Opinie o Anwim S.A.
Reklamacje
Na początku wszystko było ok , ale teraz to poprostu szok co się dzieje , robisz czasem za 2 osoby na zmianie bo koleżanka albo kolega mają wszystko gdzieś , siedzą na telefonach , wychodzą ze stacji na papierosa a nie ma ich po godzinę czasu zgłosisz kierownikowi to i tak ma to w dupce, ale gębę drze po tobie jak po psie . Musisz płacić za wszystko za przeterminowany towar , za braki na sklepie , za błędy innych zero zrozumienia i przychylności a żeby liczyć na jakieś dobre słowo to chyba prędzej diabła człowiek by zobaczył . Dostajesz opierdziel za wszystko nawet jeśli do końca nawet nie jest coś twoja wina . Kierowniczka wredna , straszy , wypisuje w dni wolne nawet jak jesteś po 12 godzinnej zmianie nocnej i jak zwykły człowiek chcesz się wyspać nie da rady potrafi wypisywać , obrażać, winić za coś co tak naprawdę ona powinna ogarnąć bo to jest w jej interesie ale winni muszą być zwykli pracownicy . Poważnie myślę o zmianie tej pracy bo czuję się coraz gorzej psychicznie i fizycznie . Odrazu mówię że nie wiem jak jest na innych stacjach Moya ale na mojej jest tragedia niby na początku wszystko fajnie ładnie elegancko ma później się zaczyna jazda bez trzymanki .
Kierownicy są różni... kwadratowi i podłużni ;) Źle trafiłaś, w branży jestem od 20 lat przeszedłem wszystkie stacyjne szczeble. Jak dobrze trafisz to bedziesz miała super kierownika... Tylko mniej na uwadze, że on nie zawsze wszystko może. Jeśli chodzi o kasę jaką zarobisz to zależy to od tego ile on ma do podziału. Wierz mi jest kontrolowany z tego jak dzieli kasą ;)
Rekrutowałem na stanowisko kierowcy. Szybki kontakt po wysłaniu aplikacji. Wstępna rozmowa umówiona w dogodnym miejscu. Pan przedstawił konkretnie ofertę oraz oczekiwania. Umowa, dodatki etc. Firmę znałem z branży z dobrej strony, jako stabilną(głównie o to mi chodziło), z godnymi warunkami i to się potwierdziło. Niestety mimo mojego dużego doświadczenia nie udało mi się. Miło również że zostałem poinformowany sms o decyzji. Szkoda tylko że nie znam powodu odrzucenia mojej kandydatury. Polecam próbować. Może komuś się uda.
Jak najbardziej. Posiadam nieskazitelne i sumienne ponad 20 letnie doświadczenie w transporcie paliw oraz mat..niebezpiecznych. Dlatego też jestem rozczarowany.
Anwim w 2023 r. wypracował o 13 proc. wyższe przychody. Ubiegły rok jednak firma zamknęła stratą netto w wysokości 25,87 mln Zatem w tym roku trzeba dokręcić śrubę maksymalnie, będzie taki bat jak jeszcze nigdy dotąd.
Witam jest ktoś w stanie opisać zarobki na cysternie lpg i czy mają jakiś system jazdy ?
Jak wygląda podstawa wynagrodzenia w Anwim S.A.?
Zależy na jakie stanowisko.
Hej, jakieś opinie o pracy na stanowisku specjalisty ds. logistyki w centrali w Warszawie? Warto aplikować?
Firma szuka ludzi do działu księgowości - jest ogłoszenie na stronie. Nie ma podanych widełek wynagrodzenia czy systemu premii - czy ktoś coś wie na ten temat? I co znaczą "benefity pozapłacowe"?
W tej firmie nie warto pracować nawet jako księgowy. Problem leży w podejściu do pracownika i traktowaniu go jak potencjalnego.. ech.
Czy po dniu probnym przyjmuja do pracy? I jak to wyglada z umową
Niech was ręka boska chroni od pracy jako kasjer w sieci paliw Moya. Wojewódzkie miasto a płaca to najniższa krajowa. Nawet w osiedlowym warzywniaku płacą więcej. 2000 zł na rękę przy galopującej inflacji w dużym mieście to kpin i obraza. Zmarnowane 4 miesiące życia. I wieczne tłumaczenia że jest kryzys covid albo inne i nie ma na nic pieniędzy. Obecnie mam pracę jako kasjer w innej dużej sieci stacji paliw. Zarobki minimum 3000 zł na rękę. I tutaj nie ma kryzysu?? nie ma też covida??. Serio, najbardziej dziadowska sieć stacji. Powtarzam, każda sieć płaci więcej. Trzeba być samobójcą żeby tutaj pracować.
Cześć wszystkim Chciałbym dowiedzieć się coś na temat pracy ciężarówki. Jak wyglądają umowy, działalność i jaki system pracy. Ile w rzeczywistości na umowie można zarobić netto a ile na działalności. Mam doświadczeniei zastanawiam się nad pracą w tej firmie Z góry dzięki za odpowiedź
Polecam firmę! jedna z lepszych w jakich pracowałem na rynku paliw. Obecnie pracuję na siebie i jestem zadowolony. Od początku: jedno z najlepszych szkoleń BHP, na jakich byłem gdzie ine zanudzono mnie na śmierć. Dużo wiedzy praktycznej z działu transportu (od pana Ł.) Ciągniki w dobrym stanie. Z minusów to sporo papirologii i rozliczeń, ale to urok pracy kierowcy ADR.
Witam. Czy jest tutaj może jakiś kierownik stacji. Chciałabym uzyskać odpowiedzi na parę pytań odnośnie ogarniania papierów.. faktur zbiorczych. Rozliczenia kasjerów
Witam, szukaj dalej. Rodzinka i znajomi. Reszta do wyciśnięcia jak cytrynki. Mają w tym 23 lata doświadczenia i świetnie im to idzie.
Witam Warto przyjść na kierowcę w systemie 5/5 jazda z gazem? Jak to wyglada od kuchni. Dzięki i pozdrawiam za odpowiedzi.
Zastanawiam się dlaczego stacje Moya (usunięte przez administratora) swoich klientów ? Dziś (wtorek) dzień w którym niby jest promocja na paliwo Power,promocja polega na tym że ceny ON premium zrównują się z ON,owszem, cena przed południem ON 5.97,Power 6.14,w południe ceny się zrównały czyli jedno i drugie paliwo kosztowało 6.14 ???? ott taka "Promocja"i dlatego od dziś już nie tankuję na waszych stacjach.
witam ,czy warto rozpocząć współpracę na zasadzie ajent stacji?czy generowane dochody wyjdą na ponad 10 000? jak współpraca wygląda?
Tak. Warto. Bycie ajentem w Moya to bardzo fajna i pełna wyzwań praca. Będziesz miał możliwość szukania rozwiązań które skutecznie będą prowadziły do oszczdności a jeżeli takich nie będziesz miał to Ci utną etat. Jako właściciel jednoosobowej działalności będziesz mógł się wykazywać na kasie i prowadzić stację gdy nie będziesz miał ludzi bo nikt nie będzie chciał pracować za te wynagrodzenie. To jest bardzo fajna i pełna wyzwań praca. Koniecznie złóż do nas CV.
Witam, z ciekawości jakbyście mogli mi odpowiedzieć: Jaki średni budżet daje Moya na ludzi i inne koszty stacji ?
Kierownictwo nie radzące sobie z personelem ciagle awantury między pracownikami. Przyprowadzenie dziecka do pracy przez kierownika do tego scedowanie zajmowania się nim na pracownika. Brak kompetencji i chęci rozwiązywania problemów między pracownikami. Ogólnie kierowniczka stacji jest nie kompetentna na to stanowisko
Hej widzę że są oferty pracy na stanowisko wdrożeniowca. Może jest ktoś to mógłby się wypowiedzieć jak wygląda sytuacja w tym dziale, jak ludzie, zarobki i praca ogólnie? Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Okropna firma, trzymajcie się od niej z daleka. Dobrze w tej firmie jest tylko garstce osób i oni faktycznie nie mogą narzekać. Reszta to meteoryty, z których wyciska się jak najwięcej, a następnie się ich pozbywa.
to ci wystarczy
@Aleksandra Tak mam duże porównanie Orlenu z Moya w tej drugiej 100 razy lepiej. Na Orlenie 3 lata nigdy wiecej nawet jak by mi płacili 5 tysięcy na miesiąc. Jak chcesz chodzić do dobrego psychologa to polecam stację Orlen ona ci to gwarantuje. Chyba że będziesz mandzejsza i szybciej sama sie zwolnisz. Tam to dopiero wykorzystują a pozniej jak wyssysa wszystko to się pozbywają.
To ja podam konkrety. Firma bardzo dużo obiecuje, a potem nie wywiązuje się z umów. Pomiatanie pracownikiem, zarządzanie krzykiem i nieludzkie wymagania. Poza tym kolesiostwo. Ktoś jest kolegą/ koleżanką kogoś innego i dlatego pracuje. Zwyczajnie ma plecy. Nie można do firmy się dodzwonić. Zbyt mało pracowników, a wymagania, za niezbyt duże pieniądze, wysokie. Poza tym zwykła niekompetencja zajmujących wyższe stanowiska. Oczekiwanie pracy na urlopie, zwolnieniu. Dlatego w firmie są ludzie, którzy swoją pracę przypłacają zawałem czy depresją. Mało?
Jest dobrze! Widać to chociaż po tym, że kolejne dwie osoby, wieloletni pracownicy z działu informatyki nagle zniknęły i nie zdążyły napisać pożegnalnego maila :) A już wiemy, że kolejne osoby zaraz odejdą. Pozostaje gratulować działowi HR.
Firma Anwim w przeciągu tych ostatnich lat zmieniła się diametralnie. Z firmy do której przychodziło się z przyjemnością zmieniła się w firmę gdzie pracownik jest tylko ogniwem, które bardzo łatwo idzie zmienić. Doświadczeni pracownicy z ogromną wiedzą i zaangażowaniem wylatują bo kilku przełożonych ma swoją wizję na rozwój tego biznesu. Anwim jako pracodawca z rodzinnej atmosfery panującej w firmie zrobił korporacje z towarzystwem wzajemnej adoracji. która ni jak ma się do obecnych realiów. To zasługa standardów panujących w czerwonych barwach, kopiowanie nie działających pomysłów . Przełożeni w żaden sposób nie pomagają w rozwiązywaniu problemów. Na wszystko trzeba samemu znaleźć sposób. Co rusz powstają nowe procedury i chyba tylko jedyną osobą która się w tym orientuje jest Piotr. Osobiście polecam pracę każdemu kto lubi przesiadywać w pracy, rozwiązywać sztuczne problemy, angażować się w dziwne projekty, nie lubi spędzać czasu ze swoją rodziną, nie ma pasji i nie musi być chwalony. A jedyną motywacją codziennego przyjścia do pracy jest fajka pod biurem. Nie ma co narzekać na samą pracę - wolontariat też jest potrzebny. Miłego dnia.
Firma Anwim pochwaliła się na łamach prasy branżowej, że w 2022 roku wygenerowała 156 mln zł zysku!! Zysku. Nie przychodu, nie obrotu tylko ZYSKU!! Serdeczne Gratulacje. A jak Wasze zyski Kochana Załogo?! Jak Wasze zyski? Jest czego gratulować?
Jak się pracuje w Anwim S.A.?
Zobacz opinie na temat firmy Anwim S.A. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 45.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Anwim S.A.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 28, z czego 4 to opinie pozytywne, 18 to opinie negatywne, a 6 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy Anwim S.A.?
Kandydaci do pracy w Anwim S.A. napisali 1 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.