logo InterKadra Sp. z o. o

InterKadra Sp. z o. o

Kraków

Opinie o InterKadra Sp. z o. o

InterKadra 2017-03-16 12:47
Szanowny Panie Dawidzie,

niestety na forum nie możemy zweryfikować sprawy, dlatego prosimy o kontakt z naszym działem reklamacji: reklamacje@interkadra.pl.

Z poważaniem,
Zespół InterKadra
Kaska 2017-03-16 14:14
Był ktoś na rozmowie odnośnie koordynatora regionalnego? Jak przebiegał proces , jakie warunki itp.? Zastanawiam się czy aplikować...
gośc 2017-03-16 15:10
Dlaczego nie spytasz u źródła, czyli w IK?.....,no, chyba że nie możesz się dodzwonić, to byłoby typowe dla tej firmy.
5
Kaska 2017-03-16 15:19
No właśnie mówią tyle co w ogłoszeniu jest napisane wiec ogólnikowo
3
gośc 2017-03-16 21:40
Brak rzetelnej informacji, to też typowe dla tej firmy. Na pewno trzeba dopytać o termin wypłaty wynagrodzenia, tj., czy zapłacą Ci w całości, czy będą płacić w ratach/zaliczkach, czy są jakieś obligatoryjne potrącenia od poborów, typu płatne szkolenia, których nie potrzebujesz oraz, czy składki emerytalno-rentowe do ZUS odprowadzą w każdym miesiącu, czy co 2-gi miesiąc, bo na ZUS-ach IK kombinuje ...., chyba, że Ci na tym nie zależy.
Przed podpisaniem przeczytaj umowę kilka razy "ze zrozumieniem".
Życzę powodzenia.
11
InterKadra 2017-03-17 11:42
Szanowna Pani,

bardzo nam przykro, jeśli została Pani źle potraktowana i czuła się do czegoś przymuszana. Na pewno nie chcemy, by takie sytuacje miały miejsce. Sprawę należy wyjaśnić, dlatego zachęcamy do kontaktu z naszym działem reklamacji: rekalmacje@interkadra.pl.

Z poważaniem,
Zespół InterKadra
zenada 2017-03-18 18:36
Interkadra wysyłając rachunek rodzinie niemieckiej nazywa siebie na tym rachunku sprzedawcą a ich klienta nabywcą. Rodzina niemiecka u której jestem z oburzeniem mi ten rachunek pokazywała i mówili, że człowiek to przecież nie towar, jak tak można.
15
InterKadra 2017-03-21 14:48
Szanowna Pani,

rozumiemy dezaprobatę, jednak język umowy wynika z norm prawnych. To ogólnie przyjęte terminy dotyczące sprzedaży usług, które wykonujemy. Terminy, które widnieją na rachunku w żaden sposób nie mają na celu obrażania Opiekunów.

Z poważaniem,
Zespół InterKadra
5
Obibok 2017-03-21 21:28
Tak tak racja
Anna P. 2017-03-22 07:08
Trochę znajomości definicji nikt nie płaci za osobę tylko za usługę ,którą się kupuje i sprzedaje. A znając Niemców wątpię żeby zwrócili na to uwagę.
1
zenada 2017-03-22 15:29
Otóż zwrócili.
2
Iobro 2017-03-22 21:22
Nie zrozumiałaś pewnie co mówią do Ciebie.Tak jest jak wyjeżdżasz do Pracy w DE ze słabym językiem.Żenada,wstyd przynosisz tylko Polsce
1
zenada 2017-03-23 15:55
Rozumiem, że skądś się znamy się, skoro wiesz jaka jest moja znajomość języka. ;) ;)
Wiem, że to słownictwo wynikające z norm prawnych, jednak w kontekście pracy 24h brzmi to dość groteskowo ;) Na co zwrocili uwagę pdp i pokazali mi rachunek. ;)
Nie uważam również, żebym przynosiła wstyd samej sobie a co dopiero całej Polsce. Żyję w zgodzie ze swoim sercem i sumieniem. :)
8
zenada 2017-03-23 15:58
Dwa razy "się", hhihi sorki :) Chyba miałam inną koncepcję budowy zdania na samym początku ;)
Pozdrawiam!
An San 2017-03-23 18:31
Najgorsza agencja jaka może być. Do pracy przyjmują bez odpowiednich badań sanepidu. Warszawie godziny też dają jak chcą wolnego nie ma. Liczyć też nie potrafią.
9
xyz 2017-03-25 07:14
No jeszcze nie grali tego w zadnym kinie hhahahhah , ale ubaw . A od kiedy to sanepid robi badania do pracy w opiece. Trzymajcie mnie , co za gimbusy pracuja dla tej IK
3
Teqa 2017-03-25 08:24
Przecież Pani powyżej nie napisała, że chodzi o pracę w opiece.
4
Teqa 2017-03-25 08:27
Nie wiem po co tak obrażać bez powodu drugiego człowieka.
4
xyz 2017-03-25 09:59
IK bo odejdę od Was hahhaha. Nie powiedzialbym, ze to najgorsza agencja. I raczej potrafia liczyć hahahha.
Musicie w koncu zrozumieć ,ze to jest kapitalizm, slaby zawsze przegra.
1
gośc 2017-03-25 13:13
Masz błędne wyobrażenie o kapitalizmie i mylisz „słabość” z „niezaradnością”. Każdy ma wybór, tylko nie każdemu chce się z tego wyboru skorzystać.
Skoro uważasz, że zaliczasz się do tych „słabych”, to pewnie tak jest, ale zawsze możesz to zmienić. Raz na jakiś czas zadaj sobie odrobinę trudu i porównaj warunki, jakie oferują inne agencje za taką samą pracę. IK, to nie jedyna agencja w Polsce…na szczęście. Wybór - to jedna z korzyści kapitalizmu :)
10
xyz 2017-03-26 10:39
Nie mam zastrzezen do Ik - to najlepsza agencja jaką może być. Błędne myslenie to Ty masz! Poki nie zrozumiesz slowa kaptalizm tak bedziesz miala czy tu czy gdzie indziej. A pewnie nigdy nie zrozumiesz bo Cie tak nauczono, nie potrafisz spojrzec inaczej.Dokonalas wyboru więc nie szykanuj firmy!
2
xyz 2017-03-26 11:18
I jak nie możesz zasnąc w nocy ,ze odeszlas od Ik to wsadz glowę w lodowata wodę , najlepiej morską to się wyprostujesz i otrzeżwiejesz i wtedy jak myślisz choc troche to zrozumiesz co to jest kapitalizm. Radzę dzis włozyć bryłkę lodu na czubek glowy i nosić do rana to częściowo zlagodzi męczarnie.
3
małgosia 2017-03-28 11:36
ja też mało nie zsikałam się w majtki ze śmiechu, najlepsza agencja... najlepiej to kombinują jak zapier..... ciężko zarobioną przez nas kasę, która należy się nam NIKOMU NIE POLECAM PRACY W TEJ AGENCJI, zmarnowałam tam czas ale lepiej walnąć się w łeb późno niż później
13
Iwona 2017-03-28 11:44
Bardzo proszę o zachowanie kultury wypowiedzi i nieużywanie tego wątku do obrażania innych. Chętnie za to usłyszymy od Was konstruktywne opinie na temat firmy.
1
małgosia 2017-03-28 14:13
jaka agencja taka kultura a poza tym nikogo nie obrażam, napisałam prawdę
9
:) 2017-03-29 08:34
Kasujecie komentarze. Pan Krzysztof Wam za to placi? ;)
8
Iwona 2017-03-29 09:25
@:) 2017-03-29 08:34 jeśli zniknął któryś z komentarzy, oznacza to że został on zarchiwizowany przez naszego administratora za naruszenie regulaminu. Dlatego też przez zostawieniem swojej opinii należy zapoznać się z jego treścią.
Zleceniobiorca 2017-04-01 18:56
Witam, jakoś tak się złożyło, że pracowałem przez różne agencje przez okres studiów, oraz później, traktując to jako dodatkową pracę. Pracowałem najwięcej na kasie i przez większość czasu w Interkadrze.

Apeluję o więcej rozsądku i zrozumienia, bo mam wrażenie, że duzo tutaj jest roszczeniowych wypowiedzi. Tam też pracują tylko ludzie. Przez prawie dwa laty współpracy z Interkadrą zdążyłem wymienić wiele maili, listów i telefonów z wieloma zmieniającymi się w tym czasie Koordynatorami z Interkadry. Nie zdarzyło się, żeby nie dało wyjaśnić sie jakiejkolwiek sytuacji. Tam też pracują tylko ludzie. Ja mam 30 lat. Dla mnie te zlecenia są dodatkową pracą, która pozwala spłacać kredyt mieszkaniowy. Nie raz byłem zmęczony, nie raz odczytywałem i pisałem maile w nocy.

Każdemu mogą się zdarzać pomyłki w tym w godzinach pracy. Wszystko zawsze udawało się załatwić szybko za pomocą telefonu. Nigdy nie zdarzyło się, żeby mail został bez odpowiedzi, a jeśli ktoś nie odpisywał, to wystarczyło ponowić prośbę i nie było problemu.

Także zanim zacznie się krytykować, lepiej odczekać chwilę, aż emocje opadną. Bo jak spojrzę wstecz to więcej było pozytywów niż negatywów. A w miesiącu potrafię mieć około 90 nadgodzin co wymaga koordynacji i częstych telefonów do agencji. Jakoś jednak przeżyłem i wszystkim życzę więcej spokoju i pokory w każdej pracy,

pozdrawiam:)
2
Urszula 2017-04-04 17:20
Nic dodać, nic ująć. Podpisuję się pod tym obiema łapkami. :)
9
Justus 2017-04-09 20:48
InterKadra świetna firma, dobrze organizują prace dla ludzi.
1
świr 2017-04-10 18:56
????????
3
Iwona 2017-04-11 09:04
@Justus chętnie dowiemy się co sprawia, że według Ciebie InterKadra to świetna firma. Jakie są największe plusy ze współpracy z firmą?
1
świrek 2017-04-11 10:19
Eeeeee koniec z tym tematem!!!ll
2
Karol 2017-04-18 18:15
Jakie warunki wstępne trzeba spełniać żeby dostać pracę na stanowisku specjalisty ds. sprzedaży do biznesu? Gdyby ktoś dodał jeszcze kilka słów o firmie i pracownikach byłoby super. Słyszałem dobre opinie ale nie zaszkodzi wiedzieć więcej.
olek 2017-04-22 15:06
Monter konstrukcji stalowych - Francja. Ktoś, coś wie? Był, Jest?
Pracownik 2017-04-25 19:17
InterKadra to jedna z 10 największych agencji pracy.W Spółce InterKadra wdrożony został System Zarządzania Jakością, z usług agebcji korzysta wiele renomowanych firm, które udzieliły referencji. Piszę o tym ponieważ niektórzy pytaja a inni mogą skorzystać przy okazji.
Klara 2017-05-02 18:19
Szkoda, że tak mało wpisów na temat pracy w Niemczech. Mam wielką ochotę wyjechać ale szukam opinii o agencjach. O InterKadra mówił znajomy, że spokojnie można wyjechać.
Damara 2017-05-03 08:02
Jeżeli chodzi o kartę EKUZ to czekałam na nią sześć tygodni,a arkusz A1 otrzymałam po około trzech tygodni, bo takie są procedury... A z arkuszem A1 można załatwić wszystko tak samo jak z kartą.. Nie rozumiem o co robi Pani aferę, skoro arkusz A1 i kartę wydaje NFZ inaczej jeżeli samemu się to załatwia, a inaczej gdy się upoważni pracownika InterKadry... Pozdrawiam...
1
Malarz 2017-05-07 21:15
Słyszałem trochę o agencji i to były dobre opinie. Sam zgłosiłem sie do nich, gdyż interesuje mnie praca malarza we Francji. Mam w związku z tym pytanko, jak można na tym zarobić? Jakie wymagania ma firma?
Dorobiony 2017-05-08 10:47
Hej
Mnie Interkadra płaciła za mc 2800 Euro,ale to było 8 lat temu.
Dorobiłem się czego chciałem i pa
Teraz siedze przed kompem i smieje się z takich jak Ty.
Całuski dla wszystkich
Dorobiony
gosc 2017-05-08 16:33
Ej Dorobiony , 8 lat temu to ludzie nawet o takich zarobkach nie słyszeli na wyjeździe , a co dopiero zarobić . Bajki to możesz wstawiać dzieciom pewnie posluchaja . W tej chwili na budowie ciężko zarobić dobre pieniądze , no chyba ze brutto ,odejmij za chate ,zycie i tak naprawdę jest niewiele ,ale na pewno więcej niż w PL . A już na pewno nie przez firme IK .Kon by się usmial
6
Norbi 2017-05-10 22:27
Przegadałem ostatnie oferty pracy i jest bardzo duży wybór. Mam pytanie o firmę , jak organizują wyjazdy? Czy mieszkania są w miarę przyzwoite? Słyszałem dobre opinie o nch.
+ 2017-05-13 23:09
Interkadra tylko uwaza tych co dobrze znaja jezyk to sa oszusci jak potrzebuja to zatrudniaja tylko na krotko i na umowe smieciowe oni maja swoia szajke. Gang .gang.9
Zuzia 2017-05-14 10:40
Czasami najlepszym coś się nie uda , tak po prostu bywa. Ogólnie słyszałem, że InterKadra potrafi zorganizować robotę poza granicami. Maja już swoje utarte ścieżki.
On 2017-05-17 13:25
To fakt kasuja komentarze bo na cebuli kolo paryza to uwazajcie..
1
Zaradna 2017-05-17 22:20
Fajna firma i jeśli ktoś nie chce pracować nie musi.
SEBA 2017-05-19 00:50
Witam wszystkich ;) mam małe pytanko czy może ktoś orientuje się ile teraz płaci int za godzinę na kasie fiskalnej? Pozdrawiam ;)
Zenek 2017-05-24 21:43
Agencja ma bardzo dużą listę nowych ofert pracy, zawsze coś będzie można wybrać. Mam pytanie do forumowiczów o wyjazdy za granicę czy organizują do Francji? Słyszałem sporo dobrych słów o firmie i mam zamiar wyjechać.
Baranek888 2017-05-25 11:50
Witam pilnujcie sobie wszystkiego ja nie dostarczyłem umowy na czas i wypłata wstrzymana.Nikt sie nie zaintereswał tym ze nie doszła moja umowa.Moja wina bo wysłalem zwyklym listem mam nauczkę.al jak przez miesiesiac nikomu to nie przeszkadzało by np zadzwonic i powiedziec nie dosalismy od pana jeszcze umowy Teraz sie dowiaduje ze moglem zdjencie wyslac lub skanem masakra ale kase za moje godziny to mozna brać od firmy dla której pracowałem .W niczym brak mojej umowy nie przeszkadzał nikomu .Nabijanie ludzi w butelkę Mam nadzieje ze kiedys ktos sie weznie za te agencje pracy wkurza mnie to ze nawed z moich zarobionej kasy trzeba jeszcze zaplacić za to ze oni wykonaja przelew.Moja przestroga jest taka naprawdę bardzo uwazajcie z ta firmą .Ludzimi to sie nie przejmuja liczy sie tylko profit dla nich pozdrawiam
2
Zespół InterKadra 2017-05-25 14:23
Szanowny Panie,
Na forum nie jesteśmy w stanie odnieść się konkretnie i szczegółowo do Pana sprawy zgłoszonej anonimowo (co rozumiemy). Przykro nam, że jest Pan niezadowolony.
Nieprawdą jest, że nie przejmujemy się ludźmi. Faktem jest natomiast, że przepisy prawa polskiego nie pozwalają nam na wypłatę wynagrodzenia bez podstawy tej wypłaty - czyli bez podpisanej umowy.
Nie odpowiadamy za to, że Poczta Polska nie doręczyła przesyłki. Zawsze należy dla własnego bezpieczeństwa takie dokumenty wysyłać za potwierdzeniem ( list polecony).
Sprawy umów pomiędzy przedsiębiorcami regulowane są zupełnie odrębnie.
Jeśli ma Pan zastrzeżenia co do procedury wypłaty wynagrodzenia, prosimy o przesłanie szczegółowego opisu sytuacji na adres reklamacje@interkadra.pl . Na pewno się tym zajmiemy.
Pozdrawiamy Zespół InterKadra
Zostaw swoją opinię o InterKadra Sp. z o. o - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie InterKadra Sp. z o. o