logo InterKadra Sp. z o. o

InterKadra Sp. z o. o

Kraków

Opinie o InterKadra Sp. z o. o

Klara 2017-05-02 18:19
Szkoda, że tak mało wpisów na temat pracy w Niemczech. Mam wielką ochotę wyjechać ale szukam opinii o agencjach. O InterKadra mówił znajomy, że spokojnie można wyjechać.
Damara 2017-05-03 08:02
Jeżeli chodzi o kartę EKUZ to czekałam na nią sześć tygodni,a arkusz A1 otrzymałam po około trzech tygodni, bo takie są procedury... A z arkuszem A1 można załatwić wszystko tak samo jak z kartą.. Nie rozumiem o co robi Pani aferę, skoro arkusz A1 i kartę wydaje NFZ inaczej jeżeli samemu się to załatwia, a inaczej gdy się upoważni pracownika InterKadry... Pozdrawiam...
1
Malarz 2017-05-07 21:15
Słyszałem trochę o agencji i to były dobre opinie. Sam zgłosiłem sie do nich, gdyż interesuje mnie praca malarza we Francji. Mam w związku z tym pytanko, jak można na tym zarobić? Jakie wymagania ma firma?
Dorobiony 2017-05-08 10:47
Hej
Mnie Interkadra płaciła za mc 2800 Euro,ale to było 8 lat temu.
Dorobiłem się czego chciałem i pa
Teraz siedze przed kompem i smieje się z takich jak Ty.
Całuski dla wszystkich
Dorobiony
gosc 2017-05-08 16:33
Ej Dorobiony , 8 lat temu to ludzie nawet o takich zarobkach nie słyszeli na wyjeździe , a co dopiero zarobić . Bajki to możesz wstawiać dzieciom pewnie posluchaja . W tej chwili na budowie ciężko zarobić dobre pieniądze , no chyba ze brutto ,odejmij za chate ,zycie i tak naprawdę jest niewiele ,ale na pewno więcej niż w PL . A już na pewno nie przez firme IK .Kon by się usmial
10
Norbi 2017-05-10 22:27
Przegadałem ostatnie oferty pracy i jest bardzo duży wybór. Mam pytanie o firmę , jak organizują wyjazdy? Czy mieszkania są w miarę przyzwoite? Słyszałem dobre opinie o nch.
Zuzia 2017-05-14 10:40
Czasami najlepszym coś się nie uda , tak po prostu bywa. Ogólnie słyszałem, że InterKadra potrafi zorganizować robotę poza granicami. Maja już swoje utarte ścieżki.
Zaradna 2017-05-17 22:20
Fajna firma i jeśli ktoś nie chce pracować nie musi.
SEBA 2017-05-19 00:50
Witam wszystkich ;) mam małe pytanko czy może ktoś orientuje się ile teraz płaci int za godzinę na kasie fiskalnej? Pozdrawiam ;)
Zenek 2017-05-24 21:43
Agencja ma bardzo dużą listę nowych ofert pracy, zawsze coś będzie można wybrać. Mam pytanie do forumowiczów o wyjazdy za granicę czy organizują do Francji? Słyszałem sporo dobrych słów o firmie i mam zamiar wyjechać.
Zespół InterKadra 2017-05-25 14:23
Szanowny Panie,
Na forum nie jesteśmy w stanie odnieść się konkretnie i szczegółowo do Pana sprawy zgłoszonej anonimowo (co rozumiemy). Przykro nam, że jest Pan niezadowolony.
Nieprawdą jest, że nie przejmujemy się ludźmi. Faktem jest natomiast, że przepisy prawa polskiego nie pozwalają nam na wypłatę wynagrodzenia bez podstawy tej wypłaty - czyli bez podpisanej umowy.
Nie odpowiadamy za to, że Poczta Polska nie doręczyła przesyłki. Zawsze należy dla własnego bezpieczeństwa takie dokumenty wysyłać za potwierdzeniem ( list polecony).
Sprawy umów pomiędzy przedsiębiorcami regulowane są zupełnie odrębnie.
Jeśli ma Pan zastrzeżenia co do procedury wypłaty wynagrodzenia, prosimy o przesłanie szczegółowego opisu sytuacji na adres reklamacje@interkadra.pl . Na pewno się tym zajmiemy.
Pozdrawiamy Zespół InterKadra
Baranek888 2017-05-28 11:21
Chodzi mi tylko o to ze zgadzam sie z panstwem co do wysłania mojej umowy zwykłym listem.ok moja wina rozumiem.Ale ktos liczy potem godziny do wypłaty moje godziny dostarczone były 2 maja do waszej placówki>Chodzi mi o to że ktoś wcześniej powinien sie zainteresowac tym ze moja umowa nie została dostarczona.Gdybym nie zadzwonił 25 maja to bym dalej nic bym nie wiedział dlaczego nie mam wypłaty.I co spowdowało to ze jej niema.Chodzi mi dokładnie o to bo takiego problemu szło uniknoć tym bardziej ze wystarczyło tylko zdzwonic i poinformowac o tym.Jak wczesniej kiedyś tam dzwonilem to mówilem pani z biura ze zwykłym listem wysłalem umowe powiedziała ze to sprawdzi czy doszła ale jak nikt nie odzwanial to dlamnie jest to zrozumiane ze jest pozdrawiam Baranek888.Ta sytułacja duzo mnie nauczyła nigdy już żadnej agencji pracy
1
InterKadra 2017-05-31 17:24
Dzień dobry,
Kiedy i na jakiego maila złożył Pan reklamację? Anonimy wpis trudno nam jest zweryfikować, a bardzo nam na tym zależy, aby sprawę wyjaśnić do końca. W ciagu dwóch ostatnich miesięcy na adres reklamacje@interkadra.pl - do tego celu przeznaczony, na pewno nie wpłynęło Pańskie zgłoszenie.
Dlatego proszę, aby Pan to zrobił, podając swoje dane do kontaktu. Chciałabym zająć się tym osobiście i dopilnować, aby ta sprawa zakończyła się dla Pana pomyślnie. Nie dlatego, że sugeruje Pan nagłośnienie sprawy, lecz dlatego, że nam naprawdę zależy na tym, aby pracownicy byli zadowoleni. Mamy nadzieję, że uda nam się w ten sposób zatrzeć nieprzyjemne wrażenie jakie powstało w tej sprawie.
Pozdrawiamy
Małgorzata - Zespół InterKadra
1
Córka 2017-06-02 15:15
Wynagrodzenie osoby zatrudnionej na umowę zlecenia może być, tak samo jak wynagrodzenie za pracę, zajęte przez komornika na podstawie tytułu wykonawczego. Jednak różne są w tym zakresie możliwości dokonania potrącenia z wynagrodzenia pracownika i z wynagrodzenia zleceniobiorcy. Zleceniodawca, który otrzymał tytuł wykonawczy na zajęcie wierzytelności przysługujących zleceniobiorcy, ma obowiązek dokonać zajęcia całego wynagrodzenia ze zlecenia, jeżeli tak wynika z zawiadomienia. Zatrudniający nie może samodzielnie podjąć decyzji o zastosowaniu do tego wynagrodzenia granicy potrącenia czy kwoty wolnej od potrąceń w wysokości minimalnej płacy przysługującej pracownikom. To nie interkadra jest niedouczona tylko Pan niedoinformowany ,radzę kontakt z komornikiem.
Córka 2017-06-06 16:49
Firma nie sprzedaje pracowników ,taki ma obowiązek ,przecież doZUS odprowadzane są składki, do US podatki a komornik ma informację z tych miejsc. A jezeli chodzi o smieciówki,dłużnik musi wykazać że umowa jaka posiada jest jedynym dochodem,komornik może zmienić decyzję o zajęciu
Dariusz 2017-06-12 09:30
Czy mógłby ktoś podzielić się wiedzą na temat miejsc pracy? Ostatnio widziałem bardzo długą listę i zastanawiam sie dlaczego? Mam zamiar aplikować i interesuję się firmą.
pozdrawiam 2017-06-16 18:42
Nie mam zastrzeżeń do interkadry ,ale jeżeli ktoś wybiera sie za pośrednictwem agencji na plakiste, lub szpachlarza itd ....do firmy z YUTZ.... we francji radze sie 2 razy zastanowić.
Cora 2017-06-19 08:40
te Wasze komentarze to nie wygladaja nie na komentarze od opiekunek tylko na kogos specjalizujacego sie maceniem w glowie opiekunkado czego to dopiac? a jaka jest praca w opiece to opiekunki wiedza doskonale!
PH 2017-06-19 12:33
Czy InterKadra ma dobre warunki do pracy dla PH?Może ktoś wie?
Dominik 2017-06-19 20:43
Pytanie do firmy - czy wystawiacie certyfikat RZETELNY KANDYDAT?
InterKadra 2017-06-21 11:30
Dzień dobry
Panie Dominiku , nie jesteśmy zarejestrowani w tej bazie, nie udostępniamy danych osobowych naszych pracowników nikomu. Jeśli jednak potrzebuje Pan rekomendacji - możemy je Panu wystawić. Prosimy o kontakt w tej sprawie z koordynatorem.


Pozdrawiamy
Zespół InterKadra
Zaradna 2017-06-22 22:03
Czy agencja ma jakieś nowe projekty, może większe kontrakty? Tak imponująca jest lista ofert pracy. Każdy mógłby znaleźć coś dla siebie. Napiszcie coś więcej?
InterKadra 2017-06-23 12:23
Szanowna Pani,
InterKadra to Agencja Pracy Tymczasowej - stąd tak pokaźna liczba ofert. Zatrudniamy Pracowników na zlecenie wielu naszych Klientów. To prawda- prawie każdy może znaleźć coś dla siebie. Zachęcamy do aplikowania na interesujące Panią stanowisko/stanowiska lub do kontaktu z regionalnym oddziałem - najbliżej miejsca Pani zamieszkania.

Pozdrawiamy
Zespół InterKadra
Onica 2017-06-23 22:32
Mam pytanie do ,,Szanownej INTERKADRY",po co sie rozsławiacie ze każda opiekunka otrzyma karte EKUZ oraz druk A1 jak i tak nie wysyłacie,nie rozumiem dlaczego nie dajecie tych raz na caly rok tylko na każdy wyjazd.Inne firmy daja te karty z ważnością na cały rok,czekam na dpowiedz !!!!
3
nierozumiem 2017-06-23 23:22
PYTANIE DO INTERKADRY,Czy ja jako opiekunka czyli wasz pracownik moge pozalatwiac sobie te dokumenty,tzn karte Ekuz i druk A1?bylo by najszybciej ,czekam na odpowiedz z INTERKADRY
1
Roberto 2017-06-25 22:19
Fajna agencja i do tego mają bardzo dużo ofert pracy. Korzystałem z ich oferty już nie jeden raz i byłam zadowolony. Wszystko dopięte tylko pracować.
1
Iwona 2017-06-26 08:41
@Roberto rozumiem, że jesteś zadowolony ze współpracy z agencją InterKadra. Mógłbyś powiedzieć coś więcej o swoich doświadczeniach? Jak oceniasz komunikację z firmą? Jak szybko udało Ci się znaleźć za jej pośrednictwem pracę? Wspominasz, że nie jeden już raz wybrałeś właśnie tą agencję. Co wyróżnia ją według Ciebie na tle innych firm z branży?
0000000 2017-06-26 14:41
Czekamy na odpowiedz od Panstwa w sprawach EKUZ i Druku A1
InterKadra 2017-06-27 15:20

Szanowna Pani,
Uważamy, że najlepszym miejscem do zadawania tego typu pytań jest kontakt bezpośredni z nami - osobisty, mailowy, telefoniczny - do czego zachęcamy przy kolejnych Pani wątpliwościach. Ale odpowiemy w skrócie na Pani pytania:
Bez karty A1 wyjazd jest nielegalny. Dlatego też dla każdej Opiekunki współpracującej z nami występujemy z wnioskiem o wydanie A1, co oznacza, że każda z tych osób musi spełniać warunki, aby ten dokument otrzymać. Proces poświadczenia druku A1 przez ZUS może trwać do 2 tygodni. I nie są to przyczyny zależne od nas.
Następnie - kiedy już mamy A1 - dopiero wtedy możemy wystąpić z wnioskiem o wydanie karty EKUZ. To również trwa (niekiedy do kilku tygodni) i znów - nie od nas to zależy.
Ale co bardzo istotne - każda Opiekunka jest ubezpieczona od dnia podpisania umowy. Niezależnie od tego czy już ma ten dokument, czy jeszcze na niego czeka. A zatem - jeśli zajdzie konieczność skorzystania z pomocy medycznej przed otrzymaniem dokumentów - osoba taka kontaktuje się z nami, a my zapewnimy, aby wizyta u lekarza, czy też inne objęte kartą EKUZ świadczenia były możliwe.

Dlaczego nie można dostać dokumentów na cały rok? Otóż druk A1 wystawiany jest na konkretny adres, pod którym Opiekunka świadczy zlecenie. Także karta EKUZ wydawana jest na podstawie tego konkretnego druku A1, dlatego gdy następuje zmiana adresu świadczenia zlecenia, musimy występować o nowy komplet dokumentów dla OP. Jest to konieczne, ponieważ druk A1 jest ważny tylko w miejscu, które jest na nim wpisane.
Karta EKUZ, o której mówimy, jest kartą pracowniczą, z karty turystycznej nie można korzystać wykonując zlecenie za granicą.
Jeśli pojawią się kolejne wątpliwości - zachęcamy do bezpośredniego kontaktu z nami - mailowego, telefonicznego, osobistego. Na pewno na nie odpowiemy.

Pozdrawiamy
Zespół Interkadra
InterKadra 2017-06-27 15:22
Dzień dobry,
może Pani samodzielnie wnioskować tylko o kartę EKUZ, ale w tym celu musi mieć Pani poświadczony druk A1, a to musi zrobić InterKadra.
Uważamy, że najlepszym miejscem do zadawania tego typu pytań jest kontakt bezpośredni z nami - osobisty, mailowy, telefoniczny - do czego zachęcamy przy kolejnych Pani wątpliwościach.

Pozdrawiamy
Zespół InterKadra
0101010 2017-06-27 16:50
ale z kim konkretnie mam sie kontaktowac,nie podala Pani żadnych konkretnych namiarow (tel lub email) do kogo mozna zwracac sie z takimi pytaniami,...
0101010 2017-06-27 16:55
to jest cytat z wpisu powyzszego od INTERKADRY = ,,Bez karty A1 wyjazd jest nielegalny".--mam bardzo wazne pytanie i oczekuje odpowiedzi : Napisala Pani ze wyjazd jest nielegalny bez karty - czy kazda opiekunka i opiekun posiada w dniu wyjazdy karte A1 ??????
2
InterKadra 2017-06-28 11:28
Szanowna Pani, z Pani wpisów wnosiłam, że miała już Pani z nami kontakt skoro miała Pani do nas właśnie konkretne zastrzeżenia - dlatego tych danych nie podałam tutaj.
Niemniej jednak wszystkie potrzebne do tego celu dane kontaktowe znajdzie Pani na naszej stronie internetowej poświęconej osobom pracującym jako opiekunowie osób starszych w Niemczech: www.opiekunki.interkadra.pl
Adres email: opiekunki@interkadra.pl
Telefon: 12 290 44 38

Kolejne pytania prosimy kierować bezpośrednio do naszych konsultantek pod powyższym adresem email lub nr telefonu.

Na zakończenie wątku legalnej pracy z InterKadrą:
jesteśmy licencjonowaną Agencja Pracy, zrzeszoną w organizacjach takich jak: Stowarzyszenie Agencji Zatrudnienia ( www.saz.org.pl) i Sekcja Agencji Opieki (www.sao.org.pl). Wiąże się to m.in. z tym, że oferujemy tylko i wyłącznie legalną pracę.

Pozdrawiamy
Zespół InterKadra
0101010 2017-06-28 11:48
nie chcialam was urazic,entschuldige
GośGoś 2017-06-28 12:26
Jak już jesteś na wyjeździe, czyli w pracy to po miesiącu przychodzi pocztą druk A1 a po 1,5 miesiąca EKUZ. Pozdrawiam
1
InterKadra 2017-06-28 13:20
Nie uraziła nas Pani :-).
Staramy się odpowiadać na zastrzeżenia, rozwiewać wątpliwości.
Niemniej jednak wszystkich prosimy o zgłaszanie się do nas w przypadku takowych, przy pomocy naszej strony internetowej, maila, telefonu lub do wizyty osobistej w jednym z naszych kilkunastu oddziałów w całej Polsce.
Zapraszamy Panią serdecznie!

Pozdrawiamy
Zespół Interkadra
niezapominajka 2017-06-28 13:49
"nierozumiem"- umowa zlecenie nie jest umową o pracę, dlatego nie jesteś pracownikiem danej firmy czy agencji tylko zeleceniobiorcą a to jest zasadnicza różnica.
2
0101010 2017-06-28 13:50
chciałam sie tylko dowiedzieć czy jesteście w stanie zapewnić pracownikowi ktory wyjezdza do innego kraju karte A1 w dniu wyjazdu ?
1
niezapominajka 2017-06-28 13:57
BZDURY!, BZDURY!, BZDURY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i jeszcze raz BZDURYyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy!!!!!!!!!!!
Na wystawionym jednym druku A1, wyjeżdżałam przez cały rok do rożnych miejsc pracy jak również zwróciłam się o wyrobienie karty EKUZ bez druku A1 i jakoś dostałam....
3
niezapominajka 2017-06-28 14:09
Jesteście legalną agencją i oferujecie legalną pracę, ale osoba, która wyjeżdża w danym dniu do pracy nie posiada A1 ani karty EKUZ- dostaje ją po miesiącu, czyli...przez miesiąc przebywa za granicą NIELEGALNIE ;-)
5
Francja 2017-06-28 17:36
Witam
Chciałbym się dowiedzieć coś na temat pracy we Francji jakie pieniądze?
Jakie warunki mieszkaniowe?
Czy rzeczywiście pokrywają przelot w jedną i drugą stronę?
Czy jest się tam miesiąc i na pl na 2tygodnie ?
I czy w ogóle warto zawracać głowę ta praca i ta agencja?
Dzięki z góry
XyZ 2017-06-28 17:59
-Francja- Pomyłka nie ta agencja
1
Immer mit der Ruhe und einer guten Zigarre... 2017-06-28 20:31
Szanowni Państwo.

Dziś otrzymałam SMS od Firmy InterKadra o treści:

"Przypominamy o obowiazku regularnego odsylania raportow wynikajacym z podpisanej przez Państwa umowy. Brak poprawnie wypelnionych raportow skutkuje niemoznoscia uzyskania druku A1 i karty EKUZ!
W celu uzupelnienia brakow prosimy o pilny kontakt - Zespol InterKadra (tu nr tel.)."

Brak możliwości wysłania wiadomości zwrotnej, sprawił, że odpowiedź swoją zamieszczam TU.

Informacje uzupełniające - dot. karty A1 i EKUZ przesyłacie Państwo z dużym opóźnieniem!
Współpracując z InterKadrą zaczynam powoli przyzwyczajać się (niestety) do sposobu, w jaki funkcjonuje Firma, co nie oznacza, że go pochwalam.
Rozumiem natomiast, że Firma, tak, jak każdy rozwija się, wyciągając wnioski ze swoich błędów, czego Państwu życzę! :)
Plusem jest fakt, że mój układ nerwowy jest świetnie zahartowany przez tego typu Praktyki, i na wszelkie odstępstwa od prawidłowości reaguję z uśmiechem i spokojem.
Kierując się powiedzeniem, że tylko ten, co nic nie robi, nie popełnia błędów oraz lepiej późno niż ... później ;), życzę Państwu dalszego rozwoju i sukcesów.
Pozdrawiam.
:)

4
InterKadra 2017-06-29 16:53
Szanowni Państwo,

Uprzejmie informujemy, że dla wszystkich osób, które z nami współpracują występujemy zarówno o formularz A1, jak również o kartę EKUZ.

W zależności od charakteru współpracy z nami - wybieramy odpowiednią podstawę prawną, na podstawie której składamy odpowiednie wnioski do właściwych urzędów, przejmując związane z tym formalności.
W ubiegłym roku na legalnie działającym rynku wydano łącznie 500 000 formularzy A1.
Jednocześnie zakład ubezpieczeń społecznych weryfikuje każdorazowo dokumenty sprawdzając, czy istnieje podstawa do wydania formularza. Wszystkie te procedury trwają około 2 tygodnie, a czasami, na skutek korespondencji z organem rentowym- dłużej. Wszystko to jednak ma na celu prawidłowe zastosowanie przepisów prawa do indywidualnej sytuacji każdego z Państwa.

Staramy się pomagać Państwu i przejmujemy formalności. Opóźnienia nie wynikają z naszej winy, bowiem dla każdego występujemy o formularz. Jednocześnie -jeżeli w trakcie oczekiwania na jego wydanie, zaistnieje potrzeba skorzystania z pomocy lekarskiej- pomagamy uzyskać Certyfikat Tymczasowo Zastępujący Europejską Kartę Ubezpieczenia Zdrowotnego, który może uzyskać osoba ubezpieczona, która:
* nie uzyskała przed wyjazdem EKUZ, a konieczne jest potwierdzenie prawa do rzeczowych świadczeń zdrowotnych,
* utraciła EKUZ (kradzież, zagubienie lub zniszczenie),
* zapomniała przed wyjazdem zawnioskować o EKUZ.

Jednocześnie pomimo tego, że o formularz A1 występujemy zawsze w momencie podpisania umowy, zaznaczamy, że zgodnie z orzecznictwem można również formularzem A1 objąć okres wsteczny. Samo zatem opóźnienie leżące po stronie urzędu nie rzutuje negatywnie na Państwa sytuację prawną.

Korespondencja sms-owa przesyłana do Państwa ma na celu przyspieszenie naszych kontaktów i ich ułatwienie, a prośby o ewentualne uzupełnienie dokumentacji maja na celu uniknięcie jakichkolwiek sytuacji, w których niemożliwe byłoby określenie Państwa i naszych praw i obowiązków związanych z nawiązaną współpracą, co mogłoby rzutować na Państwa świadczenia z ubezpieczenia społecznego.

Jednocześnie na wszelkie zgłoszenia indywidualne kierowane do nas reagujemy najszybciej jak to możliwe po przeanalizowaniu sytuacji.

Na dalsze pytania będziemy odpowiadać tylko w przypadku, jeśli zostaną one skierowane do nas mailowo: opiekunki@interkadra.pl , telefonicznie 12 290 44 38 lub osobiście - w jednym z naszych 16 biur, których listę znajdziecie Państwo tutaj: http://www.opiekunki.interkadra.pl/kontakt/
Zachęcamy do bezpośredniego kontaktu z nami - tylko tak możemy odpowiedzieć na wszystkie pytania i rozwiać wątpliwości.

Z poważaniem
Zespół InterKadra
4
gosia 2017-06-30 10:38
nie rozumiem tego szantażu, co mają raporty do druków, których wydanie jest obowiązkiem firmy, łachy żadnej nie robią, nie ogarniam tego, myślałam, że coś się tam zmieniło na lepsze a tu coraz większe nie wiadomo co
3
Marek 2017-07-01 13:55
InterKadra ma aktualnie bardzo dużo nowych ofert ale szkoda, że tylko w kraju. Chciałbym wyjechać do Niemiec ale nic nie mogłem znaleźć. Może ktoś słyszał o dobrej robocie i mógłby się podzielić na forum?
Edyta 2017-07-04 23:42
dowiedziałam sie, że interKadra bedzie szukać specjalisty do działu handlowego. Nie wiecie czy dają służbowe samochody? I opiekę w lux med? A moze premie roczne ? A może coś jeszcze? Śniadania ?
Cezary 2017-07-14 22:50
InterKadra fajna firma tylko zastanawiam się jaka jest przyczyna tylu ofert pracy?
andrzej 2017-07-19 21:15
monter konstrukcji stalowych francja mam zamiar jechac jakies wskazowki
Obserwator 2017-07-25 12:02
Jestem bardzo ciekawa czego dotyczy oferta do samotnego seniora, miejsce pracy — Rüsselsheim? Bardzo tajemnicza jest ta oferta, na jakie zarobki można liczyć? Może ktoś słyszał i mógłby podzielić się informacjami?
Zostaw swoją opinię o InterKadra Sp. z o. o - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie InterKadra Sp. z o. o