w takiej desperacji :) NIE POLECAM PRACY W DOMINIUM W OGÓLE.

anonim
@anonim 11.03.2018 12:32

myślę że nie trudno się domyślić o którą chodzi. Ona sama bacznie obserwuje to forum teraz pracuje w jakimś biurze rach. , i boi się że ktoś wprost napisze jej imie i nazwisko ale po co i tak wszyscy wiedzą o którą chodzi, w dominium bujała się z jakąś dziwną starą w sensie najstarszą tam we dwie się nieźle nakręcały. Wiem jedno pani główna też czyta te komentarze i panicznie się boi że ktoś dokładnie opisze co się tam działo tak na prawdę, dlaczego była aż taka rotacja. Dziewczyna nie przemyślała jednego, że prezesem tam nie zostanie i pewnie bedzie szukać gdzie indziej pracy, a raczej z nią po tym co mogli zaobserwować ludzi nikt nie chciałby pracować każdy poszedł w swoją stroną a ta słała swoje CV tylko pechowo bo trafiając do firm w których pracują właśnie byli pracownicy dominium, którzy ostrzegali przed nią. Po przymusowym zwolnie niiu się z d dominium - wiedziała ze już musi że atmosfera wokół niej jest zbyt gęsta. \głowna jeszcze długo będzie pokutować w oczach innych za to co się działo w księgowość. Wszyscy o nich gadali gdzieś po kątach. A jeżeli chodzi o CV to dziewczyny z księgowość które nie są przełożonymi sobie oglądały wiem że też stamtąd były rozsyłane po prywatnych meliach albo kopiowane, a to już nielegalne CV nie służy do rozpowszechniania, służy wyłącznie do celów rekrutacji po co tym osobom na prywatnych meilach czyjeś nie ich CV, trudno to podciągnąć pod rekrutacje jest ochrona danych osobowych a w CV są podane prywatne dane jak np miejsce zamieszkania to w ogóle jest prywatny dokument.

Jerzy

Mniej narzekania a więcej dobrej pracy i wszyscy będą zadowoleni!!!

WOW dominium sie odezwao
@Jerzy 20.03.2018 16:53

wow za tą odpowiedz dostałeś 2 zł bonusu. Jesteś mistrzem WoW. WOWOWOWOWOWWO, ty! powiedz lepiej jaka u was rotacja

Pracownik

Konkurencja musi się gdzieś wypisać? Dominium jest super.

Gośc
@Pracownik 11.01.2018 09:46

Niestety to piszą autentycznie pracownicy napewno ksiegowosci i cc bo tam jest największa masakra ale tez lokali. Niestety smutna rzeczywistość. Inspekcyjna pracy i sanepid zarobiłby miliony na nich jakby się za nich wzieli

do gutka i do innych klientów

prosta sprawa nie zamawiac dominium i tyle. Ciasto gumowe i nie dobre od waszych kelenrów i kucharzy doskonale wiem jakiej jakości są składniki!!!!!!! Taka beznadziejna pizza a taka droga za taka cene człowiek oczekuje czegoś choć trochę dobrego. Nie polecm miałam tez przygody w wc po waszej pizzy z komentarzy można wyczytać ze karzecie przychodzić parcownikom nawet gdy sa chorzy może stąd moje problemy z układem pokarmowym.

Gutek

Ja wiem mądry Polak po szkodzie.... jeśli jednak ktoś przeczyta tą wiadomość - NIE ZAMAWIAĆ PRZEZ PIZZAAAAPORTAAAAALLLL... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.

Gutek

Co to ma byyyyyyyyyyć sie pytam????????....chociaż i tak nie byłem fanem waszej pizzy jednak się skusiłem za pośrednictwem.... i takieee rzeczy?....33zł za malutką pizze?????? proszę kompetentną osobę od was o sprostowanie tego OSZUSTWA!!!!!!!!!. JESTEM MOCNO ROZGORYCZONY .....a to MOCNO DELIKATNIE powiedziane!....ZŁODZIEJSTWO!!! I NABIERANIE KLIENTÓW W BALONA!!!!.

Gutek

Kurw...a.... odradzam zamówień int. przez pizzzzzaportaaall.plll...jeśli chodzi o DOMINIUM!!!!, KUR...WY i (usunięte przez administratora) , fakt zamawiając nie było opcji wybrać jaki rozmiar pizzy...przyjechała przed chwilą malutka pizza za którą zapłaciłem 33 KUR....WA ZŁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! . (usunięte przez administratora) I WYZYSKIWACZE!!!!

kr

Zamówiłam dwie pizze średnie, przyszły dwie małe. Tradycyjnie na dostawę trzeba czekać i czekać

Trole z dominium,

Jejku co tu się dzieje !!!!!!!! Dział hr troluje pozytywnymi komentarzami, które nie maja nic wspólnego z prawda. Niech admin coś z tym zrobi na listosc boska!!!!!! Działy księgowość i cc maja bardzo ale yo bardzo zła opinie a opinie o lokalach tez złe. Zaczynajcie czytać od pierwszej strony. To jest T rOLING!!!!!!

anonymous

Mam nadzieję że sos czosnkowy który ostatnio dostaliśmy to był tylko wypadek przy pracy ponieważ jest okropny i nie jest to tylko moja opinia. Wcześniej sos był pyszny prawdziwy czosnek w środku a teraz sztuczna papka przypominającą klej. Jeśli nie wrócą do poprzedniej wersji stracą kilku stałych klientów bo jak pisałem wcześniej to nie jest tylko moja opinia.

Tobitra

Czekam na pizzę 1 h i 40 min Jak przywieźli to była zimna Gdy złożyłem reklamację przez tel zaproponowali mi że następnym razem gdy zamówię pizzę druga dostanę gratis. Śmiech na sali. Już nigdy nie zamówię. Kiedy często zdążyła się też przypalona, ale to nosiłem.

Hanna

@Ftftftff gdy jest się chorym nie powinno się pracować zwłaszcza w gastronomii. Czy pracodawca kazał Ci pracować, gdy byłaś chora? Czy ktoś ma jeszcze jakieś doświadczenia związane z pracą w Dominium s.a.? Czy podzielicie się nimi na forum?

Magdalena

Dominium na Jana Pawła II ma przepyszne jedzenie, miła obsługa, czas oczekiwania krótki. Pani kelnerka sympatyczna i uśmiechnięta ;)

Hanna

@Nigdy więcej. czy rozmawiałaś z pracodawcą o przysługującej Ci przerwie? Masz prawo do przerwy w pracy. Czy zgłosiłaś te wszystkie problemy gdzieś? Obecnie szukają DOSTAWCA/PIZZER/KELNER od zaraz we Wrocławiu. Czy ktoś składa cv?

Nigdy więcej.
@Hannnaaa 28.09.2017 08:05

Właśnie weszłam w opinie klientów restauracji, parę osób w tamtym tygodniu w toalecie, zaraz po wizycie w tym miejscu. Czyżby kelnerka mająca jelitówkę została zmuszona przyjść do pracy? :)

Nigdy więcej.

Pracowałam jako kelnerka w jednym z lokali. Atmosfera między pracownikami w porządku, ale na atmosferze się kończy. Odkąd wzrosła stawka do 13 zł brutto, zostały usunięte wszystkie prowizje dla kelnerów, a do tego więcej wymagań i pracy. Przez cięcia kosztów pracuje mniej osób, zostawanie po godzinach i stres przez to, że człowiek najzwyczajniej w świecie nie potrafi się ze wszystkim wyrobić teraz jest już normalnością. Kierownik zmiany w porządku, można pogadać, pośmiać się. Kierownik lokalu wiecznie poddenerwowany, nigdy mu nic nie pasuje, na 12 godzin pracy usiądziesz na minutę odpocząć i opiernicz, bo tyle roboty a Ty siedzisz. Nie wspominając już o tym, że przez 12 godzin nie masz czasu nawet wyjść do toalety, a tym bardziej cokolwiek zjeść. Kiedyś prawie zemdlałam będąc w pracy przez 10 godzin nie mając czasu zjeść - wyzysk TOTALNY. Jak się rozchorujesz to i tak musisz przyjść do pracy, bo nikt za Ciebie nie przyjdzie, do tego jeszcze będą grozić Ci zwolnieniem. Kiedyś z gorączką 39 stopni, mając katar i kaszel musiałam przyjść do pracy i w takim stanie podawać klientom jedzenie, nie mówiąc już o tym, że nie mogłam wyleczyć się przez miesiąc. To zdarza się notorycznie, dlatego informację zostawiam dla sanepidu. Na nic nie masz czasu, zapierniczasz jak robot, a i tak później dowalą Ci tajemniczego klienta, którego oblejesz bo nie napiszesz "miłego dnia" na rachunku. I jeszcze wiele, wiele innych żenujących sytuacji ze strony tej firmy. Żałuję, że nie zwolniłam się wcześniej, ale kiedy już to zrobiłam, nareszcie poczułam się wolnym człowiekiem, bez ciągłego zastanawiania jak bardzo jutro wykończę się w tej pracy i za co dostanę opiernicz od kierownika lokalu. Nigdy więcej.

Gość
@Nigdy więcej. 20.06.2017 15:17

Mniam mniam na co chorowałas?

Hanna

Widzieliście jak łatwo można złożyć swoją aplikację do Dominium s.a.? Wszystko znajdziecie pod linkiem: - http://www.gustodominium.pl/praca Korzystaliście z tego formularzu?

Ehhhhh

Gdyby tak cofnąć się o rok wstecz do działu super znanej ksiegowosci do tamtej ekipy bo teraz to nie wiem kto tam jest to do tych dziewczyn i głównej przełożonej bardzo pasuje piosenka ten typ mes dresiara zawsze jak słucham tej piosenki to intuicyjnie myśle o nich. Bezwarunkowo pokazują mi się przed oczami aaaaaaaaaa.

1234 popracował

Ponieważ działu o oddziale Krk nie znalazłem to wypowiem się tutaj. Pracowałem jako pomoc kuchenna w Krk w Bonarce w Pizzy Dominium kilka lat temu, bez umowy nie dlatego, że tak nie chciałem, tylko jak to powiedział szef - tak wyszło. Praca jest bardzo ciężka i nie odpowiada w ogóle oferowanej stawce 7zł za h. Okej rozumiem pomoc kuchenna czyli zmywak i podawanie potraw i robienie ciasta, ale za 7zł/h bez umowy nawet zlecenia? Miałem mieć również własne konto na które naliczane byłyby uczciwie godziny pracy, jednak ciągle naliczano mnie na innych, stąd zamiast około 600zł otrzymałem 400, a byłem zaradny i notowałem dokładnie ile czasu przepracowałem. Odnośnie reszty nie mam zarzutów, pizze robią smaczne i przygotowują odpowiednio. Nie oszukują na składnikach ani cenie i też atmosfera była w porządku. Radzę się natomiast zastanowić pracodawcy czy ktoś będzie tyrał na zmywaku zapieprzając do bolących nadgarstków za 7zł za h i to jeszcze bez umowy, co jak widać zdarza się. Oczywiście jak znam życie pewnie ktoś usunie ten komentarz, ale bynajmniej niczego nie przekłamuję.

pracowałam_było_średnio_ale_ludzie_spoko
@1234 popracował 22.01.2017 18:23

Jak widać nikt nie usunął :P

obiektywna

wezcie sie lepiej za prace a nie zrobiliscie sobie tu forum plotkarskie

Była oracownica
@haha 10.01.2017 09:21

;) po pierwsze primo. Wiem co słyszałam dokładnie odnośnie kogo i przez kogo! Jak wpadnie IP nie bada się nikogo pytać czy zgłaszał czy nie bo to chyba oczywiste ze jedna strona powie ze tak a druga ze nie ,dostaną karę i tyl. Wszędzie się obgadują to twoje doświadczenia nie mierz innych własna miara. Wszystko zależy od towarzystwa, a tu jest takie ze aż żal komentować. Po prostu złe się trafilo.

Księgowa

Najlepsze w tym wszystkim jest to ze te z ksiegowosci myślą ze one tak dużo wiedza z ksiegowosci a to co robią to nic i nie maja szans na lepsza prace na samodzielne stanowisko gdzieś indziej. Pozdrawiam pewna która jyz tam nie pracuje a wysłała do mnie do firmy cv. No niestety nie miala szans :):):) cóż za strata;)

Była pracownica

Dodam jeszcze ze jest to moja sybiektywna opinia, doskonale wiem kto i jak był obrażany ( w tak nie wybredny sposób św to wręcz ubliżania) sama tez jestem i ofiara obrażania i świadkiem obrażania niektórych osób przez pracowników tam pracujący powiedzmy od dłuższego czasu. Zglaszanie takich incydentowi do przełożonych nic nie da! Poplisty trzeba się zwolnić. Auto wszystko przez zazdrość jak się inni dowiedzą ze macie coś więcej to biada wam.

Była pracownica

I jeszcze dodam osoby pisały ze siedzą na krzywych krzesłach itd to to jest inspekcja pacy dostaną karę za narażanie was na utratę zdrowia. Sprzęt ma być w pełni sprawy tak samo jak pomyłki przy wypłatach.

Pikantny Piotr

Witam, Zamówiłem dziś pizzę z podwójnym jalapeno i ostrym sosem i muszę przyznać że bida. Żal, rozpacz, rozczarowanie - wszystko to za mało powiedziane. Dołączony do zamówienia sos ostry również pozostawił wiele do życzenia. Rustica była okej. zbyt łagodne, zbyt łagodne, zbyt łagodne... Jak ostre, to ma być ostre, a nie jakaś zabawa w półśrodki. Pozdrawiam fanów piekielnej ostrości. Nie pozdrawiam fanów zbyt łagodnego. Pikantny Piotr nie mamy państwu za złe, błąd nowicjusza, pizza nie powinna dawać pola do łagodnizmu

nick

A myślicie, że w najbliższym czasie coś się zmieni na lepsze?

Była pracownica
@Pracowalem wiem 30.12.2016 02:58

Dokładnie, co do księgowości to fakt ze pewna osoba nie pracująca tam od wiosny zasiała już tyle zła ze wiedziała ze jest zbyt dużo osób które jej nie akceptują i się zwolniła. Ale do swojego zachowania miała pełna aprobatę przełożonej która mentalnie nie różni się od dziewczyn tam pracujących. Nie polecam pracy tam może zostać tylko zażenowanie. Płoty złe traktowanie pracowników podkładanie sobie tzw świni donosicielstwo obrażanie innych za ich plecami, mega ale to mega zazdrość

Janusz

Byłem w restauracji w Centrum Handlowym Quick Park Mysłowice, dzień po otwarciu. Na stronie internetowej CH pisze, że przez cały miesiąc, pizze w Gusto Dominium są oferowane 40 procent taniej. Przychodzi młoda kelnerka w okularach i z tatuażem na ręku i mówi, że taki rabat tylko w dniu otwarcia. Na to pokazuję jej informację na tablecie. OK, zgoda, bez słowa akceptuje. Zamówiłem dwie pizze. Pierwsza zimna, druga przypalona. OK, kucharz dopiero się uczy. Najlepsze na końcu. Ta sama kelnerka z tatuażem, podaje rachunek i mówi, że w Mysłowicach jest tylko czasowo, po czym zaprasza do Dominium w Katowicach, gdzie pracuje na codzień. No cóż, nie wróżę temu lokalowi udanego biznesu.

ll

Moja znajama w dziale ksiegowosci zarabia koło 4000 zł, wiec jednak zarobić tam można:)

odnd/,m f,mf
@Księgowość 11.12.2016 21:03

eee są różne stanowiska w każdej firmie i nie każde ma takie samo wynagrodzenie, więc obie pensje się nie wykluczają...

kubas69

Ceny w Dominium są mocno zawyżone, bo zeby za 3 małe sosy chciec od klienta 8 zł to jest przesada moim zdaniem. Zwłaszcza ze w wieszosci restauracji sosy do pizzy są dawane gratis (2 albo 1) i tak powinno być. Ponadto ciasto w Dominium jest czesto gumowate i zdaje sie być nieświeże, mówię tutaj o restauracji znajdującej się w galerii M1 w Poznaniu. Czystosć talerzy i sztuścy równiez pozostawia wiele do życzenia. Nie polecam tego lokalu ;)

Pracownik

Widzę, że dział HR usilnie dodaje pozytywne komentarze. Pracowalem w tej firmie kawałek czasu. Zdecydowanie nie polecam. Zero szacunku do pracownika, liczą się tylko znajomości i sympatie a nie wiedza i umiejętności. Pracownicy maja wiedzę na średnim poziomie z zakresu który obsluguja.

Zostaw opinię o Dominium s.a. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dominium s.a.