logo InterKadra Sp. z o. o

InterKadra Sp. z o. o

Kraków

Opinie o InterKadra Sp. z o. o

Zaradna 2017-06-22 22:03
Czy agencja ma jakieś nowe projekty, może większe kontrakty? Tak imponująca jest lista ofert pracy. Każdy mógłby znaleźć coś dla siebie. Napiszcie coś więcej?
InterKadra 2017-06-23 12:23
Szanowna Pani,
InterKadra to Agencja Pracy Tymczasowej - stąd tak pokaźna liczba ofert. Zatrudniamy Pracowników na zlecenie wielu naszych Klientów. To prawda- prawie każdy może znaleźć coś dla siebie. Zachęcamy do aplikowania na interesujące Panią stanowisko/stanowiska lub do kontaktu z regionalnym oddziałem - najbliżej miejsca Pani zamieszkania.

Pozdrawiamy
Zespół InterKadra
Onica 2017-06-23 22:32
Mam pytanie do ,,Szanownej INTERKADRY",po co sie rozsławiacie ze każda opiekunka otrzyma karte EKUZ oraz druk A1 jak i tak nie wysyłacie,nie rozumiem dlaczego nie dajecie tych raz na caly rok tylko na każdy wyjazd.Inne firmy daja te karty z ważnością na cały rok,czekam na dpowiedz !!!!
6
nierozumiem 2017-06-23 23:22
PYTANIE DO INTERKADRY,Czy ja jako opiekunka czyli wasz pracownik moge pozalatwiac sobie te dokumenty,tzn karte Ekuz i druk A1?bylo by najszybciej ,czekam na odpowiedz z INTERKADRY
1
Roberto 2017-06-25 22:19
Fajna agencja i do tego mają bardzo dużo ofert pracy. Korzystałem z ich oferty już nie jeden raz i byłam zadowolony. Wszystko dopięte tylko pracować.
1
Iwona 2017-06-26 08:41
@Roberto rozumiem, że jesteś zadowolony ze współpracy z agencją InterKadra. Mógłbyś powiedzieć coś więcej o swoich doświadczeniach? Jak oceniasz komunikację z firmą? Jak szybko udało Ci się znaleźć za jej pośrednictwem pracę? Wspominasz, że nie jeden już raz wybrałeś właśnie tą agencję. Co wyróżnia ją według Ciebie na tle innych firm z branży?
0000000 2017-06-26 14:41
Czekamy na odpowiedz od Panstwa w sprawach EKUZ i Druku A1
InterKadra 2017-06-27 15:20

Szanowna Pani,
Uważamy, że najlepszym miejscem do zadawania tego typu pytań jest kontakt bezpośredni z nami - osobisty, mailowy, telefoniczny - do czego zachęcamy przy kolejnych Pani wątpliwościach. Ale odpowiemy w skrócie na Pani pytania:
Bez karty A1 wyjazd jest nielegalny. Dlatego też dla każdej Opiekunki współpracującej z nami występujemy z wnioskiem o wydanie A1, co oznacza, że każda z tych osób musi spełniać warunki, aby ten dokument otrzymać. Proces poświadczenia druku A1 przez ZUS może trwać do 2 tygodni. I nie są to przyczyny zależne od nas.
Następnie - kiedy już mamy A1 - dopiero wtedy możemy wystąpić z wnioskiem o wydanie karty EKUZ. To również trwa (niekiedy do kilku tygodni) i znów - nie od nas to zależy.
Ale co bardzo istotne - każda Opiekunka jest ubezpieczona od dnia podpisania umowy. Niezależnie od tego czy już ma ten dokument, czy jeszcze na niego czeka. A zatem - jeśli zajdzie konieczność skorzystania z pomocy medycznej przed otrzymaniem dokumentów - osoba taka kontaktuje się z nami, a my zapewnimy, aby wizyta u lekarza, czy też inne objęte kartą EKUZ świadczenia były możliwe.

Dlaczego nie można dostać dokumentów na cały rok? Otóż druk A1 wystawiany jest na konkretny adres, pod którym Opiekunka świadczy zlecenie. Także karta EKUZ wydawana jest na podstawie tego konkretnego druku A1, dlatego gdy następuje zmiana adresu świadczenia zlecenia, musimy występować o nowy komplet dokumentów dla OP. Jest to konieczne, ponieważ druk A1 jest ważny tylko w miejscu, które jest na nim wpisane.
Karta EKUZ, o której mówimy, jest kartą pracowniczą, z karty turystycznej nie można korzystać wykonując zlecenie za granicą.
Jeśli pojawią się kolejne wątpliwości - zachęcamy do bezpośredniego kontaktu z nami - mailowego, telefonicznego, osobistego. Na pewno na nie odpowiemy.

Pozdrawiamy
Zespół Interkadra
InterKadra 2017-06-27 15:22
Dzień dobry,
może Pani samodzielnie wnioskować tylko o kartę EKUZ, ale w tym celu musi mieć Pani poświadczony druk A1, a to musi zrobić InterKadra.
Uważamy, że najlepszym miejscem do zadawania tego typu pytań jest kontakt bezpośredni z nami - osobisty, mailowy, telefoniczny - do czego zachęcamy przy kolejnych Pani wątpliwościach.

Pozdrawiamy
Zespół InterKadra
0101010 2017-06-27 16:50
ale z kim konkretnie mam sie kontaktowac,nie podala Pani żadnych konkretnych namiarow (tel lub email) do kogo mozna zwracac sie z takimi pytaniami,...
0101010 2017-06-27 16:55
to jest cytat z wpisu powyzszego od INTERKADRY = ,,Bez karty A1 wyjazd jest nielegalny".--mam bardzo wazne pytanie i oczekuje odpowiedzi : Napisala Pani ze wyjazd jest nielegalny bez karty - czy kazda opiekunka i opiekun posiada w dniu wyjazdy karte A1 ??????
2
InterKadra 2017-06-28 11:28
Szanowna Pani, z Pani wpisów wnosiłam, że miała już Pani z nami kontakt skoro miała Pani do nas właśnie konkretne zastrzeżenia - dlatego tych danych nie podałam tutaj.
Niemniej jednak wszystkie potrzebne do tego celu dane kontaktowe znajdzie Pani na naszej stronie internetowej poświęconej osobom pracującym jako opiekunowie osób starszych w Niemczech: www.opiekunki.interkadra.pl
Adres email: opiekunki@interkadra.pl
Telefon: 12 290 44 38

Kolejne pytania prosimy kierować bezpośrednio do naszych konsultantek pod powyższym adresem email lub nr telefonu.

Na zakończenie wątku legalnej pracy z InterKadrą:
jesteśmy licencjonowaną Agencja Pracy, zrzeszoną w organizacjach takich jak: Stowarzyszenie Agencji Zatrudnienia ( www.saz.org.pl) i Sekcja Agencji Opieki (www.sao.org.pl). Wiąże się to m.in. z tym, że oferujemy tylko i wyłącznie legalną pracę.

Pozdrawiamy
Zespół InterKadra
0101010 2017-06-28 11:48
nie chcialam was urazic,entschuldige
GośGoś 2017-06-28 12:26
Jak już jesteś na wyjeździe, czyli w pracy to po miesiącu przychodzi pocztą druk A1 a po 1,5 miesiąca EKUZ. Pozdrawiam
1
InterKadra 2017-06-28 13:20
Nie uraziła nas Pani :-).
Staramy się odpowiadać na zastrzeżenia, rozwiewać wątpliwości.
Niemniej jednak wszystkich prosimy o zgłaszanie się do nas w przypadku takowych, przy pomocy naszej strony internetowej, maila, telefonu lub do wizyty osobistej w jednym z naszych kilkunastu oddziałów w całej Polsce.
Zapraszamy Panią serdecznie!

Pozdrawiamy
Zespół Interkadra
niezapominajka 2017-06-28 13:49
"nierozumiem"- umowa zlecenie nie jest umową o pracę, dlatego nie jesteś pracownikiem danej firmy czy agencji tylko zeleceniobiorcą a to jest zasadnicza różnica.
2
0101010 2017-06-28 13:50
chciałam sie tylko dowiedzieć czy jesteście w stanie zapewnić pracownikowi ktory wyjezdza do innego kraju karte A1 w dniu wyjazdu ?
1
niezapominajka 2017-06-28 13:57
BZDURY!, BZDURY!, BZDURY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i jeszcze raz BZDURYyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy!!!!!!!!!!!
Na wystawionym jednym druku A1, wyjeżdżałam przez cały rok do rożnych miejsc pracy jak również zwróciłam się o wyrobienie karty EKUZ bez druku A1 i jakoś dostałam....
3
niezapominajka 2017-06-28 14:09
Jesteście legalną agencją i oferujecie legalną pracę, ale osoba, która wyjeżdża w danym dniu do pracy nie posiada A1 ani karty EKUZ- dostaje ją po miesiącu, czyli...przez miesiąc przebywa za granicą NIELEGALNIE ;-)
5
Francja 2017-06-28 17:36
Witam
Chciałbym się dowiedzieć coś na temat pracy we Francji jakie pieniądze?
Jakie warunki mieszkaniowe?
Czy rzeczywiście pokrywają przelot w jedną i drugą stronę?
Czy jest się tam miesiąc i na pl na 2tygodnie ?
I czy w ogóle warto zawracać głowę ta praca i ta agencja?
Dzięki z góry
XyZ 2017-06-28 17:59
-Francja- Pomyłka nie ta agencja
1
Immer mit der Ruhe und einer guten Zigarre... 2017-06-28 20:31
Szanowni Państwo.

Dziś otrzymałam SMS od Firmy InterKadra o treści:

"Przypominamy o obowiazku regularnego odsylania raportow wynikajacym z podpisanej przez Państwa umowy. Brak poprawnie wypelnionych raportow skutkuje niemoznoscia uzyskania druku A1 i karty EKUZ!
W celu uzupelnienia brakow prosimy o pilny kontakt - Zespol InterKadra (tu nr tel.)."

Brak możliwości wysłania wiadomości zwrotnej, sprawił, że odpowiedź swoją zamieszczam TU.

Informacje uzupełniające - dot. karty A1 i EKUZ przesyłacie Państwo z dużym opóźnieniem!
Współpracując z InterKadrą zaczynam powoli przyzwyczajać się (niestety) do sposobu, w jaki funkcjonuje Firma, co nie oznacza, że go pochwalam.
Rozumiem natomiast, że Firma, tak, jak każdy rozwija się, wyciągając wnioski ze swoich błędów, czego Państwu życzę! :)
Plusem jest fakt, że mój układ nerwowy jest świetnie zahartowany przez tego typu Praktyki, i na wszelkie odstępstwa od prawidłowości reaguję z uśmiechem i spokojem.
Kierując się powiedzeniem, że tylko ten, co nic nie robi, nie popełnia błędów oraz lepiej późno niż ... później ;), życzę Państwu dalszego rozwoju i sukcesów.
Pozdrawiam.
:)

4
InterKadra 2017-06-29 16:53
Szanowni Państwo,

Uprzejmie informujemy, że dla wszystkich osób, które z nami współpracują występujemy zarówno o formularz A1, jak również o kartę EKUZ.

W zależności od charakteru współpracy z nami - wybieramy odpowiednią podstawę prawną, na podstawie której składamy odpowiednie wnioski do właściwych urzędów, przejmując związane z tym formalności.
W ubiegłym roku na legalnie działającym rynku wydano łącznie 500 000 formularzy A1.
Jednocześnie zakład ubezpieczeń społecznych weryfikuje każdorazowo dokumenty sprawdzając, czy istnieje podstawa do wydania formularza. Wszystkie te procedury trwają około 2 tygodnie, a czasami, na skutek korespondencji z organem rentowym- dłużej. Wszystko to jednak ma na celu prawidłowe zastosowanie przepisów prawa do indywidualnej sytuacji każdego z Państwa.

Staramy się pomagać Państwu i przejmujemy formalności. Opóźnienia nie wynikają z naszej winy, bowiem dla każdego występujemy o formularz. Jednocześnie -jeżeli w trakcie oczekiwania na jego wydanie, zaistnieje potrzeba skorzystania z pomocy lekarskiej- pomagamy uzyskać Certyfikat Tymczasowo Zastępujący Europejską Kartę Ubezpieczenia Zdrowotnego, który może uzyskać osoba ubezpieczona, która:
* nie uzyskała przed wyjazdem EKUZ, a konieczne jest potwierdzenie prawa do rzeczowych świadczeń zdrowotnych,
* utraciła EKUZ (kradzież, zagubienie lub zniszczenie),
* zapomniała przed wyjazdem zawnioskować o EKUZ.

Jednocześnie pomimo tego, że o formularz A1 występujemy zawsze w momencie podpisania umowy, zaznaczamy, że zgodnie z orzecznictwem można również formularzem A1 objąć okres wsteczny. Samo zatem opóźnienie leżące po stronie urzędu nie rzutuje negatywnie na Państwa sytuację prawną.

Korespondencja sms-owa przesyłana do Państwa ma na celu przyspieszenie naszych kontaktów i ich ułatwienie, a prośby o ewentualne uzupełnienie dokumentacji maja na celu uniknięcie jakichkolwiek sytuacji, w których niemożliwe byłoby określenie Państwa i naszych praw i obowiązków związanych z nawiązaną współpracą, co mogłoby rzutować na Państwa świadczenia z ubezpieczenia społecznego.

Jednocześnie na wszelkie zgłoszenia indywidualne kierowane do nas reagujemy najszybciej jak to możliwe po przeanalizowaniu sytuacji.

Na dalsze pytania będziemy odpowiadać tylko w przypadku, jeśli zostaną one skierowane do nas mailowo: opiekunki@interkadra.pl , telefonicznie 12 290 44 38 lub osobiście - w jednym z naszych 16 biur, których listę znajdziecie Państwo tutaj: http://www.opiekunki.interkadra.pl/kontakt/
Zachęcamy do bezpośredniego kontaktu z nami - tylko tak możemy odpowiedzieć na wszystkie pytania i rozwiać wątpliwości.

Z poważaniem
Zespół InterKadra
4
gosia 2017-06-30 10:38
nie rozumiem tego szantażu, co mają raporty do druków, których wydanie jest obowiązkiem firmy, łachy żadnej nie robią, nie ogarniam tego, myślałam, że coś się tam zmieniło na lepsze a tu coraz większe nie wiadomo co
3
Marek 2017-07-01 13:55
InterKadra ma aktualnie bardzo dużo nowych ofert ale szkoda, że tylko w kraju. Chciałbym wyjechać do Niemiec ale nic nie mogłem znaleźć. Może ktoś słyszał o dobrej robocie i mógłby się podzielić na forum?
Edyta 2017-07-04 23:42
dowiedziałam sie, że interKadra bedzie szukać specjalisty do działu handlowego. Nie wiecie czy dają służbowe samochody? I opiekę w lux med? A moze premie roczne ? A może coś jeszcze? Śniadania ?
Cezary 2017-07-14 22:50
InterKadra fajna firma tylko zastanawiam się jaka jest przyczyna tylu ofert pracy?
andrzej 2017-07-19 21:15
monter konstrukcji stalowych francja mam zamiar jechac jakies wskazowki
Obserwator 2017-07-25 12:02
Jestem bardzo ciekawa czego dotyczy oferta do samotnego seniora, miejsce pracy — Rüsselsheim? Bardzo tajemnicza jest ta oferta, na jakie zarobki można liczyć? Może ktoś słyszał i mógłby podzielić się informacjami?
osia 2017-08-20 10:24
dziewczyny, proszę o info, jak tam teraz jest w ik, zmieniło się coś? jakie zarobki? pozdro dla wszystkich ciężko pracujących i kiepsko zarabiających
Tymoteusz 2017-08-20 17:40
Ludzie muszą być zadowoleni z wyjazdów przez InterKadra ponieważ mało ostatnio piszą na tym forum! Jak ktoś planuje wyjazd do pracy to przydają się takie informacje. Może jednak ktoś znajdzie czas ?
odradzajaca 2017-08-24 23:13
INTERKADRA TO NAJ NAJ NAJGORSZA FIRMA pod słońcem,kiepska organizacja wyjazdów,okłamują na każdym kroku,trzymajcie sie jak najdalej od nich, a Panie menagerki potrafią się bez potrzeby obrazic,
TOTALNA POMYŁKA,ODRADZAM
8
Tadeusz 2017-08-25 11:27
Z tego co się dowiedziałem to InterKadra jest oceniana jako dobry pracodawca. Może nie jest ideałem ale przecież takich nie ma! Zastanawiam się jedynie dlaczego mają tak długa listę ofert pracy. Może ktoś wie?
Finka 2017-08-25 13:33
Składki do ZUS odprowadzają co drugi miesiąc - słabe to jak na dobrą firmę.
3
Zuzanna 2017-09-05 10:56
@Finka Czy mogłabyś napisać skąd masz takie informacje? Czy to sprawdzone czy też zwykła plotka oczerniająca firmę? Może komuś zależy na dyskredytowaniu firmy?
ja 2017-09-05 13:48
to nie jest zadna plotka,popros firme o RMUA,i sama sie dowiesz jakie skladki tobie odporowadzaja co miesiac,co drugi miesic odprowadzaja ci skladki
4
byla pracownicca 2017-09-05 15:03
skladki odprowadzaja co drugi miesiac,ale bardzo bym tez prosila zeby DROGA INTERKADRA sie wypowiedziala na ten temat (jestem ciekawa co odpowie Interkadra)
Szanowna Interkadro prosze napisac jak Interkadra odprowadza skladki (ile co miesiac i czy faktycznie co miesiac odprowadzacie)
2
Finka 2017-09-05 21:02
Zuzanno, wiem o składkach z autopsji. A wynagrodzenie jest płatne 80% za przepracowany miesiąc, dopiero na koniec drugiego miesiąca wypłacają całość. Tak jak pisałam składki do ZUS co drugi miesiąc. Taka dziwna polityka tej firmy.
Pozdrawiam
2
Iwona 2017-09-07 10:03
@Finka a czy ktoś z firmy InterKadra informował swoich pracowników o tym? Czy macie to gdzieś na piśmie? Mówiliście, że chcecie, aby składki były odprowadzane co miesiąc? Czy jakiś pracownik może zweryfikować słowa pracodawcy w wywiadzie: http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,4577,wywiad-krzysztof-jakubowski? Jak to ma się do rzeczywistości w firmie?
mloda 2017-09-07 13:10
brak słów na ten post,
jeżeli pracujemy to chyba chcemy żeby składki były odprowadzane co miesiąc,chyba że komuś nie zależy na składkach,ja co miesiąc dostaję informacje o tym ile mam odprowadzanych składek,
A fakt jest taki że składki sa odprowadzane co drugi miesiąc,nie dajcie sie oszukiwać,znajdźcie firme ktora odprowadza co miesiąc

Mam nadzieje że INTERKADRA napisze na forum jak odprowadza składki ?
3
ewa 2017-09-07 18:48
mnie pasuje, że odprowadzają co drugi miesiąc, najchętniej płaciłabym do zusu 1 zł m-c, bo i tak z tych składek będzie jedno wielkie g, lepiej odkładać w skarpetę, moja ciotka kilkadziesiąt lat prowadziła aptekę i dostała 1200 zł emerytury, ten kraj to porażka
....... 2017-09-08 11:07
A INTERKADRA dalej milczy !!?!!?!!?!!!chyba jest cos na rzeczy
3
Zaradna 2017-09-10 21:44
Informacje o odprowadzanych składkach uzyskacie w ZUS-ie
....... 2017-09-11 08:38
firma ma też obowiazek podać takie informacje
2
Finka 2017-09-11 14:27
... sama oglądam swoje składki na platformie ZUS i widzę jak firmy odprowadzają moje składki i od jakiej wysokości wynagrodzenia. Interkadra od 4.000,00 ale co drugi miesiąc.
1
On 2017-09-13 21:22
Odradzam cebule po 2 tygodniach wrocicie tam nie wiadomo o co chodzi dla szefa,bierze ludzi co 2 tygodnie..
Zaradna 2017-09-13 23:02
Dlaczego nie otrzymujecie całego wynagrodzenia tylko 80% a pozostała część za miesiąc. Przecież tak nie powinno być, to jest niezgodne z przepisami. Powinniście zgłosić to osobom odpowiedzialnym za te sprawy w firmie.
2
jo 2017-09-14 16:13
chyba umowe kazdy czytal,a ty w jakiej firmie pracujesz?
1
magda.mi 2017-09-21 11:24
Witam. Ja osobiście nie polecę nikomu tej firmy. Pracowałam za jej pośrednictwem na kasie w sklepie Auchan w Krakowie. A kto kilka powodów: wypłatę dostaje się dopiero 25. dnia kolejnego miesiąca. Panie w biurze są kompletnie niezorganizowane, zapominają poinformować sklep o przyjściu pracownika, także moja na szczęście tylko pół godzinna podróż do pracy o 7 rano zakończyła się powrotem do domu z "pustymi rękoma" dwukrotnie. Przy podpisaniu umowy obiecują dużo godzin pracujących, a kończy się na tym, że jest to parę godzin w tygodniu. Nie informują bardzo często o grafiku, tłumacząc sie, że przecież go wysłały. Mają bałagan w papierach. To tylko kilka z zaistniałych powodów. Nie życzę nikomu, by został tak potraktowany przez pracodawcę. Jedyny plus? Przyzwoita stawka godzinowa.
2
Iwona 2017-09-21 14:07
@magda.mi to może warto zgłosić przełożonemu tych Pań z biura, że są niekompetentne i nie wykonują swoich obowiązków należycie? Może on nie wiem co się dzieje i jak jego pracownicy pracują? Spróbujesz?
Zostaw swoją opinię o InterKadra Sp. z o. o - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie InterKadra Sp. z o. o