brak logo

Bemo-Motors

Warszawa

Opinie o Bemo-Motors

nick* 2012-02-25 10:23:48
Tak to juz jest jak dobiera sie pracowników nie według doświadczenia a po znajomosci, ktorym trzeba dac zarobic a dla pozostałych nie wystarcza. A zreszta nie oszukujmy sie przy takich obrotach dla wszystkich by wystarczył na sredna krajowa gdyby nie pazernosc kliki.
nick* 2012-03-26 22:39:05
"Wiecie ci , nie rozumiem Was. To po co siedzicie w tej firmie i narzekacie jak jest tak zle. Zwolnijcie sie i juz.Przeciez to jest wolny kraj. i co pracuja jakos nie narzekaja, tylko [usunięte przez moderatora] i frustraci rozpisuja brednie!!! : Czyj to wpis, łatwo się domyśleć kogo? Jakiś inteligencik, najpierw pisze po co siedzicie, a za chwilę, że ci co pracują to nie narzekają. Pracusiu pomyśl zanim napiszesz. Właśnie tacy ludzie pracują co nie mogą poprawnie jednego zdania złożyć. Takich zatrudnia firma pracowników umysłowych jak i fizycznych , zwłaszcza mechaników , którzy nic nie potrafią i klient musi po trzy razy przyjeżdżać na poprawkę. I właśnie klienci powinni czytać opinie stacji autoryzowanej zanim zostawi swój samochód . Firma cieszy się złą opinia u konkurencji, a będzie jeszcze gorzej. Fachowca trzeba zapłacić godziwe pieniądze, a jak się chytrzy to ma się partaczy, a nie specjalistów.
beta 2012-04-14 16:48:48
ciekawe jak to jest? - opinia w warszawie tragiczna, coróż nowe wpisy, że praca w Bemo to katastrofa. a w poznaniu podobno fajnie się w bemo pracuje. to dziwne - firma ta sama.
12345 2012-05-03 21:45:11
nikt nie pisze bo juz nikogo tam juz nie ma:):):):)
bolo 2012-06-11 11:02:13
Chcą żeby ludzie robili za 1500 zl,a potem się dziwią że nie ma kto robic.
1
yoon 2012-08-29 20:58:42
coż, realia finansowe w Poznaniu inne niż w Wawie. Firma w Wawie tragiczna, poczynając od dyrektorka aaaaaaaaaaaa i na dyrektorku z Poznania, tym od części kończąc. Nic dziwnego, że kierownik działu części ze stażem większym niż 5 miesięcy to rekordzista.
co cie to obchodzi 2012-09-16 16:32:12
Ta firma to największy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] [usunięte przez moderatora] tam nie zarobisz duzych pieniedzy [usunięte przez moderatora] lansuje sie swoim gruchotem i uwaza ze jest fajny a to nie prawda. Żałosne
nick 2013-02-19 19:29:57
prawda to że płacą 1500 zł-NIE WIERZYŁEM!!!!!!

heh tyle to ja wydaje na ogrzewanie miesięcznie w zimę :)

ŻENADA!!!!! I TYLE
4
Nowy 2013-04-17 14:27:07
A ja pracuję już drugi tydzień i jest bardzo OK. 1. Atmosfera fajna. 2. Można zarobić kasę tylko trzeba sprzedawać, a to chyba normalne. 3. Szefostwo OK. 4. Klimy nie ma, ale nie jest gorąco. Nie bardzo kumam o co Ci chodzi. Dla mnie OK.
1
były 2013-04-28 17:01:59
to poczekaj az zrobi sie 30 + stopni:) , podejrzewam, ze miejsca dla handlowców nadal przy oknach, można sie nieźle opalić....:)napisz czy jest ok za miesiąc jak dostaniesz wypłatę i wrócisz ze spotkania z dyrektorem;), który wrócił ze spotkania z Poznaniem:)dno , kapusta i muł.
1
Hola 2013-04-30 15:06:17
A ciekawe, czemu kolega któremu najbardziej w pracy przeszkadzał brak klimatyzacji i latające samoloty nie pochwalił się swoimi wynikami sprzedaży? Może nie ma czym? A złej baletnicy ...
zep 2013-05-16 21:17:41
byłem dzisiaj na rozmowie kwalifikacyjnej i nie było nic dziwnego, jedynie zarobki marne 1700-1800 na okresie próbnym, później niby więcej + procent od sprzedaży. Zapytałem sąsiada bo pracował u nich to mówi że nie chce mieć z tą firmą nic wspólnego i też mówił że wszystko jest na gębę - nic na papierze
1
Nowy 2013-05-17 18:26:30
Odpowiadam na wcześniejsze. Na zewnątrz + 30. Naprawiona klimatyzacja i jest OK! Atmosfera nadal OK. Pensja rzeczywiście tak sobie, ale sprzedałem tylko 1 auto :(. Coś mi się zdaje żeś malkontent :).
bgo 2013-07-25 23:32:39
po 1 roku pracy,jeśli ta firma tyle wytrwa,zdasz sobie sprawę ze wszystkiego.......................
1
olo 2013-10-09 20:09:26
Nic się nie zmieniło !!!! Plany wybujane w kosmos, nacisk i bezwzględne podejście dopracownika. Zwolnić mogą cię za byle co wystarczy że nie przypasujesz zarządzającemu. Szef ogólnie udaje że nic nie wie ale to nie prawda, ogólne [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie polecam..
2
Samsel 2013-11-21 18:18:07
Prawdę mówiąc plany są wykonalne. Nie ma dramatu. Płacą jak każdy ( chociaż raz zagarnąłem premię - bo zrobiłem plan i było całkiem fajnie :), ale przynajmniej atmosfera jest OK i chce się żyć.
1
Ziomek 2013-12-31 01:12:53
Jedyne co by się chciało powiedzieć o tej firmie to wszechobecny brak kompetencji i niesamowita rotacja pracowników - którzy już po miesiącu wiedzą, że wdepnęli w (usunięte przez administratora).

Wszystko dzieje się za plecami, które namiętnie obrabia siwa podróba dyrektóra, paputek prezesa nie mający pojęcia o funkcjonowaniu dealerstwa , a wciskający nos we wszelkie sprawy.

Wynagrodzenia katastrofalnie niskie i na "śmieciówkach" więc jak kogoś bawi praca za darmo na zlecenie to będzie to odpowiednie miejsce dla niego :)

Atmosfera bardzo ciekawa, jednocześnie jest tam dużo miłych osób, ale za razem masa szczurków, które sprzedały by własną matkę by wejść krok głębiej w tyłek "zarządzającym" poznańskim chłopcom :P

Ogólnie mówiąc , niezły kabaret, którego nie polecam nawet najgorszym wrogom :P
1
Nowy 2014-01-02 08:12:35
Nie jest tak źle. Minimalna krajowa jak nie sprzedajesz ( bo nie masz premii wynikowej), ale jest. Nawiązując do P - jeden drugiego napędza w narzekaniu,
a jak potrzebuję wsparcia przy sprzedaży to wszyscy zarobieni. To takie błędne koło narzekactwa malkontentów. Je jestem zadowolony.
1
pracownik 2014-01-02 12:32:27
Panowie patrząc na trzy ostatnie posty , jeden niech się weźmie do roboty , drugi niech przeanalizuje co robił źle , ponieważ to wy kreujecie/kreowaliście to co jest w tej firmie a na pewno : "..firmie to wszechobecny brak kompetencji i niesamowita rotacja pracowników...".
2
Jaco 2014-02-15 14:32:21
Katastrofa, wszechobecna bieda , brak standardów i brak fachowców!!!
Tylko spapucisły dyrektorek z polmozbytu który powinien się nazywać "Jarząbek" , jak ten z Misia :) Jego główną rolą jest wpatrywanie się w kamery i codzienne mycie auta, by w każdej chwili być gotowym do pędu na lotnisko po swego poznańskiego pana :D
(usunięte przez administratora)
1
mechanik 2014-08-12 21:28:51
Czy ktoś wie jak wyglądają tu warunki dla mechaników? Jak zarobi, jakie systemy płacowe?
1
Szybki 2014-10-30 16:29:52
Pracuję w Bemo Wawa od 4 miesiecy. Po raz pierwszy przeczytałem wpisy. Nie rozumiem tych wpisów. Tak naprawdę to jest normalnie, atmosfera i relacje super. Sprzedałem parę wózków i dostałem kasę jak nalezy. Układy mam w d...., sprzedaję i zarabiam. Tyle.
1
pracuś bez pracy 2015-01-27 12:37:47
cześć wszystkim tutaj forumowiczom, aktualnie pilnie potrzebuję nowego pierwszego zatrudnienia i polecano mi właśnie Bemo-Motors. ale w ciemno nie wchodzę w nic, sorry taki mamy klimat. muszę mieć wiedzę co i jak w firmie. najważniejsza sprawa, ile jest u nich podstawy netto i jak procentowo się prowizje przedstawiają?
disti 2015-03-29 21:37:49
wiecie może czy pasjonat samochodów znajdze tam jakieśklawe zajęcie w tym sallonie bemo motoors, jestem fanem tego meisjca bo tam tyle marek jest samochodów i pojazdów w ogole ze mozna sobie wszystko poogladac podotykać i pojezdzic. dealerzy znani mam nadzieje, ze jakos tam sie da zalapac bez problemow iwekszych .
Poznań 2015-07-18 20:41:48
Sądząc po wpisach, przeważają Warszawiacy ! Uwierzcie w Poznaniu również MOGIŁA !! Zwalniają dla rozrywki bo Pan/Pani dyrektor/kierownik miał/a zły humor lub "ochotę zwolnić". Zarobki wręcz śmieszne ! Kompletny brak współpracy między pracownikami ( pozabijali by się wzajemnie ). Nie ma mowy o kulturze osób na wyższych stanowiskach, im wyższe tym więcej słomy z butów wystaje. Wciąż nerwy, o co tym razem się przyczepią ! DNO ! DNO ! DNO ! Warunki pracy ? Upał = karetki pod salonem bo pracownicy słabną.
3
Stuart 2015-07-25 00:48:09
Ej nie zgadzam się. Przeglądałem sobie goworka rozrywkowo szukając opinii o firmie, w której pracuję. Sprzedaję leasing. Współpracuję z BEMO w Warszawie.
Firma przeszła gigantyczną przemianę. Ma nowego dyrektora jakoś od 2013 roku - i to on napędza sprzedaż i standardy. Każdy ma coś do swojego szefa, ale BEMO przeżyło skok cywilizacyjny. Czy można zarobić? Hehe generalnie handel samochodami jest dobry dla kogoś kto to już robił dawniej albo dla kogoś kto startuje i nie ma żadnych zobowiązań finansowych. Ale reasumując zarobić można. To zależy w ponad 50% od Ciebie. Firma dała miejsce, samochody, telefon itd. SPRZEDAJ. Ci co narzekają a znam wielu to ludzie bez sprzedaży którzy rozczarowani odeszli lub zostali zastąpieni. Dealer jest dobry tylko serwis przeciętny niestety.
hatersgonnahate 2015-09-23 19:21:01
Ja już jestem wieloletnim pracownikiem w Bemo co prawda ani Warszawa ani Poznań i sobie chwalę, tak samo jak większość kadry. Od 5 lat mamy 85% takiego samego składu. Zarobić można i to 4ro krotność podstawy ale trzeba być królem sprzedaży, wszystko zależy od własnych umiejętności. A to, że przychodzi czasem pracownik, który chce się porozumieć z klientem a sam dokładnie nie wie o czym rozmawia lub mechanik który ledwo sobie poradzi z rowerem to już nie jest wina Bemo Motors ani dyrektorów tylko kompetencji samych pracowników. Ja się z tej firmy jeszcze na pewno długo nigdzie nie wybieram.
Nowy-Stary 2016-07-08 12:38:12
Jestem już drugi rok w Bemo Warszawa. Możecie nie wierzyć malkontenci, ale jest OK. Zacząłem sprzedawać - zacząłem zarabiać i jestem zadowolony. Relacje w środku wzorcowe. Dyro marzenie. Zespół się cementuje. Do zobaczenia za rok.
Michał 2016-08-08 08:16:38
Firma pomimo zapewnień na rozmowie nie udzieliła informacji zwrotnej po odbytym spotkaniu rekrutacyjnym. Czytając opinie z dużym prawdopodobieństwem mogę stwierdzić, że traktowanie ludzi w sposób jaki jest tu opisywany jest prawdą. Skoro już na etapie rekrutacji wychodzą niedociągnięcia i brak poszanowania dla ludzi.
zaza 2016-09-24 11:25:49
jest jest super
Mateusz 2016-09-29 09:06:49
Witam, pod koniec sierpnia byłem na rozmowie w Bemo w Warszawie... Rozmowa przebiegła wyśmienicie, rozmawiałem z Panem dyrektorem Michałem B.... Miałem dostać odpowiedź w ciągu kilku dni czy się dostałem czy nie... Dostałem odpowiedź następnego dnia "witamy w zespole". Udałem się wypełnić kwestionariusz osobowy etc... Złożyłem wypowiedzenie u obecnego pracodawcy, ostatniego dnia mojego wypowiedzenia i dwa dni przed rozpoczęciem nowej pracy w Bemo dostałem o godzinie 19, od Pani z HR wiadomość o zmianie polityki firmy i reorganizacji pracy w oddziale w Warszawie bo szefostwo jest niezadowolone z rentowności oddziału i wycofują się z mojego angażu, tak się nie robi, to jest traktowanie człowieka jak pomiotło, zostawiając go na lodzie.
1
ignacy 2016-09-29 09:08:55
No to jest rzeczywiście słabe @mateusz ale jak przyszedł jakiś odgórny rozkaz no to firma nie miała pewnie wyboru, zaproponowali jakąś rekompensatę chociaż?
Zostaw swoją opinię o Bemo-Motors - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bemo-Motors