brak logo

Icoffee

Warszawa

Opinie o Icoffee

mmim 2012-08-29 01:10:41
Ogólne wrażenia mam pozytywne, ale wspomnę też o negatywach
- 10 zł brutto za godzinę + 5% od kwoty netto tego, co sprzedasz
- spory nacisk na czystość i wymogi sanepidu, HACCP - to na plus, jednak dziewczyny, które nie mogą się obejść bez biżuterii niech sobie odpuszczą - niedozwolone pomalowane paznokcie, nawet lakierem bezbarwnym, no i nic kompletnie z biżuterii
- umowa zlecenie z dwutygodniowym okresem wypowiedzenia (absurd, to naruszenie prawa - Art. 746 Kodeksu Cywilnego), na szczęście podpisywana już pierwszego dnia pracy
- rygorystyczny ubiór - czarne eleganckie spodnie (zabronione legginsy i dżinsy), czarne zakryte buty (balerinki/tenisówki/inne), biały stanik (ze względu na białe prześwitujące bluzki)
- śmieszne i zarazem żałosne jest to, że firma nie daje żadnych zniżek pracownikom kawiarni na kawę lub cokolwiek z asortymentu, natomiast pracownikom galerii handlowych, w których mieszczą się kawiarnie, przyznawane są karty rabatowe 50%; pracowałem w wielu kawiarniach i pierwszy raz spotykam się z czymś takim
Były 2012-09-07 12:33:40
Wyżej przedstawiona opinia jest w 100% trafna. Icoffee to masówka, a w masówkach traktuje się pojedynczego pracownika jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] . Brak zniżek, praca często przez 14 godzin dziennie. Nie polecam.
ja 2012-11-21 22:15:11
Zdecydowanie nie polecam, odkąd weszły premie wszystko szło w dobrą stronę, ale teraz traktują ludzi makabrycznie. Szukają dziury w całym, sugerują, że się ich okrada. Robią wszystko, żeby nie wypłacać premii. Kryją się faktem ze to umowa zlecenie, choć sami nie mają pojęcia co to znaczy i z czym się wiąże. Chociażby ekwiwalent za pranie, który należy niezależnie od rodzaju umowy wg nich w tym przypadku nie obowiązuje.
Machinalnie 2012-11-21 22:38:08
Niestety przy tak dobrze zapowiadających się początkach wszystko wzięło w łeb...Po co dawać ludziom premie, po co wystawiać decyzję o podwyżkach jak potem się to wszystko zabiera?Niekompetencja zarządu aż razi w oczy- ci ludzie nie wiedzą jak zarządzać kawiarnią.Narzucają swoje wymogi które zaraz sami zmieniają.Nie ma poszanowania do pracownika, a szczególnie boli fakt że myślą że mają pod sobą idiotów którzy nigdy nigdzie nie pracowali.Nie polecam tej firmy bo jest nierzetelna i zakłamana.
megggg 2013-05-06 12:28:18
zgadzam się w 100% przed tą firmą należy przestrzegać wszystkich tych którzy coś umieją i potrafią wiele wnieść do firmy. Tam was nie docenią. Jesteś robaczkiem który pracuje po to aby przynosić dochody firmie, nie masz praw masz tylko obowiązki. Jak coś sie nie podoba to Cię zdepczą.
jaro 2013-05-16 09:16:35
a czy ktoś coś może powiedzieć o stanowisku kierownika kawiarni, bo widzę że od wczoraj wisi ogłoszenie i nie wiem czy wysłać cv?
polo 2013-06-21 18:39:05
Firma krzak! Wypłate wypłacaja jak chca. Jak chca Cie zwolnić to wysyłaja wypowiedzenie poczta, najlepsze jest to ze jeszcze masz im odesłac podpisane. A w pracy nikt Ci nic nie powie .Dobrze ze gołebia nie puszczają. Beznadziejna firma . Cała "góra" siedzi w kawiarniach i patrzy Ci na ręce. Z minami takimi ze aż sie nie chce pracować . Nie polecam. Najlepsze ze zmieniają procedury co chwilę a sami robią inaczej . Szkoda mi tylko tych osób co pracują jako bariści bo są naprawde spoko. Zero profesjonalizmu, totalne zero .
pracownik 2013-06-26 11:49:11
Nie jest slabo ? w ogole nie jest, zamykaja wiekszosc punktow, pracownikom nie wyplacaja wyplat. Na moje pytanie, kiedy bedzie wyplata slysze odpowiedz " kiedys bedzie,ale nie wiem kiedy" ostatni pracownicy pracowali na czarno ! Na szczescie wsystko zgloszone juz do UP, nie polecam tej pracy nikomu!
były wkurzony pracownik 2013-06-27 12:22:06
Nie wypłacja wypłat co gorsza oszukuja ze poszły przelewy a tak naprawde nie ma zadnych przelewów !!!!!!!!!!!!!!!
Teraz nawet nie można wejsc na ich strone !!!!!!!!!!!!!!!!!
Nie ma możliwości wypłaty z kasy choć sa utargi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
byly pracownik 2013-06-27 14:51:15
były wkurzony pracownik - 2013-06-27 12:22:06

Nie wypłacja wypłat co gorsza oszukuja ze poszły przelewy a tak naprawde nie ma zadnych przelewów !!!!!!!!!!!!!!!

Teraz nawet nie można wejsc na ich strone !!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie ma możliwości wypłaty z kasy choć sa utargi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

powinnismy sami wejsc za lade i wyplacic sobie nasze pensje ! watpie,ze je odzyskamy!!! Puszczaja nam wielkie sciemy, Pani (usunięte przez administratora)twierdzi,ze ona nic nie wie co z naszymi wypłatami!
wkurzony były pracownik 2013-06-27 16:57:37
dokładnie tak !!!!!!
Podobno przelewy ida od kilku dni chyba piechotą wciska sciemy i każe pisać skargi do siedziby głownej ! które ona sama sobie odczyta....
Czekam do dziś na pensje tylko do dzis !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
PIP juz jest poinformowany o sprawie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
byly pracownik 2013-06-27 17:22:10
wkurzony były pracownik - 2013-06-27 16:57:37

dokładnie tak !!!!!!

Podobno przelewy ida od kilku dni chyba piechotą wciska sciemy i każe pisać skargi do siedziby głownej ! które ona sama sobie odczyta....

Czekam do dziś na pensje tylko do dzis !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

PIP juz jest poinformowany o sprawie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wszyscy z gory maja takie pojecie o prowadzenie sieci kawiarni jak ja o wedkowaniu. Tworza system motywacyjny w postaci premii ,ktore pozniej co chwila zabieraja :D Akurat wtedy, kiedy sa duze utargi = duze premie. Pewnie zal wyplacic 5 % od duzego utargu. Lepiej zabrac i wmowic komus,ze cos zostalo zle zrobione. Tworza receptury,mamy wkuwac je na pamiec, po czym kiedy robi sie dana kawe wg receptury wychodzi pol szklanki :) po tygodniu dosylaja zmodyfikowanie receptury . Jakby nie mozna bylo wpasc na to na poczatku;-) Ja sie pytam, kto tam pracuje ?
Komus ewidentnie zalezy aby siec Icoffee upadla. A najgorsze,ze cala wine,za slabe funkcjonowanie kawiarni obarcza sie biednego pracownika... Nie jest wazne to, ze sa zniszczone meble,ktorych nikt nie chce wymienic a z ktorych smieja sie klienci; nie to ,ze pracownicy pracuja caly czas pod presja, boja sie o utrate swojej pracy, niewazne,ze wiosna wisialy plakaty promujace zimowe kawy.. Ktos chyba nie rozumie,ze na wysokie obroty sklada sie wiele czynnikow. Od zadowolonego pracownika, po dobry produkt i ladny wyglad wnetrza kawiarni. Podloga,ktora ma swiecic jak psu (usunięte przez administratora) albo ustawienie pojemnikow z cukrem, podczas gdy z foteli skóra odchodzi platami, nie jest az tak istotne!
były wkurzony pracownik 2013-06-27 22:27:22
juz po woli upada.... co chwila słychać o nowych zamknięciach kawiarni w całej Polsce....
byla 2013-07-27 14:09:20
generalnie, to w tej chwili widzę, że te kawiarnie maja takie straty, że pan X co to kupił niedługo pójdzie z torbami. w kawiarniach brakuje towarów lody, cukier czasem nawet kawa.... pani marta nie wypłaca kasy za czerwiec nie otrzymano wypłat do tej pory... niektórzy pracownicy byli nie dostali nawet rachunków wiec jesli pozwa ich w koncu to sie nikt nie zdziwi. pracownika traktuja jak smiecia, nie licza sie z niczym. firma- tragedia i bedzie coraz gorzej
Wkur.... były pracownik 2013-07-29 15:45:20
Dokładnie do dzis nie wypłaty a jak już jakimś cudem dodzwoni sie do pani (usunięte przez administratora)bo zmienia nr co chwila to stwierdzi ze wynagrodzenie jest prawidłowo wypłacane i wielce sie dziwi. Firma zamyka kawiarnie !!! Mam nadzieje ze PIP dowali im kary ze sie nie pozbierają . Szkoda mi tylko tych baristów bo nie które ekipy sa na prawde spoko.
Nigdy sie tak nie cieszyłam jak mnie zwolnili z iCoffee (choć do dzis nie wiem za co ). W sumie dziwie sie pracownikom ze nie wpadli tam jeszcze do siedziby i nie zrobili porządku z ta cała górą a z Pania (usunięte przez administratora) na czele !!!!!!!!!!!!!!!
były wkur.... pracownik 2013-08-05 13:41:40
Twoja przyjaciółka może lubi dostawać wypłatę po terminie, pracować pod presją. Świecić oczami przed klientami z powodu braku połowy produktów. Może również lubi jak Dyrekcja przesiaduje i patrzy na ręce . Ta firma to porażka totalna.
Kasy nie wypłacają i nie wiem w którym banku mają konto bo przelewy to idą 7 dni nie raz .
Wiec jak to mówią jedni lubią jak mu cyganie siepewją a inni lubią pracować w Icoffee. heheheh
... 2013-08-08 14:09:31
nie mamy podwyżek, szkolenia ani nic takiego... zarobki sa z góry ustalone, nie ma juz premii a wypłat dalej nie ma od czerwca, takze powodzenia jak ktos chce robic za darmo to zapraszamy do icoffee, ktore zaraz zostanie pozwane:) i zamkniete ze staratami rzędu 40 tysiecy na punkcie
bylypracownik 2013-08-11 13:26:49
Nie spotkalam sie jeszcze z tym zeby zatrudnili kogos kto nie ma doswiadczenia.
jk 2013-08-12 19:41:01
Nie ma szkolen. Przychodzisz na dzien lub pare dni probnych za ktore nie masz placone. Pozniej jesli zdecyduja ze zostajesz to dopiero ci placa.
marcin 2014-04-07 15:08:28
Pogubiłem się, najpierw napisaliście, że nie ma szkoleń, a potem, że jednak są, to co w końcu jest w Icoffee, tylko okres próbny?
kminek 2014-04-08 17:49:17
te kilka dni próbnych na których jednak czegoś tam Cię uczą, możesz potraktować jako to całe szkolenie
taktam 2014-12-31 04:29:41
siema, ja jestem baristką z zamiłowania i można powiedzieć że to moje hobby, a do tej pory pracowałam w spożywczaku i nadal to robię, ale taak myślę że nowy rok nowy czas i może pora na zmieny... wiecie coś może czy w tej icoffee przydałaby się taka osoba ze znajomością i zainteresowaniem do kawy jak ja?
gal 2015-03-06 01:08:36
całe szczęście, że ta kawiarnia upadła :)
Zostaw swoją opinię o Icoffee - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Icoffee