AUTO1.com
2 48 176 5 1

Opinie o AUTO1.com

Filtruj opinie po kryteriach:

anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak5Nie
Waleczny
 Opinia

Prokuratura nie zajmie się tą firmą ponieważ samochody są opisywane w kraju ich pochodzenia. Sąd odeśle Ciebie do Berlina i tyle będzie z prokuratury - tylko wyłożysz kase i nic nie wskurasz. Co innego reklamacja, jak walczysz to walcz - ja kupiłem u nich b. dużo samochodów i trafiają się dobre sztuki ale też miałem kilka wtop - które wywalczyłem z pomocą mojego opiekuna ale dało radę. Ja sie z nimi nie mam zamiaru sądzić gdyż to będzie długie, kosztowne a ich stać na lepszych prawników niż mnie

Pomocna?
Tak2Nie7
Marek
 Opinia
@Waleczny 05.11.2018 10:06

CO TY PIEPRZYSZ ZA GŁUPOTY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ZADEN OPIEKUN NIE JEST W STANIE NIC POMÓC BO BY MUSIAŁ BEZ WYPŁATY CAŁY MIESIĄC ZAPIEPRZAĆ

Pomocna?
Tak17Nie
Waleczny
 Opinia
@Marek 13.11.2018 12:19

W takim razie przykro mi że masz takiego opiekuna Marku. Weź go zmień .....

Pomocna?
TakNie1
marek
 Opinia
@Waleczny 13.11.2018 14:17

a jak to zrobic?

Pomocna?
Tak1Nie
Waleczny
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@marek 12.04.2019 00:12

Ja napisałem na ich ogólnego maila z informacją że mój opiekun nie chce ze mną gadać. Skontaktował sie po 1 dniu jakiś gość który spytał i tutaj przyznam że widać że był kierownikiem dlaczego chce go zmienić i podać argumenty. Miałem kilka niedokończonych spraw które mi pomógł rozwiązać a następnego dnia zadzwonił ktoś inny i już 2 lata z nim działam! Może nie kupuje ilości jak niektórzy ale zawsze odbiera i zawsze pomoże a to już naprawdę dużo. Firma jak firma , współpracuje z inną hurtownią i oni mają dział reklamacyjny który nawet nie odbierze telefonu......

Pomocna?
Tak1Nie3
pioka
 Opinia
@Waleczny 13.11.2018 14:17

@Waleczny mówi prawdę Żaden opiekun Ci nie pomoże bo pracuje dla Auto1 a nie dla Ciebie. A co do zmiany to nie jest możliwa. Wiem - próbowałem.

Pomocna?
TakNie
xyx
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@pioka 17.06.2019 22:09

tem WALECZNY to pracownik auto1 zwykły cw el

Pomocna?
Tak1Nie
gdzie jest prokuratura
 Opinia

to co robi auto1 to nie jest sprzedaz samochodow(usunięte przez administratora)auta z cofnietymi licznikami ( 90% z włoch ale nie tylko ) falszowane opisy i zdjecia.podawane wartosci z czujnika lakieru sa nieadekwatne.celowe zatajanie wad samochodu w celu wyludzenia pieniedzy.zmienianie opisow po zakonczeniu aukcji.MAM NA WSZYSTKO DOWODY reklamacja to kpina z klienta.kiedy ktos sie zajmie tym przestepczym procederem? byly wyludzenia na wnuczka,na policjanta i od dluzszego czasu sa wyludzenia na auto1.dziwie sie ludziom tam pracujacym ktorzy musza wlasnym nazwiskiem podpisywac sie pod tymi (usunięte przez administratora).gdzie wy macie honor? tylko kasa sie liczy?

Pomocna?
Tak7Nie
Waleczny
 Opinia
@gdzie jest prokuratura 17.06.2019 13:04

Firma działa jak sie mylę od 2016 - Dlaczego nie ma prokuratury?? Bo cały czas tam kupujesz! Ten kto umie handlować kupuje w A1 i nie pisze płacząc o pomste do nieba jaki to on biedny że ma ryse na zderzaku :D Zapewne masz 60 lat plus i nudzisz ale przedstań (usunięte przez administratora) i weź sie do roboty.

Pomocna?
Tak1Nie5
Waleczny
 Opinia

A Ty jesteś człowiekiem który ma problemy emocjonalne i musi przekazać całemu światu jaki to on biedny jest. Każdy ma problemy ja akurat nie mam problemów z A1 ale nie kupuje dużo jedynie pod klienta . Zatajone wady, wyłudzenie? I wszyscy są tak bardzo nie zadowoleni że muszą wylać swoje żale na GoWork a tak czy inaczej kupujesz i kupować będziesz! :) Pachoł Auto1 dobre widać że pod wieloma nickami piszesz na tej cudownej platformie a Ty jesteś Trollem który ma za dużo czasu i nie radzisz sobie w życiu.... Smutne ale 3maj sie i zmień branże ;)

Pomocna?
Tak1Nie3
hehe
 Opinia
@Waleczny 18.06.2019 16:47

widac ze jestes dyzurnym pachołem auto1 na tej sronie.sam z siebie piszesz takie glupoty czy pracodawca zmusil cie do tego?

Pomocna?
Tak3Nie1
Waleczny
 Opinia
@hehe 20.06.2019 09:59

Bez komentarza. Żal mi Ciebie chłopie. Nauczyłeś sie jednego słowa pachoł i teraz próbujesz zarazić tym tekstem innych. Według Ciebie każdy kto pisze na in "+" o stronach na których powinęła sie Tobie noga to zapewne pracownicy i nikt inny przecież nie moze mieć lepiej tam jest źle po Pan "hehe" , "gdzie jest prokuratura" .... ogólnie zmieniający Nicki co komentarz jest pokrzwywdzony i musi na siłe pokazać że nie może być nigdzie lepiej bo ma źle.... może Ciebie mama nie przytulała i teraz potrzebujesz dobrego słowa?? ---> Stary! Będzie dobrze! Na 100% znajdziesz stronę na której będziesz mógł kupować tanio ubrania (spodnie, buty, nawet kalosze) za 80% ceny! Ubierzesz pół Polski i będziesz zarabiał krocie! Życzę Tobie tego i na serio 3 mam kciuki!

Pomocna?
TakNie
xyx
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@Waleczny 21.06.2019 16:48

ty jakis po je bany jestes w du pe cie auto1 dy ma a sie cieszysz baranie

Pomocna?
Tak1Nie
michał
 Opinia

wspópracowałem z nim kilka lat, na początku było super jednak od pewnego momentu jest coraz gorzej, w tym roku miarka się już przebrała i jest dosłownie dramat, oczywiście nadal można tam kupić dobre auto, ale to loteria, opisów można wcale nie czytać, bo nieraz dobry samochód jest opisany jako złom, a nieraz w opisie wszystko super a na miesjcu kompletna porażka, wielokrotnie samochody posiadają ewidentnie ukryte, poważne wady, a system reklamacji to kpina, można zostać na lodzie z autem, którego naprawa przekroczy wartość, to wielka firma, która zupełnie nie dba o dobre relacje z klientami, zdecydowanie odradzam, ja pomimo lat dobrej współpracy straciłem cierpliwość,

Pomocna?
Tak10Nie
ak
 Opinia
@michał 24.06.2019 22:50

W tym roku samochody to dramat. W ub tygodniu dostałem auto za ok 4400E nie dość że wyszpachlowane, to jeszcze z palącą się kontrolką ciśnienia oleju, uszkodzoną dwumasą oraz poważnie uszkodzone w transporcie (3 elementy do lakierowania). Koszt doprowadzenia samochodu do ładu wyniesie około 7.000 zł. W opisie pokazany jako bezwypadkowy w 100% sprawny. I nie była to żadna okazja cenowa zakupy tam zrobiły się już naprawdę niebezpieczne. Proces reklamacji to robienia z człowieka wariata żądania kolejnych filmów pomimo że na tych co zostały przesłane wszystko widać.

Pomocna?
Tak4Nie1
Matys
 Opinia

Auto 1. To dramat. Zamówiłem u nich ze 20 samochodów, ale każde niemalże było z nieopisanymi wadami. Szczyt czczytow kiedy auto zamiast z silnikiem benzynowym przyjechało z silnikiem diesla (zły opis) i myślicie że chcą zabrać auto i oddać pieniądze? Nie. Pomimo moich usilnych prób proponują mi voucher. Dla zasady, dla zasady już tylko zakończę ta sprawę w niemieckim sądzie. Bo czuje się wyjątkowo oszukany, żeby nie napisać inaczej.

Pomocna?
Tak3Nie1
pioka
 Opinia
@Matys 19.05.2019 16:30

Mnie przysłali auto z 100 wgnieceniami od gradu, a w opisie nic o tym nie było. Dali mi vouher na 300 euro i cisza. Nawet nie raczyli odpisać na pismo od mojego prawnika. I też założył bym im sprawe gdyby nie to że godząc się na ich regulamin godzisz się na rozstrzyganie sporów w sądzie gdzie zarejestrowana jest ta firma, a nie w Polsce.

Pomocna?
TakNie
Jolka
 Opinia

Tu jest sedno sprawy w AUTO1 FAKTURY ZAKUPOWE Niestety większość kupujących nie ma świadomości że przy pierwszej kontroli skarbowej zostaną w gaciach , bo biura księgowe żle rozliczają f-ry zakupowe. Interpretacja KIS co do rozliczania f-r z AUTO1 została wydana .Oczywiście na niekorzyść kupującego . Czyli wylicytując samochód za 4 tys euro dostajemy w sumie trzy dokumenty (faktury) jedna to jest cena auta np.2500 euro druga 1425 euro cena aukcyjna i trzecia na 75 euro obieg dokumentów itp.Trzeba jednak wiedzieć że NIP-y na tych fakturach są inne czyli samochód kupiliśmy od innego sprzedawcy a opłate aukcyjną od innego , więc podstawa do naliczania vat-u marży należy stosować od ceny 2500euro a nie od 4000 tys euro co w większości robią biura księgowe .I teraz prosty rachunek przy sprzedaży tego auta za 4500 euro nie zarobiliśmy 500 euro tylko dopłaciliśmy do interesu , ponieważ vat marże płacimy od ceny zakupu a ceną sprzedażyu cena auta jest cena 2500 euro , czyli od 2000 euro musimy zapłacić vat .Kto ma chociaż podstawowe pojęcie to może wyliczyć ile zarobił na tym konkretnym przykładzie Podany teraz przykład jest jedną z wielu kombinacji f-r w AUTO1 Teraz podam przykład gdzie samochód wylicytowany za 5500 EURO a cena auta 1250 EURO a reszte to opłata akcyjna itp TO POLICZCIE SOBIE SAMI nawet jak sprzedacie to auto za 7000 euro dalej plecy TAK WIĘĆ DLA WSZYSTKICH ZAKUPOWICZÓW W AUTO1 --------------MINA SKARBOWA---------------Nawet nie chcę myśleć o tych co piszą że kupili na auto1 500 aut i zozliczali to żle czyli sumując te trzy f-ry do ceny zakupu

Pomocna?
Tak29Nie
Rawicz
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@Jolka 25.05.2019 07:50

Witam Zależy jakie masz biuro rachunkowe. Jest wiele interpretacji fv przez urzędy skarbowe czyt.: (usunięte przez administratora) Nie będę sie wypowiadał za innych ale ja dzięki Bogu nie mam problemów.

Pomocna?
Tak2Nie23
pioka
 Opinia
@Rawicz 27.05.2019 09:34

Potwierdzam. Problemy mają cwaniacy którzy za usługę nie chcieli odprowadzić vatu.

Pomocna?
Tak14Nie
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak2Nie2
3
czas wziac sie za auto1
 Opinia

ci dwaj to flagowe posmiewiska tej firmy,nie maja pojecia o samochodach,a jedyne co potrafie zrobic to wyslac maila typu kopiuj wklej.jak mozna pisac takie niedorzecznosci i podpisywac sie wlasnym nazwiskiem broniac pseldo firmy.sama dyrekcja ma z nich polewke jak czyta ich odpowiedzi hehe.trzeba po nazwiskach wymieniac to moze zreflektuja sie ze sa nie tylko posmiewiskiem oszukanczej firmy ale tez internetu.za pare zeta tak sie osmieszac.....czas zeby telewizja sie zajela ta firma,moze program uwaga ???

Pomocna?
Tak2Nie1
akrystian
 Opinia

Samochody nie zgodne z opisem, wady świadomie zatajane. Istotą tego przedsięwzięcia jest skupowania samochodów z usterkami mechanicznymi (bo tanio) i sprzedawanie ich z zyskiem jako 100% sprawne. Na ok. 40 aut zakupionych może 5 zgodnych z opisem. Usterki sprzęgieł , kół dwumasowych w dieslach są pomijane, w benzyniakach z gazem uszkodzone są instalacje LPG, bardzo często trafiają się auta z huczącymi skrzyniami biegów. Ewidentnie widać, że trafiają tam samochody z którymi właściciele za granicą mieli problemy. Mówienie , że jak się zapłaci drogo to auto będzie ok nie jest prawdą. Owszem będzie w lepszym stanie wizualnym ale będzie coś w nim huczeć, silnik może nierówno pracować itp. Przy zakupie auta trzeba brać dużą rezerwę na naprawy, wtedy można coś zarobić. Ja na każdym sprzedanym samochodzie zarobiłem ale często przygotowanie takiego auta trwa 2/3 miesiące, wymaga szukania mechaników, kupowania używanych części itp itd. O podejściu tej firmy do klienta najlepiej świadczy fakt nagminnego ogłaszania diesli jako benzynowe. Propozycja raczej dla ludzi o dużej wiedzy motoryzacyjnej, zapleczu technicznym, doświadczeniu i mocnych nerwach.

Pomocna?
Tak4Nie
Gazdzik
 Opinia

Potwierdzam, ze samochody sprzedawane przez Auto1 to nie mozna ich nazwac samochodami ale tylko jak to opiekun Auto1 powiedzial to "kibel". Niezgodne w 100% z opisem. Zderzaki montowane do samochodu na pianie do montazu okien, itp. Dla zainteresowanych moge podeslac fotki. Mimo wspolpracy kilkuletniej stanowczo mowie NIE i przestrzegam przed zakupem!!!

Pomocna?
Tak4Nie
Mariusz
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

(usunięte przez administratora) Kupiłem u nich ponad 200 aut. Na początku było wszystko ładnie pięknie. Przebitka na aucie była nawet dwukrotna. Swoją przygodę zacząłem w 2014 roku. W tym czasie zdecydowana większość aut była zgodnych z opisem. Reklamacje były rozparzane naprawdę w dobry sposób. Nie było opłat aukcyjnych, wyrejestrowania itp. Auta były do lekkich poprawek i na sprzedaż. Od 2017 roku zaczęły się problemy. 60% to totalne ulepy nic nie warte. 1 na 10 aut zdarzyło się zgodne z opisem. Reklamacje kończyły się śmiesznymi voucherami 50-150e, a naprawa uszkodzeń kilkakrotnie wyższa ( auta nie za 500e tylko kilka tyś.) Każdemu normalnemu handlarzowi proponuje się dwa razy zastanowić(usunięte przez administratora) Zdecydowanie nie polecam. Nie kupuje już od ponad 1,5 roku i skończyły się moje problemy.

Pomocna?
Tak12Nie
1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Gazdzik
 Opinia
@Mariusz 19.03.2019 22:15

Potwierdzam, ze samochody sprzedawane przez Auto1 to nie mozna ich inaczej nazwac ale tylko jak to opiekun Auto1 powiedzial to "kibel". Niezgodne w 100% z opisem. Zderzaki montowane do samochodu na pianie do montazu okien, itp. Dla zainteresowanych moge podeslac fotki. Mimo wspolpracy kilkuletniej stanowczo mowie NIE!!!

Pomocna?
Tak1Nie
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak10Nie
grzesiu
 Opinia

Kupowałem u nich podobne ilości samochodów co Ty, ale trochę dłużej bo około 4 lata. Kiedyś zakupy tam nie były problematyczne dopóki nie mieli tak dużej ilości klientów. Z roku na rok coraz gorzej, samochody źle opisane, świadomie zatajane wady samochodów, część faktur zakupowych wystawianych Netto (Vat do zapłaty w Polsce), obsługa opiekunów (często się zmieniają) na bardzo kiepskim poziomie. To wszystko sprawiło, że na tym interesie zarabia Auto 1 , sklep z częściami, mechanik, lakiernik, tapicer, elektronik i swoje też otrzymuje Urząd Skarbowy , itp ...ale Tobie z reguły już niewiele pozostanie. Myślisz że zadzwonią do Ciebie, żeby usunąć wpis to Ci gwarantuję, że tego nie zrobią, jakby to chcieli zrobić to kładli by nacisk na moderatora, a inna sprawą jest to że dla Auto1 klient który zaczyna stwarzać problem (reklamacje bez znaczenia czy uzasadnione czy nie) jest traktowany jak śmieć. Sam tego doświadczyłem dlatego od pół roku nie robię żadnych zakupów w Auto1 i też nikt tam za mną jakoś nie tęskni. Platform oferujących samochody z całej europy jest naprawdę wiele, więc naprawde jest gdzie kupować. Dużo i długo by się można rozpisywać na temat Auto1, ale podsumowując jest to w moim rankingu zdecydowanie najgorsza firma pod względem jakości oferowanego produktu, opisu, uczciwości i poziomu obsługi klienta, a biorąc pod uwagę ilu tam jest zatrudnionych osób (opiekunów) nie mam wątpliwości , że w chwili obecnej są to osoby których zadaniem jest gaszenie pożarów na lini klient - Auto1. Oby im tylko wystarczyło wody.

Pomocna?
Tak8Nie
Miko
 Opinia

Ja nie mam problemu z Auto 1 kupuje już od dwóch lat i jeszcze ani jednej reklamacji odbiory ok przesyłka papierów ok zwroty VAT ok więcej kupię chętnie nie wiem co wy tam za złomy kupujecie ale ja nie mam problemu opisy aut dobrze czytać Tanie nie znaczy dobry a igły to w pasmanteri się kupuje

Pomocna?
Tak4Nie16

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Piotr I
 Opinia
@Miko 27.11.2018 17:20

To Napisałem ja, pracownik Auto1. Pozdrawiam Piotr I.

Pomocna?
Tak14Nie
Miko
 Opinia
@Piotr I 27.11.2018 18:41

Nie jestem pracownikiem Auto 1

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
mario72
 Opinia
@Miko 27.11.2018 17:20

jeśli można prosić o podpowiedź to jak kolego księgujesz te faktury?

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ale jaja
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Miko 27.11.2018 17:20

widac pracownicy tej firmy to juz na etacie tutaj sa.2 lata i zadnej reklamacji,opisy dobrze czytac.....a to dobre,a co ty wyczytujesz z tych opisow? opisy dla wszystkich sa takie same,no chyba ze pracownik widzi wiecej. a zadnej reklamacji to zapomniales dodac ze pozytywnie ci nie rozpatrzyli chyba.jest jeszcze jedna mozliwosc ze przez 2 lata kupiles 1 auto i akurat miales farta.uwazasz ze ludzie piszacy te prawdziwe komentarze z sufitu sobie wzieli te wszystkie wały twojego pracodawcy?

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jolka
 Opinia
@Miko 27.11.2018 17:20

a małe pytanko księgowe , jak rozliczasz f-ry z auto1 tj.łączysz do ceny zakupu trzy f-ry i to stanowi podstawe do naliczania vat marży

Pomocna?
Tak1Nie
Handlarz
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Witam. Kupuje na A1 juz3 lata. Dzięki tej platformie kupiłem prawie 600 aut, na tyle aut kilka trafiło się kiepskich no i co ? A1 nie jest dla leszczyków tylko hurtowników. Panowie trzeba umieć kupować a co ważniejsze sprzedawać a jak się tego nie umie to lepiej tego nie robić. Cała to prawda.

Pomocna?
Tak6Nie16
nie do wiary co ludzie pisza
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Handlarz 09.05.2019 08:35

to ty prowadzisz recykling chywa albo szrot,wiec dla ciebie faktycznie nie ma znaczenia co kupujesz.tylko jak ty godzisz prace w auto1 z praca na szrocie?

Pomocna?
Tak9Nie1
handlarz
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@nie do wiary co ludzie pisza 09.05.2019 09:35

Prowadzę komis kolego. Szorty też się zdarzają zaciskasz ząbki i robisz swoje dalej. No ale jak ktoś nie potrafi zo kozy dojć.

Pomocna?
Tak2Nie4
nie do wiary co ludzie pisza
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@handlarz 09.05.2019 09:48

kolegow to masz w auto1

Pomocna?
Tak4Nie1
handlarz
 Opinia
@nie do wiary co ludzie pisza 10.05.2019 18:14

Nie nie mam umiem wykonywać swoją pracę. Jak ktoś nie potrafi zo kozy dojć powinien.

Pomocna?
Tak1Nie
Rozbawiony
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Handlarz 09.05.2019 08:35

He he. Jedno jest pewne . Nie klam Nikt o sukcesach nie pisze

Pomocna?
Tak3Nie
seba mobil
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Handlarz 09.05.2019 08:35

A ty jesteś po prostu wytresowany przez Auto1 (usunięte przez administratora)co kąsa uczciwych pośredników Nie ośmieszaj się takimi wpisami Jestes (usunięte przez administratora) taki sam jak całe Auto1.

Pomocna?
Tak2Nie1
SoS
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Kupiłem łącznie 3 auta, więcej już nie mam ochoty. Kupiłem Berlingo dla znajomego, mówię mu że auto będzie takie jak w opisie itd i dzięki tej firmie wyszedłem na idiotę. W aukcji opisane, że auto bezwypadkowe, sprawne, jazda testowa wykonana i brak uwag, klima działa, na zdjęciach pokazane wady, tylny prawy błotnik do poprawy, nie działa licznik Klientowi pasowało. Rzeczywistość a opis to dwie różne historie. Licznik działa, ale cała prawa strona do roboty, malowana jakimś sprayem, drzwi suwane wpadają w drzwi pasażera, sinik nie może zapalić, klima nie działa, elektryczna szyba jedna, bo od kierowcy ktoś korbkę włożył ale tego już na zdjęciach aukcji uznali że nie trzeba pokazywać. A jak jazda testowa? Wali sworzeń, że koło ma ochotę na prostym asfalcie wypaść. Zostałem Celowo Oszukany! a odpowiedź AUTO1? reklamacja odrzucona bo auto stare i może mieć wady :D Gratulację podejścia!!! W tym momencie wstydzę się znajomego, opinia o moich autach poszła w eter i dodatkowo mam auto za parę tysięcy z którym nie wiem co zrobić bo jest nieopłacalne w naprawie!!!! A i jeszcze jedno. INFO DLA KORZYSTAJĄCYCH Z AUTO1. Po zakupie dostałem email że auto trzeba odebrać nie z centrum logistycznego jak zawsze tylko bezpośrednio z placu bo niby aku padnięte. Aku było dobre tylko bali się to tam zawieść bo jak by to mój kierowca na spokojnie zabierał to nigdy by tego nie wziął (musiałem zamówić inny transport oczywiście droższy) a i oni z tym sworzniem by tam pewno nie dojechali, nie byli tak odważni. Także uważajcie na takie historie, że auto z jakiego błahego powodu nie może zostać przetransportowane do centrum logistycznego! Rozumiem, że zdarzają się pomyłki ale czasy, że sprzedaje się cegłę z napisem nokia już minęły!!! Firma nawet nie podjęła próby wyjścia z twarzą. #oszukani auto1#auto1 opinia#oszukani przez AUTO1#

Pomocna?
Tak10Nie
Roman
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@SoS 15.04.2019 19:51

Jak kupujesz auto za 300€ to sie nie dziw że nie jest to igła. Oni w ogóle sie nie przykładają do opisów samochodów poniżej 2000€. Dlatego już tych chrupków nie kupuje reszta jak narazie bez większych usterek

Pomocna?
TakNie5
Luxauto
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Witam polecam portal, szybko sprawnie i bez wychodzenia z domu Lubię atmosferę w AUTO1.com za: Zakup bez wychodzenia z domu

Pomocna?
Tak3Nie19
1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
grzesiu
 Opinia
@Luxauto 28.02.2019 19:19

Masz rację kolego. Szybko i sprawnie nie w moim przypadku akurat czekam na samochód już sporo ponad 1 miesiąc (Niemcy, i samochód według opisu sprawny i jeżdżący). Samochodu nie chcą mi przetransportować , pieniędzy zwrócić również nie chcą. Prośby i groźby nic nie pomagają, totalna olewka całej ekipy Auto 1 w tej sprawie. Nawet tydzień temu mieli mi już zwrócić pieniądze za samochód (taką obietnicę na infolini mi złożono), ale po kilku dniach znowu zmienili zdanie, i jest totalny brak odzewu z ich strony, co teraz wymyślą tego nie wie nikt. Zero poszanowania klienta. Ja w przeciwieństwie do Ciebie ciągle muszę wychodzić z domu żeby się schłodzić, bo dostaję gorączki jak słyszę Auto1. A tak nawiasem mówiąc to nie jesteś klientem tylko człowiekiem z ekipy Auto1. Jakbyś był klientem to nie robił byś sobie konkurencji polecając Auto1.

Pomocna?
Tak13Nie
Damian
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@grzesiu 01.03.2019 16:26

(usunięte przez administratora) PRZYCISKA ICH ZEBY ŁADNIEJ TO W STATYSTYKACH WYGLĄDAŁO (usunięte przez administratora)na wszystkim NIE DAJCIE się namówić na ich transport bo auto będzie (usunięte przez administratora)e FIRMA I PRACOWNICY TO TOTALNE (usunięte przez administratora)!!!!!

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
grzesiu
 Opinia
@Damian 01.03.2019 18:18

Ile razy miałem auto rozkradzione (ostatni zakup X5 pomijając że mało co w nim działa bo jest ewidentnie po powodzi to rozkradli w transporcie przepływomierz i 2 cewki zapłonowe), oczywiście reklamacja w całości odrzucona. Ile razy niezgodne z opisem tak jak brak napędu 4x4 , albo z przewierconym wiertarką zbiornikiem paliwa podczas transportu, mój rekord oczekiwania na dokumenty z Belgii to 11 miesięcy - też bez jakiegokolwiek poczucia się do winy. Rolety, koła zapasowe, całe zestawy kół to norma ze często ginęły w transporcie. Pomiary testerem lakieru często wartości zaniżane. Mało który samochód przyjechał w miarę zgodny z opisem , mimo że w opisie aukcji było ok. Długo i dużo by się można było rozpisywać , ale po co. To że tak długo kupowałem u nich samochody to chyba zasługa poprzedniego opiekuna, który w razie draki o coś zawsze powalczył i mnie ugłaskał grzecznie, ale niestety już nie pracuje. Od kilku lat kupuję samochody głównie na 2 platformach aukcyjnych, jest różnie raz lepiej a raz gorzej , ale to co się dzieje w Auto1 to jest dramat. Nie piszę tego ze złośliwości, tylko stwierdzam fakt. Niejednokrotnie zgłaszałem żeby robili uczciwe i rzetelne opisy, pokazywali na foto wyraźniej uszkodzenia, itp.... by klient widział i wiedział co kupuje, niestety bez żadnego skutku. Wszyscy co piszą, że atmosfera w Auto1 jest super, opiekunowie dbają o interesy klienta, samochody są zgodne z opisem, itd... to nie są klienci, to wiadomo że pracownicy sami o sobie tak piszą. Niestety to na dzień dzisiejszy cała prawda, bynajmniej ja tego doświadczyłem.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Damian
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Luxauto 28.02.2019 19:19

a kim ty jestes kolejnym przydupasem Auto1 co ci za to obiecali?

Pomocna?
Tak5Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Damian
 Opinia
@grzesiu 01.03.2019 20:44

To jest dramat co oni wyprawiają bezczelne (usunięte przez administratora)chciałbym by podali mnie do sądu jeśli nie jest to prawdą

Pomocna?
Tak4Nie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Fan Wypowiedzi
 Opinia
@grzesiu 01.03.2019 16:26

Czytamy z chłopakami te ciekawostki bo GoWork zrobił sie jak kółko różańcowe dla poszkodowanych i nie radzących sobie :) Grzesiu cyt. "Jakbyś był klientem to nie robił byś sobie konkurencji polecając Auto1." Ty właśnie jesteś klientem i robisz zupełnie odwrotnie , lepiej powiedzieć że jest huj**owo i dalej kupować może jakiś "Baran" przeczyta i sie nie zaloguje. Ale dalej piszcie bo jest to Ciekawe jakie to auto1 jest niedobre :D

Pomocna?
Tak2Nie1
grzesiu
 Opinia
@Fan Wypowiedzi 07.03.2019 15:28

Tak, jestem klientem bo mam cały czas aktywne konto (z którego nie korzystam) i tylko tu masz rację. Pozostała część Twojego wpisu to są tylko domniemania i nie są one trafne. Chcecie to kupujcie samochody w Auto1 , przecież ja nikomu nie bronię i nie zakazuję tego robić. Ja przestałem sobie z Auto1 radzić po kilku naprawdę kosztownych wpadkach z autami i sposobie załatwienia sprawy (reklamacji,) dlatego napisałem to publicznie na forum by przestrzec innych. Po to są fora by dzielić się informacjami i posiadaną wiedzą z innymi. A może mi poradzisz co mam zrobić i do kogo się zgłosić w tej firmie żeby w końcu przywieźli mi samochód (z Niemiec i w pełni sprawny i jeżdżący) za transport którego zapłaciłem ponad 6 tygodni temu. Do dnia dzisiejszego ani samochodu, ani zwrotu pieniędzy, a samochód zakupiony na zamówienie klienta , który po takim czasie zrezygnował z zakupu a na nieuczciwego w tym przypadku wyszedłem ja. I nie wypisuj takich bzdur że obrzydzam innym Auto1, a sam tam kupuję bo to jest nieprawda. A na sam koniec jeszcze raz powtarzam że każdy ma prawo przeczytać moją prywatną opinie i nie koniecznie brać sobie ją do serca , każdy ma prawo kupować samochody gdzie tylko zechce również w Auto1.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Fan Wypowiedzi
 Opinia
@grzesiu 07.03.2019 22:10

Grzesiu, Czy Ty wiesz w ogóle co piszesz???? MAM AKTYWNE KONTO z KTÓREGO NIE KORZYSTAM w drugiej częsci wpisu CZEKAM NA SAMOCHÓD BO KUPIŁEM POD KLIENTA...... I właśnie o tym mówie. Ja mam w (usunięte przez administratora) czy kupujesz czy nie ale wkurzają mnie ludzie którzy (usunięte przez administratora)na formach jaki ten świat jest (usunięte przez administratora)I OSTRZEGAM WSZYSTKICH BO JESTEM ANIOŁEM STRÓŻEM POSZKODOWANYCH LUDZI. Ja mam spoko opiekuna , biorę margines błędu -> NA FB z chłopakami sie wymieniamy spostrzeżeniami i pomysłami jak uniknąć wpadek bo zawsze sie zdarzają. Jeżdze cały czas po auta i kilka razy sam sie naciąłem bo Turas był bystrzejszy i płakał jak sprzedawał. Tutaj mozna sie wpisać jako FAN Wypowiedzi i nie masz pojęcia kim jestem i czy mam plac czy jestem dealerem -> tutaj moze sie wpisać każdy i to tylko pusta konwersacja! Życzę Tobie powodzenia i mam nadzieje że wszystko sie ułoży i bez urazy oczywiście bo nie o to chodzi żeby sie obrażać tylko musimy sie wspierać bo jesteśmy Wszyscy z jednej branży!

Pomocna?
Tak3Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
jagkub
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@grzesiu 01.03.2019 16:26

Chyba trzeba ich mocno przyciskać, bo mają problemy finansowe. Ja bym tam teraz nic nie kupił.

Pomocna?
TakNie
godne podziwu
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Luxauto 28.02.2019 19:19

reklamacje tez sa ok? widze ze akceptujesz swiadome zatajenia wad,cofane liczniki,nieprawdziwe dane z miernika lakieru i wiele innych.biedni ci twoi klieci skoro sprzedajesz im takie auta ale widac nie masz pojecia o handlu i o samochodach skoro takie rzeczy piszesz.no ale jako pracownik tej firmy to rozumiem ze zmusili cie do napisania tego.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Shino
 Opinia

Zdecydowanie nie polecam,(usunięte przez administratora)W tym momencie wyklócam się z nimi o możliwość reklamacji, a otrzymuje ciągle odpowiedzi, że termin jej złożenia minął, nie zwracają uwagi na to że ich opiekun dał (usunięte przez administratora) ponieważ on droga meilowa dostał wszystkie dokumenty potrzebne do reklamacji dużo wcześniej. Reasumując zdecydowanie nie polecam ! Brak profesjonalnego podejścia do klienta, (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
xxx
 Opinia
@Shino 22.01.2019 15:47

Poczytaj sobie o procedurze reklamacyjnej, najlepiej ze zrozumieniem. A jeżeli nie rozumiesz tego, co czytasz, poproś kogoś starszego, żeby ci wytłumaczył...

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nik
 Opinia

Polecam Obsługa opiekuna na wysokim poziomie a to najważniejsze Autka OK

Pomocna?
TakNie8
1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
grzesiu
 Opinia
@Nik 01.03.2019 18:30

Szanowny Panie z Auto1, u mnie obsługi opiekuna brak, jest oczywiście przydzielony, ale nie odbiera telefonów, nie oddzwania, nie angażuje się w żadne sprawy, więc moje zdanie jest inne i to co piszę jest prawdą. Zero kontaktu z jego strony, a jak masz problem to radź sobie sam. Daj mi namiar na tego opiekuna może on rozwiąże moje problemy i pokaże że Auto1 to uczciwa i rzetelna firma

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
xxx
 Opinia
@grzesiu 01.03.2019 19:34

A skąd jesteś "grzesiu", jakie województwo, miasto?

Pomocna?
TakNie
OLAF
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

AUTO1 TO ZWYKLI OSZUSCI I WYLUDZACZE,A TEN PORTAL GO WORK TO KPINA JAKAS.MIMO ZE CZLOWIEK MA DOWODY TO USUWAJA PRAWDZIWE WPISY ZAMIAST NAJPIERW SKOTAKTOWAC JE Z OSOBA KTORA JE DODALA.MOZE MAJA DZIALKE OD AUT1 HEHE

Pomocna?
Tak2Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Redford
 Opinia

Kupuje w tej firmie od kilku lat i było różnie, ale zawsze dało się wyjaśnić i reklamować jak cos nie było w opisie, Kupiłem u nich 200 aut i z każdym zakupem się sytuacja pogarsza a reklamacje przestały być uwzględniane. Ostatni zakup 4 auta i wszystkie do reklamacji, które już w CMR opisałem żeby nie było, że uszkodzone u mnie. Niestety reklamacje w większości odrzucone nie odpisują na wysyłane maile a opiekun (usunięte przez administratora) który na początku zaoferował pomoc przestał odbierać telefon, gdzie wcześniej potrafił zadzwonić i pytać czy coś doradzić.(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak8Nie1
jagkub
Nazwa działu: Handlowy
 Rekomendacja

(usunięte przez administratora) Na 10 ostatnich samochodów 9 miało ukryte wady. Tylko 1 był ok i to był samochód z remarketingu, czyli komis niemiecki sprzedawał przez Auto1. Na poobijanie całego samochodu zapropnowali reklamację w wysokości 40 EUR.

Pomocna?
Tak2Nie
1
Nikolkie
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Co w przypadku kiedy auto zostało zalicytowane, a ja go nie chcę? Czytając tyle opinii już mi się odechciało.. Dodatkowo zablokowane konto i komunikat, żeby spłacić to bo inaczej wpis do KRD. Można to jakoś z nimi załatwić?

Pomocna?
TakNie1
2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
grzegorz
 Opinia

Kilka dni temu jeden z kolegów bardzo ładnie i przejrzyście opisał jak wygląda sprawa faktur wystawianych przez Auto1 (część faktur brutto i część faktur netto) czyli sprawa płacenia podatku VAT w Polsce od zakupionego i jeszcze nie sprzedanego samochodu. Dziwnie jakoś ten post zniknął, nie wiem dlaczego przecież tam było wszystko ładnie opisane i oczywiście bez żadnych wymysłów - czysta prawda, bez jakichkolwiek oszczerstw w kierunku Auto1. Widać że pracownicy Auto1 kontrolują fora i bolą ich takie wpisy klientów a to czysta prawda, i naciskają na moderatora by wszystko co niewygodne usuwał. Może kolega jeszcze raz pofatyguje się i opisze jak wygląda sytuacja z płaceniem VAT od zakupionych samochodów w Auto1.

Pomocna?
Tak10Nie
1
Patryk
 Opinia

Czytałem te opinie i trochę wątpiłem, aż nie przekonałem się na własnej skórze. Kupione auto za 12 tyś euro, w opisie bezwypadkowe, podane konkretne wartości lakieru od 139um do 143um. W dniu kiedy przyjechało auto od razu złożona reklamacja z żądaniem zwrotu. Samochód okazał się powypadkowy, cały malowany, powłoka tam gdzie miała być 139um była 350um - bardzo uczciwe podejście :/ Reklamacja uwzględniona, dostałem voucher na 500euro - WOW! Oczywiście nie zgodziłem się, żadne odwołania nie zadziałały(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak26Nie1
1
hubert
 Opinia
@Patryk 09.01.2019 17:50

mam podobną sytuację jeszcze dodatkowo po zakupie auta zmienili jego opis, powiedź czy warto składać pozwy czy to coś da

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
hubert
Nazwa działu: Handlowy
 Rekomendacja

Auto1 jedna wielka tragedia nie polecam nikomu. wszystkie negatywne komentarze są jak najbardziej prawdziwe i się do nich dołączam, te pozytywne to bujda na resorach. na 10 aut 4 przyjechały z uszkodzonymi silnikami czego oczywiście w ogłoszeniu nie było. i najlepsze 1 auto kupiłem sprawne za transport zapłacone wszystko ok i nagle potrzebny transport specjalny bo auto nie odpala i sam mam sobie je odebrać, opis auta zmieniony, kontakt z nimi jest, owszem- ale śmieszny tylko e miale potrafią pisać i czekać na decyzje po dwa miesiące . na zwrot pieniędzy za transport czekałem 2 miesiące ale oni twierdzą że oddają w ciągu 3dni roboczych. A te ich transporty specjalne, auta przyjeżdżają w takim stanie że tylko je na złom wywieść. (usunięte przez administratora) w telefonie tylko słyszysz " musi Pan czekać na decyzje " (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak3Nie
1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Tillen
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Super atmosfera, Koordynaotrzy są bardzo pomocni. Zgrana ekipa pracujemy zespołowo.

Pomocna?
Tak2Nie5

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Bolek z Cześtochowy
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Każdy Handlarz nie napisze nic dobrego bo niechce by inni kupowali! Przecież to logika ale pisanie oszczerstw JASNE im nas mniej tym lepiej :) Każdy pieprzy głupoty a i tak pewnie każdy kupuje, ja niestety kupuje mało ale widze ile sztuk Gefco przywozi do sąsiada .....

Pomocna?
Tak4Nie3

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
MACIEJ S POZNAŃ
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

W KRS KAPITAŁ FIRMY 5TYŚ ODPOWIEDZ NA DALESZE DZIAŁANIE !!!!!

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Obserwator.
 Opinia

Czytając te komentarze jasno można stwierdzić, że te pozytywne są klepane za hajs ;)

Pomocna?
Tak16Nie
1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
negatyw
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Obserwator. 20.02.2019 10:43

niestety tyczy się to również tych negatywnych. :)

Pomocna?
Tak3Nie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
był pracownik
 Opinia
@Obserwator. 20.02.2019 10:43

widzę że firmie przeszkadzał komentarz o koordynatorze p. Piotrze z oddział Katowice i jego (usunięte przez administratora) p. Szymon - PRAWDA W OCZY KOLE ... niewygodny komentarz, który obnażał kultuary pracy w firmie trzeba przecież kasować :). NIE TEDY DROGA!

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Damian
 Opinia
@Obserwator. 20.02.2019 10:43

za premie w firmie

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
nick carter
 Opinia

Auto 1! serio zniżacie się do takiego poziomu aby usuwać negatywne komentarze?! nie stawia was to w dobrym świetle :) nie lepiej zająć się tym co przeszkadza klientów i pracownikom firmy niż usuwać komentarze???

Pomocna?
Tak19Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Adam

Zweryfikowany użytkownik

Nazwa działu: Handlowy
 Rekomendacja

Generalnie jestem zadowolony. Życzę wszystkim tak solidnego opiekuna-Leszek Książek- jakiego mam ja. Pozdrawiam Adam. Moje sugestie dla AUTO1.com: Grzeczna , profesjonalna obsługa. Lubię atmosferę w AUTO1.com za: Uprzejmość.

Pomocna?
Tak1Nie
Sales waw
 Opinia

Dość luźna atmosfera, daleko tu do pracy w call center. Liczne szkolenia i możliwości rozwoju - większość stanowisk kierowniczych zajmują ludzie z wewnętrznych awansów.

Pomocna?
Tak2Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Zostaw opinię o AUTO1.com - Warszawa

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej