logo InterKadra Sp. z o. o

InterKadra Sp. z o. o

Kraków

Opinie o InterKadra Sp. z o. o

Iwona 2017-03-10 11:34
@violka rozumiem, że podchodzisz do tematu emocjonalnie, ale proszę o zachowanie merytoryki zostawianych komentarzy.
Julia 2017-03-11 13:40
chcesz merytorycznie? proszę bardzo, na przestrzeni kilkuletniej "pracy" w ik NIGDY nie otrzymałam druku A1, że taki jest, dowiedziałam się w agencji, do której przeszłam, kartę Ekuz otrzymałam tylko raz podczas pierwszego wyjazdu, wysłano ją do Niemiec, podczas gdy ja byłam już od tygodnia w Polsce, obniżono mi wynagrodzenie bez podania przyczyny, dodzwonić się do ik to było jakby wygrać w Totolotka, w trakcie któregoś wyjazdu, gdzie córka pdp traktowała mnie jak śmiecia, chciałam po paru dniach wrócić, wywierano na mnie nacisk, żebym zacisnęła zęby i siedziała bo będą musieli zwrócić pieniądze, straszono mnie karami ale i tak spakowałam walizę i wróciłam, już nie pracuję w ik, NIKOMU NIE POLECAM TEJ AGENCJI, nie jestem śmieciem, można by tak bez końca...
15
Pracownica (jeszcze) 2017-03-11 21:34
24 dni na wyjeździe i dalej karty Ekuz i druku A1 nie otrzymałam. Trzeba czekać - taka jest odpowiedź Interkadry.
7
InterKadra 2017-03-13 14:18
Szanowna Pani,

dziękujemy za wyrażenie opinii. Wszystkie czytamy i staramy się z nich wyciągać wnioski.
Życzymy sukcesów w nowej pracy.

Z poważaniem,
Zespół InterKadra
InterKadra 2017-03-13 14:22
Droga Pani,

niestety na forum nie możemy odnieść się do wpisu merytorycznie, ponieważ mamy za mało danych, by sprawdzić sprawę - dlaczego Pani tyle czeka, jakie są problemy, który pracownik zajmuje się Pani osobą.. Mamy nadzieję, że niebawem otrzyma Pani wszystkie dokumenty.

Z poważaniem,
Zespół InterKadra
xyz 2017-03-14 05:45
Przestańcie juz pisać to samo w kólko. Nie ma agencji bez zarzutów.Nikt Ci nie każe pracować w Ik .Praca w opiece to specyficzna praca. Wszystkie agencje przedstawiają rodzinom ,że jesteśmy 24h do dyspozycji. I tu trzeba szukać rozwiązania. A sprawy kadrowe świetnie rozwiązuje PiP.
I tak naprawdę to , jeżeli ktoś pisze ,ze zna dobrze j, niemiecki to naprawdę nie rozumiem co tu jeszcze robi.
1
julka 2017-03-14 08:57
skoro nasza dyspozycyjność to 24h, to niech płacą za 24h i stawkę nocną, jaki normalny człowiek wytrzyma 24h przez dwa miesiące? nie jesteśmy dla nich ludźmi i zabierają pieniądze, które należą się nam, WSTYD!!
8
xyz 2017-03-14 13:20
Zadna agencja nie zaplaci za 24h i w tym cały szkopuł. Nauczyli niemców , ze jesteśmy niewolnikami. Niemiecki rząd przymyka na to oko bo to ich ludzie. Tak, za malo placą.Za dużo kasy zabierają dla siebie , pomijam koszty pracownicze. Niemiecki opiekun za godzine pracy nocnej bierze 30 do 35 euro . Proszę sobie policzyć. Wiem to napewno !
6
gość 2017-03-14 19:34
a 17 Euro za godzinę dostaje opiekun w ciągu dnia.
Ale w opiece raczej nie pracują Niemcy, różne nacje ale nie Niemcy.



3
Pracownica (jeszcze) 2017-03-14 19:46
Szanowna Interkadro.
Do żadnej sprawy nikt w Interkadrze nie odniósł się merytorycznie.
Dlatego już nie dzwonię i telefonicznie nie załatwiam żadnych spraw.
Maili mam od Państwa wiele ale są bez sensu.
Informuję forumowiczów jak się mają sprawy.
W 27 dniu pracy otrzymałam druk A1 ale karty Ekuz nadal nie ma.
Czekam dalej.
8
Ulka 2017-03-15 15:16
Możesz się nie doczekać. Ja przez 6 lat pracy kartę ekuz widziałam na oczy dwa razy. Jak wyjechałam pierwszy raz przysłali mi ją po 6 tygodniach. I drugi raz gdzieś w trakcie, ale przysłali przeterminowaną i jak już byłam w Polsce. Nigdy więcej podczas współpracy z IK, mimo dopominania się, karty ekuz nie widziałam. Oj cyry się działy nie tylko z dokumentami, więc dziś gdy już od jakiegoś czasu mam inną pracę, sama nie mogę się nadziwić, jaka byłam głupia, że z IK tyle wytrzymałam. To najgorszy mój pracodawca ze wszystkich z jakimi współpracowałam.
10
Dawid Detmer 2017-03-15 18:52
A ja wypłAty nie dostałem
4
InterKadra 2017-03-16 12:47
Szanowny Panie Dawidzie,

niestety na forum nie możemy zweryfikować sprawy, dlatego prosimy o kontakt z naszym działem reklamacji: reklamacje@interkadra.pl.

Z poważaniem,
Zespół InterKadra
Kaska 2017-03-16 14:14
Był ktoś na rozmowie odnośnie koordynatora regionalnego? Jak przebiegał proces , jakie warunki itp.? Zastanawiam się czy aplikować...
gośc 2017-03-16 15:10
Dlaczego nie spytasz u źródła, czyli w IK?.....,no, chyba że nie możesz się dodzwonić, to byłoby typowe dla tej firmy.
5
Kaska 2017-03-16 15:19
No właśnie mówią tyle co w ogłoszeniu jest napisane wiec ogólnikowo
3
gośc 2017-03-16 21:40
Brak rzetelnej informacji, to też typowe dla tej firmy. Na pewno trzeba dopytać o termin wypłaty wynagrodzenia, tj., czy zapłacą Ci w całości, czy będą płacić w ratach/zaliczkach, czy są jakieś obligatoryjne potrącenia od poborów, typu płatne szkolenia, których nie potrzebujesz oraz, czy składki emerytalno-rentowe do ZUS odprowadzą w każdym miesiącu, czy co 2-gi miesiąc, bo na ZUS-ach IK kombinuje ...., chyba, że Ci na tym nie zależy.
Przed podpisaniem przeczytaj umowę kilka razy "ze zrozumieniem".
Życzę powodzenia.
10
Zawiedziona 2017-03-17 08:01
Chciałabym ostrzec przed tą agencją! Jak się okazuje, zmuszają do podpisania bardzo niekorzystnych umów zlecenie. Opiszę pokrótce, z czym się w tej firmie spotkałam.

Złożyłam tam swoją aplikację na stanowisko kasjerskie. Zadzwoniła do mnie pani (uwaga to ważne) w piątek. Poinformowała mnie o tym, jaką stawkę będę miała na godzinę, podała miejsce zlecenia i nieprawidłowe godziny pracy (sprawdziłam w jakich godzinach sklep pracuje ale to dopiero po fakcie się zorientowałam). Na wstępnym etapie na warunki się zgodziłam, jednak nie miałam takiej świadomości, że nie o wszystkim zostałam poinformowana. Dopiero po przesłaniu umowy na maila, dokładnie zapoznałam się z jej warunkami i doszłam do wniosku, że te warunki mi nie odpowiadają. W poniedziałek miałam mieć szkolenie. W niedzielę poinformowałam, że nie zdecyduję się na podpisanie umowy. Wiadomość została przeczytana dopiero w poniedziałek (jak widać panie z biura mają wolne w niedziele a ja musiałabym pracować na bardzo niekorzystnych warunkach, dużo poniżej moich oczekiwań i to jeszcze w niedzielę).
Po wysłaniu rezygnacji, pani po kilku dniach próbowała zmusić mnie do rozwiązania umowy, której nigdy nie podpisałam!!!
Po jakimś czasie dowiedziałam się, że pomimo tego że nie zdecydowałam się na podpisanie umowy i wykonywanie zlecenia dla tej firmy, zgłosili mnie do ZUS. !!!
Po zadzwonieniu do biura, uzyskałam informacje, że w umowach cywilnoprawnych jest coś takiego, że można słownie zgodzić się na warunki i na tej podstawie zostałam zarejestrowana do ZUS. Ale ja się przecież na ich warunki nie zgodziłam, nie podpisałam umowy, poinformowałam wcześniej o rezygnacji a po mimo tego, po tym jak ich poinformowałam, że nie podejmę się zlecenia - zgłosili mnie do ZUS.
UWAŻAJCIE. Możecie sobie narobić problemów, tak jak ja. Na koniec zostałam przeproszona za tą cała sytuację ale niesmak i złe wrażenie pozostało i nic już tego nie cofnie.

Uważajcie co podpisujecie, uważajcie na co wyrażacie zgodę, macie prawo do odmowy, macie prawo do własnej autonomii, macie prawo nie godzić się na warunki, które wam nie odpowiadają, macie prawo do rzetelnym i kompetentnych informacji!

Poza tym, jeżeli większość osób tu piszących, to zleceniobiorcy, to o czym my tu piszemy... Zleceniodawca to nie pracodawca. Macie prawo do rzetelnych informacji prawnych.
11
InterKadra 2017-03-17 11:42
Szanowna Pani,

bardzo nam przykro, jeśli została Pani źle potraktowana i czuła się do czegoś przymuszana. Na pewno nie chcemy, by takie sytuacje miały miejsce. Sprawę należy wyjaśnić, dlatego zachęcamy do kontaktu z naszym działem reklamacji: rekalmacje@interkadra.pl.

Z poważaniem,
Zespół InterKadra
zenada 2017-03-18 18:36
Interkadra wysyłając rachunek rodzinie niemieckiej nazywa siebie na tym rachunku sprzedawcą a ich klienta nabywcą. Rodzina niemiecka u której jestem z oburzeniem mi ten rachunek pokazywała i mówili, że człowiek to przecież nie towar, jak tak można.
12
InterKadra 2017-03-21 14:48
Szanowna Pani,

rozumiemy dezaprobatę, jednak język umowy wynika z norm prawnych. To ogólnie przyjęte terminy dotyczące sprzedaży usług, które wykonujemy. Terminy, które widnieją na rachunku w żaden sposób nie mają na celu obrażania Opiekunów.

Z poważaniem,
Zespół InterKadra
5
Obibok 2017-03-21 21:28
Tak tak racja
Anna P. 2017-03-22 07:08
Trochę znajomości definicji nikt nie płaci za osobę tylko za usługę ,którą się kupuje i sprzedaje. A znając Niemców wątpię żeby zwrócili na to uwagę.
1
zenada 2017-03-22 15:29
Otóż zwrócili.
2
Iobro 2017-03-22 21:22
Nie zrozumiałaś pewnie co mówią do Ciebie.Tak jest jak wyjeżdżasz do Pracy w DE ze słabym językiem.Żenada,wstyd przynosisz tylko Polsce
1
zenada 2017-03-23 15:55
Rozumiem, że skądś się znamy się, skoro wiesz jaka jest moja znajomość języka. ;) ;)
Wiem, że to słownictwo wynikające z norm prawnych, jednak w kontekście pracy 24h brzmi to dość groteskowo ;) Na co zwrocili uwagę pdp i pokazali mi rachunek. ;)
Nie uważam również, żebym przynosiła wstyd samej sobie a co dopiero całej Polsce. Żyję w zgodzie ze swoim sercem i sumieniem. :)
6
zenada 2017-03-23 15:58
Dwa razy "się", hhihi sorki :) Chyba miałam inną koncepcję budowy zdania na samym początku ;)
Pozdrawiam!
An San 2017-03-23 18:31
Najgorsza agencja jaka może być. Do pracy przyjmują bez odpowiednich badań sanepidu. Warszawie godziny też dają jak chcą wolnego nie ma. Liczyć też nie potrafią.
9
xyz 2017-03-25 07:14
No jeszcze nie grali tego w zadnym kinie hhahahhah , ale ubaw . A od kiedy to sanepid robi badania do pracy w opiece. Trzymajcie mnie , co za gimbusy pracuja dla tej IK
1
Teqa 2017-03-25 08:24
Przecież Pani powyżej nie napisała, że chodzi o pracę w opiece.
4
Teqa 2017-03-25 08:27
Nie wiem po co tak obrażać bez powodu drugiego człowieka.
4
xyz 2017-03-25 09:59
IK bo odejdę od Was hahhaha. Nie powiedzialbym, ze to najgorsza agencja. I raczej potrafia liczyć hahahha.
Musicie w koncu zrozumieć ,ze to jest kapitalizm, slaby zawsze przegra.
1
gośc 2017-03-25 13:13
Masz błędne wyobrażenie o kapitalizmie i mylisz „słabość” z „niezaradnością”. Każdy ma wybór, tylko nie każdemu chce się z tego wyboru skorzystać.
Skoro uważasz, że zaliczasz się do tych „słabych”, to pewnie tak jest, ale zawsze możesz to zmienić. Raz na jakiś czas zadaj sobie odrobinę trudu i porównaj warunki, jakie oferują inne agencje za taką samą pracę. IK, to nie jedyna agencja w Polsce…na szczęście. Wybór - to jedna z korzyści kapitalizmu :)
8
xyz 2017-03-26 10:39
Nie mam zastrzezen do Ik - to najlepsza agencja jaką może być. Błędne myslenie to Ty masz! Poki nie zrozumiesz slowa kaptalizm tak bedziesz miala czy tu czy gdzie indziej. A pewnie nigdy nie zrozumiesz bo Cie tak nauczono, nie potrafisz spojrzec inaczej.Dokonalas wyboru więc nie szykanuj firmy!
2
xyz 2017-03-26 11:18
I jak nie możesz zasnąc w nocy ,ze odeszlas od Ik to wsadz glowę w lodowata wodę , najlepiej morską to się wyprostujesz i otrzeżwiejesz i wtedy jak myślisz choc troche to zrozumiesz co to jest kapitalizm. Radzę dzis włozyć bryłkę lodu na czubek glowy i nosić do rana to częściowo zlagodzi męczarnie.
3
małgosia 2017-03-28 11:36
ja też mało nie zsikałam się w majtki ze śmiechu, najlepsza agencja... najlepiej to kombinują jak zapier..... ciężko zarobioną przez nas kasę, która należy się nam NIKOMU NIE POLECAM PRACY W TEJ AGENCJI, zmarnowałam tam czas ale lepiej walnąć się w łeb późno niż później
9
Iwona 2017-03-28 11:44
Bardzo proszę o zachowanie kultury wypowiedzi i nieużywanie tego wątku do obrażania innych. Chętnie za to usłyszymy od Was konstruktywne opinie na temat firmy.
1
małgosia 2017-03-28 14:13
jaka agencja taka kultura a poza tym nikogo nie obrażam, napisałam prawdę
9
:) 2017-03-29 08:34
Kasujecie komentarze. Pan Krzysztof Wam za to placi? ;)
7
Iwona 2017-03-29 09:25
@:) 2017-03-29 08:34 jeśli zniknął któryś z komentarzy, oznacza to że został on zarchiwizowany przez naszego administratora za naruszenie regulaminu. Dlatego też przez zostawieniem swojej opinii należy zapoznać się z jego treścią.
Zleceniobiorca 2017-04-01 18:56
Witam, jakoś tak się złożyło, że pracowałem przez różne agencje przez okres studiów, oraz później, traktując to jako dodatkową pracę. Pracowałem najwięcej na kasie i przez większość czasu w Interkadrze.

Apeluję o więcej rozsądku i zrozumienia, bo mam wrażenie, że duzo tutaj jest roszczeniowych wypowiedzi. Tam też pracują tylko ludzie. Przez prawie dwa laty współpracy z Interkadrą zdążyłem wymienić wiele maili, listów i telefonów z wieloma zmieniającymi się w tym czasie Koordynatorami z Interkadry. Nie zdarzyło się, żeby nie dało wyjaśnić sie jakiejkolwiek sytuacji. Tam też pracują tylko ludzie. Ja mam 30 lat. Dla mnie te zlecenia są dodatkową pracą, która pozwala spłacać kredyt mieszkaniowy. Nie raz byłem zmęczony, nie raz odczytywałem i pisałem maile w nocy.

Każdemu mogą się zdarzać pomyłki w tym w godzinach pracy. Wszystko zawsze udawało się załatwić szybko za pomocą telefonu. Nigdy nie zdarzyło się, żeby mail został bez odpowiedzi, a jeśli ktoś nie odpisywał, to wystarczyło ponowić prośbę i nie było problemu.

Także zanim zacznie się krytykować, lepiej odczekać chwilę, aż emocje opadną. Bo jak spojrzę wstecz to więcej było pozytywów niż negatywów. A w miesiącu potrafię mieć około 90 nadgodzin co wymaga koordynacji i częstych telefonów do agencji. Jakoś jednak przeżyłem i wszystkim życzę więcej spokoju i pokory w każdej pracy,

pozdrawiam:)
2
gośc 2017-04-03 00:19
Dla Ciebie zlecenia są dodatkową pracą, ale dla większości tu piszących to jedyna praca, z której trzeba się utrzymać, opłacić rachunki, spłacać kredyty czy inne zobowiązania, a także to jedyna praca, z której trzeba odłożyć na emeryturę, o której Ty pewnie jeszcze nie myślisz, bo jesteś bardzo młodym człowiekiem.
Swoje zlecenia wykonujesz w Polsce. Jeśli jesteś zmęczony, to pozostały wolny czas wykorzystujesz jak chcesz, chociażby na spędzaniu czasu z rodziną czy przyjaciółmi…. I śpisz we własnym łóżku. Wierz mi, po ciężkiej pracy odpoczywa się dużo lepiej we własnym łóżku.
Większość tu piszących, to opiekunowie osób starszych, którzy wykonują zlecenia na terenie Niemiec, w różnych warunkach, z dala od swoich bliskich. Są do dyspozycji obcych, schorowanych ludzi praktycznie 24h na dobę. Jednak wynagrodzenie otrzymują tylko za 40 h tygodniowo i to w mocno okrojonej wysokości, bo IK nie przejmuje się prawnie ustalonymi stawkami, które powinna wypłacić pracownikom i lwią cześć inkasuje sobie. Często prowizja agencji, to grubo ponad 50% stawki, którą płaci niemiecka rodzina. Uważasz, że to uczciwa prowizja dla agencji? Od stycznia wzrosła płaca minimalna w DE. Oczywiście InterKadra zainkasowała podwyżkę od rodzin niemieckich, ale całość zgarnęła do własnej kieszeni. Uważasz, że to zgodne z prawem? Zbliżają się święta, niemieckie rodziny płacą więcej w przekonaniu, że dodatkowa gratyfikacja pieniężna choć trochę wynagrodzi trudy pracy i rozłąki z rodziną w tym szczególnym okresie…. Ile z tych dodatkowych pieniędzy trafia do opiekunów a ile zostawia sobie agencja?...Pracownicy agencji spędzają święta z rodziną w domu i to nie oni muszą często kilka razy w nocy wstawać do chorych. Uważasz, że to etyczne?
Jakby tego było mało, IK znalazła nowy sposób oskubania zleceniobiorców i wynagrodzenie zaczęła wypłacać w ratach, a składki emerytalne do ZUS odprowadzać co 2-gi miesiąc, łamiąc przy tym zapisy prawomocnie podpisanych umów.
Mógłbyś sprecyzować, o jakiej i czyjej roszczeniowości piszesz?
…a brak rzetelności czy utrudniony kontakt z agencją wynika nie z tego, że jak piszesz „tam też pracują tylko ludzie.”, lecz z fatalnej organizacji pracy, a właściwie to jej braku.
Ponadto, mając niezbyt wielkie doświadczenie tak życiowe, jak i zawodowe życzysz „pokory” osobom często 2x starszym od siebie. Ja Ci życzę więcej empatii i taktu…, ale również sukcesów,… oby nie kosztem innych, jak robi to IK.
14
gosia 2017-04-03 09:22
bardzo dobra wypowiedź, oddająca podejście agencji do opiekunek, zastanawia mnie tylko jedna rzecz, jak taki proceder może bezkarnie funkcjonować w świetle obowiązującego prawa pracy, bo chyba takie jest w tym kraju?
9
Urszula 2017-04-04 17:20
Nic dodać, nic ująć. Podpisuję się pod tym obiema łapkami. :)
8
Justus 2017-04-09 20:48
InterKadra świetna firma, dobrze organizują prace dla ludzi.
1
świr 2017-04-10 18:56
????????
3
Iwona 2017-04-11 09:04
@Justus chętnie dowiemy się co sprawia, że według Ciebie InterKadra to świetna firma. Jakie są największe plusy ze współpracy z firmą?
świrek 2017-04-11 10:19
Eeeeee koniec z tym tematem!!!ll
2
Karol 2017-04-18 18:15
Jakie warunki wstępne trzeba spełniać żeby dostać pracę na stanowisku specjalisty ds. sprzedaży do biznesu? Gdyby ktoś dodał jeszcze kilka słów o firmie i pracownikach byłoby super. Słyszałem dobre opinie ale nie zaszkodzi wiedzieć więcej.
olek 2017-04-22 15:06
Monter konstrukcji stalowych - Francja. Ktoś, coś wie? Był, Jest?
Zostaw swoją opinię o InterKadra Sp. z o. o - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie InterKadra Sp. z o. o